Loader

10 Μάρ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Η επωνυμία STEAK PALACE BY GKIKAS έμπαζε, όπως επισημάνθηκε ήδη σε προηγούμενες κριτικές, από παντού, ίσως λοιπόν γι’ αυτό το λόγο άλλαξε και το μαγαζί ονομάζεται πια MOSES. Καθώς δεν το ήξερα, αιφνιδιάστηκα βλέποντας τη νέα ονομασία φάτσα κάρτα στον τιμοκατάλογο και θεωρώ ότι οι κατά τ’ άλλα εξυπηρετικότατες νεαρές σερβιτόρες θα έπρεπε να ενημερώνουν σχετικά τους πελάτες, δεν είναι άλλωστε τόσο ασυνήθιστο να αλλάζει το όνομα μιας επιχείρησης εστίασης. Κατά την πληρωμή ρώτησα αν έχει αλλάξει και η διεύθυνση, η απάντηση ήταν κατηγορηματικά «όχι», συνεπώς ούτε γάτα ούτε ζημιά. Αν μου επιτραπεί πάντως να σχολιάσω πρώτος τη νέα ονομασία, τη βρίσκω ακόμα πιο άκυρη από την προηγούμενη, και το λέω αυτό χωρίς να έχω προηγούμενα με το Μωυσή και την Παλαιά Διαθήκη, απλά δεν βλέπω πού κολλάει το όνομα αυτού που οδήγησε τους ομοεθνείς του μέσα από την έρημο και έσκισε τη θάλασσα στα δύο με μια συνοικιακή ταβέρνα νέου τύπου.

Σάββατο βράδυ και το STEAK PALACE BY GΚΙKAS – MOSES είχε πληρότητα 2/3, και αυτό είναι κάτι που ομολογουμένως σε βάζει σε σκέψεις. Σίγουρα η θέση του είναι μετρίως ευνοϊκή, γιατί η νεοσύστατη (ας είναι καλά το μετρό) πιάτσα του Χολαργού διαθέτει άφθονα μαγαζιά εστίασης και διασκέδασης σε πυκνή παράταξη επί της Μεσογείων, έτσι ένα γωνιακό μαγαζί στον τρίτο ή τέταρτο παράλληλο δρόμο προς τη λεωφόρο πρέπει να παλέψει για να επιβιώσει.

Το πρόβλημα της στάθμευσης στο σημείο εκείνο θυμίζει συνθήκες Καλλιθέας (7,5 στα 10), με λίγη τύχη υπολογίστε 5 ως 10 λεπτά περπάτημα. Θα σας αποζημιώσει όμως η εμφάνιση του STEAK PALACE BY GΚΙKAS – MOSES, μεγάλα παράθυρα γύρω γύρω και χαμηλά δέντρα δημιουργούν, σε συνδυασμό με το γλυκό, ελαφρά ρομαντικό φωτισμό, ένα καθ’ όλα ελκυστικό σύνολο. Ο χώρος είναι στενόμακρος, με την κουζίνα και τις τουαλέτες στο βάθος, και μπορεί να φιλοξενήσει γύρω στα 60 άτομα. Παντού κυριαρχεί το ξύλο σε σπασμένο λευκό. Τραπέζια των δύο ή τεσσάρων με καρό τραπεζομάντιλο από κάτω και λευκό από πάνω, καρέκλες οι κλασσικές ψάθινες. Art de la table πάνω από το μέσο όρο, γενικά στήσιμο και εμφάνιση που προδιαθέτει θετικά.

Η υποδοχή κάτι περισσότερο από εγκάρδια, το τραπέζι που είχαμε κρατήσει μας περίμενε έτοιμο στρωμένο, νερό εμφιαλωμένο (κατόπιν ερωτήσεως) μαζί με τους καταλόγους, μπόλικος χρόνος για τη μελέτη τους και προθυμία για τυχόν διευκρινίσεις και επιθυμίες για αλλαγές στα συνοδευτικά. Το σέρβις παρέμεινε σε υψηλό επίπεδο μέχρι την ώρα της αποχώρησης, κρίμα που είμαι υποχρεωμένος να κόψω μια ντοματούλα λόγω της μη τήρησης του no smoking. Μαζί με το ψωμί ακούμπησε στο τραπέζι μια ραβιέρα με τέσσερις φετούλες αλειμμένες με πολτό ντομάτας και ψιλοκομμένο τυρί στην κορυφή, ενώ το λογαριασμό συνόδευσε ένα ποτηράκι με λικέρ μαστίχας για τον καθένα.

