Loader

03 Μάρ 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
10-16

Επειδή είμαι φίλος της ρωσοποντιακής κουζίνας, έχω επισκεφθεί πάρα πολλά εστιατόρια αυτής της κατηγορίας. Μπορώ λοιπόν να πω ότι το KOLCHIS (= Κολχίδα, δεν ξέρω γιατί προτιμήθηκε η λατινική ονομασία) είναι συνδυασμός του ΕΥΓΕΝΙΟΥ όσον αφορά την ποιότητα της κουζίνας και της εξυπηρέτησης και της ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ όσον αφορά την ποιότητα του χώρου. Αν σε αυτά τα χαρακτηριστικά προσθέσετε τις ιδιαίτερα γενναίες μερίδες και τις πολύ λογικές τιμές, προκύπτει η τέλεια συνταγή επιτυχίας. Ή μάλλον θα έπρεπε να προκύψει, γιατί το γεγονός να έχει Σάββατο βράδυ το σχετικά νέο αυτό εστιατόριο μόνο δύο παρέες εμένα προσωπικά με προβλημάτισε. Ελπίζω να οφείλεται στο ότι μετρά μικρό διάστημα λειτουργίας και δεν έχει προλάβει να γίνει ευρύτερα γνωστό. Εμένα, ευρισκόμενο σε αναζήτηση χώρου για να μοιράσω την απόσταση Νέας Σμύρνης – Κορωπίου, με βοήθησε η κριτική του ABOUTSPY, που υποκινήθηκε με τη σειρά του από τη συμμετοχή του KOLCHIS στο πρόγραμμα dine Athens. Αισιοδοξώ με την κριτική μου αυτή να δώσω στο KOLCHIS την ώθηση που του αξίζει.
Το KOLCHIS βρίσκεται σε ένα ήσυχο σημείο κοντά στο γαστρονομικό κέντρο της Βούλας, το παρκάρισμα στους γύρω δρόμους δεν θα σας δυσκολέψει ιδιαίτερα (5 στα 10). Υπάρχει ένας εξωτερικός χώρος, όχι ιδιαίτερα μεγάλος, όμως πολύ φροντισμένος, ακόμα και τώρα που λόγω καιρού δεν λειτουργεί, και η μεγάλη εσωτερική αίθουσα, με την κουζίνα και τις απίστευτα καθαρές τουαλέτες (πραγματικά μπράβο τους) στο βάθος, σε χρώματα γήινα, ξύλο και πέτρα, με ωραία ευρύχωρα τραπέζια, καναπέδες στους τοίχους και άνετα καθίσματα, αρκετά σωστό φωτισμό (θα τον ήθελα λίγο πιο έντονο) και μουσική στη σωστή ένταση (εδώ κάτι πιο ethnic ίσως βελτίωνε την ατμόσφαιρα που στηρίζεται στη διακριτική πολυτέλεια, με art de la table σαφώς πάνω από το αναμενόμενο επίπεδο).
Το KOLCHIS δηλώνει γεωργιανό εστιατόριο, έτσι η ευγενέστατη νεαρή κυρία που μας εξυπηρέτησε, Γεωργιανή η ίδια, ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος για να μας ξεναγήσει στον αρκετά μεγάλο κατάλογο, οποίος περιλαμβάνει αντιπροσωπευτικά δείγματα από τις κουζίνες της Μαύρης Θάλασσας. Ευτυχώς ήμασταν τέσσερις και μπορέσαμε έτσι να δοκιμάσουμε αρκετά πιάτα, επιφυλασσόμενοι για τη συνέχεια.
Όλα όσα πήραμε ήταν άριστα εκτελεσμένα και πολύ ωραία παρουσιασμένα, κάτι που δυστυχώς δεν θεωρείται πάντα δεδομένο, ενώ θα έπρεπε. Ξεκινώντας από το ψωμί σε μορφή τραγανής στενόμακρης πίτας (σαν ρωσική λαπιόσκα) στο κατάλληλο καλάθι, περάσαμε στα κρύα ορεκτικά: ρωσική σαλάτα, αυθεντική, χωρίς οξύτητα και λιπαρότητα, τέλεια θα έλεγα, και κάτι ρολάκια με σπανάκι, που δυστυχώς ξέχασα να σημειώσω κάπου τη γεωργιανή ονομασία τους, με λίγο αλατοπίπερο από πάνω υπέροχος μεζές για κρασί (γεωργιανό επίσης, λευκό, μας δόθηκε η ευκαιρία να δοκιμάσουμε και το κόκκινο, που βρήκα επίσης πολύ ενδιαφέρον). Σειρά είχαν τα ζεστά: πελμένι και βερένικι, ζεστά ζεστά σε κεραμικά σκεύη συνοδευόμενα από σμέτανα (= sour cream), φαγώθηκαν μέχρις ενός, και πίτα με τυρί, υπερπαραγωγή, κάτι σαν σκεπαστή πίτσα με γέμιση από λευκό τυρί σαν πολύ καλής ποιότητας μοτσαρέλα που είχε λιώσει και δεν στερεοποιήθηκε μέχρι να αναληφθεί στα ουράνια και το τελευταίο από τα οκτώ (! ) κομμάτια. Επιστέγασμα το αρμένικο κεμπάπ, εξαιρετικής ποιότητας κιμάς με σωστή δοσολογία μπαχαρικών, άριστα ψημένα, τρία κομμάτια συνοδευόμενα με κόκκινη ελαφρότατα καυτερή σάλτσα. Για κλείσιμο μάς προσέφεραν χειροποίητα τραγανά γλυκά σάντουιτς με τόση όση γέμιση κρέμας, ραντισμένα με φραμπουάζ και lime. Υπέροχο κλείσιμο σε επίπεδο που δεν περιμένεις.
Για όλα όσα ανέφερα, μισό λίτρο κρασί και δύο μπύρες (μικρό φάουλ η απουσία κάποιας μάρκας από τη Γεωργία ή έστω τη Ρωσία) πληρώσαμε 47 ευρώ. Φύγαμε καταευχαριστημένοι και με δεδομένη την πρόθεση να οργανώσουμε παρέα για την επόμενη επίσκεψη. Να πάτε, αξίζει τον κόπο!


