Loader

09 Απρ 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
26-36

Το NOLAN, αν δεν υπήρχε, θα έπρεπε να εφευρεθεί. Εστιατόριο που εντάσσεται στην κατηγορία “Gourmand”, δηλαδή γκουρμεδιάρικο αλλά όχι πανάκριβο, πραγματική γευστική αποκάλυψη. Μας είχε μείνει απωθημένο που δεν το προλάβαμε στο πλαίσιο του dine Athens, έτσι κάναμε κράτηση ένα μήνα πριν (! ) και παρέα έξι ατόμων – tzia, pass1 και fratello μαζί με τα έτερα ημίσεα – αριβάραμε Σάββατο βράδυ. Όταν είδα πόσο μικρός, μινιόν είναι ίσως η σωστότερη λέξη για να χαρακτηρίσει το μέγεθος, είναι ο χώρος, έκανα το σταυρό μου που η περίοδος αναμονής δεν ξεπερνά τους δύο μήνες. Ειρήσθω εν παρόδω ότι σε ακτίνα 50 μέτρων μέτρησα πέντε, έξι κινεζοκορεατικοϊαπωνικά μαγαζιά και μαγαζάκια – σίγουρα θα μου ξέφυγαν και ένα, δύο – ανοικτά όλα από το μεσημέρι, ας είναι καλά ο τουρισμός από Ασία μεριά.
Το NOLAN είναι γωνιακό και έχει περισσότερο ύψος παρά πλάτος, δεν κάνω πλάκα. Στο ισόγειο ο χώρος δεν νομίζω ότι μπορεί να φιλοξενήσει πάνω από 20 άτομα, άλλοι τόσοι ίσως χωράνε έξω, καιρού επιτρέποντος. Στο υπόγειο οι υποδειγματικά καθαρές τουαλέτες, ενώ μια σκάλα οδηγεί εσωτερικά στον επάνω όροφο όπου και η κουζίνα, όπως στα ΦΟΥΡΝΟΜΕΓΕΙΡΕΜΑΤΑ, από την οποία δεν φεύγει ίχνος μυρουδιάς. Το όλο στήσιμο του χώρου αποσκοπεί στη λειτουργικότητα και όχι στον εντυπωσιασμό, πιο πολύ ιαπωνικά λιτό παρά ελληνικά φορτωμένο, άριστα 10.
Λόγω masterchef την ημέρα της επίσκεψής μας ο δημοφιλής κύριος Κοντιζάς απουσίαζε, πλην όμως τα πάντα κυλούσαν ρολόι. Η καταπληκτική σε γνώσεις και ευγένεια μετρ, που βαθμολογείται με 4 με τόνο, βοήθησε να συνθέσουμε την παραγγελία σύμφωνα με τη διάθεσή μας. Στην ερώτηση «Ήρθατε να δοκιμάσετε ή να χορτάσετε;» επιλέξαμε ομόφωνα το πρώτο, γεγονός όμως είναι ότι και πολλές γεύσεις (= τα μισά από τα 17 πιάτα του καταλόγου, όλα τα συνοδευτικά συν τρία γλυκά) δοκιμάσαμε και νιώθαμε όλοι, ακουμπώντας στο τέλος τα μαχαιροπήρουνα σε θέση «4 και 20» πλήρεις, αλλά καθόλου βαρυστομαχιασμένοι, καλή ώρα όπως στο τέλος του γεύματος στο FUNKY GOURMET.