Ο κατάλογος απλός, σαφής και αρκούντως περιεκτικός. Χωρίζεται σε ομάδες ορεκτικών, σαλατών, φρέσκων ζυμαρικών, (πολλών) επιλογών σε κρεατικά και (λίγων) σε ψάρι. Κλείνει με τρία κλασσικά επιδόρπια, τα οποία δεν τιμήσαμε, γιατί τον τελευταίο καιρό είμαστε όλοι τσακωμένοι με τη ζάχαρη. Η σελίδα με τα ποτά επίσης λιτή, αλλά με σωστή αναλογία σε γνωστές και λιγότερο γνωστές μάρκες, π. χ. καλό χύμα λευκό κρασί, αλλά και μπύρα VOLKAN black.

Η φιλοσοφία της κουζίνας με ξεκάθαρες κατευθύνσεις. Χορταστικές μερίδες, όχι εξεζητημένες συνταγές, σωστές ως επί το πλείστον εκτελέσεις. Το κέντρο βάρους σαφώς πέφτει στα κρεατικά, ενδεικτικά αναφέρω κότσι αρνιού, ψαρονέφρι και πανσέτα, μπιφτέκι μοσχαρίσιο και βέβαια δυο τρία steak, με κορυφαίο από πλευράς μεγέθους και τιμής (αν θυμάμαι καλά 28 ευρώ για δύο άτομα) το tomahawk steak. Η τετραμελής παρέα μας παρήγγειλε αρχικά μια πρωτότυπη και καλοφτιαγμένη φρέσκια σαλάτα με αβοκάντο και καρδιές από μάραθο (όμως για 12 ευρώ πολύ ακριβή), κεφτέδες με λαχανικά (στην ουσία κολοκυθοκεφτέδες plus) τραγανούς και νόστιμους με μια ωραία συνοδευτική σως και μελιτζάνα ψητή, χωρίς ίχνος λάδι, με κάποιο λευκό μαλακό τυρί από πάνω. Κατόπιν οι δύο κύριοι πήραν ένα καλοψημένο μπιφτέκι σε γαρνιτούρα μια βραστή-ψητή πατάτα κομμένη στα δύο και λίγη σαλάτα κόλσλο. Η μία κυρία προτίμησε φρέσκα σιουφιχτά μακαρόνια με πέστο και κουκουνάρι και μάλλον ατύχησε, γιατί το πιάτο ήταν πολύ λιπαρό, ενώ η ετέρα πήρε ταλιάτα. Το κρέας ήταν καλά ψημένο, αλλά μάλλον ανάλατο.

Ο λογαριασμός ανήλθε στα 120 ευρώ για τέσσερα άτομα (φαγητό + ποτά + φιλοδώρημα), έτσι δεν μπορώ να δώσω πάνω από δύο ντομάτες στο vfm. Συνεπώς η ερώτηση αν συστήνω επίσκεψη στο STEAK PALACE BY GΚΙKAS – MOSES έχει μάλλον απαντηθεί από μόνη της.


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

10 Μάρ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Η επωνυμία STEAK PALACE BY GKIKAS έμπαζε, όπως επισημάνθηκε ήδη σε προηγούμενες κριτικές, από παντού, ίσως λοιπόν γι’ αυτό το λόγο άλλαξε και το μαγαζί ονομάζεται πια MOSES. Καθώς δεν το ήξερα, αιφνιδιάστηκα βλέποντας τη νέα ονομασία φάτσα κάρτα στον τιμοκατάλογο και θεωρώ ότι οι κατά τ’ άλλα εξυπηρετικότατες νεαρές σερβιτόρες θα έπρεπε να ενημερώνουν σχετικά τους πελάτες, δεν είναι άλλωστε τόσο ασυνήθιστο να αλλάζει το όνομα μιας επιχείρησης εστίασης. Κατά την πληρωμή ρώτησα αν έχει αλλάξει και η διεύθυνση, η απάντηση ήταν κατηγορηματικά «όχι», συνεπώς ούτε γάτα ούτε ζημιά. Αν μου επιτραπεί πάντως να σχολιάσω πρώτος τη νέα ονομασία, τη βρίσκω ακόμα πιο άκυρη από την προηγούμενη, και το λέω αυτό χωρίς να έχω προηγούμενα με το Μωυσή και την Παλαιά Διαθήκη, απλά δεν βλέπω πού κολλάει το όνομα αυτού που οδήγησε τους ομοεθνείς του μέσα από την έρημο και έσκισε τη θάλασσα στα δύο με μια συνοικιακή ταβέρνα νέου τύπου.

