Loader

08 Ιουν 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
10-16

Αγαπημένο μου ημερολόγιο,

χθες βίωσα μια μέρα γεμάτη déjà vu!

Πήγα να brunchάρω στο Monsieur Barbu, στο Κουκάκι, και από τη στιγμή που άνοιξα την πόρτα της εισόδου για να μπω, ως τη στιγμή της πληρωμής ήταν ένοιωθα λες και ήμουν στο Estrella, στη Θεσσαλονίκη.

Μήπως φταίει που εκείνη τη μέρα φύσαγε Βαρδάρης? Μήπως ότι μου είχε λείψει το brunch και το ορεγόμουν από καιρό? Μήπως είναι το κάρμα που μου λέει να ξαναπάω Ξεσαλλονίκη? Όποιος και να είναι ο λόγος, τα déjà vu ήταν απανωτά.

Το πρώτο συνέβη μόλις πρωτοαντίκρυσα στο μαγαζί. Γωνιακά και τα δύο, με μεγάλες τζαμαρίες να καλύπτουν τις δύο πλευρές τους. Η είσοδός τους στην ίδια πλευρά. Η κουζίνα και στα δύο εστιατόρια, στο ίδιο περίπου σημείο. Έκανε η κότα το αυγό ή το αυγό την κότα? Ιδού η απορία.

Κοιτάω προς τα πάνω και τι να δω? Ημιώροφος. Όπως και στη Θεσνίκη. Τα déjà vu να μη σταματάνε.

Έρχεται το μενού. Συνταγές διαφορετικές, thank God, déjà vu στις τιμές όμως, όλα στα 6,5-7,5€ στο Κουκάκι, στα 5-8€ στο Estrella, πολύ κοντά.

Στις συνταγές δεν βρέθηκε ιδιαίτερη ομοιότητα, πέραν του ότι και τα δύο μαγαζιά προσφέρουν αρκετές αυγοεπιλογές και κάμποσα pancakes. To brunch menu του Monsieur Barbu είναι αρκετά μικρό (11 αλμυρά και 3 γλυκά), μα, ταυτόχρονα, πολύ ευέλικτο, καθώς παίζει με αρκετές πλευρές των γεύσεων.

Τα καλούδια του σερβίρονται σε πιάτα με όμορφα σχέδια και απόλυτα instagramικό παρουσιαστικό, όπως του Estrella. Το κάθε πιάτο είναι ξεχωριστό ως προς την εμφάνισή του. Ακόμη και αν στο μενού δύο επιλογές μοιάζουν, στο τραπέζι έρχονται με διαφορετική παρουσίαση.

Ας αφήσουμε, όμως, για λίγο τα ντεζαβού στην άκρη, να σου πω για το φαγητό. Λοιπόν το Monsieur μου άρεσε αρκετά! Ήταν ένα δυνατό, γευστικά και οικονομικά, brunch.

Τα highlights του ήταν:

• Τα Pancakes με τηγανητό αυγό, αβοκάντο, γιαούρτι, baby σπανάκι, λεμόνι και μέλι. Όχι γιατί όλα αυτά φτιάχνουν έναν ωραίο συνδυασμό. Αλλά γιατί από πάνω τους είχαν μαυροσούσαμο που τους έδινε φοβερή σπιρτάδα και ανέβαζε τη γεύση τους στα ουράνια!

• Η αυγοτσούλα (Eggslut). Μα τι ονόματα δίνουν? Ψωμί μπέργκερ με scrambled eggs και μια ενδιαφέρουσα σος. Το μυστικό είναι η γλυκιά βουτυρώδης γεύση του ψωμιού η οποία σου παίρνει τα μυαλά.

• Η υπεροχή σος από πέστο και γιαούρτι που συνόδευε το Βurrito Βrunch, ένα αρκετά συμπαθητικό burrito με μοσχάρι, κομμένο στη μέση.

• Η περίεργη γεύση του Churo French Τoast που συνδυάζει κανέλα με πραλίνα, και ακόμη κι αν είναι λίγο περίεργο το αποτέλεσμα, σίγουρα έχει ενδιαφέρον.

