Loader
11 medium

08 Ιαν 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Στα απομεινάρια του Τηλέμαχου (καλά με αυτές τις αμερικανιές και τους γελοίους βλαχοπιθηκισμούς ανακατεύομαι για να το θέσω ευγενικά αλλά τι να γίνει τα λουστήκαμε κι αυτά) με το χιόνι να με έχει αποκλείσει σε εξωτικό προάστειο, μη έχοντας και πολλά πολλά να κάνω αφού ούτε στη δουλειά μπόρεσα να πάω ούτε να ξεμυτίσω γενικώς, είπα να αποτελιεώσω την κριτική για τις Βαρκούλες που επισκέφθηκα λίαν προσφάτως μεσημέρι αμέσως μετά την πρωτοχρονιά έχοντας κάνει κράτηση μέσω της γνωστής ιστοσελίδας μαζί με τη μαμά μου.
Δεν ήταν τυχαία η επιλογή για δύο λόγους: πρώτον γιατί το είχα υποσχεθεί έπειτα και από πολλές καλές κριτικές του a4f στη μαμά μου και δεύτερον γιατί η μέρα ήταν κατάλληλη αφενός γιατί θα μπορούσε κανείς να παρκάρει στο στενό δρόμο με την αγορά της Ν. Ιωνίας κλειστή, αφετέρου διότι μιά αποτοξίνωση με θαλασσινά μετά την συνεχή κρεατοφαγία που είχε προηγηθεί ήταν ότι έπρεπε.
Ετσι πρώτη φορά στις Βαρκούλες (Β) φτάσαμε σχεδόν σε χρόνο dt και παρκάραμε κυριολεκτικά απέξω. Σε γενικές γραμμές ήξερα τι να περιμένω αφού είχα πάει διαβασμένη και ομολογώ ότι οι Β μου άρεσαν πάρα πολύ από όλες τις απόψεις.
Ξεκινώντας από την ώρα που πήγαμε, ομολογώ ότι ήμουνα αρχικά επιφυλακτική γιατί πίστευα ότι θα ήμασταν οι μόνοι πελάτες στο μαγαζί, αλλά επειδή η μαμά μου δεν αρέσκεται στην ηλικία της να τρώει βαριά και μάλιστα το βράδυ, συμφώνησα ασυζητητί να πάμε μεσημέρι.
Ευχάριστη έκπληξη ήταν ότι δεν ήμασταν μόνες μας, υπήρχαν άλλες δύο παρέες και αργότερα κατέφθασαν και άλλες δύο. Σε ότι αφορά το χώρο εμείς πήγαμε για πρώτη φορά αλλά έχω την εντύπωση ότι πρέπει να είχε βαφτεί πρόσφατα και να είχε γίνει κάποια μικρή ανακαίνηση.
Το λέω αυτό γιατί το μαγαζί κυριολεκτικά έλαμπε και από καθαριότητα και από την αίσθηση του απολύτως καινούριου. Εξέταζα όση ώρα μείναμε, πολύ προσεκτικά, το χρώμα στους τοίχους και άλλες λεπτομέριες πχ φωτιστικά, κάτι γυάλινες προθήκες με ναυτικά είδη και πραγματικά αστραποβολούσαν όλα, σαν να τα είχαν γυαλίσει και ξεσκονίσει εκείνη τη στιγμή. Μου φαινόταν σα να πήγαινα σε εγκαίνια.
Ο χώρος είναι ένας χώρος ισόγειος με είσοδο στο πεζοδρόμιο που εσωτερικά έχει διαμορφωθεί σε 2 επίπεδα το κάτω με την κουζίνα από πίσω και το άνω που είναι αποκλειστικά σάλα. Επίσης βγάζει και μία σειρά τραπέζια στο πεζοδρόμιο για τις καλές μέρες. Το χρώμα που κυριαρχεί είναι άσπρο και ένα γκρι σιέλ πολύ πολύ ευχάριστο. Η διακόσμηση, φωτιστικά λάμπες θυέλλης και άλλα θαλασσινά είναι λιτή και σωστή δε σε πνίγει.
