Loader

18 Απρ 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
50-64

Γιατί να πεις το μαγαζί σου Χύτρα? Πολλοί μάγειρες φοβούνται τις χύτρες, άρα αυτός που δεν τις φοβάται θα τολμήσει να πει το μαγαζί του έτσι. Θα μπορούσε να το πει και Κατσαρίδα βέβαια. Και τα καφετιά εντομάκια τα φοβούνται όλοι.

Αφού σπάσαμε τον πάγο και τον τσαμπουκά της δηθενιάς ενός ακριβού γεύματος, ας μιλήσουμε για ποιότητα.

“Ποιόν πάγο έσπασες ρε φίλε με τις ανουσιότητες σου”, θα σκεφτείτε και θα έχετε και δίκιο. Αλλά μην μου το χαλάτε, σας παρακαλώ.

Η Χύτρα αποτελεί το ποιοτικότερο εστιατόριο στο οποίο έχω βρεθεί ως τώρα στη ζωή μου (δεν μετράω μερικά, ακόμη πιο διάσημα, που έτυχε να πάω ως παιδί-έφηβος, τότε δεν ήξερα που παν τα τέσσερα), οπότε θα μου επιτρέψετε να αναφέρω, μέσα σε όλα, και μερικές συνειδητοποιήσεις ή/και φιλοσοφήσεις.

Είναι υπέροχη η σύλληψη του degustation και βλακεία μαζί. Υπέροχη γιατί σε μια μόνο έξοδο γεύτηκα 10 διαφορετικά πιάτα και δεν χρειάστηκε να έχω άλλα 5-6 άτομα μαζί μου. Βλακεία για δύο λόγους: πρώτον γιατί τώρα δεν θέλω να ξαναπάω στη Χύτρα (αφού τα έφαγα σχεδόν όλα), αλλά αλλού για να δοκιμάσω και άλλα set menus. Δεύτερον επειδή όταν τρως 10 πιάτα, όσο τέλεια και να είναι όλα, κάποια θα τα ξεχάσεις μόνο και μόνο επειδή θα χαθούν ανάμεσα στα πολλά. Και είναι κρίμα, διότι ίσως να αξίζουν και αυτά.

Παρόλα αυτά, είναι εξαιρετικό να μπορείς να γευθείς 10 διαφορετικές γεύσεις φτιαγμένες από τα χέρια καταξιωμένων σεφ, σε μια μόνο έξοδο, δύο ατόμων.

Στα ακριβά εστιατόρια πληρώνεις το απίστευτο σέρβις. Στη Χύτρα το τερματίζουν στη συγκεκριμένη κατηγορία. Υπέροχη εμπειρία. Μηδέν λάθη, απόλυτο ενδιαφέρον. Και μασαζάκι να τους ζητήσεις, αν είχες μια κουραστική μέρα, θα σου πουν ναι, αποκλείεται να σου χαλάσουν το χατίρι. Είμαι σίγουρος.

Ο χώρος τους είναι σχεδόν τέλειος, όμως αυτά τα μπετά που σου κρύβουν την πλήρη θέα στον έξω κόσμο του στερούν μια μοναδούλα. Είναι και λίγο χαμηλοτάβανος, ενώ τα τραπέζια θα μπορούσαν να είναι έτσι στημένα, ώστε να βλέπεις εύκολα και μέσα και έξω και όχι, κυρίως, ένα από τα δύο.

Στα ακριβά εστιατόρια πληρώνεις, επίσης, τις φοβερές τεχνικές. Η ποιότητα της πρώτης ύλης, όσο καλή και να είναι, έχει ένα ταβάνι. Οι τεχνικές όμως και οι δεκαετίες εμπειρίας ενός σεφ, μπαίνουν και αυτές στην οικονομική εξίσωση σε τέτοια μαγαζιά.

Πάμε στις γεύσεις.

