Loader

07 Φεβ 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
26-36

Dine Athens, στάση 2η και τελευταία για φέτος στο La Argentina, που ευτυχώς έσωσε τις χαμένες μου εντυπώσεις. Πολλά παρατράγουδα - αρπαχτές πήρε το αυτί μου, προφανώς η διοργάνωση κάθε χρόνο εξελίσσεται σε σαφάρι και φέτος δεν ήταν λίγοι όσοι τελικώς κάπου δυσαρεστήθηκαν.

Όταν έκλεισα για την Αρτζεντίνα ήδη από πολύ νωρίς, σίγουρα δεν φανταζόμουν ότι Τετάρτη βράδυ θα έβρισκα το μαγαζί φουλ γεμάτο, ούτε και ότι τις τελευταίες μέρες τα τραπέζια του θα έχουν βγει sold out. Καλό σημάδι που επαληθεύτηκε, μαζί με τη βεβαιότητα του κολλητού μου που έχει ήδη τιμήσει την μαμά Αρτζεντίνα στο Μαραθώνα, ότι επιτέλους... θα φάμε καλά.

Πάλι εδώ μενού 30e με ίδιο στήσιμο α λά Πιπεριά (1 σαλάτα, 2 ορεκτικά, 1 κυρίως, 1 γλυκό, 1 ποτήρι κρασί) όπου περίμενα με πιστόλι να δω τί θα συμβεί. Πιο ξεκάθαρη εξήγηση, όλα τα ορεκτικά ίσχυαν κανονικά, απλά το ένα κάπως μικρότερο, fair enough. Και, φυσικά, άξιο αναφοράς το ότι δεν κερδοσκόπησαν κρυφοχρεώνοντας εμφιαλωμένο νερό & ψωμάκια + ντιπ, που ήταν μέσα στην τιμή.

Καταρρακτώδης λοιπόν βροχή και άνετο παρκάρισμα μας έφεραν στην Αρτζεντίνα, λίγο μακριά από την πλατεία του Χαλανδρίου όμως πανεύκολο να την εντοπίσεις. Γωνιακό μαγαζί, με τζαμαρίες ολόγυρα, όχι κάτι εντυπωσιακά Αργεντίνικο ή Βραζιλιάνικο διακοσμητικά, σίγουρα ευχάριστο στο μάτι και με πολλά περιθώρια βελτίωσης.
Ευρύχωρα τραπέζια ακόμη και αυτά των 2 ατόμων, με αποστάσεις και άνεση κινήσεων, σε 2 αίθουσες διαχωριζόμενες με μια ωραία κατασκευή σε ρόλο κάβας, άκαπνες αμφότερες και χίλια μπράβο γι αυτό!
Λίγα φολκλόρ στοιχεία & κάποια διάσπαρτα έντονα χρώματα εδώ κι εκεί, δίνουν τον τόνο χωρίς να κουράζουν το μάτι ενώ η χαλαρή διάθεση του προσωπικού και η σωστή ένταση στη μουσική σε επηρεάζει κι εσένα θετικά.

Η πάγια τακτική περιλαμβάνει τηλεφώνημά τους, ώστε να ενημερωθούν τί επιθυμείς να φας & πώς το θέλεις ψημένο, δεδομένου ότι η τεχνική αργού ψησίματος μακριά από την φωτιά παίρνει έως και 1 ώρα για να βγει αυτό το ΕΠΟΣ στο πιάτο σου. Δεν ασχολήθηκα, αφενός γιατί δεν είχα καταλήξει απόλυτα στις επιλογές μας, αφ'ετέρου γιατί δεν αγχώνομαι καθόλου και ήθελα να το πάω πολύ χαλαρά. Πράγματι, τα 50 λεπτά που μεσολάβησαν από τα πρώτα (που έρχονταν με άψογο ρυθμό από την κουζίνα, σε ένα μαγαζί γεμάτο τονίζω ξανά) μέχρι να φτάσει το ΕΠΟΣ στο τραπέζι, ούτε που μας φάνηκαν πότε πέρασαν!

