Loader

23 Οκτ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Όταν την τελευταία Δευτέρα του Σεπτέμβρη περιπλανηθήκαμε με ένα φίλο μου στου Μακρυγιάννη, με κάποια εστιατόρια κλειστά ή γεμάτα, δεν το βάλαμε κάτω. Έτσι, την Τετάρτη 3/10 επισκεφθήκαμε το ΜΑΝΗ ΜΑΝΗ (ΜΜ), αυτή τη φορά μετά από τηλεφωνική κράτηση: Δύο άτομα, στις 8 το βράδυ, με το εστιατόριο ως συνήθως και δικαίως γεμάτο, κυρίως από τουρίστες, εξασφαλίζοντας ωραίο γωνιακό τραπέζι στην μπροστινή αίθουσα, όπως άλλωστε τους το είχα ζητήσει.

Το κλασικό εστιατόριο με βάση τη Μανιάτικη κουζίνα και τα ολόφρεσκα εποχικά υλικά της -που η πλούσια φαντασία του σεφ Αλέξανδρου Φουρούλη, με Μανιάτικες ρίζες επίσης, αναδεικνύει πάντοτε σε γαστρονομικά αριστουργήματα- είναι όντως ένα τουριστικό διαμαντάκι.
Ο Αλέξανδρος βέβαια διαθέτει άριστες περγαμηνές απ’ το Vardis στο Πεντελικόν, το Beau Brummel, που δεν υπάρχουν πια, τη Σπονδή, κ. λπ. ναούς της εστίασής μας! Τίποτα δεν είναι τυχαίο!!

Το ΜΜ συνιστά έτσι τον καλύτερο πρεσβευτή της χώρας μας για όσους επιθυμούν να υπερβούν το δίλημμα ενός καλοφαγά σχετικά με τους τουριστικούς χώρους εστίασης της Πλάκας - και με τις δύο έννοιες εδώ, τόσο της συγκεκριμένης περιοχής, όσο και της ποιοτικής απαξίας!
Άλλωστε, οι τουριστικοί οδηγοί δικαιολογημένα το έχουν ξεχωρίσει, κατευθύνοντας τον ψαγμένο τουρίστα σε μια σωστή επιλογή.
Στο σάιτ μας, μάλιστα, διαπιστώνω ότι γράφω τώρα την 98η κριτική, και εύχομαι σύντομα να τις εκατοστίσει με την αξία του!!

Για τον χώρο δεν θα ήθελα να επαναληφθώ, αφού ήδη τον έχουν επισκεφθεί καλοφαγάδες μας, αξιολογώντας το ΜΜ με 80 % και μάλιστα με βεβαιότητα 65 % περίπου! Το διώροφο της οδού Φαλήρου, με την αριστοκρατική σκάλα που οδηγεί στον Α’ όροφο, τον χάρτη της Μάνης ανεβαίνοντας και τις δύο αίθουσες επάνω, αριστερά τη μικρή και δεξιά την πιο ευρύχωρη, στην πρόσοψη, τις ανοιχτές λευκές αποχρώσεις σε τοίχους, τραπεζοκαθίσματα, τραπεζομάντιλα και σερβίτσια, έχει μια χωρητικότητα τουλάχιστον 60 ατόμων. Ακούγεται απαλή μουσική jazz & lounge, μέσα σε μια μινιμαλιστική ατμόσφαιρα αριστοκρατικής ευγένειας που σε προδιαθέτει να απολαύσεις το φαγητό σου. Στη μικρή αίθουσα, με περιβάλλον περισσότερο Μανιάτικο, δεσπόζει ο τεράστιος, φωταγωγημένος πίνακας-αφίσα της Βάθειας, με τους επιβλητικούς Μανιάτικους πύργους της!!

Υπάρχουν δύο πεντακάθαρες τουαλέτες, ανδρών και γυναικών, μεταξύ των δύο αιθουσών εστίασης, με μοντέρνα είδη υγιεινής και εντυπωσιακούς οβάλ καθρέφτες.

