Loader

05 Οκτ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
26-36

Καταρχάς, απαράδεκτο όνομα. Ψαράδες? Είναι δυνατόν? “Εφοπλιστές” πρέπει να το πούνε. Του πάει 1000 φορές περισσότερο.

Το καταλαβαίνεις με το που το πρωτοαντικρύσεις. Φταίει ο παρκαδόρος? Το target group της πελατείας? Ο υπέροχα διαμορφωμένος χώρος? Κάτι από όλα αυτά θα φταίει ή, μάλλον, όλα μαζί.

Ας ξεκινήσουμε από το τέλος.

Τον χώρο, δηλαδή. Είναι θαλασσινός όσο δεν πάει, με μοντέρνες αποχρώσεις του γαλαζολευκού και αρκετή λεπτομέρεια. Θυμίζει καλοκαίρι, ακόμη και αν πάτε με κακό καιρό, όπως εμείς. Δεν είναι πολύ μεγάλος, ούτε ασφυκτικά μικρός, είναι ιδανικός σε μέγεθος. Μειονέκτημά του αποτελούν οι μετριότατες-άβολες καρέκλες που μόνο αναπαυτικές δεν μπορούν να χαρακτηριστούν.

Η εξυπηρέτηση είναι αρκετά γρήγορη και χωρίς πολλά προβλήματα. Στο τέλος υπάρχει κέρασμα, άρα άλλος ένας πόντος υπέρ. Και μετά έχουμε τον παρκαδόρο. Κάποιοι θα υμνήσουν τη σημαντικότητά του. Κάποιοι άλλοι θα χαρακτηρίσουν “δήθεν” την παρουσία του, με δεδομένο ότι πρόκειται για ψαροταβέρνα στο Φάληρο και όχι στο Κολωνάκι.

Ψαροταβέρνα μπορεί να την αποκαλέσουν κάποιοι. Είναι? Δεν είναι. Είναι ένα εστιατόριο με καλοδουλεμένους γκουρμεδιάρικους πειραματισμούς γύρω από το ψάρι.

Το γεύμα ξεκινάει με μπαγιατικίζον ασπρόμαυρο ψωμί σε μέτρια ποσότητα. Ξενερώνεις.
Για να το συνοδεύσεις φέρνουν ντιπάκια κρέμας τυριού. Αναθαρείς. Τα δοκιμάζεις. Πεντανόστιμα. Ξεχνάς το μέτριο ψωμί. Κατόπιν βλέπεις ότι όλα αυτά χρεώθηκαν 1,4€. Δεν είναι πάμπολα, αλλά δεν είναι και φθηνά. Παρέα με το… ψωμοτύρι έρχεται νεράκι 1L, το οποίο, αν δεν προλάβεις να φέρεις τις αντιρρήσεις σου, θα ανανεωθεί αυτόματα με το που το δουν να τελειώνει.

Το μενού περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία πιάτων, όλα ψαροποιημένα. Ακόμη και τα μπουρεκάκια περιέχουν κιμά τόνου. Τα πιάτα χωρίζονται σε ορεκτικά (25 επιλογές, από 5,4€ έως 14,8€), σαλάτες (6 επιλογές, 8,8-11,8€), κυρίως για ένα ή δύο άτομα (13 επιλογές, 12,8-26,8€), ενώ υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε ψάρια που σερβίρονται με το κιλό.

Στην επίσκεψή μας (πάει λίγος καιρός και υπάρχουν αλλαγές στο μενού) 4 άτομα δοκιμάσαμε τα εξής:

- Σκουμπροσαλάτα (11,8€), με μαρούλι, βαλεριάνα, πιπεριά Φλωρίνης, κρεμμύδι, καπνιστό σκουμπρί, μανιτάρια και βαλσάμικο. Κάποιοι πέθαναν, κάποιοι άλλοι, απλώς, μπήκαν για λίγο σε κώμα. Το σκουμπρί ήταν ζεστό και έδινε στη σαλάτα έναν πολύ ιδιαίτερο τόνο ιδιαιτερότητας. Αξίζει να δοκιμαστεί, χωρίς να είναι και υπερσαλάτα.

