Loader

09 Ιαν 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
37-49

To " BALTHAZAR " εδώ και τόσες δεκαετίες έχει γράψει τη δική του ιστορία στον χώρο της διασκέδασης και της εστίασης, σημείο αναφοράς κάθε Bon Viveur ιδιαίτερα κατά τα 80'ς και 90's. Η αύρα του χώρου παραμένει το ίδιο ελκυστική και κατανυκτική, σε σημείο που η κουζίνα καθαυτή δεν σε απασχολεί άμεσα. Ένα fancy κοκτέιλ, ίσως και κάποιο άλλο ποτό, η κεφάτη παρέα και κάτι βασικό για φαγητό άνετα θα μπορούσε να στοιχειοθετήσει μια καταπληκτική έξοδο σε αυτό το μέρος. Εδώ θα ερωτευθείτε, θα χωρίσετε, θα ξαναερωτευθείτε ΑΛΛΑ όλα θα γίνουν με παιχνιδιάρικη διάθεση και PATHOS, όχι χλιαρότητες! @! Μιλώντας περισσότερο διεξοδικά θα πω ότι ο ψηλοτάβανος χώρος με τα σπάνια διακοσμητικά γύψινα των παλιών νεοκλασικών, την αρχοντική είσοδο, τον άριστο πολύχρωμο και χαμηλό φωτισμό, το super glamorous bar, τους εκπληκτικούς πολυελαίους, τα pop ή τα στιβαρά ή τα 70'ς έπιπλα και καθίσματα, το σκούρο ξύλινο πάτωμα, το μαύρο - άσπρο φίνο πλακάκι, οι λυρικοί πίνακες και πολλά πολλά ακόμη φίνα διακοσμητικά στοιχεία μεταφέρουν έστω και νοητά τον επισκέπτη σε άλλες εποχές, εκείνες της ποιοτικής διασκέδασης!! Από κει και πέρα, η μουσική επένδυση του χώρου με all time classic ακούσματα, αν και θα μπορούσε να είναι σε μεγαλύτερη ένταση, "ντύνει" άψογα αυτόν τον μοναδικό χώρο! Ο Χριστουγεννιάτικος στολισμός με σεβασμό στον χώρο ήταν ταυτόχρονα διακριτικός αλλά και με μεγάλες εορταστικές δόσεις ( άλλωστε δεσπόζει μια " αυτοφυής " εορταστική ατμόσφαιρα ) όπως η γεμάτη χριστουγεννιάτικες μπάλες κεντρική και Feng Sui "κόκκινη" είσοδος, οι στολισμένοι με λίγα φωτάκια κορμοί των δένδρων στον κήπο, μερικά κρεμαστά αστέρια στον εσωτερικό χώρο και, τα, αδιάφορα θα έλεγα, χριστουγεννιάτικα ποτηράκια με αναμμένα κεράκια στα τραπέζια. Από τις δύο μεγάλες αίθουσες, την επόμενη φορά θα προτιμούσα να καθίσω σε εκείνη των μη καπνιστών, που την βρήκα πιο cozy.... Εδώ θα πρέπει να αναφέρω ότι ο εξαερισμός στην αίθουσα των καπνιστών είναι επαρκής.
Ένα άλλο σημείο που σε κερδίζει στην συνολική φυσιογνωμία του χώρου είναι η αξιοπρεπής κίνηση της εμφάνισης του μενού και των ποτών στην ιστοσελίδα του εστιατορίου, καθώς και η παρουσία του ίδιου του Σεφ στον χώρο ( όχι σαν εκείνους τους δημοσχιετίστες Σεφ που ατυχώς μόνο κατ' όνομα πλαισιώνουν μια κουζίνα )! Καιρός να ακολουθήσουν και άλλοι, οι οποίοι αφού στήσουν έναν χώρο και διατυμπανίσουν τις περγαμηνές τους στα ΜΜΕ, πολύ αργότερα θυμούνται την προβολή του χώρου και του μενού τους στο διαδίκτυο!!!!

Από την άλλη πλευρά, οφείλω να μνημονεύσω και τα κακώς κείμενα, όπως η περιπετειώδης κράτηση μέσω τηλεφώνου, μην αφήσετε λοιπόν μήνυμα γιατί ποτέ δεν θα σας καλέσουν..... Θα επιμείνετε και πιστεύω ότι θα τα καταφέρετε τελικά!!
Επιπλέον, άσχημη εντύπωση μου έκανε το γεγονός ότι οι τουαλέτες στο υπόγειο κάπου συνορεύουν με την κουζίνα, σε σημείο που σε ώρες αιχμής εκείνοι που μπαινοβγάινουν στις τουαλέτες να συγκρούονται με τα γκαρσόνια και με τους δίσκους των φαγητών!!