Από την άλλη πλευρά υπήρξαν και τα πιο μέτρια πιάτα, όπως τα Egg Benedict με τη φοβερή παρουσίαση, αλλά και την αδιάφορη γεύση, το Chicken Tandoori Sandwich με το νόστιμο κοτόπουλο, μα το πολύ ψωμί και τον αταίριαστο συνδυασμό υλικών ο οποίος δεν έβγαζε πολύ καλή γεύση και τα Pancakes Σοκολάτα, στα οποία θα ταίριαζε πολύ περισσότερο μια σοκολάτα με λιγότερο κακάο

Déjà vu βίωσα, τελικά, και στις γεύσεις. Όχι ότι γεύτηκα τα ίδια πράγματα, όμως το πρόσημο μετά την επίσκεψη στο Monsieur ήταν παρόμοιο με αυτό του Estrella, δηλαδή καλή πρωτοτυπία με καλές εκτελέσεις, χωρίς, ωστόσο το αποτέλεσμα να είναι πάντα απόλυτα πετυχημένο.

Στην εξυπηρέτηση δεν ήταν τόσο έντονο το déjà vu. Είναι πιο χαμογελαστή η βορειοελλαδίτικη. Πάντως από ταχύτητα στο Monsieur σκίζουν. Μέσα σε 70 λεπτά είχαμε προλάβει να παραγγείλουμε 3 φορές, να τα φέρουν, να τα φάμε και να νιώθουμε ότι πέρασε η ώρα και πρέπει να φύγουμε.

Για το déjà vu που είχα με τις τιμές σου είπα. Να σου πω, ακόμη, ότι με δύο πιάτα ανά άτομο, φεύγεις αρκετά χορτάτος. Δύο πιάτα σημαίνουν 14€.

Ξέρεις κάτι ημερολογιάκι μου? Ακόμα και τώρα που τα σκέφτομαι, συνεχίζω να έχω déjà vu. Βλέπεις, το Monsieur Barbu σου βγάζει αυτή την όμορφη αίσθηση χαλαρότητας και ξεγνοιασιάς που συναντάς μονάχα στη συμπρωτεύουσα. Σου διεγείρει, απίστευτα πολύ, τη φαντασία οπτικά, ενώ σε τσιγκλάει και γευστικά. Επίσης, δεν σε “γδέρνει” όπως κάνουν άλλα μπραντσάδικα.

Θα μπορούσε να “τα σπάει”. Στην προκειμένη, απλώς “τα ράγισε”, αλλά καλό είναι κι αυτό!

Με άρεσε!


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

08 Ιουν 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
10-16

Αγαπημένο μου ημερολόγιο,

χθες βίωσα μια μέρα γεμάτη déjà vu!

Πήγα να brunchάρω στο Monsieur Barbu, στο Κουκάκι, και από τη στιγμή που άνοιξα την πόρτα της εισόδου για να μπω, ως τη στιγμή της πληρωμής ήταν ένοιωθα λες και ήμουν στο Estrella, στη Θεσσαλονίκη.

Μήπως φταίει που εκείνη τη μέρα φύσαγε Βαρδάρης? Μήπως ότι μου είχε λείψει το brunch και το ορεγόμουν από καιρό? Μήπως είναι το κάρμα που μου λέει να ξαναπάω Ξεσαλλονίκη? Όποιος και να είναι ο λόγος, τα déjà vu ήταν απανωτά.

Το πρώτο συνέβη μόλις πρωτοαντίκρυσα στο μαγαζί. Γωνιακά και τα δύο, με μεγάλες τζαμαρίες να καλύπτουν τις δύο πλευρές τους. Η είσοδός τους στην ίδια πλευρά. Η κουζίνα και στα δύο εστιατόρια, στο ίδιο περίπου σημείο. Έκανε η κότα το αυγό ή το αυγό την κότα? Ιδού η απορία.

