ipgalgad



Κριτικές: 19

Μέλος από:
Φεβ 2013
Δεν είναι στη λίστα
των έμπιστών σου
.



Εμφάνιση:

Ψαροταβέρνες - Σούνιο, Αθήνα
Ιούλ
14
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
17-25

Τα βοτσαλα ειναι ακριβως αυτο που αναγραφει η πινακιδα του μολις το συναντησεις, μια οικογενειακη ψαροταβερνα στην περιοχη Θυμαρι. Διακοσμηση στα χρωματα του μπλε και λευκου να σου θυμιζει νησι. Λιγες μουριες που κανουν την απαραιτητη σκια και μπροστα σου το γαλαζιο του Σαρωνικου.

Η εξυπηρετηση ευγενικη και γρηγορη. Για αρχη σερβιριστηκε ψωμακι ψημενο στα καρβουνα(1,5Ε) και εμφιαλωμενο νερακι(1,5Ε).

Η παραγελεια μας:
αλμυρα (5,5Ε) νοστιμη, κολοκυθακια τηγανιτα (3,5Ε) γλυκισμα, κοτσομουριτσες (8,7E 40E/κιλο) και καλαμαρακια(7Ε) καλοτηγανισμενα και σαρδελα ψητη(7Ε) εξαιρετικη. Για μεγαλυτερο ψαρι (σαργο, στειρα κτλπ) 48Ε το κιλο δεν ειχε την ημερα που πηγαμε.

Δροσιστηκαμε με μπυριτσα Fix (2.8Ε).

Γενικα αρκετα αξιοπρεπη και τιμιο μαγαζι με εξαιρετικο τηγανι και ψησιμο.

Συστηνεται για αποδραση μετα το μπανακι στις ακρογιαλιες της γυρω περιοχης.

Μοντέρνα κουζίνα - Βουλιαγμένη - Καβούρι, Αθήνα
Φεβ
21
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
37-49

Απο το καλοκαιρι μου ειχε τραβηξει την προσοχη το εστιατοριο του The Margi Hotel, δεν ειχα ομως καταφερει να το επισκεφτω. Τυχαια το ξαναθυμηθηκα σ'ενα αρθρο με τις υποψηφιοτητες εστιατοριων των νοτιων προαστιων για χρυσο σκουφο. Στο site του ξενοδοχειου μπορεις να δεις το μενου το οποιο επιμελειται ο ανερχομενος chef Παναγιωτης Γιακαλης, καθως και να ενημερωθεις για το homey thursday. Ειναι ενα μενου απο τρεις επιλογες πρωτο, κυριως και γλυκο στην ακρως ενδιαφερουσα τιμη των 25Ε το ατομο. Εκλεισα τραπεζι για δυο ατομα την Πεμπτη 18/2.

Ο χειμερινος χωρος (malabar inhouse), ζεστος με ιδιατερη διακοσμηση που κυριαρχουν τα κρυσταλλα. Ο φωτισμος και η μουσικη σε τελεια αρμονια και ο συνδυσμος με το τζακι δημιουργει μια ομορφη και ρομαντικη ατμοσφαιρα.

Η υποδοχη και το service ευγενικo και επαγγελματικo. Η επιλογη μας το homey thursday μενου μαζι με ενα μπουκαλι λευκο κρασι "Κανενας" απο το κτημα Tσανταλη.

Για αρχη επιλεξαμε το vitello tonato. Δεν ειχα ξαναδοκιμασει αυτο το παραδοσιακο ιταλικο πιατο. Ηρθε σε τελεια θερμοκρασια, κομμενες λεπτες φετες απο μοσχορι με την αναλαφρη σαλτσα απο τονο για ενα εξαιρετικο ξεκινημα. Συνεχεια μια amarticiana ακομη ενα ιταλικο πιατο. Πολυ καλα εκτελεσμενο, με το καψιμο απο την peperoncino εκει που επρεπε, σαλτσα μαλλον απο φρεσκια ντοματα και ροδελες κοκκινης γλυκιας πιπεριας. Απουσιαζε ομως το καπνιστο μπεικον οπως την γνωριζω σαν γνησια συνταγη.

