Loader

19 Φεβ 2020

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Καθώς το σάιτ συνεχίζει, παρά τα τυχόν προβλήματα και αποχωρήσεις χρηστών, μόνιμες αλλά & προσωρινές -στην Ελλάδα ουδέν μονιμότερον του προσωρινού- παρουσιάζω κριτική μου για το BELPAESE (B), ένα απ’ τα αξιόλογα ιταλικά εστιατόρια του κέντρου της Αθήνας, που βρίσκεται στου Μακρυγιάννη, μόλις 100 μέτρα απ’ τη Στάση του Μετρό.

Στα 10 χρόνια λειτουργίας του, έχουν προηγηθεί 14 κριτικές, οι περισσότερες επαινετικές, όπως του πρωτοπόρου fratello, ο οποίος όμως το επισκέφθηκε το 2011. Το εστιατόριο είχε ξεκινήσει το 2010, αλλά απ’ τα τέλη του 2012 άλλαξε διεύθυνση, με νέο σεφ-πατρόν τον Ιταλό Andrea Rizzo, απ’ τη Ρώμη, που κατάφερε να το απογειώσει ποιοτικά, χάρη στη γαστρονομική του εμπειρία, τους άριστους συνεργάτες του, όπως τον βοηθό σεφ Νίκο, αλλά και τις εκλεκτές πρώτες ύλες που χρησιμοποιεί, και που, όπως μας είπε, έρχονται από επίλεκτους Έλληνες και Ιταλούς συνεργάτες του. Πηγαινοέρχεται, Αθήνα-Ρώμη, εδώ και 25 χρόνια!

Θεωρώ ότι το Β είναι ένα απ’ τα καλύτερα ιταλικά της πρωτεύουσας, με σπιτική ιταλική κουζίνα, ενδιαφέρον μενού, άριστο σέρβις και λογικές τιμές, το οποίο, παρότι βρίσκεται σε τόσο τουριστικό σημείο, συγκεντρώνει δικαιολογημένα ψαγμένους Έλληνες και ξένους πελάτες.

Είναι καθημερινά ανοιχτό από 13.00 μέχρι 23.00 και είναι σχεδόν πάντα γεμάτο, όπως σήμερα 19/2, το μεσημέρι, που το επισκεφθήκαμε, 2 άτομα, μεταξύ 14.00 και 16.00.

Στον εξωτερικό χώρο υπάρχουν 3 τραπέζια στο πεζοδρόμιο της Αθανασίου Διάκου, για καμιά 10αριά άτομα – κυρίως τουρίστες που τους αρέσει ο χειμερινός ήλιος – ενώ μέσα, στην μάλλον περιορισμένη ορθογώνια αίθουσα, χωράνε περί τα 25 άτομα. Μπαίνοντας δεξιά βλέπεις την ανοιχτή κουζίνα και τον φούρνο για τις πίτσες, με τους σεφ επί το έργον!
Η αίθουσα είναι φωτεινή χάρη στις τζαμαρίες της πρόσοψης, ενώ κυριαρχούν, σε τοίχους, ανακαινισμένο δάπεδο, τραπέζια, σουπλά και πολλά πιατικά, απαλές αποχρώσεις φιστικί – λαδί – πράσινο – μπεζ.
Ακούγεται απ’ τα μεγάφωνα μουσική lounge, blues & rock, κυρίως ιταλική, αλλά και ελληνικά κομμάτια, όπως κάποια της Νατάσσας Μποφίλιου.
Τα 2 πεντακάθαρα WC βρίσκονται στο βάθος της ισόγειας αίθουσας.

Την εξυπηρέτηση διεκπεραίωνε με επιτυχία μια γλυκύτατη και αεικίνητη νεαρή κοπέλα, που μας ενημέρωνε και φρόντιζε για το καθετί!

Το μενού περιλαμβάνει καμιά 10αριά ορεκτικά, από 5-15 € (για την ποικιλία αλλαντικών και τυριών), 7 σαλάτες, από 8-15 €, καμιά 20αριά ζυμαρικά και ριζότο, από 10-16 €, 8 πίτσες από 8-12 € (τις απολάμβαναν στα διπλανά τραπέζια), 3 κύρια πιάτα, 16-20 € (για το Rib Eye Steak), και ένα μοναδικό επιδόρπιο (!! ), το εκλεκτό τιραμισού σε ποτήρι, στα 6.50 €.
Μας είπαν, όμως, ότι σύντομα θα προσφέρουν εξίσου απογειωτική πάβλοβα!!

