Loader

03 Δεκ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
26-36

Κυριακή 2/12 γύρω στις 5 το απόγευμα βρισκόμαστε στο Χαλάνδρι, με ρεκόρ καλών εστιατορίων, και για καλή μας τύχη βρίσκουμε τραπέζι για 2, στο ανανεωμένο εκλεκτό ιταλικό MARGOT (M), που μέχρι πέρσι άκουγε στο όνομα Due Amici, στην Αγίου Γεωργίου. Φέτος λοιπόν τον Απρίλη άνοιξε με τη νέα του ονομασία MARGOT, από την ομάδα του Δημήτρη Κοντόπουλου, της Scala Vinoteca του Κολωνακίου και της Μαίρης Βερνάρδου, έχοντας για σεφ τον μοναδικό Σωτήρη Λίτσα (του Mushroom Restaurant της Γλυφάδας, 2013-15).
Το Μ ανοίγει Τρίτη με Σάββατο βράδυ, και Σ/Κ μεσημέρι. Την Κυριακή κλείνει στις 6.15 μ. μ. και γι’ αυτό είπα προηγουμένως ότι ήμασταν τυχεροί.

Στον ζεστό ατμοσφαιρικό χώρο υπάρχουν δύο αίθουσες σχήματος γάμα, χωρητικότητας περίπου 60 ατόμων και πίσω μικρή αυλή για το καλοκαίρι. Επικρατεί το καφέ σκούρο ξύλο σε τραπεζοκαθίσματα, επένδυση τοίχων και δάπεδο, όπου συνυπάρχουν και ασπρόμαυρες ρομβοειδείς πλάκες, καθώς και μικρότερες ορθογώνιες. Απ’ την οροφή κρεμαστά μαύρα φωτιστικά, ενώ στους τοίχους ιταλικά ρετρό καδράκια. Αριστερά μπαίνοντας ξεχωρίζει το μπαρ με 3 stools, ενώ δεξιά, η ανοιχτή κουζίνα με τον σεφ και τους τρεις βοηθούς του επί το έργον! Το μαγαζί ήταν ακόμα σχεδόν γεμάτο!
Τόσο τα πιάτα όσο και τα σουπλά αλλά και οι χαρτοπετσέτες είχαν χαραγμένη την επωνυμία, καθώς και για σήμα τους μια μαύρη αλεπού, εμπνευσμένη ίσως από κάποιο παραμύθι!

Τόσο εξωτερικά, όσο και μέσα ήταν εμφανής ο Χριστουγεννιάτικος διάκοσμος με τα απαραίτητα λαμπιόνια, ενώ και στα τραπέζια υπήρχαν μικρά εορταστικά δεντράκια.
Στο βάθος της δεύτερης αίθουσας, όπου μάλιστα υπάρχει και μια μικρή κάβα, βρίσκονται τρία WC πλήρως εξοπλισμένα, ανδρών, γυναικών και ΑΜΕΑ, με αποχρώσεις γκρι και ανθρακί.
Μουσική, σε απαλή ένταση, ακούγονταν κυρίως τζαζ.

Στην εξυπηρέτηση, τόσο ο μαιτρ Γιάννης Κοντογιάννης (απ’ το NEW TASTE, INBI & COSTA NAVARINO), όσο και οι 3-4 σερβιτόροι, με τις μαύρες στολές και τα άσπρα πουκάμισα (στολή και των μαγείρων) ήταν ευγενικοί, χαμογελαστοί και αποτελεσματικοί στη δουλειά τους.

Το μενού περιλαμβάνει 5 πίτσες και 3 σαλάτες, από 9-13 €, 7 ορεκτικά στα 5.5-17 €, 6 ζυμαρικά και ριζότο, στα 14-19 €, 4 κυρίως πιάτα στα 16-28 €, καθώς και 3 γλυκά στα 8-8.50 €.

