Loader

25 Μάρ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
17-25

Ο ΗΠΕΙΡΩΤΗΣ είναι τυπικό δείγμα αυτού που χωρίς δεύτερη σκέψη χαρακτηρίζουμε από γαστρονομική άποψη «στανταράκι», δηλαδή ένα μαγαζί με περιποιημένο περιβάλλον, καλή κουζίνα, άψογη εξυπηρέτηση και καλές τιμές. Τι άλλο να ζητήσεις; Το 4 Χ 4 είναι δεδομένο πριν καν ξεκινήσω να γράφω την κριτική.

Τον ΗΠΕΙΡΩΤΗ θα τον βρείτε στην παραλιακή λεωφόρο του Πόρτο Ράφτη, μπορείτε συνεπώς να συνδυάσετε το εκεί γεύμα σας με έναν ωραίο περίπατο δίπλα στη θάλασσα. Η προσέγγιση είναι εύκολη, το παρκάρισμα υπόθεση μέσης δυσκολίας (4 στα 10) ανάλογα με τη μέρα και την ώρα.

Στο παραθαλάσσιο πεζοδρόμιο υπάρχουν καμιά δεκαριά τραπέζια, για τα οποία βέβαια σε ημέρες καλοκαιρίας γίνεται μάχη. Όμως και η κλειστή αίθουσα έχει τη χάρη της. Το μεγάλο της προσόν: Είναι υπερυψωμένη, έτσι αρκετά από τα εκεί τραπέζια έχουν θέα προς τη θάλασσα.

Γενικά ωραίο, πολιτισμένο περιβάλλον, σαφώς πιο πολύ ψαροεστιατόριο παρά ψαροταβέρνα. Το όνομα ακούγεται βέβαια κάπως ξεκούδουνο, είναι όμως εύκολο να το θυμάσαι. Μιλάμε άλλωστε για επιχείρηση με ιστορία δεκαετιών.

Θα σας υποδεχθεί το αφεντικό ή κάποιος από τους νεαρούς, σπίρτα σωστά, που τρέχουν το μαγαζί. Για το ΣΚ σάς συνιστώ να κάνετε οπωσδήποτε κράτηση. Τα τραπέζια είναι ευρύχωρα και τα καθίσματα αναπαυτικότατα, μόνο που για ευνόητους λόγους η πλάτη σας μάλλον θα εφάπτεται με την πλάτη μέλους της διπλανής παρέας. Λευκό τραπεζομάντηλο, καλής ποιότητας σερβίτσια, κατευθείαν με το υγρό μαντιλάκι για το τέλος του γεύματος.

Όλα όπως πρέπει, ευγενικά και γρήγορα, ειλικρινά δε έφθασα προς το τέλος της σχεδόν τρίωρης παραμονής μας στον ΗΠΕΙΡΩΤΗ να θαυμάζω αλλά και να συμπονώ ταυτόχρονα τους νεαρούς που ακατάπαυστα ανεβοκατέβαιναν τα σκαλιά προς το μαγαζί και την κουζίνα φορτωμένοι δίσκους.

Στον ΗΠΕΙΡΩΤΗ θα φάτε πάντα καλά, είτε επιλέξετε πολλούς ψαρομεζέδες και ψιλό ψαράκι στη μέση του τραπεζιού, είτε στραφείτε προς το λεγόμενο «χοντρό ψάρι» με μια σαλατούλα και κάτι λίγο για την αρχή. Το ιδεώδες είναι μια παρέα με τέσσερις ή παραπάνω συνδαιτυμόνες, οπότε μπορεί να γίνει ένας καλός συνδυασμός, σε χαμηλότερο μάλιστα κόστος.