Στην υποδοχή ήταν μία ευγενέστατη κοπέλλα η οποία ήταν και αυτή που μας εξυπηρέτησε καθόλη τη διάρκεια της παραμονής μας, η οποία πραγματικά μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις αφού φαινόταν ότι είναι πολύ καλή επαγγελματίας, αλλά ταυτόχρονα εξαιρετικά φιλική, γρήγορη και ενημερωμένη. Γενικά το επίπεδό της ήταν gourmet εστιατορίου αρκετών αστεριών.
Μας έβαλε σε ένα τραπέζι για τέσσερεις στον επάνω χώρο, πράγμα ζωτικής σημασίας για να ευχαριστηθούμε το φαγητό και αμέσως μας έφερε τους καταλόγους καθώς και μία κανάτα νερό και το ψωμί μαζί με ένα πιατάκι με σαλάτα ταμπουλέ.
Επειδή διάβασα τα σχετικά με τις χρεώσεις του κουβέρ νομίζω ότι δεν χρεώνεται 1,20 πιά αλλά κάτι λιγότερο. Βέβαια εμάς δεν μας πείραξε διότι είμαστε του ψωμιού και μάλιστα ζητήσαμε και συμπλήρωμα.
Στα της παραγγελίας τώρα πέρα από τον πολύ κατατοπισμένο κατάλογο σε ούζα και τσίπουρα, ο κατάλογος των φαγητών ήταν και αυτός πλούσιος και επειδή υπάρχει και στην ιστοσελίδα του μαγαζιού και μάλιστα με τις τιμές, δεν θα αναφερθώ περαιτέρω παρά μόνο για να πώ ότι σε γενικές γραμμές η ποικιλία είναι αυτή που συναντά κανείς στα περισσότερα αντίστοιχα μεζεδοπωλεία με θαλασσινά, με θετικό την ύπαρξη οστράκων.
Βέβαια εκείνο που τελικά κάνει τη διαφορά είναι ο συνδυασμός γεύσης-ποιότητας καθώς και το τρίπτυχο ψήσιμο-τηγάνισμα-μαγείρεμα. Και εδώ οι Β τα πάνε αρκετά καλά από ότι φάινεται.
Συγκεκριμένα και κατόπιν επηρεασμού μου από την κριτική της Ucook που συνήθως ανταποκρίνεται στα γευστικά γούστα μου πήραμε τα παρακάτω:
1) Φάβα σαντορίνης με κρεμμυδάκι και μαιντανό Χ 4 ευρώ, η οποία πραγματικά ήταν μακράν από τις καλύτερες που έχω φάει. Ηρθε σε βαθύ πιάτο με έξτρα λάδι και λεμόνια δίπλα, ήταν ελαφρά ζεστή και βελούδινη και την εξαφανίσαμε, του ψωμιού στο πανεράκι υποβοηθούντος, ούτως ώστε να μην μέινει ούτε δείγμα.
2) Ενα γαριδάκι συμιακό Χ 9 ευρώ, το οποίο ήταν αριστούργημα αν και αρκετά μικρή ποσότητα σε ένα πιατάκι-βαρκάκι το οποίο δεν είχε καμμία λαδίλα και ήταν κατάφρεσκο.
Ισως το μόνο πιάτο σε τόσο μικρή μερίδα, κυριολεκτικά κάτω κι από μισή μερίδα. Μάλλον θα έπρεπε να το χεώνουν 12 ευρώ αλλά να βάζουν μία κανονική μερίδα γιατί έτσι είναι σα να χρεώνουν 18 ευρώ τη μερίδα!!