Έχουν δύο ενημερωμένες λίστες κρασιών; Η ιταλική, με 15 ετικέτες, από 20-32 €, και η αντίστοιχη ελληνική, με καμιά 30αριά ετικέτες, από 18-56 € (για το λευκό Κτήμα Παπαργυρίου, Ασύρτικο, Κορινθίας): ορισμένα κρασιά, ωστόσο, τα βρίσκω τσιμπημένα.

Επίσης σερβίρουν καμιά 10αριά ελληνικές μπύρες, κυρίως από μικροζυθοποιίες, σε τιμές από 4-6 €. Ακόμη, αναψυκτικά και αφεψήματα, 3-5 €.

Εμείς παραγγείλαμε τα εξής:

• Από τις σούπες ημέρας μοιραστήκαμε μια καροτόσουπα με κρουτόν, που ήταν νόστιμη και σωστά χυλωμένη. Τιμή στα 5.50 €.

• Ο φίλος πήρε μια μερίδα λαζάνια φούρνου, που ήρθε σε μαύρο σερβίτσιο και ήταν επίσης πολύ νόστιμη και χορταστική, (τη δοκίμασα άλλωστε και εγώ). Τιμή: 10.50 €.

• Εγώ πήρα ριζότο με γαρίδες, που ήρθε σε βαθύ πράσινο πιάτο. Ήταν τέλεια χυλωμένο και περιλάμβανε 5 μεγάλες, καθαρισμένες γαρίδες: κυριολεκτικά το απόλαυσα, θεωρώντας το ένα σπιτικό, μαμαδίστικο πιάτο! Τιμή στα 13.00 €.

• Μοιραστήκαμε το κλασικό δείγμα της ιταλικής τέχνης τους, δηλ. το φανταστικό τιραμισού, σε μεγάλο ποτήρι. Άψογα ισορροπημένη γεύση, που όπως μας είπαν παρασκευάζεται κάθε πρωί, γιατί έχει πολλή ζήτηση. Τιμή στα 6.50 €.

• Ζητήσαμε εμφιαλωμένο νερό Ζαγόρι, τιμή 1.70 €.

• Επίσης μοιραστήκαμε την καταπληκτική κόκκινη μοναστηριακή μπύρα με την επωνυμία APOCALΥΨΗ -προσέξτε τη λατινοελληνική γραφή της!. Παρασκευάζεται εδώ και μόλις ένα χρόνο απ’ τη ζυθοποιία ΝΗΣΟΣ της Τήνου, και έχει βελγική μαγιά, όντας Double Ale, περιεκτικότητας 6.50 βαθμών οινοπνεύματος. Διακρίναμε την επίγευσή της με άρωμα μπανάνας, γαρύφαλλου, καραμέλας και μπαχαρικών. Στην ετικέτα της θαυμάσαμε με δέος τους 4 Καβαλάρηδες της Αποκάλυψης (του Ευαγγελιστή Ιωάννη)! Την απολαύσαμε δεόντως και τη συστήνω σε κάθε θεριακλή, που θα φυλάξει, αν επιθυμεί, και το ωραίο μπουκάλι! Τιμή: 6 € (στις κάβες θα τη βρείτε περί τα 3.50-4 €).

Πληρώσαμε 43.20 € (κατηγορία 17/25 € το άτομο), για ένα εκλεκτό ιταλικό γεύμα, ενώ στο τέλος μάς κέρασαν σφηνάκι limoncello.

Το τριάρι στο vfm αντικατοπτρίζει την -κατά τη γνώμη μου- δυνατότητα μικρής συμπίεσης κάποιων τιμών, σε ορισμένα ορεκτικά, σαλάτες, και κρασιά…

Συμπερασματικά, πάντως, πρόκειται για ένα άπαιχτο ιταλικό μαγαζί, σε μια ήσυχη γωνία της πιο τουριστικής περιοχής μας, που αξίζει, ευκαιρίας δοθείσης, να το επισκεφθούν, ειδικά οι λάτρεις της κουζίνας της γείτονος!


