Loader

08 Ιαν 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Νικάμε αδέρφια. Ένας μήνας + 2 ημέρες, και τελικά μου το καταχώρησαν το Yoleni's. Υπομονή αδέρφια, θα καταχωρήσουν και το δικό σας!
Ποδαρικό με το δεξί για το 2019 όπου άλλη κριτική ήταν προγραμματισμένη. Όμως στο Yoleni's είχαμε το γεύμα μας πριν τα γλυκά του Πορτατίφ, οπότε θα προηγηθεί, εξάλλου οι εντυπώσεις ήταν άκρως θετικές.

Η περίπτωση του Yo είναι από εκείνες που υπόσχονται πολλά και τελικώς δεν απογοητεύουν. Εξηγώ. Είναι για όλα τα γούστα, casual ή πιο επίσημα, είναι deli για να φορτώσεις καλούδια για το σπίτι, είναι wine bar, είναι brunch που μπορεί να γίνει και lunch και dinner, είναι kids friendly, είναι κομψό, μοντέρνο, έχει μυρωδιά ευρωπαικής πρωτεύουσας, έχει κατεξοχήν ελληνικά προιόντα μικρών ή μεγαλύτερων παραγωγών, είναι για να σου φτιάξει τη διάθεση βρε παιδί μου, ότι εδώ κάτι γίνεται.
Οι οινολάτρες θα αγαπήσουν την θαυμαστή ποικιλία κρασιών προσφερόμενων σε
ποτήρι των 75 ή 150ml για testing / food pairing, σε τόσο καλές μάλιστα τιμές ώστε να περάσεις και σε 2ο και 3ο χωρίς να αναστενάξει ο προυπολογισμός.
Κρασιά που αλλού διατίθενται μόνο σε φιάλη, εδώ τα δοκιμάζεις και σε ποτήρι. Αν συνυπολογίσεις κιόλας ότι οι sommeliers προτείνουν έναν άψογο συνδυασμό κάθε πιάτου με το κατάλληλο κρασί του, καταλαβαίνεις την δουλειά που έχει γίνει.
Σκέψου, ας πούμε, ότι εγώ έτρεξα μόλις είδα στον κατάλογο το Vinsanto, που το λάτρεψα μετά από πρόσφατο ταξίδι-οινογνωσια και το έψαχνα διακαώς.

Ξεκινώντας λοιπόν, το σέρβις και η επικοινωνία στο τηλέφωνο που προηγήθηκε, άψογα και τα δύο. Με κράτηση από etable για τους μη καπνίζοντες (έτρεχε και μια έκπτωση εκείνες τις ημέρες, όχι πλέον απ'όσο βλέπω τώρα) μου τηλεφώνησαν ότι μας έχουν κρατήσει άνετο & ήσυχο τραπέζι στο κελάρι που είναι ο πιο όμορφος χώρος τους, επίσης πολύ ζεστά και εορταστικά διακοσμημένος. Τόσο η υποδοχή, η ενημέρωση περί του μενού & το πολύ ευχάριστο κλίμα που δημιούργησαν στο τραπέζι μας μαζί με τις άψογες γνώσεις του νεαρού sommelier που μας ανέλαβε προσωπικά, παίρνουν επάξια το 4άρι.

Δεν θα κουράσω με το μενού και τον προσανατολισμό του, μιας και υπάρχει πλήρως διαθέσιμο και τιμολογημένο στο etable. Εμείς (4 άτομα) λόγω μεσημεριού συνδυάσαμε κάποια πιάτα από το κανονικό μενού με κάποια του brunch που ισχύει μέχρι τις 16:00 μ. μ.

Το εμφιαλωμένο νερό που μας περίμενε στο καλόγουστα στρωμένο τραπέζι, ζήτησα και αντικαταστάθηκε με κανάτα χωρίς κανένα πρόβλημα. Ξεκινήσαμε με την φάβα Σχοινούσας (4,50€) καλής θερμοκρασίας και βελούδινης πυκνότητας, στολισμένη με ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι τόσο όσο, μαιντανό & κάπαρη. Είναι ακριβώς τα στολίδια που μου αρέσουν στη φάβα. Νόστιμη, αν και κάπως αναιμική ως ποσότητα και χωρίς κάποιο κριτσινάκι στο πλάι, ή έστω λίγο ψωμί. Μάλλον έπρεπε να παραγγελθεί εξτρά.
Ακολούθως δοκιμάσαμε την Μακεδονίτικη σαλάτα (5,90€) σε ποσότητα μόλις για 2 άτομα, οριακά δοκιμάσαμε και οι 4 από ελάχιστη. Από τα υλικά της φρέσκο σπανάκι, φασόλια, παστουρμά, πάστα πιπεριάς Φλωρίνης, πάπρικα & πιπέρι, βαλσάμικο & ελαιόλαδο, κυριάρχησε το σπανάκι. Ήταν ωστόσο πολύ δροσερή και γευστική. Στη φωτό που έχω μπροστά μου βλέπω και κουκουνάρι.