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

03 Μάρ 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
10-16

Επειδή είμαι φίλος της ρωσοποντιακής κουζίνας, έχω επισκεφθεί πάρα πολλά εστιατόρια αυτής της κατηγορίας. Μπορώ λοιπόν να πω ότι το KOLCHIS (= Κολχίδα, δεν ξέρω γιατί προτιμήθηκε η λατινική ονομασία) είναι συνδυασμός του ΕΥΓΕΝΙΟΥ όσον αφορά την ποιότητα της κουζίνας και της εξυπηρέτησης και της ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ όσον αφορά την ποιότητα του χώρου. Αν σε αυτά τα χαρακτηριστικά προσθέσετε τις ιδιαίτερα γενναίες μερίδες και τις πολύ λογικές τιμές, προκύπτει η τέλεια συνταγή επιτυχίας. Ή μάλλον θα έπρεπε να προκύψει, γιατί το γεγονός να έχει Σάββατο βράδυ το σχετικά νέο αυτό εστιατόριο μόνο δύο παρέες εμένα προσωπικά με προβλημάτισε. Ελπίζω να οφείλεται στο ότι μετρά μικρό διάστημα λειτουργίας και δεν έχει προλάβει να γίνει ευρύτερα γνωστό. Εμένα, ευρισκόμενο σε αναζήτηση χώρου για να μοιράσω την απόσταση Νέας Σμύρνης – Κορωπίου, με βοήθησε η κριτική του ABOUTSPY, που υποκινήθηκε με τη σειρά του από τη συμμετοχή του KOLCHIS στο πρόγραμμα dine Athens. Αισιοδοξώ με την κριτική μου αυτή να δώσω στο KOLCHIS την ώθηση που του αξίζει.
Το KOLCHIS βρίσκεται σε ένα ήσυχο σημείο κοντά στο γαστρονομικό κέντρο της Βούλας, το παρκάρισμα στους γύρω δρόμους δεν θα σας δυσκολέψει ιδιαίτερα (5 στα 10). Υπάρχει ένας εξωτερικός χώρος, όχι ιδιαίτερα μεγάλος, όμως πολύ φροντισμένος, ακόμα και τώρα που λόγω καιρού δεν λειτουργεί, και η μεγάλη εσωτερική αίθουσα, με την κουζίνα και τις απίστευτα καθαρές τουαλέτες (πραγματικά μπράβο τους) στο βάθος, σε χρώματα γήινα, ξύλο και πέτρα, με ωραία ευρύχωρα τραπέζια, καναπέδες στους τοίχους και άνετα καθίσματα, αρκετά σωστό φωτισμό (θα τον ήθελα λίγο πιο έντονο) και μουσική στη σωστή ένταση (εδώ κάτι πιο ethnic ίσως βελτίωνε την ατμόσφαιρα που στηρίζεται στη διακριτική πολυτέλεια, με art de la table σαφώς πάνω από το αναμενόμενο επίπεδο).
Το KOLCHIS δηλώνει γεωργιανό εστιατόριο, έτσι η ευγενέστατη νεαρή κυρία που μας εξυπηρέτησε, Γεωργιανή η ίδια, ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος για να μας ξεναγήσει στον αρκετά μεγάλο κατάλογο, οποίος περιλαμβάνει αντιπροσωπευτικά δείγματα από τις κουζίνες της Μαύρης Θάλασσας. Ευτυχώς ήμασταν τέσσερις και μπορέσαμε έτσι να δοκιμάσουμε αρκετά πιάτα, επιφυλασσόμενοι για τη συνέχεια.
Όλα όσα πήραμε ήταν άριστα εκτελεσμένα και πολύ ωραία παρουσιασμένα, κάτι που δυστυχώς δεν θεωρείται πάντα δεδομένο, ενώ θα έπρεπε. Ξεκινώντας από το ψωμί σε μορφή τραγανής στενόμακρης πίτας (σαν ρωσική λαπιόσκα) στο κατάλληλο καλάθι, περάσαμε στα κρύα ορεκτικά: ρωσική σαλάτα, αυθεντική, χωρίς οξύτητα και λιπαρότητα, τέλεια θα έλεγα, και κάτι ρολάκια με σπανάκι, που δυστυχώς ξέχασα να σημειώσω κάπου τη γεωργιανή ονομασία τους, με λίγο αλατοπίπερο από πάνω υπέροχος μεζές για κρασί (γεωργιανό επίσης, λευκό, μας δόθηκε η ευκαιρία να δοκιμάσουμε και το κόκκινο, που βρήκα επίσης πολύ ενδιαφέρον). Σειρά είχαν τα ζεστά: πελμένι και βερένικι, ζεστά ζεστά σε κεραμικά σκεύη συνοδευόμενα από σμέτανα (= sour cream), φαγώθηκαν μέχρις ενός, και πίτα με τυρί, υπερπαραγωγή, κάτι σαν σκεπαστή πίτσα με γέμιση από λευκό τυρί σαν πολύ καλής ποιότητας μοτσαρέλα που είχε λιώσει και δεν στερεοποιήθηκε μέχρι να αναληφθεί στα ουράνια και το τελευταίο από τα οκτώ (! ) κομμάτια. Επιστέγασμα το αρμένικο κεμπάπ, εξαιρετικής ποιότητας κιμάς με σωστή δοσολογία μπαχαρικών, άριστα ψημένα, τρία κομμάτια συνοδευόμενα με κόκκινη ελαφρότατα καυτερή σάλτσα. Για κλείσιμο μάς προσέφεραν χειροποίητα τραγανά γλυκά σάντουιτς με τόση όση γέμιση κρέμας, ραντισμένα με φραμπουάζ και lime. Υπέροχο κλείσιμο σε επίπεδο που δεν περιμένεις.
Για όλα όσα ανέφερα, μισό λίτρο κρασί και δύο μπύρες (μικρό φάουλ η απουσία κάποιας μάρκας από τη Γεωργία ή έστω τη Ρωσία) πληρώσαμε 47 ευρώ. Φύγαμε καταευχαριστημένοι και με δεδομένη την πρόθεση να οργανώσουμε παρέα για την επόμενη επίσκεψη. Να πάτε, αξίζει τον κόπο!


