Loader

25 Απρ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Η επιγραφή στην πόρτα γράφει Σεϋχέλλες… πρώην Μπαχάμες. Εκτιμώ ότι πρέπει να συμπληρωθεί “Προσεχώς... Μαλδίβες”

Επίσκεψη 10/4/2018 άτομα 3 περί ώρα 6:20 περίπου το απόγευμα. Απέναντι, στην πλατεία είχαν βγει σαν τα σαλιγκάρια αρκετά άτομα. Βλέπετε ο Έλληνας και ειδικότερα η Ελληνίδα μόλις μπει ημερολογιακά η άνοιξη και βγάλει λίγο ήλιο (κι ας είναι με κάτι δοντάρες ΝΑ)… έβαλε πέδιλο και πέταξε τα μπράτσα έξω τέλος. Κι ας έχει το βράδυ 13 βαθμούς. Και να πω ρε παιδί μου ότι μας λείπει ο ήλιος σα χώρα; Που να ζούσαμε και στην Αγγλία δηλαδή; Τέλος πάντων συνεχίζω.

Επειδή λοιπόν αφενός όταν ο ήλιος πέσει εξακολουθεί να κάνει ψύχρα, αφετέρου δεν έχει κάποια ιδιαίτερη φροντίδα η συγκεκριμένη πλατεία στο συγκεκριμένο σημείο (όπως για παράδειγμα πιο κάτω η πλατεία Αυδή που είναι ο Μπλέ Παπαγάλος), ούτε η τέντα που υπάρχει εκεί και κλείνει το απόγευμα μας ενέπνευσε κάτι το ιδιαίτερο για να καθίσουμε εκεί, προτιμήσαμε να καθίσουμε μέσα.

Σημειώνω εδώ πως σε χειμερινή περίοδο περνώντας απ’ έξω για να πάμε στη Μπέμπα, είδαμε στο πεζοδρόμιο τραπέζια με κόσμο να τρώει εκτεθειμένος στο ψοφόκρυο, σαν τους φτωχούς συγγενείς, μόνο με κάτι σόμπες από πάνω τους. Δεν θα το επέτρεπα ποτέ στον εαυτό μου αυτό ακόμα κι αν επρόκειτο για το πιο καλό εστιατόριο.

Μέσα λοιπόν, επίσης δεν υπήρξε κάτι που να μας ενθουσιάσει αισθητικά πλην των σιδερένιων ελικόπτερων που κρέμονται από το ταβάνι αν και τα θεώρησα εντελώς ξεκάρφωτα χωρίς κάτι περαιτέρω στο χώρο που να δένει με αυτά. Η κουζίνα είναι ανοιχτή και το κάπνισμα επιτρέπεται παντού. Τα ξύλινα τραπέζια αν και μεγάλα είναι σε σχετικά στριμωχτή διάταξη.

Στην εξυπηρέτηση νέα παιδιά, λίγο προς το εναλλακτικής κουλτούρας, ευγενικά, που μας ενημέρωσαν πως μπορούσαμε να καθίσουμε οπουδήποτε θέλαμε αλλά ότι μέχρι τις 8:30μ. μ. θα έπρεπε να έχουμε αδειάσει το τραπέζι καθώς είχαν κρατήσεις. Χαμός στις Σεϋχέλλες λέμε. Δεν είχαμε σκοπό να το ξημερώσουμε εκεί, άλλωστε είχαμε κι άλλες δουλειές μετά, οπότε δεν υπήρχε κάποιο θέμα με αυτή την επισήμανση.

Η παραγγελία μας λιτή για τα συνήθη δεδομένα μας:

- Σαλάτα μαύρης φακής με κινόα, γκρέιπφουτ, κόλιανδρο και ρόκα χ 7,50€

Φρέσκια δε λέω… αλλά ψάχναμε να βρούμε σε μια τεράστια πιατάρα πόσες κουταλιές της σούπας αντιστοιχούν στον καθένα. Ευκολάκι βέβαια γιατί δεν μετρήσαμε πάνω από δύο σκάρτες ανά άτομο, κι αυτές με πολύ επιφύλαξη μήπως ρίξουμε ο ένας τον άλλο. Πολύ φτωχή και βέβαια δεν μου άρεσε καθόλου η γκουρμεδοποίησή της σε ένα χώρο που στην τελική δεν την υποστηρίζει κι όλας.

