Loader

11 Μαι 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
-

Όταν ένα εστιατόριο μετακινείται στη μικρή μου λίστα με τα αγαπημένα, και όταν κερδίζει επάξια όλα τα 4άρια μου, έρχεται και η στιγμή για ένα φρέσκο update που θα ολοκληρώσει πλέον την άποψή μου γι αυτό.
Ιδίως όταν πιάνει το άριστα σε ποιότητα, γεύση, πρώτη ύλη, μαγειρική τεχνική, περιβάλλον, αντιμετώπιση, συνολική εμπειρία, 3 ατόμων που έκαναν λογαριασμό 60 ευρώ και δεν έκλαψαν τα χρήματά τους, σε σχέση με την μόλις προηγούμενη ημέρα που 2 άτομα έδωσαν το ίδιο ποσό και... τα υπόλοιπα τα γνωρίζετε από την προηγούμενη κριτική μου της Μ. Πέμπτης.

Η σελίδα του ημερολογίου λοιπόν μετακινείται στη Μ. Παρασκευή. Σε αυτήν που κάθε χρόνο για εμένα και την οικογένειά μου ο Επιτάφιος είναι μεσημεριανή ιεροτελεστία σε συγκεκριμένο χώρο.
Το έθιμο της ψαρο - θαλασσινοκατάνυξης που έπεται το τιμάμε κι αυτό ευλαβικά. Ψάχνοντας και φέτος που θα τις πάω (μαμά & αδελφή) σκέφτηκα και εκ του ασφαλούς και ανατρεπτικά, μιας και γνώρισα το Γελαστό Κρεμμύδι από άλλη κατηγορία μεζέδων και ένιωσα τη σιγουριά ότι μπορώ να το εμπιστευτώ και στα νηστίσμα. Το μενού ημέρας που είδα δημοσιευμένο στο φβ ήταν ο καταλύτης.

Το φαντάστηκα όμορφα ήσυχο, ηλιόλουστο & χαλαρωτικό. Έτσι ακριβώς το βρήκαμε γύρω στις 16.30 που φθάσαμε, γεγονός που επιτέλους μου έδωσε αυτή τη φορά τη χαρά να γνωρίσω από κοντά αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο, συνιδιοκτήτη, μάγειρα-σεφ, τον κύριο Θάνο Κωνσταντινόπουλο και να έχω μαζί του μια εξαιρετικά ευχάριστη και ουσιώδη συνομιλία (φυσικά και την σύζυγό του Μαρίτα). Μακάρι και άλλοι να ακολουθούσαν το παράδειγμά του!

(Ξ)απλωθήκαμε σε έναν από τους καναπέδες με τα μαξιλάρια δίπλα στην τζαμαρία, με εξαιρετικά άνετο & ευρύχωρο τραπέζι που έπαιξε ρόλο κυρίως στην ικανοποίηση της μαμάς, από την οποία περίμενα (και έλαβα) εκείνο το βλέμμα που λέει ότι το μαγαζί της άρεσε συνολικά. Δίνω το 4άρι μου αυτή τη φορά, γιατί ο χώρος ηλιόλουστος, μου φάνηκε τέλειος. Έτσι απλά. Στην εξυπηρέτηση μιας και ήμασταν η μοναδική παρέα εκείνη την ώρα, όλο το προσωπικό μας είχε στα ώπα ώπα. Είχαμε και την πιο προσωποποιημένη φροντίδα του ίδιου του Θάνου (και όλων) οπότε.... απόλυτη ευχαρίστηση και εδώ.

Με χαρά μου διαπίστωσα ότι το μενού έχει εμπλουτιστεί με νέα πιάτα, και εμπλουτίζεται συνεχώς, κυρίως επειδή το ενδιαφέρον για τον πελάτη και τις προτιμήσεις του έχει αποδέκτη ευήκοα ώτα και προσαρμόζεται. Αλλά και στα νηστίσιμα / θαλασσινά, οι γεύσεις μας εξέπληξαν. Όλα όσα δοκιμάσαμε ήταν τολμώ να πω, εξαιρετικά. Οι τιμές είναι λογικές και προσιτές, αν έχεις μέτρο να συγκρίνεις. Επειδή έχω, τις θεωρώ τίμιες και σίγουρα ανταγωνιστικές για αυτή την ποιότητα.