H κουζίνα του NOLAN είναι μια πρωτότυπη, μοναδική νομίζω για την Αθήνα περίπτωση fusion κουζίνας. Επιγραμματικά θα έλεγα «ελληνικά συστατικά, ιαπωνικός τρόπος παρασκευής». Καταλαβαίνεις και νιώθεις κάθε συστατικό κάθε πιάτου χωριστά. Όλα όσα γευθήκαμε ήταν πεντανόστιμα, άψογα παρασκευασμένα και παρουσιασμένα, και σε ικανοποιητικού μεγέθους μερίδες, η καλή μετρ φρόντισε να μη λείψει σε κανένα μας τίποτε. Όταν πάτε, εμπιστευθείτε την με κλειστά τα μάτια, η κοπέλα ξέρει τη δουλειά της όσο λίγοι επαγγελματίες στο χώρο της εστίασης. Εγώ θα σας απαριθμήσω τα πιάτα που πήραμε, δεν έχετε όμως κανένα λόγο να μη κάνετε τις δικές σας επιλογές.
Τι μου άρεσε προσωπικά περισσότερο; Ίσως επειδή δεν το περίμενα, ο «κολιός για μωρά», τέλεια καπνισμένος και με σωστό αλάτισμα έλιωνε κυριολεκτικά στο στόμα. Στη δεύτερη θέση τα σκεπαστά καναπεδάκια γαρίδας με αντσούγια και μυρωδικά, επιτομή αυτού που λέμε «μπουκιά και συχώριο». Από την τρίτη θέση και κάτω η ιεράρχηση σταματά, θα ήταν άδικο να πάω πιο κάτω στην αρίθμηση. Το πολύ γνωστό θράψαλο με σελινόριζα, το ψωμάκι με κροκέτα μπακαλιάρου, το μαλακό ψωμάκι με ξεψαχνισμένο μοσχάρι (;) και μια απίθανη γλυκιά «σαν μουστάρδα» παρέα, το τηγανιτό κοτόπουλο, τα soba noodles, το πιάτο με χόρτα, σουτζούκι και ψάρι (!, τύφλα να έχει η Πορτογαλία), όλα μοναδικά σε έμπνευση και γεύση. Τα τέσσερα συνοδευτικά – πουρές, ρύζι ατμού, λαχανικά και το wow πατατόψωμο – ταίριαξαν το καθένα υποδειγματικά με το αντίστοιχο πιάτο που μας πρότεινε η μετρ, το κρασί – λευκό Παπαργυρίου – σε επίσης λογική τιμολόγηση συνόδευσε τέλεια το δείπνο μας. Επιστέγασμα όλων τα τρία επιδόρπια, δύο σοκολατένια γλυκά άγλυκα και ένα φανταστικό λευκό με φράουλες, κρέμα και σορμπέ χαμομηλιού (! ).
Ο λογαριασμός των φαγητών δεν ξεπέρασε τα 60 ευρώ το ζευγάρι, 75 με το κρασί και το φιλοδώρημα. Δεν θέλω να σας πονοκεφαλιάσω με τιμές από… έως…, είναι απλά πολύ λογικές για το επίπεδο της κουζίνας και της εξυπηρέτησης. Για δεύτερη συνεχόμενη φορά μετά το ΑΙΦΝΗΣ και προς μεγάλη μου χαρά θα κλείσω με την προτροπή: Σπεύσατε!


