Loader

28 Νοε 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
17-25

Σήμερα Τετάρτη 27/11 επισκέφθηκα στις 5 το απόγευμα την αγαπημένη μου πιάτσα της Ακρόπολης-Μακρυγιάννη, επιλέγοντας πάλι το γαστρονομικό ελληνικό εστιατόριο BALCONY (B), έχοντας μάλιστα πληροφορηθεί ότι ο νέος επικεφαλής της κουζίνας είναι τώρα ο σεφ Γιώργος Ιωάννου, του οποίου τις μαγειρικές ικανότητες είχα εκτιμήσει παλιότερα στο Πρυτανείον, ομολογώ δε ότι τις έχει εν τω μεταξύ εξελίξει, με την εμπειρία και την πάροδο του χρόνου.
Το μαγαζί είναι καθημερινά ανοιχτό από το μεσημέρι μέχρι 01.00.

Το Β, δύο χρόνια μετά, αποπνέει την ίδια εξαίρετη αύρα, στεγασμένο στο διώροφο νεοκλασικό με το ομώνυμο μπαλκόνι του 2ου ορόφου και την εκπληκτική θέα στο Μουσείο Ακρόπολης και τα πέριξ. Εμείς καθίσαμε στη σάλα του 1ου ορόφου, χωρητικότητας περίπου 40 ατόμων, που ήταν αρκετά ήσυχη και λόγω της ώρας. Εξυπηρετούνταν δύο ακόμη τραπέζια με τουρίστες και γενικώς υπήρχε άνεση για την απόλαυση του φαγητού.

Τον ευπρεπή χώρο, με τις 2 πεντακάθαρες τουαλέτες και την εντυπωσιακή λευκή μαρμάρινη γούρνα-νιπτήρα, τον έχω ήδη περιγράψει στην προηγούμενη κριτική μου του 2017. Μουσική ακούγαμε απαλά κομμάτια τζαζ.

Στο σέρβις η Ειρήνη -που ήταν προηγουμένως στη Λυκόβρυση- και μια ακόμη νεαρή φιλιππινέζα σερβιτόρα ήταν πολύ ευγενικές, πρόθυμες και προπαντός ιδιαίτερα κατατοπιστικές, όσον αφορά όλα τα πιάτα του μενού και τα συνοδευτικά τους. Όλα δε τα πιάτα έφθαναν στους σωστούς χρόνους.

Το μενού έχει ανανεωθεί απ’ τον νέο σεφ και περιλαμβάνει: καμιά 10αριά ορεκτικά, από 7 € για τη σούπα ημέρας μέχρι 15 € για αθηναϊκή με μπλε καβούρι ή χτένια αλά πολίτα, 4 σαλάτες στα 9 € περίπου, και 10 κύρια πιάτα από 13 € (ριζότο μανιταριών) μέχρι 31 € για μοσχάρι Black Angus σούβλας. Επίσης 4 γλυκά, από 6-8 €, όπου ξεχωρίζει η πάβλοβα με σορμπέ αγριοκέρασο και το ganache πικρής σοκολάτας με παγωτό σοκολάτα-πιπέρι! Πάντως, για τις γιορτές ετοιμάζουν το χειμωνιάτικο μενού, με την προσθήκη διάφορων νέων πιάτων.

Η λίστα κρασιών, με κάποια αύξηση τιμών πρόσφατα, περιλαμβάνει 14 λευκά κρασιά, από 15-67 € (για το Σαντορινιό Νυχτέρι του Χατζηδάκη / στις κάβες ~ 31-35 €), 6 ροζέ από 23-36 € και 12 κόκκινα από 15-45 €, καθώς και 5 αφρώδεις οίνους, σε τιμές από 19-100 € περίπου (για τις γαλλικές σαμπάνιες).

