Loader

31 Οκτ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
26-36

Το εστιατόριο "Αθήρι" στον Κεραμεικό δεν το επισκέφθηκα για πρώτη φορά και πάντα το αναπολούσα με θετικά συναισθήματα. Όμως, όπως άλλωστε συμβαίνει με πολλούς φίλους του ask ή τους οπαδούς γαστρονομικών εμπειριών, άργησα να ξαναπάω.

Αυτή τη φορά βρήκα στο εστιατόριο τα πράγματα διαφορετικά από ό, τι περίμενα. Εκείνο που αυθόρμητα σκέφθηκα είναι ότι στο εστιατόριο έχει επέλθει η αναμενόμενη πολλές φορές κόπωση.

Όταν κάποιος πηγαίνει σε ένα πολυβραβευμένο εστιατόριο, πέρα από την άριστη γαστρονομία, ευελπιστεί να συναντήσει και το ανάλογο - άριστο- σέρβις σε όλα τα επίπεδα. Παρατηρήσεις: Τα μικρά τετράγωνα τζάμια του παραθύρου με θέα προς τον εντυπωσιακό κήπο ήταν μισοκαθαρισμένα (ας τοποθετούσαν μια περιποιημένη κουρτίνα τουλάχιστον ), η πόρτα της τουαλέτας που επισκέφθηκα στο υπόγειο δεν έκλεινε καλά, ενώ μετά από λίγη ώρα και την άφιξη λίγων μόνο θαμώνων, παρουσίασε κάποιο πρόβλημα στο θέμα της καθαριότητας...

Λογικά, σε τέτοιου επιπέδου εστιατόρια, με φήμη και υψηλές τιμές, πρέπει να υπάρχει μόνιμη υπηρεσία καθαριότητας. Τα υγρομάντηλα που είχαμε τοποθετήσει στο τραπέζι μας πριν φάμε, δεν αποσύρθηκαν όταν σέρβιραν τα πιάτα μας, έπρεπε εμείς να το επισημάνουμε στο σέρβις που αποτελούνταν από δύο νεαρές κοπέλες. Επιπλέον, όταν καταφθάνουν τα πιάτα, οι σερβιτόροι σε τέτοια μέρη πάντα δίνουν απλόχερα βασικές πληροφορίες για τα υλικά και μάλιστα στέκονται σε εμφανές σημείο στον χώρο με τις κεραίες ανοιχτές, χωρίς να πιάνουν το κουβεντολόι πίσω από τον τοίχο (εδώ του μπαρ). Βέβαια μετά από τις "πιέσεις" μας και προς το τέλος το πράγμα κάπως έστρωσε. Εντούτοις, όταν έπεσε η πετσέτα μου χάμω, μου έφεραν την καινούργια πιασμένη με την ανάλογη λεπίδα!

Στα στιβαρά τραπέζια με τα βαριά καθίσματα και τα γεωμετρικά σχέδια, αντί για ένα φίνο τραπεζομάντηλο, υπάρχουν χάρτινα σουπλά...

Όσον αφορά τις γεύσεις, εκεί που ξαφνιάστηκα δυσάρεστα είναι κυρίως στην σαλάτα. Εντελώς κοινότυπη και αδιάφορη, που δυστυχώς τα ενδιαφέροντα υλικά της δεν κατάφεραν να την αναδείξουν και πολλώ μάλλον να την απογειώσουν...
Εκείνο που σε κερδίζει σε αυτόν το χώρο είναι ο καταπράσινος κήπος του, που το καλοκαίρι είναι ιδανικός για βραδινή κυρίως έξοδο! Μάλιστα δίπλα ακριβώς στον κήπο υπάρχει ένας στεγασμένος χώρος με απλά τραπέζια που είναι όλα τα λεφτά. Αν δεν κάνω λάθος, κάποτε τον λειτουργούσαν το φθινόπωρο πριν πιάσουν τα πολλά κρύα. Πριν από τον κήπο και δίπλα στην είσοδο υπάρχει ένας περιποιημένος προθάλαμος με ποικίλες γλαστρούλες, αφίσες και περιοδικά.