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

19 Φεβ 2020

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Καθώς το σάιτ συνεχίζει, παρά τα τυχόν προβλήματα και αποχωρήσεις χρηστών, μόνιμες αλλά & προσωρινές -στην Ελλάδα ουδέν μονιμότερον του προσωρινού- παρουσιάζω κριτική μου για το BELPAESE (B), ένα απ’ τα αξιόλογα ιταλικά εστιατόρια του κέντρου της Αθήνας, που βρίσκεται στου Μακρυγιάννη, μόλις 100 μέτρα απ’ τη Στάση του Μετρό.

Στα 10 χρόνια λειτουργίας του, έχουν προηγηθεί 14 κριτικές, οι περισσότερες επαινετικές, όπως του πρωτοπόρου fratello, ο οποίος όμως το επισκέφθηκε το 2011. Το εστιατόριο είχε ξεκινήσει το 2010, αλλά απ’ τα τέλη του 2012 άλλαξε διεύθυνση, με νέο σεφ-πατρόν τον Ιταλό Andrea Rizzo, απ’ τη Ρώμη, που κατάφερε να το απογειώσει ποιοτικά, χάρη στη γαστρονομική του εμπειρία, τους άριστους συνεργάτες του, όπως τον βοηθό σεφ Νίκο, αλλά και τις εκλεκτές πρώτες ύλες που χρησιμοποιεί, και που, όπως μας είπε, έρχονται από επίλεκτους Έλληνες και Ιταλούς συνεργάτες του. Πηγαινοέρχεται, Αθήνα-Ρώμη, εδώ και 25 χρόνια!

Θεωρώ ότι το Β είναι ένα απ’ τα καλύτερα ιταλικά της πρωτεύουσας, με σπιτική ιταλική κουζίνα, ενδιαφέρον μενού, άριστο σέρβις και λογικές τιμές, το οποίο, παρότι βρίσκεται σε τόσο τουριστικό σημείο, συγκεντρώνει δικαιολογημένα ψαγμένους Έλληνες και ξένους πελάτες.

Είναι καθημερινά ανοιχτό από 13.00 μέχρι 23.00 και είναι σχεδόν πάντα γεμάτο, όπως σήμερα 19/2, το μεσημέρι, που το επισκεφθήκαμε, 2 άτομα, μεταξύ 14.00 και 16.00.

Στον εξωτερικό χώρο υπάρχουν 3 τραπέζια στο πεζοδρόμιο της Αθανασίου Διάκου, για καμιά 10αριά άτομα – κυρίως τουρίστες που τους αρέσει ο χειμερινός ήλιος – ενώ μέσα, στην μάλλον περιορισμένη ορθογώνια αίθουσα, χωράνε περί τα 25 άτομα. Μπαίνοντας δεξιά βλέπεις την ανοιχτή κουζίνα και τον φούρνο για τις πίτσες, με τους σεφ επί το έργον!
Η αίθουσα είναι φωτεινή χάρη στις τζαμαρίες της πρόσοψης, ενώ κυριαρχούν, σε τοίχους, ανακαινισμένο δάπεδο, τραπέζια, σουπλά και πολλά πιατικά, απαλές αποχρώσεις φιστικί – λαδί – πράσινο – μπεζ.
Ακούγεται απ’ τα μεγάφωνα μουσική lounge, blues & rock, κυρίως ιταλική, αλλά και ελληνικά κομμάτια, όπως κάποια της Νατάσσας Μποφίλιου.
Τα 2 πεντακάθαρα WC βρίσκονται στο βάθος της ισόγειας αίθουσας.

Την εξυπηρέτηση διεκπεραίωνε με επιτυχία μια γλυκύτατη και αεικίνητη νεαρή κοπέλα, που μας ενημέρωνε και φρόντιζε για το καθετί!

Το μενού περιλαμβάνει καμιά 10αριά ορεκτικά, από 5-15 € (για την ποικιλία αλλαντικών και τυριών), 7 σαλάτες, από 8-15 €, καμιά 20αριά ζυμαρικά και ριζότο, από 10-16 €, 8 πίτσες από 8-12 € (τις απολάμβαναν στα διπλανά τραπέζια), 3 κύρια πιάτα, 16-20 € (για το Rib Eye Steak), και ένα μοναδικό επιδόρπιο (!! ), το εκλεκτό τιραμισού σε ποτήρι, στα 6.50 €.
Μας είπαν, όμως, ότι σύντομα θα προσφέρουν εξίσου απογειωτική πάβλοβα!!