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

09 Απρ 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
26-36

Το NOLAN, αν δεν υπήρχε, θα έπρεπε να εφευρεθεί. Εστιατόριο που εντάσσεται στην κατηγορία “Gourmand”, δηλαδή γκουρμεδιάρικο αλλά όχι πανάκριβο, πραγματική γευστική αποκάλυψη. Μας είχε μείνει απωθημένο που δεν το προλάβαμε στο πλαίσιο του dine Athens, έτσι κάναμε κράτηση ένα μήνα πριν (! ) και παρέα έξι ατόμων – tzia, pass1 και fratello μαζί με τα έτερα ημίσεα – αριβάραμε Σάββατο βράδυ. Όταν είδα πόσο μικρός, μινιόν είναι ίσως η σωστότερη λέξη για να χαρακτηρίσει το μέγεθος, είναι ο χώρος, έκανα το σταυρό μου που η περίοδος αναμονής δεν ξεπερνά τους δύο μήνες. Ειρήσθω εν παρόδω ότι σε ακτίνα 50 μέτρων μέτρησα πέντε, έξι κινεζοκορεατικοϊαπωνικά μαγαζιά και μαγαζάκια – σίγουρα θα μου ξέφυγαν και ένα, δύο – ανοικτά όλα από το μεσημέρι, ας είναι καλά ο τουρισμός από Ασία μεριά.
Το NOLAN είναι γωνιακό και έχει περισσότερο ύψος παρά πλάτος, δεν κάνω πλάκα. Στο ισόγειο ο χώρος δεν νομίζω ότι μπορεί να φιλοξενήσει πάνω από 20 άτομα, άλλοι τόσοι ίσως χωράνε έξω, καιρού επιτρέποντος. Στο υπόγειο οι υποδειγματικά καθαρές τουαλέτες, ενώ μια σκάλα οδηγεί εσωτερικά στον επάνω όροφο όπου και η κουζίνα, όπως στα ΦΟΥΡΝΟΜΕΓΕΙΡΕΜΑΤΑ, από την οποία δεν φεύγει ίχνος μυρουδιάς. Το όλο στήσιμο του χώρου αποσκοπεί στη λειτουργικότητα και όχι στον εντυπωσιασμό, πιο πολύ ιαπωνικά λιτό παρά ελληνικά φορτωμένο, άριστα 10.
Λόγω masterchef την ημέρα της επίσκεψής μας ο δημοφιλής κύριος Κοντιζάς απουσίαζε, πλην όμως τα πάντα κυλούσαν ρολόι. Η καταπληκτική σε γνώσεις και ευγένεια μετρ, που βαθμολογείται με 4 με τόνο, βοήθησε να συνθέσουμε την παραγγελία σύμφωνα με τη διάθεσή μας. Στην ερώτηση «Ήρθατε να δοκιμάσετε ή να χορτάσετε;» επιλέξαμε ομόφωνα το πρώτο, γεγονός όμως είναι ότι και πολλές γεύσεις (= τα μισά από τα 17 πιάτα του καταλόγου, όλα τα συνοδευτικά συν τρία γλυκά) δοκιμάσαμε και νιώθαμε όλοι, ακουμπώντας στο τέλος τα μαχαιροπήρουνα σε θέση «4 και 20» πλήρεις, αλλά καθόλου βαρυστομαχιασμένοι, καλή ώρα όπως στο τέλος του γεύματος στο FUNKY GOURMET.
H κουζίνα του NOLAN είναι μια πρωτότυπη, μοναδική νομίζω για την Αθήνα περίπτωση fusion κουζίνας. Επιγραμματικά θα έλεγα «ελληνικά συστατικά, ιαπωνικός τρόπος παρασκευής». Καταλαβαίνεις και νιώθεις κάθε συστατικό κάθε πιάτου χωριστά. Όλα όσα γευθήκαμε ήταν πεντανόστιμα, άψογα παρασκευασμένα και παρουσιασμένα, και σε ικανοποιητικού μεγέθους μερίδες, η καλή μετρ φρόντισε να μη λείψει σε κανένα μας τίποτε. Όταν πάτε, εμπιστευθείτε την με κλειστά τα μάτια, η κοπέλα ξέρει τη δουλειά της όσο λίγοι επαγγελματίες στο χώρο της εστίασης. Εγώ θα σας απαριθμήσω τα πιάτα που πήραμε, δεν έχετε όμως κανένα λόγο να μη κάνετε τις δικές σας επιλογές.
Τι μου άρεσε προσωπικά περισσότερο; Ίσως επειδή δεν το περίμενα, ο «κολιός για μωρά», τέλεια καπνισμένος και με σωστό αλάτισμα έλιωνε κυριολεκτικά στο στόμα. Στη δεύτερη θέση τα σκεπαστά καναπεδάκια γαρίδας με αντσούγια και μυρωδικά, επιτομή αυτού που λέμε «μπουκιά και συχώριο». Από την τρίτη θέση και κάτω η ιεράρχηση σταματά, θα ήταν άδικο να πάω πιο κάτω στην αρίθμηση. Το πολύ γνωστό θράψαλο με σελινόριζα, το ψωμάκι με κροκέτα μπακαλιάρου, το μαλακό ψωμάκι με ξεψαχνισμένο μοσχάρι (;) και μια απίθανη γλυκιά «σαν μουστάρδα» παρέα, το τηγανιτό κοτόπουλο, τα soba noodles, το πιάτο με χόρτα, σουτζούκι και ψάρι (!, τύφλα να έχει η Πορτογαλία), όλα μοναδικά σε έμπνευση και γεύση. Τα τέσσερα συνοδευτικά – πουρές, ρύζι ατμού, λαχανικά και το wow πατατόψωμο – ταίριαξαν το καθένα υποδειγματικά με το αντίστοιχο πιάτο που μας πρότεινε η μετρ, το κρασί – λευκό Παπαργυρίου – σε επίσης λογική τιμολόγηση συνόδευσε τέλεια το δείπνο μας. Επιστέγασμα όλων τα τρία επιδόρπια, δύο σοκολατένια γλυκά άγλυκα και ένα φανταστικό λευκό με φράουλες, κρέμα και σορμπέ χαμομηλιού (! ).
Ο λογαριασμός των φαγητών δεν ξεπέρασε τα 60 ευρώ το ζευγάρι, 75 με το κρασί και το φιλοδώρημα. Δεν θέλω να σας πονοκεφαλιάσω με τιμές από… έως…, είναι απλά πολύ λογικές για το επίπεδο της κουζίνας και της εξυπηρέτησης. Για δεύτερη συνεχόμενη φορά μετά το ΑΙΦΝΗΣ και προς μεγάλη μου χαρά θα κλείσω με την προτροπή: Σπεύσατε!


