Loader

23 Μαι 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
10-16

Είναι αφενός ένα γνωστό ποώδες φυτό με ανθρωπόμορφη ρίζα και πανάρχαιες φαρμακευτικές ιδιότητες και αφετέρου η επωνυμία του ιστορικού γαστρονομικού θεσμού της Καλλιθέας: ο ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ (Μ)!

Εντυπωσιασμένος απ’ τις κριτικές των φίλων χρηστών του σάιτ μας, τον επισκέφθηκα σήμερα Πέμπτη 23/5, γύρω στις 2 μ. μ., και παρότι καθημερινή μεσημέρι, λίγα λεπτά μόνον αφότου άνοιξε, ήταν ήδη μισογεμάτος!

Ο Μ είναι πανάξιος συνεχιστής ενός παρελθόντος 13 ετών. Το 2006 είχε ανοίξει το θρυλικό ΜΑΓΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΝΑΓΙΑΣ, το οποίο, 6 χρόνια μετά, καταστράφηκε από έκρηξη λόγω διαρροής υγραερίου, που στοίχισε και τη ζωή της άτυχης Νάγιας. Στη συνέχεια, κατά το 2013-2016 άνοιξε εκεί ο ΑΝΘΟΣ του Master Chef Γιώργου Γεράρδου, που κατόπιν μεταφέρθηκε στην Κηφισιά.

Έτσι, στις αρχές του 2017, άνοιξε ο ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ απ’ τον Μάκη Κουτσονίκα, ο οποίος την προηγούμενη δεκαετία ήταν ο σεφ του δημοφιλούς AGORA SELECT στην περιοχή του Hilton, για το οποίο μάλιστα έγραψα κριτική πέρσι τέτοια εποχή. Ο Κουτσονίκας, σεφ-πατρόν του Μ είναι ένας πολύ δημιουργικός μάγειρας, που πραγματοποίησε ένα ενδιαφέρον και ισορροπημένο μενού, το οποίο συμπληρώνει καθημερινά με καμιά 10αριά πιάτα ημέρας!

Το μαγαζί λειτουργεί από Τρίτη με Κυριακή, από 13.30 μέχρι 00.30, ενώ τις Δευτέρες μένει κλειστό.

Ο χώρος, μάλλον περιορισμένος, αλλά λετουργικός, είναι ένας συνδυασμός ρουστίκ στοιχείων, με πέτρινο σκαλιστό τοίχο στη μία όψη του, και τζαμαρίες που ανοίγουν στην πρόσοψη της οδού Ευαγγελιστρίας, απέναντι απ’ το μικρό πάρκο πίσω απ’ το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.
Μπαίνοντας δεξιά ξεχωρίζει η ανοιχτή κουζίνα, όπου ο Μάκης επιτελεί τα θαύματά του, στη συνέχεια δε, ο μπουφές και πιο πάνω τα ράφια με τα ποτήρια και την κάβα.
Το δάπεδο είναι μωσαϊκό πλακάκι με φουτουριστικά γεωμετρικά σχήματα, που ευτυχώς γλύτωσαν απ’ την καταστροφική πυρκαγιά του 2012.
Η οροφή είναι μια ξύλινη στέγη, απ’ την οποία είναι ανηρτημένα διάφορα πολύχρωμα φωτιστικά.
Εξάλλου, διακρίνονται τριγύρω ποικίλα διακοσμητικά στοιχεία, όπως ακορντεόν, γραφομηχανή, καράβι, χαρτοκιβώτια, υφασμάτινες βαλίτσες, κ. λπ.

Εσωτερικά χωρούν περί τα 35 άτομα, ενώ στο παρκάκι είναι επίσης στρωμένα τραπέζια για άλλα 15 άτομα περίπου.
Υπάρχει ένα καθαρό WC στο βάθος δεξιά του ισόγειου αυτού χώρου εστίασης, ενώ απ’ τα μεγάφωνα ακούγονταν έντεχνη ελληνική μουσική με την Αλεξίου, Πρωτοψάλτη, κ. λπ.

Στην εξυπηρέτηση ήταν δύο νεαρά και ευγενικά παιδιά -κατηρτισμένα με το αντικείμενό τους και ιδιαίτερα πρόθυμα- ένα αγόρι και ένα κορίτσι.

