Loader

PP_TINA

Κριτικές: 265
Μέλος από: Σεπ 2012

Εμφάνιση:

16 Μαι 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Μια καινούργια σχετικά άφιξη στο Χαλάνδρι που όπως έχουμε πει εξελίσσεται σε μεγάλη πιάτσα της ιταλικής γαστρονομίας! Το "Accanto" προσφέρει εκπληκτική πίτσα, πολύ νόστιμα κομματάκια φοκάτσιας, στην αρχή του γεύματος, και καλά γλυκά. Ωστόσο, όσον αφορά την πάστα, θεωρώ ότι χρήζει βελτίωσης, πράγμα που σίγουρα θα γίνει, εάν κρίνω από τα παραπάνω φαγητά αλλά και από την προθυμία του προσωπικού γενικότερα. Επιφυλάσσομαι βέβαια για τα υπόλοιπα πιάτα του μεγάλου καταλόγου!!
Το Ιταλικό αυτό εστιατόριο βρίσκεται επί της Εθνικής Αντιστάσεως στο Χαλάνδρι, εκεί που παλιά ήταν το " Ηomie". Θα το αναγνωρίσετε αμέσως καθώς η εξωτερική του όψη είναι σχεδόν η ίδια.... Εσωτερικά, πάλι δεν άλλαξαν πολλά πράγματα. Συναντάμε έναν τεράστιο χώρο με ξύλινη ψευδοροφή, διάφορα διακοσμητικά μικροαντικείμενα σε ξύλινα ράφια, άνετα και καλοστρωμένα τραπέζια, με ροζ και λευκά υφασμάτινα τραπεζομάνδηλα, και ένα μεγάλο και ορθογώνιο επιβλητικό τραπέζι, με ένα τεράστιο βάζο, σχεδόν κοντά στην είσοδο. Εκεί κοντά, υπάρχει και το μπαρ όπου βρίσκεται ο ξυλόφουρνος, με άτομο το οποίο ασχολείται ειδικά με το ψήσιμο σε αυτόν, που πράγματι κάνει πολλή καλή δουλειά! Καθότι το καλοκαίρι θα κλείσουν, για περίπου δύο μήνες, μας πληροφόρησαν ότι θα λειτουργεί η αίθουσα που καθίσαμε με Α/C. Μια φαρδιά ξύλινη σκάλα οδηγεί στις ευρύχωρες τουαλέτες στον πρώτο όροφο. Οι τουαλέτες είναι εξοπλισμένες με αρωματικά στικς και κρεμοσάπουνα που ήταν, νωρίς μάλιστα μεσημέρι Κυριακής, μισοάδεια!! Γενικά, το "φαινόμενο" αυτό απαντάται συχνά σε τέτοιους χώρους και είναι τόσο απογοητευτικό!!
Σερβίρονται, πέρα από τις σαλάτες, τις πίτσες και τα ζυμαρικά και κρύα ορεκτικά, π. χ σπαράγγια με αυγό, παρμεζάνα και carpaccio, ΕΥΡΩ 11,50 καθώς και κρεατικά πιάτα όπως π. χ Μπέργκερ Black Angus, ΕΥΡΩ 12,00. Παράλληλα, υπάρχει και εκτεταμένη λίστα κρασιών, ιταλικά και ελληνικά, π. χ Castellare Chianti Classico, 34,00 ή Νασιάκου Μαντινεία, Μοσχοφίκερο, 26,00. Ακόμα προσφέρονται ιταλικές και ελληνικές μπύρες στα ΕΥΡΩ 6,00.

Επισκεφθήκαμε το "Αccanto" την Κυριακή 12.05 και δοκιμάσαμε τα εξής πιάτα:

Πίτσα μαργαρίτα (9,50), εκπληκτική με λεπτή ζύμη, οχτώ κομμάτια. Να δώσετε οπωσδήποτε μια ευκαιρία!!!
Κριθαρότο με κοτόπουλο και μανιτάρια σε σάλτσα φρέσκιας και λιαστής ντομάτας (12,50). Θελκτικό στην όψη αλλά, δυστυχώς, άνοστο...
Μαύρες ταλιατέλες με σολομό και πέστο ρόκας (14,50 ), πραγματικά αυτό το πιάτο το περίμενα πως και πως και τελικά με απογοήτευσε. Ενώ ήταν τέλεια παρουσιασμένο, με το πέστο σαν δύο μεγάλες πινελιές, στις δύο πλευρές του πιάτου, και το μπόλικο κουκουνάρι πάνω στα μαύρα ζυμαρικά, δεν με ενθουσίασε. Κυρίως με ξάφνιασε δυσάρεστα ο ψητός σολομός, που αν και φαινόταν καλής ποιότητας, δεν ταίριαζε καθόλου γευστικά με την υπόλοιπη συνταγή. Ίσως, το πιάτο να γινόταν κάπως καλλίτερο με καπνιστό σολομό (?)
Νιόκι αλά καρμπονάρα (13,50), ευφυέστατη ονομασία, πρωτότυπη παρουσίαση ( τα ζυμαρικά ήταν μέσα σε καφετί ζωμό μαζί με μια στρογγυλή ποσότητα ασπραδιού πάνω τους ) αλλά, και πάλι, νοστιμιά δεν υπήρχε.
Όλες οι γεύσεις σερβίρονται σε λευκά βαθιά πιάτα.
Θεωρώ ότι ο Σεφ κάτι πρέπει να διορθώσει ώστε οι γεύσεις των ζυμαρικών να μην είναι τόσο flat. Σκεφθείτε ότι στο πιάτο με το νιόκι δεν αισθανθήκαμε ούτε για μια στιγμή την τόσο γνώριμη γεύση της πατάτας του ζυμαρικού, ούτε καν την μυρωδιά από το ασπράδι του αυγού, που ήταν τόσο ωραία τοποθετημένο μέσα στο πιάτο..!!

Από τα γλυκά, παραγγείλαμε ένα αρκετά καλό Τιραμισού ( 6,00) και ένα ακόμα καλλίτερο γλυκό με την ονομασία " Τριλογία μους Σοκολάτας " (7,00), τρεις μπάλες σοκολάτας με δύο "δάκρυα" λευκής κρέμας και ένα μόκας, κομματάκια σοκολάτας και πολύ.... μεράκι!!

Ήπιαμε χύμα λευκό κρασί, Μαλαγουζιά (5,00/ποτήρι), αρκετά καλή γεύση.

Στην αρχή έρχεται πανέρι με πεντανόστιμα κομμάτια φοκάτσιας (μακρόστενα και τριγωνικά ) καθώς και μπολάκι με μαύρες ελίτσες και λάδι (1,50/άτομο )

Το εμφιαλωμένο νερό έρχεται αμέσως, μάλιστα δεν παραμένει στο τραπέζι αλλά ανανεώνεται από τις παρακείμενες θήκες μπουκαλιών.... (2,00/μπουκάλι)

Στο τέλος μας έφεραν, ως κέρασμα, ένα ωραίο μπουκάλι με εξαιρετικής ποιότητας Λιμοντσέλο, από τα πιο εύγευστα που έχω δοκιμάσει.

Ένα εστιατόριο με ευγενικό προσωπικό που με λίγη προσπάθεια θα μπορούσε κάποια στιγμή να διακριθεί και γαστρονομικά!