Για Κυριως, σολωμος για εμενα πανω σε ψητα φρεσκα κρεμυδακια, μαζι με φαβα και αρωματισμενο λαδι απο πορτοκαλι. Εξαιρετικο. Στηθος κοτοπουλο για την συνοδο μου, πανω σε καραμελωμενα μανιταρια μαζι με πουρε πατατας. Ενθουσιαστηκε. Οι μεριδες αρκετα μεγαλες που με δυσκολια ειχαμε χωρο στο στομαχι μας και για το γλυκο.
Ενα cheesecake με κρεμα λεμονι και σπιτικι μαρμελαδα τελεια υφη η κρεμα
Και μια αναλαφρη creme brule μαστιχας με παγωτο τριανταφυλλο. Αμφοτερα νοστιμα αν και δεν καταφεραμε να τα τελειωσουμε.

Ο Λογαριασμος μολις στα 75,5 για ενα πραγματικα ολοκληρομενο μενου μαζι με κρασι. Ισως το πιο value for money δειπνο για τοσο καλης ποιοτητας πιατα σε μια ομορφη ατμοσφαιρα. Αξιζει συγχαρητηρια η προσπαθεια του the margi, εμενα με ενθουσιασε και σιγουρα, θα το ξαναεπισκεφτω οπωσδηποτε για να γνωρισω και τον καλοκαιρινο χωρο.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Ψαροταβέρνες - Λαύριο, Αθήνα
Ιαν
26
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Συνηθως εχουμε συνδυασει τις ψαροταβερνες καλοκαιρινους μηνες. Ομως το καλαμαρακι παραδειγμα, που συνηθως οι περισσοτεροι δοκιμαζουμε, ποτε δεν θα το φαμε φρεσκο, δεν ειναι η εποχη του. Εχουμε συνηθησει την ψαροταβερνα με συνωνυμο της φρεσκαδας και εχει καταληξει το ακρως αντιθετο.

Ο Φορος ειναι μια ψαροταβερνα λιγο εξω απο το Λαυριο που δυσκολα θα την παρει το ματι σου. Πανω σενα υψωμα που μπορεις να ναπολαυσεις το γαλαζιο της θαλασσας. Ο καιρος ηταν κρυος και αφου ειμασταν στην περιοχη ειπαμε να την επισκεφτούμε για να την δοκιμασουμε.

Ενα ζευγαρι και 2μικρα, δοκιμασαμε χορτα βρασμενα οπως επρεπε. Μια φαβα σερβιρισμενη με κρεμυδακι, πολυ καλη υφη. Πατατουλες φρεσκες. 1μεριδα καλαμαρι(14Ε), 1μεριδα μπαμπουνι τηγανιτο (19,8Ε) και μια βελουτε ψαροσουπα (9,5Ε)για τα παιδια. Βρασμενη με διαφορα βραστοψαρα για την γευση και σερβιρισμενη με φιλετο περκας σε 2 ξεχωριστα πιατα οπως την ζητησαμε. Εξαιρετικη!!! Το τηγανι του αψογο, με ποιοτητα και φρεσκαδα στα υλικα του. Η εξυπηρετηση καλη και ευγενικη.

Ως προς το κοστος 57Ε συνολικα για το φαγητο. Ισως θα μπορουσε να ειναι λιγο χαμηλοτερες οι τιμες. Εμεις παντως μειναμε ευχαριστημενοι και σιγουρα θα ειναι μια απο τις επιλογες μας οταν ξαναπαμε στην περιοχη.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 10%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
American Style - Χολαργός, Αθήνα
Ιαν
22
2016
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
10-16

Απογευμα στο Χολαργο. Ευκαιρια για
να δοκιμασουμε ενα απο τα πιο δημοφιλη μπεργεραδικα
της Αθηνας.

Χωρος μικρος και λιγο αδιαφορος ηταν εντονο το ναυλον. Εξυπηρετηση αρκετα καλη αλλα αρκετη αναμονη μεχρι να ετοιμαστουν τα πιατα.

Πηραμε μια σαλατα ceasar(7.5Ε) με ψητο στηθος κοτοπουλο
και αρκετα σκορδατη σος. Τεραστια ποσοτητα και νοστιμη.

