Loader

03 Σεπ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
10-16

Αν λέγεσαι Παναγιώτης Παπακαλοδούκας και σκοπεύεις να ανοίξεις ταβέρνα στη γειτονιά σου, το Πέραμα, από ‘δώ θα το σκεφτείς, από ‘κεί θα το σκεφτείς, τελικά είναι λογικό να καταλήξεις στο «ουζερί-ψαροταβέρνα Ο ΤΑΚΗΣ», γιατί έτσι σε ξέρουν όλοι εδώ γύρω. Εμένα τον ΤΑΚΗ μού τον σύστησε κουμπάρος Πειραιώτης, όταν πάνω στην κουβέντα – για φαγητό, τι άλλο – ανέφερα τη ΛΑΓΟΥΔΕΡΑ, που βρίσκεται λίγο πιο κάτω, όμως σε πολύ πιο στρατηγικό σημείο για το κοινό. «Πήγαινε και θα με θυμηθείς» ήταν τα λόγια του. Και είχε απόλυτο δίκαιο.

Ο ΤΑΚΗΣ λοιπόν, που έχω τη χαρά να τοποθετήσω πρώτος στο χάρτη του a4f, βρίσκεται στο δεύτερο παράλληλο δρόμο της Λεωφόρου Ειρήνης που οδηγεί στο Πέραμα, σε μια γωνία απέναντι από το γήπεδο του Περάματος.

Εύκολα θα το βρείτε και εύκολα θα παρκάρετε (3 στα 10). Είναι αρκετά μεγάλο μαγαζί, με το μέσα χώρο ντυμένο στα κυανόλευκα σαν σωστή ελληνική ψαροταβέρνα και λίγα τραπέζια επί του πεζοδρομίου. Η επίπλωση όπως τη φαντάζεστε, λευκό πλαστικό, δεν πρόκειται να σας ενθουσιάσει, και δυστυχώς το σύστημα «no smoking» δουλεύει τόσο άσχημα όσο και ο κλιματισμός, την πελατεία όμως τα θέματα αυτά ουδόλως φαίνεται να την απασχολούν. Πελάτες που οι περισσότεροι έρχονται στον ΤΑΚΗ με τα πόδια, τον χαιρετούν με το όνομά του και δε ζητούν κατάλογο, γιατί ξέρουν τι θα παραγγείλουν και τι θα πληρώσουν.

Ελπίζω να μη σας έχω αποθαρρύνει μέχρι τώρα. Γιατί Ο ΤΑΚΗΣ είναι ως προς το φαγητό που προσφέρει πραγματικό διαμάντι, δείγμα τυπικό αυτού που χαρακτηρίζουμε «τίμια ταβέρνα», όπου το κοσμητικό επίθετο αναφέρεται βέβαια και στην τιμολόγηση, πρωτίστως όμως στην ποιότητα. Αν δεν έχει φέρει καλό ψάρι για κάρβουνα, δε θα σας πασάρει το προχθεσινό από την κατάψυξη. Αν έχουν τελειώσει οι χταποδοκεφτέδες, θα φέρει χωρίς χρέωση τυροκροκέτες – μαζί με την ειλικρινή του συγνώμη.

Σε κοιτάει στα μάτια και πάντα θα ρωτήσει αν όλα ήταν εντάξει. Μου αρέσουν αυτοί οι άνθρωποι, γιατί είναι πια σπάνιοι.

Αυτά που βγάζει η κουζίνα μπορούν να χωριστούν σε τρεις ομάδες: Ουζομεζέδες, με πρωταγωνιστικό ρόλο στο συμιακό γαριδάκι, το ψητό χταποδάκι και τις τυροκροκέτες.

Γαρίδες, καραβίδες και όστρακα, όπου το γιουβετσάκι με γαρίδες τα σπάει, αν όμως είστε λάτρεις της καβουροφαγίας εδώ είστε στο σωστό μέρος. Τέλος φρέσκο ψάρι, από ταπεινό ψαράκι, που υπάρχει πάντα, μέχρι καλό σαργό, που ψήνει ο ίδιος ο Τάκης στα κάρβουνα, και κουτσομούρα γλύκισμα στο τηγάνι. Ο κατάλογος πιάνει, μαζί με τα ποτά, δύο σελίδες Α4 και είναι πολύ πιο φροντισμένος από τα κουρέλια που σου πασάρουν ενίοτε σε κάποιες – ο θεός να τις κάνει – παραθαλάσσιες «ψαροταβέρνες».