Ξεκινήσαμε με 3 πιτοψωμάκια (στην πορεία προστέθηκαν ακόμη 3) που τιμώνται 0,40 έκαστο και παγωμένο νερό σε κανάτα (που ανανεωνόταν αθόρυβα χωρίς να το ζητάμε). Τα πιτοψωμάκια έγιναν σκαφάκια και σκούπισαν από το πιάτο την πιο υπέροχη λεμονάτη λευκή ταραμοσαλάτα ever, εννοείται χειροποίητη (4,50) ενώ η 2η παρτίδα τους τσαλαβούτηξε μέσα στο πιάτο με τα αιθέρια ντολμαδάκια που ήρθαν λουσμένα με μια λεμονάτη γιαουρτοσώς, άνηθο και ελαιόλαδο (5 τμχ στη μερίδα, 5,50).
Όσοι το επισκεφθείτε, μην τυχόν και παραλείψετε την φέτα με σουσάμι και μέλι (4,80). Ξέρω ότι το ορεκτικό αυτό υπάρχει παντού. Όχι όμως αυτή η φέτα με μέλι και σουσάμι. Μας θύμισε τόσο έντονα Κρητικό μπουρέκι με τόσο τυρί που έκρυβε μέσα... που μας ήρθαν δάκρυα στα μάτια από τη συγκίνηση. Κάποιος θέλει να ξαναπάει μόνο γι αυτήν...

Από τα κυρίως πιάτα ημέρας επιλέξαμε ένα ελληνικότατο ριζότο σουπιάς με σπανάκι και σάλτσα άνηθου (11,50), πολύ καλό, λίγο under σε αλάτι και πιπέρι που το πρόσθεσα εγώ από πάνω.
Ένα ελληνικότατο fish and chips με παναρισμένες μπουκιές μπακαλιάρου (9,50) όπου αλλάξαμε την συνοδευτική σκορδαλιά με άφθονες υπέροχες φατατούλες. Τεράστια μερίδα, με πολλές πάμπολλες μπακαλιαροκροκέτες. Ίσως μου έλειψε δίπλα τους μια ιδέα αγιολί σως, ίσως και όχι. Ήταν απλό και υπέροχο ούτως ή άλλως.
Μια πολύ νόστιμη και γενναιόδωρη γαριδομακαρονάδα (14) με bisque γαρίδας, λάδι αστακού και 6 καθαρισμένες γαρίδες νο1., κατεψυγμένες καλής ποιότητας και όπως πρέπει γευστικές.
Λεπτομέρεια που μετράει για μένα: linguini ολόσωστα al dente και με την ιδανική νοστιμιά από το ζωμό της γαρίδας, μαιντανούλης τριγύρω και ρόκα επάνω για έξτρα σπιρτάδα, όχι πνιγμένα σε λάδια ή βούτυρα. Γεύση ξεκάθαρη και σωστή (η αμαρτωλή έβαλε και λίγο τριμμένο τυρί από πάνω, μην δίνετε σημασία... )

Όλα τα πιάτα μπήκαν στη μέση και μοιράστηκαν δίκαια (;), η ποσότητα ήταν παραπάνω από αρκετή για τα δικά μας στάνταρντς. Τα συνοδέψαμε με το έντονα αρωματικό και σπιρτόζικο ούζο Τρικενέ εκ Μεσολογγίου σε μια τιμή που μοιάζει με το metro της Θεσσαλονίκης δηλαδή απλά δεν υπάρχει (6 ευρωπουλάκια). Για τον λογαριασμό, με απόδειξη, τα είπα και παραπάνω, 20 ευρώ το άτομο. Για εμένα είναι άριστο vfm.
Για το τέλος μας έφεραν μια πιατέλα με φρέσκο φρούτο (μήλο μέλι κανέλα) αλλά και το πιο υπέροχο σπιτικό παγωτό μπισκοτο-μόκα που έχω δοκιμάσει γενικώς... Ήταν απίθανο!

Έχω μια φίλη. Δεν με αποκαλεί με το όνομά μου. Με λέει "η γευσιγνώστρια" κι εγώ γελάω. Συχνά πυκνά με συμβουλεύεται πού να πάει για φαγητό. Την επόμενη έψαχνε πού να πάει για μαγειρίτσα μετά την Ανάσταση και την έστειλα με κλειστά μάτια στο Γελαστό Κρεμμύδι.
Να... Κάτι τέτοιες στιγμές μάλλον δίνουν ένα νόημα σε αυτό που κάνουμε εδώ μέσα.

