Loader

TelisTipitelis

Κριτικές: 70
Μέλος από: Φεβ 2012

Εμφάνιση:

25 Οκτ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
1-9

10/10/2016

Μετά από πολύ καιρό και με μία κακή εμπειρία...

Θα είμαι σύντομος και περιεκτικός, καθώς απότι αντιλαμβάνομαι τα πράγματα εδώ στον πρώην πολυαγαπημένο μας χώρο, σαυτή την γωνιά του διαδικτύου, κάτι έχει αλάξει...

Περαστικός και πεινασμένος!

Πήρα ένα ψωμί και ένα σάντουιτς. Από τα νεύρα μου, ξέχασα τελείως τι περιείχε, ένα με γαλοπούλα απότι θυμάμαι! Το ψωμί ήταν τύπου βυζαντινό, απαράδεκτο! Το ψωμάκι του σάντουιτς πανιασμένο και πιθανότατα χθεσινό.

Το περιβάλλον κλασικό, άχρωμο και άοσμο.

Σε προηγούμενή μου κριτική για άλλο υποκατάστημα, πολύ πιο παλιά είχα σταθεί στις τιμές του, τις οποίες τις έκρυβαν, συγκεκριμένα για τις πίτσες που τις ζύγιζαν.

Ε τώρα που του έδωσα μία ακόμη ευκαιρία, σιγουρεύτηκα! Πολύ κακή σχέση ποιότητας/τιμής. 3 ευρώ περίπου για περίπου 1 κιλό ψωμί. Να ήταν αυθεντικό χωριάτικο, με αυθεντικό αλεύρι να το καταλάβω.

Συνάντησα απαράδεκτη υποδοχή, τα προϊόντα της συγκεκριμένης αλυσίδας παραμένουν μέτρια. Καλό οπτικό αποτέλεσμα αλλά με πολύ χάλια υφή και μέτρια γεύση.

31 Μάρ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

" FU RIN KA ZAN, είναι οι ονομασίες αντίστοιχα του ανέμου, του δάσους, της φωτιάς και του βουνού. FU RIN KA ZAN, λοιπόν, ήταν οι συνθηματικές λέξεις της πολεμικής ιαχής των σαμουράι που πλαισίωναν τον 16ο αιώνα τον ξακουστό φεουδάρχη (daimyo) Takeda Shingen. Η ιαχή τους σήμαινε: γρήγορος σαν άνεμος, σιωπηλός σαν δάσος, άγριος σαν φωτιά και ακλόνητος σαν βουνό. Τι πρωτότυπη, αλήθεια, ιδέα για το όνομα του δημοφιλούς γιαπωνέζικου εστιατορίου!! "

Δεν θα μπορούσα να ξεκινήσω αλλιώς. Φοβερή παρουσίαση και ενημέρωση από τον φίλο και δάσκαλο Piperman! Θα κρατήσω την παράγραφο αυτή. Την δανείζομαι χωρίς να τον ρωτήσω, αλλά ελπίζω και πιστεύω ότι έχω το ελεύθερο και από αυτόν!

H δική μου επίσκεψη στο μαγαζάκι αυτό είχε ως εξής.

27/3/2016 Κυριακή βράδυ στις 22:00 μετά από θέατρο, 2 άτομα χωρίς κράτηση

Μετά από μία συγκινητική παράσταση (Σμύρνη μου αγαπημένη) καταλήξαμε στο κέντρο για μεταθεατρικό τσίμπημα. Όμως ας πούμε και δύο λόγια για την παράσταση. Πολλά λέγονται και γράφονται για την Μιμή Ντενίση. Από πλευράς ηθοποιίας, δεν τρελαίνεται κανείς βλέποντάς την να παίζει. Από πλευράς, δημιουργικής και παραγωγών, οι περισσότεροι της βγάζουν το καπέλο. Και έχουν δίκιο, κουστούμια, σκηνικά και σκηνοθεσία αριστουργηματικά! Τα κείμενα καλοδουλεμένα και εύστοχα.

Όσο αναφορά την εμπειρία και το φαγητό του FK, όλα κύλισαν χαλαρά και χωρίς καμία ιδιαίτερα θετική ή αρνητική εντύπωση, αν εξαιρέσουμε την τιμή των γαρίδων τεμπούρα. Μπαίνοντας αντικρίζεις ένα μικρό μαγαζάκι, το οποίο είναι ευδιάκριτο και φανερωμένο πριν μπεις. Μέσα από την τζαμαρία του. Κανένα σασπένς καμία δημιουργία συναισθημάτων περιέργειας και προσμονής, του τι θα συναντήσεις. Τα ξέρεις όλα καθώς τα βλέπεις όλα, πριν μπεις. Ο χώρος μικρός και συνωστισμένος από μικρά τραπεζάκια και καρεκλίτσες. Όταν είναι γεμάτο, σίγουρα προκύπτουν δυσκολίες. Όταν το επισκεφθήκαμε εμείς ήταν μισογεμάτο, οπότε και ήμασταν άνετα. Καθίσαμε σε τεσσάρι τραπεζάκι.

Ο κατάλογος ήρθε αρκετά γρήγορα και ριχτήκαμε στο διάβασμα. Ομολογουμένως μεγάλος και ενδιαφέρον κατάλογος για σουσομάγαζο. Το θετικό είναι πως έχεις πολλές επιλογές σε πιάτα και πέρα από σούσι. Εμείς όμως πήγαμε για σούσι και σούσι φάγαμε κατά κύριο λόγο.

Το προσωπικό αρκετό ίσως και παραπάνω απότι θα χρειαζόταν ένα τόσο μικρό μαγαζάκι. Ευγενικό, γρήγορο και με συνέπεια. Θα μπορούσαν να είναι αρκετά πιο εύθυμο, αλλά πιθανόν και η ώρα να μην τους βοήθησε σε αυτό, καθώς απότι διαπιστώσαμε αργότερα έκλεινε νωρίς.

Πήραμε:

- μισή μερίδα (6τμχ) ΤΕΚΚΑ-ΜΑΚΙ, με τόνο
- μισή μερίδα (6 τμχ) ΤΑΤΑΚΙ-ΜΑΚΙ, με λευκά ψάρια και τζίντζερ
- μία μερίδα (8τμχ)CALIFORNIA-MAKI, το γνωστό και αγαπημένο στους περισσότερους σουσοφάγους. Ξεχώρισε από τα απλά ΜΑΚΙ.
- γαρίδες τεμπούρα (5τμχ) (16 ευρώ ?), γαρίδες τηγανητές αφού βουτήχτηκαν στον κλασικό χυλό τεμπούρας. Όχι κάτι το ιδιαίτερο. Η τιμής τους όμως ήταν απαράδεκτη για αυτό που τελικά δοκιμάσαμε.
- τηγανητό ρύζι με λαχανικά (Chahan), πολύ ωραίο και χορταστικό πιάτο! Οι γεύσεις από αυγό και λαχανικά έδεσαν τόσο ωραία με το κολλώδες ρυζάκι.
- μία μπίρα Γιαπωνέζικη

Πληρώσαμε 50 ευρώ και μας έφεραν 2 σοκολατάκια για επιδόρπιο και νερό βρύσης όταν το ζητήσαμε.

HIGHLIGHTS: Από τις λίγες φορές που δυσκολεύομαι να προτείνω κάτι που σίγουρα πρέπει να παραγγείλει κανείς ή να καταδείξω εμφανή διαφοροποίηση. Ίσως το τηγανητό τους ρύζι και το CALIFORNIA-MAKI, αλλά με επιφύλαξη.