Έχουν δύο ενημερωμένες λίστες κρασιών; Η ιταλική, με 15 ετικέτες, από 20-32 €, και η αντίστοιχη ελληνική, με καμιά 30αριά ετικέτες, από 18-56 € (για το λευκό Κτήμα Παπαργυρίου, Ασύρτικο, Κορινθίας): ορισμένα κρασιά, ωστόσο, τα βρίσκω τσιμπημένα.

Επίσης σερβίρουν καμιά 10αριά ελληνικές μπύρες, κυρίως από μικροζυθοποιίες, σε τιμές από 4-6 €. Ακόμη, αναψυκτικά και αφεψήματα, 3-5 €.

Εμείς παραγγείλαμε τα εξής:

• Από τις σούπες ημέρας μοιραστήκαμε μια καροτόσουπα με κρουτόν, που ήταν νόστιμη και σωστά χυλωμένη. Τιμή στα 5.50 €.

• Ο φίλος πήρε μια μερίδα λαζάνια φούρνου, που ήρθε σε μαύρο σερβίτσιο και ήταν επίσης πολύ νόστιμη και χορταστική, (τη δοκίμασα άλλωστε και εγώ). Τιμή: 10.50 €.

• Εγώ πήρα ριζότο με γαρίδες, που ήρθε σε βαθύ πράσινο πιάτο. Ήταν τέλεια χυλωμένο και περιλάμβανε 5 μεγάλες, καθαρισμένες γαρίδες: κυριολεκτικά το απόλαυσα, θεωρώντας το ένα σπιτικό, μαμαδίστικο πιάτο! Τιμή στα 13.00 €.

• Μοιραστήκαμε το κλασικό δείγμα της ιταλικής τέχνης τους, δηλ. το φανταστικό τιραμισού, σε μεγάλο ποτήρι. Άψογα ισορροπημένη γεύση, που όπως μας είπαν παρασκευάζεται κάθε πρωί, γιατί έχει πολλή ζήτηση. Τιμή στα 6.50 €.

• Ζητήσαμε εμφιαλωμένο νερό Ζαγόρι, τιμή 1.70 €.

• Επίσης μοιραστήκαμε την καταπληκτική κόκκινη μοναστηριακή μπύρα με την επωνυμία APOCALΥΨΗ -προσέξτε τη λατινοελληνική γραφή της!. Παρασκευάζεται εδώ και μόλις ένα χρόνο απ’ τη ζυθοποιία ΝΗΣΟΣ της Τήνου, και έχει βελγική μαγιά, όντας Double Ale, περιεκτικότητας 6.50 βαθμών οινοπνεύματος. Διακρίναμε την επίγευσή της με άρωμα μπανάνας, γαρύφαλλου, καραμέλας και μπαχαρικών. Στην ετικέτα της θαυμάσαμε με δέος τους 4 Καβαλάρηδες της Αποκάλυψης (του Ευαγγελιστή Ιωάννη)! Την απολαύσαμε δεόντως και τη συστήνω σε κάθε θεριακλή, που θα φυλάξει, αν επιθυμεί, και το ωραίο μπουκάλι! Τιμή: 6 € (στις κάβες θα τη βρείτε περί τα 3.50-4 €).

Πληρώσαμε 43.20 € (κατηγορία 17/25 € το άτομο), για ένα εκλεκτό ιταλικό γεύμα, ενώ στο τέλος μάς κέρασαν σφηνάκι limoncello.

Το τριάρι στο vfm αντικατοπτρίζει την -κατά τη γνώμη μου- δυνατότητα μικρής συμπίεσης κάποιων τιμών, σε ορισμένα ορεκτικά, σαλάτες, και κρασιά…

Συμπερασματικά, πάντως, πρόκειται για ένα άπαιχτο ιταλικό μαγαζί, σε μια ήσυχη γωνία της πιο τουριστικής περιοχής μας, που αξίζει, ευκαιρίας δοθείσης, να το επισκεφθούν, ειδικά οι λάτρεις της κουζίνας της γείτονος!


