Loader

31 Αυγ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Γιατί λοιπόν να γράψω μια κριτική για παγωτό; Γιατί το ίδιο θα έκανα για το Solo Gelato στο Χαλάνδρι, για το Fystiki στα Κουφονήσια, για το Stavento στην Κίμωλο, για το Γιανναράκη στο Ηράκλειο δίπλα στο σπίτι του παππού μου, για το Morris Brown στην Πεντέλη, για το Savoia στη Βερόνα και πάει λέγοντας...

Γιατί άλλο 'καλό παγωτό' και άλλο 'πολύ καλό παγωτό'. Και γιατί, άλλο είναι το ιταλικό φρέσκο gelato που διατηρείται κρεμώδες στους -11 σκεπασμένο με το μεταλλικό του καπάκι και άλλο είναι το αμερικάνικο ice cream βουνό με τα 125 μπιχλιμπίδια του που προσπαθεί να σε εντυπωσιάσει καθήμενο στην βιτρίνα.

Σεσημασμένοι γλυκατζήδες και εθισμένοι σε όλο το φάσμα της γλυκιάς αμαρτίας με point τα old school γλυκά, συζητούσαμε για φλέγοντα και τσουρουφλίζοντα θέματα εν μέσω Αυγουστιάτικης ραστώνης -για φαγητό πάλι- όταν η συζήτηση έφτασε μοιραία σε αυτό: εκεί να πας για παγωτό.
Δεν χρειάστηκε κάτι άλλο, καθότι φίλος έμπιστος που πάντα με στέλνει στα καλύτερα, οπότε κι εγώ πήγα αυθημερόν, 13 Αυγούστου απογευματάκι, η πόλη άδεια και ήσυχη, Μαρούσι - Ψυχικό 6 λεπτά χρονομετρημένα. Η χαρά του οδηγού.

Όμορφο μικρό μαγαζί, καλή ποικιλία στη βιτρίνα με μικρά γλυκάκια όπως cannolli, ταρτάκια, παγωτοσάντουιτς με χειροποίητο μπισκότο, τούρτες, πουράκια, briochάκια που τα γεμίζουν με παγωτό κ. α. Τόοοοσο Ιταλική εσάνς παντού, ακόμα και στον εσπρέσο τους.
Προχωρώντας μέσα, το μάτι μου στάθηκε στην μικρή ταμπέλα που ενημερώνει ότι στο παγωτό τους δεν χρησιμοποιούν γαλακτωματοποιητές, μαργαρίνες, χρώματα ή οποιοδήποτε πρόσθετο γεύσης, ενώ στον τοίχο δεσπόζει μια μεγαλύτερη όπου θα δεις όλες τις γεύσεις ανά κατηγορία. Classics, gourmets, sorbets, chocolates, specials ενώ προστίθενται και νέες εποχιακά πχ. πιο χειμωνιάτικες στην αλλαγή των εποχών με λικέρ, κάστανα κτλ.

Με κέρδισε απόλυτα η φιλοσοφία που ακολουθούν: έχουν καταφέρει να παντρέψουν την Ιταλική τεχνική παρασκευής την οποία σπούδασε η ιδιοκτήτρια στην Μπρέσια της Ιταλίας από τους masters του είδους, με τα καλύτερα υλικά και φυσικά φρέσκο γάλα, όχι σκόνες.
Λεμόνια Άργους, πορτοκάλια Λακωνίας, σύκα Καλαμάτας, Κορινθιακή σταφίδα, σοκολάτα Valrhona, φουντούκια από το Πιεμόντε, ανθότυρο Κρήτης - η ελληνική μας ρικότα, το καλύτερο φυστίκι Σικελίας, κάποια από όσα χρησιμοποιούν στο ολόφρεσκο παγωτό τους.
Από τις +-25 γεύσεις, εμείς δοκιμάσαμε τις 6, έτσι έχω ασφαλές συμπέρασμα για την ποιότητα, τη γεύση και την επίγευση - γιατί αυτό είναι που μετράει σε ένα πολύ καλό παγωτό. Και φυσικά θα επιστρέψουμε για τις υπόλοιπες!

Από εμένα λοιπόν προτείνονται:
- Η αλατισμένη καραμέλα
- Η σοκολάτα με ρούμι και δαμάσκηνο
- Η σοκολάτα Gianduja με πάστα φουντουκιού
- Το λατρεμένο μου Mascarpone με σύκο
- Το tiramisu
- Η ricotta ( με ανθότυρο, περγαμόντο και Aperol, πολύ πολύ ασυνήθιστη γεύση).