Εμείς λοιπόν δοκιμάσαμε τα εξής πιάτα:
• Αρχικά ήρθε νερό εμφιαλωμένο Ζαγόρι (2) και ψωμί λευκό και σικάλεως, με ελίτσες και ελαιόλαδο (2).
• Στην αρχή μοιραστήκαμε το ορεκτικό ημέρας, που ήταν γιουβαρλάκια σφυρίδας: τέσσερα νόστιμα κομμάτια με σαφράν και σος καρώτου (14).
• Ο φίλος μου πήρε κατόπιν για κυρίως το πιάτο ημέρας, ένα φιλέτο τσιπούρας με γέμιση από στρώση παστουρμά Καππαδοκίας, σε βάση ρεβιθάδας Λήμνου και σος λεμονιού (19). Το δοκίμασα και εγώ και το βρήκα εξαιρετικό. Το συγκεκριμένο πιάτο, όπως μας είπαν, θα ενταχθεί προσεχώς στο χειμερινό μενού τους.
• Εγώ πήρα μια μερίδα ριζότο με άγρια μανιτάρια, τρομπέτα και κανθαρέλα (13). Είχε λίγο λάδι τρούφας, ήταν σωστά χυλωμένο και πραγματικά έλιωνε στο στόμα, αποδεικνύοντας την αξία του σεφ!
• Για γλυκό μοιραστήκαμε την αποδομημένη πάβλοβα, την οποία μάλιστα ο ευγενής σεφ μας την πρόσφερε. Ήταν 8 μικρές μπάλες από λευκή σοκολάτα και γιαούρτι, γύρω από κομματάκια και σος βατόμουρου. Παραδίπλα υπήρχε μια στρογγυλή μπάλα από παγωτό αγριοκέρασο, πάνω σε βάση τριμμένης λευκής σοκολάτας. Το αποτέλεσμα δεν ήταν μόνο ένας ωραίος πίνακας ζωγραφικής, αλλά προπαντός ένας συνδυασμός μοναδικής γλυκιάς επίγευσης. Εύγε σεφ, άξιε τώρα πλέον για ένα τεσσάρι!

Πληρώσαμε 50 € (κατ’ άτομο κατηγορία 17/25 €), απολαμβάνοντας ένα εξαιρετικό δείγμα σύγχρονης νεοελληνικής κουζίνας, η οποία καθημερινά εκπροσωπείται τώρα επάξια σε διάφορες γωνιές της πατρίδας μας!

Προτείνεται, λοιπόν, ανεπιφύλακτα, εξ ού και τα φουλ τεσσάρια της βαθμολογίας μου, για μια έξοδό σας στην τόσο δημοφιλή για Έλληνες και ξένους τουριστική αυτή περιοχή της Πρωτεύουσάς μας. Εραστές της γαστρονομίας σπεύσατε!

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη piperman.


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

28 Νοε 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
17-25

Σήμερα Τετάρτη 27/11 επισκέφθηκα στις 5 το απόγευμα την αγαπημένη μου πιάτσα της Ακρόπολης-Μακρυγιάννη, επιλέγοντας πάλι το γαστρονομικό ελληνικό εστιατόριο BALCONY (B), έχοντας μάλιστα πληροφορηθεί ότι ο νέος επικεφαλής της κουζίνας είναι τώρα ο σεφ Γιώργος Ιωάννου, του οποίου τις μαγειρικές ικανότητες είχα εκτιμήσει παλιότερα στο Πρυτανείον, ομολογώ δε ότι τις έχει εν τω μεταξύ εξελίξει, με την εμπειρία και την πάροδο του χρόνου.
Το μαγαζί είναι καθημερινά ανοιχτό από το μεσημέρι μέχρι 01.00.

Το Β, δύο χρόνια μετά, αποπνέει την ίδια εξαίρετη αύρα, στεγασμένο στο διώροφο νεοκλασικό με το ομώνυμο μπαλκόνι του 2ου ορόφου και την εκπληκτική θέα στο Μουσείο Ακρόπολης και τα πέριξ. Εμείς καθίσαμε στη σάλα του 1ου ορόφου, χωρητικότητας περίπου 40 ατόμων, που ήταν αρκετά ήσυχη και λόγω της ώρας. Εξυπηρετούνταν δύο ακόμη τραπέζια με τουρίστες και γενικώς υπήρχε άνεση για την απόλαυση του φαγητού.