15 Μαι 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Το "ΟΜΙΚΡΟΝ" είναι ένα εστιατόριο το οποίο εδώ και πόσα χρόνια αλλάζει Σεφ και γαστρονομικό ύφος με αρκετή επιτυχία. Εδώ και κάμποσο καιρό το εστιατόριο έγινε "Ομικρον Μεζέ", με απώτερο σκοπό να προσομοιάσει στα γνωστά σε όλους μας τσιπουράδικα του Βόλου, που επιδίδονται στους γρήγορους ρυθμούς σερβιρίσματος των μεζέδων! Από την άλλη πλευρά, θέλησαν, όπως μας πληροφόρησαν, να προσαρμοστούν στη σημερινή εποχή, όπου ο κόσμος κατ' αυτούς επιζητά "από λίγο και φθηνό". Κατά την ταπεινή μου άποψη και οι δύο αυτοί στόχοι μάλλον δεν επιτεύχθηκαν!!
Καταρχήν, ενώ στην παραγγελία μας εξηγήσαμε στον σερβιτόρο ότι θα θέλαμε τα "πιατάκια" να έρχονται διαδοχικά, βρεθήκαμε με σχεδόν όλα τα πιάτα μπροστά μας, όταν μάλιστα το γεύμα μας συνόδευαν μόλις δύο ποτήρια κρασί - και όχι τα άπειρα τσίπουρα - και μάλιστα μεταξύ αυτών των πιάτων συμπεριλαμβάνονταν και μια τεράστια σαλάτα. Τους εξήγησα λοιπόν ότι το φαγητό είναι πρώτα απ΄ όλα απόλαυση και αυτό θα πρέπει ο κάθε εστιάτορας να το έχει πάντοτε κατά νουν!!!
Παράλληλα, το ποσό που πληρώσαμε δύο άτομα ως " Όμικρον Μεζέ " δεν διαφέρει και ιδιαίτερα από την προηγούμενη μορφή του εστιατορίου ( βλ. προηγούμενη κριτική μου )...
Και από την άλλη πλευρά, διερωτώμαι πώς είναι δυνατόν να μιλάς για ομοιότητα με το βολιώτικο τσιπουράδικο και να με βάζεις να κάθομαι σε βελούδινα μπλε καθίσματα.....!!!
Εν ολίγοις, ο χώρος, πέρα από ορισμένες μικροαλλαγές, όπως π. χ ο διαχωρισμός των δύο ισογείων αιθουσών ή τα καλύμματα των καθισμάτων, δεν έχει αλλάξει σημαντικά το ύφος του τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά... Τα δε σερβίτσια είναι πανομοιότυπα με την προηγούμενη λειτουργία του εστιατορίου! Εδώ που τα λέμε, δεν είναι κι άσχημο να τρως τον "μεζέ" σου σε γρανιτένιο πιάτο!
Τα δε τραπέζια είναι στρωμένα με όμορφη μπεζ λαδόκολλα (ένα κάζουαλ στοιχείο που θα έπρεπε να επεκταθεί στον χώρο ώστε να ταιριάζει με το όλο εγχείρημα.. ) με την επωνυμία και γραμμένο το κόνσεπτ του όλου εγχειρήματος, ενώ τα πιάτα και τα ποτήρια είναι σε μαύρο χρώμα.
Τα γκαρσόνια φορούν όμορφες στολές, ενώ την μέρα που πήγαμε εμείς ακουγόταν πολύ καλή ισπανόφωνη μουσική.....!!
Μετά από την συνολική μου εμπειρία, θεωρώ πως υπάρχει μια απουσία ταυτότητας, και κάπου η επιχείρηση ( γιατί για Επιχείρηση φυσικά πρόκειται ) μάλλον αφήνει και μια πόρτα ανοιχτή, μπας και μας το γυρίσει σε λίγο σε κάτι άλλο πάλι....
Το προσωπικό, εάν εξαιρέσουμε του υπεύθυνο και τις κοπέλες, μάλλον ήταν άπειρο, αφού εκτός από το λάθος να μας φέρει όλα τα πιάτα μαζί, ούτε νοιάστηκε να μας αλλάξει τα λερωμένα πιάτα μας....
Τα πιάτα που δοκιμάσαμε ( 05.05) είναι τα παρακάτω:
Τραγανή σαλάτα εποχής με κουκουνάρι, ξερά σύκα και ρόδι (8,00). Ένα τεράστιο πιάτο εντελώς αδιάφορης σαλάτα με χοντροκομμένες πρασινάδες που μύριζαν λίγο περίεργα και ίχνη σύκου και ροδιού (?).
Χειροποίητο παστράμι τόνου (8,50, ενώ 6,50 έγραφε ο κατάλογος) με έξι μικρά κοκκινωπά φιλετάκια τόνου ντοματούλα και κρεμμυδάκι. Αρκετά νόστιμο πιάτο!!
Τηγανιά μανιταριών ( 7,00), νόστιμα λευκά μανιτάρια κομμένα σε κομματάκια και σερβιρισμένα σε μαύρο σκεύος τύπου γουόκ..
Λακέρδα καπνιστή ( πιάτο ημέρας ) με κρέμα ρεβιθιού (5,00) με πράσινο κρεμμυδάκι, κάπαρη και φύτρες φασολιού... Σερβιρισμένο με φροντίδα και καλή θέληση, αλλά το καπνιστό του θέματος δεν το κατάλαβα τόσο.. Μάλιστα, ένα από τα τρία κομμάτια του ψαριού ήταν κάπως ανατριχιαστικά παρουσιασμένο. Μιλάω για εκείνο που είχε την ουρά του ψαριού. Σε κάποιο πιάτο μόνο με ψάρι ίσως δεν θα με χαλούσε, αλλά τώρα, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα υλικά "έβγαζε μάτι" η ουρίτσα...!!!!
Γαρίδες Αμβρακικού σπετζοφάι (13,50), σερβιρισμένες στο γνωστό γρανιτένιο στρογγυλό πιάτο, με μπόλικη κόκκινη σάλτσα και κρεμμυδάκι. Γύρω στις τέσσερις μόνο γαρίδες, και άνοστες επίσης θα έλεγα, σαφώς δε υπερτιμημένες...

Μας προσέφεραν ένα διάφανο μπολ με συμπαθητικό γαύρο μαρινάτο με φύτρα από ραπανάκι (?) και κόκκινη πιπεριά.

Το νερό βρύσης έρχεται σε απλό μπουκάλι, ενώ στην αρχή καταφθάνουν οι ελίτσες και το πανέρι με τις μαύρες και λευκές φέτες ψωμιού (1,50/άτομο).

Ήπιαμε ποτήρι λευκού κρασιού αρκετά ελαφρύ ( 3,00). Το εστιατόριο διαθέτει πολύ μεγάλη ποικιλία από ποτά γενικότερα!!

Στο τέλος μας κέρασαν εξαιρετικό γλυκάκι μους καφέ, συνοδεία λουκουμιού!

Συμπερασματικά, η τρίτη ή τέταρτη διαδοχικά γαστρονομική 'μετάλλαξη' του ΟΜΙΚΡΟΝ, δεν είναι ό, τι πιο επιτυχημένο στην όλη ιστορία του χώρου, ειδικά αν ληφθεί υπόψη η συνεχής αλλαγή των υπεύθυνων Σεφ, που έρχονται για λίγο και κατόπιν αφήνουν 'διαδόχους' στη θέση τους, κι ό, τι τους φωτίσει ο Θεός!
Ας μην ξεχνούν, όμως, ότι 'συν Αθηνά και χείρα κίνει', όπου η χείρα είναι μόνο του υπεύθυνου σεφ, που ο ίδιος επιμελήθηκε το μενού του, ενός μενού που ο οποιοσδήποτε άλλος στη θέση του, σίγουρα θα το αλλοιώσει, και βέβαια όχι προς το καλύτερο...

