Loader

05 Οκτ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
17-25

Δευτέρα 24/9 έχω την ευκαιρία να ξαναδοκιμάσω την αγαπημένη μου κουζίνα της Ανατολής, αφού εκτός από σούσι και σπρινγκ ρολς λατρεύω ναν και πιάτα tandoori. Τα ξαναβρήκαμε με ένα φίλο στο INDIAN HAVELI (ΙΗ), το ινδικό ανάκτορο απέναντι απ’ τους Στύλους του Ολυμπίου Διός. Είχε προηγηθεί επίσκεψή μας στη Στροφή, απέναντι απ’ το Ηρώδειο που ήταν κλειστή λόγω Δευτέρας και στο ΜΑΝΗ ΜΑΝΗ, που ήταν τίγκα από κόσμο!

Το ΙΗ Λειτουργεί καθημερινά απ’ τις αρχές του 2016, από 13.00 μέχρι τα μεσάνυχτα και κάνει διανομή στο Κέντρο της Πρωτεύουσας.
Μάγειράς του μάθαμε πως είναι από την αρχή ο Gurinder, που στο Punjab Της Β. Ινδίας - κουζίνα άλλωστε του χώρου αυτού - σημαίνει τον γκουρού, τον φωτισμένο πνευματικό ηγέτη, και τον άρχοντα, ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, μαγειρεύει επάξια στο ‘ινδικό αρχοντικό’!

Ο χώρος, τόσο στο ισόγειο όπου καθίσαμε όσο και στο πατάρι, ήταν ασφυκτικά γεμάτος από τουρίστες, καμιά εκατοστή άτομα συνολικά, που συνήθως πληροφορούνται τα γαστρονομικά διαμαντάκια απ’ τους επικαιροποιημένους Τουριστικούς Οδηγούς τους. Ο φίλος μου το επισκέπτονταν για πρώτη φορά και εντυπωσιάστηκε απ’ τις τοιχογραφίες με τα ωραία χρώματα με τα οποία φιλοτεχνήθηκαν Ινδές διαφόρων περιοχών με τις τοπικές φορεσιές και τα έθιμά τους.

Μουσική ακούγονταν ινδική βέβαια στη σωστή χαμηλή ένταση για να μην ενοχλεί, επαυξάνοντας την ηχορύπανση απ’ το συνωστισμό, ενώ οι 2 τουαλέτες στο βάθος του ισογείου ήταν λειτουργικές, πράγμα άλλωστε απαραίτητο και για την εντύπωση που αποκομίζουν οι τουρίστες, και που δυστυχώς σε άλλα μέρη, τουριστικά και μη, δεν τηρείται!

Στην εξυπηρέτηση ήταν ο ίδιος ο μαιτρ και τρεις βοηθοί του, που πηγαινοέρχονταν και ανεβοκατέβαιναν συνέχεια. Το μενού, που υπάρχει και ηλεκτρονικά σε εξαιρετικό σάιτ, είναι αριθμημένο και συνιστώ να τους λέτε και τον αριθμό κάθε πιάτου, προς αποφυγή τυχόν παρερμηνειών από το προσωπικό που είναι όλοι ξένοι…

Υπενθυμίζω ότι το πλούσιο μενού περιλαμβάνει ό, τι βάζει ο νους σας από ινδική κουζίνα, δηλ. δεκάδες επιλογές από ορεκτικά, σούπες, σαλάτες, πίτες ναν, πιάτα tandoori (μαγειρεμένα στους ινδικούς πήλινους μικρούς φούρνους), κάθε λογής κρέας, ψάρι, γαρίδες, ρύζια, πιάτα χορτοφαγίας, επιδόρπια τοπικά και παγωτά.

Εξάλλου, η κάβα έχει καμιά 15αριά ετικέτες κρασιών, μπύρες, αναψυκτικά και κοκτέιλ, σε τιμές ελαφρώς τσιμπημένες λόγω του χώρου.

