Loader

J.R.

Κριτικές: 37
Μέλος από: Σεπ 2012

Εμφάνιση:

27 Ιουν 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
-

Πρόκειται για την πιο έντιμη και ίσως και την καλύτερη ψαροταβέρνα στο είδος της. Είχα ξαναπάει αρκετές φορές στο παρελθόν αλλά λόγω πολλών ταξιδιών και αναζητήσεων πιο εξεζητημένων εστιατορίων είχα αρκετό καιρό να την επισκεφθώ. Έχω ξαναγράψει θετικά σχόλια πριν 3-4 χρόνια και τώρα που ξαναπήγα με φίλους δύο-τρία συνεχόμενα Σάββατα, έχω ακόμη πιο θετική εικόνα.

Θα αρχίσω με το μόνο αρνητικό στοιχείο που είναι η πολυκοσμία, το στρίγμωμα και η μεγάλη φασαρία που γίνεται τα Σαββατοκύριακα. Δεν είναι το μέρος που θα πας να απολαύσεις την θέα της θάλασσας και την ομορφιά του περιβάλλοντος. Είναι το μέρος που θα φας εξαιρετικά και θα πληρώσεις πολύ λογικά. Φαντάζομαι ότι οι περισσότεροι πελάτες το βλέπουν σαν έναν χώρο όπου θα απολαύσουν ωραία και νόστιμα ψαρομεζεδάκια. Εγώ το βλέπω σαν μιά ψαροταβέρνα που έχει πάντα ολόφρεσκο και ντόπιο ψάρι σε πολύ χαμηλές τιμές και εξαιρετικά θαλασσινά.

Αναλυτικότερα:
Παρέα τεσσάρων ατόμων παραγγείλαμε γαύρο μαρινάτο (τεράστια μερίδα 4 ευρώ), λαβράκι καρπάτσιο (τεράστια μερίδα 8.50), χωριάτικη, χταπόδι πολύ καλό (9 ευρώ νομίζω),
πετροσωλήνες σαγανάκι (πολύ καλό), καλαμάρι,1 κιλό απίστευτη γάμπαρη ολόφρεσκια (45 ευρώ το κιλό) και μιά καταπληκτική στείρα, ολόφρεσκια και τέλεια ψημένη (50 ευρώ το κιλό). Ήπιαμε τρία κιλά κρασί και πληρώσαμε 150 ευρώ αφού σκάσαμε στο φαγητό!

Το συγκεκριμένο εστιατόριο το αντιμετωπίζω σαν μία πολύ σοβαρή επιχείρηση του είδους γιατί αγαπώ το καλό φαγητό και σε αυτό το μαγαζί τρώω πάντα πολύ καλα, Είμαι ο πελάτης που ξοδεύει αρκετά χρήματα στο φαγητό και φυσικά δεν ξεσπιτώνομαι γιά να χαραμίζω το βράδυ μου για γαύρο και κατεψυγμένο καλαμαράκι.

Ο επιχειρηματίας αυτού του εστιατορίου πέραν του γεγονότος ότι είναι ένας συμπαθέστατος νέος άνθρωπος είναι πολύ έξυπνος και ξέρει πολύ καλά το θέμα, Αγοράζει εξαιρετικά και ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά, τα παρασκευάζει σωστά και τα χρεώνει σε πολύ χαμηλές τιμές. Αντιλαμβάνεται ότι η σωστή αντιμετώπιση προς τον πελάτη θα τον ανταμείψει σε βάθος χρόνου και πραγματικά του αξίζει κάθε επιτυχία.

Σε άλλη μου επίσκεψη με την σύζυγο μου παραγγείλαμε ένα κιλό καραβίδες που ήταν ζωντανές και μιά στείρα εξαιρετική. Πιστεύετε ότι υπάρχουν πολλλές ψαροταβέρνες που θα βρεις φρέσκια καραβίδα και μάλιστα σε εποχή υψηλής ζήτησης; Σας διαβεβαιώ πως οχι. Θα φας τις κατεψυγμένες καραβίδες που είναι λιώμα.

Το πρόσωπικό του εστιατορίου είναι πάρα πολύ καλό και έμπειρο. Πέραν από τον Κώστα τον μαιτρ που είναι παληά καραβάνα και έχει μεγάλη εμπειρία στο είδος καθώς και ο πολύ καλός σερβιτόρος που μας εξυπηρετεί συνήθως, υπάρχει και η μασκώτ του μαγαζιού, ο γραφικότητες Τζίμμης. Φοβερή φυσιογνωμία!

Επειδή έχουν ανοίξει πολλα μοντέρνα ψαρομάγαζα και μας πασσάρουν ψάρια Σενεγάλης και Ομάν και πολλά κατεψυγμένα, το Ψαροκόκκαλο είναι μιά μικρή όαση σε μιά αδιάφορη γειτονιά που δεν παραπέμπει σε Ψαροφαγία.

Θεωρώ πραγματικά ότι είναι το εντιμότερο ψαρομάγαζο της Αθήνας και ελπίζω να κρατηθεί έτσι και μην πάρουν τα μυαλά τους αέρα όπως έγινε με το Ψάριστον!

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη J.R..

25 Μάρ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
-

¨Εχω αρκετό καιρό να γράψω κάποια κριτική και αυτό λόγω μεγάλης μου απουσίας στο εξωτερικό αλλά επίσης και λόγω έλλειψης ερεθίσματος. Χθες βράδυ βρήκα έναν λόγο να γράψω μια νέα κριτική και αυτός είναι το νεοεμφανιζόμενο steak house Prime Cut στο Μαρούσι. Εντυπωσιακό εστιατόριο υψηλών προδιαγραφών, κορυφαίο φαγητό και εντελώς Νέα Υόρκη!

Τα πρώτα πιάτα είναι πολύ καλά αλλά μπορείς να τα βρείς σε αρκετά εστιατόρια. Αυτά που δεν μπορείς να βρείς πουθενά στην Αθήνα είναι τα Αμερικάνικα Prime USDA Rib Eye και ειδικά της εταιρείας Creekstone που για μένα είναι η καλύτερη παγκοσμίως! Είναι η μοναδική εταιρεία της Αμερικής που είναι πραγματικά πιστόποιημένη για prime Black angus, οι υπόλοιπες είναι κατά ευφημισμόν! Αυτά τα κρέατα είναι ένα ποίημα και είναι πανάκριβα και στην Αμερική, το γνωρίζω πολύ καλά γιατί εκεί ζω τον περισσότερο χρόνο, άλλωστε είναι πολύ εύκολο να το διαπιστώσει κάποιος μπαίνοντας στο internet!