Επιπροσθέτως, θεωρώ απαράδεκτο να υπέρ-τιμολογούνται σαλατικά στο όνομα “υπερτροφών” που έχουν γίνει μόδα και κοστολογούνται χρυσάφι -που σημειωτέων κάποιες από αυτές κάποτε θεωρούνταν οι τροφές των φτωχών και των πεινασμένων για να τα λέμε με τ’ όνομά τους- και να παρουσιάζονται σε μορφή αντίδωρου στο πιάτο μου. Αφήστε δε που όταν βλέπω σαλάτα σε ρηχό πιάτο με πιάνουν τα διαόλια μου.

* Στο σημείο αυτό τσεκάρετε τις τιμές των πιάτων που ακολουθούν.

- Μανιτάρια Portobello σωτέ με απάκι και ξηρό ανθότυρο χ 7,50€

Εδώ μάλιστα. Πληθωρικό πιάτο με μεγάλα μανιτάρια κομμένα σε μεγάλες φέτες, άριστα σωταρισμένα με μεγάλες ημικυκλικές φέτες ξηρού ανθότυρου και λίγο απάκι. Νόστιμότατο ορεκτικό που σου γεμίζει αρκετά τόσο το μάτι όσο τον ουρανίσκο από γεύση.

- Συκώτι μοσχαρίσιο σχάρας χ 7,50€

Καθόλου τσιγκούνικη μερίδα εδώ, απλά συμπαθητικό με μπόλικη ρίγανη (ή θυμάρι) αλλά βρήκα αρκετά νεύρα που δεν μασιόταν. Σαφέστατα έχουμε δοκιμάσει και κλάσης ανώτερο συκώτι.

- Παπαρδέλες με καβουρμά Κομοτηνής χ 9,50€

Επιστροφή στη γκουρμεδοποίηση. Μια πιατάρα με βάθος στο κέντρο της κι εκεί μέσα μια πηρούνα παπαρδέλες, σωστά βρασμένες αλ ντέντε, με ελάχιστο καβουρμά πλην όμως νοστιμότατο. Αυτό που με χάλασε ήταν το μαλακό τυρί που υπήρχε από πάνω το οποίο ήταν ξινό και άφηνε άσχημη επίγευση στο τέλος στο στόμα μου. Τα άλλα άτομα της παρέας δεν παραπονέθηκαν ως προς αυτό. Γούστα είναι αυτά.

Πάντως σε καμία περίπτωση δεν ξεπερνάει το ίδιο πιάτο που βγαίνει λίγα μέτρα πιο κάτω από την κουζίνα εστιατορίου που έχει προαναφερθεί. Ούτε σε ποσότητα, ούτε σε νοστιμιά.

- Ριζότο μανιταριών 9,80€

Το καλύτερο πιάτο απ’ όλα με διαφορά. Σωστά χυλωμένο, ζουμερό και πεντανόστιμο. Στην ίδια προαναφερθείσα πιατάρα με το βαθούλωμα στο κέντρο. Την κατάσταση όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση ψιλοέσωσε η σύσταση της πρώτης ύλης, εννοώντας προφανώς ότι με άλλη ποσότητα ρυζιού γεμίζει ένα μπολ και με διαφορετική παπαρδέλες (το ίδιο μπολ). Το ρύζι τουλάχιστον με τη διπλάσια.

Ήπιαμε νεράκι βρύσης και μας κέρασαν λικέρ μαστίχας, πολύ ωραία και εκτιμητέα κίνηση. Για τα παραπάνω μαζί με το –αδιάφορο και σκέτο- ψωμί (1€) πληρώσαμε 42,80€ ήτοι 14,26€/άτομο χωρίς ποτά.