Η λίστα ποτών έχει 5 μπύρες 5-6 €, καμιά 50αριά ετικέτες ελληνικών και ιταλικών κρασιών από 20-100 € περίπου (για κάποια εκλεκτά Barolo), καθώς και ποτήρια κρασί στα 4-10 €, κ. λπ.

Στην αρχή μας κέρασαν ζεστές μπουκιές από καπνιστό χέλι με βασιλικό, δύο κυλινδρικά amatricini σε ορθογώνια ξύλινη βάση: σκέτη μπουκιά και συχώριο, που λέει κι ο Μαμαλάκης!

Κατόπιν πήραμε τα εξής:

• Μια πεντανόστιμη πίτσα με λεπτή ζύμη, ορθογώνιου σχήματος πέντε τεμαχίων (good things in small packages! ), με κατσικίσιο τυρί, πατάτα και ευδιάκριτα κομμάτια μαύρης φρέσκιας τρούφας. Το δεντρολίβανο τής πρόσθετε καταπληκτική επίγευση! Τιμή στα 10 €.

• Η φίλη μου πήρε μία μερίδα ζυμαρικά agnolotti (κυριολεκτικά οδοντωτές σακουλίτσες), έδεσμα του Piemonte, της Β. Ιταλίας. Ήταν σπιτικά ζυμαρικά, που σημειωτέον παρασκευάζονται σχεδόν όλα στον Α’ όροφο του κτιρίου! Συνολικά 7-8 κομμάτια απίθανης γεύσης, γεμιστά με πατάτα, φρέσκια τρούφα και λίγο αρακά, παρουσιασμένα σε χρωματική πανδαισία με κάποια φαγώσιμα λουλούδια! Τιμή 15 €.

• Εγώ πήρα ριζότο με φρέσκο αστακό και φρέσκιες τρούφες, που ήρθε σε βαθύ πιάτο, επίσης με φαγώσιμα μοβ και κίτρινα άνθη. Εκπληκτικής ποιότητας πιάτο, όπου ο αστακός, παρά την ελάχιστη ποσότητά του, απογείωνε κυριολεκτικά τη νοστιμιά του εδέσματος! Τιμή 19 €.

• Για γλυκό δοκιμάσαμε το καλύτερο τιραμισού εν Ελλάδι (!! ), σε μεγάλο διαφανές μπολ, όπου μας περίχυσαν έξτρα καφέ εσπρέσο. Ήταν πολύ καλό κομμάτι, το οποίο φυσικά μοιραστήκαμε. Τιμή του: 8.00 €.
Για τα γλυκά και τα εδέσματα αξίζουν συγχαρητήρια στον σεμνό και αεικίνητο κ. Λίτσα!!

• Ήπιαμε εμφιαλωμένο νερό, αφού ρωτηθήκαμε, στα 2.50 €.

Στο τέλος, μας κέρασαν εξαιρετικής ποιότητας limoncello!

Πληρώσαμε 54.50 €, δηλ. κατηγορία 26/36 €, που προφανώς αντικατόπτριζαν πλήρως την όλη γαστρονομική αυτή εμπειρία μας!

Συμπερασματικά, θεωρώ ότι οι Χαλανδριώτες είναι τυχεροί, αφού διαθέτουν τα πιο καλά ιταλικά, όπως MARGOT, GRATELLA, PORTOFINO, AL PINO κ. λπ.

Ο φίλος Jim που νομίζω πως μένει στην περιοχή, καθώς κι ο αγαπητός mavtasos, αν μας διαβάζει καμιά φορά, ενθουσιασμένος κάποτε με την Casa di Pasta και διάφορα νεότερα, ας σπεύσουν, καθώς και όλοι οι λοιποί γευσιγνώστες που τους εμπιστευόμαστε!
Δεν θα μετανιώσουν με τη ΜARGOT, την οποία βαθμολόγησα με φουλ τεσσάρια!!