Κοιτάω προς τα πάνω και τι να δω? Ημιώροφος. Όπως και στη Θεσνίκη. Τα déjà vu να μη σταματάνε.

Έρχεται το μενού. Συνταγές διαφορετικές, thank God, déjà vu στις τιμές όμως, όλα στα 6,5-7,5€ στο Κουκάκι, στα 5-8€ στο Estrella, πολύ κοντά.

Στις συνταγές δεν βρέθηκε ιδιαίτερη ομοιότητα, πέραν του ότι και τα δύο μαγαζιά προσφέρουν αρκετές αυγοεπιλογές και κάμποσα pancakes. To brunch menu του Monsieur Barbu είναι αρκετά μικρό (11 αλμυρά και 3 γλυκά), μα, ταυτόχρονα, πολύ ευέλικτο, καθώς παίζει με αρκετές πλευρές των γεύσεων.

Τα καλούδια του σερβίρονται σε πιάτα με όμορφα σχέδια και απόλυτα instagramικό παρουσιαστικό, όπως του Estrella. Το κάθε πιάτο είναι ξεχωριστό ως προς την εμφάνισή του. Ακόμη και αν στο μενού δύο επιλογές μοιάζουν, στο τραπέζι έρχονται με διαφορετική παρουσίαση.

Ας αφήσουμε, όμως, για λίγο τα ντεζαβού στην άκρη, να σου πω για το φαγητό. Λοιπόν το Monsieur μου άρεσε αρκετά! Ήταν ένα δυνατό, γευστικά και οικονομικά, brunch.

Τα highlights του ήταν:

• Τα Pancakes με τηγανητό αυγό, αβοκάντο, γιαούρτι, baby σπανάκι, λεμόνι και μέλι. Όχι γιατί όλα αυτά φτιάχνουν έναν ωραίο συνδυασμό. Αλλά γιατί από πάνω τους είχαν μαυροσούσαμο που τους έδινε φοβερή σπιρτάδα και ανέβαζε τη γεύση τους στα ουράνια!

• Η αυγοτσούλα (Eggslut). Μα τι ονόματα δίνουν? Ψωμί μπέργκερ με scrambled eggs και μια ενδιαφέρουσα σος. Το μυστικό είναι η γλυκιά βουτυρώδης γεύση του ψωμιού η οποία σου παίρνει τα μυαλά.

• Η υπεροχή σος από πέστο και γιαούρτι που συνόδευε το Βurrito Βrunch, ένα αρκετά συμπαθητικό burrito με μοσχάρι, κομμένο στη μέση.

• Η περίεργη γεύση του Churo French Τoast που συνδυάζει κανέλα με πραλίνα, και ακόμη κι αν είναι λίγο περίεργο το αποτέλεσμα, σίγουρα έχει ενδιαφέρον.

Από την άλλη πλευρά υπήρξαν και τα πιο μέτρια πιάτα, όπως τα Egg Benedict με τη φοβερή παρουσίαση, αλλά και την αδιάφορη γεύση, το Chicken Tandoori Sandwich με το νόστιμο κοτόπουλο, μα το πολύ ψωμί και τον αταίριαστο συνδυασμό υλικών ο οποίος δεν έβγαζε πολύ καλή γεύση και τα Pancakes Σοκολάτα, στα οποία θα ταίριαζε πολύ περισσότερο μια σοκολάτα με λιγότερο κακάο

Déjà vu βίωσα, τελικά, και στις γεύσεις. Όχι ότι γεύτηκα τα ίδια πράγματα, όμως το πρόσημο μετά την επίσκεψη στο Monsieur ήταν παρόμοιο με αυτό του Estrella, δηλαδή καλή πρωτοτυπία με καλές εκτελέσεις, χωρίς, ωστόσο το αποτέλεσμα να είναι πάντα απόλυτα πετυχημένο.

Στην εξυπηρέτηση δεν ήταν τόσο έντονο το déjà vu. Είναι πιο χαμογελαστή η βορειοελλαδίτικη. Πάντως από ταχύτητα στο Monsieur σκίζουν. Μέσα σε 70 λεπτά είχαμε προλάβει να παραγγείλουμε 3 φορές, να τα φέρουν, να τα φάμε και να νιώθουμε ότι πέρασε η ώρα και πρέπει να φύγουμε.

