Loader
6 medium

02 Ιούλ 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
17-25

Τους τελευταίους 3-4 μήνες επισκέφτηκα το Oroscopo με διαφορετικές παρέες 5-6 φορές (ειρήσθω εν παρόδω μία από αυτές μετά από πρόσκληση που απηύθυνε σε φίλους από το ask4food η αγαπητή και πάντα οργανωτική tzia, χίλια ευχαριστώ! ) και έτσι, είχα την ευκαιρία να γευτώ διάφορα από τα ενδιαφέροντα που περιλαμβάνει ο ανανεωμένος κατάλογος, αλλά και να απολαύσω τον ανακαινισμένο χώρο.

Αρχίζω από αυτό: Χρειαζόταν ανανέωση ο χώρος, έγινε πιο μοντέρνος, πιο λειτουργικός. Ξύλινα τραπέζια και άνετες καρέκλες, σου-πλα αντί τραπεζομάντιλα, πιο "βολική" διαμόρφωση, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα για ένωση τραπεζιών, αν οι παρέες είναι μεγαλύτερες, καλύτερη αξιοποίηση του πάνω ορόφου, αλλά και του εξωτερικού χώρου είναι μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν τις αλλαγές.

Σε ό, τι αφορά στο φαγητό, η ποιότητα παραμένει σταθερά υψηλή και η μαγειρική εξελίσσεται με νέες προτάσεις. Θα αναφέρω ενδεικτικά μερικά από όσα δοκιμάσαμε και τις εντυπώσεις μας.

- «Αχλάδια» ελληνικών παραδοσιακών τυριών με ελληνικές χειροποίητες μαρμελάδες. Εξαιρετικό ορεκτικό! Σερβίρεται σε μορφή μικρού αχλαδιού ένα μείγμα τυριών, το οποίο σε συνδυασμό με τη μαρμελάδα αφήνει στον ουρανίσκο καταπληκτική γεύση.

- Μοσχαρίσια κεφτεδάκια, γεμιστά με τυρί μοτσαρέλα, σερβιρισμένα με σως βασιλικού και φουρνιστή ντομάτα σε τραγανό ψωμί. Πραγματικά "μαμαδίστικη" γεύση, ενθουσίασε τόσο πολύ πριν λίγο καιρό φίλη από τη Θεσσαλονίκη που επανήλθε μία μέρα μετά, για να τα ξαναγευτεί!

- Χταπόδι στο γκριλ, με πουρέ φάβας, ρόκα, κάπαρη και καραμελωμένα κρεμμυδάκια. Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα γευστική πρόταση, τη δοκιμάσαμε σε περίοδο νηστείας και μας άρεσε πάρα πολύ!

- Σαλάτα "Kαπρικόρνο", με τρυφερό μαρούλι & πιπεράτη ρόκα, σερβιρισμένα με φύλλα παλαιωμένης παρμεζάνας και βιναγκρέτ βαλσάμικου. Είναι η αγαπημένη μου σαλάτα, πλούσια σε ποσότητα και πολύ νόστιμη γευστικά.

- Σαλάτα "Oroscopo", με μαρούλι, ρόκα, παρμεζάνα, κοτόπουλο στο γκριλ και σως μουστάρδας. Και αυτή αποτελεί εξαιρετική επιλογή για σαλάτα, το κοτόπουλο δίνει πλούσια γεύση.

- Σαλάτα "Ροδιού", με φύλλα ανάμεικτης σαλάτας, τυρί γκοργκονζόλα, παστέλι και φιλέτα αχλαδιού. Τρίτη ενδιαφέρουσα επιλογή σαλάτας, δυνατός ο γευστικός συνδυασμός πράσινων λαχανικών, τυριού, παστελιού και αχλαδιών.

- Φρέσκα ραβιόλια, γεμιστά με βασιλομανίταρα porcini και τρούφα. Βρασμένα al dente, αποτελούν, κατά τη γνώμη μου, εξαιρετική επιλογή για όποιον επιθυμεί να γευτεί ζυμαρικά.