3) Χταποδοκεφτέδες Χ 5 ευρώ, τηγανητοί με δυόσμο και μαιντανό, πολύ καλοί φρεσκοτηγανισμένοι και νόστιμοι, μόνο λίγο παραπάνω αλατισμένοι, κάτι που τους έκανε να χρειάζονται απαραιτήτως λίγες σταγόνες από το λεμονάκι που τους συνόδευε.
4) και τέλος αυτό για το οποίο πήγαμε κυρίως, το κριθαρώτο γαρίδας Χ 15 ευρώ, που σερβιρίστηκε μέσα στο όστρακο της πίνας και που η εικόνα του ήταν τουλάχιστον επική.
Πραγματικά πολύ έξυπνη ιδέα ο τρόπος σερβιρίσματος και μιά και μιλάμε για πίνες πολύ θα ήθελα να κάνω μία παρένθεση και να προτείνω στις Β να σερβίρουν -όταν είναι δυνατό- τον πιό ωραίο θαλασσινό μεζέ που έχω φάει ποτέ (στη Ν. Λάμψακο εννοείται) τηγανητή πίνα μέσα στο όστρακό της- δεν υπάρχουν λόγια για αυτόν τον μεζέ.
Στο κριθαρώτο τώρα, μετά την αναπόληση της τηγανητής πίνας, πραγματικά μερίδα για 2-3 άτομα με 4 τεράστιες γαρίδες, κατεψυγμένες αλλά πολύ ζουμερές και αρκετά νόστιμες, με το κριθαράκι μαγειρεμένο με πολύ ψιλοκομμένα λαχανικά αλλά χωρίς καθόλου τυρί για κακή μου τύχη. Ισως κάτι ψύγματα από τριμμένο τυρί που μάλον κατά λάθος βρέθηκαν εκεί, αντίθετα είχε πασπαλιστεί με μαιντανό και πάπρικα. Μας άρεσε πάρα πολύ και βέβαια σχεδόν το περισσότερο το πήραμε πακέτο αφού ήταν αδύνατο να το τελειώσουμε. Ευτυχώς δεν παραγγείλαμε κι άλλα, όπως λογικά θα κάναμε, γιατί από Uccok, Pontiki κλπ γνώριζα προκαταβολικά το μέγεθος του πιάτου.
Ολα τα παραπάνω τα συνοδεύσαμε με νερό και τσίπουρο Αποστολάκη Χ 7,5 ευρώ νομίζω, (το οποίο έτσι κι αλλιώς εγώ δεν ήπια αλλά από την μαμά μου που είναι το αγαπημένο της ξέρω ότι γενικά δεν πειράζει στο κεφάλι) και τέλος μας κέρασαν πανακότα με μέλι και κρεμ καραμελέ μαζί με 2 σφηνάκια γρανίτα λεμόνι.
Στο κέρασμα θα σταθώ, γιατί η παρουσίασή του ήταν επίσης καταπληκτική. Ηρθε ένα μεγάλο μαύρο τετράγωνο πιάτο που διαγωνίως είχε τα δύο γλυκά πασπαλισμένα με τριμένο μπισκότο (τα οποία ήταν απίθανα) και στη μέση τα σφηνάκια γρανίτας λεμόνι με δύο μικρά κουταλάκια η οποία επίσης ήταν πολύ δροσιστική γιατί δεν ήταν του εμπορίου με προσθήκη χρώματος, αλλά μάλλον καταδική τους λευκή και υπόξινη.
Για όλα τα παραπάνω με μία έκπτωση που υπήρχε με την κράτηση και που δεν χρειάστηκε καν να την αναφέρουμε ή να την υπενθυμίσουμε (διότι ην έκαναν μόνοι τους), πληρώσαμε 38 ευρώ παρά κάτι.
Γενική εντύπωση? Αν όχι άριστη πάρα πάρα πολύ καλή. Ενας χώρος που θα ήθελα πολύ να ξαναπάω και ελπίζω να παραμείνει έτσι και να συνεχίζει να εξελίσσεται ακόμα προς το καλύτερο, με άριστο service, αξιοπρεπέστατες γεύσεις και πολύ καλές προοπτικές.