Ξεκινήσαμε με ζεστά φρεσκότατα ανάμεικτα ψωμάκια συνοδεία μιας κόκκινης πικάντικης σαλτσούλας και σε λίγα λεπτά ήρθαν και οι σαλάτες, ικανοποιητικής ποσότητας και νοστιμιάς, με ωραίο ντρέσινγκ και στις 2.
Η rucula parmesan αναμενόμενα δροσερή με ρόκα, ελιές, πράσινο κρεμμυδάκι, μικροσκοπικά ψητά λαχανικά, ντοματίνια & flakes παρμεζάνας ενώ η remolacha πιο ιδιαίτερη με πατζάρι, baby πατζαρόφυλλα, ρόκα, κρεμμυδάκι, φυστίκι & ένα ασυνήθιστο αρωματικό γιαούρτι με δυόσμο και λίγο balsamico που την ανέβασε πολύ. Η δεύτερη σαφώς άρεσε περισσότερο.

Στα ορεκτικά οι empanadas δεν ήταν κάτι περισσότερο από απλά μικρά καλοφτιαγμένα πιτάκια (1 με τυρί & 1 με κιμά), το παραδοσιακό φρέσκο λουκάνικο Salchicha φοβερό, κρεατένιο και μη τυποποιημένο, ενώ το σαγανάκι με Provoleta & ψητή λιαστή ντομάτα (αργεντίνικο τυράκι στο μαντέμι) πεντανόστιμο να το βάζεις λιωμένο πάνω σε ψωμί, θα το ήθελα σε πιο γενναία ποσότητα. Εκ των υστέρων, θα παρέλειπα τα πιτάκια που μέτρησαν για διπλό ορεκτικό και θα έπαιρνα διπλό λουκάνικο και provoleta, αλλά οκ θέλαμε να τα δοκιμάσουμε όλα.

Κάπου εκεί βλέπαμε ήδη τα ξύλινα πλατώ με τα τεράστια μπριζολίδια να προσγειώνονται δίπλα μας και η προσμονή μας χτύπησε κόκκινο. Να πω ότι γενικώς δεν έχω μεγάλη εμπειρία σε κοπές, ψησίματα και τα σχετικά, όμως το κρέας που έφαγα εδώ με ξεπέρασε κι εμένα και (ιεροσυλία) το rib eye του Sasi's. Tόσο πολύ; τόσο πολύ.
Παραγγείλαμε medium well το Costeleta Sin Lomo (rib eye 650 gr) και το Cuadril (φιλέτο από κιλότο 650 gr). Να πω ότι το βάρος δεν ήταν κακόγουστο αστείο, ήταν όντως 1.300 gr+ το κρέας που ήρθε. Η τιμή καταλόγου είναι 38 ευρώ το κιλό, οπότε κάθε κουβέντα περί vfm σταματάει εδώ.

Για την γεύση & την τεχνική ψησίματος επίσης δεν μπορώ να πω πολλά. Ελπίζω η φίλη μου η Rose_Tyler που θα πάει απόψε πανέτοιμη, να καταθέσει κι εκείνη την εμπειρία της και να ταυτοποιηθούν οι απόψεις μας. Αν έχω κάτι να πω είναι το εξής: οι συνοδευτικές σάλτσες που φέρνουν είναι αχρείαστες - τέλεια ωστόσο η chimichurri -, πατάτες τηγανιτές δεν χρειάζονται δίπλα σε αυτό το κρέας, στο τέλος φεύγεις με γερανό χαϊδεύοντας την κοιλιά σου στοργικά...

Άξιο συνοδευτικό κρασί σε ποτήρι το κόκκινο Malbec Αργεντινής, απλώς συμπαθή τα 2 γλυκά στο τέλος (cheesecake de muras χρειαζόταν περισσότερη μαρμελάδα & φρούτο, volcan brownie με dulce di leche & παγωτό). Aποδείχτηκαν ικανά να αλλάξουν για λίγο τη γεύση στο στόμα αλλά όχι στο μυαλό που έχει πλέον αγκυρώσει στα συγκεκριμένα μπριζολίδια.