Οι πάντα ευγενέστατοι σερβιτόροι (3-4 νεαρά και άψογα εκπαιδευμένα άτομα) με τους σωστούς χρόνους σερβιρίσματος, είναι φυσικά ένα ακόμη προσόν του συγκεκριμένου αυτού χώρου εστίασης, σε ένα αστικό περιβάλλον που ξυπνά συνειρμούς από αρχοντικές τραπεζαρίες και πλουσιοπάροχα γεύματα περασμένων δεκαετιών!!

Το μαγαζί, που άνοιξε το 2004, τη χρονιά της Ολυμπιάδας μας μαζί με το Μουσείο Ακρόπολης, είναι ανοιχτό καθημερινά, μεσημέρι/βράδυ, από 14.00 μέχρι 23.00, η κουζίνα του.

Το μενού, που ανανεώνεται κατά καιρούς, περιλαμβάνει 5 σαλάτες, από 9-10 € (Μάνη Μάνη, Ελληνική, φακές.. ), 6 ορεκτικά, από 7-14.50 € (φάβα, τοπικό καγιανά, χταπόδι.. ), 4 ζυμαρικά, στα 12-13 €, (τοπικές τσουχτές, μακαρούνες, χυλοπίτες, κριθαράκι), 6 κύρια πιάτα, από 13-19 €, (ψαρονέφρι, μπιφτέκι, αρνάκι, ψάρι ημέρας.. ) και 4 γλυκά, στα 5.5-6.00 € (πορτοκαλόπιτα, δίπλες, μιλφέιγ σοκολάτας.. ).
Το μενού υπάρχει και ηλεκτρονικά, ώστε να μπορείτε να οργανώσετε εκ των προτέρων την επίσκεψή σας, ρωτώντας φυσικά για τυχόν πιάτα ημέρας.

Όσον αφορά τη λίστα των ποτών, αυτή περιλαμβάνει περί τις 30 ετικέτες λευκών και κόκκινων κρασιών του ελληνικού αμπελώνα, σε τιμές από 14-34 €, όχι υπερβολικές για το συγκεκριμένο μέρος, αποστάγματα 200 ml στα 8 €, και τα συνήθη αναψυκτικά και μπύρες.

Εμείς πήραμε τα εξής πιάτα:

• Ο φίλος μου δοκίμασε το ψαρονέφρι, που ήταν γευστικότατο, 4-5 κομμάτια από ψαρονέφρι με μανούρι και μέλι από πάνω, ενώ στο κέντρο του πιάτου υπήρχε μικρή συνοδευτική σαλάτα με βάση αποξηραμένο σύκο, καθώς και τις σχετικές σος. Δοκίμασα και εγώ και συμφώνησα απόλυτα με τον φίλο μου. Τιμή 15 €.

• Εγώ πήρα τον κόκορα κρασάτο, που ήταν καμιά 12αριά λεπτά κομμάτια φιλέτου από κόκορα, απίθανης νοστιμιάς, με σος ντομάτας και διάφορα μπαχαρικά, και με γαρνιτούρα εξαιρετικές τοπικές χυλοπίτες. Τιμή στα 14.50 €.

• Για επιδόρπιο μοιραστήκαμε το περίφημο μιλφέιγ σοκολάτας (τα γλυκά είναι επίσης έργα του σεφ, τα οποία παντρεύουν τη γαλλική του γαστρονομική παιδεία με τις μανιάτικες ρίζες! ). Είχε δύο στρώσεις λεπτής ζύμης, όπου ενδιάμεσα αλλά και από πάνω υπήρχε άφθονη και ποιοτική μους σοκολάτα! Τιμή στα 6 €.

• Στην αρχή ζητήσαμε ψωμιά, που ήρθαν σε κομψό δίσκο και ήταν συνδυασμός λευκού και μαύρου σίκαλης. Τιμή στα 3 €.