Και 2 μπεργκερ το juice burger(8.5E) και το Νew Yorker(9E) με
ψωμακι brioche, συνοδευτικο πατατες τηγανιτες και μαζι μας εφερε και
μια barbeque σος.

Τα μπεργκερ αρκετα καλα, με το μπιφτεκι ζουμερο και πολυ νοστιμο.

Οι πατατες ομως αν και φρεσκες κομενες με την φλουδα δεν μου αρεσαν καθουλου.
Δεν ξερω αν ειναι αποψη η αν ετυχε. Ειχαν ομως ακριβως το
μαυρισμα στο τηγανι που εχουν οι πατατες που δεν ειναι εποχης και δεν ηταν
τραγανες.

Αξιζει ομως το μπεργκερ του, τις τοσες θετικες κριτικες.

Μοντέρνα κουζίνα - Ανάβυσσος - Σαρωνίδα, Αθήνα
Αυγ
16
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
26-36

Επισκεφτηκαμε πριν μια εβδομαδα το εστιατοριο του ξενοδοχειου, οπου το μενου επιμελειται ο Χριστοφορος Πεσκιας. Το εστιατοριο ειναι στην παραλια του ομωνυμου
ξενοδοχειου το οποιο φετος εχει αλλαξει διεθυνση και εχει ανακαινησει τον ομορφο χωρο της παραλιας του.

Ετσι ο χωρος απο μονος του ειναι εξαιρετικος και η μουσικη απο το μπαρ του ξενοδοχειο ειναι ιδανικη για ενα ρομαντικο και οχι μονο γευμα.

Το μενου συγχρονη μεσογειακη κουζινα με εμφαση στις θαλασσινες γευσεις.

Επιλεξαμε απο σαλατα την τονοσαλατα του(7Ε). Φρεσκος και υπεροχος συνδυασμος. Ορεκτικο σαγανακι χαλουμι(11Ε) μαζι παξιμαδι ντοματινια σβησμενο με ουζο. Υπεροχο, με το ουζο να σου ανοιγει την θαλασσινη διαθεση. Για κυριως τον Σολωμο Τεριακι(16Ε), το ψαρι ηταν τελεια ψημενο ισως ηθελα λιγο πιο δεμενη την σος. Συνοδευτηκε με πουρε πατατας με αισθηση απο μουσταρδα dijon. Και το κριθαροτο με γαριδες(19Ε). Υπεροχη εκτελεση σενα πολυ νοστιμο πιατο.

Τελος εντυπωση μας εκανε το γλυκο. Παβλοβα με κρεμα σε γευση μαστιχας και φραουλες(6Ε).

Το γλυκο και το κριθαροτο ηταν τα 2 πιατα που μας εντυπωσιασαν.

Συνοδευσαμε με ενα μπουκαλι Λευκη Παραγκα(20Ε) απο εναν αξιολογο και οικονομικο καταλογο.

Αρνητικα θα μπορουσα να πω καποιες λεπτομερειες που δειχνουν σημαδια
απειριας σε μια νεα προσπαθεια.

Συνοψιζοντας ειναι μια πολυ καλη προσπαθεια, με προιοντα ποιοτηκα και ενα μενου
που εχει την σφραγιδα ενος αξιολογου chef. Ο χωρος και η ατμοσφαιρα ειναι υπεροχη και σιγουρα θα το ξαναπροτιμησουμε.

Μοντέρνα κουζίνα - Γλυφάδα, Αθήνα
Μάρ
17
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
37-49

Σάββατο βραδύ και κράτηση για 4 άτομα. Το μαγαζί χωρίζεται σε εσωτερικό και εξωτερικό χώρο. Ο εσωτερικός είναι μοντέρνα διαμορφωμένος σε νεουορκεζικο στυλ, με το Bar να ξεχωρίζει και ίσως την μουσική ένα τόνο πιο δυνατά απ’τι θα έπρεπε. Αντίθετα ο εξωτερικός χώρος δεν έχει καμία σύνδεση με τον εσωτερικό και είναι λιγο απρόσωπος.