Στο Prime Cut του Αμαρουσίου χρεώνουν το πιάτο (300 γρ. ) 39 ευρώ, στην Νέα Υόρκη πληρώνεις τα διπλά! Επίσης στον κατάλογο τους υπάρχει και το Prime Rib Eye Αυστραλίας και το Ουρουγουάης. Εχουν δηλαδή τα 3 καλύτερα rib eyes παγκοσμίως (μετά το Ιαπωνικό βεβαίως το οποίο κοστίζει το κιλό όσο μια τηλεόραση 50 ιντσών! )

Εγώ παρήγγειλα το Creekstone των 400 gr. (49 ευρώ), οι φίλοι μου παράγγειλαν δύο Ουρουγουάης με 29 ευρώ έκαστο (ξετρελλάθηκαν) και ένα Γαλλικό φιλέτο τεράστιο και τέλειο,26 ευρώ. Η γαρνιτούρα ήταν πολύ καλή, baby potatoes, φρέσκα σπαράγγια και ψητά λαχανικά αλλά ποιός νοιάζεται για την γαρνιτούρα όταν έχεις μπροστά σου το θεϊκό κομμάτι κρέατος! Δεν περιγράφεται η ηδονή που νοιώθει ένας κοιλιόδουλος σαν κι εμένα όταν τρώει τέλεια! Έχω πάει στα περισσότερα Steak houses της Αθήνας και Νοιώθω ότι μας δουλεύουν με τα ντόπια κρέατα, τις σπαλομπριζόλες που τις αποκαλούν rib eyes και δεν μπορείς να τις μασήσεις! Ασε την μόδα με τα κρέατα παλαίωσης, την απόλυτη απάτη με φθηνά κρέατα που τα σαπίζουν για να μαλακώσουν και που άλλωστε απαγορεύεται δια νόμου στην Ελλάδα!

Πολύ καλή λίστα κρασιών με λογικές τιμές, καλά γλυκά, πολύ καλή μουσική και τέλεια ατμόσφαιρα και φιλοξενία. Το Prime cut είναι μακράν το καλύτερο steak house της Αθήνας και είμαι σίγουρος ότι πολύ σύντομα θα γίνεται πανικός γιατί υπάρχουν αρκετοί που αναγνωρίζουν την ποιότητα και όταν καταλάβουν και αντιληφθούν ότι υπάρχει ένα τέτοιο εστιατόριο στην πόρτα τους θα το αγκαλιάσουν γιατί έτσι κι αλλιώς το πενηντάρικο το ξοδεύεις για να φας προβατίνα και διάφραγμα μόσχου κι ότι αλλη απίστευτη βλακεία μπορείς να φανταστείς. Προτιμώ ένα εξαιρετικό κομμάτι κρέατος που έτσι κι αλλιώς ειναι κορυφαίο σε ένα καταπληκτικό εστιατόριο σαν το Prime Cut παρά να ακουμπήσω τα χρήματα μου σε διάφορα δήθεν που σου πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες!

05 Δεκ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
-

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Το Fire & Oak είναι ένα νέο all day casual restaurant που άνοιξε πρόσφατα στο Μαρούσι στην οδό Φραγκοκκλησιας 3. Πολύ καλοφτιαγμένος και ζεστός χώρος, παραπέμπει σε Αμερικάνικου τύπου καθημερινού εστιατορίου με πολλά burgers, κρέατα γενικά, σαλάτες και πίτσα. Πολλές και καλές μπύρες και αρκετά μεγάλη ποικιλία κρασιών. Σερβίρει βέβαια και καφέ από το πρωί (Illy) με τιμές εξοργιστικά χαμηλές. Για παράδειγμα freddo espresso (take out ) 1.40 ευρώ! Διαθέτι ένα μεγάλο και πλήρες μπαρ με τρείς οθόνες τηλεόρασης όπου μπορείς να βλέπεις διάφορα σπορ και πρόσεξα ότι υπήρχε και μια μεγάλη οθόνη, προφανώς για διάφορα events.

Ύπάρχουν αρκετοί ψηλοί πάγκοι με όμορφα δερμάτινα σκαμπώ και τραπέζια φαγητού και ποτού.

Με παρέα τεσσάρων ατόμων παραγγείλαμε τα εξής: Πράσινη σαλάτα (4.50) & Ελληνική (6.50) ικανοποιητικότατες. Μία πίτσα με peperoni (7.90) πολυ καλή και μία πίτσα με Prosciutto & parmigiano (8.80) εξαιρετική! Το προσούτο ήταν πρώτης ποιότητας, μεγάλη ποσότητα και τοποθετημένο μετά το ψήσιμο πάνω από την πίτσα όπως πρέπει να είναι. Για κυρίως επιλέξαμε το φιλέτο (22.00) εξαιρετικό με ψητά λαχανικά και άψογο ψήσιμο, το φιλέτο κοτόπουλο (8.00) πολύ καλό, μία ταλιάτα από φιλέτο μόσχου (18.00) και ήταν μία από τις καλύτερες ταλιάτες που έχω δοκιμάσει γιατί ήταν από τρυφερό φιλέτο και τέλος το Fire & Oak Black Angus burger (11.50).

Εξαιρετικό!!! Από τα καλύτερα που έχω δοκιμάσει στην Ελλάδα! Μου θύμισε τα burgers του J. G. Melon στην Νέα Υόρκη! Φρέσκος πραγματικός Black Angus κιμάς και όχι τύπου ολίγον black angus και το υπόλοιπο άστα να πάνε. Αυτός που γνωρίζει τα κρέατα, καταλαβαινει το Black Angus και από την γεύση αλλά κυρίως από την μυρωδιά! Εδώ οι τύποι προσφέρουν το burger χωρλις μπαχαρικά και πρόσμικτα όπως συμβαίνει στα περισσοτερα μαγαζιά για να πάρουν γεύση. Το burger τους είναι τεράστιο, καλό ψωμί, φρέσκιες πατάτες και τέλειο ψήσιμο!

Υπάρχουν πολλές επιλογές στα burgers, από τα απλά, εννοώντας κανονικό φρέσκο μοσχαρίσιο κιμά με όλα τα παρελκόμενα (6-7.00 ) μέχρι τα Black Angus σε πολλές παραλλαγές (7.90 - 11.50). Τα κρασιά είναι πολύ οικονομικά (από 15 ευρώ η φιάλη) και οι μπύρες σε μεγάλη ποικιλία. Βεβαίως και παραγγείλαμε τις μεγάλες draft της Paulaner Weisse (5.50 ). Υπάρχουν καιπιάτα με τυριά και κρεατικά αλλά δεν τα δοκιμάσαμε.

Εδώ το Black Angus είναι ο πρωταγωνιστής.

