Loader

14 Ιουν 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
10-16

Είχατε κουτούκια στο χωριό σας? Πως δεν είχατε...

Είχατε, όμως, φάβα με απάκι, πάπρικα και λάδι τρούφας στο χωριό σας? Ε?

Βάζατε στις φακές σας χαλούμι, σύγκλινο και λαδολέμονο αγριομάραθου?

Είχατε, μήπως, σκιουφικτά καρμπονάρα ή γραβιέρα με 3 παναρίσματα και χειροποίητο chutney? Είχατε ρε chutney στο χωριό σας?

Εμ, πως να τα είχατε, βέβαια. Αφού δεν είχατε γκουρμέ κουτούκι στο χωριό σας.

Γκουρμέ κουτούκι έχει μόνο το Μαρούσι.

Τον Ασβεστόλακο.

Και ξέρετε κάτι? Δεν θέλουμε κι άλλο. Αυτό το ΒΠ γκουρμέ κουτούκι κάνει πολύ καλά τη δουλειά του και αρκεί. Τι αρκεί? Αρκεί να συνεχίσει να την κάνει το ίδιο καλά. Κάτι που, πιθανότατα, θα συμβεί αφού, ενώ τα χρόνια του είναι πολλά, το καλάμι του είναι μικρό έως ανύπαρκτο. Το προς καβάλημα καλάμι του.

Τώρα, βέβαια, θα πει κάποιος ότι ένα καλό μαγαζί οφείλει να ζει στο σήμερα. Ανακαινίζεται, ανανεώνεται, ξεκολλάει από την εικόνα του παρελθόντος. Κι ο Ασβεστόλακος δεν έχει ξεκολλήσει ιδιαίτερα. Βέβαια, τα κουτούκια και οι παραδοσιακές ταβέρνες αποτελούν την εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον παραπάνω κανόνα. Αν, λοιπόν, σας ενοχλούν τόοοοοσο πολύ τα καρό τραπεζομάντιλα, οι ψάθινες καρέκλες και η αίσθηση παραδοσιακότητας, τότε, απλώς, μην πάτε. Αξίζει, πάντως, να ειπωθεί ότι ο χώρος είναι πολύ προσεγμένος και καθαρός.

Για την εξυπηρέτηση, δεν χρειάζεται να ειπωθούν πολλά. Τα κάνει όλα καταπληκτικά, απλώς αν έχει πολύ κόσμο μπορεί να αργήσει κάνα πιάτο (λίγο όμως).

Δεν λέω κάτι άλλο, παραθέτω, μονάχα, την εμπειρία μου για να δούμε τι πουλιά πιάνει αυτό το γκουρμέ κουτούκι ως προς τη φροντίδα του πελάτη και, φυσικά, τις γεύσεις.

Ήμασταν πολλά άτομα (13, όπως στον μυστικό δείπνο, τυχαίο?).

Με το που καθίσαμε ήρθαν οι κατάλογοι (πρόσφατα ανανεωμένοι, πολύ ευχάριστο αυτό, παρότι η μαχαιριά στην καρδιά από την απουσία του γεμιστού ψαρονεφριού, ήταν δυνατή).

Σύντομα ήρθε νερό κανάτας και ζητήσαμε κράσο. Κόκκινος ξηρός. Μέτριος, δοκιμάστε άλλον καλύτερα (5€ το μισόκιλο).

Λίγο μετά ήρθε το ψωμί. Στον κατάλογο αναφέρει “καλάθι με ψωμιά, πίτες, κριτσινάκια και ντιπ τυροκαυτερής”, μα σε μας ήρθε μονάχα συμπαθητικό ζυμωτό ασπρόμαυρο ψωμί. Φαουλάκι.

Το φαουλάκι ισοφαρίστηκε λίγα λεπτά μετά, καθώς ήρθε κέρασμα συμπαθητικής χωριόσουπας (χορτόσουπα που ξυπνάει χωριάτικες αναμνήσεις) σε φλιτζανάκι ελληνικού καφέ.