Σημερινός Σεφ στον χώρο είναι ο ταλαντούχος Κύπριος Χριστόφορος Πέσκιας!
Τα πιάτα είναι γκουρμετομαμαδίστικα και διακοσμημένα με γούστο και δημιουργική έμπνευση. Ωστόσο, ό, τι και αν δοκιμάσαμε μας φάνηκε ιδιαίτερα λιπαρό, σε σημείο που μετά από δύο με τρεις μπουκιές να λιγωθούμε υπερβολικά!!
Το προσωπικό γνώριζε τα πάντα γύρω από τα πιάτα και ήταν εντελώς επαγγελματικό και ευγενικό!!

Επισκεφθήκαμε το "BALTHAZAR" στις 29.12, στην καρδιά των γιορτών και, αν εξαιρέσεις τις μέτριες για τον πολύπαθο οισοφάγο μας γεύσεις, περάσαμε υπέροχα. Την επόμενη φορά θα δοκιμάσουμε κάτι ελαφρύ από τον κατάλογο με τα sushi συνοδεία ποτού ή θα αποπειραθούμε να παραγγείλουμε κάτι διαφορετικό από το κυρίως μενού.

Παραγγείλαμε τα εξής:
Dumplings με σολομό και σέσκουλα φρικασέ (15,00). Είναι η μοντέρνα εκδοχή των ντάμπλινγκς που σερβίρονται σαν ντολμάδες περίπου στο πιάτο. Το πιάτο αυτό είχε τέσσερα μεγάλα dumplings, που στην κυριολεξία κολυμπούσαν στην κίτρινη σάλτσα μαζί με λίγα φύλλα από σέσκουλο. Δυστυχώς αν και υπήρχε η αίσθηση του σολομού, το πιάτο γινόταν, καθότι λιπαρό και αυτό το ψάρι, αρκετά βαρύ για ορεκτικό.
Κεφαλονίτικη κιμαδόπιτα (15,00 ) με μοσχάρι tartare ανάμεσα σε δύο φύλλα κρούστας, πάνω σε ρύζι για sushi. Φανταστική παρουσίαση καθώς το έδεσμα σερβίρεται σε βεραμάν - vintage ορθογώνιο πιάτο με δύο πράσινα φυλλαράκια και δύο μεστές πινελιές κόκκινης σος. Πρόκειται για τέσσερα τετράγωνα κομμάτια τραγανής πίτας ευφάνταστης γαστρονομίας, που ίσως θα έπρεπε τα υλικά του και ιδιαίτερα το ταρτάρ να ήταν περισσότερο εμφανή, με λιγότερη σος. Το "ελαφρύ" ρύζι του σούσι και το ¨"εύθραυστο" ταρτάρ δεν νομίζω ότι ταίριαξαν με την συγκεκριμένη σος τόσο σε ποσότητα όσο και σε ποιότητα.
Κανελόνι με κατσικίσιο στιφάδο " risotto καρότο - γλυκάνισο " και σάλτσα ξυδιού (19,00). Περισσότερο πληθωρικό και από τις καμπύλες της Jennifer Lopez αλλά όχι τόσο sexy... καθώς έδινε την εντύπωση χυλού (μικρά κομματάκια κρέατος) και η τόση πολύ σος θύμιζε κάτι από κουζίνα του Τσελεμεντέ... Τα δύο κανελόνια στέκονταν πάνω από το στιφάδο αυτό και διακοσμούνταν από κιτρινoπορτοκαλί κομμάτια, μάλλον flakes. Δεν μας κέρδισε ούτε η παρουσίαση μήτε η γεύση...
Carpaccio Λαβράκι με αχινό, αυγοτάραχο, passion fruit, ελαιόλαδο και ψημένο ψωμί (22,00). Παρουσίαση για φωτογράφηση περιοδικού αλλά γεύση ανάλογη των προηγούμενων περιγραφόμενων πιάτων. Δύο μεγάλα κομμάτια ψαριού παναρισμένα, το ένα πάνω στο άλλο, και όλα τα υπόλοιπα υλικά στην βάση, πάνω σε λευκή σος!! Διακόσμηση πιάτου με σπαράγγι (?). Κατά τα άλλα, νόστιμη επιλογή, όπου τον αχινό και το αυγοτάραχο δεν τα γευτήκαμε όσο θα θέλαμε....