Τα γλυκά δεν μας εντυπωσιάσανε ιδιαίτερα (Αμερικάνικο cheese cake και chocolate cake 6.50) αλλά ποιός νοιάζεται για τα γλυκα σε ένα τέτοιο μαγαζί πού είναι τόσο ζεστό και φιλόξενο, με εξαιρετικό φαγητό, ωραίες μπύρες, καλή μουσική, καθαρά ποτά και ιδιαίτερα χαμηλές τιμές ; Τέσσερα άτομα με τα ακριβότερα πιάτα τους, με σαλάτες, πιτσες, γλυκά και πολλές μπύρες πληρώσαμε 117 ευρώ και με νόμιμη απόδειξη και κέρασμα με 4 μεγάλες draft Paulaner! Καταπληκτικό στέκι και ιδιαίτερα για νεότερους που μπορούν να δειπνήσουν με την κοπέλλα τους με 15 ευρώ το άτομο!

Γνωρίζω ότι τα μεσημέρια γίνεται πανικός γιατί τα γραφεία μου είναι στην περιοχή και πολλοί εργαζόμενοι στις εταιρείες το αγκάλιασαν και δεν βρίσκεις τραπέζι εύκολα. Το απόγευμα πάλι γεμίζει με νέο κόσμο από τις εταιρείες και το βράδυ υπάρχει ηρεμία γιατί δεν το γνωρίζει από ότι γνωρίζω κανείς εκτός της περιοχής. Ο υπεύθυνος του καταστήματος μας είπε ότι δεν το έχουν διαφημίσει ακόμη λόγω του μεγάλου όγκου της δουλειάς από τις γύρω εταιρείες αλλά πιστεύω ότι όταν γίνει γνωστό θα γίνεται χαμός λόγω του ότι είναι το ιδανικό στέκι γιά βράδυ και ειδικά καθημερινή γιατί έχει αυτό που χρειάζεται η εποχή.

Τελέιο προιόν σε χαμηλή τιμή και εξαιρετική ατμόσφαιρα. Επίσης το βράδυ παρκάρεις παντού άνετα. Το ιδανικό μαγαζί για τους νέους και ωραίους που έχουν περιορισμένο budget αλλά και για τους παληούς που θέλουν κάπου κάπου να ξεκουράζονται απο τα gourmet restaurants και να το ρίχνουν λίγο έξω (εννοώντας να προσθέτουν μερικούς εξτρα πόντους στην αριστοκρατική κοιράρα τους) με Black Angus burgers και Paulaner weisse!

17 Οκτ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
37-49

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Μετά από ένα χρόνο, το Oceano έγινε άπαιχτο! Το sushi συνεχίζει να είναι εξαιρετικό και η ομάδα ενισχύθηκε από γνωστό κορυφαίο σεφ που κάνει θαύματα με τα θαλλασινά!
Στην υποδοχή μιά όμορφη και ευγενέστατη κοπέλλα, στο μπαρ επίσης νέα πρόσωπα και η η μπαργούμαν κάνει τρομερά κοκτέηλ (9 ευρώ). Νέα πρόσωπα στο σέρβις, ευγενέστατα παιδιά με γνώσεις που σου εξηγούν τα πάντα.
Προς μεγάλη μας έκπληξη η παραγγελία εδόθη κατ΄ευθείαν στον σεφ (Γιώργος Τσαπάρας) ο οποίος μας εντυπωσίασε με τις γνώσεις του και την ανάλυση του. Μας πρότεινε νέα πιάτα και εμείς ακολουθήσαμε!
Κατ΄αρχήν παραγγείλαμε το Special sunfire roll (γαρίδα και σολομός φλαμπέ με το πιάτο να φλέγεται!!! ), special eel roll (απίστευτο καπνιστό χέλι, το γνήσιο Ιαπωνέζικο) και εξαιρετικό sashimi σολομού, τόνου και λαυρακιού. Νομίζω ότι έχουν το καλύτερο sashimi της αγοράς! Γιά κύρια πιάτα παραγγείλαμε το Black cod με μανιτάρια shitake & miso sauce το οποίο ήταν το καλύτερο που έχω δοκιμάσει ποτέ και μάλον και το μεγαλύτερο σε ποσότητα. Η miso πολύ καλοφτιαγμένη και τα μανιτάρια με διάφορα άλλα Ιαπωνέζικα λαχανικά κάλυπταν και την σαλάτα που δεν παραγγέιλαμε! Δεύτερο πιάτο ήταν ο τόνος tataki (μας ενημέρωσαν ότι τόνος ήταν ολόφρεσκος και από πολύ καλό ψάρι (ο τόνος δεν είναι πάντα καλός και ιδιαίτερα ο Ισπανικός που σερβίρουν τα περισσότερα εστιατόρια στην Ελλαδα, οπότε όταν βρίσκεται φρέσκο yellow fin, είναι σκέτη απόλαυση. Ο ένας τόνος σερβιρίστηκε με hoisin sauce και με ξεχωριστό μπωλ από steam rice, ενώ ο δεύτερος (φιλέτο τόνου) με μανιτάρια Ιαπωνικά και hoisin sauce. To τέταρτο πιάτο ήταν ολόφρεσκο φιλέτο σφυρίδας πολύ σωστά ψημμένο με πολλά διαφορετικά και άψογα τοποθετημένα λαχανικά (baby vegetables) και με λαδολέμονο ξεχωριστά.
Όλα τα πιάτα ήταν τέλεια! Ακούγεται παράξενο και ίσως υπερβολικό αλλά η ποιότητα τους έχει φθάσει στα ύψη! Έχουν σταθερούς πελάτες οι οποίοι απολαμβάνουν αυτά τα υπέροχα εδέσματα σε ένα καθόλου διαφημισμένο εστιατόριο που είναι μακράν. Εμείς οι Έλληνες συχνά προτιμάμε τα μαγαζιά που έχουν πολυδιαφημισθεί και τρώμε πολλές φορές αηδίες έχοντας βέβαια πείσει τον εαυτόν μας ότι ήταν καλή η επιλογή μας. Αν θες φρέσκο και τέλειο shusi χωρίς να είναι γεμα΄το από φθηνές μαγιονεζες, κέτσαπ και phiiladelpia, πας στο Oceano. Εδώ το sushi είναι αγνό και φρέσκο με τα καλύτερα υλικά. Το Black cod και τα υπόλοιπα φιλέτα ψαριών δεν παίζονται! Πληρώνεις λογικά και τρως θεικά! Ακόμη και τα κρασιά τους είναι όλα γνωστά και τα καλύτερα της αγοράς. Δεν υπάρχουν στον κατάλογο άγνωστα και "ψαγμένα" που δεν πίνονται αλλά οι περισσότεροι επιχειρηματίες στα πλασάρουν γιατί τα αγοράζουν σχεδόν τζάμπα!
Εδώ έρχομαι συχνά και ενώ δεν πίστευα ότι υπάρχει κάτι να κάνουν ακόμη περισσότερο, τελικά φέτος έγινε ακόμη καλύτερο! Ο Γιώργος Τσαπάρας έκανε την υπέρβαση και τα πιάτα του είναι γιά χρυσούς σκούφους! Πέραν από το design, η ποιότητα της πρώτης ύλης και η γεύση είναι μακράν! Κανονικά σε αυτόν τον χώρο δεν θα έπρεπε να βρίσκεις τραπέζι ούτε την καθημερινή ενώ υπάρχουν κάποια άλλα (πολύ λίγα βέβαια )που είναι γεμάτα όλες τις ημέρες, είναι ιδιαίτερα ακριβά και τρως πολύ μέτρια! Στo Oceano τα χρήματα σου πιάνουν τόπο. Μπορείς να δειπνήσεις με 25-30 ευρώ με σούσι (τα ρολλακια αρχίζουν από 4.90 ευρώ) και φθηνά σχετικά φιλέτα ψαριών όπως το μυλοκόπι και το λαυράκι (16 ευρώ το πιάτο) και αν πας γιά την πρώτη κατηγορία (Φιλέτο τόνου Black cod και σφυρίδα (26,32, & 32 ευρώ το πιάτο ) θες περίπου 50 ευρώ ανά άτομο. Αυτό το πενηντάρι το πληρώνουμε στα περισσότερα μαγαζιά το βράδυ και τρώμε μπούρδες πολλές φορές! To Oceano είναι ένα εστιατόριο πολύ υψηλού επιπέδου γιά αυτούς που ξέρουν τι σημαίνει καλό φαγητό! Οι πελάτες που βλέπω κάθε φορά που πηγαίνω, είναι σοβαροί και γνωστοί επιχειρηματίες και όχι οι μαιντανοί και οι δήθεν!
Θεωρώ ότι το συγκεκριμένο εστιατόριο είναι ένα από τα πέντε καλύτερα της Αθήνας, ένας πανέμορφος χώρος που εμπλουτίστηκε με όμορφα φυτά εσωτερικά & εξωτερικά. Επίσης δίπλα στο μπαρ, τοποθετήθηκε ένα sushi bar και όπως μας πληροφόρησαν θα λειτουργεί προς το παρόν για το lunch, έχουν πολύ καλό μεσημεριανό λόγω των πολλών εταιρειών που υπάρχουν στην γύρω περιοχή, και πολύ σύντομα θα λειτουργεί και το βράδυ με ειδικές βραδυές με sushi και οστρακοειδή.
Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε την χαλβαδόπιτα! Δεν μπορώ ούτε καν να την περιγράψω γιατί είναι μιά ζωγραφιά από πολλά υλικά! (Αργεί λίγο στην παρασκευή της, προφανώς γιατι γίνεται επί τόπου, αλλά αξίζει τον κόπο η αναμονή! )
Παρεπιπτόντως, ήπια και ένα από τα καλύτερα dry Martini!