Κατόπιν άρχισαν να έρχονται, με σωστό ρυθμό, πολλά διαφορετικά πιάτα, μιας και ήμασταν μεγάλη παρέα, όπως προειπώθηκε.

Από σαλάτες δοκιμάσαμε τη Ρόκα, με ανθότυρο, κρουτόν γραβιέρας, κρέμα πορτοκαλιού και κράνμπερις και την Σπανάκι, με ρόκα, αποξηραμένα σύκα, γραβιέρα, καρύδια και σος από πετιμέζι. Και οι δύο στα 6,8€, σε μετριοκαλή ποσότητα και μετριοκαλή γεύση. Δροσιστικές, μα όχι εντυπωσιακές.

Στα ορεκτικά, οι εντυπώσεις εκλάπησαν από τα Αυγά πικάντικα (6€). Δύο μελάτα αυγά (φουσκωτά σαν τα μάτια των Simpsons) σε ένα μπολ με πικάντικο σουτζούκι, καρέ πατάτας, λαχανικάκια και φρυγανισμένα ψωμάκια. Γευστική κόλαση. Σημαντική σημείωση: σε τέτοια πιάτα, η σωστή μπουκιά έχει απ'όλα.

Καλοφτιαγμένοι ήταν οι Κολοκυθοκεφτέδες (6€), όπως και τα Μελιτζανομπουρεκάκια (5,8€).

Οι Τυρολουκουμάδες, η Φάβα Φενεού και οι Φακές με Σύγκλινο Μάνης, ήταν στην κατηγορία “το τρώω ευχάριστα, αλλά πάμε γι’ άλλα”.

Ως προς τα κυρίως, ξεκινάμε με μια σημαντική συμβουλή: πες ΌΧΙ στην Ποικιλία bbq. Βαριέμαι να αναλύσω το συγκεκριμένο θέμα, αλλά επειδή είμαστε σε κριτική, άντε, θα το κάνω: Η συγκεκριμένη ποικιλία συγκεντρώνει τα πιο μέτρια, ποιοτικά, κρέατα του Ασβεστόλακου σε ένα πιάτο.

Άρεσε πολύ το Κοντοσούβλι (13€), το οποίο ήταν καλού μεγέθους, χωρίς να μοιάζει για 500γρ όπως λέει στο μενού, βέβαια. Ήταν λουσμένο από μια απαλή μουσταρδοσάλτσα, ενώ συνοδευόταν από νόστιμες χεράτες και ριγανάτες πατάτες. Τίμια επιλογή για κάθε παραγγελία.

Τίμια επιλογή είναι και το Μπάχαλο (8,5€), δηλαδή τηγανιά από κοτόπουλο, χοιρινό και λουκάνικο μέσα σε κυπριακή πίτα, συνοδεία πατατών. Ωραία ιδέα το κρέας να μπει μέσα στην κυπριακή, κάτι που την κάνει να μουλιάζει σιγά σιγά από τα διάφορα κρεατικά και να παίρνει τη γεύση τους. Για όσους αγαπούν τη λεμονίλα, το Κεμπάπ Γιαουρτλού (8€), είναι μια, ακόμη, τίμια επιλογή. Αν δεν τη συμπαθείτε, βέβαια, να ξέρετε ότι το πιάτο έχει περισσότερο λεμόνι, από ότι ντομάτα και γιαούρτι. Από ποιότητα κρέατος τα πάει πολύ καλά, πάντως.

Δοκιμάσαμε, ακόμη, και το Αρνάκι με χόρτα (11€), δηλαδή ένα υπέροχο κότσι που θα κάνει τους λάτρεις των παραδοσιακών γεύσεων να το παραδεχθούν.

Τέλος, για να γλυκαθούμε, πήραμε τσίζκεικ και μπανόφι (5€, έκαστο). Οι μισοί λάτρεψαν το πρώτο, οι άλλοι μισοί το δεύτερο. Εγώ ταυτίστηκα με τους τελευταίους.