Κάποιες σε χτυπάνε κατακέφαλα ή έστω κατάγλωσσα. Όπως το αρρωστημένα αρωματικό θυμάρι που συνοδεύει το ψωμί, το οποίο θυμίζει κιουνεφέ στη γεύση. Αν αγαπάς το θυμάρι, τρίψε χωρίς έλεος. Ή το κοτοσυκώτι στο πιάτο με τον πετεινό. Γεύση που τσακίζει κόκαλα. Ή τα πάντα στο γλυκό με το μήλο. Το όνειρο όσων αγαπάνε τα γλυκά γλυκά.

Κάποιες άλλες είναι πιο υπαινικτικές. Έτσι θα τις χαρακτήριζε μια γνωστή ψυχή, πιστεύω. Όπως το αμούς μπους με το καβούρι ή το “στοργή και προδέρμ” λαβράκι ή η αγκινάρα που δεν είναι αγκινάρα.

Δεν έχει νόημα να αναλύσω ιδιαίτερα τα πιάτα. Δεν μειονεκτούν πουθενά, απλώς δεν είναι όλα εκρηκτικά γευστικά, κάποια είναι πιο “ύπουλα”. Αν αγαπάτε την υψηλή γαστρονομία θα έχετε ήδη επισκεφθεί τη Χύτρα. Αν δεν το έχετε κάνει ή αν έχει περάσει καιρός και δεν έχετε δοκιμάσει το παρόν μενού, να ξέρετε ότι από εμένα έχει ένα ΝΑΙ.

Ποιότητα, εκτέλεση και εμφάνιση εντυπωσιακά υψηλού επιπέδου. Η γευστική ποικιλία εξαιρετική. Κανένα πιάτο από τα 10 που δοκιμάσαμε δεν θύμιζε κάποιο άλλο.

Το wine pairing είναι ικανοποιητικό, με στιβαρές επιλογές. Θα προτιμούσα κάποιες πιο στιβαρές γεύσεις στα στερεά και μερικές λίγο πιο ανάλαφρες στα υγρά.

Σημαντική σημείωση για τους πρωτάρηδες και όχι μόνο: σε τέτοια μαγαζιά πηγαίνουμε, ενημερώνουμε για τυχόν αλλεργίες και, χωρίς να ασχοληθούμε με το μενού, απλώς τρώμε όλα όσα μας φέρνουν. Δεν έχει σημασία αν είναι ωμά, αν δεν τα έχουμε ξαναφάει, αν αν αν. Απλώς τα τρώμε. Και, τουλάχιστον στη Χύτρα, στο τέλος θα πούμε ευχαριστώ με χαμόγελο και ενθουσιασμό.

Καλή απόλαυση!


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

18 Απρ 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
50-64

Γιατί να πεις το μαγαζί σου Χύτρα? Πολλοί μάγειρες φοβούνται τις χύτρες, άρα αυτός που δεν τις φοβάται θα τολμήσει να πει το μαγαζί του έτσι. Θα μπορούσε να το πει και Κατσαρίδα βέβαια. Και τα καφετιά εντομάκια τα φοβούνται όλοι.

Αφού σπάσαμε τον πάγο και τον τσαμπουκά της δηθενιάς ενός ακριβού γεύματος, ας μιλήσουμε για ποιότητα.

“Ποιόν πάγο έσπασες ρε φίλε με τις ανουσιότητες σου”, θα σκεφτείτε και θα έχετε και δίκιο. Αλλά μην μου το χαλάτε, σας παρακαλώ.

Η Χύτρα αποτελεί το ποιοτικότερο εστιατόριο στο οποίο έχω βρεθεί ως τώρα στη ζωή μου (δεν μετράω μερικά, ακόμη πιο διάσημα, που έτυχε να πάω ως παιδί-έφηβος, τότε δεν ήξερα που παν τα τέσσερα), οπότε θα μου επιτρέψετε να αναφέρω, μέσα σε όλα, και μερικές συνειδητοποιήσεις ή/και φιλοσοφήσεις.

