Loader

23 Νοε 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
10-16

Στο κέντρο της Αθήνας βρέθηκα προχθές 21/11 για δουλειές, επωφελήθηκα της καλοκαιρίας του φετινού Νοέμβρη και, μετά από γρήγορο περπάτημα, κατέληξα πεινασμένος στο ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΟ της οδού Κολοκοτρώνη, όπου την τελευταία φορά προ τριετίας είχα γράψει μια επαινετική κριτική για τα κρεατικά του.

Το μαγαζί ήταν ασφυχτικά γεμάτο στον εξωτερικό του χώρο, στο πεζοδρόμιο της Κολοκοτρώνη. Ήμουνα τυχερός γιατί μόλις έφτασα, γύρω στις 2.30 μ. μ., άδειαζε το μοναδικό ελεύθερο τραπέζι με ένα ζευγάρι τουριστών, που μου είπαν φεύγοντας χαμογελαστοί: excellent food!
Προσωπικά δεν αμφέβαλα και για τον λόγο άλλωστε αυτό ξαναπήγα, ενώ λίγο αργότερα, τρώγοντας, έβλεπα παρέες νεανικές να καταφθάνουν και να οδηγούνται αναγκαστικά στα ενδότερα ή να περιμένουν όσοι δεν βιάζονταν.
Το Παραδοσιακό ήταν λοιπόν μισογεμάτο και στον εσωτερικό του χώρο, αφού τέτοια εποχή κάθεται κανείς εξίσου ευχάριστα είτε μέσα είτε έξω. Λειτουργούν πάντα καθημερινά, απ’ το μεσημέρι μέχρι τα μεσάνυχτα τουλάχιστον.
Η συνολική του δυναμικότητα, όπως με ενημέρωσε ο Κώστας, ο ένας απ’ τους δύο ιδιοκτήτες, είναι περί τα 150 άτομα, στην ισόγεια αίθουσα, το πατάρι, και τα εξωτερικά τραπέζια στο πεζοδρόμιο της Κολοκοτρώνη, ενώ, κατά τα τέλη της εβδομάδας που τιγκάρουν μέσα-έξω, φτιάχνουν και το εκλεκτό κοκορέτσι τους.

Απλά ξύλινα τραπεζοκαθίσματα παντού, χάρτινα τραπεζομάντιλα, αλατοπίπερο, άφθονες συσκευασμένες οδοντογλυφίδες σε κάθε τραπέζι -πράγμα ατυχώς αρκετά σπάνιο αλλά πολύ πρακτικό και αναγκαίο, ειδικά στην κρεατοφαγία- και με τα μαχαιροπήρουνα, πάμπολλες χαρτοπετσέτες, για όσους τιμούμε δεόντως τα ψητά κρέατα με τα χέρια μας…

Ο ψήστης δουλεύει ακατάπαυστα, εμφανής εξάλλου και απ’ τις τζαμαρίες της πρόσοψης, που φωτίζουν τον χώρο.

Στο υπόγειο υπάρχουν δυο WC, ανδρών-γυναικών, που τα παρακολουθούν όσο μπορούν. Σε τέτοιους πολυσύχναστους χώρους πρέπει βέβαια ο καθένας μας να φροντίζει για τα θέματα καθαριότητας, αλλά αυτό είναι ένα γενικότερο ζήτημα ανατροφής και παιδείας…

Το Παραδοσιακό ενηλικιώθηκε πλέον, κλείνοντας 21 συναπτά έτη, αφότου άνοιξε το 1997, ακριβώς δίπλα στην οδό Βασιλικής, η δε μεταφορά του στην πολύβουη οδό Κολοκοτρώνη έγινε προ τετραετίας, δίνοντάς του την ευκαιρία να απλωθεί και να εξυπηρετήσει περισσότερο κόσμο, που το βλέπει άλλωστε συνήθως πάντα γεμάτο στον κεντρικό αυτό δρόμο, ο οποίος ξεκινάει απ’ τη Σταδίου, καταλήγοντας στην Αιόλου, λίγο πριν την Αθηνάς στο Μοναστηράκι!

