Loader

10 Σεπ 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
17-25

Παρότι δεύτερο, σtην ουσία παραμένει σταθερά το πρώτο και καλύτερο. Αναφέρομαι στα χορτοφαγικά εστιατόρια, που καλό είναι να τα εντάξουμε και στο site μας, το δε συγκεκριμένο είναι το AVOCADO, το οποίο επισκέφθηκα πάλι σήμερα Τρίτη 10 Σεπτέμβρη, το μεσημέρι γύρω στις 2.30 μ. μ.

Θα μου επιτρέψετε να αρχίσω με την προσφιλή μου στατιστική εισαγωγή στο θέμα της χορτοφαγικής εστίασης. Όλα ξεκίνησαν τις δεκαετίες του 60 και 70 με τους ‘νέους χορτοφάγους’ και τους ‘οικολόγους χορτοφάγους’. Με την αλλαγή του αιώνα, καθιερώθηκαν οι vegan, που αποκλείουν εντελώς τα ζωικά προϊόντα και οι vegetarian που αποδέχονται κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων και αυγών. Οι οπαδοί τους πολλαπλασιάζονται παγκοσμίως εκρηκτικά, αφού ένα ποσοστό 5%, δηλ. περί τα 375 εκατομμύρια κατά το 2014, ανήκουν ήδη σ’ αυτή την κατηγορία.

Το WIKIPEDIA μάλιστα αναφέρει τα σχετικά ποσοστά των απανταχού χορτοφάγων, με τα σκήπτρα φυσικά να τα κατέχει σταθερά η Ινδία, με ένα ποσοστό μεταξύ 30 και 40%, για λόγους κουλτούρας και θρησκευτικών πεποιθήσεων. Μεταξύ 10 και 20% ακολουθούν το Μεξικό, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Βραζιλία, Ισραήλ και Ελβετία, ενώ κάτω του 10% είναι πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ΗΠΑ, Ιαπωνία και Αργεντινή.

Η Ελλάδα μας, με οβελίες και σουβλάκια, έχει ακόμη δρόμο μπροστά της, αφού ελλείψει σχετικών στοιχείων, το σχετικό % χορτοφάγων εκτιμάται κάτω του 1%!

Ωστόσο, ενώ με το γύρισμα του αιώνα, υπήρχε πρωτοπόρο στην Πλάκα το εστιατόριο EDEN, όπως θα θυμούνται οι πιο παλιοί, και το AVOCADO, έρχεται δεύτερο κατά σειρά, αφού λειτουργεί απ’ το 2011, ήδη κατά το τέλος της παρούσας δεκαετίας τα σχετικά εστιατόρια δεκαπλασιάστηκαν, με τα: ΓΗ, HEALTH BITES, LIME BISTROT, MAMA TIERRA, VEGAN NATION, PEAS, COOKOUMELA, FALAFEL HOUSE & VEGAN BEAT, ενώ λειτουργούν και ισάριθμα vegan καφέ-μπαρ και μαγαζιά!

Το AVOCADO ήταν σήμερα το μεσημέρι τελείως γεμάτο και χρειάστηκα 10 περίπου λεπτά αναμονή για τραπέζι. Ο Ιρανός Eraj είναι πάντα ο ιδιοκτήτης του, και ο Παναγιώτης που με εξυπηρέτησε, πάντα αεικίνητος και ευγενής, παραμένει απ’ την αρχή η ψυχή του μαγαζιού, και υπόδειγμα για τους τρεις νεαρούς σερβιτόρους που εξυπηρετούν τους Έλληνες και ξένους πελάτες.

Λειτουργούν τις καθημερινές 12.00-23.00, Σάββατο 11.00-23.00, Κυριακή δε, 12.00-19.00.
Ο χώρος είναι στενόμακρος, φωτεινός και διαμπερής μεταξύ Νίκης και Σκούφου, και έχει χωρητικότητα 50 περίπου ατόμων στο ισόγειο, το πατάρι (συμπεριλαμβανομένων και 3 εξωτερικών τραπεζιών στο πεζοδρόμιο της Νίκης).
Η κουζίνα, της οποίας προΐστατο ο έμπειρος Abdul, βρίσκεται στο πατάρι, ενώ τα 2 καθαρά WC, είναι στο υπόγειο.
Μουσική ακούγονταν instrumental lounge, με διάφορα κομμάτια τζαζ, κ. λπ.