- Φρέσκα «κόκκινα» ραβιόλια θαλασσινών, με σως σαμπάνιας, γέμιση γαρίδας και καπνιστού σολομού. Αυτά είναι η πρόταση για όσους συνδυάζουν ζυμαρικά με γέμιση θαλασσινών, είναι ενδιαφέρον και το οπτικό αποτέλεσμα.

- Πίτσα "Προσούτο" με μοτσαρέλα, προσούτο Πάρμας, ρόκα & καραμελωμένο βαλσάμικο. Την παρήγγειλε ένας φίλος, τη δοκιμάσαμε και οι υπόλοιποι της παρέας και ενθουσιαστήκαμε από το γευστικό αποτέλεσμα. Η ζύμη, χωρίς να είναι λεπτή, είναι εξαιρετικά νόστιμη.

- Σουβλάκι από μπουτάκι κοτόπουλου, με μπαχαρικά και αρωματικό κους κους. Προσωπικά, το έχω παραγγείλει δυο-τρεις φορές, είναι από τα αγαπημένα μου πιάτα, τα μπαχαρικά εκτιμώ ότι δίνουν ιδιαίτερη γεύση στο κοτόπουλο.

- Ταλιάτα μοσχαριού στο γκριλ, με τραγανές baby πατάτες, λαχανάκια Βρυξελλών, σάλτσα βοτάνων. Όταν τη δοκιμάσαμε, σερβιρίστηκε σωστά ψημένη και οφείλω να αναφέρω ότι η σάλτσα "έδενε" γευστικά με το μοσχάρι.

- Μπιφτέκι χωριάτικο στο γκριλ. Αποτελεί μία από τις "σπεσιαλιτέ" του εστιατορίου, σερβίρεται εδώ και πολλά χρόνια, συνοδεύεται από ψιλοκομμένη ντομάτα, είναι από τα must taste.

- Φιλέτο από Λαβράκι πανέ, με μαγιονέζα λεμόνι σαφράν, παντζάρια, λαχανικά και πουρέ κουνουπίδι. Το έχω δοκιμάσει δύο φορές και μου φάνηκε εξαιρετικά νόστιμο.

- Φιλέτο Σολομού, με λαχανικά ατμού, σαλάτα φινόκιο και πράσινο μήλο με σάλτσα πορτοκαλιού. Και αυτό μας άρεσε πολύ, όταν το παραγγείλαμε, γενικά στα ψαρικά (καθώς μία φορά δοκιμάσαμε και λαβράκι ψητό) οι εντυπώσεις μας ήταν πολύ θετικές.

Σε όλα αυτά να προσθέσουμε τις εξαιρετικές σούπες που προσφέρονται για καλωσόρισμα: Έχουμε δοκιμάσει πρασόσουπα, ντοματόσουπα και "μαγειρίτσα" μανιταριών. Ακόμα, έρχονται στο τραπέζι νόστιμες φέτες λευκού και μαύρου ψωμιού με δύο ντιπ, ένα με βάση πατέ ελιάς και ένα με αρωματικό γιαούρτι. Και φυσικά, το γλυκό κέρασμα για το τέλος, μας έχει προσφερθεί πεντανόστιμο προφιτερόλ και η πάντα εξαιρετική τιραμισού!

Έτσι, φτάνουμε στο πραγματικά δυνατό σημείο του Oroscopo: την εξυπηρέτηση και κατ' επέκταση, τους ανθρώπους του. Οι ιδιοκτήτες Δημήτρης και Ζαφείρης, ο σεφ Γιάννης και όλο το προσωπικό διακρίνονται για την ανεπιτήδευτη ευγένεια, τη φροντίδα για φιλική εξυπηρέτηση και δε διστάζουν να ρωτήσουν τι επιθυμεί ο πελάτης, προσφέρουν ευγενικά κεράσματα και δίνουν την αίσθηση ότι το πρωτεύον γι' αυτούς είναι να φύγουν ικανοποιημένοι από το εστιατόριο οι πελάτες.

