Loader

15 Ιούλ 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Πανέμορφος sui generis χώρος, γλυκύτατη εξυπηρέτηση σαν ζαχαρωτό, μοναδικές γλυκές δημιουργίες. Αυτό είναι το υπέροχο Tarte Tatin με τις γαλλικές του σπουδές, το πιάνο του, τις βελούδινες μπερζέρες του, τους πίνακες, τους καθρέφτες του, το μικρό του αίθριο, τα separe καναπεδάκια του, τα εύθραυστα σερβίτσια του, την Edith Piaf στα ηχεία του.... και μπορώ να γράφω μέχρι αύριο για όλες εκείνες τις μικρές γλυκές του λεπτομέρειες που το κάνουν ένα στέκι άξια ευρωπαικό και στο είδος του μοναδικό που ήρθε και προσγειώθηκε στην λατρεμένη Νέα Φιλαδέλφεια.
Ακολουθώντας τυφλά τον ενθουσιασμό του pontikiou έκανα κι εγώ τις δύο επισκέψεις μου ημερολογιακά πολύ κοντά στις δικές της, άλλο που αξιώθηκα μόλις τώρα να στρωθώ να τις αποτυπώσω διαδικτυακά. Είναι πάντως ωραίο πράγμα η πρώτη θετική εντύπωση να ενισχύεται και την δεύτερη φορά.

Για τον χώρο σκοπίμως δεν θέλω να πω πολλά, για να μην σας στερήσω τη χαρά να τον λατρέψετε από κοντά, όσοι πάτε. Τις βαριέμαι κιόλας αυτές τις μακροσκελείς φωτοπεριγραφές μέχρι θανάτου. Το pontiki τα έχει γράψει τόσο ωραία άλλωστε!

Έντονο σμαραγδί τυρκουάζ (ας βοηθήσει ο κατάλογος της Βιβεχρώμ ποιό νούμερο είναι): το χρώμα που κυριαρχεί στο χώρο, στα μπουκάλια του νερού, στον κατάλογο με τα γλυκά & τα αλμυρά.
Ζάχαρη: η υπερβολή της στην εξυπηρέτηση των κοριτσιών - μα πόσο γλυκύτατα όλα τα κορίτσια εκεί μέσα, δείχνουν να γνωρίζουν άψογα το νόημα της σωστής στάσης απέναντι στον πελάτη. Η έλλειψή της στα γλυκά, που αφήνει όλη την υπέροχη πρώτη ύλη να φανεί, την τεχνική του δημιουργού που τα φτιάχνει, τα γλυκά που δεν σε λιγώνουν αλλά σου δείχνουν την άλλη διάστασή τους, την καλλιτεχνική.

Ιστορία: profiteroles, paris brest, tarte tatin, creme brulee, millefeuille, moelleux, όλα αυτά με την δική τους μικρή περιγραφή στον κατάλογο για να ξέρεις πώς πρωτοδημιουργήθηκαν. Είναι αυτά με τις πιο τσιμπημένες τιμές γιατί το στήσιμό τους ολοκληρώνεται μπροστά στα μάτια σου. Pause, που δεν χρειάζεται να το ζητήσεις, η σερβιτόρα αμέσως αντιλαμβάνεται το εν εξελίξει βιντεάκι σου για τα stories του insta πριν βάλει την τελική πινελιά!

Οι τάρτες: πήγαινε να κολλήσεις τα μάτια σου στη βιτρίνα. Ό, τι σου κάνει κλικ παράγγειλέ το. Σου προτείνω την τάρτα τσουρέκι οπωσδήποτε αν την βρεις. Και μετά εκείνη με τις 3 σοκολάτες και την άλλη με το λεμόνι & λάιμ. Είμαι σίγουρη ότι καλοκαιριάτικα θα έχουν ακόμη πιο πολλές επιλογές με φρούτα. Τάρτα τσουρέκι όμως, ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ.