Το μενού, που υπάρχει τώρα και ηλεκτρονικά, περιλαμβάνει σχεδόν ό, τι εντάσσεται στην εν λόγω κατηγορία, δηλ. 15 ορεκτικά και σαλάτες, 2 σούπες, καθώς και διάφορα burgers, πιάτα με ρύζι, ζυμαρικά, πίτσες και 6 επιδόρπια, σε τιμές ανάλογες της ποιότητας του μαγαζιού.
Επίσης, 4-5 κρασιά εμφιαλωμένα, ποτήρι house wine, ισάριθμες μπύρες, χυμούς, smoothies και ποικιλία αφεψημάτων.
Υπάρχει επίσης και δυνατότητα take away, καθώς και γειτονικού delivery, με ελαφρώς μειωμένες τιμές.

Εγώ λοιπόν ζήτησα δυο πιάτα, συνυφασμένα με το όνομα του μαγαζιού, AVOCADO.

• Το κυρίως πιάτο ήταν πέννες με αβοκάντο (13.60). Ένα χορταστικό και ποιοτικό έδεσμα, σε βαθύ άσπρο πιάτο που ξεχείλιζε, και περιείχε πέννες, μοτσαρέλα, και κομμάτια από αβοκάντο, με ψητό σκόρο, κρεμμύδι, κολοκυθάκι, μπρόκολο και τη δέουσα κρέμα γάλακτος. Το θεωρώ απ’ τα καλύτερα που έχω δοκιμάσει.

• Για επιδόρπιο πήρα επίσης μια τριγωνική τάρτα σοκολάτα με αβοκάντο (8.10), που ήταν επίσης εκλεκτό γλυκό, φτιαγμένο από κακάο, αβοκάντο, λάδι καρύδας και σιρόπι αγαύης.

Πλήρωσα συνολικά 21.70 €, απολαμβάνοντας ένα εκλεκτό χορτοφαγικό γεύμα!

Το AVOCADO παραμένει σημείο χορτοφαγικής αναφοράς για την Πρωτεύουσα, πάντοτε τίγκα στον κόσμο και πολύ λειτουργικό, χάρτη στο υποδειγματικό του service, όλα αυτά τα χρόνια.

Επομένως, προτείνεται ανεπιφύλακτα για μια ανάλογη εμπειρία, ειδικά όταν βρεθείτε στο Κέντρο της Αθήνας, μόνοι σας για δουλειές, είτε με την παρέα σας για βραδινή ή άλλη ψυχαγωγική εξόρμηση!

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη piperman.


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

10 Σεπ 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
17-25

Παρότι δεύτερο, σtην ουσία παραμένει σταθερά το πρώτο και καλύτερο. Αναφέρομαι στα χορτοφαγικά εστιατόρια, που καλό είναι να τα εντάξουμε και στο site μας, το δε συγκεκριμένο είναι το AVOCADO, το οποίο επισκέφθηκα πάλι σήμερα Τρίτη 10 Σεπτέμβρη, το μεσημέρι γύρω στις 2.30 μ. μ.

Θα μου επιτρέψετε να αρχίσω με την προσφιλή μου στατιστική εισαγωγή στο θέμα της χορτοφαγικής εστίασης. Όλα ξεκίνησαν τις δεκαετίες του 60 και 70 με τους ‘νέους χορτοφάγους’ και τους ‘οικολόγους χορτοφάγους’. Με την αλλαγή του αιώνα, καθιερώθηκαν οι vegan, που αποκλείουν εντελώς τα ζωικά προϊόντα και οι vegetarian που αποδέχονται κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων και αυγών. Οι οπαδοί τους πολλαπλασιάζονται παγκοσμίως εκρηκτικά, αφού ένα ποσοστό 5%, δηλ. περί τα 375 εκατομμύρια κατά το 2014, ανήκουν ήδη σ’ αυτή την κατηγορία.

