Loader

PP_TINA

Κριτικές: 268
Μέλος από: Σεπ 2012

Εμφάνιση:

22 Ιουν 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Το νεοσύστατο " Mπαρμπουνάκι " στην οδό Μητροπόλεως, σε απόσταση αναπνοής από τη Μητρόπολη, με προβλημάτισε αρκετά στην κριτική μου αυτή, γιατί σε αρκετά σημεία διέψευσε την άριστη εικόνα που είχα αποκομίσει από το αντίστοιχο της Νέας Ερυθραίας (στα υπόλοιπα δεν έχω αξιωθεί να πάω). Καταρχάς, δεν υπήρχαν τα "φαβορί " θαλασσινά του καταλόγου καταμεσής της τουριστικής περιόδου, γεγονός που με έκανε να αναρωτηθώ εάν τελικά το εστιατόριο έχει μεταλλαχθεί σε ένα εντελώς τουριστικό μαγαζί!
Κατά δεύτερον, το σέρβις ήταν αργό και ελλιπές. Μας σέρβιραν στην αρχή τέσσερις φέτες μαύρο ψωμί μέσα σε πανέρι (1,80) και αφού ζητήσαμε λίγο ακόμα μας το χρέωσαν επίσης. Την ίδια στιγμή σε παρακείμενο τραπέζι, με δύο άτομα επίσης, έφεραν τη διπλάσια ποσότητα ψωμιού απευθείας. Το θέμα μας φυσικά δεν ήταν η χρέωση τόσο, όσο η κίνηση... Από την άλλη πλευρά, ενώ εμείς δεχθήκαμε τρικούβερτο κέρασμα, οι διπλανοί μας έφυγαν ακέραστοι, κοινώς........!!!!
Ένα ακόμα μελανό σημείο είναι ότι οι τουαλέτες είναι στα Τάρταρα, για να τις προσεγγίσεις κατεβαίνεις ένα σωρό σκαλιά και περί ΑΜΕΑ βέβαια ουδείς λόγος, πράγμα απαράδεκτο για τη σύγχρονη εποχή και για ένα μαγαζί που οι υπεύθυνοι έχουν γράψει ιστορία στον χώρο της ψαροφαγίας.
Παράλληλα, το POS, στην καρδιά της Αθήνας, δεν λειτουργούσε και, ενώ περιμέναμε σχεδόν μισή ώρα, αναγκαστήκαμε και πληρώσαμε μετρητά. Το ίδιο περιστατικό μού έτυχε και σε γνωστό σε όλους μας έθνικ μαγαζί στο Μαρούσι, με επιδεικτικό τρόπο μάλιστα, και για να μην σας στενοχωρήσω φίλοι μου, δεν έγραψα καμία κριτική!!

Για τον χώρο δεν έχουμε να πούμε και πολλά πράγματα.
Ο εξωτερικός χώρος είναι το φόρτε του εστιατορίου, καθώς είναι απόλυτα ανοιχτός και ξεφεύγει από άλλους παρόμοιους γειτονικούς τουριστικούς χώρους με φοβερό συνωστισμό. Τα ξύλινα τραπέζια είναι άψογα στρωμένα με λευκή λαδόκολλα με ψαράκια και φυσικά το λογότυπο "Μπαρμπουνάκι, Δια Χειρός Παπαϊωάννου αλλά και η διαφήμιση γνωστού Ούζου. Παρέχονται και βοηθητικά τραπεζάκια για τα επιπλέον πιάτα ή τα προσωπικά σας είδη. Ο εσωτερικός, στενόμακρος χώρος, είναι απλός, με μερικά στρογγυλά μαρμάρινα τραπέζια και λίγα ξύλινα. Ξεχωρίζουν τα καδράκια στους τοίχους από την ναυτική παράδοση του λιμανιού και η μεγάλη γωνιά στο βάθος που ενδείκνυται για μεγάλες παρέες... Πιο μέσα, βρίσκεται η ημιανοιχτή κουζίνα με τους μαυροφορεμένους μάγειρες.

Η επίσκεψη μας, έγινε στις 07.06, απογευματάκι.
Ο κατάλογος έχει το σωστό μέγεθος χωρίς να είναι φλύαρος. Ωστόσο, ενώ γράφονταν, δεν υπήρχαν βασικά ψάρια όπως ο σολομός και ο τόνος που θα τα προτιμούσαμε. Μάλιστα, αφού καταλήξαμε στα μπαρμπούνια (μερίδα), μας απέτρεψαν πληροφορώντας μας ότι αυτή την περίοδο τα συγκεκριμένα ψάρια ζυγίζουν πάνω από 300 γρ το καθένα.... Πού άραγε ?
Στο Μπαρμπουνάκι...! Και καλά όλα αυτά, γιατί δεν μας ενημέρωσαν ευθύς εξαρχής ??
Καταλήξαμε λοιπόν στα εξής:

Ψαρόσουπα βελουτέ (τη μικρή) από φιλέτο πεσκανδρίτσας, πατάτα, καρότο, μαραθόρυζα και μυρωδικά. Κιτρινωπή σούπα που, αν και αρκετά πικάντικη, περιείχε αρκετό ψάρι και η γεύση της ήταν εκπληκτική! Στοίχισε ΕΥΡΩ 5,40 ενώ η μεγάλη χρεώνεται 9,50.

Σαλάτα Τοματίνια με ξινομυζήθρα (8,00), νοστιμότατα τοματίνια (κομμένα στη μέση) ανακατεμένα με το τυρί. Ειλικρινά τέτοια αρωματική ντομάτα (όπως εκείνες των παιδικών μας χρόνων ) είχα να γευτώ από πέρυσι το καλοκαίρι στη " Μαραθιά " της Τήνου..!!

Σαρδέλα φιλέτο κοκκινιστή (300 γρ. ) στα 8,50, με σάλτσα ντομάτας, φρέσκια ρίγανη, πουρέ καυτερής πιπεριάς και ελαιόλαδο. Πολύ νόστιμο πιάτο με αρκετά φιλετάκια ψαριού. Σερβίρεται χωρίς γαρνιτούρα.

Γαριδάκι Συμιακό (160 γρ. ) στα 14,00. Ούτε στην εκπληκτική Σύμη τόσο τέλεια γεύση. Μπόλικη ποσότητα που εξαφανίστηκε σε χρόνο ντε τε!

Στην αρχή έρχεται, χωρίς ερώτηση, το εμφιαλωμένο νερό, ψωμί (1,80 ) και λεμόνι. Φυσικά, μετά το φαγητό, δεν παρέλειψαν να μας δώσουν τα γνωστά υγρομάντηλα.
Στο τέλος, μας κέρασαν από δύο κομματάκια συμπαθητικών γλυκών (χαλβά, καρυδόπιτα και μωσαϊκό).

Αν και το εστιατόριο δεν έχει βρει ακόμα τους ρυθμούς του, με αρκετή προσπάθεια και καλή θέληση μπορεί και να τα καταφέρει...

17 Ιουν 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
10-16

To " Μαύρο Πρόβατο" στα Μελίσσια ακολουθεί γευστικά το αδερφάκι του στο Παγκράτι και έτσι αποτελεί κλασική λύση για κάποιον που αναζητά ικανοποιητικές γεύσεις και casual καταστάσεις.
Σημαντικό για μένα το ότι κατά την τελευταία επίσκεψή μου στις 19.05 ημέρα Κυριακή υπήρχε και παρκαδόρος για να εξυπηρετήσει τους θαμώνες!
Ο χώρος είναι αρκετά μεγάλος εσωτερικά κυρίως, με αρκετή άνεση βέβαια και εξωτερικά. Τα γνωστά προβατάκια εννοείται ότι υπάρχουν και εδώ τόσο στις μαύρες μπλούζες των σερβιτόρων όσο και σε σημεία των τοίχων είτε σε κοπάδι είτε μεμονωμένα!!
Στον μεγάλο και κλειστό εσωτερικό χώρο ξεχωρίζει η ημιανοιχτή κουζίνα και οι μεγάλοι σωλήνες εξαερισμού που δίνουν το βιομηχανικό ύφος του χώρου. Ο σκεπαστός χώρος, χώρος καπνιστών, έχει το πλεονέκτημα της άμεσης εξωτερικής θέας. Ο δε εξωτερικός χώρος, σχεδόν πάνω στον δρόμο, καλύπτεται από μεγάλες ομπρέλες.
Στον πρώτο όροφο βρίσκονται ορισμένα τραπεζάκια αλλά και οι ευρύχωρες τουαλέτες με την μεγάλη μαρμάρινη γούρνα. Στο ισόγειο υπάρχει και WC για ΑΜΕΑ!
Τα περισσότερα τραπέζια είναι μαρμάρινα και στρωμένα με λαδόκολλα.
Ο κατάλογος είναι επαρκής, χωρίς να γίνεται χαοτικός, περιλαμβάνοντας ορισμένα πιάτα ημέρας, καθώς και κάποια κρασιά ημέρας, όπως τη Μαλαγουζιά Trebbiano ( 13,50 ).