Moelleux σοκολάτας: όχι δεν είναι ένα τυπικό σουφλέ. Δεν μοιάζει με fondant, lava cake, mi cuit, αλλά ήταν για τον Jean George Vongerichten το "καλύτερο λάθος της ζωής του". Αντιγράφω αλλά δεν μπορώ να αποτυπώσω: προκλητικό ζεστό κέικ σοκολάτας με καρδιά υγρής καραμέλας αλατισμένου βουτύρου, σερβίρεται με τραγανό τουίλ αμυγδάλου, sauce anglaise και παγωτό βανίλιας. Σου ορκίζομαι ότι αυτή η περιγραφή δεν πλησιάζει καν την πραγματικότητα.

Profiterole: προήλθε από μια παράδοση του 16ου αι. που ήθελε τους υπηρέτες να λαμβάνουν ως κέρδος (profit) μικρές ψημένες μπαλίτσες ζύμης βουτηγμένες σε ζωμό, αντί χρημάτων. Χρόνια μετά, ο μυθικός ζαχαροπλάστης Antonin Careme μετέτρεψε την ιδέα σε γλυκό για τους ευγενείς, γεμίζοντας τις μπαλίτσες πλέον με κρέμα... αλλά εδώ κάπου παρεμβαίνει ο γλυκός εκπαιδευτής της Αλίκης μας και με διακόπτει. Δεν θέλω να το μάθω... θέλω να το φάω! Pause την στιγμή που πέφτει πάνω του η ζεστή ρευστή σοκολάτα.

Οι τιμές: έχει για όλους. Αλλά γενικά εδώ ισχύει η ρήση που λένε στο χωριό μου what you give is what you get. *8 ευρουλάκια για προφιτερόλ είναι πολλά. Όμως δεν θες να δεις και να γευτείς πώς είναι το προφιτερόλ των 8 ευρώ; Να με ακούσεις και να ξεκινήσεις πρώτα από το Moelleux.

Στο Tarte Tatin θα βρεις κι άλλα πράγματα, όπως μικρά γλυκάκια, καφέ (συμπαθητικό), τσάι (ήπια το τσάι του Νείλου & το τσάι agra) αλλά και γεύσεις αλμυρές που δεν έχω ακόμη δοκιμάσει. Ακόμα και μπύρα με ξηροκάρπιο να θελήσεις, έχουν κι απ'αυτό. Αλλά στ'αλήθεια τώρα πες μου... Είναι δυνατόν να ήρθες στο Tatin για κάτι τέτοιο;


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

15 Ιούλ 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Πανέμορφος sui generis χώρος, γλυκύτατη εξυπηρέτηση σαν ζαχαρωτό, μοναδικές γλυκές δημιουργίες. Αυτό είναι το υπέροχο Tarte Tatin με τις γαλλικές του σπουδές, το πιάνο του, τις βελούδινες μπερζέρες του, τους πίνακες, τους καθρέφτες του, το μικρό του αίθριο, τα separe καναπεδάκια του, τα εύθραυστα σερβίτσια του, την Edith Piaf στα ηχεία του.... και μπορώ να γράφω μέχρι αύριο για όλες εκείνες τις μικρές γλυκές του λεπτομέρειες που το κάνουν ένα στέκι άξια ευρωπαικό και στο είδος του μοναδικό που ήρθε και προσγειώθηκε στην λατρεμένη Νέα Φιλαδέλφεια.
Ακολουθώντας τυφλά τον ενθουσιασμό του pontikiou έκανα κι εγώ τις δύο επισκέψεις μου ημερολογιακά πολύ κοντά στις δικές της, άλλο που αξιώθηκα μόλις τώρα να στρωθώ να τις αποτυπώσω διαδικτυακά. Είναι πάντως ωραίο πράγμα η πρώτη θετική εντύπωση να ενισχύεται και την δεύτερη φορά.