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

11 medium

08 Ιαν 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Στα απομεινάρια του Τηλέμαχου (καλά με αυτές τις αμερικανιές και τους γελοίους βλαχοπιθηκισμούς ανακατεύομαι για να το θέσω ευγενικά αλλά τι να γίνει τα λουστήκαμε κι αυτά) με το χιόνι να με έχει αποκλείσει σε εξωτικό προάστειο, μη έχοντας και πολλά πολλά να κάνω αφού ούτε στη δουλειά μπόρεσα να πάω ούτε να ξεμυτίσω γενικώς, είπα να αποτελιεώσω την κριτική για τις Βαρκούλες που επισκέφθηκα λίαν προσφάτως μεσημέρι αμέσως μετά την πρωτοχρονιά έχοντας κάνει κράτηση μέσω της γνωστής ιστοσελίδας μαζί με τη μαμά μου.
Δεν ήταν τυχαία η επιλογή για δύο λόγους: πρώτον γιατί το είχα υποσχεθεί έπειτα και από πολλές καλές κριτικές του a4f στη μαμά μου και δεύτερον γιατί η μέρα ήταν κατάλληλη αφενός γιατί θα μπορούσε κανείς να παρκάρει στο στενό δρόμο με την αγορά της Ν. Ιωνίας κλειστή, αφετέρου διότι μιά αποτοξίνωση με θαλασσινά μετά την συνεχή κρεατοφαγία που είχε προηγηθεί ήταν ότι έπρεπε.
Ετσι πρώτη φορά στις Βαρκούλες (Β) φτάσαμε σχεδόν σε χρόνο dt και παρκάραμε κυριολεκτικά απέξω. Σε γενικές γραμμές ήξερα τι να περιμένω αφού είχα πάει διαβασμένη και ομολογώ ότι οι Β μου άρεσαν πάρα πολύ από όλες τις απόψεις.
Ξεκινώντας από την ώρα που πήγαμε, ομολογώ ότι ήμουνα αρχικά επιφυλακτική γιατί πίστευα ότι θα ήμασταν οι μόνοι πελάτες στο μαγαζί, αλλά επειδή η μαμά μου δεν αρέσκεται στην ηλικία της να τρώει βαριά και μάλιστα το βράδυ, συμφώνησα ασυζητητί να πάμε μεσημέρι.
Ευχάριστη έκπληξη ήταν ότι δεν ήμασταν μόνες μας, υπήρχαν άλλες δύο παρέες και αργότερα κατέφθασαν και άλλες δύο. Σε ότι αφορά το χώρο εμείς πήγαμε για πρώτη φορά αλλά έχω την εντύπωση ότι πρέπει να είχε βαφτεί πρόσφατα και να είχε γίνει κάποια μικρή ανακαίνηση.
Το λέω αυτό γιατί το μαγαζί κυριολεκτικά έλαμπε και από καθαριότητα και από την αίσθηση του απολύτως καινούριου. Εξέταζα όση ώρα μείναμε, πολύ προσεκτικά, το χρώμα στους τοίχους και άλλες λεπτομέριες πχ φωτιστικά, κάτι γυάλινες προθήκες με ναυτικά είδη και πραγματικά αστραποβολούσαν όλα, σαν να τα είχαν γυαλίσει και ξεσκονίσει εκείνη τη στιγμή. Μου φαινόταν σα να πήγαινα σε εγκαίνια.
Ο χώρος είναι ένας χώρος ισόγειος με είσοδο στο πεζοδρόμιο που εσωτερικά έχει διαμορφωθεί σε 2 επίπεδα το κάτω με την κουζίνα από πίσω και το άνω που είναι αποκλειστικά σάλα. Επίσης βγάζει και μία σειρά τραπέζια στο πεζοδρόμιο για τις καλές μέρες. Το χρώμα που κυριαρχεί είναι άσπρο και ένα γκρι σιέλ πολύ πολύ ευχάριστο. Η διακόσμηση, φωτιστικά λάμπες θυέλλης και άλλα θαλασσινά είναι λιτή και σωστή δε σε πνίγει.
Στην υποδοχή ήταν μία ευγενέστατη κοπέλλα η οποία ήταν και αυτή που μας εξυπηρέτησε καθόλη τη διάρκεια της παραμονής μας, η οποία πραγματικά μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις αφού φαινόταν ότι είναι πολύ καλή επαγγελματίας, αλλά ταυτόχρονα εξαιρετικά φιλική, γρήγορη και ενημερωμένη. Γενικά το επίπεδό της ήταν gourmet εστιατορίου αρκετών αστεριών.
Μας έβαλε σε ένα τραπέζι για τέσσερεις στον επάνω χώρο, πράγμα ζωτικής σημασίας για να ευχαριστηθούμε το φαγητό και αμέσως μας έφερε τους καταλόγους καθώς και μία κανάτα νερό και το ψωμί μαζί με ένα πιατάκι με σαλάτα ταμπουλέ.
Επειδή διάβασα τα σχετικά με τις χρεώσεις του κουβέρ νομίζω ότι δεν χρεώνεται 1,20 πιά αλλά κάτι λιγότερο. Βέβαια εμάς δεν μας πείραξε διότι είμαστε του ψωμιού και μάλιστα ζητήσαμε και συμπλήρωμα.
Στα της παραγγελίας τώρα πέρα από τον πολύ κατατοπισμένο κατάλογο σε ούζα και τσίπουρα, ο κατάλογος των φαγητών ήταν και αυτός πλούσιος και επειδή υπάρχει και στην ιστοσελίδα του μαγαζιού και μάλιστα με τις τιμές, δεν θα αναφερθώ περαιτέρω παρά μόνο για να πώ ότι σε γενικές γραμμές η ποικιλία είναι αυτή που συναντά κανείς στα περισσότερα αντίστοιχα μεζεδοπωλεία με θαλασσινά, με θετικό την ύπαρξη οστράκων.