Τον ευπρεπή χώρο, με τις 2 πεντακάθαρες τουαλέτες και την εντυπωσιακή λευκή μαρμάρινη γούρνα-νιπτήρα, τον έχω ήδη περιγράψει στην προηγούμενη κριτική μου του 2017. Μουσική ακούγαμε απαλά κομμάτια τζαζ.

Στο σέρβις η Ειρήνη -που ήταν προηγουμένως στη Λυκόβρυση- και μια ακόμη νεαρή φιλιππινέζα σερβιτόρα ήταν πολύ ευγενικές, πρόθυμες και προπαντός ιδιαίτερα κατατοπιστικές, όσον αφορά όλα τα πιάτα του μενού και τα συνοδευτικά τους. Όλα δε τα πιάτα έφθαναν στους σωστούς χρόνους.

Το μενού έχει ανανεωθεί απ’ τον νέο σεφ και περιλαμβάνει: καμιά 10αριά ορεκτικά, από 7 € για τη σούπα ημέρας μέχρι 15 € για αθηναϊκή με μπλε καβούρι ή χτένια αλά πολίτα, 4 σαλάτες στα 9 € περίπου, και 10 κύρια πιάτα από 13 € (ριζότο μανιταριών) μέχρι 31 € για μοσχάρι Black Angus σούβλας. Επίσης 4 γλυκά, από 6-8 €, όπου ξεχωρίζει η πάβλοβα με σορμπέ αγριοκέρασο και το ganache πικρής σοκολάτας με παγωτό σοκολάτα-πιπέρι! Πάντως, για τις γιορτές ετοιμάζουν το χειμωνιάτικο μενού, με την προσθήκη διάφορων νέων πιάτων.

Η λίστα κρασιών, με κάποια αύξηση τιμών πρόσφατα, περιλαμβάνει 14 λευκά κρασιά, από 15-67 € (για το Σαντορινιό Νυχτέρι του Χατζηδάκη / στις κάβες ~ 31-35 €), 6 ροζέ από 23-36 € και 12 κόκκινα από 15-45 €, καθώς και 5 αφρώδεις οίνους, σε τιμές από 19-100 € περίπου (για τις γαλλικές σαμπάνιες).

Εμείς λοιπόν δοκιμάσαμε τα εξής πιάτα:
• Αρχικά ήρθε νερό εμφιαλωμένο Ζαγόρι (2) και ψωμί λευκό και σικάλεως, με ελίτσες και ελαιόλαδο (2).
• Στην αρχή μοιραστήκαμε το ορεκτικό ημέρας, που ήταν γιουβαρλάκια σφυρίδας: τέσσερα νόστιμα κομμάτια με σαφράν και σος καρώτου (14).
• Ο φίλος μου πήρε κατόπιν για κυρίως το πιάτο ημέρας, ένα φιλέτο τσιπούρας με γέμιση από στρώση παστουρμά Καππαδοκίας, σε βάση ρεβιθάδας Λήμνου και σος λεμονιού (19). Το δοκίμασα και εγώ και το βρήκα εξαιρετικό. Το συγκεκριμένο πιάτο, όπως μας είπαν, θα ενταχθεί προσεχώς στο χειμερινό μενού τους.
• Εγώ πήρα μια μερίδα ριζότο με άγρια μανιτάρια, τρομπέτα και κανθαρέλα (13). Είχε λίγο λάδι τρούφας, ήταν σωστά χυλωμένο και πραγματικά έλιωνε στο στόμα, αποδεικνύοντας την αξία του σεφ!
• Για γλυκό μοιραστήκαμε την αποδομημένη πάβλοβα, την οποία μάλιστα ο ευγενής σεφ μας την πρόσφερε. Ήταν 8 μικρές μπάλες από λευκή σοκολάτα και γιαούρτι, γύρω από κομματάκια και σος βατόμουρου. Παραδίπλα υπήρχε μια στρογγυλή μπάλα από παγωτό αγριοκέρασο, πάνω σε βάση τριμμένης λευκής σοκολάτας. Το αποτέλεσμα δεν ήταν μόνο ένας ωραίος πίνακας ζωγραφικής, αλλά προπαντός ένας συνδυασμός μοναδικής γλυκιάς επίγευσης. Εύγε σεφ, άξιε τώρα πλέον για ένα τεσσάρι!