Είναι υπέροχη η σύλληψη του degustation και βλακεία μαζί. Υπέροχη γιατί σε μια μόνο έξοδο γεύτηκα 10 διαφορετικά πιάτα και δεν χρειάστηκε να έχω άλλα 5-6 άτομα μαζί μου. Βλακεία για δύο λόγους: πρώτον γιατί τώρα δεν θέλω να ξαναπάω στη Χύτρα (αφού τα έφαγα σχεδόν όλα), αλλά αλλού για να δοκιμάσω και άλλα set menus. Δεύτερον επειδή όταν τρως 10 πιάτα, όσο τέλεια και να είναι όλα, κάποια θα τα ξεχάσεις μόνο και μόνο επειδή θα χαθούν ανάμεσα στα πολλά. Και είναι κρίμα, διότι ίσως να αξίζουν και αυτά.

Παρόλα αυτά, είναι εξαιρετικό να μπορείς να γευθείς 10 διαφορετικές γεύσεις φτιαγμένες από τα χέρια καταξιωμένων σεφ, σε μια μόνο έξοδο, δύο ατόμων.

Στα ακριβά εστιατόρια πληρώνεις το απίστευτο σέρβις. Στη Χύτρα το τερματίζουν στη συγκεκριμένη κατηγορία. Υπέροχη εμπειρία. Μηδέν λάθη, απόλυτο ενδιαφέρον. Και μασαζάκι να τους ζητήσεις, αν είχες μια κουραστική μέρα, θα σου πουν ναι, αποκλείεται να σου χαλάσουν το χατίρι. Είμαι σίγουρος.

Ο χώρος τους είναι σχεδόν τέλειος, όμως αυτά τα μπετά που σου κρύβουν την πλήρη θέα στον έξω κόσμο του στερούν μια μοναδούλα. Είναι και λίγο χαμηλοτάβανος, ενώ τα τραπέζια θα μπορούσαν να είναι έτσι στημένα, ώστε να βλέπεις εύκολα και μέσα και έξω και όχι, κυρίως, ένα από τα δύο.

Στα ακριβά εστιατόρια πληρώνεις, επίσης, τις φοβερές τεχνικές. Η ποιότητα της πρώτης ύλης, όσο καλή και να είναι, έχει ένα ταβάνι. Οι τεχνικές όμως και οι δεκαετίες εμπειρίας ενός σεφ, μπαίνουν και αυτές στην οικονομική εξίσωση σε τέτοια μαγαζιά.

Πάμε στις γεύσεις.

Κάποιες σε χτυπάνε κατακέφαλα ή έστω κατάγλωσσα. Όπως το αρρωστημένα αρωματικό θυμάρι που συνοδεύει το ψωμί, το οποίο θυμίζει κιουνεφέ στη γεύση. Αν αγαπάς το θυμάρι, τρίψε χωρίς έλεος. Ή το κοτοσυκώτι στο πιάτο με τον πετεινό. Γεύση που τσακίζει κόκαλα. Ή τα πάντα στο γλυκό με το μήλο. Το όνειρο όσων αγαπάνε τα γλυκά γλυκά.

Κάποιες άλλες είναι πιο υπαινικτικές. Έτσι θα τις χαρακτήριζε μια γνωστή ψυχή, πιστεύω. Όπως το αμούς μπους με το καβούρι ή το “στοργή και προδέρμ” λαβράκι ή η αγκινάρα που δεν είναι αγκινάρα.

Δεν έχει νόημα να αναλύσω ιδιαίτερα τα πιάτα. Δεν μειονεκτούν πουθενά, απλώς δεν είναι όλα εκρηκτικά γευστικά, κάποια είναι πιο “ύπουλα”. Αν αγαπάτε την υψηλή γαστρονομία θα έχετε ήδη επισκεφθεί τη Χύτρα. Αν δεν το έχετε κάνει ή αν έχει περάσει καιρός και δεν έχετε δοκιμάσει το παρόν μενού, να ξέρετε ότι από εμένα έχει ένα ΝΑΙ.