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

03 Δεκ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
26-36

Κυριακή 2/12 γύρω στις 5 το απόγευμα βρισκόμαστε στο Χαλάνδρι, με ρεκόρ καλών εστιατορίων, και για καλή μας τύχη βρίσκουμε τραπέζι για 2, στο ανανεωμένο εκλεκτό ιταλικό MARGOT (M), που μέχρι πέρσι άκουγε στο όνομα Due Amici, στην Αγίου Γεωργίου. Φέτος λοιπόν τον Απρίλη άνοιξε με τη νέα του ονομασία MARGOT, από την ομάδα του Δημήτρη Κοντόπουλου, της Scala Vinoteca του Κολωνακίου και της Μαίρης Βερνάρδου, έχοντας για σεφ τον μοναδικό Σωτήρη Λίτσα (του Mushroom Restaurant της Γλυφάδας, 2013-15).
Το Μ ανοίγει Τρίτη με Σάββατο βράδυ, και Σ/Κ μεσημέρι. Την Κυριακή κλείνει στις 6.15 μ. μ. και γι’ αυτό είπα προηγουμένως ότι ήμασταν τυχεροί.

Στον ζεστό ατμοσφαιρικό χώρο υπάρχουν δύο αίθουσες σχήματος γάμα, χωρητικότητας περίπου 60 ατόμων και πίσω μικρή αυλή για το καλοκαίρι. Επικρατεί το καφέ σκούρο ξύλο σε τραπεζοκαθίσματα, επένδυση τοίχων και δάπεδο, όπου συνυπάρχουν και ασπρόμαυρες ρομβοειδείς πλάκες, καθώς και μικρότερες ορθογώνιες. Απ’ την οροφή κρεμαστά μαύρα φωτιστικά, ενώ στους τοίχους ιταλικά ρετρό καδράκια. Αριστερά μπαίνοντας ξεχωρίζει το μπαρ με 3 stools, ενώ δεξιά, η ανοιχτή κουζίνα με τον σεφ και τους τρεις βοηθούς του επί το έργον! Το μαγαζί ήταν ακόμα σχεδόν γεμάτο!
Τόσο τα πιάτα όσο και τα σουπλά αλλά και οι χαρτοπετσέτες είχαν χαραγμένη την επωνυμία, καθώς και για σήμα τους μια μαύρη αλεπού, εμπνευσμένη ίσως από κάποιο παραμύθι!

Τόσο εξωτερικά, όσο και μέσα ήταν εμφανής ο Χριστουγεννιάτικος διάκοσμος με τα απαραίτητα λαμπιόνια, ενώ και στα τραπέζια υπήρχαν μικρά εορταστικά δεντράκια.
Στο βάθος της δεύτερης αίθουσας, όπου μάλιστα υπάρχει και μια μικρή κάβα, βρίσκονται τρία WC πλήρως εξοπλισμένα, ανδρών, γυναικών και ΑΜΕΑ, με αποχρώσεις γκρι και ανθρακί.
Μουσική, σε απαλή ένταση, ακούγονταν κυρίως τζαζ.

Στην εξυπηρέτηση, τόσο ο μαιτρ Γιάννης Κοντογιάννης (απ’ το NEW TASTE, INBI & COSTA NAVARINO), όσο και οι 3-4 σερβιτόροι, με τις μαύρες στολές και τα άσπρα πουκάμισα (στολή και των μαγείρων) ήταν ευγενικοί, χαμογελαστοί και αποτελεσματικοί στη δουλειά τους.

Το μενού περιλαμβάνει 5 πίτσες και 3 σαλάτες, από 9-13 €, 7 ορεκτικά στα 5.5-17 €, 6 ζυμαρικά και ριζότο, στα 14-19 €, 4 κυρίως πιάτα στα 16-28 €, καθώς και 3 γλυκά στα 8-8.50 €.