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

fratello

Σάββατο 23 Μαρτίου

Γεύση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Εξυπηρέτηση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Χώρος

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0

Value for money

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

€ / Άτομο

10-16

Επειδή είμαι φίλος της ρωσοποντιακής κουζίνας, έχω επισκεφθεί πάρα πολλά εστιατόρια αυτής της κατηγορίας. Μπορώ λοιπόν να πω ότι το KOLCHIS (= Κολχίδα, δεν ξέρω γιατί προτιμήθηκε η λατινική ονομασία) είναι συνδυασμός του ΕΥΓΕΝΙΟΥ όσον αφορά την ποιότητα της κουζίνας και της εξυπηρέτησης και της ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ όσον αφορά την ποιότητα του χώρου. Αν σε αυτά τα χαρακτηριστικά προσθέσετε τις ιδιαίτερα γενναίες μερίδες και τις πολύ λογικές τιμές, προκύπτει η τέλεια συνταγή επιτυχίας. Ή μάλλον θα έπρεπε να προκύψει, γιατί το γεγονός να έχει Σάββατο βράδυ το σχετικά νέο αυτό εστιατόριο μόνο δύο παρέες εμένα προσωπικά με προβλημάτισε. Ελπίζω να οφείλεται στο ότι μετρά μικρό διάστημα λειτουργίας και δεν έχει προλάβει να γίνει ευρύτερα γνωστό. Εμένα, ευρισκόμενο σε αναζήτηση χώρου για να μοιράσω την απόσταση Νέας Σμύρνης – Κορωπίου, με βοήθησε η κριτική του ABOUTSPY, που υποκινήθηκε με τη σειρά του από τη συμμετοχή του KOLCHIS στο πρόγραμμα dine Athens. Αισιοδοξώ με την κριτική μου αυτή να δώσω στο KOLCHIS την ώθηση που του αξίζει.
Το KOLCHIS βρίσκεται σε ένα ήσυχο σημείο κοντά στο γαστρονομικό κέντρο της Βούλας, το παρκάρισμα στους γύρω δρόμους δεν θα σας δυσκολέψει ιδιαίτερα (5 στα 10). Υπάρχει ένας εξωτερικός χώρος, όχι ιδιαίτερα μεγάλος, όμως πολύ φροντισμένος, ακόμα και τώρα που λόγω καιρού δεν λειτουργεί, και η μεγάλη εσωτερική αίθουσα, με την κουζίνα και τις απίστευτα καθαρές τουαλέτες (πραγματικά μπράβο τους) στο βάθος, σε χρώματα γήινα, ξύλο και πέτρα, με ωραία ευρύχωρα τραπέζια, καναπέδες στους τοίχους και άνετα καθίσματα, αρκετά σωστό φωτισμό (θα τον ήθελα λίγο πιο έντονο) και μουσική στη σωστή ένταση (εδώ κάτι πιο ethnic ίσως βελτίωνε την ατμόσφαιρα που στηρίζεται στη διακριτική πολυτέλεια, με art de la table σαφώς πάνω από το αναμενόμενο επίπεδο).
