Loader

20 Αυγ 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Προστατευμένο από το τουριστοκύμα και την περατζάδα της Ερμού, σε μια πλατεία-στέκι από την οποία λείπει χρόνια ένα πραγματικά καλό εστιατόριο, το La Maison Du Grec έχει σαφή πρόθεση να κάνει τη διαφορά και να ανεβάσει τον πήχη, αλλά άντε και τον ανέβασε... περνά από πάνω;

- Φαγητό:

Σαλάτα Καίσαρα... "με ψητό βιολογικό κοτόπουλο, σύγκλινο Μάνης, κρουτόν και φλούδες Σαν Μιχάλη Σύρου". Μάλιστα... το σύγκλινο Μάνης δεν το έπαιρνες καν χαμπάρι και ο βασικός λόγος ήταν η επικάλυψη με μια ψαροσως (αντζούγια) που σκέπαζε όλες τις γεύσεις και βασικά δεν αναγραφόταν στην περιγραφή. Αυτή η σαλάτα συνοψίζει τα συν και τα πλην της κουζίνας του. Από τη μια έχεις την επιλογή ενός εξαιρετικού τυριού που πραγματικά μπορεί να χαρακτηριστεί ως "ελληνική παρμεζάνα" και δεν το βρίσκεις ούτε καν σε όλα τα εστιατόρια της Σύρου και από την άλλη το ρίχνεις σε μια σαλάτα που έχει γεύση ψαρίλα (και επαναλαμβάνω, δεν το αναγράφει μάλιστα στον κατάλογο).

Κριθαράκι... "με μοσχάρι και φέτα Καλαβρύτων στον ξυλόφουρνο". Ένα απλό πιάτο που περιμένεις να το απολαύσεις ως έχει (ειδικά μάλιστα όταν προορίζεται για ένα μικρό παιδί), αλλά έπεσε πολύ, μα πάρα πολύ αλάτι και πιπέρι από πάνω και απλά μπούχτιζες και το άφηνες στα μισά.

Σκιουφικτές μακαρούνες... "με προσούτο Ευρυτανίας, κουκουνάρι, φρέσκια κρέμα και βασιλομανίταρα". Κι εδώ έχουμε μια αρκετά πικάντικη κι αλμυρή αίσθηση, αλλά το αποτέλεσμα ήταν αντικειμενικά πάρα πολύ καλό και το μοναδικό φαγητό που σου άφηνε μια ξεκάθαρη επίγευση των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν.

Από τα πιάτα ημέρας είχε μείνει μόνο η τυρόπιτα, η οποία ήταν επίσης πολύ καλή, με σχετικά "αλάδωτο" φύλλο που δεν σε μπούχτιζε με τηγανίλα.

Για κέρασμα, κορμός σοκολάτας (καλός).

Στα ποτά ενδιαφέρουσες επιλογές και από μικρές ζυθοποιίες (δοκιμάστε την Ικαριώτισσα).

- Εξυπηρέτηση:
Ευγενικός και πρόσχαρος ο άνθρωπος που μας εξυπηρέτησε. Δεν βιαζόμασταν, αλλά αναλογικά με τη μέρα και ώρα που πήγαμε (μέρες δεκαπενταύγουστου, αργά το μεσημέρι και είχε ελάχιστο κόσμο για φαγητό) και την εκτίμηση χρόνου σερβιρίσματος που μας έδωσε (από μόνος του με ειλικρινές ενδιαφέρον και μπράβο του), υπήρξε σχετική αργοπορία. Όχι πάντως τέτοια που να σε προβληματίζει, απλά το αναφέρω για αντικειμενικούς λόγους.

- Χώρος:
To δυνατό σημείο... με αίσθηση και διάκοσμο νεοκλασσικού αθηναϊκού αστικού κτηρίου αλλά και γαλλικού μπιστρό, με άψογο φωτισμό, καθαρό και φωτεινό, άνετο ως προς τη διαρρύθμιση (όχι τόσο οι καναπέδες πάντως) και με εξαιρετικές μουσικές επιλογές.

- Τιμές:
Τα περισσότερα στον κατάλογο αναγράφουν τσιμπημένες τιμές... και δεν ξέρω πόσα από αυτά ανταποκρίνονται σε αυτά τα επίπεδα.

Συνοπτικά, μια πραγματικά φιλότιμη προσπάθεια χαλά ανέλπιστα στην εκτέλεση και βασικά στον τρόπο που πλασάρεται. Όταν επιλέξεις πολλά ντόπια υλικά ΠΟΠ, καλό είναι να τα αναδεικνύεις στο μέγιστο βαθμό και όχι να πνίγονται από έντονες σως ή ασύμμετρες ποσότητες κοινών μπαχαρικών (που εν τέλει, προσθέτει κάποιος κατά βούληση στο πιάτο του). Πολύ ωραίος χώρος, πολύ όμορφη ατμόσφαιρα, αλλά φαγητό χωρίς ξεκάθαρη ταυτότητα, ακόμα και στα πιο "απλά" πιάτα. Όλα αυτά φτιάχνονται πάντως...


