Loader

04 Ιαν 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
10-16

Σε λίγες μέρες κλείνει μισόν αιώνα λειτουργίας και είναι πλέον ένας θεσμός της εστίασής μας στην Αθήνα. Αναφέρομαι βέβαια στο Παγκρατιώτικο κόσμημα της οδού Ευφρονίου, το FATSIO (F), που ιδρύθηκε απ’ τον Κώστα Φάτσιο το 1969.
Την οικογενειακή επιχείρηση λειτουργούν εδώ και δεκαετίες ο γιος Γιώργος, ο σεφ με τις εμπνευσμένες Πολίτικες εξευρωπαϊσμένες σπεσιαλιτέ του και ο εγγονός Κώστας, που είναι ο υπεύθυνος της αίθουσας, αλλά και βοηθός του πατέρα του σε ορισμένα φαγητά (μουσακά) αλλά και γλυκά (κρέμα-σοκολάτα, και τα διάφορα σιροπιαστά).

Το εορταστικό F είναι χάρμα οφθαλμών με το Χριστουγεννιάτικο δένδρο, τα λαμπιόνια παντού τριγύρω, καθώς και τις εορταστικές πολύχρωμες επιγραφές.
Η όλη γιορταστική ατμόσφαιρα ταιριάζει απόλυτα με το περιβάλλον και τη διακόσμηση του ψηλοτάβανου αυτού χώρου, με τις πολύχρωμες οροφές που κοσμούν διάφορα νεοβυζαντινά σχέδια, ενώ στους τοίχους διακρίνονται γκραβούρες με τα Πριγκηπονήσια (στην Πρίγκηπο πρωτοάνοιξε ο παππούς Κώστας το ομώνυμο μαγαζί του το 1948), τη Μεγάλη του Γένους Σχολή, κ. λπ.
Όλα τα τραπέζια είναι στρωμένα με πεντακάθαρα λινά κόκκινα και λευκά τραπεζομάντιλα και πετσέτες, και διαθέτουν το ατομικό τους κομψό πορτατίφ.
Στο υπόγειο, που βρίσκεται η κουζίνα όπου ο Γιώργος πραγματοποιεί καθημερινά τα θαύματά του, υπάρχει επίσης και η κοινή τουαλέτα που είναι υποδειγματικά καθαρή.

Στην αίθουσα ο Κώστας, άψογα κουστουμαρισμένος, σερβίρει με τη βοήθεια μιας ή δύο σερβιτόρων, τα εδέσματα που ο πελάτης έχει προηγουμένως επιλέξει από το Bain-marie. Λειτουργούν καθημερινά, μόνο τα μεσημέρια μέχρι τις 6 μ. μ. και τα Σ/Κ είναι συνήθως γεμάτοι. Εξακολουθούν να έχουν delivery για την περιοχή του Παγκρατίου.

Στην ιστορική αυτή αίθουσα σύχναζαν οι αείμνηστοι Μάνος, ο Dassin, η Συνοδινού, ο Ν. Κούνδουρος, για να θυμηθούμε μόνο κάποιους εκλιπόντες, ενώ καθημερινά συναντάς ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, πολιτικούς, επιχειρηματίες, κ. λπ.

Στο σημερινό μενού (Σάββατο 29/12) που βαθμιαία θα εμπλουτισθεί αύριο τελευταία Κυριακή του χρόνου, μεθαύριο Παραμονή και ανήμερα Πρωτοχρονιάς (λειτουργούν καθημερινά) εκτός απ’ τις φρέσκες σαλάτες, τα λαδερά και τα όσπρια, που σημειωτέον υπάρχουν σε καθημερινή βάση, υπήρχαν και οι εξής σπεσιαλιτέ τους:
Κοτόσουπα, γεμιστά Πολίτικα, κοτόπουλο φούρνου, παπουτσάκια μελιτζάνα, σνίτσελ, μοσχάρι τυλιχτό με μελιτζάνα, σαρδέλες φούρνου, όλα σε μονοψήφιες τιμές. Επίσης, είχαν της ώρας σολομό ψητό, στα 12 €, και σιροπιαστά γλυκά και κρέμες (αμυγδάλου και σοκολάτας) στα 2.50 €.