Από την ενότητα ΄Αυγά΄, οι 3 της παρέας αντέγραψαν ο ένας τον άλλον. Γέμισαν το τραπέζι με 3 πιάτα eggs benedict, αποτελούμενα από 2 ελαφροψημένα μπριοσάκια και πάνω τους ρόδινες τρυφερές φέτες ψητό χοιρομήριο, 2 αυγά βιολογικά στους 65 βαθμούς (σαν ποσέ) και sauce Hollandaise. Ωραία στημένο πιάτο, χωρίς φιοριτούρες, γευστικό, καθώς άρεσε και το τσάκισαν, δοκίμασα λίγο και μου άρεσε ( 3χ8,90€).
Η δική μου επιλογή τί άλλο θα ήταν από τον βουβαλίσιο καβουρμά Σερρών με αυγά στους 65. Στρογγυλό μαλακό & νόστιμο κομμάτι καβουρμά, με τους υγρούς κρόκους που έσπασαν, έγινε πανδαισία. Υπήρχε και ψωμάκι χωριάτικο στο πλάι για τα δέοντα βουτήγματα, ενώ κάτι ντοματίνια εδώ κι εκεί έδειχναν περιττά σαν σκόρπια διαδήλωση. Απλό και όμορφο (8,50€).

Τέλος, δεν γινόταν να μην τιμήσουμε και τις περιβόητες χειροποίητες πίτες τους στον ξυλόφουρνο, με δικό τους φύλλο και γεμίσεις (τυριά / αλλαντικά) από όλες τις γωνιές της Ελλάδας. Προς απογοήτευσή μας δεν είχαν την παστουρμαδόπιτα.
Κι έτσι τελικώς: κοτόπιτα Μετσόβου με δροσερό ντιπ γιαουρτιού (ξεψαχνισμένο στήθος, ποικιλία μανιταριών, καπνιστό τυρί μετσοβόνε - αγαπώ, και δεντρολίβανο) στα 5,90€ & μελιτζανοκιμαδόπιτα Θεσσαλίας με Καραμανλίδικη σάλτσα Καππαδοκίας - πικάντικη! με μοσχαρίσιο κιμά, πουρέ μελιτζάνας & μυρωδικά στα 6,90€.
Ιδανικές για sharing, έρχονται κομμένες σε 2 χορταστικά τετράγωνα κομμάτια, άκουσα κολακευτικά σχόλια και για τις δύο, αν και υπερίσχυσε λίγο η κιμαδένια λόγω ζουμερότητας, εγώ δίνω ένα τσικ παραπάνω στη μετσοβίτικη.
Επίσης είδα σε διπλανό τραπέζι υπέροχα πεινιρλί, δυστυχώς δεν ενημερωθήκαμε σχετικώς ούτε και τα βρήκα σε κάποιο ένθετο μενού.

Όλα τα παραπάνω κούμπωσαν ιδανικά με την οινική πρόταση Idylle D'Achinos La Tour Melas, καθώς επέμενα εγώ για ροζέ και μας προτάθηκε το συγκεκριμένο. Εξαιρετική επιλογή που ενθουσίασε, τιμή καταλόγου στα 26€ και λιανικής στα 14€, αγοράσαμε και ένα εξτρά μπουκάλι για το σπίτι.
Το κλείσιμο για μένα έγινε φυσικά με ένα ποτήρι Σαντορινιό Vinsanto - θεία κοινωνία... Αλλά και με ένα δικό τους κέρασμα, αρωματικό οινόμελο σε σφηνάκια.