Το VFM κινείται μεταξύ 2/4 και 3/4. Από τα πιάτα που πήραμε τα 4 ήταν στο 3/4 και η γαρίδες στο 1/4.

Το συγκεκριμένο μαγαζάκι είχε καλή φήμη, όμως αν το κρίνω από το σούσι του, είναι μέτριο. Αντιληφθήκαμε μία μικρή διαφορά στα υλικά (μάλλον ανώτερης ποιότητας) από το διπλανό ΚΟΙ, αλλά σε γενικές γραμμές δεν φάγαμε κάτι πολύ διαφορετικό. Θα του δώσω άλλη μία ευκαιρία κάποια στιγμή, ώστε να δοκιμάσω και μερικά από τα πολύ ενδιαφέροντα κυρίως πιάτα, που είδαμε ότι έχει. Ίσως να στηρίζεται εκεί η φήμη του.

14 Μάρ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

6/3/2016 Κυριακή μεσημέρι (16:00), δύο άτομα

Μεσημέρι Κυριακής και μετά από την αποτυχημένη προσπάθεια να επισκεφθούμε το πολεμικό μουσείο, καθώς δεν υπολογίσαμε ότι έκλεινε τόσο νωρίς (15:00), κατευθυνθήκαμε προς τα γνωστά γαστρονομικά λημέρια... την ευρύτερη γειτονιά της πλατείας Συντάγματος. Όταν βρίσκομαι στο κέντρο της Αθήνας, μ' αρέσει πάντα να τριγυρνάω στα γύρω στενά και να "χαρτογραφώ" παλιά και νέα, νόστιμα στέκια.

Περνώντας έξω από το Avocado θυμήθηκα τα λόγια μίας καλής μου φίλης. To Avocado αυτό, το Avocado εκείνο... Οπότε η στιγμή ήταν ιδανική να κάνω την πρώτη μου επίσκεψη. Μπαίνοντας, αντιληφθήκαμε ότι περίμεναν άλλες 2 με 3 παρέες να βρουν τραπέζι. Τέτοια ώρα και γίνετε χαμός? Θα έχει πολλούς φανατικούς, σκέφθηκα. Τελικά ζητήσαμε από τον ευγενέστατο Πάνο να μας κρατήσει την σειρά μας και μετά από μία σύντομη βολτούλα, γυρίσαμε και το τραπεζάκι μας περίμενε.

Ο χώρος μικρός, με λιγοστά τραπεζάκια αριστερά και δεξιά του διαδρόμου. Το Avocado διαθέτει και επάνω όροφο, αλλά δεν τον είδα, καθώς το τραπεζάκι μας ήταν στο ισόγειο. Το ανοιχτόχρωμο καφέ ξύλο κυριαρχεί, σε καθίσματα, τραπέζια, σκάλα και στους τοίχους. Υπάρχουν και 2 με 3 τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο της Νίκης, για τους φίλους καπνιστές. Το όλο concept θυμίζει μικρά και πετυχημένα καφέ-εστιατόρια του εξωτερικού.

Η εξυπηρέτηση είναι σεμιναριακή. Είναι φιλικότατη, επικεντρωμένη στον κάθε ένα ξεχωριστά. Χαμόγελα, τσαχπινιά, ευγένεια και ταχύτητα στον καλύτερο συνδυασμό τους. Από τις καλύτερες εμπειρίες που είχα ποτέ από σέρβις μικρού μαγαζιού. Κάποια στιγμή ρωτήσαμε για το φοβερό ψωμάκι, τι είναι και ποια η συνταγή του και ο Πάνος κάθισε και μας εξήγησε, την παρασκευή και μας υπέδειξε ένα site που περιέχει αυτήν και άλλες τέτοιες συνταγές, από έναν παλιό σεφ του εστιατορίου. Χίλια μπράβο στην ομάδα εξυπηρέτησης!

Πάντα είχα την περιέργεια, πόσο δελεαστικό μπορεί να είναι ένα χορτοφαγικό μενού. Από τις πρώτες αράδες του, κατάλαβα πως ένας κατάλογος μπορεί να σου εξάψει την φαντασία, χωρίς ίχνος κρεατικών. Ευφάνταστες σαλάτες, multiethnik ορεκτικά και κυρίως πιάτα από την περιγραφή τους και μόνο, ένιωθες χορτάτος. Στα γύρω τραπεζάκια, οι πολύχρωμοι και ολόφρεσκοι φυσικοί χυμοί και τα smoothies έδιναν και έπαιρναν.

Πήραμε:

- Σούπα κίτρινης κολοκύθας, εξαιρετική, πικάντικη και ελαφρώς γλυκιά

- Χούμους αβοκάντο, δύο καναπεδάκια στρωμένα με γευστικό χούμους, αναμειγμένο με πάστα αβοκάντο, μυρωδικά και ντοματούλα, η όψη εξαιρετική, η τελική γεύση θέλει λίγη δουλίτσα, φοβερό χειροποίητο ψωμάκι.

- Πανίνι καπρέζε, απλό για τα δικά μου γούστα, με πολύ ωραίο ψωμάκι και την κλασική συνταγή της καπρέζε για γέμιση.

- Πένες αβοκάντο, φαντασμαγορικό πιάτο, χρωματικά ήταν φοβερό, οι υποκίτρινες πένες ντυμένες με ένα παχουλό λευκό στρώμα από κρέμα γάλακτος και παρμεζάνα, έδεναν υπέροχα με τα πράσινα στοιχεία του πιάτου (μπρόκολο κολοκυθάκι αβοκάντο) και το αποτέλεσμα ήταν λίγο από καμβά ιμπρεσιονιστή ζωγράφου. Γευστικά ήταν λίγο ανώτερες από την όψη! Πιάτο υπογραφή.

- 2 ποτήρια λευκό κρασί

Πληρώσαμε 44 ευρώ, λίγα δεν ήταν σίγουρα, αλλά και πολλά δεν τα λες για τις νέες γευστικές διαδρομές που μας προσέφερε.

HIGHLIGHTS: Οι πένες αβοκάντο και ο αριστοτεχνικός τρόπος εξυπηρέτησης.

Εννοείται πως πρέπει να πάτε, είτε είστε των δοκιμών, είτε είστε φοβικοί με τις νέες γεύσεις. Σίγουρα θα το ευχαριστηθείτε. Ιδανική επιλογή για την πρώτη επίσκεψη, ένα κυρίως πιάτο και ένας φυσικός χυμός. Οι περισσότεροι, αυτά έπαιρναν.

Υ. γ. Όλα τα πιάτα ήταν ελαφρώς υφάλμυρα, αλλά μάλλον γίνεται επί τούτου... Όποιος είναι λάτρης των αλμυρών, ας προσθέσει κατά το δοκούν!

29 Φεβ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
10-16

10/2/2016 Τετάρτη στις 21:30, 4 άτομα

Μετά από αρκετές κριτικές που διάβασα για την Φυσαρμόνικα, μπήκε στην λίστα των εστιατορίων που ήθελα άμεσα να επισκευθώ. Διαβάζω για πολλά και από πολλούς. Λίγα όμως καταφέρνουν να μου κινήσουν τόσο έντονα την περιέργεια.

Και νάμαστε λοιπόν. Μετά από κράτηση, η οποία τελικά δεν χρειάστηκε, διότι το μαγαζί είναι μεγάλο και ο κόσμος ίσα που γέμισε το μισό. Απέξω έχει γίνει καλή δουλειά σχεδιαστικά και κατασκευαστικά ώστε να δείχνει ομοιόμορφο και φρέσκο. Μπαίνοντας διακρίνεις δύο χώρους τον εξωτερικό ο οποίος είναι για τους καπνιστές και είναι ένα μεγάλο νοητό Γ, με την μία πλευρά πάνω στην Μεσογείων και την άλλη στο κάθετο στενάκι, το οποίο "αγκαλιάζει" τον εσωτερικό.