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

20 Αυγ 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Προστατευμένο από το τουριστοκύμα και την περατζάδα της Ερμού, σε μια πλατεία-στέκι από την οποία λείπει χρόνια ένα πραγματικά καλό εστιατόριο, το La Maison Du Grec έχει σαφή πρόθεση να κάνει τη διαφορά και να ανεβάσει τον πήχη, αλλά άντε και τον ανέβασε... περνά από πάνω;

- Φαγητό:

Σαλάτα Καίσαρα... "με ψητό βιολογικό κοτόπουλο, σύγκλινο Μάνης, κρουτόν και φλούδες Σαν Μιχάλη Σύρου". Μάλιστα... το σύγκλινο Μάνης δεν το έπαιρνες καν χαμπάρι και ο βασικός λόγος ήταν η επικάλυψη με μια ψαροσως (αντζούγια) που σκέπαζε όλες τις γεύσεις και βασικά δεν αναγραφόταν στην περιγραφή. Αυτή η σαλάτα συνοψίζει τα συν και τα πλην της κουζίνας του. Από τη μια έχεις την επιλογή ενός εξαιρετικού τυριού που πραγματικά μπορεί να χαρακτηριστεί ως "ελληνική παρμεζάνα" και δεν το βρίσκεις ούτε καν σε όλα τα εστιατόρια της Σύρου και από την άλλη το ρίχνεις σε μια σαλάτα που έχει γεύση ψαρίλα (και επαναλαμβάνω, δεν το αναγράφει μάλιστα στον κατάλογο).

Κριθαράκι... "με μοσχάρι και φέτα Καλαβρύτων στον ξυλόφουρνο". Ένα απλό πιάτο που περιμένεις να το απολαύσεις ως έχει (ειδικά μάλιστα όταν προορίζεται για ένα μικρό παιδί), αλλά έπεσε πολύ, μα πάρα πολύ αλάτι και πιπέρι από πάνω και απλά μπούχτιζες και το άφηνες στα μισά.

Σκιουφικτές μακαρούνες... "με προσούτο Ευρυτανίας, κουκουνάρι, φρέσκια κρέμα και βασιλομανίταρα". Κι εδώ έχουμε μια αρκετά πικάντικη κι αλμυρή αίσθηση, αλλά το αποτέλεσμα ήταν αντικειμενικά πάρα πολύ καλό και το μοναδικό φαγητό που σου άφηνε μια ξεκάθαρη επίγευση των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν.

Από τα πιάτα ημέρας είχε μείνει μόνο η τυρόπιτα, η οποία ήταν επίσης πολύ καλή, με σχετικά "αλάδωτο" φύλλο που δεν σε μπούχτιζε με τηγανίλα.

Για κέρασμα, κορμός σοκολάτας (καλός).

Στα ποτά ενδιαφέρουσες επιλογές και από μικρές ζυθοποιίες (δοκιμάστε την Ικαριώτισσα).

- Εξυπηρέτηση:
Ευγενικός και πρόσχαρος ο άνθρωπος που μας εξυπηρέτησε. Δεν βιαζόμασταν, αλλά αναλογικά με τη μέρα και ώρα που πήγαμε (μέρες δεκαπενταύγουστου, αργά το μεσημέρι και είχε ελάχιστο κόσμο για φαγητό) και την εκτίμηση χρόνου σερβιρίσματος που μας έδωσε (από μόνος του με ειλικρινές ενδιαφέρον και μπράβο του), υπήρξε σχετική αργοπορία. Όχι πάντως τέτοια που να σε προβληματίζει, απλά το αναφέρω για αντικειμενικούς λόγους.

- Χώρος:
To δυνατό σημείο... με αίσθηση και διάκοσμο νεοκλασσικού αθηναϊκού αστικού κτηρίου αλλά και γαλλικού μπιστρό, με άψογο φωτισμό, καθαρό και φωτεινό, άνετο ως προς τη διαρρύθμιση (όχι τόσο οι καναπέδες πάντως) και με εξαιρετικές μουσικές επιλογές.

- Τιμές:
Τα περισσότερα στον κατάλογο αναγράφουν τσιμπημένες τιμές... και δεν ξέρω πόσα από αυτά ανταποκρίνονται σε αυτά τα επίπεδα.

Συνοπτικά, μια πραγματικά φιλότιμη προσπάθεια χαλά ανέλπιστα στην εκτέλεση και βασικά στον τρόπο που πλασάρεται. Όταν επιλέξεις πολλά ντόπια υλικά ΠΟΠ, καλό είναι να τα αναδεικνύεις στο μέγιστο βαθμό και όχι να πνίγονται από έντονες σως ή ασύμμετρες ποσότητες κοινών μπαχαρικών (που εν τέλει, προσθέτει κάποιος κατά βούληση στο πιάτο του). Πολύ ωραίος χώρος, πολύ όμορφη ατμόσφαιρα, αλλά φαγητό χωρίς ξεκάθαρη ταυτότητα, ακόμα και στα πιο "απλά" πιάτα. Όλα αυτά φτιάχνονται πάντως...