Σάββατο βράδυ και το STEAK PALACE BY GΚΙKAS – MOSES είχε πληρότητα 2/3, και αυτό είναι κάτι που ομολογουμένως σε βάζει σε σκέψεις. Σίγουρα η θέση του είναι μετρίως ευνοϊκή, γιατί η νεοσύστατη (ας είναι καλά το μετρό) πιάτσα του Χολαργού διαθέτει άφθονα μαγαζιά εστίασης και διασκέδασης σε πυκνή παράταξη επί της Μεσογείων, έτσι ένα γωνιακό μαγαζί στον τρίτο ή τέταρτο παράλληλο δρόμο προς τη λεωφόρο πρέπει να παλέψει για να επιβιώσει.

Το πρόβλημα της στάθμευσης στο σημείο εκείνο θυμίζει συνθήκες Καλλιθέας (7,5 στα 10), με λίγη τύχη υπολογίστε 5 ως 10 λεπτά περπάτημα. Θα σας αποζημιώσει όμως η εμφάνιση του STEAK PALACE BY GΚΙKAS – MOSES, μεγάλα παράθυρα γύρω γύρω και χαμηλά δέντρα δημιουργούν, σε συνδυασμό με το γλυκό, ελαφρά ρομαντικό φωτισμό, ένα καθ’ όλα ελκυστικό σύνολο. Ο χώρος είναι στενόμακρος, με την κουζίνα και τις τουαλέτες στο βάθος, και μπορεί να φιλοξενήσει γύρω στα 60 άτομα. Παντού κυριαρχεί το ξύλο σε σπασμένο λευκό. Τραπέζια των δύο ή τεσσάρων με καρό τραπεζομάντιλο από κάτω και λευκό από πάνω, καρέκλες οι κλασσικές ψάθινες. Art de la table πάνω από το μέσο όρο, γενικά στήσιμο και εμφάνιση που προδιαθέτει θετικά.

Η υποδοχή κάτι περισσότερο από εγκάρδια, το τραπέζι που είχαμε κρατήσει μας περίμενε έτοιμο στρωμένο, νερό εμφιαλωμένο (κατόπιν ερωτήσεως) μαζί με τους καταλόγους, μπόλικος χρόνος για τη μελέτη τους και προθυμία για τυχόν διευκρινίσεις και επιθυμίες για αλλαγές στα συνοδευτικά. Το σέρβις παρέμεινε σε υψηλό επίπεδο μέχρι την ώρα της αποχώρησης, κρίμα που είμαι υποχρεωμένος να κόψω μια ντοματούλα λόγω της μη τήρησης του no smoking. Μαζί με το ψωμί ακούμπησε στο τραπέζι μια ραβιέρα με τέσσερις φετούλες αλειμμένες με πολτό ντομάτας και ψιλοκομμένο τυρί στην κορυφή, ενώ το λογαριασμό συνόδευσε ένα ποτηράκι με λικέρ μαστίχας για τον καθένα.

Ο κατάλογος απλός, σαφής και αρκούντως περιεκτικός. Χωρίζεται σε ομάδες ορεκτικών, σαλατών, φρέσκων ζυμαρικών, (πολλών) επιλογών σε κρεατικά και (λίγων) σε ψάρι. Κλείνει με τρία κλασσικά επιδόρπια, τα οποία δεν τιμήσαμε, γιατί τον τελευταίο καιρό είμαστε όλοι τσακωμένοι με τη ζάχαρη. Η σελίδα με τα ποτά επίσης λιτή, αλλά με σωστή αναλογία σε γνωστές και λιγότερο γνωστές μάρκες, π. χ. καλό χύμα λευκό κρασί, αλλά και μπύρα VOLKAN black.

