Loader

PP_TINA

Κριτικές: 258
Μέλος από: Σεπ 2012

Εμφάνιση:

19 Φεβ 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
37-49

Με την ευκαιρία οικογενειακής επετειακής μάζωξης, επισκεφθήκαμε το διεθνούς φήμης εστιατόριο Milos που βρίσκεται στο ξενοδοχείο Hilton, την Πέμπτη 31/1, στις 3 μ. μ. Επιλέξαμε το μεσημβρινό μενού επιλογής, στη λογική τιμή των ΕΥΡΩ 34,00 το άτομο.
Ιδιοκτήτης της αλυσίδας των εστιατορίων Milos είναι ο Κώστας Σπηλιάδης, ιδιοκτήτης και τρόπον τινά σεφ πατρόν, που εδώ και χρόνια λειτουργεί τα γνωστά ελληνικά εστιατόριά του στον Καναδά, ΗΠΑ, Αγγλία, και το συγκεκριμένο της Αθήνας (ανεξάρτητο του ξενοδοχείου, όπου απλώς στεγάζεται) από το 2004, χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στο όμορφα διακοσμημένο περιβάλλον, βλέπεις μπαίνοντας τη βιτρίνα με τα ολόφρεσκα ψάρια (από 49,00 τα Χριστόψαρα, μέχρι 89,00 τα φαγκριά, τα πάσης φύσεως όστρακα, μέσα σε πάγο), καθώς και την ποικιλία με τα οπωροκηπευτικά. Ο χώρος είναι πολύ φωτεινός, χάρη στις μεγάλες τζαμαρίες ολόγυρα, έχει δε καλλιτεχνικό δάπεδο λευκού και γκρι χρώματος, αναπαυτικούς καναπέδες, στρογγυλό μπαρ και πολύ άνετα τοποθετημένα τραπεζοκαθίσματα. Δίπλα στο ασανσέρ, βρίσκονται οι αστραφτερές τουαλέτες, ενώ στον περιβάλλοντα χώρο δεσπόζουν ψηλά δένδρα εσωτερικού χώρου.

Μας εξυπηρέτησε ο Στέφανος, ένας άψογος σερβιτόρος με πολλές γνώσεις σχετικά με την εστίαση, τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούν, τις λεπτομέρειες των εδεσμάτων του μενού και την προϊστορία του συγκεκριμένου χώρου.

Το μενού περιλαμβάνει για αρχή πέντε πιάτα επιλογής: ποικιλία ωμών, ελληνικό ceviche, χταπόδι, ελληνικές αλοιφές και ελληνική σαλάτα. Επίσης, έξι κυρίως πιάτα (σολομό ταρτάρ, λαβράκι σχάρας, σολομό σχάρας, παϊδάκια αρνίσια, κριθαράκι και αστακομακαρονάδα για δύο). Υπάρχουν ακόμη τρία επιδόρπια: σπιτικό παγωτό τεσσάρων γεύσεων, φρούτα εποχής και γιαούρτι με καρύδι και μέλι.
Εμείς συνολικά δοκιμάσαμε τα εξής:
Από τα πρώτα: ποικιλία ωμών, σε ορθογώνιο λευκό πιάτο. Ήταν σολομός ταρτάρ στο κέντρο του πιάτου με κομμάτι ανανά, δύο παξιμαδάκια με αυγοτάραχο Μεσολογγίου και γαύρο, ένα κυδώνι,
και λίγο λαβράκι ceviche με λαδορίγανη.
Μία ελληνική σαλάτα με ρόκα, ντομάτα, φέτα, ελιές, κρεμμύδι και κάππαρη.
Ελληνικό ceviche λαβράκι με τσίλι, κρεμμύδια, κομμάτια φέτας, φασόλια πιάζ και θυμάρι. Ήταν πεντανόστιμο πιάτο με δύο τραγανά παξιμαδάκια.
Για κυρίως πήραμε λαβράκι ψητό σχάρας με χόρτα εποχής και μαϊντανό, σερβιρισμένο ολόκληρο και ανοιχτό, με μια φέτα λεμόνι.
Ταρτάρ σολομού με φρέσκες τηγανιτές πατάτες Νάξου, τυρί χαλούμι σχάρας και λευκό μπολάκι με μαγιονέζα μέσα στο πιάτο. Ήταν θελκτικό πιάτο, παρά την περίεργη συνοδεία από τηγανιτές πατάτες...
Σολομό σχάρας με φασόλια πιάζ, μαϊντανό και κάππαρη. Ολόφρεσκο και σωστά ψημμένο φιλέτο ψαριού, πολύ νόστιμο και χορταστικό.
Εκτός καταλόγου παραγγείλαμε στην αρχή μια ποικιλία μανιταριών (πλευρώτους, σιτάκε και βασιλομανίταρα) με θυμάρι, που συνοδεύονταν από δύο φέτες ψητό χαλούμι σχάρας, και ήταν εξαιρετικά (25,00).
Για επιδόρπια, πήραμε μπάλες παγωτού γεύσης μπακλαβά (εκλεκτές! ), γιαούρτι με μέλι θυμαρίσιο και καρύδια (υπέροχο! ) και ένα επίσης δροσερό σορμπέ λεμόνι.

Ήπιαμε, αφού ερωτηθήκαμε, μπουκάλια εμφιαλωμένο νερό ( 4,35 έκαστο), καθώς και ποτήρι κρασί ροζέ Δρυώπης Αγιωργίτικο Τσέλεπου (8,00), και λευκό Μοσχοφίλερο Τσέλεπου (9,50).
Στην αρχή, στο τραπέζι υπήρχε μπουκαλάκι εκλεκτό λάδι ελιάς (2,00), περιοχής Μονεμβάσιας, που ο σερβιτόρος μας το άδειασε μέσα σε ένα λευκό πιατάκι, μπολάκι με χοντρό λευκό αλάτι, καθώς και πανέρι με φέτες ζεστού λευκού ψωμιού (2,00 το άτομο! ).
Στο τραπέζι μας υπήρχε μικρή γλάστρα ελιάς, καθώς και ένα κίτρινο μπουκέτο με το φυτό των Κυθήρων (σεμπρεβίβα). Η μουσική ήταν απαλή instrumental lounge.

Πρόκειται για ενδιαφέρουσα και διαχρονική γαστρονομική πρόταση στο κέντρο της πόλης μας, όπου το Milos, από το ομώνυμο κυκλαδίτικο νησί μας, εκπροσωπεί επάξια εδώ και χρόνια, τη φιλόξενη ελληνική κουζίνα, και σαν τέτοιο προτείνεται. Θεωρώ, ωστόσο, ότι σε ένα τέτοιο set menu, κακώς χρεώνονται το ψωμί και το λάδι, η ψυχή της κουζίνας μας τουλάχιστον, όχι τόσο λόγω τιμής, όσο λόγω της Τιμής που δεν τιμάται!!
Ο άξιος ιδιοκτήτης και σεφ, ευελπιστώ να το λάβει προσεχώς σοβαρά υπόψη του!!

04 Φεβ 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Το BARBARA QUE είναι στέκι κρεατοφαγίας με επίκεντρο τα burgers στα Βριλήσσια. Το όνομά του, όπως αναφέρει άλλωστε κι ο κατάλογος βασίζεται σε αμερικανικό αστικό μύθο που συνδέει την ομώνυμη μάγισσα με το barbeque!
Μας πληροφόρησαν ότι σεφ είναι ο Γιώργος Οικονόμου και ότι λειτουργούν περί τα πέντε χρόνια. Από μακρυά ξεχωρίζει ένας φωτεινός χώρος που διαφέρει από τα γειτονικά κτίρια. Ο δρόμος του BQ, αμέσως μετά, καταλήγει στην Πλατεία Αναλήψεως (αδιέξοδος εκεί). Συνεπώς, σε ώρες αιχμής φροντίστε να παρκάρετε προηγουμένως!