- Πατάτες τηγανητές (3,2€). Τι το θέλαμε? Πόσο λάθος επιλογή? Καλά, θα ρωτήσετε, τόσο κακές ήταν? Όχι, θα απαντήσω. Είχαν μια χαρά μέγεθος και ήταν καλοτηγανισμένες. Τότε? Θα ξαναρωτήσετε. Εξηγώ. Οι πατάτες ήρθαν στην πιο συνηθισμένη τους μορφή, με λίγο αλάτι και ρίγανη στην κορυφή. Συγκριτικά με όλα τα υπόλοιπα πιάτα του μενού, αυτές οι πατάτες δεν πρέπει να σερβίρονται από τους Εφοπλιστές. Είναι πιο απλές από ότι επιτρέπει η λογική του μαγαζιού. Δείτε παρακάτω, τα υπόλοιπα πιάτα, για να καταλάβετε.

- Μους καπνιστής μελιτζάνας (5,4€) με πιπεριά Φλωρίνης, κρεμμύδι, μαϊντανό και τριμμένη κατσικίσια φέτα. Επιλέξαμε αυτή τη μελιτζανοσαλάτα για να συνοδεύσουμε τις πατάτες περιμένοντας κάτι σε «μους». Ήρθαν 3 μεγάλες πατικωμένες κουταλιές σούπας από τα παραπάνω υλικά με ενδιαφέρουσα γεύση, μα όχι την αναμενόμενη όψη και υφή. Σε άλλη επίσκεψη θα δοκιμάζαμε κάτι διαφορετικό.

- Τυροπιτάκια γαρίδας (9,2€) με σκοτύρι Ίου και πελτέ ντομάτας. Αν τα κοιτάξεις προσεκτικά, μια ματιά αρκεί για να ξενερώσεις, καθώς τους λείψει η αίσθηση της φρεσκότητας. Μόλις τα δοκιμάζεις αναθαρρείς. Σου τη σπάει λίγο βέβαια που ο πελτές ντομάτας είναι σε πολύ μικρή ποσότητα, αλλά η γεύση τους είναι πολύ καλή και το προσπερνάς. Στο τέλος της μπουκιάς, όμως, σου μένει μια εκνευριστική λιπαρότητα στο στόμα. Μια λιπαρότητα που σου θυμίζει ξαναζεσταμένο φαγητό, που σου θυμίζει φούρνο μικροκυμάτων. Νοστιμιά vs έλλειψη ποιότητας σημειώσατε 2, παρότι και η νοστιμιά είναι μάχιμη.

- Μανιτάρια γεμιστά (9,2€) με φρούτα της θάλασσας σε σάλτσα ντομάτας με τρούφα. Σπέσιαλ παρουσίαση ενός σπέσιαλ ορεκτικού. Σπέσιαλ και η γεύση. Και αυτό το, πολύ νόστιμο κατά τα άλλα, πιάτο στερούνταν την απαιτούμενη αίσθηση φρεσκότητας που επιζητάς από τα θαλασσινοψαρικά σου. Πολύ εκνευριστικό αυτό.

- Κριθαρότο με σουπιές (12,8€) μαγειρεμένες στο μελάνι τους, με σπανάκι, τοματίνια και πούδρα αυγοτάραχο. Οι σουπιές σε μικρή ποσότητα, η γεύση σε απλόχερη. Περνάει τη βάση, ίσως, κιόλας, να δικαιολογεί και repeat σε επόμενη επίσκεψη.

- Δοκιμάσαμε επίσης:

α) ένα φιλέτο Λαυράκι, λέγε με αλλιώς και μπαχαλόπιατο, άσχημα ψημένο και σερβιρισμένο με 4 διαφορετικά υλικά έντονης γεύσης: δύο μαρμελάδες, μια κρέμα και καραμελωμένα κρεμμύδια. Παρά το μπάχαλο, οι γεύσεις των μαρμελάδων, καθώς και τα κρεμμύδια, του ταίριαζαν ταμάμ και το έκαναν ιδιαίτερα νόστιμο.

β) ταλιάτα Τόνου με μαύρη φάβα με τρούφα. Η ταλιάτα και αυτή σχετικά μέτρια. Αποκάλυψη ήταν όμως η μαύρη τρουφάβα, η οποία ήταν επιεικώς πεντανόστιμη.

Τα δύο παραπάνω πιάτα έχουν βγει δυστυχώς από το νέο μενού. Για μας ήταν ίσως τα πιο νόστιμα που δοκιμάσαμε.

