Loader

12 Απρ 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
-

Τα παλαιότερα χρόνια κατά τις περιόδους νηστείας, έβρισκα ιδιαιτέρως ενοχλητικό το γεγονός ότι έπρεπε να περιορίζομαι κάθε Σάββατο -καθιερωμένη ημέρα της εβδομάδας εξόδου αποκλειστικά για φαγητό- σε επιλογές ανάμεσα σε καλαμαράκια, χταποδάκια, γαρίδες και πατάτες, καλαμαράκια, χταποδάκια, γαρίδες και ξανά καλαμαράκια… άντε και καμιά μακαρονάδα ορφανή.

Ευτυχώς, τα τελευταία πλέον χρόνια υπάρχει η τάση να αυξάνονται όλο και περισσότερο οι επιχειρήσεις εστίασης που προσαρμόζουν -αυτές τις περιόδους- στο μενού τους χορτοφαγικές επιλογές και μάλιστα ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες.

Το Trivoli είναι ένα καφενείο που απευθύνεται κυρίως σε vegan κοινό αφού στο μενού του, δεν υπάρχουν πιάτα με πρώτες ύλες ζωικής προέλευσης αλλά ούτε και παράγωγά τους. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως δεν είναι ευπρόσδεκτοι και μη vegan.
Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι ότι όλα τους τα πιάτα είναι τόσο εμφανισιακά όσο και γευστικά ίδια με τα πιάτα που περιέχουν ζωικές πρώτες ύλες.

Ας τα πάρω όμως από την αρχή.

Ο χώρος δεν έχει κάτι ιδιαίτερο παρόλα αυτά δεν είναι κακός. Είναι μεγάλος, σε δύο επίπεδα, με αποχρώσεις λαδί και μπορτνώ, πολύ λιτή διακόσμηση και σε πολύ άνετη διάταξη τα τραπεζοκαθίσματα. Αυτό που θα ήθελα εγώ είναι λίγο περισσότερο φωτισμό καθώς οι σκούρες αποχρώσεις των τοίχων σε συνδυασμό με το χαμηλό φως καθιστούν τον χώρο αρκετά μουντό.

Η εξυπηρέτηση άριστη. Από την τηλεφωνική επικοινωνία που προηγήθηκε για την κράτηση, μέχρι την στιγμή της αποχώρησής μας, μας είχε αναλάβει ο συμπαθέστατος ιδιοκτήτης που είναι και συντοπίτης μου (Ρεθεμιώτης), υπήρξε μια θερμότατη κι ευγενέστατη αντιμετώπιση. Μας κατατόπισε πλήρως για τα πιάτα, τα συστατικά και τις παρασκευές τους (παρεμπιπτόντως στην κουζίνα είναι και η σύζυγός του).

Να αναφέρω μάλιστα ότι όταν τον ενημερώσαμε ότι δεν είμαστε vegan απλά νηστεύουμε, μας είπε ότι η γνώμη μας έχει ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα για εκείνους. Γενικότερα είχαμε μια άκρως εποικοδομητική συζήτηση μαζί του και ανταλλάξαμε ενδιαφέρουσες απόψεις.

Επίσης θα ήθελα να αναφέρω ότι έσπευσε να μας ενημερώσει για το ότι οι μερίδες είναι μεγάλες (πράγμα που διαπιστώσαμε και ιδίοις όμμασι από τα γύρω τραπέζια), οπότε και μας φρέναρε στην παραγγελία μας.

Παραγγείλαμε:

- Μικρή ποικιλία χ 5€

Περιλαμβάνει σνίτσελ μανιταριών (6 τμχ), καροτοκεφτέδες (4 τμχ) φακοκεφτέδες 4 (τμχ) και συνοδεύεται από πατατοσαλάτα με εξαιρετική vegan μαγιονέζα και μπρουσκετούλες (4τμχ) με τζατζίκι ηλιόσπορου.