Τα πολλά λόγια είναι φτώχια. Ο ΤΑΚΗΣ σαφώς αδικείται από το σημείο όπου βρίσκεται, πρέπει να τον ξέρεις για να πας εκεί για φαγητό. Αν όμως τα καταφέρεις και υπερνικήσεις κάποιες αναστολές, τον έχεις κάνει στέκι σου με την πρώτη επίσκεψη.

Παρέλειψα δύο σημαντικά πλεονεκτήματα: Το μαγαζί είναι πεντακάθαρο και οι μερίδες, ακόμα και των απλών μεζέδων, πραγματικά μεγάλες, σαφώς για τέσσερα και όχι με το ζόρι για δύο άτομα. Για δύο άτομα υπολογίστε, ανάλογα με την παραγγελία, 30- έως 30+ ευρώ.

Έχει καλούτσικο δικό του κρασί, αδύνατο όμως τσίπουρο. Νερό κρύο σε γυάλινο μπουκάλι μαζί με φρέσκο ψωμί με το καλωσόρισμα και τον κατάλογο, επιδόρπιο είτε καρπουζάκι το καλοκαίρι είτε κάτι άλλο το χειμώνα. Συνιστάται ανεπιφύλακτα.


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

03 Σεπ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
10-16

Αν λέγεσαι Παναγιώτης Παπακαλοδούκας και σκοπεύεις να ανοίξεις ταβέρνα στη γειτονιά σου, το Πέραμα, από ‘δώ θα το σκεφτείς, από ‘κεί θα το σκεφτείς, τελικά είναι λογικό να καταλήξεις στο «ουζερί-ψαροταβέρνα Ο ΤΑΚΗΣ», γιατί έτσι σε ξέρουν όλοι εδώ γύρω. Εμένα τον ΤΑΚΗ μού τον σύστησε κουμπάρος Πειραιώτης, όταν πάνω στην κουβέντα – για φαγητό, τι άλλο – ανέφερα τη ΛΑΓΟΥΔΕΡΑ, που βρίσκεται λίγο πιο κάτω, όμως σε πολύ πιο στρατηγικό σημείο για το κοινό. «Πήγαινε και θα με θυμηθείς» ήταν τα λόγια του. Και είχε απόλυτο δίκαιο.

Ο ΤΑΚΗΣ λοιπόν, που έχω τη χαρά να τοποθετήσω πρώτος στο χάρτη του a4f, βρίσκεται στο δεύτερο παράλληλο δρόμο της Λεωφόρου Ειρήνης που οδηγεί στο Πέραμα, σε μια γωνία απέναντι από το γήπεδο του Περάματος.

Εύκολα θα το βρείτε και εύκολα θα παρκάρετε (3 στα 10). Είναι αρκετά μεγάλο μαγαζί, με το μέσα χώρο ντυμένο στα κυανόλευκα σαν σωστή ελληνική ψαροταβέρνα και λίγα τραπέζια επί του πεζοδρομίου. Η επίπλωση όπως τη φαντάζεστε, λευκό πλαστικό, δεν πρόκειται να σας ενθουσιάσει, και δυστυχώς το σύστημα «no smoking» δουλεύει τόσο άσχημα όσο και ο κλιματισμός, την πελατεία όμως τα θέματα αυτά ουδόλως φαίνεται να την απασχολούν. Πελάτες που οι περισσότεροι έρχονται στον ΤΑΚΗ με τα πόδια, τον χαιρετούν με το όνομά του και δε ζητούν κατάλογο, γιατί ξέρουν τι θα παραγγείλουν και τι θα πληρώσουν.

Ελπίζω να μη σας έχω αποθαρρύνει μέχρι τώρα. Γιατί Ο ΤΑΚΗΣ είναι ως προς το φαγητό που προσφέρει πραγματικό διαμάντι, δείγμα τυπικό αυτού που χαρακτηρίζουμε «τίμια ταβέρνα», όπου το κοσμητικό επίθετο αναφέρεται βέβαια και στην τιμολόγηση, πρωτίστως όμως στην ποιότητα. Αν δεν έχει φέρει καλό ψάρι για κάρβουνα, δε θα σας πασάρει το προχθεσινό από την κατάψυξη. Αν έχουν τελειώσει οι χταποδοκεφτέδες, θα φέρει χωρίς χρέωση τυροκροκέτες – μαζί με την ειλικρινή του συγνώμη.