Στον πρώτο όροφο βρίσκεται ο επιβλητικός χειμερινός χώρος με το ιδιαίτερο ξύλινο πάτωμα και τους γκρι-πορτοκαλί χρώμα τοίχους που σε ορισμένα σημεία είναι επενδυμένοι με πέτρα σε μικρές δόσεις. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι στον ενιαίο αυτό χώρο διακρίνονται δύο στυλ, που ωστόσο δένουν τόσο αρμονικά μεταξύ τους. Ο χώρος προς την Πλαταιών με τα κλασικά μεγάλα ξύλινα παντζούρια είναι περισσότερο vintage. Μάλιστα τα ανοιχτά παραθυρόφυλλα, σε συνδυασμό με τους γλυκούς χρωματισμούς των τοίχων, τον βαρύ κρυστάλλινο πολυέλαιο, τα ξύλινα μικροέπιπλα και τα διάφορα γλαστράκια έδιναν μια ρετρό μελαγχολική αλλά και γοητευτική εξοχική ατμόσφαιρα. Το τμήμα του χώρου προς τον κήπο είναι κάπως industrial με μικροδιαφορές από το υπόλοιπο δωμάτιο, όπως τα διαφορετικά φωτιστικά και ο μεγάλος σωλήνας του εξαερισμού. Εδώ βρίσκεται και ένα μικρό μπαρ με διάφορα μπουκάλια που όμως πιο πολύ χρησιμεύει ως βοηθητικό μέρος της κουζίνας, η οποία βρίσκεται σε ιδανική θέση στο υπόγειο, δίπλα στον κήπο.
Η γαλήνια ατμόσφαιρα του χώρου επενδύεται από όμορφη jazz και latin μουσική και ανάλογα τραγούδια στη σωστή ένταση.

Οι τουαλέτες στο υπόγειο είναι ντυμένες με γαλάζια και ροζ πλακάκια (ανδρικές - γυναικείες ), διαθέτουν άψογη διακόσμηση και προσεγμένα αξεσουάρ, όπως αρωματικά στικάκια. Θα ήταν τέλειες εάν δεν συνέτρεχαν οι πιο πάνω σοβαρές αστοχίες.

Γευματίσαμε στο μέρος αυτό την Κυριακή 21.10, μια όμορφη ηλιόλουστη μέρα!
Το μενού του μήνα δίδεται σε λευκό διπλωμένο χαρτί. Υπάρχει αυτούσιο και στο διαδίκτυο.

Στην αρχή σερβίρεται λαχταριστή σούπα κολοκύθας σε μικρά μπολάκια με πορτοκάλι, κάρυ, πιπερόριζα και καρύδι. Μια ευγενική κίνηση με ουσία!

Από το μενού παραγγείλαμε τα εξής:

Πράσινη σαλάτα με αχλάδι, κράνμπερι, ψητά φιστίκια και λαδόξιδο με βερύκοκο (9,00). Μια πλούσια σχετικά σαλάτα με λεπτές φλούδες αχλαδιού και μπόλικα φιστίκια στην κορυφή. Παρά τα ενδιαφέροντα υλικά της, το σύνολο δεν είχε κάτι το απογειωτικό γευστικά και μάλιστα πιστεύω ότι τελικά τα υγιεινά αλλα΄ "σκληρά" κράνμπερις δεν ταίριαζαν με το ανάλαφρο στυλ της συγκεκριμένης σαλάτας.

Ταρτάρ λαβράκι με κρέμα ταραμά, σάλτσα εσπεριδοειδών, σχοινόπρασο και λάδι μαϊντανού (11,00). Τέλεια εμφάνιση όπου ο λευκός ταραμάς ήταν έτσι "ζωγραφισμένος" που νόμιζα ότι ήταν κάποιο κομμάτι του ψαριού.... Το καλό με αυτό το πιάτο δεν ήταν τόσο η γεύση του αλλά αυτή η επίγευση θαλασσινής αρμύρας που σε ταξιδεύει στην κυριολεξία!!