Ξαναπροτείνω λοιπόν το Γελαστό Κρεμμύδι με όλη μου την καρδιά. Οι γεύσεις τους μου ταιριάζουν, αυτά που πρεσβεύουν και ακολουθούν μου αρέσουν, όσα προσφέρουν τα προσφέρουν με σεβασμό, ξέρουν πώς να ικανοποιήσουν τον πελάτη και δεν το κάνουν ψεύτικα. Δεν βρίσκω ψεγάδι. Και το moto τους ότι το καλό φαγητό δεν χρειάζεται να είναι απρόσιτο, είναι απολύτως σύμφωνο με την εποχή.

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη Ucook.

2019-06-07 23:59:38

Μας συγχωρείτε για την καθυστέρηση στο να σας απαντήσουμε. Θα ήθελα να σας απαντήσω με ενα τεραστιο Ευχαριστω για τα καλα σας λογια απο κοντα αλλα και τα γραπτα απο το εδω σαιτ που τοσο μας αγαπησατε και τοσο αγαπηθηκαμε και γιναμε γνωστοι μεσα απο εσας και το βημα που σας δινει το ask4food. Οποτε εχουμε χρέος να βελτιωνόμαστε εχουμε χρεος ακομη και ενα απλο καλαμακι ακομη και ενα τυλιχτο να ειναι με τα πιο αγνα υλικα και να κανει την διαφορα οπως παλια που το επεξεργασμενο και το συντηρητικό ηταν σχεδόν αγνωστο. Καποιοι ισχυριζονται οτι το Γελαστο Κρεμμυδι και εγω προσωπικο ως μαγειρας ως σεφ ως οργανωτης της κουζινας οτι μπερδευονται γιατι το μαγαζι δεν εχει ταυτοτητα... και όμως το μαγαζι εχει ταυτοτητα. Αυτη ειναι η ταυτοτητα του. Αναλογα με την ζητηση, αναλογα με την οικονονικη κατασταση, αναλογα με τις μέρες να ειμαστε αλλοτε εστιατόριο αλλοτε ψαραδικο αλλοτε ψητοπωλειο βλεπε Σαρακοστη, Πασχα κτλ. Αυτο που ομως παντοτε θα βρισκεται στο γελαστο κρεμμυδι ειναι ο καθημερινος αγωνας και η προσπαθεια για κατι ποιοτικο. Αλλες φορες παραδοσιακο αλλες φορες Μεσογειακο και αλλες φορες πειραγμενο. Θα ηθελα να σας ευχαριστήσω και παλι διπλο ευχαριστω που μου δωσατε την ευκαιρια να ανοιξω και ενα θεμα και να ζητησω συγνωμη που δεν βαζω τονους λογω βιασύνης οχι απο τεμπελια αλλα εργασιας. Σας ευχαριστω όλους!!


2019-06-09 01:26:07
Η κριτική τροποποιήθηκε από τον/την Ucook.

  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

11 Μαι 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
-

Όταν ένα εστιατόριο μετακινείται στη μικρή μου λίστα με τα αγαπημένα, και όταν κερδίζει επάξια όλα τα 4άρια μου, έρχεται και η στιγμή για ένα φρέσκο update που θα ολοκληρώσει πλέον την άποψή μου γι αυτό.
Ιδίως όταν πιάνει το άριστα σε ποιότητα, γεύση, πρώτη ύλη, μαγειρική τεχνική, περιβάλλον, αντιμετώπιση, συνολική εμπειρία, 3 ατόμων που έκαναν λογαριασμό 60 ευρώ και δεν έκλαψαν τα χρήματά τους, σε σχέση με την μόλις προηγούμενη ημέρα που 2 άτομα έδωσαν το ίδιο ποσό και... τα υπόλοιπα τα γνωρίζετε από την προηγούμενη κριτική μου της Μ. Πέμπτης.

Η σελίδα του ημερολογίου λοιπόν μετακινείται στη Μ. Παρασκευή. Σε αυτήν που κάθε χρόνο για εμένα και την οικογένειά μου ο Επιτάφιος είναι μεσημεριανή ιεροτελεστία σε συγκεκριμένο χώρο.
Το έθιμο της ψαρο - θαλασσινοκατάνυξης που έπεται το τιμάμε κι αυτό ευλαβικά. Ψάχνοντας και φέτος που θα τις πάω (μαμά & αδελφή) σκέφτηκα και εκ του ασφαλούς και ανατρεπτικά, μιας και γνώρισα το Γελαστό Κρεμμύδι από άλλη κατηγορία μεζέδων και ένιωσα τη σιγουριά ότι μπορώ να το εμπιστευτώ και στα νηστίσμα. Το μενού ημέρας που είδα δημοσιευμένο στο φβ ήταν ο καταλύτης.