Οι τιμές είναι λογικές γι' αυτό που προσφέρεται. Ανάλογα με το τι έχετε διάθεση να δοκιμάσετε, εκτιμώ ότι η κατηγορία 17-25 ευρώ ανά άτομο καλύπτει το εύρος του κόστους σε μια παρέα 4-5 ατόμων.

Εν κατακλείδι, όπως επεσήμανε ο αγαπητός fratello, ουσιαστικά το Oroscopo μετεξελίχθηκε σε ένα αξιόλογο εστιατόριο μεσογειακής κουζίνας. Πολλές και πολλοί φίλοι από το ask4food (tzia, jim, pass1, ram, nemo, Vaggg, VAGELIS, ALEX80, Χρυσανθεμάκι και αρκετοί ακόμα) έχουν ήδη γράψει κριτικές που με βρίσκουν σύμφωνο, προσθέτω κι εγώ το δικό μου "λιθαράκι", προτείνοντας ανεπιφύλακτα στις φίλες και φίλους χρήστες του ask4food να βρουν μια ευκαιρία να επισκεφτούν το Oroscopo!

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη George G..


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

6 medium

02 Ιούλ 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
17-25

Τους τελευταίους 3-4 μήνες επισκέφτηκα το Oroscopo με διαφορετικές παρέες 5-6 φορές (ειρήσθω εν παρόδω μία από αυτές μετά από πρόσκληση που απηύθυνε σε φίλους από το ask4food η αγαπητή και πάντα οργανωτική tzia, χίλια ευχαριστώ! ) και έτσι, είχα την ευκαιρία να γευτώ διάφορα από τα ενδιαφέροντα που περιλαμβάνει ο ανανεωμένος κατάλογος, αλλά και να απολαύσω τον ανακαινισμένο χώρο.

Αρχίζω από αυτό: Χρειαζόταν ανανέωση ο χώρος, έγινε πιο μοντέρνος, πιο λειτουργικός. Ξύλινα τραπέζια και άνετες καρέκλες, σου-πλα αντί τραπεζομάντιλα, πιο "βολική" διαμόρφωση, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα για ένωση τραπεζιών, αν οι παρέες είναι μεγαλύτερες, καλύτερη αξιοποίηση του πάνω ορόφου, αλλά και του εξωτερικού χώρου είναι μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν τις αλλαγές.

Σε ό, τι αφορά στο φαγητό, η ποιότητα παραμένει σταθερά υψηλή και η μαγειρική εξελίσσεται με νέες προτάσεις. Θα αναφέρω ενδεικτικά μερικά από όσα δοκιμάσαμε και τις εντυπώσεις μας.

- «Αχλάδια» ελληνικών παραδοσιακών τυριών με ελληνικές χειροποίητες μαρμελάδες. Εξαιρετικό ορεκτικό! Σερβίρεται σε μορφή μικρού αχλαδιού ένα μείγμα τυριών, το οποίο σε συνδυασμό με τη μαρμελάδα αφήνει στον ουρανίσκο καταπληκτική γεύση.

- Μοσχαρίσια κεφτεδάκια, γεμιστά με τυρί μοτσαρέλα, σερβιρισμένα με σως βασιλικού και φουρνιστή ντομάτα σε τραγανό ψωμί. Πραγματικά "μαμαδίστικη" γεύση, ενθουσίασε τόσο πολύ πριν λίγο καιρό φίλη από τη Θεσσαλονίκη που επανήλθε μία μέρα μετά, για να τα ξαναγευτεί!

- Χταπόδι στο γκριλ, με πουρέ φάβας, ρόκα, κάπαρη και καραμελωμένα κρεμμυδάκια. Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα γευστική πρόταση, τη δοκιμάσαμε σε περίοδο νηστείας και μας άρεσε πάρα πολύ!