Στην αρχή έρχεται πιάτο με χούμους και υπέροχα μαύρα ψωμιά σε υφασμάτινο λευκό πανέρι (4,00). Το χούμους καλό αλλά χωρίς την πρέπουσα ανατολίτικη ένταση!!

Το εμφιαλωμένο νερό ήρθε αφού ερωτηθήκαμε (3,00).
Στο τέλος μας πρόσφεραν μικρά μελομακάρονα και κουραμπιέδες, από δύο κομμάτια!

Ήπιαμε μπύρα Mc Farland (7,00) και καταπληκτικό κοκτέιλ '' Rose Cloud" (10,00), το οποίο διακοσμούνταν φανταστικά με υποτυπώδες κομμάτι μπανάνας, από καραμέλα marsmallow, και μπόλικο δυόσμο....
Και εδώ το όνειρο τελείωσε...!!

Ωστόσο, αφού φύγει η Σοφία, ο Τηλέμαχος, η Υπατία και ό, τι άλλο μας προκύψει, σκοπεύω να ξαναπάω!!!
Να έχουμε μια υπέροχη χρονιά!!


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

09 Ιαν 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
37-49

To " BALTHAZAR " εδώ και τόσες δεκαετίες έχει γράψει τη δική του ιστορία στον χώρο της διασκέδασης και της εστίασης, σημείο αναφοράς κάθε Bon Viveur ιδιαίτερα κατά τα 80'ς και 90's. Η αύρα του χώρου παραμένει το ίδιο ελκυστική και κατανυκτική, σε σημείο που η κουζίνα καθαυτή δεν σε απασχολεί άμεσα. Ένα fancy κοκτέιλ, ίσως και κάποιο άλλο ποτό, η κεφάτη παρέα και κάτι βασικό για φαγητό άνετα θα μπορούσε να στοιχειοθετήσει μια καταπληκτική έξοδο σε αυτό το μέρος. Εδώ θα ερωτευθείτε, θα χωρίσετε, θα ξαναερωτευθείτε ΑΛΛΑ όλα θα γίνουν με παιχνιδιάρικη διάθεση και PATHOS, όχι χλιαρότητες! @! Μιλώντας περισσότερο διεξοδικά θα πω ότι ο ψηλοτάβανος χώρος με τα σπάνια διακοσμητικά γύψινα των παλιών νεοκλασικών, την αρχοντική είσοδο, τον άριστο πολύχρωμο και χαμηλό φωτισμό, το super glamorous bar, τους εκπληκτικούς πολυελαίους, τα pop ή τα στιβαρά ή τα 70'ς έπιπλα και καθίσματα, το σκούρο ξύλινο πάτωμα, το μαύρο - άσπρο φίνο πλακάκι, οι λυρικοί πίνακες και πολλά πολλά ακόμη φίνα διακοσμητικά στοιχεία μεταφέρουν έστω και νοητά τον επισκέπτη σε άλλες εποχές, εκείνες της ποιοτικής διασκέδασης!! Από κει και πέρα, η μουσική επένδυση του χώρου με all time classic ακούσματα, αν και θα μπορούσε να είναι σε μεγαλύτερη ένταση, "ντύνει" άψογα αυτόν τον μοναδικό χώρο! Ο Χριστουγεννιάτικος στολισμός με σεβασμό στον χώρο ήταν ταυτόχρονα διακριτικός αλλά και με μεγάλες εορταστικές δόσεις ( άλλωστε δεσπόζει μια " αυτοφυής " εορταστική ατμόσφαιρα ) όπως η γεμάτη χριστουγεννιάτικες μπάλες κεντρική και Feng Sui "κόκκινη" είσοδος, οι στολισμένοι με λίγα φωτάκια κορμοί των δένδρων στον κήπο, μερικά κρεμαστά αστέρια στον εσωτερικό χώρο και, τα, αδιάφορα θα έλεγα, χριστουγεννιάτικα ποτηράκια με αναμμένα κεράκια στα τραπέζια. Από τις δύο μεγάλες αίθουσες, την επόμενη φορά θα προτιμούσα να καθίσω σε εκείνη των μη καπνιστών, που την βρήκα πιο cozy.... Εδώ θα πρέπει να αναφέρω ότι ο εξαερισμός στην αίθουσα των καπνιστών είναι επαρκής.
Ένα άλλο σημείο που σε κερδίζει στην συνολική φυσιογνωμία του χώρου είναι η αξιοπρεπής κίνηση της εμφάνισης του μενού και των ποτών στην ιστοσελίδα του εστιατορίου, καθώς και η παρουσία του ίδιου του Σεφ στον χώρο ( όχι σαν εκείνους τους δημοσχιετίστες Σεφ που ατυχώς μόνο κατ' όνομα πλαισιώνουν μια κουζίνα )! Καιρός να ακολουθήσουν και άλλοι, οι οποίοι αφού στήσουν έναν χώρο και διατυμπανίσουν τις περγαμηνές τους στα ΜΜΕ, πολύ αργότερα θυμούνται την προβολή του χώρου και του μενού τους στο διαδίκτυο!!!!