Ο εσωτερικός χώρος ενώ είναι άναρχα τακτοποιημένος χωρίς παραλληλίες και ταιριασμένα τραπέζια σε αντίστοιχους χώρους, σου αφήνει θετικότατη εντύπωση. Βέβαια δεν ξέρω τι συμβαίνει όταν γεμίζει από κόσμο, αν έχει οχλαγωγία και χώρο να κινηθείς ανάμεσα ή χρειάζεται να επιστρατεύσεις, αθλητικές δρασκελιές...
Ενώ δεν είναι το πιο όμορφο και το πιο ατμοσφαιρικό μαγαζί, μου άφησε πολύ θετική "επίγευση". Το πάρκινγκ δύσκολο, τις ώρες που τα μαγαζιά είναι ανοικτά, μα πολύ εύκολο όταν κλείσουν. Εγώ βρήκα απέξω καθώς ήταν βράδυ Τετάρτης.

Η εξυπηρέτηση αργή, αλλά ευγενέστατη, ευχάριστη και ανεπιτήδευτη. Νεαρός κόσμος διευθύνει, σερβίρει και επιμελείται το στυλ και τις γεύσεις. Μία με δύο φορές "ψάξαμε" τον σερβιτόρο, αν και όπως είπα δεν ήταν γεμάτο, το μαγαζί. Προς το τέλος ήρθε ο υπεύθυνος και μας έπιασε την κουβέντα, για να δει αν μας άρεσαν όλα και τι δεν μας άρεσε. Πολύ καλά δείγματα γραφής για το μέλλον του συγκεκριμένου εγχειρήματος και για το μέλλον του συγκεκριμένου νεαρού.

Το μενού συμπαθητικότατο, αν και δεν τολμάει πολύ σε πιο εξεζητημένους μεζέδες. Κινείται σε κλασικές οδούς με κυρίαρχα το χοιρινό, το κοτόπουλο και το μοσχάρι. Η μεγαλύτερη "αποτυχία" του είναι ο τίτλος του, δεν είναι σε καμία περίπτωση μεζεδοποτείο... Είναι ένα πρώτης τάξεως Bistrot. O κατάλογος δεν έχει πολλούς μεζέδες, αλλά κανονικές μερίδες και ορεκτικά. Φανταστικό το VFM των κρασιών με ενδεικτική την τιμή του Μαγικού βουνού (λευκό) να έχει, αν θυμάμαι καλά 25 ευρώ! Το οποίο δεν το συναντάς εύκολα κάτω από 32 με 35.

Βάζοντας μία μικρή παρένθεση, θα αναφερθώ σαυτό το φανταστικό, δραμινό προϊόν του Νίκου Λαζαρίδη, το οποίο είναι μία από τις καλύτερες ετικέτες λευκού, την οποία συναντάει κανείς σχετικά εύκολα. Τώρα τελευταία μπήκε στη ζωή μας και το X (δέκα) της Οινογέννεσις. Οι δύο αυτές ετικέτες, είναι σταθερά στις 3 πιο αγαπημένες μου επιλογές για λευκό κρασί.

Πήραμε:

- Σαλάτα σπανάκι, φρεσκότατη και ζουμερή όσο έπρεπε, πετυχημένο dressing

- Πατατόφλουδες με σως γιαουρτιού, εντυπωσιακό οπτικά και γευστικότατη συνοδεία κρεατικών (αν μας επιτρέπονταν και οι φωτόγραφίες, θα το βλέπατε, καθώς κρατάω πάντα αρχείο από τις όμορφες παρουσιάσεις)

- Τυροκαυτερή, σπιτικότατη με έντονο ρόζ χρώμα και υφή που παρέπεμπε σε τυρί κρέμα, γευστικότατη

- Σαγανάκι φορμαέλα, ωραία ψημένη και συνδυασμένη με κάποια μαρμελάδα (την οποία δεν θυμάμαι). Στο σαγανάκι έχω καταλήξει πως ο βασιλιάς πλέον είναι το μαστέλο και οτιδήποτε μετά από αυτό μου φαίνεται λίγο.

- Μπιφτεκάκια γεμιστά με καπνιστό τυράκι. Φανταστικά

Εδώ θα κάνω μία στάση! Η γνώμη μου για τους κιμάδες είναι συναφής με την γνώμη των περισσοτέρων... Τους αποφεύγω! Εκτός από το κεμπάπ του Θανάση και του ΑΣΙΑ. Δεν με ενδιαφέρει τι έχουν μέσα, η γεύση τους σε στέλνει κάπου μαγικά. κάπου μακριά, κάπου ήρεμα!!! Ε λοιπόν αυτό το συμπαθέστατο μπιφτεκάκι, πέτυχε κάτι σπάνιο. Να το βάλω στην λίστα των κιμάδων που θα ξαναγευτώ -no matter what- όταν με το καλό επιστρέψω στην Φ.

- Ρολό πανσέτας, γευστικό και ζουμερό όπως πρέπει να είναι μία πανσέτα

- Κοτόπουλο φιλέτο γεμιστό με τυρί φιλαδέλφεια και πέστο βασιλικού (πιάτο ημέρας), φοιτητικής έμπνευσης πιάτο με παχουλή επίγευση και έντονα αρώματα.

- 1 φιάλη Παράγκα Κυρ Γιάννη λευκό (15 ευρώ)

- ψωμάκι χειροποίητο

Πληρώσαμε σύνολο 62 ευρώ

HIGHLIGHTS: Οι τιμές φιάλης κρασιού, τα φαντασμαγορικά μυρωδάτα μπιφτεκάκια και οι πολύχρωμες πατατόφλουδες.

Σίγουρα να το επισκεφθείτε, αν δεν το έχετε κάνει μέχρι σήμερα. Πολύ καλό φαγητό σε πολλή καλή τιμή!

27 Φεβ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
10-16

19/2/2016 Παρασκευή βράδυ, 5 άτομα

Χαιρετίζω και πάλι την κοινότητα του Ask4food. Παρατηρώ πως υπάρχουν πολλοί νέοι φίλοι, οι οποίοι πήραν "στα σοβαρά", το γράψιμο για την μεγάλη μας αδυναμία, το φαγητό και την εστίαση.

Πέρασε πάλι πολύς καιρός, με πολλές και νέες ασχολίες. Μ' αυτά και μ' αυτά δεν βρήκα καθόλου χρόνο, να γράψω για τις ενδιαφέρουσες επισκέψεις στα εστιατόρια της αγαπημένης και πολυταλαιπωρημένης μας, Αθήνας. Θα προσπαθήσω τις επόμενες μέρες να κάνω μία μίνι ανασκόπιση από τις κυριότερες στιγμές, τις θετικότερες και τις αρνητικότερες.

Αιτία της επανεκίνησης, αυτής της γευστικής διαδρομής, από το συμπαθέστατο αυτό γειτονικό ταβερνάκι, ήταν η προηγούμενη και κατά την γνώμη μου, άδικη κριτική του φίλου dkar. Δεν θα αναλωθώ σε λεπτομέρειες επί της κριτικής του, αλλά θα παραθέσω την δική μου οπτική και γευστική γωνία.

Το εν λόγω ταβερνάκι, μπήκε στην ζωή μου εδώ κ λίγα χρόνια. Όταν το πρωτοεπισκέφθηκα, έσπευσα να το προσθέσω στις λίστες του αγαπημένου μας ιστότοπου, διότι η καλή ποιότητα των πρώτων υλών ήταν έκδηλη. Μετά βέβαια ξέχασα να γράψω και κριτική. Ποτέ δεν είναι αργά!

