Loader

ALEX80

Κριτικές: 162
Μέλος από: Απρ 2012

Εμφάνιση:

24 Οκτ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Τις ΣΕΥΧΕΛΛΕΣ δεν είχε τύχει να τις επισκεφθώ ποτέ, παρά το γεγονός ότι είναι ένα μέρος για φαγητό που «ακούγεται» πολύ τα τελευταία χρόνια, για διάφορους λόγους. Αυτός ενδεχομένως να ήταν και ο λόγος που τόσο καιρό απέφευγα να την βάλω στα άμεσα πλάνα μου.

Όλα αυτά έως τις αρχές του καλοκαιριού που έτυχε για πρώτη φορά να βρεθώ στις ΣΕΥΧΕΛΛΕΣ, έστω για σύντομο διάστημα, για να δω μια παρέα φίλων μετά από καιρό. Δεν κάθισα πολύ, ήπια μια μπύρα και τσίμπησα μερικές πιρουνιές από 2-3 πιάτα, καθώς μετά έπρεπε να αποχωρήσω. Παρά την βαβούρα και την πολυκοσμία που επικρατούσε πάντως, η εντύπωση που μου δημιουργήθηκε ήταν άκρως θετική, έστω από το μικρό δείγμα των γεύσεων που δοκίμασα (τηγανιτό συκώτι με κρεμμύδια και ντομάτα, παπαρδέλες με καβουρμά, μανιτάρια με απάκι), οπότε οι ΣΕΥΧΕΛΛΕΣ μπήκαν στις προτεραιότητές μου.

Αρχές Αυγούστου λοιπόν, κατά τις 8.00 μετά από ψώνια στο κέντρο, ρίχνω την ιδέα στη γυναίκα μου, συμφωνεί οπότε κατευθυνόμαστε προς το Μεταξουργείο. Η Αθήνα είχε ήδη αρχίζει να αδειάζει, όχι όμως και οι ΣΕΥΧΕΛΛΕΣ. Αν και απόγευμα καθημερινής, το μαγαζί ήταν σχεδόν γεμάτο, υπήρχαν και αρκετές κρατήσεις, οπότε με δυσκολία τοποθετηθήκαμε σε ένα από τα 2 τελευταία τραπέζια του εσωτερικού χώρου.

Ο χώρος μου άφησε ανάμεικτες εντυπώσεις. Ωραία η εικόνα της μεγάλης ανοιχτής κουζίνας και του μπαρ, καθώς και της ψηλοτάβανης αίθουσας, τα συν και η απαγόρευση του καπνίσματος εσωτερικά, τα τραπέζια ωστόσο ήταν υπερβολικά στριμωγμένα μεταξύ τους. Αν εξαιρέσεις ορισμένα ακριανά τραπέζια, μεγαλύτερα και πιο άνετα (προορισμένα ως επί το πλείστον για μεγάλες παρέες), οι υπόλοιποι ήμαστε πολύ κοντά ο ένας στον άλλο. Κατά τα λοιπά, υπάρχουν 4-5 τραπέζια στον παράπλευρο πεζόδρομο και αρκετά περισσότερα στην απέναντι πλατεία, στα οποία δεν υπήρχε ελεύθερη καρέκλα ούτε για δείγμα.

Το service επίσης άνισο. Η κοπέλα που πήρε την παραγγελία και μας έφερε στο τέλος το λογαριασμό ήταν άψογη. Φιλική, ευγενική, χαμογελαστή, μας ανανέωσε το νερό χωρίς να το ζητήσσουμε, μας έφερε και μαστίχες για κέρασμα, μας ρώτησε πως μας φάνηκαν τα πιάτα με ενδιαφέρον, όλα καλά. Από την άλλη υπήρχε ο έτερος σερβιτόρος, ο οποίος ήταν αγέλαστος, νευρικός και απότομος, χωρίς προφανή λόγο. Απλώς παρατούσε τα πιάτα στο τραπέζι και έφευγε, ενώ σε κάποια στιγμή που «τόλμησα» να του ζητήσω ένα δεύτερο μισόλιτρο κρασί, έδειξε και πάλι αδικαιολόγητο εκνευρισμό. Παρά λοιπόν την άψογη εξυπηρέτηση της κοπέλας, για τα παραπάνω και σε συνδυασμό με το σχετικά ειρωνικό ύφος του υπαλλήλου στην αρχή απέναντι μας που «τολμήσαμε» να πάμε στις ΣΕΥΧΕΛΛΕΣ χωρίς κράτηση, η βαθμολογία μου δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερη από «2».

Πάμε τώρα στο φαγητό, όπου ο κατάλογος παρουσιάζει αρκετό ενδιαφέρον. Αναμενόμενα πιάτα, που έχεις ξαναδοκιμάσει με μια τάση ωστόσο να παρουσιαστούν κάπως διαφοροποιημένα. Στα συν επίσης και η αρκετά μεγάλη ποικιλία σε τυριά (μέτρησα τουλάχιστον 15 διαφορετικά είδη). Προς διευκόλυνσή σας ο κατάλογος είναι αναρτημένος στο διαδίκτυο, αλλάζει ωστόσο και συχνά λόγω εποχικότητας. Δύο άτομα λοιπόν παραγγείλαμε:
- για αρχή ήρθαν λίγες φέτες ψωμί, με χρέωση 0,50 € ανά άτομο,
- ντάκο με χαρουποπαξίμαδο και ξινοτύρι Κιμώλου (6,50 €). Νόστιμο πιάτο, με αρκετά διαφοροποιημένη εκτέλεση από αυτές που συναντάς. Μαλακό το παξιμάδι με μια ελαφρώς πιο γλυκεία γεύση, πολύ έντονη η γεύση του τυριού, γευστικά και τα ολόκληρα ντοματίνια που είχαν αντικαταστήσει την τριμμένη ντομάτα. Πετυχημένο το τελικό αποτέλεσμα.
- πατάτες τηγανητές (3,80 €), φρεσκοτηγανισμένες και τραγανές μας ικανοποίησαν,
- πιπεράτο γιδοτύρι (5,20 €), νόστιμο με πιπεράτη γεύση που δικαιολογούσε την ονομασία του και σε γενναία ποσότητα.
- γλυκοκαυτερά μπριζολάκια (8,00 €), πιάτο σήμα κατατεθέν του μαγαζιού, καθώς το είδα να κυκλοφορεί πολύ. Σε γενικές γραμμές δικαίως. Λεπτοκομμένα μπριζολάκια, χωρίς πολύ λίπος, με τη γλυκεία γεύση να ξεχωρίζει και το καυτερό να εντοπίζεται σε συγκεκριμένες μπουκιές (ίσως θα έπρεπε να είχαν μαριναριστεί πιο ομοιόμορφα). Μας άρεσαν. Σχετικά ικανοποιητική μερίδα, χωρίς ωστόσο κάποιο συνοδευτικό.
- μοσχαρίσια μπιφτέκια (9,00 €). Αν και τα φοβήθηκα αρχικά, γιατί κρατούσαν εσωτερικά αρκετά υγρά και μου φάνηκαν κάπως άψητα για τα δεδομένα μου, ήταν πραγματικά πολύ νόστιμα και δεν μπορώ να τους βρω κάποιο ψεγάδι. Συστήνονται ανεπιφύλακτα. Και εδώ πάντως έλειπε κάποιο συνοδευτικό, καθώς υπήρχε μόνο μια αρκετά ρευστή σάλτσα γιαουρτιού και 1-2 φέτες ψητή ντομάτα.
- από ποτά πήραμε 1 λίτρο ροζέ κρασί, το οποίο ήταν αξιοπρεπέστατο (9 € το λίτρο).
Από άποψη γεύσεων, έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος. Όλα τα πιάτα ήταν νόστιμα, προσεγμένα και καλομαγειρεμένα, δεν δοκιμάσαμε κάτι συνταρακτικό, δεν βρίσκω όμως και το λόγο να του στερήσω το «4» στην τελική αξιολόγηση.

Ο λογαριασμός από την άλλη ήρθε στα 42.50 €, σε ικανοποιητικά επίπεδα δηλαδή, με περιθώρια ωστόσο βελτίωσης.