11 Μαι 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Ο κυριότερος λόγος που επισκέφθηκα το Βιετναμέζικο αυτό εστιατόριο-μπαρ ευθύς αμέσως μετά την λειτουργία του είναι το αδιαμφισβήτητο μεράκι του επιχειρηματία - ιδιοκτήτη γύρω από την Ασιατική κουζίνα που διαχρονικά κάθε δραστηριότητα του στον χώρο της εστίασης ( Bar Guru Bar & Buba ) μας έχει ξαφνιάσει ευχάριστα τόσο με την προσεγμένη κουζίνα από Ασιάτες κυρίως Σεφ όσο και με την πλούσια σε φαντασία διακόσμηση των εκάστοτε χώρων!
Επισκέφθηκα το " Madame Fu Man Chu " πριν περίπου ένα μήνα (στις 16.04) και πραγματικά ενθουσιάστηκα τόσο με το γαστρονομικό του ύφος όσο και με τις διάφορες σπεσιαλιτέ που ετοιμάζονται κυρίως μπροστά στον πελάτη, εάν βέβαια σταθεί τυχερός κάποιος και βρει θέση σε κάποια από τα στουλς κοντά στο σημείο προετοιμασίας των φαγητών.... Η μαεστρία του Βιετναμέζου Σεφ αλλά και των βοηθών ξετυλίγεται ευχάριστα μπροστά στον πελάτη. Εκεί κάπου βρίσκεται και η αεικίνητη Μαιτρ της φιλοξενίας που προσπάθησε με χαμόγελο και προθυμία να μας ενημερώσει για τα διάφορα πιάτα, τα οποία παρεμπιπτόντως είναι σχεδόν λιλιπούτεια σαν τον μικρό χώρο.
Μου άρεσε που η κουζίνα δεν επικεντρώνεται στα "ΔΕΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΙΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΕΤΝΑΜΕΖΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ" που γκουγκλάρεις και τα βλέπεις συνέχεια μπροστά σου καθώς ο ένας "αντιγράφει τον άλλο "... αλλά ο Σεφ, δίχως να βαφτίζει τα πιάτα του με αυτές τις γνώριμες ονομασίες, προχωράει το θέμα και δημιουργεί δικά του πιάτα. Ασφαλώς, αυτά τα εδέσματα είναι προεκτάσεις αυτών των "ΔΕΚΑ" πιάτων ή, άλλα, είναι επηρεασμένα από την ευρύτερη ασιατική γαστρονομική παράδοση που όπως και να το κάνουμε αλληλεπιδρά με την βιετναμέζικη. Χαρακτηριστικό ότι στην Madame κυριαρχεί το ρύζι που υπερ-παράγει το Βιετνάμ αλλά κυρίως αναδεικνύεται περίτρανα η street food έκφραση της κουζίνας που υπερισχύει εκείνης της εστιατορικής στο Βιετναμ! Συγκεκριμένα, υπάρχουν πολλά πιάτα με ρύζι όπως τα Summer Rolls, τα Spring Rolls, το πιάτο με τα Rice Noodles κ. ά Ο δε χώρος, εάν δεν ήταν στεγασμένος, σίγουρα θα μπορούσε να μας μεταφέρει νοητά σε κάποια μικρή γωνιά του Ανόι αντί εκείνη της Πραξιτέλους στην μικρή μας Αθήνα...!! Όμως, μην απελπίζεστε διότι ο μεγαλύτερος εξωτερικός χώρος θα διαμορφωθεί έτσι ώστε να χωρέσει περισσότερος κόσμος. Ωστόσο, μελανό σημείο αποτελεί η αρκετά στενή σκάλα που οδηγεί στις δύο ατμοσφαιρικές τουαλέτες στο υπόγειο.
Κατά τα άλλα, διάφορα διακοσμητικά στοιχεία όπως οι μεγάλοι φωσφορούχοι δράκοι, τα "φωτεινά" λουλούδια, η φιγούρα του Χο Τσι Μιν και πάμπολλα άλλα παραδοσιακά μικροαντικείμενα συμπληρώνουν επαρκώς την έθνικ περιρρέουσα ατμόσφαιρα!
Η πολλή καλή μουσική, με αρκετές διασκευές ρετρό τραγουδιών, δένει καταλλήλως με το Ζεν περιβάλλον!!
Το μενού είναι σε πλαστικοποιημένο χαρτί και γραμμένο στα Αγγλικά ενώ οι τίτλοι των πιάτων γράφονται και στα Βιετναμέζικα! Μάλιστα, μας είπαν ότι το μενού θα εμπλουτιστεί με περισσότερα πιάτα. Ακόμα, πολύ σύντομα θα πρόσθεταν μεγαλύτερη ποικιλία από ασιατικές μπύρες.
Παραγγείλαμε τα εξής:
Summer Rolls (7,00) με γαρίδες, χοιρινό, καραμελωμένα κρεμμύδια και ρύζι vermicelli. Πρόκειται για δύο "πιτούλες" πεντανόστιμες που σερβίρονται σε μεγάλο στρογγυλό πιάτο από μπαμπού και πάνω σε πράσινο φύλλο! Μέσα σε ξεχωριστό μπολ βρίσκεται το γάλα καρύδας (?)

Golden Silk Tofu (7,00), δύο πολύ ζεστά, τετράγωνα κομματάκια, παναρισμένου σχεδόν tofu με ένα μπολάκι γλυκόξινης σος. Πολύ νόστιμα!!

Μαριναρισμένες γαρίδες (12,00) με glass νουντλς και λαχανικά, απογειωτική γεύση. Το πιάτο παρουσιάζεται σε φλογερό κόκκινο χρώμα και περιλαμβάνει γύρω στις τέσσερις μέτριες γαρίδες, τα νουντλς, καρότο, λίγο μαϊντανό και καραμελωμένα κρεμμύδια.

Μύδια με βασιλικό, σκόρδο και μαϊντανό (11,00), ελκυστική παρουσίαση και φρέσκια γεύση από οχτώ ολόφρεσκα μύδια. Συνοδεύεται από μπολάκι με ρύζι ατμού.

Μοσχαρίσια σουβλάκια (7,00), δύο υπέροχα μικρά κομμάτια με μικρή γαρνιτούρα λάχανο-καρότο.

Στην αρχή μας πρόσφεραν ποτηράκια με χυμό από lemongrass και τζίντζερ και μπολάκι με κράκερς από ρυζάλευρο.

Ήπιαμε την εκπληκτική Ταϊλανδέζικη ξανθιά μπύρα Chang (5,00)

Όταν ρωτήσαμε για γλυκάκι μας πληροφόρησαν ότι έχουν τα fiancie ( ή κάπως έτσι ) και, ενώ τα παραγγείλαμε κανονικά, μας τα κέρασαν. Δύο μικρά μαλακά μπισκοτάκια με πολύ καλή γεύση....

Ένα μικροσκοπικό μέρος με "Μεγάλες" γεύσεις που αξίζει μια τουλάχιστον δοκιμή!!

