Loader

PONTIKI

Κριτικές: 209
Μέλος από: Ιουν 2011

Εμφάνιση:

14 Ιούλ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
-

Ο Λουκιδέλης αποτελεί προορισμό διαχρονικής αξίας στη Φιλαδέλφεια. Από το 1939 λειτουργεί ως ταβέρνα μεγαλώνοντας ήδη 3 γενεές, βλέποντας την περιοχή να αλλάζει, να εξελίσσεται και να αυξάνει τον ανταγωνισμό. Παρόλα αυτά, η γνήσια αυτή ταβέρνα παραμένει εκεί, αγέρωχη, άτρωτη στο χρόνο και πιστή στην καλή ποιότητα των αγαθών που προσφέρει.

Είχα αρκετά χρόνια να την επισκεφθώ. Πολλά -περισσότερο καλοκαιρινά- βράδια περνάγαμε στον Λουκιδέλη οικογενειακώς με ξαδέρφια, συγγενείς αλλά και φίλους.
Ο χώρος ξεκινώντας από τα σκαλιά που οδηγούν στην κλασική - γραφική “υπόγα” με τα βαρέλια και τα σχετικά, σε προδιαθέτει για γνήσιες κουτουκοκαταστάσεις. Έχω κάμποσα χρόνια να κατέβω, αλλά το τσιγάρο που επιτρεπόταν παλιά, με έκανε να το επισκέπτομαι περισσότερο καλοκαίρια.

Επάνω και απέναντι από το παραδοσιακό οίκημα δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια μια μεταγενέστερη αίθουσα για τις ανάγκες εκδηλώσεων κατά τις χειμερινές περιόδους αλλά και γενικότερα για κάλυψη αναγκών μεγαλύτερης επισκεψιμότητας. Για να είμαι ειλικρινής ποτέ δεν έχω καθίσει σε αυτήν γιατί δεν έχει τίποτα το ενδιαφέρον. Προτιμώ τον εξωτερικό χώρο κάτω από την κεραμοσκεπή του κύριου οικήματος ή ακόμα και το πεζοδρόμιο στην πλατεία Κωνσταντινουπόλεως.

Στην εξυπηρέτηση εκτός από τον πλακατζή κύριο Στέλιο ιδιοκτήτη (δεύτερης γενιάς αν δεν κάνω λάθος), που θα σας απαγγείλει στο τέλος όλη την παραγγελία προς αποφυγή λαθών και το τελικό ποσό χρεώσεων μείον τα κερασματάκια του, θα σας εξυπηρετήσουν χωρίς προβλήματα νέα παιδιά με προθυμία και χιούμορ. Κανένα πρόβλημα.

Στα του φαγητού, 2 άτομα Σάββατο 7/7/2018 περί ώρα 11:30 μμ συμπληρώσαμε με στυλό στο μπλοκάκι με τους μεζέδες και τις τιμές (βλέπε παραγγελιόχαρτο) τα παρακάτω:

- Σαλάτα αλμυρίκια χ 4€

Γενναία μερίδα σε οβάλ πιατέλα, σωστά βρασμένα με μπόλικο λαδάκι και λεμονάκι.

- Ντοματοκεφτέδες Νισύρου – κολοκυθοκεφτέδες Σίφνου χ 4€

Τέσσερα τεμάχια (από δύο έκαστο) για να τα δοκιμάσουμε όλα. Χειροποίητα όλα φυσικά, ξεχώρισα τους κολοκυθοκεφτέδες καθώς οι ντοματοκεφτέδες μου φάνηκαν πολύ αλευρένιοι παρόλα αυτά καλοί στο τηγάνι όλοι χωρίς περιττά λάδια.

- Τυρόπιτα Μυκόνου χ 4€

Εξαιρετική, καυτή με ωραίο φύλλο και γέμιση πολύ ωραίου τυριού ρευστού από το ψήσιμο.

- Φλογέρες με παστουρμά χ 4€

Πολύ καλές (2 μεγάλα τεμάχια, στεγνό από λάδια φύλλο, νόστιμη γέμιση με καλό παστουρμά.

- Αμελέτητα του κυρ Ανέστη χ 7€

Δεν τον ξέρω τον άνθρωπο, να είναι καλά εκεί που είναι (γιατί κάτι μου λέει ότι προφανώς είναι από τους πρώτης γενιάς ιδιοκτήτες) αλλά τα αμελέτητά του τα θυμάμαι από παλιά και μπορώ να πω ότι διατηρούνται στην ίδια -γευστική- κατάσταση, για τα υπόλοιπα δε μπορώ να εγγυηθώ …χαχαχαα!

Πέρα από την πλάκα όσοι τρώτε τον συγκεκριμένο μεζέ, στον Λουκιδέλη θα τον ευχαριστηθείτε και σε ποσότητα και σε ποιότητα. Εγώ πάντως, τα έφαγα μόνη μου, άντε έδωσα και 2-3 στη Μόκα που ξέρει να ξεχωρίζει τους καλούς μεζέδες, κρίμα να μην φαγωθεί όλη η μερίδα.

- Κεφτέδες Σίφνου χ 5€

Κλασικοί, μαμαδίστικοι, με δυόσμο, αφράτοι και μυρωδάτοι. Με λίγες πατατούλες τηγανητές χερίσιες για συνοδεία. Όμορφα.

- Ψαρονέφρι χ 8€

Ψήσιμο άριστο, γεύση πάρααααρα πολύ καλή. Λες και ψήθηκε στο κάρβουνο ήταν χωρίς να έχει χάσει την ζουμεράδα του. Κι εδώ με λίγες πατατούλες συνοδεία.
Ήπιαμε μία Amstel (χ 3 ευρώ στον κατάλογο) που ο κυρ Στέλιος μας κέρασε και με τον λογαριασμό ήρθε και πιατάκι με παγωτίνια ξυλάκι σαν έξτρα κέρασμα. Ωραίος ο Λουκιδέλης… ταβερναρί μεν, ξέρει να περιποιείται όμως.

Ο τελικός λογαριασμός (μαζί με το ψωμάκι 1€ έκαστος) ήρθε στα 41€ μείον το κέρασμα 38€ ήτοι 19€/άτομο για φαγητό του σκασμού. Ένα φυσιολογικό ζευγάρι τρώει και με 12-15€ έκαστος, μην παίρνετε τα δικά μας δεδομένα ως σύγκριση. Είχαμε κάνει κι ένα 5αράκι χλμ τρέξιμο με τους Αντετοκουμπαίους εκείνο το βράδυ οπότε… το δικαιούμασταν.

Συμπερασματικά, ο Λουκιδέλης παραμένει σταθερή αξία και το έχει αποδείξει. Στάθηκε όρθιος παρά την κρίση, παρά τον ανταγωνισμό, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται λίγο εκτός εμβέλειας της πιάτσας στην οποία γίνεται κοσμοσυρροή, παρόλα αυτά υπάρχει. Και υπάρχει γιατί το αξίζει, το παλεύει και γιατί είναι τίμιος!!! Αν θέλετε καλομαγειρεμένα κλασικά, μαμαδίστικα μεζεδάκια σε καλές μερίδες και τιμές προτιμήστε τον.

Προτείνεται.

06 Ιούλ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Άμα λάχει λοιπόν… πάμε και ξαναπάμε στης Νεφέλης! Γιατί αξίζει.

Γιατί ο χώρος είναι ευρύχωρος, ψηλοτάβανος και έχει κάτι νοσταλγικό όπως το πρώτο σχολείο που πήγα στη Φιλαδέλφεια το ιστορικό Δημοτικό Σπαθάρη! Άλλωστε μέχρι το 1978 αν δεν κάνω λάθος στης Νεφέλης στεγαζόταν δημοτικό σχολείο και όλα στη διακόσμηση αλλά και στην αρχιτεκτονική του το μαρτυρούν από την αυλή κι όλας.

Τα σκαλάκια που κατεβαίνεις, για να βρεθείς στο άλλοτε προαύλιο –νυν αυλή του εστιατορίου- σου φέρνουν αυτόματα στο μυαλό εικόνες με μπουλούκια παιδιών (πρωτάκια ψαρωμένα και μεγαλύτερα ξεψάρωτα) που τρέχουν να μπουν στις τάξεις τους.
Σε αυτό το σημείο η μόνη μου παρατήρηση για τον εξωτερικό χώρο είναι ότι θα μπορούσε αυτή η αυλή να είναι περισσότερο “πράσινη” κι ας θυσιαστούν 2-3 τραπέζια. Άλλωστε δεν τίθεται θέμα επισκεψιμότητας απ’ ότι διαπίστωσα.

Στη συνέχεια ανεβαίνοντας δύο σειρές σκαλιών δεξιά κι αριστερά που συναντώνται στο τελείωμά τους, εισέρχεσαι στις (σχολικές) αίθουσες δηλαδή στον εσωτερικό χώρο. Τρεις μεγάλοι ψηλοτάβανοι, κλιματιζόμενοι χώροι, με ξύλινο δάπεδο, που χωρίζονται μεταξύ τους με πανύψηλες ξύλινες πόρτες, μου έφεραν στο μυαλό το δέος με το οποίο κοίταζα μια σταλιά όπως ήμουν μικράκι τη δική μου τάξη.

Παλιά γραμμόφωνα, αναμνηστικές ασπρόμαυρες σχολικές φωτογραφίες, επαρκής φωτισμός και εξαιρετική ξένη μουσική εποχής συνδράμουν σε μια πάρα πολύ όμορφη ατμόσφαιρα.
Το "σύστημα" βέβαια στης Νεφέλης, δεν επιτρέπει την προ-κράτηση τραπεζιού στην αυλή παρά μόνο μέσα. Οπότε είναι ταυτόχρονα και μια έξυπνη κίνηση ώστε να εξασφαλίσουν κόσμο μέσα-έξω, μιας και τηλεφωνικώς σου λένε, κλείστε μέσα και αν βρείτε έξω απλά ενημερώστε ώστε να ακυρωθεί η μέσα κράτηση... με αποτέλεσμα φυσικά στις περισσότερες των περιπτώσεων να μη βρεις έξω οπότε δεν ρισκάρεις (Σάββατο βράδυ ειδικά) να φύγεις και να πας οπουδήποτε αλλού. Παρότι όμως όπως καταλαβαίνετε και στην δική μας περίπτωση -όπως και πολλών άλλων- καθίσαμε μέσα, μπορώ να πω ότι μάλλον το ευχαριστηθήκαμε καλύτερα για όλο το κλίμα που προανέφερα

Η εξυπηρέτηση κινήθηκε σε άψογα επίπεδα. Σωστοί χρόνοι, ευγένεια, αμεσότητα και πραγματικό ενδιαφέρον από όλα τα παιδιά ανεξαιρέτως, δεν μας άφησαν περιθώρια δυσανασχέτησης.

Μας έφεραν νεράκι σε κανατούλα και αφού ερωτηθήκαμε αν θέλαμε ψωμί (σπάνια συμβαίνει στις μέρες μας) και απαντήσαμε αρνητικά, προχωρήσαμε στην παραγγελία μας:

- Σαγανάκι με βοδινό καβουρμά Ξάνθης και κασέρι χ 7,80€

Μεγάλα κομμάτια ποιοτικού και νόστιμου καβουρμά, πλαισιώνονται από φρέσκια ντομάτα, πιπεριά και καρέ μελιτζάνας. Από πάνω ίσα που είχε λιώσει το κασέρι και μαζί του… λιώσαμε κι εμείς! Ένα ορεκτικό όνειρο… που σε κάνει να προσπερνάς εσκεμμένα την τσιμπημένη του τιμή γιατί αξίζει πραγματικά η κάθε του μπουκιά.

- Χυλοπιτάκι με ραγού από χωριάτικο λουκάνικο και γραβιερομυζήθρα Μεσσηνίας χ 7,90€
Απλά θ-ε-ϊ-κ-ό!!! Από πού να ξεκινήσω; Από το χυλοπιτάκι που πρώτη φορά συνάντησα να είναι τόσο άψογα βρασμένο στο al dente του χωρίς να έχει γίνει νιανιά;; Στην ρουστίκ γεύση του λουκάνικου; Στα μυρωδικά του; Στο τριμμένο τυρί από πάνω που το απογείωνε; Δεν έχω λόγια!!!