Βέβαια εκείνο που τελικά κάνει τη διαφορά είναι ο συνδυασμός γεύσης-ποιότητας καθώς και το τρίπτυχο ψήσιμο-τηγάνισμα-μαγείρεμα. Και εδώ οι Β τα πάνε αρκετά καλά από ότι φάινεται.
Συγκεκριμένα και κατόπιν επηρεασμού μου από την κριτική της Ucook που συνήθως ανταποκρίνεται στα γευστικά γούστα μου πήραμε τα παρακάτω:
1) Φάβα σαντορίνης με κρεμμυδάκι και μαιντανό Χ 4 ευρώ, η οποία πραγματικά ήταν μακράν από τις καλύτερες που έχω φάει. Ηρθε σε βαθύ πιάτο με έξτρα λάδι και λεμόνια δίπλα, ήταν ελαφρά ζεστή και βελούδινη και την εξαφανίσαμε, του ψωμιού στο πανεράκι υποβοηθούντος, ούτως ώστε να μην μέινει ούτε δείγμα.
2) Ενα γαριδάκι συμιακό Χ 9 ευρώ, το οποίο ήταν αριστούργημα αν και αρκετά μικρή ποσότητα σε ένα πιατάκι-βαρκάκι το οποίο δεν είχε καμμία λαδίλα και ήταν κατάφρεσκο.
Ισως το μόνο πιάτο σε τόσο μικρή μερίδα, κυριολεκτικά κάτω κι από μισή μερίδα. Μάλλον θα έπρεπε να το χεώνουν 12 ευρώ αλλά να βάζουν μία κανονική μερίδα γιατί έτσι είναι σα να χρεώνουν 18 ευρώ τη μερίδα!!
3) Χταποδοκεφτέδες Χ 5 ευρώ, τηγανητοί με δυόσμο και μαιντανό, πολύ καλοί φρεσκοτηγανισμένοι και νόστιμοι, μόνο λίγο παραπάνω αλατισμένοι, κάτι που τους έκανε να χρειάζονται απαραιτήτως λίγες σταγόνες από το λεμονάκι που τους συνόδευε.
4) και τέλος αυτό για το οποίο πήγαμε κυρίως, το κριθαρώτο γαρίδας Χ 15 ευρώ, που σερβιρίστηκε μέσα στο όστρακο της πίνας και που η εικόνα του ήταν τουλάχιστον επική.
Πραγματικά πολύ έξυπνη ιδέα ο τρόπος σερβιρίσματος και μιά και μιλάμε για πίνες πολύ θα ήθελα να κάνω μία παρένθεση και να προτείνω στις Β να σερβίρουν -όταν είναι δυνατό- τον πιό ωραίο θαλασσινό μεζέ που έχω φάει ποτέ (στη Ν. Λάμψακο εννοείται) τηγανητή πίνα μέσα στο όστρακό της- δεν υπάρχουν λόγια για αυτόν τον μεζέ.
Στο κριθαρώτο τώρα, μετά την αναπόληση της τηγανητής πίνας, πραγματικά μερίδα για 2-3 άτομα με 4 τεράστιες γαρίδες, κατεψυγμένες αλλά πολύ ζουμερές και αρκετά νόστιμες, με το κριθαράκι μαγειρεμένο με πολύ ψιλοκομμένα λαχανικά αλλά χωρίς καθόλου τυρί για κακή μου τύχη. Ισως κάτι ψύγματα από τριμμένο τυρί που μάλον κατά λάθος βρέθηκαν εκεί, αντίθετα είχε πασπαλιστεί με μαιντανό και πάπρικα. Μας άρεσε πάρα πολύ και βέβαια σχεδόν το περισσότερο το πήραμε πακέτο αφού ήταν αδύνατο να το τελειώσουμε. Ευτυχώς δεν παραγγείλαμε κι άλλα, όπως λογικά θα κάναμε, γιατί από Uccok, Pontiki κλπ γνώριζα προκαταβολικά το μέγεθος του πιάτου.
Ολα τα παραπάνω τα συνοδεύσαμε με νερό και τσίπουρο Αποστολάκη Χ 7,5 ευρώ νομίζω, (το οποίο έτσι κι αλλιώς εγώ δεν ήπια αλλά από την μαμά μου που είναι το αγαπημένο της ξέρω ότι γενικά δεν πειράζει στο κεφάλι) και τέλος μας κέρασαν πανακότα με μέλι και κρεμ καραμελέ μαζί με 2 σφηνάκια γρανίτα λεμόνι.
Στο κέρασμα θα σταθώ, γιατί η παρουσίασή του ήταν επίσης καταπληκτική. Ηρθε ένα μεγάλο μαύρο τετράγωνο πιάτο που διαγωνίως είχε τα δύο γλυκά πασπαλισμένα με τριμένο μπισκότο (τα οποία ήταν απίθανα) και στη μέση τα σφηνάκια γρανίτας λεμόνι με δύο μικρά κουταλάκια η οποία επίσης ήταν πολύ δροσιστική γιατί δεν ήταν του εμπορίου με προσθήκη χρώματος, αλλά μάλλον καταδική τους λευκή και υπόξινη.
Για όλα τα παραπάνω με μία έκπτωση που υπήρχε με την κράτηση και που δεν χρειάστηκε καν να την αναφέρουμε ή να την υπενθυμίσουμε (διότι ην έκαναν μόνοι τους), πληρώσαμε 38 ευρώ παρά κάτι.
Γενική εντύπωση? Αν όχι άριστη πάρα πάρα πολύ καλή. Ενας χώρος που θα ήθελα πολύ να ξαναπάω και ελπίζω να παραμείνει έτσι και να συνεχίζει να εξελίσσεται ακόμα προς το καλύτερο, με άριστο service, αξιοπρεπέστατες γεύσεις και πολύ καλές προοπτικές.