Η λίστα ποτών έχει 5 μπύρες 5-6 €, καμιά 50αριά ετικέτες ελληνικών και ιταλικών κρασιών από 20-100 € περίπου (για κάποια εκλεκτά Barolo), καθώς και ποτήρια κρασί στα 4-10 €, κ. λπ.

Στην αρχή μας κέρασαν ζεστές μπουκιές από καπνιστό χέλι με βασιλικό, δύο κυλινδρικά amatricini σε ορθογώνια ξύλινη βάση: σκέτη μπουκιά και συχώριο, που λέει κι ο Μαμαλάκης!

Κατόπιν πήραμε τα εξής:

• Μια πεντανόστιμη πίτσα με λεπτή ζύμη, ορθογώνιου σχήματος πέντε τεμαχίων (good things in small packages! ), με κατσικίσιο τυρί, πατάτα και ευδιάκριτα κομμάτια μαύρης φρέσκιας τρούφας. Το δεντρολίβανο τής πρόσθετε καταπληκτική επίγευση! Τιμή στα 10 €.

• Η φίλη μου πήρε μία μερίδα ζυμαρικά agnolotti (κυριολεκτικά οδοντωτές σακουλίτσες), έδεσμα του Piemonte, της Β. Ιταλίας. Ήταν σπιτικά ζυμαρικά, που σημειωτέον παρασκευάζονται σχεδόν όλα στον Α’ όροφο του κτιρίου! Συνολικά 7-8 κομμάτια απίθανης γεύσης, γεμιστά με πατάτα, φρέσκια τρούφα και λίγο αρακά, παρουσιασμένα σε χρωματική πανδαισία με κάποια φαγώσιμα λουλούδια! Τιμή 15 €.

• Εγώ πήρα ριζότο με φρέσκο αστακό και φρέσκιες τρούφες, που ήρθε σε βαθύ πιάτο, επίσης με φαγώσιμα μοβ και κίτρινα άνθη. Εκπληκτικής ποιότητας πιάτο, όπου ο αστακός, παρά την ελάχιστη ποσότητά του, απογείωνε κυριολεκτικά τη νοστιμιά του εδέσματος! Τιμή 19 €.

• Για γλυκό δοκιμάσαμε το καλύτερο τιραμισού εν Ελλάδι (!! ), σε μεγάλο διαφανές μπολ, όπου μας περίχυσαν έξτρα καφέ εσπρέσο. Ήταν πολύ καλό κομμάτι, το οποίο φυσικά μοιραστήκαμε. Τιμή του: 8.00 €.
Για τα γλυκά και τα εδέσματα αξίζουν συγχαρητήρια στον σεμνό και αεικίνητο κ. Λίτσα!!

• Ήπιαμε εμφιαλωμένο νερό, αφού ρωτηθήκαμε, στα 2.50 €.

Στο τέλος, μας κέρασαν εξαιρετικής ποιότητας limoncello!

Πληρώσαμε 54.50 €, δηλ. κατηγορία 26/36 €, που προφανώς αντικατόπτριζαν πλήρως την όλη γαστρονομική αυτή εμπειρία μας!

Συμπερασματικά, θεωρώ ότι οι Χαλανδριώτες είναι τυχεροί, αφού διαθέτουν τα πιο καλά ιταλικά, όπως MARGOT, GRATELLA, PORTOFINO, AL PINO κ. λπ.

Ο φίλος Jim που νομίζω πως μένει στην περιοχή, καθώς κι ο αγαπητός mavtasos, αν μας διαβάζει καμιά φορά, ενθουσιασμένος κάποτε με την Casa di Pasta και διάφορα νεότερα, ας σπεύσουν, καθώς και όλοι οι λοιποί γευσιγνώστες που τους εμπιστευόμαστε!
Δεν θα μετανιώσουν με τη ΜARGOT, την οποία βαθμολόγησα με φουλ τεσσάρια!!