Ο χώρος είναι ζωντανός και κομψά διακοσμημένος, με ημιανοιχτή κουζίνα, λαμπερό και εντυπωσιακό μπαρ, όπου το μάτι πέφτει στα ντουλάπια-περσίδες, τα οποία το κάνουν να ξεχωρίζει! Μάλιστα, αρκετός κόσμος καθόταν και έτρωγε περιμετρικά του μπαρ. Ο συνδυασμός του πλακόστρωτου δαπέδου με τις ξύλινες επιφάνειες της αίθουσας και το διακριτικά δοσμένο industrial ύφος γοητεύει αμέσως τους θαμώνες. Εντυπωσιάζουν ιδιαίτερα τα τραπέζια, διαφόρων στυλ και σχεδίων, τα αναπαυτικά καθίσματα, οι πολυέλαιοι, τα διακοσμητικά φυτά, το ωραίο πατάρι - μέρος καπνιστών - με τις μοντέρνες τουαλέτες, ο διακριτικός φωτισμός και η μουσική όπου μάλιστα αργότερα αναλαμβάνει DJ.
Στον εξωτερικό χώρο υπάρχουν κάποια τραπέζια για το καλοκαίρι.
Το προσωπικό εστιατορίου και μπαρ ήταν καταρτισμένο και πρόθυμο, με όμορφο ντύσιμο και περιποιημένα πουκάμισα. Υπάρχει κοινό κάθε ηλικίας και σε μας (δύο άτομα) έτυχαν αρκετές οικογένειες με παιδιά. Τα τραπέζια ήταν όλα εφοδιασμένα με σος, αλατοπίπερα και σουπλά με σχέδια πουά και την επωνυμία τους. Τα σερβίτσια ήταν φίνα με αποχρώσεις παστέλ κ. λπ.

Ο κατάλογος (υπάρχει και ηλεκτρονικά) έχει ποικίλα burgers, κρεατικά (Black Angus steaks), κοτόπουλο, πάπια, που παρότι ζητήσαμε, δεν την είχαν! - και φυσικά σαλάτες, ορεκτικά και επιδόρπια. Ο κατάλογος των κοκταίηλ ήταν ενδιαφέρων (8-9,00), με fine wine list, με ποτά, απεριτίφ, εκλεκτά εμφιαλωμένα μεσογειακά κρασιά, και σε ποτήρι, καθώς και μπύρες, όπως και απλή λίστα κρασιών, όπως για παράδειγμα το κόκκινο Syrah Κτήμα Αβαντίς (φιάλη 25,00 και ποτήρι 6,00).

Επισκεφθήκαμε το μέρος στις 19/1 βράδυ και παραγγείλαμε τα εξής:

Cigarillos cheese, πουράκια από φύλλα ρυζιού, γεμιστά με μείγμα μαλακών τυριών και μπαχαρικών (5,50). Δύο τεμάχια σαν κρέπες με κόκκους μαύρου πιπεριού και μέλι στη βάση, ψήγματα από μπούκοβο και λίγη ρόκα. Γεύση μάλλον κοινότοπη.

Burger Argentina (200 gr. μπιφτέκι Black Angus, mayo sauce, iceberg, ντομάτα, καραμελωμένο πράσο, και τυρί τσένταρ (10,50). Το σερβίρισαν με ένα καρφωμένο μαχαίρι, και συνοδεύονταν από πολλές φεσκοτηγανισμένες πατάτες. Το προτιμήσαμε medium και ήταν γενικά εντάξει.

Picanha (300 gr. στα 18,00), μπριζόλα βραζιλιάνικης κοπής (τμήμα μεταξύ κόντρα και κιλότο), συνοδεία σος αγιολί (μαγιονέζα και σκόρδο), σε χωριστό μπολάκι μέσα στο πιάτο. Το κρέας ήρθε τεμαχισμένο και ήταν νόστιμο και ζουμερό!

Κλείσαμε με ένα γλυκό Vezouvios (6,50), ουσιαστικά πρόκειται για σουφλέ σοκολάτας για δύο άτομα, που είχε ζάχαρη άχνη και συνοδεύονταν από δυο μπάλες παγωτό βανίλια και άφθονο τριμμένο μπισκότο. Το βρήκαμε μάλλον βιιομηχανοποιημένογια το κλείσιμο ενός μάλλον ικανοποιητικού δείπνου...

Ήπιαμε εμφιαλωμένο νερό (1,50), ένα ποτήρι κόκκινο κρασί Chianti Peppoli Classico 2015 (9,00) από την Τοσκάνη, και μια μπύρα Voreia καπνιστή (6,50) 7% αλκοόλ, που μας τη σερβίρισαν σε ανάλογο ποτήρι της εταιρίας!

Στο τέλος, μας κέρασαν δύο σφηνάκια μαστίχας.

Ενδείκνυται για μια χαλαρή βραδινή έξοδο με γαστρονομικές εκπλήξεις!

26 Ιαν 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

To εστιατόριο ΙΤ στην οδό Σκουφά στο Κολωνάκι μάς δόθηκε η ευκαιρία να το επισκεφθούμε εντελώς τυχαία μια Παρασκευή βράδυ (11-1) που έβρεχε καταρρακτωδώς και βρήκαμε κατά τύχη θέση για να παρκάρουμε ακριβώς απέξω, πηγαίνοντας θέατρο!

Το ΙΤ μπορείτε να το ερμηνεύσετε είτε ως το τρίτο πρόσωπο της προσωπικής αντωνυμίας στα αγγλικά, που σημαίνει αυτό, είτε ως την ομόηχη επίσης αγγλική λέξη eat (! ), ή όπως ο καθένας μας κρίνει...
Με το που μπήκαμε στον μικρό εσωτερικό του χώρο, γύρω στις 23.30, ακούσαμε ελληνική μουσική δεκαετιών '60 και 70 σε υψηλή ένταση, που στη συνέχεια εναλλάσσονταν με γνωστά ακούσματα ξένης ποπ. Η λιτή αίθουσα είχε απλά τραπέζια και καναπέδες με μαξιλάρια, καθώς και μικρό μπαράκι. Στον μικρό εξωτερικό χώρο στη Σκουφά υπάρχουν επίσης λίγα τραπεζάκια και σόμπες-μανιτάρια για τους χειμερινούς μήνες. Στα τραπέζια υπήρχαν στρογγυλά γλαστράκια και κηροπήγια.
Οι τουαλέτες βρίσκονται στο υπόγειο και λόγω προχωρημένης ώρας ήταν αφρόντιστες, με τα χαρτιά να ξεχειλίζουν στους κάδους, κ. λπ.
Η εξυπηρέτηση ήταν ικανοποιητική, από τρία ευγενικά νεαρά παιδιά.

Το ΙΤ φημίζεται για το Κυριακάτικο brunch με ποικιλίες αυγών κ. λπ., σε τιμές από 7-11,00 τα περισσότερα. Εξάλλου, σερβίρουν πρωινά, ενδιαφέροντες χυμούς, cocktails, αναψυκτικά και αφεψήματα.

Από τον βραδινό κατάλογο επιλέξαμε τα εξής:

Σαλάτα Νισουάζ με φασολάκια, πατάτες, φέτες αυγού, καλαμπόκι, πιπεριά, κάππαρη, μαύρες ελιές, λίγη ρόκα, καθώς και σος βινεγκρέτ μουστάρδας, με φιλέτο φρέσκου τόνου (16,00). Η συγκεκριμένη σαλάτα σερβιρίστηκε μέσα σε βαθύ λευκό πιάτο, και ήταν χορταστική σαν μερίδα.
Ελληνική πίτα με λίγο μοσχαράκι και flakes γραβιέρας (7,00). Πρόκειται για οκτώ μικρά κομμάτια πίτας πάνω σε ξύλινο δίσκο, διακοσμημένα με σταγόνες γιαουρτιού και ρόκα. Η γεύση της ήταν μετριότατη.
Ταρτάρ τόνου με αχλάδι, ψητό παντζάρι, παπαρουνόσπορο, βινεγκρέτ και τζίντζερ (13,00). Ήρθε σε σχήμα λοφίσκου σε βυσσινί χρώμα (από το παντζάρι ), με ένα τσουλούφι ρόκας, μέσα σε ένα βαθύ πιάτο και ήταν ουδέτερης γεύσης και ενδεχόμενα προετοιμασμένο αρκετή ώρα πριν...

Στην αρχή έφεραν στικς καλαμποκιού μέσα σε μπολ, με σος από τυρί κατίκι, λάδι και ίχνη τρούφας. Έρχεται νερό βρύσης σε μπουκάλι με την επωνυμία τους.

Ό, τι δοκιμάσαμε ήταν μέτριο και flat. Επιφυλάσσομαι, ίσως, προσεχώς για τα γνωστά bruch τους. Προς το παρόν, ίσως προτείνω το ΙΤ για κάποιο ποτό, καφέ και σνακ...