Δυστυχώς η κράτηση ήταν για τον εξωτερικό. Οι σόμπες δεν μπορούσαν να ζεστάνουν επαρκώς το χώρο και έδειχνε πρόχειρα φτιαγμένος. Ζητήσαμε αλλαγή τραπεζιού για τον εσωτερικό αλλά όπως μας ενημέρωσαν ήταν όλα reserve. Όντως το μαγαζί γέμισε τόσο μέσα όσο και εξω, όμως επιβεβαιωθήκαμε και για την προχειρότητα του χώρου, όταν κάποια στιγμή άρχιζε να βρέχει και κάποιο τραπέζι αναγκάστηκε σε αλλαγή διότι η βροχή έσταζε πάνω σε αυτό. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. Όπως καταλαβαίνετε η βραδια δεν ξεκίνησε με την καλύτερη διάθεση.

Όμως η καλή παρέα μαζί με την πολύ καλή εξυπηρέτηση από την σερβιτόρα Αμάντα, μας έκανε να κυλήσει πολύ όμορφα το υπόλοιπο της βραδιάς. Τόσο ο τρόπος της περιγραφής των πιάτων όσο και η θετική της διάθεση έδωσε μια διαφορετική νότα. Ο χρόνος σερβιρίσματος ήταν ταχύτατος και ο τρόπος εξαιρετικός.

Ο κατάλογος αρκετά ενδιαφέρον. Ορεκτικά που συνδύαζαν εντελώς διαφορετικές κουζίνες, με υλες αρκετά ψαγμένες. Λίγες παστές, λίγες σαλάτες και κυρίως πιάτα με έμφαση στα κρέατα, όλα ψημένα σε έναν ισπανικό ξυλοφούρνο.

Εμείς κινηθήκαμε σε σίγουρες επιλογές και δεν τολμήσαμε θα έλεγα σε κάποια πιάτα.

Από ορεκτικά δοκιμάσαμε το σαγανάκι αργεντινής (10,50 Ε), πολύ έξυπνα παρουσιασμένο και αρκετά νόστιμο. Ψητά μανιτάρια πορτσινι (17 Ε) πάνω σε πολεντα, σε όποιον αρέσει το μανιτάρι ήταν εξαιρετικό.

Σε κυρίως, μοσχαράκι σιγομαγειρεμένο(18,50 Ε) όπως μας ειπαν για 10ωρες, καραμελώμενο και σερβιρισμένο με πουρέ γλυκοπατάτας έδειχνε αρκετά ενδιαφέρον, καρμπονάρα με τρουφα (17 Ε) με το που έφτασε στο τραπέζι μοσχομύριζε η τρούφα. Ενα Iberico(18 Ε) κομμένο σαν ταλιατα σερβιρισμένο με μπλε πατάτες και καραμελώμενα κρεμμύδια. Και πικανια (18,50 Ε)με τηγανιτές πατάτες και μια sause πικάντικη ισως με σχνοινοπρασο.

Η ποιότητα του κρέατος στην iberico και την πικανια που δοκίμασα ήταν εξαιρετική και το ψήσιμο στο ξυλοφουρνο την αναδείκνυε. Ισως στην iberico να μπορούσε να προστεθεί μια sauce για να ισορροπεί την λιπαρότητα του κρέατος και στην πικανια θα ήθελα μια πιο ψαγμένη sauce. Όμως γούστα είναι αυτά.. Θετική άποψη υπήρξε και για τα αλλά δυο πιάτα.

Και τρία γλυκά, σοκολατοκεικ με μους παντζαριού (8 Ε), ενδιαφέρον η μους, το σοκολατοκεικ αδιάφορο.
Πανακοτα (8 Ε) καραμέλα με αλάτι Χαβάης ανάλαφρη και ισορροπημένη αντίθεση και παγωτό foie gras (9 Ε), σε μους κολοκύθας και τυρι stilton. ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ. Ο συνδυασμός της έμπνευσης με την τρελά.

Μαζί με ένα μπουκάλι reserve Σεμελη(22 Ε) ο λογαριασμός στα 160 Ε. Το Φαγητό μας άφησε ικανοποιημένους και η εξυπηρέτηση ήταν επαγγελματική. Συστήνω επανεξέταση στην διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου τουλάχιστον για τις κρύες νύχτες. Καθώς ο χώρος μας άφησε μια πικρή επίγευση.