Τελικό συμπέρασμα: παρά τις πολύ καλές εντυπώσεις ως προς τις γεύσεις, δεν πιστεύω να το κάνω στέκι. Ίσως να του έδινα μια ευκαιρία κάποιο μεσημέρι καθημερινής, με την ελπίδα ότι θα το πετύχω σε πιο χαλαρή κατάσταση.

19 Οκτ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
37-49

Επίσκεψη στο FUGA βράδυ καθημερινής κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ήθελα εδώ και καιρό να το επισκεφθώ και η αλήθεια είναι ότι περίμενα τη συγκεκριμένη έξοδο, έχοντας σαφώς μεγαλύτερες προσδοκίες, οι οποίες δυστυχώς δεν επαληθεύτηκαν. Για αυτό εξάλλου και η κάπως πιο εκτενής κριτική μου, σε σχέση με αυτό που συνηθίζω τελευταία. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Ως προς την πρόσβαση, εάν κάποιος δεν χρησιμοποιήσει μετρό ή ταξί, υπάρχει διαθέσιμο του parking του Μεγάρου Μουσικής, με λογική χρέωση. Αρνητικό γεγονός ότι στον αρκετό μεγάλο χώρο του υπόγειου parking δεν υπάρχουν εμφανείς πινακίδες που σε οδηγούν στο μοναδικό ασανσέρ με κατεύθυνση το FUGA, οπότε χρειάζεται αρκετή δόση τύχης για να τα καταφέρεις.
Κατά τα λοιπά, το FUGA βρίσκεται σε έναν πραγματικά πανέμορφο χώρο στους κήπους του Μεγάρου Μουσικής και ειδικά για τους καλοκαιρινούς μήνες το όλο σκηνικό δείχνει (και είναι πραγματικά) ιδανικό. Κατά κάποιο τρόπο υπάρχουν δύο χώροι, ο κυρίως του εστιατορίου με λίγα πολύ άνετα τραπέζια και ο χώρος του bar (με την ονομασία holy garden), όπου κάποιος μπορεί να δοκιμάσει κάποιο ποτό ή κοκτέιλ με κάτι συνοδευτικό. Εδώ η ατμόσφαιρα είναι διαφορετική, πιο «ζωντανή», με μικρότερα τραπέζια σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους. Να σημειώσω ωστόσο ότι ο διαχωρισμός δεν είναι αυστηρός, καθώς και στο χώρο του bar υπήρχαν παρέες (μεταξύ των οποίων τελικά και εμείς, όπως θα σας εξηγήσω στη συνέχεια) αποκλειστικά για φαγητό. Η γενική εικόνα πάντως ήταν άριστη: πράσινο με αρκετά δέντρα, δροσιά, ωραία μουσική (αν διεξάγεται κάποια συναυλία στους διπλανούς κήπους του Μεγάρου Μουσικής, μπορείς κάλλιστα να ακούς τους ήχους της), χαμηλός φωτισμός ταιριαστός ωστόσο με την ατμόσφαιρα. Ο εσωτερικός χώρος δεν λειτουργούσε τους θερινούς μήνες, οπότε δεν μπορώ να σας διαφωτίσω περισσότερο.

Το service από την άλλη δεν ικανοποίησε, καθώς είχε αρκετά θέματα. Αλλά ας ξεκινήσουμε από τα θετικά: όμορφο και γευστικό καλωσόρισμα στην αρχή και συγκεκριμένα συγκεκριμένα δύο ποτά με χυμό καρπούζι και λουίζα και δύο πολύ νόστιμα κράκερ γαρίδας, ευγενικό σε γενικές γραμμές το προσωπικό, τα πιάτα σε σωστούς χρόνους (ενδεχομένως τα κυρίως να άργησαν κάπως περισσότερο, σε φυσιολογικά ωστόσο πλαίσια).
Από την άλλη, αρχικά δημιουργήθηκε ένα θέμα με το τραπέζι μας, καθώς οδηγηθήκαμε σε ένα πολύ άνετο τραπέζι από τον κυρίως χώρο του εστιατορίου, με το μειονέκτημα ωστόσο ότι ένας μεγάλος - και με ισχυρή ένταση - ανεμιστήρας στρεφόταν κατευθείαν πάνω μας, κάνοντας την παραμονή μας όχι ιδιαίτερα άνετη. Ζητήσαμε είτε να τον κλείσουν είτε να μετακινηθεί προς άλλη κατεύθυνση και απάντησαν αρνητικά και στα δύο αιτήματα, στο πρώτο λόγω ζέστης (η αλήθεια είναι ότι η βραδιά ήταν αρκετά ζεστή) και στο δεύτερο επειδή δεν ήταν δυνατή η μετακίνηση του ανεμιστήρα λόγω όγκου. Για τη δεύτερη εξήγηση η αλήθεια είναι ότι δεν πολυπείστηκα, αλλά δεν έχω και συγκεκριμένους λόγους να τους αμφισβητήσω. Μετά από όλα αυτά, δεδομένου ότι δεν υπήρχε ελεύθερο τραπέζι, οδηγηθήκαμε στο χώρο του bar, σε ένα αισθητά μικρότερο τραπέζι, με προθυμία και ευγένεια ωστόσο από το προσωπικό, ούτε και εμείς είχαμε πρόβλημα καθώς και εκεί, όπως προανέφερα, ο χώρος ήταν πολύ όμορφος.
Επίσης, το σε γενικές γραμμές ευγενικό και τυπικό προσωπικό δεν μου φάνηκε ότι ανταποκρινόταν στις απαιτήσεις ενός τέτοιου εστιατορίου. Λ. χ. η βάση με το κρασί ήταν τοποθετημένη μακριά από το τραπέζι μας (δε την έφθανες δηλαδή χωρίς να σηκωθείς), το προσωπικό ωστόσο δεν έδειχνε και ιδιαίτερο ενδιαφέρον να ανανεώσει τα ποτήρια μας. 1 – 2 φορές αυτά είχαν αδειάσει πριν γίνει η ανανέωση και στο τέλος σηκώθηκα ο ίδιος για να σερβίρω κρασί. Μικρό το κακό θα μου πείτε, αλλά με κόστος 60 € ανά άτομο, περιμένεις μεγαλύτερη προσοχή σε αυτές τις λεπτομέρειες.