- Στο τέλος προσφέρθηκαν να μας φέρουν μους από κρέμα λεμονιού ως κέρασμα και μας έφεραν 2 κανονικές μερίδες για 4 άτομα. Εξαιρετικά γενναιόδωρη κίνηση. Του έλειπε η αίσθηση φρεσκότητας και αυτού του πιάτου. Από πάνω είχε σιρόπι από φρούτα του δάσους το οποίο δεν πήγαινε καθόλου με τη ξινή γεύση του λεμονιού.

- Επειδή όμως χωρίς σοκολάτα δεν γίνεται, ζητήσαμε και το μωσαικό σοκολάτας (5,8€) το οποίο σερβίρεται με παγωτό και καραμέλα. Τα δύο τελευταία κάτι κάνανε, το μωσαικό όμως ήταν για κλάματα. Χειρότερο και από Γ’ Εθνικής. Αποφύγετέ το.

Μετά τα παραπάνω, με 10 πιάτα + 2 κερασμένα, είχαμε χορτάσει πολύ καλά οι τέσσερις μας. Σαν εφοπλιστές.

Είχαμε φάει σε όμορφα σερβίτσια, υπέροχα στημένα πιάτα, masterchefικής εμφάνισης και συνδυασμών. Σαν εφοπλιστές.

Πιάτα που κόστιζαν 25€ κατ' άτομο, μόνο για το φαΐ, 30+ μαζί με το ποτό, όσο θα κόστιζαν, περίπου, και για δύο άτομα που θα πήγαιναν για ένα πλήρες γεύμα (κόστος για τσίμπημα δύο ατόμων: 20-25€). Ίσως, πιο φθηνά από εφοπλιστές. Πιο ακριβά πάντως από απλούς θνητούς. 25€ που δεν δικαιολογούσαν την ποιότητα των σερβιρισθέντων υλικών. Τα επαναλαμβανόμενα τηγανίσματα, τους φούρνους μικροκυμάτων, τα στεγνά φιλέτα ψαριού, χωρίς την απαιτούμενη αίσθηση της φρεσκότητας. Χειρότερα από εφοπλιστές. Χειρότερα κι από ψαράδες. Γιατί αυτοί θα σέρβιραν ψάρι που θα μύριζε θάλασσα. Από την άλλη, 25€ που δικαιολογούσαν τις αρκετά νόστιμες γεύσεις, τον προσεγμένο χώρο, το καλό σέρβις.

Λέξεις-φράσεις κλειδιά: ωραίο περιβάλλον, καλή εξυπηρέτηση, δήθεν κόσμος, νόστιμο φαγητό, μέτρια ποιότητα, ωραίες γκουρμεδιές, αν θες ποιοτικό ψάρι θα πας αλλού, τσιμπημένες τιμές.

Εγκρίνεται, αλλά και κρίνεται.


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

05 Οκτ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
26-36

Καταρχάς, απαράδεκτο όνομα. Ψαράδες? Είναι δυνατόν? “Εφοπλιστές” πρέπει να το πούνε. Του πάει 1000 φορές περισσότερο.

Το καταλαβαίνεις με το που το πρωτοαντικρύσεις. Φταίει ο παρκαδόρος? Το target group της πελατείας? Ο υπέροχα διαμορφωμένος χώρος? Κάτι από όλα αυτά θα φταίει ή, μάλλον, όλα μαζί.

Ας ξεκινήσουμε από το τέλος.

Τον χώρο, δηλαδή. Είναι θαλασσινός όσο δεν πάει, με μοντέρνες αποχρώσεις του γαλαζολευκού και αρκετή λεπτομέρεια. Θυμίζει καλοκαίρι, ακόμη και αν πάτε με κακό καιρό, όπως εμείς. Δεν είναι πολύ μεγάλος, ούτε ασφυκτικά μικρός, είναι ιδανικός σε μέγεθος. Μειονέκτημά του αποτελούν οι μετριότατες-άβολες καρέκλες που μόνο αναπαυτικές δεν μπορούν να χαρακτηριστούν.