Το φαντάστηκα όμορφα ήσυχο, ηλιόλουστο & χαλαρωτικό. Έτσι ακριβώς το βρήκαμε γύρω στις 16.30 που φθάσαμε, γεγονός που επιτέλους μου έδωσε αυτή τη φορά τη χαρά να γνωρίσω από κοντά αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο, συνιδιοκτήτη, μάγειρα-σεφ, τον κύριο Θάνο Κωνσταντινόπουλο και να έχω μαζί του μια εξαιρετικά ευχάριστη και ουσιώδη συνομιλία (φυσικά και την σύζυγό του Μαρίτα). Μακάρι και άλλοι να ακολουθούσαν το παράδειγμά του!

(Ξ)απλωθήκαμε σε έναν από τους καναπέδες με τα μαξιλάρια δίπλα στην τζαμαρία, με εξαιρετικά άνετο & ευρύχωρο τραπέζι που έπαιξε ρόλο κυρίως στην ικανοποίηση της μαμάς, από την οποία περίμενα (και έλαβα) εκείνο το βλέμμα που λέει ότι το μαγαζί της άρεσε συνολικά. Δίνω το 4άρι μου αυτή τη φορά, γιατί ο χώρος ηλιόλουστος, μου φάνηκε τέλειος. Έτσι απλά. Στην εξυπηρέτηση μιας και ήμασταν η μοναδική παρέα εκείνη την ώρα, όλο το προσωπικό μας είχε στα ώπα ώπα. Είχαμε και την πιο προσωποποιημένη φροντίδα του ίδιου του Θάνου (και όλων) οπότε.... απόλυτη ευχαρίστηση και εδώ.

Με χαρά μου διαπίστωσα ότι το μενού έχει εμπλουτιστεί με νέα πιάτα, και εμπλουτίζεται συνεχώς, κυρίως επειδή το ενδιαφέρον για τον πελάτη και τις προτιμήσεις του έχει αποδέκτη ευήκοα ώτα και προσαρμόζεται. Αλλά και στα νηστίσιμα / θαλασσινά, οι γεύσεις μας εξέπληξαν. Όλα όσα δοκιμάσαμε ήταν τολμώ να πω, εξαιρετικά. Οι τιμές είναι λογικές και προσιτές, αν έχεις μέτρο να συγκρίνεις. Επειδή έχω, τις θεωρώ τίμιες και σίγουρα ανταγωνιστικές για αυτή την ποιότητα.

Ξεκινήσαμε με 3 πιτοψωμάκια (στην πορεία προστέθηκαν ακόμη 3) που τιμώνται 0,40 έκαστο και παγωμένο νερό σε κανάτα (που ανανεωνόταν αθόρυβα χωρίς να το ζητάμε). Τα πιτοψωμάκια έγιναν σκαφάκια και σκούπισαν από το πιάτο την πιο υπέροχη λεμονάτη λευκή ταραμοσαλάτα ever, εννοείται χειροποίητη (4,50) ενώ η 2η παρτίδα τους τσαλαβούτηξε μέσα στο πιάτο με τα αιθέρια ντολμαδάκια που ήρθαν λουσμένα με μια λεμονάτη γιαουρτοσώς, άνηθο και ελαιόλαδο (5 τμχ στη μερίδα, 5,50).
Όσοι το επισκεφθείτε, μην τυχόν και παραλείψετε την φέτα με σουσάμι και μέλι (4,80). Ξέρω ότι το ορεκτικό αυτό υπάρχει παντού. Όχι όμως αυτή η φέτα με μέλι και σουσάμι. Μας θύμισε τόσο έντονα Κρητικό μπουρέκι με τόσο τυρί που έκρυβε μέσα... που μας ήρθαν δάκρυα στα μάτια από τη συγκίνηση. Κάποιος θέλει να ξαναπάει μόνο γι αυτήν...

