Loader

14 Μάρ 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
17-25

Στερεότυπα
Τα στερεότυπα έχουν οριστεί ως η προκατειλημμένη, γενικευμένη στάση ενός ατόμου ή μιας ομάδας. Είναι, πολύ συχνά, αρνητικά εμποδίζοντας την ικανότητα ακριβών αξιολογήσεων ενώ οδηγούν σε υπεραπλουστεύσεις, παρερμηνείες και παρανοήσεις.

Εκτός των ανωτέρω θα συμπληρώσω ότι τα στερεότυπα είναι ύπουλα. Πολύ. Μεγαλώνουμε μ’ αυτά, μπαίνουν στο κεφάλι μας κι ούτε που τα καταλαβαίνουμε. Όπως η λέξη Κορυδαλλός. Διότι, ας είμαι ειλικρινής, κάθε φορά που την ακούω το μυαλό μου πάει στις φυλακές. Σε ελικόπτερα. Σε μία διαβόητη ερωτική ιστορία απόδρασης και θανάτου. Α ναι! Αναλόγως των ανθρώπων με τους οποίους μιλώ και στο “κελί 33”. Γιώργος Μαργαρίτης κυρίες και κύριοι. Ελπίζω να σας κατέπληξα με τις γνώσεις μου.

Σε μαγαζί για φαγητό με τίποτα. Σε ένα μαγαζί σαν τη Σούζη με, ακόμα, πιο τίποτα. Τι κι αν μένουν φίλοι μας εκεί. Τι κι αν έχω πάει και σε άλλα, αξιόλογα, μαγαζιά στην περιοχή για τα οποία δεν έγραψα ποτέ. Τώρα που το σκέφτομαι θεωρώ ότι πρέπει να ξαναπάω για να διορθωθεί η αδικία.

Να πω ότι δεν είχα διαβάσει κριτικές? Είχα. Παρόλα αυτά, βλέποντας το εξωτερικό της παλιάς μονοκατοικίας η οποία στεγάζει το μαγαζί, άλλη εικόνα δημιούργησα. Ανοίγοντας την πόρτα … Ὁποία ἔκπληξις…!!! Ένας cozy, μοντέρνος χώρος. Κάθε δωμάτιο με άλλο χρώμα ή ταπετσαρία. Υπέροχο μωσαϊκό στο πάτωμα. Παράταιρες καρέκλες. Άνετα τραπέζια. Ιδιότυπα φωτιστικά τα οποία μπορεί να χαζεύεις με τις ώρες, όπως και τις διακοσμητικές λεπτομέρειες, χωρίς να βαριέσαι. Η πλέον αραιή διάταξη τραπεζιών που έχω συναντήσει. Μπράβο τους. Οκ! Το κάπνισμα επιτρέπεται αλλά με τέτοιο εξαερισμό κι απόσταση, κι εγώ να καθόμουν κοντά σας (που είμαι ικανή να κάνω ένα πακέτο τσιγάρα και δύο πούρα), δε θα σας ενοχλήσει. To make a long story short, ευχαρίστως, μετακόμιζα για να εγκατασταθώ εκεί.

Παρατηρώντας την κάρτα φαγητού η οποία χωρίς να είναι χαοτική, προσφέρει πληθώρα επιλογών, βλέπω οικεία πιάτα της ελληνικής, κατά βάση, κουζίνας, με διεθνείς επιρροές, τσαχπινιές, διαφοροποιήσεις, ανανεωτικό αέρα, χρήση πολλών ΠΟΠ προϊόντων. Κάποια τους βγήκαν, κάποια θέλουν λίγη δουλίτσα ακόμη, όμως το τελικό πρόσημο είναι, αδιαμφισβήτητα, θετικό.

• Προζυμένιο λευκό και μαύρο ψωμάκι για αρχή που δε θυμάμαι αν συνοδεύτηκε από κάτι άλλο.