Για τον χώρο σκοπίμως δεν θέλω να πω πολλά, για να μην σας στερήσω τη χαρά να τον λατρέψετε από κοντά, όσοι πάτε. Τις βαριέμαι κιόλας αυτές τις μακροσκελείς φωτοπεριγραφές μέχρι θανάτου. Το pontiki τα έχει γράψει τόσο ωραία άλλωστε!

Έντονο σμαραγδί τυρκουάζ (ας βοηθήσει ο κατάλογος της Βιβεχρώμ ποιό νούμερο είναι): το χρώμα που κυριαρχεί στο χώρο, στα μπουκάλια του νερού, στον κατάλογο με τα γλυκά & τα αλμυρά.
Ζάχαρη: η υπερβολή της στην εξυπηρέτηση των κοριτσιών - μα πόσο γλυκύτατα όλα τα κορίτσια εκεί μέσα, δείχνουν να γνωρίζουν άψογα το νόημα της σωστής στάσης απέναντι στον πελάτη. Η έλλειψή της στα γλυκά, που αφήνει όλη την υπέροχη πρώτη ύλη να φανεί, την τεχνική του δημιουργού που τα φτιάχνει, τα γλυκά που δεν σε λιγώνουν αλλά σου δείχνουν την άλλη διάστασή τους, την καλλιτεχνική.

Ιστορία: profiteroles, paris brest, tarte tatin, creme brulee, millefeuille, moelleux, όλα αυτά με την δική τους μικρή περιγραφή στον κατάλογο για να ξέρεις πώς πρωτοδημιουργήθηκαν. Είναι αυτά με τις πιο τσιμπημένες τιμές γιατί το στήσιμό τους ολοκληρώνεται μπροστά στα μάτια σου. Pause, που δεν χρειάζεται να το ζητήσεις, η σερβιτόρα αμέσως αντιλαμβάνεται το εν εξελίξει βιντεάκι σου για τα stories του insta πριν βάλει την τελική πινελιά!

Οι τάρτες: πήγαινε να κολλήσεις τα μάτια σου στη βιτρίνα. Ό, τι σου κάνει κλικ παράγγειλέ το. Σου προτείνω την τάρτα τσουρέκι οπωσδήποτε αν την βρεις. Και μετά εκείνη με τις 3 σοκολάτες και την άλλη με το λεμόνι & λάιμ. Είμαι σίγουρη ότι καλοκαιριάτικα θα έχουν ακόμη πιο πολλές επιλογές με φρούτα. Τάρτα τσουρέκι όμως, ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ.

Moelleux σοκολάτας: όχι δεν είναι ένα τυπικό σουφλέ. Δεν μοιάζει με fondant, lava cake, mi cuit, αλλά ήταν για τον Jean George Vongerichten το "καλύτερο λάθος της ζωής του". Αντιγράφω αλλά δεν μπορώ να αποτυπώσω: προκλητικό ζεστό κέικ σοκολάτας με καρδιά υγρής καραμέλας αλατισμένου βουτύρου, σερβίρεται με τραγανό τουίλ αμυγδάλου, sauce anglaise και παγωτό βανίλιας. Σου ορκίζομαι ότι αυτή η περιγραφή δεν πλησιάζει καν την πραγματικότητα.

Profiterole: προήλθε από μια παράδοση του 16ου αι. που ήθελε τους υπηρέτες να λαμβάνουν ως κέρδος (profit) μικρές ψημένες μπαλίτσες ζύμης βουτηγμένες σε ζωμό, αντί χρημάτων. Χρόνια μετά, ο μυθικός ζαχαροπλάστης Antonin Careme μετέτρεψε την ιδέα σε γλυκό για τους ευγενείς, γεμίζοντας τις μπαλίτσες πλέον με κρέμα... αλλά εδώ κάπου παρεμβαίνει ο γλυκός εκπαιδευτής της Αλίκης μας και με διακόπτει. Δεν θέλω να το μάθω... θέλω να το φάω! Pause την στιγμή που πέφτει πάνω του η ζεστή ρευστή σοκολάτα.