Μαζί τους, ήρθαν ως κέρασμα νόστιμοι λουκουμάδες με μέλι και κανέλα. Κέρασμα στην αρχή, κέρασμα και στο τέλος. Λίγοι το κάνουν. Από μεζεδοπωλεία, ελάχιστα.

Συνοδεύσαμε τα παραπάνω με πολύ ωραία εντεχνορεμπετολαϊκά άσματα!

Μετά από όλα αυτά είχαμε λυγίσει συναισθηματικά και νοιώθαμε σαν στο σπίτι μας. Ίσως φταίει που είχαμε σκάσει και είχαμε αφήσει κιόλας φαγητό (19,5€ κατ’ άτομο).

Φεύγοντας, το συμπέρασμα ήταν κοινό για όλους: ο Ασβεστόλακος πετυχαίνει το ακατόρθωτο. Είναι κουτούκι, έχει υπέροχο κλίμα, κάνει τίμια live, σερβίρει ποιοτικό φαγητό και, μάλιστα, το έχει προσαρμόσει στο σήμερα, ίσως και στο αύριο. Από γεύσεις τα πηγαίνει αρκετά καλά, όμως σίγουρα μπορεί και καλύτερα. Σε όλα τα άλλα σκίζει!

Μην τον χάσετε.

• Κόστος για πλήρες γεύμα 2 ατόμων: 18-24€.
• Κόστος για τσίμπημα 2 ατόμων: 14-18€.


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

14 Ιουν 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
10-16

Είχατε κουτούκια στο χωριό σας? Πως δεν είχατε...

Είχατε, όμως, φάβα με απάκι, πάπρικα και λάδι τρούφας στο χωριό σας? Ε?

Βάζατε στις φακές σας χαλούμι, σύγκλινο και λαδολέμονο αγριομάραθου?

Είχατε, μήπως, σκιουφικτά καρμπονάρα ή γραβιέρα με 3 παναρίσματα και χειροποίητο chutney? Είχατε ρε chutney στο χωριό σας?

Εμ, πως να τα είχατε, βέβαια. Αφού δεν είχατε γκουρμέ κουτούκι στο χωριό σας.

Γκουρμέ κουτούκι έχει μόνο το Μαρούσι.

Τον Ασβεστόλακο.

Και ξέρετε κάτι? Δεν θέλουμε κι άλλο. Αυτό το ΒΠ γκουρμέ κουτούκι κάνει πολύ καλά τη δουλειά του και αρκεί. Τι αρκεί? Αρκεί να συνεχίσει να την κάνει το ίδιο καλά. Κάτι που, πιθανότατα, θα συμβεί αφού, ενώ τα χρόνια του είναι πολλά, το καλάμι του είναι μικρό έως ανύπαρκτο. Το προς καβάλημα καλάμι του.

Τώρα, βέβαια, θα πει κάποιος ότι ένα καλό μαγαζί οφείλει να ζει στο σήμερα. Ανακαινίζεται, ανανεώνεται, ξεκολλάει από την εικόνα του παρελθόντος. Κι ο Ασβεστόλακος δεν έχει ξεκολλήσει ιδιαίτερα. Βέβαια, τα κουτούκια και οι παραδοσιακές ταβέρνες αποτελούν την εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον παραπάνω κανόνα. Αν, λοιπόν, σας ενοχλούν τόοοοοσο πολύ τα καρό τραπεζομάντιλα, οι ψάθινες καρέκλες και η αίσθηση παραδοσιακότητας, τότε, απλώς, μην πάτε. Αξίζει, πάντως, να ειπωθεί ότι ο χώρος είναι πολύ προσεγμένος και καθαρός.

Για την εξυπηρέτηση, δεν χρειάζεται να ειπωθούν πολλά. Τα κάνει όλα καταπληκτικά, απλώς αν έχει πολύ κόσμο μπορεί να αργήσει κάνα πιάτο (λίγο όμως).

Δεν λέω κάτι άλλο, παραθέτω, μονάχα, την εμπειρία μου για να δούμε τι πουλιά πιάνει αυτό το γκουρμέ κουτούκι ως προς τη φροντίδα του πελάτη και, φυσικά, τις γεύσεις.