Το WIKIPEDIA μάλιστα αναφέρει τα σχετικά ποσοστά των απανταχού χορτοφάγων, με τα σκήπτρα φυσικά να τα κατέχει σταθερά η Ινδία, με ένα ποσοστό μεταξύ 30 και 40%, για λόγους κουλτούρας και θρησκευτικών πεποιθήσεων. Μεταξύ 10 και 20% ακολουθούν το Μεξικό, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Βραζιλία, Ισραήλ και Ελβετία, ενώ κάτω του 10% είναι πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ΗΠΑ, Ιαπωνία και Αργεντινή.

Η Ελλάδα μας, με οβελίες και σουβλάκια, έχει ακόμη δρόμο μπροστά της, αφού ελλείψει σχετικών στοιχείων, το σχετικό % χορτοφάγων εκτιμάται κάτω του 1%!

Ωστόσο, ενώ με το γύρισμα του αιώνα, υπήρχε πρωτοπόρο στην Πλάκα το εστιατόριο EDEN, όπως θα θυμούνται οι πιο παλιοί, και το AVOCADO, έρχεται δεύτερο κατά σειρά, αφού λειτουργεί απ’ το 2011, ήδη κατά το τέλος της παρούσας δεκαετίας τα σχετικά εστιατόρια δεκαπλασιάστηκαν, με τα: ΓΗ, HEALTH BITES, LIME BISTROT, MAMA TIERRA, VEGAN NATION, PEAS, COOKOUMELA, FALAFEL HOUSE & VEGAN BEAT, ενώ λειτουργούν και ισάριθμα vegan καφέ-μπαρ και μαγαζιά!

Το AVOCADO ήταν σήμερα το μεσημέρι τελείως γεμάτο και χρειάστηκα 10 περίπου λεπτά αναμονή για τραπέζι. Ο Ιρανός Eraj είναι πάντα ο ιδιοκτήτης του, και ο Παναγιώτης που με εξυπηρέτησε, πάντα αεικίνητος και ευγενής, παραμένει απ’ την αρχή η ψυχή του μαγαζιού, και υπόδειγμα για τους τρεις νεαρούς σερβιτόρους που εξυπηρετούν τους Έλληνες και ξένους πελάτες.

Λειτουργούν τις καθημερινές 12.00-23.00, Σάββατο 11.00-23.00, Κυριακή δε, 12.00-19.00.
Ο χώρος είναι στενόμακρος, φωτεινός και διαμπερής μεταξύ Νίκης και Σκούφου, και έχει χωρητικότητα 50 περίπου ατόμων στο ισόγειο, το πατάρι (συμπεριλαμβανομένων και 3 εξωτερικών τραπεζιών στο πεζοδρόμιο της Νίκης).
Η κουζίνα, της οποίας προΐστατο ο έμπειρος Abdul, βρίσκεται στο πατάρι, ενώ τα 2 καθαρά WC, είναι στο υπόγειο.
Μουσική ακούγονταν instrumental lounge, με διάφορα κομμάτια τζαζ, κ. λπ.

Το μενού, που υπάρχει τώρα και ηλεκτρονικά, περιλαμβάνει σχεδόν ό, τι εντάσσεται στην εν λόγω κατηγορία, δηλ. 15 ορεκτικά και σαλάτες, 2 σούπες, καθώς και διάφορα burgers, πιάτα με ρύζι, ζυμαρικά, πίτσες και 6 επιδόρπια, σε τιμές ανάλογες της ποιότητας του μαγαζιού.
Επίσης, 4-5 κρασιά εμφιαλωμένα, ποτήρι house wine, ισάριθμες μπύρες, χυμούς, smoothies και ποικιλία αφεψημάτων.
Υπάρχει επίσης και δυνατότητα take away, καθώς και γειτονικού delivery, με ελαφρώς μειωμένες τιμές.

Εγώ λοιπόν ζήτησα δυο πιάτα, συνυφασμένα με το όνομα του μαγαζιού, AVOCADO.

• Το κυρίως πιάτο ήταν πέννες με αβοκάντο (13.60). Ένα χορταστικό και ποιοτικό έδεσμα, σε βαθύ άσπρο πιάτο που ξεχείλιζε, και περιείχε πέννες, μοτσαρέλα, και κομμάτια από αβοκάντο, με ψητό σκόρο, κρεμμύδι, κολοκυθάκι, μπρόκολο και τη δέουσα κρέμα γάλακτος. Το θεωρώ απ’ τα καλύτερα που έχω δοκιμάσει.