Επίσης δοκιμάσαμε cannolli (απλώς συμπαθητικά), ταρτάκι σοκολάτας (καλό), εσπρεσάκια (πολύ καλός καφές, σε εξαιρετική τιμή) τα οποία σερβίρονται με κέρασμα ένα εξαιρετικό cantuccini δηλ. γλυκό παξιμαδάκι αμυγδάλου.
Έξτρα tip, προσπεράστε την 1 μπάλα παγωτού με 2,50€ και στοχεύστε στις 2 μπάλες με 4€, είναι σαφώς καλύτερο vfm, αν βέβαια δεν καταλήξετε με 5 γιατί η επιλογή είναι δύσκολη.

To παρκάρισμα για μας δεν αποτέλεσε πρόβλημα. Θα το βρείτε στην πίσω πλευρά του ΑΒ Ψυχικού, οπότε τριγύρω όλο και κάποια θέση απελευθερώνεται. Αρνητική η μη ύπαρξη χώρου να καθήσεις, μόνο κάποια ψηλά τραπέζια χωρίς καθίσματα στο πεζοδρόμιο, για σύντομη παραμονή στο όρθιο. Και κάποια χαμηλά μαρμάρινα τύπου παγκάκια κατά μήκος του δρόμου - αλλά αυτά είναι του δήμου και όχι του μαγαζιού. Εξυπηρέτηση φιλική και με χαμόγελο, αν είσαι και αναποφάσιστος σου προσφέρουν να δοκιμάσεις.

Οι λάτρεις του ιταλικού παγωτού, σπεύσατε. Έχουν κατάστημα και στο κέντρο στην Μητροπόλεως, και στην Αγ. Παρασκευή όπου βρίσκεται και το εργαστήριό τους που είναι ανοιχτό για το κοινό.


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

31 Αυγ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Γιατί λοιπόν να γράψω μια κριτική για παγωτό; Γιατί το ίδιο θα έκανα για το Solo Gelato στο Χαλάνδρι, για το Fystiki στα Κουφονήσια, για το Stavento στην Κίμωλο, για το Γιανναράκη στο Ηράκλειο δίπλα στο σπίτι του παππού μου, για το Morris Brown στην Πεντέλη, για το Savoia στη Βερόνα και πάει λέγοντας...

Γιατί άλλο 'καλό παγωτό' και άλλο 'πολύ καλό παγωτό'. Και γιατί, άλλο είναι το ιταλικό φρέσκο gelato που διατηρείται κρεμώδες στους -11 σκεπασμένο με το μεταλλικό του καπάκι και άλλο είναι το αμερικάνικο ice cream βουνό με τα 125 μπιχλιμπίδια του που προσπαθεί να σε εντυπωσιάσει καθήμενο στην βιτρίνα.

Σεσημασμένοι γλυκατζήδες και εθισμένοι σε όλο το φάσμα της γλυκιάς αμαρτίας με point τα old school γλυκά, συζητούσαμε για φλέγοντα και τσουρουφλίζοντα θέματα εν μέσω Αυγουστιάτικης ραστώνης -για φαγητό πάλι- όταν η συζήτηση έφτασε μοιραία σε αυτό: εκεί να πας για παγωτό.
Δεν χρειάστηκε κάτι άλλο, καθότι φίλος έμπιστος που πάντα με στέλνει στα καλύτερα, οπότε κι εγώ πήγα αυθημερόν, 13 Αυγούστου απογευματάκι, η πόλη άδεια και ήσυχη, Μαρούσι - Ψυχικό 6 λεπτά χρονομετρημένα. Η χαρά του οδηγού.

Όμορφο μικρό μαγαζί, καλή ποικιλία στη βιτρίνα με μικρά γλυκάκια όπως cannolli, ταρτάκια, παγωτοσάντουιτς με χειροποίητο μπισκότο, τούρτες, πουράκια, briochάκια που τα γεμίζουν με παγωτό κ. α. Τόοοοσο Ιταλική εσάνς παντού, ακόμα και στον εσπρέσο τους.
Προχωρώντας μέσα, το μάτι μου στάθηκε στην μικρή ταμπέλα που ενημερώνει ότι στο παγωτό τους δεν χρησιμοποιούν γαλακτωματοποιητές, μαργαρίνες, χρώματα ή οποιοδήποτε πρόσθετο γεύσης, ενώ στον τοίχο δεσπόζει μια μεγαλύτερη όπου θα δεις όλες τις γεύσεις ανά κατηγορία. Classics, gourmets, sorbets, chocolates, specials ενώ προστίθενται και νέες εποχιακά πχ. πιο χειμωνιάτικες στην αλλαγή των εποχών με λικέρ, κάστανα κτλ.