• Ζητήσαμε επίσης εμφιαλωμένο νερό, στα 2.50 €, ο φίλος ήπιε coca cola (2.50 €), ενώ εγώ πήρα την αγαπημένη μου μπύρα FIX DARK στα 3.50 €.

Ο λογαριασμός ήρθε στο αναμενόμενο ποσό των 47.00 €, εύλογο για την υπόψη περιοχή και τη συγκεκριμένη γαστρονομική εμπειρία!

Μας κέρασαν λικέρ μαστίχα εκλεκτή και τα παρατηρητικά γκαρσόνια βλέποντας άμεσα τον άσπρο πάτο, μας ξαναγέμισαν τα ποτήρια, χωρίς δεύτερη σκέψη! Εύγε!!

Συμπερασματικά, το ΜΑΝΗ ΜΑΝΗ του κ. Μπουτσικάρη απ’ το Γύθειο, διατηρεί σταθερά την ίδια άψογη ποιότητα της κουζίνας του, που το κάνει να ξεχωρίζει στην ευρύτερη τουριστική περιοχή Μακρυγιάννη - Ακρόπολη - Κουκάκι και να μαγνητίζει δικαιολογημένα τόσο τους απαιτητικούς τουρίστες όσο και την αντίστοιχη εγχώρια πελατεία του, η οποία το τιμά περισσότερο τους χειμερινούς μήνες!!

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη piperman.


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

23 Οκτ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Όταν την τελευταία Δευτέρα του Σεπτέμβρη περιπλανηθήκαμε με ένα φίλο μου στου Μακρυγιάννη, με κάποια εστιατόρια κλειστά ή γεμάτα, δεν το βάλαμε κάτω. Έτσι, την Τετάρτη 3/10 επισκεφθήκαμε το ΜΑΝΗ ΜΑΝΗ (ΜΜ), αυτή τη φορά μετά από τηλεφωνική κράτηση: Δύο άτομα, στις 8 το βράδυ, με το εστιατόριο ως συνήθως και δικαίως γεμάτο, κυρίως από τουρίστες, εξασφαλίζοντας ωραίο γωνιακό τραπέζι στην μπροστινή αίθουσα, όπως άλλωστε τους το είχα ζητήσει.

Το κλασικό εστιατόριο με βάση τη Μανιάτικη κουζίνα και τα ολόφρεσκα εποχικά υλικά της -που η πλούσια φαντασία του σεφ Αλέξανδρου Φουρούλη, με Μανιάτικες ρίζες επίσης, αναδεικνύει πάντοτε σε γαστρονομικά αριστουργήματα- είναι όντως ένα τουριστικό διαμαντάκι.
Ο Αλέξανδρος βέβαια διαθέτει άριστες περγαμηνές απ’ το Vardis στο Πεντελικόν, το Beau Brummel, που δεν υπάρχουν πια, τη Σπονδή, κ. λπ. ναούς της εστίασής μας! Τίποτα δεν είναι τυχαίο!!

Το ΜΜ συνιστά έτσι τον καλύτερο πρεσβευτή της χώρας μας για όσους επιθυμούν να υπερβούν το δίλημμα ενός καλοφαγά σχετικά με τους τουριστικούς χώρους εστίασης της Πλάκας - και με τις δύο έννοιες εδώ, τόσο της συγκεκριμένης περιοχής, όσο και της ποιοτικής απαξίας!
Άλλωστε, οι τουριστικοί οδηγοί δικαιολογημένα το έχουν ξεχωρίσει, κατευθύνοντας τον ψαγμένο τουρίστα σε μια σωστή επιλογή.
Στο σάιτ μας, μάλιστα, διαπιστώνω ότι γράφω τώρα την 98η κριτική, και εύχομαι σύντομα να τις εκατοστίσει με την αξία του!!