Η εξυπηρέτηση είναι αρκετά γρήγορη και χωρίς πολλά προβλήματα. Στο τέλος υπάρχει κέρασμα, άρα άλλος ένας πόντος υπέρ. Και μετά έχουμε τον παρκαδόρο. Κάποιοι θα υμνήσουν τη σημαντικότητά του. Κάποιοι άλλοι θα χαρακτηρίσουν “δήθεν” την παρουσία του, με δεδομένο ότι πρόκειται για ψαροταβέρνα στο Φάληρο και όχι στο Κολωνάκι.

Ψαροταβέρνα μπορεί να την αποκαλέσουν κάποιοι. Είναι? Δεν είναι. Είναι ένα εστιατόριο με καλοδουλεμένους γκουρμεδιάρικους πειραματισμούς γύρω από το ψάρι.

Το γεύμα ξεκινάει με μπαγιατικίζον ασπρόμαυρο ψωμί σε μέτρια ποσότητα. Ξενερώνεις.
Για να το συνοδεύσεις φέρνουν ντιπάκια κρέμας τυριού. Αναθαρείς. Τα δοκιμάζεις. Πεντανόστιμα. Ξεχνάς το μέτριο ψωμί. Κατόπιν βλέπεις ότι όλα αυτά χρεώθηκαν 1,4€. Δεν είναι πάμπολα, αλλά δεν είναι και φθηνά. Παρέα με το… ψωμοτύρι έρχεται νεράκι 1L, το οποίο, αν δεν προλάβεις να φέρεις τις αντιρρήσεις σου, θα ανανεωθεί αυτόματα με το που το δουν να τελειώνει.

Το μενού περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία πιάτων, όλα ψαροποιημένα. Ακόμη και τα μπουρεκάκια περιέχουν κιμά τόνου. Τα πιάτα χωρίζονται σε ορεκτικά (25 επιλογές, από 5,4€ έως 14,8€), σαλάτες (6 επιλογές, 8,8-11,8€), κυρίως για ένα ή δύο άτομα (13 επιλογές, 12,8-26,8€), ενώ υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε ψάρια που σερβίρονται με το κιλό.

Στην επίσκεψή μας (πάει λίγος καιρός και υπάρχουν αλλαγές στο μενού) 4 άτομα δοκιμάσαμε τα εξής:

- Σκουμπροσαλάτα (11,8€), με μαρούλι, βαλεριάνα, πιπεριά Φλωρίνης, κρεμμύδι, καπνιστό σκουμπρί, μανιτάρια και βαλσάμικο. Κάποιοι πέθαναν, κάποιοι άλλοι, απλώς, μπήκαν για λίγο σε κώμα. Το σκουμπρί ήταν ζεστό και έδινε στη σαλάτα έναν πολύ ιδιαίτερο τόνο ιδιαιτερότητας. Αξίζει να δοκιμαστεί, χωρίς να είναι και υπερσαλάτα.

- Πατάτες τηγανητές (3,2€). Τι το θέλαμε? Πόσο λάθος επιλογή? Καλά, θα ρωτήσετε, τόσο κακές ήταν? Όχι, θα απαντήσω. Είχαν μια χαρά μέγεθος και ήταν καλοτηγανισμένες. Τότε? Θα ξαναρωτήσετε. Εξηγώ. Οι πατάτες ήρθαν στην πιο συνηθισμένη τους μορφή, με λίγο αλάτι και ρίγανη στην κορυφή. Συγκριτικά με όλα τα υπόλοιπα πιάτα του μενού, αυτές οι πατάτες δεν πρέπει να σερβίρονται από τους Εφοπλιστές. Είναι πιο απλές από ότι επιτρέπει η λογική του μαγαζιού. Δείτε παρακάτω, τα υπόλοιπα πιάτα, για να καταλάβετε.

- Μους καπνιστής μελιτζάνας (5,4€) με πιπεριά Φλωρίνης, κρεμμύδι, μαϊντανό και τριμμένη κατσικίσια φέτα. Επιλέξαμε αυτή τη μελιτζανοσαλάτα για να συνοδεύσουμε τις πατάτες περιμένοντας κάτι σε «μους». Ήρθαν 3 μεγάλες πατικωμένες κουταλιές σούπας από τα παραπάνω υλικά με ενδιαφέρουσα γεύση, μα όχι την αναμενόμενη όψη και υφή. Σε άλλη επίσκεψη θα δοκιμάζαμε κάτι διαφορετικό.

