Loader

27 Ιουν 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
-

Ασβεστόλακος update, με διαφοροποιημένη αυτήν τη φορά τη βαθμολογία μου σε σχέση με την περσινή και καλοπροαίρετες πάντοτε επισημάνσεις για ένα μαγαζί που δεδηλωμένα αγαπώ.
Θα αναφερθώ συνδυαστικά, και ευελπιστώ συνοπτικά, στις 2 πιο πρόσφατες επισκέψεις μου, Πρωτομαγιά 3 άτομα και 17 Μαίου 2 άτομα, αμφότερες με κράτηση etable συνοδεία μικρής έκπτωσης.

Σκεφτόμουν το 4άρι και για το χώρο, μόνο για το γεγονός ότι τα τραπεζάκια στην αυλή/ πεζόδρομο όπου αράξαμε και τις 2 φορές, είναι για μένα ό, τι αμεσότερο σε τηλεμεταφορά στο πλακόστρωτο χωριού ή νησιού, με όλη την απέριττη απλότητα και χαλάρωση που δεν χρειάζεται να περιγράψεις. Μιας και εσωτερικά όμως δεν έχει γίνει κάποια αλλαγή - και δεν χρειάζεται κιόλας - θα διατηρήσω το 3άρι της περσινής μου κριτικής.

Στην εξυπηρέτηση μάλλον ο παράγοντας τύχη καθόρισε τις τελικές εντυπώσεις, ένα γλυκύτατο πλάσμα μες στο χαμόγελο την 2η φορά απάλυνε τις χλιαρές εντυπώσεις της Πρωτομαγιάς όπου - λόγω ημέρας; - υπήρξαν μικροαστοχίες και θεματάκια, βλ. παρακάτω.

Το μενού προσφάτως αλλαγμένο, με αφαιρέσεις πιάτων, που ίσως δεν προχώρησαν; Και με προσθήκες νέων που όμως είναι "παλιά" ή "παλιακά" με την έννοια του κλασικού μαμαδίστικου και αγαπημένου που έχει χαρακτηρίσει τον Ασβεστόλακο στο παρελθόν. Αυτό για μένα δείχνει εγρήγορση και κεραίες δορυφορικές στον παλμό της εποχής, στην αυτοδίκαιη επιστροφή σε απλές συνταγές, με ένα touch προόδου.

Γι' αυτό πλέον η τιμολόγηση συμβάδισε ανάλογα και γι'αυτό, εδώ, θα δώσω καθαρό 4άρι. Πιο χαμηλές τιμές - πιο vfm εμπειρία (ας δώσω κι ένα παράδειγμα: ριζότο τση Κρήτης πέρυσι 8,80, ριζότο/κριθαρότο φέτος 7€. Αν ξέρετε κι άλλους που μείωσαν τιμές, του ΦΠΑ μεσουρανούντος, παρακαλώ ενημερώστε με).

Από την άλλη όμως το θέμα "άρτος χωρίς θέαμα 0,90/ άτομο" προβληματίζει αρκετά, όταν όλη η περιγραφή του καταλόγου (κριτσίνια κτλ) πάει περίπατο, εξόν κάποιες λίγες φέτες βαρετού ψωμιού.

Ρώτησα τί συνέβη με το ντιπάκι τυροκαυτερής που μέχρι πρότινος πρόσφεραν. Την πρώτη φορά μου απάντησαν ότι τους είχε τελειώσει. Μη αποδεκτή απάντηση, όταν 3 λεπτά αργότερα μας έφεραν κατά λάθος την 3λογία αλοιφών - που δεν είχαμε παραγγείλει, ήταν για άλλο τραπέζι - με την τυροκαυτερή καμαρωτή καμαρωτή. Ρώτησα και τη δεύτερη φορά, πού πήγε η τυροκαυτερή οεο; και μου είπαν ότι ο μάγειρας θα αλλάξει σύντομα το μενού και τα ντιπ (;).

Δεν έβγαλα άκρη. Σίγουρα πάντως ενοχλεί η χρέωση 1,80 ή 2,70€ για σκέτο ψωμί! Δεν ταιριάζουν στο κουτούκι Ασβεστόλακος τέτοιες πρακτικές.

Στο κομμάτι γεύση, ο πήχυς διατηρείται αρκετά ψηλά, αλλά σίγουρα μπορεί και καλύτερα, μιας και κάποια πιάτα θέλουν ακόμη δουλίτσα. Από όσα δοκιμάσαμε:

H κοτοσαλάτα επιδοκιμάστηκε παμψηφεί, με τα διπλοπαναρισμένα τραγανά φιλετίνια κοτόπουλου να μπλέκονται μέσα στις πρασινάδες το τριμμένο καρότο και τα κρουτόν, καθώς το σύνολο δροσίζεται ευχάριστα με μια γιαουρτοσώς, αρωματισμένη με δυόσμο (7,50€).

Αρκετά καλή και η φακοσαλάτα (φακές με σύγκλινο Μάνης, τεράστια ποσότητα που ενδέχεται να σας φουσκώσει, 5,50€), με το πρωτότυπο λάδι αγριομάραθου να την ντύνει, και λίγο περισσότερο δεν θα ήταν κακό. Γενναία κομμάτια ψητού χαλουμιού στην κορυφή και στη βάση καρέ ντομάτας και πρασινάδες που δεν στερούν τον πρώτο ρόλο από τις φακές Φενεού που κυριαρχούν έτσι κι αλλιώς.