Πρόκειται για τα πιο γευστικά τηγανιτά μανιτάρια πανέ που έχω δοκιμάσει (τραγανή χωρίς περιττά λάδια κρούστα από κράμπλ ψωμιού αν συγκράτησα σωστά τα λόγια του συμπαθέστατου Μανώλη και πεντανόστιμα-ζουμερά μανιτάρια μέσα), τους πιο ενδιαφέροντες καροτοκεφτέδες (ευωδίαζαν από το κύμινο, διέκρινα και λιναρόσπορο μέσα και είχαν επίσης μια φανταστική και crunchy κρούστα με σιμιγδάλι), και τους πιο αρωματικούς φακοκεφτέδες (με δυόσμο).

Το τζατζίκι ηλιόσπορου, εντάξει, σίγουρα τζατζίκι δεν το λες ούτε σε χρώμα, ούτε σε γεύση, παρόλα αυτά ήταν μια άκρως ενδιαφέρουσα αλοιφή με ελάχιστο σκόρδο όπως μας ενημέρωσε ο Μανώλης και όντως έτσι ήταν.

Να σημειώσω εδώ ότι αυτή η ποικιλία που χαρακτηρίζεται ως μικρή, είναι αντικειμενικά μεγάλη και καλύπτει σαν ορεκτικό για τη μέση άνετα τρία άτομα. Είναι από τις πιο αξιοπρεπείς ποικιλίες που έχω δοκιμάσει και “βάζει κάτω” πολλές κρεατοφαγικές. Δηλαδή μου έρχονται στο μυαλό πολλές ποικιλίες που θα τις απέρριπτα για την συγκεκριμένη!

- Quesadilla x 6€

Μια μεγάλη στρογγυλή τορτίγια γεμισμένη με φυτικό κίτρινο τυρί, πιπεριές και σάλτσα ντομάτας. Από πάνω είχε φυτικό λευκό τυρί σε μορφή μους, πάπρικα και μαϊντανό. Ήταν χαραγμένη σε τέσσερα ίσα κομμάτια για να κόβονται εύκολα και ήταν άλλο ένα απολαυστικό ορεκτικό στο οποίο είχαν λιώσει τα τυριά εκπληκτικά όμοια με τα αντίστοιχα κοινά τυριά και γενικά έμοιαζε πολύ με την μεξικάνικη λιχουδιά.

- Μακαρονάδα μπολονέζ χ 7€

Toν ρόλο του κιμά σε αυτή τη συνταγή παίζουν κόκκινη κινόα, κόκκινη φακή, μανιτάρια και ηλιόσπορος. Η υφή που προκύπτει στην σάλτσα από αυτό το μείγμα και τα μπαχαρικά-αρωματικά που έχουν προστεθεί σε αυτό, δίνουν ένα εκπληκτικά γευστικό αποτέλεσμα που προσομοιάζει υπερβολικά σε κρεατένιο κιμά.

Ενημερωτικά η συγκεκριμένη μερίδα, όπως και όλες δηλαδή, είναι τεράστια. Θα σας πω χαρακτηριστικά ότι βάζουν μισό πακέτο μακαρόνια σε κάθε μερίδα.

- Βurger λαχανικών χ 6€

Φρέσκο ψωμάκι, μπιφτέκι λαχανικών (από αρακά, καλαμπόκι, κολοκύθι μανιτάρια και μείγμα μπαχαρικών), φυτικό κίτρινο τυρί, λόλα, καραμελωμένο κρεμμύδι, ντομάτα και σως. Συνοδεύτηκε με πατάτες τηγανιτές (υπάρχει και επιλογή σε ρύζι ή πατάτες bravas). To μπιφτέκι γευστικό, αρωματικό και εκπληκτικά όμοιο με κρεατένιο μπιφτέκι.

Το ξέρω ότι επαναλαμβάνομαι όμως αυτό που με έχει αφήσει άφωνη στο Trivoli είναι το γεγονός ότι τα φαγητά μοιάζουν και σε γεύσεις και σε υφές με αυτά των κρεατοφάγων. Και γι’ αυτό με στεναχώρησε που δεν προλάβαμε το πιάτο ημέρας που είχε μόλις τελειώσει και μας είχε τραβήξει την προσοχή από την σελίδα τους στο fb… το παστίτσιο! Όταν δε, είδαμε την τελευταία μερίδα που σερβιρίστηκε στο διπλανό τραπέζι… μας έπεσαν τα σαγόνια. Αυτό το λαχταριστό “τούβλο” τάιζε δύο άτομα το λιγότερο. Δεν πειράζει… την επόμενη φορά.