Πάμε τώρα στο θέμα των γεύσεων. Στην αρχή ήρθε ο κατάλογος για κρασί και κοκτέιλ, δώσαμε την παραγγελία μας, και σερβιριστήκαμε το κρασί, ενώ μετά από λίγο ήρθε και το μενού του φαγητού. Όσο επεξεργαζόμασταν τον κατάλογο, ήρθε το κέρασμα του μαγαζιού που προανέφερα και στη συνέχεια δώσαμε την παραγγελία μας. Από τις πληροφορίες που άντλησα από το διαδίκτυο, το ανανεωμένο μενού του FUGA άλλαξε σχετικά πρόσφατα προσανατολισμό με στοιχεία από την ιαπωνική, την κινέζικη και τη λατινοαμερικάνικη κουζίνα.
Η παραγγελία μας λοιπόν περιελάμβανε (η περιγραφή των πιάτων γίνεται με μια μικρή επιφύλαξη, καθώς ηλεκτρονικός κατάλογος δεν διατίθεται διαδικτυακά):
- tiradito (14,00 €) δηλαδή λεπτές φέτες ψαριού μαριναρισμένες με passion fruit, σταφύλι, lime και ορισμένα άλλα υλικά. Νόστιμο πιάτο, με ωραία αρώματα και ταιριαστές αντιθέσεις (π. χ. των γλυκών φρούτων με το lime), μας ικανοποίησε.
- σαλάτα καρπούζι αρωματισμένη με chili που συνοδευόταν από πράσινη σαλάτα, με κατσικίσιο τυρί, κουμκουάτ, κινέζικα μπαχαρικά και έναν αφρό από σαγκουίνι (15,00 €). Εδώ οι εντυπώσεις δεν ήταν οι καλύτερες, καθώς θεωρώ ότι ο τρόπος παρουσίασης του πιάτου χαλούσε όλο το αποτέλεσμα. Το καρπούζι υπερβολικό σε ποσότητα αναλογικά και κομμένο σε πολύ μεγάλα κομμάτια δεν είχε πάρει τη γεύση και τα αρώματα που θα περίμεναμε. Τα δε υπόλοιπα υλικά, όσο ενδιαφέροντα ακούγονταν, τόσο χάθηκαν στο σύνολο. Θα προτιμούσα σαφώς μικρότερα κομμάτια καρπουζιού ανακατεμμένα με τη σαλάτα και τα υπόλοιπα υλικά, που θα έδιναν ένα πιο γευστικό σύνολο.
- από κυρίως εγώ επέλεξα λαυράκι, τυλιγμένο σε μπανανόφυλλο, με πουρέ πατάτας με lime, κινόα και τσιπς μπανάνας (26,00 €) και η γυναίκα μου πάπια τηγανητή που συνοδευόταν από ρύζι (22,00 €). Το δικό μου πιάτο πολύ νόστιμο με ωραία αρώματα, κυρίως από το lime, με ικανοποίησε, ενώ και τα συνοδευτικά του ήταν γευστικότατα. Η πάπια νόστιμη επίσης, ενδεχομένως θα μπορούσε να είναι περισσότερο τραγανή εξωτερικά.
- από τις επιλογές σε γλυκά, επιλέξαμε ένα κέικ σοκολάτας με παγωτό εσπρέσσο (12,00 €), το οποίο σερβιρίστηκε με έναν πολύ όμορφο τρόπο και ήταν αρκετά νόστιμο, χωρίς ωστόσο κάτι αξιομνημόνευτο.
- από ποτά επιλέξαμε 1 μπουκάλι λευκό κρασί vino esmeralda (στην αρκετά τσιμπημένη τιμή των 31,00 €) ενώ προσφέρθηκε και εμφιαλωμένο νερό (3,50 €). Πολύ αρωματικό και δροσερό το κρασί, αν και είχαμε κάποιες δυσκολίες, όπως προανέφερα, συνόδευσε ταιριαστά τα πιάτα μας. Απλώς η τιμή του είναι πολύ υψηλή, δεδομένου ότι στις κάβες δεν θα το βρει κανείς πάνω από 9 €.
Η συνολική γευστική εμπειρία δεν μας ενθουσίασε, καθώς με εξαίρεση το πρώτο ορεκτικό που ξεχώρισε, τα κυρίως πιάτα και το γλυκό ήταν νόστιμα χωρίς τις εξάρσεις όμως που θα περίμενε κάποιος
Για τα παραπάνω λοιπόν, ο λογαριασμός ήρθε στα 123,5 € και νομίζω ότι το FUGA δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες μας. Όσο και αν ο χώρος είναι πραγματικά πανέμορφος, η εξυπηρέτηση είχε αρκετά προβλήματα, οι τιμές ήταν ανεβασμένες, ενώ και στο τομέα των γεύσεων δεν είχαμε το αποτέλεσμα που ενδεχομένως να με έκανε να ξεχάσω τις λοιπές «ατέλειες».

Δύσκολο να ξαναπάω, ενδεχομένως μόνο στο bar να έδινα μια ευκαιρία για ποτό...

04 Οκτ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Αρκετές οι εκκρεμότητες από εξόδους που έγιναν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, οπότε αναγκαστικά κάποιες κριτικές μου θα είναι κάπως ετεροχρονισμένες. Αλλά ας ξεκινήσουμε σιγά – σιγά.

Επίσκεψη στο ΜΥΛΟΛΙΘΟ κατά τη διάρκεια του Ιουλίου. Βρίσκεται σε ένα πολύ όμορφο χώρο επί της οδού Πανόρμου, σε χώρο που για χρόνια κατά το παρελθόν στεγαζόταν το Blues. Για το Blues, ένα μπαρ που είχα την τύχη 2-3 φορές να επισκεφθώ, μας είχε γράψει ο φίλος Τρώγων σε μια από τις τελευταίες (δυστυχώς) κριτικές του για το ΜΥΛΟΛΙΘΟ, οπότε δεν έχω να προσθέσω κάτι. Το σίγουρο πάντως είναι ότι ο χώρος, παρά το γεγονός ότι άλλαξε σε κάτι τελείως διαφορετικό, εξακολουθεί να είναι πολύ ιδιαίτερος και προσεγμένος.

Στην είσοδο λοιπόν υπάρχουν μερικά τραπέζια, σε έναν όμορφο κήπο, αρκετά άνετα και με απόσταση μεταξύ τους. Ανεβαίνοντας τις σκάλες, θα συναντήσεις τον εσωτερικό χώρο (εκτός λειτουργίας κατά το καλοκαίρι, θα ήθελα σίγουρα κάποια στιγμή να τον επισκεφθώ το χειμώνα), για να φθάσεις στην ταράτσα που ήταν ο τελικός προορισμός μας. Δροσερή ταράτσα, σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή της Αθήνας, μας προδιέθεσε θετικά. Διάφορα φυτά και διακοσμητικά ομόρφαιναν το χώρο, τα τραπέζια κάπως στριμωγμένα, χωρίς ωστόσο να ενοχλεί το γεγονός. Στον τοίχο διπλανής πολυκατοικίας, ο προτζέκτορας πρόβαλλε ποδοσφαιρικό αγώνα (βρισκόμασταν σε περίοδο μουντιάλ βλέπετε), χωρίς ήχο. Όταν ο αγώνας τελείωσε, άρχισε η προβολή παλιάς ασπρόμαυρης ελληνικής ταινίας. Δεν ξέρω, εάν είναι κάτι που συνηθίζεται, σίγουρα πάντως δεν πιστεύω ότι προσέφερε κάτι στην όλη ατμόσφαιρα η συγκεκριμένη έμπνευση.

Η εξυπηρέτηση τυπική και ευγενική, χωρίς ωστόσο να σε «σκλαβώνει». Αν δεν με απατάει και η μνήμη μου, κεραστήκαμε και γλυκάκι στο τέλος και γενικά όλα κίνησαν φυσιολογικά.

Ο κατάλογος με αρκετές επιλογές, νομίζω κινείται περισσότερο στη λογική του να παραγγείλεις πιάτα στο κέντρο. Προς διευκόλυνσή σας είναι διαθέσιμος ηλεκτρονικά στο site του εστιατορίου. Εμείς 3 άτομα κάναμε την παρακάτω αρκετά λιτή, για τα δεδομένα μας, παραγγελία:
- για αρχή ήρθε εμφιαλωμένο νερό, χωρίς να ερωτηθούμε και ψωμί με ένα συνοδευτικό ντιπ (0,80 € ανά άτομο)
- ντάκος κρητικός με μους τυριών (6,80 €), αρκετά συμπαθητικός σε γενικές γραμμές, ήπιο το τυρί και νόστιμη η ντομάτα. Ενδεχομένως είχε περισσότερη υγρασία από το επιθυμητό.
- φέτα με μέλι και σουσάμι (4,70 €), κλασικό πιάτο που συναντάς παντού, σε κάθε περίπτωση ήταν νόστιμο,
- χοιρινά φιλετάκια με κρασί, κάππαρη, σκόρδο και πουρέ πατάτας (9,80 €). Θεωρώ το καλύτερο πιάτο που δοκιμάσαμε. Τρυφερά τα φιλετάκια χωρίς δυσάρεστες οσμές, βουτηγμένα σε μια πολύ γευστική και ελαφριά σάλτσα. Πιάτο που προτείνεται...

- μπιφτεκάκια μυλόλιθος (9,50 €). Επίσης πολύ νόστιμο πιάτο. Καλοψημένα τα μπιφτέκια, χωρίς ωστόσο να έχουν στεγνώσει, με ωραία μπαχαρικά, σίγουρα δεν είναι τα καλύτερα που έχω δοκιμάσει, βρίσκονται ωστόσο άνετα πάνω από τον μέσο όρο. Συνοδεύονταν από νόστιμες τηγανιτές πατάτες και ρύζι με λαχανικά.