Εμείς (2 άτομα) παραγγείλαμε:

• Πολίτικη σαλάτα, με λάχανο, καρότο και τουρσιά, στα 4.40 €

• Τα δύο κουβέρ με το ψωμί, υγρομάντιλο, κ. λπ. στα 3.00 €

• Μία ζεστή κοτόσουπα, με ρυζάκι και κομμάτια βραστού κοτόπουλου, 5 €

• Ένα σνίτσελ, με δύο κομμάτια χοιρινού φιλέτου και ζεστές πατατοκροκέτες, στα 8.50 €

• Ένα μοσχάρι κοκκινιστό με μελιτζάνα τριγύρω του και γαρνιτούρα πατάτες φούρνου. Τιμή 9 €.

• Για γλυκό μοιραστήκαμε μια κρέμα σοκολάτα, στα 2.50 €.

Νερό ήρθε κανάτα με βρύσης.
Όλα τα φαγητά ήταν καταπληκτικής νοστιμιάς, όπως άλλωστε όλα αυτά τα χρόνια που πηγαίνω.

Ο λογαριασμός στα 32.40 € ήταν ένα πολύ λογικό τίμημα για το άριστο φαγητό και το όλο σέρβις στο συγκεκριμένο εορταστικό περιβάλλον.

Είναι ένα μέρος όπου συχνάζω τακτικά από τα φοιτητικά μου χρόνια, τη δεκαετία του 70, και ομολογώ ότι παραμένει αναλλοίωτο στον χρόνο, και για τον λόγο αυτό είναι από τα λίγα στέκια με σταθερή πελατεία δεκαετιών, η οποία ανανεώνεται με τις νεότερες γενιές των οικογενειών που το τιμούν.

Νομίζω ότι το Fatsio είναι ένα μικρό γαστρονομικό διαμαντάκι, ειδικά για τις μέρες αυτές των εορτών και του Νέου Έτους, όπου το μαγαζί θα γιορτάσει τα 50 του χρόνια στην Αθήνα μας. Αξίζει τον κόπο να το επισκεφθείτε κάποιο μεσημέρι, ειδικά όσοι δεν έτυχε να το γνωρίσετε.

Με τις πιο ειλικρινείς ευχές μου σε όλες και όλους για ένα αίσιο, ειρηνικό και δημιουργικό 2019, με περισσότερη ζωντάνια στο ask4food, που είμαστε όλοι εμείς οι λάτρεις γευσιγνωσίας, αλλά και τα στελέχη του που δημοσιεύουν τις κριτικές μας, τα οποία ελπίζω να μας καταχωρίσουν πολλούς νέους χώρους εστίασης που εκκρεμούν εδώ και καιρό!!

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη piperman.


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

04 Ιαν 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
10-16

Σε λίγες μέρες κλείνει μισόν αιώνα λειτουργίας και είναι πλέον ένας θεσμός της εστίασής μας στην Αθήνα. Αναφέρομαι βέβαια στο Παγκρατιώτικο κόσμημα της οδού Ευφρονίου, το FATSIO (F), που ιδρύθηκε απ’ τον Κώστα Φάτσιο το 1969.
Την οικογενειακή επιχείρηση λειτουργούν εδώ και δεκαετίες ο γιος Γιώργος, ο σεφ με τις εμπνευσμένες Πολίτικες εξευρωπαϊσμένες σπεσιαλιτέ του και ο εγγονός Κώστας, που είναι ο υπεύθυνος της αίθουσας, αλλά και βοηθός του πατέρα του σε ορισμένα φαγητά (μουσακά) αλλά και γλυκά (κρέμα-σοκολάτα, και τα διάφορα σιροπιαστά).