Μυλοκόπι ψητό σε ζωμό θαλασσινών με πατάτες, καρότο και ντοματίνια (18,00 ). Στο κέντρο του πιάτου την παράσταση έκλεβε το ψάρι με λωρίδες καρότου ενώ περιμετρικά του πιάτου βρίσκονταν οι πατάτες baby και τα ντοματίνια. Σχετικά νόστιμο πιάτο όπου το ψάρι θα μπορούσε να είναι πιο φρέσκο...

Αρνί μπούτι μαγειρεμένο με κοκκινιστό τραχανά Αρκαδίας (18,00). Πρόκειται για ένα πρωτότυπο και δημοφιλές πιάτο του εστιατορίου, όπου στο κέντρο του βρίσκεται ένα χορταστικό τρυφερό (ήπιας λιπαρότητας ) κομμάτι κρέατος μέσα σε σούπα πεντανόστιμου τραχανά, που ατυχώς ήρθε σε χλιαρή θερμοκρασία!!!!

Από τα γλυκά διαλέξαμε μια μους σοκολάτας με μπισκότο πραλίνας, σάλτσα βανίλιας και tuile (γκοφρέτα) φουντούκι. Το γλυκό αυτό έρχεται σε στρογγυλό σχήμα με τρεις γκοφρέτες "καρφωμένες" πάνω του. Γαρνίρεται με μπόλικη σως βανίλιας και κόκκους σοκολάτας. Οι λάτρεις της σοκολάτες θα το λατρέψετε... (8.00)

Στην αρχή, αν και μας ρώτησαν, πήραμε εμφιαλωμένο νερό ( 2,00 )

Το ψωμί ήρθε σε πανέρι με τέσσερα ζεστά και πολύ φρέσκα - γευστικά ψωμάκια, δύο μαύρα με κρεμμύδι και βασιλικό και δύο λευκά με ταχίνι και μέλι (4.00).

Δεν ήπιαμε κάτι αλλά υπάρχει μια πολύ ενδιαφέρουσα λίστα ελληνικών κρασιών από ΕΥΡΩ 18,00 έως 54,00 ( Πυρίτης Santorini Mega Cuvee, Ασύρτικο, Αρτέμης Καραμολέγκος ). Σερβίρεται και κρασί σε ποτήρι ( 6-7,50).

Θα ήθελα, την επόμενη φορά που θα τύχει να ξαναπάω στο "Αθήρι", να γευθώ ακόμα πιο Υψηλή Γαστρονομία και να διαπιστώσω ότι αποδίδουν πάλι τη δέουσα σημασία σε σημαντικά θέματα και λεπτομέρειες που συνάδουν με τις προδιαγραφές της!!


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

31 Οκτ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
26-36

Το εστιατόριο "Αθήρι" στον Κεραμεικό δεν το επισκέφθηκα για πρώτη φορά και πάντα το αναπολούσα με θετικά συναισθήματα. Όμως, όπως άλλωστε συμβαίνει με πολλούς φίλους του ask ή τους οπαδούς γαστρονομικών εμπειριών, άργησα να ξαναπάω.

Αυτή τη φορά βρήκα στο εστιατόριο τα πράγματα διαφορετικά από ό, τι περίμενα. Εκείνο που αυθόρμητα σκέφθηκα είναι ότι στο εστιατόριο έχει επέλθει η αναμενόμενη πολλές φορές κόπωση.

Όταν κάποιος πηγαίνει σε ένα πολυβραβευμένο εστιατόριο, πέρα από την άριστη γαστρονομία, ευελπιστεί να συναντήσει και το ανάλογο - άριστο- σέρβις σε όλα τα επίπεδα. Παρατηρήσεις: Τα μικρά τετράγωνα τζάμια του παραθύρου με θέα προς τον εντυπωσιακό κήπο ήταν μισοκαθαρισμένα (ας τοποθετούσαν μια περιποιημένη κουρτίνα τουλάχιστον ), η πόρτα της τουαλέτας που επισκέφθηκα στο υπόγειο δεν έκλεινε καλά, ενώ μετά από λίγη ώρα και την άφιξη λίγων μόνο θαμώνων, παρουσίασε κάποιο πρόβλημα στο θέμα της καθαριότητας...