Με κέρδισε απόλυτα η φιλοσοφία που ακολουθούν: έχουν καταφέρει να παντρέψουν την Ιταλική τεχνική παρασκευής την οποία σπούδασε η ιδιοκτήτρια στην Μπρέσια της Ιταλίας από τους masters του είδους, με τα καλύτερα υλικά και φυσικά φρέσκο γάλα, όχι σκόνες.
Λεμόνια Άργους, πορτοκάλια Λακωνίας, σύκα Καλαμάτας, Κορινθιακή σταφίδα, σοκολάτα Valrhona, φουντούκια από το Πιεμόντε, ανθότυρο Κρήτης - η ελληνική μας ρικότα, το καλύτερο φυστίκι Σικελίας, κάποια από όσα χρησιμοποιούν στο ολόφρεσκο παγωτό τους.
Από τις +-25 γεύσεις, εμείς δοκιμάσαμε τις 6, έτσι έχω ασφαλές συμπέρασμα για την ποιότητα, τη γεύση και την επίγευση - γιατί αυτό είναι που μετράει σε ένα πολύ καλό παγωτό. Και φυσικά θα επιστρέψουμε για τις υπόλοιπες!

Από εμένα λοιπόν προτείνονται:
- Η αλατισμένη καραμέλα
- Η σοκολάτα με ρούμι και δαμάσκηνο
- Η σοκολάτα Gianduja με πάστα φουντουκιού
- Το λατρεμένο μου Mascarpone με σύκο
- Το tiramisu
- Η ricotta ( με ανθότυρο, περγαμόντο και Aperol, πολύ πολύ ασυνήθιστη γεύση).

Επίσης δοκιμάσαμε cannolli (απλώς συμπαθητικά), ταρτάκι σοκολάτας (καλό), εσπρεσάκια (πολύ καλός καφές, σε εξαιρετική τιμή) τα οποία σερβίρονται με κέρασμα ένα εξαιρετικό cantuccini δηλ. γλυκό παξιμαδάκι αμυγδάλου.
Έξτρα tip, προσπεράστε την 1 μπάλα παγωτού με 2,50€ και στοχεύστε στις 2 μπάλες με 4€, είναι σαφώς καλύτερο vfm, αν βέβαια δεν καταλήξετε με 5 γιατί η επιλογή είναι δύσκολη.

To παρκάρισμα για μας δεν αποτέλεσε πρόβλημα. Θα το βρείτε στην πίσω πλευρά του ΑΒ Ψυχικού, οπότε τριγύρω όλο και κάποια θέση απελευθερώνεται. Αρνητική η μη ύπαρξη χώρου να καθήσεις, μόνο κάποια ψηλά τραπέζια χωρίς καθίσματα στο πεζοδρόμιο, για σύντομη παραμονή στο όρθιο. Και κάποια χαμηλά μαρμάρινα τύπου παγκάκια κατά μήκος του δρόμου - αλλά αυτά είναι του δήμου και όχι του μαγαζιού. Εξυπηρέτηση φιλική και με χαμόγελο, αν είσαι και αναποφάσιστος σου προσφέρουν να δοκιμάσεις.

Οι λάτρεις του ιταλικού παγωτού, σπεύσατε. Έχουν κατάστημα και στο κέντρο στην Μητροπόλεως, και στην Αγ. Παρασκευή όπου βρίσκεται και το εργαστήριό τους που είναι ανοιχτό για το κοινό.


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

Ucook

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου

Γεύση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Εξυπηρέτηση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Χώρος

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0

Value for money

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0

€ / Άτομο

-

Γιατί λοιπόν να γράψω μια κριτική για παγωτό; Γιατί το ίδιο θα έκανα για το Solo Gelato στο Χαλάνδρι, για το Fystiki στα Κουφονήσια, για το Stavento στην Κίμωλο, για το Γιανναράκη στο Ηράκλειο δίπλα στο σπίτι του παππού μου, για το Morris Brown στην Πεντέλη, για το Savoia στη Βερόνα και πάει λέγοντας...

Γιατί άλλο 'καλό παγωτό' και άλλο 'πολύ καλό παγωτό'. Και γιατί, άλλο είναι το ιταλικό φρέσκο gelato που διατηρείται κρεμώδες στους -11 σκεπασμένο με το μεταλλικό του καπάκι και άλλο είναι το αμερικάνικο ice cream βουνό με τα 125 μπιχλιμπίδια του που προσπαθεί να σε εντυπωσιάσει καθήμενο στην βιτρίνα.

Σεσημασμένοι γλυκατζήδες και εθισμένοι σε όλο το φάσμα της γλυκιάς αμαρτίας με point τα old school γλυκά, συζητούσαμε για φλέγοντα και τσουρουφλίζοντα θέματα εν μέσω Αυγουστιάτικης ραστώνης -για φαγητό πάλι- όταν η συζήτηση έφτασε μοιραία σε αυτό: εκεί να πας για παγωτό.
Δεν χρειάστηκε κάτι άλλο, καθότι φίλος έμπιστος που πάντα με στέλνει στα καλύτερα, οπότε κι εγώ πήγα αυθημερόν, 13 Αυγούστου απογευματάκι, η πόλη άδεια και ήσυχη, Μαρούσι - Ψυχικό 6 λεπτά χρονομετρημένα. Η χαρά του οδηγού.