Το εορταστικό F είναι χάρμα οφθαλμών με το Χριστουγεννιάτικο δένδρο, τα λαμπιόνια παντού τριγύρω, καθώς και τις εορταστικές πολύχρωμες επιγραφές.
Η όλη γιορταστική ατμόσφαιρα ταιριάζει απόλυτα με το περιβάλλον και τη διακόσμηση του ψηλοτάβανου αυτού χώρου, με τις πολύχρωμες οροφές που κοσμούν διάφορα νεοβυζαντινά σχέδια, ενώ στους τοίχους διακρίνονται γκραβούρες με τα Πριγκηπονήσια (στην Πρίγκηπο πρωτοάνοιξε ο παππούς Κώστας το ομώνυμο μαγαζί του το 1948), τη Μεγάλη του Γένους Σχολή, κ. λπ.
Όλα τα τραπέζια είναι στρωμένα με πεντακάθαρα λινά κόκκινα και λευκά τραπεζομάντιλα και πετσέτες, και διαθέτουν το ατομικό τους κομψό πορτατίφ.
Στο υπόγειο, που βρίσκεται η κουζίνα όπου ο Γιώργος πραγματοποιεί καθημερινά τα θαύματά του, υπάρχει επίσης και η κοινή τουαλέτα που είναι υποδειγματικά καθαρή.

Στην αίθουσα ο Κώστας, άψογα κουστουμαρισμένος, σερβίρει με τη βοήθεια μιας ή δύο σερβιτόρων, τα εδέσματα που ο πελάτης έχει προηγουμένως επιλέξει από το Bain-marie. Λειτουργούν καθημερινά, μόνο τα μεσημέρια μέχρι τις 6 μ. μ. και τα Σ/Κ είναι συνήθως γεμάτοι. Εξακολουθούν να έχουν delivery για την περιοχή του Παγκρατίου.

Στην ιστορική αυτή αίθουσα σύχναζαν οι αείμνηστοι Μάνος, ο Dassin, η Συνοδινού, ο Ν. Κούνδουρος, για να θυμηθούμε μόνο κάποιους εκλιπόντες, ενώ καθημερινά συναντάς ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, πολιτικούς, επιχειρηματίες, κ. λπ.

Στο σημερινό μενού (Σάββατο 29/12) που βαθμιαία θα εμπλουτισθεί αύριο τελευταία Κυριακή του χρόνου, μεθαύριο Παραμονή και ανήμερα Πρωτοχρονιάς (λειτουργούν καθημερινά) εκτός απ’ τις φρέσκες σαλάτες, τα λαδερά και τα όσπρια, που σημειωτέον υπάρχουν σε καθημερινή βάση, υπήρχαν και οι εξής σπεσιαλιτέ τους:
Κοτόσουπα, γεμιστά Πολίτικα, κοτόπουλο φούρνου, παπουτσάκια μελιτζάνα, σνίτσελ, μοσχάρι τυλιχτό με μελιτζάνα, σαρδέλες φούρνου, όλα σε μονοψήφιες τιμές. Επίσης, είχαν της ώρας σολομό ψητό, στα 12 €, και σιροπιαστά γλυκά και κρέμες (αμυγδάλου και σοκολάτας) στα 2.50 €.

Εμείς (2 άτομα) παραγγείλαμε:

• Πολίτικη σαλάτα, με λάχανο, καρότο και τουρσιά, στα 4.40 €

• Τα δύο κουβέρ με το ψωμί, υγρομάντιλο, κ. λπ. στα 3.00 €

• Μία ζεστή κοτόσουπα, με ρυζάκι και κομμάτια βραστού κοτόπουλου, 5 €

• Ένα σνίτσελ, με δύο κομμάτια χοιρινού φιλέτου και ζεστές πατατοκροκέτες, στα 8.50 €

• Ένα μοσχάρι κοκκινιστό με μελιτζάνα τριγύρω του και γαρνιτούρα πατάτες φούρνου. Τιμή 9 €.

• Για γλυκό μοιραστήκαμε μια κρέμα σοκολάτα, στα 2.50 €.

Νερό ήρθε κανάτα με βρύσης.
Όλα τα φαγητά ήταν καταπληκτικής νοστιμιάς, όπως άλλωστε όλα αυτά τα χρόνια που πηγαίνω.

Ο λογαριασμός στα 32.40 € ήταν ένα πολύ λογικό τίμημα για το άριστο φαγητό και το όλο σέρβις στο συγκεκριμένο εορταστικό περιβάλλον.