• Σαλάτα Σούζη. Πρασινάδες, ξηροί καρποί, ψημένο μανούρι, σαλάμι Μιλάνου, πορτοκαλένια sauce. Δροσερή, τραγανή, γλυκό όσο και όξινο το dressing. Μια χαρά χωρίς να μου μείνει αξέχαστη. 8.50e.

• Συκωτάκια μοσχαρίσια μαγειρεμένα με κονιάκ, τζίντζερ, καραμελωμένα κρεμμυδάκια. Μου θύμισε, έντονα, γέμιση χριστουγεννιάτικης γαλοπούλας. Πλούσια, μεστή γεύση όμως τους είχαν παραψηθεί λιγάκι και δεν ήταν όσο έπρεπε τρυφερά. 7.50e.

• Τρίγωνα με spianata (άλλο ένα ιταλικό σαλάμι), κατσικίσιο τυρί, σπανάκι που, αν και σχεδόν αδιόρατο, φρέσκαρε τη γεύση και μαρμελάδα πιπεριάς. Τραγανά, αλάδωτα, έντονα. 7.50e.

• Κανελόνια μελιτζάνας με καπνιστό χοιρινό, λαχανικά, αλμυρή κρέμα μπουγάτσας, pesto ρόκας. Τα παραδοσιακά παπουτσάκια αλλιώς. Εξαιρετικά. 8.00 e.

• Ριζότο μανιταριών. Μπορεί να μην κράταγε όσο έπρεπε το ρύζι όμως οφείλω να ομολογήσω ότι ήταν πληθωρικό, ευωδίαζε μανιτάρι και τρούφα ενώ τα cranberries του έδιναν μια αναπάντεχη γλύκα.9.50e.

• Κριθαρότο με μοσχαρίσια μάγουλα τα οποία είχαν μαγειρευτεί σε μαυροδάφνη και αρμπαρόριζα εμπλουτισμένο με κολοκυθάκια, πιπεράτη γραβιέρα κι αμύγδαλα. Το περίμενα έντονο κι εκρηκτικό όμως απεδείχθη ελαφρά υποτονικό, φλύαρο χωρίς δέσιμο των επί μέρους συστατικών. 12.50e.

• Burger με μπιφτέκι προβατίνας, mozzarella, bacon, μαρμελάδα ντομάτας. Ψωμάκι που φτιάχνουν οι ίδιοι. Φούξια από το παντζάρι που προφανώς χρησιμοποιείται στη ζύμη. Αφράτο με γλυκίζουσα επίγευση. Το μπιφτέκι βαθιά κρεατένιο και άνευ της παραμικρής οσμής. Λίγο συμπαγές όμως. Θα το ήθελα πιο ανάλαφρο και λιγότερο ψημένο. Ωραίο το παιχνίδι με υπόλοιπα συστατικά. Συνοδεύεται από βραστοτηγανιτά κυβάκια πατάτας, τραγανά απέξω, λουκουμαδένια μέσα. 12.50e.

• T-bone γάλακτος με Jack Daniels sauce. Το παραγγείλαμε rare. H κοπέλα σχολίασε … Δεν ακούω συχνά να το ζητούν έτσι. Ήρθε medium. Ήταν από πολύ νεαρό ζώο, τρυφερό μεν, χωρίς ιδιαίτερη νοστιμιά δε. Η sauce από την άλλη αν και ιδιοπαρασκευής έφερνε περισσότερο σε bbq παρά σε Jack Daniels. Το πιο αδύναμο πιάτο της βραδιάς. 16e.

• Από γλυκά διαλέξαμε την τάρτα σοκολάτας η οποία, χωρίς να είναι κακή, δε με ενθουσίασε, αλλά είναι γνωστόν ότι δεν τα πάω καλά μαζί της, και το mille feuille που με ενθουσίασε με τα τραγανά καραμελωμένα φύλλα και την ανάλαφρη βανιλένια κρέμα του. Τιμή ακριβώς δε θυμάμαι, νομίζω στα 6e, με κάθε επιφύλαξη.