Η φάβα, αγαπημένη από παλιά, λεία, ζεστή, αρωματική λόγω τρουφέλαιου, με κρεμμύδι και απάκι σε κύβους, σταθερή αξία, μένει ως γεύση στο μυαλό (6 €), όπως μένουν και οι τυρολουκουμάδες με μαρμελάδα ντομάτας ( 7 αφράτα τεμάχια, 5 €, στη ζύμη τους δεν κυριαρχεί η αλευρίλα αλλά ο τριπλός συνδυασμός ανθότυρο, ξυνομυζήθρα και κατίκι Δομοκού, σε ψαγμένο κοντράστ με την όξινη μαρμελάδα).

Εξαιρετικά μας φάνηκαν και τα μανιταροπιτάκια σε φύλλο κρούστας (4 τμχ 5,80€) η γέμισή τους απίθανα αρωματική και κρεμώδης ελέω κατικίου/ πικάντικη ελέω γραβιέρας. Είναι λόγος άμεσης επιστροφής!

Αδύναμη ξεθωριάζουσα ανάμνηση τα πικάντικα αυγά με σουτζούκι (6€). Βαρύ λαδερό πιάτο, πανιασμένες οι πατάτες και λαδοπνιγμένα τα λαχανικά, αρπαγμένο το ψωμάκι σε τριγωνάκια που συνόδευε το πιάτο. Δεν θα το επέλεγα ξανά, καλή ιδέα άτυχη εκτέλεση.
Παρομοίως και η εναλλακτική του μουσακά (ρολό μουσακά 7€) που μου καλλιέργησε προσδοκίες με την περιγραφή του - κρέμα καπνιστής μελιτζάνας - αλλά με χάλασε γευστικά. Νόστιμος ο κιμάς και η μελιτζάνα που τον τύλιγε αλλά μια έντονη ξινίλα στη γεύση της κρέμας του, σχολιάστηκε πολύ αρνητικά. Δεν μπόρεσα να καταλήξω αν υπήρχε όντως αστοχία ή αν εμείς το κρίναμε λάθος. Η γεύση όμως, ο τελικός κριτής, ήταν δυσάρεστα η μη αναμενόμενη. Έμεινε αρκετό στο πιάτο.

Το κριθαρώτο με λάδι τρούφας και καρεδάκια λαχανικών, μου φάνηκε λίγο άτονο και κάπως στεγνωμένο. Στους άλλους άρεσε πολύ ( το αναιμικό άρωμα τρούφας προφανώς ) και γι'αυτό τους παραχώρησα και το μερίδιό μου (7 €). Έχοντας απολαύσει το ίδιο πιάτο στα Φουρνό το στάνταρ μου βρίσκεται στο Θεό... Αρκετά νόστιμα όμως τα 4 μπιφτεκάκια γαλοπούλας ζυμωμένα με μπέικον και διάφορα μυρωδικά, δίνοντας γεύση σε αυτό τον αδιάφορο κιμά πουλερικού. Στο πιάτο υπήρχε και μικρή (σαν) χωριάτικη σαλάτα, ενώ το δροσερό όξινο τσαλαφούτι στην κορυφή του έδωσε χαρακτήρα (7,50€).

Τελευταίο, όπως συνηθίζω, άφησα το πιο αγαπημένο πιάτο, που δεν είναι άλλο από το χουνκιάρ. Στοχοποιημένη επιλογή, όπου το βρω το εκτελώ, άψογα φτιαγμένο και από τον Ασβεστόλακο με έναν υπέροχο πουρέ καπνιστής μελιτζάνας και σιγομαγειρεμένο για 3,5 ώρες το κοκκινιστό μοσχαρίσιο μάγουλο, τρυφεράδας που αδυνατώ να περιγράψω. Ένα τέλειο αρτιότατο πιάτο, γευστικά, ποσοτικά, τιμολογιακά (9€).

Highlight εξακολουθούν να είναι οι πάντα κερασμένοι μελοκανελλάτοι λουκουμάδες, ενώ στα default των τίτλων τέλους θα χρεώσω α) την έμμεση επιμονή να παραγγείλουμε και εξτρά γλυκό - είμαστε γλυκούληδες αλλά όχι και να πάθουμε ζάχαρο έ; - και β) την άβολη σκηνή της οποίας γίναμε ωτακουστές όταν "ξεχάστηκε" η έκπτωση, και αφού τους το θύμησα εγώ (εξπέρ πλέον στις άβολες καταστάσεις) χρειάστηκε μίνι σύσκεψη για να διορθωθεί προς τα κάτω ο λογαριασμός της πρώτης φοράς.
Either way, για τους 2 διαμορφώθηκε στα 26,50€ και για τους 3 στα 44€. Όπερ μεθερμηνευόμενον εστί, περί τα 14 - 16 € το άτομο είστε χορτασμένοι, σε σύγκριση με τα 20άρια του παρελθόντος. Not bad.

Nα μην ξεχάσω, ήπιαμε παγωμένες Bεργίνα Weiss και καλό, ελαφρώς γλυκίζον, χύμα ροζέ Ιωαννίνων.
Το αν θα συνεχίσουμε να αράζουμε στα τραπέζια του Ασβεστόλακου, είναι περιττό να το πω. Απόσταση βολής για εμάς, δεν είναι και λίγο πράγμα.
Όλα καλά και όλα ανθηρά στο ιστορικό μας κουτούκι. Λίγη φροντίδα στις λεπτομέρειες.