01 Απρ 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
37-49

Εδώ και πολύ καιρό ήθελα να βρεθώ στο '' Ψάριστον " στο Ηράκλειο, εκεί όπου λειτουργεί από το 2001 με Σεφ και διευθυντή τον Βασίλη Ακριβό. Η ευκαιρία δόθηκε το Σάββατο 30.03, βράδυ. Βέβαια, το σχετικά πρόσφατο αδερφάκι του, το "ΑΙΟΛΟΥ 68 " το είχα επισκεφθεί στο παρελθόν και ήδη έχω γράψει για αυτό. Σε γενικές γραμμές, τα 7/10 πιάτα που δοκιμάσαμε ήταν εξαίρετα. Παρόλα αυτά, οι τιμές σε κάποια από αυτά είναι σχεδόν υπερβολικές, τόσο όσον αφορά τις πραγματικές αγοραίες τιμές όσο και ανάλογες τιμές συναφών χώρων ψαροφαγίας. Αφήστε δε που όσοι έχετε επισκεφθεί περιοχές όπως πολλές από εκείνες της Ιβηρικής χερσονήσου (βλ. Μάλαγα) θα εκπλαγείτε!!! Για να μην μεμψιμοιρούμε όμως, περάσαμε μια ευχάριστη βραδιά με γαστρονομικές εκπλήξεις, καλή ελληνική μουσική και θετική αύρα.
Βασικά, όταν έφθασα στην συγκεκριμένη ψαροταβέρνα και είδα το οίκημα που στεγάζεται πραγματικά διερωτήθηκα για τη φήμη του εστιατορίου αλλά, ευτυχώς, αυτό ήταν μόνο η πρώτη εντύπωση....
Εισερχόμενη στο "Ψάριστον" από την μικρή μπλε πορτούλα και κατόπιν από μια παλιά αρχοντική πόρτα αντίκρισα φρέσκα ψάρια στον πάγο και ένα κοινότυπο ψυγείο αναψυκτικών. Μας ενημέρωσαν ότι υπήρχαν συναγρίδες, σφυρίδες, μπαρμπούνια και φαγκριά στα ΕΥΡΩ 75,00 το κιλό. Η φέτα το ψάρι στα 80,00. Ακόμη, υπήρχαν φρεσκότατες, όπως μας είπαν, καραβίδες προς ΕΥΡΩ 80,00 το κιλό!
Ο χώρος χωρίζεται σε δύο τμήματα των καπνιστών και μη καπνιστών καθώς και ένα νοσταλγικό χαγιάτι στον δεύτερο χώρο. Και οι δύο χώροι ( ο ένας σκεπαστός ) θυμίζουν παραδοσιακές ψαροταβέρνες άλλων εποχών. Το πρώτο που παρατηρείς είναι η μεγάλη ποσότητα διακοσμητικών αντικειμένων σχετικών με το αντικείμενο όπως ψάρια, καραβάκια καφάσια και χαρτιά που τυλίγουν τα ψάρια, πυροφάνια, καδράκια με θαλασσινά τοπία, μπλούζες με ανάλογα συνθήματα και αναμνηστικά από την ναυτική μας παράδοση. Στον χώρο των μη καπνιστών πρωτοστατεί η τεράστια ζωγραφιά μιας γοργόνας και ενός μεγάλου ψαριού. Από κάποιο σημείο του ίδιου χώρου φαίνεται και μέρος της κουζίνας με το προσωπικό εν δράσει. Δεν λείπουν βέβαια και άλλες φιγούρες όπως εκείνη του Καραγκιόζη ή οι κρεμασμένες σκελίδες σκόρδου. Υπό άλλες συνθήκες, θα νόμιζε κανείς ότι μπαίνει σε κάποιο ναυτικό παλαιοπωλείο στο παζάρι του Πειραιά!!
Τα γαλάζια τραπέζια καλύπτονται σχεδόν ολόκληρα με πολύ γουστόζικη μπεζ λαδόκολλα με φιγούρες ψαριών και ψαροκόκαλων. Είναι εξοπλισμένα με λάδι από την Κρήτη, χοντρό αλάτι, πιπέρι-μύλο και ένα μαύρο κατσαρολάκι με τα αρωματικά μαντηλάκια. Σε κάθε τραπέζι βρίσκουμε μια ξύλινη πλακέτα με χιουμοριστικούς γρίφους από την μια πλευρά και το μενού από την άλλη πλευρά.
Προς τιμήν τους, χωρίς φόβο και πάθος, το μενού υπάρχει και στην ιστοσελίδα τους!!
Το αδύνατο σημείο του χώρου είναι οι τουαλέτες που, αν και καθαρές, η γυναικεία είναι κάπως στενή.
Το προσωπικό, με τις περιποιημένες στολές του, είναι γρήγορο και ευγενέστατο σε όλα τα επίπεδα!

Παραγγείλαμε ( έξι άτομα ) τα εξής:
Χέλι καπνιστό (2 Χ ΕΥΡΩ 12,00), πραγματική αποκάλυψη! Μακρόστενο κομμάτι που σερβίρεται σε επίσης μακρόστενο σαν γρανίτη σκεύος και συνοδεύεται από μπουκίτσα wasabi!
Ταραμοσαλάτα τηγανητή (7,00), σερβίρεται σε στρογγυλό σχήμα και είναι πολύ μέτριας γεύσης...
Σαλάτα "Ψάριστον" (12,00), με ντομάτα, φέτα, ελίτσες, πιπεριά πράσινη και μικρή κόκκινη τσίλι συν γαύρο που θα μπορούσε να έχει λίγο παραπάνω από αυτό το ψάρι... Κατά τα άλλα, φρεσκότατη...!!
Σαλάτα Κale -Mango (16,00), σαλάτα με ανάμεικτα λαχάνικα, καβούρι και πολύ λίγο μάνγκο. Νόστιμη χωρίς κάτι το διαφορετικό.
Φάβα παντρεμένη (6,50) με κρεμμυδάκι, κάπαρη και ντομάτα. Σαν σπιτική και ωραία γεύση!
Παέγια (ΕΥΡΩ 45,00), με μύδια, λίγη καραβίδα και λίγο στρείδι. Νόστιμο ρύζι με λίγη πιπεριά και ντομάτα συν φέτες λάιμ. Για την τιμή της θα μπορούσε να έχει και κάτι παραπάνω από θαλασσινά.... Παρόλα αυτά ήταν μια κανονική παέγια χωρίς κάτι που προσωπικά να με συγκινήσει γευστικά!
Καραβίδες με μακαρονάδα (42,50/ 500γρ. ), με μπόλικες καραβίδες και πεντανόστιμα μακαρόνια. Ωστόσο, οι καραβίδες είχαν ελάχιστη ψίχα!!
Καρπάτσιο Μαγιάτικο (8,00), αρκετή ποσότητα εκπληκτικού ψαριού απλωμένη σε στενόμακρο πιάτο
Τόνος σασίμι (13.00), εκπληκτική γεύση από επτά τετράγωνα και μικρά κομμάτια τόνου που σερβίρονται με φέτα λάιμ σε κυματιστό πιάτο με wasabi, soy sauce και κάποια άλλη κόκκινη σος!!
Σολομός Σασίμι (11,00), σερβιρισμένος με τον ίδιο τρόπο, το ίδιο ικανοποιητική γεύση (9-10 μακρόστενες φετούλες ).
Scallops με πουρέ σελινόριζας (18,00), έξι νοστιμότατα κοσμοπολίτικα μαλάκια ή χτένια "στρωμένα" πάνω σε εκπληκτικό πουρέ!!
Κυδώνια ψητά (13,00), επτά μεριδούλες καλυμμένες με μουστάρδα. Άλλη μια γευστική έκπληξη!!
To εμφιαλωμένο νερό έρχεται χωρίς ερώτηση (2,20)
Το ψωμί ; Kαι όμως χρεώνεται σε αυτό το μαγαζί προς 1,00 το κεφάλι...
Ήπιαμε τσίπουρο "Βασιλιάς", τα 200ML 10,00.
Η λίστα με τα κρασιά έρχεται σε μικρή ταμπλέτα. Η ποικιλία κρασιών δεν είναι πολύ μεγάλη αλλά σίγουρα θα βρείτε κάποια καλή επιλογή, π. χ ΚΥΡ - ΓΙΑΝΝΗ, Τέσσερις Λίμνες,2011, τα 750ml ΕΥΡΩ 34,00. Μας ενημέρωσαν ότι εμφιαλώνουν και δικό τους Chavignon Blanc από τον Τύρναβο. Υπάρχει και χύμα κρασί Μοσχάτο.
Στο τέλος κέρασαν εκλεκτής γεύσης γλυκίσματα (μωσαϊκό, σιμιγδαλένιο χαλβά και παγωτό μόκα) σε μεγάλο δίσκο!