Μας ενημέρωσαν ότι από Οκτώβριο ανανεώνεται το μενού τους, στο οποίο θα προστεθούν σαλάτες με κοτόπουλο κ. λπ. δημοφιλή πιάτα της χώρας τους.

Εμείς λοιπόν παραγγείλαμε:

• Στην αρχή μια δροσιστική σαλάτα ράιτα, κάτι σαν εξελιγμένο τζατζίκι, με γιαούρτι, αγγούρι, δυόσμο και χυμό λεμόνι. Εξαιρετική, ειδικά για το καλοκαίρι, ή προς εξουδετέρωση καυστικών εδεσμάτων! Τιμή 4.50 €.

• Ο φίλος πήρε το κλασικό κοτόπουλο κόρμα, με φοβερή κυριολεκτικά λευκή πηχτή σάλτσα από κρέμα καρύδας, γιαούρτι, ελαφρύ κάρυ, τζίντζερ, σκόρδο και κρεμμύδι, μαγειρεμένο σε φούρνο tandoori. Ίσως το καλύτερο κόρμα στην Αθήνα, που το τσάκισε πάραυτα! Τιμή στα 10.50 €.

• Εγώ δοκίμασα ένα κοτόπουλο jalfrezi, που είναι χαρακτηριστικός τρόπος μαγειρέματος κρεατικών, με βάση μια καυτερή σος από τηγάνισμα διάφορων υλικών, όπως κρέμα, πιπεριές, ντομάτα, κάρυ, κ. λπ. Μου άρεσε επίσης. Τιμή, στα 9.50 €.

• Πήραμε πίτες ναν με κιμά, που ήταν 4 πολύ φίνα και νόστιμα κομμάτια, με τα οποία συνοδέψαμε τα φαγητά μας αντί για τι κλασικό ρύζι (κάτι σαν ελαφρύ λαχματζούν! ). Τιμή 3.50 €.

• Μοιραστήκαμε το ινδικό παγωτό kulfi exotic, ένα κρεμώδες παγωτό ανοιχτού ροζ χρώματος, (κάτι σαν τα παλιά κασάτα που θυμόμαστε οι μεγαλύτεροι! ), με προσθήκη τριαντάφυλλου, μάνγκο, σαφράν και τρίμματος από φιστίκια. Τιμή στα 4.50 €.

• Ήπιαμε μόνο εμφιαλωμένο νερό, τιμή 2.00 €.

Ο λογαριασμός στα 34.50 €, άξιζε 100% την όλη γευστική μας εμπειρία, στο Ινδικό Ανάκτορο, όνομα και πράμα, αν και μες στον χαμό δεν πρόλαβαν ίσως να μας κεράσουν έστω κάποιο ινδικό γλυκάκι τους!

Προτείνεται σαν ένα έξοχο δείγμα της ινδικής γαστρονομίας στη χώρα μας. Άλλωστε, κάτι ήξερε ο αγαπητός fratello που το εισήγαγε πρόπερσι με φουλ τεσσάρια σε όλα τα καθ΄ ημάς, και εγώ με τη σειρά μου, μετά λόγου γνώσεως, ανεβάζω τώρα τη γεύση από 3 σε 4!!

Φίλοι γευσιγνώστες, σας εύχομαι άριστα γευστικά βιώματα από μενού, ποτά αλλά και διαλέξεις Ελλήνων και Γάλλων γαστρονόμων και σεφ, στην εκδήλωση Taste Athens, τον ετήσιο διεθνή θεσμό που διοργανώνεται φέτος στη χώρα μας και συγκεκριμένα στο Ίδρυμα Νιάρχος 27-30 Σεπτέμβρη, και καλές κριτικές για κάποιο απ’ τα 12 εστιατόρια, αν βέβαια φάτε όλα τα πιάτα του αντίστοιχου σεφ!!

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη piperman.