- μοσχάρι χουνκιάρ μπεγιεντί (9,80 €). Γενικά δεν είναι από τα αγαπημένα μου πιάτα, ειδικά για καλοκαίρι, αλλά έκανα τη χάρη στην παρέα. Για να μην είμαι άδικος πάντως ήταν νόστιμο, καλοψημένο και αρωματικό το κρέας, το ίδιο και ο πουρές μελιτζάνας.
- από ποτά παραγγείλαμε 1 λίτρο λευκό κρασί (9,20 €), καλής ποιότητας, θα το προτιμούσα μόνο λίγο πιο δροσερό.

Για τα παραπάνω πληρώσαμε κάτι περισσότερο από 50 €, κινούμενοι ωστόσο σχετικά συντηρητικά. Οι τιμές είναι λογικές, με περιθώριο ωστόσο βελτίωσης.

Σε γενικές γραμμές μείναμε ικανοποιημένοι από την επίσκεψη στο ΜΥΛΟΛΙΘΟ. Χωρίς να είναι κάτι εξαιρετικό, θεωρώ ότι δεν πρόκειται να απογοητεύει κάποιον.

Ευτυχώς μάλιστα δείχνει ότι ήδη έχει την πελατεία του, καθώς Παρασκευή βράδυ που πήγαμε εμείς (και σχετικά νωρίς μάλιστα κατά τις 9) βρήκαμε το τελευταίο διαθέσιμο τραπέζι. Οπότε, με μια κράτηση πιο πριν, να πάτε και εσείς...

10 Αυγ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Επίσκεψη στο NOLAN βραδάκι καθημερινής, αρχές Ιουλίου, ύστερα από απαραίτητη κράτηση, δεδομένης της δημοφιλίας του chef Σωτήρη Κοντιζά αλλά και του σχετικά περιορισμένου χώρου.

Το NOLAN βρίσκεται στην οδό βουλής στο κέντρο της Αθήνας, σε μια περιοχή με πάρα πολλά ethnic εστιατόρια που ολοένα και αυξάνονται. Ο χώρος απλός και λιτός.
Ψηλοτάβανος με το ξύλο να κυριαρχεί, ενώ η περιμετρική τζαμαρία φωτίζει αλλά και «μεγαλώνει» το χώρο. Λίγα τραπέζια εσωτερικά με το μικρό bar, στο οποίο παρασκευάζονται τα κοκτέιλ και είναι διακοσμημένο με διάφορα πολύχρωμα μπουκάλια, να ξεχωρίζει.

Μια στενή σχετικά σκάλα οδηγεί στις πεντακάθαρες τουαλέτες του υπόγειου χώρου, ενώ μια άλλη στενή σκάλα με ανοδική πορεία οδηγεί στην κουζίνα. Γενικά υπάρχει η αίσθηση της στενότητας του χώρου, το ψηλοτάβανο ωστόσο αυτού, η μινιμαλιστική διακόσμηση και οι μεγάλες τζαμαρίες, που προανέφερα, βελτιώνουν σημαντικά την κατάσταση και δημιουργούν μια ευχάριστη και χαλαρή ατμόσφαιρα. Εξωτερικά υπάρχουν ακόμη λίγα τραπεζάκια, προφανώς για τους καπνιστές, προσωπικά ωστόσο προτιμώ τον εσωτερικό χώρο.

Η εξυπηρέτηση κινείται στα ίδια χαλαρά, πλην όμως απόλυτα επαγγελματικά, πλαίσια. Ευγενικό το προσωπικό με διάθεση να σε ενημερώσεις για τα πιάτα, αλλά και να σου προτείνει επιλογές.

Το μενού περιλαμβάνει περίπου 18 πιάτα με τιμές από από 8 έως 17 €, ενώ υπάρχουν και τέσσερα συνοδευτικά (πουρές πατάτας, ρύζι, πατατόψωμο και λαχανικά). Τα πιάτα δεν χωρίζονται σε κάποιες επιμέρους κατηγορίες, προσφέρονται για μοίρασμα στη μέση, προκειμένου να δοκιμάσει κάποιος όσο το δυνατόν περισσότερες γεύσεις.
Στην αρχή ερωτηθήκαμε εάν προτιμούμε εμφιαλωμένο νερό ή βρύσης, επιλέξαμε βρύσης και δώσαμε την παραγγελία μας. Αυτή περιελάμβανε:

- σαλάτα με κολοκύθι, μίσο και καπνιστή μελιτζάνα (8,50 €), νόστιμη και αρωματική, ίσως θα ήθελα περισσότερο έντονη τη γεύση της μελιτζάνας.
- Nolan Cod Burger, δηλαδή burger με μπακαλιάρο (12,00 €). Πολύ ωραία τηγανισμένο το ψάρι, μαλακό εσωτερικά αλλά με τραγανή κρούστα εξωτερικά.
- «ψάρι για μωρά», το οποίο ήταν κολιός φιλέτο με διάφορα μυρωδικά (14, 00 €). Νομίζω το πιο νόστιμο πιάτα από όσα δοκιμάσαμε. Μετά από σύσταση της κοπέλας στο service, προσθέσαμε πατατόψωμο (3,00 €), το οποίο ήταν μεν νόστιμο, δεν θεωρώ ωστόσο ότι ταίριαζε ιδιαίτερα με το συγκεκριμένο πιάτο.
- θράψαλο με σελινόριζα (12,00 €), συνοδεία ρυζιού (3,00 €) πάλι μετά από σχετική προτροπή. Εδώ το αποτέλεσμα ήταν απόλυτα ταιριαστό. Όλα τα υλικά ανακατεύτηκαν δημιουργώντας ένα ολοκληρωμένο και πολύ νόστιμο πιάτο. Προτείνεται...
- στο τέλος πήραμε ένα γλυκό με λευκή κρέμα, μαρέγκες, ροδάκινο, τσάι και χαμομήλι (6,00 €), αρκετά δροσερό και ελαφρύ, ιδανικό για το κλείσιμο

Για τα παραπάνω συν τρία ποτήρια λευκό κρασί από το Κτήμα Παπαργυρίου (στα 6,00 € έκαστο), ο λογαριασμός κινήθηκε στα 76,50 €.

Η τελική εντύπωση από την επίσκεψη στο NOLAN θετικότατη. Νόστιμα και ιδιαίτερα πιάτα, δεν με συγκίνησαν ενδεχομένως όσο θα περίμενα, το σημαντικό ωστόσο για μένα ήταν ότι όλες οι γεύσεις ήταν διακριτές μεταξύ τους, χωρίς υπερβολές.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με τη χαλαρή ατμόσφαιρα, το φιλικό service και τις σχετικά λογικές τιμές, αρκούν για να σας προτείνω το NOLAN.

27 Ιούλ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Η επίσκεψη στην ΨΑΡΟΣΚΑΛΑ ΠΕΙΡΑΪΚΗΣ έλαβε χώρα ένα δροσερό απογευματάκι καθημερινής μέσα στον Ιούνιο. Ο καιρός ιδανικός, λοιπόν, οπότε ψάχνοντας έναν προορισμό με τη γυναίκα μου για να επισκεφθούμε μετά η δουλειά, σκεφθήκαμε την Πειραϊκή.

Αφού λοιπόν παρκάραμε εύκολα, λόγω ημέρας και ώρας, ξεκινήσαμε τη βόλτα μας. Αυτήν τη φορά είπαμε να μην επιλέξουμε πάλι τα Βράχια της Πειραϊκής, που αποτελούσε σταθερή επιλογή σε προηγούμενες επισκέψεις μας, αλλά να δοκιμάσουμε κάτι καινούριο.

Εγώ, ήδη διαβασμένος και ενημερωμένος από το ask4food, είχα εντοπίσει το στόχο μας, οπότε στραφήκαμε προς την ΨΑΡΟΣΚΑΛΑ.

Ο χώρος αρχικά πιστεύω ότι αποτελεί και το μεγάλο της πλεονέκτημα. Δεδομένου ότι είναι υπερυψωμένος, επιτρέπει άμεση οπτική επαφή με τη θάλασσα, γεγονός που από μόνο του της προσθέτει αρκετούς πόντους. Κατά τα λοιπά, ο χώρος είναι πεντακάθαρος, άνετος, με μεγάλα τραπέζια, διαφόρων χρωμάτων.

Άριστα λοιπόν ως προς το χώρο/ατμόσφαιρα.
Άριστη θα είναι και η αξιολόγηση ως προς το service.