Από την άλλη πλευρά, οφείλω να μνημονεύσω και τα κακώς κείμενα, όπως η περιπετειώδης κράτηση μέσω τηλεφώνου, μην αφήσετε λοιπόν μήνυμα γιατί ποτέ δεν θα σας καλέσουν..... Θα επιμείνετε και πιστεύω ότι θα τα καταφέρετε τελικά!!
Επιπλέον, άσχημη εντύπωση μου έκανε το γεγονός ότι οι τουαλέτες στο υπόγειο κάπου συνορεύουν με την κουζίνα, σε σημείο που σε ώρες αιχμής εκείνοι που μπαινοβγάινουν στις τουαλέτες να συγκρούονται με τα γκαρσόνια και με τους δίσκους των φαγητών!!

Σημερινός Σεφ στον χώρο είναι ο ταλαντούχος Κύπριος Χριστόφορος Πέσκιας!
Τα πιάτα είναι γκουρμετομαμαδίστικα και διακοσμημένα με γούστο και δημιουργική έμπνευση. Ωστόσο, ό, τι και αν δοκιμάσαμε μας φάνηκε ιδιαίτερα λιπαρό, σε σημείο που μετά από δύο με τρεις μπουκιές να λιγωθούμε υπερβολικά!!
Το προσωπικό γνώριζε τα πάντα γύρω από τα πιάτα και ήταν εντελώς επαγγελματικό και ευγενικό!!

Επισκεφθήκαμε το "BALTHAZAR" στις 29.12, στην καρδιά των γιορτών και, αν εξαιρέσεις τις μέτριες για τον πολύπαθο οισοφάγο μας γεύσεις, περάσαμε υπέροχα. Την επόμενη φορά θα δοκιμάσουμε κάτι ελαφρύ από τον κατάλογο με τα sushi συνοδεία ποτού ή θα αποπειραθούμε να παραγγείλουμε κάτι διαφορετικό από το κυρίως μενού.