16 Ιαν 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
26-36

Όπως φαίνεται η ευρύτερη περιοχή του Χαλανδρίου έχει εξελιχθεί σε τεράστιο γαστρονομικό προορισμό. Μάλιστα, οι ιταλικές προτάσεις κατέχουν τα ηνία της γεύσης.... Μια νέα αξιόλογη άφιξη λίγων μηνών αποτελεί το Ιταλικό "Lollo's" με ιδιαίτερη έμφαση στην Pinsa Romana, την pizza που γίνεται pinsa, αφού παραπέμπει στην αρχαία Ρωμαϊκή παράδοση και δίνει έμφαση στην ιδιόμορφη light φαρίνα (ζύμη) από σιτάρι, ρύζι, σόγια και κυρίως λιγότερο νερό και αλάτι, στις σωστές αναλογίες και ωρίμανση! Πρωτοπόρος στην παραγωγή είναι το ειδικό αλεύρι Di Marco του πρωτοπόρου Corrado di Marco, που η τεράστια ανοιχτή κουζίνα του " Lollo's" σίγουρα θα θυμίζει κάτι από το εργαστήριο του παραπάνω Οίκου στη γείτονα χώρα! Ουσιαστικά, όσον αφορά τη γεύση δεν νομίζω ότι θα καταλάβετε τη διαφορά από την συνηθισμένη πίτσα, εκτός εάν είστε πινσαδόροι από κούνια!! Επιπλέον, για την σωστή εκτέλεση της πίτσας κάπου πληροφορήθηκα ότι έχει έρθει ειδικός ξυλόφουρνος από την Ιταλία!!
Το πρώτο πράγμα που παρατήρησα στον εσωτερικό χώρο είναι η εντυπωσιακή ημιανοιχτή κουζίνα με τα διαφανή τζαμάκια, όπου το προσωπικό με τις στολές του εργάζεται επιδεικνύοντας ζηλευτή προσήλωση.! Δίπλα από την κουζίνα, βρίσκονται ράφια με ποτήρια και μπουκάλια κρασί, ένα σημείο που συναντάς σε κάποια παραδοσιακή τρατορία. Ο υπόλοιπος χώρος αποπνέει κάτι το πολύ ευχάριστο: χρωματιστά τραπέζια και καθίσματα, λίγες ορχιδέες, ωραίος φωτισμός, πολλά παράθυρα περιμετρικά του χώρου, κομμάτια του χώρου με λευκούς σαγρέ τοίχους και περιποιημένες τουαλέτες στον ισόγειο ενιαίο χώρο! Υπάρχουν και λίγα τραπέζια στον εξωτερικό χώρο, δίπλα στην είσοδο, όπου θερμαίνονται με μανιτάρια (όπως και τμήμα του εσωτερικού χώρου). Σίγουρα το καλοκαίρι την παράσταση θα κλέψει ο εξωτερικός χώρος που, αν και κομμάτι του βρίσκεται επί της Εθν. Αντιστάσεως, έχει πολλές δυνατότητες αξιοποίησης. Το εστιατόριο στεγάζεται σε μία παλιά λευκή και ημικυκλική μονοκατοικία που έχει πραγματικά μεταμορφωθεί με απλό και φίνο γούστο!! Ευτυχώς και επιτυχώς, η Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση περιοριζόταν σε λίγες κρεμαστές μπάλες και στην επένδυση με φωτάκια κάποιων κορμών δένδρων.
To Lollo's εδώ και περίπου δέκα χρόνια περιποιείται με επιτυχία τους επισκέπτες του στην Χώρα της Αντιπάρου και αποτελεί το δημιούργημα ενός ζευγαριού Ιταλών. Τους συναντήσαμε στο εστιατόριο, καθώς η ευγενέστατη οικοδέσποινα πήρε την παραγγελία μας. Ο σύζυγος επέβλεπε την κουζίνα. Εκεί βρισκόταν και οι δύο Έλληνες΄ συνεργάτες τους που έχουν κατά κάποιο τρόπο αναλάβει την αθηναϊκή πρωτοβουλία. Ο ένας μάλιστα
( ο άνδρας ) ρωτούσε με μεγάλο ενδιαφέρον τις εντυπώσεις των πελατών!!
Θα έλεγα ότι σταθήκαμε τυχεροί για τους εξής δύο λόγους: Παρά το γεγονός ότι δεν είχαμε κάνει κράτηση, Σάββατο 05.01, βράδυ, βρήκαμε, σε ένα κατάμεστο εστιατόριο, για δύο περίπου ώρες κάποια θέση. Η δεύτερη τύχη, για τα δικά μου τουλάχιστον γούστα, είναι ότι αυτή η θέση βρισκόταν στο μεγάλο γρανιτένιο μοναστηριακό τραπέζι, ή τραπέζι της επικοινωνίας, στο βάθος του χώρου δεξιά!! Βρισκόμασταν σε απόσταση αναπνοής από διάφορους θαμώνες. 'Ολοι μαζί αφουγκραζόμασταν ο ένας τον άλλο με επίκεντρο τα πιάτα που σερβίρονταν, σαν μια περιχαρής συντροφιά συνδαιτυμόνων!!
Δοκιμάσαμε τα εξής:
Σαλάτα με σολομό και αβοκάντο (15,00), πλούσια σαλάτα με μπόλικο σολομό και αρκετά κομμάτια αβοκάντο πάνω σε μπόλικη ρόκα. Επιτέλους, μια "τίμια" σαλάτα, που ότι γράφει ο κατάλογος το περιλαμβάνει και το πιάτο!!
Pinsa Lollo's (15,00), πίτσα που ανήκει στις Gourmet πίτσες και περιλαμβάνει μοτσαρέλα, χτυπητό αυγό πεκορίνο ρομάνο και μαύρο πιπέρι και κρέας τύπου μπέικον. Πρόκειται, όπως συμβαίνει με τις περισσότερες pinse, για ένα σχεδόν οβάλ σχήμα πίτσας με πολύ λεπτή ζύμη, χωρισμένο σε τέσσερα μεγάλα κομμάτια, σχεδόν τετράγωνα. Πραγματικά, από την πρώτη μπουκιά, εκτιμήσαμε την δουλειά της κουζίνας καθώς επρόκειτο για καταπληκτική γεύση!!
Εδώ να αναφέρω ότι οι πίτσες διακρίνονται σε Gourmet ( ΕΥΡΩ 15 -19,00), Rosse (12-16,00), Bianche (12-16,00), Picante (9-15,00) και Vegane (9-15,00).
Υπάρχουν και διάφορα επιπλέον υλικά που μπορούν να προστεθούν και αναφέρονται στο κάτω μέρος του καταλόγου (1-12,00).

Τonnarelli με γκοργκοντζόλα, καρύδια και παρμεζάνα (14,00), παραδοσιακά ζυμαρικά από το Λάτσιο, τα οποία μοιάζουν με πλακουτσοτά σπαγγέτι και είχαν ετοιμαστεί άψογα, σερβιρισμένα σε βαθύ λευκό πιάτο. Τα ζυμαρικά αυτά ανήκουν στην Pasta Fresca του εστιατορίου. Σερβίρεται επίσης: Pasta, Pasta secca και Pasta per Bambini!!

Ο κατάλογος είναι αρκετά επεξηγηματικός όσον αφορά τα υλικά των πιάτων. Επιπλέον, αναφέρεται αναλυτικά στα χαρακτηριστικά αλλαντικών και τυριών, καθώς και στη σημασία που έχουν για το εστιατόριο οι φρέσκιες πρώτες ύλες!

Μας χάλασε κάπως η απουσία κάποιου σουπλά στο τραπέζι, καθώς πολλές φορές ήρθαμε σε αμηχανία με το τι θα κάνουμε τις λερωμένες πετσέτες μας ( που δίδονταν με φειδώ ), πόσο μάλλον όταν ακριβώς δίπλα μας βρίσκονταν άλλοι άνθρωποι!!!

Ήπιαμε κρασί Ροζέ Γέννεσις Κεχρή, σε ποτήρι (9,00/έκαστο). Τέλειο κρασί που εναρμονίστηκε άψογα με το φαγητό μας!
Συναντάμε στον κατάλογο αξιόλογες οινικές προτάσεις από Ιταλικά και Ελληνικά κρασιά. Κάποιο π. χ κόκκινο Chianti Superiore θα σας στοιχίσει ΕΥΡΩ 22,00 και θεωρώ ότι θα ταιριάζει με κάποια "κόκκινη" πίνσα αλλά και με την λιτή Ρωμαϊκή και λαϊκή παράδοση αυτού του εδέσματος...

Από τα γλυκά δοκιμάσαμε ένα προφιτερόλ (7,00), σερβιρισμένο σε λευκό βαθύ πιάτο ( μεγάλη ποσότητα ) έμοιαζε ιδιαίτερα ελκυστικό. Ωστόσο, η γεύση ήταν πολύ μέτρια και μόνο και μόνο για αυτό το γλυκό το τεσσάρι που θα έδινα στη γεύση έγινε τρία!!! Εν ολίγοις, το γλυκό ήταν πολύ κατώτερο της ποιότητας των φαγητών...