Το σύνολο του λογαριασμού με κανονική απόδειξη ήταν στα 88,90€ και μετά την έκπτωση διαμορφώθηκε στα 72€, από τα οποία τα 20+ ήταν για το κρασί (δεν υπολογίζω την εξτρά αγορά για το σπίτι). Υψηλό vfm με τις αρχικές τιμές που αναφέρω πιο πάνω, σίγουρα με την έκπτωση ακόμη καλύτερα.
Από αυτήν τη συνολικά εξαιρετική πρώτη εορταστική συνεύρεση του Δεκέμβρη, μόνο ευχάριστες εντυπώσεις έχουμε. Κι εμένα μου αρέσει πάντα να μου λένε μετά από μέρες πόσο ωραία επιλογή έκανα.

Θεωρώ το Yoleni's ένα στολίδι της ελληνικής γαστρονομίας για το κέντρο της Αθήνας, που δίνει δυναμικό παρών. Το είδα να επιβεβαιώνεται όταν φεύγοντας Κυριακή απόγευμα σε ώρα σχετικά ΄νεκρή΄ έσφυζε από κόσμο που ακόμη έμπαινε και ήταν σε αναμονή τραπεζιού. Μου άρεσε και η φιλοσοφία του και οι μικρές του λεπτομέρειες. Για όποιον επίσης ενδιαφέρεται για τα βήματα του Σκουλά, εδώ έχει πλέον μεταφέρει τα κουζινικά του, στον 1ο όροφο του Yo όπου συστεγάζεται το Magna Grecia με κρέατα που προμηθεύεται από το Carnicero.

Καλή μας Χρονιά λοιπόν!!


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

08 Ιαν 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Νικάμε αδέρφια. Ένας μήνας + 2 ημέρες, και τελικά μου το καταχώρησαν το Yoleni's. Υπομονή αδέρφια, θα καταχωρήσουν και το δικό σας!
Ποδαρικό με το δεξί για το 2019 όπου άλλη κριτική ήταν προγραμματισμένη. Όμως στο Yoleni's είχαμε το γεύμα μας πριν τα γλυκά του Πορτατίφ, οπότε θα προηγηθεί, εξάλλου οι εντυπώσεις ήταν άκρως θετικές.

Η περίπτωση του Yo είναι από εκείνες που υπόσχονται πολλά και τελικώς δεν απογοητεύουν. Εξηγώ. Είναι για όλα τα γούστα, casual ή πιο επίσημα, είναι deli για να φορτώσεις καλούδια για το σπίτι, είναι wine bar, είναι brunch που μπορεί να γίνει και lunch και dinner, είναι kids friendly, είναι κομψό, μοντέρνο, έχει μυρωδιά ευρωπαικής πρωτεύουσας, έχει κατεξοχήν ελληνικά προιόντα μικρών ή μεγαλύτερων παραγωγών, είναι για να σου φτιάξει τη διάθεση βρε παιδί μου, ότι εδώ κάτι γίνεται.
Οι οινολάτρες θα αγαπήσουν την θαυμαστή ποικιλία κρασιών προσφερόμενων σε
ποτήρι των 75 ή 150ml για testing / food pairing, σε τόσο καλές μάλιστα τιμές ώστε να περάσεις και σε 2ο και 3ο χωρίς να αναστενάξει ο προυπολογισμός.
Κρασιά που αλλού διατίθενται μόνο σε φιάλη, εδώ τα δοκιμάζεις και σε ποτήρι. Αν συνυπολογίσεις κιόλας ότι οι sommeliers προτείνουν έναν άψογο συνδυασμό κάθε πιάτου με το κατάλληλο κρασί του, καταλαβαίνεις την δουλειά που έχει γίνει.
Σκέψου, ας πούμε, ότι εγώ έτρεξα μόλις είδα στον κατάλογο το Vinsanto, που το λάτρεψα μετά από πρόσφατο ταξίδι-οινογνωσια και το έψαχνα διακαώς.

Ξεκινώντας λοιπόν, το σέρβις και η επικοινωνία στο τηλέφωνο που προηγήθηκε, άψογα και τα δύο. Με κράτηση από etable για τους μη καπνίζοντες (έτρεχε και μια έκπτωση εκείνες τις ημέρες, όχι πλέον απ'όσο βλέπω τώρα) μου τηλεφώνησαν ότι μας έχουν κρατήσει άνετο & ήσυχο τραπέζι στο κελάρι που είναι ο πιο όμορφος χώρος τους, επίσης πολύ ζεστά και εορταστικά διακοσμημένος. Τόσο η υποδοχή, η ενημέρωση περί του μενού & το πολύ ευχάριστο κλίμα που δημιούργησαν στο τραπέζι μας μαζί με τις άψογες γνώσεις του νεαρού sommelier που μας ανέλαβε προσωπικά, παίρνουν επάξια το 4άρι.