Από τα πρώτα ξεχωρίζω τα πάντα σωστά (δηλαδή ελαφρώς al dente) βρασμένα χόρτα και τα εξαιρετικά κολοκυθάκια, κομμένα κυματιστά και τηγανισμένα σε μια τέλεια τεμπούρα. Δυστυχώς το τζατζίκι που τα συνοδεύει είναι απλό του εμπορίου, από ένα μαγαζί αυτού του επιπέδου περιμένω κάτι καλύτερο. Για τη συνέχεια έχω να σας συστήσω το φρέσκο καλαμάρι, ο μετρ θα σας πει αν είναι αρκετά μεγάλο για να μπει στα κάρβουνα ή είναι καλύτερο στο τηγάνι. Λουκούμι όπως και να ‘χει. Όσον αφορά τα ψάρια, θα ακούσετε τι υπάρχει και θα αποφασίσετε.

Δεν είναι ανάγκη να πάρετε πρώτο (και αναγκαστικά πιο ακριβό) ψάρι, εμείς συνήθως επιλέγουμε μεγάλο φρέσκο μπακαλιάρο. Έρχεται ψημένος σαν γούνα, δηλαδή ανοικτός στη μέση με το κόκκαλο να έχει αφαιρεθεί, χωρίς να έχει χάσει τους χυμούς του, συνοδευόμενος από εύγευστη, μάλλον light, σκορδαλιά. Εναλλακτικά φρέσκο κουτσομουράκι στο τηγάνι ή μεγάλο μπαρμπούνι στα κάρβουνα.

Καλό το χύμα λευκό κρασί τους, τιμιότατα κοστολογημένα και τα λίγα εμφιαλωμένα που περιέχει ο κατάλογος, φυσικά μαζί με (επίσης λίγες) μπύρες και αποστάγματα. Γενικά ο ΗΠΕΙΡΩΤΗΣ δεν θα σας εντυπωσιάσει με την ποικιλία αλλά με την ποιότητα. Ποικιλία υπάρχει ωστόσο στο κέρασμα του επίλογου με number one την καρυδόπιτα. Αν θέλετε κάτι ελαφρύ και ασυνήθιστο, ζητείστε μήλο ψητό.

Κατά την άποψή μου είναι περισσότερο βραστό, για να πάρει ωραίο ρουμπινί χρώμα, και κατόπιν περασμένο λίγο από το φούρνο. Νερό εμφιαλωμένο, ψωμί λευκό και φρέσκο, χωρίς κάτι συνοδευτικό. Ανά κεφαλή κόστος ανάλογα με το μέγεθος της παρέας και τη σύνθεση της παραγγελίας γύρω στα 20 με 30 το πολύ ευρώ.

Συνεπώς άξιες οι τέσσερις ντοματούλες παντού και δύο αστέρια στο σύστημα fratello, αξίζει δηλαδή, εφόσον βρίσκεστε στην ανατολική ακτή της Αττικής να κάνετε κάποια χιλιόμετρα παραπάνω για να επισκεφθείτε τον ΗΠΕΙΡΩΤΗ.


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

25 Μάρ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
17-25

Ο ΗΠΕΙΡΩΤΗΣ είναι τυπικό δείγμα αυτού που χωρίς δεύτερη σκέψη χαρακτηρίζουμε από γαστρονομική άποψη «στανταράκι», δηλαδή ένα μαγαζί με περιποιημένο περιβάλλον, καλή κουζίνα, άψογη εξυπηρέτηση και καλές τιμές. Τι άλλο να ζητήσεις; Το 4 Χ 4 είναι δεδομένο πριν καν ξεκινήσω να γράφω την κριτική.

Τον ΗΠΕΙΡΩΤΗ θα τον βρείτε στην παραλιακή λεωφόρο του Πόρτο Ράφτη, μπορείτε συνεπώς να συνδυάσετε το εκεί γεύμα σας με έναν ωραίο περίπατο δίπλα στη θάλασσα. Η προσέγγιση είναι εύκολη, το παρκάρισμα υπόθεση μέσης δυσκολίας (4 στα 10) ανάλογα με τη μέρα και την ώρα.

Στο παραθαλάσσιο πεζοδρόμιο υπάρχουν καμιά δεκαριά τραπέζια, για τα οποία βέβαια σε ημέρες καλοκαιρίας γίνεται μάχη. Όμως και η κλειστή αίθουσα έχει τη χάρη της. Το μεγάλο της προσόν: Είναι υπερυψωμένη, έτσι αρκετά από τα εκεί τραπέζια έχουν θέα προς τη θάλασσα.