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη J.R..

21 Μαι 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Νοιώθοντας την επιθυμία για πίτσα μιά ανοιξιάτικη καθημερινή κι αφού συμβουλεύθηκα το "ask4food" και εμπιστεύτηκα την κρίση ενός έμπειρου και παληού χρήστη του site που το "συστήνει με το χέρι στην καρδιά", απέφασισα να επισκευθώ το " Αλεύρι + νερό". Ακόμη και στο FB οι κριτικές ήταν τρομερές και μου άνοιξαν την όρεξη.

Ο χώρος χάλια. Τα τραπεζοκαθίσματα φθηνιάρικα, τα σουπλά χάρτινα διαφημιστικά της Coca Cola και το γούστο στην διακόσμηση δεν υπάρχει! Λες και γύρισα στην δεκαετία του '70, ένας χώρος μίζερος κυριολεκτικά!

Εν πάσει περιπτώσει, ας πάμε στο φαγητό. Ψωμάκι "φρέσκο", το μισό ήταν ξερό και προφανώς υπολοιπο άλλου τραπεζιού, πίτσα μαργαρίτα μέτρια (7.50), πίτσα με προσούτο απαίσια (9.50). Το προσούτο ήταν κακής ποιότητας και η ρόκα τοποθετημένη κάτω από αυτό, χωρίς άρωμα και είχε ψηθεί μαζί με την πίτσα, ενώ η ζύμη της ήταν λασπωμένη κυριολεκτικά. Το τρίτο πιάτο ήταν ένα σπαγγέτι καρμπονάρα, καλά βρασμένο αλλά τίποτα το ιδιαίτερο και να σημειώσω ότι το ζυμαρικό ήταν σπασμένο στο μεγαλύτερο μέρος του (9.00).

Τα κρασιά ειναι ελάχιστα και μπερδεμένα. Στο "φθηνό" Ιταλικό (ο Θεός να το κάνει Ιταλικό), οι 4 Λίμνες του κυρ - Γιάννη κοστίζουν 29.00 ευρώ, περισσότερο από ότι κοστίζει στα σούπερ εστιατόρια της Αθήνας. Ανάλογες και υψηλότερες τιμές υπήρχαν και σε δύο άλλα γνωστά κρασιά. Με άλλα λόγια είναι πολύ ακριβό ταβερνείο για την ποιότητα που προσφέρει.

Και άλλωστε, πως να παραγγείλεις την Βιβλία Χώρα (34.00) σε έναν μίζερο χώρο και με τι φαγητό να το απολαύσεις αυτό το ωραίο κρασί!
Σημειωτέον ότι όταν ερωτήθηκα από τον ευγενικό σερβιτόρο γιατί δεν μας άρεσε η πίτσα με το προσούτο που έμεινε σχεδόν όλη στο πιάτο μας, οι εξηγήσεις του ήταν άσχετες και εγώ βαριόμουν να του αναλύσω την άποψη μου. Το πράγμα δεν έχει περιθώρια βελτίωσης, άρα χαμένος ο κόπος. Εγώ στην θέση τους δεν θα χρέωνα κάτι που δεν άρεσε στον πελάτη, έστω κι αν δεν συμφωνούσα, αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για κάποιους επιχειρηματίες της εστίασης.

Θα μπορούσα να παραγγείλω αρκετά πιάτα αλλά με το που μπήκα στο εστιατόριο κατάλαβα το λάθος μου αλλά ντρεπόμουν να φύγω και προτίμησα να περάσω μιά βραδυά χάλια! Συγχαρητήρια στους γευσιγνώστες!!!

11 Οκτ 2015

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
26-36

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου. πιο πρόσφατη κριτική

για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη J.R..

Ένα από τα ωραιότερα εστιατόρια της Αθήνας άνοιξε πολύ πρόσφατα στο Μαρούσι. Μιλάμε για έναν πολύ προχωρημένο χώρο με Νεοϋορκέζικο αέρα το οποίο σύντομα θα γίνει το "talk of the town" κι αυτό γιατί συνδυάζει όλα αυτά που απαιτούνται προκειμένου να εντυπωσιάσει και να κερδίσει τον πιο δύσκολο και απαιτητικό πελάτη, σε μιά ιδιαίτερα δύσκολη οικονομικά εποχή για την χώρα μας.