Η φιλοσοφία της κουζίνας με ξεκάθαρες κατευθύνσεις. Χορταστικές μερίδες, όχι εξεζητημένες συνταγές, σωστές ως επί το πλείστον εκτελέσεις. Το κέντρο βάρους σαφώς πέφτει στα κρεατικά, ενδεικτικά αναφέρω κότσι αρνιού, ψαρονέφρι και πανσέτα, μπιφτέκι μοσχαρίσιο και βέβαια δυο τρία steak, με κορυφαίο από πλευράς μεγέθους και τιμής (αν θυμάμαι καλά 28 ευρώ για δύο άτομα) το tomahawk steak. Η τετραμελής παρέα μας παρήγγειλε αρχικά μια πρωτότυπη και καλοφτιαγμένη φρέσκια σαλάτα με αβοκάντο και καρδιές από μάραθο (όμως για 12 ευρώ πολύ ακριβή), κεφτέδες με λαχανικά (στην ουσία κολοκυθοκεφτέδες plus) τραγανούς και νόστιμους με μια ωραία συνοδευτική σως και μελιτζάνα ψητή, χωρίς ίχνος λάδι, με κάποιο λευκό μαλακό τυρί από πάνω. Κατόπιν οι δύο κύριοι πήραν ένα καλοψημένο μπιφτέκι σε γαρνιτούρα μια βραστή-ψητή πατάτα κομμένη στα δύο και λίγη σαλάτα κόλσλο. Η μία κυρία προτίμησε φρέσκα σιουφιχτά μακαρόνια με πέστο και κουκουνάρι και μάλλον ατύχησε, γιατί το πιάτο ήταν πολύ λιπαρό, ενώ η ετέρα πήρε ταλιάτα. Το κρέας ήταν καλά ψημένο, αλλά μάλλον ανάλατο.

Ο λογαριασμός ανήλθε στα 120 ευρώ για τέσσερα άτομα (φαγητό + ποτά + φιλοδώρημα), έτσι δεν μπορώ να δώσω πάνω από δύο ντομάτες στο vfm. Συνεπώς η ερώτηση αν συστήνω επίσκεψη στο STEAK PALACE BY GΚΙKAS – MOSES έχει μάλλον απαντηθεί από μόνη της.


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

fratello

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου

Γεύση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0

Εξυπηρέτηση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Χώρος

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0

Value for money

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0

€ / Άτομο

17-25

Η επωνυμία STEAK PALACE BY GKIKAS έμπαζε, όπως επισημάνθηκε ήδη σε προηγούμενες κριτικές, από παντού, ίσως λοιπόν γι’ αυτό το λόγο άλλαξε και το μαγαζί ονομάζεται πια MOSES. Καθώς δεν το ήξερα, αιφνιδιάστηκα βλέποντας τη νέα ονομασία φάτσα κάρτα στον τιμοκατάλογο και θεωρώ ότι οι κατά τ’ άλλα εξυπηρετικότατες νεαρές σερβιτόρες θα έπρεπε να ενημερώνουν σχετικά τους πελάτες, δεν είναι άλλωστε τόσο ασυνήθιστο να αλλάζει το όνομα μιας επιχείρησης εστίασης. Κατά την πληρωμή ρώτησα αν έχει αλλάξει και η διεύθυνση, η απάντηση ήταν κατηγορηματικά «όχι», συνεπώς ούτε γάτα ούτε ζημιά. Αν μου επιτραπεί πάντως να σχολιάσω πρώτος τη νέα ονομασία, τη βρίσκω ακόμα πιο άκυρη από την προηγούμενη, και το λέω αυτό χωρίς να έχω προηγούμενα με το Μωυσή και την Παλαιά Διαθήκη, απλά δεν βλέπω πού κολλάει το όνομα αυτού που οδήγησε τους ομοεθνείς του μέσα από την έρημο και έσκισε τη θάλασσα στα δύο με μια συνοικιακή ταβέρνα νέου τύπου.

Σάββατο βράδυ και το STEAK PALACE BY GΚΙKAS – MOSES είχε πληρότητα 2/3, και αυτό είναι κάτι που ομολογουμένως σε βάζει σε σκέψεις. Σίγουρα η θέση του είναι μετρίως ευνοϊκή, γιατί η νεοσύστατη (ας είναι καλά το μετρό) πιάτσα του Χολαργού διαθέτει άφθονα μαγαζιά εστίασης και διασκέδασης σε πυκνή παράταξη επί της Μεσογείων, έτσι ένα γωνιακό μαγαζί στον τρίτο ή τέταρτο παράλληλο δρόμο προς τη λεωφόρο πρέπει να παλέψει για να επιβιώσει.

Το πρόβλημα της στάθμευσης στο σημείο εκείνο θυμίζει συνθήκες Καλλιθέας (7,5 στα 10), με λίγη τύχη υπολογίστε 5 ως 10 λεπτά περπάτημα. Θα σας αποζημιώσει όμως η εμφάνιση του STEAK PALACE BY GΚΙKAS – MOSES, μεγάλα παράθυρα γύρω γύρω και χαμηλά δέντρα δημιουργούν, σε συνδυασμό με το γλυκό, ελαφρά ρομαντικό φωτισμό, ένα καθ’ όλα ελκυστικό σύνολο. Ο χώρος είναι στενόμακρος, με την κουζίνα και τις τουαλέτες στο βάθος, και μπορεί να φιλοξενήσει γύρω στα 60 άτομα. Παντού κυριαρχεί το ξύλο σε σπασμένο λευκό. Τραπέζια των δύο ή τεσσάρων με καρό τραπεζομάντιλο από κάτω και λευκό από πάνω, καρέκλες οι κλασσικές ψάθινες. Art de la table πάνω από το μέσο όρο, γενικά στήσιμο και εμφάνιση που προδιαθέτει θετικά.