• Για επιδόρπιο πήρα επίσης μια τριγωνική τάρτα σοκολάτα με αβοκάντο (8.10), που ήταν επίσης εκλεκτό γλυκό, φτιαγμένο από κακάο, αβοκάντο, λάδι καρύδας και σιρόπι αγαύης.

Πλήρωσα συνολικά 21.70 €, απολαμβάνοντας ένα εκλεκτό χορτοφαγικό γεύμα!

Το AVOCADO παραμένει σημείο χορτοφαγικής αναφοράς για την Πρωτεύουσα, πάντοτε τίγκα στον κόσμο και πολύ λειτουργικό, χάρτη στο υποδειγματικό του service, όλα αυτά τα χρόνια.

Επομένως, προτείνεται ανεπιφύλακτα για μια ανάλογη εμπειρία, ειδικά όταν βρεθείτε στο Κέντρο της Αθήνας, μόνοι σας για δουλειές, είτε με την παρέα σας για βραδινή ή άλλη ψυχαγωγική εξόρμηση!

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη piperman.


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

piperman

Τρίτη 12 Νοεμβρίου

Γεύση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Εξυπηρέτηση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Χώρος

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0

Value for money

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

€ / Άτομο

17-25

Παρότι δεύτερο, σtην ουσία παραμένει σταθερά το πρώτο και καλύτερο. Αναφέρομαι στα χορτοφαγικά εστιατόρια, που καλό είναι να τα εντάξουμε και στο site μας, το δε συγκεκριμένο είναι το AVOCADO, το οποίο επισκέφθηκα πάλι σήμερα Τρίτη 10 Σεπτέμβρη, το μεσημέρι γύρω στις 2.30 μ. μ.

Θα μου επιτρέψετε να αρχίσω με την προσφιλή μου στατιστική εισαγωγή στο θέμα της χορτοφαγικής εστίασης. Όλα ξεκίνησαν τις δεκαετίες του 60 και 70 με τους ‘νέους χορτοφάγους’ και τους ‘οικολόγους χορτοφάγους’. Με την αλλαγή του αιώνα, καθιερώθηκαν οι vegan, που αποκλείουν εντελώς τα ζωικά προϊόντα και οι vegetarian που αποδέχονται κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων και αυγών. Οι οπαδοί τους πολλαπλασιάζονται παγκοσμίως εκρηκτικά, αφού ένα ποσοστό 5%, δηλ. περί τα 375 εκατομμύρια κατά το 2014, ανήκουν ήδη σ’ αυτή την κατηγορία.

Το WIKIPEDIA μάλιστα αναφέρει τα σχετικά ποσοστά των απανταχού χορτοφάγων, με τα σκήπτρα φυσικά να τα κατέχει σταθερά η Ινδία, με ένα ποσοστό μεταξύ 30 και 40%, για λόγους κουλτούρας και θρησκευτικών πεποιθήσεων. Μεταξύ 10 και 20% ακολουθούν το Μεξικό, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Βραζιλία, Ισραήλ και Ελβετία, ενώ κάτω του 10% είναι πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ΗΠΑ, Ιαπωνία και Αργεντινή.

Η Ελλάδα μας, με οβελίες και σουβλάκια, έχει ακόμη δρόμο μπροστά της, αφού ελλείψει σχετικών στοιχείων, το σχετικό % χορτοφάγων εκτιμάται κάτω του 1%!

Ωστόσο, ενώ με το γύρισμα του αιώνα, υπήρχε πρωτοπόρο στην Πλάκα το εστιατόριο EDEN, όπως θα θυμούνται οι πιο παλιοί, και το AVOCADO, έρχεται δεύτερο κατά σειρά, αφού λειτουργεί απ’ το 2011, ήδη κατά το τέλος της παρούσας δεκαετίας τα σχετικά εστιατόρια δεκαπλασιάστηκαν, με τα: ΓΗ, HEALTH BITES, LIME BISTROT, MAMA TIERRA, VEGAN NATION, PEAS, COOKOUMELA, FALAFEL HOUSE & VEGAN BEAT, ενώ λειτουργούν και ισάριθμα vegan καφέ-μπαρ και μαγαζιά!