Λογικά, σε τέτοιου επιπέδου εστιατόρια, με φήμη και υψηλές τιμές, πρέπει να υπάρχει μόνιμη υπηρεσία καθαριότητας. Τα υγρομάντηλα που είχαμε τοποθετήσει στο τραπέζι μας πριν φάμε, δεν αποσύρθηκαν όταν σέρβιραν τα πιάτα μας, έπρεπε εμείς να το επισημάνουμε στο σέρβις που αποτελούνταν από δύο νεαρές κοπέλες. Επιπλέον, όταν καταφθάνουν τα πιάτα, οι σερβιτόροι σε τέτοια μέρη πάντα δίνουν απλόχερα βασικές πληροφορίες για τα υλικά και μάλιστα στέκονται σε εμφανές σημείο στον χώρο με τις κεραίες ανοιχτές, χωρίς να πιάνουν το κουβεντολόι πίσω από τον τοίχο (εδώ του μπαρ). Βέβαια μετά από τις "πιέσεις" μας και προς το τέλος το πράγμα κάπως έστρωσε. Εντούτοις, όταν έπεσε η πετσέτα μου χάμω, μου έφεραν την καινούργια πιασμένη με την ανάλογη λεπίδα!

Στα στιβαρά τραπέζια με τα βαριά καθίσματα και τα γεωμετρικά σχέδια, αντί για ένα φίνο τραπεζομάντηλο, υπάρχουν χάρτινα σουπλά...

Όσον αφορά τις γεύσεις, εκεί που ξαφνιάστηκα δυσάρεστα είναι κυρίως στην σαλάτα. Εντελώς κοινότυπη και αδιάφορη, που δυστυχώς τα ενδιαφέροντα υλικά της δεν κατάφεραν να την αναδείξουν και πολλώ μάλλον να την απογειώσουν...
Εκείνο που σε κερδίζει σε αυτόν το χώρο είναι ο καταπράσινος κήπος του, που το καλοκαίρι είναι ιδανικός για βραδινή κυρίως έξοδο! Μάλιστα δίπλα ακριβώς στον κήπο υπάρχει ένας στεγασμένος χώρος με απλά τραπέζια που είναι όλα τα λεφτά. Αν δεν κάνω λάθος, κάποτε τον λειτουργούσαν το φθινόπωρο πριν πιάσουν τα πολλά κρύα. Πριν από τον κήπο και δίπλα στην είσοδο υπάρχει ένας περιποιημένος προθάλαμος με ποικίλες γλαστρούλες, αφίσες και περιοδικά.

Στον πρώτο όροφο βρίσκεται ο επιβλητικός χειμερινός χώρος με το ιδιαίτερο ξύλινο πάτωμα και τους γκρι-πορτοκαλί χρώμα τοίχους που σε ορισμένα σημεία είναι επενδυμένοι με πέτρα σε μικρές δόσεις. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι στον ενιαίο αυτό χώρο διακρίνονται δύο στυλ, που ωστόσο δένουν τόσο αρμονικά μεταξύ τους. Ο χώρος προς την Πλαταιών με τα κλασικά μεγάλα ξύλινα παντζούρια είναι περισσότερο vintage. Μάλιστα τα ανοιχτά παραθυρόφυλλα, σε συνδυασμό με τους γλυκούς χρωματισμούς των τοίχων, τον βαρύ κρυστάλλινο πολυέλαιο, τα ξύλινα μικροέπιπλα και τα διάφορα γλαστράκια έδιναν μια ρετρό μελαγχολική αλλά και γοητευτική εξοχική ατμόσφαιρα. Το τμήμα του χώρου προς τον κήπο είναι κάπως industrial με μικροδιαφορές από το υπόλοιπο δωμάτιο, όπως τα διαφορετικά φωτιστικά και ο μεγάλος σωλήνας του εξαερισμού. Εδώ βρίσκεται και ένα μικρό μπαρ με διάφορα μπουκάλια που όμως πιο πολύ χρησιμεύει ως βοηθητικό μέρος της κουζίνας, η οποία βρίσκεται σε ιδανική θέση στο υπόγειο, δίπλα στον κήπο.
Η γαλήνια ατμόσφαιρα του χώρου επενδύεται από όμορφη jazz και latin μουσική και ανάλογα τραγούδια στη σωστή ένταση.