Παραγγείλαμε τα εξής:
Dumplings με σολομό και σέσκουλα φρικασέ (15,00). Είναι η μοντέρνα εκδοχή των ντάμπλινγκς που σερβίρονται σαν ντολμάδες περίπου στο πιάτο. Το πιάτο αυτό είχε τέσσερα μεγάλα dumplings, που στην κυριολεξία κολυμπούσαν στην κίτρινη σάλτσα μαζί με λίγα φύλλα από σέσκουλο. Δυστυχώς αν και υπήρχε η αίσθηση του σολομού, το πιάτο γινόταν, καθότι λιπαρό και αυτό το ψάρι, αρκετά βαρύ για ορεκτικό.
Κεφαλονίτικη κιμαδόπιτα (15,00 ) με μοσχάρι tartare ανάμεσα σε δύο φύλλα κρούστας, πάνω σε ρύζι για sushi. Φανταστική παρουσίαση καθώς το έδεσμα σερβίρεται σε βεραμάν - vintage ορθογώνιο πιάτο με δύο πράσινα φυλλαράκια και δύο μεστές πινελιές κόκκινης σος. Πρόκειται για τέσσερα τετράγωνα κομμάτια τραγανής πίτας ευφάνταστης γαστρονομίας, που ίσως θα έπρεπε τα υλικά του και ιδιαίτερα το ταρτάρ να ήταν περισσότερο εμφανή, με λιγότερη σος. Το "ελαφρύ" ρύζι του σούσι και το ¨"εύθραυστο" ταρτάρ δεν νομίζω ότι ταίριαξαν με την συγκεκριμένη σος τόσο σε ποσότητα όσο και σε ποιότητα.
Κανελόνι με κατσικίσιο στιφάδο " risotto καρότο - γλυκάνισο " και σάλτσα ξυδιού (19,00). Περισσότερο πληθωρικό και από τις καμπύλες της Jennifer Lopez αλλά όχι τόσο sexy... καθώς έδινε την εντύπωση χυλού (μικρά κομματάκια κρέατος) και η τόση πολύ σος θύμιζε κάτι από κουζίνα του Τσελεμεντέ... Τα δύο κανελόνια στέκονταν πάνω από το στιφάδο αυτό και διακοσμούνταν από κιτρινoπορτοκαλί κομμάτια, μάλλον flakes. Δεν μας κέρδισε ούτε η παρουσίαση μήτε η γεύση...
Carpaccio Λαβράκι με αχινό, αυγοτάραχο, passion fruit, ελαιόλαδο και ψημένο ψωμί (22,00). Παρουσίαση για φωτογράφηση περιοδικού αλλά γεύση ανάλογη των προηγούμενων περιγραφόμενων πιάτων. Δύο μεγάλα κομμάτια ψαριού παναρισμένα, το ένα πάνω στο άλλο, και όλα τα υπόλοιπα υλικά στην βάση, πάνω σε λευκή σος!! Διακόσμηση πιάτου με σπαράγγι (?). Κατά τα άλλα, νόστιμη επιλογή, όπου τον αχινό και το αυγοτάραχο δεν τα γευτήκαμε όσο θα θέλαμε....

Στην αρχή έρχεται πιάτο με χούμους και υπέροχα μαύρα ψωμιά σε υφασμάτινο λευκό πανέρι (4,00). Το χούμους καλό αλλά χωρίς την πρέπουσα ανατολίτικη ένταση!!

Το εμφιαλωμένο νερό ήρθε αφού ερωτηθήκαμε (3,00).
Στο τέλος μας πρόσφεραν μικρά μελομακάρονα και κουραμπιέδες, από δύο κομμάτια!

Ήπιαμε μπύρα Mc Farland (7,00) και καταπληκτικό κοκτέιλ '' Rose Cloud" (10,00), το οποίο διακοσμούνταν φανταστικά με υποτυπώδες κομμάτι μπανάνας, από καραμέλα marsmallow, και μπόλικο δυόσμο....
Και εδώ το όνειρο τελείωσε...!!

Ωστόσο, αφού φύγει η Σοφία, ο Τηλέμαχος, η Υπατία και ό, τι άλλο μας προκύψει, σκοπεύω να ξαναπάω!!!
Να έχουμε μια υπέροχη χρονιά!!