Για το déjà vu που είχα με τις τιμές σου είπα. Να σου πω, ακόμη, ότι με δύο πιάτα ανά άτομο, φεύγεις αρκετά χορτάτος. Δύο πιάτα σημαίνουν 14€.

Ξέρεις κάτι ημερολογιάκι μου? Ακόμα και τώρα που τα σκέφτομαι, συνεχίζω να έχω déjà vu. Βλέπεις, το Monsieur Barbu σου βγάζει αυτή την όμορφη αίσθηση χαλαρότητας και ξεγνοιασιάς που συναντάς μονάχα στη συμπρωτεύουσα. Σου διεγείρει, απίστευτα πολύ, τη φαντασία οπτικά, ενώ σε τσιγκλάει και γευστικά. Επίσης, δεν σε “γδέρνει” όπως κάνουν άλλα μπραντσάδικα.

Θα μπορούσε να “τα σπάει”. Στην προκειμένη, απλώς “τα ράγισε”, αλλά καλό είναι κι αυτό!

Με άρεσε!


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

Vaggg

Δευτέρα 18 Ιουνίου

Γεύση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0

Εξυπηρέτηση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0

Χώρος

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0

Value for money

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

€ / Άτομο

10-16

Αγαπημένο μου ημερολόγιο,

χθες βίωσα μια μέρα γεμάτη déjà vu!

Πήγα να brunchάρω στο Monsieur Barbu, στο Κουκάκι, και από τη στιγμή που άνοιξα την πόρτα της εισόδου για να μπω, ως τη στιγμή της πληρωμής ήταν ένοιωθα λες και ήμουν στο Estrella, στη Θεσσαλονίκη.

Μήπως φταίει που εκείνη τη μέρα φύσαγε Βαρδάρης? Μήπως ότι μου είχε λείψει το brunch και το ορεγόμουν από καιρό? Μήπως είναι το κάρμα που μου λέει να ξαναπάω Ξεσαλλονίκη? Όποιος και να είναι ο λόγος, τα déjà vu ήταν απανωτά.

Το πρώτο συνέβη μόλις πρωτοαντίκρυσα στο μαγαζί. Γωνιακά και τα δύο, με μεγάλες τζαμαρίες να καλύπτουν τις δύο πλευρές τους. Η είσοδός τους στην ίδια πλευρά. Η κουζίνα και στα δύο εστιατόρια, στο ίδιο περίπου σημείο. Έκανε η κότα το αυγό ή το αυγό την κότα? Ιδού η απορία.

Κοιτάω προς τα πάνω και τι να δω? Ημιώροφος. Όπως και στη Θεσνίκη. Τα déjà vu να μη σταματάνε.

Έρχεται το μενού. Συνταγές διαφορετικές, thank God, déjà vu στις τιμές όμως, όλα στα 6,5-7,5€ στο Κουκάκι, στα 5-8€ στο Estrella, πολύ κοντά.

Στις συνταγές δεν βρέθηκε ιδιαίτερη ομοιότητα, πέραν του ότι και τα δύο μαγαζιά προσφέρουν αρκετές αυγοεπιλογές και κάμποσα pancakes. To brunch menu του Monsieur Barbu είναι αρκετά μικρό (11 αλμυρά και 3 γλυκά), μα, ταυτόχρονα, πολύ ευέλικτο, καθώς παίζει με αρκετές πλευρές των γεύσεων.

Τα καλούδια του σερβίρονται σε πιάτα με όμορφα σχέδια και απόλυτα instagramικό παρουσιαστικό, όπως του Estrella. Το κάθε πιάτο είναι ξεχωριστό ως προς την εμφάνισή του. Ακόμη και αν στο μενού δύο επιλογές μοιάζουν, στο τραπέζι έρχονται με διαφορετική παρουσίαση.