- Ρεβυθάδα με παστό χοιρινό Καλαμάτας χ 6,50€

Πολύ ιδιαίτερο και πρωτότυπης γεύσης πιάτο. Τα ρεβύθια ήταν μαγειρεμένα στη γάστρα (χωρίς ντομάτα) με χόρτα εποχής και μπόλικα μυρωδικά. Το φίνο άρωμα του παστού χοιρινού συμπλήρωνε την γεύση.

- Κότσι χοιρινό με μαύρη μπύρα, μέλι και μουστάρδα (από τα πιάτα ημέρας) χ 11,10€
Χωρίς σκέψη και από τις λίγες φορές που θα πω ότι ήταν εξαιρετικό και αξιοπρεπέστατο. Χωρίς πέτσα σε μια τέλεια σκουρόχρωμε σαλτσούλα, της οποίας η πικράδα της μπύρας ερχόταν σε άψογη ισορροπία με το μέλι και τη μουστάρδα. Το ψήσιμο άψογο με λίγα λόγια… λουκούμι!!! Συνοδευόταν από πλιγούρι με κύβους ωμού καρότου και κόκκινης πιπεριάς. Θαυμάσιο.

Ήπιαμε μια μπύρα Bεργίνα weiss 500ml x 3,80€ που ταίριαξε απόλυτα στις επιλογές μας. Θα ήθελα να δοκιμάσω κάποια από τις ιδιαίτερες ελληνικές μπύρες που είχε αλλά βρήκα αρκετά τσιμπημένες τις τιμές τους για 330ml.

Κλείσαμε με ένα τέλειο επιδόρπιο μεταξύ των τριών αξιόλογων επιλογών του καταλόγου από τα οποία διαλέξαμε,

- Σοκοφρέτα σοκολάτας με παγωτό βανίλια χ 5,90€

Χειροποίητη, σπιτική εκτέλεση… επαγγελματική γεύση!!! Η ωραιότερη που έχω δοκιμάσει. Τραγανή η βάση της και η επικάλυψή της απ’ έξω, βελούδινη υφή φίνας σοκολάτας μέσα που δεν σε λιγώνει. Η καραμέλα με την οποία γαρνιρίστηκε και το παγωτό με το οποίο συνοδεύτηκε, ταίριαξε απόλυτα.

Μας κέρασαν λικέρ μαστίχας που ήρθε μαζί με τον λογαριασμό ο οποίος για τα παραπάνω ανήλθε στα 42,90€ δηλαδή 21,45€/άτομο.

Συμπερασματικά, φύγαμε από τη Νεφέλη με τις καλύτερες των εντυπώσεων σε όλους τους τομείς. Το φαγητό που έχει και τον κύριο λόγο, αξίζει 100%. Με έμφαση σε τοπικά προϊόντα Ελλήνων μικροπαραγωγών από όλη την Ελλάδα, δε μπορεί παρά το αποτέλεσμα να είναι αξιόλογο. Οι χρόνοι παρά το γεγονός ότι από νωρίς του Σαββατόβραδου ήταν γεμάτο μέσα έξω, είχαν άψογη ροή. Οι γεύσεις μας αποζημίωσαν πλήρως αφού οτιδήποτε δοκιμάσαμε ήταν από πολύ καλό… έως εξαιρετικό! Με πιο απλά λόγια...

... Προτείνεται!!!

15 Ιουν 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Τα Μπινελίκια μετρούν ήδη 5 χρόνια ζωής από τότε που άνοιξαν. Πέντε επίσης είναι και τα χρόνια που έχουν περάσει από τότε που το εισήγαγα στο ask κι έγραψα γι’ αυτό. Δεν είχα ενθουσιαστεί όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κάποιος διαβάζοντας την τότε κριτική μου, παρά το γεγονός ότι το αδερφάκι του λίγο παραπάνω (Mama Goose) που άνοιξε λίγο αργότερα, διαγράφει σαφώς πολύ καλύτερη πορεία όλα αυτά τα χρόνια και μάλιστα από την αρχή λειτουργίας του.

Από τότε ο ανταγωνισμός στην περιοχή στο θέμα της εστίασης έχει αυξηθεί ακόμα πιο πολύ με γοργούς ρυθμούς. Αρκεί να αναφέρω ότι το παρκάρισμα όπως και η απλή διέλευση από κεντρικούς αλλά και παράλληλους δρόμους της Φιλαδέλφειας ιδίως τα Π/Σ/Κ πλέον… είναι απελπιστική. Αν έχετε δίτροχο είστε τυχεροί. Πάμε λοιπόν να δούμε την εξέλιξη του σε αυτά τα 5 χρόνια.

Ο χώρος έχει αλλάξει σαφώς προς το καλύτερο θα έλεγα. Το μπεζ χρώμα στους τοίχους αντικαταστάθηκε από γκρί-μαύρο χρώμα και τα τραπεζοκαθίσματα από πολύχρωμα έγιναν μονόχρωμα μπεζ πράγμα που προσδίδει μια ωραία αντίθεση με πιο βιομηχανικό στυλ. Ο μαυροπίνακας με τις κονσέρβες από πάνω και την αναγραφόμενη επωνυμία με μεγάλα κίτρινα καλλιτεχνικά γράμματα, είναι σε τέτοια θέση, που πέφτει αμέσως το μάτι περνώντας απ’ έξω, ενώ για τον φωτισμό έχουν μπει στην οροφή δοκάρια από τα οποία κρέμονται ασύμμετρα καλώδια με μεγάλους γλόμπους. Ωραία ως εδώ και με τις ξύλινες ζαρντινιέρες με τις πρασινάδες απ' έξω αλλά και τα γλαστράκια με τα μυρωδικά μέσα αναδείχτηκε και ομόρφυνε περισσότερο το γωνιακό αυτό σημείο. Το χειμώνα κλείνει πρόχειρα με νάυλον καθώς ο αμιγώς εσωτερικός του χώρος είναι πάρα πολύ μικρός. Καλοκαίρι σίγουρα είναι καλύτερα.

Η εξυπηρέτηση έχει σημειώσει και αυτή βελτίωση ως προς τους χρόνους και τη συμπεριφορά γενικότερα απ’ ότι διαπίστωσα σε σχέση με τις αστοχίες της αρχής. Δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα κατά τη διαμονή μας εκεί, βέβαια πρέπει να πω ότι το συγκεκριμένο Σάββατο δεν είχε καθόλου κόσμο (πλην δυο-τριών τραπεζιών ακόμα), σε σχέση με άλλα βράδια που παρατηρώ περνώντας απ’ έξω, υποθέτω λόγω του ότι ήταν το 3ήμερο του Αγ. Πνεύματος. Αν και αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία γιατί παρακάτω ήταν όλα πίτα.

Ο κατάλογος σχετικά μικρός με μεζέδες ως επί τω πλείστον για τη σέντρα, ίδια φιλοσοφία με το αδερφάκι Mama goose (μισές μερίδες σε αρκετά ορεκτικά) αλλά και κάποια πιάτα πανομοιότυπα σχεδόν. Θα ήθελα κάτι πρωτότυπο για να πω την αλήθεια.

Σάββατο λοιπόν 26/5/2018 η παραγγελία μας για 3 άτομα διαμορφώθηκε ως κάτωθι:

- Πατάτες τηγανιτές με αυγά και σουτζούκι χ 5,50€

Τρία αυγά μάτια πάνω σε κυδωνάτες πατάτες με τη φλούδα τους και μπόλικο σουτζούκι. Καλή μερίδα, συμπαθητική γευστικά, παρόλα αυτά αν και “σιγουράκι” αυτό το πιάτο και κατά βάση το λατρεύω όσο απλό κι αν είναι, οι πατάτες δεν με ενθουσίασαν χωρίς να έχω εντοπίσει ακριβώς το γιατί.

- Παστουρμαδοπιτάκια Καισάρειας χ 6,00€

Τρία τεμάχια κομμένα στα δύο έκαστο (παρουσίαση και στήσιμο ακριβώς όπως η αντίστοιχη κρεμμυδόπιτα στο mama) πολύ νόστιμα, ωραίο τραγανό φύλλο, καλό τηγάνισμα, ένα από τα ορεκτικά που ξεχώρισα.

- Κολοκυθανθοί με ρύζι & μυρωδικά χ 6,00€

Τους λατρεύω αλλά εδώ τους βρήκα απλά συμπαθητικούς. Τους ήθελα σαφέστατα πιο όξινους, πιο ζουμερούς και με δυόσμο που δεν είχαν. Κατά τη γνώμη μου ό, τι μυρωδικό και να βάλεις στον ανθό, δεν αναδεικνύεται χωρίς τον δυόσμο. Κι εδώ ο άνηθος δε μπόρεσε να τον αναδείξει τόσο. Πέντε τεμάχια στη μερίδα πάνω σε (αρκετά υδαρή) σάλτσα γιαουρτιού.

- Κεφτεδάκια με ούζο, δυόσμο & σάλτσα γιαουρτιού χ 6,50€

Από τα πιο νόστιμα ορεκτικά της βραδιάς. Οκτώ τεμάχια (! ), αφράτα, ζουμερά και νόστιμα πάνω σε σάλτσα γιαουρτιού με μπούκοβο και ελαιόλαδο. Εδώ ευτυχώς ο δυόσμος δεν αντικαταστάθηκε και έδωσε το κατάλληλο άρωμα.

- Χοιρινή τηγανιά με πιπεριές Φλωρίνης & φέτα χ 6,50€

Γευστικά ήταν καλή, όμως το κομμάτι του κρέατος που είχε επιλεγεί δεν ήταν καλό, ήταν σκληρό και με λίπος που δεν μασιώταν…σα να είχε όλο νεύρα.

- Ψαρονέφρι με πουρέ γλυκοπατάτας & σάλτσα μαύρου φραγκοστάφυλου χ 9,50€

Πανομοιότυπη εκτέλεση και παρουσίαση (και εδώ) με το αντίστοιχο του mama με τα αγριοκέρασα και τον πουρέ σελινόριζας. Μόνο που εδώ… ήταν άνευρο εντελώς. Του έλειπε αλάτι; Μάλλον ήταν αυτό. Ήταν εντελώς άνοστο και το κρέας και ο πουρές με αποτέλεσμα να μην κάνει την αντίθεση που χρειάζεται αυτό το πιάτο όταν συνδύαζες στη μπουκιά το φραγκοστάφυλο, που αυτό είναι και το ζητούμενο σε αυτό το πιάτο. Πάντως το αντίστοιχο πιάτο στο αδερφάκι, μου αρέσει πολύ και γενικά ήμουν σίγουρη ότι αυτό θα με ικανοποιήσει και εδώ… αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

- Γουρουνοπούλα με τραγανή πέτσα 300γρ χ 6,50€

Εδώ επιλέξαμε τη μικρή μερίδα (η μεγάλη των 450γρ. είναι στα 9,50€) καθώς το ένα άτομο της παρέας δεν τρώει γουρουνόπουλο. Η (λιγοστή) πέτσα που είχε αυτή η πολύ καλή κατά τα άλλα μερίδα, ήταν το πιο ωραίο στοιχείο του πιάτου. Ήταν όντως τραγανή, χωρίς να είναι ξερή καθόλου… τρωγόταν και άκουγες το κράτς σα να έτρωγες τσιπς. Αλλά στο κυρίως θέμα, το ψαχνό ήταν άνοστο και φλατ εντελώς. Έλειπε γενικώς το αλατοπίπερο, κι αν όχι κάποιο μυρωδικό, μια σάλτσα ως συνοδευτικό για να γλιστράει βρε παιδί μου. Ζητήσαμε μουστάρδα που μας έφεραν αλλά γενικά δεν το ευχαριστηθήκαμε. Έμεινε σχεδόν άθικτο το πιάτο.