Σουβλάκι & Σχάρα - Γλυφάδα, Αθήνα
Μάρ
10
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
10-16

To Tσι-τσι το βλέπαμε πάντα γεμάτο, οπότε μας κίνησε την περιέργια
να το επισκεφτούμε σε μια ημέρα αιχμής που αναζητήσαμε
κατι το γρήγορο.

Ο χώρος πολύ καλά στημένος και όμορφος, η εξυπηρέτηση για τέτοιους
είδους μαγαζί πραγματικά ταχύτατη.

Οι σαλάτες φρέσκιες και πρωτότυπες, πήραμε μια με ανθοτυρο και ηταν αρκετά καλη.
Οι πατάτες στρογγυλές και λεπτές σαν τσιπς δυστυχώς μας ηρθαν κρύες.
Καλής σχετικά ποιότητας ο γυρος χοιρινός και ο γυρος κοτόπουλο και μεγάλες μερίδες. Φτωχά και μικρά όμως τα τυλιχτά.
Δεν μου άρεσαν οι σος μαγιονέζας
και γιουρτιού-σκόρδου.

Γενικά καλής ποιότητας υλικά αλλα χωρίς κατι να μας ξετρελάνει.

Εκείνο όμως που μας έκανε κακή εντύπωση και είναι ο λόγος
της κριτικής μου. Ειναι η απουσία απόδειξης και η αντιεπαγγελματικη συμπεριφορα.
Ζητήσαμε την απόδειξη η οποία δεν ήρθε εξ αρχής.

Περιμέναμε αρκετή ώρα και κανείς δεν εμφανιζόταν. Στο τέλος
μας είπαν οτι απλά χάθηκε. Ο υπεύθυνος ούτε συγνώμη δεν ζήτησε.

Τα συμπεράσματα δικά σας.. με τέτοιες πρακτικές μόνο δυσφήμιση κάνουν.

Ιταλία - Ν.Σμύρνη, Αθήνα
Φεβ
16
2015
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
17-25

Οι καλές κριτικές σε συνδυασμο με ιντερνετικη πρόσφορα, μας έκανε να επιλέξουμε την δόκιμη της PIZZERIA DEI FRATELLI. Ένας ενδιαφέρον και μοντέρνος χώρος, με μεγάλη ανοιχτη κουζίνα και τον φούρνο να ξεχωρίζει. Ώρα 19.30 ημέρα Παρασκευή, μετά από κράτηση ήμασταν οι πρώτοι που μπήκαμε στο μαγαζί. Μέχρι που αποχωρήσαμε λίγο μετά της 21.00 κάθισαν ακόμη δυο παρέες.

Μου είχε κακοφανεί απο το τηλέφωνο όταν κάλεσα Δευτέρα για κράτηση, μόλις ανέφερα πως έχουμε ένα εκπτωτικο κουπόνι ενώ αρχικά η κράτηση ήταν για τις 8, με ευγενικό τρόπο ζήτησαν αν μπορούμε να πάμε νωρίτερα, επικαλούμενοι πως δεν έχουν τραπέζι για την ώρα που ζητήσαμε. Με το που μπήκαμε πάντως η αντιμετώπιση ήταν αρκετά ευγενική. Και μας έκανε να ξεπεράσουμε την κάθε καχυποψία.

Αρνητική ακόμη εντύπωση μας έκανε πως υπήρχε έλλειψη από τρία πιάτα στον κατάλογο. Ανάμεσα σ’αυτα ήταν και η black marinara που από τις κριτικές είχαμε την προδιάθεση να παραγγέλλουμε.

Για αρχή πηραμε την ποικιλία ορεκτικών(10,90). Σερβιρίστηκε ένας μεγάλος ξύλινος δίσκος, όπου στην μέση του είχε σαλάτα ρόκα και γύρο της, δυο sauce(μια με ψητή πιπέρια όπως μας ενημέρωσαν και μια με βάση την μαγιονέζα), κομμένες πίτουλες, μπρουσκετες με σολομό και μπρουσκετες μοτσαρελα, πιτσα μαργαρίτα και spring roll. Όλα ήταν νόστιμα και ευπαρουσίαστα.