Για τον χώρο δεν θα ήθελα να επαναληφθώ, αφού ήδη τον έχουν επισκεφθεί καλοφαγάδες μας, αξιολογώντας το ΜΜ με 80 % και μάλιστα με βεβαιότητα 65 % περίπου! Το διώροφο της οδού Φαλήρου, με την αριστοκρατική σκάλα που οδηγεί στον Α’ όροφο, τον χάρτη της Μάνης ανεβαίνοντας και τις δύο αίθουσες επάνω, αριστερά τη μικρή και δεξιά την πιο ευρύχωρη, στην πρόσοψη, τις ανοιχτές λευκές αποχρώσεις σε τοίχους, τραπεζοκαθίσματα, τραπεζομάντιλα και σερβίτσια, έχει μια χωρητικότητα τουλάχιστον 60 ατόμων. Ακούγεται απαλή μουσική jazz & lounge, μέσα σε μια μινιμαλιστική ατμόσφαιρα αριστοκρατικής ευγένειας που σε προδιαθέτει να απολαύσεις το φαγητό σου. Στη μικρή αίθουσα, με περιβάλλον περισσότερο Μανιάτικο, δεσπόζει ο τεράστιος, φωταγωγημένος πίνακας-αφίσα της Βάθειας, με τους επιβλητικούς Μανιάτικους πύργους της!!

Υπάρχουν δύο πεντακάθαρες τουαλέτες, ανδρών και γυναικών, μεταξύ των δύο αιθουσών εστίασης, με μοντέρνα είδη υγιεινής και εντυπωσιακούς οβάλ καθρέφτες.

Οι πάντα ευγενέστατοι σερβιτόροι (3-4 νεαρά και άψογα εκπαιδευμένα άτομα) με τους σωστούς χρόνους σερβιρίσματος, είναι φυσικά ένα ακόμη προσόν του συγκεκριμένου αυτού χώρου εστίασης, σε ένα αστικό περιβάλλον που ξυπνά συνειρμούς από αρχοντικές τραπεζαρίες και πλουσιοπάροχα γεύματα περασμένων δεκαετιών!!

Το μαγαζί, που άνοιξε το 2004, τη χρονιά της Ολυμπιάδας μας μαζί με το Μουσείο Ακρόπολης, είναι ανοιχτό καθημερινά, μεσημέρι/βράδυ, από 14.00 μέχρι 23.00, η κουζίνα του.

Το μενού, που ανανεώνεται κατά καιρούς, περιλαμβάνει 5 σαλάτες, από 9-10 € (Μάνη Μάνη, Ελληνική, φακές.. ), 6 ορεκτικά, από 7-14.50 € (φάβα, τοπικό καγιανά, χταπόδι.. ), 4 ζυμαρικά, στα 12-13 €, (τοπικές τσουχτές, μακαρούνες, χυλοπίτες, κριθαράκι), 6 κύρια πιάτα, από 13-19 €, (ψαρονέφρι, μπιφτέκι, αρνάκι, ψάρι ημέρας.. ) και 4 γλυκά, στα 5.5-6.00 € (πορτοκαλόπιτα, δίπλες, μιλφέιγ σοκολάτας.. ).
Το μενού υπάρχει και ηλεκτρονικά, ώστε να μπορείτε να οργανώσετε εκ των προτέρων την επίσκεψή σας, ρωτώντας φυσικά για τυχόν πιάτα ημέρας.

Όσον αφορά τη λίστα των ποτών, αυτή περιλαμβάνει περί τις 30 ετικέτες λευκών και κόκκινων κρασιών του ελληνικού αμπελώνα, σε τιμές από 14-34 €, όχι υπερβολικές για το συγκεκριμένο μέρος, αποστάγματα 200 ml στα 8 €, και τα συνήθη αναψυκτικά και μπύρες.

Εμείς πήραμε τα εξής πιάτα:

• Ο φίλος μου δοκίμασε το ψαρονέφρι, που ήταν γευστικότατο, 4-5 κομμάτια από ψαρονέφρι με μανούρι και μέλι από πάνω, ενώ στο κέντρο του πιάτου υπήρχε μικρή συνοδευτική σαλάτα με βάση αποξηραμένο σύκο, καθώς και τις σχετικές σος. Δοκίμασα και εγώ και συμφώνησα απόλυτα με τον φίλο μου. Τιμή 15 €.