Το μενού του Μ περιλαμβάνει 14 μεζέδες στα 3-7 € (φάβα, σουφλέ μελιτζάνας, χουνκιάρ μπεγεντί, στραπατσάδα με σουτζούκι, γαρίδες τυλιχτές, λουκάνικο αγριογούρουνου, κ. λπ. ), 5 σαλάτες, από 7-8 € και 7 κύρια πιάτα στα 7-20 € (ποσό που αφορά την ποικιλία κρεατικών). Επίσης έχουν 3 γλυκά στα 4 €, και από ποτά, εκτός των αναψυκτικών, σερβίρουν ελληνικές μπύρες, γύρω στα 3 €, καθώς και κάποιες επιλεγμένες ετικέτες ελληνικού κρασιού χύμα, όπου το καραφάκι του μισού λίτρου κοστίζει περί τα 5-6 €.

Υπάρχουν φυσικά και τα πιάτα ημέρας, εκ των οποίων ορισμένα σερβίρονται σχεδόν σε καθημερινή βάση. Σήμερα, ανάμεσα στα άλλα, είχαν το κλασικό χοιρινό τους κότσι με δαμάσκηνα, στα 12 €, χοιρινά παϊδάκια στην ίδια τιμή, μοσχάρι κοκκινιστό με φρεσκοτηγανισμένες πατάτες, στα 8 €, κόκορα κοκκινιστό, επίσης στα 8 €, φρέσκια τσιπούρα, στα 9 €, καβουροδαγκάνες πανέ στα 5 €, κ. λπ.

Έτσι, δεν δυσκολεύτηκα να διαλέξω τα εξής:

• Στην αρχή ήρθε κανάτα με κρύο νερό βρύσης, καθώς και υγρομάντηλο, ενώ δεν τους ζήτησα ψωμί.

• Πήρα απ’ τα πιάτα ημέρας τις καβουροδαγκάνες τους, που ήρθαν παναρισμένες και ήταν τέσσερα κομμάτια, τα οποία ήταν τόσο χορταστικά όσο και ποιοτικά.
Συνοδεύονταν από μπολάκι με σος κοκτέιλ, όπου τα βούτηξα και το απόλαυσα κυριολεκτικά! Μου είπαν ότι είναι δημοφιλές πιάτο ημέρας, που το προσφέρουν συχνά τώρα το καλοκαίρι. Υποθέτω ότι είναι έδεσμα κατεψυγμένο, αλλά αυτό δεν με επηρέασε καθόλου. Η τιμή τους ήταν 5 €.

• Για κυρίως πιάτο, δοκίμασα απ’ το μενού του Μ μια μερίδα τορτελίνια, που ήταν φρέσκα, και μάλιστα γεμιστά με τυριά πεκορίνο και παρμεζάνα. Ήταν φτιαγμένα με κρέμα και είχαν επίσης κομματάκια μπέικον. Χορταστική και ποιοτική μερίδα, που τεκμηριώνει την αξία του έμπειρου σεφ. Τιμή στα 8 €.

Πλήρωσα 13 € και απόλαυσα ένα μεσημεριανό γαστρονομικό γεύμα περιωπής (ας μου επιτραπεί ο όρος, αν και αφορά συνήθως πρόσωπα – γεγονός που εν προκειμένω σημαίνει ότι ο σεφ είναι ένα πρόσωπο περιωπής)!
Βέβαια, οι πολλές θερμίδες του συνεπάγονται ότι ένα τέτοιο έδεσμα δεν μπορεί να επαναλαμβάνεται σε καθημερινή βάση, για να μην χάνει άλλωστε την αξία του, ούτε όμως κι εμείς να ξεφεύγουμε απ’ το μέτρο (άριστον γαρ)!

Συμπερασματικά, θεωρώ λοιπόν ότι το βότανο αυτό των μυστών, των γιατρών και των μύθων, καταφέρνει εντέλει να γιατρέψει την πείνα μας με τρόπο μυθικό!
Δοκιμάστε το κι εσείς!!

2019-06-05 22:12:42

Σας ευχαριστούμε ειλικρινά πολύ για την επίσκεψη και τα καλά σας λόγια.


2019-06-05 22:42:46

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΕΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΕΥΩΧΙΑ, ΜΕ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΠΙΑΤΑ ΣΑΣ ΠΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΤΟΛΜΗΣ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΣΑΣ.

ΘΑ ΣΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΡΟΣΕΧΩΣ.


2019-06-13 13:53:10
Η κριτική τροποποιήθηκε από τον/την piperman.