Συμπερασματικά δεν φάγαμε άσχημα στις Σεϋχέλλες και αναμφισβήτητα οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται είναι καλής ποιότητας αλλά συγκριτικά με τα δικά μου standard δεν είναι ο προορισμός που μου δημιουργεί την επιθυμία να επιστρέψω σύντομα, πόσο μάλλον εάν πρόκειται να περιμένω κι όλας ή να στριμωχτώ ανάμεσα στην κοσμοσυρροή που έχω δει να επικρατεί τις ώρες αιχμής.

Επιπλέον θεωρώ τσιμπημένες τις τιμές σε αντιστοιχία με τις μερίδες και γενικότερα σε σχέση με το όλο εναλλακτικό στυλ που έχει γενικότερα. *Αδυνατώ να κατανοήσω ίδια τιμολόγηση σε σαλάτα, ορεκτικό και μοσχαρίσιο συκώτι ρε αδερφέ πώς να το κάνουμε;; Θυμήθηκα αντίστοιχη (πονεμένη) περίπτωση με λουκάνικο και ντάκο σε κρητική ταβέρνα στο Περιστέρι. Ας μην το σκαλίσω περισσότερο.

Εγώ πάντως προτιμώ πιο ήσυχα νησάκια. Σεϋχέλλες, Μπαχάμες, Μαλδίβες και τα σχετικά, τα αφήνω σε άλλους.

Οπότε το αφήνω στην ευχέρεια του καθενός.


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

25 Απρ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Η επιγραφή στην πόρτα γράφει Σεϋχέλλες… πρώην Μπαχάμες. Εκτιμώ ότι πρέπει να συμπληρωθεί “Προσεχώς... Μαλδίβες”

Επίσκεψη 10/4/2018 άτομα 3 περί ώρα 6:20 περίπου το απόγευμα. Απέναντι, στην πλατεία είχαν βγει σαν τα σαλιγκάρια αρκετά άτομα. Βλέπετε ο Έλληνας και ειδικότερα η Ελληνίδα μόλις μπει ημερολογιακά η άνοιξη και βγάλει λίγο ήλιο (κι ας είναι με κάτι δοντάρες ΝΑ)… έβαλε πέδιλο και πέταξε τα μπράτσα έξω τέλος. Κι ας έχει το βράδυ 13 βαθμούς. Και να πω ρε παιδί μου ότι μας λείπει ο ήλιος σα χώρα; Που να ζούσαμε και στην Αγγλία δηλαδή; Τέλος πάντων συνεχίζω.

Επειδή λοιπόν αφενός όταν ο ήλιος πέσει εξακολουθεί να κάνει ψύχρα, αφετέρου δεν έχει κάποια ιδιαίτερη φροντίδα η συγκεκριμένη πλατεία στο συγκεκριμένο σημείο (όπως για παράδειγμα πιο κάτω η πλατεία Αυδή που είναι ο Μπλέ Παπαγάλος), ούτε η τέντα που υπάρχει εκεί και κλείνει το απόγευμα μας ενέπνευσε κάτι το ιδιαίτερο για να καθίσουμε εκεί, προτιμήσαμε να καθίσουμε μέσα.

Σημειώνω εδώ πως σε χειμερινή περίοδο περνώντας απ’ έξω για να πάμε στη Μπέμπα, είδαμε στο πεζοδρόμιο τραπέζια με κόσμο να τρώει εκτεθειμένος στο ψοφόκρυο, σαν τους φτωχούς συγγενείς, μόνο με κάτι σόμπες από πάνω τους. Δεν θα το επέτρεπα ποτέ στον εαυτό μου αυτό ακόμα κι αν επρόκειτο για το πιο καλό εστιατόριο.

Μέσα λοιπόν, επίσης δεν υπήρξε κάτι που να μας ενθουσιάσει αισθητικά πλην των σιδερένιων ελικόπτερων που κρέμονται από το ταβάνι αν και τα θεώρησα εντελώς ξεκάρφωτα χωρίς κάτι περαιτέρω στο χώρο που να δένει με αυτά. Η κουζίνα είναι ανοιχτή και το κάπνισμα επιτρέπεται παντού. Τα ξύλινα τραπέζια αν και μεγάλα είναι σε σχετικά στριμωχτή διάταξη.