Οι νεαροί σερβιτόροι, 3-4 παιδιά, έκαναν ό, τι μπορούσαν για να ανταποκριθούν στις γαστρονομικές απαιτήσεις των πεινασμένων θαμώνων, και θεωρώ ότι τα κατάφερναν ικανοποιητικά, σε συνδυασμό με τους έμπειρους και καλά οργανωμένους ψήστες, που διεκπεραίωναν σωστά τις παραγγελίες των πελατών.

Το μενού παραμένει εκτενές και περιλαμβάνει τα εξής:

Καμιά 15αριά σαλάτες και ορεκτικά, από 3-5 €, τιμή που αφορά τη χορταστική χωριάτικη σαλάτα.
Ακολουθούν περί τα 10 κρέατα στα κάρβουνα, όπως χοιρινή ή μοσχαρίσια μπριζόλα, χοιρινή πανσέτα, συκώτι, μπιφτέκια, κ. λπ. στα 7-9 €.
Επίσης, σερβίρουν ισάριθμα κρεατικά στη σούβλα, σε τιμές από 6.00-12.50 € (για το κλασικό τους αρνάκι γάλακτος στη σούβλα). Οι μερίδες είναι τουλάχιστον πλουσιοπάροχες, από όσο έβλεπα στα γειτονικά μου τραπέζια.
Ακόμη, έχουν σε καθημερινή βάση, 5-6 μαγειρευτά, όσπρια και λαδερά, από 4.00 μέχρι 9.00 € (τιμή που αφορά μοσχαράκι κοκκινιστό ή άλλο παρεμφερές έδεσμα).
Για μια τελική γλυκιά επίγευση, προτείνουν φρούτα εποχής, το κλασικό γιαούρτι με μέλι, ή κάποιο άλλο (σιροπιαστό) γλυκό, στην επίσης γλυκιά τιμή των 2.00 €!

Γενικά, όλες οι τιμές των φαγητών παρέμειναν σταθερές τα τελευταία τρία χρόνια που είχα να πάω, ένας λόγος που το Παραδοσιακό εξακολουθεί πάντα να είναι τόσο δημοφιλές!

Όσον αφορά τα ποτά, τα συνήθη αναψυκτικά έχουν μόνο 1.20 €, ενώ από εμφιαλωμένα κρασιά σερβίρουν: Μαλαγουζιά λευκή, Αγιωργίτικο ροζέ και Απέσα κόκκινη, στα 9 € η φιάλη!
Το χύμα κρασί κοστίζει 6-7 € το λίτρο, ενώ καμιά 10αριά ελληνικές μπύρες, από 2.50-3.00 €, τα δε γνωστά αποστάγματα 200 ml κυμαίνονται από 6-7 €.

Εγώ λοιπόν παράγγειλα τα εξής καλούδια και κυριολεκτικά έφαγα του σκασμού!

-Στην αρχή έρχεται παγωμένο νερό βρύσης σε μεγάλο μπουκάλι, καθώς και φρυγανισμένη τεράστια φέτα ψωμιού με μπόλικη λαδορίγανη (0.50 €).
-Για πρώτο πήρα μια φέτα λαδορίγανη: φέτα σκληρή, πολύ καλής ποιότητας αλλά και μεγάλης ποσότητας που ξεχείλιζε στο πιάτο μου! Τιμή στα 2.50 €.
-Για κυρίως πιάτο δοκίμασα τη χοιρινή πανσέτα στη σούβλα με σωρεία από φρεσκοτηγανισμένες πατάτες. Ήταν απίστευτα χορταστική μερίδα, με 5-6 κομμάτια χοιρινής πανσέτας, τέλεια ψημένης, που δεν χόρταινα να γλείφω τα δάχτυλά μου, απολαμβάνοντας τις καλοψημένες λιπαρές άκρες τους! Τιμή στα 7.50 €, χίλιες φορές χαλάλι!!