  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

23 Μαι 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
10-16

Είναι αφενός ένα γνωστό ποώδες φυτό με ανθρωπόμορφη ρίζα και πανάρχαιες φαρμακευτικές ιδιότητες και αφετέρου η επωνυμία του ιστορικού γαστρονομικού θεσμού της Καλλιθέας: ο ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ (Μ)!

Εντυπωσιασμένος απ’ τις κριτικές των φίλων χρηστών του σάιτ μας, τον επισκέφθηκα σήμερα Πέμπτη 23/5, γύρω στις 2 μ. μ., και παρότι καθημερινή μεσημέρι, λίγα λεπτά μόνον αφότου άνοιξε, ήταν ήδη μισογεμάτος!

Ο Μ είναι πανάξιος συνεχιστής ενός παρελθόντος 13 ετών. Το 2006 είχε ανοίξει το θρυλικό ΜΑΓΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΝΑΓΙΑΣ, το οποίο, 6 χρόνια μετά, καταστράφηκε από έκρηξη λόγω διαρροής υγραερίου, που στοίχισε και τη ζωή της άτυχης Νάγιας. Στη συνέχεια, κατά το 2013-2016 άνοιξε εκεί ο ΑΝΘΟΣ του Master Chef Γιώργου Γεράρδου, που κατόπιν μεταφέρθηκε στην Κηφισιά.

Έτσι, στις αρχές του 2017, άνοιξε ο ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ απ’ τον Μάκη Κουτσονίκα, ο οποίος την προηγούμενη δεκαετία ήταν ο σεφ του δημοφιλούς AGORA SELECT στην περιοχή του Hilton, για το οποίο μάλιστα έγραψα κριτική πέρσι τέτοια εποχή. Ο Κουτσονίκας, σεφ-πατρόν του Μ είναι ένας πολύ δημιουργικός μάγειρας, που πραγματοποίησε ένα ενδιαφέρον και ισορροπημένο μενού, το οποίο συμπληρώνει καθημερινά με καμιά 10αριά πιάτα ημέρας!

Το μαγαζί λειτουργεί από Τρίτη με Κυριακή, από 13.30 μέχρι 00.30, ενώ τις Δευτέρες μένει κλειστό.

Ο χώρος, μάλλον περιορισμένος, αλλά λετουργικός, είναι ένας συνδυασμός ρουστίκ στοιχείων, με πέτρινο σκαλιστό τοίχο στη μία όψη του, και τζαμαρίες που ανοίγουν στην πρόσοψη της οδού Ευαγγελιστρίας, απέναντι απ’ το μικρό πάρκο πίσω απ’ το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.
Μπαίνοντας δεξιά ξεχωρίζει η ανοιχτή κουζίνα, όπου ο Μάκης επιτελεί τα θαύματά του, στη συνέχεια δε, ο μπουφές και πιο πάνω τα ράφια με τα ποτήρια και την κάβα.
Το δάπεδο είναι μωσαϊκό πλακάκι με φουτουριστικά γεωμετρικά σχήματα, που ευτυχώς γλύτωσαν απ’ την καταστροφική πυρκαγιά του 2012.
Η οροφή είναι μια ξύλινη στέγη, απ’ την οποία είναι ανηρτημένα διάφορα πολύχρωμα φωτιστικά.
Εξάλλου, διακρίνονται τριγύρω ποικίλα διακοσμητικά στοιχεία, όπως ακορντεόν, γραφομηχανή, καράβι, χαρτοκιβώτια, υφασμάτινες βαλίτσες, κ. λπ.

Εσωτερικά χωρούν περί τα 35 άτομα, ενώ στο παρκάκι είναι επίσης στρωμένα τραπέζια για άλλα 15 άτομα περίπου.
Υπάρχει ένα καθαρό WC στο βάθος δεξιά του ισόγειου αυτού χώρου εστίασης, ενώ απ’ τα μεγάφωνα ακούγονταν έντεχνη ελληνική μουσική με την Αλεξίου, Πρωτοψάλτη, κ. λπ.

Στην εξυπηρέτηση ήταν δύο νεαρά και ευγενικά παιδιά -κατηρτισμένα με το αντικείμενό τους και ιδιαίτερα πρόθυμα- ένα αγόρι και ένα κορίτσι.