Στο τέλος μας κέρασαν νοστιμότατο λιμοντσέλο!
Ταπεινή μου πρόταση είναι να ξεφύγουν από το τόσο passe κέρασμα του λιμοντσέλο και να βρουν κάτι (γλυκό ή ποτό ) πιο πρωτότυπο, ισότιμο των γεύσεων και της φινέτας του χώρου!

Ο λογαριασμός έρχεται σε κουτάκι - βιβλίο!

Οι εραστές του Ιταλικού φαγητού θεωρώ ότι θα ικανοποιηθούν στο έπακρο από τις φίνες γεύσεις του "Lollo's". Ταυτόχρονα, το περιβάλλον σίγουρα θα τους κερδίσει!!

11 Ιαν 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
37-49

Το εορταστικό κλίμα συνεχίζεται.....
Απογευματινή επίσκεψη στο " Zurbaran " στο Κολωνάκι. Μέρος που κάτι θυμίζει από τις παλιές δόξες της περιοχής στον χώρο της διασκέδασης και όχι απαραίτητα της εστίασης. Ουσιαστικά πρόκειται για Cafe - Restaurant, κυρίως μέχρι το βράδυ, όπου τα τραπέζια του φαγητού επικοινωνούν άμεσα με εκείνα του καφέ.... Επιπλέον, υπάρχει και χώρος φαγητού στον πρώτο όροφο. Το μέρος αυτό δανείστηκε την ονομασία του από τον Ισπανό ζωγράφο Ζurbaran.
Όσον αφορά τους σεφ και τους sous chefs, κάπου η θέση τους στον χώρο μας μπέρδεψε. Είναι γεγονός ότι τελευταία το μενού επιμελείται ο ταλαντούχος Γιάννης Λουκάκος με head chef τον Δημήτρη Μαρδάκη και σίγουρα pastry chef τον Μπάμπη Ζιμπίλη! Δυστυχώς, δεν συναντήσαμε κάποιον από τους δημιουργούς στον χώρο ( αν και απόγευμα ). Βέβαια η κουζίνα κινείται σε πολύ καλά επίπεδα και σχεδόν όλα τα πιάτα μας φάνηκαν πολύ καλά μαγειρεμένα, διέθεταν φαντασία και ήταν πολύ ωραία παρουσιασμένα.
Επισκεφθήκαμε το "Zurbaran" απόγευμα της 30.12, ύστερα από τις βόλτες μας στο κέντρο. Λόγω των ημερών το κλίμα που επικρατούσε ήταν πολύ χαρούμενο με λάμψη και ευχάριστη οχλαγωγία. Χριστουγεννιάτικα φωτάκια σε λευκό - πράσινο στόλιζαν το μέρος μπροστά από την είσοδο και κατά μήκος του μεγάλου -μακρόστενου μπαρ, που θεωρώ και το καταλληλότερο μέρος για κάποιο ποτό αφού ταιριάζει φανταστικά με το κοσμοπολίτικο ύφος του εστιατορίου. Ο στολισμός συνεχιζόταν και στο "πράσινο" υπερθέαμα, υπερυψωμένο τμήμα του εστιατορίου στο βάθος, σαν να κάναμε Χριστούγεννα στην ζούγκλα!!! Εκεί συναντήσαμε και τα πολλά - εντυπωσιακά καφετοπορτοκαλί φωτισμένα άνθη!
Τα έπιπλα θυμίζουν έντονα 70'ς, κυρίως οι πολύχρωμες πολυθρονίτσες γύρω από τα τραπέζια. Γενικά, ελκυστικό διακοσμητικό στοιχείο αποτελεί ο συνδυασμός vintage, κλασικών και μοντέρνων στοιχείων. Μάλιστα, το ενδιαφέρον μου τράβηξε ο φωτισμός καθώς και η διάταξη των φώτων στο εσωτερικό. Ωστόσο, μειονεκτικό βρήκα τον φωτισμό στα WC στο υπόγειο εκεί όπου κυριαρχεί το μαύρο χρώμα. Μάλιστα, οι τουαλέτες, κρίνοντας από το status του εστιατορίου, ήταν σε κακή κατάσταση. Κάλλιστα θα μπορούσαν να έχουν εκεί έναν μόνιμο άνθρωπο, απορώ πως σε μια τέτοια επένδυση δεν έχει προβλεφθεί κάτι τέτοιο ???
H μουσική επένδυση του χώρου επιτείνει την ήδη γοητευτική αύρα του!
Παρόλο που δεν είχαμε κάνει κράτηση, ο ευγενικός και φινετσάτος νεαρός κύριος της υποδοχής μας εξυπηρέτησε άμεσα. Το προσωπικό γενικότερα είναι πολυπληθές με άριστη γνώση των πιάτων που σερβίρονται!! Επιπλέον, συγχαρητήρια στην διεύθυνση για την ηλεκτρονική ανάρτηση των ποτών, μενού και brunch. Αναφέρονται και οι τιμές!!
Λόγω της ώρας (γύρω στις 17:00) παραγγείλαμε από το μεσημεριανό μενού το οποίο σε αρκετά σημεία συγκλίνει με το βραδινό.
Διαλέξαμε τα εξής πιάτα:
"Αθηναϊκή' μαγιονέζα από μάγουλα σφυρίδας με λαχανικά και βότανα (16,00), καταπληκτικό πιάτο εξαιρετικής νοστιμιάς. Το ψάρι, ευτυχώς, ήταν γευστικά ορατό και το έδεσμα, με πυκνή γεύση, διακοσμούνταν με αρκετές φέτες αγγουριού, ραπανάκι και φύλλα από κόκκινο λάχανο!
Σπαγγέτι Cacio Pepe (τυρί-πιπέρι), με τυρί πεκορίνο, πιπέρι και λίγα γραμμάρια ( 15γρ. ) φρέσκιας τρούφας μανιταριών. Γνώριμη ιταλική συνταγή, άψογα εκτελεσμένη, με μεγάλα καφετί κομμάτια τρούφας πάνω από την πάστα! Από τις λίγες φορές που τρως αυτό που διαβάζεις στον κατάλογο, ιδιαίτερα σε τέτοιου είδους κοζίνα...
Royal Black Angus Burger ( 17,00), σερβίρεται σε στρογγυλό ξύλινο δίσκο και συνοδεύεται από μπολάκι με προκάτ πατάτες τηγανιτές και μικρό ασημί μπολάκι με μαγιονέζα. Το μπιφτέκι, πέρα από το μαρούλι και την στρογγυλή φέτα ντομάτας, σκεπαζόταν από παχύρευστη λευκή σος που δεν ήταν της αρεσκείας μου. Το παραγγείλαμε medium και θα έλεγα ότι το συγκεκριμένο ήταν το πιο αδύναμο γευστικά πιάτο.
Κλείσαμε με ένα γλυκό σοκολάτας " Chocolate Collection " (10,00). Πρόκειται για ένα τραγανό στρογγυλό έδεσμα σοκολάτας μπίτερ με σταγόνες λευκής κρέμας και πασπαλισμένη σοκολάτα τριγύρω του που διακοσμούσε τέλεια το πιάτο!! Τέλεια εκτέλεση, τέλεια γεύση!!

Στην αρχή ήρθε εμφιαλωμένο νερό (2,00) και καλαθάκι με φέτες φρεσκότατου ψωμιού συν πεντανόστιμες και μπόλικες σκούρες ελιές πάνω σε κίτρινη σος (2,00)!!

Τελειώσαμε το φαγητό μας με καφέ espresso (2,50)

Μια καλή επιλογή που συμπλήρωσε επάξια την χαρούμενη, λόγω των ημερών, διάθεσή μας!