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη Ucook.

2018-06-27 14:57:17

Καλησπέρα σας και σας ευχαριστούμε για τις νέες επισκέψεις.
Δεν σας απαντάμε για να δικαιολόγηθούμε για τις αστοχίες μας, απλά για να σας ευχαριστήσουμε για τα καλοπροαίρετα σχόλια σας. Θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τις αστοχίες μας. Την επόμενη φορά που θα ξανάρθετε παραγγείλτε το κριθαρότο πάλι.. Δεν μπορώ να καταλάβουμε τι δεν πήγε καλά αλλά είμαστε περήφανοι για το Χουνκιάρ και το Κριθαρότο μας.


2018-06-27 18:41:01

Καλησπέρα σας και σας ευχαριστώ με τη σειρά μου για την απάντησή σας.

Εκτιμώ πολύ την άμεση ανταπόκρισή σας στις καλοπροαίρετες επισημάνσεις που κάνω στην κριτική μου. Οι μικρές αστοχίες είναι λογικό να συμβαίνουν καμιά φορά - σε όλους ανεξαιρέτως - και εγώ ποτέ δεν κρίνω την γενική εμπειρία μου μόνον από αυτές, όταν το υψηλό επίπεδο στα υπόλοιπα το έχω βιώσει ξανά και ξανά.
Εξάλλου ο Ασβεστόλακος ήταν και παραμένει ένα σταθερό "απάγγιο" για μένα και την παρέα μου, που ποτέ δεν με έχει απογοητεύσει.
Θεωρώ ότι δικαίως είστε υπερήφανοι για το Κριθαρότο και για το Χουνκιάρ, εγώ θα πρόσθετα κι άλλα πιάτα, που τα φτιάχνετε εξαιρετικά. Ωστόσο, μιλώντας για μένα προσωπικά, συχνά πέφτω στην παγίδα της σύγκρισης. Έχοντας δοκιμάσει κι άλλες φορές το συγκεκριμένο κριθαρότο σε εσάς, το βρήκα λίγο διαφορετικό. Όχι κακό, απλά ίσως αυτή τη φορά να έτυχε κάτι. Είναι ένα τεχνικό πιάτο που ίσως δεν βγαίνει όλες τις φορές ίδιο.
Εξάλλου όπως ανέφερα, άρεσε πολύ στους άλλους 2 της παρέας. Εγώ π. χ θα ήθελα περισσότερο άρωμα τρούφας και λίγο καλύτερο χύλωμα, λόγω προσωπικού γούστου, και αυτό είναι που επισημαίνω. Όσο για το Χουνκιάρ, που δεν είχα ξαναδοκιμάσει έως τώρα σε εσάς, είναι εμφανές ότι του βάζω άριστα.

Χαίρομαι που λαμβάνετε υπ'όψιν τις παρατηρήσεις μας, είναι πάντα εποικοδομητικό για μια σωστή επιχείριση με ιστορία, που ενδιαφέρεται να μακροημερεύσει, όπως είστε εσείς. Με αυτά τα δεδομένα, είστε και θα είστε σταθερά, στα μαγαζιά που αγαπάμε να επιστρέφουμε, να προτείνουμε σε φίλους και να επισκεπτόμαστε χωρίς ρίσκο. Θα σας ξανάρθουμε και πάλι σύντομα.

Με εκτίμηση, χρήστης UCOOK.


2019-06-09 01:26:07
Η κριτική τροποποιήθηκε από τον/την Ucook.

  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

27 Ιουν 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
-

Ασβεστόλακος update, με διαφοροποιημένη αυτήν τη φορά τη βαθμολογία μου σε σχέση με την περσινή και καλοπροαίρετες πάντοτε επισημάνσεις για ένα μαγαζί που δεδηλωμένα αγαπώ.
Θα αναφερθώ συνδυαστικά, και ευελπιστώ συνοπτικά, στις 2 πιο πρόσφατες επισκέψεις μου, Πρωτομαγιά 3 άτομα και 17 Μαίου 2 άτομα, αμφότερες με κράτηση etable συνοδεία μικρής έκπτωσης.

Σκεφτόμουν το 4άρι και για το χώρο, μόνο για το γεγονός ότι τα τραπεζάκια στην αυλή/ πεζόδρομο όπου αράξαμε και τις 2 φορές, είναι για μένα ό, τι αμεσότερο σε τηλεμεταφορά στο πλακόστρωτο χωριού ή νησιού, με όλη την απέριττη απλότητα και χαλάρωση που δεν χρειάζεται να περιγράψεις. Μιας και εσωτερικά όμως δεν έχει γίνει κάποια αλλαγή - και δεν χρειάζεται κιόλας - θα διατηρήσω το 3άρι της περσινής μου κριτικής.

Στην εξυπηρέτηση μάλλον ο παράγοντας τύχη καθόρισε τις τελικές εντυπώσεις, ένα γλυκύτατο πλάσμα μες στο χαμόγελο την 2η φορά απάλυνε τις χλιαρές εντυπώσεις της Πρωτομαγιάς όπου - λόγω ημέρας; - υπήρξαν μικροαστοχίες και θεματάκια, βλ. παρακάτω.