Εκπληκτική ποικιλία θαλασσινών! Κάνοντας ορισμένες σωστές επιλογές σίγουρα θα μείνετε ικανοποιημένοι, αν και γενικά το vfm χρειάζεται αναθεώρηση, ιδιαίτερα στα ζυμαρικά που συνδυάζονται με ψαρικά, που για να κυριολεκτούμε πρόκειται για ζυμαρικά κατ' ουσίαν....

01 Απρ 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
10-16

Πέρα από τις συνηθισμένες επισκέψεις στον τελευταίο όροφο του Publick για καφέ και κουβέντα, αφορμή για πρόσφατη επίσκεψη μας(14.03) στάθηκε το αφιέρωμα στην κουζίνα της Σίφνου για τον μήνα Μάρτιο που μάλλον θα δοθεί κάποια παράταση. Οι συνταγές εκτελούνται από τον ταλαντούχο, όπως φάνηκε, Σεφ του εστιατορίου!
Τώρα το να σας περιγράψω τον χώρο του συγκεκριμένου εστιατορίου - καφέ θα ήταν περιττό καθώς αποτελεί ένα γνώριμο στέκι για την πλειοψηφία ημών.... Ωστόσο, σταθερή αξία παραμένει η υπέροχη και άπλετη θέα στον Αττικό ουρανό και την Αττική Γη!

Θα περάσω λοιπόν κατευθείαν στο ψητό.....

Το αφιέρωμα στην Σιφνέικη κουζίνα περιλαμβάνει λίγα αλλά γευστικότατα πιάτα, δύο κυρίως πιάτα και ένα γλυκό.
Δοκιμάσαμε:
Μαστέλο Σίφνου (10,40), παραδοσιακό σιφνέικο κατσικάκι, σιγομαγειρεμένοστο φούρνο με κρασί. Πρόκειται για το Λαμπριάτικο κατσικάκι ή αρνάκι του νησιού.
Ένα λαχταριστό γευστικά και οπτικά πιάτο με αρκετά κομματάκια κρέατος πάνω σε φρεσκότατο πουρέ σε στρογγυλό σχήμα. Το κρέας διακοσμούν κομματάκια άνηθου. Πιάτο που άνετα συναγωνίζεται την τέχνη βραβευμένων Σεφ!!
Ρεβυθάδα (6,80), η παραδοσιακή ρεβυθάδα (σε τοπικές σκεπασταριές) μαγειρεμένη με τον τρόπο των Σιφνιών.
Σερβίρεται σε περίτεχνο μαύρο βαθύ σκεύος, ίσως ενδόμυχα αναδεικνύει την σιφνέικη κεραμική τέχνη, με φέτα λεμονιού και πράσινο λουλουδάκι. Παραδοσιακό πιάτο, γνώριμη γεύση!

Μελόπιτα (5,50), παραδοσιακό πασχαλινό κέρασμα της Σίφνου που συναντάμε και σε άλλα νησιά του Αιγαίου. Τετράγωνο κομμάτι γλυκού που γαρνίρεται με λωρίδες από μέλι. Ένα υπέροχο έδεσμα που συνδυάζει την αλμυρή με την γλυκιά γεύση!!

Το μενού αναγράφεται σε ωραία φιλοτεχνημένη καρτέλα.

Το νερό βρύσης έρχεται σε κομψό μπουκάλι.

Εδώ αξίζει να επισημάνω την ευγενική διάθεση του σέρβις. Μάλιστα, ύστερα από κάποιο στην παραγγελία μας, μας κέρασαν σφηνάκι λιμοντσέλο και καταπληκτικού καφέ με ποτό!!

Σίγουρα μια αξιόλογη προσπάθεια που τιμά την παράδοση και την μαγειρική τέχνη και τεχνική του Σεφ.

31 Μάρ 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
10-16

Η "Καλή Παρέα" είναι ένα κλασικό στέκι ψαροφαγίας στην περιοχή της Ερυθραίας. Πρόκειται για μια απλή ψαροταβέρνα που με την τωρινή μορφή της έγινε περισσότερο κομψή. Φημίζεται για το φρέσκο ψάρι της αν και λόγω της ημέρας που την επισκεφθήκαμε, Καθαρή Δευτέρα 11.03, δοκιμάσαμε κυρίως τα κλασικά νηστίσιμα θαλασσινά.
Αρχικά είχαμε κλείσει τραπέζι στον ευρύχωρο εξωτερικό χώρο με τα μεγάλα τραπέζια αλλά λόγω του ελαφριού ψύχους ταχτοποιηθήκαμε στον εσωτερικό χώρο με την απλή αλλά χαρακτηριστικά ναυτική διακόσμηση. Ολόγυρα συναντάμε λευκά μικρά και μεγάλα τραπέζια στρωμένα με λευκά και μπλε τραπεζομάνδηλα, καναδυό θαλασσογραφίες ή ανάλογα μικρά καδράκια και μικρά ψαράκια σε ορισμένα σημεία! Κατά τα άλλα, το μέρος αποπνέει μια καθαριότητα με τις καθαρές τουαλέτες, το πεντακάθαρο και γυαλισμένο μπεζ - λευκό μάρμαρο και τα μπεζ καθίσματα. Η κουζίνα κοντά στην είσοδο είναι ανοιχτή και συνέχεια σε εγρήγορση.
Παραγγείλαμε τα εξής (τέσσερα άτομα ):
Ανάμεικτη σαλάτα με βραστά λαχανικά, παντζάρια, μπρόκολο, κολοκύθια, σε σχετικά μικρό πιάτο (5,00). Εξαιρετική και ανάλογη του ύφους του εστιατορίου
Γαρίδες τηγανιτές (7,00), έξι μεγάλες γαρίδες πολύ σκληρές, μάλλον είχαν παραψηθεί!!
Χταποδάκι ξυδάτο (9,00), πολύ μικρά κομματάκια που μερικά ήταν τόσο μικρά που μας έβαλαν σε υποψία.... Ωστόσο, η γεύση τους ήταν ικανοποιητική
Σουπιές μαγειρευτές με μπόλικη σάλτσα (8,00), σερβίρονται και αυτές σε μικρό πιατάκι και τις βρήκαμε αρκετά νόστιμες.
Φάβα με μπόλικο κρεμμυδάκι (2,00), πλούσια γεύση!
Λευκή ταραμοσαλάτα (2,00), εξίσου νόστιμη!
Και οι δύο αλοιφές σερβίρονται σε όμορφα vintage γυάλινα πιατάκια.

Ήπιαμε χύμα ροζέ κρασί, ΕΥΡΩ 3,50 τα 500ML

Στην αρχή ήρθε ψάθινο πανέρι με φέτες ολόφρεσκης λαγάνας (4,00) όπως και αρωματικά μαντηλάκια με την επωνυμία του εστιατορίου.
Καταφθάνει νερό βρύσης σε ωραίο ψηλό μπουκάλι.
Τα τραπέζια είναι εξ αρχής εφοδιασμένα με χαρτοπετσέτες, ξύδι, λάδι, αλατοπίπερο και οδοντογλυφίδες.

Ένα συμπαθητικό στέκι για τις "καλές παρέες" χωρίς ιδιαίτερα ψαροφαγικά κρεσέντο τουλάχιστο όσον αφορά τα απλά θαλασσινά!