Παραγγείλαμε τα εξής:

Σαλάτα παντζάρι (πιάτο ημέρας) με τυρί Ανεβατό, πορτοκάλι και χώμα φουντουκιού (7,80). Πρόκειται για βραστά παντζάρια πασπαλισμένα με κόκκους φουντουκιού και τρεις φέτες πορτοκαλιού περιμετρικά του στρογγυλού πιάτου. Το σκηνικό εμπλουτίζεται με την προσθήκη τριών πράσινων φύλλων, μάλλον παντζαριού...

Μανιτάρια Πλευρώτους (6,00), πολύ καλή γεύση και μπόλικη ποσότητα, σερβίρονται συνοδεία λεμονιού.

Χουνκιάρ Μπεγιεντί (7,10 ), μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ μελιτζάνας. Δυστυχώς, το κρέας (τέσσερα χοντρά κομμάτια) ήταν αρκετά σκληρό.. Σερβίρεται μέσα σε μπόλικη κόκκινη σάλτσα.

Μοσχαρίσιο Συκώτι ( πιάτο ημέρας ), στα ΕΥΡΩ 5,90. Γύρω στα δέκα κομμάτια συκωτιού με ροδέλες κρεμμυδιού και μπούκοβο. Δεν υπάρχει κάποια γαρνιτούρα. Τρυφερά κομμάτια κρέατος, καλομαγειρεμένα!

Μπιφτέκι σχάρας με πατάτες τηγανητές (8,30). Το πιάτο περιλαμβάνει δύο μπιφτέκια μετρίου μεγέθους και αρκετά καλής γεύσης!

Κλείσαμε με γλυκό Προφιτερόλ (6,20), δεν αναφερόταν στον κατάλογο. Ουσιαστικά πρόκειται για τέσσερα μεμονωμένα μεγαλούτσικα σουδάκια πασπαλισμένα με σος σοκολάτας, άχνη ζάχαρη και φουντούκι που δεν θύμιζαν το γνωστό γλυκό, όπου ξεχειλίζει η σοκολάτα και που πάντως δεν μας συγκίνησε...

Μους espresso μαύρης και λευκής σοκολάτας (6,20). Αρκετά νόστιμο, σερβίρεται σε ποτήρι.

Το νερό βρύσης, μάλλον φιλτραρισμένο, έρχεται σε όμορφο μπουκάλι.
Στην αρχή πρόσφεραν καραφίτσα με ρακή και φρυγανισμένα ψωμάκια με ντίπ ντομάτας και λαδιού.

Ήπιαμε εκπληκτική μαύρη μπύρα 7 Μποφόρ, Νήσος (4,20)!!

Το "Μαύρο Πρόβατο" έτοιμο προς σφαγήν, βρώση και κριτική....

07 Ιουν 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

H "Italida" στον Πειραιά, στην οδό Φιλλελήνων, αποτέλεσε μια ανέλπιστη εμπειρία που θα πρότεινα να τη ζήσετε και εσείς αν σας βγάλει ο δρόμος σας προς τα εκεί. Καταρχήν, με το που εισέρχεται κάποιος στο χώρο νοιώθει τη ρομαντική και μυστηριώδη ατμόσφαιρα του χώρου. Τώρα, όσον αφορά την κατά βάση ιταλική γαστρονομία την επιμελείται γνωστός Σεφ.
Πλέον, εάν δεν είναι τρις διασταυρωμένο (οπτικά ή ακουστικά), δεν αναφέρω το όνομα του Σεφ. Άλλωστε, το ίδιο το site του εστιατορίου - περιέργως - δεν τον αναφέρει παρά μόνο ορισμένα ηλεκτρονικά περιοδικά, πριν αρκετό διάστημα. Τυγχάνει πολλές φορές κάποιος γνωστός μάγειρας, ως κράχτης, να επιμελείται στην αρχή το μενού και μετά, ερήμην του κοινού, να αναλαμβάνουν, κυρίως για λόγους οικονομικούς, διάφοροι άλλοι σεφ με, κατά τα άλλα, δημιουργική έμπνευση!

Παρόλο που δεν είχαμε κάνει κράτηση, μας βόλεψαν σε κάποιο από τα στιβαρά ξύλινα τραπέζια που δίνουν μια ξεχωριστή αρχοντιά στον χώρο. Από εκεί μπορούσα με άνεση να παρατηρώ την αξιοθαύμαστη διακόσμηση του χώρου, που ενώ έχει την αύρα ενός μπιστρό, παράλληλα διακρίνονται και ορισμένα industrial στοιχεία, όπως οι σωλήνες στο ταβάνι και το βιομηχανικό γκρι -καφέ στο ίδιο σημείο αλλά και σε ορισμένες κολόνες στον χώρο. Ωστόσο, εκείνο που σε κερδίζει είναι το ρετρό στοιχείο, από το υπέροχο κλασικό πλακάκι στο δάπεδο μέχρι τους βαρείς κρυστάλλινους πολυελαίους στο " βιομηχανικό " ταβάνι ή εκείνους που κρέμονταν με την βοήθεια ναυτικού κόμπου!! Για μεγάλες παρέες, θα συνιστούσα την γωνιά μπροστά από την ανοιχτή κουζίνα όπου ο κατακόκκινος δερμάτινος καναπές θυμίζει σκηνές από ατμοσφαιρικές ταινίες ενός μακρινού παρελθόντος! Στο κλασσικό ξύλινο μπαρ με τα αναπαυτικά καθίσματα, κοντά στην είσοδο, δεσπόζει η μυστηριώδης ασπρόμαυρη φιγούρα μιας Ιταλίδας, η οποία απαντάται και στα χάρτινα σουπλά στα τραπέζια. Επιπλέον, όλα τα πορσελάνινα πιάτα είναι διακοσμημένα με υπέροχα λολουδάκια! Στον επάνω περιορισμένο χώρο με το σκούρο ξύλινο πάτωμα, τους εντυπωσιακούς προβολείς και τα λιγοστά τραπέζια, βρίσκονται και οι ευπρεπέστατες τουαλέτες με την μακρόστενη γούρνα και το εντυπωσιακό ασπρόμαυρο μωσαϊκό!

Το μενού είναι αρκετά μεγάλο και ενδιαφέρον, με επιπλέον 3-4 πιάτα ημέρας.
Επισκεφθήκαμε την " ITALIDA" το βράδυ της 16.05 και αμέσως την εντοπίσαμε, καθώς πάνω στην σκοτεινή Φιλλελήνων ήταν το μοναδικό μαγαζί που ξεχώριζε με τον γεμάτο λαμπιόνια κορμό δένδρου και τον ζωντανό φωτισμό!
Παραγγείλαμε τα εξής:
Aς ξεκινήσω από τα δυσάρεστα για να τα αποτινάξουμε.....

Ossobuco με γκρεμολάτα (δεν την πολυκατάλαβα) και ριζότο Μιλανέζε (ριζότο με σαφράν) στα 14,50. Το πιάτο συνοδευόταν επιπλέον από 2-3 κρεμμυδάκια. Το κρέας ήταν αρκετά σκληρό και μάλλον δεν ήταν καλά σιτεμένο από τον χασάπη ή δεν είχε βράσει σωστά!