Το μενού προσφάτως αλλαγμένο, με αφαιρέσεις πιάτων, που ίσως δεν προχώρησαν; Και με προσθήκες νέων που όμως είναι "παλιά" ή "παλιακά" με την έννοια του κλασικού μαμαδίστικου και αγαπημένου που έχει χαρακτηρίσει τον Ασβεστόλακο στο παρελθόν. Αυτό για μένα δείχνει εγρήγορση και κεραίες δορυφορικές στον παλμό της εποχής, στην αυτοδίκαιη επιστροφή σε απλές συνταγές, με ένα touch προόδου.

Γι' αυτό πλέον η τιμολόγηση συμβάδισε ανάλογα και γι'αυτό, εδώ, θα δώσω καθαρό 4άρι. Πιο χαμηλές τιμές - πιο vfm εμπειρία (ας δώσω κι ένα παράδειγμα: ριζότο τση Κρήτης πέρυσι 8,80, ριζότο/κριθαρότο φέτος 7€. Αν ξέρετε κι άλλους που μείωσαν τιμές, του ΦΠΑ μεσουρανούντος, παρακαλώ ενημερώστε με).

Από την άλλη όμως το θέμα "άρτος χωρίς θέαμα 0,90/ άτομο" προβληματίζει αρκετά, όταν όλη η περιγραφή του καταλόγου (κριτσίνια κτλ) πάει περίπατο, εξόν κάποιες λίγες φέτες βαρετού ψωμιού.

Ρώτησα τί συνέβη με το ντιπάκι τυροκαυτερής που μέχρι πρότινος πρόσφεραν. Την πρώτη φορά μου απάντησαν ότι τους είχε τελειώσει. Μη αποδεκτή απάντηση, όταν 3 λεπτά αργότερα μας έφεραν κατά λάθος την 3λογία αλοιφών - που δεν είχαμε παραγγείλει, ήταν για άλλο τραπέζι - με την τυροκαυτερή καμαρωτή καμαρωτή. Ρώτησα και τη δεύτερη φορά, πού πήγε η τυροκαυτερή οεο; και μου είπαν ότι ο μάγειρας θα αλλάξει σύντομα το μενού και τα ντιπ (;).

Δεν έβγαλα άκρη. Σίγουρα πάντως ενοχλεί η χρέωση 1,80 ή 2,70€ για σκέτο ψωμί! Δεν ταιριάζουν στο κουτούκι Ασβεστόλακος τέτοιες πρακτικές.

Στο κομμάτι γεύση, ο πήχυς διατηρείται αρκετά ψηλά, αλλά σίγουρα μπορεί και καλύτερα, μιας και κάποια πιάτα θέλουν ακόμη δουλίτσα. Από όσα δοκιμάσαμε:

H κοτοσαλάτα επιδοκιμάστηκε παμψηφεί, με τα διπλοπαναρισμένα τραγανά φιλετίνια κοτόπουλου να μπλέκονται μέσα στις πρασινάδες το τριμμένο καρότο και τα κρουτόν, καθώς το σύνολο δροσίζεται ευχάριστα με μια γιαουρτοσώς, αρωματισμένη με δυόσμο (7,50€).

Αρκετά καλή και η φακοσαλάτα (φακές με σύγκλινο Μάνης, τεράστια ποσότητα που ενδέχεται να σας φουσκώσει, 5,50€), με το πρωτότυπο λάδι αγριομάραθου να την ντύνει, και λίγο περισσότερο δεν θα ήταν κακό. Γενναία κομμάτια ψητού χαλουμιού στην κορυφή και στη βάση καρέ ντομάτας και πρασινάδες που δεν στερούν τον πρώτο ρόλο από τις φακές Φενεού που κυριαρχούν έτσι κι αλλιώς.

Η φάβα, αγαπημένη από παλιά, λεία, ζεστή, αρωματική λόγω τρουφέλαιου, με κρεμμύδι και απάκι σε κύβους, σταθερή αξία, μένει ως γεύση στο μυαλό (6 €), όπως μένουν και οι τυρολουκουμάδες με μαρμελάδα ντομάτας ( 7 αφράτα τεμάχια, 5 €, στη ζύμη τους δεν κυριαρχεί η αλευρίλα αλλά ο τριπλός συνδυασμός ανθότυρο, ξυνομυζήθρα και κατίκι Δομοκού, σε ψαγμένο κοντράστ με την όξινη μαρμελάδα).

Εξαιρετικά μας φάνηκαν και τα μανιταροπιτάκια σε φύλλο κρούστας (4 τμχ 5,80€) η γέμισή τους απίθανα αρωματική και κρεμώδης ελέω κατικίου/ πικάντικη ελέω γραβιέρας. Είναι λόγος άμεσης επιστροφής!

Αδύναμη ξεθωριάζουσα ανάμνηση τα πικάντικα αυγά με σουτζούκι (6€). Βαρύ λαδερό πιάτο, πανιασμένες οι πατάτες και λαδοπνιγμένα τα λαχανικά, αρπαγμένο το ψωμάκι σε τριγωνάκια που συνόδευε το πιάτο. Δεν θα το επέλεγα ξανά, καλή ιδέα άτυχη εκτέλεση.
Παρομοίως και η εναλλακτική του μουσακά (ρολό μουσακά 7€) που μου καλλιέργησε προσδοκίες με την περιγραφή του - κρέμα καπνιστής μελιτζάνας - αλλά με χάλασε γευστικά. Νόστιμος ο κιμάς και η μελιτζάνα που τον τύλιγε αλλά μια έντονη ξινίλα στη γεύση της κρέμας του, σχολιάστηκε πολύ αρνητικά. Δεν μπόρεσα να καταλήξω αν υπήρχε όντως αστοχία ή αν εμείς το κρίναμε λάθος. Η γεύση όμως, ο τελικός κριτής, ήταν δυσάρεστα η μη αναμενόμενη. Έμεινε αρκετό στο πιάτο.