- Τυροπιτάκια γαρίδας (9,2€) με σκοτύρι Ίου και πελτέ ντομάτας. Αν τα κοιτάξεις προσεκτικά, μια ματιά αρκεί για να ξενερώσεις, καθώς τους λείψει η αίσθηση της φρεσκότητας. Μόλις τα δοκιμάζεις αναθαρρείς. Σου τη σπάει λίγο βέβαια που ο πελτές ντομάτας είναι σε πολύ μικρή ποσότητα, αλλά η γεύση τους είναι πολύ καλή και το προσπερνάς. Στο τέλος της μπουκιάς, όμως, σου μένει μια εκνευριστική λιπαρότητα στο στόμα. Μια λιπαρότητα που σου θυμίζει ξαναζεσταμένο φαγητό, που σου θυμίζει φούρνο μικροκυμάτων. Νοστιμιά vs έλλειψη ποιότητας σημειώσατε 2, παρότι και η νοστιμιά είναι μάχιμη.

- Μανιτάρια γεμιστά (9,2€) με φρούτα της θάλασσας σε σάλτσα ντομάτας με τρούφα. Σπέσιαλ παρουσίαση ενός σπέσιαλ ορεκτικού. Σπέσιαλ και η γεύση. Και αυτό το, πολύ νόστιμο κατά τα άλλα, πιάτο στερούνταν την απαιτούμενη αίσθηση φρεσκότητας που επιζητάς από τα θαλασσινοψαρικά σου. Πολύ εκνευριστικό αυτό.

- Κριθαρότο με σουπιές (12,8€) μαγειρεμένες στο μελάνι τους, με σπανάκι, τοματίνια και πούδρα αυγοτάραχο. Οι σουπιές σε μικρή ποσότητα, η γεύση σε απλόχερη. Περνάει τη βάση, ίσως, κιόλας, να δικαιολογεί και repeat σε επόμενη επίσκεψη.

- Δοκιμάσαμε επίσης:

α) ένα φιλέτο Λαυράκι, λέγε με αλλιώς και μπαχαλόπιατο, άσχημα ψημένο και σερβιρισμένο με 4 διαφορετικά υλικά έντονης γεύσης: δύο μαρμελάδες, μια κρέμα και καραμελωμένα κρεμμύδια. Παρά το μπάχαλο, οι γεύσεις των μαρμελάδων, καθώς και τα κρεμμύδια, του ταίριαζαν ταμάμ και το έκαναν ιδιαίτερα νόστιμο.

β) ταλιάτα Τόνου με μαύρη φάβα με τρούφα. Η ταλιάτα και αυτή σχετικά μέτρια. Αποκάλυψη ήταν όμως η μαύρη τρουφάβα, η οποία ήταν επιεικώς πεντανόστιμη.

Τα δύο παραπάνω πιάτα έχουν βγει δυστυχώς από το νέο μενού. Για μας ήταν ίσως τα πιο νόστιμα που δοκιμάσαμε.

- Στο τέλος προσφέρθηκαν να μας φέρουν μους από κρέμα λεμονιού ως κέρασμα και μας έφεραν 2 κανονικές μερίδες για 4 άτομα. Εξαιρετικά γενναιόδωρη κίνηση. Του έλειπε η αίσθηση φρεσκότητας και αυτού του πιάτου. Από πάνω είχε σιρόπι από φρούτα του δάσους το οποίο δεν πήγαινε καθόλου με τη ξινή γεύση του λεμονιού.

- Επειδή όμως χωρίς σοκολάτα δεν γίνεται, ζητήσαμε και το μωσαικό σοκολάτας (5,8€) το οποίο σερβίρεται με παγωτό και καραμέλα. Τα δύο τελευταία κάτι κάνανε, το μωσαικό όμως ήταν για κλάματα. Χειρότερο και από Γ’ Εθνικής. Αποφύγετέ το.

Μετά τα παραπάνω, με 10 πιάτα + 2 κερασμένα, είχαμε χορτάσει πολύ καλά οι τέσσερις μας. Σαν εφοπλιστές.

Είχαμε φάει σε όμορφα σερβίτσια, υπέροχα στημένα πιάτα, masterchefικής εμφάνισης και συνδυασμών. Σαν εφοπλιστές.