Στην αρχή, παραγγείλαμε από τα παραδοσιακά ορεκτικά: Crostini με προσούτο (5,50). Πρόκειται για τέσσερα κομμάτια ζεστού ψωμιού με μοτσαρέλα μπουράτα, φέτες προσούτο, φρέσκια ντομάτα και λάδι τρούφας. Εκπληκτικό ορεκτικό με ολόφρεσκα υλικά!

Σαλάτα Caprese (πιάτο ημέρας ) στα 12,50 με μπαλίτσες μοτσαρέλας (bogoccini), 2-3 πράσινα φύλλα σαλάτας, παξιμαδάκια χαρουπιού, κίτρινα ντοματίνια, πέστο, κάπαρη και κρίταμο. Απίθανη σαλάτα με ωραία αρώματα και χρώματα!

Ριζότο με χτένια (πιάτο) στα 13,00 με σέλερι και φινόκιο. Στο κέντρο του πιάτου βρίσκονται τέσσερα στρουμπουλά χτένια, όλη η γεύση. Άξιο πιάτο τόσο γαστρονομικά όσο και γευστικά!

Από τα γλυκά, παραγγείλαμε ένα πολύ νόστιμο τιραμίσου (4,80) με πικρή σοκολάτα, μια ιδιαίτερη συνταγή από το Spolleto!

Ο κατάλογος πέρα από διάφορα γνώριμα πιάτα περιλαμβάνει και αρκετές δελεαστικές πίτσες. Σερβίρεται πίτσα λευκή και κόκκινη (9-13,00). Παρατήρησα ότι σερβίρεται σε ξύλινο δίσκο και έχει αφράτη ζύμη. Τα κρέατα ψήνονται σε ισπανικό ξυλόφουρνο Josper που είναι ορατός από ορισμένα σημεία στον χώρο.

Ήπιαμε Moscato d' Asti Solicello σε ποτήρι (5,00), τέλεια γεύση και ένα ποτήρι λευκό Βοροινό Ζίτσα, ποικιλία Ντεμπίνα στα 2,50, το οποίο όμως δεν ήρθε στη σωστή θερμοκρασία..... και ζητήσαμε παγάκια!
Η λίστα με τα κρασιά είναι εκτενής, με ενδιαφέρουσες ελληνικές και διεθνής προτάσεις. Για να πάρετε μια ιδέα ποιοτήτων και τιμών: Άδολη Γη Αντωνόπουλου στα ΕΥΡΩ 25,00 ή Montepulciano D' Abruzzo Zonin στα 17,50 ή 4,50 το ποτήρι.

Στο τέλος μας πρότειναν κέρασμα λικέρ Μαστίχας ή Λιμοντσέλο, αλλά αρνηθήκαμε.

Το εμφιαλωμένο έρχεται άμεσα χωρίς ερώτηση ( 2,50).
Όσον αφορά το ψωμί, ζητήσαμε από μόνοι μας να μην μας το φέρουν...

Πρόκειται για ένα ενδιαφέρον Ιταλικό στέκι, το οποίο γοητεύει τους θαμώνες τόσο όσον αφορά την ενδιαφέρουσα κουζίνα του όσο και την γαστρονομική του ποιότητα!

16 Μαι 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Μια καινούργια σχετικά άφιξη στο Χαλάνδρι που όπως έχουμε πει εξελίσσεται σε μεγάλη πιάτσα της ιταλικής γαστρονομίας! Το "Accanto" προσφέρει εκπληκτική πίτσα, πολύ νόστιμα κομματάκια φοκάτσιας, στην αρχή του γεύματος, και καλά γλυκά. Ωστόσο, όσον αφορά την πάστα, θεωρώ ότι χρήζει βελτίωσης, πράγμα που σίγουρα θα γίνει, εάν κρίνω από τα παραπάνω φαγητά αλλά και από την προθυμία του προσωπικού γενικότερα. Επιφυλάσσομαι βέβαια για τα υπόλοιπα πιάτα του μεγάλου καταλόγου!!
Το Ιταλικό αυτό εστιατόριο βρίσκεται επί της Εθνικής Αντιστάσεως στο Χαλάνδρι, εκεί που παλιά ήταν το " Ηomie". Θα το αναγνωρίσετε αμέσως καθώς η εξωτερική του όψη είναι σχεδόν η ίδια.... Εσωτερικά, πάλι δεν άλλαξαν πολλά πράγματα. Συναντάμε έναν τεράστιο χώρο με ξύλινη ψευδοροφή, διάφορα διακοσμητικά μικροαντικείμενα σε ξύλινα ράφια, άνετα και καλοστρωμένα τραπέζια, με ροζ και λευκά υφασμάτινα τραπεζομάνδηλα, και ένα μεγάλο και ορθογώνιο επιβλητικό τραπέζι, με ένα τεράστιο βάζο, σχεδόν κοντά στην είσοδο. Εκεί κοντά, υπάρχει και το μπαρ όπου βρίσκεται ο ξυλόφουρνος, με άτομο το οποίο ασχολείται ειδικά με το ψήσιμο σε αυτόν, που πράγματι κάνει πολλή καλή δουλειά! Καθότι το καλοκαίρι θα κλείσουν, για περίπου δύο μήνες, μας πληροφόρησαν ότι θα λειτουργεί η αίθουσα που καθίσαμε με Α/C. Μια φαρδιά ξύλινη σκάλα οδηγεί στις ευρύχωρες τουαλέτες στον πρώτο όροφο. Οι τουαλέτες είναι εξοπλισμένες με αρωματικά στικς και κρεμοσάπουνα που ήταν, νωρίς μάλιστα μεσημέρι Κυριακής, μισοάδεια!! Γενικά, το "φαινόμενο" αυτό απαντάται συχνά σε τέτοιους χώρους και είναι τόσο απογοητευτικό!!
Σερβίρονται, πέρα από τις σαλάτες, τις πίτσες και τα ζυμαρικά και κρύα ορεκτικά, π. χ σπαράγγια με αυγό, παρμεζάνα και carpaccio, ΕΥΡΩ 11,50 καθώς και κρεατικά πιάτα όπως π. χ Μπέργκερ Black Angus, ΕΥΡΩ 12,00. Παράλληλα, υπάρχει και εκτεταμένη λίστα κρασιών, ιταλικά και ελληνικά, π. χ Castellare Chianti Classico, 34,00 ή Νασιάκου Μαντινεία, Μοσχοφίκερο, 26,00. Ακόμα προσφέρονται ιταλικές και ελληνικές μπύρες στα ΕΥΡΩ 6,00.

Επισκεφθήκαμε το "Αccanto" την Κυριακή 12.05 και δοκιμάσαμε τα εξής πιάτα:

Πίτσα μαργαρίτα (9,50), εκπληκτική με λεπτή ζύμη, οχτώ κομμάτια. Να δώσετε οπωσδήποτε μια ευκαιρία!!!
Κριθαρότο με κοτόπουλο και μανιτάρια σε σάλτσα φρέσκιας και λιαστής ντομάτας (12,50). Θελκτικό στην όψη αλλά, δυστυχώς, άνοστο...
Μαύρες ταλιατέλες με σολομό και πέστο ρόκας (14,50 ), πραγματικά αυτό το πιάτο το περίμενα πως και πως και τελικά με απογοήτευσε. Ενώ ήταν τέλεια παρουσιασμένο, με το πέστο σαν δύο μεγάλες πινελιές, στις δύο πλευρές του πιάτου, και το μπόλικο κουκουνάρι πάνω στα μαύρα ζυμαρικά, δεν με ενθουσίασε. Κυρίως με ξάφνιασε δυσάρεστα ο ψητός σολομός, που αν και φαινόταν καλής ποιότητας, δεν ταίριαζε καθόλου γευστικά με την υπόλοιπη συνταγή. Ίσως, το πιάτο να γινόταν κάπως καλλίτερο με καπνιστό σολομό (?)
Νιόκι αλά καρμπονάρα (13,50), ευφυέστατη ονομασία, πρωτότυπη παρουσίαση ( τα ζυμαρικά ήταν μέσα σε καφετί ζωμό μαζί με μια στρογγυλή ποσότητα ασπραδιού πάνω τους ) αλλά, και πάλι, νοστιμιά δεν υπήρχε.
Όλες οι γεύσεις σερβίρονται σε λευκά βαθιά πιάτα.
Θεωρώ ότι ο Σεφ κάτι πρέπει να διορθώσει ώστε οι γεύσεις των ζυμαρικών να μην είναι τόσο flat. Σκεφθείτε ότι στο πιάτο με το νιόκι δεν αισθανθήκαμε ούτε για μια στιγμή την τόσο γνώριμη γεύση της πατάτας του ζυμαρικού, ούτε καν την μυρωδιά από το ασπράδι του αυγού, που ήταν τόσο ωραία τοποθετημένο μέσα στο πιάτο..!!