Ήπιαμε 2 μπύρες Άλφα weiss (που κατέληξα ότι δεν μου αρέσει) 500ml χ 4€ έκαστη και μας κέρασαν παγωτό καϊμάκι με σάλτσα βατόμουρο αν θυμάμαι σωστά και τριμμένο μπισκότο από πάνω, δροσερό και καλοδεχούμενο. Το σύνολο του λογαριασμού ήρθε στα 54,50€ δηλαδή 18,16€/άτομο.

Συμπερασματικά, τα Μπινελίκια έχουν σημειώσει πρόοδο με την πάροδο του χρόνου, σε κάποιους τομείς. Δεν μπορώ να πω όμως ότι με κέρδισαν γευστικά ούτε αυτή τη φορά. Παρά το γεγονός ότι ο κατάλογος έχει ανανεωθεί και οι μερίδες είναι τίμιες σε σχέση με την τιμή τους συγκριτικά πάντα με το ξεκίνημα, οι συνταγές χρειάζονται περισσότερη ένταση και ο κατάλογος σίγουρα μια διαφοροποίηση από το αδερφάκι που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής, ώστε να κάνει και την διαφορά.

Θα ήθελα όταν σκέφτομαι τα Μπινελίκια, να θέλω να πάω για έστω ένα signature dish το οποίο θα τα χαρακτηρίζει. Και όχι να μπαίνω στη διαδικασία να το συγκρίνω με το αδερφάκι του, ούτε να ψάχνω στον κατάλογό του να βρω τι διαφορετικό έχει από το mama goose. Με λίγα λόγια να έχει δικό του χαρακτήρα. Για να μην παρεξηγηθώ δεν θα απέτρεπα κάποιον από το να το επισκεφθεί αν βρεθεί κοντά, όμως σίγουρα δεν είναι από μεζεδοπωλεία που ξεχωρίζω στην περιοχή.

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη PONTIKI.

31 Μαι 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Το Pomo Pizza Bar… αντικατέστησε έναν από τους μπαρμπάδες που έχουν κατακλίσει τελευταία την Αθήνα και συγκεκριμένα τον Δήμο (Μπαρμπαδήμος), που δυστυχώς δεν κατάφερε να μακροημερεύσει στην συγκεκριμένη πλατεία της περιοχής των Πατησίων (πλατεία Παπαλουκά).

Για το υπέροχο οικοδόμημα (εξωτερικά) θα δανειστώ την περιγραφή που είχα κάνει τότε μιας και δεν έχει αλλάξει κάτι ως προς αυτό. Πρόκειται λοιπόν για μια υπέροχη ευήλια, υπερυψωμένη πρώην αρχοντική μονοκατοικία, σε πολύ περίοπτη θέση επάνω στην πλατεία Παπαλουκά στα Πατήσια, που μετά από επανειλημμένα αποτυχημένες προσπάθειες στο να στεριώσει κάποιο εστιατόριο εκεί (κατά το πλείστον ψητοπωλείο, με τελευταίο αν θυμάμαι καλά τον Κάβουρα που μας άφησε -κι αυτός- χρόνους), είχε την τύχη να υποστεί μια εξαιρετικού γούστου ανακαίνιση και να περάσει πρώτα στα χέρια του Μπαρμπαδήμου κι έπειτα στα χέρια του Pomo pizza bar. Πάντως είναι αδύνατον να μπει κάποιος στην πλατεία αυτή και να περάσει απαρατήρητο το συγκεκριμένο μαγαζί.

Οι χρωματισμοί έχουν μόνο αλλάξει εξωτερικά, έφυγε πλέον το πράσινο-κόκκινο σήμα κατατεθέν του Μπαρμπαδήμου, το οποίο διαδέχτηκαν οι λευκές αποχρώσεις του Pomo που θεωρώ πως είναι ακόμα πιο ωραίες. Η αυλή έχει στρωθεί με ωραίο σταμπωτό δάπεδο και είναι γεμάτη όμορφα φερ φορζέ τραπεζοκαθίσματα. Πολύ ρομαντική αύρα. Από την αριστερή πλευρά η αυλή έχει κλειστεί όμορφα με λευκά μεταλλικά πλαίσια με τζάμια που ανοίγουν το καλοκαίρι και το χειμώνα χρησιμοποιείται φυσικά για τους καπνιστές.

Στον εσωτερικό χώρο έχουν γίνει επίσης αλλαγές στους χρωματισμούς, τα vintage πλακάκια δαπέδου έχουν παραμείνει, το μόνο που δεν κατάλαβα είναι γιατί οι όμορφοι θόλοι της οροφής με τον κρυφό φωτισμό γέμισαν με μπαμπού;; Υποθέτω ότι έγινε προσπάθεια να γίνει λίγο πιο ρομαντική η ατμόσφαιρα αφού πλέον ο ήδη διακριτικός φωτισμός από κρυφός έγινε ακόμα πιο απόκρυφος, αλλά νομίζω πως ήταν παντελώς περιττή αυτή η παρέμβαση γιατί αφενός μεν έγινε αρκετά μουντή η ατμόσφαιρα αφετέρου έχασε κάτι από τον χαρακτήρα του χώρου.

Η εξυπηρέτηση στις επιδόσεις της παρουσίασε αυξομειώσεις ανάλογα το εκάστοτε άτομο που αναλάμβανε το πόστο μας. Για παράδειγμα το παλικάρι που μας πήρε την παραγγελία ήταν πολύ καλό και στις επεξηγήσεις και στους χρόνους του. Η κοπέλα που ανέλαβε στα μεσοδιαστήματα στο να μας σερβίρει κάποια από τα πιάτα στερούνταν γνώσεων επί του αντικειμένου όπως θα διαπιστώσετε παρακάτω* προφανώς και εμπειρίας. Ο υπεύθυνος προσπάθησε να σώσει την κατάσταση σε τραγικά λάθη της κουζίνας και κατ’ επέκταση και της εξυπηρέτησης αλλά τελικά μάλλον δεν επέδειξε την πρέπουσα ψυχραιμία.

Η παραγγελία μας:

Πίτες χειροποίητης ζύμης συνοδεία από ένα ντιπ με μυρωδικά και λάδι τρούφας που δεν χρεώθηκε.

- Melanzane alla parmigiana x 7€

Στρώσεις μελιτζάνας με μοτσαρέλα, παρμεζάνα, σάλτσα ντομάτας και μυρωδικά. Δύο μεγάλες μελιτζάνες υπέροχες γευστικά που στο μόνο που υστερούσαν είναι η σωστή θερμοκρασία σερβιρίσματος. Δέχομαι την εξήγηση του υπεύθυνου ότι φτιάχνεται στο ταψί το απόγευμα… όμως θα πρέπει είτε να το ονομάσουν κρύο ορεκτικό και να έρχεται κρύο εντελώς, είτε να το ζεσταίνουν σωστά, καθώς το μισό ήταν κρύο και το άλλο μισό απλά χλιαρό. Λάθος.

- Πίτσα Salumi x 12€

Απλά καταπληκτική!!! Λεπτό, τραγανό ζυμάρι με σάλτσα ντομάτας, προσούτο, πεπερόνι, σπεκ και πέστο βασιλικού. Τα αλλαντικά καλής ποιότητας είχαν την ένταση που χρειάζεται και το πέστο έδινε ένα εξαιρετικό άρωμα. Τολμώ να πω ότι είναι μια από τις ωραιότερες πίτσες που έχω δοκιμάσει.

Και κάπου εδώ δυστυχώς τελειώνουν όλα τα ωραία.

- Funghi alla griglia x 7€

Ποικιλία μανιταριών στη σχάρα με μπαλσάμικο και σκορδόλαδο (ευτυχώς) σε ξεχωριστό μπολάκι. Πιο χάλια έκδοση μανιταριών δεν έχω δοκιμάσει πουθενά αλλού. Έφτασε στο τραπέζι μας ένα πληθωρικό ομολογουμένως πιάτο μανιταριών με ρόκα, που υστερούσε όμως εκ πρώτης εμφανισιακά στο ότι η ρόκα ενώ ήταν baby, είχε μαραθεί προφανώς από την υψηλή θερμοκρασία των μανιταριών στα οποία είχε ανακατευτεί. Δεν θα σταθώ όμως σε αυτό.

Στο γευστικό κομμάτι τα μανιτάρια δεν τρώγονταν με τίποτα. Αφενός μεν τα στρογγυλά τύπου porto bello ήταν σαν βραστά και άνοστα, αφετέρου τα τύπου πλευρώτους καθόλου θελκτικά οπτικά, κάτασπρα και μαλακά χωρίς ίχνος ένδειξης ψησίματος στη σχάρα, αλλά το χειρότερο απ’ όλα ήταν ότι ήταν τόσο όξινα από λεμόνι που δεν πήγαιναν κάτω με τίποτα. Και το λέω εγώ αυτό που για να φάω χόρτα θέλω 3 κούπες λεμόνι.
Αυτό όμως ήταν κάτι ανεπανάληπτο. Αν μου έκλειναν τα μάτια και με ρωτούσαν τι τρώω θα έλεγα κάτι που για μήνες ήταν στο λεμόνι μέσα. Απαράδεκτο πιάτο. Που φυσικά έμεινε άθικτο.

Όμως η κοπέλα που ήρθε και της δώσαμε το πιάτο ανέγγιχτο για να μην πιάνει το χώρο άδικα στο τραπέζι μας, δε μπήκε καν στον κόπο να ρωτήσει τον λόγο. Αρκέστηκε στο ότι της είπαμε ότι δεν τρωγόταν το πιάτο. Το γιατί… ήταν περιττό προφανώς.

- Ριζότο Milanese χ 12€

Πλήρης αποτυχία! Μια εκδοχή που δεν είχα δοκιμάσει ξανά και ο μόνος λόγος που το επέλεξα είναι για να μου φύγει η περιέργεια. Και μου έφυγε, αλλά δεν μου άφησε καμία επιθυμία να το δοκιμάσω ξανά. Σαφράν, κολοκύθι και προσούτο, πρώτες ύλες που από μόνες τους μου αρέσουν. Απέτυχαν όμως παταγωδώς στο να δέσουν μεταξύ τους καθώς δεν υπήρχε καμία ένταση στο πιάτο, εντελώς ανάλατο και το σημαντικότερο φάουλ ήταν στο ριζότο που δεν ήταν σωστά χυλωμένο. Ήταν σχεδόν σπυρωτό… τόσο στεγνό. Με λίγα λόγια δεν ήταν ριζότο.

Τέλος το κολοκύθι ήταν κομμένο σε μεγάλα χοντρά κομμάτια με τα σπόρια του μέσα, νερουλό, συνεπώς σαν βραστό. Φανταζόμουν ότι θα ήταν τριμμένο ας πούμε, όπως το έχω συναντήσει ξανά σε ριζότο, αλλά δεν…! Το άρωμα του σαφράν από μόνο του δεν έφτανε για να ικανοποιήσει τον ουρανίσκο καθώς η εκτέλεση ήταν προβληματική από την βάση της. Το μπόλικο πιπέρι και η παρμεζάνα που προσθέσαμε δεν αρκούσε για να σώσει την κατάσταση που όσο πέρναγαν τα λεπτά και κρύωνε το πιάτο γινόταν ακόμα πιο στόκος. Κρίμα.

- Λιγκουίνι a la καρμπονάρα χ 10€

Το λιγκουίνι άργησε μια μέρα… θα ήταν ο σωστός τίτλος του πιάτου αυτού. Περισσότερες λεπτομέρειες παρακάτω. Περιγράφεται ως αυθεντική καρμπονάρα με κρόκο αυγού, πεκορίνο και speck. Καμία προσθήκη αλατιού ούτε εδώ και δεν ξεχώρισα ούτε τη γεύση του αλλαντικού, ούτε του ιδιαίτερου τυριού, ούτε το δέσιμό τους με το αυγό. Γενικά καμία σχέση με την καρμπονάρα που περίμενα. Ίσως από τις πιο αδιάφορες εκδοχές της.