Ήμασταν πολλά άτομα (13, όπως στον μυστικό δείπνο, τυχαίο?).

Με το που καθίσαμε ήρθαν οι κατάλογοι (πρόσφατα ανανεωμένοι, πολύ ευχάριστο αυτό, παρότι η μαχαιριά στην καρδιά από την απουσία του γεμιστού ψαρονεφριού, ήταν δυνατή).

Σύντομα ήρθε νερό κανάτας και ζητήσαμε κράσο. Κόκκινος ξηρός. Μέτριος, δοκιμάστε άλλον καλύτερα (5€ το μισόκιλο).

Λίγο μετά ήρθε το ψωμί. Στον κατάλογο αναφέρει “καλάθι με ψωμιά, πίτες, κριτσινάκια και ντιπ τυροκαυτερής”, μα σε μας ήρθε μονάχα συμπαθητικό ζυμωτό ασπρόμαυρο ψωμί. Φαουλάκι.

Το φαουλάκι ισοφαρίστηκε λίγα λεπτά μετά, καθώς ήρθε κέρασμα συμπαθητικής χωριόσουπας (χορτόσουπα που ξυπνάει χωριάτικες αναμνήσεις) σε φλιτζανάκι ελληνικού καφέ.

Κατόπιν άρχισαν να έρχονται, με σωστό ρυθμό, πολλά διαφορετικά πιάτα, μιας και ήμασταν μεγάλη παρέα, όπως προειπώθηκε.

Από σαλάτες δοκιμάσαμε τη Ρόκα, με ανθότυρο, κρουτόν γραβιέρας, κρέμα πορτοκαλιού και κράνμπερις και την Σπανάκι, με ρόκα, αποξηραμένα σύκα, γραβιέρα, καρύδια και σος από πετιμέζι. Και οι δύο στα 6,8€, σε μετριοκαλή ποσότητα και μετριοκαλή γεύση. Δροσιστικές, μα όχι εντυπωσιακές.

Στα ορεκτικά, οι εντυπώσεις εκλάπησαν από τα Αυγά πικάντικα (6€). Δύο μελάτα αυγά (φουσκωτά σαν τα μάτια των Simpsons) σε ένα μπολ με πικάντικο σουτζούκι, καρέ πατάτας, λαχανικάκια και φρυγανισμένα ψωμάκια. Γευστική κόλαση. Σημαντική σημείωση: σε τέτοια πιάτα, η σωστή μπουκιά έχει απ'όλα.

Καλοφτιαγμένοι ήταν οι Κολοκυθοκεφτέδες (6€), όπως και τα Μελιτζανομπουρεκάκια (5,8€).

Οι Τυρολουκουμάδες, η Φάβα Φενεού και οι Φακές με Σύγκλινο Μάνης, ήταν στην κατηγορία “το τρώω ευχάριστα, αλλά πάμε γι’ άλλα”.

Ως προς τα κυρίως, ξεκινάμε με μια σημαντική συμβουλή: πες ΌΧΙ στην Ποικιλία bbq. Βαριέμαι να αναλύσω το συγκεκριμένο θέμα, αλλά επειδή είμαστε σε κριτική, άντε, θα το κάνω: Η συγκεκριμένη ποικιλία συγκεντρώνει τα πιο μέτρια, ποιοτικά, κρέατα του Ασβεστόλακου σε ένα πιάτο.

Άρεσε πολύ το Κοντοσούβλι (13€), το οποίο ήταν καλού μεγέθους, χωρίς να μοιάζει για 500γρ όπως λέει στο μενού, βέβαια. Ήταν λουσμένο από μια απαλή μουσταρδοσάλτσα, ενώ συνοδευόταν από νόστιμες χεράτες και ριγανάτες πατάτες. Τίμια επιλογή για κάθε παραγγελία.