Μου κέρασαν ¼ λίτρου χύμα βαθυκόκκινο κρασάκι, πολύ καλό για το συγκεκριμένο φαγητό μου. Ρώτησα την κοπέλα τι προέλευσης ήταν, και μου απάντησε ότι το χύμα τους έρχεται από διαφορετικές περιοχές, οπότε δεν επέμεινα, αλλά τους ευχαρίστησα για το ευγενικό τους κέρασμα.

Πλήρωσα 10.50 €, τιμή καταπληκτική για το γεύμα μου αυτό.

Σκοπεύω να ξαναπάω, τώρα που χειμωνιάζει, πιθανόν ένα Σαββατοκύριακο για να απολαύσω φυσικά και το κοκορέτσι τους.
Πιστεύω ότι όποιος βρεθεί στο κέντρο της Αθήνας και το προσπεράσει, μάλλον θα χάσει!

Καλές και άγιες, κατά το κοινώς λεγόμενο, οι χιλιάδες καινοτομίες, τα ethnic, fusions & nouvelles cuisines, με τους πολυτάλαντους ανερχόμενους σεφ, αλλά η παράδοση και η τσίκνα πάντα καλά κρατούν και τον Ρωμιό ποτέ δεν τον πτοούν!

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη piperman.


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

23 Νοε 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
10-16

Στο κέντρο της Αθήνας βρέθηκα προχθές 21/11 για δουλειές, επωφελήθηκα της καλοκαιρίας του φετινού Νοέμβρη και, μετά από γρήγορο περπάτημα, κατέληξα πεινασμένος στο ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΟ της οδού Κολοκοτρώνη, όπου την τελευταία φορά προ τριετίας είχα γράψει μια επαινετική κριτική για τα κρεατικά του.

Το μαγαζί ήταν ασφυχτικά γεμάτο στον εξωτερικό του χώρο, στο πεζοδρόμιο της Κολοκοτρώνη. Ήμουνα τυχερός γιατί μόλις έφτασα, γύρω στις 2.30 μ. μ., άδειαζε το μοναδικό ελεύθερο τραπέζι με ένα ζευγάρι τουριστών, που μου είπαν φεύγοντας χαμογελαστοί: excellent food!
Προσωπικά δεν αμφέβαλα και για τον λόγο άλλωστε αυτό ξαναπήγα, ενώ λίγο αργότερα, τρώγοντας, έβλεπα παρέες νεανικές να καταφθάνουν και να οδηγούνται αναγκαστικά στα ενδότερα ή να περιμένουν όσοι δεν βιάζονταν.
Το Παραδοσιακό ήταν λοιπόν μισογεμάτο και στον εσωτερικό του χώρο, αφού τέτοια εποχή κάθεται κανείς εξίσου ευχάριστα είτε μέσα είτε έξω. Λειτουργούν πάντα καθημερινά, απ’ το μεσημέρι μέχρι τα μεσάνυχτα τουλάχιστον.
Η συνολική του δυναμικότητα, όπως με ενημέρωσε ο Κώστας, ο ένας απ’ τους δύο ιδιοκτήτες, είναι περί τα 150 άτομα, στην ισόγεια αίθουσα, το πατάρι, και τα εξωτερικά τραπέζια στο πεζοδρόμιο της Κολοκοτρώνη, ενώ, κατά τα τέλη της εβδομάδας που τιγκάρουν μέσα-έξω, φτιάχνουν και το εκλεκτό κοκορέτσι τους.

Απλά ξύλινα τραπεζοκαθίσματα παντού, χάρτινα τραπεζομάντιλα, αλατοπίπερο, άφθονες συσκευασμένες οδοντογλυφίδες σε κάθε τραπέζι -πράγμα ατυχώς αρκετά σπάνιο αλλά πολύ πρακτικό και αναγκαίο, ειδικά στην κρεατοφαγία- και με τα μαχαιροπήρουνα, πάμπολλες χαρτοπετσέτες, για όσους τιμούμε δεόντως τα ψητά κρέατα με τα χέρια μας…

Ο ψήστης δουλεύει ακατάπαυστα, εμφανής εξάλλου και απ’ τις τζαμαρίες της πρόσοψης, που φωτίζουν τον χώρο.