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

Etable
11 medium

Lucca

Δευτέρα 25 Μαρτίου

Γεύση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Εξυπηρέτηση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Χώρος

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Value for money

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0

€ / Άτομο

-

Στα απομεινάρια του Τηλέμαχου (καλά με αυτές τις αμερικανιές και τους γελοίους βλαχοπιθηκισμούς ανακατεύομαι για να το θέσω ευγενικά αλλά τι να γίνει τα λουστήκαμε κι αυτά) με το χιόνι να με έχει αποκλείσει σε εξωτικό προάστειο, μη έχοντας και πολλά πολλά να κάνω αφού ούτε στη δουλειά μπόρεσα να πάω ούτε να ξεμυτίσω γενικώς, είπα να αποτελιεώσω την κριτική για τις Βαρκούλες που επισκέφθηκα λίαν προσφάτως μεσημέρι αμέσως μετά την πρωτοχρονιά έχοντας κάνει κράτηση μέσω της γνωστής ιστοσελίδας μαζί με τη μαμά μου.
Δεν ήταν τυχαία η επιλογή για δύο λόγους: πρώτον γιατί το είχα υποσχεθεί έπειτα και από πολλές καλές κριτικές του a4f στη μαμά μου και δεύτερον γιατί η μέρα ήταν κατάλληλη αφενός γιατί θα μπορούσε κανείς να παρκάρει στο στενό δρόμο με την αγορά της Ν. Ιωνίας κλειστή, αφετέρου διότι μιά αποτοξίνωση με θαλασσινά μετά την συνεχή κρεατοφαγία που είχε προηγηθεί ήταν ότι έπρεπε.
Ετσι πρώτη φορά στις Βαρκούλες (Β) φτάσαμε σχεδόν σε χρόνο dt και παρκάραμε κυριολεκτικά απέξω. Σε γενικές γραμμές ήξερα τι να περιμένω αφού είχα πάει διαβασμένη και ομολογώ ότι οι Β μου άρεσαν πάρα πολύ από όλες τις απόψεις.
Ξεκινώντας από την ώρα που πήγαμε, ομολογώ ότι ήμουνα αρχικά επιφυλακτική γιατί πίστευα ότι θα ήμασταν οι μόνοι πελάτες στο μαγαζί, αλλά επειδή η μαμά μου δεν αρέσκεται στην ηλικία της να τρώει βαριά και μάλιστα το βράδυ, συμφώνησα ασυζητητί να πάμε μεσημέρι.
Ευχάριστη έκπληξη ήταν ότι δεν ήμασταν μόνες μας, υπήρχαν άλλες δύο παρέες και αργότερα κατέφθασαν και άλλες δύο. Σε ότι αφορά το χώρο εμείς πήγαμε για πρώτη φορά αλλά έχω την εντύπωση ότι πρέπει να είχε βαφτεί πρόσφατα και να είχε γίνει κάποια μικρή ανακαίνηση.
Το λέω αυτό γιατί το μαγαζί κυριολεκτικά έλαμπε και από καθαριότητα και από την αίσθηση του απολύτως καινούριου. Εξέταζα όση ώρα μείναμε, πολύ προσεκτικά, το χρώμα στους τοίχους και άλλες λεπτομέριες πχ φωτιστικά, κάτι γυάλινες προθήκες με ναυτικά είδη και πραγματικά αστραποβολούσαν όλα, σαν να τα είχαν γυαλίσει και ξεσκονίσει εκείνη τη στιγμή. Μου φαινόταν σα να πήγαινα σε εγκαίνια.
