Loader

18 Φεβ 2020

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Την Κυριακή 16/2 το μεσημέρι ήμουνα με ένα φίλο μου στην Κηφισιά και, έχοντας ακούσει τα καλύτερα για το συγκεκριμένο coffee-restaurant-bar, μετά από τηλεφωνική κράτηση, επισκεφθήκαμε το ARTISANAL (A), το οποίο λειτουργεί στο Ζηρίνειο απ’ τον Δεκέμβρη του 2014, στον ίδιο χώρο όπου για τρεις περίπου δεκαετίες στεγάζονταν το JOURFIXE!

Ιδιοκτήτες του Α είναι ο δημοφιλής παρουσιαστής Φώτης Σεργουλόπουλος με τον Βαγγέλη Γερασίμου, που επίσης έχουν το γνωστό club SHAMONE στο Γκάζι.
Το Α λειτουργεί καθημερινά από 11.00 μέχρι 03.00, στον φωτεινό ισόγειο χώρο, κυρίως για ποτά και σνακ, ενώ για φαγητό, στον 1ο όροφο.
Το όμορφο διατηρητέο διώροφο κτίριο ήταν μια αστική κατοικία απ’ τις αρχές του 1900, που στον κήπο της δέσποζαν ψευδοακακίες και ροβίνιες, δένδρα που εμπλουτίστηκαν με πληθώρα φυτών και λουλουδιών απ’ τον αρχιτέκτονα τοπίου, Κάρολο Χανικιάν, ο οποίος σε συνδυασμό με τους αρχιτέκτονες και διακοσμητές του χώρου κατάφεραν να πετύχουν ένα άριστο αισθητικό αποτέλεσμα!

Στο χώρο αυτόν, ένα χάρμα οφθαλμών, τόσο η ποιότητα του φαγητού όσο και η εξυπηρέτηση είναι εξίσου άψογες. Πρόκειται για γαστρονομία υψηλού επιπέδου, χάρη στον Λαρισαίο σεφ Δημήτρη Δημητριάδη, ο οποίος είχε θητεύσει στο φημισμένο NOMA του Δανού Ρενέ Ρετζέπι στην Κοπεγχάγη, αλλά και στα αθηναϊκά αστεράτα CIBUS, HYTRA & NABUCCO! Τίποτα λοιπόν δεν είναι τυχαίο!
Εξάλλου, το μπαρ επιμελείται ο Δημήτρης Κιάκος, του δημοφιλούς GIN JOINT της Πλατείας Καρύτση, που εδώ διαπρέπει με πρωτότυπα κοκτέιλ κ. λπ.

Δυο λόγια λοιπόν για τον χώρο, που το καλοκαίρι ανοίγει και στην είσοδο του οποίου δεσπόζει ένα εντυπωσιακό κόκκινο κάθισμα - αιώρα με τριαντάφυλλα! Το φωτεινό ισόγειο ήταν γεμάτο από νεανικές παρέες που απολάμβαναν νωχελικά το ποτάκι τους, ενώ εμείς οδηγηθήκαμε στον 1ο όροφο, όπου βασικά σερβίρεται το φαγητό. Και εδώ οι παρέες ήταν εφηβικές και νεανικές, με εξαίρεση δυο τραπέζια όπου έτρωγαν οικογένειες - νεαροί γονείς με τα παιδιά τους.