- Σαλάτα "Kαπρικόρνο", με τρυφερό μαρούλι & πιπεράτη ρόκα, σερβιρισμένα με φύλλα παλαιωμένης παρμεζάνας και βιναγκρέτ βαλσάμικου. Είναι η αγαπημένη μου σαλάτα, πλούσια σε ποσότητα και πολύ νόστιμη γευστικά.

- Σαλάτα "Oroscopo", με μαρούλι, ρόκα, παρμεζάνα, κοτόπουλο στο γκριλ και σως μουστάρδας. Και αυτή αποτελεί εξαιρετική επιλογή για σαλάτα, το κοτόπουλο δίνει πλούσια γεύση.

- Σαλάτα "Ροδιού", με φύλλα ανάμεικτης σαλάτας, τυρί γκοργκονζόλα, παστέλι και φιλέτα αχλαδιού. Τρίτη ενδιαφέρουσα επιλογή σαλάτας, δυνατός ο γευστικός συνδυασμός πράσινων λαχανικών, τυριού, παστελιού και αχλαδιών.

- Φρέσκα ραβιόλια, γεμιστά με βασιλομανίταρα porcini και τρούφα. Βρασμένα al dente, αποτελούν, κατά τη γνώμη μου, εξαιρετική επιλογή για όποιον επιθυμεί να γευτεί ζυμαρικά.

- Φρέσκα «κόκκινα» ραβιόλια θαλασσινών, με σως σαμπάνιας, γέμιση γαρίδας και καπνιστού σολομού. Αυτά είναι η πρόταση για όσους συνδυάζουν ζυμαρικά με γέμιση θαλασσινών, είναι ενδιαφέρον και το οπτικό αποτέλεσμα.

- Πίτσα "Προσούτο" με μοτσαρέλα, προσούτο Πάρμας, ρόκα & καραμελωμένο βαλσάμικο. Την παρήγγειλε ένας φίλος, τη δοκιμάσαμε και οι υπόλοιποι της παρέας και ενθουσιαστήκαμε από το γευστικό αποτέλεσμα. Η ζύμη, χωρίς να είναι λεπτή, είναι εξαιρετικά νόστιμη.

- Σουβλάκι από μπουτάκι κοτόπουλου, με μπαχαρικά και αρωματικό κους κους. Προσωπικά, το έχω παραγγείλει δυο-τρεις φορές, είναι από τα αγαπημένα μου πιάτα, τα μπαχαρικά εκτιμώ ότι δίνουν ιδιαίτερη γεύση στο κοτόπουλο.

- Ταλιάτα μοσχαριού στο γκριλ, με τραγανές baby πατάτες, λαχανάκια Βρυξελλών, σάλτσα βοτάνων. Όταν τη δοκιμάσαμε, σερβιρίστηκε σωστά ψημένη και οφείλω να αναφέρω ότι η σάλτσα "έδενε" γευστικά με το μοσχάρι.

- Μπιφτέκι χωριάτικο στο γκριλ. Αποτελεί μία από τις "σπεσιαλιτέ" του εστιατορίου, σερβίρεται εδώ και πολλά χρόνια, συνοδεύεται από ψιλοκομμένη ντομάτα, είναι από τα must taste.

- Φιλέτο από Λαβράκι πανέ, με μαγιονέζα λεμόνι σαφράν, παντζάρια, λαχανικά και πουρέ κουνουπίδι. Το έχω δοκιμάσει δύο φορές και μου φάνηκε εξαιρετικά νόστιμο.

- Φιλέτο Σολομού, με λαχανικά ατμού, σαλάτα φινόκιο και πράσινο μήλο με σάλτσα πορτοκαλιού. Και αυτό μας άρεσε πολύ, όταν το παραγγείλαμε, γενικά στα ψαρικά (καθώς μία φορά δοκιμάσαμε και λαβράκι ψητό) οι εντυπώσεις μας ήταν πολύ θετικές.