09 Ιαν 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
37-49

To " BALTHAZAR " εδώ και τόσες δεκαετίες έχει γράψει τη δική του ιστορία στον χώρο της διασκέδασης και της εστίασης, σημείο αναφοράς κάθε Bon Viveur ιδιαίτερα κατά τα 80'ς και 90's. Η αύρα του χώρου παραμένει το ίδιο ελκυστική και κατανυκτική, σε σημείο που η κουζίνα καθαυτή δεν σε απασχολεί άμεσα. Ένα fancy κοκτέιλ, ίσως και κάποιο άλλο ποτό, η κεφάτη παρέα και κάτι βασικό για φαγητό άνετα θα μπορούσε να στοιχειοθετήσει μια καταπληκτική έξοδο σε αυτό το μέρος. Εδώ θα ερωτευθείτε, θα χωρίσετε, θα ξαναερωτευθείτε ΑΛΛΑ όλα θα γίνουν με παιχνιδιάρικη διάθεση και PATHOS, όχι χλιαρότητες! @! Μιλώντας περισσότερο διεξοδικά θα πω ότι ο ψηλοτάβανος χώρος με τα σπάνια διακοσμητικά γύψινα των παλιών νεοκλασικών, την αρχοντική είσοδο, τον άριστο πολύχρωμο και χαμηλό φωτισμό, το super glamorous bar, τους εκπληκτικούς πολυελαίους, τα pop ή τα στιβαρά ή τα 70'ς έπιπλα και καθίσματα, το σκούρο ξύλινο πάτωμα, το μαύρο - άσπρο φίνο πλακάκι, οι λυρικοί πίνακες και πολλά πολλά ακόμη φίνα διακοσμητικά στοιχεία μεταφέρουν έστω και νοητά τον επισκέπτη σε άλλες εποχές, εκείνες της ποιοτικής διασκέδασης!! Από κει και πέρα, η μουσική επένδυση του χώρου με all time classic ακούσματα, αν και θα μπορούσε να είναι σε μεγαλύτερη ένταση, "ντύνει" άψογα αυτόν τον μοναδικό χώρο! Ο Χριστουγεννιάτικος στολισμός με σεβασμό στον χώρο ήταν ταυτόχρονα διακριτικός αλλά και με μεγάλες εορταστικές δόσεις ( άλλωστε δεσπόζει μια " αυτοφυής " εορταστική ατμόσφαιρα ) όπως η γεμάτη χριστουγεννιάτικες μπάλες κεντρική και Feng Sui "κόκκινη" είσοδος, οι στολισμένοι με λίγα φωτάκια κορμοί των δένδρων στον κήπο, μερικά κρεμαστά αστέρια στον εσωτερικό χώρο και, τα, αδιάφορα θα έλεγα, χριστουγεννιάτικα ποτηράκια με αναμμένα κεράκια στα τραπέζια. Από τις δύο μεγάλες αίθουσες, την επόμενη φορά θα προτιμούσα να καθίσω σε εκείνη των μη καπνιστών, που την βρήκα πιο cozy.... Εδώ θα πρέπει να αναφέρω ότι ο εξαερισμός στην αίθουσα των καπνιστών είναι επαρκής.
Ένα άλλο σημείο που σε κερδίζει στην συνολική φυσιογνωμία του χώρου είναι η αξιοπρεπής κίνηση της εμφάνισης του μενού και των ποτών στην ιστοσελίδα του εστιατορίου, καθώς και η παρουσία του ίδιου του Σεφ στον χώρο ( όχι σαν εκείνους τους δημοσχιετίστες Σεφ που ατυχώς μόνο κατ' όνομα πλαισιώνουν μια κουζίνα )! Καιρός να ακολουθήσουν και άλλοι, οι οποίοι αφού στήσουν έναν χώρο και διατυμπανίσουν τις περγαμηνές τους στα ΜΜΕ, πολύ αργότερα θυμούνται την προβολή του χώρου και του μενού τους στο διαδίκτυο!!!!

Από την άλλη πλευρά, οφείλω να μνημονεύσω και τα κακώς κείμενα, όπως η περιπετειώδης κράτηση μέσω τηλεφώνου, μην αφήσετε λοιπόν μήνυμα γιατί ποτέ δεν θα σας καλέσουν..... Θα επιμείνετε και πιστεύω ότι θα τα καταφέρετε τελικά!!
Επιπλέον, άσχημη εντύπωση μου έκανε το γεγονός ότι οι τουαλέτες στο υπόγειο κάπου συνορεύουν με την κουζίνα, σε σημείο που σε ώρες αιχμής εκείνοι που μπαινοβγάινουν στις τουαλέτες να συγκρούονται με τα γκαρσόνια και με τους δίσκους των φαγητών!!

Σημερινός Σεφ στον χώρο είναι ο ταλαντούχος Κύπριος Χριστόφορος Πέσκιας!
Τα πιάτα είναι γκουρμετομαμαδίστικα και διακοσμημένα με γούστο και δημιουργική έμπνευση. Ωστόσο, ό, τι και αν δοκιμάσαμε μας φάνηκε ιδιαίτερα λιπαρό, σε σημείο που μετά από δύο με τρεις μπουκιές να λιγωθούμε υπερβολικά!!
Το προσωπικό γνώριζε τα πάντα γύρω από τα πιάτα και ήταν εντελώς επαγγελματικό και ευγενικό!!

Επισκεφθήκαμε το "BALTHAZAR" στις 29.12, στην καρδιά των γιορτών και, αν εξαιρέσεις τις μέτριες για τον πολύπαθο οισοφάγο μας γεύσεις, περάσαμε υπέροχα. Την επόμενη φορά θα δοκιμάσουμε κάτι ελαφρύ από τον κατάλογο με τα sushi συνοδεία ποτού ή θα αποπειραθούμε να παραγγείλουμε κάτι διαφορετικό από το κυρίως μενού.

Παραγγείλαμε τα εξής:
Dumplings με σολομό και σέσκουλα φρικασέ (15,00). Είναι η μοντέρνα εκδοχή των ντάμπλινγκς που σερβίρονται σαν ντολμάδες περίπου στο πιάτο. Το πιάτο αυτό είχε τέσσερα μεγάλα dumplings, που στην κυριολεξία κολυμπούσαν στην κίτρινη σάλτσα μαζί με λίγα φύλλα από σέσκουλο. Δυστυχώς αν και υπήρχε η αίσθηση του σολομού, το πιάτο γινόταν, καθότι λιπαρό και αυτό το ψάρι, αρκετά βαρύ για ορεκτικό.
Κεφαλονίτικη κιμαδόπιτα (15,00 ) με μοσχάρι tartare ανάμεσα σε δύο φύλλα κρούστας, πάνω σε ρύζι για sushi. Φανταστική παρουσίαση καθώς το έδεσμα σερβίρεται σε βεραμάν - vintage ορθογώνιο πιάτο με δύο πράσινα φυλλαράκια και δύο μεστές πινελιές κόκκινης σος. Πρόκειται για τέσσερα τετράγωνα κομμάτια τραγανής πίτας ευφάνταστης γαστρονομίας, που ίσως θα έπρεπε τα υλικά του και ιδιαίτερα το ταρτάρ να ήταν περισσότερο εμφανή, με λιγότερη σος. Το "ελαφρύ" ρύζι του σούσι και το ¨"εύθραυστο" ταρτάρ δεν νομίζω ότι ταίριαξαν με την συγκεκριμένη σος τόσο σε ποσότητα όσο και σε ποιότητα.
Κανελόνι με κατσικίσιο στιφάδο " risotto καρότο - γλυκάνισο " και σάλτσα ξυδιού (19,00). Περισσότερο πληθωρικό και από τις καμπύλες της Jennifer Lopez αλλά όχι τόσο sexy... καθώς έδινε την εντύπωση χυλού (μικρά κομματάκια κρέατος) και η τόση πολύ σος θύμιζε κάτι από κουζίνα του Τσελεμεντέ... Τα δύο κανελόνια στέκονταν πάνω από το στιφάδο αυτό και διακοσμούνταν από κιτρινoπορτοκαλί κομμάτια, μάλλον flakes. Δεν μας κέρδισε ούτε η παρουσίαση μήτε η γεύση...
Carpaccio Λαβράκι με αχινό, αυγοτάραχο, passion fruit, ελαιόλαδο και ψημένο ψωμί (22,00). Παρουσίαση για φωτογράφηση περιοδικού αλλά γεύση ανάλογη των προηγούμενων περιγραφόμενων πιάτων. Δύο μεγάλα κομμάτια ψαριού παναρισμένα, το ένα πάνω στο άλλο, και όλα τα υπόλοιπα υλικά στην βάση, πάνω σε λευκή σος!! Διακόσμηση πιάτου με σπαράγγι (?). Κατά τα άλλα, νόστιμη επιλογή, όπου τον αχινό και το αυγοτάραχο δεν τα γευτήκαμε όσο θα θέλαμε....

Στην αρχή έρχεται πιάτο με χούμους και υπέροχα μαύρα ψωμιά σε υφασμάτινο λευκό πανέρι (4,00). Το χούμους καλό αλλά χωρίς την πρέπουσα ανατολίτικη ένταση!!

Το εμφιαλωμένο νερό ήρθε αφού ερωτηθήκαμε (3,00).
Στο τέλος μας πρόσφεραν μικρά μελομακάρονα και κουραμπιέδες, από δύο κομμάτια!

Ήπιαμε μπύρα Mc Farland (7,00) και καταπληκτικό κοκτέιλ '' Rose Cloud" (10,00), το οποίο διακοσμούνταν φανταστικά με υποτυπώδες κομμάτι μπανάνας, από καραμέλα marsmallow, και μπόλικο δυόσμο....
Και εδώ το όνειρο τελείωσε...!!

Ωστόσο, αφού φύγει η Σοφία, ο Τηλέμαχος, η Υπατία και ό, τι άλλο μας προκύψει, σκοπεύω να ξαναπάω!!!
Να έχουμε μια υπέροχη χρονιά!!