31 Μάρ 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
26-36

Το "Il Covo " αποτελεί " φωλιά " σχετικά ικανοποιητικής Ιταλικής γαστρονομίας στα Μελίσσια. Η εκλεπτυσμένη όψη του εστιατορίου το κάνει να ξεχωρίζει με διαφορά από τα γειτονικά φασαριόζικα κρεατοφαγικά στέκια, επί της οδού Π. Τσαλδάρη, σε σημείο που όταν το αντικρίσαμε αποτέλεσε για εμάς μια ευχάριστη έκπληξη!! Από την κουζίνα του εστιατορίου ξεχωρίσαμε το ορεκτικό, το ζυμαρικό και το γλυκό που δοκιμάσαμε. Αδιάφορους μας άφησε η επιλογή μας που αφορούσε κάποιο πιάτο με κρέας καθώς και η αδιάφορη πίτσα, τουλάχιστον εκείνη της επιλογής μας!
Πριν την είσοδο του εστιατορίου συναντάμε έναν μικρό αλλά χαριτωμένο υπαίθριο χώρο με πράσινα φυτά, λευκά τραπεζάκια με σκουρόχρωμα καθίσματα καθώς και έναν άψογης αισθητικής μεγάλο λευκό καναπέ με όμορφα μαξιλάρια! Ο εσωτερικός - μικρός σχετικά - χώρος διακατέχεται από διακριτική καλαισθησία χωρίς άσκοπες υπερβολές και μάλιστα "ντύνεται" με ωραία μουσική! Τα ξύλινα τραπέζια με τα μαύρα - γκρι σουπλά, τα γκρι χρώματος βελούδινα καθίσματα, τα λευκά σερβίτσια, τις μαύρες χαρτοπετσέτες, τα λευκά μαξιλάρι και τα βαριά χαλιά δημιουργούν ζεστή και ρομαντική ατμόσφαιρα. Μερικές μικρές μάσκες, τοποθετημένες σε ένα ξύλινο τοίχο, και ορισμένες σερπαντίνες ( λόγω εποχής ) γύρω από τα μοντέρνα πολύφωτα έδιναν ένα ξεχωριστό ύφος. Ιδιαίτερο στυλ δίνουν το μικρό μπαρ δίπλα στην είσοδο, με το ράφι τα ποτήρια, τα λίγα ποτά και τα μαύρα στουλς, καθώς και οι γωνίες με τα αναπαυτικά καναπέ και τις μαξιλάρες. Εντύπωση μας έκανε το γεγονός ότι σε μερικά καθίσματα ακουμπούσαν με χάρη ορισμένες εσάρπες, πράγμα σπάνιο για τα Ελληνικά δεδομένα... Ωστόσο, παραλίγο να σκοντάψουμε εισερχόμενοι στο μέρος αυτό, καθώς δεν υπήρχε η ένδειξη "ΕΛΞΑΤΕ". Εν ολίγοις, ακολουθήσαμε την αυθόρμητη κίνηση που ήταν το σπρώξιμο της πόρτας προς τα μέσα......!!!!
Η τουαλέτα στο βάθος του ισόγειου χώρου ήταν πεντακάθαρη!
Μας υποδέχτηκε με περισσή ευγένεια η ξανθιά οικοδέσποινα που μας εξιστόρησε με συντομία τον λόγο της μετακόμισης του " IL COVO " από την Πλατεία Τσαχπίνη της Ερυθραίας στα Μελίσσια.

Το μενού είναι αρκετά μεγάλο και πληρεί όλα τα γούστα γύρω από την συγκεκριμένη κουζίνα.
Επισκεφθήκαμε το εστιατόριο το βράδυ του Σαββάτου 09.03.
Επιλέξαμε τα εξής πιάτα:
Από τα ορεκτικά, παραγγείλαμε το Μιλφέιγ μαριναρισμένου σολομού με σος Ταρτάρ και αυγό σε τραγανό φύλλο κρούστας (14,00). Πρόκειται για ένα γευστικότατο και πρωτότυπο έδεσμα με φύλλα κρούστας ανάμεσα στις οφθαλμοφανείς φέτες αυγού και τα υπόλοιπα υλικά. Σερβίρεται σε λευκό μεγάλο πιάτο και διακοσμείται με αγουρέλαιο και πράσινα κομματάκια, μάλλον άνηθου...
Ριζότο με μανιτάρια του δάσους, πάστα τρούφας και φρέσκο θυμάρι (14,00). Κλασικό ριζότο με πολύ καλή γεύση και εξαιρετικά μαγειρεμένο!
Saltimbocca alla Romana, λεπτοκομμένες φέτες από ψαρονέφρι, με προσούτο και φασκόμηλο με φρέσκο πουρέ πατάτας (14,00). Μας έκανε εντύπωση η εκτέλεση αυτού του πιάτου με ψαρονέφρι, αντί μοσχαριού, και είπαμε να το δοκιμάσουμε. Σερβίρεται με κομμάτια κρέατος, με εντελώς δυσδιάκριτες γευστικά φέτες από προσούτο πάνω στο κρέας, ανάμεσα σε δύο κομμάτια μπόλικου πουρέ με καφέ σος. Διακοσμείται με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Ένα πιάτο που δεν έδενε με την φινέτσα του εστιατορίου και μάλλον παραπέμπει σε πιάτα γκροτέσκ άλλων εποχών και χώρων! Το δε φασκόμηλο δεν το αντιληφθήκαμε και δεν αρωμάτισε καθόλου το πιάτο μας, πράγμα που αν υφίστατο ίσως να "έσωζε " κάπως την όλη κατάσταση.
Πίτσα με πεπερόνι, σάλτσα τομάτας και μοτσαρέλα (13,00). Στρογγυλή πίτσα επτά τεμαχίων με λεπτή ζύμη και φυσικά πικάντικη γεύση. Με δυσαρέσκεια τολμώ να πω ότι ελάχιστα διαφέρει από την πίτσα συνηθισμένων γνωστών αλυσίδων!!!
Από τα γλυκά, δοκιμάσαμε μια εκπληκτική Πάβλοβα από σπιτική μαρέγκα με μους μασκαρπόνε και κόκκινα φρούτα του δάσους (7,00). Στρογγυλό κομμάτι γλυκού όπου το υπόλοιπο πιάτο διακοσμείται εντυπωσιακά με μπόλικη ζάχαρη άχνη και περίτεχνη γραμμή σοκολάτας!!
Υπήρχε και γλυκό ημέρας, Φοντάν Σοκολάτας με κουλί (σος ) φράουλας το οποίο θέλω να πιστεύω ότι θα χαίρει της νοστιμιάς της παραπάνω Πάβλοβα!!

Ήπιαμε δύο ποτήρια κόκκινο κρασί, Αγιωργίτικο, Κτήμα Νασιάκου (3.00). Υπέροχο κρασί, ταιριαστό με τα πιάτα που δοκιμάσαμε. Τα κόκκινα μπουκάλια κρασί τιμώνται από ΕΥΡΩ 29,00 έως 50,00.

Στην αρχή προσφέρονται πεντανόστιμα κομμάτια ψωμιού ολικής άλεσης, με παπαρουνόσπορο και μαύρο σουσάμι, και φέτες φοκάτσιας (1,00/το άτομο), συνοδεία μους από λευκό ταραμά.

Στο τέλος προσφέρεται το κλασικό Λιμοντσέλο!!!

19 Φεβ 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
37-49

Με την ευκαιρία οικογενειακής επετειακής μάζωξης, επισκεφθήκαμε το διεθνούς φήμης εστιατόριο Milos που βρίσκεται στο ξενοδοχείο Hilton, την Πέμπτη 31/1, στις 3 μ. μ. Επιλέξαμε το μεσημβρινό μενού επιλογής, στη λογική τιμή των ΕΥΡΩ 34,00 το άτομο.
Ιδιοκτήτης της αλυσίδας των εστιατορίων Milos είναι ο Κώστας Σπηλιάδης, ιδιοκτήτης και τρόπον τινά σεφ πατρόν, που εδώ και χρόνια λειτουργεί τα γνωστά ελληνικά εστιατόριά του στον Καναδά, ΗΠΑ, Αγγλία, και το συγκεκριμένο της Αθήνας (ανεξάρτητο του ξενοδοχείου, όπου απλώς στεγάζεται) από το 2004, χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στο όμορφα διακοσμημένο περιβάλλον, βλέπεις μπαίνοντας τη βιτρίνα με τα ολόφρεσκα ψάρια (από 49,00 τα Χριστόψαρα, μέχρι 89,00 τα φαγκριά, τα πάσης φύσεως όστρακα, μέσα σε πάγο), καθώς και την ποικιλία με τα οπωροκηπευτικά. Ο χώρος είναι πολύ φωτεινός, χάρη στις μεγάλες τζαμαρίες ολόγυρα, έχει δε καλλιτεχνικό δάπεδο λευκού και γκρι χρώματος, αναπαυτικούς καναπέδες, στρογγυλό μπαρ και πολύ άνετα τοποθετημένα τραπεζοκαθίσματα. Δίπλα στο ασανσέρ, βρίσκονται οι αστραφτερές τουαλέτες, ενώ στον περιβάλλοντα χώρο δεσπόζουν ψηλά δένδρα εσωτερικού χώρου.