Στον κατάλογο προτείνεται ως penne a la carbonara, όμως ρωτήσαμε αν μπορούμε να επιλέξουμε άλλο ζυμαρικό και ο σερβιτόρος μας έδωσε πράσινο φως. Επιλέξαμε λοιπόν λιγκουίνι. Σημειώστε ότι ήταν το τελευταίο πιάτο που ήρθε στο τραπέζι μας και είχαμε κάνει λίγο hold από την υπέροχη πίτσα ώστε να υπάρχει χώρος και για την καρμπονάρα. Ήρθε το πιάτο …αλλά με πένες. Διευκρινίσαμε ότι το ζητήσαμε με λιγκουίνι και μας διαβεβαίωσαν ότι δεν θ’ αργήσει να έρθει το σωστό.

Στη δεύτερη λοιπόν προσπάθεια το λιγκουίνι άφαντο και πάλι. Είχε μεταμορφωθεί σε σπαγγετίνι Νο 10 παίζει να ήταν και 11 (αν υπήρχε)... πιο λεπτό δεν υπάρχει. Συζητούσαμε στο τραπέζι πως αν πρώτα μας έφερναν τα σπαγγετίνι και έπειτα τις πένες δεν θα επιστρέφαμε το τελευταίο πιάτο. Όμως σπαγγετίνι είναι τα μοναδικά ζυμαρικά που δεν επιλέγω ποτέ ούτε στο σπίτι μου.

*Και κάπου εδώ έρχεται το πιο απαράδεκτο φάουλ της εξυπηρέτησης… η κοπέλα το πήρε πίσω στην κουζίνα και λίγα δευτερόλεπτα μετά, επέστρεψε -μαζί με το πιάτο- για να μας πει ότι της είπαν από την κουζίνα να μας μεταφέρει ότι αυτό είναι λιγκουίνι! Τα λάθη είναι για τους ανθρώπους και είναι απολύτως κατανοητό αυτό. Το να υποτιμούν όμως τη νοημοσύνη μου είναι κάτι που με εξοργίζει.

Και βέβαια το λάθος στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν το χρεώνεται μόνο η απαράδεκτη αντίδραση της κουζίνας αλλά και η κοπέλα που δουλεύει σε Ιταλικό και δεν γνωρίζει τον τύπο των ζυμαρικών.
Φωνάξαμε τον σερβιτόρο ο οποίος μας πήρε την παραγγελία και τον ρωτάμε… “συγνώμη, αυτό είναι λιγκουίνι;;” γιατί σε λίγο θα ξεχάσουμε και πως μας λένε. Και ο άνθρωπος δεν χρειάστηκε να πει τίποτα, η έκφραση του προσώπου του που τα είπε όλα. Πήρε το πιάτο, το πήγε στην κουζίνα και επέστρεψε μαζί με έναν άλλο κύριο ο οποίος ήταν προφανώς ο ιδιοκτήτης ή υπεύθυνος του εστιατορίου.

Εμφανώς αμήχανος δεν προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα προς τιμήν του, ζήτησε συγνώμη κατανοώντας ότι δύο φορές το ίδιο λάθος δεν χωρά πολύ συζήτηση απλά ρώτησε τι να μας προσφέρει για να επανορθώσει, αν θέλαμε κρασί κτλ. Του είπαμε ότι δεν θέλουμε κάτι και συζητήσαμε τις αστοχίες αλλά και το τι μας άρεσε από αυτό το δείπνο. Στο θέμα της έλλειψης έντασης των πιάτων, δεν με κάλυψε προσωπικά όταν μας είπε ότι δεν βάζουν πολύ αλάτι για να είναι ουδέτερες οι γεύσεις ώστε να καλύπτουν όλα τα γούστα. Πιστεύω πως το να φτιάξεις ένα άνοστο και ανάλατο πιάτο από το να φτιάξεις ένα πιάτο λύσσα στο αλάτι... απέχει πάρα πολύ και οπωσδήποτε υπάρχει μια μέση λύση. Και αυτά τα πιάτα που δοκιμάσαμε δεν ήταν αυτή.

Στο τέλος μαζί με τον λογαριασμό ήρθαν 2 γλυκά κερασμένα. Ένα τιραμισού και μια πανακότα. Αξιοπρεπέστατα και τα δύο και μπορώ να πω ότι τουλάχιστον έκλεισε λίγο πιο γλυκά, μια πικρή -κατά το ήμισυ- εμπειρία. Η μόνη παρατήρηση που έχω για τα γλυκά αφορά στην -πολύ καλή κατά τα άλλα- παρακότα, όμως θεωρώ πως πρέπει να επιλεγεί είτε η σάλτσα καραμέλας στο σερβίρσμα, είτε το πορτοκάλι (υπήρχε μέσα φλούδα πορτοκαλιού). Και τα δύο από μόνα τους είναι έντονα στοιχεία και νομίζω πως ο συνδυασμός τους είναι υπερβολή.

Πληρώσαμε 45€ συνολικά ήτοι 22,50€/άτομο και αν το γευστικό κομμάτι μας ικανοποιούσε τότε θα μιλούσαμε για πολύ καλό vfm.

Συμπερασματικά η εμπειρία μας στο Pomo pizza bar δεν ήταν αυτή ακριβώς που περιμέναμε. Πέρα από το λάθος με το κυρίως πιάτο μας, δε μπορώ να πω ότι ικανοποιηθήκαμε από τις γεύσεις. Παρά το γεγονός ότι οι μερίδες ήταν πολύ καλές, όλα τα πιάτα ήταν άνευρα εντελώς, δύο εκ των οποίων παρουσίασαν σοβαρές αστοχίες καθώς δεν τρώγονταν (μανιτάρια και ριζότο).

Φωτεινή εξαίρεση αποτελεί η εξαιρετική πίτσα που δοκιμάσαμε και θα ήθελα να κλείσω με αυτή που σε συνδυασμό με τον όμορφο χώρο ήταν ό, τι καλύτερο εκείνης της βραδιάς. Τα δυο τελευταία στοιχεία αυστηρά είναι αυτά για τα οποία θα επιστρέψω σίγουρα στο Pomo pizza bar. Μέχρι τότε θα χαρώ να μάθω πως έχουν γίνει βελτιώσεις και πως όλα όσα περιέγραψα στη δική μου εμπειρία, ήταν απλώς απόρροια μιας κακής μέρας της κουζίνας...

25 Μαι 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
-

Σινικό τείχος... το κινέζικο που έχει αντέξει στο χρόνο, στην κρίση και στον ανταγωνισμό, παρά το σχετικά απόμερο σημείο στο οποίο βρίσκεται. Τόσο καλό είναι τελικά;;
Δεν θα απαντήσω στο εάν είναι καλό. Θα πω μόνο πως προσωπικά δεν έχω φάει πουθενά αλλού τόσο ωραία καυτερή-ξινή σούπα, σίσλινγκ (κοτόπουλο ή γαρίδες) και won ton με τυρί.

Για να τα πάρω από την αρχή θα πρέπει να γυρίσω πολλά χρόνια πίσω, τότε που πήγαινα Πολυκλαδικό και το λεωφορείο μας άφηνε λίγα μέτρα από το Σινικό. Τότε βέβαια δεν είχα ιδέα από κινέζικη κουζίνα και δεν είχα και καμία διάθεση να την μάθω.

Ο χώρος; Οκ, δεν ήταν ποτέ το δυνατό του σημείο. Αντιθέτως. Δεν θ’ αναλωθώ όμως στο πριν. Όχι ότι το μετά έχει θεαματικές αλλαγές, αλλά τέλος πάντων, τουλάχιστον αυτή η έρημη κόκκινη μοκέτα αφαιρέθηκε και την θέση της πήρε ξύλινο δάπεδο, κλάσεις καλύτερο. Και η στριφογυριστή σκάλα προς τις τουαλέτες… εκεί έχει παραμείνει αλλά μετατοπίστηκε λίγο και έγινε λίγο πιο εύκολα προσβάσιμη. Κάτω θα μπορούσε να είναι και πιο φροντισμένα αλλά ποιος ασχολείται τώρα; Τα χλωμά φωτιστικά και το κάδρο με τον καταρράκτη μάλλον είναι όρος στο συμβόλαιο να μην ξεκαρφωθούν ποτέ από τη θέση τους. Τουλάχιστον όμως τηρείται το καπνίζειν μέσα. Έξω για τους καπνιστές, νάυλον ολόγυρα, κόκκινα κινέζικου τύπου φωτιστικά, σόμπες μανιτάρια για το χειμώνα και με ελαφριά κλίση το έδαφος.

Η εξυπηρέτηση από τότε που έχει αναλάβει ο Έλληνας σύζυγος της ιδιοκτήτριας, έχει στρώσει για τα καλά. Παλιά η κατάσταση ήταν απελπιστική. Ίδρωνες για να συνεννοηθείς και σε ώρες αιχμής όλοι έκαναν πως δεν άκουγαν και δεν έβλεπαν. Τώρα τρέχουν όλοι σαν καλοκουρδισμένα ρολόγια και ταυτόχρονα δεν υπάρχει περίπτωση να σε αγνοήσουν.

Στο Σινικό όμως δεν πας ούτε για τον χώρο, ούτε για την εξυπηρέτηση. Κάνεις delete για λίγο και προχωράς στην παραγγελία που ένεκα νηστείας στην τελευταία μας επίσκεψη 1/4/2018 διαμορφώθηκε ως εξής:

- Κράκερ γαρίδας χ 2,20€

Τα γνωστά άσπρα τραγανά κράκερ που δεν έχω καταλάβει ποτέ που βρίσκεται η γαρίδα καθώς δεν βρίσκω καν τη γεύση της πουθενά, αλλά λέμε τώρα. Παρόλα αυτά και παρά το γεγονός πως μοιάζουν όπως έχω ξαναπεί στο παρελθόν με την απόλυτη πλαστικοποίηση, μου αρέσουν πολύ και μπορώ να καταναλώσω τόνους μέσα σε ένα βράδυ καθώς όσα και να φάω δεν επέρχεται ποτέ κορεσμός…!

Φήμες βέβαια λένε ότι είναι αρτύσιμα… αλλά όσες φορές έχουμε ρωτήσει, έχουμε πάρει διαφορετική απάντηση, ανάλογα τον υπάλληλο οπότε πράττουμε αναλόγως κι εμείς… μας λένε ότι είναι; Τρώμε. Μας λένε ότι δεν είναι; Δεν τρώμε… χαχα και η αμαρτία σίγουρα δεν είναι δική μας.

- Spring rolls λαχανικών χ 3,50€

Δύο μεγάλα τεμάχια γεμισμένα με λαχανικά, συνοδευόμενα από μια κόκκινη γλυκίζουσα σάλτσα. Συμπαθητικά.

- Σούπα λαχανικών καυτερή και ξινή (2 τεμ. ) έκαστη χ 3€

Να μην τα ξαναλέω. Πολύ καυτερή και πολύ ξινή (τρέχουν τα ρουθούνια), αφαιρέθηκε το αυγό και το κοτόπουλο που ζητήσαμε κι έμειναν μόνο τα λαχανικά σε λεπτά στικς (λάχανο, καρότο, μπαμπού κτλ). Η γεύση είναι το ίδιο καλή και μαζί και χώρια από το κοτόπουλο. Εξαιρετική για το γούστο μου.

- Noodles με λαχανικά Χ 6,50€

Είναι αυτά τα πολύ λεπτά που μοιάζουν με φιδέ και είναι υπέροχα! Εμείς αφαιρούμε τον αρακά και το κρεμμύδι που μπαίνει άφθονο χωρίς τσιγκουνιές (πλην όμως είναι πολύ καλά σοταρισμένο χωρίς να κριτσανίζει) και προσωπικά βάζω πάντα και λίγη από την κόκκινη σαλτσούλα.

- Σίσλινγκ γαρίδες (2 μερίδες) έκαστη χ 9€

Από τα πιάτα που λατρεύω στο Σινικό γι’ αυτό και το επιλέγω πάντα σαν κυρίως μου, είτε με γαρίδες, είτε με κοτόπουλο. Και μη σας πω ότι με γαρίδες είναι ακόμα πιο ωραίο. Έρχεται σε μαντεμένιο σκεύος τσιτσιρίζοντας εντυπωσιακά κι έχει τέσσερεις γαρίδες καθαρισμένες και πεντανόστιμες. Υπάρχει δε μέσα στα σοταρισμένα λαχανικά κάποιο μπαχαρικό που υπερισχύει και είναι υπέροχο αλλά δεν έχω εντοπίσει τι είναι.