Εδώ επικρατεί μια εξόχως ρομαντική ρετρό ατμόσφαιρα δεκαετίας 70, απόλυτα εναρμονισμένη με αντίστοιχη μουσική lounge. Ανεβαίνοντας απ’ τη σκάλα βλέπεις μπροστά σου τον κατάμεστο χώρο του μπαρ, ενώ όλη η υπόλοιπη αίθουσα είναι γεμάτη από ποικιλόμορφα τραπεζοκαθίσματα, που ωστόσο ταιριάζουν αρμονικά σαν σύνολο. Κυριαρχεί το ξύλο, στα τραπέζια, το δάπεδο και τη στέγη με τα δοκάρια, τα βελούδινα καθίσματα, το αναμμένο μεγάλο τζάκι, το εξαίσιο σκρίνιο με τις πεταλούδες, τα πορτατίφ, οι στρογγυλοί πολυέλαιοι, καθώς και οι μοντέρνοι πίνακες στους τοίχους, χρώματος ώχρας. Ο χαμηλός φωτισμός εναλλάσσονταν με τις φωτεινές ακτίνες του ήλιου απ’ τα παραθυρόφυλλα, και το όλο ντεκόρ ήταν μαγευτικό!
Επίσης υπάρχει και μια ειδυλλιακή γωνίτσα για τους καπνιστές, ένα μπαλκονάκι, ανεβαίνοντας δεξιά, ό, τι πρέπει για τους νεαρούς θεριακλήδες!
Εξάλλου, κατεβαίνοντας δεξιά, υπάρχουν 2+2 πεντακάθαρες τουαλέτες, με ωραία διακόσμηση και τον ανάλογο εξοπλισμό, απόλυτα εναρμονισμένες με το όλο περιβάλλον.

Μείναμε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι και απ’ την εξυπηρέτηση, που την είχαν αναλάβει τρεις ευγενέστατες νεαρές, οι οποίες ήταν ενήμερες στα του φαγητού και πρόθυμες να μας εξυπηρετήσουν στους σωστούς χρόνους. Φορούσαν όλες μαύρες στολές (παντελόνια τζιν, μπλούζες και ποδιές) και, παρά την κίνηση στην κατάμεστη αίθουσα, τα κατάφερναν μια χαρά με το σερβίρισμα, με αποτέλεσμα να μην ακουστεί το παραμικρό παράπονο τριγύρω μας!

Όσον αφορά το μενού, το μεσημέρι υπάρχει κατάλογος με εδέσματα brunch+lunch, ενώ το βράδυ υπάρχει κατάλογος για dinner.
Στον πρώτο λοιπόν κατάλογο υπήρχαν περί τα είκοσι φαγητά, μεταξύ των οποίων τα αυγά πάσης φύσεως για το brunch, burgers, πίτες, πεϊνιρλί, σαλάτες, κοτόπουλο, αρνί, με κορυφαίο πιάτο το μοσχάρι black angus, σε τιμές από 7-22 €, όπως και ποικιλία τυριών και επιδορπίων από 5-10 €, με γλυκό ημέρας, το αμυγδαλωτό με γλυκό κουταλιού ελιά, κρέμα από γιαούρτι και sorbet μοσχολέμονο, στα 10 €, που το σερβίρουν και στο δείπνο.
Επί τη ευκαιρία, το δείπνο περιλαμβάνει ισάριθμα εδέσματα, από 10-23 €, τιμή που αφορά το ψάρι ημέρας.

Ιδιαίτερα προσεγμένη είναι και η λίστα των ποτών, με 7 μπύρες στα 6-7 €, κοκτέιλ στα 10-12 €, αλλά και ακριβές γαλλικές σαμπάνιες, με κορυφαία τη ροζέ Taittinger, στην τιμή των 170 €.
Στις ετικέτες των ελληνικών κατά πλειονότητα κρασιών (περί τα 50 λευκά / ροζέ / κόκκινα) αναφέρονται δημοφιλείς οίνοι διαφόρων περιοχών μας. Οι τιμές τους, ελαφρώς τσιμπημένες, κυμαίνονται από 25 € μέχρι 52 €: τιμή που αφορά το λευκό Κτήμα Αργυρού (Σαντορίνης), και το ερυθρό Κτήμα Γεροβασιλείου, τα οποία στις κάβες κοστίζουν περί τα 20 €.