04 Δεκ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
26-36

To Κηφισιώτικο BUBA θεωρείται ένα πολυσύχναστο στέκι με συνταγές της Άπω Ανατολής. Αποτελεί έργο της οικογένειας Ζουγανέλη που είχε το πάλαι ποτέ το έθνικ Bar Guru στο Μεταξουργείο. Μάλιστα λέγεται ότι η εξ Άπω Ανατολής μαγείρισσα παραμένει η ίδια. Στην ουσία, ενώ σερβίρεται ασιατική κουζίνα, το μέρος αυτό είναι τόσο εξωτικό που θα μπορούσε κάλλιστα να πλαισιώσει ένα σωρό ακόμη μακρινές κουζίνες. Για παράδειγμα, η full elegant εξωτική του ατμόσφαιρα άνετα θα υποστήριζε και πιάτα άλλων πολιτισμών όπως π. χ τα Μεξικάνικα. Θεωρώ ότι ανάμεσα στα λίγα έθνικ εστιατόρια του λεκανοπεδίου το BUBA είναι εκείνο που ξεχωρίζει τόσο γαστρονομικά όσο και αισθητικά. Στεγάζεται σε ένα όμορφο Νεοκλασικό με εντυπωσιακή είσοδο που παραπέμπει άμεσα στην ασιατική του εσωτερική γαστρονομική κουλτούρα. Ο κατάλογος με τα φαγητά είναι μεγάλος και η λίστα με τα κοκταίηλ αρκετά ενδιαφέρουσα. Ο έντονα χρωματισμένος χώρος είναι κατάφυτος με πολλά λαμπιόνια!! Διακοσμείται με άνετους καναπέδες, πολύχρωμα μαξιλάρια, έθνικ μπιμπλό, βαριές κουρτίνες και φίνα χαλιά, μοναδικές ταπετσαρίες και αφίσες με λογότυπα ή σχέδια, όπως εκείνη με τις πολλές λευκές, μικρές πάπιες. Από την άλλη πλευρά, και το πιο απλό πράγμα αποκτά χαρακτήρα εδώ μέσα, όπως το αισθησιακό μπαρ απέναντι από την επιβλητική είσοδο ή ορισμένα απλά καθίσματα που, με τον χρωματισμό τους ή κάτω από τον εκπληκτικό, ολίγον σκοτεινό, φωτισμό του χώρου, γίνονται ξεχωριστά.. Τα ξύλινα τραπέζια (ξεχωρίζουν ορισμένα υπερυψωμένα ), με τα κεράκια, τα εκπληκτικά σερβίτσια, τα vintage ποτήρια και τα χρωματιστά σουπλά, είναι κατά κάποιο τρόπο σκαλιστά σε διάφορες αποχρώσεις, με πιο έντονη την απόχρωση του πορτοκαλοκαφέ!! Όπου κι αν ρίξετε το βλέμμα σας σίγουρα κάτι θα σας εντυπωσιάσει ευχάριστα. Ακούγεται εκλεκτή πολυποίκιλη μουσική (pop, latin, jazz ) που ντύνει ευχάριστα το εξίσου εκλεκτό περιβάλλον...!! Στο συγκεκριμένο εστιατόριο, αξίζει να κάνουμε μνεία και των boutique τουαλετών στο υπόγειο, με τον "βαρύ" κλασικό προθάλαμο και τις κλασάτες καφετιές μαρμάρινες γούρνες.
Επισκεφθήκαμε το BUBA καθημερινή 15.11, βράδυ. Δοκιμάσαμε τα εξής:
Στην αρχή μας πρότειναν (εκτός καταλόγου ) να δοκιμάσουμε Bao Bun με πάπια (5,00/τεμ. ), σερβιρισμένα σε εκπληκτικό μακρόστενο πιάτο, πάνω σε ρυζόχαρτο. Πλούσια γεύση, καλοαχνισμένα ψωμάκια, ζουμερό κρέας με γαρνιτούρα λευκό λάχανο και γλυκόπικρη κόκκινη σος. Στη συνέχεια παραγγείλαμε την Chicken Noodle Soup (9,00), με νουντλς, λαχανικά και κοτόπουλο. Το πιάτο της μεστής και υπέροχης αυτής σούπας είναι σαν ζωγραφιά, καθώς τα λαχανικά βρίσκονται επάνω και σχηματίζουν μια εξωτική σύνθεση όμοια του ύφους του χώρου. Συνοδεύεται από μικρότερο πιατάκι με μικρές πράσινες πιπεριές και μια ντοματούλα. Και τα δύο πιάτα σερβίρονται πάνω σε ξύλινο στρογγυλό δίσκο! Τα Dumblings με χοιρινό, κόλιανδρο, φιστίκι και κρεμμύδι (10,00) ήταν εξαιρετικά! Σερβίρονται ( 7-8 τεμ. ) σε κανονικό πιάτο (όχι σε καλαθάκι ) με πολύ σως και μπόλικο μαϊντανό! Η κλασική Πάπια Πεκίνου (17,00) ήταν αρκετά τραγανή ( ίσως περισσότερο απ' όσο θα έπρεπε ) και πλούσια σε γεύση. Γαρνίρεται με καρότο, λάχανο και αγγούρι σε στικς. Συνοδεύεται από πιατάκι με hoisin sauce και μπαμπού καλαθάκι με τις γνώριμες πιτούλες. Το δεύτερο κυρίως ήταν το Bun Cha (14,00). Πρόκειται για νόστιμο και ιδιαίτερο πιάτο με νουντλς ρυζιού με βιετναμέζικα καραμελωμένα χοιρινά κεφτεδάκια, διάφορα αρωματικά, φύτρες, φασόλια, καρότο, αγγούρι και φέτα λάιμ. Το ανακάτεψαν μπροστά μας. Τα νουντλς είναι σε θερμοκρασία δωματίου και το κρέας λίγο ζεστό... Το πιάτο συνοδεύεται από ένα άλλο μικρότερο με λαχανικά τουρσί! Κλείσαμε με μια περίφημη τάρτα σοκολάτα (6,00), τριγωνικό κομμάτι με τρίμμα σοκολάτας γύρω από τη μύτη του γλυκού και μπουκίτσα τζίντζερ στην άκρη του πιάτου!
Παραγγείλαμε εμφιαλωμένο αφού ερωτηθήκαμε προηγουμένως (δεν χρεώθηκε ).
Ήπιαμε ποτήρι κρασί Blanc de Gris (Tσέλεπος) στα 6,00 και ένα κοκταίηλ Fat Burner (από τα Low Calories ) στα 9,00!!
Από πιάτα ημέρας υπήρχαν τα εξής: Σαλάτα παπάγια (14,00), κρέας Cafe de Paris (25,00) και ψάρι Σφυρίδα σε φρέσκο βασιλικό και γάλα καρύδας...!
Χρειάζεται οπωσδήποτε έγκαιρη κράτηση, ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα!

30 Νοε 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Στην πολύβουη και trendy οδό Αρχελάου στο Παγκράτι στεγάζεται εδώ και μερικούς μήνες το Ιταλικό εστοατόριο Santa Lucia. Το εστιατόριο λειτουργούσε παλαιότερα ως ηλεκτρολογείο και κάτι από εκείνες τις εποχές έχει μείνει όσον αφορά την αισθητική του χώρου. Αναφέρομαι στο παλαιού τύπου μωσαϊκό στο δάπεδο, όπως και στα κυρίως κουφώματα του εστιατορίου. Εν συντομία, θα προσθέσω ότι ο ψηλοτάβανος χώρος έχει μια απλότητα που συμβαδίζει με τις απαιτήσεις μιας χαλαρής εξόδου. Τα απλά ξύλινα τραπέζια με καρέκλες διαφόρων ρυθμών, το παλιό ψυγείο και η ανοιχτή κουζίνα έχουν μια απέραντη οικειότητα που "στολίζεται" από vintage και μαμαδίστικα σερβίτσια. Το όλο τοπίο συνδυάζεται με αξιοπρεπή κουζίνα που ιδιαίτερα για τους πιο κοντινούς αποτελεί πολύ καλή πρόταση, αρκεί να μην τους τύχει αυτό το δυσάρεστο συμβάν που έτυχε σε εμάς.....