Τίμια επιλογή είναι και το Μπάχαλο (8,5€), δηλαδή τηγανιά από κοτόπουλο, χοιρινό και λουκάνικο μέσα σε κυπριακή πίτα, συνοδεία πατατών. Ωραία ιδέα το κρέας να μπει μέσα στην κυπριακή, κάτι που την κάνει να μουλιάζει σιγά σιγά από τα διάφορα κρεατικά και να παίρνει τη γεύση τους. Για όσους αγαπούν τη λεμονίλα, το Κεμπάπ Γιαουρτλού (8€), είναι μια, ακόμη, τίμια επιλογή. Αν δεν τη συμπαθείτε, βέβαια, να ξέρετε ότι το πιάτο έχει περισσότερο λεμόνι, από ότι ντομάτα και γιαούρτι. Από ποιότητα κρέατος τα πάει πολύ καλά, πάντως.

Δοκιμάσαμε, ακόμη, και το Αρνάκι με χόρτα (11€), δηλαδή ένα υπέροχο κότσι που θα κάνει τους λάτρεις των παραδοσιακών γεύσεων να το παραδεχθούν.

Τέλος, για να γλυκαθούμε, πήραμε τσίζκεικ και μπανόφι (5€, έκαστο). Οι μισοί λάτρεψαν το πρώτο, οι άλλοι μισοί το δεύτερο. Εγώ ταυτίστηκα με τους τελευταίους.

Μαζί τους, ήρθαν ως κέρασμα νόστιμοι λουκουμάδες με μέλι και κανέλα. Κέρασμα στην αρχή, κέρασμα και στο τέλος. Λίγοι το κάνουν. Από μεζεδοπωλεία, ελάχιστα.

Συνοδεύσαμε τα παραπάνω με πολύ ωραία εντεχνορεμπετολαϊκά άσματα!

Μετά από όλα αυτά είχαμε λυγίσει συναισθηματικά και νοιώθαμε σαν στο σπίτι μας. Ίσως φταίει που είχαμε σκάσει και είχαμε αφήσει κιόλας φαγητό (19,5€ κατ’ άτομο).

Φεύγοντας, το συμπέρασμα ήταν κοινό για όλους: ο Ασβεστόλακος πετυχαίνει το ακατόρθωτο. Είναι κουτούκι, έχει υπέροχο κλίμα, κάνει τίμια live, σερβίρει ποιοτικό φαγητό και, μάλιστα, το έχει προσαρμόσει στο σήμερα, ίσως και στο αύριο. Από γεύσεις τα πηγαίνει αρκετά καλά, όμως σίγουρα μπορεί και καλύτερα. Σε όλα τα άλλα σκίζει!

Μην τον χάσετε.

• Κόστος για πλήρες γεύμα 2 ατόμων: 18-24€.
• Κόστος για τσίμπημα 2 ατόμων: 14-18€.


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

Vaggg

Κυριακή 19 Ιανουαρίου

Γεύση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0

Εξυπηρέτηση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Χώρος

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0

Value for money

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

€ / Άτομο

10-16

Είχατε κουτούκια στο χωριό σας? Πως δεν είχατε...

Είχατε, όμως, φάβα με απάκι, πάπρικα και λάδι τρούφας στο χωριό σας? Ε?

Βάζατε στις φακές σας χαλούμι, σύγκλινο και λαδολέμονο αγριομάραθου?

Είχατε, μήπως, σκιουφικτά καρμπονάρα ή γραβιέρα με 3 παναρίσματα και χειροποίητο chutney? Είχατε ρε chutney στο χωριό σας?

Εμ, πως να τα είχατε, βέβαια. Αφού δεν είχατε γκουρμέ κουτούκι στο χωριό σας.

Γκουρμέ κουτούκι έχει μόνο το Μαρούσι.

Τον Ασβεστόλακο.

Και ξέρετε κάτι? Δεν θέλουμε κι άλλο. Αυτό το ΒΠ γκουρμέ κουτούκι κάνει πολύ καλά τη δουλειά του και αρκεί. Τι αρκεί? Αρκεί να συνεχίσει να την κάνει το ίδιο καλά. Κάτι που, πιθανότατα, θα συμβεί αφού, ενώ τα χρόνια του είναι πολλά, το καλάμι του είναι μικρό έως ανύπαρκτο. Το προς καβάλημα καλάμι του.