Για τα παραπάνω με μια λεμονίτα χ 1,50€, νεράκι βρύσης και κέρασμα σοκολατόπιτας πληρώσαμε το αστείο ποσό των 25,50€

Συμπερασματικά το Trivoli είναι ένας προορισμός από τον οποίο πιστεύω ότι αξίζει να περάσει οπωσδήποτε κάποιος, ανεξαρτήτως με το εάν είναι αυστηρά vegan ή όχι. Και σίγουρα είναι το κατάλληλο εστιατόριο για κάποιον που επεξεργάζεται στο μυαλό του έστω και μόνο την ιδέα του να σταματήσει την κρεατοφαγία. Το Trivoli δίνει μαθήματα γεύσεων, αποδεικνύοντας πως δεν χρειάζεται το κρέας σαν βασικό υλικό μια συνταγή για να γίνει νόστιμη. Πως υπάρχει ζωή και χωρίς αυτό και μάλιστα είναι και πολύ γευστική. Xρησιμοποιεί άριστες πρώτες ύλες και τις διαχειρίζεται σωστά. Σερβίρει γενναιόδωρες μερίδες κι έχει την πιο τίμια κοστολόγηση που έχω συναντήσει συγκριτικά με άλλα εστιατόρια τους είδους του. To Trivoli έχει φαντασία. Το trivoli είναι must.

Προτείνεται.


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

12 Απρ 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
-

Τα παλαιότερα χρόνια κατά τις περιόδους νηστείας, έβρισκα ιδιαιτέρως ενοχλητικό το γεγονός ότι έπρεπε να περιορίζομαι κάθε Σάββατο -καθιερωμένη ημέρα της εβδομάδας εξόδου αποκλειστικά για φαγητό- σε επιλογές ανάμεσα σε καλαμαράκια, χταποδάκια, γαρίδες και πατάτες, καλαμαράκια, χταποδάκια, γαρίδες και ξανά καλαμαράκια… άντε και καμιά μακαρονάδα ορφανή.

Ευτυχώς, τα τελευταία πλέον χρόνια υπάρχει η τάση να αυξάνονται όλο και περισσότερο οι επιχειρήσεις εστίασης που προσαρμόζουν -αυτές τις περιόδους- στο μενού τους χορτοφαγικές επιλογές και μάλιστα ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες.

Το Trivoli είναι ένα καφενείο που απευθύνεται κυρίως σε vegan κοινό αφού στο μενού του, δεν υπάρχουν πιάτα με πρώτες ύλες ζωικής προέλευσης αλλά ούτε και παράγωγά τους. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως δεν είναι ευπρόσδεκτοι και μη vegan.
Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι ότι όλα τους τα πιάτα είναι τόσο εμφανισιακά όσο και γευστικά ίδια με τα πιάτα που περιέχουν ζωικές πρώτες ύλες.

Ας τα πάρω όμως από την αρχή.

Ο χώρος δεν έχει κάτι ιδιαίτερο παρόλα αυτά δεν είναι κακός. Είναι μεγάλος, σε δύο επίπεδα, με αποχρώσεις λαδί και μπορτνώ, πολύ λιτή διακόσμηση και σε πολύ άνετη διάταξη τα τραπεζοκαθίσματα. Αυτό που θα ήθελα εγώ είναι λίγο περισσότερο φωτισμό καθώς οι σκούρες αποχρώσεις των τοίχων σε συνδυασμό με το χαμηλό φως καθιστούν τον χώρο αρκετά μουντό.

Η εξυπηρέτηση άριστη. Από την τηλεφωνική επικοινωνία που προηγήθηκε για την κράτηση, μέχρι την στιγμή της αποχώρησής μας, μας είχε αναλάβει ο συμπαθέστατος ιδιοκτήτης που είναι και συντοπίτης μου (Ρεθεμιώτης), υπήρξε μια θερμότατη κι ευγενέστατη αντιμετώπιση. Μας κατατόπισε πλήρως για τα πιάτα, τα συστατικά και τις παρασκευές τους (παρεμπιπτόντως στην κουζίνα είναι και η σύζυγός του).