Ποιότητα, εκτέλεση και εμφάνιση εντυπωσιακά υψηλού επιπέδου. Η γευστική ποικιλία εξαιρετική. Κανένα πιάτο από τα 10 που δοκιμάσαμε δεν θύμιζε κάποιο άλλο.

Το wine pairing είναι ικανοποιητικό, με στιβαρές επιλογές. Θα προτιμούσα κάποιες πιο στιβαρές γεύσεις στα στερεά και μερικές λίγο πιο ανάλαφρες στα υγρά.

Σημαντική σημείωση για τους πρωτάρηδες και όχι μόνο: σε τέτοια μαγαζιά πηγαίνουμε, ενημερώνουμε για τυχόν αλλεργίες και, χωρίς να ασχοληθούμε με το μενού, απλώς τρώμε όλα όσα μας φέρνουν. Δεν έχει σημασία αν είναι ωμά, αν δεν τα έχουμε ξαναφάει, αν αν αν. Απλώς τα τρώμε. Και, τουλάχιστον στη Χύτρα, στο τέλος θα πούμε ευχαριστώ με χαμόγελο και ενθουσιασμό.

Καλή απόλαυση!


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

Etable

Vaggg

Δευτέρα 19 Αυγούστου

Γεύση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Εξυπηρέτηση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Χώρος

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0

Value for money

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0

€ / Άτομο

50-64

Γιατί να πεις το μαγαζί σου Χύτρα? Πολλοί μάγειρες φοβούνται τις χύτρες, άρα αυτός που δεν τις φοβάται θα τολμήσει να πει το μαγαζί του έτσι. Θα μπορούσε να το πει και Κατσαρίδα βέβαια. Και τα καφετιά εντομάκια τα φοβούνται όλοι.

Αφού σπάσαμε τον πάγο και τον τσαμπουκά της δηθενιάς ενός ακριβού γεύματος, ας μιλήσουμε για ποιότητα.

“Ποιόν πάγο έσπασες ρε φίλε με τις ανουσιότητες σου”, θα σκεφτείτε και θα έχετε και δίκιο. Αλλά μην μου το χαλάτε, σας παρακαλώ.

Η Χύτρα αποτελεί το ποιοτικότερο εστιατόριο στο οποίο έχω βρεθεί ως τώρα στη ζωή μου (δεν μετράω μερικά, ακόμη πιο διάσημα, που έτυχε να πάω ως παιδί-έφηβος, τότε δεν ήξερα που παν τα τέσσερα), οπότε θα μου επιτρέψετε να αναφέρω, μέσα σε όλα, και μερικές συνειδητοποιήσεις ή/και φιλοσοφήσεις.

Είναι υπέροχη η σύλληψη του degustation και βλακεία μαζί. Υπέροχη γιατί σε μια μόνο έξοδο γεύτηκα 10 διαφορετικά πιάτα και δεν χρειάστηκε να έχω άλλα 5-6 άτομα μαζί μου. Βλακεία για δύο λόγους: πρώτον γιατί τώρα δεν θέλω να ξαναπάω στη Χύτρα (αφού τα έφαγα σχεδόν όλα), αλλά αλλού για να δοκιμάσω και άλλα set menus. Δεύτερον επειδή όταν τρως 10 πιάτα, όσο τέλεια και να είναι όλα, κάποια θα τα ξεχάσεις μόνο και μόνο επειδή θα χαθούν ανάμεσα στα πολλά. Και είναι κρίμα, διότι ίσως να αξίζουν και αυτά.

Παρόλα αυτά, είναι εξαιρετικό να μπορείς να γευθείς 10 διαφορετικές γεύσεις φτιαγμένες από τα χέρια καταξιωμένων σεφ, σε μια μόνο έξοδο, δύο ατόμων.