Είναι ο απόλυτος χώρος για αυτούς που ζουν στα Βόρεια προάστια και σε απόσταση αναπνοής από την Κηφισιά, το Ψυχικό, την Φιλοθέη αλλά για κατοίκους άλλων πιο μακρυνών περιοχών μια και βρίσκεται στον κόμβο της Κηφισίας, σε άμεση πρόσβαση με την Αττική οδό. Στον ισόγειο χώρο ενός εξαιρετικού και επιβλητικού κτιρίου, στη οδό Φραγκοκκλησιάς, εκεί που στεγάζονταν οι πρώτοι κινηματογράφοι (Village centre), έχει την έδρα του το Oceano το οποίο προσδιορίζεται σαν Seafood & sushi bar.

Τετάρτη βράδυ, παρκάραμε εύκολα στον δρόμο ακριβώς εξω από το εστιατόριο και όταν εισήλθαμε στον εσωτερικό χώρο, μείναμε έκθαμβοι από το στυλ και την πανάκριβη κατασκευή αυτής της επιχείρησης που ενώ είναι υπερπολυτελής, δεν κραυγάζει. Σου δίνει την εντύπωση ότι είσαι σε ένα πολύ εκλεπτυσμένο και με σοβαρή άποψη εστιατόριο μιας Ευρωπαϊκής μεγαλούπολης, που με ένα σχετικά αυστηρό ύφος το οποίο συνδυάζεται έντεχνα με ζεστά υλικά που μαζί με τον εξαιρετικό φωτισμό διαμορφώνουν μιά εξαιρετική ατμόσφαιρα που σου φτιάχνει αμέσως την διάθεση και σε προετοιμάζει για μια πολλά υποσχόμενη βραδυά. Το πανέμορφο και εντυπωσιακό μπαρ σε προσκαλεί και σε προκαλεί για ένα κοκταίηλ πριν από το γεύμα.

Μπορώ να αφιερώσω πολύ χρόνο για την εσωτερική διακόσμηση του εστιατορίου γιατί πρώτον λατρεύω τους καλοφτιαγμένους και προσεγμένους χώρους, δείγμα σοβαρών επιχειρηματιών που σέβονται τον πελάτη και οι συγκεκριμένοι έχουν προφανώς επενδύσει αρκετά χρήματα για την επιχειρηση τους, και δεύτερον γιατί βαρέθηκα να ξοδεύω τα χρήματα μου σε παράγκες με "ψαγμένο φαγητό" όπου το καλοκαίρι ζεσταίνομαι και τον χειμώνα κρυώνω και περνάω ένα μίζερο βράδυ στο κατά τα άλλα μοδάτο ψαροκότετσο επειδή κάποιος celebrity εντυπωσιάστηκε από το σαρδελάκι με το χοντρό αλάτι και την φάβα που έτρωγε μικρός στο χωριό του. Επίσης κουράστηκα με τα εξίσου μοδάτα μαγαζιά που φυτρώνουν παντού (και θα κλείνουν και σύντομα) με τους famous chefs που μας πασάρουν τις φθηνότερες πρώτες ύλες (τσιπούρα ιχθυοτροφείου) και μας την χρεώνουν 30 -35 ευρώ γιατί υπέδειξαν στον πακιστανό αρχιβοηθό πως να την φιλετάρει και η γνώση αυτή κοστίζει!

Πάμε στο φαγητό τώρα. Θαλασσινά πρώτης κατηγορίας και πολύ καλό και προσιτό sushi. Πολύ έξυπνη ιδέα γιατί είναι το πρώτο εστιατόριο στην Αθήνα που προσφέρει μεγάλη ποικιλία σε sushi εξαιρετικό με λογικότατες τιμές και χωρίς τις φανφάρες κάποιων γνωστών sushi restaurants που σε "ξυρίζουν" κανονικά, με τα θαλασσινά και το ψάρι που ολοκληρώνουν ένα απόλυτο γεύμα. Σε μια παρέα, δεν τρώνε πάντα όλοι sushi και οι περισσότεοι που λατρεύουν τα θαλασσινά, θα τους άρεσε η ιδέα να ξεκινήσουν με λίγο φρέσκο sashimi τόνου η σολομού, η κάποιο Red dragon roll και να συνεχίσουν με καμμιά κολοχτύπα η με ένα φιλέτο φρέσκιας σφυρίδας. Αυτό συμβαίνει στο συγκεκριμένο restaurant που σου προσφέρει πιάτα που καλύπτουν όλα τα γούστα.

Με παρέα οκτώ ατόμων, παραγγείλαμε πολλά διαφορετικά πιάτα για να τα δοκιμάσουμε. Ξεκινήσαμε με sashimi σολομού & τόνου, (ολόφρεσκα), nigiri με καπνιστό χέλι, σολομό, τόνο και λαυράκι, Rainbow roll (εξαιρετικό) και παραγγείλαμε διάφορα rolls που όλα ήταν εξίσου καλά. Οι τιμές ιδιαίτερα χαμηλές, για παράδειγμα τα τρία κομμάτια sashimi 5.90, τα maki κόστιζαν 4.50- 6 ευρώ, ενώ τα μεγάλα και ακριβά rolls κυμαίνονταν μεταξύ 12-15 ευρώ. Παραγγείλαμε γαρίδες tempura, 4 πολύ μεγάλες και εξαιρετικές γαρίδες (19 ευρώ), χτένια Β. Αμερικής με πέστο βασιλικού και αφρό από τρούφα (15 ευρώ), ένα απίστευτο ταρτάρ σολομού (13 ευρώ), πολύ καλό καρπάτσιο λαυράκι, τρείς σαλάτες (μοτσαρέλλα μπουφάλα με τοματίνια, πράσινη σαλάτα με γαρίδες και κάποια σαλάτα με κατσικίσιο τυρί, ) όλες πολύ κάλες και με εύγεστες σως. Για κυρίως πιάτα παραγγείλαμε τόνο Oceano (άπαιχτο πιάτο- 23 ευρώ) ), σολομό teriyaki με λαχανικά ατμού (εξαιρετικό, ίσως το καλύτερο που έχω δοκιμάσει, 19 ευρώ), κριθαρότο με γαρίδες (16-17 ευρώ) και ριζότο με καλαμάρι (15 ευρώ) και τα δύο νοστιμότατα, και λινγκουίνι με θαλασσινά (νοστιμότατο,19 ευρώ). Ένα πιάτο που μου άρεσε πάρα πολύ επίσης είναι ο τόνος tataki με κινόα (16 ευρώ).