Γενικά ωραίο, πολιτισμένο περιβάλλον, σαφώς πιο πολύ ψαροεστιατόριο παρά ψαροταβέρνα. Το όνομα ακούγεται βέβαια κάπως ξεκούδουνο, είναι όμως εύκολο να το θυμάσαι. Μιλάμε άλλωστε για επιχείρηση με ιστορία δεκαετιών.

Θα σας υποδεχθεί το αφεντικό ή κάποιος από τους νεαρούς, σπίρτα σωστά, που τρέχουν το μαγαζί. Για το ΣΚ σάς συνιστώ να κάνετε οπωσδήποτε κράτηση. Τα τραπέζια είναι ευρύχωρα και τα καθίσματα αναπαυτικότατα, μόνο που για ευνόητους λόγους η πλάτη σας μάλλον θα εφάπτεται με την πλάτη μέλους της διπλανής παρέας. Λευκό τραπεζομάντηλο, καλής ποιότητας σερβίτσια, κατευθείαν με το υγρό μαντιλάκι για το τέλος του γεύματος.

Όλα όπως πρέπει, ευγενικά και γρήγορα, ειλικρινά δε έφθασα προς το τέλος της σχεδόν τρίωρης παραμονής μας στον ΗΠΕΙΡΩΤΗ να θαυμάζω αλλά και να συμπονώ ταυτόχρονα τους νεαρούς που ακατάπαυστα ανεβοκατέβαιναν τα σκαλιά προς το μαγαζί και την κουζίνα φορτωμένοι δίσκους.

Στον ΗΠΕΙΡΩΤΗ θα φάτε πάντα καλά, είτε επιλέξετε πολλούς ψαρομεζέδες και ψιλό ψαράκι στη μέση του τραπεζιού, είτε στραφείτε προς το λεγόμενο «χοντρό ψάρι» με μια σαλατούλα και κάτι λίγο για την αρχή. Το ιδεώδες είναι μια παρέα με τέσσερις ή παραπάνω συνδαιτυμόνες, οπότε μπορεί να γίνει ένας καλός συνδυασμός, σε χαμηλότερο μάλιστα κόστος.

Από τα πρώτα ξεχωρίζω τα πάντα σωστά (δηλαδή ελαφρώς al dente) βρασμένα χόρτα και τα εξαιρετικά κολοκυθάκια, κομμένα κυματιστά και τηγανισμένα σε μια τέλεια τεμπούρα. Δυστυχώς το τζατζίκι που τα συνοδεύει είναι απλό του εμπορίου, από ένα μαγαζί αυτού του επιπέδου περιμένω κάτι καλύτερο. Για τη συνέχεια έχω να σας συστήσω το φρέσκο καλαμάρι, ο μετρ θα σας πει αν είναι αρκετά μεγάλο για να μπει στα κάρβουνα ή είναι καλύτερο στο τηγάνι. Λουκούμι όπως και να ‘χει. Όσον αφορά τα ψάρια, θα ακούσετε τι υπάρχει και θα αποφασίσετε.

Δεν είναι ανάγκη να πάρετε πρώτο (και αναγκαστικά πιο ακριβό) ψάρι, εμείς συνήθως επιλέγουμε μεγάλο φρέσκο μπακαλιάρο. Έρχεται ψημένος σαν γούνα, δηλαδή ανοικτός στη μέση με το κόκκαλο να έχει αφαιρεθεί, χωρίς να έχει χάσει τους χυμούς του, συνοδευόμενος από εύγευστη, μάλλον light, σκορδαλιά. Εναλλακτικά φρέσκο κουτσομουράκι στο τηγάνι ή μεγάλο μπαρμπούνι στα κάρβουνα.