Πληρώσαμε 50 € (κατ’ άτομο κατηγορία 17/25 €), απολαμβάνοντας ένα εξαιρετικό δείγμα σύγχρονης νεοελληνικής κουζίνας, η οποία καθημερινά εκπροσωπείται τώρα επάξια σε διάφορες γωνιές της πατρίδας μας!

Προτείνεται, λοιπόν, ανεπιφύλακτα, εξ ού και τα φουλ τεσσάρια της βαθμολογίας μου, για μια έξοδό σας στην τόσο δημοφιλή για Έλληνες και ξένους τουριστική αυτή περιοχή της Πρωτεύουσάς μας. Εραστές της γαστρονομίας σπεύσατε!

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη piperman.


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

Etable

piperman

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου

Γεύση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Εξυπηρέτηση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Χώρος

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Value for money

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

€ / Άτομο

17-25

Σήμερα Τετάρτη 27/11 επισκέφθηκα στις 5 το απόγευμα την αγαπημένη μου πιάτσα της Ακρόπολης-Μακρυγιάννη, επιλέγοντας πάλι το γαστρονομικό ελληνικό εστιατόριο BALCONY (B), έχοντας μάλιστα πληροφορηθεί ότι ο νέος επικεφαλής της κουζίνας είναι τώρα ο σεφ Γιώργος Ιωάννου, του οποίου τις μαγειρικές ικανότητες είχα εκτιμήσει παλιότερα στο Πρυτανείον, ομολογώ δε ότι τις έχει εν τω μεταξύ εξελίξει, με την εμπειρία και την πάροδο του χρόνου.
Το μαγαζί είναι καθημερινά ανοιχτό από το μεσημέρι μέχρι 01.00.

Το Β, δύο χρόνια μετά, αποπνέει την ίδια εξαίρετη αύρα, στεγασμένο στο διώροφο νεοκλασικό με το ομώνυμο μπαλκόνι του 2ου ορόφου και την εκπληκτική θέα στο Μουσείο Ακρόπολης και τα πέριξ. Εμείς καθίσαμε στη σάλα του 1ου ορόφου, χωρητικότητας περίπου 40 ατόμων, που ήταν αρκετά ήσυχη και λόγω της ώρας. Εξυπηρετούνταν δύο ακόμη τραπέζια με τουρίστες και γενικώς υπήρχε άνεση για την απόλαυση του φαγητού.

Τον ευπρεπή χώρο, με τις 2 πεντακάθαρες τουαλέτες και την εντυπωσιακή λευκή μαρμάρινη γούρνα-νιπτήρα, τον έχω ήδη περιγράψει στην προηγούμενη κριτική μου του 2017. Μουσική ακούγαμε απαλά κομμάτια τζαζ.

Στο σέρβις η Ειρήνη -που ήταν προηγουμένως στη Λυκόβρυση- και μια ακόμη νεαρή φιλιππινέζα σερβιτόρα ήταν πολύ ευγενικές, πρόθυμες και προπαντός ιδιαίτερα κατατοπιστικές, όσον αφορά όλα τα πιάτα του μενού και τα συνοδευτικά τους. Όλα δε τα πιάτα έφθαναν στους σωστούς χρόνους.