Με νερό σε κανάτα κατόπιν ερώτησης και χωρίς γλυκό τα παραπάνω κόστισαν 36,20€ για δύο άτομα ήτοι 18,10€ έκαστος.

Γενικότερα σε περιόδους μη νηστείας προτείνονται τα won ton με τυρί που είναι εκπληκτικά (βέβαια έχω καιρό να τα δοκιμάσω ελπίζω να μην έχει αλλάξει κάτι), η πάπια που έχω δοκιμάσει στο παρελθόν είναι επίσης πολύ καλή, το τηγανιτό ρύζι με αυγό και φυσικά το τηγανιτό παγωτό στο τέλος (δεν ξεπερνάει του Dos Hermanos σε καμία των περιπτώσεων, απλά είναι συμπαθητικό και κατά τη γνώμη μου το μόνο που αξίζει).

Υπάρχει και μπουφές κάθε Κυριακή μεσημέρι που πλέον η τιμή του κατ’ άτομο έχει εκτοξευθεί στα 16€ (από 12€ που ήταν κάποτε). Βέβαια οι απόψεις της παρέας εδώ διίστανται καθώς κάποιοι ισχυρίζονται πως δεν είναι ίδιας γεύσης-ποιότητας τα φαγητά του μπουφέ. Εγώ δεν έχω αντιληφθεί κάτι τέτοιο εκτός από τα won ton που σίγουρα είναι διαφορετικά τις μέρες του μπουφέ. Παίζει όμως να είναι άλλος μάγειρας τις Κυριακές, οπότε σίγουρα στο χέρι υπάρχει διαφορά. Σε κάθε περίπτωση πάντως καλό θα ήταν για να αποκομίσει κάποιος ασφαλέστερη εικόνα να το επισκεφθεί εκτός μπουφέ καθώς στο μπουφέ μπαίνουν συγκεκριμένα πιάτα και όχι όλα.

Συμπερασματικά στο Σινικό θα βρείτε καλές γεύσεις, τίμιες μερίδες και σχετικά καλές τιμές συγκριτικά πάντα με ανάλογα εστιατόρια της συγκεκριμένης κουζίνας που συνήθως γδέρνουν. Το πιο αξιοσημείωτο είναι πως όσα χρόνια κι αν έχουν περάσει οι γεύσεις παραμένουν σταθερά ίδιες. Δεν έχω διαπιστώσει κάτι που να έχει αλλάξει ως προς το χειρότερο. Ξέρω ότι θα φάω την ίδια σούπα, με την ίδια ένταση που είχε πριν 15 χρόνια. Από πλευράς ποιότητας δεν ξέρω αν είναι ΑΑΑ+ αυτό όμως που ξέρω είναι ότι έχω φάει σε άλλα κινέζικα με αδικαιολόγητα περισσότερα χρήματα και χωρίς επί της ουσίας να διαπιστώσω καλύτερες γεύσεις.

Με λίγα λόγια όταν κάνω όρεξη για Κινέζικο… ο δρόμος οδηγεί καρφί στο Σινικό. Και δε νομίζω ότι είναι τυχαίο το γεγονός ότι όσα κινέζικα εστιατόρια έχουν ανοίξει κατά καιρούς σε κεντρικότατα σημεία στη Φιλαδέλφεια παλεύουν να κρατηθούν ή έχουν κλείσει και το Σινικό υπάρχει 20+ χρόνια στο ίδιο (άκυρο) σημείο με την ίδια αμείωτη επισκεψιμότητα!

Αν σας βγάλει ο δρόμος… δοκιμάστε το.

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη PONTIKI.

17 Μαι 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
-

Πάμε μια βόλτα… πάμε εγώ κι εσύ! Μαρίζα Ρίζου… το κατάλληλο κομμάτι για να ξεκινήσεις μια βόλτα και να βρεθείς στο Βόλτα για φαγητό.

Update μετά από 2 χρόνια και το Βόλτα εξακολουθεί να είναι ένα εστιατόριο ποιοτικής, Ελληνικής κουζίνας.

Ο χώρος άνετος, απλός και λιτός παρά τις μικρές όμορφες διακοσμητικές προσθήκες της τελευταίας περιόδου. Μα πάνω απ’ όλα καθαρός.

Στην εξυπηρέτηση ο Ξενοφών (ιδιοκτήτης) μαζί με μια κοπέλα αθόρυβη και διακριτική, θα σας καλωσορίσει, θα σας καθοδηγήσει στην παραγγελία σας και θα σας λύσει κάθε απορία σχετικά με τις συνταγές και τις πρώτες ύλες.

Στην κουζίνα η Ελισσάβετ (σύζυγος του Ξενοφώντα), φτιάχνει λαχταριστές, αυθεντικές συνταγές με μεράκι και πολλή αγάπη. Και αυτό είναι κάτι που βγαίνει στα πιάτα.
Ο κατάλογος είναι σχετικά μικρός και δεν κουράζει. Έτσι όπως πρέπει.

Σάββατο βράδυ 14/4/2018 δύο άτομα, επιλέξαμε:

- Πατάτες με μυρωδικά χ 3,80€

Οι χαρακτηριστικές φρέσκιες, κυβάτες, χρυσαφένιες πατατούλες! Μοσχοβολάνε φασκόμηλο, που τόσο τους πηγαίνει και είναι ελαφρώς σκορδάτες… ευτυχώς για μένα αυτό είναι ανεπαίσθητο. Τόσο όσο.

- Κεφτεδάκια από ξινόχοντρο και φέτα χ 5,50€

Εκπληκτικά! Χωριάτικη γεύση εντελώς. Τέσσερεις κεφτέδες επάνω σε κόκκινη σαλτσούλα με φέτα. Η γεύση τους με πήγε πίσω σε καλοκαίρια στο χωριό που όλες οι ασβεστωμένες ταράτσες ήταν γεμάτες με σεντόνια και πάνω τους χούφτες ξινόχοντρου απλωμένα για να ξεραθούν στον ήλιο! Δεν υπήρχε περίπτωση να μην ροκανίσω ένα, έτσι στο χέρι σκέτο…

Αν σας αρέσει ο ξινόχοντρος μην τα αγνοήσετε. Είναι από τα πλέον πρωτότυπα ορεκτικά που έχω δοκιμάσει. Ήμουν ανάμεσα στα τυρομπαλάκια (που επίσης λατρεύω) και σε αυτά, που πρέπει να έχουν μπει πρόσφατα στον κατάλογο. Ευτυχώς που επιλέξαμε αυτά τελικά.

- Κριθαρώτο με φραγκοκεφτέδες χ 8,50€

Εξαιρετικό! Σωστά χυλωμένο σε σάλτσα ντομάτας και μικρά κρεατένια χοιρινά κεφτεδάκια με μάραθο… πεντανόστιμα!

- Συκώτι με ψητό πράσινο μήλο χ 9,80€

Μαεστρικό ψήσιμο, εξαιρετική γεύση, πολύ καλή μερίδα! Αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι το γεγονός ότι δεν μας ρώτησαν πως το θέλουμε ψημένο ως είθισται. Παρόλα αυτά, ήρθε όπως ακριβώς έπρεπε. Αφρός και μάλιστα χωρίς να είναι λουσμένο στο αίμα. Οι ροδέλες μήλου ταίριαζαν απόλυτα και ήταν επίσης άριστα ψημένες. Άλλη μια πρωτοτυπία που δεν έχω συναντήσει ξανά σε αντίστοιχο πιάτο ως συνοδευτικό.

Και για το τέλος παραγγείλαμε

- Cheesecake σοκολάτας χ 5,00€

Το λατρεμένο μου γλυκό στο Βόλτα, με βάση από χαρουποπαξίμαδο (από τη μαμά Κρήτη), πραλίνα σοκολάτας με κρέμα τυριού και βύσσινο από πάνω.

Μας κέρασαν επίσης λικέρ μαστίχας και άλλο ένα γλυκό:

- Μουχαλεμπί

Μια εκπληκτική πολίτικη κρέμα με ροδόνερο, τριαντάφυλλο και χοντροτριμμένο φυστίκι Αιγίνης από πάνω. Τέλεια υφή στην κρέμα, αρωματική και πεντανόστιμη!!! Δεν έχω λόγια. Μπαίνει κι αυτό στη λίστα με τα λατρεμένα, μαζί με μια μους χαλβά που θυμάμαι από παλαιότερο κατάλογο.

Τα παραπάνω μαζί με το χειροποίητο ψωμάκι (ελιόψωμο για την ακρίβεια) χ 0,70 που ήρθε στην αρχή με ένα συμπαθητικό ντιπάκι (θα ήθελα δυο φέτες παραπάνω), με νεράκι βρύσης και χωρίς αλκοόλ μας κόστισε 33.30€ ήτοι 16,65€/άτομο. Το value for money σκίζει.

Το Βόλτα είναι μια εξαιρετική πρόταση στην περιοχή των Πετραλώνων που μαζί με το Χρύσα Χρύσα κατά τη γνώμη μου αποτελούν τις πιο καλές και ασφαλείς επιλογές. Η χρήση άριστων πρώτων υλών από μικρούς παραγωγούς όλης της Ελλάδας διακρίνεται εύκολα στα πιάτα του Βόλτα (και στα ποτήρια του θα έλεγα… δοκιμάστε την ελαφρώς πικρή Katsika pale ale από μυκροζυθοποιία της Φολεγάνδρου) και το μεράκι της Ελισσάβετ, η οποία με την πάροδο του χρόνου έχει σημειώσει ακόμα μεγαλύτερα βήματα βελτίωσης, έχουν ανεβάσει ακόμα περισσότερο τον πήχη.

Εγώ έχω να δώσω μόνο συγχαρητήρια στην προσπάθεια αυτή των παιδιών και να σας προτρέψω όπως κι ο αγαπημένος Fratello πρόσφατα να το επισκεφθείτε, αψηφώντας τη δυσκολία παρκαρίσματος στην περιοχή -που κατά τη γνώμη μου αποτελεί και το μοναδικό ίσως μειονέκτημα- γιατί τέτοιες αξιόλογες προτάσεις αξίζουν πραγματικά τον κόπο.

Προτείνεται!

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη PONTIKI.

04 Μαι 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
-

Ο Καραβίδας είναι πλέον ένας από τους αγαπημένους προορισμούς μου στη Ν. Ιωνία.

Πρόκειται για έναν αξιοπρεπή και καθαρό χώρο, που χωρίς να διεκδικεί βραβεία στην κατηγορία διακόσμησης, είναι ικανός να προσφέρει ένα ευχάριστο κλίμα στο οποίο μπορείτε να περάσετε λίγες ευχάριστες ώρες απολαμβάνοντας το ουζάκι σας συνοδεία φρέσκων θαλασσινών μεζέδων και ψαριών. Για περισσότερες λεπτομέρειες στα του χώρου, μπορείτε να ανατρέξετε σε παλαιότερες κριτικές. Ο κατάλογος περιλαμβάνει και κρεατομεζέδες για τους οποίους όμως δεν έχω εικόνα, οπότε δε μπορώ να εκφέρω άποψη.

Μια κατηγορία στην οποία σίγουρα διεκδικεί βραβείο ο Καραβίδας, είναι αυτή της εξυπηρέτησης. Από τις προσωπικές μου εμπειρίες (που είναι πολλές), έχω να εκφράσω όχι απλά καλά λόγια, αλλά τα καλύτερα. Αυτό ισχύει για όλα τα παιδιά που τρέχουν την εξυπηρέτηση (ιδιοκτήτες κα μη). Και ο λόγος δεν είναι μόνο ότι είναι ευγενέστατα, ότι σκίζονται να εξυπηρετήσουν σε σωστούς χρόνους (και τα καταφέρνουν πάντα), ότι προσέχουν τα πάντα κτλ. Το κυριότερο είναι ότι έχουν ήθος, οπότε μόνο συγχαρητήρια έχω να πω.