Πιάτα που κόστιζαν 25€ κατ' άτομο, μόνο για το φαΐ, 30+ μαζί με το ποτό, όσο θα κόστιζαν, περίπου, και για δύο άτομα που θα πήγαιναν για ένα πλήρες γεύμα (κόστος για τσίμπημα δύο ατόμων: 20-25€). Ίσως, πιο φθηνά από εφοπλιστές. Πιο ακριβά πάντως από απλούς θνητούς. 25€ που δεν δικαιολογούσαν την ποιότητα των σερβιρισθέντων υλικών. Τα επαναλαμβανόμενα τηγανίσματα, τους φούρνους μικροκυμάτων, τα στεγνά φιλέτα ψαριού, χωρίς την απαιτούμενη αίσθηση της φρεσκότητας. Χειρότερα από εφοπλιστές. Χειρότερα κι από ψαράδες. Γιατί αυτοί θα σέρβιραν ψάρι που θα μύριζε θάλασσα. Από την άλλη, 25€ που δικαιολογούσαν τις αρκετά νόστιμες γεύσεις, τον προσεγμένο χώρο, το καλό σέρβις.

Λέξεις-φράσεις κλειδιά: ωραίο περιβάλλον, καλή εξυπηρέτηση, δήθεν κόσμος, νόστιμο φαγητό, μέτρια ποιότητα, ωραίες γκουρμεδιές, αν θες ποιοτικό ψάρι θα πας αλλού, τσιμπημένες τιμές.

Εγκρίνεται, αλλά και κρίνεται.


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

Etable

Vaggg

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου

Γεύση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0

Εξυπηρέτηση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Χώρος

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Value for money

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0

€ / Άτομο

26-36

Καταρχάς, απαράδεκτο όνομα. Ψαράδες? Είναι δυνατόν? “Εφοπλιστές” πρέπει να το πούνε. Του πάει 1000 φορές περισσότερο.

Το καταλαβαίνεις με το που το πρωτοαντικρύσεις. Φταίει ο παρκαδόρος? Το target group της πελατείας? Ο υπέροχα διαμορφωμένος χώρος? Κάτι από όλα αυτά θα φταίει ή, μάλλον, όλα μαζί.

Ας ξεκινήσουμε από το τέλος.

Τον χώρο, δηλαδή. Είναι θαλασσινός όσο δεν πάει, με μοντέρνες αποχρώσεις του γαλαζολευκού και αρκετή λεπτομέρεια. Θυμίζει καλοκαίρι, ακόμη και αν πάτε με κακό καιρό, όπως εμείς. Δεν είναι πολύ μεγάλος, ούτε ασφυκτικά μικρός, είναι ιδανικός σε μέγεθος. Μειονέκτημά του αποτελούν οι μετριότατες-άβολες καρέκλες που μόνο αναπαυτικές δεν μπορούν να χαρακτηριστούν.

Η εξυπηρέτηση είναι αρκετά γρήγορη και χωρίς πολλά προβλήματα. Στο τέλος υπάρχει κέρασμα, άρα άλλος ένας πόντος υπέρ. Και μετά έχουμε τον παρκαδόρο. Κάποιοι θα υμνήσουν τη σημαντικότητά του. Κάποιοι άλλοι θα χαρακτηρίσουν “δήθεν” την παρουσία του, με δεδομένο ότι πρόκειται για ψαροταβέρνα στο Φάληρο και όχι στο Κολωνάκι.

Ψαροταβέρνα μπορεί να την αποκαλέσουν κάποιοι. Είναι? Δεν είναι. Είναι ένα εστιατόριο με καλοδουλεμένους γκουρμεδιάρικους πειραματισμούς γύρω από το ψάρι.

Το γεύμα ξεκινάει με μπαγιατικίζον ασπρόμαυρο ψωμί σε μέτρια ποσότητα. Ξενερώνεις.
Για να το συνοδεύσεις φέρνουν ντιπάκια κρέμας τυριού. Αναθαρείς. Τα δοκιμάζεις. Πεντανόστιμα. Ξεχνάς το μέτριο ψωμί. Κατόπιν βλέπεις ότι όλα αυτά χρεώθηκαν 1,4€. Δεν είναι πάμπολα, αλλά δεν είναι και φθηνά. Παρέα με το… ψωμοτύρι έρχεται νεράκι 1L, το οποίο, αν δεν προλάβεις να φέρεις τις αντιρρήσεις σου, θα ανανεωθεί αυτόματα με το που το δουν να τελειώνει.