Μια πίτσα από την επιλογή με μοτσαρελα 30cm (11,20) την pancetta guanciale. H ζύμη αφράτη, στυλ ισως ελληνοαμερικανικο παντως όχι ιταλικο. Προτιμώ την λεπτή ζύμη, όμως η συγκεκριμένη ήταν καλοψημένη. Σε συνδυασμό με την πολύ καλή σάλτσα ντομάτας, ειχε έντονη την γεύση του σκόρδου και βασιλικού, την έκανε αρκετά νόστιμη.

Από τις πάστες επιλέξαμε την penne pollo e moscato d’asti (8.60) η οποία ήταν πολύ καλά εκτελεσμένη. Τόσο τα μακαρόνια κρατούσαν όσο έπρεπε όσο και το κοτόπουλο τέλεια ζουμερό. Προσωπικά της έλειπε το κάτι που θα να την έκανε ξεχωριστή.

Και την al sugo di noci(9.20) δηλαδή τορτελινια σε σάλτσα καρυδιού και εδώ ήταν καλά εκτελεσμένα, νόστιμα αλλά και σ’αυτο το πιάτο έλειπε το κάτι που θα μέκανε να το θυμάμαι.

Μαζί με ένα λευκό κρασί από το κτήμα 9 μουσών(12) ήταν ένα τίμιο και αρκετά ποιοτικό δείπνο. Η PIZZERIA DEI FRATELLI έχει όλες τις προδιαγραφές τόσο σαν χώρος όσο και σαν ποιότητα υλικών να ξεχωρίσει στον χώρο της εστίασης στην περιοχή, με λίγη προσοχή στις λεπτομέρειες.

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Ρωσία & Κεντρ. Ευρώπη - Ελληνικό, Αθήνα
Φεβ
03
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
26-36

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Μετα απο τις ενδιαφερουσες κριτικες για τον Βαρωνο και σε συνδυασμο με διαδικτυακη προσφορα που υπηρχε, αποφασισαμε να τον επισκεφτουμε το Σαββατο 1/2 .

Η αφιξη μας στις 19.30, θελαμε να το συνδυασουμε και με την ζωντανη μουσικη
η οποια τελικα ξεκινησε κατα τις 9. Διαβαζοντας στο site νομιζαμε οτι θα ξεκινουσε απο τις 19.00 δεν το επιβεβαιωσαμε τηλεφωνικα.

Ο χωρος οπως ηδη εχει περιγραφει πραγματικα εντυπωσιακος σε προδιαθετει ευχαριστα . Σε ρυθμο barok με ομρφα διακοσμισμενα τραπεζια, ρωσικους πινακες ζωγραφικης στους τοιχους και τα δυο πιανο μαζι με τα υπολοιπα οργανα να τραβανε τα βλεματα μας.
Ο επανω χωρος χρησιμοποιηται ως εκθεσιακος, με πινακες ζωγραφικης και αλλα ρωσικα αντικειμενα. Και τελος η υπεροχη αυλη του, μ'ενα Dakota να βρισκεται επιβλητικο στο κεντρο της.

Αψογη υποδοχη και εξυπηρετηση, 2 ατομα μας τοποθετησαν σ'ενα ομορφο διακριτικο τραπεζι.
Αν και Σαββατο μολις τρια ακομη τραπεζια ηταν γεματα και μεχρι που φυγαμε ο χωρος δεν γεμισε. Μαθαμε παντως οτι ειναι νεα αφιξη μολις 3μηνων και ισως θελει τον χρονο του.

Αρχικα μας ηρθαν 2 ειδων ψωμακια, λευκο και μαυρο. μαζι μ'ενα πιατακι με τουρσι λαχανο, αγγουρι και ντοματα.

Ο καιρος κρυος, επεβαλε να γευτουμε μια απο τις φημισμενες παραδοσιακες σουπες. Ζητησαμε απο τον σερβιτορο αν υπαρχει η δυνατοτητα να την μοιραστουμε καθως δεν θελαμε ολοκληρη ποσοτητα ο καθενας μας. Η απαντηση ηταν θετικη. Οποτε μια τελεια γευστικη Μπορς σουπα η βαση της οποιας ειναι το παντζαρι κατευθασε στο τραπεζι μας.