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

05 Οκτ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
17-25

Δευτέρα 24/9 έχω την ευκαιρία να ξαναδοκιμάσω την αγαπημένη μου κουζίνα της Ανατολής, αφού εκτός από σούσι και σπρινγκ ρολς λατρεύω ναν και πιάτα tandoori. Τα ξαναβρήκαμε με ένα φίλο στο INDIAN HAVELI (ΙΗ), το ινδικό ανάκτορο απέναντι απ’ τους Στύλους του Ολυμπίου Διός. Είχε προηγηθεί επίσκεψή μας στη Στροφή, απέναντι απ’ το Ηρώδειο που ήταν κλειστή λόγω Δευτέρας και στο ΜΑΝΗ ΜΑΝΗ, που ήταν τίγκα από κόσμο!

Το ΙΗ Λειτουργεί καθημερινά απ’ τις αρχές του 2016, από 13.00 μέχρι τα μεσάνυχτα και κάνει διανομή στο Κέντρο της Πρωτεύουσας.
Μάγειράς του μάθαμε πως είναι από την αρχή ο Gurinder, που στο Punjab Της Β. Ινδίας - κουζίνα άλλωστε του χώρου αυτού - σημαίνει τον γκουρού, τον φωτισμένο πνευματικό ηγέτη, και τον άρχοντα, ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, μαγειρεύει επάξια στο ‘ινδικό αρχοντικό’!

Ο χώρος, τόσο στο ισόγειο όπου καθίσαμε όσο και στο πατάρι, ήταν ασφυκτικά γεμάτος από τουρίστες, καμιά εκατοστή άτομα συνολικά, που συνήθως πληροφορούνται τα γαστρονομικά διαμαντάκια απ’ τους επικαιροποιημένους Τουριστικούς Οδηγούς τους. Ο φίλος μου το επισκέπτονταν για πρώτη φορά και εντυπωσιάστηκε απ’ τις τοιχογραφίες με τα ωραία χρώματα με τα οποία φιλοτεχνήθηκαν Ινδές διαφόρων περιοχών με τις τοπικές φορεσιές και τα έθιμά τους.

Μουσική ακούγονταν ινδική βέβαια στη σωστή χαμηλή ένταση για να μην ενοχλεί, επαυξάνοντας την ηχορύπανση απ’ το συνωστισμό, ενώ οι 2 τουαλέτες στο βάθος του ισογείου ήταν λειτουργικές, πράγμα άλλωστε απαραίτητο και για την εντύπωση που αποκομίζουν οι τουρίστες, και που δυστυχώς σε άλλα μέρη, τουριστικά και μη, δεν τηρείται!

Στην εξυπηρέτηση ήταν ο ίδιος ο μαιτρ και τρεις βοηθοί του, που πηγαινοέρχονταν και ανεβοκατέβαιναν συνέχεια. Το μενού, που υπάρχει και ηλεκτρονικά σε εξαιρετικό σάιτ, είναι αριθμημένο και συνιστώ να τους λέτε και τον αριθμό κάθε πιάτου, προς αποφυγή τυχόν παρερμηνειών από το προσωπικό που είναι όλοι ξένοι…

Υπενθυμίζω ότι το πλούσιο μενού περιλαμβάνει ό, τι βάζει ο νους σας από ινδική κουζίνα, δηλ. δεκάδες επιλογές από ορεκτικά, σούπες, σαλάτες, πίτες ναν, πιάτα tandoori (μαγειρεμένα στους ινδικούς πήλινους μικρούς φούρνους), κάθε λογής κρέας, ψάρι, γαρίδες, ρύζια, πιάτα χορτοφαγίας, επιδόρπια τοπικά και παγωτά.

Εξάλλου, η κάβα έχει καμιά 15αριά ετικέτες κρασιών, μπύρες, αναψυκτικά και κοκτέιλ, σε τιμές ελαφρώς τσιμπημένες λόγω του χώρου.