Η υποδοχή κάτι περισσότερο από εγκάρδια, το τραπέζι που είχαμε κρατήσει μας περίμενε έτοιμο στρωμένο, νερό εμφιαλωμένο (κατόπιν ερωτήσεως) μαζί με τους καταλόγους, μπόλικος χρόνος για τη μελέτη τους και προθυμία για τυχόν διευκρινίσεις και επιθυμίες για αλλαγές στα συνοδευτικά. Το σέρβις παρέμεινε σε υψηλό επίπεδο μέχρι την ώρα της αποχώρησης, κρίμα που είμαι υποχρεωμένος να κόψω μια ντοματούλα λόγω της μη τήρησης του no smoking. Μαζί με το ψωμί ακούμπησε στο τραπέζι μια ραβιέρα με τέσσερις φετούλες αλειμμένες με πολτό ντομάτας και ψιλοκομμένο τυρί στην κορυφή, ενώ το λογαριασμό συνόδευσε ένα ποτηράκι με λικέρ μαστίχας για τον καθένα.

Ο κατάλογος απλός, σαφής και αρκούντως περιεκτικός. Χωρίζεται σε ομάδες ορεκτικών, σαλατών, φρέσκων ζυμαρικών, (πολλών) επιλογών σε κρεατικά και (λίγων) σε ψάρι. Κλείνει με τρία κλασσικά επιδόρπια, τα οποία δεν τιμήσαμε, γιατί τον τελευταίο καιρό είμαστε όλοι τσακωμένοι με τη ζάχαρη. Η σελίδα με τα ποτά επίσης λιτή, αλλά με σωστή αναλογία σε γνωστές και λιγότερο γνωστές μάρκες, π. χ. καλό χύμα λευκό κρασί, αλλά και μπύρα VOLKAN black.

Η φιλοσοφία της κουζίνας με ξεκάθαρες κατευθύνσεις. Χορταστικές μερίδες, όχι εξεζητημένες συνταγές, σωστές ως επί το πλείστον εκτελέσεις. Το κέντρο βάρους σαφώς πέφτει στα κρεατικά, ενδεικτικά αναφέρω κότσι αρνιού, ψαρονέφρι και πανσέτα, μπιφτέκι μοσχαρίσιο και βέβαια δυο τρία steak, με κορυφαίο από πλευράς μεγέθους και τιμής (αν θυμάμαι καλά 28 ευρώ για δύο άτομα) το tomahawk steak. Η τετραμελής παρέα μας παρήγγειλε αρχικά μια πρωτότυπη και καλοφτιαγμένη φρέσκια σαλάτα με αβοκάντο και καρδιές από μάραθο (όμως για 12 ευρώ πολύ ακριβή), κεφτέδες με λαχανικά (στην ουσία κολοκυθοκεφτέδες plus) τραγανούς και νόστιμους με μια ωραία συνοδευτική σως και μελιτζάνα ψητή, χωρίς ίχνος λάδι, με κάποιο λευκό μαλακό τυρί από πάνω. Κατόπιν οι δύο κύριοι πήραν ένα καλοψημένο μπιφτέκι σε γαρνιτούρα μια βραστή-ψητή πατάτα κομμένη στα δύο και λίγη σαλάτα κόλσλο. Η μία κυρία προτίμησε φρέσκα σιουφιχτά μακαρόνια με πέστο και κουκουνάρι και μάλλον ατύχησε, γιατί το πιάτο ήταν πολύ λιπαρό, ενώ η ετέρα πήρε ταλιάτα. Το κρέας ήταν καλά ψημένο, αλλά μάλλον ανάλατο.

Ο λογαριασμός ανήλθε στα 120 ευρώ για τέσσερα άτομα (φαγητό + ποτά + φιλοδώρημα), έτσι δεν μπορώ να δώσω πάνω από δύο ντομάτες στο vfm. Συνεπώς η ερώτηση αν συστήνω επίσκεψη στο STEAK PALACE BY GΚΙKAS – MOSES έχει μάλλον απαντηθεί από μόνη της.


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.