Τώρα, βέβαια, θα πει κάποιος ότι ένα καλό μαγαζί οφείλει να ζει στο σήμερα. Ανακαινίζεται, ανανεώνεται, ξεκολλάει από την εικόνα του παρελθόντος. Κι ο Ασβεστόλακος δεν έχει ξεκολλήσει ιδιαίτερα. Βέβαια, τα κουτούκια και οι παραδοσιακές ταβέρνες αποτελούν την εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον παραπάνω κανόνα. Αν, λοιπόν, σας ενοχλούν τόοοοοσο πολύ τα καρό τραπεζομάντιλα, οι ψάθινες καρέκλες και η αίσθηση παραδοσιακότητας, τότε, απλώς, μην πάτε. Αξίζει, πάντως, να ειπωθεί ότι ο χώρος είναι πολύ προσεγμένος και καθαρός.

Για την εξυπηρέτηση, δεν χρειάζεται να ειπωθούν πολλά. Τα κάνει όλα καταπληκτικά, απλώς αν έχει πολύ κόσμο μπορεί να αργήσει κάνα πιάτο (λίγο όμως).

Δεν λέω κάτι άλλο, παραθέτω, μονάχα, την εμπειρία μου για να δούμε τι πουλιά πιάνει αυτό το γκουρμέ κουτούκι ως προς τη φροντίδα του πελάτη και, φυσικά, τις γεύσεις.

Ήμασταν πολλά άτομα (13, όπως στον μυστικό δείπνο, τυχαίο?).

Με το που καθίσαμε ήρθαν οι κατάλογοι (πρόσφατα ανανεωμένοι, πολύ ευχάριστο αυτό, παρότι η μαχαιριά στην καρδιά από την απουσία του γεμιστού ψαρονεφριού, ήταν δυνατή).

Σύντομα ήρθε νερό κανάτας και ζητήσαμε κράσο. Κόκκινος ξηρός. Μέτριος, δοκιμάστε άλλον καλύτερα (5€ το μισόκιλο).

Λίγο μετά ήρθε το ψωμί. Στον κατάλογο αναφέρει “καλάθι με ψωμιά, πίτες, κριτσινάκια και ντιπ τυροκαυτερής”, μα σε μας ήρθε μονάχα συμπαθητικό ζυμωτό ασπρόμαυρο ψωμί. Φαουλάκι.

Το φαουλάκι ισοφαρίστηκε λίγα λεπτά μετά, καθώς ήρθε κέρασμα συμπαθητικής χωριόσουπας (χορτόσουπα που ξυπνάει χωριάτικες αναμνήσεις) σε φλιτζανάκι ελληνικού καφέ.

Κατόπιν άρχισαν να έρχονται, με σωστό ρυθμό, πολλά διαφορετικά πιάτα, μιας και ήμασταν μεγάλη παρέα, όπως προειπώθηκε.

Από σαλάτες δοκιμάσαμε τη Ρόκα, με ανθότυρο, κρουτόν γραβιέρας, κρέμα πορτοκαλιού και κράνμπερις και την Σπανάκι, με ρόκα, αποξηραμένα σύκα, γραβιέρα, καρύδια και σος από πετιμέζι. Και οι δύο στα 6,8€, σε μετριοκαλή ποσότητα και μετριοκαλή γεύση. Δροσιστικές, μα όχι εντυπωσιακές.

Στα ορεκτικά, οι εντυπώσεις εκλάπησαν από τα Αυγά πικάντικα (6€). Δύο μελάτα αυγά (φουσκωτά σαν τα μάτια των Simpsons) σε ένα μπολ με πικάντικο σουτζούκι, καρέ πατάτας, λαχανικάκια και φρυγανισμένα ψωμάκια. Γευστική κόλαση. Σημαντική σημείωση: σε τέτοια πιάτα, η σωστή μπουκιά έχει απ'όλα.

Καλοφτιαγμένοι ήταν οι Κολοκυθοκεφτέδες (6€), όπως και τα Μελιτζανομπουρεκάκια (5,8€).