Όπως προανέφερα, είναι στον στενό γειτονικό μου κύκλο και έτσι το έχω επισκεφθεί αρκετές φορές. Από την πρώτη στιιγμή, αναγνώρισα την καλή ποιότητα των κρεάτων αλλά και την απειρία διαχείρησης του πολισχιδούς θέματος της εστίασης, από τους ιδιοκτήτες. Με τον καιρό ο τρόπος εξυπηρέτησης διορθώθηκε και μαζί αρκετά από τα στοιχεία που χώλαιναν.

Ας πάμε τώρα στις λεπτομέρειες. Ο χώρος είναι απλοϊοκός, ζεστός και συμπαθητικός με πολλά στοιχεία φορκλορ, άλλα όμορφα και άλλα αταίριαστα. Θυμίζει παλαιού τύπου καπηλιά. Το ατού του, για τους θερινούς μήνες, είναι ο εξωτερικός χώρος του. Μια άνετη πλατειούλα, σε μία ήσυχη γειτονιά. Μία μικρή όαση, πίσω από την πολύβουη Λ. Ηρακλείου, κοντά στον σταθμό του τρένου, της Ν. Ιωνίας. Το παρκάρισμα, συνήθως άνετο.

Η εξυπηρέτηση είχε και έχει διακυμάνσεις. Είναι αδιαπραγμάτευτα φιλική έως και διαχητική κάποιες φορές. Αν κάποιος το επισκεφθεί για πρώτη φορά, μπορεί να παρεξηγήσει την καλή διάθεση και την πληθωρικότητα του ιδιοκτήτη και να τον περάσει για αγενή. Κάτι που το ξεπερνάς, αν ξανάρθεις και νιώσεις την οικειότητα που ξεχυλίζει. Το σερβίρισμα γίνεται εξ' ολοκλήρου από τον ιδιοκτήτη, ο οποίος προσπαθεί να διατηρήσει την ροή των πιάτων, σταθερή. Στο τέλος της βραδιάς, δεν είναι λίγες οι φορές που πιάνει το μπουζουκάκι και παίζει μερικά παλιά λαϊκά τραγουδάκια. Είναι αυτό που λέμε, άνθρωπος ορχήστρα!

Αρκετές από τις φορές που πήγα είχε και ζωντανό, μουσικό πρόγραμμα. Οι ενδιαφερόμενοι, ας ενημερωθούν τηλεφωνικά.

Το φαγητό είναι απλό, με επιλογές σχάρας και σούβλας. Ο κατάλογος είναι αρκετός, ούτε πολύ μικρός, αλλά ούτε και ατελείωτος. Σαλατούλες φρεσκοκομμένες, κλασικά ορεκτικά ταβέρνας χειροποίητα και κρεατικά της ώρας. Οι αγαπημένες μου επιλογές είναι, ο μποξάς (χοιρινό τυγμένο σε γλυκάδια και εντεράκια, σαν κοκορέτσι), φανταστικό γευστικό αποτέλεσμα με το χοιρινό να παραμένει ζουμερό και τα γλυκάδια να δίνουν αυτό που του λείπει γευστικά. Η τηγανιά κοτόπουλο, η οποία είναι ζουμερή, πικάντικη και άπαιχτη σε τελικό γευστικό αποτέλεσμα. Η προβατίνα και ο πατσάς που δεν υπάρχουν συχνά σε καταλόγους.

Εμείς πήραμε:

- 2 πιάτα πατσά, για ορεκτικό, είχε τελειώσει η κοιλιά και είχε μόνο ποδαράκι, γευστικός, καθαρός, λίγο ανάλατος, αλλά με τις προσθήκες από μπούκοβο και σκορδοστούμπι, ήρθε στη σωστή του γεύση.

- 1 κιλό αρνίσια παϊδάκια ανάμικτα, πιθανόν να ήταν και περισσότερα, αλλά δεν χρεώθηκαν

- τηγανιά κοτόπουλο, φοβερή, όπως πάντα

- μερίδα μποξά, μία φορά να το δοκιμάσεις τον ζητάς συνέχεια

- σαλάτα λάχανο-καρότο

- χόρτα, ήταν παραβρασμένα

- χειροποίητες τηγανιτές πατάτες

- τυροκαυτερή, χειροποίητη

- φλογέρες και τυροπιτακια, καλοτηγανισμένα απαλαγμένα από λαδίλα

- κολοκυθάκια τηγανιτά, ωραίες μεγάλες λωρίδες καλοτηγανισμένες

- αρκετό χύμα κρασί λευκό, καθώς ήταν φοβερό (ζίτσα). Σπανίζουν τα χύμα τόσο καλής ποιότητας.

Για όλα αυτά πληρώσαμε 85 ευρώ.

HIGHLIGHTS: Ο μποξάς και η τηγανιά κοτόπουλο.

Συμπερασματικά θα έλεγα ότι το ταβερνάκι τούτο δεν ασχολείται με φλυαρίες, γκουρμεδιές και πολύπλοκα μενού, επικεντρώνεται στα βασικά και τα καταφένρει περίφημα. Η κανονική μου βαθμολογία στην ποιότητα θα ήταν 3,5 στα 4, αλλά δεν μου δίνεται η επιλογή οπότε 4, για να στηρίξουμε και την γειτονιά μας.

Αξίζει σίγουρα μία επίσκεψη, ειδικά αν κινείστε στα πέριξ...

26 Νοε 2015

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
10-16

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

8/10/2015 Πέμπτη βράδυ, δύο άτομα χωρίς κράτηση κατά τις 21:00

Από τα τελευταία βράδια του 2015 που η θερμοκρασία διατηρούνταν σε καλοκαιρινά επίπεδα. Ο κόσμος που τριγυρνούσε, ήταν ντυμένος ελαφριά και γέμιζε αργά μα σταθερά, τις αυλές και τους εξωτερικούς χώρους της πόλης. Τα πρωινά, εμπορικά μαγαζιά σιγά σιγά έδιναν την θέση τους, στα απογευματινά και τα νυχτερινά, στα οποία κυριαρχούσαν καφέδες, πολύχρωμα ποτά παντός τύπου και νοστιμιές διαφόρων ειδών με μεθυστικά αρώματα!

Το εν λόγω μαγαζί βρίσκεται σε έναν από τους πολυσύχναστους πεζοδρόμους, λόγω των πολλών καινούριων καταστημάτων εστίασης - hotspots τα οποία άνοιξαν τα τελευταία χρόνια και φιλοδοξούν να κρατήσουν πολλούς από τους βορειο-αθηναίους μακριά από τα κλασικά στέκια του κέντρου. Το Χαλάνδρι, το "νέο κέντρο" για πολλούς, οργανώνεται, ομορφαίνει και πρωτοτυπεί! Η μπακαλοταβέρνα, μέρος του τοπίου, στο χαλανδριώτικο ζεστό δειλινό, γέμιζε αργά, αλλά σταθερά με ανθρώπους διαφορετικούς μεταξύ τους.