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

ADagres

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου

Γεύση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0

Εξυπηρέτηση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0

Χώρος

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0

Value for money

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0

€ / Άτομο

17-25

Προστατευμένο από το τουριστοκύμα και την περατζάδα της Ερμού, σε μια πλατεία-στέκι από την οποία λείπει χρόνια ένα πραγματικά καλό εστιατόριο, το La Maison Du Grec έχει σαφή πρόθεση να κάνει τη διαφορά και να ανεβάσει τον πήχη, αλλά άντε και τον ανέβασε... περνά από πάνω;

- Φαγητό:

Σαλάτα Καίσαρα... "με ψητό βιολογικό κοτόπουλο, σύγκλινο Μάνης, κρουτόν και φλούδες Σαν Μιχάλη Σύρου". Μάλιστα... το σύγκλινο Μάνης δεν το έπαιρνες καν χαμπάρι και ο βασικός λόγος ήταν η επικάλυψη με μια ψαροσως (αντζούγια) που σκέπαζε όλες τις γεύσεις και βασικά δεν αναγραφόταν στην περιγραφή. Αυτή η σαλάτα συνοψίζει τα συν και τα πλην της κουζίνας του. Από τη μια έχεις την επιλογή ενός εξαιρετικού τυριού που πραγματικά μπορεί να χαρακτηριστεί ως "ελληνική παρμεζάνα" και δεν το βρίσκεις ούτε καν σε όλα τα εστιατόρια της Σύρου και από την άλλη το ρίχνεις σε μια σαλάτα που έχει γεύση ψαρίλα (και επαναλαμβάνω, δεν το αναγράφει μάλιστα στον κατάλογο).

Κριθαράκι... "με μοσχάρι και φέτα Καλαβρύτων στον ξυλόφουρνο". Ένα απλό πιάτο που περιμένεις να το απολαύσεις ως έχει (ειδικά μάλιστα όταν προορίζεται για ένα μικρό παιδί), αλλά έπεσε πολύ, μα πάρα πολύ αλάτι και πιπέρι από πάνω και απλά μπούχτιζες και το άφηνες στα μισά.

Σκιουφικτές μακαρούνες... "με προσούτο Ευρυτανίας, κουκουνάρι, φρέσκια κρέμα και βασιλομανίταρα". Κι εδώ έχουμε μια αρκετά πικάντικη κι αλμυρή αίσθηση, αλλά το αποτέλεσμα ήταν αντικειμενικά πάρα πολύ καλό και το μοναδικό φαγητό που σου άφηνε μια ξεκάθαρη επίγευση των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν.

Από τα πιάτα ημέρας είχε μείνει μόνο η τυρόπιτα, η οποία ήταν επίσης πολύ καλή, με σχετικά "αλάδωτο" φύλλο που δεν σε μπούχτιζε με τηγανίλα.

Για κέρασμα, κορμός σοκολάτας (καλός).

Στα ποτά ενδιαφέρουσες επιλογές και από μικρές ζυθοποιίες (δοκιμάστε την Ικαριώτισσα).

- Εξυπηρέτηση:
Ευγενικός και πρόσχαρος ο άνθρωπος που μας εξυπηρέτησε. Δεν βιαζόμασταν, αλλά αναλογικά με τη μέρα και ώρα που πήγαμε (μέρες δεκαπενταύγουστου, αργά το μεσημέρι και είχε ελάχιστο κόσμο για φαγητό) και την εκτίμηση χρόνου σερβιρίσματος που μας έδωσε (από μόνος του με ειλικρινές ενδιαφέρον και μπράβο του), υπήρξε σχετική αργοπορία. Όχι πάντως τέτοια που να σε προβληματίζει, απλά το αναφέρω για αντικειμενικούς λόγους.

- Χώρος:
To δυνατό σημείο... με αίσθηση και διάκοσμο νεοκλασσικού αθηναϊκού αστικού κτηρίου αλλά και γαλλικού μπιστρό, με άψογο φωτισμό, καθαρό και φωτεινό, άνετο ως προς τη διαρρύθμιση (όχι τόσο οι καναπέδες πάντως) και με εξαιρετικές μουσικές επιλογές.

- Τιμές:
Τα περισσότερα στον κατάλογο αναγράφουν τσιμπημένες τιμές... και δεν ξέρω πόσα από αυτά ανταποκρίνονται σε αυτά τα επίπεδα.

Συνοπτικά, μια πραγματικά φιλότιμη προσπάθεια χαλά ανέλπιστα στην εκτέλεση και βασικά στον τρόπο που πλασάρεται. Όταν επιλέξεις πολλά ντόπια υλικά ΠΟΠ, καλό είναι να τα αναδεικνύεις στο μέγιστο βαθμό και όχι να πνίγονται από έντονες σως ή ασύμμετρες ποσότητες κοινών μπαχαρικών (που εν τέλει, προσθέτει κάποιος κατά βούληση στο πιάτο του). Πολύ ωραίος χώρος, πολύ όμορφη ατμόσφαιρα, αλλά φαγητό χωρίς ξεκάθαρη ταυτότητα, ακόμα και στα πιο "απλά" πιάτα. Όλα αυτά φτιάχνονται πάντως...


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.