Σε όλα αυτά να προσθέσουμε τις εξαιρετικές σούπες που προσφέρονται για καλωσόρισμα: Έχουμε δοκιμάσει πρασόσουπα, ντοματόσουπα και "μαγειρίτσα" μανιταριών. Ακόμα, έρχονται στο τραπέζι νόστιμες φέτες λευκού και μαύρου ψωμιού με δύο ντιπ, ένα με βάση πατέ ελιάς και ένα με αρωματικό γιαούρτι. Και φυσικά, το γλυκό κέρασμα για το τέλος, μας έχει προσφερθεί πεντανόστιμο προφιτερόλ και η πάντα εξαιρετική τιραμισού!

Έτσι, φτάνουμε στο πραγματικά δυνατό σημείο του Oroscopo: την εξυπηρέτηση και κατ' επέκταση, τους ανθρώπους του. Οι ιδιοκτήτες Δημήτρης και Ζαφείρης, ο σεφ Γιάννης και όλο το προσωπικό διακρίνονται για την ανεπιτήδευτη ευγένεια, τη φροντίδα για φιλική εξυπηρέτηση και δε διστάζουν να ρωτήσουν τι επιθυμεί ο πελάτης, προσφέρουν ευγενικά κεράσματα και δίνουν την αίσθηση ότι το πρωτεύον γι' αυτούς είναι να φύγουν ικανοποιημένοι από το εστιατόριο οι πελάτες.

Οι τιμές είναι λογικές γι' αυτό που προσφέρεται. Ανάλογα με το τι έχετε διάθεση να δοκιμάσετε, εκτιμώ ότι η κατηγορία 17-25 ευρώ ανά άτομο καλύπτει το εύρος του κόστους σε μια παρέα 4-5 ατόμων.

Εν κατακλείδι, όπως επεσήμανε ο αγαπητός fratello, ουσιαστικά το Oroscopo μετεξελίχθηκε σε ένα αξιόλογο εστιατόριο μεσογειακής κουζίνας. Πολλές και πολλοί φίλοι από το ask4food (tzia, jim, pass1, ram, nemo, Vaggg, VAGELIS, ALEX80, Χρυσανθεμάκι και αρκετοί ακόμα) έχουν ήδη γράψει κριτικές που με βρίσκουν σύμφωνο, προσθέτω κι εγώ το δικό μου "λιθαράκι", προτείνοντας ανεπιφύλακτα στις φίλες και φίλους χρήστες του ask4food να βρουν μια ευκαιρία να επισκεφτούν το Oroscopo!

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη George G..


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

Etable
6 medium

George G.

Τρίτη 23 Ιουλίου

Γεύση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Εξυπηρέτηση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Χώρος

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Value for money

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

€ / Άτομο

17-25

Τους τελευταίους 3-4 μήνες επισκέφτηκα το Oroscopo με διαφορετικές παρέες 5-6 φορές (ειρήσθω εν παρόδω μία από αυτές μετά από πρόσκληση που απηύθυνε σε φίλους από το ask4food η αγαπητή και πάντα οργανωτική tzia, χίλια ευχαριστώ! ) και έτσι, είχα την ευκαιρία να γευτώ διάφορα από τα ενδιαφέροντα που περιλαμβάνει ο ανανεωμένος κατάλογος, αλλά και να απολαύσω τον ανακαινισμένο χώρο.

Αρχίζω από αυτό: Χρειαζόταν ανανέωση ο χώρος, έγινε πιο μοντέρνος, πιο λειτουργικός. Ξύλινα τραπέζια και άνετες καρέκλες, σου-πλα αντί τραπεζομάντιλα, πιο "βολική" διαμόρφωση, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα για ένωση τραπεζιών, αν οι παρέες είναι μεγαλύτερες, καλύτερη αξιοποίηση του πάνω ορόφου, αλλά και του εξωτερικού χώρου είναι μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν τις αλλαγές.