Να αναφέρω μάλιστα ότι όταν τον ενημερώσαμε ότι δεν είμαστε vegan απλά νηστεύουμε, μας είπε ότι η γνώμη μας έχει ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα για εκείνους. Γενικότερα είχαμε μια άκρως εποικοδομητική συζήτηση μαζί του και ανταλλάξαμε ενδιαφέρουσες απόψεις.

Επίσης θα ήθελα να αναφέρω ότι έσπευσε να μας ενημερώσει για το ότι οι μερίδες είναι μεγάλες (πράγμα που διαπιστώσαμε και ιδίοις όμμασι από τα γύρω τραπέζια), οπότε και μας φρέναρε στην παραγγελία μας.

Παραγγείλαμε:

- Μικρή ποικιλία χ 5€

Περιλαμβάνει σνίτσελ μανιταριών (6 τμχ), καροτοκεφτέδες (4 τμχ) φακοκεφτέδες 4 (τμχ) και συνοδεύεται από πατατοσαλάτα με εξαιρετική vegan μαγιονέζα και μπρουσκετούλες (4τμχ) με τζατζίκι ηλιόσπορου.

Πρόκειται για τα πιο γευστικά τηγανιτά μανιτάρια πανέ που έχω δοκιμάσει (τραγανή χωρίς περιττά λάδια κρούστα από κράμπλ ψωμιού αν συγκράτησα σωστά τα λόγια του συμπαθέστατου Μανώλη και πεντανόστιμα-ζουμερά μανιτάρια μέσα), τους πιο ενδιαφέροντες καροτοκεφτέδες (ευωδίαζαν από το κύμινο, διέκρινα και λιναρόσπορο μέσα και είχαν επίσης μια φανταστική και crunchy κρούστα με σιμιγδάλι), και τους πιο αρωματικούς φακοκεφτέδες (με δυόσμο).

Το τζατζίκι ηλιόσπορου, εντάξει, σίγουρα τζατζίκι δεν το λες ούτε σε χρώμα, ούτε σε γεύση, παρόλα αυτά ήταν μια άκρως ενδιαφέρουσα αλοιφή με ελάχιστο σκόρδο όπως μας ενημέρωσε ο Μανώλης και όντως έτσι ήταν.

Να σημειώσω εδώ ότι αυτή η ποικιλία που χαρακτηρίζεται ως μικρή, είναι αντικειμενικά μεγάλη και καλύπτει σαν ορεκτικό για τη μέση άνετα τρία άτομα. Είναι από τις πιο αξιοπρεπείς ποικιλίες που έχω δοκιμάσει και “βάζει κάτω” πολλές κρεατοφαγικές. Δηλαδή μου έρχονται στο μυαλό πολλές ποικιλίες που θα τις απέρριπτα για την συγκεκριμένη!

- Quesadilla x 6€

Μια μεγάλη στρογγυλή τορτίγια γεμισμένη με φυτικό κίτρινο τυρί, πιπεριές και σάλτσα ντομάτας. Από πάνω είχε φυτικό λευκό τυρί σε μορφή μους, πάπρικα και μαϊντανό. Ήταν χαραγμένη σε τέσσερα ίσα κομμάτια για να κόβονται εύκολα και ήταν άλλο ένα απολαυστικό ορεκτικό στο οποίο είχαν λιώσει τα τυριά εκπληκτικά όμοια με τα αντίστοιχα κοινά τυριά και γενικά έμοιαζε πολύ με την μεξικάνικη λιχουδιά.

- Μακαρονάδα μπολονέζ χ 7€

Toν ρόλο του κιμά σε αυτή τη συνταγή παίζουν κόκκινη κινόα, κόκκινη φακή, μανιτάρια και ηλιόσπορος. Η υφή που προκύπτει στην σάλτσα από αυτό το μείγμα και τα μπαχαρικά-αρωματικά που έχουν προστεθεί σε αυτό, δίνουν ένα εκπληκτικά γευστικό αποτέλεσμα που προσομοιάζει υπερβολικά σε κρεατένιο κιμά.

Ενημερωτικά η συγκεκριμένη μερίδα, όπως και όλες δηλαδή, είναι τεράστια. Θα σας πω χαρακτηριστικά ότι βάζουν μισό πακέτο μακαρόνια σε κάθε μερίδα.