Παραγγείλαμε τα εξής:

• Απ’ τον κατάλογο του brunch πήραμε τα αυγά ποσέ. Ως γνωστόν, πρόκειται για το κορυφαίο και νοστιμότερο αυγό, που -μόνο όταν είναι φρεσκότατο- σιγοβράζει σε κατσαρόλα, με την προσθήκη ξυδιού και αλατοπίπερου! Ήρθαν λοιπόν δύο αυγά ποσέ, με σος από κρέμα αβοκάντο και τρίμματα από κολοκύθι, πάνω σε τετράγωνες μπρουσκέτες χαρουπιού: ό, τι πιο εκπληκτικό μπορείτε να φανταστείτε. Εύγε σεφ!! Τιμή στα8 €.

• Ο φίλος πήρε τραχανά, που ήρθε με κίτρινη πιπέριά, φέτα και βασιλικό. Πιάτο vegan, καταπληκτικής νοστιμιάς, που θεωρώ πως ήταν τηγανιτό και επιβεβαιώνει την αξία του σεφ Δημητριάδη. Τιμή στα 13 €.

• Εγώ πήρα την ταλιάτα αρνιού γιουβέτσι: κυριολεκτικά, ένα ποίημα! Ήρθαν περί τις 10 λεπτές φέτες αρνιού, με ρύζι al dente. Ήταν φτιαγμένο με ρίγανη, κρέμα λιαστής ντομάτας, ντοματίνια και φύτρες. Τύφλα να’ χουν τα νοστιμότερα παϊδάκια, οι λογής-λογής σούβλες και όλα τα συναφή. Αξίζει να πάτε για να το δοκιμάσετε και να συγχαρείτε τον άξιο ΣΕΦ! Τιμή: 17 €.

• Παραγγείλαμε επίσης και ένα νερό μεταλλικό Ζαγόρι, στα 2.50 €, ενώ κάποιο άλλο βράδυ θα δοκιμάσουμε τα ξακουστά κοκτέιλ του Κιάκου.

Πληρώσαμε 40.50 € (το άτομο κατηγορία 17/25 €) και το ευχαριστηθήκαμε απόλυτα!

Το μοναδικό μου τριάρι είναι στο vfm, αφού θεωρώ ότι κάποια ποτά και φαγητά (ανοιχτή πίτα, τραχανάς, γλυκά) έχουν μικρά περιθώρια συμπίεσης!

Το συνιστώ, πάντως, ανεπιφύλακτα για μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία της ψαγμένης Νέας Ελληνικής – Μεσογειακής Κουζίνας και των άξιων εκπροσώπων της!

Το ARTISANAL (χώρος, περιβάλλον, εξυπηρέτηση και προπαντός φαγητό) είναι δικαιολογημένα ένα σημείο αναφοράς της Πρωτεύουσας, και, περιέργως, ένα στέκι που ελάχιστοι μέχρι σήμερα καλοφαγάδες μας το έχουν δοκιμάσει...
Ποτέ δεν είναι αργά!!


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

18 Φεβ 2020

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Την Κυριακή 16/2 το μεσημέρι ήμουνα με ένα φίλο μου στην Κηφισιά και, έχοντας ακούσει τα καλύτερα για το συγκεκριμένο coffee-restaurant-bar, μετά από τηλεφωνική κράτηση, επισκεφθήκαμε το ARTISANAL (A), το οποίο λειτουργεί στο Ζηρίνειο απ’ τον Δεκέμβρη του 2014, στον ίδιο χώρο όπου για τρεις περίπου δεκαετίες στεγάζονταν το JOURFIXE!

Ιδιοκτήτες του Α είναι ο δημοφιλής παρουσιαστής Φώτης Σεργουλόπουλος με τον Βαγγέλη Γερασίμου, που επίσης έχουν το γνωστό club SHAMONE στο Γκάζι.
Το Α λειτουργεί καθημερινά από 11.00 μέχρι 03.00, στον φωτεινό ισόγειο χώρο, κυρίως για ποτά και σνακ, ενώ για φαγητό, στον 1ο όροφο.
Το όμορφο διατηρητέο διώροφο κτίριο ήταν μια αστική κατοικία απ’ τις αρχές του 1900, που στον κήπο της δέσποζαν ψευδοακακίες και ροβίνιες, δένδρα που εμπλουτίστηκαν με πληθώρα φυτών και λουλουδιών απ’ τον αρχιτέκτονα τοπίου, Κάρολο Χανικιάν, ο οποίος σε συνδυασμό με τους αρχιτέκτονες και διακοσμητές του χώρου κατάφεραν να πετύχουν ένα άριστο αισθητικό αποτέλεσμα!