Ο κατάλογος με τα κρασιά περιλαμβάνει τα πιο γνωστά και καλύτερα κρασιά των Ελληνικών οινοποιίων σε πολύ καλές τιμές. Από το Κτήμα Αβαντίς με 17 ευρώ εως το Κτήμα Αλφα με 29 ευρώ ( το ακριβότερο), υπάρχουν πολλές καλές ετικέτες. Εδώ οι επιχειρηματίες έχουν επιλέξει τα κρασιά που είναι και ποιοτικά αλλά και εμπορικά χωρίς να μπουν στην διαδικασία να "δουλέψουν" τον πελάτη με μικρά και άγνωστα κρασιά που διατίθενται στα περισσότερα "εξευγενισμένα " εστιατόρια επειδή ουσιαστικά τα προμηθεύονται με πολύ χαμηλό κόστος και κερδίζουν αρκετά χρήματα με κατώτερο οικονομικά και πιθανόν ποιοτικά προϊόν. Εδώ ο πελάτης διαλέγει μόνος του το κρασί που προτιμά, χωρίς ανούσια προτροπή από τον σερβιτόρο η τον σομελιέ που πάντα σχεδόν προτείνουν είτε το ακριβότερο η το πιο συμφέρον γαι την επιχείρηση.

Το σέρβις είναι καλό και από ότι μας διαβεβαίωσε ο υπεύθυνος της επιχείρησης θα βελτιωθεί κατά πολύ άμεσα. Αυτό που μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, είναι ότι, όπως μας είπε, η πολιτική του εστιατορίου δεν επιτρέπει στον σερβιτόρο να πιέζει τον πελάτη για πολλά η ακριβά πιάτα και κρασιά. Εδώ ο πελάτης έχει τον έλεγχο και ο σερβιτόρος μπορεί απλά να προτείνει πιάτα αν ερωτηθεί και όχι να "αναγκάσει" με τον τρόπο που βλέπουμε στα περισσότερα μαγαζιά να "φορτώσει" τον λογαριασμό. Οι ιδιοκτήτες θεωρούν ότι αν παρασυρθεί ο πελάτης και παραγγέλνει με ασυδοσία, την επόμενη ημέρα πιθανόν να μετανοιώσει για το γεγονός ότι δεν λειτούργησε με μέτρο και αυτό καλώς η κακώς πιθανόν να το φορτώσει στην επιχείρηση. Πολύ έντιμη αντιμετώπιση!
Το Oceano πιστεύω ότι θα κάνει θραύση. Είναι το πιο έντιμο εστιατόριο της Αθήνας κατά την άποψη μου. Εκπληκτικός χώρος, εξαιρετικό φαγητό και καλές τιμές. Τα καλύτερα ολόφρεσκα θαλασσινά από την Ελλάδα τον υπόλοιπο κόσμο. Τα κατεψυγμένα τους, αυτά που προέρχονται από το εξωτερικό, όπως το Black cod, τα χτένια η οι τεράστιες γαρίδες Νιγηρίας, είναι sea frozen και είναι εξαιρετικής ποιότητας και πολύ ακριβά στην αγορά τους. Χαίρομαι να ξοδεύω τα χρήματα μου σωστά, χωρίς να με εξαπατούν, γνωρίζοντας ότι αυτό που πληρώνω σε αυτό το εστιατόριο έχει υψηλό κόστος αγοράς και χαμηλή τιμή διάθεσης. Υπάρχει καλύτερη συνεργασία μεταξύ επιχειρηματία και πελάτη όταν η εντιμότητα και η ποιότητα που προσφέρεται από τον πρώτο ανταποκρίνεται στις ανάγκες του δεύτερου και αναγνωριζεται από αυτόν.
Όταν άνοιξα την πόρτα και εισήλθα στο εστιατόριο, σκέφθηκα πόσο καλά θα μπορούσαν να είναι τα ψάρια και τα θαλασσινά σε έναν τόσο ντιζαϊνάτο χώρο που μοιάζει με luxury bar restaurant στην Νέα Υόρκη και είχα τις αμφιβολίες μου. Έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα να τα ακουμπάμε στις ψαροταβέρνες γιατί εκεί είναι η σιγουράντζα. Η συνέχεια με εξέπληξε ευχάριστα και εγώ που είμαι λάτρης των παντός είδους θαλασσινών και ειδικά αυτών των περίεργων που δεν βρίσκω στις ψαροταβέρνες, βρήκα τον χώρο μου. Αυτοί που αγαπούν την ποιότητα, θα καταλάβουν τι εννοώ.

22 Ιούλ 2015

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Από την τελευταία μου κριτική, επισκέφθηκα το εν λόγω εστιατόριο άλλες δύο φορές και απογοητεύτηκα. Η ποιότητα έχει διαφοροποιηθεί προς το χειρότερο. Ο κόσμος όμως συνεχίζει να γεμίζει τα τραπέζια με απίστευτο ρυθμό και από ότι φαίνεται το γεγονός ότι ο χώρος γεμίζει καθημερινά δένει την αίσθηση ότι όλα είναι τέλεια. Για να μην μακρυγορώ, η σαλάτα με το χαλούμι είναι γελοία! 9.50 ευρώ για μαραμένα φθηνά λαχανικά και 4 τεμάχια τηγανισμένο χαλούμι που δεν τρώγεται!

Το χαλούμι ψήνεται μόνο στην σχάρα! Τα μπιφτέκια μου άφησαν μιά γεύση από κίμινο και πολύ λαδίλα. Οι πατάτες που τα συνόδευαν ήταν χάλια! Το χοιρινόκοντοσούβλι, μεγάλη μερίδα άλλά πολύ άνοστο και φθηνό κρέας. Το rib eye, Ελληνικό (δεν έχει καμμία σχεση με το rib eye Αμερικής η Ιρλανδιας η ακόμη και άλλων χωρών όπως η Νότια Αφρική και η Νότια Αμερική). Είναι η σπαλομπριζόλα που την μαλακώνουν με διάφορα μαριναρίσματα και την αποκαλούν rib eye. Μακάριοι οι μη γνωρίζοντες!

Τα κρασιά είναι περιορισμένα και ακριβά για την ταβέρνα που τα φιλοξενεί. Διότι πραγματικά πρόκειται για μία ταβέρνα καλή μεν, αλλά ταβέρνα που αυτό που προσφέρει είναι τα διάφορα κρεατικά με πολλές μαρινάρες που εντυπωσιάζουν τους αδαείς. Γιατλι το καλό κρέας, όπως και το φρέσκο ψάρι, δεν χρειάζονται στολίδια και καμουφλαρίσματ. Κατά τα άλλα, το ρακόμελο (νομίζω 250 ml), 8.50 ευρώ! Φθηνό ρακί με λίγο μέλι σε τιμή Σκωτσέζικου ουίσκυ. Μιά χαρά! Μπράβο στους επιχειρηματίες που τα καταφέρνουν τόσο καλά! Μπράβο και σε εμάς που ξέρουμε από καλό φαγητό!