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

Etable

fratello

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου

Γεύση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Εξυπηρέτηση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Χώρος

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Value for money

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

€ / Άτομο

26-36

Το NOLAN, αν δεν υπήρχε, θα έπρεπε να εφευρεθεί. Εστιατόριο που εντάσσεται στην κατηγορία “Gourmand”, δηλαδή γκουρμεδιάρικο αλλά όχι πανάκριβο, πραγματική γευστική αποκάλυψη. Μας είχε μείνει απωθημένο που δεν το προλάβαμε στο πλαίσιο του dine Athens, έτσι κάναμε κράτηση ένα μήνα πριν (! ) και παρέα έξι ατόμων – tzia, pass1 και fratello μαζί με τα έτερα ημίσεα – αριβάραμε Σάββατο βράδυ. Όταν είδα πόσο μικρός, μινιόν είναι ίσως η σωστότερη λέξη για να χαρακτηρίσει το μέγεθος, είναι ο χώρος, έκανα το σταυρό μου που η περίοδος αναμονής δεν ξεπερνά τους δύο μήνες. Ειρήσθω εν παρόδω ότι σε ακτίνα 50 μέτρων μέτρησα πέντε, έξι κινεζοκορεατικοϊαπωνικά μαγαζιά και μαγαζάκια – σίγουρα θα μου ξέφυγαν και ένα, δύο – ανοικτά όλα από το μεσημέρι, ας είναι καλά ο τουρισμός από Ασία μεριά.
Το NOLAN είναι γωνιακό και έχει περισσότερο ύψος παρά πλάτος, δεν κάνω πλάκα. Στο ισόγειο ο χώρος δεν νομίζω ότι μπορεί να φιλοξενήσει πάνω από 20 άτομα, άλλοι τόσοι ίσως χωράνε έξω, καιρού επιτρέποντος. Στο υπόγειο οι υποδειγματικά καθαρές τουαλέτες, ενώ μια σκάλα οδηγεί εσωτερικά στον επάνω όροφο όπου και η κουζίνα, όπως στα ΦΟΥΡΝΟΜΕΓΕΙΡΕΜΑΤΑ, από την οποία δεν φεύγει ίχνος μυρουδιάς. Το όλο στήσιμο του χώρου αποσκοπεί στη λειτουργικότητα και όχι στον εντυπωσιασμό, πιο πολύ ιαπωνικά λιτό παρά ελληνικά φορτωμένο, άριστα 10.
Λόγω masterchef την ημέρα της επίσκεψής μας ο δημοφιλής κύριος Κοντιζάς απουσίαζε, πλην όμως τα πάντα κυλούσαν ρολόι. Η καταπληκτική σε γνώσεις και ευγένεια μετρ, που βαθμολογείται με 4 με τόνο, βοήθησε να συνθέσουμε την παραγγελία σύμφωνα με τη διάθεσή μας. Στην ερώτηση «Ήρθατε να δοκιμάσετε ή να χορτάσετε;» επιλέξαμε ομόφωνα το πρώτο, γεγονός όμως είναι ότι και πολλές γεύσεις (= τα μισά από τα 17 πιάτα του καταλόγου, όλα τα συνοδευτικά συν τρία γλυκά) δοκιμάσαμε και νιώθαμε όλοι, ακουμπώντας στο τέλος τα μαχαιροπήρουνα σε θέση «4 και 20» πλήρεις, αλλά καθόλου βαρυστομαχιασμένοι, καλή ώρα όπως στο τέλος του γεύματος στο FUNKY GOURMET.