Οι τουαλέτες στο υπόγειο είναι ντυμένες με γαλάζια και ροζ πλακάκια (ανδρικές - γυναικείες ), διαθέτουν άψογη διακόσμηση και προσεγμένα αξεσουάρ, όπως αρωματικά στικάκια. Θα ήταν τέλειες εάν δεν συνέτρεχαν οι πιο πάνω σοβαρές αστοχίες.

Γευματίσαμε στο μέρος αυτό την Κυριακή 21.10, μια όμορφη ηλιόλουστη μέρα!
Το μενού του μήνα δίδεται σε λευκό διπλωμένο χαρτί. Υπάρχει αυτούσιο και στο διαδίκτυο.

Στην αρχή σερβίρεται λαχταριστή σούπα κολοκύθας σε μικρά μπολάκια με πορτοκάλι, κάρυ, πιπερόριζα και καρύδι. Μια ευγενική κίνηση με ουσία!

Από το μενού παραγγείλαμε τα εξής:

Πράσινη σαλάτα με αχλάδι, κράνμπερι, ψητά φιστίκια και λαδόξιδο με βερύκοκο (9,00). Μια πλούσια σχετικά σαλάτα με λεπτές φλούδες αχλαδιού και μπόλικα φιστίκια στην κορυφή. Παρά τα ενδιαφέροντα υλικά της, το σύνολο δεν είχε κάτι το απογειωτικό γευστικά και μάλιστα πιστεύω ότι τελικά τα υγιεινά αλλα΄ "σκληρά" κράνμπερις δεν ταίριαζαν με το ανάλαφρο στυλ της συγκεκριμένης σαλάτας.

Ταρτάρ λαβράκι με κρέμα ταραμά, σάλτσα εσπεριδοειδών, σχοινόπρασο και λάδι μαϊντανού (11,00). Τέλεια εμφάνιση όπου ο λευκός ταραμάς ήταν έτσι "ζωγραφισμένος" που νόμιζα ότι ήταν κάποιο κομμάτι του ψαριού.... Το καλό με αυτό το πιάτο δεν ήταν τόσο η γεύση του αλλά αυτή η επίγευση θαλασσινής αρμύρας που σε ταξιδεύει στην κυριολεξία!!

Μυλοκόπι ψητό σε ζωμό θαλασσινών με πατάτες, καρότο και ντοματίνια (18,00 ). Στο κέντρο του πιάτου την παράσταση έκλεβε το ψάρι με λωρίδες καρότου ενώ περιμετρικά του πιάτου βρίσκονταν οι πατάτες baby και τα ντοματίνια. Σχετικά νόστιμο πιάτο όπου το ψάρι θα μπορούσε να είναι πιο φρέσκο...

Αρνί μπούτι μαγειρεμένο με κοκκινιστό τραχανά Αρκαδίας (18,00). Πρόκειται για ένα πρωτότυπο και δημοφιλές πιάτο του εστιατορίου, όπου στο κέντρο του βρίσκεται ένα χορταστικό τρυφερό (ήπιας λιπαρότητας ) κομμάτι κρέατος μέσα σε σούπα πεντανόστιμου τραχανά, που ατυχώς ήρθε σε χλιαρή θερμοκρασία!!!!