Το μενού περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία πιάτων, όλα ψαροποιημένα. Ακόμη και τα μπουρεκάκια περιέχουν κιμά τόνου. Τα πιάτα χωρίζονται σε ορεκτικά (25 επιλογές, από 5,4€ έως 14,8€), σαλάτες (6 επιλογές, 8,8-11,8€), κυρίως για ένα ή δύο άτομα (13 επιλογές, 12,8-26,8€), ενώ υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε ψάρια που σερβίρονται με το κιλό.

Στην επίσκεψή μας (πάει λίγος καιρός και υπάρχουν αλλαγές στο μενού) 4 άτομα δοκιμάσαμε τα εξής:

- Σκουμπροσαλάτα (11,8€), με μαρούλι, βαλεριάνα, πιπεριά Φλωρίνης, κρεμμύδι, καπνιστό σκουμπρί, μανιτάρια και βαλσάμικο. Κάποιοι πέθαναν, κάποιοι άλλοι, απλώς, μπήκαν για λίγο σε κώμα. Το σκουμπρί ήταν ζεστό και έδινε στη σαλάτα έναν πολύ ιδιαίτερο τόνο ιδιαιτερότητας. Αξίζει να δοκιμαστεί, χωρίς να είναι και υπερσαλάτα.

- Πατάτες τηγανητές (3,2€). Τι το θέλαμε? Πόσο λάθος επιλογή? Καλά, θα ρωτήσετε, τόσο κακές ήταν? Όχι, θα απαντήσω. Είχαν μια χαρά μέγεθος και ήταν καλοτηγανισμένες. Τότε? Θα ξαναρωτήσετε. Εξηγώ. Οι πατάτες ήρθαν στην πιο συνηθισμένη τους μορφή, με λίγο αλάτι και ρίγανη στην κορυφή. Συγκριτικά με όλα τα υπόλοιπα πιάτα του μενού, αυτές οι πατάτες δεν πρέπει να σερβίρονται από τους Εφοπλιστές. Είναι πιο απλές από ότι επιτρέπει η λογική του μαγαζιού. Δείτε παρακάτω, τα υπόλοιπα πιάτα, για να καταλάβετε.

- Μους καπνιστής μελιτζάνας (5,4€) με πιπεριά Φλωρίνης, κρεμμύδι, μαϊντανό και τριμμένη κατσικίσια φέτα. Επιλέξαμε αυτή τη μελιτζανοσαλάτα για να συνοδεύσουμε τις πατάτες περιμένοντας κάτι σε «μους». Ήρθαν 3 μεγάλες πατικωμένες κουταλιές σούπας από τα παραπάνω υλικά με ενδιαφέρουσα γεύση, μα όχι την αναμενόμενη όψη και υφή. Σε άλλη επίσκεψη θα δοκιμάζαμε κάτι διαφορετικό.

- Τυροπιτάκια γαρίδας (9,2€) με σκοτύρι Ίου και πελτέ ντομάτας. Αν τα κοιτάξεις προσεκτικά, μια ματιά αρκεί για να ξενερώσεις, καθώς τους λείψει η αίσθηση της φρεσκότητας. Μόλις τα δοκιμάζεις αναθαρρείς. Σου τη σπάει λίγο βέβαια που ο πελτές ντομάτας είναι σε πολύ μικρή ποσότητα, αλλά η γεύση τους είναι πολύ καλή και το προσπερνάς. Στο τέλος της μπουκιάς, όμως, σου μένει μια εκνευριστική λιπαρότητα στο στόμα. Μια λιπαρότητα που σου θυμίζει ξαναζεσταμένο φαγητό, που σου θυμίζει φούρνο μικροκυμάτων. Νοστιμιά vs έλλειψη ποιότητας σημειώσατε 2, παρότι και η νοστιμιά είναι μάχιμη.

- Μανιτάρια γεμιστά (9,2€) με φρούτα της θάλασσας σε σάλτσα ντομάτας με τρούφα. Σπέσιαλ παρουσίαση ενός σπέσιαλ ορεκτικού. Σπέσιαλ και η γεύση. Και αυτό το, πολύ νόστιμο κατά τα άλλα, πιάτο στερούνταν την απαιτούμενη αίσθηση φρεσκότητας που επιζητάς από τα θαλασσινοψαρικά σου. Πολύ εκνευριστικό αυτό.