Από τα κυρίως πιάτα ημέρας επιλέξαμε ένα ελληνικότατο ριζότο σουπιάς με σπανάκι και σάλτσα άνηθου (11,50), πολύ καλό, λίγο under σε αλάτι και πιπέρι που το πρόσθεσα εγώ από πάνω.
Ένα ελληνικότατο fish and chips με παναρισμένες μπουκιές μπακαλιάρου (9,50) όπου αλλάξαμε την συνοδευτική σκορδαλιά με άφθονες υπέροχες φατατούλες. Τεράστια μερίδα, με πολλές πάμπολλες μπακαλιαροκροκέτες. Ίσως μου έλειψε δίπλα τους μια ιδέα αγιολί σως, ίσως και όχι. Ήταν απλό και υπέροχο ούτως ή άλλως.
Μια πολύ νόστιμη και γενναιόδωρη γαριδομακαρονάδα (14) με bisque γαρίδας, λάδι αστακού και 6 καθαρισμένες γαρίδες νο1., κατεψυγμένες καλής ποιότητας και όπως πρέπει γευστικές.
Λεπτομέρεια που μετράει για μένα: linguini ολόσωστα al dente και με την ιδανική νοστιμιά από το ζωμό της γαρίδας, μαιντανούλης τριγύρω και ρόκα επάνω για έξτρα σπιρτάδα, όχι πνιγμένα σε λάδια ή βούτυρα. Γεύση ξεκάθαρη και σωστή (η αμαρτωλή έβαλε και λίγο τριμμένο τυρί από πάνω, μην δίνετε σημασία... )

Όλα τα πιάτα μπήκαν στη μέση και μοιράστηκαν δίκαια (;), η ποσότητα ήταν παραπάνω από αρκετή για τα δικά μας στάνταρντς. Τα συνοδέψαμε με το έντονα αρωματικό και σπιρτόζικο ούζο Τρικενέ εκ Μεσολογγίου σε μια τιμή που μοιάζει με το metro της Θεσσαλονίκης δηλαδή απλά δεν υπάρχει (6 ευρωπουλάκια). Για τον λογαριασμό, με απόδειξη, τα είπα και παραπάνω, 20 ευρώ το άτομο. Για εμένα είναι άριστο vfm.
Για το τέλος μας έφεραν μια πιατέλα με φρέσκο φρούτο (μήλο μέλι κανέλα) αλλά και το πιο υπέροχο σπιτικό παγωτό μπισκοτο-μόκα που έχω δοκιμάσει γενικώς... Ήταν απίθανο!

Έχω μια φίλη. Δεν με αποκαλεί με το όνομά μου. Με λέει "η γευσιγνώστρια" κι εγώ γελάω. Συχνά πυκνά με συμβουλεύεται πού να πάει για φαγητό. Την επόμενη έψαχνε πού να πάει για μαγειρίτσα μετά την Ανάσταση και την έστειλα με κλειστά μάτια στο Γελαστό Κρεμμύδι.
Να... Κάτι τέτοιες στιγμές μάλλον δίνουν ένα νόημα σε αυτό που κάνουμε εδώ μέσα.

Ξαναπροτείνω λοιπόν το Γελαστό Κρεμμύδι με όλη μου την καρδιά. Οι γεύσεις τους μου ταιριάζουν, αυτά που πρεσβεύουν και ακολουθούν μου αρέσουν, όσα προσφέρουν τα προσφέρουν με σεβασμό, ξέρουν πώς να ικανοποιήσουν τον πελάτη και δεν το κάνουν ψεύτικα. Δεν βρίσκω ψεγάδι. Και το moto τους ότι το καλό φαγητό δεν χρειάζεται να είναι απρόσιτο, είναι απολύτως σύμφωνο με την εποχή.

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη Ucook.