Το κριθαρώτο με λάδι τρούφας και καρεδάκια λαχανικών, μου φάνηκε λίγο άτονο και κάπως στεγνωμένο. Στους άλλους άρεσε πολύ ( το αναιμικό άρωμα τρούφας προφανώς ) και γι'αυτό τους παραχώρησα και το μερίδιό μου (7 €). Έχοντας απολαύσει το ίδιο πιάτο στα Φουρνό το στάνταρ μου βρίσκεται στο Θεό... Αρκετά νόστιμα όμως τα 4 μπιφτεκάκια γαλοπούλας ζυμωμένα με μπέικον και διάφορα μυρωδικά, δίνοντας γεύση σε αυτό τον αδιάφορο κιμά πουλερικού. Στο πιάτο υπήρχε και μικρή (σαν) χωριάτικη σαλάτα, ενώ το δροσερό όξινο τσαλαφούτι στην κορυφή του έδωσε χαρακτήρα (7,50€).

Τελευταίο, όπως συνηθίζω, άφησα το πιο αγαπημένο πιάτο, που δεν είναι άλλο από το χουνκιάρ. Στοχοποιημένη επιλογή, όπου το βρω το εκτελώ, άψογα φτιαγμένο και από τον Ασβεστόλακο με έναν υπέροχο πουρέ καπνιστής μελιτζάνας και σιγομαγειρεμένο για 3,5 ώρες το κοκκινιστό μοσχαρίσιο μάγουλο, τρυφεράδας που αδυνατώ να περιγράψω. Ένα τέλειο αρτιότατο πιάτο, γευστικά, ποσοτικά, τιμολογιακά (9€).

Highlight εξακολουθούν να είναι οι πάντα κερασμένοι μελοκανελλάτοι λουκουμάδες, ενώ στα default των τίτλων τέλους θα χρεώσω α) την έμμεση επιμονή να παραγγείλουμε και εξτρά γλυκό - είμαστε γλυκούληδες αλλά όχι και να πάθουμε ζάχαρο έ; - και β) την άβολη σκηνή της οποίας γίναμε ωτακουστές όταν "ξεχάστηκε" η έκπτωση, και αφού τους το θύμησα εγώ (εξπέρ πλέον στις άβολες καταστάσεις) χρειάστηκε μίνι σύσκεψη για να διορθωθεί προς τα κάτω ο λογαριασμός της πρώτης φοράς.
Either way, για τους 2 διαμορφώθηκε στα 26,50€ και για τους 3 στα 44€. Όπερ μεθερμηνευόμενον εστί, περί τα 14 - 16 € το άτομο είστε χορτασμένοι, σε σύγκριση με τα 20άρια του παρελθόντος. Not bad.

Nα μην ξεχάσω, ήπιαμε παγωμένες Bεργίνα Weiss και καλό, ελαφρώς γλυκίζον, χύμα ροζέ Ιωαννίνων.
Το αν θα συνεχίσουμε να αράζουμε στα τραπέζια του Ασβεστόλακου, είναι περιττό να το πω. Απόσταση βολής για εμάς, δεν είναι και λίγο πράγμα.
Όλα καλά και όλα ανθηρά στο ιστορικό μας κουτούκι. Λίγη φροντίδα στις λεπτομέρειες.

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη Ucook.

2018-06-27 14:57:17

Καλησπέρα σας και σας ευχαριστούμε για τις νέες επισκέψεις.
Δεν σας απαντάμε για να δικαιολόγηθούμε για τις αστοχίες μας, απλά για να σας ευχαριστήσουμε για τα καλοπροαίρετα σχόλια σας. Θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τις αστοχίες μας. Την επόμενη φορά που θα ξανάρθετε παραγγείλτε το κριθαρότο πάλι.. Δεν μπορώ να καταλάβουμε τι δεν πήγε καλά αλλά είμαστε περήφανοι για το Χουνκιάρ και το Κριθαρότο μας.


2018-06-27 18:41:01

Καλησπέρα σας και σας ευχαριστώ με τη σειρά μου για την απάντησή σας.