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.

piperman

Πέμπτη 02 Απριλίου

Γεύση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Εξυπηρέτηση

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4

Χώρος

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0

Value for money

Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0

€ / Άτομο

17-25

Καθώς το σάιτ συνεχίζει, παρά τα τυχόν προβλήματα και αποχωρήσεις χρηστών, μόνιμες αλλά & προσωρινές -στην Ελλάδα ουδέν μονιμότερον του προσωρινού- παρουσιάζω κριτική μου για το BELPAESE (B), ένα απ’ τα αξιόλογα ιταλικά εστιατόρια του κέντρου της Αθήνας, που βρίσκεται στου Μακρυγιάννη, μόλις 100 μέτρα απ’ τη Στάση του Μετρό.

Στα 10 χρόνια λειτουργίας του, έχουν προηγηθεί 14 κριτικές, οι περισσότερες επαινετικές, όπως του πρωτοπόρου fratello, ο οποίος όμως το επισκέφθηκε το 2011. Το εστιατόριο είχε ξεκινήσει το 2010, αλλά απ’ τα τέλη του 2012 άλλαξε διεύθυνση, με νέο σεφ-πατρόν τον Ιταλό Andrea Rizzo, απ’ τη Ρώμη, που κατάφερε να το απογειώσει ποιοτικά, χάρη στη γαστρονομική του εμπειρία, τους άριστους συνεργάτες του, όπως τον βοηθό σεφ Νίκο, αλλά και τις εκλεκτές πρώτες ύλες που χρησιμοποιεί, και που, όπως μας είπε, έρχονται από επίλεκτους Έλληνες και Ιταλούς συνεργάτες του. Πηγαινοέρχεται, Αθήνα-Ρώμη, εδώ και 25 χρόνια!

Θεωρώ ότι το Β είναι ένα απ’ τα καλύτερα ιταλικά της πρωτεύουσας, με σπιτική ιταλική κουζίνα, ενδιαφέρον μενού, άριστο σέρβις και λογικές τιμές, το οποίο, παρότι βρίσκεται σε τόσο τουριστικό σημείο, συγκεντρώνει δικαιολογημένα ψαγμένους Έλληνες και ξένους πελάτες.

Είναι καθημερινά ανοιχτό από 13.00 μέχρι 23.00 και είναι σχεδόν πάντα γεμάτο, όπως σήμερα 19/2, το μεσημέρι, που το επισκεφθήκαμε, 2 άτομα, μεταξύ 14.00 και 16.00.

Στον εξωτερικό χώρο υπάρχουν 3 τραπέζια στο πεζοδρόμιο της Αθανασίου Διάκου, για καμιά 10αριά άτομα – κυρίως τουρίστες που τους αρέσει ο χειμερινός ήλιος – ενώ μέσα, στην μάλλον περιορισμένη ορθογώνια αίθουσα, χωράνε περί τα 25 άτομα. Μπαίνοντας δεξιά βλέπεις την ανοιχτή κουζίνα και τον φούρνο για τις πίτσες, με τους σεφ επί το έργον!
Η αίθουσα είναι φωτεινή χάρη στις τζαμαρίες της πρόσοψης, ενώ κυριαρχούν, σε τοίχους, ανακαινισμένο δάπεδο, τραπέζια, σουπλά και πολλά πιατικά, απαλές αποχρώσεις φιστικί – λαδί – πράσινο – μπεζ.
Ακούγεται απ’ τα μεγάφωνα μουσική lounge, blues & rock, κυρίως ιταλική, αλλά και ελληνικά κομμάτια, όπως κάποια της Νατάσσας Μποφίλιου.
Τα 2 πεντακάθαρα WC βρίσκονται στο βάθος της ισόγειας αίθουσας.

Την εξυπηρέτηση διεκπεραίωνε με επιτυχία μια γλυκύτατη και αεικίνητη νεαρή κοπέλα, που μας ενημέρωνε και φρόντιζε για το καθετί!

Το μενού περιλαμβάνει καμιά 10αριά ορεκτικά, από 5-15 € (για την ποικιλία αλλαντικών και τυριών), 7 σαλάτες, από 8-15 €, καμιά 20αριά ζυμαρικά και ριζότο, από 10-16 €, 8 πίτσες από 8-12 € (τις απολάμβαναν στα διπλανά τραπέζια), 3 κύρια πιάτα, 16-20 € (για το Rib Eye Steak), και ένα μοναδικό επιδόρπιο (!! ), το εκλεκτό τιραμισού σε ποτήρι, στα 6.50 €.
Μας είπαν, όμως, ότι σύντομα θα προσφέρουν εξίσου απογειωτική πάβλοβα!!