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη J.R..

24 Φεβ 2015

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Το πιο πολυσυζητημένο νέο εστιατόριο της Αθήνας! Μάλιστα! Πολλές προσδοκίες που κατέληξαν σε φιάσκο και θα προσπαθήσω να εξηγήσω τους λόγους.

Στο συγκεκριμένο εστιατόριο γίνεται πανικός. Βρίσκεται σε πολύ καλό και εμπορικό για τέτοιου είδους επιχειρήσεις στην Αθήνα και διαφημίστηκε σε υπερβολικό βαθμό κυρίως για το μεγάλο ατού του που είναι η σύμπραξη των έξη γνωστών σεφ! Πέντε επιτυχημένοι μάγειροι ένωσαν τις γνώσεις τους και τις ιδέες τους και προχώρησαν σε αυτό το εγχείρημα. Το καλό για αυτούς είναι ότι οι ΄Ελληνες είναι ανεκπαίδευτοι στο καλό φαγητό και μπορεί ο καθένας να πουλά οτιδήποτε αρκεί να το πλασάρει καλά! Η καλή διαφήμιση με τους υποτιθέμενους celebrities chefs, παραμερίζει την μετριότητα τους και μπορούν εύκολα να επιβάλλουν στους αδαείς κάθε είδους μπούρδα που τους έρχεται στο μυαλό.

Ο χώρος είναι τεράστιος και με αισθητική ταβέρνας. Λευκά κουφώματα από PVC σε μοντέρνο στυλ, συνδυάζονται με ένα ταβάνι από διάτρητο πεπιεσμένο χαρτί είτε κακοβαμμένο η επιμελώς ατημέλητο (! ). Οι τοίχοι θυμίζουν κλασσικό εστιατόριο της Αθήνας της δεκαετίας του '50, με καπλαμάδες και χρώματα σε αποχρώσεις του μπεζ (ψιλονεοκλασσικου τύπου) που δεν ξέρω πως συνδυάζονται με την μοντέρνα μαύρη και με ανοξείδωτα στοιχεία κάβα και τα λευκά κουφώματα.

Το πατάρι που φυτεύτηκε καταστρέφοντας έναν ήδη μεγάλο χώρο εστίασης ( εδώ παίζει ρόλο η απληστία, να χωρέσουν διακόσια και πλέον άτομα), είναι απίστευτα κακοφτιαγμένο και το κάτω ταβάνι του έχει επενδυθει με βαμμένες καλαμωτές που παραπέμπουν σε ψαροταβέρνα στη Λούτσα! Τα δε φωτιστικά (φαναράκια σε χρυσαφί χρώμα ), είναι απαράδεκτα! Την κατάσταση σώζει η ανοικτή κουζίνα που φαίνονται οι σεφ επί το έργον.

Και ερχόμαστε τώρα στο έργον. Κρασί χύμα εμφιαλωμένο Merlot με 12.50 ευρώ. Καλή η σκέψη, απαίσιο το κρασί που κάθε άλλο από Merlot είναι! Είναι κυριολεκτικά ένα πολύ κακό χύμα κρασί σε εμφιάλωση και τελικά είναι ακριβό γιατί αν το κοστολογήσεις με το κιλό, πληρώνεις 16.70 ευρώ. Ο κατάλογος είναι δραματικός. Δεν υπάρχουν πολλές επιλογές από κύρια πιάτα και είσαι αναγκασμένος να παραγγείλεις άσχετα μεταξύ τους πράγματα που είναι αταίριαστα. Κρεατόπιττα, σπανακόπιττα, τυρόπιττα, μεδούλι ( αλήθεια που το βρίσκουν το μεδούλι και ποιός το τρώει άραγε), λαχανοντολμάδες, καρπάτσιο από μπούτι μοσχου (έπρεπε να είναι φιλέτο ) με ρίζες που μύριζαν χωματίλα, ταρτάρ και διάφορα άλλα που δεν έχουν νόημα ύπαρξης σε ένα σύγχρονο και σχετικά ακριβό εστιατόριο. Πληρώνεις 50 - 70- ευρώ το άτομο, αφού παρακαλέσεις για τραπέζι αρκετές ημέρες πριν, (τόσο αφελείς και με νεοπλουτιστική συμπεριφορά άτομα είμαστε) για να φας σπανακόρυζο, κουνουπίδι και σαλάτα με πατζάρια.

Ένα πατζάρι κομμένο σε φέτες με ελάχιστο κατσικίσιο τυρί σε τιμή πραγματικής σαλάτας! Στα δε κύρια πιάτα, δεσποζει το fish and chips που είναι ο "ταπεινός" μπακαλιάρος με 20 ευρω το πιάτο! Η σφυρίδα, το φιλέτο Wellington είναι πολύ μέτρια και τα βρίσκεις παντού, σε πολύ φθηνότερα μαγαζιά. Τα δε γλυκά, είναι χάλια! Το προφιτερόλ πολύ μέτριο, η σοκολατίνα θυμίζει ζαχαροπλαστείο της δεκαετίας του '60 σε επαρχία και τίποτα δεν παραπέμπει σε κάτι που θα ικανοποιούσε και τον πιό απλό γευσιγνώστη.

Είναι εκπληκτικό πως όλοι αυτοί οι celebrities chefs κατάφεραν να δημιουργήσουν έναν μέτριο αισθητικά χώρο με μέτρια κουζίνα και να γίνεται πανικός!

18 Νοε 2014

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Υπάρχουν κάποιοι επιχειρηματίες που καταφέρνουν και βρίσκουν την συνταγή της επιτυχίας για την επιχείρηση τους. Το ίδιο συμβαίνει και εδώ. Πολύς κόσμος συνωστίζεται σε ένα μικρό σχετικά μαγαζί που αυτό το οποιο προσφερει ειναι το γεγονος οτι καταφερνει να τους στριμωξει ολους και να τους παρεχει απλοχερα την σωματικη επαφη που μαλλον οι περισσοτεροι απο εμας (δεν συμπεριλαμβανω τον εαυτον μου), εχουν αναγκη. Παιζει πολυ το μπαρ. Και μαλλον θα το χαρακτηριζα (κυριως τον χειμωνα) σαν μπαρ με φαγητο διοτι η αναλογια ειναι υπερ του ποτου στα ορθια.