Η πληρωμή έγινε με κάρτα της Alpha Bank (έκπτωση 10%) σε ασύρματο pos στο τραπέζι, στα 54e με απόδειξη κανονική και το vfm πραγματικά δεν μπορεί να γίνει καλύτερο.
Επίσης η εξυπηρέτηση σε όλα πολύ καλή, με ενδιαφέρον, επαγγελματισμό, ευγένεια, άφησε συνολικά θετικότατες εντυπώσεις και κανένα παράπονο.

Η Αρτζεντίνα προτείνεται γι'αυτό ακριβώς που ξέρει να κάνει πολύ καλά, δηλαδή το κρέας. Είναι ένα ακριβό μαγαζί, που θα ξηλωθείς αλλά θα το ευχαριστηθείς στο έπακρο. Ήταν επιτυχία που το δοκίμασα, καθώς με άφησε με μεγάλο χαμόγελο και σίγουρα με την γλυκιά προσμονή να ανηφορίσω το συντομότερο προς την mama Argentina στον Μαραθώνα.


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

07 Φεβ 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
26-36

Dine Athens, στάση 2η και τελευταία για φέτος στο La Argentina, που ευτυχώς έσωσε τις χαμένες μου εντυπώσεις. Πολλά παρατράγουδα - αρπαχτές πήρε το αυτί μου, προφανώς η διοργάνωση κάθε χρόνο εξελίσσεται σε σαφάρι και φέτος δεν ήταν λίγοι όσοι τελικώς κάπου δυσαρεστήθηκαν.

Όταν έκλεισα για την Αρτζεντίνα ήδη από πολύ νωρίς, σίγουρα δεν φανταζόμουν ότι Τετάρτη βράδυ θα έβρισκα το μαγαζί φουλ γεμάτο, ούτε και ότι τις τελευταίες μέρες τα τραπέζια του θα έχουν βγει sold out. Καλό σημάδι που επαληθεύτηκε, μαζί με τη βεβαιότητα του κολλητού μου που έχει ήδη τιμήσει την μαμά Αρτζεντίνα στο Μαραθώνα, ότι επιτέλους... θα φάμε καλά.

Πάλι εδώ μενού 30e με ίδιο στήσιμο α λά Πιπεριά (1 σαλάτα, 2 ορεκτικά, 1 κυρίως, 1 γλυκό, 1 ποτήρι κρασί) όπου περίμενα με πιστόλι να δω τί θα συμβεί. Πιο ξεκάθαρη εξήγηση, όλα τα ορεκτικά ίσχυαν κανονικά, απλά το ένα κάπως μικρότερο, fair enough. Και, φυσικά, άξιο αναφοράς το ότι δεν κερδοσκόπησαν κρυφοχρεώνοντας εμφιαλωμένο νερό & ψωμάκια + ντιπ, που ήταν μέσα στην τιμή.

Καταρρακτώδης λοιπόν βροχή και άνετο παρκάρισμα μας έφεραν στην Αρτζεντίνα, λίγο μακριά από την πλατεία του Χαλανδρίου όμως πανεύκολο να την εντοπίσεις. Γωνιακό μαγαζί, με τζαμαρίες ολόγυρα, όχι κάτι εντυπωσιακά Αργεντίνικο ή Βραζιλιάνικο διακοσμητικά, σίγουρα ευχάριστο στο μάτι και με πολλά περιθώρια βελτίωσης.
Ευρύχωρα τραπέζια ακόμη και αυτά των 2 ατόμων, με αποστάσεις και άνεση κινήσεων, σε 2 αίθουσες διαχωριζόμενες με μια ωραία κατασκευή σε ρόλο κάβας, άκαπνες αμφότερες και χίλια μπράβο γι αυτό!
Λίγα φολκλόρ στοιχεία & κάποια διάσπαρτα έντονα χρώματα εδώ κι εκεί, δίνουν τον τόνο χωρίς να κουράζουν το μάτι ενώ η χαλαρή διάθεση του προσωπικού και η σωστή ένταση στη μουσική σε επηρεάζει κι εσένα θετικά.