Στο χώρο αυτόν, ένα χάρμα οφθαλμών, τόσο η ποιότητα του φαγητού όσο και η εξυπηρέτηση είναι εξίσου άψογες. Πρόκειται για γαστρονομία υψηλού επιπέδου, χάρη στον Λαρισαίο σεφ Δημήτρη Δημητριάδη, ο οποίος είχε θητεύσει στο φημισμένο NOMA του Δανού Ρενέ Ρετζέπι στην Κοπεγχάγη, αλλά και στα αθηναϊκά αστεράτα CIBUS, HYTRA & NABUCCO! Τίποτα λοιπόν δεν είναι τυχαίο!
Εξάλλου, το μπαρ επιμελείται ο Δημήτρης Κιάκος, του δημοφιλούς GIN JOINT της Πλατείας Καρύτση, που εδώ διαπρέπει με πρωτότυπα κοκτέιλ κ. λπ.

Δυο λόγια λοιπόν για τον χώρο, που το καλοκαίρι ανοίγει και στην είσοδο του οποίου δεσπόζει ένα εντυπωσιακό κόκκινο κάθισμα - αιώρα με τριαντάφυλλα! Το φωτεινό ισόγειο ήταν γεμάτο από νεανικές παρέες που απολάμβαναν νωχελικά το ποτάκι τους, ενώ εμείς οδηγηθήκαμε στον 1ο όροφο, όπου βασικά σερβίρεται το φαγητό. Και εδώ οι παρέες ήταν εφηβικές και νεανικές, με εξαίρεση δυο τραπέζια όπου έτρωγαν οικογένειες - νεαροί γονείς με τα παιδιά τους.

Εδώ επικρατεί μια εξόχως ρομαντική ρετρό ατμόσφαιρα δεκαετίας 70, απόλυτα εναρμονισμένη με αντίστοιχη μουσική lounge. Ανεβαίνοντας απ’ τη σκάλα βλέπεις μπροστά σου τον κατάμεστο χώρο του μπαρ, ενώ όλη η υπόλοιπη αίθουσα είναι γεμάτη από ποικιλόμορφα τραπεζοκαθίσματα, που ωστόσο ταιριάζουν αρμονικά σαν σύνολο. Κυριαρχεί το ξύλο, στα τραπέζια, το δάπεδο και τη στέγη με τα δοκάρια, τα βελούδινα καθίσματα, το αναμμένο μεγάλο τζάκι, το εξαίσιο σκρίνιο με τις πεταλούδες, τα πορτατίφ, οι στρογγυλοί πολυέλαιοι, καθώς και οι μοντέρνοι πίνακες στους τοίχους, χρώματος ώχρας. Ο χαμηλός φωτισμός εναλλάσσονταν με τις φωτεινές ακτίνες του ήλιου απ’ τα παραθυρόφυλλα, και το όλο ντεκόρ ήταν μαγευτικό!
Επίσης υπάρχει και μια ειδυλλιακή γωνίτσα για τους καπνιστές, ένα μπαλκονάκι, ανεβαίνοντας δεξιά, ό, τι πρέπει για τους νεαρούς θεριακλήδες!
Εξάλλου, κατεβαίνοντας δεξιά, υπάρχουν 2+2 πεντακάθαρες τουαλέτες, με ωραία διακόσμηση και τον ανάλογο εξοπλισμό, απόλυτα εναρμονισμένες με το όλο περιβάλλον.

Μείναμε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι και απ’ την εξυπηρέτηση, που την είχαν αναλάβει τρεις ευγενέστατες νεαρές, οι οποίες ήταν ενήμερες στα του φαγητού και πρόθυμες να μας εξυπηρετήσουν στους σωστούς χρόνους. Φορούσαν όλες μαύρες στολές (παντελόνια τζιν, μπλούζες και ποδιές) και, παρά την κίνηση στην κατάμεστη αίθουσα, τα κατάφερναν μια χαρά με το σερβίρισμα, με αποτέλεσμα να μην ακουστεί το παραμικρό παράπονο τριγύρω μας!