Οι μερίδες είναι γενναιόδωρες, το κόκκινο κρασί που ήπιαμε φρουτώδες κι αρωματικό, η εξυπηρέτηση γρήγορη και τυπική, κέρασμα limoncello και μαστίχας στο τέλος. Η Σούζη, αγαπητοί μου, δείχνει να ξέρει να τρώει χωρίς να ψεύδεται.

Τον τελευταίο καιρό με έχουν χώσει να προεδρεύω σε διάφορες επιτροπές, διαφορετικών αντικειμένων για τα οποία δεν έχω την παραμικρή ιδέα. Αν καθόμουν να διαβάσω τα πρακτικά δε θα είχα χρόνο να ασχοληθώ με οτιδήποτε άλλο. Οπότε απλά υπογράφω. Βλέπω λοιπόν να πλησιάζει, απειλητικά, η μέρα που το στερεότυπο θα αποτελέσει πραγματικότητα. Δε θα είμαι στον Κορυδαλλό. Θα είμαι μέσα στον Κορυδαλλό. Ξέρω ότι είστε καλοί άνθρωποι και δε θα με αφήσετε έτσι. Περάστε να με επισκεφθείτε. Φέρτε μου και κανένα πιάτο της Σούζης. Τις γαρίδες κανταΐφι ή κάποιο πιάτο με θαλασσινά καθότι σαρακοστή. Βοήθειά μας.


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

14 Μάρ 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
17-25

Στερεότυπα
Τα στερεότυπα έχουν οριστεί ως η προκατειλημμένη, γενικευμένη στάση ενός ατόμου ή μιας ομάδας. Είναι, πολύ συχνά, αρνητικά εμποδίζοντας την ικανότητα ακριβών αξιολογήσεων ενώ οδηγούν σε υπεραπλουστεύσεις, παρερμηνείες και παρανοήσεις.

Εκτός των ανωτέρω θα συμπληρώσω ότι τα στερεότυπα είναι ύπουλα. Πολύ. Μεγαλώνουμε μ’ αυτά, μπαίνουν στο κεφάλι μας κι ούτε που τα καταλαβαίνουμε. Όπως η λέξη Κορυδαλλός. Διότι, ας είμαι ειλικρινής, κάθε φορά που την ακούω το μυαλό μου πάει στις φυλακές. Σε ελικόπτερα. Σε μία διαβόητη ερωτική ιστορία απόδρασης και θανάτου. Α ναι! Αναλόγως των ανθρώπων με τους οποίους μιλώ και στο “κελί 33”. Γιώργος Μαργαρίτης κυρίες και κύριοι. Ελπίζω να σας κατέπληξα με τις γνώσεις μου.

Σε μαγαζί για φαγητό με τίποτα. Σε ένα μαγαζί σαν τη Σούζη με, ακόμα, πιο τίποτα. Τι κι αν μένουν φίλοι μας εκεί. Τι κι αν έχω πάει και σε άλλα, αξιόλογα, μαγαζιά στην περιοχή για τα οποία δεν έγραψα ποτέ. Τώρα που το σκέφτομαι θεωρώ ότι πρέπει να ξαναπάω για να διορθωθεί η αδικία.

Να πω ότι δεν είχα διαβάσει κριτικές? Είχα. Παρόλα αυτά, βλέποντας το εξωτερικό της παλιάς μονοκατοικίας η οποία στεγάζει το μαγαζί, άλλη εικόνα δημιούργησα. Ανοίγοντας την πόρτα … Ὁποία ἔκπληξις…!!! Ένας cozy, μοντέρνος χώρος. Κάθε δωμάτιο με άλλο χρώμα ή ταπετσαρία. Υπέροχο μωσαϊκό στο πάτωμα. Παράταιρες καρέκλες. Άνετα τραπέζια. Ιδιότυπα φωτιστικά τα οποία μπορεί να χαζεύεις με τις ώρες, όπως και τις διακοσμητικές λεπτομέρειες, χωρίς να βαριέσαι. Η πλέον αραιή διάταξη τραπεζιών που έχω συναντήσει. Μπράβο τους. Οκ! Το κάπνισμα επιτρέπεται αλλά με τέτοιο εξαερισμό κι απόσταση, κι εγώ να καθόμουν κοντά σας (που είμαι ικανή να κάνω ένα πακέτο τσιγάρα και δύο πούρα), δε θα σας ενοχλήσει. To make a long story short, ευχαρίστως, μετακόμιζα για να εγκατασταθώ εκεί.