Μας εξυπηρέτησε ο Στέφανος, ένας άψογος σερβιτόρος με πολλές γνώσεις σχετικά με την εστίαση, τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούν, τις λεπτομέρειες των εδεσμάτων του μενού και την προϊστορία του συγκεκριμένου χώρου.

Το μενού περιλαμβάνει για αρχή πέντε πιάτα επιλογής: ποικιλία ωμών, ελληνικό ceviche, χταπόδι, ελληνικές αλοιφές και ελληνική σαλάτα. Επίσης, έξι κυρίως πιάτα (σολομό ταρτάρ, λαβράκι σχάρας, σολομό σχάρας, παϊδάκια αρνίσια, κριθαράκι και αστακομακαρονάδα για δύο). Υπάρχουν ακόμη τρία επιδόρπια: σπιτικό παγωτό τεσσάρων γεύσεων, φρούτα εποχής και γιαούρτι με καρύδι και μέλι.
Εμείς συνολικά δοκιμάσαμε τα εξής:
Από τα πρώτα: ποικιλία ωμών, σε ορθογώνιο λευκό πιάτο. Ήταν σολομός ταρτάρ στο κέντρο του πιάτου με κομμάτι ανανά, δύο παξιμαδάκια με αυγοτάραχο Μεσολογγίου και γαύρο, ένα κυδώνι,
και λίγο λαβράκι ceviche με λαδορίγανη.
Μία ελληνική σαλάτα με ρόκα, ντομάτα, φέτα, ελιές, κρεμμύδι και κάππαρη.
Ελληνικό ceviche λαβράκι με τσίλι, κρεμμύδια, κομμάτια φέτας, φασόλια πιάζ και θυμάρι. Ήταν πεντανόστιμο πιάτο με δύο τραγανά παξιμαδάκια.
Για κυρίως πήραμε λαβράκι ψητό σχάρας με χόρτα εποχής και μαϊντανό, σερβιρισμένο ολόκληρο και ανοιχτό, με μια φέτα λεμόνι.
Ταρτάρ σολομού με φρέσκες τηγανιτές πατάτες Νάξου, τυρί χαλούμι σχάρας και λευκό μπολάκι με μαγιονέζα μέσα στο πιάτο. Ήταν θελκτικό πιάτο, παρά την περίεργη συνοδεία από τηγανιτές πατάτες...
Σολομό σχάρας με φασόλια πιάζ, μαϊντανό και κάππαρη. Ολόφρεσκο και σωστά ψημμένο φιλέτο ψαριού, πολύ νόστιμο και χορταστικό.
Εκτός καταλόγου παραγγείλαμε στην αρχή μια ποικιλία μανιταριών (πλευρώτους, σιτάκε και βασιλομανίταρα) με θυμάρι, που συνοδεύονταν από δύο φέτες ψητό χαλούμι σχάρας, και ήταν εξαιρετικά (25,00).
Για επιδόρπια, πήραμε μπάλες παγωτού γεύσης μπακλαβά (εκλεκτές! ), γιαούρτι με μέλι θυμαρίσιο και καρύδια (υπέροχο! ) και ένα επίσης δροσερό σορμπέ λεμόνι.

Ήπιαμε, αφού ερωτηθήκαμε, μπουκάλια εμφιαλωμένο νερό ( 4,35 έκαστο), καθώς και ποτήρι κρασί ροζέ Δρυώπης Αγιωργίτικο Τσέλεπου (8,00), και λευκό Μοσχοφίλερο Τσέλεπου (9,50).
Στην αρχή, στο τραπέζι υπήρχε μπουκαλάκι εκλεκτό λάδι ελιάς (2,00), περιοχής Μονεμβάσιας, που ο σερβιτόρος μας το άδειασε μέσα σε ένα λευκό πιατάκι, μπολάκι με χοντρό λευκό αλάτι, καθώς και πανέρι με φέτες ζεστού λευκού ψωμιού (2,00 το άτομο! ).
Στο τραπέζι μας υπήρχε μικρή γλάστρα ελιάς, καθώς και ένα κίτρινο μπουκέτο με το φυτό των Κυθήρων (σεμπρεβίβα). Η μουσική ήταν απαλή instrumental lounge.

Πρόκειται για ενδιαφέρουσα και διαχρονική γαστρονομική πρόταση στο κέντρο της πόλης μας, όπου το Milos, από το ομώνυμο κυκλαδίτικο νησί μας, εκπροσωπεί επάξια εδώ και χρόνια, τη φιλόξενη ελληνική κουζίνα, και σαν τέτοιο προτείνεται. Θεωρώ, ωστόσο, ότι σε ένα τέτοιο set menu, κακώς χρεώνονται το ψωμί και το λάδι, η ψυχή της κουζίνας μας τουλάχιστον, όχι τόσο λόγω τιμής, όσο λόγω της Τιμής που δεν τιμάται!!
Ο άξιος ιδιοκτήτης και σεφ, ευελπιστώ να το λάβει προσεχώς σοβαρά υπόψη του!!

04 Φεβ 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Το BARBARA QUE είναι στέκι κρεατοφαγίας με επίκεντρο τα burgers στα Βριλήσσια. Το όνομά του, όπως αναφέρει άλλωστε κι ο κατάλογος βασίζεται σε αμερικανικό αστικό μύθο που συνδέει την ομώνυμη μάγισσα με το barbeque!
Μας πληροφόρησαν ότι σεφ είναι ο Γιώργος Οικονόμου και ότι λειτουργούν περί τα πέντε χρόνια. Από μακρυά ξεχωρίζει ένας φωτεινός χώρος που διαφέρει από τα γειτονικά κτίρια. Ο δρόμος του BQ, αμέσως μετά, καταλήγει στην Πλατεία Αναλήψεως (αδιέξοδος εκεί). Συνεπώς, σε ώρες αιχμής φροντίστε να παρκάρετε προηγουμένως!

Ο χώρος είναι ζωντανός και κομψά διακοσμημένος, με ημιανοιχτή κουζίνα, λαμπερό και εντυπωσιακό μπαρ, όπου το μάτι πέφτει στα ντουλάπια-περσίδες, τα οποία το κάνουν να ξεχωρίζει! Μάλιστα, αρκετός κόσμος καθόταν και έτρωγε περιμετρικά του μπαρ. Ο συνδυασμός του πλακόστρωτου δαπέδου με τις ξύλινες επιφάνειες της αίθουσας και το διακριτικά δοσμένο industrial ύφος γοητεύει αμέσως τους θαμώνες. Εντυπωσιάζουν ιδιαίτερα τα τραπέζια, διαφόρων στυλ και σχεδίων, τα αναπαυτικά καθίσματα, οι πολυέλαιοι, τα διακοσμητικά φυτά, το ωραίο πατάρι - μέρος καπνιστών - με τις μοντέρνες τουαλέτες, ο διακριτικός φωτισμός και η μουσική όπου μάλιστα αργότερα αναλαμβάνει DJ.
Στον εξωτερικό χώρο υπάρχουν κάποια τραπέζια για το καλοκαίρι.
Το προσωπικό εστιατορίου και μπαρ ήταν καταρτισμένο και πρόθυμο, με όμορφο ντύσιμο και περιποιημένα πουκάμισα. Υπάρχει κοινό κάθε ηλικίας και σε μας (δύο άτομα) έτυχαν αρκετές οικογένειες με παιδιά. Τα τραπέζια ήταν όλα εφοδιασμένα με σος, αλατοπίπερα και σουπλά με σχέδια πουά και την επωνυμία τους. Τα σερβίτσια ήταν φίνα με αποχρώσεις παστέλ κ. λπ.