Από τα γλυκά, παραγγείλαμε ένα αρκετά καλό Τιραμισού ( 6,00) και ένα ακόμα καλλίτερο γλυκό με την ονομασία " Τριλογία μους Σοκολάτας " (7,00), τρεις μπάλες σοκολάτας με δύο "δάκρυα" λευκής κρέμας και ένα μόκας, κομματάκια σοκολάτας και πολύ.... μεράκι!!

Ήπιαμε χύμα λευκό κρασί, Μαλαγουζιά (5,00/ποτήρι), αρκετά καλή γεύση.

Στην αρχή έρχεται πανέρι με πεντανόστιμα κομμάτια φοκάτσιας (μακρόστενα και τριγωνικά ) καθώς και μπολάκι με μαύρες ελίτσες και λάδι (1,50/άτομο )

Το εμφιαλωμένο νερό έρχεται αμέσως, μάλιστα δεν παραμένει στο τραπέζι αλλά ανανεώνεται από τις παρακείμενες θήκες μπουκαλιών.... (2,00/μπουκάλι)

Στο τέλος μας έφεραν, ως κέρασμα, ένα ωραίο μπουκάλι με εξαιρετικής ποιότητας Λιμοντσέλο, από τα πιο εύγευστα που έχω δοκιμάσει.

Ένα εστιατόριο με ευγενικό προσωπικό που με λίγη προσπάθεια θα μπορούσε κάποια στιγμή να διακριθεί και γαστρονομικά!

15 Μαι 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Το "ΟΜΙΚΡΟΝ" είναι ένα εστιατόριο το οποίο εδώ και πόσα χρόνια αλλάζει Σεφ και γαστρονομικό ύφος με αρκετή επιτυχία. Εδώ και κάμποσο καιρό το εστιατόριο έγινε "Ομικρον Μεζέ", με απώτερο σκοπό να προσομοιάσει στα γνωστά σε όλους μας τσιπουράδικα του Βόλου, που επιδίδονται στους γρήγορους ρυθμούς σερβιρίσματος των μεζέδων! Από την άλλη πλευρά, θέλησαν, όπως μας πληροφόρησαν, να προσαρμοστούν στη σημερινή εποχή, όπου ο κόσμος κατ' αυτούς επιζητά "από λίγο και φθηνό". Κατά την ταπεινή μου άποψη και οι δύο αυτοί στόχοι μάλλον δεν επιτεύχθηκαν!!
Καταρχήν, ενώ στην παραγγελία μας εξηγήσαμε στον σερβιτόρο ότι θα θέλαμε τα "πιατάκια" να έρχονται διαδοχικά, βρεθήκαμε με σχεδόν όλα τα πιάτα μπροστά μας, όταν μάλιστα το γεύμα μας συνόδευαν μόλις δύο ποτήρια κρασί - και όχι τα άπειρα τσίπουρα - και μάλιστα μεταξύ αυτών των πιάτων συμπεριλαμβάνονταν και μια τεράστια σαλάτα. Τους εξήγησα λοιπόν ότι το φαγητό είναι πρώτα απ΄ όλα απόλαυση και αυτό θα πρέπει ο κάθε εστιάτορας να το έχει πάντοτε κατά νουν!!!
Παράλληλα, το ποσό που πληρώσαμε δύο άτομα ως " Όμικρον Μεζέ " δεν διαφέρει και ιδιαίτερα από την προηγούμενη μορφή του εστιατορίου ( βλ. προηγούμενη κριτική μου )...
Και από την άλλη πλευρά, διερωτώμαι πώς είναι δυνατόν να μιλάς για ομοιότητα με το βολιώτικο τσιπουράδικο και να με βάζεις να κάθομαι σε βελούδινα μπλε καθίσματα.....!!!
Εν ολίγοις, ο χώρος, πέρα από ορισμένες μικροαλλαγές, όπως π. χ ο διαχωρισμός των δύο ισογείων αιθουσών ή τα καλύμματα των καθισμάτων, δεν έχει αλλάξει σημαντικά το ύφος του τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά... Τα δε σερβίτσια είναι πανομοιότυπα με την προηγούμενη λειτουργία του εστιατορίου! Εδώ που τα λέμε, δεν είναι κι άσχημο να τρως τον "μεζέ" σου σε γρανιτένιο πιάτο!
Τα δε τραπέζια είναι στρωμένα με όμορφη μπεζ λαδόκολλα (ένα κάζουαλ στοιχείο που θα έπρεπε να επεκταθεί στον χώρο ώστε να ταιριάζει με το όλο εγχείρημα.. ) με την επωνυμία και γραμμένο το κόνσεπτ του όλου εγχειρήματος, ενώ τα πιάτα και τα ποτήρια είναι σε μαύρο χρώμα.
Τα γκαρσόνια φορούν όμορφες στολές, ενώ την μέρα που πήγαμε εμείς ακουγόταν πολύ καλή ισπανόφωνη μουσική.....!!
Μετά από την συνολική μου εμπειρία, θεωρώ πως υπάρχει μια απουσία ταυτότητας, και κάπου η επιχείρηση ( γιατί για Επιχείρηση φυσικά πρόκειται ) μάλλον αφήνει και μια πόρτα ανοιχτή, μπας και μας το γυρίσει σε λίγο σε κάτι άλλο πάλι....
Το προσωπικό, εάν εξαιρέσουμε του υπεύθυνο και τις κοπέλες, μάλλον ήταν άπειρο, αφού εκτός από το λάθος να μας φέρει όλα τα πιάτα μαζί, ούτε νοιάστηκε να μας αλλάξει τα λερωμένα πιάτα μας....
Τα πιάτα που δοκιμάσαμε ( 05.05) είναι τα παρακάτω:
Τραγανή σαλάτα εποχής με κουκουνάρι, ξερά σύκα και ρόδι (8,00). Ένα τεράστιο πιάτο εντελώς αδιάφορης σαλάτα με χοντροκομμένες πρασινάδες που μύριζαν λίγο περίεργα και ίχνη σύκου και ροδιού (?).
Χειροποίητο παστράμι τόνου (8,50, ενώ 6,50 έγραφε ο κατάλογος) με έξι μικρά κοκκινωπά φιλετάκια τόνου ντοματούλα και κρεμμυδάκι. Αρκετά νόστιμο πιάτο!!
Τηγανιά μανιταριών ( 7,00), νόστιμα λευκά μανιτάρια κομμένα σε κομματάκια και σερβιρισμένα σε μαύρο σκεύος τύπου γουόκ..
Λακέρδα καπνιστή ( πιάτο ημέρας ) με κρέμα ρεβιθιού (5,00) με πράσινο κρεμμυδάκι, κάπαρη και φύτρες φασολιού... Σερβιρισμένο με φροντίδα και καλή θέληση, αλλά το καπνιστό του θέματος δεν το κατάλαβα τόσο.. Μάλιστα, ένα από τα τρία κομμάτια του ψαριού ήταν κάπως ανατριχιαστικά παρουσιασμένο. Μιλάω για εκείνο που είχε την ουρά του ψαριού. Σε κάποιο πιάτο μόνο με ψάρι ίσως δεν θα με χαλούσε, αλλά τώρα, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα υλικά "έβγαζε μάτι" η ουρίτσα...!!!!
Γαρίδες Αμβρακικού σπετζοφάι (13,50), σερβιρισμένες στο γνωστό γρανιτένιο στρογγυλό πιάτο, με μπόλικη κόκκινη σάλτσα και κρεμμυδάκι. Γύρω στις τέσσερις μόνο γαρίδες, και άνοστες επίσης θα έλεγα, σαφώς δε υπερτιμημένες...