Παρατηρώντας την κάρτα φαγητού η οποία χωρίς να είναι χαοτική, προσφέρει πληθώρα επιλογών, βλέπω οικεία πιάτα της ελληνικής, κατά βάση, κουζίνας, με διεθνείς επιρροές, τσαχπινιές, διαφοροποιήσεις, ανανεωτικό αέρα, χρήση πολλών ΠΟΠ προϊόντων. Κάποια τους βγήκαν, κάποια θέλουν λίγη δουλίτσα ακόμη, όμως το τελικό πρόσημο είναι, αδιαμφισβήτητα, θετικό.

• Προζυμένιο λευκό και μαύρο ψωμάκι για αρχή που δε θυμάμαι αν συνοδεύτηκε από κάτι άλλο.

• Σαλάτα Σούζη. Πρασινάδες, ξηροί καρποί, ψημένο μανούρι, σαλάμι Μιλάνου, πορτοκαλένια sauce. Δροσερή, τραγανή, γλυκό όσο και όξινο το dressing. Μια χαρά χωρίς να μου μείνει αξέχαστη. 8.50e.

• Συκωτάκια μοσχαρίσια μαγειρεμένα με κονιάκ, τζίντζερ, καραμελωμένα κρεμμυδάκια. Μου θύμισε, έντονα, γέμιση χριστουγεννιάτικης γαλοπούλας. Πλούσια, μεστή γεύση όμως τους είχαν παραψηθεί λιγάκι και δεν ήταν όσο έπρεπε τρυφερά. 7.50e.

• Τρίγωνα με spianata (άλλο ένα ιταλικό σαλάμι), κατσικίσιο τυρί, σπανάκι που, αν και σχεδόν αδιόρατο, φρέσκαρε τη γεύση και μαρμελάδα πιπεριάς. Τραγανά, αλάδωτα, έντονα. 7.50e.

• Κανελόνια μελιτζάνας με καπνιστό χοιρινό, λαχανικά, αλμυρή κρέμα μπουγάτσας, pesto ρόκας. Τα παραδοσιακά παπουτσάκια αλλιώς. Εξαιρετικά. 8.00 e.

• Ριζότο μανιταριών. Μπορεί να μην κράταγε όσο έπρεπε το ρύζι όμως οφείλω να ομολογήσω ότι ήταν πληθωρικό, ευωδίαζε μανιτάρι και τρούφα ενώ τα cranberries του έδιναν μια αναπάντεχη γλύκα.9.50e.

• Κριθαρότο με μοσχαρίσια μάγουλα τα οποία είχαν μαγειρευτεί σε μαυροδάφνη και αρμπαρόριζα εμπλουτισμένο με κολοκυθάκια, πιπεράτη γραβιέρα κι αμύγδαλα. Το περίμενα έντονο κι εκρηκτικό όμως απεδείχθη ελαφρά υποτονικό, φλύαρο χωρίς δέσιμο των επί μέρους συστατικών. 12.50e.

• Burger με μπιφτέκι προβατίνας, mozzarella, bacon, μαρμελάδα ντομάτας. Ψωμάκι που φτιάχνουν οι ίδιοι. Φούξια από το παντζάρι που προφανώς χρησιμοποιείται στη ζύμη. Αφράτο με γλυκίζουσα επίγευση. Το μπιφτέκι βαθιά κρεατένιο και άνευ της παραμικρής οσμής. Λίγο συμπαγές όμως. Θα το ήθελα πιο ανάλαφρο και λιγότερο ψημένο. Ωραίο το παιχνίδι με υπόλοιπα συστατικά. Συνοδεύεται από βραστοτηγανιτά κυβάκια πατάτας, τραγανά απέξω, λουκουμαδένια μέσα. 12.50e.