Στην εξυπηρέτηση νέα παιδιά, λίγο προς το εναλλακτικής κουλτούρας, ευγενικά, που μας ενημέρωσαν πως μπορούσαμε να καθίσουμε οπουδήποτε θέλαμε αλλά ότι μέχρι τις 8:30μ. μ. θα έπρεπε να έχουμε αδειάσει το τραπέζι καθώς είχαν κρατήσεις. Χαμός στις Σεϋχέλλες λέμε. Δεν είχαμε σκοπό να το ξημερώσουμε εκεί, άλλωστε είχαμε κι άλλες δουλειές μετά, οπότε δεν υπήρχε κάποιο θέμα με αυτή την επισήμανση.

Η παραγγελία μας λιτή για τα συνήθη δεδομένα μας:

- Σαλάτα μαύρης φακής με κινόα, γκρέιπφουτ, κόλιανδρο και ρόκα χ 7,50€

Φρέσκια δε λέω… αλλά ψάχναμε να βρούμε σε μια τεράστια πιατάρα πόσες κουταλιές της σούπας αντιστοιχούν στον καθένα. Ευκολάκι βέβαια γιατί δεν μετρήσαμε πάνω από δύο σκάρτες ανά άτομο, κι αυτές με πολύ επιφύλαξη μήπως ρίξουμε ο ένας τον άλλο. Πολύ φτωχή και βέβαια δεν μου άρεσε καθόλου η γκουρμεδοποίησή της σε ένα χώρο που στην τελική δεν την υποστηρίζει κι όλας.

Επιπροσθέτως, θεωρώ απαράδεκτο να υπέρ-τιμολογούνται σαλατικά στο όνομα “υπερτροφών” που έχουν γίνει μόδα και κοστολογούνται χρυσάφι -που σημειωτέων κάποιες από αυτές κάποτε θεωρούνταν οι τροφές των φτωχών και των πεινασμένων για να τα λέμε με τ’ όνομά τους- και να παρουσιάζονται σε μορφή αντίδωρου στο πιάτο μου. Αφήστε δε που όταν βλέπω σαλάτα σε ρηχό πιάτο με πιάνουν τα διαόλια μου.

* Στο σημείο αυτό τσεκάρετε τις τιμές των πιάτων που ακολουθούν.

- Μανιτάρια Portobello σωτέ με απάκι και ξηρό ανθότυρο χ 7,50€

Εδώ μάλιστα. Πληθωρικό πιάτο με μεγάλα μανιτάρια κομμένα σε μεγάλες φέτες, άριστα σωταρισμένα με μεγάλες ημικυκλικές φέτες ξηρού ανθότυρου και λίγο απάκι. Νόστιμότατο ορεκτικό που σου γεμίζει αρκετά τόσο το μάτι όσο τον ουρανίσκο από γεύση.

- Συκώτι μοσχαρίσιο σχάρας χ 7,50€

Καθόλου τσιγκούνικη μερίδα εδώ, απλά συμπαθητικό με μπόλικη ρίγανη (ή θυμάρι) αλλά βρήκα αρκετά νεύρα που δεν μασιόταν. Σαφέστατα έχουμε δοκιμάσει και κλάσης ανώτερο συκώτι.

- Παπαρδέλες με καβουρμά Κομοτηνής χ 9,50€

Επιστροφή στη γκουρμεδοποίηση. Μια πιατάρα με βάθος στο κέντρο της κι εκεί μέσα μια πηρούνα παπαρδέλες, σωστά βρασμένες αλ ντέντε, με ελάχιστο καβουρμά πλην όμως νοστιμότατο. Αυτό που με χάλασε ήταν το μαλακό τυρί που υπήρχε από πάνω το οποίο ήταν ξινό και άφηνε άσχημη επίγευση στο τέλος στο στόμα μου. Τα άλλα άτομα της παρέας δεν παραπονέθηκαν ως προς αυτό. Γούστα είναι αυτά.