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

piperman

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου

Γεύση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Εξυπηρέτηση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Χώρος

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Value for money

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

€ / Άτομο

26-36

Κυριακή 2/12 γύρω στις 5 το απόγευμα βρισκόμαστε στο Χαλάνδρι, με ρεκόρ καλών εστιατορίων, και για καλή μας τύχη βρίσκουμε τραπέζι για 2, στο ανανεωμένο εκλεκτό ιταλικό MARGOT (M), που μέχρι πέρσι άκουγε στο όνομα Due Amici, στην Αγίου Γεωργίου. Φέτος λοιπόν τον Απρίλη άνοιξε με τη νέα του ονομασία MARGOT, από την ομάδα του Δημήτρη Κοντόπουλου, της Scala Vinoteca του Κολωνακίου και της Μαίρης Βερνάρδου, έχοντας για σεφ τον μοναδικό Σωτήρη Λίτσα (του Mushroom Restaurant της Γλυφάδας, 2013-15).
Το Μ ανοίγει Τρίτη με Σάββατο βράδυ, και Σ/Κ μεσημέρι. Την Κυριακή κλείνει στις 6.15 μ. μ. και γι’ αυτό είπα προηγουμένως ότι ήμασταν τυχεροί.

Στον ζεστό ατμοσφαιρικό χώρο υπάρχουν δύο αίθουσες σχήματος γάμα, χωρητικότητας περίπου 60 ατόμων και πίσω μικρή αυλή για το καλοκαίρι. Επικρατεί το καφέ σκούρο ξύλο σε τραπεζοκαθίσματα, επένδυση τοίχων και δάπεδο, όπου συνυπάρχουν και ασπρόμαυρες ρομβοειδείς πλάκες, καθώς και μικρότερες ορθογώνιες. Απ’ την οροφή κρεμαστά μαύρα φωτιστικά, ενώ στους τοίχους ιταλικά ρετρό καδράκια. Αριστερά μπαίνοντας ξεχωρίζει το μπαρ με 3 stools, ενώ δεξιά, η ανοιχτή κουζίνα με τον σεφ και τους τρεις βοηθούς του επί το έργον! Το μαγαζί ήταν ακόμα σχεδόν γεμάτο!
Τόσο τα πιάτα όσο και τα σουπλά αλλά και οι χαρτοπετσέτες είχαν χαραγμένη την επωνυμία, καθώς και για σήμα τους μια μαύρη αλεπού, εμπνευσμένη ίσως από κάποιο παραμύθι!

Τόσο εξωτερικά, όσο και μέσα ήταν εμφανής ο Χριστουγεννιάτικος διάκοσμος με τα απαραίτητα λαμπιόνια, ενώ και στα τραπέζια υπήρχαν μικρά εορταστικά δεντράκια.
Στο βάθος της δεύτερης αίθουσας, όπου μάλιστα υπάρχει και μια μικρή κάβα, βρίσκονται τρία WC πλήρως εξοπλισμένα, ανδρών, γυναικών και ΑΜΕΑ, με αποχρώσεις γκρι και ανθρακί.
Μουσική, σε απαλή ένταση, ακούγονταν κυρίως τζαζ.

Στην εξυπηρέτηση, τόσο ο μαιτρ Γιάννης Κοντογιάννης (απ’ το NEW TASTE, INBI & COSTA NAVARINO), όσο και οι 3-4 σερβιτόροι, με τις μαύρες στολές και τα άσπρα πουκάμισα (στολή και των μαγείρων) ήταν ευγενικοί, χαμογελαστοί και αποτελεσματικοί στη δουλειά τους.

Το μενού περιλαμβάνει 5 πίτσες και 3 σαλάτες, από 9-13 €, 7 ορεκτικά στα 5.5-17 €, 6 ζυμαρικά και ριζότο, στα 14-19 €, 4 κυρίως πιάτα στα 16-28 €, καθώς και 3 γλυκά στα 8-8.50 €.