Η πάγια τακτική περιλαμβάνει τηλεφώνημά τους, ώστε να ενημερωθούν τί επιθυμείς να φας & πώς το θέλεις ψημένο, δεδομένου ότι η τεχνική αργού ψησίματος μακριά από την φωτιά παίρνει έως και 1 ώρα για να βγει αυτό το ΕΠΟΣ στο πιάτο σου. Δεν ασχολήθηκα, αφενός γιατί δεν είχα καταλήξει απόλυτα στις επιλογές μας, αφ'ετέρου γιατί δεν αγχώνομαι καθόλου και ήθελα να το πάω πολύ χαλαρά. Πράγματι, τα 50 λεπτά που μεσολάβησαν από τα πρώτα (που έρχονταν με άψογο ρυθμό από την κουζίνα, σε ένα μαγαζί γεμάτο τονίζω ξανά) μέχρι να φτάσει το ΕΠΟΣ στο τραπέζι, ούτε που μας φάνηκαν πότε πέρασαν!

Ξεκινήσαμε με ζεστά φρεσκότατα ανάμεικτα ψωμάκια συνοδεία μιας κόκκινης πικάντικης σαλτσούλας και σε λίγα λεπτά ήρθαν και οι σαλάτες, ικανοποιητικής ποσότητας και νοστιμιάς, με ωραίο ντρέσινγκ και στις 2.
Η rucula parmesan αναμενόμενα δροσερή με ρόκα, ελιές, πράσινο κρεμμυδάκι, μικροσκοπικά ψητά λαχανικά, ντοματίνια & flakes παρμεζάνας ενώ η remolacha πιο ιδιαίτερη με πατζάρι, baby πατζαρόφυλλα, ρόκα, κρεμμυδάκι, φυστίκι & ένα ασυνήθιστο αρωματικό γιαούρτι με δυόσμο και λίγο balsamico που την ανέβασε πολύ. Η δεύτερη σαφώς άρεσε περισσότερο.

Στα ορεκτικά οι empanadas δεν ήταν κάτι περισσότερο από απλά μικρά καλοφτιαγμένα πιτάκια (1 με τυρί & 1 με κιμά), το παραδοσιακό φρέσκο λουκάνικο Salchicha φοβερό, κρεατένιο και μη τυποποιημένο, ενώ το σαγανάκι με Provoleta & ψητή λιαστή ντομάτα (αργεντίνικο τυράκι στο μαντέμι) πεντανόστιμο να το βάζεις λιωμένο πάνω σε ψωμί, θα το ήθελα σε πιο γενναία ποσότητα. Εκ των υστέρων, θα παρέλειπα τα πιτάκια που μέτρησαν για διπλό ορεκτικό και θα έπαιρνα διπλό λουκάνικο και provoleta, αλλά οκ θέλαμε να τα δοκιμάσουμε όλα.

Κάπου εκεί βλέπαμε ήδη τα ξύλινα πλατώ με τα τεράστια μπριζολίδια να προσγειώνονται δίπλα μας και η προσμονή μας χτύπησε κόκκινο. Να πω ότι γενικώς δεν έχω μεγάλη εμπειρία σε κοπές, ψησίματα και τα σχετικά, όμως το κρέας που έφαγα εδώ με ξεπέρασε κι εμένα και (ιεροσυλία) το rib eye του Sasi's. Tόσο πολύ; τόσο πολύ.
Παραγγείλαμε medium well το Costeleta Sin Lomo (rib eye 650 gr) και το Cuadril (φιλέτο από κιλότο 650 gr). Να πω ότι το βάρος δεν ήταν κακόγουστο αστείο, ήταν όντως 1.300 gr+ το κρέας που ήρθε. Η τιμή καταλόγου είναι 38 ευρώ το κιλό, οπότε κάθε κουβέντα περί vfm σταματάει εδώ.