Σε ό, τι αφορά στο φαγητό, η ποιότητα παραμένει σταθερά υψηλή και η μαγειρική εξελίσσεται με νέες προτάσεις. Θα αναφέρω ενδεικτικά μερικά από όσα δοκιμάσαμε και τις εντυπώσεις μας.

- «Αχλάδια» ελληνικών παραδοσιακών τυριών με ελληνικές χειροποίητες μαρμελάδες. Εξαιρετικό ορεκτικό! Σερβίρεται σε μορφή μικρού αχλαδιού ένα μείγμα τυριών, το οποίο σε συνδυασμό με τη μαρμελάδα αφήνει στον ουρανίσκο καταπληκτική γεύση.

- Μοσχαρίσια κεφτεδάκια, γεμιστά με τυρί μοτσαρέλα, σερβιρισμένα με σως βασιλικού και φουρνιστή ντομάτα σε τραγανό ψωμί. Πραγματικά "μαμαδίστικη" γεύση, ενθουσίασε τόσο πολύ πριν λίγο καιρό φίλη από τη Θεσσαλονίκη που επανήλθε μία μέρα μετά, για να τα ξαναγευτεί!

- Χταπόδι στο γκριλ, με πουρέ φάβας, ρόκα, κάπαρη και καραμελωμένα κρεμμυδάκια. Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα γευστική πρόταση, τη δοκιμάσαμε σε περίοδο νηστείας και μας άρεσε πάρα πολύ!

- Σαλάτα "Kαπρικόρνο", με τρυφερό μαρούλι & πιπεράτη ρόκα, σερβιρισμένα με φύλλα παλαιωμένης παρμεζάνας και βιναγκρέτ βαλσάμικου. Είναι η αγαπημένη μου σαλάτα, πλούσια σε ποσότητα και πολύ νόστιμη γευστικά.

- Σαλάτα "Oroscopo", με μαρούλι, ρόκα, παρμεζάνα, κοτόπουλο στο γκριλ και σως μουστάρδας. Και αυτή αποτελεί εξαιρετική επιλογή για σαλάτα, το κοτόπουλο δίνει πλούσια γεύση.

- Σαλάτα "Ροδιού", με φύλλα ανάμεικτης σαλάτας, τυρί γκοργκονζόλα, παστέλι και φιλέτα αχλαδιού. Τρίτη ενδιαφέρουσα επιλογή σαλάτας, δυνατός ο γευστικός συνδυασμός πράσινων λαχανικών, τυριού, παστελιού και αχλαδιών.

- Φρέσκα ραβιόλια, γεμιστά με βασιλομανίταρα porcini και τρούφα. Βρασμένα al dente, αποτελούν, κατά τη γνώμη μου, εξαιρετική επιλογή για όποιον επιθυμεί να γευτεί ζυμαρικά.

- Φρέσκα «κόκκινα» ραβιόλια θαλασσινών, με σως σαμπάνιας, γέμιση γαρίδας και καπνιστού σολομού. Αυτά είναι η πρόταση για όσους συνδυάζουν ζυμαρικά με γέμιση θαλασσινών, είναι ενδιαφέρον και το οπτικό αποτέλεσμα.

- Πίτσα "Προσούτο" με μοτσαρέλα, προσούτο Πάρμας, ρόκα & καραμελωμένο βαλσάμικο. Την παρήγγειλε ένας φίλος, τη δοκιμάσαμε και οι υπόλοιποι της παρέας και ενθουσιαστήκαμε από το γευστικό αποτέλεσμα. Η ζύμη, χωρίς να είναι λεπτή, είναι εξαιρετικά νόστιμη.

- Σουβλάκι από μπουτάκι κοτόπουλου, με μπαχαρικά και αρωματικό κους κους. Προσωπικά, το έχω παραγγείλει δυο-τρεις φορές, είναι από τα αγαπημένα μου πιάτα, τα μπαχαρικά εκτιμώ ότι δίνουν ιδιαίτερη γεύση στο κοτόπουλο.