Μας ενημέρωσαν ότι από Οκτώβριο ανανεώνεται το μενού τους, στο οποίο θα προστεθούν σαλάτες με κοτόπουλο κ. λπ. δημοφιλή πιάτα της χώρας τους.

Εμείς λοιπόν παραγγείλαμε:

• Στην αρχή μια δροσιστική σαλάτα ράιτα, κάτι σαν εξελιγμένο τζατζίκι, με γιαούρτι, αγγούρι, δυόσμο και χυμό λεμόνι. Εξαιρετική, ειδικά για το καλοκαίρι, ή προς εξουδετέρωση καυστικών εδεσμάτων! Τιμή 4.50 €.

• Ο φίλος πήρε το κλασικό κοτόπουλο κόρμα, με φοβερή κυριολεκτικά λευκή πηχτή σάλτσα από κρέμα καρύδας, γιαούρτι, ελαφρύ κάρυ, τζίντζερ, σκόρδο και κρεμμύδι, μαγειρεμένο σε φούρνο tandoori. Ίσως το καλύτερο κόρμα στην Αθήνα, που το τσάκισε πάραυτα! Τιμή στα 10.50 €.

• Εγώ δοκίμασα ένα κοτόπουλο jalfrezi, που είναι χαρακτηριστικός τρόπος μαγειρέματος κρεατικών, με βάση μια καυτερή σος από τηγάνισμα διάφορων υλικών, όπως κρέμα, πιπεριές, ντομάτα, κάρυ, κ. λπ. Μου άρεσε επίσης. Τιμή, στα 9.50 €.

• Πήραμε πίτες ναν με κιμά, που ήταν 4 πολύ φίνα και νόστιμα κομμάτια, με τα οποία συνοδέψαμε τα φαγητά μας αντί για τι κλασικό ρύζι (κάτι σαν ελαφρύ λαχματζούν! ). Τιμή 3.50 €.

• Μοιραστήκαμε το ινδικό παγωτό kulfi exotic, ένα κρεμώδες παγωτό ανοιχτού ροζ χρώματος, (κάτι σαν τα παλιά κασάτα που θυμόμαστε οι μεγαλύτεροι! ), με προσθήκη τριαντάφυλλου, μάνγκο, σαφράν και τρίμματος από φιστίκια. Τιμή στα 4.50 €.

• Ήπιαμε μόνο εμφιαλωμένο νερό, τιμή 2.00 €.

Ο λογαριασμός στα 34.50 €, άξιζε 100% την όλη γευστική μας εμπειρία, στο Ινδικό Ανάκτορο, όνομα και πράμα, αν και μες στον χαμό δεν πρόλαβαν ίσως να μας κεράσουν έστω κάποιο ινδικό γλυκάκι τους!

Προτείνεται σαν ένα έξοχο δείγμα της ινδικής γαστρονομίας στη χώρα μας. Άλλωστε, κάτι ήξερε ο αγαπητός fratello που το εισήγαγε πρόπερσι με φουλ τεσσάρια σε όλα τα καθ΄ ημάς, και εγώ με τη σειρά μου, μετά λόγου γνώσεως, ανεβάζω τώρα τη γεύση από 3 σε 4!!

Φίλοι γευσιγνώστες, σας εύχομαι άριστα γευστικά βιώματα από μενού, ποτά αλλά και διαλέξεις Ελλήνων και Γάλλων γαστρονόμων και σεφ, στην εκδήλωση Taste Athens, τον ετήσιο διεθνή θεσμό που διοργανώνεται φέτος στη χώρα μας και συγκεκριμένα στο Ίδρυμα Νιάρχος 27-30 Σεπτέμβρη, και καλές κριτικές για κάποιο απ’ τα 12 εστιατόρια, αν βέβαια φάτε όλα τα πιάτα του αντίστοιχου σεφ!!

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη piperman.