Το μενού έχει ανανεωθεί απ’ τον νέο σεφ και περιλαμβάνει: καμιά 10αριά ορεκτικά, από 7 € για τη σούπα ημέρας μέχρι 15 € για αθηναϊκή με μπλε καβούρι ή χτένια αλά πολίτα, 4 σαλάτες στα 9 € περίπου, και 10 κύρια πιάτα από 13 € (ριζότο μανιταριών) μέχρι 31 € για μοσχάρι Black Angus σούβλας. Επίσης 4 γλυκά, από 6-8 €, όπου ξεχωρίζει η πάβλοβα με σορμπέ αγριοκέρασο και το ganache πικρής σοκολάτας με παγωτό σοκολάτα-πιπέρι! Πάντως, για τις γιορτές ετοιμάζουν το χειμωνιάτικο μενού, με την προσθήκη διάφορων νέων πιάτων.

Η λίστα κρασιών, με κάποια αύξηση τιμών πρόσφατα, περιλαμβάνει 14 λευκά κρασιά, από 15-67 € (για το Σαντορινιό Νυχτέρι του Χατζηδάκη / στις κάβες ~ 31-35 €), 6 ροζέ από 23-36 € και 12 κόκκινα από 15-45 €, καθώς και 5 αφρώδεις οίνους, σε τιμές από 19-100 € περίπου (για τις γαλλικές σαμπάνιες).

Εμείς λοιπόν δοκιμάσαμε τα εξής πιάτα:
• Αρχικά ήρθε νερό εμφιαλωμένο Ζαγόρι (2) και ψωμί λευκό και σικάλεως, με ελίτσες και ελαιόλαδο (2).
• Στην αρχή μοιραστήκαμε το ορεκτικό ημέρας, που ήταν γιουβαρλάκια σφυρίδας: τέσσερα νόστιμα κομμάτια με σαφράν και σος καρώτου (14).
• Ο φίλος μου πήρε κατόπιν για κυρίως το πιάτο ημέρας, ένα φιλέτο τσιπούρας με γέμιση από στρώση παστουρμά Καππαδοκίας, σε βάση ρεβιθάδας Λήμνου και σος λεμονιού (19). Το δοκίμασα και εγώ και το βρήκα εξαιρετικό. Το συγκεκριμένο πιάτο, όπως μας είπαν, θα ενταχθεί προσεχώς στο χειμερινό μενού τους.
• Εγώ πήρα μια μερίδα ριζότο με άγρια μανιτάρια, τρομπέτα και κανθαρέλα (13). Είχε λίγο λάδι τρούφας, ήταν σωστά χυλωμένο και πραγματικά έλιωνε στο στόμα, αποδεικνύοντας την αξία του σεφ!
• Για γλυκό μοιραστήκαμε την αποδομημένη πάβλοβα, την οποία μάλιστα ο ευγενής σεφ μας την πρόσφερε. Ήταν 8 μικρές μπάλες από λευκή σοκολάτα και γιαούρτι, γύρω από κομματάκια και σος βατόμουρου. Παραδίπλα υπήρχε μια στρογγυλή μπάλα από παγωτό αγριοκέρασο, πάνω σε βάση τριμμένης λευκής σοκολάτας. Το αποτέλεσμα δεν ήταν μόνο ένας ωραίος πίνακας ζωγραφικής, αλλά προπαντός ένας συνδυασμός μοναδικής γλυκιάς επίγευσης. Εύγε σεφ, άξιε τώρα πλέον για ένα τεσσάρι!

Πληρώσαμε 50 € (κατ’ άτομο κατηγορία 17/25 €), απολαμβάνοντας ένα εξαιρετικό δείγμα σύγχρονης νεοελληνικής κουζίνας, η οποία καθημερινά εκπροσωπείται τώρα επάξια σε διάφορες γωνιές της πατρίδας μας!

Προτείνεται, λοιπόν, ανεπιφύλακτα, εξ ού και τα φουλ τεσσάρια της βαθμολογίας μου, για μια έξοδό σας στην τόσο δημοφιλή για Έλληνες και ξένους τουριστική αυτή περιοχή της Πρωτεύουσάς μας. Εραστές της γαστρονομίας σπεύσατε!

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη piperman.


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.