• Εγώ πήρα τον κόκορα κρασάτο, που ήταν καμιά 12αριά λεπτά κομμάτια φιλέτου από κόκορα, απίθανης νοστιμιάς, με σος ντομάτας και διάφορα μπαχαρικά, και με γαρνιτούρα εξαιρετικές τοπικές χυλοπίτες. Τιμή στα 14.50 €.

• Για επιδόρπιο μοιραστήκαμε το περίφημο μιλφέιγ σοκολάτας (τα γλυκά είναι επίσης έργα του σεφ, τα οποία παντρεύουν τη γαλλική του γαστρονομική παιδεία με τις μανιάτικες ρίζες! ). Είχε δύο στρώσεις λεπτής ζύμης, όπου ενδιάμεσα αλλά και από πάνω υπήρχε άφθονη και ποιοτική μους σοκολάτα! Τιμή στα 6 €.

• Στην αρχή ζητήσαμε ψωμιά, που ήρθαν σε κομψό δίσκο και ήταν συνδυασμός λευκού και μαύρου σίκαλης. Τιμή στα 3 €.

• Ζητήσαμε επίσης εμφιαλωμένο νερό, στα 2.50 €, ο φίλος ήπιε coca cola (2.50 €), ενώ εγώ πήρα την αγαπημένη μου μπύρα FIX DARK στα 3.50 €.

Ο λογαριασμός ήρθε στο αναμενόμενο ποσό των 47.00 €, εύλογο για την υπόψη περιοχή και τη συγκεκριμένη γαστρονομική εμπειρία!

Μας κέρασαν λικέρ μαστίχα εκλεκτή και τα παρατηρητικά γκαρσόνια βλέποντας άμεσα τον άσπρο πάτο, μας ξαναγέμισαν τα ποτήρια, χωρίς δεύτερη σκέψη! Εύγε!!

Συμπερασματικά, το ΜΑΝΗ ΜΑΝΗ του κ. Μπουτσικάρη απ’ το Γύθειο, διατηρεί σταθερά την ίδια άψογη ποιότητα της κουζίνας του, που το κάνει να ξεχωρίζει στην ευρύτερη τουριστική περιοχή Μακρυγιάννη - Ακρόπολη - Κουκάκι και να μαγνητίζει δικαιολογημένα τόσο τους απαιτητικούς τουρίστες όσο και την αντίστοιχη εγχώρια πελατεία του, η οποία το τιμά περισσότερο τους χειμερινούς μήνες!!

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη piperman.


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

piperman

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου

Γεύση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Εξυπηρέτηση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Χώρος

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Value for money

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0

€ / Άτομο

17-25

Όταν την τελευταία Δευτέρα του Σεπτέμβρη περιπλανηθήκαμε με ένα φίλο μου στου Μακρυγιάννη, με κάποια εστιατόρια κλειστά ή γεμάτα, δεν το βάλαμε κάτω. Έτσι, την Τετάρτη 3/10 επισκεφθήκαμε το ΜΑΝΗ ΜΑΝΗ (ΜΜ), αυτή τη φορά μετά από τηλεφωνική κράτηση: Δύο άτομα, στις 8 το βράδυ, με το εστιατόριο ως συνήθως και δικαίως γεμάτο, κυρίως από τουρίστες, εξασφαλίζοντας ωραίο γωνιακό τραπέζι στην μπροστινή αίθουσα, όπως άλλωστε τους το είχα ζητήσει.

Το κλασικό εστιατόριο με βάση τη Μανιάτικη κουζίνα και τα ολόφρεσκα εποχικά υλικά της -που η πλούσια φαντασία του σεφ Αλέξανδρου Φουρούλη, με Μανιάτικες ρίζες επίσης, αναδεικνύει πάντοτε σε γαστρονομικά αριστουργήματα- είναι όντως ένα τουριστικό διαμαντάκι.
Ο Αλέξανδρος βέβαια διαθέτει άριστες περγαμηνές απ’ το Vardis στο Πεντελικόν, το Beau Brummel, που δεν υπάρχουν πια, τη Σπονδή, κ. λπ. ναούς της εστίασής μας! Τίποτα δεν είναι τυχαίο!!