Σε κοιτάει στα μάτια και πάντα θα ρωτήσει αν όλα ήταν εντάξει. Μου αρέσουν αυτοί οι άνθρωποι, γιατί είναι πια σπάνιοι.

Αυτά που βγάζει η κουζίνα μπορούν να χωριστούν σε τρεις ομάδες: Ουζομεζέδες, με πρωταγωνιστικό ρόλο στο συμιακό γαριδάκι, το ψητό χταποδάκι και τις τυροκροκέτες.

Γαρίδες, καραβίδες και όστρακα, όπου το γιουβετσάκι με γαρίδες τα σπάει, αν όμως είστε λάτρεις της καβουροφαγίας εδώ είστε στο σωστό μέρος. Τέλος φρέσκο ψάρι, από ταπεινό ψαράκι, που υπάρχει πάντα, μέχρι καλό σαργό, που ψήνει ο ίδιος ο Τάκης στα κάρβουνα, και κουτσομούρα γλύκισμα στο τηγάνι. Ο κατάλογος πιάνει, μαζί με τα ποτά, δύο σελίδες Α4 και είναι πολύ πιο φροντισμένος από τα κουρέλια που σου πασάρουν ενίοτε σε κάποιες – ο θεός να τις κάνει – παραθαλάσσιες «ψαροταβέρνες».

Τα πολλά λόγια είναι φτώχια. Ο ΤΑΚΗΣ σαφώς αδικείται από το σημείο όπου βρίσκεται, πρέπει να τον ξέρεις για να πας εκεί για φαγητό. Αν όμως τα καταφέρεις και υπερνικήσεις κάποιες αναστολές, τον έχεις κάνει στέκι σου με την πρώτη επίσκεψη.

Παρέλειψα δύο σημαντικά πλεονεκτήματα: Το μαγαζί είναι πεντακάθαρο και οι μερίδες, ακόμα και των απλών μεζέδων, πραγματικά μεγάλες, σαφώς για τέσσερα και όχι με το ζόρι για δύο άτομα. Για δύο άτομα υπολογίστε, ανάλογα με την παραγγελία, 30- έως 30+ ευρώ.

Έχει καλούτσικο δικό του κρασί, αδύνατο όμως τσίπουρο. Νερό κρύο σε γυάλινο μπουκάλι μαζί με φρέσκο ψωμί με το καλωσόρισμα και τον κατάλογο, επιδόρπιο είτε καρπουζάκι το καλοκαίρι είτε κάτι άλλο το χειμώνα. Συνιστάται ανεπιφύλακτα.


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

fratello

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου

Γεύση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Εξυπηρέτηση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Χώρος

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0

Value for money

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

€ / Άτομο

10-16

Αν λέγεσαι Παναγιώτης Παπακαλοδούκας και σκοπεύεις να ανοίξεις ταβέρνα στη γειτονιά σου, το Πέραμα, από ‘δώ θα το σκεφτείς, από ‘κεί θα το σκεφτείς, τελικά είναι λογικό να καταλήξεις στο «ουζερί-ψαροταβέρνα Ο ΤΑΚΗΣ», γιατί έτσι σε ξέρουν όλοι εδώ γύρω. Εμένα τον ΤΑΚΗ μού τον σύστησε κουμπάρος Πειραιώτης, όταν πάνω στην κουβέντα – για φαγητό, τι άλλο – ανέφερα τη ΛΑΓΟΥΔΕΡΑ, που βρίσκεται λίγο πιο κάτω, όμως σε πολύ πιο στρατηγικό σημείο για το κοινό. «Πήγαινε και θα με θυμηθείς» ήταν τα λόγια του. Και είχε απόλυτο δίκαιο.

Ο ΤΑΚΗΣ λοιπόν, που έχω τη χαρά να τοποθετήσω πρώτος στο χάρτη του a4f, βρίσκεται στο δεύτερο παράλληλο δρόμο της Λεωφόρου Ειρήνης που οδηγεί στο Πέραμα, σε μια γωνία απέναντι από το γήπεδο του Περάματος.