Η πρώτη θετική εντύπωση ήταν ότι μας πρότειναν να καθίσουμε στο μοναδικό άδειο ακριανό τραπέζι, μολονότι αυτό ήταν για τουλάχιστον 4 με 5 άτομα. Κατά την παραμονή μας, όλο το προσωπικό ήταν ευγενικό και χαμογελαστό, διαθέσιμο ανά πάσα στιγμή, κανένα παράπονο.

Στο τέλος μάλιστα κεραστήκαμε χαλβά και παγωτό, μέτρια σε γενικές γραμμές και τα δύο γευστικά, σαν κίνηση ωστόσο εκτιμήθηκε χωρίς αμφιβολία.

Ο κατάλογος με αρκετές επιλογές, ελαφρώς πιο «πειραγμένες» από τις αντίστοιχες των μαγαζιών της περιοχής. Για αρχή λοιπόν ήρθε ψωμί ψημένο με λαδορίγανη (στα 1,10 € ανά άτομο) και 1 μπουκάλι εμφιαλωμένο νερό (1,50 €). Η παραγγελία 2 ατόμων περιελάμβανε:

- σαλάτα αρμύρα (5.40 €), ικανοποιητική ποσότητα, κάπως σκληρή σε κάποια σημεία ωστόσο. Ανάμεικτες εντυπώσεις.
- πατάτες τηγανητές (3,20 €), μεγάλη μερίδα, τραγανές και πεντανόστιμες.
- γαύρος μαρινάτος (6,00 €), εξαιρετικός, προτείνεται ανεπιφύλακτα σε όσους συμπαθούν το συγκεκριμένο πιάτο.
- 1 μερίδα μικρές κουτσομούρες (9.40 €), καλοτηγανισμένες, συμπαθητικές γευστικά, ίσως ήθελαν λίγο περισσότερο αλάτι.
- καλαμάρι γόνος (6,80 €), επίσης συμπαθητικό.
- κριθαρότο γαρίδας με τρούφα (9,90 €), πολύ νόστιμο, μαζί με τον γαύρο μάλλον αποτέλεσαν τα καλύτερα πιάτα που δοκιμάσαμε. Δυστυχώς, είχαμε ήδη χορτάσει όταν ήρθε, αλλά το «τιμήσαμε» σε μεγάλο βαθμό.

- Από ποτά πήραμε 3 μπύρες 500 ml. Kaiser (στα 3.50 € έκαστη).

Από άποψη τιμών για τα παραπάνω δώσαμε περίπου 55 €, εάν εξαιρέσεις τα ποτά δηλαδή, είμαστε κοντά στα 45.

Ίσως ακούγονται πολλά, νομίζω ωστόσο ότι η τιμολόγηση κινείται σε λογικά πλαίσια, καθώς παραγγείλαμε αρκετά πιάτα για 2 άτομα (6 στο σύνολο), πολύ άνετα θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει τουλάχιστον ένα από αυτά.

Πιστεύω δηλαδή ότι ένα κόστος περίπου στα 20 € ανά άτομο θα είναι ο κανόνας για ένα νόστιμο και χορταστικό γεύυμα (εκτός φυσικά εάν η παραγγελία περιλαμβάνει και κάποιο μεγάλο ψάρι, οπότε εύλογα ο λογαριασμός θα είναι υψηλότερος).

Συνολικά, η έξοδος στην ΨΑΡΟΣΑΚΑΛΑ στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Νόστιμα πιάτα σε λογικές τιμές, με πολύ καλή εξυπηρέτηση και σε ένα πολύ όμορφο περιβάλλον. Να πάτε...

14 Ιούλ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
10-16

Επίσκεψη στη LAIKA μεσημεράκι καθημερινής παρέα 4 παλιών συναδέλφων, μετά από επιμονή ενός εξ αυτών, που είχε φύγει με τις καλύτερες εντυπώσεις μετά από πρόσφατη επίσκεψή του. Με τις καλύτερες εντυπώσεις πάντως φύγαμε και εμείς. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή...

Η LAIKA βρίσκεται στην ήσυχη περιοχή του Βοτανικού, σε έναν πεζόδρομο, γεγονός που χωρίς αμφιβολία είναι πλεονέκτημα, καθώς επιτρέπει το άραγμα, όταν ο καιρός το επιτρέπει, χωρίς το ενοχλητικό πηγαινέ – έλα των αυτοκινήτων. 5-6 τραπεζάκια λοιπόν εξωτερικά, όπου και βολευτήκαμε άνετα. Ο εσωτερικός χώρος πολύ απλός, ένα μικρό bar, από πίσω η κουζίνα, στο βάθος οι πεντακάθαρες τουαλέτες και μπροστά καμιά δεκαριά τραπέζια. Χωρίς κάτι το αξιομνημόνευτο, εάν ωστόσο σε όλα αυτά προσθέσεις την πολύ καλή ξένη μουσική που ακουγόταν από τα ηχεία (Clash, Ramones, Joy Divison, Cure είναι ορισμένα από όσα συγκράτησα), το τελικό πρόσημο ως προς το χώρο/ατμόσφαιρα δεν μπορεί παρά να είναι θετικότατο.

Η εξυπηρέτηση από μια κοπέλα αρκετά αδιάφορη. Κάπως ανόρεχτη και βαριεστημένη, παρόλο που το μαγαζί είχε πολύ λίγες παρέες, μπορώ να πω ότι ήταν στον κόσμο της γενικά. Τέλος πάντων, η δουλεία σου στο τέλος γίνεται, αλλά χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το service είναι το δυνατό σημείο της LAIKA. Επίσης, κερασματάκι στο τέλος, όπως αναφέρεται από άλλους φίλους του site, στην περίπτωσή μας δεν υπήρξε, ενώ και η απόδειξη ήρθε μόνο για την πρώτη γύρα της παραγγελίας (το σύνολο ανακοινώθηκε προφορικά).

Αν προσπεράσεις, λοιπόν, τα θεματάκια της εξυπηρέτησης, στον τομέα γεύσεις η τελική εικόνα ήταν η καλύτερη δυνατή. Η LAIKA λοιπόν αυτοχαρακτηρίζεται ως bar-resto. Δεν ξέρω αν ο εν λόγω χαρακτηρισμός είναι αντιπροσωπευτικός, προσωπικά μου θύμισε κάτι σε καφενείο-μεζεδοπωλείο που μπορείς από το πρωί να επισκεφθείς για το καφέ σου και στη συνέχεια να το τιμήσεις για ποτό και τσιμπολόγημα. Το σίγουρο πάντως είναι ότι οι γεύσεις του κυμαίνονται σε πολύ υψηλά standards, τηρουμένων των αναλογιών.

Δεν πρόκειται δηλαδή για ένα μεζεδοπωλείο που απλώς προσφέρει ορισμένα πιάτα για να συνοδεύσεις το ποτό σου, αντίθετα θα δοκιμάσεις γεύσεις που θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς.

Ο κατάλογος αρκετά συνοπτικός, λίγες σαλάτες, μερικά πιάτα με τυριά, κάπως περισσότερα ορεκτικά και λίγα κυρίως. Εμείς κινηθήκαμε κατά βάση σε ορεκτικά για να συνοδεύσουμε το τσίπουρο. Αν δεν ξεχνάω κάτι, από το τραπέζι μας πέρασαν τα εξής πιάτα:

- κρεμμυδόπιτα, χειροποίητη με μπέικον και τυρί, από τα καλύτερα πιάτα που δοκίμασα. Παραγγέλθηκε και δεύτερη φορά. Προτείνεται...