Εν ολίγοις, ΠΑΓΩΣΑΜΕ!!! Επισκεφθήκαμε το Santa Lucia το βράδυ του Σαββάτου 10.11.2018. Αν και η μεγάλη τζαμαρία-είσοδος της πρόσοψης ήταν ορθάνοιχτη, κανείς δεν φρόντισε να θερμάνει τον εσωτερικό χώρο. Παρόλο που το ζητήσαμε τρεις φορές (βλέποντας το κλειστό a/c σε απόσταση βολής )!! Τελικά μας ζέσταναν τα αχνιστά φαγητά μας, αφού έκλεισαν τις πόρτες όταν πλέον δεν το χρειαζόμασταν.... Μόνο και μόνο για τον λόγο αυτό θα δίσταζα πάρα πολύ να ξαναπάω. Προφανώς ξενέρωσα... Βλέπετε, για πολλούς το φαγητό είναι μια συνολική απόλαυση ό, τι και αν σημαίνει αυτό! Από την άλλη πλευρά, δεν θα ήθελα να αποτρέψω τον κόσμο να πάει, γιατί αφενός μπορεί να πρόκειται για τυχαίο γεγονός αφετέρου η κουζίνα έχει κάποια ποιότητα ή τουλάχιστον διαδραματίζεται μια αξιόλογη προσπάθεια εκτέλεσης ιταλικών γνώριμων συνταγών.

Δοκιμάσαμε Μπρεζάολα ως ορεκτικό (9,00), ένα θεατρικό πιάτο ( μάλλον Μπαρόκ ) με τέσσερις μεγάλες φέτες κρέατος, μπόλικη ρόκα και κομμάτια σύκου. Superb!!. To Οσομπούκο της Κυριακής (14,00 ) συνοδεύεται από χοντρά μακαρόνια (θα το προτιμούσα με ριζότο για να είναι περισσότερο παραδοσιακό και ανάλαφρο ). Διακοσμείται με θυμάρι που μάλλον παραπέμπει στη αρωματική σάλτσα Γκρεμολάτα, που συνήθως πλαισιώνει το κρέας. Αν και μαγειρεμένο περίφημα το πιάτο θύμιζε πιο πολύ το παραδοσιακό Κυριακάτικο μοσχαράκι κοκκινιστό! Τα Bucatini Amatriciana (9,00) είναι ένα ακόμα συμπαθητικό πιάτο με χοντρό μακαρόνι, λίγα κομματάκια πανσέτας και φρέσκια τομάτα με διακόσμηση βασιλικού. Τα διάφορα μυρωδικά έρχονται απευθείας στην κουζίνα από το μικρό μποστάνι που θεάται στο παράπλευρο εξωτερικό τμήμα του εστιατορίου, όχι σε αυτό όπου βρίσκονται τα λιγοστά τραπέζια για εκείνους που θέλουν να γευματίσουν έξω.
Ακούγεται ευχάριστη μουσική, Στην αρχή το εμφιαλωμένο έρχεται χωρίς ερώτηση (2,00). Το ψωμί ζητήσαμε να μην το φέρουν και έτσι μας πρόσφεραν μόνο τις λίγες πράσινες ελίτσες που μάλλον το συνοδεύουν.
Μια καλή γαστρονομική πρόταση με αφιλόξενη διάθεση, τουλάχιστον στην περίπτωση μας...

10 Νοε 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
10-16

Με μεγάλη χαρά αποδέχθηκα πρόσκληση για την "Κανέλα", στην καρδιά του Γκαζιού, απόγευμα, στις 07.11.
Η πλειοψηφία των πιάτων μάς άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, ενώ η φιλόξενη και ευχάριστη διάθεση του προσωπικού ήταν διάχυτη.
Ο χώρος έχει διακοσμηθεί με απλό και ανάμεικτο ύφος. Υπάρχει μια σχεδόν ανοιχτή κουζίνα στο βάθος, δύο μικρές αλλά προσεγμένες τουαλέτες πίσω από την κουζίνα, όμορφα κρεμαστά λαμπιόνια που "μειώνουν" την απόσταση από τον ψηλοτάβανο εσωτερικό χώρο, κάποιο παλιό έπιπλο και ένας καθρέφτης και φυσικά τα γνωστά πολύχρωμα μπουκάλια στη βιτρίνα, εκείνη που βρίσκεται επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως!
Τα κρεμ χρώματος ξύλινα τραπέζια είναι στρωμένα με καλής ποιότητας λαδόκολλα και είναι αρκετά περιποιημένα. Τα περισσότερα βρίσκονται στον μεγαλούτσικο εσωτερικό χώρο, ενώ 3-4, στο πεζοδρόμιο, έξω από το εστιατόριο.
Ψυχή του εστιατορίου η κα Λίτσα, έμπειρη και εκλεκτή μαγείρισσα, η οποία τη μέρα που πήγαμε έτυχε να λείπει.
Το μενού είναι μεγάλο και συνήθως υπάρχουν ακόμη και 3-4 πιάτα ημέρας.
Τέσσερα άτομα, παραγγείλαμε τα εξής:

Σαλάτα "Κρητικό". με τέσσερα ολόκληρα κολοκύθια, λεπτές φέτες αβοκάντο και αρκετή τριμμένη κεφαλογραβιέρα. Καλές οι πρώτες ύλες, αλλά το τριμμένο τυρί δεν έκανε το πιάτο να πρωτοτυπήσει και βασικά ούτε που το καταλάβαμε ιδιαίτερα γευστικά (ΕΥΡΩ 7,00).

Χούμους "Κυπριακό", καλοφτιαγμένο έδεσμα με κομματάκια τραγανής αραβικής πίτας γύρω του. Είναι πασπαλισμένο με μπούκοβο και ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρεται με φέτα λεμονιού (6,00).

Mille - Feuille κοτόπουλο στη σχάρα, φέτες κοτόπουλο έχουν τοποθετηθεί η μία πάνω στην άλλη (σαν το γνωστό γλυκό ). Το αρκετά καλό έδεσμα περιλαμβάνει ψητή ντομάτα, ψητό μανούρι και σάλτσα φρέσκου βασιλικού (10,50).

Αρνάκι Γκιούλμπασι, ψημένο στη λαδόκολλα (δημοφιλές πιάτο της "Κανέλας" ) με λαχανικά και κεφαλοτύρι. Εξαιρετικό, πραγματικά έλειωνε στο στόμα μας (10.00).

Χυλοπίτες με κοτόπουλο και κρέμα από λευκά τυριά. Πληθωρικό πιάτο με κομμάτια κοτόπουλου και χυλοπίτες σε σχήμα μισοφέγγαρου. Γαρνίρεται με λίγο μαϊντανό και όχι σχοινόπρασο, όπως αναφέρει ο κατάλογος. Ικανοποιητική γεύση και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερη λιπαρότητα (8,50)

Ρολό κιμά ( πιάτο ημέρας ), γεμιστό με τυρί φέτα και πιπεριά Φλωρίνης. Το συνόδευσα με πουρέ. Συνοδεύεται επίσης από ένα μπολάκι με καυτερή σάλτσα ντομάτας. Το κρέας ( τρία μεγάλα κομμάτια ρολού ) ήταν όμως αρκετά στεγνό και προφανώς όχι άριστα ζυμωμένο.
Ο πουρές ήταν ατυχώς σχεδόν άγευστος! Συγκριτικά με τα υπόλοιπα πιάτα που δοκιμάσαμε, το ρολό ήταν το λιγότερο νόστιμο (9,50)

Αλμυρό Τσιζκέικ (6,90). Το πιάτο αυτό, πέρα από την γαστρονομική του αξία, άνετα βραβεύεται και για την φαντασία του!! Σερβίρεται ένα κόκκινο κομμάτι (λόγω της μαρμελάδας από κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης). Επιπλέον, περιλαμβάνει κρέμα από λευκά τυριά (ανθότυρο, φέτα, μανούρι), καθώς και "μπισκότο" από Κρητικό παξιμάδι. Γαρνίρεται με λίγη ρόκα. Η αδιάκοπη εναλλαγή γλυκού - αλμυρού είναι η μεγαλύτερη κατάκτηση αυτού του φαγητού. Η ειρωνεία είναι ότι για πολλούς αυτή η εναλλαγή είναι και η προτεινόμενη για τα περισσότερα γλυκά!!!

Στην αρχή έρχεται πανέρι με φέτες φρέσκου ψωμιού ολικής άλεσης που συνοδεύονται από νόστιμο ντιπ με γιαούρτι, άνηθο και ταμπάσκο (4,00) και γυάλινη κανάτα με κρύο νερό βρύσης.

Στο τέλος μας κέρασαν αρκετά καλό χαλβά από σιμιγδάλι, πασπαλισμένο με λίγη ζάχαρη άχνη.

Ήπιαμε χύμα λευκό και ξηρό κρασί Νεμέας, το 1lt στα ΕΥΡΩ 8,00.

Η " Κανέλα " είναι ένα πολυσύχναστο στέκι με σπιτικές γεύσεις, καλές τιμές και ζεστή ατμόσφαιρα, που εδώ και χρόνια παραμένει δικαιολογημένα μία δημοφιλής επιλογή!