H κουζίνα του NOLAN είναι μια πρωτότυπη, μοναδική νομίζω για την Αθήνα περίπτωση fusion κουζίνας. Επιγραμματικά θα έλεγα «ελληνικά συστατικά, ιαπωνικός τρόπος παρασκευής». Καταλαβαίνεις και νιώθεις κάθε συστατικό κάθε πιάτου χωριστά. Όλα όσα γευθήκαμε ήταν πεντανόστιμα, άψογα παρασκευασμένα και παρουσιασμένα, και σε ικανοποιητικού μεγέθους μερίδες, η καλή μετρ φρόντισε να μη λείψει σε κανένα μας τίποτε. Όταν πάτε, εμπιστευθείτε την με κλειστά τα μάτια, η κοπέλα ξέρει τη δουλειά της όσο λίγοι επαγγελματίες στο χώρο της εστίασης. Εγώ θα σας απαριθμήσω τα πιάτα που πήραμε, δεν έχετε όμως κανένα λόγο να μη κάνετε τις δικές σας επιλογές.
Τι μου άρεσε προσωπικά περισσότερο; Ίσως επειδή δεν το περίμενα, ο «κολιός για μωρά», τέλεια καπνισμένος και με σωστό αλάτισμα έλιωνε κυριολεκτικά στο στόμα. Στη δεύτερη θέση τα σκεπαστά καναπεδάκια γαρίδας με αντσούγια και μυρωδικά, επιτομή αυτού που λέμε «μπουκιά και συχώριο». Από την τρίτη θέση και κάτω η ιεράρχηση σταματά, θα ήταν άδικο να πάω πιο κάτω στην αρίθμηση. Το πολύ γνωστό θράψαλο με σελινόριζα, το ψωμάκι με κροκέτα μπακαλιάρου, το μαλακό ψωμάκι με ξεψαχνισμένο μοσχάρι (;) και μια απίθανη γλυκιά «σαν μουστάρδα» παρέα, το τηγανιτό κοτόπουλο, τα soba noodles, το πιάτο με χόρτα, σουτζούκι και ψάρι (!, τύφλα να έχει η Πορτογαλία), όλα μοναδικά σε έμπνευση και γεύση. Τα τέσσερα συνοδευτικά – πουρές, ρύζι ατμού, λαχανικά και το wow πατατόψωμο – ταίριαξαν το καθένα υποδειγματικά με το αντίστοιχο πιάτο που μας πρότεινε η μετρ, το κρασί – λευκό Παπαργυρίου – σε επίσης λογική τιμολόγηση συνόδευσε τέλεια το δείπνο μας. Επιστέγασμα όλων τα τρία επιδόρπια, δύο σοκολατένια γλυκά άγλυκα και ένα φανταστικό λευκό με φράουλες, κρέμα και σορμπέ χαμομηλιού (! ).
Ο λογαριασμός των φαγητών δεν ξεπέρασε τα 60 ευρώ το ζευγάρι, 75 με το κρασί και το φιλοδώρημα. Δεν θέλω να σας πονοκεφαλιάσω με τιμές από… έως…, είναι απλά πολύ λογικές για το επίπεδο της κουζίνας και της εξυπηρέτησης. Για δεύτερη συνεχόμενη φορά μετά το ΑΙΦΝΗΣ και προς μεγάλη μου χαρά θα κλείσω με την προτροπή: Σπεύσατε!


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.