Για την γεύση & την τεχνική ψησίματος επίσης δεν μπορώ να πω πολλά. Ελπίζω η φίλη μου η Rose_Tyler που θα πάει απόψε πανέτοιμη, να καταθέσει κι εκείνη την εμπειρία της και να ταυτοποιηθούν οι απόψεις μας. Αν έχω κάτι να πω είναι το εξής: οι συνοδευτικές σάλτσες που φέρνουν είναι αχρείαστες - τέλεια ωστόσο η chimichurri -, πατάτες τηγανιτές δεν χρειάζονται δίπλα σε αυτό το κρέας, στο τέλος φεύγεις με γερανό χαϊδεύοντας την κοιλιά σου στοργικά...

Άξιο συνοδευτικό κρασί σε ποτήρι το κόκκινο Malbec Αργεντινής, απλώς συμπαθή τα 2 γλυκά στο τέλος (cheesecake de muras χρειαζόταν περισσότερη μαρμελάδα & φρούτο, volcan brownie με dulce di leche & παγωτό). Aποδείχτηκαν ικανά να αλλάξουν για λίγο τη γεύση στο στόμα αλλά όχι στο μυαλό που έχει πλέον αγκυρώσει στα συγκεκριμένα μπριζολίδια.

Η πληρωμή έγινε με κάρτα της Alpha Bank (έκπτωση 10%) σε ασύρματο pos στο τραπέζι, στα 54e με απόδειξη κανονική και το vfm πραγματικά δεν μπορεί να γίνει καλύτερο.
Επίσης η εξυπηρέτηση σε όλα πολύ καλή, με ενδιαφέρον, επαγγελματισμό, ευγένεια, άφησε συνολικά θετικότατες εντυπώσεις και κανένα παράπονο.

Η Αρτζεντίνα προτείνεται γι'αυτό ακριβώς που ξέρει να κάνει πολύ καλά, δηλαδή το κρέας. Είναι ένα ακριβό μαγαζί, που θα ξηλωθείς αλλά θα το ευχαριστηθείς στο έπακρο. Ήταν επιτυχία που το δοκίμασα, καθώς με άφησε με μεγάλο χαμόγελο και σίγουρα με την γλυκιά προσμονή να ανηφορίσω το συντομότερο προς την mama Argentina στον Μαραθώνα.


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

Etable

Ucook

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου

Γεύση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0

Εξυπηρέτηση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0

Χώρος

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0

Value for money

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

€ / Άτομο

26-36

Dine Athens, στάση 2η και τελευταία για φέτος στο La Argentina, που ευτυχώς έσωσε τις χαμένες μου εντυπώσεις. Πολλά παρατράγουδα - αρπαχτές πήρε το αυτί μου, προφανώς η διοργάνωση κάθε χρόνο εξελίσσεται σε σαφάρι και φέτος δεν ήταν λίγοι όσοι τελικώς κάπου δυσαρεστήθηκαν.

Όταν έκλεισα για την Αρτζεντίνα ήδη από πολύ νωρίς, σίγουρα δεν φανταζόμουν ότι Τετάρτη βράδυ θα έβρισκα το μαγαζί φουλ γεμάτο, ούτε και ότι τις τελευταίες μέρες τα τραπέζια του θα έχουν βγει sold out. Καλό σημάδι που επαληθεύτηκε, μαζί με τη βεβαιότητα του κολλητού μου που έχει ήδη τιμήσει την μαμά Αρτζεντίνα στο Μαραθώνα, ότι επιτέλους... θα φάμε καλά.