Ας αφήσουμε, όμως, για λίγο τα ντεζαβού στην άκρη, να σου πω για το φαγητό. Λοιπόν το Monsieur μου άρεσε αρκετά! Ήταν ένα δυνατό, γευστικά και οικονομικά, brunch.

Τα highlights του ήταν:

• Τα Pancakes με τηγανητό αυγό, αβοκάντο, γιαούρτι, baby σπανάκι, λεμόνι και μέλι. Όχι γιατί όλα αυτά φτιάχνουν έναν ωραίο συνδυασμό. Αλλά γιατί από πάνω τους είχαν μαυροσούσαμο που τους έδινε φοβερή σπιρτάδα και ανέβαζε τη γεύση τους στα ουράνια!

• Η αυγοτσούλα (Eggslut). Μα τι ονόματα δίνουν? Ψωμί μπέργκερ με scrambled eggs και μια ενδιαφέρουσα σος. Το μυστικό είναι η γλυκιά βουτυρώδης γεύση του ψωμιού η οποία σου παίρνει τα μυαλά.

• Η υπεροχή σος από πέστο και γιαούρτι που συνόδευε το Βurrito Βrunch, ένα αρκετά συμπαθητικό burrito με μοσχάρι, κομμένο στη μέση.

• Η περίεργη γεύση του Churo French Τoast που συνδυάζει κανέλα με πραλίνα, και ακόμη κι αν είναι λίγο περίεργο το αποτέλεσμα, σίγουρα έχει ενδιαφέρον.

Από την άλλη πλευρά υπήρξαν και τα πιο μέτρια πιάτα, όπως τα Egg Benedict με τη φοβερή παρουσίαση, αλλά και την αδιάφορη γεύση, το Chicken Tandoori Sandwich με το νόστιμο κοτόπουλο, μα το πολύ ψωμί και τον αταίριαστο συνδυασμό υλικών ο οποίος δεν έβγαζε πολύ καλή γεύση και τα Pancakes Σοκολάτα, στα οποία θα ταίριαζε πολύ περισσότερο μια σοκολάτα με λιγότερο κακάο

Déjà vu βίωσα, τελικά, και στις γεύσεις. Όχι ότι γεύτηκα τα ίδια πράγματα, όμως το πρόσημο μετά την επίσκεψη στο Monsieur ήταν παρόμοιο με αυτό του Estrella, δηλαδή καλή πρωτοτυπία με καλές εκτελέσεις, χωρίς, ωστόσο το αποτέλεσμα να είναι πάντα απόλυτα πετυχημένο.

Στην εξυπηρέτηση δεν ήταν τόσο έντονο το déjà vu. Είναι πιο χαμογελαστή η βορειοελλαδίτικη. Πάντως από ταχύτητα στο Monsieur σκίζουν. Μέσα σε 70 λεπτά είχαμε προλάβει να παραγγείλουμε 3 φορές, να τα φέρουν, να τα φάμε και να νιώθουμε ότι πέρασε η ώρα και πρέπει να φύγουμε.

Για το déjà vu που είχα με τις τιμές σου είπα. Να σου πω, ακόμη, ότι με δύο πιάτα ανά άτομο, φεύγεις αρκετά χορτάτος. Δύο πιάτα σημαίνουν 14€.

Ξέρεις κάτι ημερολογιάκι μου? Ακόμα και τώρα που τα σκέφτομαι, συνεχίζω να έχω déjà vu. Βλέπεις, το Monsieur Barbu σου βγάζει αυτή την όμορφη αίσθηση χαλαρότητας και ξεγνοιασιάς που συναντάς μονάχα στη συμπρωτεύουσα. Σου διεγείρει, απίστευτα πολύ, τη φαντασία οπτικά, ενώ σε τσιγκλάει και γευστικά. Επίσης, δεν σε “γδέρνει” όπως κάνουν άλλα μπραντσάδικα.

Θα μπορούσε να “τα σπάει”. Στην προκειμένη, απλώς “τα ράγισε”, αλλά καλό είναι κι αυτό!

Με άρεσε!


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.