Από τα γλυκά διαλέξαμε μια μους σοκολάτας με μπισκότο πραλίνας, σάλτσα βανίλιας και tuile (γκοφρέτα) φουντούκι. Το γλυκό αυτό έρχεται σε στρογγυλό σχήμα με τρεις γκοφρέτες "καρφωμένες" πάνω του. Γαρνίρεται με μπόλικη σως βανίλιας και κόκκους σοκολάτας. Οι λάτρεις της σοκολάτες θα το λατρέψετε... (8.00)

Στην αρχή, αν και μας ρώτησαν, πήραμε εμφιαλωμένο νερό ( 2,00 )

Το ψωμί ήρθε σε πανέρι με τέσσερα ζεστά και πολύ φρέσκα - γευστικά ψωμάκια, δύο μαύρα με κρεμμύδι και βασιλικό και δύο λευκά με ταχίνι και μέλι (4.00).

Δεν ήπιαμε κάτι αλλά υπάρχει μια πολύ ενδιαφέρουσα λίστα ελληνικών κρασιών από ΕΥΡΩ 18,00 έως 54,00 ( Πυρίτης Santorini Mega Cuvee, Ασύρτικο, Αρτέμης Καραμολέγκος ). Σερβίρεται και κρασί σε ποτήρι ( 6-7,50).

Θα ήθελα, την επόμενη φορά που θα τύχει να ξαναπάω στο "Αθήρι", να γευθώ ακόμα πιο Υψηλή Γαστρονομία και να διαπιστώσω ότι αποδίδουν πάλι τη δέουσα σημασία σε σημαντικά θέματα και λεπτομέρειες που συνάδουν με τις προδιαγραφές της!!


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

PP_TINA

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου

Γεύση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0

Εξυπηρέτηση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0

Χώρος

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0

Value for money

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0

€ / Άτομο

26-36

Το εστιατόριο "Αθήρι" στον Κεραμεικό δεν το επισκέφθηκα για πρώτη φορά και πάντα το αναπολούσα με θετικά συναισθήματα. Όμως, όπως άλλωστε συμβαίνει με πολλούς φίλους του ask ή τους οπαδούς γαστρονομικών εμπειριών, άργησα να ξαναπάω.

Αυτή τη φορά βρήκα στο εστιατόριο τα πράγματα διαφορετικά από ό, τι περίμενα. Εκείνο που αυθόρμητα σκέφθηκα είναι ότι στο εστιατόριο έχει επέλθει η αναμενόμενη πολλές φορές κόπωση.

Όταν κάποιος πηγαίνει σε ένα πολυβραβευμένο εστιατόριο, πέρα από την άριστη γαστρονομία, ευελπιστεί να συναντήσει και το ανάλογο - άριστο- σέρβις σε όλα τα επίπεδα. Παρατηρήσεις: Τα μικρά τετράγωνα τζάμια του παραθύρου με θέα προς τον εντυπωσιακό κήπο ήταν μισοκαθαρισμένα (ας τοποθετούσαν μια περιποιημένη κουρτίνα τουλάχιστον ), η πόρτα της τουαλέτας που επισκέφθηκα στο υπόγειο δεν έκλεινε καλά, ενώ μετά από λίγη ώρα και την άφιξη λίγων μόνο θαμώνων, παρουσίασε κάποιο πρόβλημα στο θέμα της καθαριότητας...

Λογικά, σε τέτοιου επιπέδου εστιατόρια, με φήμη και υψηλές τιμές, πρέπει να υπάρχει μόνιμη υπηρεσία καθαριότητας. Τα υγρομάντηλα που είχαμε τοποθετήσει στο τραπέζι μας πριν φάμε, δεν αποσύρθηκαν όταν σέρβιραν τα πιάτα μας, έπρεπε εμείς να το επισημάνουμε στο σέρβις που αποτελούνταν από δύο νεαρές κοπέλες. Επιπλέον, όταν καταφθάνουν τα πιάτα, οι σερβιτόροι σε τέτοια μέρη πάντα δίνουν απλόχερα βασικές πληροφορίες για τα υλικά και μάλιστα στέκονται σε εμφανές σημείο στον χώρο με τις κεραίες ανοιχτές, χωρίς να πιάνουν το κουβεντολόι πίσω από τον τοίχο (εδώ του μπαρ). Βέβαια μετά από τις "πιέσεις" μας και προς το τέλος το πράγμα κάπως έστρωσε. Εντούτοις, όταν έπεσε η πετσέτα μου χάμω, μου έφεραν την καινούργια πιασμένη με την ανάλογη λεπίδα!