2019-06-07 23:59:38

Μας συγχωρείτε για την καθυστέρηση στο να σας απαντήσουμε. Θα ήθελα να σας απαντήσω με ενα τεραστιο Ευχαριστω για τα καλα σας λογια απο κοντα αλλα και τα γραπτα απο το εδω σαιτ που τοσο μας αγαπησατε και τοσο αγαπηθηκαμε και γιναμε γνωστοι μεσα απο εσας και το βημα που σας δινει το ask4food. Οποτε εχουμε χρέος να βελτιωνόμαστε εχουμε χρεος ακομη και ενα απλο καλαμακι ακομη και ενα τυλιχτο να ειναι με τα πιο αγνα υλικα και να κανει την διαφορα οπως παλια που το επεξεργασμενο και το συντηρητικό ηταν σχεδόν αγνωστο. Καποιοι ισχυριζονται οτι το Γελαστο Κρεμμυδι και εγω προσωπικο ως μαγειρας ως σεφ ως οργανωτης της κουζινας οτι μπερδευονται γιατι το μαγαζι δεν εχει ταυτοτητα... και όμως το μαγαζι εχει ταυτοτητα. Αυτη ειναι η ταυτοτητα του. Αναλογα με την ζητηση, αναλογα με την οικονονικη κατασταση, αναλογα με τις μέρες να ειμαστε αλλοτε εστιατόριο αλλοτε ψαραδικο αλλοτε ψητοπωλειο βλεπε Σαρακοστη, Πασχα κτλ. Αυτο που ομως παντοτε θα βρισκεται στο γελαστο κρεμμυδι ειναι ο καθημερινος αγωνας και η προσπαθεια για κατι ποιοτικο. Αλλες φορες παραδοσιακο αλλες φορες Μεσογειακο και αλλες φορες πειραγμενο. Θα ηθελα να σας ευχαριστήσω και παλι διπλο ευχαριστω που μου δωσατε την ευκαιρια να ανοιξω και ενα θεμα και να ζητησω συγνωμη που δεν βαζω τονους λογω βιασύνης οχι απο τεμπελια αλλα εργασιας. Σας ευχαριστω όλους!!


2019-06-09 01:26:07
Η κριτική τροποποιήθηκε από τον/την Ucook.

  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

Ucook

Δευτέρα 09 Δεκεμβρίου

Γεύση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Εξυπηρέτηση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Χώρος

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Value for money

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

€ / Άτομο

-

Όταν ένα εστιατόριο μετακινείται στη μικρή μου λίστα με τα αγαπημένα, και όταν κερδίζει επάξια όλα τα 4άρια μου, έρχεται και η στιγμή για ένα φρέσκο update που θα ολοκληρώσει πλέον την άποψή μου γι αυτό.
Ιδίως όταν πιάνει το άριστα σε ποιότητα, γεύση, πρώτη ύλη, μαγειρική τεχνική, περιβάλλον, αντιμετώπιση, συνολική εμπειρία, 3 ατόμων που έκαναν λογαριασμό 60 ευρώ και δεν έκλαψαν τα χρήματά τους, σε σχέση με την μόλις προηγούμενη ημέρα που 2 άτομα έδωσαν το ίδιο ποσό και... τα υπόλοιπα τα γνωρίζετε από την προηγούμενη κριτική μου της Μ. Πέμπτης.

Η σελίδα του ημερολογίου λοιπόν μετακινείται στη Μ. Παρασκευή. Σε αυτήν που κάθε χρόνο για εμένα και την οικογένειά μου ο Επιτάφιος είναι μεσημεριανή ιεροτελεστία σε συγκεκριμένο χώρο.
Το έθιμο της ψαρο - θαλασσινοκατάνυξης που έπεται το τιμάμε κι αυτό ευλαβικά. Ψάχνοντας και φέτος που θα τις πάω (μαμά & αδελφή) σκέφτηκα και εκ του ασφαλούς και ανατρεπτικά, μιας και γνώρισα το Γελαστό Κρεμμύδι από άλλη κατηγορία μεζέδων και ένιωσα τη σιγουριά ότι μπορώ να το εμπιστευτώ και στα νηστίσμα. Το μενού ημέρας που είδα δημοσιευμένο στο φβ ήταν ο καταλύτης.

Το φαντάστηκα όμορφα ήσυχο, ηλιόλουστο & χαλαρωτικό. Έτσι ακριβώς το βρήκαμε γύρω στις 16.30 που φθάσαμε, γεγονός που επιτέλους μου έδωσε αυτή τη φορά τη χαρά να γνωρίσω από κοντά αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο, συνιδιοκτήτη, μάγειρα-σεφ, τον κύριο Θάνο Κωνσταντινόπουλο και να έχω μαζί του μια εξαιρετικά ευχάριστη και ουσιώδη συνομιλία (φυσικά και την σύζυγό του Μαρίτα). Μακάρι και άλλοι να ακολουθούσαν το παράδειγμά του!