Στο υπόγειο υπάρχουν δυο WC, ανδρών-γυναικών, που τα παρακολουθούν όσο μπορούν. Σε τέτοιους πολυσύχναστους χώρους πρέπει βέβαια ο καθένας μας να φροντίζει για τα θέματα καθαριότητας, αλλά αυτό είναι ένα γενικότερο ζήτημα ανατροφής και παιδείας…

Το Παραδοσιακό ενηλικιώθηκε πλέον, κλείνοντας 21 συναπτά έτη, αφότου άνοιξε το 1997, ακριβώς δίπλα στην οδό Βασιλικής, η δε μεταφορά του στην πολύβουη οδό Κολοκοτρώνη έγινε προ τετραετίας, δίνοντάς του την ευκαιρία να απλωθεί και να εξυπηρετήσει περισσότερο κόσμο, που το βλέπει άλλωστε συνήθως πάντα γεμάτο στον κεντρικό αυτό δρόμο, ο οποίος ξεκινάει απ’ τη Σταδίου, καταλήγοντας στην Αιόλου, λίγο πριν την Αθηνάς στο Μοναστηράκι!

Οι νεαροί σερβιτόροι, 3-4 παιδιά, έκαναν ό, τι μπορούσαν για να ανταποκριθούν στις γαστρονομικές απαιτήσεις των πεινασμένων θαμώνων, και θεωρώ ότι τα κατάφερναν ικανοποιητικά, σε συνδυασμό με τους έμπειρους και καλά οργανωμένους ψήστες, που διεκπεραίωναν σωστά τις παραγγελίες των πελατών.

Το μενού παραμένει εκτενές και περιλαμβάνει τα εξής:

Καμιά 15αριά σαλάτες και ορεκτικά, από 3-5 €, τιμή που αφορά τη χορταστική χωριάτικη σαλάτα.
Ακολουθούν περί τα 10 κρέατα στα κάρβουνα, όπως χοιρινή ή μοσχαρίσια μπριζόλα, χοιρινή πανσέτα, συκώτι, μπιφτέκια, κ. λπ. στα 7-9 €.
Επίσης, σερβίρουν ισάριθμα κρεατικά στη σούβλα, σε τιμές από 6.00-12.50 € (για το κλασικό τους αρνάκι γάλακτος στη σούβλα). Οι μερίδες είναι τουλάχιστον πλουσιοπάροχες, από όσο έβλεπα στα γειτονικά μου τραπέζια.
Ακόμη, έχουν σε καθημερινή βάση, 5-6 μαγειρευτά, όσπρια και λαδερά, από 4.00 μέχρι 9.00 € (τιμή που αφορά μοσχαράκι κοκκινιστό ή άλλο παρεμφερές έδεσμα).
Για μια τελική γλυκιά επίγευση, προτείνουν φρούτα εποχής, το κλασικό γιαούρτι με μέλι, ή κάποιο άλλο (σιροπιαστό) γλυκό, στην επίσης γλυκιά τιμή των 2.00 €!

Γενικά, όλες οι τιμές των φαγητών παρέμειναν σταθερές τα τελευταία τρία χρόνια που είχα να πάω, ένας λόγος που το Παραδοσιακό εξακολουθεί πάντα να είναι τόσο δημοφιλές!

Όσον αφορά τα ποτά, τα συνήθη αναψυκτικά έχουν μόνο 1.20 €, ενώ από εμφιαλωμένα κρασιά σερβίρουν: Μαλαγουζιά λευκή, Αγιωργίτικο ροζέ και Απέσα κόκκινη, στα 9 € η φιάλη!
Το χύμα κρασί κοστίζει 6-7 € το λίτρο, ενώ καμιά 10αριά ελληνικές μπύρες, από 2.50-3.00 €, τα δε γνωστά αποστάγματα 200 ml κυμαίνονται από 6-7 €.