Όσον αφορά το μενού, το μεσημέρι υπάρχει κατάλογος με εδέσματα brunch+lunch, ενώ το βράδυ υπάρχει κατάλογος για dinner.
Στον πρώτο λοιπόν κατάλογο υπήρχαν περί τα είκοσι φαγητά, μεταξύ των οποίων τα αυγά πάσης φύσεως για το brunch, burgers, πίτες, πεϊνιρλί, σαλάτες, κοτόπουλο, αρνί, με κορυφαίο πιάτο το μοσχάρι black angus, σε τιμές από 7-22 €, όπως και ποικιλία τυριών και επιδορπίων από 5-10 €, με γλυκό ημέρας, το αμυγδαλωτό με γλυκό κουταλιού ελιά, κρέμα από γιαούρτι και sorbet μοσχολέμονο, στα 10 €, που το σερβίρουν και στο δείπνο.
Επί τη ευκαιρία, το δείπνο περιλαμβάνει ισάριθμα εδέσματα, από 10-23 €, τιμή που αφορά το ψάρι ημέρας.

Ιδιαίτερα προσεγμένη είναι και η λίστα των ποτών, με 7 μπύρες στα 6-7 €, κοκτέιλ στα 10-12 €, αλλά και ακριβές γαλλικές σαμπάνιες, με κορυφαία τη ροζέ Taittinger, στην τιμή των 170 €.
Στις ετικέτες των ελληνικών κατά πλειονότητα κρασιών (περί τα 50 λευκά / ροζέ / κόκκινα) αναφέρονται δημοφιλείς οίνοι διαφόρων περιοχών μας. Οι τιμές τους, ελαφρώς τσιμπημένες, κυμαίνονται από 25 € μέχρι 52 €: τιμή που αφορά το λευκό Κτήμα Αργυρού (Σαντορίνης), και το ερυθρό Κτήμα Γεροβασιλείου, τα οποία στις κάβες κοστίζουν περί τα 20 €.

Παραγγείλαμε τα εξής:

• Απ’ τον κατάλογο του brunch πήραμε τα αυγά ποσέ. Ως γνωστόν, πρόκειται για το κορυφαίο και νοστιμότερο αυγό, που -μόνο όταν είναι φρεσκότατο- σιγοβράζει σε κατσαρόλα, με την προσθήκη ξυδιού και αλατοπίπερου! Ήρθαν λοιπόν δύο αυγά ποσέ, με σος από κρέμα αβοκάντο και τρίμματα από κολοκύθι, πάνω σε τετράγωνες μπρουσκέτες χαρουπιού: ό, τι πιο εκπληκτικό μπορείτε να φανταστείτε. Εύγε σεφ!! Τιμή στα8 €.

• Ο φίλος πήρε τραχανά, που ήρθε με κίτρινη πιπέριά, φέτα και βασιλικό. Πιάτο vegan, καταπληκτικής νοστιμιάς, που θεωρώ πως ήταν τηγανιτό και επιβεβαιώνει την αξία του σεφ Δημητριάδη. Τιμή στα 13 €.

• Εγώ πήρα την ταλιάτα αρνιού γιουβέτσι: κυριολεκτικά, ένα ποίημα! Ήρθαν περί τις 10 λεπτές φέτες αρνιού, με ρύζι al dente. Ήταν φτιαγμένο με ρίγανη, κρέμα λιαστής ντομάτας, ντοματίνια και φύτρες. Τύφλα να’ χουν τα νοστιμότερα παϊδάκια, οι λογής-λογής σούβλες και όλα τα συναφή. Αξίζει να πάτε για να το δοκιμάσετε και να συγχαρείτε τον άξιο ΣΕΦ! Τιμή: 17 €.