Οι τιμές: έχει για όλους. Αλλά γενικά εδώ ισχύει η ρήση που λένε στο χωριό μου what you give is what you get. *8 ευρουλάκια για προφιτερόλ είναι πολλά. Όμως δεν θες να δεις και να γευτείς πώς είναι το προφιτερόλ των 8 ευρώ; Να με ακούσεις και να ξεκινήσεις πρώτα από το Moelleux.

Στο Tarte Tatin θα βρεις κι άλλα πράγματα, όπως μικρά γλυκάκια, καφέ (συμπαθητικό), τσάι (ήπια το τσάι του Νείλου & το τσάι agra) αλλά και γεύσεις αλμυρές που δεν έχω ακόμη δοκιμάσει. Ακόμα και μπύρα με ξηροκάρπιο να θελήσεις, έχουν κι απ'αυτό. Αλλά στ'αλήθεια τώρα πες μου... Είναι δυνατόν να ήρθες στο Tatin για κάτι τέτοιο;


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

Ucook

Κυριακή 25 Αυγούστου

Γεύση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Εξυπηρέτηση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Χώρος

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Value for money

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0

€ / Άτομο

-

Πανέμορφος sui generis χώρος, γλυκύτατη εξυπηρέτηση σαν ζαχαρωτό, μοναδικές γλυκές δημιουργίες. Αυτό είναι το υπέροχο Tarte Tatin με τις γαλλικές του σπουδές, το πιάνο του, τις βελούδινες μπερζέρες του, τους πίνακες, τους καθρέφτες του, το μικρό του αίθριο, τα separe καναπεδάκια του, τα εύθραυστα σερβίτσια του, την Edith Piaf στα ηχεία του.... και μπορώ να γράφω μέχρι αύριο για όλες εκείνες τις μικρές γλυκές του λεπτομέρειες που το κάνουν ένα στέκι άξια ευρωπαικό και στο είδος του μοναδικό που ήρθε και προσγειώθηκε στην λατρεμένη Νέα Φιλαδέλφεια.
Ακολουθώντας τυφλά τον ενθουσιασμό του pontikiou έκανα κι εγώ τις δύο επισκέψεις μου ημερολογιακά πολύ κοντά στις δικές της, άλλο που αξιώθηκα μόλις τώρα να στρωθώ να τις αποτυπώσω διαδικτυακά. Είναι πάντως ωραίο πράγμα η πρώτη θετική εντύπωση να ενισχύεται και την δεύτερη φορά.

Για τον χώρο σκοπίμως δεν θέλω να πω πολλά, για να μην σας στερήσω τη χαρά να τον λατρέψετε από κοντά, όσοι πάτε. Τις βαριέμαι κιόλας αυτές τις μακροσκελείς φωτοπεριγραφές μέχρι θανάτου. Το pontiki τα έχει γράψει τόσο ωραία άλλωστε!

Έντονο σμαραγδί τυρκουάζ (ας βοηθήσει ο κατάλογος της Βιβεχρώμ ποιό νούμερο είναι): το χρώμα που κυριαρχεί στο χώρο, στα μπουκάλια του νερού, στον κατάλογο με τα γλυκά & τα αλμυρά.
Ζάχαρη: η υπερβολή της στην εξυπηρέτηση των κοριτσιών - μα πόσο γλυκύτατα όλα τα κορίτσια εκεί μέσα, δείχνουν να γνωρίζουν άψογα το νόημα της σωστής στάσης απέναντι στον πελάτη. Η έλλειψή της στα γλυκά, που αφήνει όλη την υπέροχη πρώτη ύλη να φανεί, την τεχνική του δημιουργού που τα φτιάχνει, τα γλυκά που δεν σε λιγώνουν αλλά σου δείχνουν την άλλη διάστασή τους, την καλλιτεχνική.