Η λίστα ποτών έχει 5 μπύρες 5-6 €, καμιά 50αριά ετικέτες ελληνικών και ιταλικών κρασιών από 20-100 € περίπου (για κάποια εκλεκτά Barolo), καθώς και ποτήρια κρασί στα 4-10 €, κ. λπ.

Στην αρχή μας κέρασαν ζεστές μπουκιές από καπνιστό χέλι με βασιλικό, δύο κυλινδρικά amatricini σε ορθογώνια ξύλινη βάση: σκέτη μπουκιά και συχώριο, που λέει κι ο Μαμαλάκης!

Κατόπιν πήραμε τα εξής:

• Μια πεντανόστιμη πίτσα με λεπτή ζύμη, ορθογώνιου σχήματος πέντε τεμαχίων (good things in small packages! ), με κατσικίσιο τυρί, πατάτα και ευδιάκριτα κομμάτια μαύρης φρέσκιας τρούφας. Το δεντρολίβανο τής πρόσθετε καταπληκτική επίγευση! Τιμή στα 10 €.

• Η φίλη μου πήρε μία μερίδα ζυμαρικά agnolotti (κυριολεκτικά οδοντωτές σακουλίτσες), έδεσμα του Piemonte, της Β. Ιταλίας. Ήταν σπιτικά ζυμαρικά, που σημειωτέον παρασκευάζονται σχεδόν όλα στον Α’ όροφο του κτιρίου! Συνολικά 7-8 κομμάτια απίθανης γεύσης, γεμιστά με πατάτα, φρέσκια τρούφα και λίγο αρακά, παρουσιασμένα σε χρωματική πανδαισία με κάποια φαγώσιμα λουλούδια! Τιμή 15 €.

• Εγώ πήρα ριζότο με φρέσκο αστακό και φρέσκιες τρούφες, που ήρθε σε βαθύ πιάτο, επίσης με φαγώσιμα μοβ και κίτρινα άνθη. Εκπληκτικής ποιότητας πιάτο, όπου ο αστακός, παρά την ελάχιστη ποσότητά του, απογείωνε κυριολεκτικά τη νοστιμιά του εδέσματος! Τιμή 19 €.

• Για γλυκό δοκιμάσαμε το καλύτερο τιραμισού εν Ελλάδι (!! ), σε μεγάλο διαφανές μπολ, όπου μας περίχυσαν έξτρα καφέ εσπρέσο. Ήταν πολύ καλό κομμάτι, το οποίο φυσικά μοιραστήκαμε. Τιμή του: 8.00 €.
Για τα γλυκά και τα εδέσματα αξίζουν συγχαρητήρια στον σεμνό και αεικίνητο κ. Λίτσα!!

• Ήπιαμε εμφιαλωμένο νερό, αφού ρωτηθήκαμε, στα 2.50 €.

Στο τέλος, μας κέρασαν εξαιρετικής ποιότητας limoncello!

Πληρώσαμε 54.50 €, δηλ. κατηγορία 26/36 €, που προφανώς αντικατόπτριζαν πλήρως την όλη γαστρονομική αυτή εμπειρία μας!

Συμπερασματικά, θεωρώ ότι οι Χαλανδριώτες είναι τυχεροί, αφού διαθέτουν τα πιο καλά ιταλικά, όπως MARGOT, GRATELLA, PORTOFINO, AL PINO κ. λπ.

Ο φίλος Jim που νομίζω πως μένει στην περιοχή, καθώς κι ο αγαπητός mavtasos, αν μας διαβάζει καμιά φορά, ενθουσιασμένος κάποτε με την Casa di Pasta και διάφορα νεότερα, ας σπεύσουν, καθώς και όλοι οι λοιποί γευσιγνώστες που τους εμπιστευόμαστε!
Δεν θα μετανιώσουν με τη ΜARGOT, την οποία βαθμολόγησα με φουλ τεσσάρια!!


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.