Το μενού του Μ περιλαμβάνει 14 μεζέδες στα 3-7 € (φάβα, σουφλέ μελιτζάνας, χουνκιάρ μπεγεντί, στραπατσάδα με σουτζούκι, γαρίδες τυλιχτές, λουκάνικο αγριογούρουνου, κ. λπ. ), 5 σαλάτες, από 7-8 € και 7 κύρια πιάτα στα 7-20 € (ποσό που αφορά την ποικιλία κρεατικών). Επίσης έχουν 3 γλυκά στα 4 €, και από ποτά, εκτός των αναψυκτικών, σερβίρουν ελληνικές μπύρες, γύρω στα 3 €, καθώς και κάποιες επιλεγμένες ετικέτες ελληνικού κρασιού χύμα, όπου το καραφάκι του μισού λίτρου κοστίζει περί τα 5-6 €.

Υπάρχουν φυσικά και τα πιάτα ημέρας, εκ των οποίων ορισμένα σερβίρονται σχεδόν σε καθημερινή βάση. Σήμερα, ανάμεσα στα άλλα, είχαν το κλασικό χοιρινό τους κότσι με δαμάσκηνα, στα 12 €, χοιρινά παϊδάκια στην ίδια τιμή, μοσχάρι κοκκινιστό με φρεσκοτηγανισμένες πατάτες, στα 8 €, κόκορα κοκκινιστό, επίσης στα 8 €, φρέσκια τσιπούρα, στα 9 €, καβουροδαγκάνες πανέ στα 5 €, κ. λπ.

Έτσι, δεν δυσκολεύτηκα να διαλέξω τα εξής:

• Στην αρχή ήρθε κανάτα με κρύο νερό βρύσης, καθώς και υγρομάντηλο, ενώ δεν τους ζήτησα ψωμί.

• Πήρα απ’ τα πιάτα ημέρας τις καβουροδαγκάνες τους, που ήρθαν παναρισμένες και ήταν τέσσερα κομμάτια, τα οποία ήταν τόσο χορταστικά όσο και ποιοτικά.
Συνοδεύονταν από μπολάκι με σος κοκτέιλ, όπου τα βούτηξα και το απόλαυσα κυριολεκτικά! Μου είπαν ότι είναι δημοφιλές πιάτο ημέρας, που το προσφέρουν συχνά τώρα το καλοκαίρι. Υποθέτω ότι είναι έδεσμα κατεψυγμένο, αλλά αυτό δεν με επηρέασε καθόλου. Η τιμή τους ήταν 5 €.

• Για κυρίως πιάτο, δοκίμασα απ’ το μενού του Μ μια μερίδα τορτελίνια, που ήταν φρέσκα, και μάλιστα γεμιστά με τυριά πεκορίνο και παρμεζάνα. Ήταν φτιαγμένα με κρέμα και είχαν επίσης κομματάκια μπέικον. Χορταστική και ποιοτική μερίδα, που τεκμηριώνει την αξία του έμπειρου σεφ. Τιμή στα 8 €.

Πλήρωσα 13 € και απόλαυσα ένα μεσημεριανό γαστρονομικό γεύμα περιωπής (ας μου επιτραπεί ο όρος, αν και αφορά συνήθως πρόσωπα – γεγονός που εν προκειμένω σημαίνει ότι ο σεφ είναι ένα πρόσωπο περιωπής)!
Βέβαια, οι πολλές θερμίδες του συνεπάγονται ότι ένα τέτοιο έδεσμα δεν μπορεί να επαναλαμβάνεται σε καθημερινή βάση, για να μην χάνει άλλωστε την αξία του, ούτε όμως κι εμείς να ξεφεύγουμε απ’ το μέτρο (άριστον γαρ)!

Συμπερασματικά, θεωρώ λοιπόν ότι το βότανο αυτό των μυστών, των γιατρών και των μύθων, καταφέρνει εντέλει να γιατρέψει την πείνα μας με τρόπο μυθικό!
Δοκιμάστε το κι εσείς!!

2019-06-05 22:12:42

Σας ευχαριστούμε ειλικρινά πολύ για την επίσκεψη και τα καλά σας λόγια.


2019-06-05 22:42:46

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΕΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΕΥΩΧΙΑ, ΜΕ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΠΙΑΤΑ ΣΑΣ ΠΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΤΟΛΜΗΣ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΣΑΣ.

ΘΑ ΣΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΡΟΣΕΧΩΣ.


2019-06-13 13:53:10
Η κριτική τροποποιήθηκε από τον/την piperman.