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

Etable

piperman

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου

Γεύση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Εξυπηρέτηση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0

Χώρος

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Value for money

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

€ / Άτομο

17-25

Δευτέρα 24/9 έχω την ευκαιρία να ξαναδοκιμάσω την αγαπημένη μου κουζίνα της Ανατολής, αφού εκτός από σούσι και σπρινγκ ρολς λατρεύω ναν και πιάτα tandoori. Τα ξαναβρήκαμε με ένα φίλο στο INDIAN HAVELI (ΙΗ), το ινδικό ανάκτορο απέναντι απ’ τους Στύλους του Ολυμπίου Διός. Είχε προηγηθεί επίσκεψή μας στη Στροφή, απέναντι απ’ το Ηρώδειο που ήταν κλειστή λόγω Δευτέρας και στο ΜΑΝΗ ΜΑΝΗ, που ήταν τίγκα από κόσμο!

Το ΙΗ Λειτουργεί καθημερινά απ’ τις αρχές του 2016, από 13.00 μέχρι τα μεσάνυχτα και κάνει διανομή στο Κέντρο της Πρωτεύουσας.
Μάγειράς του μάθαμε πως είναι από την αρχή ο Gurinder, που στο Punjab Της Β. Ινδίας - κουζίνα άλλωστε του χώρου αυτού - σημαίνει τον γκουρού, τον φωτισμένο πνευματικό ηγέτη, και τον άρχοντα, ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, μαγειρεύει επάξια στο ‘ινδικό αρχοντικό’!

Ο χώρος, τόσο στο ισόγειο όπου καθίσαμε όσο και στο πατάρι, ήταν ασφυκτικά γεμάτος από τουρίστες, καμιά εκατοστή άτομα συνολικά, που συνήθως πληροφορούνται τα γαστρονομικά διαμαντάκια απ’ τους επικαιροποιημένους Τουριστικούς Οδηγούς τους. Ο φίλος μου το επισκέπτονταν για πρώτη φορά και εντυπωσιάστηκε απ’ τις τοιχογραφίες με τα ωραία χρώματα με τα οποία φιλοτεχνήθηκαν Ινδές διαφόρων περιοχών με τις τοπικές φορεσιές και τα έθιμά τους.

Μουσική ακούγονταν ινδική βέβαια στη σωστή χαμηλή ένταση για να μην ενοχλεί, επαυξάνοντας την ηχορύπανση απ’ το συνωστισμό, ενώ οι 2 τουαλέτες στο βάθος του ισογείου ήταν λειτουργικές, πράγμα άλλωστε απαραίτητο και για την εντύπωση που αποκομίζουν οι τουρίστες, και που δυστυχώς σε άλλα μέρη, τουριστικά και μη, δεν τηρείται!

Στην εξυπηρέτηση ήταν ο ίδιος ο μαιτρ και τρεις βοηθοί του, που πηγαινοέρχονταν και ανεβοκατέβαιναν συνέχεια. Το μενού, που υπάρχει και ηλεκτρονικά σε εξαιρετικό σάιτ, είναι αριθμημένο και συνιστώ να τους λέτε και τον αριθμό κάθε πιάτου, προς αποφυγή τυχόν παρερμηνειών από το προσωπικό που είναι όλοι ξένοι…

Υπενθυμίζω ότι το πλούσιο μενού περιλαμβάνει ό, τι βάζει ο νους σας από ινδική κουζίνα, δηλ. δεκάδες επιλογές από ορεκτικά, σούπες, σαλάτες, πίτες ναν, πιάτα tandoori (μαγειρεμένα στους ινδικούς πήλινους μικρούς φούρνους), κάθε λογής κρέας, ψάρι, γαρίδες, ρύζια, πιάτα χορτοφαγίας, επιδόρπια τοπικά και παγωτά.

Εξάλλου, η κάβα έχει καμιά 15αριά ετικέτες κρασιών, μπύρες, αναψυκτικά και κοκτέιλ, σε τιμές ελαφρώς τσιμπημένες λόγω του χώρου.