Κλασικές αντροπαρέες με την διάθεση για ποτό, ενισχυμένη. Μικτές παρέες συχνά πυκνά δίνουν ραντεβού στα ξύλινα τραπεζάκια, να μοιραστούν τα νέα τους και να έρθουν για άλλο ένα βράδυ πιο κοντά, ξεχνώντας την κακή κατάσταση που έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία, να πιούν και να περάσουν καλά τσιμπώντας το κατιτίς τους. Καλοδιατηρημένες κυρίες σε παρέες των δύο ή των τριών, ξαποσταίνουν "κατάκοπες" από τα χιλιόμετρα που διένυσαν κατά την προσφιλή τους συνήθεια του "κυνηγιού" των προσφορών στα πολυάριθμα εμπορικά στέκια της πλούσιας, σε ποικιλία, αγοράς του Χαλανδρίου. Κάπου εκεί δίπλα και 'μεις, δύο παλιοί γνώριμοι, μετά από χρόνια, συναντιόμαστε σε καινούριο τόπο, με την διάθεση να κάνουμε κάτι από τα παλιά, να πιούμε τσιπουράκι και να τα πούμε με τις ώρες, περνώντας ευχάριστα το βράδυ μας. Τότε στα Γιάννενα, τώρα στην Αθήνα.

Περνώντας στο κυρίως θέμα μας, το ταβερνάκι αυτό το βρίσκεις εύκολα και απέξω δείχνει καλή επιλογή για τσιπουρο/οινο-ποσίες. Μπαίνοντας στον κυρίως χώρο και αφήνοντας πίσω τον πεζόδρομο, έχεις να διαλέξεις μεταξύ της μικρής αυλής δεξιά, όπως μπαίνεις, πριν την κυρίως σάλα με το τζάκι στο κέντρο, ή να ανέβεις μερικά σκαλάκια και να βρεθείς στον επάνω χώρο, την ταράτσα.

Από τον κατάλογο διαλέξαμε:
- Κρεμμυδόπιτα (4/4), διαφορετική και γευστικότατη

- Φάβα με καραμελωμένο κρεμμύδι (3/4), γευστικότατη και καλομαγειρεμένη με ελάχιστο κρεμμύδι όμως!

- Χόρτα (4/4), γευστικά και σωστά βρασμένα

- τυρί σαγανάκι (4/4), χρυσαφένιο, σωστά ψημένο, γευστικότατο

- καγιανάς (3/4), ωραίος, πικάντικος, σπάνια τον συναντάς σε κατάλογο μεζεδοπωλείου.

- Κοτόπουλο μαγειρευτό με λιαστή ντομάτα (1/4), αποτυχημένη προσπάθεια, κακής ποιότητας σκληρό κρέας

- Τσίπουρο, 2 μπουκαλάκια 200 ml
Κατά γενική ομολογία, το μεζεδοπωλείο αυτό, είναι τίμιο και παρεϊστικο. Ο κατάλογος του παρουσιάζει ενδιαφέρον, χωρίς πολλές καινοτομίες και γευστικά, αν εξαιρέσουμε μερικές αστοχίες, κινείται σε καλά επίπεδα. Είναι πάντα γεμάτο και η διάθεση του κόσμου είναι ανεβασμένη.

Πληρώσαμε 45 ευρώ (με απόδειξη) και θεωρώ πως ήταν πολύ καλά για αυτά που πήραμε.

HIGHLIGHTS: Τα μεταλλικά πιατάκια που χρησιμοποιεί, δίνουν μία άλλη πιο παραδοσιακή νότα στην βραδιά και το στρογγυλό του τζάκι για τις κρύες νύχτες του χειμώνα.

Αν κινείστε κοντά στην περιοχή, η μπακαλοταβέρνα του Αντώνη είναι μία αρκετά απλή, τίμια και mainstream επιλογή για κουτσομπολιό, ποτό και φθηνά μεζεδάκια!

27 Οκτ 2015

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
1-9

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Πολλές φορές με διάφορες παρέες... και όλοι με ευχαρίστησαν!

Πριν 1 με 2 χρόνια, παρέα με ένα φίλο, είχαμε ανοίξει τον φάκελο "σουβλατζίδικα στην Αθήνα". Ξεκινήσαμε μία ατέρμονη κουβέντα, αναπολώντας μαγαζιά "θρύλους" στον τομέα του πολύπαθου σουβλακιού/πιτόγυρου. Μεταξύ μαγαζιών, μου λέει, κάποιος φίλος μου είπε ότι στο Αιγάλεω "παίζει" δυνατό γυράδικο. Και από τότε πάω συχνά...

Κάπου εδώ θα ήθελα να ανοίξω μία εννοιολογική παρένθεση. Ο Βοράς το λέει σουβλάκι και ο Νότος καλαμάκι, ο Βοράς σάντουιτς με γύρο και ο Νότος πιτόγυρο... Όπως και να το πεις βέβαια, όλοι συμφωνούν πως τα πιτόγυρα/σάντουιτς με γύρο είναι μακράν καλύτερα στον Βορά και δει στην Θεσσαλονίκη, παρά στον Νότο. Ευτυχώς εδώ και μερικά χρόνια εμφανίζονται και οι εξαιρέσεις αυτού του βαρετού κανόνα, για μας τους Αθηναίους!

Το πιτόγυρο θα μονοπωλήσει την συγκεκριμένη κριτική καθώς, κατά την γνώμη μου, η Ισμήνη παρασκευάζει ένα από τα ποιοτικότερα και συνάμα γευστικότερα πιτόγυρα του Νομού. Ίσως πρέπει να είναι και από τα ακριβότερα της Αττικής με 2,40 το τεμάχιο, αλλά αυτό δεν πιστεύω πως ενοχλεί κανέναν, ο οποίος ψάχνει πραγματικά για ποιοτικό φαγητό.

Για να μην σχολιάσω το γεγονός ότι πρόσφατα σε μία από τις γνωστές ομάδες του fb ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ (στην οποία γίνονται "καταγγελίες" για εταιρείες/καταστήματα που δεν σέβονται τους πελάτες, για αισχροκέρδεια, για επιχειρηματίες που δεν κόβουν αποδείξεις και γενικά πάσης φύσεως παράπονα που μπορεί να έχει κάποιος από ένα κατάστημα/εταιρεία), έγινε αναφορά στην αύξηση τιμών (από 2 σε 2,40)!

Αμέσως μετά την ανάρτηση έγινε μια "μάχη" (όχι σαν αυτές που δίνει ο Αλέξης) μεταξύ των χρηστών να προσπαθούν να αποφασίσουν αν είναι θεμιτό να κάνει κανείς αύξηση εν μέσω κρίσης, μετά την επιβολή του νέου ΦΠΑ, αντί για 10% αλλά παραπάνω... Το καλό ήταν ότι για την ποιότητα και την γεύση δεν είπε κανείς τίποτα κακό και προς το τέλος της ανάρτησης η συζήτηση κατέληξε να είναι μια ωδή στο συγκεκριμένο γυροπωλείο!

Μία κοπέλα πείστηκε να "ταξιδέψει" από το κολωνάκι μέχρι το Αιγάλεω για να δοκιμάσει το φοβερό αυτό πιτόγυρο! Η ανάρτηση αυτή όπως καταλαβαίνετε, έχασε τον "στόχο" της και μετά από μερικές ώρες "κατέβηκε" από τον δημιουργό της ^ ^, καθώς για αλλού την ξεκίνησε και τελικά κατέληξε σε δωρεάν διαφήμιση! Μετά από αυτή την αναφορά, θυμήθηκα πως δεν έχω κάνει κριτική στο αγαπημένο αυτό γυράδικο!

Το μαγαζί βρίσκεται σε ένα από τα κεντρικότερα σταυροδρόμια του Αιγάλεω, πάνω στην Θηβών. Ως χώρος δεν συναρπάζει, αλλά για το μέγεθός του, είναι αρκετά καλαίσθητος και τώρα τελευταία και βολικός (άλλαξαν την διαρρύθμιση των τραπεζιών, προς όφελος των καθήμενων).