09 Νοε 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
10-16

Πριν από πολλά χρόνια το πέρασμα μου από την Λουίζης Ριανκούρ στους Αμπελόκηπους αποτελούσε σχεδόν καθημερινή ρουτίνα. Ωστόσο, μέχρι να το ανακαλύψουν τα λαγωνικά του site μας, ποτέ δεν είχα παρατηρήσει το "Λυχνίον". Ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι κάπου εκεί κρυβόταν ένα (και μοναδικό.. ) ταβερνάκι - διαμάντι που πραγματικά σε ξεσηκώνει τόσο με τη σπιτική μαγειρική του όσο και με τη φιλοξενία του, χωρίς πολλά πολλά αλλά με γνήσια και ουσιαστική περιποίηση του πελάτη. Την παράσταση για πολλούς κλέβει το εντυπωσιακό σπέσιαλ μπιφτέκι!!

Όχι βέβαια ότι τα υπόλοιπα πιάτα, κυρίως ή ορεκτικά, υστερούν γευστικά.... Μάλιστα, μετά από κάποια επίσκεψή στο εν λόγω εστιατόριο θα διαπιστώσετε πως η δυσκολία της εύρεσης θέσης παρκαρίσματος θα έχει ξεχαστεί μέσα σε λίγα λεπτά μετά την πρώτη μπουκιά σας! Βέβαια υπάρχει και η στάση Πανόρμου του Μετρό, σε σχετικά κοντινή απόσταση. Κατά συνέπεια, από μια άλλη σκοπιά, το λίγο περπάτημα θα συμβάλει στο κάψιμο αρκετών από τις πολλές θερμίδες των λαίμαργων μπουκιών σας! Διαλέξτε και πάρτε..

Επιπλέον, τολμώ να αφιερώσω στο "Λυχνίον " ένα θεϊκό τραγούδι του πενταγράμμου ( θα μπορούσε να είναι και του Πενταγώνου, ειδικά την σήμερον )........ το: '' Η Ζωή " του Δ. Μπάση.....!! Έτσι λοιπόν, το πρώτο που θα αναρωτηθείτε μόλις αντικρίσετε αυτό το ξεχωριστό μαγέρικο είναι το πώς τη θέση αυτής της παλιάς μονοκατοικίας δεν την έχει πάρει ακόμη κάποια ιδιόκτητη πολυκατοικία ή μία από εκείνες που "σάρωσαν " στην κυριολεξία την Αθήνα μας, και όχι μόνο, με εκείνο τον τραγελαφικό νόμο της αντιπαροχής... που οι συνέπειές του γίνονται ορατές πλέον, τόσο σε κοινωνικό όσο σε οικονομικό και περιβαλλοντικό επίπεδο.

Από κει και πέρα, όταν καθίσετε στις εσωτερικές αίθουσες, θα τσιμπιέστε για τον άκρως λειτουργικό εξαερισμό του χώρου. Και όμως είναι αλήθεια....!! Οι χώροι δεν μυρίζουν μπιτ φαγητίλα....!!!!
Εν συνεχεία, ο άνετος εξωτερικός χώρος, παρόλο που βρίσκεται ανάμεσα σε τόσο τσιμέντο, φαντάζει ιδιαίτερα ζεστός και εξοχικός: αρκετό πράσινο, γλαστράκια, συνηθισμένα τραπέζια ταβέρνας στρωμένα ομοιόμορφα με πεντακάθαρα καρώ τραπεζομάντηλα και χρωματιστά φαναράκια - μπιμπλό.

Φυσικά, από τη πρώτη στιγμή, σε προδιαθέτει θετικά για το τι θα επακολουθήσει η καφετιά κυρίως είσοδος, μια καγκελόπορτα, πάνω στην οποία είναι κρεμασμένο ένα μικρό λευκό ποτιστήρι με λίγα κόκκινα άνθη, καθώς και ο μαυροπίνακας που αναφέρει κάποιο πιάτο ημέρας. Συγκεκριμένα, την 28η Οκτωβρίου το μεσημέρι που επισκεφθήκαμε εμείς το μέρος αναφερόταν ο Μπακαλιάρος Σκορδαλιά...

Ο μεγάλος εσωτερικός χώρος είναι εντελώς απλός με πολλά μπιμπλό, ραφάκια και βιτρίνες με μαγειρικά υλικά και σκεύη, καθρέφτες, λίγα μπουκάλια κρασιών, πολλά καδράκια με λαϊκούς τραγουδιστές και ηθοποιούς από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, καθώς και με εικόνες από την παλιά Αθήνα που φαντάζουν εντελώς εξωπραγματικές σε μας τους νεώτερους. Τα τραπέζια εδώ είναι στρωμένα με χάρτινα τραπεζομάντηλα. Ακόμα, υπάρχει ένα μικρό δωμάτιο, δεξιά της εισόδου ( όπως μπαίνετε ). Εκεί οι τοίχοι είναι γεμάτοι με τις χαρακτηριστικές έγχρωμες διαφημίσεις διαφόρων προϊόντων των δεκαετιών 1950 - 1960. Έντονη είναι η εντελώς ξέγνοιαστη φιγούρα ενός πληθωρικού μουστακαλή μπεκροκαλοφαγά που προφανώς πίνει εις υγείαν της λεύτερης ζωής και των κορόιδων...!

Η μουσική έρχεται από ένα δωμάτιο δίπλα στην εντελώς μακρόστενη και old fashioned τουαλέτα και παραπέμπει στην μουσική επένδυση ταινιών με τον γόη - φτωχόπαιδο του τότε δημοφιλούς μελό ελληνικού κινηματογράφου - Νίκο Ξανθόπουλο.

Ευτυχώς, το μενού δεν είναι μεγάλο. Μας φάνηκε όμως ιδιαίτερα περιεκτικό.

Τρία άτομα, παραγγείλαμε τα εξής:

Μελιτζάνες τηγανιτές (3,50), τέσσερα μεγάλα και πλατιά κομμάτια μελιτζάνες, ελαφριά τηγανισμένες, χωρίς καθόλου περιττή λαδίλα. Επιτέλους!

Κολοκυθοκεφτέδες (4,00), τέσσερις μικροί, ανάλαφροι και αφράτοι κεφτέδες!

Μερίδα Παϊδάκια Αρνίσια (7,50 ), τέσσερα - πέντε μεγαλούτσικα κομμάτια κρέατος που συνοδεύονται από αυθεντικές πατάτες τηγανιτές και φυσικά το απαραίτητο λεμονάκι. Ωστόσο, αυτό το πιάτο ήταν κάπως ξερό καθώς έλειπε η απαραίτητη υγρασία - τρυφεράδα στο αρνάκι και δη παϊδάκι!.

Συκώτι σχάρας (7,00), η φήμη του ιδιοκτήτη - ψήστη φαίνεται πάνω απ' όλα σε αυτό το λιτό και εύθραυστο έδεσμα!! Κρέας που είχε τρυφερή υφή, χωρίς υπερβάσεις στην οσμή του, προφανώς καλομαγειρεμένο και σίγουρα φρεσκότατο!! ΙΩΓΙΑΝΝΗ Βουρ για "Λυχνίον"... Συνοδεύεται και αυτό από λεμονάκι και πατάτες τηγανιτές.

Σπέσιαλ Μπιφτέκι (6,50). Ακριβώς όπως το ακούτε... ΣΠΕΣΙΑΛ! Και εδώ ο ψήστης κάνει θαύματα... Πρόκειται για ένα μεγάλο μπιφτέκι, μη εμφανώς κομμένο στα τέσσερα, ζουμερότατο και πικάντικο. Η αλμυρή γεύση αυτού του αριστουργήματος εξισορροπείται επάξια από την ψιλοκομμένη δροσερή ντομάτα που καλύπτει το μπιφτέκι απ΄άκρη σ΄άκρη!

Στην αρχή έρχονται νερό βρύσης και φρεσκότατες φέτες λευκού ψωμιού.
Στο τέλος προσφέρεται πολύ καλός χαλβάς σιμιγδαλένιος ( όλα τα κομμάτια σερβίρονται μέσα σε ένα και μόνο πιάτο )!

Ήπιαμε 1 μπύρα FIX ξανθιά (3,00 ).

Ο λογαριασμός ήρθε με το συνολικό ποσό, όχι με αναλυτική περιγραφή και χρέωση των φαγητών, ως είθισται.
Το σύνολο ήταν ΕΥΡΩ 33,00.... Υποθέτω λοιπόν ότι το ψωμί χρεώθηκε ΕΥΡΩ 1,50....

Ανυπομονώ να ξαναπάω...!