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

Etable

PP_TINA

Δευτέρα 25 Μαρτίου

Γεύση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0

Εξυπηρέτηση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0

Χώρος

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Value for money

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0

€ / Άτομο

37-49

To " BALTHAZAR " εδώ και τόσες δεκαετίες έχει γράψει τη δική του ιστορία στον χώρο της διασκέδασης και της εστίασης, σημείο αναφοράς κάθε Bon Viveur ιδιαίτερα κατά τα 80'ς και 90's. Η αύρα του χώρου παραμένει το ίδιο ελκυστική και κατανυκτική, σε σημείο που η κουζίνα καθαυτή δεν σε απασχολεί άμεσα. Ένα fancy κοκτέιλ, ίσως και κάποιο άλλο ποτό, η κεφάτη παρέα και κάτι βασικό για φαγητό άνετα θα μπορούσε να στοιχειοθετήσει μια καταπληκτική έξοδο σε αυτό το μέρος. Εδώ θα ερωτευθείτε, θα χωρίσετε, θα ξαναερωτευθείτε ΑΛΛΑ όλα θα γίνουν με παιχνιδιάρικη διάθεση και PATHOS, όχι χλιαρότητες! @! Μιλώντας περισσότερο διεξοδικά θα πω ότι ο ψηλοτάβανος χώρος με τα σπάνια διακοσμητικά γύψινα των παλιών νεοκλασικών, την αρχοντική είσοδο, τον άριστο πολύχρωμο και χαμηλό φωτισμό, το super glamorous bar, τους εκπληκτικούς πολυελαίους, τα pop ή τα στιβαρά ή τα 70'ς έπιπλα και καθίσματα, το σκούρο ξύλινο πάτωμα, το μαύρο - άσπρο φίνο πλακάκι, οι λυρικοί πίνακες και πολλά πολλά ακόμη φίνα διακοσμητικά στοιχεία μεταφέρουν έστω και νοητά τον επισκέπτη σε άλλες εποχές, εκείνες της ποιοτικής διασκέδασης!! Από κει και πέρα, η μουσική επένδυση του χώρου με all time classic ακούσματα, αν και θα μπορούσε να είναι σε μεγαλύτερη ένταση, "ντύνει" άψογα αυτόν τον μοναδικό χώρο! Ο Χριστουγεννιάτικος στολισμός με σεβασμό στον χώρο ήταν ταυτόχρονα διακριτικός αλλά και με μεγάλες εορταστικές δόσεις ( άλλωστε δεσπόζει μια " αυτοφυής " εορταστική ατμόσφαιρα ) όπως η γεμάτη χριστουγεννιάτικες μπάλες κεντρική και Feng Sui "κόκκινη" είσοδος, οι στολισμένοι με λίγα φωτάκια κορμοί των δένδρων στον κήπο, μερικά κρεμαστά αστέρια στον εσωτερικό χώρο και, τα, αδιάφορα θα έλεγα, χριστουγεννιάτικα ποτηράκια με αναμμένα κεράκια στα τραπέζια. Από τις δύο μεγάλες αίθουσες, την επόμενη φορά θα προτιμούσα να καθίσω σε εκείνη των μη καπνιστών, που την βρήκα πιο cozy.... Εδώ θα πρέπει να αναφέρω ότι ο εξαερισμός στην αίθουσα των καπνιστών είναι επαρκής.
Ένα άλλο σημείο που σε κερδίζει στην συνολική φυσιογνωμία του χώρου είναι η αξιοπρεπής κίνηση της εμφάνισης του μενού και των ποτών στην ιστοσελίδα του εστιατορίου, καθώς και η παρουσία του ίδιου του Σεφ στον χώρο ( όχι σαν εκείνους τους δημοσχιετίστες Σεφ που ατυχώς μόνο κατ' όνομα πλαισιώνουν μια κουζίνα )! Καιρός να ακολουθήσουν και άλλοι, οι οποίοι αφού στήσουν έναν χώρο και διατυμπανίσουν τις περγαμηνές τους στα ΜΜΕ, πολύ αργότερα θυμούνται την προβολή του χώρου και του μενού τους στο διαδίκτυο!!!!

Από την άλλη πλευρά, οφείλω να μνημονεύσω και τα κακώς κείμενα, όπως η περιπετειώδης κράτηση μέσω τηλεφώνου, μην αφήσετε λοιπόν μήνυμα γιατί ποτέ δεν θα σας καλέσουν..... Θα επιμείνετε και πιστεύω ότι θα τα καταφέρετε τελικά!!
Επιπλέον, άσχημη εντύπωση μου έκανε το γεγονός ότι οι τουαλέτες στο υπόγειο κάπου συνορεύουν με την κουζίνα, σε σημείο που σε ώρες αιχμής εκείνοι που μπαινοβγάινουν στις τουαλέτες να συγκρούονται με τα γκαρσόνια και με τους δίσκους των φαγητών!!

Σημερινός Σεφ στον χώρο είναι ο ταλαντούχος Κύπριος Χριστόφορος Πέσκιας!
Τα πιάτα είναι γκουρμετομαμαδίστικα και διακοσμημένα με γούστο και δημιουργική έμπνευση. Ωστόσο, ό, τι και αν δοκιμάσαμε μας φάνηκε ιδιαίτερα λιπαρό, σε σημείο που μετά από δύο με τρεις μπουκιές να λιγωθούμε υπερβολικά!!
Το προσωπικό γνώριζε τα πάντα γύρω από τα πιάτα και ήταν εντελώς επαγγελματικό και ευγενικό!!

Επισκεφθήκαμε το "BALTHAZAR" στις 29.12, στην καρδιά των γιορτών και, αν εξαιρέσεις τις μέτριες για τον πολύπαθο οισοφάγο μας γεύσεις, περάσαμε υπέροχα. Την επόμενη φορά θα δοκιμάσουμε κάτι ελαφρύ από τον κατάλογο με τα sushi συνοδεία ποτού ή θα αποπειραθούμε να παραγγείλουμε κάτι διαφορετικό από το κυρίως μενού.