Εύκολα θα το βρείτε και εύκολα θα παρκάρετε (3 στα 10). Είναι αρκετά μεγάλο μαγαζί, με το μέσα χώρο ντυμένο στα κυανόλευκα σαν σωστή ελληνική ψαροταβέρνα και λίγα τραπέζια επί του πεζοδρομίου. Η επίπλωση όπως τη φαντάζεστε, λευκό πλαστικό, δεν πρόκειται να σας ενθουσιάσει, και δυστυχώς το σύστημα «no smoking» δουλεύει τόσο άσχημα όσο και ο κλιματισμός, την πελατεία όμως τα θέματα αυτά ουδόλως φαίνεται να την απασχολούν. Πελάτες που οι περισσότεροι έρχονται στον ΤΑΚΗ με τα πόδια, τον χαιρετούν με το όνομά του και δε ζητούν κατάλογο, γιατί ξέρουν τι θα παραγγείλουν και τι θα πληρώσουν.

Ελπίζω να μη σας έχω αποθαρρύνει μέχρι τώρα. Γιατί Ο ΤΑΚΗΣ είναι ως προς το φαγητό που προσφέρει πραγματικό διαμάντι, δείγμα τυπικό αυτού που χαρακτηρίζουμε «τίμια ταβέρνα», όπου το κοσμητικό επίθετο αναφέρεται βέβαια και στην τιμολόγηση, πρωτίστως όμως στην ποιότητα. Αν δεν έχει φέρει καλό ψάρι για κάρβουνα, δε θα σας πασάρει το προχθεσινό από την κατάψυξη. Αν έχουν τελειώσει οι χταποδοκεφτέδες, θα φέρει χωρίς χρέωση τυροκροκέτες – μαζί με την ειλικρινή του συγνώμη.

Σε κοιτάει στα μάτια και πάντα θα ρωτήσει αν όλα ήταν εντάξει. Μου αρέσουν αυτοί οι άνθρωποι, γιατί είναι πια σπάνιοι.

Αυτά που βγάζει η κουζίνα μπορούν να χωριστούν σε τρεις ομάδες: Ουζομεζέδες, με πρωταγωνιστικό ρόλο στο συμιακό γαριδάκι, το ψητό χταποδάκι και τις τυροκροκέτες.

Γαρίδες, καραβίδες και όστρακα, όπου το γιουβετσάκι με γαρίδες τα σπάει, αν όμως είστε λάτρεις της καβουροφαγίας εδώ είστε στο σωστό μέρος. Τέλος φρέσκο ψάρι, από ταπεινό ψαράκι, που υπάρχει πάντα, μέχρι καλό σαργό, που ψήνει ο ίδιος ο Τάκης στα κάρβουνα, και κουτσομούρα γλύκισμα στο τηγάνι. Ο κατάλογος πιάνει, μαζί με τα ποτά, δύο σελίδες Α4 και είναι πολύ πιο φροντισμένος από τα κουρέλια που σου πασάρουν ενίοτε σε κάποιες – ο θεός να τις κάνει – παραθαλάσσιες «ψαροταβέρνες».

Τα πολλά λόγια είναι φτώχια. Ο ΤΑΚΗΣ σαφώς αδικείται από το σημείο όπου βρίσκεται, πρέπει να τον ξέρεις για να πας εκεί για φαγητό. Αν όμως τα καταφέρεις και υπερνικήσεις κάποιες αναστολές, τον έχεις κάνει στέκι σου με την πρώτη επίσκεψη.

Παρέλειψα δύο σημαντικά πλεονεκτήματα: Το μαγαζί είναι πεντακάθαρο και οι μερίδες, ακόμα και των απλών μεζέδων, πραγματικά μεγάλες, σαφώς για τέσσερα και όχι με το ζόρι για δύο άτομα. Για δύο άτομα υπολογίστε, ανάλογα με την παραγγελία, 30- έως 30+ ευρώ.

Έχει καλούτσικο δικό του κρασί, αδύνατο όμως τσίπουρο. Νερό κρύο σε γυάλινο μπουκάλι μαζί με φρέσκο ψωμί με το καλωσόρισμα και τον κατάλογο, επιδόρπιο είτε καρπουζάκι το καλοκαίρι είτε κάτι άλλο το χειμώνα. Συνιστάται ανεπιφύλακτα.


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.