Το προσωπικό είναι χαμογελαστό και σχετικά γρήγορο, αν εξαιρέσουμε τις στιγμές που "πέφτει" πολλή δουλειά και πελαγώνουν οι "τυλιχτές". Ο κατάλογος είναι κατατοπιστικός και προσφέρει ποικιλία επιλογών σε πίτες και κρεατικά. Οι πρώτες ύλες είναι μάλλον το δυνατό σημείο και το συγκριτικό του πλεονέκτημά του, έναντι των υπόλοιπων ευκαιριακών γυράδικων.

Ας περάσουμε τώρα σε μία ενδελεχή παρουσίαση του εν λόγω πιτόγυρου!

Οι πίτες του είναι κιτρινούλικες, αφράτες και γευστικότατες. Τις ψήνει στα κάρβουνα και δεν έχουν ίχνος λαδίλας. Τα συνοδευτικά είναι διαλεχτά και η τυροκαυτερή, την οποία προτιμώ με την προσθήκη κέτσαπ, χειροποίητη και πιπεράτη όσο πρέπει. Ο γύρος, αν και ετοιμάζει 2 τεράστιους χοιρινούς και 1 κοτοπουλένιο, κάθε μέρα, είναι καλοψημένος, ζουμερός και ψιλοκομμένος. Ξεχάστε τα χοντροκομμένα κομμάτια με λίπη και άλλες αηδίες που τυχόν έχετε φάει σε τυχάρπαστα γυροπωλεία. Εδώ ο γύρος είναι όπως του πρέπει, βορειοελλαδίτικος!

Τα υπόλοιπα δεν τα έχω δοκιμάσει, καθώς δεν μπορώ να αντισταθώ σε αυτόν τον γύρο! Λογικά θα είναι εξίσου καλά! Δοκιμάστε, αν πεινάτε πολύ, και το πιτόψωμο ή ψωμόπιτο (δεν θυμάμαι πως την αναφέρει). Είναι μία λεπτή, χειροποίητη πίτα σε μέγεθος γίγας...

Υ. γ. Αν παρ' ελπίδα, το Αιγάλεω σας πέφτει μακριά, πεταχτείτε μέχρι την Νέα Φιλαδέλφεια στην Σουβλακούπολη, της οποίας το πιτόγυρο είναι αντίστοιχης ποιότητας και γεύσης!

16 Οκτ 2015

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
17-25

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

9/10/2015 Παρασκευή βράδυ, 2 άτομα χωρίς κράτηση

Βραδάκι Παρασκευής βολτάροντας, στο κλείσιμο των μαγαζιών (περίπου 21:00), μετά από αρκετό περπάτημα και έρευνα στα καταστήματα για επερχόμενες μικρο-αγορές. Πεινάσαμε απότομα και γνωρίζοντας ότι στο σπίτι δεν μας περιμένει τίποτα άλλο, από άπλυτα πιάτα και άδειες κατσαρόλες... Μία σύντομη αναδρομή στα εγκεφαλικά μας κύτταρα, καταλήξαμε να κινηθούμε προς πολίτικη κουζίνα! Σχετικά κοντά μας και από παλαιότερες νόστιμες επισκέψεις, θυμηθήκαμε το Πέραν, το οποίο φάνταζε μονόδρομος.

Φτάσαμε μετά από λίγα λεπτά και βρήκαμε να παρκάρουμε εύκολα, λόγω της ώρας (λίγο μετά τις 21:00) σε ένα κάθετο στενάκι της Λ. Δεκελείας. Πρώτη ματιά και τα χρώματα που επικρατούν είναι ανατολίτικα. Μπαίνοντας συναντάμε μέλη της οικογενείας και κάποιους ευγενικούς υπαλλήλους. Η οικογένεια που "τρέχει" το εστιατόριο έχει καταφέρει να κρατήσει το μαγαζί αυτό όρθιο, όλα αυτά τα χρόνια και να το καταστήσουν πόλο έλξης των καλών μουσικών βραδιών... Εμείς πέσαμε σε βραδιά με την Αρετή Κετιμέ και την ορχήστρα της!

Ο χώρος του εστιατορίου χωρίζεται σε δύο νοητές σάλες, η μία κοντά στην τζαμαρία και τον δρόμο και την άλλη στο βάθος με το πάλκο της ορχήστρας. Δεν είχαμε κάνει κράτηση και καθίσαμε στην πρώτη. Σημειωτέον το συγκεκριμένο εστιατόριο, συμμετέχει σε πρόγραμμα εκπτώσεων γνωστού αθηναϊκού περιοδικού/site μέσω της κάρτας μέλους που πωλείται από αυτό!

Η ατμόσφαιρα δροσερή και πολίτικη από τα χρώματα και τα πολλά πλακάκια στους τοίχους, τα οποία θυμίζουν έντονα χαμάμ. Άνετος χώρος με αρκετά μεσαίου μεγέθους τραπεζοκαθίσματα. Όταν φτάσαμε, το μαγαζί ήταν σχετικά άδειο. Αργότερα σχεδόν γέμισε! Οι περισσότεροι γνωρίζουν πως οι μουσικές live εκδηλώσεις ξεκινούν αργά και το συνδυάζουν, ερχόμενοι αργά για το δείπνο τους.

Ο κατάλογος μεσαίας έκτασης με αρκετή ποικιλία σε μεζέδες και μερίδες. Η εξυπηρέτηση είναι ζεστή και άκρως επαγγελματική. Παραγγείλαμε:

- Χαϊντάρι, γιαουρτάκι δροσερό με λαχανικά και ελαφρώς πικάντικη επίγευση. Φοβερό και σε συνδυασμό με τις εξαιρετικά αφράτες πιτούλες που φέρνουν για ψωμάκι γίνεται καπνός!

- Ταμπουλέ, με μπόλικο μαϊντανό και λιγοστό πλιγούρι και ντομάτα, γευστικότατο και δροσερότατο, αν και θα ήθελα λιγάκι πλιγούρι παραπάνω!

- Πίτα Καισαρείας, ο βασικός λόγος που θελήσαμε πολίτικο, μικρό πιατάκι με 4 κομματάκια, γευστική με ήπιο κασέρι και λιγοστή ντοματούλα. Η πίτα Καισαρείας του Μικρασιάτικου, μερικά στενά πιο κάτω είναι πολύ καλύτερη και η αγαπημένη μου!

- Μπεϊτί κεμπάπ (μερίδα), μεγάλη, χορταστική, γευστική και καλά ισορροπημένη μερίδα, αν και το ούρφα κεμπάπ που βρίσκεται μέσα στο χωριάτικο φύλλο είναι αρκετά αδύναμο γευστικά, το περίμενα αρκετά πιο πικάντικο. Για τους λάτρεις των πικάντικων, μάλλον θα πρότεινα το άδανα κεμπάπ, ή κάποια παραλλαγή του μπεϊτί με πιο πικάντικο μίγμα για κεμπάπ!

- Σις κοτόπουλο, καθαρό φιλέτο κοτόπουλου περασμένο σε σουβλάκι, μεγάλη μερίδα, γευστικό και ζουμερό συνάμα!

-1/2 κιλό κρασάκι

Αρνητική μεν, αλλά σχεδόν αμελητέα, η εντύπωση που μας άφησε, η μη ενημέρωση της χρέωσης του ψωμιού/πιτών, και το εμφιαλωμένο μπουκάλι με νεράκι που φέρνουν χωρίς να ρωτήσουν, αν βέβαια δεν θελήσεις κάτι από αυτά λογικά τα επιστρέφεις. Μην κάνετε κανένα λάθος και επιστρέψετε τις χειροποίητες πιτούλες... είναι πολύ νόστιμες!