(Ξ)απλωθήκαμε σε έναν από τους καναπέδες με τα μαξιλάρια δίπλα στην τζαμαρία, με εξαιρετικά άνετο & ευρύχωρο τραπέζι που έπαιξε ρόλο κυρίως στην ικανοποίηση της μαμάς, από την οποία περίμενα (και έλαβα) εκείνο το βλέμμα που λέει ότι το μαγαζί της άρεσε συνολικά. Δίνω το 4άρι μου αυτή τη φορά, γιατί ο χώρος ηλιόλουστος, μου φάνηκε τέλειος. Έτσι απλά. Στην εξυπηρέτηση μιας και ήμασταν η μοναδική παρέα εκείνη την ώρα, όλο το προσωπικό μας είχε στα ώπα ώπα. Είχαμε και την πιο προσωποποιημένη φροντίδα του ίδιου του Θάνου (και όλων) οπότε.... απόλυτη ευχαρίστηση και εδώ.

Με χαρά μου διαπίστωσα ότι το μενού έχει εμπλουτιστεί με νέα πιάτα, και εμπλουτίζεται συνεχώς, κυρίως επειδή το ενδιαφέρον για τον πελάτη και τις προτιμήσεις του έχει αποδέκτη ευήκοα ώτα και προσαρμόζεται. Αλλά και στα νηστίσιμα / θαλασσινά, οι γεύσεις μας εξέπληξαν. Όλα όσα δοκιμάσαμε ήταν τολμώ να πω, εξαιρετικά. Οι τιμές είναι λογικές και προσιτές, αν έχεις μέτρο να συγκρίνεις. Επειδή έχω, τις θεωρώ τίμιες και σίγουρα ανταγωνιστικές για αυτή την ποιότητα.

Ξεκινήσαμε με 3 πιτοψωμάκια (στην πορεία προστέθηκαν ακόμη 3) που τιμώνται 0,40 έκαστο και παγωμένο νερό σε κανάτα (που ανανεωνόταν αθόρυβα χωρίς να το ζητάμε). Τα πιτοψωμάκια έγιναν σκαφάκια και σκούπισαν από το πιάτο την πιο υπέροχη λεμονάτη λευκή ταραμοσαλάτα ever, εννοείται χειροποίητη (4,50) ενώ η 2η παρτίδα τους τσαλαβούτηξε μέσα στο πιάτο με τα αιθέρια ντολμαδάκια που ήρθαν λουσμένα με μια λεμονάτη γιαουρτοσώς, άνηθο και ελαιόλαδο (5 τμχ στη μερίδα, 5,50).
Όσοι το επισκεφθείτε, μην τυχόν και παραλείψετε την φέτα με σουσάμι και μέλι (4,80). Ξέρω ότι το ορεκτικό αυτό υπάρχει παντού. Όχι όμως αυτή η φέτα με μέλι και σουσάμι. Μας θύμισε τόσο έντονα Κρητικό μπουρέκι με τόσο τυρί που έκρυβε μέσα... που μας ήρθαν δάκρυα στα μάτια από τη συγκίνηση. Κάποιος θέλει να ξαναπάει μόνο γι αυτήν...

Από τα κυρίως πιάτα ημέρας επιλέξαμε ένα ελληνικότατο ριζότο σουπιάς με σπανάκι και σάλτσα άνηθου (11,50), πολύ καλό, λίγο under σε αλάτι και πιπέρι που το πρόσθεσα εγώ από πάνω.
Ένα ελληνικότατο fish and chips με παναρισμένες μπουκιές μπακαλιάρου (9,50) όπου αλλάξαμε την συνοδευτική σκορδαλιά με άφθονες υπέροχες φατατούλες. Τεράστια μερίδα, με πολλές πάμπολλες μπακαλιαροκροκέτες. Ίσως μου έλειψε δίπλα τους μια ιδέα αγιολί σως, ίσως και όχι. Ήταν απλό και υπέροχο ούτως ή άλλως.
Μια πολύ νόστιμη και γενναιόδωρη γαριδομακαρονάδα (14) με bisque γαρίδας, λάδι αστακού και 6 καθαρισμένες γαρίδες νο1., κατεψυγμένες καλής ποιότητας και όπως πρέπει γευστικές.
Λεπτομέρεια που μετράει για μένα: linguini ολόσωστα al dente και με την ιδανική νοστιμιά από το ζωμό της γαρίδας, μαιντανούλης τριγύρω και ρόκα επάνω για έξτρα σπιρτάδα, όχι πνιγμένα σε λάδια ή βούτυρα. Γεύση ξεκάθαρη και σωστή (η αμαρτωλή έβαλε και λίγο τριμμένο τυρί από πάνω, μην δίνετε σημασία... )