- Κριθαρότο με σουπιές (12,8€) μαγειρεμένες στο μελάνι τους, με σπανάκι, τοματίνια και πούδρα αυγοτάραχο. Οι σουπιές σε μικρή ποσότητα, η γεύση σε απλόχερη. Περνάει τη βάση, ίσως, κιόλας, να δικαιολογεί και repeat σε επόμενη επίσκεψη.

- Δοκιμάσαμε επίσης:

α) ένα φιλέτο Λαυράκι, λέγε με αλλιώς και μπαχαλόπιατο, άσχημα ψημένο και σερβιρισμένο με 4 διαφορετικά υλικά έντονης γεύσης: δύο μαρμελάδες, μια κρέμα και καραμελωμένα κρεμμύδια. Παρά το μπάχαλο, οι γεύσεις των μαρμελάδων, καθώς και τα κρεμμύδια, του ταίριαζαν ταμάμ και το έκαναν ιδιαίτερα νόστιμο.

β) ταλιάτα Τόνου με μαύρη φάβα με τρούφα. Η ταλιάτα και αυτή σχετικά μέτρια. Αποκάλυψη ήταν όμως η μαύρη τρουφάβα, η οποία ήταν επιεικώς πεντανόστιμη.

Τα δύο παραπάνω πιάτα έχουν βγει δυστυχώς από το νέο μενού. Για μας ήταν ίσως τα πιο νόστιμα που δοκιμάσαμε.

- Στο τέλος προσφέρθηκαν να μας φέρουν μους από κρέμα λεμονιού ως κέρασμα και μας έφεραν 2 κανονικές μερίδες για 4 άτομα. Εξαιρετικά γενναιόδωρη κίνηση. Του έλειπε η αίσθηση φρεσκότητας και αυτού του πιάτου. Από πάνω είχε σιρόπι από φρούτα του δάσους το οποίο δεν πήγαινε καθόλου με τη ξινή γεύση του λεμονιού.

- Επειδή όμως χωρίς σοκολάτα δεν γίνεται, ζητήσαμε και το μωσαικό σοκολάτας (5,8€) το οποίο σερβίρεται με παγωτό και καραμέλα. Τα δύο τελευταία κάτι κάνανε, το μωσαικό όμως ήταν για κλάματα. Χειρότερο και από Γ’ Εθνικής. Αποφύγετέ το.

Μετά τα παραπάνω, με 10 πιάτα + 2 κερασμένα, είχαμε χορτάσει πολύ καλά οι τέσσερις μας. Σαν εφοπλιστές.

Είχαμε φάει σε όμορφα σερβίτσια, υπέροχα στημένα πιάτα, masterchefικής εμφάνισης και συνδυασμών. Σαν εφοπλιστές.

Πιάτα που κόστιζαν 25€ κατ' άτομο, μόνο για το φαΐ, 30+ μαζί με το ποτό, όσο θα κόστιζαν, περίπου, και για δύο άτομα που θα πήγαιναν για ένα πλήρες γεύμα (κόστος για τσίμπημα δύο ατόμων: 20-25€). Ίσως, πιο φθηνά από εφοπλιστές. Πιο ακριβά πάντως από απλούς θνητούς. 25€ που δεν δικαιολογούσαν την ποιότητα των σερβιρισθέντων υλικών. Τα επαναλαμβανόμενα τηγανίσματα, τους φούρνους μικροκυμάτων, τα στεγνά φιλέτα ψαριού, χωρίς την απαιτούμενη αίσθηση της φρεσκότητας. Χειρότερα από εφοπλιστές. Χειρότερα κι από ψαράδες. Γιατί αυτοί θα σέρβιραν ψάρι που θα μύριζε θάλασσα. Από την άλλη, 25€ που δικαιολογούσαν τις αρκετά νόστιμες γεύσεις, τον προσεγμένο χώρο, το καλό σέρβις.

Λέξεις-φράσεις κλειδιά: ωραίο περιβάλλον, καλή εξυπηρέτηση, δήθεν κόσμος, νόστιμο φαγητό, μέτρια ποιότητα, ωραίες γκουρμεδιές, αν θες ποιοτικό ψάρι θα πας αλλού, τσιμπημένες τιμές.

Εγκρίνεται, αλλά και κρίνεται.


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.