Πάντως σε καμία περίπτωση δεν ξεπερνάει το ίδιο πιάτο που βγαίνει λίγα μέτρα πιο κάτω από την κουζίνα εστιατορίου που έχει προαναφερθεί. Ούτε σε ποσότητα, ούτε σε νοστιμιά.

- Ριζότο μανιταριών 9,80€

Το καλύτερο πιάτο απ’ όλα με διαφορά. Σωστά χυλωμένο, ζουμερό και πεντανόστιμο. Στην ίδια προαναφερθείσα πιατάρα με το βαθούλωμα στο κέντρο. Την κατάσταση όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση ψιλοέσωσε η σύσταση της πρώτης ύλης, εννοώντας προφανώς ότι με άλλη ποσότητα ρυζιού γεμίζει ένα μπολ και με διαφορετική παπαρδέλες (το ίδιο μπολ). Το ρύζι τουλάχιστον με τη διπλάσια.

Ήπιαμε νεράκι βρύσης και μας κέρασαν λικέρ μαστίχας, πολύ ωραία και εκτιμητέα κίνηση. Για τα παραπάνω μαζί με το –αδιάφορο και σκέτο- ψωμί (1€) πληρώσαμε 42,80€ ήτοι 14,26€/άτομο χωρίς ποτά.

Συμπερασματικά δεν φάγαμε άσχημα στις Σεϋχέλλες και αναμφισβήτητα οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται είναι καλής ποιότητας αλλά συγκριτικά με τα δικά μου standard δεν είναι ο προορισμός που μου δημιουργεί την επιθυμία να επιστρέψω σύντομα, πόσο μάλλον εάν πρόκειται να περιμένω κι όλας ή να στριμωχτώ ανάμεσα στην κοσμοσυρροή που έχω δει να επικρατεί τις ώρες αιχμής.

Επιπλέον θεωρώ τσιμπημένες τις τιμές σε αντιστοιχία με τις μερίδες και γενικότερα σε σχέση με το όλο εναλλακτικό στυλ που έχει γενικότερα. *Αδυνατώ να κατανοήσω ίδια τιμολόγηση σε σαλάτα, ορεκτικό και μοσχαρίσιο συκώτι ρε αδερφέ πώς να το κάνουμε;; Θυμήθηκα αντίστοιχη (πονεμένη) περίπτωση με λουκάνικο και ντάκο σε κρητική ταβέρνα στο Περιστέρι. Ας μην το σκαλίσω περισσότερο.

Εγώ πάντως προτιμώ πιο ήσυχα νησάκια. Σεϋχέλλες, Μπαχάμες, Μαλδίβες και τα σχετικά, τα αφήνω σε άλλους.

Οπότε το αφήνω στην ευχέρεια του καθενός.


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

PONTIKI

Παρασκευή 19 Ιουλίου

Γεύση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0

Εξυπηρέτηση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0

Χώρος

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0

Value for money

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0

€ / Άτομο

-

Η επιγραφή στην πόρτα γράφει Σεϋχέλλες… πρώην Μπαχάμες. Εκτιμώ ότι πρέπει να συμπληρωθεί “Προσεχώς... Μαλδίβες”

Επίσκεψη 10/4/2018 άτομα 3 περί ώρα 6:20 περίπου το απόγευμα. Απέναντι, στην πλατεία είχαν βγει σαν τα σαλιγκάρια αρκετά άτομα. Βλέπετε ο Έλληνας και ειδικότερα η Ελληνίδα μόλις μπει ημερολογιακά η άνοιξη και βγάλει λίγο ήλιο (κι ας είναι με κάτι δοντάρες ΝΑ)… έβαλε πέδιλο και πέταξε τα μπράτσα έξω τέλος. Κι ας έχει το βράδυ 13 βαθμούς. Και να πω ρε παιδί μου ότι μας λείπει ο ήλιος σα χώρα; Που να ζούσαμε και στην Αγγλία δηλαδή; Τέλος πάντων συνεχίζω.