Όμορφο μικρό μαγαζί, καλή ποικιλία στη βιτρίνα με μικρά γλυκάκια όπως cannolli, ταρτάκια, παγωτοσάντουιτς με χειροποίητο μπισκότο, τούρτες, πουράκια, briochάκια που τα γεμίζουν με παγωτό κ. α. Τόοοοσο Ιταλική εσάνς παντού, ακόμα και στον εσπρέσο τους.
Προχωρώντας μέσα, το μάτι μου στάθηκε στην μικρή ταμπέλα που ενημερώνει ότι στο παγωτό τους δεν χρησιμοποιούν γαλακτωματοποιητές, μαργαρίνες, χρώματα ή οποιοδήποτε πρόσθετο γεύσης, ενώ στον τοίχο δεσπόζει μια μεγαλύτερη όπου θα δεις όλες τις γεύσεις ανά κατηγορία. Classics, gourmets, sorbets, chocolates, specials ενώ προστίθενται και νέες εποχιακά πχ. πιο χειμωνιάτικες στην αλλαγή των εποχών με λικέρ, κάστανα κτλ.

Με κέρδισε απόλυτα η φιλοσοφία που ακολουθούν: έχουν καταφέρει να παντρέψουν την Ιταλική τεχνική παρασκευής την οποία σπούδασε η ιδιοκτήτρια στην Μπρέσια της Ιταλίας από τους masters του είδους, με τα καλύτερα υλικά και φυσικά φρέσκο γάλα, όχι σκόνες.
Λεμόνια Άργους, πορτοκάλια Λακωνίας, σύκα Καλαμάτας, Κορινθιακή σταφίδα, σοκολάτα Valrhona, φουντούκια από το Πιεμόντε, ανθότυρο Κρήτης - η ελληνική μας ρικότα, το καλύτερο φυστίκι Σικελίας, κάποια από όσα χρησιμοποιούν στο ολόφρεσκο παγωτό τους.
Από τις +-25 γεύσεις, εμείς δοκιμάσαμε τις 6, έτσι έχω ασφαλές συμπέρασμα για την ποιότητα, τη γεύση και την επίγευση - γιατί αυτό είναι που μετράει σε ένα πολύ καλό παγωτό. Και φυσικά θα επιστρέψουμε για τις υπόλοιπες!

Από εμένα λοιπόν προτείνονται:
- Η αλατισμένη καραμέλα
- Η σοκολάτα με ρούμι και δαμάσκηνο
- Η σοκολάτα Gianduja με πάστα φουντουκιού
- Το λατρεμένο μου Mascarpone με σύκο
- Το tiramisu
- Η ricotta ( με ανθότυρο, περγαμόντο και Aperol, πολύ πολύ ασυνήθιστη γεύση).

Επίσης δοκιμάσαμε cannolli (απλώς συμπαθητικά), ταρτάκι σοκολάτας (καλό), εσπρεσάκια (πολύ καλός καφές, σε εξαιρετική τιμή) τα οποία σερβίρονται με κέρασμα ένα εξαιρετικό cantuccini δηλ. γλυκό παξιμαδάκι αμυγδάλου.
Έξτρα tip, προσπεράστε την 1 μπάλα παγωτού με 2,50€ και στοχεύστε στις 2 μπάλες με 4€, είναι σαφώς καλύτερο vfm, αν βέβαια δεν καταλήξετε με 5 γιατί η επιλογή είναι δύσκολη.

To παρκάρισμα για μας δεν αποτέλεσε πρόβλημα. Θα το βρείτε στην πίσω πλευρά του ΑΒ Ψυχικού, οπότε τριγύρω όλο και κάποια θέση απελευθερώνεται. Αρνητική η μη ύπαρξη χώρου να καθήσεις, μόνο κάποια ψηλά τραπέζια χωρίς καθίσματα στο πεζοδρόμιο, για σύντομη παραμονή στο όρθιο. Και κάποια χαμηλά μαρμάρινα τύπου παγκάκια κατά μήκος του δρόμου - αλλά αυτά είναι του δήμου και όχι του μαγαζιού. Εξυπηρέτηση φιλική και με χαμόγελο, αν είσαι και αναποφάσιστος σου προσφέρουν να δοκιμάσεις.

Οι λάτρεις του ιταλικού παγωτού, σπεύσατε. Έχουν κατάστημα και στο κέντρο στην Μητροπόλεως, και στην Αγ. Παρασκευή όπου βρίσκεται και το εργαστήριό τους που είναι ανοιχτό για το κοινό.


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.