Εκτιμώ πολύ την άμεση ανταπόκρισή σας στις καλοπροαίρετες επισημάνσεις που κάνω στην κριτική μου. Οι μικρές αστοχίες είναι λογικό να συμβαίνουν καμιά φορά - σε όλους ανεξαιρέτως - και εγώ ποτέ δεν κρίνω την γενική εμπειρία μου μόνον από αυτές, όταν το υψηλό επίπεδο στα υπόλοιπα το έχω βιώσει ξανά και ξανά.
Εξάλλου ο Ασβεστόλακος ήταν και παραμένει ένα σταθερό "απάγγιο" για μένα και την παρέα μου, που ποτέ δεν με έχει απογοητεύσει.
Θεωρώ ότι δικαίως είστε υπερήφανοι για το Κριθαρότο και για το Χουνκιάρ, εγώ θα πρόσθετα κι άλλα πιάτα, που τα φτιάχνετε εξαιρετικά. Ωστόσο, μιλώντας για μένα προσωπικά, συχνά πέφτω στην παγίδα της σύγκρισης. Έχοντας δοκιμάσει κι άλλες φορές το συγκεκριμένο κριθαρότο σε εσάς, το βρήκα λίγο διαφορετικό. Όχι κακό, απλά ίσως αυτή τη φορά να έτυχε κάτι. Είναι ένα τεχνικό πιάτο που ίσως δεν βγαίνει όλες τις φορές ίδιο.
Εξάλλου όπως ανέφερα, άρεσε πολύ στους άλλους 2 της παρέας. Εγώ π. χ θα ήθελα περισσότερο άρωμα τρούφας και λίγο καλύτερο χύλωμα, λόγω προσωπικού γούστου, και αυτό είναι που επισημαίνω. Όσο για το Χουνκιάρ, που δεν είχα ξαναδοκιμάσει έως τώρα σε εσάς, είναι εμφανές ότι του βάζω άριστα.

Χαίρομαι που λαμβάνετε υπ'όψιν τις παρατηρήσεις μας, είναι πάντα εποικοδομητικό για μια σωστή επιχείριση με ιστορία, που ενδιαφέρεται να μακροημερεύσει, όπως είστε εσείς. Με αυτά τα δεδομένα, είστε και θα είστε σταθερά, στα μαγαζιά που αγαπάμε να επιστρέφουμε, να προτείνουμε σε φίλους και να επισκεπτόμαστε χωρίς ρίσκο. Θα σας ξανάρθουμε και πάλι σύντομα.

Με εκτίμηση, χρήστης UCOOK.


2019-06-09 01:26:07
Η κριτική τροποποιήθηκε από τον/την Ucook.

  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

Ucook

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου

Γεύση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0

Εξυπηρέτηση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0

Χώρος

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0

Value for money

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

€ / Άτομο

-

Ασβεστόλακος update, με διαφοροποιημένη αυτήν τη φορά τη βαθμολογία μου σε σχέση με την περσινή και καλοπροαίρετες πάντοτε επισημάνσεις για ένα μαγαζί που δεδηλωμένα αγαπώ.
Θα αναφερθώ συνδυαστικά, και ευελπιστώ συνοπτικά, στις 2 πιο πρόσφατες επισκέψεις μου, Πρωτομαγιά 3 άτομα και 17 Μαίου 2 άτομα, αμφότερες με κράτηση etable συνοδεία μικρής έκπτωσης.

Σκεφτόμουν το 4άρι και για το χώρο, μόνο για το γεγονός ότι τα τραπεζάκια στην αυλή/ πεζόδρομο όπου αράξαμε και τις 2 φορές, είναι για μένα ό, τι αμεσότερο σε τηλεμεταφορά στο πλακόστρωτο χωριού ή νησιού, με όλη την απέριττη απλότητα και χαλάρωση που δεν χρειάζεται να περιγράψεις. Μιας και εσωτερικά όμως δεν έχει γίνει κάποια αλλαγή - και δεν χρειάζεται κιόλας - θα διατηρήσω το 3άρι της περσινής μου κριτικής.

Στην εξυπηρέτηση μάλλον ο παράγοντας τύχη καθόρισε τις τελικές εντυπώσεις, ένα γλυκύτατο πλάσμα μες στο χαμόγελο την 2η φορά απάλυνε τις χλιαρές εντυπώσεις της Πρωτομαγιάς όπου - λόγω ημέρας; - υπήρξαν μικροαστοχίες και θεματάκια, βλ. παρακάτω.

Το μενού προσφάτως αλλαγμένο, με αφαιρέσεις πιάτων, που ίσως δεν προχώρησαν; Και με προσθήκες νέων που όμως είναι "παλιά" ή "παλιακά" με την έννοια του κλασικού μαμαδίστικου και αγαπημένου που έχει χαρακτηρίσει τον Ασβεστόλακο στο παρελθόν. Αυτό για μένα δείχνει εγρήγορση και κεραίες δορυφορικές στον παλμό της εποχής, στην αυτοδίκαιη επιστροφή σε απλές συνταγές, με ένα touch προόδου.

Γι' αυτό πλέον η τιμολόγηση συμβάδισε ανάλογα και γι'αυτό, εδώ, θα δώσω καθαρό 4άρι. Πιο χαμηλές τιμές - πιο vfm εμπειρία (ας δώσω κι ένα παράδειγμα: ριζότο τση Κρήτης πέρυσι 8,80, ριζότο/κριθαρότο φέτος 7€. Αν ξέρετε κι άλλους που μείωσαν τιμές, του ΦΠΑ μεσουρανούντος, παρακαλώ ενημερώστε με).

Από την άλλη όμως το θέμα "άρτος χωρίς θέαμα 0,90/ άτομο" προβληματίζει αρκετά, όταν όλη η περιγραφή του καταλόγου (κριτσίνια κτλ) πάει περίπατο, εξόν κάποιες λίγες φέτες βαρετού ψωμιού.

Ρώτησα τί συνέβη με το ντιπάκι τυροκαυτερής που μέχρι πρότινος πρόσφεραν. Την πρώτη φορά μου απάντησαν ότι τους είχε τελειώσει. Μη αποδεκτή απάντηση, όταν 3 λεπτά αργότερα μας έφεραν κατά λάθος την 3λογία αλοιφών - που δεν είχαμε παραγγείλει, ήταν για άλλο τραπέζι - με την τυροκαυτερή καμαρωτή καμαρωτή. Ρώτησα και τη δεύτερη φορά, πού πήγε η τυροκαυτερή οεο; και μου είπαν ότι ο μάγειρας θα αλλάξει σύντομα το μενού και τα ντιπ (;).