Εγώ λοιπόν παράγγειλα τα εξής καλούδια και κυριολεκτικά έφαγα του σκασμού!

-Στην αρχή έρχεται παγωμένο νερό βρύσης σε μεγάλο μπουκάλι, καθώς και φρυγανισμένη τεράστια φέτα ψωμιού με μπόλικη λαδορίγανη (0.50 €).
-Για πρώτο πήρα μια φέτα λαδορίγανη: φέτα σκληρή, πολύ καλής ποιότητας αλλά και μεγάλης ποσότητας που ξεχείλιζε στο πιάτο μου! Τιμή στα 2.50 €.
-Για κυρίως πιάτο δοκίμασα τη χοιρινή πανσέτα στη σούβλα με σωρεία από φρεσκοτηγανισμένες πατάτες. Ήταν απίστευτα χορταστική μερίδα, με 5-6 κομμάτια χοιρινής πανσέτας, τέλεια ψημένης, που δεν χόρταινα να γλείφω τα δάχτυλά μου, απολαμβάνοντας τις καλοψημένες λιπαρές άκρες τους! Τιμή στα 7.50 €, χίλιες φορές χαλάλι!!

Μου κέρασαν ¼ λίτρου χύμα βαθυκόκκινο κρασάκι, πολύ καλό για το συγκεκριμένο φαγητό μου. Ρώτησα την κοπέλα τι προέλευσης ήταν, και μου απάντησε ότι το χύμα τους έρχεται από διαφορετικές περιοχές, οπότε δεν επέμεινα, αλλά τους ευχαρίστησα για το ευγενικό τους κέρασμα.

Πλήρωσα 10.50 €, τιμή καταπληκτική για το γεύμα μου αυτό.

Σκοπεύω να ξαναπάω, τώρα που χειμωνιάζει, πιθανόν ένα Σαββατοκύριακο για να απολαύσω φυσικά και το κοκορέτσι τους.
Πιστεύω ότι όποιος βρεθεί στο κέντρο της Αθήνας και το προσπεράσει, μάλλον θα χάσει!

Καλές και άγιες, κατά το κοινώς λεγόμενο, οι χιλιάδες καινοτομίες, τα ethnic, fusions & nouvelles cuisines, με τους πολυτάλαντους ανερχόμενους σεφ, αλλά η παράδοση και η τσίκνα πάντα καλά κρατούν και τον Ρωμιό ποτέ δεν τον πτοούν!

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη piperman.


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

piperman

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου

Γεύση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Εξυπηρέτηση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0

Χώρος

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0

Value for money

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

€ / Άτομο

10-16

Στο κέντρο της Αθήνας βρέθηκα προχθές 21/11 για δουλειές, επωφελήθηκα της καλοκαιρίας του φετινού Νοέμβρη και, μετά από γρήγορο περπάτημα, κατέληξα πεινασμένος στο ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΟ της οδού Κολοκοτρώνη, όπου την τελευταία φορά προ τριετίας είχα γράψει μια επαινετική κριτική για τα κρεατικά του.