- Βurger λαχανικών χ 6€

Φρέσκο ψωμάκι, μπιφτέκι λαχανικών (από αρακά, καλαμπόκι, κολοκύθι μανιτάρια και μείγμα μπαχαρικών), φυτικό κίτρινο τυρί, λόλα, καραμελωμένο κρεμμύδι, ντομάτα και σως. Συνοδεύτηκε με πατάτες τηγανιτές (υπάρχει και επιλογή σε ρύζι ή πατάτες bravas). To μπιφτέκι γευστικό, αρωματικό και εκπληκτικά όμοιο με κρεατένιο μπιφτέκι.

Το ξέρω ότι επαναλαμβάνομαι όμως αυτό που με έχει αφήσει άφωνη στο Trivoli είναι το γεγονός ότι τα φαγητά μοιάζουν και σε γεύσεις και σε υφές με αυτά των κρεατοφάγων. Και γι’ αυτό με στεναχώρησε που δεν προλάβαμε το πιάτο ημέρας που είχε μόλις τελειώσει και μας είχε τραβήξει την προσοχή από την σελίδα τους στο fb… το παστίτσιο! Όταν δε, είδαμε την τελευταία μερίδα που σερβιρίστηκε στο διπλανό τραπέζι… μας έπεσαν τα σαγόνια. Αυτό το λαχταριστό “τούβλο” τάιζε δύο άτομα το λιγότερο. Δεν πειράζει… την επόμενη φορά.

Για τα παραπάνω με μια λεμονίτα χ 1,50€, νεράκι βρύσης και κέρασμα σοκολατόπιτας πληρώσαμε το αστείο ποσό των 25,50€

Συμπερασματικά το Trivoli είναι ένας προορισμός από τον οποίο πιστεύω ότι αξίζει να περάσει οπωσδήποτε κάποιος, ανεξαρτήτως με το εάν είναι αυστηρά vegan ή όχι. Και σίγουρα είναι το κατάλληλο εστιατόριο για κάποιον που επεξεργάζεται στο μυαλό του έστω και μόνο την ιδέα του να σταματήσει την κρεατοφαγία. Το Trivoli δίνει μαθήματα γεύσεων, αποδεικνύοντας πως δεν χρειάζεται το κρέας σαν βασικό υλικό μια συνταγή για να γίνει νόστιμη. Πως υπάρχει ζωή και χωρίς αυτό και μάλιστα είναι και πολύ γευστική. Xρησιμοποιεί άριστες πρώτες ύλες και τις διαχειρίζεται σωστά. Σερβίρει γενναιόδωρες μερίδες κι έχει την πιο τίμια κοστολόγηση που έχω συναντήσει συγκριτικά με άλλα εστιατόρια τους είδους του. To Trivoli έχει φαντασία. Το trivoli είναι must.

Προτείνεται.


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

PONTIKI

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου

Γεύση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Εξυπηρέτηση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Χώρος

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0

Value for money

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

€ / Άτομο

-

Τα παλαιότερα χρόνια κατά τις περιόδους νηστείας, έβρισκα ιδιαιτέρως ενοχλητικό το γεγονός ότι έπρεπε να περιορίζομαι κάθε Σάββατο -καθιερωμένη ημέρα της εβδομάδας εξόδου αποκλειστικά για φαγητό- σε επιλογές ανάμεσα σε καλαμαράκια, χταποδάκια, γαρίδες και πατάτες, καλαμαράκια, χταποδάκια, γαρίδες και ξανά καλαμαράκια… άντε και καμιά μακαρονάδα ορφανή.

Ευτυχώς, τα τελευταία πλέον χρόνια υπάρχει η τάση να αυξάνονται όλο και περισσότερο οι επιχειρήσεις εστίασης που προσαρμόζουν -αυτές τις περιόδους- στο μενού τους χορτοφαγικές επιλογές και μάλιστα ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες.

Το Trivoli είναι ένα καφενείο που απευθύνεται κυρίως σε vegan κοινό αφού στο μενού του, δεν υπάρχουν πιάτα με πρώτες ύλες ζωικής προέλευσης αλλά ούτε και παράγωγά τους. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως δεν είναι ευπρόσδεκτοι και μη vegan.
Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι ότι όλα τους τα πιάτα είναι τόσο εμφανισιακά όσο και γευστικά ίδια με τα πιάτα που περιέχουν ζωικές πρώτες ύλες.