Μας προσέφεραν ένα διάφανο μπολ με συμπαθητικό γαύρο μαρινάτο με φύτρα από ραπανάκι (?) και κόκκινη πιπεριά.

Το νερό βρύσης έρχεται σε απλό μπουκάλι, ενώ στην αρχή καταφθάνουν οι ελίτσες και το πανέρι με τις μαύρες και λευκές φέτες ψωμιού (1,50/άτομο).

Ήπιαμε ποτήρι λευκού κρασιού αρκετά ελαφρύ ( 3,00). Το εστιατόριο διαθέτει πολύ μεγάλη ποικιλία από ποτά γενικότερα!!

Στο τέλος μας κέρασαν εξαιρετικό γλυκάκι μους καφέ, συνοδεία λουκουμιού!

Συμπερασματικά, η τρίτη ή τέταρτη διαδοχικά γαστρονομική 'μετάλλαξη' του ΟΜΙΚΡΟΝ, δεν είναι ό, τι πιο επιτυχημένο στην όλη ιστορία του χώρου, ειδικά αν ληφθεί υπόψη η συνεχής αλλαγή των υπεύθυνων Σεφ, που έρχονται για λίγο και κατόπιν αφήνουν 'διαδόχους' στη θέση τους, κι ό, τι τους φωτίσει ο Θεός!
Ας μην ξεχνούν, όμως, ότι 'συν Αθηνά και χείρα κίνει', όπου η χείρα είναι μόνο του υπεύθυνου σεφ, που ο ίδιος επιμελήθηκε το μενού του, ενός μενού που ο οποιοσδήποτε άλλος στη θέση του, σίγουρα θα το αλλοιώσει, και βέβαια όχι προς το καλύτερο...

11 Μαι 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Ο κυριότερος λόγος που επισκέφθηκα το Βιετναμέζικο αυτό εστιατόριο-μπαρ ευθύς αμέσως μετά την λειτουργία του είναι το αδιαμφισβήτητο μεράκι του επιχειρηματία - ιδιοκτήτη γύρω από την Ασιατική κουζίνα που διαχρονικά κάθε δραστηριότητα του στον χώρο της εστίασης ( Bar Guru Bar & Buba ) μας έχει ξαφνιάσει ευχάριστα τόσο με την προσεγμένη κουζίνα από Ασιάτες κυρίως Σεφ όσο και με την πλούσια σε φαντασία διακόσμηση των εκάστοτε χώρων!
Επισκέφθηκα το " Madame Fu Man Chu " πριν περίπου ένα μήνα (στις 16.04) και πραγματικά ενθουσιάστηκα τόσο με το γαστρονομικό του ύφος όσο και με τις διάφορες σπεσιαλιτέ που ετοιμάζονται κυρίως μπροστά στον πελάτη, εάν βέβαια σταθεί τυχερός κάποιος και βρει θέση σε κάποια από τα στουλς κοντά στο σημείο προετοιμασίας των φαγητών.... Η μαεστρία του Βιετναμέζου Σεφ αλλά και των βοηθών ξετυλίγεται ευχάριστα μπροστά στον πελάτη. Εκεί κάπου βρίσκεται και η αεικίνητη Μαιτρ της φιλοξενίας που προσπάθησε με χαμόγελο και προθυμία να μας ενημερώσει για τα διάφορα πιάτα, τα οποία παρεμπιπτόντως είναι σχεδόν λιλιπούτεια σαν τον μικρό χώρο.
Μου άρεσε που η κουζίνα δεν επικεντρώνεται στα "ΔΕΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΙΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΕΤΝΑΜΕΖΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ" που γκουγκλάρεις και τα βλέπεις συνέχεια μπροστά σου καθώς ο ένας "αντιγράφει τον άλλο "... αλλά ο Σεφ, δίχως να βαφτίζει τα πιάτα του με αυτές τις γνώριμες ονομασίες, προχωράει το θέμα και δημιουργεί δικά του πιάτα. Ασφαλώς, αυτά τα εδέσματα είναι προεκτάσεις αυτών των "ΔΕΚΑ" πιάτων ή, άλλα, είναι επηρεασμένα από την ευρύτερη ασιατική γαστρονομική παράδοση που όπως και να το κάνουμε αλληλεπιδρά με την βιετναμέζικη. Χαρακτηριστικό ότι στην Madame κυριαρχεί το ρύζι που υπερ-παράγει το Βιετνάμ αλλά κυρίως αναδεικνύεται περίτρανα η street food έκφραση της κουζίνας που υπερισχύει εκείνης της εστιατορικής στο Βιετναμ! Συγκεκριμένα, υπάρχουν πολλά πιάτα με ρύζι όπως τα Summer Rolls, τα Spring Rolls, το πιάτο με τα Rice Noodles κ. ά Ο δε χώρος, εάν δεν ήταν στεγασμένος, σίγουρα θα μπορούσε να μας μεταφέρει νοητά σε κάποια μικρή γωνιά του Ανόι αντί εκείνη της Πραξιτέλους στην μικρή μας Αθήνα...!! Όμως, μην απελπίζεστε διότι ο μεγαλύτερος εξωτερικός χώρος θα διαμορφωθεί έτσι ώστε να χωρέσει περισσότερος κόσμος. Ωστόσο, μελανό σημείο αποτελεί η αρκετά στενή σκάλα που οδηγεί στις δύο ατμοσφαιρικές τουαλέτες στο υπόγειο.
Κατά τα άλλα, διάφορα διακοσμητικά στοιχεία όπως οι μεγάλοι φωσφορούχοι δράκοι, τα "φωτεινά" λουλούδια, η φιγούρα του Χο Τσι Μιν και πάμπολλα άλλα παραδοσιακά μικροαντικείμενα συμπληρώνουν επαρκώς την έθνικ περιρρέουσα ατμόσφαιρα!
Η πολλή καλή μουσική, με αρκετές διασκευές ρετρό τραγουδιών, δένει καταλλήλως με το Ζεν περιβάλλον!!
Το μενού είναι σε πλαστικοποιημένο χαρτί και γραμμένο στα Αγγλικά ενώ οι τίτλοι των πιάτων γράφονται και στα Βιετναμέζικα! Μάλιστα, μας είπαν ότι το μενού θα εμπλουτιστεί με περισσότερα πιάτα. Ακόμα, πολύ σύντομα θα πρόσθεταν μεγαλύτερη ποικιλία από ασιατικές μπύρες.
Παραγγείλαμε τα εξής:
Summer Rolls (7,00) με γαρίδες, χοιρινό, καραμελωμένα κρεμμύδια και ρύζι vermicelli. Πρόκειται για δύο "πιτούλες" πεντανόστιμες που σερβίρονται σε μεγάλο στρογγυλό πιάτο από μπαμπού και πάνω σε πράσινο φύλλο! Μέσα σε ξεχωριστό μπολ βρίσκεται το γάλα καρύδας (?)

Golden Silk Tofu (7,00), δύο πολύ ζεστά, τετράγωνα κομματάκια, παναρισμένου σχεδόν tofu με ένα μπολάκι γλυκόξινης σος. Πολύ νόστιμα!!

Μαριναρισμένες γαρίδες (12,00) με glass νουντλς και λαχανικά, απογειωτική γεύση. Το πιάτο παρουσιάζεται σε φλογερό κόκκινο χρώμα και περιλαμβάνει γύρω στις τέσσερις μέτριες γαρίδες, τα νουντλς, καρότο, λίγο μαϊντανό και καραμελωμένα κρεμμύδια.

Μύδια με βασιλικό, σκόρδο και μαϊντανό (11,00), ελκυστική παρουσίαση και φρέσκια γεύση από οχτώ ολόφρεσκα μύδια. Συνοδεύεται από μπολάκι με ρύζι ατμού.