Δεν θα κουράσω με το μενού και τον προσανατολισμό του, μιας και υπάρχει πλήρως διαθέσιμο και τιμολογημένο στο etable. Εμείς (4 άτομα) λόγω μεσημεριού συνδυάσαμε κάποια πιάτα από το κανονικό μενού με κάποια του brunch που ισχύει μέχρι τις 16:00 μ. μ.

Το εμφιαλωμένο νερό που μας περίμενε στο καλόγουστα στρωμένο τραπέζι, ζήτησα και αντικαταστάθηκε με κανάτα χωρίς κανένα πρόβλημα. Ξεκινήσαμε με την φάβα Σχοινούσας (4,50€) καλής θερμοκρασίας και βελούδινης πυκνότητας, στολισμένη με ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι τόσο όσο, μαιντανό & κάπαρη. Είναι ακριβώς τα στολίδια που μου αρέσουν στη φάβα. Νόστιμη, αν και κάπως αναιμική ως ποσότητα και χωρίς κάποιο κριτσινάκι στο πλάι, ή έστω λίγο ψωμί. Μάλλον έπρεπε να παραγγελθεί εξτρά.
Ακολούθως δοκιμάσαμε την Μακεδονίτικη σαλάτα (5,90€) σε ποσότητα μόλις για 2 άτομα, οριακά δοκιμάσαμε και οι 4 από ελάχιστη. Από τα υλικά της φρέσκο σπανάκι, φασόλια, παστουρμά, πάστα πιπεριάς Φλωρίνης, πάπρικα & πιπέρι, βαλσάμικο & ελαιόλαδο, κυριάρχησε το σπανάκι. Ήταν ωστόσο πολύ δροσερή και γευστική. Στη φωτό που έχω μπροστά μου βλέπω και κουκουνάρι.

Από την ενότητα ΄Αυγά΄, οι 3 της παρέας αντέγραψαν ο ένας τον άλλον. Γέμισαν το τραπέζι με 3 πιάτα eggs benedict, αποτελούμενα από 2 ελαφροψημένα μπριοσάκια και πάνω τους ρόδινες τρυφερές φέτες ψητό χοιρομήριο, 2 αυγά βιολογικά στους 65 βαθμούς (σαν ποσέ) και sauce Hollandaise. Ωραία στημένο πιάτο, χωρίς φιοριτούρες, γευστικό, καθώς άρεσε και το τσάκισαν, δοκίμασα λίγο και μου άρεσε ( 3χ8,90€).
Η δική μου επιλογή τί άλλο θα ήταν από τον βουβαλίσιο καβουρμά Σερρών με αυγά στους 65. Στρογγυλό μαλακό & νόστιμο κομμάτι καβουρμά, με τους υγρούς κρόκους που έσπασαν, έγινε πανδαισία. Υπήρχε και ψωμάκι χωριάτικο στο πλάι για τα δέοντα βουτήγματα, ενώ κάτι ντοματίνια εδώ κι εκεί έδειχναν περιττά σαν σκόρπια διαδήλωση. Απλό και όμορφο (8,50€).

Τέλος, δεν γινόταν να μην τιμήσουμε και τις περιβόητες χειροποίητες πίτες τους στον ξυλόφουρνο, με δικό τους φύλλο και γεμίσεις (τυριά / αλλαντικά) από όλες τις γωνιές της Ελλάδας. Προς απογοήτευσή μας δεν είχαν την παστουρμαδόπιτα.
Κι έτσι τελικώς: κοτόπιτα Μετσόβου με δροσερό ντιπ γιαουρτιού (ξεψαχνισμένο στήθος, ποικιλία μανιταριών, καπνιστό τυρί μετσοβόνε - αγαπώ, και δεντρολίβανο) στα 5,90€ & μελιτζανοκιμαδόπιτα Θεσσαλίας με Καραμανλίδικη σάλτσα Καππαδοκίας - πικάντικη! με μοσχαρίσιο κιμά, πουρέ μελιτζάνας & μυρωδικά στα 6,90€.
Ιδανικές για sharing, έρχονται κομμένες σε 2 χορταστικά τετράγωνα κομμάτια, άκουσα κολακευτικά σχόλια και για τις δύο, αν και υπερίσχυσε λίγο η κιμαδένια λόγω ζουμερότητας, εγώ δίνω ένα τσικ παραπάνω στη μετσοβίτικη.
Επίσης είδα σε διπλανό τραπέζι υπέροχα πεινιρλί, δυστυχώς δεν ενημερωθήκαμε σχετικώς ούτε και τα βρήκα σε κάποιο ένθετο μενού.