  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

piperman

Δευτέρα 17 Ιουνίου

Γεύση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Εξυπηρέτηση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Χώρος

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0

Value for money

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

€ / Άτομο

10-16

Είναι αφενός ένα γνωστό ποώδες φυτό με ανθρωπόμορφη ρίζα και πανάρχαιες φαρμακευτικές ιδιότητες και αφετέρου η επωνυμία του ιστορικού γαστρονομικού θεσμού της Καλλιθέας: ο ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ (Μ)!

Εντυπωσιασμένος απ’ τις κριτικές των φίλων χρηστών του σάιτ μας, τον επισκέφθηκα σήμερα Πέμπτη 23/5, γύρω στις 2 μ. μ., και παρότι καθημερινή μεσημέρι, λίγα λεπτά μόνον αφότου άνοιξε, ήταν ήδη μισογεμάτος!

Ο Μ είναι πανάξιος συνεχιστής ενός παρελθόντος 13 ετών. Το 2006 είχε ανοίξει το θρυλικό ΜΑΓΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΝΑΓΙΑΣ, το οποίο, 6 χρόνια μετά, καταστράφηκε από έκρηξη λόγω διαρροής υγραερίου, που στοίχισε και τη ζωή της άτυχης Νάγιας. Στη συνέχεια, κατά το 2013-2016 άνοιξε εκεί ο ΑΝΘΟΣ του Master Chef Γιώργου Γεράρδου, που κατόπιν μεταφέρθηκε στην Κηφισιά.

Έτσι, στις αρχές του 2017, άνοιξε ο ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ απ’ τον Μάκη Κουτσονίκα, ο οποίος την προηγούμενη δεκαετία ήταν ο σεφ του δημοφιλούς AGORA SELECT στην περιοχή του Hilton, για το οποίο μάλιστα έγραψα κριτική πέρσι τέτοια εποχή. Ο Κουτσονίκας, σεφ-πατρόν του Μ είναι ένας πολύ δημιουργικός μάγειρας, που πραγματοποίησε ένα ενδιαφέρον και ισορροπημένο μενού, το οποίο συμπληρώνει καθημερινά με καμιά 10αριά πιάτα ημέρας!

Το μαγαζί λειτουργεί από Τρίτη με Κυριακή, από 13.30 μέχρι 00.30, ενώ τις Δευτέρες μένει κλειστό.

Ο χώρος, μάλλον περιορισμένος, αλλά λετουργικός, είναι ένας συνδυασμός ρουστίκ στοιχείων, με πέτρινο σκαλιστό τοίχο στη μία όψη του, και τζαμαρίες που ανοίγουν στην πρόσοψη της οδού Ευαγγελιστρίας, απέναντι απ’ το μικρό πάρκο πίσω απ’ το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.
Μπαίνοντας δεξιά ξεχωρίζει η ανοιχτή κουζίνα, όπου ο Μάκης επιτελεί τα θαύματά του, στη συνέχεια δε, ο μπουφές και πιο πάνω τα ράφια με τα ποτήρια και την κάβα.
Το δάπεδο είναι μωσαϊκό πλακάκι με φουτουριστικά γεωμετρικά σχήματα, που ευτυχώς γλύτωσαν απ’ την καταστροφική πυρκαγιά του 2012.
Η οροφή είναι μια ξύλινη στέγη, απ’ την οποία είναι ανηρτημένα διάφορα πολύχρωμα φωτιστικά.
Εξάλλου, διακρίνονται τριγύρω ποικίλα διακοσμητικά στοιχεία, όπως ακορντεόν, γραφομηχανή, καράβι, χαρτοκιβώτια, υφασμάτινες βαλίτσες, κ. λπ.

Εσωτερικά χωρούν περί τα 35 άτομα, ενώ στο παρκάκι είναι επίσης στρωμένα τραπέζια για άλλα 15 άτομα περίπου.
Υπάρχει ένα καθαρό WC στο βάθος δεξιά του ισόγειου αυτού χώρου εστίασης, ενώ απ’ τα μεγάφωνα ακούγονταν έντεχνη ελληνική μουσική με την Αλεξίου, Πρωτοψάλτη, κ. λπ.

Στην εξυπηρέτηση ήταν δύο νεαρά και ευγενικά παιδιά -κατηρτισμένα με το αντικείμενό τους και ιδιαίτερα πρόθυμα- ένα αγόρι και ένα κορίτσι.