Όλα τα πιάτα μπήκαν στη μέση και μοιράστηκαν δίκαια (;), η ποσότητα ήταν παραπάνω από αρκετή για τα δικά μας στάνταρντς. Τα συνοδέψαμε με το έντονα αρωματικό και σπιρτόζικο ούζο Τρικενέ εκ Μεσολογγίου σε μια τιμή που μοιάζει με το metro της Θεσσαλονίκης δηλαδή απλά δεν υπάρχει (6 ευρωπουλάκια). Για τον λογαριασμό, με απόδειξη, τα είπα και παραπάνω, 20 ευρώ το άτομο. Για εμένα είναι άριστο vfm.
Για το τέλος μας έφεραν μια πιατέλα με φρέσκο φρούτο (μήλο μέλι κανέλα) αλλά και το πιο υπέροχο σπιτικό παγωτό μπισκοτο-μόκα που έχω δοκιμάσει γενικώς... Ήταν απίθανο!

Έχω μια φίλη. Δεν με αποκαλεί με το όνομά μου. Με λέει "η γευσιγνώστρια" κι εγώ γελάω. Συχνά πυκνά με συμβουλεύεται πού να πάει για φαγητό. Την επόμενη έψαχνε πού να πάει για μαγειρίτσα μετά την Ανάσταση και την έστειλα με κλειστά μάτια στο Γελαστό Κρεμμύδι.
Να... Κάτι τέτοιες στιγμές μάλλον δίνουν ένα νόημα σε αυτό που κάνουμε εδώ μέσα.

Ξαναπροτείνω λοιπόν το Γελαστό Κρεμμύδι με όλη μου την καρδιά. Οι γεύσεις τους μου ταιριάζουν, αυτά που πρεσβεύουν και ακολουθούν μου αρέσουν, όσα προσφέρουν τα προσφέρουν με σεβασμό, ξέρουν πώς να ικανοποιήσουν τον πελάτη και δεν το κάνουν ψεύτικα. Δεν βρίσκω ψεγάδι. Και το moto τους ότι το καλό φαγητό δεν χρειάζεται να είναι απρόσιτο, είναι απολύτως σύμφωνο με την εποχή.

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη Ucook.

2019-06-07 23:59:38

Μας συγχωρείτε για την καθυστέρηση στο να σας απαντήσουμε. Θα ήθελα να σας απαντήσω με ενα τεραστιο Ευχαριστω για τα καλα σας λογια απο κοντα αλλα και τα γραπτα απο το εδω σαιτ που τοσο μας αγαπησατε και τοσο αγαπηθηκαμε και γιναμε γνωστοι μεσα απο εσας και το βημα που σας δινει το ask4food. Οποτε εχουμε χρέος να βελτιωνόμαστε εχουμε χρεος ακομη και ενα απλο καλαμακι ακομη και ενα τυλιχτο να ειναι με τα πιο αγνα υλικα και να κανει την διαφορα οπως παλια που το επεξεργασμενο και το συντηρητικό ηταν σχεδόν αγνωστο. Καποιοι ισχυριζονται οτι το Γελαστο Κρεμμυδι και εγω προσωπικο ως μαγειρας ως σεφ ως οργανωτης της κουζινας οτι μπερδευονται γιατι το μαγαζι δεν εχει ταυτοτητα... και όμως το μαγαζι εχει ταυτοτητα. Αυτη ειναι η ταυτοτητα του. Αναλογα με την ζητηση, αναλογα με την οικονονικη κατασταση, αναλογα με τις μέρες να ειμαστε αλλοτε εστιατόριο αλλοτε ψαραδικο αλλοτε ψητοπωλειο βλεπε Σαρακοστη, Πασχα κτλ. Αυτο που ομως παντοτε θα βρισκεται στο γελαστο κρεμμυδι ειναι ο καθημερινος αγωνας και η προσπαθεια για κατι ποιοτικο. Αλλες φορες παραδοσιακο αλλες φορες Μεσογειακο και αλλες φορες πειραγμενο. Θα ηθελα να σας ευχαριστήσω και παλι διπλο ευχαριστω που μου δωσατε την ευκαιρια να ανοιξω και ενα θεμα και να ζητησω συγνωμη που δεν βαζω τονους λογω βιασύνης οχι απο τεμπελια αλλα εργασιας. Σας ευχαριστω όλους!!


2019-06-09 01:26:07
Η κριτική τροποποιήθηκε από τον/την Ucook.

  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.