Πάλι εδώ μενού 30e με ίδιο στήσιμο α λά Πιπεριά (1 σαλάτα, 2 ορεκτικά, 1 κυρίως, 1 γλυκό, 1 ποτήρι κρασί) όπου περίμενα με πιστόλι να δω τί θα συμβεί. Πιο ξεκάθαρη εξήγηση, όλα τα ορεκτικά ίσχυαν κανονικά, απλά το ένα κάπως μικρότερο, fair enough. Και, φυσικά, άξιο αναφοράς το ότι δεν κερδοσκόπησαν κρυφοχρεώνοντας εμφιαλωμένο νερό & ψωμάκια + ντιπ, που ήταν μέσα στην τιμή.

Καταρρακτώδης λοιπόν βροχή και άνετο παρκάρισμα μας έφεραν στην Αρτζεντίνα, λίγο μακριά από την πλατεία του Χαλανδρίου όμως πανεύκολο να την εντοπίσεις. Γωνιακό μαγαζί, με τζαμαρίες ολόγυρα, όχι κάτι εντυπωσιακά Αργεντίνικο ή Βραζιλιάνικο διακοσμητικά, σίγουρα ευχάριστο στο μάτι και με πολλά περιθώρια βελτίωσης.
Ευρύχωρα τραπέζια ακόμη και αυτά των 2 ατόμων, με αποστάσεις και άνεση κινήσεων, σε 2 αίθουσες διαχωριζόμενες με μια ωραία κατασκευή σε ρόλο κάβας, άκαπνες αμφότερες και χίλια μπράβο γι αυτό!
Λίγα φολκλόρ στοιχεία & κάποια διάσπαρτα έντονα χρώματα εδώ κι εκεί, δίνουν τον τόνο χωρίς να κουράζουν το μάτι ενώ η χαλαρή διάθεση του προσωπικού και η σωστή ένταση στη μουσική σε επηρεάζει κι εσένα θετικά.

Η πάγια τακτική περιλαμβάνει τηλεφώνημά τους, ώστε να ενημερωθούν τί επιθυμείς να φας & πώς το θέλεις ψημένο, δεδομένου ότι η τεχνική αργού ψησίματος μακριά από την φωτιά παίρνει έως και 1 ώρα για να βγει αυτό το ΕΠΟΣ στο πιάτο σου. Δεν ασχολήθηκα, αφενός γιατί δεν είχα καταλήξει απόλυτα στις επιλογές μας, αφ'ετέρου γιατί δεν αγχώνομαι καθόλου και ήθελα να το πάω πολύ χαλαρά. Πράγματι, τα 50 λεπτά που μεσολάβησαν από τα πρώτα (που έρχονταν με άψογο ρυθμό από την κουζίνα, σε ένα μαγαζί γεμάτο τονίζω ξανά) μέχρι να φτάσει το ΕΠΟΣ στο τραπέζι, ούτε που μας φάνηκαν πότε πέρασαν!

Ξεκινήσαμε με ζεστά φρεσκότατα ανάμεικτα ψωμάκια συνοδεία μιας κόκκινης πικάντικης σαλτσούλας και σε λίγα λεπτά ήρθαν και οι σαλάτες, ικανοποιητικής ποσότητας και νοστιμιάς, με ωραίο ντρέσινγκ και στις 2.
Η rucula parmesan αναμενόμενα δροσερή με ρόκα, ελιές, πράσινο κρεμμυδάκι, μικροσκοπικά ψητά λαχανικά, ντοματίνια & flakes παρμεζάνας ενώ η remolacha πιο ιδιαίτερη με πατζάρι, baby πατζαρόφυλλα, ρόκα, κρεμμυδάκι, φυστίκι & ένα ασυνήθιστο αρωματικό γιαούρτι με δυόσμο και λίγο balsamico που την ανέβασε πολύ. Η δεύτερη σαφώς άρεσε περισσότερο.