Ο χώρος είναι ένας χώρος ισόγειος με είσοδο στο πεζοδρόμιο που εσωτερικά έχει διαμορφωθεί σε 2 επίπεδα το κάτω με την κουζίνα από πίσω και το άνω που είναι αποκλειστικά σάλα. Επίσης βγάζει και μία σειρά τραπέζια στο πεζοδρόμιο για τις καλές μέρες. Το χρώμα που κυριαρχεί είναι άσπρο και ένα γκρι σιέλ πολύ πολύ ευχάριστο. Η διακόσμηση, φωτιστικά λάμπες θυέλλης και άλλα θαλασσινά είναι λιτή και σωστή δε σε πνίγει.
Στην υποδοχή ήταν μία ευγενέστατη κοπέλλα η οποία ήταν και αυτή που μας εξυπηρέτησε καθόλη τη διάρκεια της παραμονής μας, η οποία πραγματικά μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις αφού φαινόταν ότι είναι πολύ καλή επαγγελματίας, αλλά ταυτόχρονα εξαιρετικά φιλική, γρήγορη και ενημερωμένη. Γενικά το επίπεδό της ήταν gourmet εστιατορίου αρκετών αστεριών.
Μας έβαλε σε ένα τραπέζι για τέσσερεις στον επάνω χώρο, πράγμα ζωτικής σημασίας για να ευχαριστηθούμε το φαγητό και αμέσως μας έφερε τους καταλόγους καθώς και μία κανάτα νερό και το ψωμί μαζί με ένα πιατάκι με σαλάτα ταμπουλέ.
Επειδή διάβασα τα σχετικά με τις χρεώσεις του κουβέρ νομίζω ότι δεν χρεώνεται 1,20 πιά αλλά κάτι λιγότερο. Βέβαια εμάς δεν μας πείραξε διότι είμαστε του ψωμιού και μάλιστα ζητήσαμε και συμπλήρωμα.
Στα της παραγγελίας τώρα πέρα από τον πολύ κατατοπισμένο κατάλογο σε ούζα και τσίπουρα, ο κατάλογος των φαγητών ήταν και αυτός πλούσιος και επειδή υπάρχει και στην ιστοσελίδα του μαγαζιού και μάλιστα με τις τιμές, δεν θα αναφερθώ περαιτέρω παρά μόνο για να πώ ότι σε γενικές γραμμές η ποικιλία είναι αυτή που συναντά κανείς στα περισσότερα αντίστοιχα μεζεδοπωλεία με θαλασσινά, με θετικό την ύπαρξη οστράκων.
Βέβαια εκείνο που τελικά κάνει τη διαφορά είναι ο συνδυασμός γεύσης-ποιότητας καθώς και το τρίπτυχο ψήσιμο-τηγάνισμα-μαγείρεμα. Και εδώ οι Β τα πάνε αρκετά καλά από ότι φάινεται.
Συγκεκριμένα και κατόπιν επηρεασμού μου από την κριτική της Ucook που συνήθως ανταποκρίνεται στα γευστικά γούστα μου πήραμε τα παρακάτω:
1) Φάβα σαντορίνης με κρεμμυδάκι και μαιντανό Χ 4 ευρώ, η οποία πραγματικά ήταν μακράν από τις καλύτερες που έχω φάει. Ηρθε σε βαθύ πιάτο με έξτρα λάδι και λεμόνια δίπλα, ήταν ελαφρά ζεστή και βελούδινη και την εξαφανίσαμε, του ψωμιού στο πανεράκι υποβοηθούντος, ούτως ώστε να μην μέινει ούτε δείγμα.
2) Ενα γαριδάκι συμιακό Χ 9 ευρώ, το οποίο ήταν αριστούργημα αν και αρκετά μικρή ποσότητα σε ένα πιατάκι-βαρκάκι το οποίο δεν είχε καμμία λαδίλα και ήταν κατάφρεσκο.
Ισως το μόνο πιάτο σε τόσο μικρή μερίδα, κυριολεκτικά κάτω κι από μισή μερίδα. Μάλλον θα έπρεπε να το χεώνουν 12 ευρώ αλλά να βάζουν μία κανονική μερίδα γιατί έτσι είναι σα να χρεώνουν 18 ευρώ τη μερίδα!!