Το ΜΜ συνιστά έτσι τον καλύτερο πρεσβευτή της χώρας μας για όσους επιθυμούν να υπερβούν το δίλημμα ενός καλοφαγά σχετικά με τους τουριστικούς χώρους εστίασης της Πλάκας - και με τις δύο έννοιες εδώ, τόσο της συγκεκριμένης περιοχής, όσο και της ποιοτικής απαξίας!
Άλλωστε, οι τουριστικοί οδηγοί δικαιολογημένα το έχουν ξεχωρίσει, κατευθύνοντας τον ψαγμένο τουρίστα σε μια σωστή επιλογή.
Στο σάιτ μας, μάλιστα, διαπιστώνω ότι γράφω τώρα την 98η κριτική, και εύχομαι σύντομα να τις εκατοστίσει με την αξία του!!

Για τον χώρο δεν θα ήθελα να επαναληφθώ, αφού ήδη τον έχουν επισκεφθεί καλοφαγάδες μας, αξιολογώντας το ΜΜ με 80 % και μάλιστα με βεβαιότητα 65 % περίπου! Το διώροφο της οδού Φαλήρου, με την αριστοκρατική σκάλα που οδηγεί στον Α’ όροφο, τον χάρτη της Μάνης ανεβαίνοντας και τις δύο αίθουσες επάνω, αριστερά τη μικρή και δεξιά την πιο ευρύχωρη, στην πρόσοψη, τις ανοιχτές λευκές αποχρώσεις σε τοίχους, τραπεζοκαθίσματα, τραπεζομάντιλα και σερβίτσια, έχει μια χωρητικότητα τουλάχιστον 60 ατόμων. Ακούγεται απαλή μουσική jazz & lounge, μέσα σε μια μινιμαλιστική ατμόσφαιρα αριστοκρατικής ευγένειας που σε προδιαθέτει να απολαύσεις το φαγητό σου. Στη μικρή αίθουσα, με περιβάλλον περισσότερο Μανιάτικο, δεσπόζει ο τεράστιος, φωταγωγημένος πίνακας-αφίσα της Βάθειας, με τους επιβλητικούς Μανιάτικους πύργους της!!

Υπάρχουν δύο πεντακάθαρες τουαλέτες, ανδρών και γυναικών, μεταξύ των δύο αιθουσών εστίασης, με μοντέρνα είδη υγιεινής και εντυπωσιακούς οβάλ καθρέφτες.

Οι πάντα ευγενέστατοι σερβιτόροι (3-4 νεαρά και άψογα εκπαιδευμένα άτομα) με τους σωστούς χρόνους σερβιρίσματος, είναι φυσικά ένα ακόμη προσόν του συγκεκριμένου αυτού χώρου εστίασης, σε ένα αστικό περιβάλλον που ξυπνά συνειρμούς από αρχοντικές τραπεζαρίες και πλουσιοπάροχα γεύματα περασμένων δεκαετιών!!

Το μαγαζί, που άνοιξε το 2004, τη χρονιά της Ολυμπιάδας μας μαζί με το Μουσείο Ακρόπολης, είναι ανοιχτό καθημερινά, μεσημέρι/βράδυ, από 14.00 μέχρι 23.00, η κουζίνα του.