Στα ακριβά εστιατόρια πληρώνεις το απίστευτο σέρβις. Στη Χύτρα το τερματίζουν στη συγκεκριμένη κατηγορία. Υπέροχη εμπειρία. Μηδέν λάθη, απόλυτο ενδιαφέρον. Και μασαζάκι να τους ζητήσεις, αν είχες μια κουραστική μέρα, θα σου πουν ναι, αποκλείεται να σου χαλάσουν το χατίρι. Είμαι σίγουρος.

Ο χώρος τους είναι σχεδόν τέλειος, όμως αυτά τα μπετά που σου κρύβουν την πλήρη θέα στον έξω κόσμο του στερούν μια μοναδούλα. Είναι και λίγο χαμηλοτάβανος, ενώ τα τραπέζια θα μπορούσαν να είναι έτσι στημένα, ώστε να βλέπεις εύκολα και μέσα και έξω και όχι, κυρίως, ένα από τα δύο.

Στα ακριβά εστιατόρια πληρώνεις, επίσης, τις φοβερές τεχνικές. Η ποιότητα της πρώτης ύλης, όσο καλή και να είναι, έχει ένα ταβάνι. Οι τεχνικές όμως και οι δεκαετίες εμπειρίας ενός σεφ, μπαίνουν και αυτές στην οικονομική εξίσωση σε τέτοια μαγαζιά.

Πάμε στις γεύσεις.

Κάποιες σε χτυπάνε κατακέφαλα ή έστω κατάγλωσσα. Όπως το αρρωστημένα αρωματικό θυμάρι που συνοδεύει το ψωμί, το οποίο θυμίζει κιουνεφέ στη γεύση. Αν αγαπάς το θυμάρι, τρίψε χωρίς έλεος. Ή το κοτοσυκώτι στο πιάτο με τον πετεινό. Γεύση που τσακίζει κόκαλα. Ή τα πάντα στο γλυκό με το μήλο. Το όνειρο όσων αγαπάνε τα γλυκά γλυκά.

Κάποιες άλλες είναι πιο υπαινικτικές. Έτσι θα τις χαρακτήριζε μια γνωστή ψυχή, πιστεύω. Όπως το αμούς μπους με το καβούρι ή το “στοργή και προδέρμ” λαβράκι ή η αγκινάρα που δεν είναι αγκινάρα.

Δεν έχει νόημα να αναλύσω ιδιαίτερα τα πιάτα. Δεν μειονεκτούν πουθενά, απλώς δεν είναι όλα εκρηκτικά γευστικά, κάποια είναι πιο “ύπουλα”. Αν αγαπάτε την υψηλή γαστρονομία θα έχετε ήδη επισκεφθεί τη Χύτρα. Αν δεν το έχετε κάνει ή αν έχει περάσει καιρός και δεν έχετε δοκιμάσει το παρόν μενού, να ξέρετε ότι από εμένα έχει ένα ΝΑΙ.

Ποιότητα, εκτέλεση και εμφάνιση εντυπωσιακά υψηλού επιπέδου. Η γευστική ποικιλία εξαιρετική. Κανένα πιάτο από τα 10 που δοκιμάσαμε δεν θύμιζε κάποιο άλλο.

Το wine pairing είναι ικανοποιητικό, με στιβαρές επιλογές. Θα προτιμούσα κάποιες πιο στιβαρές γεύσεις στα στερεά και μερικές λίγο πιο ανάλαφρες στα υγρά.

Σημαντική σημείωση για τους πρωτάρηδες και όχι μόνο: σε τέτοια μαγαζιά πηγαίνουμε, ενημερώνουμε για τυχόν αλλεργίες και, χωρίς να ασχοληθούμε με το μενού, απλώς τρώμε όλα όσα μας φέρνουν. Δεν έχει σημασία αν είναι ωμά, αν δεν τα έχουμε ξαναφάει, αν αν αν. Απλώς τα τρώμε. Και, τουλάχιστον στη Χύτρα, στο τέλος θα πούμε ευχαριστώ με χαμόγελο και ενθουσιασμό.

Καλή απόλαυση!


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.