Ο λογαριασμός 43 ευρώπουλα, με απόδειξη. Πληρώσαμε 35 λόγω κάρτας που προανέφερα. Τίμια αρχική και υπερσυμφέρουσα η τιμή που τελικά πληρώσαμε!

Highlights: Η ηχητικές λάιβ εκπλήξεις του μαγαζιού (ενημερωθείτε για το πρόγραμμα) και η ανεπανάληπτες πιτούλες αγκαλίτσα με το δροσερό/γευστικότατο χαϊντάρι!

Υ. γ. Θα ήθελα όλες οι συνταγές να γίνουν λίγο πιο πικάντικες, αλλά την επόμενη φορά θα το ζητήσω κιόλας!

11 Οκτ 2015

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
1-9

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

2/10/2015, Παρασκευή βράδυ 4 άτομα

Πέρασε πάλι αρκετός καιρός από την τελευταία μου κριτική, στον αγαπημένο μας, διαδικτυακό τόπο. Καλοκαιράκι με πολύ δουλίτσα και αρκετές εξορμήσεις εκτός Αττικής, με δυνατές γαστρονομικές ανακαλύψεις που δεν μπορώ να μοιραστώ μαζί σας εδώ, λόγω περιορισμένων επιλογών σε περιοχές (μόνο Αττική) από την επικράτεια. Ένα θα σας πω μόνο, έτσι για να ζηλέψετε... 4 άτομα κάπου στην μαγνησία, με γαριδομακαρονάδα για όλους, με φρέσκες γαρίδες (πάνω από 1 κιλό), φρέσκο καλαμάρι στα κάρβουνα, σαλάτα, σαγανάκι και τσιπουράκια με μεζεδάκια, πληρώσαμε μόνο 65 ευρώ, σε μαγαζί πάνω στο κύμα κυριολεκτικά, με φανταστικές γεύσεις και εξυπηρέτηση. Αυτά όμως θα γραφτούν σε άλλους χώρους τύπου trip.

Περνώντας στο θέμα μας, πρόσφατα έπεσε στην αντίληψή μου, το άνοιγμα ενός μαγαζιού, το οποίο ομολογουμένως έλειπε από την συγκεκριμένη γειτονιά. Το "θα σου κάνω μακαρόνια" βρίσκεται στην μικρή και γραφική γειτονιά κάτω από το μουσείο της ακρόπολης, δίπλα στο cafe/bar Regal. Το concept το έχουμε ξανασυναντήσει στο γκάζι και στο κέντρο της Αθήνας. Η πρώτη άποψη θετική, ωραία ζεστά χρώματα, φανταχτερές ταμπέλες και κόσμος να μπαινοβγαίνει. Το μικρό αυτό ποιοτικό (εν τέλει) funky-φαστφουντάδικο ζυμαρικών (φρέσκων και μη) σε κερδίζει αρχικά απέξω. Ο εσωτερικός του χώρος είναι διακοσμημένος με το κλασικό "βιομηχανικό" στυλ. Παντού ξύλινες επιφάνειες με μεταλλικές λεπτομέρειες και φώτα.

Μπαίνοντας μέσα, αφού περάσεις τα λιγοστά τραπεζάκια, πέφτεις πάνω στην βιτρίνα με τα ζυμαρικά και τους ευγενέστατους υπαλλήλους. Οι οποίοι σε βοηθούν, με χαμόγελο, σε όποια τυχόν απορία έχεις, σχετικά με το μενού και τους συνδυασμούς. Το μενού είναι διαρθρωμένο σε δύο κυρίως κατηγορίες, τα ζυμαρικά και τις σαλάτες. Στα ζυμαρικά αρχικά επιλέγεις το είδος και μετά την σάλτσα. Οι ποικιλία σε σάλτσες είναι αρκετά καλή αν εξαιρέσουμε την έλλειψη σε επιλογές με μανιτάρια... Οι σαλάτες έχουν αντίστοιχες επιλογές με ψαγμένους και γευστικούς συνδυασμούς από σαλατικά, φρούτα και dressings.

Οι γεύσεις σε ότι δοκιμάσαμε ήταν δυνατές, οι σάλτσες είναι πάντα φρεσκομαγειρεμένες και όχι ξαναζεσταμένες και το αποτέλεσμα απολαυστικό. Δοκιμάσαμε 3 διαφορετικούς συνδυασμούς και μείναμε πλήρως ικανοποιημένοι. Μεγάλη έκπληξη οι σαλάτες, δοκιμάσαμε 2 και ήταν υπέροχες! Μπορούν να φαγωθούν και σαν πλήρες γεύμα και είναι αρκετά οικονομικές. Τα γλυκά είναι λίγα αλλά φοβερά, μην ξεχάσετε να τα δοκιμάσετε, αν δεν κάνετε δίαιτα! Μους λεμόνι και σοκολάτας μας άφησαν άφωνους. Στο τέλος ρωτήσαμε και μάθαμε πως τα παιδιά που έστησαν το συγκεκριμένο μαγαζί συνεργάστηκαν με διάσημο σεφ, εστιατορίου, μεγάλου ξενοδοχείου της Αθήνας.

Σε γενικές γραμμές οι τιμές κινούνται σε καλά επίπεδα εκτός από κάποιους πιο "περίεργους" συνδυασμούς που ξεφεύγουν λίγο, τύπου φρέσκα ζυμαρικά με σολωμό.

HIGHLIGHTS: Οι συνδυασμοί και οι γεύσεις στις σαλάτες και τα γεμάτα νοστιμιά απλά γλυκάκια του!

Προβληματάκια συναντήσαμε στον χρόνο προετοιμασίας και σερβιρίσματος και στην ευκολία να βρούμε να καθίσουμε, καθώς το μαγαζάκι αυτό είναι αρκετά μικρούλι. Ο εξωτερικός χώρος με τα σταντ θέλει μία ιδιαίτερη προσοχή καθώς όλα γέρνουν λίγο λόγω ανισόπεδου πεζοδρομίου.

Να ευχηθώ καλή αρχή και στην πρώτη ευκαιρία ανανέωσης του καταλόγου, ελπίζω να μπουν περισσότερες συνταγές με μανιτάρια, για εμάς τους λάτρεις τους!

11 Ιουν 2015

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

3/6/2015 Τετάρτη βράδυ, 6 άτομα με κράτηση που δεν χρειάστηκε

Πέρασε καιρός από την τελευταία μου ανάρτηση. Λόγω αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων, δεν βρήκα ποτέ χρόνο να μοιραστώ τις θετικές και αρνητικές εμπειρίες στον πολυτάραχο χώρο της εστίασης. Ελπίζω να βρω λίγο χρόνο να παραθέσω τις σημαντικότερες από τις γαστρονομικές μου εμπειρίες!

Πρώτη στάση του γευσηλατρικού λεωφορείου, η Trattoria του ιταλού σεφ που εμφανίζεται αραιά και που στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη. Πληθωρικός μάγειρας, με γνώση του αντικειμένου και ωραία παρουσίαση συνταγών, τουλάχιστον τηλεοπτικά.

Περνάμε στην εμπειρία μας στο εστιατόριό του. Ωραίος χώρος φορτωμένος με πολλά διακοσμητικά αντικείμενα με θέμα, τα εργαλεία της κουζίνας και τις πρώτες της ύλες. Πολλούς τους κουράζουν τέτοιες φλύαρες διακοσμητικές προσεγγίσεις, εμένα μου αρέσουν, ειδικά σε χώρους που δεν ζω μέσα. Πάντα προτιμώ το κάτι παραπάνω, από το κάτι λιγότερο.