Μοσχαρίσια σουβλάκια (7,00), δύο υπέροχα μικρά κομμάτια με μικρή γαρνιτούρα λάχανο-καρότο.

Στην αρχή μας πρόσφεραν ποτηράκια με χυμό από lemongrass και τζίντζερ και μπολάκι με κράκερς από ρυζάλευρο.

Ήπιαμε την εκπληκτική Ταϊλανδέζικη ξανθιά μπύρα Chang (5,00)

Όταν ρωτήσαμε για γλυκάκι μας πληροφόρησαν ότι έχουν τα fiancie ( ή κάπως έτσι ) και, ενώ τα παραγγείλαμε κανονικά, μας τα κέρασαν. Δύο μικρά μαλακά μπισκοτάκια με πολύ καλή γεύση....

Ένα μικροσκοπικό μέρος με "Μεγάλες" γεύσεις που αξίζει μια τουλάχιστον δοκιμή!!

01 Απρ 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
37-49

Εδώ και πολύ καιρό ήθελα να βρεθώ στο '' Ψάριστον " στο Ηράκλειο, εκεί όπου λειτουργεί από το 2001 με Σεφ και διευθυντή τον Βασίλη Ακριβό. Η ευκαιρία δόθηκε το Σάββατο 30.03, βράδυ. Βέβαια, το σχετικά πρόσφατο αδερφάκι του, το "ΑΙΟΛΟΥ 68 " το είχα επισκεφθεί στο παρελθόν και ήδη έχω γράψει για αυτό. Σε γενικές γραμμές, τα 7/10 πιάτα που δοκιμάσαμε ήταν εξαίρετα. Παρόλα αυτά, οι τιμές σε κάποια από αυτά είναι σχεδόν υπερβολικές, τόσο όσον αφορά τις πραγματικές αγοραίες τιμές όσο και ανάλογες τιμές συναφών χώρων ψαροφαγίας. Αφήστε δε που όσοι έχετε επισκεφθεί περιοχές όπως πολλές από εκείνες της Ιβηρικής χερσονήσου (βλ. Μάλαγα) θα εκπλαγείτε!!! Για να μην μεμψιμοιρούμε όμως, περάσαμε μια ευχάριστη βραδιά με γαστρονομικές εκπλήξεις, καλή ελληνική μουσική και θετική αύρα.
Βασικά, όταν έφθασα στην συγκεκριμένη ψαροταβέρνα και είδα το οίκημα που στεγάζεται πραγματικά διερωτήθηκα για τη φήμη του εστιατορίου αλλά, ευτυχώς, αυτό ήταν μόνο η πρώτη εντύπωση....
Εισερχόμενη στο "Ψάριστον" από την μικρή μπλε πορτούλα και κατόπιν από μια παλιά αρχοντική πόρτα αντίκρισα φρέσκα ψάρια στον πάγο και ένα κοινότυπο ψυγείο αναψυκτικών. Μας ενημέρωσαν ότι υπήρχαν συναγρίδες, σφυρίδες, μπαρμπούνια και φαγκριά στα ΕΥΡΩ 75,00 το κιλό. Η φέτα το ψάρι στα 80,00. Ακόμη, υπήρχαν φρεσκότατες, όπως μας είπαν, καραβίδες προς ΕΥΡΩ 80,00 το κιλό!
Ο χώρος χωρίζεται σε δύο τμήματα των καπνιστών και μη καπνιστών καθώς και ένα νοσταλγικό χαγιάτι στον δεύτερο χώρο. Και οι δύο χώροι ( ο ένας σκεπαστός ) θυμίζουν παραδοσιακές ψαροταβέρνες άλλων εποχών. Το πρώτο που παρατηρείς είναι η μεγάλη ποσότητα διακοσμητικών αντικειμένων σχετικών με το αντικείμενο όπως ψάρια, καραβάκια καφάσια και χαρτιά που τυλίγουν τα ψάρια, πυροφάνια, καδράκια με θαλασσινά τοπία, μπλούζες με ανάλογα συνθήματα και αναμνηστικά από την ναυτική μας παράδοση. Στον χώρο των μη καπνιστών πρωτοστατεί η τεράστια ζωγραφιά μιας γοργόνας και ενός μεγάλου ψαριού. Από κάποιο σημείο του ίδιου χώρου φαίνεται και μέρος της κουζίνας με το προσωπικό εν δράσει. Δεν λείπουν βέβαια και άλλες φιγούρες όπως εκείνη του Καραγκιόζη ή οι κρεμασμένες σκελίδες σκόρδου. Υπό άλλες συνθήκες, θα νόμιζε κανείς ότι μπαίνει σε κάποιο ναυτικό παλαιοπωλείο στο παζάρι του Πειραιά!!
Τα γαλάζια τραπέζια καλύπτονται σχεδόν ολόκληρα με πολύ γουστόζικη μπεζ λαδόκολλα με φιγούρες ψαριών και ψαροκόκαλων. Είναι εξοπλισμένα με λάδι από την Κρήτη, χοντρό αλάτι, πιπέρι-μύλο και ένα μαύρο κατσαρολάκι με τα αρωματικά μαντηλάκια. Σε κάθε τραπέζι βρίσκουμε μια ξύλινη πλακέτα με χιουμοριστικούς γρίφους από την μια πλευρά και το μενού από την άλλη πλευρά.
Προς τιμήν τους, χωρίς φόβο και πάθος, το μενού υπάρχει και στην ιστοσελίδα τους!!
Το αδύνατο σημείο του χώρου είναι οι τουαλέτες που, αν και καθαρές, η γυναικεία είναι κάπως στενή.
Το προσωπικό, με τις περιποιημένες στολές του, είναι γρήγορο και ευγενέστατο σε όλα τα επίπεδα!

Παραγγείλαμε ( έξι άτομα ) τα εξής:
Χέλι καπνιστό (2 Χ ΕΥΡΩ 12,00), πραγματική αποκάλυψη! Μακρόστενο κομμάτι που σερβίρεται σε επίσης μακρόστενο σαν γρανίτη σκεύος και συνοδεύεται από μπουκίτσα wasabi!
Ταραμοσαλάτα τηγανητή (7,00), σερβίρεται σε στρογγυλό σχήμα και είναι πολύ μέτριας γεύσης...
Σαλάτα "Ψάριστον" (12,00), με ντομάτα, φέτα, ελίτσες, πιπεριά πράσινη και μικρή κόκκινη τσίλι συν γαύρο που θα μπορούσε να έχει λίγο παραπάνω από αυτό το ψάρι... Κατά τα άλλα, φρεσκότατη...!!
Σαλάτα Κale -Mango (16,00), σαλάτα με ανάμεικτα λαχάνικα, καβούρι και πολύ λίγο μάνγκο. Νόστιμη χωρίς κάτι το διαφορετικό.
Φάβα παντρεμένη (6,50) με κρεμμυδάκι, κάπαρη και ντομάτα. Σαν σπιτική και ωραία γεύση!
Παέγια (ΕΥΡΩ 45,00), με μύδια, λίγη καραβίδα και λίγο στρείδι. Νόστιμο ρύζι με λίγη πιπεριά και ντομάτα συν φέτες λάιμ. Για την τιμή της θα μπορούσε να έχει και κάτι παραπάνω από θαλασσινά.... Παρόλα αυτά ήταν μια κανονική παέγια χωρίς κάτι που προσωπικά να με συγκινήσει γευστικά!
Καραβίδες με μακαρονάδα (42,50/ 500γρ. ), με μπόλικες καραβίδες και πεντανόστιμα μακαρόνια. Ωστόσο, οι καραβίδες είχαν ελάχιστη ψίχα!!
Καρπάτσιο Μαγιάτικο (8,00), αρκετή ποσότητα εκπληκτικού ψαριού απλωμένη σε στενόμακρο πιάτο
Τόνος σασίμι (13.00), εκπληκτική γεύση από επτά τετράγωνα και μικρά κομμάτια τόνου που σερβίρονται με φέτα λάιμ σε κυματιστό πιάτο με wasabi, soy sauce και κάποια άλλη κόκκινη σος!!
Σολομός Σασίμι (11,00), σερβιρισμένος με τον ίδιο τρόπο, το ίδιο ικανοποιητική γεύση (9-10 μακρόστενες φετούλες ).
Scallops με πουρέ σελινόριζας (18,00), έξι νοστιμότατα κοσμοπολίτικα μαλάκια ή χτένια "στρωμένα" πάνω σε εκπληκτικό πουρέ!!
Κυδώνια ψητά (13,00), επτά μεριδούλες καλυμμένες με μουστάρδα. Άλλη μια γευστική έκπληξη!!
To εμφιαλωμένο νερό έρχεται χωρίς ερώτηση (2,20)
Το ψωμί ; Kαι όμως χρεώνεται σε αυτό το μαγαζί προς 1,00 το κεφάλι...
Ήπιαμε τσίπουρο "Βασιλιάς", τα 200ML 10,00.
Η λίστα με τα κρασιά έρχεται σε μικρή ταμπλέτα. Η ποικιλία κρασιών δεν είναι πολύ μεγάλη αλλά σίγουρα θα βρείτε κάποια καλή επιλογή, π. χ ΚΥΡ - ΓΙΑΝΝΗ, Τέσσερις Λίμνες,2011, τα 750ml ΕΥΡΩ 34,00. Μας ενημέρωσαν ότι εμφιαλώνουν και δικό τους Chavignon Blanc από τον Τύρναβο. Υπάρχει και χύμα κρασί Μοσχάτο.
Στο τέλος κέρασαν εκλεκτής γεύσης γλυκίσματα (μωσαϊκό, σιμιγδαλένιο χαλβά και παγωτό μόκα) σε μεγάλο δίσκο!