• Παραγγείλαμε επίσης και ένα νερό μεταλλικό Ζαγόρι, στα 2.50 €, ενώ κάποιο άλλο βράδυ θα δοκιμάσουμε τα ξακουστά κοκτέιλ του Κιάκου.

Πληρώσαμε 40.50 € (το άτομο κατηγορία 17/25 €) και το ευχαριστηθήκαμε απόλυτα!

Το μοναδικό μου τριάρι είναι στο vfm, αφού θεωρώ ότι κάποια ποτά και φαγητά (ανοιχτή πίτα, τραχανάς, γλυκά) έχουν μικρά περιθώρια συμπίεσης!

Το συνιστώ, πάντως, ανεπιφύλακτα για μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία της ψαγμένης Νέας Ελληνικής – Μεσογειακής Κουζίνας και των άξιων εκπροσώπων της!

Το ARTISANAL (χώρος, περιβάλλον, εξυπηρέτηση και προπαντός φαγητό) είναι δικαιολογημένα ένα σημείο αναφοράς της Πρωτεύουσας, και, περιέργως, ένα στέκι που ελάχιστοι μέχρι σήμερα καλοφαγάδες μας το έχουν δοκιμάσει...
Ποτέ δεν είναι αργά!!


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

piperman

Πέμπτη 02 Απριλίου

Γεύση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Εξυπηρέτηση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Χώρος

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Value for money

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0

€ / Άτομο

17-25

Την Κυριακή 16/2 το μεσημέρι ήμουνα με ένα φίλο μου στην Κηφισιά και, έχοντας ακούσει τα καλύτερα για το συγκεκριμένο coffee-restaurant-bar, μετά από τηλεφωνική κράτηση, επισκεφθήκαμε το ARTISANAL (A), το οποίο λειτουργεί στο Ζηρίνειο απ’ τον Δεκέμβρη του 2014, στον ίδιο χώρο όπου για τρεις περίπου δεκαετίες στεγάζονταν το JOURFIXE!

Ιδιοκτήτες του Α είναι ο δημοφιλής παρουσιαστής Φώτης Σεργουλόπουλος με τον Βαγγέλη Γερασίμου, που επίσης έχουν το γνωστό club SHAMONE στο Γκάζι.
Το Α λειτουργεί καθημερινά από 11.00 μέχρι 03.00, στον φωτεινό ισόγειο χώρο, κυρίως για ποτά και σνακ, ενώ για φαγητό, στον 1ο όροφο.
Το όμορφο διατηρητέο διώροφο κτίριο ήταν μια αστική κατοικία απ’ τις αρχές του 1900, που στον κήπο της δέσποζαν ψευδοακακίες και ροβίνιες, δένδρα που εμπλουτίστηκαν με πληθώρα φυτών και λουλουδιών απ’ τον αρχιτέκτονα τοπίου, Κάρολο Χανικιάν, ο οποίος σε συνδυασμό με τους αρχιτέκτονες και διακοσμητές του χώρου κατάφεραν να πετύχουν ένα άριστο αισθητικό αποτέλεσμα!

Στο χώρο αυτόν, ένα χάρμα οφθαλμών, τόσο η ποιότητα του φαγητού όσο και η εξυπηρέτηση είναι εξίσου άψογες. Πρόκειται για γαστρονομία υψηλού επιπέδου, χάρη στον Λαρισαίο σεφ Δημήτρη Δημητριάδη, ο οποίος είχε θητεύσει στο φημισμένο NOMA του Δανού Ρενέ Ρετζέπι στην Κοπεγχάγη, αλλά και στα αθηναϊκά αστεράτα CIBUS, HYTRA & NABUCCO! Τίποτα λοιπόν δεν είναι τυχαίο!
Εξάλλου, το μπαρ επιμελείται ο Δημήτρης Κιάκος, του δημοφιλούς GIN JOINT της Πλατείας Καρύτση, που εδώ διαπρέπει με πρωτότυπα κοκτέιλ κ. λπ.