Είναι ένα μέρος όπου συχνάζω τακτικά από τα φοιτητικά μου χρόνια, τη δεκαετία του 70, και ομολογώ ότι παραμένει αναλλοίωτο στον χρόνο, και για τον λόγο αυτό είναι από τα λίγα στέκια με σταθερή πελατεία δεκαετιών, η οποία ανανεώνεται με τις νεότερες γενιές των οικογενειών που το τιμούν.

Νομίζω ότι το Fatsio είναι ένα μικρό γαστρονομικό διαμαντάκι, ειδικά για τις μέρες αυτές των εορτών και του Νέου Έτους, όπου το μαγαζί θα γιορτάσει τα 50 του χρόνια στην Αθήνα μας. Αξίζει τον κόπο να το επισκεφθείτε κάποιο μεσημέρι, ειδικά όσοι δεν έτυχε να το γνωρίσετε.

Με τις πιο ειλικρινείς ευχές μου σε όλες και όλους για ένα αίσιο, ειρηνικό και δημιουργικό 2019, με περισσότερη ζωντάνια στο ask4food, που είμαστε όλοι εμείς οι λάτρεις γευσιγνωσίας, αλλά και τα στελέχη του που δημοσιεύουν τις κριτικές μας, τα οποία ελπίζω να μας καταχωρίσουν πολλούς νέους χώρους εστίασης που εκκρεμούν εδώ και καιρό!!

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη piperman.


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

piperman

Κυριακή 16 Ιουνίου

Γεύση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0

Εξυπηρέτηση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Χώρος

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0

Value for money

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

€ / Άτομο

10-16

Σε λίγες μέρες κλείνει μισόν αιώνα λειτουργίας και είναι πλέον ένας θεσμός της εστίασής μας στην Αθήνα. Αναφέρομαι βέβαια στο Παγκρατιώτικο κόσμημα της οδού Ευφρονίου, το FATSIO (F), που ιδρύθηκε απ’ τον Κώστα Φάτσιο το 1969.
Την οικογενειακή επιχείρηση λειτουργούν εδώ και δεκαετίες ο γιος Γιώργος, ο σεφ με τις εμπνευσμένες Πολίτικες εξευρωπαϊσμένες σπεσιαλιτέ του και ο εγγονός Κώστας, που είναι ο υπεύθυνος της αίθουσας, αλλά και βοηθός του πατέρα του σε ορισμένα φαγητά (μουσακά) αλλά και γλυκά (κρέμα-σοκολάτα, και τα διάφορα σιροπιαστά).

Το εορταστικό F είναι χάρμα οφθαλμών με το Χριστουγεννιάτικο δένδρο, τα λαμπιόνια παντού τριγύρω, καθώς και τις εορταστικές πολύχρωμες επιγραφές.
Η όλη γιορταστική ατμόσφαιρα ταιριάζει απόλυτα με το περιβάλλον και τη διακόσμηση του ψηλοτάβανου αυτού χώρου, με τις πολύχρωμες οροφές που κοσμούν διάφορα νεοβυζαντινά σχέδια, ενώ στους τοίχους διακρίνονται γκραβούρες με τα Πριγκηπονήσια (στην Πρίγκηπο πρωτοάνοιξε ο παππούς Κώστας το ομώνυμο μαγαζί του το 1948), τη Μεγάλη του Γένους Σχολή, κ. λπ.
Όλα τα τραπέζια είναι στρωμένα με πεντακάθαρα λινά κόκκινα και λευκά τραπεζομάντιλα και πετσέτες, και διαθέτουν το ατομικό τους κομψό πορτατίφ.
Στο υπόγειο, που βρίσκεται η κουζίνα όπου ο Γιώργος πραγματοποιεί καθημερινά τα θαύματά του, υπάρχει επίσης και η κοινή τουαλέτα που είναι υποδειγματικά καθαρή.

Στην αίθουσα ο Κώστας, άψογα κουστουμαρισμένος, σερβίρει με τη βοήθεια μιας ή δύο σερβιτόρων, τα εδέσματα που ο πελάτης έχει προηγουμένως επιλέξει από το Bain-marie. Λειτουργούν καθημερινά, μόνο τα μεσημέρια μέχρι τις 6 μ. μ. και τα Σ/Κ είναι συνήθως γεμάτοι. Εξακολουθούν να έχουν delivery για την περιοχή του Παγκρατίου.