Έχουν δύο ενημερωμένες λίστες κρασιών; Η ιταλική, με 15 ετικέτες, από 20-32 €, και η αντίστοιχη ελληνική, με καμιά 30αριά ετικέτες, από 18-56 € (για το λευκό Κτήμα Παπαργυρίου, Ασύρτικο, Κορινθίας): ορισμένα κρασιά, ωστόσο, τα βρίσκω τσιμπημένα.

Επίσης σερβίρουν καμιά 10αριά ελληνικές μπύρες, κυρίως από μικροζυθοποιίες, σε τιμές από 4-6 €. Ακόμη, αναψυκτικά και αφεψήματα, 3-5 €.

Εμείς παραγγείλαμε τα εξής:

• Από τις σούπες ημέρας μοιραστήκαμε μια καροτόσουπα με κρουτόν, που ήταν νόστιμη και σωστά χυλωμένη. Τιμή στα 5.50 €.

• Ο φίλος πήρε μια μερίδα λαζάνια φούρνου, που ήρθε σε μαύρο σερβίτσιο και ήταν επίσης πολύ νόστιμη και χορταστική, (τη δοκίμασα άλλωστε και εγώ). Τιμή: 10.50 €.

• Εγώ πήρα ριζότο με γαρίδες, που ήρθε σε βαθύ πράσινο πιάτο. Ήταν τέλεια χυλωμένο και περιλάμβανε 5 μεγάλες, καθαρισμένες γαρίδες: κυριολεκτικά το απόλαυσα, θεωρώντας το ένα σπιτικό, μαμαδίστικο πιάτο! Τιμή στα 13.00 €.

• Μοιραστήκαμε το κλασικό δείγμα της ιταλικής τέχνης τους, δηλ. το φανταστικό τιραμισού, σε μεγάλο ποτήρι. Άψογα ισορροπημένη γεύση, που όπως μας είπαν παρασκευάζεται κάθε πρωί, γιατί έχει πολλή ζήτηση. Τιμή στα 6.50 €.

• Ζητήσαμε εμφιαλωμένο νερό Ζαγόρι, τιμή 1.70 €.

• Επίσης μοιραστήκαμε την καταπληκτική κόκκινη μοναστηριακή μπύρα με την επωνυμία APOCALΥΨΗ -προσέξτε τη λατινοελληνική γραφή της!. Παρασκευάζεται εδώ και μόλις ένα χρόνο απ’ τη ζυθοποιία ΝΗΣΟΣ της Τήνου, και έχει βελγική μαγιά, όντας Double Ale, περιεκτικότητας 6.50 βαθμών οινοπνεύματος. Διακρίναμε την επίγευσή της με άρωμα μπανάνας, γαρύφαλλου, καραμέλας και μπαχαρικών. Στην ετικέτα της θαυμάσαμε με δέος τους 4 Καβαλάρηδες της Αποκάλυψης (του Ευαγγελιστή Ιωάννη)! Την απολαύσαμε δεόντως και τη συστήνω σε κάθε θεριακλή, που θα φυλάξει, αν επιθυμεί, και το ωραίο μπουκάλι! Τιμή: 6 € (στις κάβες θα τη βρείτε περί τα 3.50-4 €).

Πληρώσαμε 43.20 € (κατηγορία 17/25 € το άτομο), για ένα εκλεκτό ιταλικό γεύμα, ενώ στο τέλος μάς κέρασαν σφηνάκι limoncello.

Το τριάρι στο vfm αντικατοπτρίζει την -κατά τη γνώμη μου- δυνατότητα μικρής συμπίεσης κάποιων τιμών, σε ορισμένα ορεκτικά, σαλάτες, και κρασιά…

Συμπερασματικά, πάντως, πρόκειται για ένα άπαιχτο ιταλικό μαγαζί, σε μια ήσυχη γωνία της πιο τουριστικής περιοχής μας, που αξίζει, ευκαιρίας δοθείσης, να το επισκεφθούν, ειδικά οι λάτρεις της κουζίνας της γείτονος!


  • Μόνο ο συντάκτης της κριτικής και ο εκπρόσωπος του εστιατορίου μπορούν να σχολιάσουν μια κριτική.