Δυο λόγια λοιπόν για τον χώρο, που το καλοκαίρι ανοίγει και στην είσοδο του οποίου δεσπόζει ένα εντυπωσιακό κόκκινο κάθισμα - αιώρα με τριαντάφυλλα! Το φωτεινό ισόγειο ήταν γεμάτο από νεανικές παρέες που απολάμβαναν νωχελικά το ποτάκι τους, ενώ εμείς οδηγηθήκαμε στον 1ο όροφο, όπου βασικά σερβίρεται το φαγητό. Και εδώ οι παρέες ήταν εφηβικές και νεανικές, με εξαίρεση δυο τραπέζια όπου έτρωγαν οικογένειες - νεαροί γονείς με τα παιδιά τους.

Εδώ επικρατεί μια εξόχως ρομαντική ρετρό ατμόσφαιρα δεκαετίας 70, απόλυτα εναρμονισμένη με αντίστοιχη μουσική lounge. Ανεβαίνοντας απ’ τη σκάλα βλέπεις μπροστά σου τον κατάμεστο χώρο του μπαρ, ενώ όλη η υπόλοιπη αίθουσα είναι γεμάτη από ποικιλόμορφα τραπεζοκαθίσματα, που ωστόσο ταιριάζουν αρμονικά σαν σύνολο. Κυριαρχεί το ξύλο, στα τραπέζια, το δάπεδο και τη στέγη με τα δοκάρια, τα βελούδινα καθίσματα, το αναμμένο μεγάλο τζάκι, το εξαίσιο σκρίνιο με τις πεταλούδες, τα πορτατίφ, οι στρογγυλοί πολυέλαιοι, καθώς και οι μοντέρνοι πίνακες στους τοίχους, χρώματος ώχρας. Ο χαμηλός φωτισμός εναλλάσσονταν με τις φωτεινές ακτίνες του ήλιου απ’ τα παραθυρόφυλλα, και το όλο ντεκόρ ήταν μαγευτικό!
Επίσης υπάρχει και μια ειδυλλιακή γωνίτσα για τους καπνιστές, ένα μπαλκονάκι, ανεβαίνοντας δεξιά, ό, τι πρέπει για τους νεαρούς θεριακλήδες!
Εξάλλου, κατεβαίνοντας δεξιά, υπάρχουν 2+2 πεντακάθαρες τουαλέτες, με ωραία διακόσμηση και τον ανάλογο εξοπλισμό, απόλυτα εναρμονισμένες με το όλο περιβάλλον.

Μείναμε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι και απ’ την εξυπηρέτηση, που την είχαν αναλάβει τρεις ευγενέστατες νεαρές, οι οποίες ήταν ενήμερες στα του φαγητού και πρόθυμες να μας εξυπηρετήσουν στους σωστούς χρόνους. Φορούσαν όλες μαύρες στολές (παντελόνια τζιν, μπλούζες και ποδιές) και, παρά την κίνηση στην κατάμεστη αίθουσα, τα κατάφερναν μια χαρά με το σερβίρισμα, με αποτέλεσμα να μην ακουστεί το παραμικρό παράπονο τριγύρω μας!

Όσον αφορά το μενού, το μεσημέρι υπάρχει κατάλογος με εδέσματα brunch+lunch, ενώ το βράδυ υπάρχει κατάλογος για dinner.
Στον πρώτο λοιπόν κατάλογο υπήρχαν περί τα είκοσι φαγητά, μεταξύ των οποίων τα αυγά πάσης φύσεως για το brunch, burgers, πίτες, πεϊνιρλί, σαλάτες, κοτόπουλο, αρνί, με κορυφαίο πιάτο το μοσχάρι black angus, σε τιμές από 7-22 €, όπως και ποικιλία τυριών και επιδορπίων από 5-10 €, με γλυκό ημέρας, το αμυγδαλωτό με γλυκό κουταλιού ελιά, κρέμα από γιαούρτι και sorbet μοσχολέμονο, στα 10 €, που το σερβίρουν και στο δείπνο.
Επί τη ευκαιρία, το δείπνο περιλαμβάνει ισάριθμα εδέσματα, από 10-23 €, τιμή που αφορά το ψάρι ημέρας.