Επόμενη κατηγορία στην οποία διεκδικεί βραβείο είναι σίγουρα το φαγητό του. Για την ποιότητα και την τιμιότητά του. Αν βέβαια ψάχνετε δημιουργικά πιάτα τύπου με γλυκόξινες σάλτσες, φωλιές κανταϊφιών και τα σχετικά … χάσατε. Εδώ θα βρείτε κλασικά πιάτα, γνώριμες συνταγές πλην όμως καλοεκτελεσμένες και αξιοπρεπέστατες.

Η πρόσφατη επίσκεψή μας (2 άτομα) πραγματοποιήθηκε 6/4/2018 Μεγάλη Παρασκευή νωρίς το απόγευμα γύρω στις 17:00, μετά από απόφαση τελευταίας στιγμής, μιας και αρχικά είχαμε κλείσει για βράδυ μετά τον επιτάφιο. Ήταν μια σοφή επιλογή αυτή η ώρα, καθώς πρώτον εξυπηρετηθήκαμε άψογα και άνετα αφού δεν είχε πολύ κόσμο μιας και η πρώτη βάρδια η μεσημεριανή είχε ήδη τελειώσει και δεύτερον γιατί φάγαμε νωρίς και το ευχαριστηθήκαμε καλύτερα.

Θα πω βέβαια ότι έχω βρεθεί αντίστοιχη μέρα προηγούμενη χρονιά στον Καραβίδα και μάλιστα αργά γύρω στις 11 που το μαγαζί ήταν πίτα και πάλι δεν είχαμε κανένα παράπονο ούτε για τους χρόνους, ούτε για τίποτα, πράγμα που η αλήθεια είναι ότι δεν περιμένεις τέτοια μέρα και είναι λογικό, κι όμως είχε κάνει θετική εντύπωση σε όλους στην παρέα.

Η παραγγελία μας περιελάμβανε:

- Ψωμάκι ψημένο με λαδορίγανη χ 1,10€/άτομο

Για όσες φέτες δεν έχουν αρκετό λαδάκι, υπάρχει μπουκαλάκι στο τραπέζι για να συμπληρώσετε. Ο μόνος λόγος που ίσως έρθει άψητο στο τραπέζι, είναι ότι προφανώς δεν προλαβαίνουν. Σε κάθε περίπτωση ζητήστε το, δε νομίζω να σας χαλάσουν χατίρι.

- Χόρτα (σταμναγκάθι, ραδίκια, ζοχούς) χ 6,75€

Μας προτάθηκε να μας βάλουν λίγο απ’ όλα, γιατί όλα μεμονωμένα μας αρέσουν και δεν ξέραμε πια να διαλέξουμε, οπότε ήρθε μια πιατέλα με περίπου ένα κιλό χόρτα…έτρωγαν άνετα 4 άτομα (συγκεκριμένα το σταμναγκάθι χρεώθηκε χ 3,25€ και 3,50€ τα υπόλοιπα) Σωστά βρασμένα, λαδολέμονο προσθέσαμε κατά βούληση.

- Πατάτες τηγανιτές χ 3€
Φρέσκιες, επίσης καλή μερίδα με χεράτες και τραγανές πατατούλες.

- Μύδια αχνιστά χ 7,50€

Δεν υπάρχει περίπτωση να λείπει από την παραγγελία μας. Νόστιμο ζουμάκι, για να γεμίσουμε το κέλυφος και ν' απολαύσουμε τα μύδια… εξαιρετικός ουζομεζές!

- Γαριδάκι τηγανιτό χ 7€

Όχι το πολύ πολύ ψιλό, παρόλα αυτά ήταν τραγανό και νοστιμότατο. Επίσης άψογος ουζομεζές τον οποίο τιμάμε σε κάθε παραγγελία μας.

- Καλαμάρι ψητό χ 9,80€

Ά ρ ι σ τ ο!!! Δύο τεμάχια μεσαίου μεγέθους, ολόκληρα, που είχαν ψηθεί άψογα. Απ’ έξω ήταν λαχταριστά και ξεροψημένα σαν στο κάρβουνο και μέσα ήταν αφρός, δεν είχαν σκληρύνει καθόλου. Τα βλέπω στη photo τώρα και λιγουρεύομαι… κουκλάκια είναι τα άτιμα… μιαμ μιαμ!

- Κριθαρότο γαρίδες χ 15€

Ε ξ α ι ρ ε τ ι κ ό!!! Μια πιατέλα άνετα για τρία άτομα, με χυλωμένο κριθαράκι και τριμμένα λαχανικά ανάμεσα (κολοκύθι, καρότο και δεν θυμάμαι τι άλλο) και κάμποσες γαρίδες έξι σίγουρα ίσως και οκτώ. Αν δεν απατώμαι είναι new entry αυτό το πιάτο, δεν εξηγείται αλλιώς πως μου είχε διαφύγει τόσο καιρό. Δεν έχω λόγια, ήταν πεντανόστιμο.

Ήπιαμε ένα ούζο Πλωμάρι το οποίο μας το κέρασαν και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ όπως και τα γλυκά στο τέλος που πάντα πάνε σε όλα τα τραπέζια. Εμείς λόγω νηστείας απολαύσαμε μόνο τα νοστιμότατα νηστίσιμα κανταϊφάκια και τον χαλβά.

Ο λογαριασμός για τα παραπάνω (από τα οποία δεν έμεινε ψίχουλο) ήρθε στα 51,25€ ήτοι 25,62€/άτομο ποσό λογικότατο θεωρώ για όσα φάγαμε λαμβάνοντας υπόψη ότι πρόκειται για θαλασσινά και φυσικά είναι περιττό να πω ότι για πολλοστή φορά μείναμε άκρως ευχαριστημένοι. Απολαύσαμε μέχρι και την τελευταία μπουκιά και φύγαμε σκασμένοι.

Συμπερασματικά, ο Καραβίδας όπως είχε πει κι ένας φίλος στο παρελθόν… είναι τίμιος! Και νομίζω πως αυτός είναι ο πιο δίκαιος χαρακτηρισμός. Δεν διαπραγματεύεται την ποιότητα της πρώτης ύλης, σέβεται και εκτιμάει τους πελάτες του χωρίς διακρίσεις και προσφέρει ως πάγια τακτική ένα συμφέρον μενού 2 ατόμων για όσους θέλουν να κινηθούν σε μια πιο low budget επιλογή. Εμείς τέτοιου είδους τίμιες προσπάθειες θα τις τιμάμε με την παρουσία μας πάντα, γιατί όπως έχω ξαναπεί αυτές οι σχέσεις είναι αμφίδρομες.

Προτείνεται.

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη PONTIKI.

25 Απρ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Η επιγραφή στην πόρτα γράφει Σεϋχέλλες… πρώην Μπαχάμες. Εκτιμώ ότι πρέπει να συμπληρωθεί “Προσεχώς... Μαλδίβες”

Επίσκεψη 10/4/2018 άτομα 3 περί ώρα 6:20 περίπου το απόγευμα. Απέναντι, στην πλατεία είχαν βγει σαν τα σαλιγκάρια αρκετά άτομα. Βλέπετε ο Έλληνας και ειδικότερα η Ελληνίδα μόλις μπει ημερολογιακά η άνοιξη και βγάλει λίγο ήλιο (κι ας είναι με κάτι δοντάρες ΝΑ)… έβαλε πέδιλο και πέταξε τα μπράτσα έξω τέλος. Κι ας έχει το βράδυ 13 βαθμούς. Και να πω ρε παιδί μου ότι μας λείπει ο ήλιος σα χώρα; Που να ζούσαμε και στην Αγγλία δηλαδή; Τέλος πάντων συνεχίζω.

Επειδή λοιπόν αφενός όταν ο ήλιος πέσει εξακολουθεί να κάνει ψύχρα, αφετέρου δεν έχει κάποια ιδιαίτερη φροντίδα η συγκεκριμένη πλατεία στο συγκεκριμένο σημείο (όπως για παράδειγμα πιο κάτω η πλατεία Αυδή που είναι ο Μπλέ Παπαγάλος), ούτε η τέντα που υπάρχει εκεί και κλείνει το απόγευμα μας ενέπνευσε κάτι το ιδιαίτερο για να καθίσουμε εκεί, προτιμήσαμε να καθίσουμε μέσα.

Σημειώνω εδώ πως σε χειμερινή περίοδο περνώντας απ’ έξω για να πάμε στη Μπέμπα, είδαμε στο πεζοδρόμιο τραπέζια με κόσμο να τρώει εκτεθειμένος στο ψοφόκρυο, σαν τους φτωχούς συγγενείς, μόνο με κάτι σόμπες από πάνω τους. Δεν θα το επέτρεπα ποτέ στον εαυτό μου αυτό ακόμα κι αν επρόκειτο για το πιο καλό εστιατόριο.

Μέσα λοιπόν, επίσης δεν υπήρξε κάτι που να μας ενθουσιάσει αισθητικά πλην των σιδερένιων ελικόπτερων που κρέμονται από το ταβάνι αν και τα θεώρησα εντελώς ξεκάρφωτα χωρίς κάτι περαιτέρω στο χώρο που να δένει με αυτά. Η κουζίνα είναι ανοιχτή και το κάπνισμα επιτρέπεται παντού. Τα ξύλινα τραπέζια αν και μεγάλα είναι σε σχετικά στριμωχτή διάταξη.

Στην εξυπηρέτηση νέα παιδιά, λίγο προς το εναλλακτικής κουλτούρας, ευγενικά, που μας ενημέρωσαν πως μπορούσαμε να καθίσουμε οπουδήποτε θέλαμε αλλά ότι μέχρι τις 8:30μ. μ. θα έπρεπε να έχουμε αδειάσει το τραπέζι καθώς είχαν κρατήσεις. Χαμός στις Σεϋχέλλες λέμε. Δεν είχαμε σκοπό να το ξημερώσουμε εκεί, άλλωστε είχαμε κι άλλες δουλειές μετά, οπότε δεν υπήρχε κάποιο θέμα με αυτή την επισήμανση.

Η παραγγελία μας λιτή για τα συνήθη δεδομένα μας:

- Σαλάτα μαύρης φακής με κινόα, γκρέιπφουτ, κόλιανδρο και ρόκα χ 7,50€

Φρέσκια δε λέω… αλλά ψάχναμε να βρούμε σε μια τεράστια πιατάρα πόσες κουταλιές της σούπας αντιστοιχούν στον καθένα. Ευκολάκι βέβαια γιατί δεν μετρήσαμε πάνω από δύο σκάρτες ανά άτομο, κι αυτές με πολύ επιφύλαξη μήπως ρίξουμε ο ένας τον άλλο. Πολύ φτωχή και βέβαια δεν μου άρεσε καθόλου η γκουρμεδοποίησή της σε ένα χώρο που στην τελική δεν την υποστηρίζει κι όλας.

Επιπροσθέτως, θεωρώ απαράδεκτο να υπέρ-τιμολογούνται σαλατικά στο όνομα “υπερτροφών” που έχουν γίνει μόδα και κοστολογούνται χρυσάφι -που σημειωτέων κάποιες από αυτές κάποτε θεωρούνταν οι τροφές των φτωχών και των πεινασμένων για να τα λέμε με τ’ όνομά τους- και να παρουσιάζονται σε μορφή αντίδωρου στο πιάτο μου. Αφήστε δε που όταν βλέπω σαλάτα σε ρηχό πιάτο με πιάνουν τα διαόλια μου.

* Στο σημείο αυτό τσεκάρετε τις τιμές των πιάτων που ακολουθούν.

- Μανιτάρια Portobello σωτέ με απάκι και ξηρό ανθότυρο χ 7,50€

Εδώ μάλιστα. Πληθωρικό πιάτο με μεγάλα μανιτάρια κομμένα σε μεγάλες φέτες, άριστα σωταρισμένα με μεγάλες ημικυκλικές φέτες ξηρού ανθότυρου και λίγο απάκι. Νόστιμότατο ορεκτικό που σου γεμίζει αρκετά τόσο το μάτι όσο τον ουρανίσκο από γεύση.