- αυγά με σουτζούκι, σταθερή αξία, ιδανικός μεζές για το τσίπουρο. Μοναδική παρατήρηση, τα αυγά είχαν τηγανιστεί λίγο περισσότερο, με αποτέλεσμα ο κρόκος να μην είναι τόσο μελάτος όσο θα τον ήθελα.
- μανιτάρια τηγανιά, ιδανικά μαγειρεμένα και με ωραία μυρωδικά. Στα highlights μαζί με την κρεμμυδόπιτα.
- μανούρι ψητό με σάλτσα από πιπεριά Φλωρίνης, εξίσου νόστιμο πιάτο, με την πολύ ωραία σάλτσα να κάνει το απλό αυτό πιάτο ξεχωριστό.
- κρητική γραβιέρα, νοστιμότατη. Συνοδευόταν από ωραίες ελιές.
- κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα και γιαούρτι, αρκετά σπιτική εκτέλεση, με έντονο κύμινο (μας άρεσαν πολύ).
- μουσακάς λαχανικών, με μια πολύ ελαφριά μπεσαμέλ, εξίσου καλοεκτελεσμένο πιάτο
- απάκι, απλό σε εκτέλεση, αλλά νοστιμότατο και αυτό με τη σειρά του.
- μαριναρισμένα μπριζολάκια (το μοναδικό πιάτο από όσο παραγγείλαμε που νομίζω ότι ανήκε στα κυρίως του καταλόγου). Και εδώ πολύ καλές εντυπώσεις.

Όπως καταλαβαίνετε, ως προς την κατηγορία γεύση, η LAIKA τα πήγε περίφημα, καθώς προσφέρει αυτό που ακριβώς αναζητώ σε αντίστοιχα μεζεδοπωλεία... δηλαδή πιάτα καλομαγειρεμένα, με φρέσκα και ποιοτικά υλικά και με επιλογές που ξεφεύγουν (έστω και λίγο) από τις αναμενόμενες.

Ως προς το value for money, δυστυχώς δεν μπορώ να είμαι απόλυτα ακριβής, καθώς δεν συγκράτησα τιμές ακριβώς των πιάτων. Από όσο θυμάμαι, πάντως αυτά κυμαίνονταν σε τιμές από 4 έως 7 ευρώ, τουλάχιστον στην πλειοψηφία τους. Συνεπώς, δεδομένου ότι και οι μερίδες είναι όλες αρκετά χορταστικές και γενναιόδωρες, θεωρώ ότι και στη σχέση ποιότητας τιμής, η LAIKA δικαιούται το άριστα. Ενδεικτικά, εμείς για τα 10 (αν μέτρησα καλά) πιάτα που παραγγείλαμε, συν 3 μπουκαλάκια των 250 ml. τσίπουρο, πληρώσαμε 4 άτομα κάτι λιγότερο από 20 ευρώ ο καθένας.

Δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω, νομίζω μια επίσκεψη στη LAIKA, ιδίως όσο ο καιρός το επιτρέπει για να καθίσεις έξω, επιβάλλεται. Οπότε περιμένω και τις δικές σας εντυπώσεις...

12 Ιούλ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος αποφασίσαμε με τη γυναίκα μου να κάνουμε μια πρωινή-μεσημεριανή βόλτα στη Γλυφάδα. Μετά τον καφέ και το σχετικό περπάτημα, ήταν η ώρα του φαγητού.

Χωρίς να έχουμε κάτι συγκεκριμένο στα υπόψη, μετά από μια γρήγορη αναζήτηση καταλήξαμε στο Amigos, το οποίο είχα ήδη τιμήσει στο δεύτερο μαγαζί του στη Νέα Σμύρνη, με αρκετά καλές εντυπώσεις. Δυστυχώς στην περίπτωση της Γλυφάδας, τα πράγματα δεν κύλησαν τόσο καλά.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Το Amigos της Γλυφάδας βρίσκεται στην Πλατεία Νυμφών και είναι πραγματικά πολύ όμορφο και περιποιημένο. Στο ίδιο στυλ με το αντίστοιχο της Νέας Σμύρνης αλλά αρκετά μεγαλύτερο. Στην ουσία χωρίζεται σε τρεις χώρους, τον μπροστινό κήπο, στον οποίο βρίσκεται και το μπαρ και ορισμένοι πάγκοι με σκαμπό, πέρα των κανονικών τραπεζιών, στην εσωτερική σάλα και στον πίσω κήπο. Η μέρα ήταν αρκετά ζεστή οπότε προτιμήσαμε να καθίσουμε στον εσωτερικό χώρο, ο οποίος κλιματιζόταν. Άνετος, με τραπέζια διαφόρων μεγεθών, κατάλληλα διακοσμημένος ώστε να παραπέμπει στο Μεξικό, αλλά χωρίς να δείχνει παραφορτωμένος και με ταιριαστή μουσική.

Πεντακάθαρες οι τουαλέτες, ενώ και το κάπνισμα εσωτερικά απαγορευόταν αυστηρά. Άριστα λοιπόν, ως προς το χώρο/ατμόσφαιρα. Υπό κανονικές συνθήκες, θα ήθελα ένα βράδυ να επισκεφθώ και τον κήπο του Amigos, που φάνηκε πολύ ωραίος, το φαγητό ωστόσο είχε αρκετά θέματα οπότε δεν ξέρω εάν αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία.

Ως προς την εξυπηρέτηση, επίσης σε γενικές γραμμές δεν είχα παράπονα. Ευγενικό το προσωπικό και χαμογελαστό, απόδειξη κόπηκε κανονικά, ενώ στο τέλος κεραστήκαμε και δύο δροσερά σφηνάκια σορμπέ λεμόνι. Ένας βαθμός μείον για την αδικαιολόγητη «ξινίλα» της υπευθύνου που μας υποδέχθηκε και την επιμονή της να καθίσουμε σε κάποια από τα λιγότερα προνομιούχα και απομονωμένα τραπέζια, μολονότι ο εσωτερικός χώρος ήταν σχεδόν άδειος όταν καθίσαμε.

Πάμε τώρα στο φαγητό. Για αρχή ήρθε εμφιαλωμένο νερό (2,30 €), χωρίς να ερωτηθούμε εάν προτιμούμε βρύσης, όπως γίνεται στο κατάστημα της Ν. Σμύρνης. Στη συνέχεια, κατόπιν ερώτησης, μας προσφέρθηκαν nachos με salsa ranchera. Στην απόδειξη μετά διαπίστωσα ότι δεν είχαν χρεωθεί, το πιο πιθανό ωστόσο θεωρώ ότι τους ξέφυγε. Νόστιμα ήταν πάντως. Η παραγγελία μας περιελάμβανε:

- amigos salad (9,80). Σε επαρκή ποσότητα, αλλά αρκετά. αδιάφορη γευστικά. Περιείχε διάφορα λαχανικά, κομμένη τορτίγια, ελιές και ντοματάκια (??), ίσως και ένα-δύο υλικά ακόμη, σίγουρα πάντως δεν μου έμεινε κάτι ιδιαίτερο από τη σαλάτα αυτή.
- το κυρίως μου ήταν burritos με chili con carne (11,50 €). Σχετικά εύγευστο, μέτρια καυτερό (ό, τι πρέπει για εμένα) αλλά ως εκεί.
- η γυναίκα μου παρήγγειλε enchiladas με κοτόπουλο (11,50 €), όπου τα πράγματα ήταν αισθητά χειρότερα. Το κοτόπουλο τελείως άγευστο, σχεδόν βραστό, παντελώς αδιάφορο πιάτο.
- η πολύ νόστιμη και δροσερή παγωμένη μαργαρίτα λεμόνι (στα 22,50 € η μεγάλη κανάτα) διόρθωσε κάπως την κατάσταση.

Συνολικά, όπως αντιλαμβάνεστε γευστικά το Amigos της Γλυφάδας κινήθηκε σε πολύ μέτρια επίπεδα. Εντάξει και το αντίστοιχο της Νέας Σμύρνης δεν είχε κάτι τόσο ξεχωριστό γευστικά, αλλά τουλάχιστον σου έδινε την εντύπωση ότι τα πιάτα είναι πιο προσεγμένα και καλομαγειρεμένα.

Για τα παραπάνω, ο λογαριασμός ήρθε στα 58 €, οπότε δεδομένου ότι το φαγητό δεν μας ικανοποίησε και εδώ η αξιολόγησή μου θα είναι στο «2»
.
Κλείνοντας, όσο και αν ο χώρος και η ατμόσφαιρα μας κέρδισαν, οι γεύσεις μας απογοήτευσαν σε μεγάλο βαθμό, οπότε δεν με βλέπω να του δίνω δεύτερη ευκαιρία...