Το KOLCHIS δηλώνει γεωργιανό εστιατόριο, έτσι η ευγενέστατη νεαρή κυρία που μας εξυπηρέτησε, Γεωργιανή η ίδια, ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος για να μας ξεναγήσει στον αρκετά μεγάλο κατάλογο, οποίος περιλαμβάνει αντιπροσωπευτικά δείγματα από τις κουζίνες της Μαύρης Θάλασσας. Ευτυχώς ήμασταν τέσσερις και μπορέσαμε έτσι να δοκιμάσουμε αρκετά πιάτα, επιφυλασσόμενοι για τη συνέχεια.
Όλα όσα πήραμε ήταν άριστα εκτελεσμένα και πολύ ωραία παρουσιασμένα, κάτι που δυστυχώς δεν θεωρείται πάντα δεδομένο, ενώ θα έπρεπε. Ξεκινώντας από το ψωμί σε μορφή τραγανής στενόμακρης πίτας (σαν ρωσική λαπιόσκα) στο κατάλληλο καλάθι, περάσαμε στα κρύα ορεκτικά: ρωσική σαλάτα, αυθεντική, χωρίς οξύτητα και λιπαρότητα, τέλεια θα έλεγα, και κάτι ρολάκια με σπανάκι, που δυστυχώς ξέχασα να σημειώσω κάπου τη γεωργιανή ονομασία τους, με λίγο αλατοπίπερο από πάνω υπέροχος μεζές για κρασί (γεωργιανό επίσης, λευκό, μας δόθηκε η ευκαιρία να δοκιμάσουμε και το κόκκινο, που βρήκα επίσης πολύ ενδιαφέρον). Σειρά είχαν τα ζεστά: πελμένι και βερένικι, ζεστά ζεστά σε κεραμικά σκεύη συνοδευόμενα από σμέτανα (= sour cream), φαγώθηκαν μέχρις ενός, και πίτα με τυρί, υπερπαραγωγή, κάτι σαν σκεπαστή πίτσα με γέμιση από λευκό τυρί σαν πολύ καλής ποιότητας μοτσαρέλα που είχε λιώσει και δεν στερεοποιήθηκε μέχρι να αναληφθεί στα ουράνια και το τελευταίο από τα οκτώ (! ) κομμάτια. Επιστέγασμα το αρμένικο κεμπάπ, εξαιρετικής ποιότητας κιμάς με σωστή δοσολογία μπαχαρικών, άριστα ψημένα, τρία κομμάτια συνοδευόμενα με κόκκινη ελαφρότατα καυτερή σάλτσα. Για κλείσιμο μάς προσέφεραν χειροποίητα τραγανά γλυκά σάντουιτς με τόση όση γέμιση κρέμας, ραντισμένα με φραμπουάζ και lime. Υπέροχο κλείσιμο σε επίπεδο που δεν περιμένεις.
Για όλα όσα ανέφερα, μισό λίτρο κρασί και δύο μπύρες (μικρό φάουλ η απουσία κάποιας μάρκας από τη Γεωργία ή έστω τη Ρωσία) πληρώσαμε 47 ευρώ. Φύγαμε καταευχαριστημένοι και με δεδομένη την πρόθεση να οργανώσουμε παρέα για την επόμενη επίσκεψη. Να πάτε, αξίζει τον κόπο!


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.