Το προσωπικό απαρτιζόταν από μία ευγενική κοπέλα και έναν αυστηρό Ελληνό-Ιταλό χωρίς καθόλου κέφια. Η πρώτη κακή εντύπωση ήρθε με το καλημέρα. Φτάσαμε οι 3 και ζητήσαμε το τραπέζι της κράτησής μας. Η κοπέλα μας πήγε στο 8αρι τραπέζι της τζαμαρίας, καθώς η κράτηση που είχαμε κάνει ήταν για 8. Τους είπαμε ότι τελικά θα ήμασταν 6 και πετάχτηκε ο άλλος σερβιτόρος και της είπε χαμηλόφωνα να μας πάρει από εκεί διότι... Τελικά αργότερα καταλάβαμε ότι ο λόγος αλλαγής του τραπεζιού, ήταν ότι έκανε κράτηση τελευταία στιγμή κάποιος κλασικός πελάτης (και αυτοί 6 άτομα) του μαγαζιού. Ο τρόπος που μπροστά μας προσπάθησαν να τακτοποιήσουν το θέμα, ήταν άκομψος. Εμείς χωρίς καμία όρεξη να δώσουμε διαστάσεις σε κάτι τόσο μικρό, μεταφερθήκαμε σε ένα άλλο 5αρι τραπέζι που στριμωχτά καθίσαμε και οι 6 -καλοί, γιατί χωρέσαμε-.

Μας έφεραν τους καταλόγους, λίγο καθυστερημένα, για τις 4 παρέες που είχε εκείνη την στιγμή το μαγαζί, αδικαιολόγητο. Επιδοθήκαμε στην αναζήτηση και επιλογή των πιάτων και της σειράς που θα ακολουθούσαμε. Δεύτερο προβληματάκι, ο κατάλογος. Ούτε μικρός, ούτε μεγάλος. Ικανοποιητικός σε έκταση, στα ζυμαρικά όμως, ενώ υπάρχουν αρκετές επιλογές, λείπουν οι "περίεργες" επιλογές. Μεγάλη εντύπωση μου έκανε το γεγονός ότι φρέσκα ζυμαρικά αναφέρονται σε 2 άντε 3 πιάτα. Σαν γνήσιος Ιταλός θα έπρεπε να είχε μενού ζυμαρικών χωρισμένο στα δύο. Το μισό με φρέσκα ζυμαρικά και το άλλο μισό όχι, αν όχι όλο με φρέσκα. Οι ποικιλία στις πίτσες μεγάλη και με περισσότερη φαντασία!

Όταν τελικά μαζεύτηκε η παρέα, παραγγείλαμε τα εξής:

Για ορεκτικά:
- Σαλάτα πρασινάδων με ξηρούς καρπούς και φρούτα και σάλτσα πορτοκάλι, φρεσκότατη και γευστική με αστοχία στον συνδυασμό των μεγεθών και των υφών. Με αποτέλεσμα ο πάτος της πιατέλας να γεμίζει με όλα σχεδόν τα υλικά και να τα "ψαρεύεις" με κόπο για να τα συνδυάσεις με την πρασινάδα.
- Πίτσα με ρόκα, σάλτσα, μοτσαρέλα, προσούτο Πάρμας και παρμεζάνα. Φανταστικός συνδυασμός, θεϊκό ζυμάρι, εκπληκτική γευστική καθαρόαιμη ιταλική πίτσα.

Για κυρίως:
- 2 μακαρονάδες Cacio e Pepe. Σχετικά καλές γευστικά, αρκετά "νερουλιασμένες". Βέβαια αν έχεις δοκιμάσει την ίδια συνταγή στην Ιταλία, νομίζεις ότι πρόκειται για άλλο πιάτο.

- 1 πένες με ντοματίνια, κόκκινη σάλτσα και τσίλι, αρκετά καυτερό πιάτο και γευστικό

- 1 πίτσα με σπανάκι, μοτσαρέλα, ρικότα, κρέμα, παρμεζάνα. Γευστικότατη με μία μικρή ένσταση στο σπανάκι, το οποίο ήταν πολύ σοταρισμένο για τα γούστα μου.

- 1 φρέσκο ζυμαρικό με μανιτάρια και σάλτσα μανιταριών, το πιο καλό από τα πιάτα με ζυμαρικά που δοκιμάσαμε, αλλά ακόμα και αυτό με μεγάλη απόσταση από τα αυθεντικά ιταλικά πιάτα που τρώγαμε στην Ιταλία τα Χριστούγεννα.

-1 φρέσκο ζυμαρικό γεμιστό με ρικότα, κρέμα και ντοματίνια, καλό αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο

- 1 προφιτερόλ, φαντασικές κρέμες γεμισμένες σε 2 με 3 σουδάκια περιχυμένα με παχουλή σοκολάτα, ωραίο γλυκό, σχετικά μικρό

- 1 ciococcione. Ήταν σαν κρέπα-καλτσόνε φούρνου γεμιστή με σοκολάτα και μασκαρπόνε, πασπαλισμένη με άχνη. Διπλό σε τιμή από τα άλλα γλυκά και τριπλό σε μέγεθος! Ο ωραιότερος τρόπος να κλείσεις το γεύμα.
- 1 1/2 κιλό λευκό κρασί, από τα καλύτερα χύμα που έχω πιει.

Πληρώσαμε 155 περίπου με απόδειξη. Για αυτά που φάγαμε και ήπιαμε ήταν παααααρα πολλά!!! Ιταλικό φαγητό που ξεπερνάει τα 15 με 18 ευρώ το άτομο είναι αδικαιολόγητο.

Το τρίτο κακό στιγμιότυπο συνέβη όταν παραγγείλαμε τα ζυμαρικά Cacio e Pepe. Ο σερβιτόρος μας ρώτησε απορημένος αν ξέρουμε πως φτιάχνονται, με ύφος μα καλά θα πάρετε αυτό ??? Δεν ασχοληθήκαμε ούτε με αυτό και συνεχίσαμε την παραγγελία. Γενικά μας έκανε κακή εντύπωση ο αρχισερβιτόρος, ο οποίος, αν δεν είχε κάποιο προσωπικό του θέμα σοβαρό, ήταν αδικαιολόγητος και ακατάλληλος για μαγαζί τόσο ακριβού μενού.

HIGHLIGHTS: Οι ποικιλία, η ποιότητα και αυθεντικότατη εκτέλεση στις πίτσες!!! Το ciococcione στο τέλος έκλεψε την παράσταση.

Υ. γ.: Το συγκεκριμένο ιταλικό εστιατόριο θα πρέπει να αναπροσαρμόσει τις τιμές του στην εποχή που διανύουμε και την κουζίνα που σερβίρει... Προσωπικά, το προτείνω και θα ξαναπάω για πίτσες και ciococcione αυστηρά! Τα υπόλοιπα ήταν κατώτερα των περιστάσεων και πολύ ακριβά. Δεν ξέρω πόσα χρήματα δαπανά για να εμφανίζεται στην εκπομπή της Ελένης, αλλά δεν είμαι διατεθειμένος να τα πληρώνω εγώ!

Υ. γ.2: Θα περίμενα, με τόσο κόπο που κάνει ο σεφ, τηλεοπτικά, να βγαίνει από την κουζίνα και να κάνει μια βόλτα από τα τραπέζια να δει πως πήγε το βράδυ, ειδικά σε μέρα που είχα να ταΐσει 20 με 25 άτομα μόνο.

Σημερινές

Ανακοινώσεις

1 ΝΕΕΣ

ΜΟΥΣΙΚΟ ΜΕΖΕΔΟΠ...
ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΘΕ Β...
Ταβέρνες με τραγούδι
Νέα Ιωνία