10 Ιούλ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Κάποια στιγμή μες τον Ιούνιο, επισκεφθήκαμε το QUARTIER D’ ATHENES, Κυριακή μεσημεράκι, για ελαφρύ τσιμπολόγημα, μετά από μια βόλτα στο κέντρο της πόλης.

Το QUARTIER D’ ATHENES βρίσκεται στην εκκλησία των Αγ. Θεοδώρων, κάτω από την πλατεία Κλαυθμώνος, σε ένα πολύ όμορφο εσωτερικά κτίριο, ενώ και εξωτερικά στην πλατεία βρίσκονται αρκετά τραπεζάκια, σχετικά αραιά τοποθετημένα μεταξύ τους και άνετα.

Ο χώρος αναμφίβολα δεν πρόκειται να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο, καθώς είναι πολύ προσεγμένος και περιποιημένος. Για περισσότερες λεπτομέρειες, σας παραπέμπω στην κατατοπιστική (όπως πάντα) κριτική του φίλου piperman. Να αναφέρω απλώς ότι, προφανώς λόγω καιρού, εμείς καθίσαμε στα εξωτερικά τραπέζια, ήδη ωστόσο έχω στο μυαλό μου μια βραδινή επίσκεψη στον εσωτερικό χώρο.

Ο κατάλογος σχετικά συνοπτικός, λόγω Κυριακής υπήρχε και μενού brunch, οπότε είπαμε να κινηθούμε προς αυτήν την κατεύθυνση, μιας και ακολουθούσε και βραδινή έξοδος. Η παραγγελία μας λοιπόν περιελάμβανε ένα croquet madame (7.50 €) και αυγά benedict σε ψωμάκι brioche με μπέικον, σπαράγγια και σάλτσα hollandaise (8,50).

Το δείγμα των γεύσεων που απολαύσαμε σαφώς δεν ήταν αντιπροσωπευτικό των επιλογών που σου προσφέρει το QUARTIER D’ ATHENES, ήταν ωστόσο αρκετό για να σχηματίσει κανείς μια πρώτη εικόνα. Καλοεκτελεσμένα πιάτα, με προσεγμένα υλικά και σε αρκετά ικανοποιητική ποσότητα, μας ικανοποίησαν.

Από άποψη τιμών, καθώς έριξα και μια ματιά στον κανονικό κατάλογο, αυτές μου φάνηκαν σχετικά λογικές. Εμείς πάντως για τα παραπάνω δύο πιάτα και 2 aperol spritz (7,50 € έκαστο) πληρώσαμε 31 €, τιμή οριακά καλή.

Τέλος, η εξυπηρέτηση ίσως ήταν το μοναδικό σχετικά αρνητικό σημείο της επίσκεψής μας. Κάπως αγέλαστο και ανόρεχτο το προσωπικό, προς το τέλος που θέλαμε να πληρώσουμε, και οι δύο κοπέλες του service ήταν εξαφανισμένες για μεγάλο διάστημα.

Αυτά λοιπόν τα λίγα για αρχή από μένα για το QUARTIER D’ ATHENES. Όπως προανέφερα, θα ήθελα κάποια στιγμή να το ξαναεπισκεφθώ για να δοκιμάσω και το κυρίως μενού του, οπότε θα επανέλθω σίγουρα για μια πιο ολοκληρωμένη κριτική.

07 Μαι 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
37-49

Μέσα Απριλίου, έψαχνα ένα μέρος για μια ξεχωριστή έξοδο με τη γυναίκα μου. Για το SIMUL είχα διαβάσει κάποια αφιερώματα στο διαδίκτυο και μου είχε κινήσει το ενδιαφέρον. Το δείγμα κριτικών στο site σχετικά περιορισμένο, με θετικές ωστόσο κατά βάση κριτικές, οπότε η απόφαση πάρθηκε.

Πέμπτη βράδυ λοιπόν 2 άτομα φθάσαμε στο SIMUL, το οποίο βρίσκεται σε ένα ήσυχο δρόμο μεταξύ Ευαγγελισμού και Μεγάρου Μουσικής. Είχε προηγηθεί ηλεκτρονική κράτηση, η οποία ωστόσο δεν ήταν αναγκαία καθώς το εστιατόριο είχε δυστυχώς μόλις μια παρέα, παρόλα αυτά από την πρώτη στιγμή ο χώρος/ατμόσφαιρα μας κέρδισε και δεν μετανιώσαμε για την επιλογή μας.

Φθάνοντας συναντάς την αυλή με λίγα μαρμάρινα τραπέζια και αρκετό πράσινο. Η βραδιά ήταν σχετικά ψυχρή οπότε δεν την προτιμήσαμε και κατευθυνθήκαμε στον εσωτερικό χώρο που, εάν και δεν είχε κάτι ξεχωριστό μας άρεσε πολύ. Ωραίος φωτισμός, λιτή διακόσμηση, άνετα τραπέζια και ωραία μουσική, ο χώρος γενικά σου έβγαζε μια ζεστασιά. Τον μέσα μικρότερο χώρο που αναφέρεται από κάποιους χρήστες δεν τον είδαμε.
Το service επίσης υποδειγματικό. Όλα τα πιάτα σερβιρίστηκαν σε σωστούς χρόνους και με πλήρη περιγραφή για το τι περιείχε το καθένα από αυτά, γενικά δεν μπορώ να βρω κάτι αρνητικό να αναφέρω. Στο τέλος κεραστήκαμε και δύο πολύ νόστιμα λικέρ.

O κατάλογος πολύ μικρός, με έμφαση σε εποχιακά υλικά, για το λόγο αυτό αλλάζει συχνά. 4-5 κρύα πιάτα (με τιμές από 10 έως 15 €), αλλά τόσα ζεστά ορεκτικά (με τιμές από 12 έως 15 €), 4 κυρίως (με τιμές από 15 έως 22 €), επιπλέον κάποιες επιλογές σε μοσχάρι και φρέσκο ψάρι (με τιμές που δεν είναι σταθερές) και τέλος 3 γλυκά (9 με 10 €). Εμείς δύο άτομα παραγγείλαμε:
- Για αρχή ήρθε ένα μπουκάλι εμφιαλωμένο νερό (2,00 €) και ένα καλαθάκι με ψωμάκι τεσσάρων ειδών, πολύ νόστιμα και σε επαρκή ποσότητα, τα οποία συνοδεύονταν από σταμνοτύρι με άρωμα μαστίχας (2,00 € ανά άτομο).
- Στη συνέχεια, ήρθε η σαλάτα με διαφόρων χρωμάτων ντομάτες, σταμνοτύρι, σορμπέ αγγούρι, διάφορα τουρσιά και λίγη φράουλα (12 €). Ιδιαίτερες γεύσεις, τελείως διαφορετικές μεταξύ τους (δροσερή η ντομάτα και ιδίως το αγγούρι, γλυκιά η φράουλα, με σαφώς πιο έντονη και αλμυρή γεύση τα τουρσιά) ωστόσο, ταίριαζαν ιδανικά μεταξύ τους.
- Μανιτάρια shitake με καπνιστή κρέμα πατάτας και αυγό τους 72 C (12 €). Εξαιρετικό πιάτο, πάρα πολύ νόστιμο, με την κρέμα να κερδίζει σαφώς τις εντυπώσεις, αφού πρώτα ανακατευτεί με το αυγό. Προτείνεται...
- Από κυρίως εγώ επέλεξα κόκορα κρασάτο με τραχανά και αρσενικό Νάξου (17 €), πολύ νόστιμο πιάτο, με το κρέας πολύ μαλακό και γευστικό, ενώ και ο τραχανάς ήταν πολύ αρωματικός και συνόδευε ιδανικά το πιάτο. Η γυναίκα μου παρήγγειλε καρέ μαύρου χοίρου, με αγκινάρες Ιερουσαλήμ και μία σάλτσα με άρωμα εσπρέσσο (20 €). Και εδώ άριστες οι εντυπώσεις, θεωρώ μάλιστα ότι αυτό το πιάτο μου άρεσε ελαφρώς περισσότερο από το δικό μου. Πολύ νόστιμο το κρέας, ζουμερό με τη σάλτσα να του δίνει μια πολύ έντονη αλλά ιδιαίτερη γεύση, ενώ και οι αγκινάρες, μαγειρεμένες με δύο τρόπους (σε πουρέ και κομμάτια) ήταν νόστιμες.
- Στο τέλος ήρθε και η ώρα του γλυκού και καταλήξαμε στο semifreddo λευκής σοκολάτας με prosecco και μούρα (10 €). Νόστιμο γλυκό, αλλά υστερούσε συγκριτικά με τα πιάτα που είχαν προηγηθεί, καθώς δεν υπήρχε κάποια γεύση που να ξεχωρίζει.
- Από ποτά επιλέξαμε ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί merlot-cabernet sauvignon από το οινοποιείο Γκιρλέμη στο Δομοκό (23 €). Δεν το είχα ξαναδοκιμάσει το συγκεκριμένο κρασί, αλλά μας άρεσε πάρα πολύ. Να αναφέρω επίσης, ότι η λίστα κρασιών ήταν αρκετά μικρή, περιείχε ωστόσο και οικονομικές επιλογές.