Παραγγείλαμε τα εξής:
Dumplings με σολομό και σέσκουλα φρικασέ (15,00). Είναι η μοντέρνα εκδοχή των ντάμπλινγκς που σερβίρονται σαν ντολμάδες περίπου στο πιάτο. Το πιάτο αυτό είχε τέσσερα μεγάλα dumplings, που στην κυριολεξία κολυμπούσαν στην κίτρινη σάλτσα μαζί με λίγα φύλλα από σέσκουλο. Δυστυχώς αν και υπήρχε η αίσθηση του σολομού, το πιάτο γινόταν, καθότι λιπαρό και αυτό το ψάρι, αρκετά βαρύ για ορεκτικό.
Κεφαλονίτικη κιμαδόπιτα (15,00 ) με μοσχάρι tartare ανάμεσα σε δύο φύλλα κρούστας, πάνω σε ρύζι για sushi. Φανταστική παρουσίαση καθώς το έδεσμα σερβίρεται σε βεραμάν - vintage ορθογώνιο πιάτο με δύο πράσινα φυλλαράκια και δύο μεστές πινελιές κόκκινης σος. Πρόκειται για τέσσερα τετράγωνα κομμάτια τραγανής πίτας ευφάνταστης γαστρονομίας, που ίσως θα έπρεπε τα υλικά του και ιδιαίτερα το ταρτάρ να ήταν περισσότερο εμφανή, με λιγότερη σος. Το "ελαφρύ" ρύζι του σούσι και το ¨"εύθραυστο" ταρτάρ δεν νομίζω ότι ταίριαξαν με την συγκεκριμένη σος τόσο σε ποσότητα όσο και σε ποιότητα.
Κανελόνι με κατσικίσιο στιφάδο " risotto καρότο - γλυκάνισο " και σάλτσα ξυδιού (19,00). Περισσότερο πληθωρικό και από τις καμπύλες της Jennifer Lopez αλλά όχι τόσο sexy... καθώς έδινε την εντύπωση χυλού (μικρά κομματάκια κρέατος) και η τόση πολύ σος θύμιζε κάτι από κουζίνα του Τσελεμεντέ... Τα δύο κανελόνια στέκονταν πάνω από το στιφάδο αυτό και διακοσμούνταν από κιτρινoπορτοκαλί κομμάτια, μάλλον flakes. Δεν μας κέρδισε ούτε η παρουσίαση μήτε η γεύση...
Carpaccio Λαβράκι με αχινό, αυγοτάραχο, passion fruit, ελαιόλαδο και ψημένο ψωμί (22,00). Παρουσίαση για φωτογράφηση περιοδικού αλλά γεύση ανάλογη των προηγούμενων περιγραφόμενων πιάτων. Δύο μεγάλα κομμάτια ψαριού παναρισμένα, το ένα πάνω στο άλλο, και όλα τα υπόλοιπα υλικά στην βάση, πάνω σε λευκή σος!! Διακόσμηση πιάτου με σπαράγγι (?). Κατά τα άλλα, νόστιμη επιλογή, όπου τον αχινό και το αυγοτάραχο δεν τα γευτήκαμε όσο θα θέλαμε....

Στην αρχή έρχεται πιάτο με χούμους και υπέροχα μαύρα ψωμιά σε υφασμάτινο λευκό πανέρι (4,00). Το χούμους καλό αλλά χωρίς την πρέπουσα ανατολίτικη ένταση!!

Το εμφιαλωμένο νερό ήρθε αφού ερωτηθήκαμε (3,00).
Στο τέλος μας πρόσφεραν μικρά μελομακάρονα και κουραμπιέδες, από δύο κομμάτια!

Ήπιαμε μπύρα Mc Farland (7,00) και καταπληκτικό κοκτέιλ '' Rose Cloud" (10,00), το οποίο διακοσμούνταν φανταστικά με υποτυπώδες κομμάτι μπανάνας, από καραμέλα marsmallow, και μπόλικο δυόσμο....
Και εδώ το όνειρο τελείωσε...!!

Ωστόσο, αφού φύγει η Σοφία, ο Τηλέμαχος, η Υπατία και ό, τι άλλο μας προκύψει, σκοπεύω να ξαναπάω!!!
Να έχουμε μια υπέροχη χρονιά!!


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.