Στην ιστορική αυτή αίθουσα σύχναζαν οι αείμνηστοι Μάνος, ο Dassin, η Συνοδινού, ο Ν. Κούνδουρος, για να θυμηθούμε μόνο κάποιους εκλιπόντες, ενώ καθημερινά συναντάς ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, πολιτικούς, επιχειρηματίες, κ. λπ.

Στο σημερινό μενού (Σάββατο 29/12) που βαθμιαία θα εμπλουτισθεί αύριο τελευταία Κυριακή του χρόνου, μεθαύριο Παραμονή και ανήμερα Πρωτοχρονιάς (λειτουργούν καθημερινά) εκτός απ’ τις φρέσκες σαλάτες, τα λαδερά και τα όσπρια, που σημειωτέον υπάρχουν σε καθημερινή βάση, υπήρχαν και οι εξής σπεσιαλιτέ τους:
Κοτόσουπα, γεμιστά Πολίτικα, κοτόπουλο φούρνου, παπουτσάκια μελιτζάνα, σνίτσελ, μοσχάρι τυλιχτό με μελιτζάνα, σαρδέλες φούρνου, όλα σε μονοψήφιες τιμές. Επίσης, είχαν της ώρας σολομό ψητό, στα 12 €, και σιροπιαστά γλυκά και κρέμες (αμυγδάλου και σοκολάτας) στα 2.50 €.

Εμείς (2 άτομα) παραγγείλαμε:

• Πολίτικη σαλάτα, με λάχανο, καρότο και τουρσιά, στα 4.40 €

• Τα δύο κουβέρ με το ψωμί, υγρομάντιλο, κ. λπ. στα 3.00 €

• Μία ζεστή κοτόσουπα, με ρυζάκι και κομμάτια βραστού κοτόπουλου, 5 €

• Ένα σνίτσελ, με δύο κομμάτια χοιρινού φιλέτου και ζεστές πατατοκροκέτες, στα 8.50 €

• Ένα μοσχάρι κοκκινιστό με μελιτζάνα τριγύρω του και γαρνιτούρα πατάτες φούρνου. Τιμή 9 €.

• Για γλυκό μοιραστήκαμε μια κρέμα σοκολάτα, στα 2.50 €.

Νερό ήρθε κανάτα με βρύσης.
Όλα τα φαγητά ήταν καταπληκτικής νοστιμιάς, όπως άλλωστε όλα αυτά τα χρόνια που πηγαίνω.

Ο λογαριασμός στα 32.40 € ήταν ένα πολύ λογικό τίμημα για το άριστο φαγητό και το όλο σέρβις στο συγκεκριμένο εορταστικό περιβάλλον.

Είναι ένα μέρος όπου συχνάζω τακτικά από τα φοιτητικά μου χρόνια, τη δεκαετία του 70, και ομολογώ ότι παραμένει αναλλοίωτο στον χρόνο, και για τον λόγο αυτό είναι από τα λίγα στέκια με σταθερή πελατεία δεκαετιών, η οποία ανανεώνεται με τις νεότερες γενιές των οικογενειών που το τιμούν.

Νομίζω ότι το Fatsio είναι ένα μικρό γαστρονομικό διαμαντάκι, ειδικά για τις μέρες αυτές των εορτών και του Νέου Έτους, όπου το μαγαζί θα γιορτάσει τα 50 του χρόνια στην Αθήνα μας. Αξίζει τον κόπο να το επισκεφθείτε κάποιο μεσημέρι, ειδικά όσοι δεν έτυχε να το γνωρίσετε.

Με τις πιο ειλικρινείς ευχές μου σε όλες και όλους για ένα αίσιο, ειρηνικό και δημιουργικό 2019, με περισσότερη ζωντάνια στο ask4food, που είμαστε όλοι εμείς οι λάτρεις γευσιγνωσίας, αλλά και τα στελέχη του που δημοσιεύουν τις κριτικές μας, τα οποία ελπίζω να μας καταχωρίσουν πολλούς νέους χώρους εστίασης που εκκρεμούν εδώ και καιρό!!

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη piperman.


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.