Οι Τυρολουκουμάδες, η Φάβα Φενεού και οι Φακές με Σύγκλινο Μάνης, ήταν στην κατηγορία “το τρώω ευχάριστα, αλλά πάμε γι’ άλλα”.

Ως προς τα κυρίως, ξεκινάμε με μια σημαντική συμβουλή: πες ΌΧΙ στην Ποικιλία bbq. Βαριέμαι να αναλύσω το συγκεκριμένο θέμα, αλλά επειδή είμαστε σε κριτική, άντε, θα το κάνω: Η συγκεκριμένη ποικιλία συγκεντρώνει τα πιο μέτρια, ποιοτικά, κρέατα του Ασβεστόλακου σε ένα πιάτο.

Άρεσε πολύ το Κοντοσούβλι (13€), το οποίο ήταν καλού μεγέθους, χωρίς να μοιάζει για 500γρ όπως λέει στο μενού, βέβαια. Ήταν λουσμένο από μια απαλή μουσταρδοσάλτσα, ενώ συνοδευόταν από νόστιμες χεράτες και ριγανάτες πατάτες. Τίμια επιλογή για κάθε παραγγελία.

Τίμια επιλογή είναι και το Μπάχαλο (8,5€), δηλαδή τηγανιά από κοτόπουλο, χοιρινό και λουκάνικο μέσα σε κυπριακή πίτα, συνοδεία πατατών. Ωραία ιδέα το κρέας να μπει μέσα στην κυπριακή, κάτι που την κάνει να μουλιάζει σιγά σιγά από τα διάφορα κρεατικά και να παίρνει τη γεύση τους. Για όσους αγαπούν τη λεμονίλα, το Κεμπάπ Γιαουρτλού (8€), είναι μια, ακόμη, τίμια επιλογή. Αν δεν τη συμπαθείτε, βέβαια, να ξέρετε ότι το πιάτο έχει περισσότερο λεμόνι, από ότι ντομάτα και γιαούρτι. Από ποιότητα κρέατος τα πάει πολύ καλά, πάντως.

Δοκιμάσαμε, ακόμη, και το Αρνάκι με χόρτα (11€), δηλαδή ένα υπέροχο κότσι που θα κάνει τους λάτρεις των παραδοσιακών γεύσεων να το παραδεχθούν.

Τέλος, για να γλυκαθούμε, πήραμε τσίζκεικ και μπανόφι (5€, έκαστο). Οι μισοί λάτρεψαν το πρώτο, οι άλλοι μισοί το δεύτερο. Εγώ ταυτίστηκα με τους τελευταίους.

Μαζί τους, ήρθαν ως κέρασμα νόστιμοι λουκουμάδες με μέλι και κανέλα. Κέρασμα στην αρχή, κέρασμα και στο τέλος. Λίγοι το κάνουν. Από μεζεδοπωλεία, ελάχιστα.

Συνοδεύσαμε τα παραπάνω με πολύ ωραία εντεχνορεμπετολαϊκά άσματα!

Μετά από όλα αυτά είχαμε λυγίσει συναισθηματικά και νοιώθαμε σαν στο σπίτι μας. Ίσως φταίει που είχαμε σκάσει και είχαμε αφήσει κιόλας φαγητό (19,5€ κατ’ άτομο).

Φεύγοντας, το συμπέρασμα ήταν κοινό για όλους: ο Ασβεστόλακος πετυχαίνει το ακατόρθωτο. Είναι κουτούκι, έχει υπέροχο κλίμα, κάνει τίμια live, σερβίρει ποιοτικό φαγητό και, μάλιστα, το έχει προσαρμόσει στο σήμερα, ίσως και στο αύριο. Από γεύσεις τα πηγαίνει αρκετά καλά, όμως σίγουρα μπορεί και καλύτερα. Σε όλα τα άλλα σκίζει!

Μην τον χάσετε.

• Κόστος για πλήρες γεύμα 2 ατόμων: 18-24€.
• Κόστος για τσίμπημα 2 ατόμων: 14-18€.


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.