Ιστορία: profiteroles, paris brest, tarte tatin, creme brulee, millefeuille, moelleux, όλα αυτά με την δική τους μικρή περιγραφή στον κατάλογο για να ξέρεις πώς πρωτοδημιουργήθηκαν. Είναι αυτά με τις πιο τσιμπημένες τιμές γιατί το στήσιμό τους ολοκληρώνεται μπροστά στα μάτια σου. Pause, που δεν χρειάζεται να το ζητήσεις, η σερβιτόρα αμέσως αντιλαμβάνεται το εν εξελίξει βιντεάκι σου για τα stories του insta πριν βάλει την τελική πινελιά!

Οι τάρτες: πήγαινε να κολλήσεις τα μάτια σου στη βιτρίνα. Ό, τι σου κάνει κλικ παράγγειλέ το. Σου προτείνω την τάρτα τσουρέκι οπωσδήποτε αν την βρεις. Και μετά εκείνη με τις 3 σοκολάτες και την άλλη με το λεμόνι & λάιμ. Είμαι σίγουρη ότι καλοκαιριάτικα θα έχουν ακόμη πιο πολλές επιλογές με φρούτα. Τάρτα τσουρέκι όμως, ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ.

Moelleux σοκολάτας: όχι δεν είναι ένα τυπικό σουφλέ. Δεν μοιάζει με fondant, lava cake, mi cuit, αλλά ήταν για τον Jean George Vongerichten το "καλύτερο λάθος της ζωής του". Αντιγράφω αλλά δεν μπορώ να αποτυπώσω: προκλητικό ζεστό κέικ σοκολάτας με καρδιά υγρής καραμέλας αλατισμένου βουτύρου, σερβίρεται με τραγανό τουίλ αμυγδάλου, sauce anglaise και παγωτό βανίλιας. Σου ορκίζομαι ότι αυτή η περιγραφή δεν πλησιάζει καν την πραγματικότητα.

Profiterole: προήλθε από μια παράδοση του 16ου αι. που ήθελε τους υπηρέτες να λαμβάνουν ως κέρδος (profit) μικρές ψημένες μπαλίτσες ζύμης βουτηγμένες σε ζωμό, αντί χρημάτων. Χρόνια μετά, ο μυθικός ζαχαροπλάστης Antonin Careme μετέτρεψε την ιδέα σε γλυκό για τους ευγενείς, γεμίζοντας τις μπαλίτσες πλέον με κρέμα... αλλά εδώ κάπου παρεμβαίνει ο γλυκός εκπαιδευτής της Αλίκης μας και με διακόπτει. Δεν θέλω να το μάθω... θέλω να το φάω! Pause την στιγμή που πέφτει πάνω του η ζεστή ρευστή σοκολάτα.

Οι τιμές: έχει για όλους. Αλλά γενικά εδώ ισχύει η ρήση που λένε στο χωριό μου what you give is what you get. *8 ευρουλάκια για προφιτερόλ είναι πολλά. Όμως δεν θες να δεις και να γευτείς πώς είναι το προφιτερόλ των 8 ευρώ; Να με ακούσεις και να ξεκινήσεις πρώτα από το Moelleux.

Στο Tarte Tatin θα βρεις κι άλλα πράγματα, όπως μικρά γλυκάκια, καφέ (συμπαθητικό), τσάι (ήπια το τσάι του Νείλου & το τσάι agra) αλλά και γεύσεις αλμυρές που δεν έχω ακόμη δοκιμάσει. Ακόμα και μπύρα με ξηροκάρπιο να θελήσεις, έχουν κι απ'αυτό. Αλλά στ'αλήθεια τώρα πες μου... Είναι δυνατόν να ήρθες στο Tatin για κάτι τέτοιο;


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.