Ας τα πάρω όμως από την αρχή.

Ο χώρος δεν έχει κάτι ιδιαίτερο παρόλα αυτά δεν είναι κακός. Είναι μεγάλος, σε δύο επίπεδα, με αποχρώσεις λαδί και μπορτνώ, πολύ λιτή διακόσμηση και σε πολύ άνετη διάταξη τα τραπεζοκαθίσματα. Αυτό που θα ήθελα εγώ είναι λίγο περισσότερο φωτισμό καθώς οι σκούρες αποχρώσεις των τοίχων σε συνδυασμό με το χαμηλό φως καθιστούν τον χώρο αρκετά μουντό.

Η εξυπηρέτηση άριστη. Από την τηλεφωνική επικοινωνία που προηγήθηκε για την κράτηση, μέχρι την στιγμή της αποχώρησής μας, μας είχε αναλάβει ο συμπαθέστατος ιδιοκτήτης που είναι και συντοπίτης μου (Ρεθεμιώτης), υπήρξε μια θερμότατη κι ευγενέστατη αντιμετώπιση. Μας κατατόπισε πλήρως για τα πιάτα, τα συστατικά και τις παρασκευές τους (παρεμπιπτόντως στην κουζίνα είναι και η σύζυγός του).

Να αναφέρω μάλιστα ότι όταν τον ενημερώσαμε ότι δεν είμαστε vegan απλά νηστεύουμε, μας είπε ότι η γνώμη μας έχει ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα για εκείνους. Γενικότερα είχαμε μια άκρως εποικοδομητική συζήτηση μαζί του και ανταλλάξαμε ενδιαφέρουσες απόψεις.

Επίσης θα ήθελα να αναφέρω ότι έσπευσε να μας ενημερώσει για το ότι οι μερίδες είναι μεγάλες (πράγμα που διαπιστώσαμε και ιδίοις όμμασι από τα γύρω τραπέζια), οπότε και μας φρέναρε στην παραγγελία μας.

Παραγγείλαμε:

- Μικρή ποικιλία χ 5€

Περιλαμβάνει σνίτσελ μανιταριών (6 τμχ), καροτοκεφτέδες (4 τμχ) φακοκεφτέδες 4 (τμχ) και συνοδεύεται από πατατοσαλάτα με εξαιρετική vegan μαγιονέζα και μπρουσκετούλες (4τμχ) με τζατζίκι ηλιόσπορου.

Πρόκειται για τα πιο γευστικά τηγανιτά μανιτάρια πανέ που έχω δοκιμάσει (τραγανή χωρίς περιττά λάδια κρούστα από κράμπλ ψωμιού αν συγκράτησα σωστά τα λόγια του συμπαθέστατου Μανώλη και πεντανόστιμα-ζουμερά μανιτάρια μέσα), τους πιο ενδιαφέροντες καροτοκεφτέδες (ευωδίαζαν από το κύμινο, διέκρινα και λιναρόσπορο μέσα και είχαν επίσης μια φανταστική και crunchy κρούστα με σιμιγδάλι), και τους πιο αρωματικούς φακοκεφτέδες (με δυόσμο).

Το τζατζίκι ηλιόσπορου, εντάξει, σίγουρα τζατζίκι δεν το λες ούτε σε χρώμα, ούτε σε γεύση, παρόλα αυτά ήταν μια άκρως ενδιαφέρουσα αλοιφή με ελάχιστο σκόρδο όπως μας ενημέρωσε ο Μανώλης και όντως έτσι ήταν.

Να σημειώσω εδώ ότι αυτή η ποικιλία που χαρακτηρίζεται ως μικρή, είναι αντικειμενικά μεγάλη και καλύπτει σαν ορεκτικό για τη μέση άνετα τρία άτομα. Είναι από τις πιο αξιοπρεπείς ποικιλίες που έχω δοκιμάσει και “βάζει κάτω” πολλές κρεατοφαγικές. Δηλαδή μου έρχονται στο μυαλό πολλές ποικιλίες που θα τις απέρριπτα για την συγκεκριμένη!