- Συκώτι μοσχαρίσιο σχάρας χ 7,50€

Καθόλου τσιγκούνικη μερίδα εδώ, απλά συμπαθητικό με μπόλικη ρίγανη (ή θυμάρι) αλλά βρήκα αρκετά νεύρα που δεν μασιόταν. Σαφέστατα έχουμε δοκιμάσει και κλάσης ανώτερο συκώτι.

- Παπαρδέλες με καβουρμά Κομοτηνής χ 9,50€

Επιστροφή στη γκουρμεδοποίηση. Μια πιατάρα με βάθος στο κέντρο της κι εκεί μέσα μια πηρούνα παπαρδέλες, σωστά βρασμένες αλ ντέντε, με ελάχιστο καβουρμά πλην όμως νοστιμότατο. Αυτό που με χάλασε ήταν το μαλακό τυρί που υπήρχε από πάνω το οποίο ήταν ξινό και άφηνε άσχημη επίγευση στο τέλος στο στόμα μου. Τα άλλα άτομα της παρέας δεν παραπονέθηκαν ως προς αυτό. Γούστα είναι αυτά.

Πάντως σε καμία περίπτωση δεν ξεπερνάει το ίδιο πιάτο που βγαίνει λίγα μέτρα πιο κάτω από την κουζίνα εστιατορίου που έχει προαναφερθεί. Ούτε σε ποσότητα, ούτε σε νοστιμιά.

- Ριζότο μανιταριών 9,80€

Το καλύτερο πιάτο απ’ όλα με διαφορά. Σωστά χυλωμένο, ζουμερό και πεντανόστιμο. Στην ίδια προαναφερθείσα πιατάρα με το βαθούλωμα στο κέντρο. Την κατάσταση όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση ψιλοέσωσε η σύσταση της πρώτης ύλης, εννοώντας προφανώς ότι με άλλη ποσότητα ρυζιού γεμίζει ένα μπολ και με διαφορετική παπαρδέλες (το ίδιο μπολ). Το ρύζι τουλάχιστον με τη διπλάσια.

Ήπιαμε νεράκι βρύσης και μας κέρασαν λικέρ μαστίχας, πολύ ωραία και εκτιμητέα κίνηση. Για τα παραπάνω μαζί με το –αδιάφορο και σκέτο- ψωμί (1€) πληρώσαμε 42,80€ ήτοι 14,26€/άτομο χωρίς ποτά.

Συμπερασματικά δεν φάγαμε άσχημα στις Σεϋχέλλες και αναμφισβήτητα οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται είναι καλής ποιότητας αλλά συγκριτικά με τα δικά μου standard δεν είναι ο προορισμός που μου δημιουργεί την επιθυμία να επιστρέψω σύντομα, πόσο μάλλον εάν πρόκειται να περιμένω κι όλας ή να στριμωχτώ ανάμεσα στην κοσμοσυρροή που έχω δει να επικρατεί τις ώρες αιχμής.

Επιπλέον θεωρώ τσιμπημένες τις τιμές σε αντιστοιχία με τις μερίδες και γενικότερα σε σχέση με το όλο εναλλακτικό στυλ που έχει γενικότερα. *Αδυνατώ να κατανοήσω ίδια τιμολόγηση σε σαλάτα, ορεκτικό και μοσχαρίσιο συκώτι ρε αδερφέ πώς να το κάνουμε;; Θυμήθηκα αντίστοιχη (πονεμένη) περίπτωση με λουκάνικο και ντάκο σε κρητική ταβέρνα στο Περιστέρι. Ας μην το σκαλίσω περισσότερο.

Εγώ πάντως προτιμώ πιο ήσυχα νησάκια. Σεϋχέλλες, Μπαχάμες, Μαλδίβες και τα σχετικά, τα αφήνω σε άλλους.

Οπότε το αφήνω στην ευχέρεια του καθενός.

17 Απρ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
-

Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά σε όλους με υγεία!

Στην τελευταία κριτική μου πριν από ένα χρόνο για το Πέπερι, αναφέρω πως συνήθως εκεί σε οδηγεί η πείνα μετά από ψώνια στην αγορά της Ν. Ιωνίας και όχι τόσο η δίψα για εξερεύνηση ενός νέου γαστρονομικού διαμαντιού. Μάλλον ήρθε η ώρα για ν’ αναθεωρήσω αυτή μου την τοποθέτηση.

Για να τα πάρω με τη σειρά, θα θυμίσω πως πρόκειται για ένα πολύ μικρό μαγαζάκι στον πεζόδρομο της Μεσολογγίου που βρίσκεται πίσω από την Εθνική τράπεζα της Λεωφ. Ηρακλείου στη Ν. Ιωνία, ουσιαστικά είναι παράλληλος της Ηρακλείου.

Ο χώρος λοιπόν όπως έχω ξαναπεί είναι πολύ μικρός, και καθόλου ελκυστικός κατά τη γνώμη μου εξωτερικά καθώς είναι κλεισμένος με νάυλον και σόμπες για τον χειμώνα όπου υπάρχουν μικρά και αρκετά στριμωχτά τραπεζάκια. Πρόσφατα βέβαια και συγκεκριμένα μέσα στην Μ. Εβδομάδα περνώντας απ’ έξω είδα ειδοποίηση ότι θα γίνει ανακαίνιση οπότε αναμένω να δω ακόμα καλύτερα πράγματα κυρίως -ελπίζω- για το εξωτερικό μέρος.

Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι του Πέπερι μέχρι στιγμής λοιπόν αποτελεί το μικρό vintage εσωτερικό του με τα 4-5 τραπεζάκια που παρά το μέγεθός του έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να προσδίδει ένα πολύ ρομαντικό περιβάλλον.

Το πανέμορφο παλιό έπιπλο που φιλοξενεί μποτίλιες και ποτήρια για λικέρ, ένα δυο κάδρα που ταιριάζουν απόλυτα στο όλο στυλ, η πανέμορφη γωνία με την λουλουδάτη ταπετσαρία και το τέλειο ράδιο-πικάπ-έπιπλο (σαν αυτό που είχε η γιαγιά μου) με τους δίσκους βινυλίου στη ραφιέρα και βέβαια η μεγάλη ασπρόμαυρη τηλεόραση με τα κουμπάκια στο πλάι και το σεμεδάκι από πάνω, που έχει έξυπνα μεταμορφωθεί σε κάβα φιλοξενώντας στο -φωτισμένο με led-εσωτερικό της μπουκαλάκια με ούζο είναι στοιχεία που συμβάλουν σε μια όμορφη και ρομαντική ατμόσφαιρα. Σε συνδυασμό δε και με την άριστη επιλογή ξένης μουσικής το κλίμα γίνεται ακόμα πιο ωραίο.

Στην εξυπηρέτηση δεν είχαμε παράπονο αν και συγκριτικά με πέρυσι δεν είδαμε τόσα χαμόγελα ούτε την αμεσότητα που χρειάζεται το πόστο αυτό. Επίσης δεν ρώτησαν αν επιθυμούμε γλυκό (ο κατάλογος έγραφε γλυκό ημέρας της κυρά Σοφίας) ούτε κέρασαν έστω ένα λικέρ, ενώ σε μεταγενέστερη επίσκεψη είδαμε να κερνάνε άλλο τραπέζι.
Αναγκαστικά αυτά τα μικρο-φάουλ τα χρεώνεται η εξυπηρέτηση. Κατά τα άλλα ευγενικά και τα δυο παιδιά που μας εξυπηρέτησαν (ένας νεαρός και μια κοπέλα).

Ο κατάλογος ήταν ανανεωμένος σε σχέση με προηγούμενη επίσκεψή μας.

Στην πρώτη φετινή μας επίσκεψη 2 άτομα 18/2/2018 παραγγείλαμε:

- Πατάτες τηγανιτές με σως μαγιο-ρόκα χ 4 €

Πλατιές αλλά λεπτές σε πάχος σερβίρονται σε τηγανάκι με τη φλούδα τους “λαχταριστά” χρυσαφένιες και τραγανιστές όπως ακριβώς τις θέλω. Μαγιορόκα σημαίνει μαγιονέζα με ρόκα και ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και δροσερή. Ταίριαξε απόλυτα με της πατατούλες.

- Απάκι Κρητικό με φακοσαλάτα, ρατατούι λαχανικών και βινεγκρέτ πορτοκαλιού χ 6,60€

Άριστος συνδυασμός, υπέροχη η συνοδεία φακοσαλάτας με το κατάλληλο βράσιμο αλλά και την απαραίτητη οξύτητα και πολύ καλής ποιότητας απάκι σε πρωτότυπο κόψιμο ζουλιέν αλλά σε μεγάλες φανταστείτε λωρίδες. Υπέροχο!

- Ποικιλία μανιταριών σοταρισμένα με ντοματίνια, πέστο βασιλικού και λαδοτύρι Μυτιλήνης χ 6,50€

Άλλο ένα πολύ νόστιμο ορεκτικό που προτείνεται για αρχή.

- Συκώτι μοσχαρίσιο με σάλτσα λευκού κρασιού, αμπελοφάσουλα, πατάτες baby με αρωματικό βούτυρο χ 9,20€

Με μια λέξη ε ξ α ι ρ ε τ ι κ ό!!! Άριστα ψημένο το συκώτι που λίγοι καταφέρνουν, χωρίς αίμα αλλά παράλληλα αφρός στο στόμα. Οι πατατούλες με τη φλούδα τους νόστιμες και μυρωδάτες από το βούτυρο. Τα αμπελοφάσουλα ζητήσαμε να μη μπουν στο πιάτο λόγω ειδικής διατροφής αλλά και λόγω του ότι δεν μας αρέσουν γενικότερα. Γενικά μια καλή μερίδα που αξίζει και το τελευταίο λεπτό του ευρώ.

- Στριφταρονάδα με κοτόπουλο, λιαστή ντομάτα, λευκή σάλτσα και φιλέ αμυγδάλου χ 8,60€

Άλλο ένα πολύ ωραίο και πλούσιο πιάτο με ζουμερό στήθος κοτόπουλου σε μεγάλα καρέ που δεν είχε στεγνώσει καθόλου. Θα το επέλεγα ξανά ευχαρίστως.

Μαζί με το ψωμάκι (ψημένο) χ 0,60 έκαστος, χωρίς ποτά, με νεράκι βρύσης ο λογαριασμός έφτασε στα 36,10€ ήτοι 18,05€/άτομο και μείναμε άκρως ικανοποιημένοι.

Σε επόμενη επίσκεψή μας 17/3/18 3 άτομα όχι τόσο πεινασμένα (! ) δοκιμάσαμε:

- Φάβα με γλυκοκολοκύθα, αμπελόφυλλα, κρέμα από μελάνι σουπιάς και καπνιστή πέστροφα χ 5,80€

Αφαιρέσαμε την καπνιστή πέστροφα λόγω νηστείας για να την απολαύσουμε όλοι στην παρέα. Παρόλα αυτά ήταν πάρα πολύ καλή... φαντάζομαι με την καπνιστή πέστροφα θα ανεβαίνει ακόμα πιο ψηλό επίπεδο σίγουρα.

- Καγιανά με φέτα, ντομάτα και σύγκλινο Μάνης χ 6,60€

Άλλο ένα ορεκτικό που αξίζει δοκιμής στο Πέπερι, απ’ ότι είπε η φίλη που το επέλεξε κατ’ αποκλειστικότητα.

- Ταλιατέλες με mix μανιταριών, ντοματίνια, κάπαρη και κατίκι Δομοκού χ 8,50€

Αφαιρέσαμε το κατίκι Δομοκού, παρόλα αυτά ήταν ένα επίσης πλούσιο και νόστιμο κυρίως πιάτο με άριστο βράσιμο στις ταλιατέλες. Άλλο ένα πιάτο που θα επέλεγα ευχαρίστως … αν και περιμένει στη σειρά και το ριζότο.