Ιδιαίτερα προσεγμένη είναι και η λίστα των ποτών, με 7 μπύρες στα 6-7 €, κοκτέιλ στα 10-12 €, αλλά και ακριβές γαλλικές σαμπάνιες, με κορυφαία τη ροζέ Taittinger, στην τιμή των 170 €.
Στις ετικέτες των ελληνικών κατά πλειονότητα κρασιών (περί τα 50 λευκά / ροζέ / κόκκινα) αναφέρονται δημοφιλείς οίνοι διαφόρων περιοχών μας. Οι τιμές τους, ελαφρώς τσιμπημένες, κυμαίνονται από 25 € μέχρι 52 €: τιμή που αφορά το λευκό Κτήμα Αργυρού (Σαντορίνης), και το ερυθρό Κτήμα Γεροβασιλείου, τα οποία στις κάβες κοστίζουν περί τα 20 €.

Παραγγείλαμε τα εξής:

• Απ’ τον κατάλογο του brunch πήραμε τα αυγά ποσέ. Ως γνωστόν, πρόκειται για το κορυφαίο και νοστιμότερο αυγό, που -μόνο όταν είναι φρεσκότατο- σιγοβράζει σε κατσαρόλα, με την προσθήκη ξυδιού και αλατοπίπερου! Ήρθαν λοιπόν δύο αυγά ποσέ, με σος από κρέμα αβοκάντο και τρίμματα από κολοκύθι, πάνω σε τετράγωνες μπρουσκέτες χαρουπιού: ό, τι πιο εκπληκτικό μπορείτε να φανταστείτε. Εύγε σεφ!! Τιμή στα8 €.

• Ο φίλος πήρε τραχανά, που ήρθε με κίτρινη πιπέριά, φέτα και βασιλικό. Πιάτο vegan, καταπληκτικής νοστιμιάς, που θεωρώ πως ήταν τηγανιτό και επιβεβαιώνει την αξία του σεφ Δημητριάδη. Τιμή στα 13 €.

• Εγώ πήρα την ταλιάτα αρνιού γιουβέτσι: κυριολεκτικά, ένα ποίημα! Ήρθαν περί τις 10 λεπτές φέτες αρνιού, με ρύζι al dente. Ήταν φτιαγμένο με ρίγανη, κρέμα λιαστής ντομάτας, ντοματίνια και φύτρες. Τύφλα να’ χουν τα νοστιμότερα παϊδάκια, οι λογής-λογής σούβλες και όλα τα συναφή. Αξίζει να πάτε για να το δοκιμάσετε και να συγχαρείτε τον άξιο ΣΕΦ! Τιμή: 17 €.

• Παραγγείλαμε επίσης και ένα νερό μεταλλικό Ζαγόρι, στα 2.50 €, ενώ κάποιο άλλο βράδυ θα δοκιμάσουμε τα ξακουστά κοκτέιλ του Κιάκου.

Πληρώσαμε 40.50 € (το άτομο κατηγορία 17/25 €) και το ευχαριστηθήκαμε απόλυτα!

Το μοναδικό μου τριάρι είναι στο vfm, αφού θεωρώ ότι κάποια ποτά και φαγητά (ανοιχτή πίτα, τραχανάς, γλυκά) έχουν μικρά περιθώρια συμπίεσης!

Το συνιστώ, πάντως, ανεπιφύλακτα για μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία της ψαγμένης Νέας Ελληνικής – Μεσογειακής Κουζίνας και των άξιων εκπροσώπων της!

Το ARTISANAL (χώρος, περιβάλλον, εξυπηρέτηση και προπαντός φαγητό) είναι δικαιολογημένα ένα σημείο αναφοράς της Πρωτεύουσας, και, περιέργως, ένα στέκι που ελάχιστοι μέχρι σήμερα καλοφαγάδες μας το έχουν δοκιμάσει...
Ποτέ δεν είναι αργά!!


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.