Ο κατάλογος (υπάρχει και ηλεκτρονικά) έχει ποικίλα burgers, κρεατικά (Black Angus steaks), κοτόπουλο, πάπια, που παρότι ζητήσαμε, δεν την είχαν! - και φυσικά σαλάτες, ορεκτικά και επιδόρπια. Ο κατάλογος των κοκταίηλ ήταν ενδιαφέρων (8-9,00), με fine wine list, με ποτά, απεριτίφ, εκλεκτά εμφιαλωμένα μεσογειακά κρασιά, και σε ποτήρι, καθώς και μπύρες, όπως και απλή λίστα κρασιών, όπως για παράδειγμα το κόκκινο Syrah Κτήμα Αβαντίς (φιάλη 25,00 και ποτήρι 6,00).

Επισκεφθήκαμε το μέρος στις 19/1 βράδυ και παραγγείλαμε τα εξής:

Cigarillos cheese, πουράκια από φύλλα ρυζιού, γεμιστά με μείγμα μαλακών τυριών και μπαχαρικών (5,50). Δύο τεμάχια σαν κρέπες με κόκκους μαύρου πιπεριού και μέλι στη βάση, ψήγματα από μπούκοβο και λίγη ρόκα. Γεύση μάλλον κοινότοπη.

Burger Argentina (200 gr. μπιφτέκι Black Angus, mayo sauce, iceberg, ντομάτα, καραμελωμένο πράσο, και τυρί τσένταρ (10,50). Το σερβίρισαν με ένα καρφωμένο μαχαίρι, και συνοδεύονταν από πολλές φεσκοτηγανισμένες πατάτες. Το προτιμήσαμε medium και ήταν γενικά εντάξει.

Picanha (300 gr. στα 18,00), μπριζόλα βραζιλιάνικης κοπής (τμήμα μεταξύ κόντρα και κιλότο), συνοδεία σος αγιολί (μαγιονέζα και σκόρδο), σε χωριστό μπολάκι μέσα στο πιάτο. Το κρέας ήρθε τεμαχισμένο και ήταν νόστιμο και ζουμερό!

Κλείσαμε με ένα γλυκό Vezouvios (6,50), ουσιαστικά πρόκειται για σουφλέ σοκολάτας για δύο άτομα, που είχε ζάχαρη άχνη και συνοδεύονταν από δυο μπάλες παγωτό βανίλια και άφθονο τριμμένο μπισκότο. Το βρήκαμε μάλλον βιιομηχανοποιημένογια το κλείσιμο ενός μάλλον ικανοποιητικού δείπνου...

Ήπιαμε εμφιαλωμένο νερό (1,50), ένα ποτήρι κόκκινο κρασί Chianti Peppoli Classico 2015 (9,00) από την Τοσκάνη, και μια μπύρα Voreia καπνιστή (6,50) 7% αλκοόλ, που μας τη σερβίρισαν σε ανάλογο ποτήρι της εταιρίας!

Στο τέλος, μας κέρασαν δύο σφηνάκια μαστίχας.

Ενδείκνυται για μια χαλαρή βραδινή έξοδο με γαστρονομικές εκπλήξεις!

26 Ιαν 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

To εστιατόριο ΙΤ στην οδό Σκουφά στο Κολωνάκι μάς δόθηκε η ευκαιρία να το επισκεφθούμε εντελώς τυχαία μια Παρασκευή βράδυ (11-1) που έβρεχε καταρρακτωδώς και βρήκαμε κατά τύχη θέση για να παρκάρουμε ακριβώς απέξω, πηγαίνοντας θέατρο!

Το ΙΤ μπορείτε να το ερμηνεύσετε είτε ως το τρίτο πρόσωπο της προσωπικής αντωνυμίας στα αγγλικά, που σημαίνει αυτό, είτε ως την ομόηχη επίσης αγγλική λέξη eat (! ), ή όπως ο καθένας μας κρίνει...
Με το που μπήκαμε στον μικρό εσωτερικό του χώρο, γύρω στις 23.30, ακούσαμε ελληνική μουσική δεκαετιών '60 και 70 σε υψηλή ένταση, που στη συνέχεια εναλλάσσονταν με γνωστά ακούσματα ξένης ποπ. Η λιτή αίθουσα είχε απλά τραπέζια και καναπέδες με μαξιλάρια, καθώς και μικρό μπαράκι. Στον μικρό εξωτερικό χώρο στη Σκουφά υπάρχουν επίσης λίγα τραπεζάκια και σόμπες-μανιτάρια για τους χειμερινούς μήνες. Στα τραπέζια υπήρχαν στρογγυλά γλαστράκια και κηροπήγια.
Οι τουαλέτες βρίσκονται στο υπόγειο και λόγω προχωρημένης ώρας ήταν αφρόντιστες, με τα χαρτιά να ξεχειλίζουν στους κάδους, κ. λπ.
Η εξυπηρέτηση ήταν ικανοποιητική, από τρία ευγενικά νεαρά παιδιά.

Το ΙΤ φημίζεται για το Κυριακάτικο brunch με ποικιλίες αυγών κ. λπ., σε τιμές από 7-11,00 τα περισσότερα. Εξάλλου, σερβίρουν πρωινά, ενδιαφέροντες χυμούς, cocktails, αναψυκτικά και αφεψήματα.

Από τον βραδινό κατάλογο επιλέξαμε τα εξής:

Σαλάτα Νισουάζ με φασολάκια, πατάτες, φέτες αυγού, καλαμπόκι, πιπεριά, κάππαρη, μαύρες ελιές, λίγη ρόκα, καθώς και σος βινεγκρέτ μουστάρδας, με φιλέτο φρέσκου τόνου (16,00). Η συγκεκριμένη σαλάτα σερβιρίστηκε μέσα σε βαθύ λευκό πιάτο, και ήταν χορταστική σαν μερίδα.
Ελληνική πίτα με λίγο μοσχαράκι και flakes γραβιέρας (7,00). Πρόκειται για οκτώ μικρά κομμάτια πίτας πάνω σε ξύλινο δίσκο, διακοσμημένα με σταγόνες γιαουρτιού και ρόκα. Η γεύση της ήταν μετριότατη.
Ταρτάρ τόνου με αχλάδι, ψητό παντζάρι, παπαρουνόσπορο, βινεγκρέτ και τζίντζερ (13,00). Ήρθε σε σχήμα λοφίσκου σε βυσσινί χρώμα (από το παντζάρι ), με ένα τσουλούφι ρόκας, μέσα σε ένα βαθύ πιάτο και ήταν ουδέτερης γεύσης και ενδεχόμενα προετοιμασμένο αρκετή ώρα πριν...

Στην αρχή έφεραν στικς καλαμποκιού μέσα σε μπολ, με σος από τυρί κατίκι, λάδι και ίχνη τρούφας. Έρχεται νερό βρύσης σε μπουκάλι με την επωνυμία τους.

Ό, τι δοκιμάσαμε ήταν μέτριο και flat. Επιφυλάσσομαι, ίσως, προσεχώς για τα γνωστά bruch τους. Προς το παρόν, ίσως προτείνω το ΙΤ για κάποιο ποτό, καφέ και σνακ...