Επειδή λοιπόν αφενός όταν ο ήλιος πέσει εξακολουθεί να κάνει ψύχρα, αφετέρου δεν έχει κάποια ιδιαίτερη φροντίδα η συγκεκριμένη πλατεία στο συγκεκριμένο σημείο (όπως για παράδειγμα πιο κάτω η πλατεία Αυδή που είναι ο Μπλέ Παπαγάλος), ούτε η τέντα που υπάρχει εκεί και κλείνει το απόγευμα μας ενέπνευσε κάτι το ιδιαίτερο για να καθίσουμε εκεί, προτιμήσαμε να καθίσουμε μέσα.

Σημειώνω εδώ πως σε χειμερινή περίοδο περνώντας απ’ έξω για να πάμε στη Μπέμπα, είδαμε στο πεζοδρόμιο τραπέζια με κόσμο να τρώει εκτεθειμένος στο ψοφόκρυο, σαν τους φτωχούς συγγενείς, μόνο με κάτι σόμπες από πάνω τους. Δεν θα το επέτρεπα ποτέ στον εαυτό μου αυτό ακόμα κι αν επρόκειτο για το πιο καλό εστιατόριο.

Μέσα λοιπόν, επίσης δεν υπήρξε κάτι που να μας ενθουσιάσει αισθητικά πλην των σιδερένιων ελικόπτερων που κρέμονται από το ταβάνι αν και τα θεώρησα εντελώς ξεκάρφωτα χωρίς κάτι περαιτέρω στο χώρο που να δένει με αυτά. Η κουζίνα είναι ανοιχτή και το κάπνισμα επιτρέπεται παντού. Τα ξύλινα τραπέζια αν και μεγάλα είναι σε σχετικά στριμωχτή διάταξη.

Στην εξυπηρέτηση νέα παιδιά, λίγο προς το εναλλακτικής κουλτούρας, ευγενικά, που μας ενημέρωσαν πως μπορούσαμε να καθίσουμε οπουδήποτε θέλαμε αλλά ότι μέχρι τις 8:30μ. μ. θα έπρεπε να έχουμε αδειάσει το τραπέζι καθώς είχαν κρατήσεις. Χαμός στις Σεϋχέλλες λέμε. Δεν είχαμε σκοπό να το ξημερώσουμε εκεί, άλλωστε είχαμε κι άλλες δουλειές μετά, οπότε δεν υπήρχε κάποιο θέμα με αυτή την επισήμανση.

Η παραγγελία μας λιτή για τα συνήθη δεδομένα μας:

- Σαλάτα μαύρης φακής με κινόα, γκρέιπφουτ, κόλιανδρο και ρόκα χ 7,50€

Φρέσκια δε λέω… αλλά ψάχναμε να βρούμε σε μια τεράστια πιατάρα πόσες κουταλιές της σούπας αντιστοιχούν στον καθένα. Ευκολάκι βέβαια γιατί δεν μετρήσαμε πάνω από δύο σκάρτες ανά άτομο, κι αυτές με πολύ επιφύλαξη μήπως ρίξουμε ο ένας τον άλλο. Πολύ φτωχή και βέβαια δεν μου άρεσε καθόλου η γκουρμεδοποίησή της σε ένα χώρο που στην τελική δεν την υποστηρίζει κι όλας.

Επιπροσθέτως, θεωρώ απαράδεκτο να υπέρ-τιμολογούνται σαλατικά στο όνομα “υπερτροφών” που έχουν γίνει μόδα και κοστολογούνται χρυσάφι -που σημειωτέων κάποιες από αυτές κάποτε θεωρούνταν οι τροφές των φτωχών και των πεινασμένων για να τα λέμε με τ’ όνομά τους- και να παρουσιάζονται σε μορφή αντίδωρου στο πιάτο μου. Αφήστε δε που όταν βλέπω σαλάτα σε ρηχό πιάτο με πιάνουν τα διαόλια μου.

* Στο σημείο αυτό τσεκάρετε τις τιμές των πιάτων που ακολουθούν.

- Μανιτάρια Portobello σωτέ με απάκι και ξηρό ανθότυρο χ 7,50€

Εδώ μάλιστα. Πληθωρικό πιάτο με μεγάλα μανιτάρια κομμένα σε μεγάλες φέτες, άριστα σωταρισμένα με μεγάλες ημικυκλικές φέτες ξηρού ανθότυρου και λίγο απάκι. Νόστιμότατο ορεκτικό που σου γεμίζει αρκετά τόσο το μάτι όσο τον ουρανίσκο από γεύση.