Το μενού του Μ περιλαμβάνει 14 μεζέδες στα 3-7 € (φάβα, σουφλέ μελιτζάνας, χουνκιάρ μπεγεντί, στραπατσάδα με σουτζούκι, γαρίδες τυλιχτές, λουκάνικο αγριογούρουνου, κ. λπ. ), 5 σαλάτες, από 7-8 € και 7 κύρια πιάτα στα 7-20 € (ποσό που αφορά την ποικιλία κρεατικών). Επίσης έχουν 3 γλυκά στα 4 €, και από ποτά, εκτός των αναψυκτικών, σερβίρουν ελληνικές μπύρες, γύρω στα 3 €, καθώς και κάποιες επιλεγμένες ετικέτες ελληνικού κρασιού χύμα, όπου το καραφάκι του μισού λίτρου κοστίζει περί τα 5-6 €.

Υπάρχουν φυσικά και τα πιάτα ημέρας, εκ των οποίων ορισμένα σερβίρονται σχεδόν σε καθημερινή βάση. Σήμερα, ανάμεσα στα άλλα, είχαν το κλασικό χοιρινό τους κότσι με δαμάσκηνα, στα 12 €, χοιρινά παϊδάκια στην ίδια τιμή, μοσχάρι κοκκινιστό με φρεσκοτηγανισμένες πατάτες, στα 8 €, κόκορα κοκκινιστό, επίσης στα 8 €, φρέσκια τσιπούρα, στα 9 €, καβουροδαγκάνες πανέ στα 5 €, κ. λπ.

Έτσι, δεν δυσκολεύτηκα να διαλέξω τα εξής:

• Στην αρχή ήρθε κανάτα με κρύο νερό βρύσης, καθώς και υγρομάντηλο, ενώ δεν τους ζήτησα ψωμί.

• Πήρα απ’ τα πιάτα ημέρας τις καβουροδαγκάνες τους, που ήρθαν παναρισμένες και ήταν τέσσερα κομμάτια, τα οποία ήταν τόσο χορταστικά όσο και ποιοτικά.
Συνοδεύονταν από μπολάκι με σος κοκτέιλ, όπου τα βούτηξα και το απόλαυσα κυριολεκτικά! Μου είπαν ότι είναι δημοφιλές πιάτο ημέρας, που το προσφέρουν συχνά τώρα το καλοκαίρι. Υποθέτω ότι είναι έδεσμα κατεψυγμένο, αλλά αυτό δεν με επηρέασε καθόλου. Η τιμή τους ήταν 5 €.

• Για κυρίως πιάτο, δοκίμασα απ’ το μενού του Μ μια μερίδα τορτελίνια, που ήταν φρέσκα, και μάλιστα γεμιστά με τυριά πεκορίνο και παρμεζάνα. Ήταν φτιαγμένα με κρέμα και είχαν επίσης κομματάκια μπέικον. Χορταστική και ποιοτική μερίδα, που τεκμηριώνει την αξία του έμπειρου σεφ. Τιμή στα 8 €.

Πλήρωσα 13 € και απόλαυσα ένα μεσημεριανό γαστρονομικό γεύμα περιωπής (ας μου επιτραπεί ο όρος, αν και αφορά συνήθως πρόσωπα – γεγονός που εν προκειμένω σημαίνει ότι ο σεφ είναι ένα πρόσωπο περιωπής)!
Βέβαια, οι πολλές θερμίδες του συνεπάγονται ότι ένα τέτοιο έδεσμα δεν μπορεί να επαναλαμβάνεται σε καθημερινή βάση, για να μην χάνει άλλωστε την αξία του, ούτε όμως κι εμείς να ξεφεύγουμε απ’ το μέτρο (άριστον γαρ)!

Συμπερασματικά, θεωρώ λοιπόν ότι το βότανο αυτό των μυστών, των γιατρών και των μύθων, καταφέρνει εντέλει να γιατρέψει την πείνα μας με τρόπο μυθικό!
Δοκιμάστε το κι εσείς!!

2019-06-05 22:12:42

Σας ευχαριστούμε ειλικρινά πολύ για την επίσκεψη και τα καλά σας λόγια.


2019-06-05 22:42:46

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΕΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΕΥΩΧΙΑ, ΜΕ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΠΙΑΤΑ ΣΑΣ ΠΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΤΟΛΜΗΣ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΣΑΣ.

ΘΑ ΣΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΡΟΣΕΧΩΣ.


2019-06-13 13:53:10
Η κριτική τροποποιήθηκε από τον/την piperman.

  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.