Καλό το χύμα λευκό κρασί τους, τιμιότατα κοστολογημένα και τα λίγα εμφιαλωμένα που περιέχει ο κατάλογος, φυσικά μαζί με (επίσης λίγες) μπύρες και αποστάγματα. Γενικά ο ΗΠΕΙΡΩΤΗΣ δεν θα σας εντυπωσιάσει με την ποικιλία αλλά με την ποιότητα. Ποικιλία υπάρχει ωστόσο στο κέρασμα του επίλογου με number one την καρυδόπιτα. Αν θέλετε κάτι ελαφρύ και ασυνήθιστο, ζητείστε μήλο ψητό.

Κατά την άποψή μου είναι περισσότερο βραστό, για να πάρει ωραίο ρουμπινί χρώμα, και κατόπιν περασμένο λίγο από το φούρνο. Νερό εμφιαλωμένο, ψωμί λευκό και φρέσκο, χωρίς κάτι συνοδευτικό. Ανά κεφαλή κόστος ανάλογα με το μέγεθος της παρέας και τη σύνθεση της παραγγελίας γύρω στα 20 με 30 το πολύ ευρώ.

Συνεπώς άξιες οι τέσσερις ντοματούλες παντού και δύο αστέρια στο σύστημα fratello, αξίζει δηλαδή, εφόσον βρίσκεστε στην ανατολική ακτή της Αττικής να κάνετε κάποια χιλιόμετρα παραπάνω για να επισκεφθείτε τον ΗΠΕΙΡΩΤΗ.


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

fratello

Δευτέρα 09 Δεκεμβρίου

Γεύση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Εξυπηρέτηση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Χώρος

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Value for money

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

€ / Άτομο

17-25

Ο ΗΠΕΙΡΩΤΗΣ είναι τυπικό δείγμα αυτού που χωρίς δεύτερη σκέψη χαρακτηρίζουμε από γαστρονομική άποψη «στανταράκι», δηλαδή ένα μαγαζί με περιποιημένο περιβάλλον, καλή κουζίνα, άψογη εξυπηρέτηση και καλές τιμές. Τι άλλο να ζητήσεις; Το 4 Χ 4 είναι δεδομένο πριν καν ξεκινήσω να γράφω την κριτική.

Τον ΗΠΕΙΡΩΤΗ θα τον βρείτε στην παραλιακή λεωφόρο του Πόρτο Ράφτη, μπορείτε συνεπώς να συνδυάσετε το εκεί γεύμα σας με έναν ωραίο περίπατο δίπλα στη θάλασσα. Η προσέγγιση είναι εύκολη, το παρκάρισμα υπόθεση μέσης δυσκολίας (4 στα 10) ανάλογα με τη μέρα και την ώρα.

Στο παραθαλάσσιο πεζοδρόμιο υπάρχουν καμιά δεκαριά τραπέζια, για τα οποία βέβαια σε ημέρες καλοκαιρίας γίνεται μάχη. Όμως και η κλειστή αίθουσα έχει τη χάρη της. Το μεγάλο της προσόν: Είναι υπερυψωμένη, έτσι αρκετά από τα εκεί τραπέζια έχουν θέα προς τη θάλασσα.

Γενικά ωραίο, πολιτισμένο περιβάλλον, σαφώς πιο πολύ ψαροεστιατόριο παρά ψαροταβέρνα. Το όνομα ακούγεται βέβαια κάπως ξεκούδουνο, είναι όμως εύκολο να το θυμάσαι. Μιλάμε άλλωστε για επιχείρηση με ιστορία δεκαετιών.

Θα σας υποδεχθεί το αφεντικό ή κάποιος από τους νεαρούς, σπίρτα σωστά, που τρέχουν το μαγαζί. Για το ΣΚ σάς συνιστώ να κάνετε οπωσδήποτε κράτηση. Τα τραπέζια είναι ευρύχωρα και τα καθίσματα αναπαυτικότατα, μόνο που για ευνόητους λόγους η πλάτη σας μάλλον θα εφάπτεται με την πλάτη μέλους της διπλανής παρέας. Λευκό τραπεζομάντηλο, καλής ποιότητας σερβίτσια, κατευθείαν με το υγρό μαντιλάκι για το τέλος του γεύματος.