Όλα τα παραπάνω κούμπωσαν ιδανικά με την οινική πρόταση Idylle D'Achinos La Tour Melas, καθώς επέμενα εγώ για ροζέ και μας προτάθηκε το συγκεκριμένο. Εξαιρετική επιλογή που ενθουσίασε, τιμή καταλόγου στα 26€ και λιανικής στα 14€, αγοράσαμε και ένα εξτρά μπουκάλι για το σπίτι.
Το κλείσιμο για μένα έγινε φυσικά με ένα ποτήρι Σαντορινιό Vinsanto - θεία κοινωνία... Αλλά και με ένα δικό τους κέρασμα, αρωματικό οινόμελο σε σφηνάκια.

Το σύνολο του λογαριασμού με κανονική απόδειξη ήταν στα 88,90€ και μετά την έκπτωση διαμορφώθηκε στα 72€, από τα οποία τα 20+ ήταν για το κρασί (δεν υπολογίζω την εξτρά αγορά για το σπίτι). Υψηλό vfm με τις αρχικές τιμές που αναφέρω πιο πάνω, σίγουρα με την έκπτωση ακόμη καλύτερα.
Από αυτήν τη συνολικά εξαιρετική πρώτη εορταστική συνεύρεση του Δεκέμβρη, μόνο ευχάριστες εντυπώσεις έχουμε. Κι εμένα μου αρέσει πάντα να μου λένε μετά από μέρες πόσο ωραία επιλογή έκανα.

Θεωρώ το Yoleni's ένα στολίδι της ελληνικής γαστρονομίας για το κέντρο της Αθήνας, που δίνει δυναμικό παρών. Το είδα να επιβεβαιώνεται όταν φεύγοντας Κυριακή απόγευμα σε ώρα σχετικά ΄νεκρή΄ έσφυζε από κόσμο που ακόμη έμπαινε και ήταν σε αναμονή τραπεζιού. Μου άρεσε και η φιλοσοφία του και οι μικρές του λεπτομέρειες. Για όποιον επίσης ενδιαφέρεται για τα βήματα του Σκουλά, εδώ έχει πλέον μεταφέρει τα κουζινικά του, στον 1ο όροφο του Yo όπου συστεγάζεται το Magna Grecia με κρέατα που προμηθεύεται από το Carnicero.

Καλή μας Χρονιά λοιπόν!!


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

Ucook

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου

Γεύση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0

Εξυπηρέτηση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Χώρος

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Value for money

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0

€ / Άτομο

17-25

Νικάμε αδέρφια. Ένας μήνας + 2 ημέρες, και τελικά μου το καταχώρησαν το Yoleni's. Υπομονή αδέρφια, θα καταχωρήσουν και το δικό σας!
Ποδαρικό με το δεξί για το 2019 όπου άλλη κριτική ήταν προγραμματισμένη. Όμως στο Yoleni's είχαμε το γεύμα μας πριν τα γλυκά του Πορτατίφ, οπότε θα προηγηθεί, εξάλλου οι εντυπώσεις ήταν άκρως θετικές.