Το AVOCADO ήταν σήμερα το μεσημέρι τελείως γεμάτο και χρειάστηκα 10 περίπου λεπτά αναμονή για τραπέζι. Ο Ιρανός Eraj είναι πάντα ο ιδιοκτήτης του, και ο Παναγιώτης που με εξυπηρέτησε, πάντα αεικίνητος και ευγενής, παραμένει απ’ την αρχή η ψυχή του μαγαζιού, και υπόδειγμα για τους τρεις νεαρούς σερβιτόρους που εξυπηρετούν τους Έλληνες και ξένους πελάτες.

Λειτουργούν τις καθημερινές 12.00-23.00, Σάββατο 11.00-23.00, Κυριακή δε, 12.00-19.00.
Ο χώρος είναι στενόμακρος, φωτεινός και διαμπερής μεταξύ Νίκης και Σκούφου, και έχει χωρητικότητα 50 περίπου ατόμων στο ισόγειο, το πατάρι (συμπεριλαμβανομένων και 3 εξωτερικών τραπεζιών στο πεζοδρόμιο της Νίκης).
Η κουζίνα, της οποίας προΐστατο ο έμπειρος Abdul, βρίσκεται στο πατάρι, ενώ τα 2 καθαρά WC, είναι στο υπόγειο.
Μουσική ακούγονταν instrumental lounge, με διάφορα κομμάτια τζαζ, κ. λπ.

Το μενού, που υπάρχει τώρα και ηλεκτρονικά, περιλαμβάνει σχεδόν ό, τι εντάσσεται στην εν λόγω κατηγορία, δηλ. 15 ορεκτικά και σαλάτες, 2 σούπες, καθώς και διάφορα burgers, πιάτα με ρύζι, ζυμαρικά, πίτσες και 6 επιδόρπια, σε τιμές ανάλογες της ποιότητας του μαγαζιού.
Επίσης, 4-5 κρασιά εμφιαλωμένα, ποτήρι house wine, ισάριθμες μπύρες, χυμούς, smoothies και ποικιλία αφεψημάτων.
Υπάρχει επίσης και δυνατότητα take away, καθώς και γειτονικού delivery, με ελαφρώς μειωμένες τιμές.

Εγώ λοιπόν ζήτησα δυο πιάτα, συνυφασμένα με το όνομα του μαγαζιού, AVOCADO.

• Το κυρίως πιάτο ήταν πέννες με αβοκάντο (13.60). Ένα χορταστικό και ποιοτικό έδεσμα, σε βαθύ άσπρο πιάτο που ξεχείλιζε, και περιείχε πέννες, μοτσαρέλα, και κομμάτια από αβοκάντο, με ψητό σκόρο, κρεμμύδι, κολοκυθάκι, μπρόκολο και τη δέουσα κρέμα γάλακτος. Το θεωρώ απ’ τα καλύτερα που έχω δοκιμάσει.

• Για επιδόρπιο πήρα επίσης μια τριγωνική τάρτα σοκολάτα με αβοκάντο (8.10), που ήταν επίσης εκλεκτό γλυκό, φτιαγμένο από κακάο, αβοκάντο, λάδι καρύδας και σιρόπι αγαύης.

Πλήρωσα συνολικά 21.70 €, απολαμβάνοντας ένα εκλεκτό χορτοφαγικό γεύμα!

Το AVOCADO παραμένει σημείο χορτοφαγικής αναφοράς για την Πρωτεύουσα, πάντοτε τίγκα στον κόσμο και πολύ λειτουργικό, χάρτη στο υποδειγματικό του service, όλα αυτά τα χρόνια.

Επομένως, προτείνεται ανεπιφύλακτα για μια ανάλογη εμπειρία, ειδικά όταν βρεθείτε στο Κέντρο της Αθήνας, μόνοι σας για δουλειές, είτε με την παρέα σας για βραδινή ή άλλη ψυχαγωγική εξόρμηση!

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη piperman.


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.