- Συκώτι μοσχαρίσιο σχάρας χ 7,50€

Καθόλου τσιγκούνικη μερίδα εδώ, απλά συμπαθητικό με μπόλικη ρίγανη (ή θυμάρι) αλλά βρήκα αρκετά νεύρα που δεν μασιόταν. Σαφέστατα έχουμε δοκιμάσει και κλάσης ανώτερο συκώτι.

- Παπαρδέλες με καβουρμά Κομοτηνής χ 9,50€

Επιστροφή στη γκουρμεδοποίηση. Μια πιατάρα με βάθος στο κέντρο της κι εκεί μέσα μια πηρούνα παπαρδέλες, σωστά βρασμένες αλ ντέντε, με ελάχιστο καβουρμά πλην όμως νοστιμότατο. Αυτό που με χάλασε ήταν το μαλακό τυρί που υπήρχε από πάνω το οποίο ήταν ξινό και άφηνε άσχημη επίγευση στο τέλος στο στόμα μου. Τα άλλα άτομα της παρέας δεν παραπονέθηκαν ως προς αυτό. Γούστα είναι αυτά.

Πάντως σε καμία περίπτωση δεν ξεπερνάει το ίδιο πιάτο που βγαίνει λίγα μέτρα πιο κάτω από την κουζίνα εστιατορίου που έχει προαναφερθεί. Ούτε σε ποσότητα, ούτε σε νοστιμιά.

- Ριζότο μανιταριών 9,80€

Το καλύτερο πιάτο απ’ όλα με διαφορά. Σωστά χυλωμένο, ζουμερό και πεντανόστιμο. Στην ίδια προαναφερθείσα πιατάρα με το βαθούλωμα στο κέντρο. Την κατάσταση όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση ψιλοέσωσε η σύσταση της πρώτης ύλης, εννοώντας προφανώς ότι με άλλη ποσότητα ρυζιού γεμίζει ένα μπολ και με διαφορετική παπαρδέλες (το ίδιο μπολ). Το ρύζι τουλάχιστον με τη διπλάσια.

Ήπιαμε νεράκι βρύσης και μας κέρασαν λικέρ μαστίχας, πολύ ωραία και εκτιμητέα κίνηση. Για τα παραπάνω μαζί με το –αδιάφορο και σκέτο- ψωμί (1€) πληρώσαμε 42,80€ ήτοι 14,26€/άτομο χωρίς ποτά.

Συμπερασματικά δεν φάγαμε άσχημα στις Σεϋχέλλες και αναμφισβήτητα οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται είναι καλής ποιότητας αλλά συγκριτικά με τα δικά μου standard δεν είναι ο προορισμός που μου δημιουργεί την επιθυμία να επιστρέψω σύντομα, πόσο μάλλον εάν πρόκειται να περιμένω κι όλας ή να στριμωχτώ ανάμεσα στην κοσμοσυρροή που έχω δει να επικρατεί τις ώρες αιχμής.

Επιπλέον θεωρώ τσιμπημένες τις τιμές σε αντιστοιχία με τις μερίδες και γενικότερα σε σχέση με το όλο εναλλακτικό στυλ που έχει γενικότερα. *Αδυνατώ να κατανοήσω ίδια τιμολόγηση σε σαλάτα, ορεκτικό και μοσχαρίσιο συκώτι ρε αδερφέ πώς να το κάνουμε;; Θυμήθηκα αντίστοιχη (πονεμένη) περίπτωση με λουκάνικο και ντάκο σε κρητική ταβέρνα στο Περιστέρι. Ας μην το σκαλίσω περισσότερο.

Εγώ πάντως προτιμώ πιο ήσυχα νησάκια. Σεϋχέλλες, Μπαχάμες, Μαλδίβες και τα σχετικά, τα αφήνω σε άλλους.

Οπότε το αφήνω στην ευχέρεια του καθενός.


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.