Η περίπτωση του Yo είναι από εκείνες που υπόσχονται πολλά και τελικώς δεν απογοητεύουν. Εξηγώ. Είναι για όλα τα γούστα, casual ή πιο επίσημα, είναι deli για να φορτώσεις καλούδια για το σπίτι, είναι wine bar, είναι brunch που μπορεί να γίνει και lunch και dinner, είναι kids friendly, είναι κομψό, μοντέρνο, έχει μυρωδιά ευρωπαικής πρωτεύουσας, έχει κατεξοχήν ελληνικά προιόντα μικρών ή μεγαλύτερων παραγωγών, είναι για να σου φτιάξει τη διάθεση βρε παιδί μου, ότι εδώ κάτι γίνεται.
Οι οινολάτρες θα αγαπήσουν την θαυμαστή ποικιλία κρασιών προσφερόμενων σε
ποτήρι των 75 ή 150ml για testing / food pairing, σε τόσο καλές μάλιστα τιμές ώστε να περάσεις και σε 2ο και 3ο χωρίς να αναστενάξει ο προυπολογισμός.
Κρασιά που αλλού διατίθενται μόνο σε φιάλη, εδώ τα δοκιμάζεις και σε ποτήρι. Αν συνυπολογίσεις κιόλας ότι οι sommeliers προτείνουν έναν άψογο συνδυασμό κάθε πιάτου με το κατάλληλο κρασί του, καταλαβαίνεις την δουλειά που έχει γίνει.
Σκέψου, ας πούμε, ότι εγώ έτρεξα μόλις είδα στον κατάλογο το Vinsanto, που το λάτρεψα μετά από πρόσφατο ταξίδι-οινογνωσια και το έψαχνα διακαώς.

Ξεκινώντας λοιπόν, το σέρβις και η επικοινωνία στο τηλέφωνο που προηγήθηκε, άψογα και τα δύο. Με κράτηση από etable για τους μη καπνίζοντες (έτρεχε και μια έκπτωση εκείνες τις ημέρες, όχι πλέον απ'όσο βλέπω τώρα) μου τηλεφώνησαν ότι μας έχουν κρατήσει άνετο & ήσυχο τραπέζι στο κελάρι που είναι ο πιο όμορφος χώρος τους, επίσης πολύ ζεστά και εορταστικά διακοσμημένος. Τόσο η υποδοχή, η ενημέρωση περί του μενού & το πολύ ευχάριστο κλίμα που δημιούργησαν στο τραπέζι μας μαζί με τις άψογες γνώσεις του νεαρού sommelier που μας ανέλαβε προσωπικά, παίρνουν επάξια το 4άρι.

Δεν θα κουράσω με το μενού και τον προσανατολισμό του, μιας και υπάρχει πλήρως διαθέσιμο και τιμολογημένο στο etable. Εμείς (4 άτομα) λόγω μεσημεριού συνδυάσαμε κάποια πιάτα από το κανονικό μενού με κάποια του brunch που ισχύει μέχρι τις 16:00 μ. μ.

Το εμφιαλωμένο νερό που μας περίμενε στο καλόγουστα στρωμένο τραπέζι, ζήτησα και αντικαταστάθηκε με κανάτα χωρίς κανένα πρόβλημα. Ξεκινήσαμε με την φάβα Σχοινούσας (4,50€) καλής θερμοκρασίας και βελούδινης πυκνότητας, στολισμένη με ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι τόσο όσο, μαιντανό & κάπαρη. Είναι ακριβώς τα στολίδια που μου αρέσουν στη φάβα. Νόστιμη, αν και κάπως αναιμική ως ποσότητα και χωρίς κάποιο κριτσινάκι στο πλάι, ή έστω λίγο ψωμί. Μάλλον έπρεπε να παραγγελθεί εξτρά.
Ακολούθως δοκιμάσαμε την Μακεδονίτικη σαλάτα (5,90€) σε ποσότητα μόλις για 2 άτομα, οριακά δοκιμάσαμε και οι 4 από ελάχιστη. Από τα υλικά της φρέσκο σπανάκι, φασόλια, παστουρμά, πάστα πιπεριάς Φλωρίνης, πάπρικα & πιπέρι, βαλσάμικο & ελαιόλαδο, κυριάρχησε το σπανάκι. Ήταν ωστόσο πολύ δροσερή και γευστική. Στη φωτό που έχω μπροστά μου βλέπω και κουκουνάρι.

Από την ενότητα ΄Αυγά΄, οι 3 της παρέας αντέγραψαν ο ένας τον άλλον. Γέμισαν το τραπέζι με 3 πιάτα eggs benedict, αποτελούμενα από 2 ελαφροψημένα μπριοσάκια και πάνω τους ρόδινες τρυφερές φέτες ψητό χοιρομήριο, 2 αυγά βιολογικά στους 65 βαθμούς (σαν ποσέ) και sauce Hollandaise. Ωραία στημένο πιάτο, χωρίς φιοριτούρες, γευστικό, καθώς άρεσε και το τσάκισαν, δοκίμασα λίγο και μου άρεσε ( 3χ8,90€).
Η δική μου επιλογή τί άλλο θα ήταν από τον βουβαλίσιο καβουρμά Σερρών με αυγά στους 65. Στρογγυλό μαλακό & νόστιμο κομμάτι καβουρμά, με τους υγρούς κρόκους που έσπασαν, έγινε πανδαισία. Υπήρχε και ψωμάκι χωριάτικο στο πλάι για τα δέοντα βουτήγματα, ενώ κάτι ντοματίνια εδώ κι εκεί έδειχναν περιττά σαν σκόρπια διαδήλωση. Απλό και όμορφο (8,50€).