- Quesadilla x 6€

Μια μεγάλη στρογγυλή τορτίγια γεμισμένη με φυτικό κίτρινο τυρί, πιπεριές και σάλτσα ντομάτας. Από πάνω είχε φυτικό λευκό τυρί σε μορφή μους, πάπρικα και μαϊντανό. Ήταν χαραγμένη σε τέσσερα ίσα κομμάτια για να κόβονται εύκολα και ήταν άλλο ένα απολαυστικό ορεκτικό στο οποίο είχαν λιώσει τα τυριά εκπληκτικά όμοια με τα αντίστοιχα κοινά τυριά και γενικά έμοιαζε πολύ με την μεξικάνικη λιχουδιά.

- Μακαρονάδα μπολονέζ χ 7€

Toν ρόλο του κιμά σε αυτή τη συνταγή παίζουν κόκκινη κινόα, κόκκινη φακή, μανιτάρια και ηλιόσπορος. Η υφή που προκύπτει στην σάλτσα από αυτό το μείγμα και τα μπαχαρικά-αρωματικά που έχουν προστεθεί σε αυτό, δίνουν ένα εκπληκτικά γευστικό αποτέλεσμα που προσομοιάζει υπερβολικά σε κρεατένιο κιμά.

Ενημερωτικά η συγκεκριμένη μερίδα, όπως και όλες δηλαδή, είναι τεράστια. Θα σας πω χαρακτηριστικά ότι βάζουν μισό πακέτο μακαρόνια σε κάθε μερίδα.

- Βurger λαχανικών χ 6€

Φρέσκο ψωμάκι, μπιφτέκι λαχανικών (από αρακά, καλαμπόκι, κολοκύθι μανιτάρια και μείγμα μπαχαρικών), φυτικό κίτρινο τυρί, λόλα, καραμελωμένο κρεμμύδι, ντομάτα και σως. Συνοδεύτηκε με πατάτες τηγανιτές (υπάρχει και επιλογή σε ρύζι ή πατάτες bravas). To μπιφτέκι γευστικό, αρωματικό και εκπληκτικά όμοιο με κρεατένιο μπιφτέκι.

Το ξέρω ότι επαναλαμβάνομαι όμως αυτό που με έχει αφήσει άφωνη στο Trivoli είναι το γεγονός ότι τα φαγητά μοιάζουν και σε γεύσεις και σε υφές με αυτά των κρεατοφάγων. Και γι’ αυτό με στεναχώρησε που δεν προλάβαμε το πιάτο ημέρας που είχε μόλις τελειώσει και μας είχε τραβήξει την προσοχή από την σελίδα τους στο fb… το παστίτσιο! Όταν δε, είδαμε την τελευταία μερίδα που σερβιρίστηκε στο διπλανό τραπέζι… μας έπεσαν τα σαγόνια. Αυτό το λαχταριστό “τούβλο” τάιζε δύο άτομα το λιγότερο. Δεν πειράζει… την επόμενη φορά.

Για τα παραπάνω με μια λεμονίτα χ 1,50€, νεράκι βρύσης και κέρασμα σοκολατόπιτας πληρώσαμε το αστείο ποσό των 25,50€

Συμπερασματικά το Trivoli είναι ένας προορισμός από τον οποίο πιστεύω ότι αξίζει να περάσει οπωσδήποτε κάποιος, ανεξαρτήτως με το εάν είναι αυστηρά vegan ή όχι. Και σίγουρα είναι το κατάλληλο εστιατόριο για κάποιον που επεξεργάζεται στο μυαλό του έστω και μόνο την ιδέα του να σταματήσει την κρεατοφαγία. Το Trivoli δίνει μαθήματα γεύσεων, αποδεικνύοντας πως δεν χρειάζεται το κρέας σαν βασικό υλικό μια συνταγή για να γίνει νόστιμη. Πως υπάρχει ζωή και χωρίς αυτό και μάλιστα είναι και πολύ γευστική. Xρησιμοποιεί άριστες πρώτες ύλες και τις διαχειρίζεται σωστά. Σερβίρει γενναιόδωρες μερίδες κι έχει την πιο τίμια κοστολόγηση που έχω συναντήσει συγκριτικά με άλλα εστιατόρια τους είδους του. To Trivoli έχει φαντασία. Το trivoli είναι must.

Προτείνεται.


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.