Για τα παραπάνω μαζί με μανιτάρια και πατατούλες τηγανιτές πληρώσαμε 33,20€ ήτοι 11,07€ έκαστος.
Και στις δύο περιπτώσεις το vfm ήταν εξαιρετικό έστω και χωρίς αλκοόλ και βέβαια αντιλαμβάνεται κανείς ότι στο Πέπερι μπορεί να κινηθεί και σε πολύ χαμηλά επίπεδα αναλόγως την όρεξη πάντα, δοκιμάζοντας νόστιμα και ποιοτικά πιάτα.

Συμπερασματικά θα πω με ιδιαίτερη χαρά, ότι σε βάθος χρόνου το Πέπερι έχει σημειώσει πάρα πολύ μεγάλη βελτίωση στην κουζίνα του. Και το πιο αξιοσημείωτο σε αυτό είναι το γεγονός ότι δεν έχει αλλάξει η ιδιοκτησία-κουζίνα αφού ο chef είναι και ο ιδιοκτήτης. Το λέω αυτό γιατί στην πρόσφατη επίσκεψή μας και διαπιστώνοντας την εξέλιξη της κουζίνας ήμασταν σχεδόν πεπεισμένοι ότι έχει αλλάξει χέρια το μαγαζί ή μάγειρα, αλλά σε ερώτηση που κάναμε μας είπαν ότι ποτέ δεν άλλαξε ιδιοκτησία.

Οπότε είναι ιδιαίτερα τιμητικό να βλέπεις στην πράξη ότι ο chef δεν εφησυχάζεται, αλλάζει συχνά κατάλογο ανάλογα την εποχικότητα των προϊόντων, δοκιμάζει νέες συνταγές… με λίγα λόγια εξελίσσεται. Και μέχρι στιγμής τα καταφέρνει πάρα πολύ καλά κατά τη γνώμη μου. Οπότε ήρθε η ώρα να αναθεωρήσω και να πω ότι στο Πέπερι πια δεν με οδηγεί μόνο ο δρόμος μετά από ψώνια στην αγορά της Ν. Ιωνίας αλλά και η Κυριακάτικη βόλτα επί τούτου για ωραίες, δημιουργικές και νόστιμες γεύσεις! Απ’ ότι διαπίστωσα άλλωστε Κυριακή βράδυ και παραμονή Καθαράς Δευτέρας με γεμάτο μαγαζί… δεν είμαι η μόνη.

Προτείνεται.

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη PONTIKI.

28 Μάρ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
-

Τετάρτη 14/2/2018 ημέρα του πολυσυζητημένου Αγ. Βαλεντίνου. Όταν βρίσκεσαι όμως μια μέρα πριν την εισαγωγή για επέμβαση, δεν έχεις στο μυαλό σου ούτε καρδούλες, ούτε δωράκια. Το μόνο που σκέφτεσαι είναι το εάν θα βγεις πάλι όρθιος και αρτιμελής όπως όταν μπήκες.

Επειδή όμως το χούι “βγαίνει” τελευταίο, το σκέφτεσαι κι αλλιώς. Έτσι λοιπόν γυρνώντας από τη δουλειά σκέφτομαι: Τι θα φάω σήμερα; Έχω αρακά. Χθεσινό κι όλας, μπλιάχ. Βρε δεν πάω να τσιμπήσω κάτι νωρίς, νωρίς μιας κι έχω και προεγχειρητικό έλεγχο το πρωί;; Κι αν είναι αυτό το τελευταίο γεύμα μου; Ποιος το ξέρει; Τουλάχιστον ό, τι είναι να γίνει ας γίνει… αλλά να πάω χορτάτη. Εντάξει βεβαίως δεν είχα ούτε χρόνο αλλά ούτε και διάθεση για να το ψάξω ιδιαίτερα. Οπότε να’ μαι με ένα αγαπημένο μου πρόσωπο, μετά από πάρα πολύ καιρό και πάλι στο Πιάτσα Μεζεδάκι μιας και ήταν πάνω στο δρόμο μας.

Ο χώρος; Συμπαθητικός χωρίς να έχει αλλάξει κάτι ιδιαίτερα από τότε που είχα πρωτοπάει. Τζαμαρία ολόγυρα, τραπέζια σε διαφορετικά επίπεδα, σχετικά χαμηλός φωτισμός, απλή διακόσμηση και καθαρές τουαλέτες. Το μεγάλο αρνητικό είναι ότι το κάπνισμα επιτρέπεται -ακόμα- παντού και παρά τον έξω κλεισμένο χώρο δεν υπάρχει κανένας διαχωρισμός στην πράξη.

Η μουσική στις έξι παρά που φτάσαμε εμείς ευτυχώς κινήθηκε σε ωραία για το γούστο μας επίπεδα, Μουζουράκης, Μπαλτατζή, Ρίζου ακούγονται ευχάριστα είτε καθίσεις για καφέ, είτε για φαγητό. Για το αργότερα δεν εγγυώμαι γιατί στο παρελθόν έχω βιώσει κάτι τουρλουμπούκια ξεγυρισμένα εκεί. Οπότε νομίζω ότι τουλάχιστον ως προς το θέμα του καπνίσματος αλλά και της μουσικής πετύχαμε την καλύτερη ώρα.

Η εξυπηρέτηση κινήθηκε σε καλά επίπεδα δεδομένου ότι υπήρχαν μόλις άλλα δύο τραπέζια των δύο ατόμων μέχρι εκείνη την ώρα οπότε δεν υπήρχε καθόλου πίεση.

Στα του φαγητού παραγγείλαμε:

- Σούπα βελουτέ λαχανικών με καπνιστή πανσέτα και τυρί Philadelphia x 5,50€

Αυτό το πιάτο δεν μας βγήκε δυστυχώς. Λατρεύω τις βελουτέ σούπες και περίμενα πάρα πολλά από αυτό το πιάτο. Δύο πράγματα σκέφτομαι ότι μπορεί να συνέβησαν. Είτε υπήρξε κάποια αστοχία, είτε εάν η γεύση του πιάτου ήταν αυτή που ήθελε ο σεφ, τότε κάποιο συστατικό της σούπας δεν ταίριαξε καθόλου στον ουρανίσκο μας.

Για την ακρίβεια, δεν μας έβγαλε καθόλου γεύση αλλά ούτε και άρωμα καπνιστής πανσέτας. Εν αντιθέσει μας θύμισε γεύση ρέγγας! Δεν ξέρω πως γίνεται αυτό κι αν ευθύνεται ενδεχομένως το λίπος της πανσέτας γι'αυτό, πάντως αν δεν είχα διαβάσει τα υλικά και μου έδεναν τα μάτια θα έκοβα το κεφάλι μου πως έχει κάτι από ρέγγα μέσα. Δεν θα το πλατειάσω άλλο γιατί ξαναλέω μπορεί απλά να μην κάθισε καλά στο δικό μας γούστο αν κρίνω μάλιστα και από σχόλια έμπιστων φίλων μου που συνήθως τα γούστα μας ταιριάζουν. Σε κάθε περίπτωση πάντως και οι δύο είχαμε αυτή την αίσθηση. Κατά τα άλλα να προσθέσω πως η μερίδα ήταν πάρα πολύ καλή για την τιμή της, η υφή της σούπας ήταν ιδανική και εμφανισιακά ήταν πολύ ελκυστική με το τυρί στη μέση, το φρέσκο ελαιόλαδο και τη γλυκιά πάπρικα.

- Σαγανάκι φέτας σε φύλλο κανταΐφι με σάς μελιού χ 6,50€

Σταθερή αξία στο μενού της πιάτσας. Μου αρέσει ο συνδυασμός γλυκού-αλμυρού, οπότε με κάλυψε η γεύση όπως και τότε και θεωρώ πως αποτελεί ένα από τα "σιγουράκια" ορεκτικά του εστιατορίου αν κρίνω και από το γεγονός πως υπάρχει τόσα χρόνια στον κατάλογο. Εγώ το μόνο που θα ήθελα είναι λίγο παραπάνω ποσότητα κανταϊφιού στη βάση, για να ρουφήξει περισσότερο μέλι χωρίς να κολυμπάει μέσα του, έτσι ώστε να είναι ένα τικ πιο τραγανό.

- Κοτόπιτα χ 6€

Αυτό το ορεκτικό μην το αγνοήσετε. Επίσης από παλιά στον κατάλογο. Χειροποίητο τραγανό φύλλο γεμισμένο με κομμάτια ζουμερού κοτόπουλου, πεντανόστιμη μπεσαμέλ, πιπεριές, φρέσκο κρεμμυδάκι και παλαιωμένη γραβιέρα. Όλα τα υλικά έδεσαν άψογα μεταξύ τους χωρίς να μαλακώσει το τραγανό του φύλλο. Εξαιρετικό.

- Σνιτσελάκια κοτόπουλο με μαστέλο και σως μουστάρδας χ 7€

Τρία σνίτσελ μεσαίου μεγέθους το ένα πάνω στο άλλο και ανάμεσά τους γενναίες φέτες ψητού τυριού μαστέλο συγκρατούνται με μίνι καλαμάκι που στην κορυφή του το στολίζει ένα ντοματίνι. Από πάνω μπόλικη σως μουστάρδας και θυμάρι αν θυμάμαι καλά.

Πολύ καλή μερίδα για ορεκτικό όπως κατηγοριοποιείται στον κατάλογο, συμπαθητικό γευστικά πιάτο που όμως προσωπικά δεν θα επέλεγα ξανά γιατί μου φάνηκε λίγο φλατ. Τραγανή κρούστα που παρά το τηγάνισμα δεν έβγαζε λαδίλα. Σωστό ψήσιμο, προσωπικά ήθελα πιο πολύ ένταση στο σνίτσελ, ίσως κάποιο μυρωδικό στο πανάρισμα να του έδινε περισσότερο ενδιαφέρον.

- Ριζότο με μαύρη τρούφα και τριμμένη παρμεζάνα χ 8€

Άλλη μια μερίδα χωρίς τσιγκουνιές, με αρκετή παρμεζάνα από πάνω. Άψογα χυλωμένο και ψημένο τόσο όσο πρέπει το ρύζι. Η τρούφα από τη φύση της δεν έχει τόσο έντονη γεύση όσο το λάδι της, συνεπώς δεν μου έβγαλε το άρωμα που περίμενα. Σε γενικές γραμμές όμως ήταν ένα αξιοπρεπές ριζότο.

Μας κέρασαν κορμό σοκολάτας συμπαθητικό. Πληρώσαμε 34€ μαζί με το ψωμάκι (1€) που ήρθε στην αρχή αν θυμάμαι καλά με πατέ ελιάς για 5 υπεραρκετά πιάτα (φάγαμε λιτά πάλι χαχα).

Κλείνω λέγοντας πως διαπίστωσα με χαρά ότι το Πιάτσα Μεζεδάκι έχει διατηρήσει με την πάροδο των χρόνων τόσο την ποιότητά του, όσο και τις καλές σχετικά τιμές του αλλά και τις δημιουργικές γεύσεις για την κατηγορία του. Θα ήθελα σίγουρα να δω αλλαγές και στο θέμα του καπνίσματος που δυστυχώς δεν είδα. Είδα στον κατάλογο πιάτα που τα έχουν κρατήσει από παλαιότερα όπως το σαγανάκι, τις πατάτες με τα μυρωδικά και τα σκιουφιχτά ίσως με κάποιες μικροαλλαγές, αλλά και νέα ενδιαφέροντα. Αυτό δείχνει εξέλιξη, όχι στασιμότητα και είναι από μόνο του πολύ θετικό.

Διαπιστώνω επίσης ότι καλώς έπραξα τότε και το σύστησα στο site (2014). Η αντοχή του στο χρόνο, η στήριξη του κόσμου αλλά και οι κριτικές των φίλων του ask που συγκλίνουν σε θετικό πρόσημο, δείχνουν ότι αξίζει και αποτελεί μια σταθερή και καλή πρόταση για φαγητό στην περιοχή.

Έτσι λοιπόν και αφού δόξα τω Θεώ όλα πήγαν καλά κι είμαι ακόμα εδώ…
Δεν έχω παρά να συνεχίσω να το προτείνω.

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη PONTIKI.