Μας ενημέρωσαν ότι από Οκτώβριο ανανεώνεται το μενού τους, στο οποίο θα προστεθούν σαλάτες με κοτόπουλο κ. λπ. δημοφιλή πιάτα της χώρας τους.

Εμείς λοιπόν παραγγείλαμε:

• Στην αρχή μια δροσιστική σαλάτα ράιτα, κάτι σαν εξελιγμένο τζατζίκι, με γιαούρτι, αγγούρι, δυόσμο και χυμό λεμόνι. Εξαιρετική, ειδικά για το καλοκαίρι, ή προς εξουδετέρωση καυστικών εδεσμάτων! Τιμή 4.50 €.

• Ο φίλος πήρε το κλασικό κοτόπουλο κόρμα, με φοβερή κυριολεκτικά λευκή πηχτή σάλτσα από κρέμα καρύδας, γιαούρτι, ελαφρύ κάρυ, τζίντζερ, σκόρδο και κρεμμύδι, μαγειρεμένο σε φούρνο tandoori. Ίσως το καλύτερο κόρμα στην Αθήνα, που το τσάκισε πάραυτα! Τιμή στα 10.50 €.

• Εγώ δοκίμασα ένα κοτόπουλο jalfrezi, που είναι χαρακτηριστικός τρόπος μαγειρέματος κρεατικών, με βάση μια καυτερή σος από τηγάνισμα διάφορων υλικών, όπως κρέμα, πιπεριές, ντομάτα, κάρυ, κ. λπ. Μου άρεσε επίσης. Τιμή, στα 9.50 €.

• Πήραμε πίτες ναν με κιμά, που ήταν 4 πολύ φίνα και νόστιμα κομμάτια, με τα οποία συνοδέψαμε τα φαγητά μας αντί για τι κλασικό ρύζι (κάτι σαν ελαφρύ λαχματζούν! ). Τιμή 3.50 €.

• Μοιραστήκαμε το ινδικό παγωτό kulfi exotic, ένα κρεμώδες παγωτό ανοιχτού ροζ χρώματος, (κάτι σαν τα παλιά κασάτα που θυμόμαστε οι μεγαλύτεροι! ), με προσθήκη τριαντάφυλλου, μάνγκο, σαφράν και τρίμματος από φιστίκια. Τιμή στα 4.50 €.

• Ήπιαμε μόνο εμφιαλωμένο νερό, τιμή 2.00 €.

Ο λογαριασμός στα 34.50 €, άξιζε 100% την όλη γευστική μας εμπειρία, στο Ινδικό Ανάκτορο, όνομα και πράμα, αν και μες στον χαμό δεν πρόλαβαν ίσως να μας κεράσουν έστω κάποιο ινδικό γλυκάκι τους!

Προτείνεται σαν ένα έξοχο δείγμα της ινδικής γαστρονομίας στη χώρα μας. Άλλωστε, κάτι ήξερε ο αγαπητός fratello που το εισήγαγε πρόπερσι με φουλ τεσσάρια σε όλα τα καθ΄ ημάς, και εγώ με τη σειρά μου, μετά λόγου γνώσεως, ανεβάζω τώρα τη γεύση από 3 σε 4!!

Φίλοι γευσιγνώστες, σας εύχομαι άριστα γευστικά βιώματα από μενού, ποτά αλλά και διαλέξεις Ελλήνων και Γάλλων γαστρονόμων και σεφ, στην εκδήλωση Taste Athens, τον ετήσιο διεθνή θεσμό που διοργανώνεται φέτος στη χώρα μας και συγκεκριμένα στο Ίδρυμα Νιάρχος 27-30 Σεπτέμβρη, και καλές κριτικές για κάποιο απ’ τα 12 εστιατόρια, αν βέβαια φάτε όλα τα πιάτα του αντίστοιχου σεφ!!

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη piperman.


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.