Δεν έβγαλα άκρη. Σίγουρα πάντως ενοχλεί η χρέωση 1,80 ή 2,70€ για σκέτο ψωμί! Δεν ταιριάζουν στο κουτούκι Ασβεστόλακος τέτοιες πρακτικές.

Στο κομμάτι γεύση, ο πήχυς διατηρείται αρκετά ψηλά, αλλά σίγουρα μπορεί και καλύτερα, μιας και κάποια πιάτα θέλουν ακόμη δουλίτσα. Από όσα δοκιμάσαμε:

H κοτοσαλάτα επιδοκιμάστηκε παμψηφεί, με τα διπλοπαναρισμένα τραγανά φιλετίνια κοτόπουλου να μπλέκονται μέσα στις πρασινάδες το τριμμένο καρότο και τα κρουτόν, καθώς το σύνολο δροσίζεται ευχάριστα με μια γιαουρτοσώς, αρωματισμένη με δυόσμο (7,50€).

Αρκετά καλή και η φακοσαλάτα (φακές με σύγκλινο Μάνης, τεράστια ποσότητα που ενδέχεται να σας φουσκώσει, 5,50€), με το πρωτότυπο λάδι αγριομάραθου να την ντύνει, και λίγο περισσότερο δεν θα ήταν κακό. Γενναία κομμάτια ψητού χαλουμιού στην κορυφή και στη βάση καρέ ντομάτας και πρασινάδες που δεν στερούν τον πρώτο ρόλο από τις φακές Φενεού που κυριαρχούν έτσι κι αλλιώς.

Η φάβα, αγαπημένη από παλιά, λεία, ζεστή, αρωματική λόγω τρουφέλαιου, με κρεμμύδι και απάκι σε κύβους, σταθερή αξία, μένει ως γεύση στο μυαλό (6 €), όπως μένουν και οι τυρολουκουμάδες με μαρμελάδα ντομάτας ( 7 αφράτα τεμάχια, 5 €, στη ζύμη τους δεν κυριαρχεί η αλευρίλα αλλά ο τριπλός συνδυασμός ανθότυρο, ξυνομυζήθρα και κατίκι Δομοκού, σε ψαγμένο κοντράστ με την όξινη μαρμελάδα).

Εξαιρετικά μας φάνηκαν και τα μανιταροπιτάκια σε φύλλο κρούστας (4 τμχ 5,80€) η γέμισή τους απίθανα αρωματική και κρεμώδης ελέω κατικίου/ πικάντικη ελέω γραβιέρας. Είναι λόγος άμεσης επιστροφής!

Αδύναμη ξεθωριάζουσα ανάμνηση τα πικάντικα αυγά με σουτζούκι (6€). Βαρύ λαδερό πιάτο, πανιασμένες οι πατάτες και λαδοπνιγμένα τα λαχανικά, αρπαγμένο το ψωμάκι σε τριγωνάκια που συνόδευε το πιάτο. Δεν θα το επέλεγα ξανά, καλή ιδέα άτυχη εκτέλεση.
Παρομοίως και η εναλλακτική του μουσακά (ρολό μουσακά 7€) που μου καλλιέργησε προσδοκίες με την περιγραφή του - κρέμα καπνιστής μελιτζάνας - αλλά με χάλασε γευστικά. Νόστιμος ο κιμάς και η μελιτζάνα που τον τύλιγε αλλά μια έντονη ξινίλα στη γεύση της κρέμας του, σχολιάστηκε πολύ αρνητικά. Δεν μπόρεσα να καταλήξω αν υπήρχε όντως αστοχία ή αν εμείς το κρίναμε λάθος. Η γεύση όμως, ο τελικός κριτής, ήταν δυσάρεστα η μη αναμενόμενη. Έμεινε αρκετό στο πιάτο.

Το κριθαρώτο με λάδι τρούφας και καρεδάκια λαχανικών, μου φάνηκε λίγο άτονο και κάπως στεγνωμένο. Στους άλλους άρεσε πολύ ( το αναιμικό άρωμα τρούφας προφανώς ) και γι'αυτό τους παραχώρησα και το μερίδιό μου (7 €). Έχοντας απολαύσει το ίδιο πιάτο στα Φουρνό το στάνταρ μου βρίσκεται στο Θεό... Αρκετά νόστιμα όμως τα 4 μπιφτεκάκια γαλοπούλας ζυμωμένα με μπέικον και διάφορα μυρωδικά, δίνοντας γεύση σε αυτό τον αδιάφορο κιμά πουλερικού. Στο πιάτο υπήρχε και μικρή (σαν) χωριάτικη σαλάτα, ενώ το δροσερό όξινο τσαλαφούτι στην κορυφή του έδωσε χαρακτήρα (7,50€).