Ο χώρος είναι συμπαθητικός αλλά πολύ "φθαρμένος" από τον χρόνο. Η αυλη του βέβαια το καλοκαιρι είναι μια χαρά αλλα οπως και να ειναι σε στριμωχνουν σε βασανιστικο βαθμο. Βεβαια εχει να κανει με τις ανοχες σου και κατα ποσον η ποιοτητα παραμεριζεται για να νοιωσεις την παιγνιδιαρικη ατμοσφαιρα που υπαρχει. Αν ημουν τριανταρης και ψαχνομουν γενικα για φλερταρισμα, αν το καλο φαγητο δεν ηταν στις προτεραιοτητες μου και αν δεν με ενοχλουσε να εχω στην μουρη μου τον διπλανο μου, πιθανον να συχναζα πολυ συχνα εδω, ανακατεμενος με αυτο το συνοθυλευμα ανδρων και γυναικων, περιεργων και μη.

Με αλλα λογια, το Albion ειναι οτι πρεπει για αυτους που απορριπτουν την ιδεα του club και θελουν ενα χωρο πιο μαζεμενο, ζεστο και μοδατο. Γιατι ολα αυτα τα προσοντα τα εχει.

Τωρα για το φαγητο και αν αξιζει να δειπνησεις στο Albion, αυτο ειναι αλλο θεμα. Μου θυμιζει οταν πηγαιναμε στο "Mercedes" καποτε για δειπνο!!! Εν πάση περιπτώσει, το φαγητο δεν λεει πολλα πραγματα. Ο καταλογος ειναι περιεργα δομημενος, δεν υπαρχει συνοχη, δεν σε προδιαθετει για την συνέχεια και τα λιγα κρασια ειναι ιδιαιτερα ακριβα και εντελως προχειρη η επιλογη τους.

Η πρασινη σαλατα με τα παντζαρια και την σως απο πορτοκαλι ηταν απαραδεκτη! Το ιδιο απαραδεκτο ηταν και το πιατο με τις γαριδες και το λαχανο στα ορεκτικα. Λιγες γαριδουλες για αγκιστρι κακοτηγανισμενες (ενω αναφερονται σαν σωτε) πανω σε cοleslaw αγευστο. Το ριζοτο, αν και περιειχε μανιταρια κονσερβας, ηταν αρκετα καλο. Η ταλιατα ηταν τρυφερη και νοστιμη αλλα απαγορευεται δια ροπαλου να τοποθετεις πανω σε ζεστο κρεας κρυα τοματινια και πρασινη σαλατα! Ακομη και το πιατο που ηταν αξιοπρεπες, ο σεφ το χαντακωνει με τα κρυα λαχανικα.

Το σερβις ηταν καλο και τα παιδια ευγενικα. Οι τιμες υψηλες για την ποιοτητα του φαγητου αλλα οπως προανεφερα, αν θες καλο φαγητο, δεν πας εκει. Ειναι ενας πολυ επιτυχημενος χωρος, γινεται πανικος τα Σαββατοκυριακα και προσφερει αυτο που πιθανον να χρειαζεται η μαζα των νεων και ελευθερων!

17 Νοε 2014

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Λυπαμαι που επανερχομαι με μια νεα κριτικη η οποια ειναι διαφορετικη απο την προηγουμενη για αυτο το εστιατοριο που πραγματικα μου αρεσε και ειχα δειπνησει αρκετες φορες αλλα στην τελευταια επισκεψη μου απογοητευτηκα! Λες και βρισκομουνα σε αλλο εστιατοριο!

Ο λογος που επανερχομαι απευθυνεται κυριως στο να επισημανω καποια πραγματα σε εναν ιδιαιτερα επιτυχημενο σεφ και ιδιοκτητη αλλα και διοτι οι κριτικες μου πρεπει να βασιζονται πανω σε αυτο που αντιλαμβανομαι και νοιωθω καθε φορα που επισκεπτομαι ενα εστιατοριο. Αγαπω το καλο φαγητο και χαιρομαι οταν εντυπωσιαζομαι θετικα απο την ποιοτητα που προσφερουν καποια εστιατορια.

Στο θεμα μας. Επισκεφθηκα το Botrini's τον Αυγουστο επειτα απο μια απουσια 5-6 μηνων. Ειχα μαζι μου ενα πολυ καλο φιλο που με επισκεφθηκε απο την Νεα Υορκη και αντι να τον παω προς την θαλασσα να δειπνησει με θαλασσινα πανω στο κυμα, του υποσχεθηκα ενα καταπληκτικο δειπνο στο Χαλανδρι. Δυστυχως ηταν μια ατυχης βραδυα.

Προσπαθωντας να παραγγειλω ενα καλο λευκο κρασι, διαπιστωσα οτι τα περισσοτερα που αναφερονταν στην λιστα δεν υπηρχαν. Δικαιολογηθηκε ο ελαφρως σνομπ σερβιτορος - μαιτρ οτι υπηρχε διαδικασια ανανεωσης της λιστας κρασιων. Η δικαιολογια ηταν απαραδεκτη καθως πολυ γνωστα και καλα κρασια δεν υπηρχαν καθολου στην καβα και τελικα βαρεθηκα να ψαχνω και τον αφησα να μας φερει οτι ηθελε!

Το φαγητο ηταν σχεδον το ιδιο με το παρελθον. Δηλαδη καμμια ανανεωση. Το "σχεδον" ειναι μαλλον εις βαρος της σημερινης εικονας του εστιατοριου. Το λαβρακι μετριο με τον πουρε απο κοκκινη πιπερια, το καρπατσιο ξιφια πανω σε ενα ξυλινο κασελακι που δεν προδιαθετει θετικα καθως ειναι ξεπερασμενο και η ιδια η πρωτοτυπια του το αυτοαναιρει σαν κατι ιδιαιτερο. To κατσικακι κι αυτο κουρασμενο δεν ειχε ενδιαφερον. Τελος τα επιδορπια χωρις καμμια ανανεωση.

Ισως να ηταν το τελος του καλοκαιριου, ισως να ετυχε, ισως... ισως... ισως....
Επειδη ο Μποτρινι ειναι αναμφισβητητα πολυ καλος σεφ, πιστευω οτι ηταν μια ατυχης βραδυα. Θα ξαναπαω συντομα τωρα που χειμωνιαζει και το ενδιαφερον των καλοφαγαδων θα εστιαστει στα εκτος παραλιας εστιατορια και ειμαι σιγουρος οτι τα πραγματα θα ειναι καλυτερα.

Παντως, το μενου χρειαζεται ανανεωση και ας χρησιμοποιηθουν καλυτερες πρωτες υλες απο λαβρακια ιχθυοτροφειου και κοτοπουλα βιολογικης εκτροφης.

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη J.R..

Σημερινές

Ανακοινώσεις

1 ΝΕΕΣ

ΜΟΥΣΙΚΟ ΜΕΖΕΔΟΠ...
ΠΡΟΣΦΟΡΑ 2 ΑΤΟΜΩΝ 26.00 €
Ταβέρνες με τραγούδι
Νέα Ιωνία