Το μενού, που ανανεώνεται κατά καιρούς, περιλαμβάνει 5 σαλάτες, από 9-10 € (Μάνη Μάνη, Ελληνική, φακές.. ), 6 ορεκτικά, από 7-14.50 € (φάβα, τοπικό καγιανά, χταπόδι.. ), 4 ζυμαρικά, στα 12-13 €, (τοπικές τσουχτές, μακαρούνες, χυλοπίτες, κριθαράκι), 6 κύρια πιάτα, από 13-19 €, (ψαρονέφρι, μπιφτέκι, αρνάκι, ψάρι ημέρας.. ) και 4 γλυκά, στα 5.5-6.00 € (πορτοκαλόπιτα, δίπλες, μιλφέιγ σοκολάτας.. ).
Το μενού υπάρχει και ηλεκτρονικά, ώστε να μπορείτε να οργανώσετε εκ των προτέρων την επίσκεψή σας, ρωτώντας φυσικά για τυχόν πιάτα ημέρας.

Όσον αφορά τη λίστα των ποτών, αυτή περιλαμβάνει περί τις 30 ετικέτες λευκών και κόκκινων κρασιών του ελληνικού αμπελώνα, σε τιμές από 14-34 €, όχι υπερβολικές για το συγκεκριμένο μέρος, αποστάγματα 200 ml στα 8 €, και τα συνήθη αναψυκτικά και μπύρες.

Εμείς πήραμε τα εξής πιάτα:

• Ο φίλος μου δοκίμασε το ψαρονέφρι, που ήταν γευστικότατο, 4-5 κομμάτια από ψαρονέφρι με μανούρι και μέλι από πάνω, ενώ στο κέντρο του πιάτου υπήρχε μικρή συνοδευτική σαλάτα με βάση αποξηραμένο σύκο, καθώς και τις σχετικές σος. Δοκίμασα και εγώ και συμφώνησα απόλυτα με τον φίλο μου. Τιμή 15 €.

• Εγώ πήρα τον κόκορα κρασάτο, που ήταν καμιά 12αριά λεπτά κομμάτια φιλέτου από κόκορα, απίθανης νοστιμιάς, με σος ντομάτας και διάφορα μπαχαρικά, και με γαρνιτούρα εξαιρετικές τοπικές χυλοπίτες. Τιμή στα 14.50 €.

• Για επιδόρπιο μοιραστήκαμε το περίφημο μιλφέιγ σοκολάτας (τα γλυκά είναι επίσης έργα του σεφ, τα οποία παντρεύουν τη γαλλική του γαστρονομική παιδεία με τις μανιάτικες ρίζες! ). Είχε δύο στρώσεις λεπτής ζύμης, όπου ενδιάμεσα αλλά και από πάνω υπήρχε άφθονη και ποιοτική μους σοκολάτα! Τιμή στα 6 €.

• Στην αρχή ζητήσαμε ψωμιά, που ήρθαν σε κομψό δίσκο και ήταν συνδυασμός λευκού και μαύρου σίκαλης. Τιμή στα 3 €.

• Ζητήσαμε επίσης εμφιαλωμένο νερό, στα 2.50 €, ο φίλος ήπιε coca cola (2.50 €), ενώ εγώ πήρα την αγαπημένη μου μπύρα FIX DARK στα 3.50 €.

Ο λογαριασμός ήρθε στο αναμενόμενο ποσό των 47.00 €, εύλογο για την υπόψη περιοχή και τη συγκεκριμένη γαστρονομική εμπειρία!

Μας κέρασαν λικέρ μαστίχα εκλεκτή και τα παρατηρητικά γκαρσόνια βλέποντας άμεσα τον άσπρο πάτο, μας ξαναγέμισαν τα ποτήρια, χωρίς δεύτερη σκέψη! Εύγε!!

Συμπερασματικά, το ΜΑΝΗ ΜΑΝΗ του κ. Μπουτσικάρη απ’ το Γύθειο, διατηρεί σταθερά την ίδια άψογη ποιότητα της κουζίνας του, που το κάνει να ξεχωρίζει στην ευρύτερη τουριστική περιοχή Μακρυγιάννη - Ακρόπολη - Κουκάκι και να μαγνητίζει δικαιολογημένα τόσο τους απαιτητικούς τουρίστες όσο και την αντίστοιχη εγχώρια πελατεία του, η οποία το τιμά περισσότερο τους χειμερινούς μήνες!!

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη piperman.


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.