• T-bone γάλακτος με Jack Daniels sauce. Το παραγγείλαμε rare. H κοπέλα σχολίασε … Δεν ακούω συχνά να το ζητούν έτσι. Ήρθε medium. Ήταν από πολύ νεαρό ζώο, τρυφερό μεν, χωρίς ιδιαίτερη νοστιμιά δε. Η sauce από την άλλη αν και ιδιοπαρασκευής έφερνε περισσότερο σε bbq παρά σε Jack Daniels. Το πιο αδύναμο πιάτο της βραδιάς. 16e.

• Από γλυκά διαλέξαμε την τάρτα σοκολάτας η οποία, χωρίς να είναι κακή, δε με ενθουσίασε, αλλά είναι γνωστόν ότι δεν τα πάω καλά μαζί της, και το mille feuille που με ενθουσίασε με τα τραγανά καραμελωμένα φύλλα και την ανάλαφρη βανιλένια κρέμα του. Τιμή ακριβώς δε θυμάμαι, νομίζω στα 6e, με κάθε επιφύλαξη.

Οι μερίδες είναι γενναιόδωρες, το κόκκινο κρασί που ήπιαμε φρουτώδες κι αρωματικό, η εξυπηρέτηση γρήγορη και τυπική, κέρασμα limoncello και μαστίχας στο τέλος. Η Σούζη, αγαπητοί μου, δείχνει να ξέρει να τρώει χωρίς να ψεύδεται.

Τον τελευταίο καιρό με έχουν χώσει να προεδρεύω σε διάφορες επιτροπές, διαφορετικών αντικειμένων για τα οποία δεν έχω την παραμικρή ιδέα. Αν καθόμουν να διαβάσω τα πρακτικά δε θα είχα χρόνο να ασχοληθώ με οτιδήποτε άλλο. Οπότε απλά υπογράφω. Βλέπω λοιπόν να πλησιάζει, απειλητικά, η μέρα που το στερεότυπο θα αποτελέσει πραγματικότητα. Δε θα είμαι στον Κορυδαλλό. Θα είμαι μέσα στον Κορυδαλλό. Ξέρω ότι είστε καλοί άνθρωποι και δε θα με αφήσετε έτσι. Περάστε να με επισκεφθείτε. Φέρτε μου και κανένα πιάτο της Σούζης. Τις γαρίδες κανταΐφι ή κάποιο πιάτο με θαλασσινά καθότι σαρακοστή. Βοήθειά μας.


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

Etable

tzia

Κυριακή 26 Μαΐου

Γεύση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0

Εξυπηρέτηση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0

Χώρος

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Value for money

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

€ / Άτομο

17-25

Στερεότυπα
Τα στερεότυπα έχουν οριστεί ως η προκατειλημμένη, γενικευμένη στάση ενός ατόμου ή μιας ομάδας. Είναι, πολύ συχνά, αρνητικά εμποδίζοντας την ικανότητα ακριβών αξιολογήσεων ενώ οδηγούν σε υπεραπλουστεύσεις, παρερμηνείες και παρανοήσεις.

Εκτός των ανωτέρω θα συμπληρώσω ότι τα στερεότυπα είναι ύπουλα. Πολύ. Μεγαλώνουμε μ’ αυτά, μπαίνουν στο κεφάλι μας κι ούτε που τα καταλαβαίνουμε. Όπως η λέξη Κορυδαλλός. Διότι, ας είμαι ειλικρινής, κάθε φορά που την ακούω το μυαλό μου πάει στις φυλακές. Σε ελικόπτερα. Σε μία διαβόητη ερωτική ιστορία απόδρασης και θανάτου. Α ναι! Αναλόγως των ανθρώπων με τους οποίους μιλώ και στο “κελί 33”. Γιώργος Μαργαρίτης κυρίες και κύριοι. Ελπίζω να σας κατέπληξα με τις γνώσεις μου.