Για τα παραπάνω, δηλαδή κουβέρ-νερό, 1 σαλάτα, 1 ορεκτικό, 2 κυρίως, 1 γλυκό και 1 μπουκάλι κρασί ο τελικός λογαριασμός ήταν στα 100 € ακριβώς, τιμή σίγουρα αρκετά ψηλή, ανταποκρινόταν ωστόσο σε μεγάλο βαθμό στο τελικό αποτέλεσμα.

Κλείνοντας, όπως θα καταλάβατε, πιστεύω, και από τα επιμέρους σχόλια για τα πιάτα που δοκιμάσαμε, αλλά και για τις υπόλοιπες κατηγορίες, φύγαμε με άριστες εντυπώσεις από το SIMUL. Ξεχωριστές γεύσεις σε ένα πολύ όμορφο περιβάλλον και με άριστη εξυπηρέτηση, οπότε, παρά το αναμενόμενο υψηλό κόστος, αποτελεί μια εμπειρία που μπορείς να την απολαύσεις, έστω όχι και τόσο συχνά. Προτείνεται ανεπιφύλακτα...

05 Μαι 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Δευτέρα αργά το απογευματάκι, βρεθήκαμε με τη γυναίκα μου στο Χαλάνδρι. Αφού τελειώσαμε τη δουλειά μας, κατευθυνθήκαμε προς το Mr. Pug’ Canteen, τo οποία είχα βάλει στο μάτι (εδώ και αρκετό καιρό μετά την κριτική του vaggg) για να δοκιμάσω τα bao buns του. Δυστυχώς όμως ήταν κλειστό, λόγω Δευτέρας, οπότε έπρεπε να σκεφθούμε κάτι άλλο.
Μετά από μια σύντομη βόλτα, διαπιστώσαμε ότι τα περισσότερα μαγαζιά ήταν κλειστά ή είχαν λίγο κόσμο (και λόγω Δευτέρας), οπότε περνώντας έξω από το ΜΑΥΡΟ ΧΟΙΡΟ που ήταν μισογεμάτος, είπαμε να τον δοκιμάσουμε. Προηγήθηκε σύντομη αναζήτηση στο ask4food, οι κριτικές μάλιστα ήταν σχετικά ενθαρρυντικές, διαπιστώσαμε μάλιστα ότι το e-table προσέφερε ηλεκτρονική κράτηση με 20% έκπτωση, οπότε έγινε η κράτηση και μετά από 5 λεπτά είχαμε καθίσει και τακτοποιηθεί στον εσωτερικό χώρο του εστιατορίου.

Ο ΜΑΥΡΟΣ ΧΟΙΡΟΣ βρίσκεται στην πλατεία Ελευθεριωτών, στο κέντρο του Χαλανδρίου, οπότε το παρκάρισμα είναι πονεμένη ιστορία. Εμείς, μετά από αρκετούς γύρους καταλήξαμε σε υπαίθριο πάρκινγκ. Ο χώρος με ένα στυλ που το έχεις συναντήσει συχνά, ψηλοτάβανος, με άνετα τραπέζια (σε μαυρόασπρες αποχρώσεις), άμεση οπτική πρόσβαση στην πλατεία μέσω των μεγάλων τζαμαριών, δεν έκρυβε δυσάρεστες εκπλήξεις. Στα θετικά οι πεντακάθαρες τουαλέτες αλλά και η απαγόρευση του καπνίσματος εντός (σε αντίθεση με άλλες κριτικές που βλέπω παλιότερα).
Η εξυπηρέτηση φιλική και ευγενική, με χαμόγελο από την αρχή έως το τέλος και με προθυμία να μας εξηγήσουν τις επιλογές και τα πιάτα ημέρας. Μοναδικά αρνητικά σημεία, το εμφιαλωμένο νερό που ήρθε αμέσως και ότι έλειπε ένα κερασματάκι, είτε στην αρχή είτε στο τέλος.

Ο κατάλογος με αρκετές επιλογές και προτάσεις που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα. Δύο άτομα λοιπόν παραγγείλαμε:
- για αρχή εμφιαλωμένο νερό (1,50 €), όπως προανέφερα και φρυγανισμένο ψωμί χωρίς κάποιο συνοδευτικό (0,90 € ανά άτομο). Νόστιμο το ψωμάκι, αλλά αρκετά «τσιγκούνικη» ποσότητα, μόλις 3 λεπτές φέτες. Τα παράπονα ωστόσο σταματούν εδώ, γιατί στα υπόλοιπα πιάτα όλα κύλησαν μια χαρά.
- σαλάτα ρόκα-σπανάκι (7,90 €) με ψητό μανούρι, κουκουνάρι, cranberries, ντοματάκια και vinegrette βαλσάμικου, νόστιμη και δροσερή, μας ικανοποίησε. Για 2 άτομα η ποσότητα ήταν υπεραρκετή.
- μαύρο τζατζίκι με μαύρο σκόρδο (4,30 €), επίσης νοστιμότατο, αν και αρκετά ήπιο σε γεύση, συνόδευσε άριστα τους κολοκυθοκεφτέδες που ακολούθησαν.
- κολοκυθοκεφτέδες λοιπόν (4,90 €). 4 ικανοποιητικού μεγέθους τεμάχια, με ωραία αρωματικά και μπαχαρικά και σωστά τηγανισμένοι χωρίς περιττά λάδια. Το συνοδευτικό γιαουρτάκι ήταν σε αρκετά ρευστή μορφή και κάπως αδιάφορο γευστικά, υπήρχε ωστόσο το τζατζίκι όπως προανέφερα.
- λουκάνικα μαύρου χοίρου (9,50 €) πιάτο εκτός καταλόγου. Πολύ ωραία λουκάνικα με ιδιαίτερη γεύση, αλλά και αρκετά τσιμπημένη τιμή, καθώς στην ουσία ήταν 4 μικρά κομμάτια.
- ταλιάτα μοσχαρίσια (13,90 €), πολύ ωραία ψημένη, μας άρεσε. Συνοδευόταν από κάτι σαν πουρέ πατάτας, ντομάτα και ρόκα.
- από ποτά πήραμε μισό λίτρο κόκκινο κρασί (4,80 €) που μας ικανοποίησε.
Από τις γεύσεις μείναμε απόλυτα ικανοποιημένοι, καθώς όλα τα πιάτα ήταν νόστιμα και προσεγμένα, ειλικρινά δεν βρήκα κάτι αρνητικό να τους προσάψω. Ίσως ένα «3.5» στη γεύση θα ήταν δικαιότερο, θα του χαρίσω ωστόσο τη μισή μονάδα γιατί με εξέπληξε ευχάριστα.
Ως προς τις τιμές, ωστόσο, υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, καθώς το κόστος για τα παραπάνω πιάτα ήταν 48,60 € (δεν λαμβάνω υπόψη ότι εμείς πληρώσαμε 39 €, λόγω έκπτωσης 20% για την ηλεκτρονική κράτηση).

Το τελικό συμπέρασμα πάντως ήταν θετικό και σίγουρα κάποια στιγμή θα ήθελα να ξαναεπισκεφθώ τον ΜΑΥΡΟ ΧΟΙΡΟ.