Τελευταίο, όπως συνηθίζω, άφησα το πιο αγαπημένο πιάτο, που δεν είναι άλλο από το χουνκιάρ. Στοχοποιημένη επιλογή, όπου το βρω το εκτελώ, άψογα φτιαγμένο και από τον Ασβεστόλακο με έναν υπέροχο πουρέ καπνιστής μελιτζάνας και σιγομαγειρεμένο για 3,5 ώρες το κοκκινιστό μοσχαρίσιο μάγουλο, τρυφεράδας που αδυνατώ να περιγράψω. Ένα τέλειο αρτιότατο πιάτο, γευστικά, ποσοτικά, τιμολογιακά (9€).

Highlight εξακολουθούν να είναι οι πάντα κερασμένοι μελοκανελλάτοι λουκουμάδες, ενώ στα default των τίτλων τέλους θα χρεώσω α) την έμμεση επιμονή να παραγγείλουμε και εξτρά γλυκό - είμαστε γλυκούληδες αλλά όχι και να πάθουμε ζάχαρο έ; - και β) την άβολη σκηνή της οποίας γίναμε ωτακουστές όταν "ξεχάστηκε" η έκπτωση, και αφού τους το θύμησα εγώ (εξπέρ πλέον στις άβολες καταστάσεις) χρειάστηκε μίνι σύσκεψη για να διορθωθεί προς τα κάτω ο λογαριασμός της πρώτης φοράς.
Either way, για τους 2 διαμορφώθηκε στα 26,50€ και για τους 3 στα 44€. Όπερ μεθερμηνευόμενον εστί, περί τα 14 - 16 € το άτομο είστε χορτασμένοι, σε σύγκριση με τα 20άρια του παρελθόντος. Not bad.

Nα μην ξεχάσω, ήπιαμε παγωμένες Bεργίνα Weiss και καλό, ελαφρώς γλυκίζον, χύμα ροζέ Ιωαννίνων.
Το αν θα συνεχίσουμε να αράζουμε στα τραπέζια του Ασβεστόλακου, είναι περιττό να το πω. Απόσταση βολής για εμάς, δεν είναι και λίγο πράγμα.
Όλα καλά και όλα ανθηρά στο ιστορικό μας κουτούκι. Λίγη φροντίδα στις λεπτομέρειες.

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη Ucook.

2018-06-27 14:57:17

Καλησπέρα σας και σας ευχαριστούμε για τις νέες επισκέψεις.
Δεν σας απαντάμε για να δικαιολόγηθούμε για τις αστοχίες μας, απλά για να σας ευχαριστήσουμε για τα καλοπροαίρετα σχόλια σας. Θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τις αστοχίες μας. Την επόμενη φορά που θα ξανάρθετε παραγγείλτε το κριθαρότο πάλι.. Δεν μπορώ να καταλάβουμε τι δεν πήγε καλά αλλά είμαστε περήφανοι για το Χουνκιάρ και το Κριθαρότο μας.


2018-06-27 18:41:01

Καλησπέρα σας και σας ευχαριστώ με τη σειρά μου για την απάντησή σας.

Εκτιμώ πολύ την άμεση ανταπόκρισή σας στις καλοπροαίρετες επισημάνσεις που κάνω στην κριτική μου. Οι μικρές αστοχίες είναι λογικό να συμβαίνουν καμιά φορά - σε όλους ανεξαιρέτως - και εγώ ποτέ δεν κρίνω την γενική εμπειρία μου μόνον από αυτές, όταν το υψηλό επίπεδο στα υπόλοιπα το έχω βιώσει ξανά και ξανά.
Εξάλλου ο Ασβεστόλακος ήταν και παραμένει ένα σταθερό "απάγγιο" για μένα και την παρέα μου, που ποτέ δεν με έχει απογοητεύσει.
Θεωρώ ότι δικαίως είστε υπερήφανοι για το Κριθαρότο και για το Χουνκιάρ, εγώ θα πρόσθετα κι άλλα πιάτα, που τα φτιάχνετε εξαιρετικά. Ωστόσο, μιλώντας για μένα προσωπικά, συχνά πέφτω στην παγίδα της σύγκρισης. Έχοντας δοκιμάσει κι άλλες φορές το συγκεκριμένο κριθαρότο σε εσάς, το βρήκα λίγο διαφορετικό. Όχι κακό, απλά ίσως αυτή τη φορά να έτυχε κάτι. Είναι ένα τεχνικό πιάτο που ίσως δεν βγαίνει όλες τις φορές ίδιο.
Εξάλλου όπως ανέφερα, άρεσε πολύ στους άλλους 2 της παρέας. Εγώ π. χ θα ήθελα περισσότερο άρωμα τρούφας και λίγο καλύτερο χύλωμα, λόγω προσωπικού γούστου, και αυτό είναι που επισημαίνω. Όσο για το Χουνκιάρ, που δεν είχα ξαναδοκιμάσει έως τώρα σε εσάς, είναι εμφανές ότι του βάζω άριστα.

Χαίρομαι που λαμβάνετε υπ'όψιν τις παρατηρήσεις μας, είναι πάντα εποικοδομητικό για μια σωστή επιχείριση με ιστορία, που ενδιαφέρεται να μακροημερεύσει, όπως είστε εσείς. Με αυτά τα δεδομένα, είστε και θα είστε σταθερά, στα μαγαζιά που αγαπάμε να επιστρέφουμε, να προτείνουμε σε φίλους και να επισκεπτόμαστε χωρίς ρίσκο. Θα σας ξανάρθουμε και πάλι σύντομα.

Με εκτίμηση, χρήστης UCOOK.


2019-06-09 01:26:07
Η κριτική τροποποιήθηκε από τον/την Ucook.

  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.