Το μαγαζί ήταν ασφυχτικά γεμάτο στον εξωτερικό του χώρο, στο πεζοδρόμιο της Κολοκοτρώνη. Ήμουνα τυχερός γιατί μόλις έφτασα, γύρω στις 2.30 μ. μ., άδειαζε το μοναδικό ελεύθερο τραπέζι με ένα ζευγάρι τουριστών, που μου είπαν φεύγοντας χαμογελαστοί: excellent food!
Προσωπικά δεν αμφέβαλα και για τον λόγο άλλωστε αυτό ξαναπήγα, ενώ λίγο αργότερα, τρώγοντας, έβλεπα παρέες νεανικές να καταφθάνουν και να οδηγούνται αναγκαστικά στα ενδότερα ή να περιμένουν όσοι δεν βιάζονταν.
Το Παραδοσιακό ήταν λοιπόν μισογεμάτο και στον εσωτερικό του χώρο, αφού τέτοια εποχή κάθεται κανείς εξίσου ευχάριστα είτε μέσα είτε έξω. Λειτουργούν πάντα καθημερινά, απ’ το μεσημέρι μέχρι τα μεσάνυχτα τουλάχιστον.
Η συνολική του δυναμικότητα, όπως με ενημέρωσε ο Κώστας, ο ένας απ’ τους δύο ιδιοκτήτες, είναι περί τα 150 άτομα, στην ισόγεια αίθουσα, το πατάρι, και τα εξωτερικά τραπέζια στο πεζοδρόμιο της Κολοκοτρώνη, ενώ, κατά τα τέλη της εβδομάδας που τιγκάρουν μέσα-έξω, φτιάχνουν και το εκλεκτό κοκορέτσι τους.

Απλά ξύλινα τραπεζοκαθίσματα παντού, χάρτινα τραπεζομάντιλα, αλατοπίπερο, άφθονες συσκευασμένες οδοντογλυφίδες σε κάθε τραπέζι -πράγμα ατυχώς αρκετά σπάνιο αλλά πολύ πρακτικό και αναγκαίο, ειδικά στην κρεατοφαγία- και με τα μαχαιροπήρουνα, πάμπολλες χαρτοπετσέτες, για όσους τιμούμε δεόντως τα ψητά κρέατα με τα χέρια μας…

Ο ψήστης δουλεύει ακατάπαυστα, εμφανής εξάλλου και απ’ τις τζαμαρίες της πρόσοψης, που φωτίζουν τον χώρο.

Στο υπόγειο υπάρχουν δυο WC, ανδρών-γυναικών, που τα παρακολουθούν όσο μπορούν. Σε τέτοιους πολυσύχναστους χώρους πρέπει βέβαια ο καθένας μας να φροντίζει για τα θέματα καθαριότητας, αλλά αυτό είναι ένα γενικότερο ζήτημα ανατροφής και παιδείας…

Το Παραδοσιακό ενηλικιώθηκε πλέον, κλείνοντας 21 συναπτά έτη, αφότου άνοιξε το 1997, ακριβώς δίπλα στην οδό Βασιλικής, η δε μεταφορά του στην πολύβουη οδό Κολοκοτρώνη έγινε προ τετραετίας, δίνοντάς του την ευκαιρία να απλωθεί και να εξυπηρετήσει περισσότερο κόσμο, που το βλέπει άλλωστε συνήθως πάντα γεμάτο στον κεντρικό αυτό δρόμο, ο οποίος ξεκινάει απ’ τη Σταδίου, καταλήγοντας στην Αιόλου, λίγο πριν την Αθηνάς στο Μοναστηράκι!

Οι νεαροί σερβιτόροι, 3-4 παιδιά, έκαναν ό, τι μπορούσαν για να ανταποκριθούν στις γαστρονομικές απαιτήσεις των πεινασμένων θαμώνων, και θεωρώ ότι τα κατάφερναν ικανοποιητικά, σε συνδυασμό με τους έμπειρους και καλά οργανωμένους ψήστες, που διεκπεραίωναν σωστά τις παραγγελίες των πελατών.

Το μενού παραμένει εκτενές και περιλαμβάνει τα εξής:

Καμιά 15αριά σαλάτες και ορεκτικά, από 3-5 €, τιμή που αφορά τη χορταστική χωριάτικη σαλάτα.
Ακολουθούν περί τα 10 κρέατα στα κάρβουνα, όπως χοιρινή ή μοσχαρίσια μπριζόλα, χοιρινή πανσέτα, συκώτι, μπιφτέκια, κ. λπ. στα 7-9 €.
Επίσης, σερβίρουν ισάριθμα κρεατικά στη σούβλα, σε τιμές από 6.00-12.50 € (για το κλασικό τους αρνάκι γάλακτος στη σούβλα). Οι μερίδες είναι τουλάχιστον πλουσιοπάροχες, από όσο έβλεπα στα γειτονικά μου τραπέζια.
Ακόμη, έχουν σε καθημερινή βάση, 5-6 μαγειρευτά, όσπρια και λαδερά, από 4.00 μέχρι 9.00 € (τιμή που αφορά μοσχαράκι κοκκινιστό ή άλλο παρεμφερές έδεσμα).
Για μια τελική γλυκιά επίγευση, προτείνουν φρούτα εποχής, το κλασικό γιαούρτι με μέλι, ή κάποιο άλλο (σιροπιαστό) γλυκό, στην επίσης γλυκιά τιμή των 2.00 €!

Γενικά, όλες οι τιμές των φαγητών παρέμειναν σταθερές τα τελευταία τρία χρόνια που είχα να πάω, ένας λόγος που το Παραδοσιακό εξακολουθεί πάντα να είναι τόσο δημοφιλές!

Όσον αφορά τα ποτά, τα συνήθη αναψυκτικά έχουν μόνο 1.20 €, ενώ από εμφιαλωμένα κρασιά σερβίρουν: Μαλαγουζιά λευκή, Αγιωργίτικο ροζέ και Απέσα κόκκινη, στα 9 € η φιάλη!
Το χύμα κρασί κοστίζει 6-7 € το λίτρο, ενώ καμιά 10αριά ελληνικές μπύρες, από 2.50-3.00 €, τα δε γνωστά αποστάγματα 200 ml κυμαίνονται από 6-7 €.

Εγώ λοιπόν παράγγειλα τα εξής καλούδια και κυριολεκτικά έφαγα του σκασμού!

-Στην αρχή έρχεται παγωμένο νερό βρύσης σε μεγάλο μπουκάλι, καθώς και φρυγανισμένη τεράστια φέτα ψωμιού με μπόλικη λαδορίγανη (0.50 €).
-Για πρώτο πήρα μια φέτα λαδορίγανη: φέτα σκληρή, πολύ καλής ποιότητας αλλά και μεγάλης ποσότητας που ξεχείλιζε στο πιάτο μου! Τιμή στα 2.50 €.
-Για κυρίως πιάτο δοκίμασα τη χοιρινή πανσέτα στη σούβλα με σωρεία από φρεσκοτηγανισμένες πατάτες. Ήταν απίστευτα χορταστική μερίδα, με 5-6 κομμάτια χοιρινής πανσέτας, τέλεια ψημένης, που δεν χόρταινα να γλείφω τα δάχτυλά μου, απολαμβάνοντας τις καλοψημένες λιπαρές άκρες τους! Τιμή στα 7.50 €, χίλιες φορές χαλάλι!!

Μου κέρασαν ¼ λίτρου χύμα βαθυκόκκινο κρασάκι, πολύ καλό για το συγκεκριμένο φαγητό μου. Ρώτησα την κοπέλα τι προέλευσης ήταν, και μου απάντησε ότι το χύμα τους έρχεται από διαφορετικές περιοχές, οπότε δεν επέμεινα, αλλά τους ευχαρίστησα για το ευγενικό τους κέρασμα.

Πλήρωσα 10.50 €, τιμή καταπληκτική για το γεύμα μου αυτό.

Σκοπεύω να ξαναπάω, τώρα που χειμωνιάζει, πιθανόν ένα Σαββατοκύριακο για να απολαύσω φυσικά και το κοκορέτσι τους.
Πιστεύω ότι όποιος βρεθεί στο κέντρο της Αθήνας και το προσπεράσει, μάλλον θα χάσει!

Καλές και άγιες, κατά το κοινώς λεγόμενο, οι χιλιάδες καινοτομίες, τα ethnic, fusions & nouvelles cuisines, με τους πολυτάλαντους ανερχόμενους σεφ, αλλά η παράδοση και η τσίκνα πάντα καλά κρατούν και τον Ρωμιό ποτέ δεν τον πτοούν!

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη piperman.


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.