- Ταλιάτα μοσχαριού στο γκριλ, με τραγανές baby πατάτες, λαχανάκια Βρυξελλών, σάλτσα βοτάνων. Όταν τη δοκιμάσαμε, σερβιρίστηκε σωστά ψημένη και οφείλω να αναφέρω ότι η σάλτσα "έδενε" γευστικά με το μοσχάρι.

- Μπιφτέκι χωριάτικο στο γκριλ. Αποτελεί μία από τις "σπεσιαλιτέ" του εστιατορίου, σερβίρεται εδώ και πολλά χρόνια, συνοδεύεται από ψιλοκομμένη ντομάτα, είναι από τα must taste.

- Φιλέτο από Λαβράκι πανέ, με μαγιονέζα λεμόνι σαφράν, παντζάρια, λαχανικά και πουρέ κουνουπίδι. Το έχω δοκιμάσει δύο φορές και μου φάνηκε εξαιρετικά νόστιμο.

- Φιλέτο Σολομού, με λαχανικά ατμού, σαλάτα φινόκιο και πράσινο μήλο με σάλτσα πορτοκαλιού. Και αυτό μας άρεσε πολύ, όταν το παραγγείλαμε, γενικά στα ψαρικά (καθώς μία φορά δοκιμάσαμε και λαβράκι ψητό) οι εντυπώσεις μας ήταν πολύ θετικές.

Σε όλα αυτά να προσθέσουμε τις εξαιρετικές σούπες που προσφέρονται για καλωσόρισμα: Έχουμε δοκιμάσει πρασόσουπα, ντοματόσουπα και "μαγειρίτσα" μανιταριών. Ακόμα, έρχονται στο τραπέζι νόστιμες φέτες λευκού και μαύρου ψωμιού με δύο ντιπ, ένα με βάση πατέ ελιάς και ένα με αρωματικό γιαούρτι. Και φυσικά, το γλυκό κέρασμα για το τέλος, μας έχει προσφερθεί πεντανόστιμο προφιτερόλ και η πάντα εξαιρετική τιραμισού!

Έτσι, φτάνουμε στο πραγματικά δυνατό σημείο του Oroscopo: την εξυπηρέτηση και κατ' επέκταση, τους ανθρώπους του. Οι ιδιοκτήτες Δημήτρης και Ζαφείρης, ο σεφ Γιάννης και όλο το προσωπικό διακρίνονται για την ανεπιτήδευτη ευγένεια, τη φροντίδα για φιλική εξυπηρέτηση και δε διστάζουν να ρωτήσουν τι επιθυμεί ο πελάτης, προσφέρουν ευγενικά κεράσματα και δίνουν την αίσθηση ότι το πρωτεύον γι' αυτούς είναι να φύγουν ικανοποιημένοι από το εστιατόριο οι πελάτες.

Οι τιμές είναι λογικές γι' αυτό που προσφέρεται. Ανάλογα με το τι έχετε διάθεση να δοκιμάσετε, εκτιμώ ότι η κατηγορία 17-25 ευρώ ανά άτομο καλύπτει το εύρος του κόστους σε μια παρέα 4-5 ατόμων.

Εν κατακλείδι, όπως επεσήμανε ο αγαπητός fratello, ουσιαστικά το Oroscopo μετεξελίχθηκε σε ένα αξιόλογο εστιατόριο μεσογειακής κουζίνας. Πολλές και πολλοί φίλοι από το ask4food (tzia, jim, pass1, ram, nemo, Vaggg, VAGELIS, ALEX80, Χρυσανθεμάκι και αρκετοί ακόμα) έχουν ήδη γράψει κριτικές που με βρίσκουν σύμφωνο, προσθέτω κι εγώ το δικό μου "λιθαράκι", προτείνοντας ανεπιφύλακτα στις φίλες και φίλους χρήστες του ask4food να βρουν μια ευκαιρία να επισκεφτούν το Oroscopo!

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη George G..


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.