Στα ορεκτικά οι empanadas δεν ήταν κάτι περισσότερο από απλά μικρά καλοφτιαγμένα πιτάκια (1 με τυρί & 1 με κιμά), το παραδοσιακό φρέσκο λουκάνικο Salchicha φοβερό, κρεατένιο και μη τυποποιημένο, ενώ το σαγανάκι με Provoleta & ψητή λιαστή ντομάτα (αργεντίνικο τυράκι στο μαντέμι) πεντανόστιμο να το βάζεις λιωμένο πάνω σε ψωμί, θα το ήθελα σε πιο γενναία ποσότητα. Εκ των υστέρων, θα παρέλειπα τα πιτάκια που μέτρησαν για διπλό ορεκτικό και θα έπαιρνα διπλό λουκάνικο και provoleta, αλλά οκ θέλαμε να τα δοκιμάσουμε όλα.

Κάπου εκεί βλέπαμε ήδη τα ξύλινα πλατώ με τα τεράστια μπριζολίδια να προσγειώνονται δίπλα μας και η προσμονή μας χτύπησε κόκκινο. Να πω ότι γενικώς δεν έχω μεγάλη εμπειρία σε κοπές, ψησίματα και τα σχετικά, όμως το κρέας που έφαγα εδώ με ξεπέρασε κι εμένα και (ιεροσυλία) το rib eye του Sasi's. Tόσο πολύ; τόσο πολύ.
Παραγγείλαμε medium well το Costeleta Sin Lomo (rib eye 650 gr) και το Cuadril (φιλέτο από κιλότο 650 gr). Να πω ότι το βάρος δεν ήταν κακόγουστο αστείο, ήταν όντως 1.300 gr+ το κρέας που ήρθε. Η τιμή καταλόγου είναι 38 ευρώ το κιλό, οπότε κάθε κουβέντα περί vfm σταματάει εδώ.

Για την γεύση & την τεχνική ψησίματος επίσης δεν μπορώ να πω πολλά. Ελπίζω η φίλη μου η Rose_Tyler που θα πάει απόψε πανέτοιμη, να καταθέσει κι εκείνη την εμπειρία της και να ταυτοποιηθούν οι απόψεις μας. Αν έχω κάτι να πω είναι το εξής: οι συνοδευτικές σάλτσες που φέρνουν είναι αχρείαστες - τέλεια ωστόσο η chimichurri -, πατάτες τηγανιτές δεν χρειάζονται δίπλα σε αυτό το κρέας, στο τέλος φεύγεις με γερανό χαϊδεύοντας την κοιλιά σου στοργικά...

Άξιο συνοδευτικό κρασί σε ποτήρι το κόκκινο Malbec Αργεντινής, απλώς συμπαθή τα 2 γλυκά στο τέλος (cheesecake de muras χρειαζόταν περισσότερη μαρμελάδα & φρούτο, volcan brownie με dulce di leche & παγωτό). Aποδείχτηκαν ικανά να αλλάξουν για λίγο τη γεύση στο στόμα αλλά όχι στο μυαλό που έχει πλέον αγκυρώσει στα συγκεκριμένα μπριζολίδια.

Η πληρωμή έγινε με κάρτα της Alpha Bank (έκπτωση 10%) σε ασύρματο pos στο τραπέζι, στα 54e με απόδειξη κανονική και το vfm πραγματικά δεν μπορεί να γίνει καλύτερο.
Επίσης η εξυπηρέτηση σε όλα πολύ καλή, με ενδιαφέρον, επαγγελματισμό, ευγένεια, άφησε συνολικά θετικότατες εντυπώσεις και κανένα παράπονο.

Η Αρτζεντίνα προτείνεται γι'αυτό ακριβώς που ξέρει να κάνει πολύ καλά, δηλαδή το κρέας. Είναι ένα ακριβό μαγαζί, που θα ξηλωθείς αλλά θα το ευχαριστηθείς στο έπακρο. Ήταν επιτυχία που το δοκίμασα, καθώς με άφησε με μεγάλο χαμόγελο και σίγουρα με την γλυκιά προσμονή να ανηφορίσω το συντομότερο προς την mama Argentina στον Μαραθώνα.


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.