3) Χταποδοκεφτέδες Χ 5 ευρώ, τηγανητοί με δυόσμο και μαιντανό, πολύ καλοί φρεσκοτηγανισμένοι και νόστιμοι, μόνο λίγο παραπάνω αλατισμένοι, κάτι που τους έκανε να χρειάζονται απαραιτήτως λίγες σταγόνες από το λεμονάκι που τους συνόδευε.
4) και τέλος αυτό για το οποίο πήγαμε κυρίως, το κριθαρώτο γαρίδας Χ 15 ευρώ, που σερβιρίστηκε μέσα στο όστρακο της πίνας και που η εικόνα του ήταν τουλάχιστον επική.
Πραγματικά πολύ έξυπνη ιδέα ο τρόπος σερβιρίσματος και μιά και μιλάμε για πίνες πολύ θα ήθελα να κάνω μία παρένθεση και να προτείνω στις Β να σερβίρουν -όταν είναι δυνατό- τον πιό ωραίο θαλασσινό μεζέ που έχω φάει ποτέ (στη Ν. Λάμψακο εννοείται) τηγανητή πίνα μέσα στο όστρακό της- δεν υπάρχουν λόγια για αυτόν τον μεζέ.
Στο κριθαρώτο τώρα, μετά την αναπόληση της τηγανητής πίνας, πραγματικά μερίδα για 2-3 άτομα με 4 τεράστιες γαρίδες, κατεψυγμένες αλλά πολύ ζουμερές και αρκετά νόστιμες, με το κριθαράκι μαγειρεμένο με πολύ ψιλοκομμένα λαχανικά αλλά χωρίς καθόλου τυρί για κακή μου τύχη. Ισως κάτι ψύγματα από τριμμένο τυρί που μάλον κατά λάθος βρέθηκαν εκεί, αντίθετα είχε πασπαλιστεί με μαιντανό και πάπρικα. Μας άρεσε πάρα πολύ και βέβαια σχεδόν το περισσότερο το πήραμε πακέτο αφού ήταν αδύνατο να το τελειώσουμε. Ευτυχώς δεν παραγγείλαμε κι άλλα, όπως λογικά θα κάναμε, γιατί από Uccok, Pontiki κλπ γνώριζα προκαταβολικά το μέγεθος του πιάτου.
Ολα τα παραπάνω τα συνοδεύσαμε με νερό και τσίπουρο Αποστολάκη Χ 7,5 ευρώ νομίζω, (το οποίο έτσι κι αλλιώς εγώ δεν ήπια αλλά από την μαμά μου που είναι το αγαπημένο της ξέρω ότι γενικά δεν πειράζει στο κεφάλι) και τέλος μας κέρασαν πανακότα με μέλι και κρεμ καραμελέ μαζί με 2 σφηνάκια γρανίτα λεμόνι.
Στο κέρασμα θα σταθώ, γιατί η παρουσίασή του ήταν επίσης καταπληκτική. Ηρθε ένα μεγάλο μαύρο τετράγωνο πιάτο που διαγωνίως είχε τα δύο γλυκά πασπαλισμένα με τριμένο μπισκότο (τα οποία ήταν απίθανα) και στη μέση τα σφηνάκια γρανίτας λεμόνι με δύο μικρά κουταλάκια η οποία επίσης ήταν πολύ δροσιστική γιατί δεν ήταν του εμπορίου με προσθήκη χρώματος, αλλά μάλλον καταδική τους λευκή και υπόξινη.
Για όλα τα παραπάνω με μία έκπτωση που υπήρχε με την κράτηση και που δεν χρειάστηκε καν να την αναφέρουμε ή να την υπενθυμίσουμε (διότι ην έκαναν μόνοι τους), πληρώσαμε 38 ευρώ παρά κάτι.
Γενική εντύπωση? Αν όχι άριστη πάρα πάρα πολύ καλή. Ενας χώρος που θα ήθελα πολύ να ξαναπάω και ελπίζω να παραμείνει έτσι και να συνεχίζει να εξελίσσεται ακόμα προς το καλύτερο, με άριστο service, αξιοπρεπέστατες γεύσεις και πολύ καλές προοπτικές.


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.