Σε μαγαζί για φαγητό με τίποτα. Σε ένα μαγαζί σαν τη Σούζη με, ακόμα, πιο τίποτα. Τι κι αν μένουν φίλοι μας εκεί. Τι κι αν έχω πάει και σε άλλα, αξιόλογα, μαγαζιά στην περιοχή για τα οποία δεν έγραψα ποτέ. Τώρα που το σκέφτομαι θεωρώ ότι πρέπει να ξαναπάω για να διορθωθεί η αδικία.

Να πω ότι δεν είχα διαβάσει κριτικές? Είχα. Παρόλα αυτά, βλέποντας το εξωτερικό της παλιάς μονοκατοικίας η οποία στεγάζει το μαγαζί, άλλη εικόνα δημιούργησα. Ανοίγοντας την πόρτα … Ὁποία ἔκπληξις…!!! Ένας cozy, μοντέρνος χώρος. Κάθε δωμάτιο με άλλο χρώμα ή ταπετσαρία. Υπέροχο μωσαϊκό στο πάτωμα. Παράταιρες καρέκλες. Άνετα τραπέζια. Ιδιότυπα φωτιστικά τα οποία μπορεί να χαζεύεις με τις ώρες, όπως και τις διακοσμητικές λεπτομέρειες, χωρίς να βαριέσαι. Η πλέον αραιή διάταξη τραπεζιών που έχω συναντήσει. Μπράβο τους. Οκ! Το κάπνισμα επιτρέπεται αλλά με τέτοιο εξαερισμό κι απόσταση, κι εγώ να καθόμουν κοντά σας (που είμαι ικανή να κάνω ένα πακέτο τσιγάρα και δύο πούρα), δε θα σας ενοχλήσει. To make a long story short, ευχαρίστως, μετακόμιζα για να εγκατασταθώ εκεί.

Παρατηρώντας την κάρτα φαγητού η οποία χωρίς να είναι χαοτική, προσφέρει πληθώρα επιλογών, βλέπω οικεία πιάτα της ελληνικής, κατά βάση, κουζίνας, με διεθνείς επιρροές, τσαχπινιές, διαφοροποιήσεις, ανανεωτικό αέρα, χρήση πολλών ΠΟΠ προϊόντων. Κάποια τους βγήκαν, κάποια θέλουν λίγη δουλίτσα ακόμη, όμως το τελικό πρόσημο είναι, αδιαμφισβήτητα, θετικό.

• Προζυμένιο λευκό και μαύρο ψωμάκι για αρχή που δε θυμάμαι αν συνοδεύτηκε από κάτι άλλο.

• Σαλάτα Σούζη. Πρασινάδες, ξηροί καρποί, ψημένο μανούρι, σαλάμι Μιλάνου, πορτοκαλένια sauce. Δροσερή, τραγανή, γλυκό όσο και όξινο το dressing. Μια χαρά χωρίς να μου μείνει αξέχαστη. 8.50e.

• Συκωτάκια μοσχαρίσια μαγειρεμένα με κονιάκ, τζίντζερ, καραμελωμένα κρεμμυδάκια. Μου θύμισε, έντονα, γέμιση χριστουγεννιάτικης γαλοπούλας. Πλούσια, μεστή γεύση όμως τους είχαν παραψηθεί λιγάκι και δεν ήταν όσο έπρεπε τρυφερά. 7.50e.

• Τρίγωνα με spianata (άλλο ένα ιταλικό σαλάμι), κατσικίσιο τυρί, σπανάκι που, αν και σχεδόν αδιόρατο, φρέσκαρε τη γεύση και μαρμελάδα πιπεριάς. Τραγανά, αλάδωτα, έντονα. 7.50e.

• Κανελόνια μελιτζάνας με καπνιστό χοιρινό, λαχανικά, αλμυρή κρέμα μπουγάτσας, pesto ρόκας. Τα παραδοσιακά παπουτσάκια αλλιώς. Εξαιρετικά. 8.00 e.