Στα στιβαρά τραπέζια με τα βαριά καθίσματα και τα γεωμετρικά σχέδια, αντί για ένα φίνο τραπεζομάντηλο, υπάρχουν χάρτινα σουπλά...

Όσον αφορά τις γεύσεις, εκεί που ξαφνιάστηκα δυσάρεστα είναι κυρίως στην σαλάτα. Εντελώς κοινότυπη και αδιάφορη, που δυστυχώς τα ενδιαφέροντα υλικά της δεν κατάφεραν να την αναδείξουν και πολλώ μάλλον να την απογειώσουν...
Εκείνο που σε κερδίζει σε αυτόν το χώρο είναι ο καταπράσινος κήπος του, που το καλοκαίρι είναι ιδανικός για βραδινή κυρίως έξοδο! Μάλιστα δίπλα ακριβώς στον κήπο υπάρχει ένας στεγασμένος χώρος με απλά τραπέζια που είναι όλα τα λεφτά. Αν δεν κάνω λάθος, κάποτε τον λειτουργούσαν το φθινόπωρο πριν πιάσουν τα πολλά κρύα. Πριν από τον κήπο και δίπλα στην είσοδο υπάρχει ένας περιποιημένος προθάλαμος με ποικίλες γλαστρούλες, αφίσες και περιοδικά.

Στον πρώτο όροφο βρίσκεται ο επιβλητικός χειμερινός χώρος με το ιδιαίτερο ξύλινο πάτωμα και τους γκρι-πορτοκαλί χρώμα τοίχους που σε ορισμένα σημεία είναι επενδυμένοι με πέτρα σε μικρές δόσεις. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι στον ενιαίο αυτό χώρο διακρίνονται δύο στυλ, που ωστόσο δένουν τόσο αρμονικά μεταξύ τους. Ο χώρος προς την Πλαταιών με τα κλασικά μεγάλα ξύλινα παντζούρια είναι περισσότερο vintage. Μάλιστα τα ανοιχτά παραθυρόφυλλα, σε συνδυασμό με τους γλυκούς χρωματισμούς των τοίχων, τον βαρύ κρυστάλλινο πολυέλαιο, τα ξύλινα μικροέπιπλα και τα διάφορα γλαστράκια έδιναν μια ρετρό μελαγχολική αλλά και γοητευτική εξοχική ατμόσφαιρα. Το τμήμα του χώρου προς τον κήπο είναι κάπως industrial με μικροδιαφορές από το υπόλοιπο δωμάτιο, όπως τα διαφορετικά φωτιστικά και ο μεγάλος σωλήνας του εξαερισμού. Εδώ βρίσκεται και ένα μικρό μπαρ με διάφορα μπουκάλια που όμως πιο πολύ χρησιμεύει ως βοηθητικό μέρος της κουζίνας, η οποία βρίσκεται σε ιδανική θέση στο υπόγειο, δίπλα στον κήπο.
Η γαλήνια ατμόσφαιρα του χώρου επενδύεται από όμορφη jazz και latin μουσική και ανάλογα τραγούδια στη σωστή ένταση.

Οι τουαλέτες στο υπόγειο είναι ντυμένες με γαλάζια και ροζ πλακάκια (ανδρικές - γυναικείες ), διαθέτουν άψογη διακόσμηση και προσεγμένα αξεσουάρ, όπως αρωματικά στικάκια. Θα ήταν τέλειες εάν δεν συνέτρεχαν οι πιο πάνω σοβαρές αστοχίες.

Γευματίσαμε στο μέρος αυτό την Κυριακή 21.10, μια όμορφη ηλιόλουστη μέρα!
Το μενού του μήνα δίδεται σε λευκό διπλωμένο χαρτί. Υπάρχει αυτούσιο και στο διαδίκτυο.

Στην αρχή σερβίρεται λαχταριστή σούπα κολοκύθας σε μικρά μπολάκια με πορτοκάλι, κάρυ, πιπερόριζα και καρύδι. Μια ευγενική κίνηση με ουσία!