Όλα όπως πρέπει, ευγενικά και γρήγορα, ειλικρινά δε έφθασα προς το τέλος της σχεδόν τρίωρης παραμονής μας στον ΗΠΕΙΡΩΤΗ να θαυμάζω αλλά και να συμπονώ ταυτόχρονα τους νεαρούς που ακατάπαυστα ανεβοκατέβαιναν τα σκαλιά προς το μαγαζί και την κουζίνα φορτωμένοι δίσκους.

Στον ΗΠΕΙΡΩΤΗ θα φάτε πάντα καλά, είτε επιλέξετε πολλούς ψαρομεζέδες και ψιλό ψαράκι στη μέση του τραπεζιού, είτε στραφείτε προς το λεγόμενο «χοντρό ψάρι» με μια σαλατούλα και κάτι λίγο για την αρχή. Το ιδεώδες είναι μια παρέα με τέσσερις ή παραπάνω συνδαιτυμόνες, οπότε μπορεί να γίνει ένας καλός συνδυασμός, σε χαμηλότερο μάλιστα κόστος.

Από τα πρώτα ξεχωρίζω τα πάντα σωστά (δηλαδή ελαφρώς al dente) βρασμένα χόρτα και τα εξαιρετικά κολοκυθάκια, κομμένα κυματιστά και τηγανισμένα σε μια τέλεια τεμπούρα. Δυστυχώς το τζατζίκι που τα συνοδεύει είναι απλό του εμπορίου, από ένα μαγαζί αυτού του επιπέδου περιμένω κάτι καλύτερο. Για τη συνέχεια έχω να σας συστήσω το φρέσκο καλαμάρι, ο μετρ θα σας πει αν είναι αρκετά μεγάλο για να μπει στα κάρβουνα ή είναι καλύτερο στο τηγάνι. Λουκούμι όπως και να ‘χει. Όσον αφορά τα ψάρια, θα ακούσετε τι υπάρχει και θα αποφασίσετε.

Δεν είναι ανάγκη να πάρετε πρώτο (και αναγκαστικά πιο ακριβό) ψάρι, εμείς συνήθως επιλέγουμε μεγάλο φρέσκο μπακαλιάρο. Έρχεται ψημένος σαν γούνα, δηλαδή ανοικτός στη μέση με το κόκκαλο να έχει αφαιρεθεί, χωρίς να έχει χάσει τους χυμούς του, συνοδευόμενος από εύγευστη, μάλλον light, σκορδαλιά. Εναλλακτικά φρέσκο κουτσομουράκι στο τηγάνι ή μεγάλο μπαρμπούνι στα κάρβουνα.

Καλό το χύμα λευκό κρασί τους, τιμιότατα κοστολογημένα και τα λίγα εμφιαλωμένα που περιέχει ο κατάλογος, φυσικά μαζί με (επίσης λίγες) μπύρες και αποστάγματα. Γενικά ο ΗΠΕΙΡΩΤΗΣ δεν θα σας εντυπωσιάσει με την ποικιλία αλλά με την ποιότητα. Ποικιλία υπάρχει ωστόσο στο κέρασμα του επίλογου με number one την καρυδόπιτα. Αν θέλετε κάτι ελαφρύ και ασυνήθιστο, ζητείστε μήλο ψητό.

Κατά την άποψή μου είναι περισσότερο βραστό, για να πάρει ωραίο ρουμπινί χρώμα, και κατόπιν περασμένο λίγο από το φούρνο. Νερό εμφιαλωμένο, ψωμί λευκό και φρέσκο, χωρίς κάτι συνοδευτικό. Ανά κεφαλή κόστος ανάλογα με το μέγεθος της παρέας και τη σύνθεση της παραγγελίας γύρω στα 20 με 30 το πολύ ευρώ.

Συνεπώς άξιες οι τέσσερις ντοματούλες παντού και δύο αστέρια στο σύστημα fratello, αξίζει δηλαδή, εφόσον βρίσκεστε στην ανατολική ακτή της Αττικής να κάνετε κάποια χιλιόμετρα παραπάνω για να επισκεφθείτε τον ΗΠΕΙΡΩΤΗ.


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.