Εκπληκτική ποικιλία θαλασσινών! Κάνοντας ορισμένες σωστές επιλογές σίγουρα θα μείνετε ικανοποιημένοι, αν και γενικά το vfm χρειάζεται αναθεώρηση, ιδιαίτερα στα ζυμαρικά που συνδυάζονται με ψαρικά, που για να κυριολεκτούμε πρόκειται για ζυμαρικά κατ' ουσίαν....

01 Απρ 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
10-16

Πέρα από τις συνηθισμένες επισκέψεις στον τελευταίο όροφο του Publick για καφέ και κουβέντα, αφορμή για πρόσφατη επίσκεψη μας(14.03) στάθηκε το αφιέρωμα στην κουζίνα της Σίφνου για τον μήνα Μάρτιο που μάλλον θα δοθεί κάποια παράταση. Οι συνταγές εκτελούνται από τον ταλαντούχο, όπως φάνηκε, Σεφ του εστιατορίου!
Τώρα το να σας περιγράψω τον χώρο του συγκεκριμένου εστιατορίου - καφέ θα ήταν περιττό καθώς αποτελεί ένα γνώριμο στέκι για την πλειοψηφία ημών.... Ωστόσο, σταθερή αξία παραμένει η υπέροχη και άπλετη θέα στον Αττικό ουρανό και την Αττική Γη!

Θα περάσω λοιπόν κατευθείαν στο ψητό.....

Το αφιέρωμα στην Σιφνέικη κουζίνα περιλαμβάνει λίγα αλλά γευστικότατα πιάτα, δύο κυρίως πιάτα και ένα γλυκό.
Δοκιμάσαμε:
Μαστέλο Σίφνου (10,40), παραδοσιακό σιφνέικο κατσικάκι, σιγομαγειρεμένοστο φούρνο με κρασί. Πρόκειται για το Λαμπριάτικο κατσικάκι ή αρνάκι του νησιού.
Ένα λαχταριστό γευστικά και οπτικά πιάτο με αρκετά κομματάκια κρέατος πάνω σε φρεσκότατο πουρέ σε στρογγυλό σχήμα. Το κρέας διακοσμούν κομματάκια άνηθου. Πιάτο που άνετα συναγωνίζεται την τέχνη βραβευμένων Σεφ!!
Ρεβυθάδα (6,80), η παραδοσιακή ρεβυθάδα (σε τοπικές σκεπασταριές) μαγειρεμένη με τον τρόπο των Σιφνιών.
Σερβίρεται σε περίτεχνο μαύρο βαθύ σκεύος, ίσως ενδόμυχα αναδεικνύει την σιφνέικη κεραμική τέχνη, με φέτα λεμονιού και πράσινο λουλουδάκι. Παραδοσιακό πιάτο, γνώριμη γεύση!

Μελόπιτα (5,50), παραδοσιακό πασχαλινό κέρασμα της Σίφνου που συναντάμε και σε άλλα νησιά του Αιγαίου. Τετράγωνο κομμάτι γλυκού που γαρνίρεται με λωρίδες από μέλι. Ένα υπέροχο έδεσμα που συνδυάζει την αλμυρή με την γλυκιά γεύση!!

Το μενού αναγράφεται σε ωραία φιλοτεχνημένη καρτέλα.

Το νερό βρύσης έρχεται σε κομψό μπουκάλι.

Εδώ αξίζει να επισημάνω την ευγενική διάθεση του σέρβις. Μάλιστα, ύστερα από κάποιο στην παραγγελία μας, μας κέρασαν σφηνάκι λιμοντσέλο και καταπληκτικού καφέ με ποτό!!

Σίγουρα μια αξιόλογη προσπάθεια που τιμά την παράδοση και την μαγειρική τέχνη και τεχνική του Σεφ.

31 Μάρ 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
10-16

Η "Καλή Παρέα" είναι ένα κλασικό στέκι ψαροφαγίας στην περιοχή της Ερυθραίας. Πρόκειται για μια απλή ψαροταβέρνα που με την τωρινή μορφή της έγινε περισσότερο κομψή. Φημίζεται για το φρέσκο ψάρι της αν και λόγω της ημέρας που την επισκεφθήκαμε, Καθαρή Δευτέρα 11.03, δοκιμάσαμε κυρίως τα κλασικά νηστίσιμα θαλασσινά.
Αρχικά είχαμε κλείσει τραπέζι στον ευρύχωρο εξωτερικό χώρο με τα μεγάλα τραπέζια αλλά λόγω του ελαφριού ψύχους ταχτοποιηθήκαμε στον εσωτερικό χώρο με την απλή αλλά χαρακτηριστικά ναυτική διακόσμηση. Ολόγυρα συναντάμε λευκά μικρά και μεγάλα τραπέζια στρωμένα με λευκά και μπλε τραπεζομάνδηλα, καναδυό θαλασσογραφίες ή ανάλογα μικρά καδράκια και μικρά ψαράκια σε ορισμένα σημεία! Κατά τα άλλα, το μέρος αποπνέει μια καθαριότητα με τις καθαρές τουαλέτες, το πεντακάθαρο και γυαλισμένο μπεζ - λευκό μάρμαρο και τα μπεζ καθίσματα. Η κουζίνα κοντά στην είσοδο είναι ανοιχτή και συνέχεια σε εγρήγορση.
Παραγγείλαμε τα εξής (τέσσερα άτομα ):
Ανάμεικτη σαλάτα με βραστά λαχανικά, παντζάρια, μπρόκολο, κολοκύθια, σε σχετικά μικρό πιάτο (5,00). Εξαιρετική και ανάλογη του ύφους του εστιατορίου
Γαρίδες τηγανιτές (7,00), έξι μεγάλες γαρίδες πολύ σκληρές, μάλλον είχαν παραψηθεί!!
Χταποδάκι ξυδάτο (9,00), πολύ μικρά κομματάκια που μερικά ήταν τόσο μικρά που μας έβαλαν σε υποψία.... Ωστόσο, η γεύση τους ήταν ικανοποιητική
Σουπιές μαγειρευτές με μπόλικη σάλτσα (8,00), σερβίρονται και αυτές σε μικρό πιατάκι και τις βρήκαμε αρκετά νόστιμες.
Φάβα με μπόλικο κρεμμυδάκι (2,00), πλούσια γεύση!
Λευκή ταραμοσαλάτα (2,00), εξίσου νόστιμη!
Και οι δύο αλοιφές σερβίρονται σε όμορφα vintage γυάλινα πιατάκια.