• Ριζότο μανιταριών. Μπορεί να μην κράταγε όσο έπρεπε το ρύζι όμως οφείλω να ομολογήσω ότι ήταν πληθωρικό, ευωδίαζε μανιτάρι και τρούφα ενώ τα cranberries του έδιναν μια αναπάντεχη γλύκα.9.50e.

• Κριθαρότο με μοσχαρίσια μάγουλα τα οποία είχαν μαγειρευτεί σε μαυροδάφνη και αρμπαρόριζα εμπλουτισμένο με κολοκυθάκια, πιπεράτη γραβιέρα κι αμύγδαλα. Το περίμενα έντονο κι εκρηκτικό όμως απεδείχθη ελαφρά υποτονικό, φλύαρο χωρίς δέσιμο των επί μέρους συστατικών. 12.50e.

• Burger με μπιφτέκι προβατίνας, mozzarella, bacon, μαρμελάδα ντομάτας. Ψωμάκι που φτιάχνουν οι ίδιοι. Φούξια από το παντζάρι που προφανώς χρησιμοποιείται στη ζύμη. Αφράτο με γλυκίζουσα επίγευση. Το μπιφτέκι βαθιά κρεατένιο και άνευ της παραμικρής οσμής. Λίγο συμπαγές όμως. Θα το ήθελα πιο ανάλαφρο και λιγότερο ψημένο. Ωραίο το παιχνίδι με υπόλοιπα συστατικά. Συνοδεύεται από βραστοτηγανιτά κυβάκια πατάτας, τραγανά απέξω, λουκουμαδένια μέσα. 12.50e.

• T-bone γάλακτος με Jack Daniels sauce. Το παραγγείλαμε rare. H κοπέλα σχολίασε … Δεν ακούω συχνά να το ζητούν έτσι. Ήρθε medium. Ήταν από πολύ νεαρό ζώο, τρυφερό μεν, χωρίς ιδιαίτερη νοστιμιά δε. Η sauce από την άλλη αν και ιδιοπαρασκευής έφερνε περισσότερο σε bbq παρά σε Jack Daniels. Το πιο αδύναμο πιάτο της βραδιάς. 16e.

• Από γλυκά διαλέξαμε την τάρτα σοκολάτας η οποία, χωρίς να είναι κακή, δε με ενθουσίασε, αλλά είναι γνωστόν ότι δεν τα πάω καλά μαζί της, και το mille feuille που με ενθουσίασε με τα τραγανά καραμελωμένα φύλλα και την ανάλαφρη βανιλένια κρέμα του. Τιμή ακριβώς δε θυμάμαι, νομίζω στα 6e, με κάθε επιφύλαξη.

Οι μερίδες είναι γενναιόδωρες, το κόκκινο κρασί που ήπιαμε φρουτώδες κι αρωματικό, η εξυπηρέτηση γρήγορη και τυπική, κέρασμα limoncello και μαστίχας στο τέλος. Η Σούζη, αγαπητοί μου, δείχνει να ξέρει να τρώει χωρίς να ψεύδεται.

Τον τελευταίο καιρό με έχουν χώσει να προεδρεύω σε διάφορες επιτροπές, διαφορετικών αντικειμένων για τα οποία δεν έχω την παραμικρή ιδέα. Αν καθόμουν να διαβάσω τα πρακτικά δε θα είχα χρόνο να ασχοληθώ με οτιδήποτε άλλο. Οπότε απλά υπογράφω. Βλέπω λοιπόν να πλησιάζει, απειλητικά, η μέρα που το στερεότυπο θα αποτελέσει πραγματικότητα. Δε θα είμαι στον Κορυδαλλό. Θα είμαι μέσα στον Κορυδαλλό. Ξέρω ότι είστε καλοί άνθρωποι και δε θα με αφήσετε έτσι. Περάστε να με επισκεφθείτε. Φέρτε μου και κανένα πιάτο της Σούζης. Τις γαρίδες κανταΐφι ή κάποιο πιάτο με θαλασσινά καθότι σαρακοστή. Βοήθειά μας.


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.