Από το μενού παραγγείλαμε τα εξής:

Πράσινη σαλάτα με αχλάδι, κράνμπερι, ψητά φιστίκια και λαδόξιδο με βερύκοκο (9,00). Μια πλούσια σχετικά σαλάτα με λεπτές φλούδες αχλαδιού και μπόλικα φιστίκια στην κορυφή. Παρά τα ενδιαφέροντα υλικά της, το σύνολο δεν είχε κάτι το απογειωτικό γευστικά και μάλιστα πιστεύω ότι τελικά τα υγιεινά αλλα΄ "σκληρά" κράνμπερις δεν ταίριαζαν με το ανάλαφρο στυλ της συγκεκριμένης σαλάτας.

Ταρτάρ λαβράκι με κρέμα ταραμά, σάλτσα εσπεριδοειδών, σχοινόπρασο και λάδι μαϊντανού (11,00). Τέλεια εμφάνιση όπου ο λευκός ταραμάς ήταν έτσι "ζωγραφισμένος" που νόμιζα ότι ήταν κάποιο κομμάτι του ψαριού.... Το καλό με αυτό το πιάτο δεν ήταν τόσο η γεύση του αλλά αυτή η επίγευση θαλασσινής αρμύρας που σε ταξιδεύει στην κυριολεξία!!

Μυλοκόπι ψητό σε ζωμό θαλασσινών με πατάτες, καρότο και ντοματίνια (18,00 ). Στο κέντρο του πιάτου την παράσταση έκλεβε το ψάρι με λωρίδες καρότου ενώ περιμετρικά του πιάτου βρίσκονταν οι πατάτες baby και τα ντοματίνια. Σχετικά νόστιμο πιάτο όπου το ψάρι θα μπορούσε να είναι πιο φρέσκο...

Αρνί μπούτι μαγειρεμένο με κοκκινιστό τραχανά Αρκαδίας (18,00). Πρόκειται για ένα πρωτότυπο και δημοφιλές πιάτο του εστιατορίου, όπου στο κέντρο του βρίσκεται ένα χορταστικό τρυφερό (ήπιας λιπαρότητας ) κομμάτι κρέατος μέσα σε σούπα πεντανόστιμου τραχανά, που ατυχώς ήρθε σε χλιαρή θερμοκρασία!!!!

Από τα γλυκά διαλέξαμε μια μους σοκολάτας με μπισκότο πραλίνας, σάλτσα βανίλιας και tuile (γκοφρέτα) φουντούκι. Το γλυκό αυτό έρχεται σε στρογγυλό σχήμα με τρεις γκοφρέτες "καρφωμένες" πάνω του. Γαρνίρεται με μπόλικη σως βανίλιας και κόκκους σοκολάτας. Οι λάτρεις της σοκολάτες θα το λατρέψετε... (8.00)

Στην αρχή, αν και μας ρώτησαν, πήραμε εμφιαλωμένο νερό ( 2,00 )

Το ψωμί ήρθε σε πανέρι με τέσσερα ζεστά και πολύ φρέσκα - γευστικά ψωμάκια, δύο μαύρα με κρεμμύδι και βασιλικό και δύο λευκά με ταχίνι και μέλι (4.00).

Δεν ήπιαμε κάτι αλλά υπάρχει μια πολύ ενδιαφέρουσα λίστα ελληνικών κρασιών από ΕΥΡΩ 18,00 έως 54,00 ( Πυρίτης Santorini Mega Cuvee, Ασύρτικο, Αρτέμης Καραμολέγκος ). Σερβίρεται και κρασί σε ποτήρι ( 6-7,50).

Θα ήθελα, την επόμενη φορά που θα τύχει να ξαναπάω στο "Αθήρι", να γευθώ ακόμα πιο Υψηλή Γαστρονομία και να διαπιστώσω ότι αποδίδουν πάλι τη δέουσα σημασία σε σημαντικά θέματα και λεπτομέρειες που συνάδουν με τις προδιαγραφές της!!


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.