Ήπιαμε χύμα ροζέ κρασί, ΕΥΡΩ 3,50 τα 500ML

Στην αρχή ήρθε ψάθινο πανέρι με φέτες ολόφρεσκης λαγάνας (4,00) όπως και αρωματικά μαντηλάκια με την επωνυμία του εστιατορίου.
Καταφθάνει νερό βρύσης σε ωραίο ψηλό μπουκάλι.
Τα τραπέζια είναι εξ αρχής εφοδιασμένα με χαρτοπετσέτες, ξύδι, λάδι, αλατοπίπερο και οδοντογλυφίδες.

Ένα συμπαθητικό στέκι για τις "καλές παρέες" χωρίς ιδιαίτερα ψαροφαγικά κρεσέντο τουλάχιστο όσον αφορά τα απλά θαλασσινά!

31 Μάρ 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
26-36

Το "Il Covo " αποτελεί " φωλιά " σχετικά ικανοποιητικής Ιταλικής γαστρονομίας στα Μελίσσια. Η εκλεπτυσμένη όψη του εστιατορίου το κάνει να ξεχωρίζει με διαφορά από τα γειτονικά φασαριόζικα κρεατοφαγικά στέκια, επί της οδού Π. Τσαλδάρη, σε σημείο που όταν το αντικρίσαμε αποτέλεσε για εμάς μια ευχάριστη έκπληξη!! Από την κουζίνα του εστιατορίου ξεχωρίσαμε το ορεκτικό, το ζυμαρικό και το γλυκό που δοκιμάσαμε. Αδιάφορους μας άφησε η επιλογή μας που αφορούσε κάποιο πιάτο με κρέας καθώς και η αδιάφορη πίτσα, τουλάχιστον εκείνη της επιλογής μας!
Πριν την είσοδο του εστιατορίου συναντάμε έναν μικρό αλλά χαριτωμένο υπαίθριο χώρο με πράσινα φυτά, λευκά τραπεζάκια με σκουρόχρωμα καθίσματα καθώς και έναν άψογης αισθητικής μεγάλο λευκό καναπέ με όμορφα μαξιλάρια! Ο εσωτερικός - μικρός σχετικά - χώρος διακατέχεται από διακριτική καλαισθησία χωρίς άσκοπες υπερβολές και μάλιστα "ντύνεται" με ωραία μουσική! Τα ξύλινα τραπέζια με τα μαύρα - γκρι σουπλά, τα γκρι χρώματος βελούδινα καθίσματα, τα λευκά σερβίτσια, τις μαύρες χαρτοπετσέτες, τα λευκά μαξιλάρι και τα βαριά χαλιά δημιουργούν ζεστή και ρομαντική ατμόσφαιρα. Μερικές μικρές μάσκες, τοποθετημένες σε ένα ξύλινο τοίχο, και ορισμένες σερπαντίνες ( λόγω εποχής ) γύρω από τα μοντέρνα πολύφωτα έδιναν ένα ξεχωριστό ύφος. Ιδιαίτερο στυλ δίνουν το μικρό μπαρ δίπλα στην είσοδο, με το ράφι τα ποτήρια, τα λίγα ποτά και τα μαύρα στουλς, καθώς και οι γωνίες με τα αναπαυτικά καναπέ και τις μαξιλάρες. Εντύπωση μας έκανε το γεγονός ότι σε μερικά καθίσματα ακουμπούσαν με χάρη ορισμένες εσάρπες, πράγμα σπάνιο για τα Ελληνικά δεδομένα... Ωστόσο, παραλίγο να σκοντάψουμε εισερχόμενοι στο μέρος αυτό, καθώς δεν υπήρχε η ένδειξη "ΕΛΞΑΤΕ". Εν ολίγοις, ακολουθήσαμε την αυθόρμητη κίνηση που ήταν το σπρώξιμο της πόρτας προς τα μέσα......!!!!
Η τουαλέτα στο βάθος του ισόγειου χώρου ήταν πεντακάθαρη!
Μας υποδέχτηκε με περισσή ευγένεια η ξανθιά οικοδέσποινα που μας εξιστόρησε με συντομία τον λόγο της μετακόμισης του " IL COVO " από την Πλατεία Τσαχπίνη της Ερυθραίας στα Μελίσσια.

Το μενού είναι αρκετά μεγάλο και πληρεί όλα τα γούστα γύρω από την συγκεκριμένη κουζίνα.
Επισκεφθήκαμε το εστιατόριο το βράδυ του Σαββάτου 09.03.
Επιλέξαμε τα εξής πιάτα:
Από τα ορεκτικά, παραγγείλαμε το Μιλφέιγ μαριναρισμένου σολομού με σος Ταρτάρ και αυγό σε τραγανό φύλλο κρούστας (14,00). Πρόκειται για ένα γευστικότατο και πρωτότυπο έδεσμα με φύλλα κρούστας ανάμεσα στις οφθαλμοφανείς φέτες αυγού και τα υπόλοιπα υλικά. Σερβίρεται σε λευκό μεγάλο πιάτο και διακοσμείται με αγουρέλαιο και πράσινα κομματάκια, μάλλον άνηθου...
Ριζότο με μανιτάρια του δάσους, πάστα τρούφας και φρέσκο θυμάρι (14,00). Κλασικό ριζότο με πολύ καλή γεύση και εξαιρετικά μαγειρεμένο!
Saltimbocca alla Romana, λεπτοκομμένες φέτες από ψαρονέφρι, με προσούτο και φασκόμηλο με φρέσκο πουρέ πατάτας (14,00). Μας έκανε εντύπωση η εκτέλεση αυτού του πιάτου με ψαρονέφρι, αντί μοσχαριού, και είπαμε να το δοκιμάσουμε. Σερβίρεται με κομμάτια κρέατος, με εντελώς δυσδιάκριτες γευστικά φέτες από προσούτο πάνω στο κρέας, ανάμεσα σε δύο κομμάτια μπόλικου πουρέ με καφέ σος. Διακοσμείται με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Ένα πιάτο που δεν έδενε με την φινέτσα του εστιατορίου και μάλλον παραπέμπει σε πιάτα γκροτέσκ άλλων εποχών και χώρων! Το δε φασκόμηλο δεν το αντιληφθήκαμε και δεν αρωμάτισε καθόλου το πιάτο μας, πράγμα που αν υφίστατο ίσως να "έσωζε " κάπως την όλη κατάσταση.
Πίτσα με πεπερόνι, σάλτσα τομάτας και μοτσαρέλα (13,00). Στρογγυλή πίτσα επτά τεμαχίων με λεπτή ζύμη και φυσικά πικάντικη γεύση. Με δυσαρέσκεια τολμώ να πω ότι ελάχιστα διαφέρει από την πίτσα συνηθισμένων γνωστών αλυσίδων!!!
Από τα γλυκά, δοκιμάσαμε μια εκπληκτική Πάβλοβα από σπιτική μαρέγκα με μους μασκαρπόνε και κόκκινα φρούτα του δάσους (7,00). Στρογγυλό κομμάτι γλυκού όπου το υπόλοιπο πιάτο διακοσμείται εντυπωσιακά με μπόλικη ζάχαρη άχνη και περίτεχνη γραμμή σοκολάτας!!
Υπήρχε και γλυκό ημέρας, Φοντάν Σοκολάτας με κουλί (σος ) φράουλας το οποίο θέλω να πιστεύω ότι θα χαίρει της νοστιμιάς της παραπάνω Πάβλοβα!!

Ήπιαμε δύο ποτήρια κόκκινο κρασί, Αγιωργίτικο, Κτήμα Νασιάκου (3.00). Υπέροχο κρασί, ταιριαστό με τα πιάτα που δοκιμάσαμε. Τα κόκκινα μπουκάλια κρασί τιμώνται από ΕΥΡΩ 29,00 έως 50,00.

Στην αρχή προσφέρονται πεντανόστιμα κομμάτια ψωμιού ολικής άλεσης, με παπαρουνόσπορο και μαύρο σουσάμι, και φέτες φοκάτσιας (1,00/το άτομο), συνοδεία μους από λευκό ταραμά.

Στο τέλος προσφέρεται το κλασικό Λιμοντσέλο!!!