Τέλος, δεν γινόταν να μην τιμήσουμε και τις περιβόητες χειροποίητες πίτες τους στον ξυλόφουρνο, με δικό τους φύλλο και γεμίσεις (τυριά / αλλαντικά) από όλες τις γωνιές της Ελλάδας. Προς απογοήτευσή μας δεν είχαν την παστουρμαδόπιτα.
Κι έτσι τελικώς: κοτόπιτα Μετσόβου με δροσερό ντιπ γιαουρτιού (ξεψαχνισμένο στήθος, ποικιλία μανιταριών, καπνιστό τυρί μετσοβόνε - αγαπώ, και δεντρολίβανο) στα 5,90€ & μελιτζανοκιμαδόπιτα Θεσσαλίας με Καραμανλίδικη σάλτσα Καππαδοκίας - πικάντικη! με μοσχαρίσιο κιμά, πουρέ μελιτζάνας & μυρωδικά στα 6,90€.
Ιδανικές για sharing, έρχονται κομμένες σε 2 χορταστικά τετράγωνα κομμάτια, άκουσα κολακευτικά σχόλια και για τις δύο, αν και υπερίσχυσε λίγο η κιμαδένια λόγω ζουμερότητας, εγώ δίνω ένα τσικ παραπάνω στη μετσοβίτικη.
Επίσης είδα σε διπλανό τραπέζι υπέροχα πεινιρλί, δυστυχώς δεν ενημερωθήκαμε σχετικώς ούτε και τα βρήκα σε κάποιο ένθετο μενού.

Όλα τα παραπάνω κούμπωσαν ιδανικά με την οινική πρόταση Idylle D'Achinos La Tour Melas, καθώς επέμενα εγώ για ροζέ και μας προτάθηκε το συγκεκριμένο. Εξαιρετική επιλογή που ενθουσίασε, τιμή καταλόγου στα 26€ και λιανικής στα 14€, αγοράσαμε και ένα εξτρά μπουκάλι για το σπίτι.
Το κλείσιμο για μένα έγινε φυσικά με ένα ποτήρι Σαντορινιό Vinsanto - θεία κοινωνία... Αλλά και με ένα δικό τους κέρασμα, αρωματικό οινόμελο σε σφηνάκια.

Το σύνολο του λογαριασμού με κανονική απόδειξη ήταν στα 88,90€ και μετά την έκπτωση διαμορφώθηκε στα 72€, από τα οποία τα 20+ ήταν για το κρασί (δεν υπολογίζω την εξτρά αγορά για το σπίτι). Υψηλό vfm με τις αρχικές τιμές που αναφέρω πιο πάνω, σίγουρα με την έκπτωση ακόμη καλύτερα.
Από αυτήν τη συνολικά εξαιρετική πρώτη εορταστική συνεύρεση του Δεκέμβρη, μόνο ευχάριστες εντυπώσεις έχουμε. Κι εμένα μου αρέσει πάντα να μου λένε μετά από μέρες πόσο ωραία επιλογή έκανα.

Θεωρώ το Yoleni's ένα στολίδι της ελληνικής γαστρονομίας για το κέντρο της Αθήνας, που δίνει δυναμικό παρών. Το είδα να επιβεβαιώνεται όταν φεύγοντας Κυριακή απόγευμα σε ώρα σχετικά ΄νεκρή΄ έσφυζε από κόσμο που ακόμη έμπαινε και ήταν σε αναμονή τραπεζιού. Μου άρεσε και η φιλοσοφία του και οι μικρές του λεπτομέρειες. Για όποιον επίσης ενδιαφέρεται για τα βήματα του Σκουλά, εδώ έχει πλέον μεταφέρει τα κουζινικά του, στον 1ο όροφο του Yo όπου συστεγάζεται το Magna Grecia με κρέατα που προμηθεύεται από το Carnicero.

Καλή μας Χρονιά λοιπόν!!


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.