Σερβιρισμενη με μια κουταλια σμετανα στην μεση. Το παραδοξο και καπως κωμικο ηταν οτι εφθασε ενα μπολ στην μεση του τραπεζιου με 2 κουταλια. Προφανως ετσι θεωρησαν πως θα μπορεσουμε να την μοιραστουμε!
Κοστος 10Ευρω βαθμος 7/10

Συνεχισαμε με τις ρωσικες κρεπουλες με γεμιση κιμα σερβιρισμενες με ρωσικη κρεμα με βαση την σμετανα. Σερβιριστικαν απο 2 κομματια στο πιατο του καθενος μας απο τον σερβιτορο. Και προσφερθηκαν 2 σφηνακια Βοτκα. Πολυ νοστιμη και αφρατη η ζυμη της κρεπας, η γεμιση διακριτικη σε μπαχαρικα. Πολυ καλο ορεκτικο.
Κοστος 7,5 Ευρω βαθμος 7/10

Στα κυριως, ενα Σασλικ το ρωσικο δηλαδη χοιρινο σουβλακι συνοδεια ψητων λαχανικων και μιας πικαντικης σως. To κρεας ηταν καλης ποιοτητας μαλακο και καλοψημενο. Το μαριναρισμα ειχε ελαφρια βαση το ξυδι αλλα δεν ηταν κατι που θα το εκανε εξαιρετικο.
Οπως και η πικαντικη σως με βαση την ντοματα αν και ιδιαιτερη με γευση σαν να ειχε δεσει με ροδονερο δεν ηταν γευστικα αυτο που θα ξεχωριζε. Παρολ' αυτα ηταν ενα αξιοπρεπες πιατο με ομορφη παρουσιαση. Κοστος 16Ευρω βαθμος 6/10

Αντιθετα το φιλετο στρογκανωφ ηταν το καλυτερο πιατο της βραδιας. Σαλτσα σμετανας με λεπτες λωριδες μοσχαριου και μανιταρια. Μαζι με γαρνιτουρα πουρε πατατας η οποια χρεωνοταν με επιπλεον 3ευρω. Κοστος συνολικα μαζι με γαρνιτουρα 18ευρω Βαθμος 8/10.

Το μενου θα ολοκληρωνοταν εντυπωσιακα αν εξαιρεσουμε το φαουλ με την σουπα.
Ομως τελευταια στιγμη αποφασισαμε να δοκιμασουμε και καποιο απο τα γλυκισματα του.
Και ο κληρος επεσε στο Σοκολατενιο Παραμυθι οπως ονομαζοταν στον καταλογο με περιγραφη τουρτα σοκολατας με μαρμελαδα βερυκοκο. Τελικα κατευθασε ενα κομματι
σοκολατοκεικ με γλασο σοκολατας φρεσκοτατο δεν θα το ελεγα, σερβιρισμενο με σαλτσα μυρτιλο και αχνη ζαχαρη.
Χαμενη η μερμαλαδα βερυκοκο αλλα και γευστικα κατω του μετριου.
Κοστος 8Ευρω!!! βαθμος 3/10.

Στα θετικα η υπεροχη μαυρη μπυρα δικη τους παραγωγης και η ζωντανη μουσικη απο τεσσερα παρακαλω ατομα που ταιριαζε απολυτα με την ατμοσφαιρα του χωρου.

Συμπερασματικα, ειναι ενα πολυ προσεγμενο ρωσικο bistro, σ'ενα χωρο πραγματικα
καλοφτιαγμενο, η κουζινα του εχει δυνατοτητες αλλα χρειαζεται καποιες επιπλεον πινελιες στα πιατα του για να μπορεσει να ανταποκριθει στις τιμες που προσφερονται .

Μοντέρνα κουζίνα - Γλυφάδα, Αθήνα
Ιαν
13
2014
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
26-36

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Μετά απο διαδικτυακή προσφορά αποφασίσαμε να επισκεφτούμε το Mimaya.

Ενας χώρος αρκετά μικρός με μοντέρνα διακόσμιση χωρις βέβαια κατι το ξεχωριστό.
Ακριβως δίπλα του, σε ξεχωριστο χωρο υπαρχει με την ιδια επωνυμία ενα μαγαζί με εκλεκτά Μεσογειακά προϊόντα.

Ο κατάλογος οπως έχει προαναφερθεί είναι αρκετά ισσοροπιμένος.
Εχει ακόμη επιλογές απο ζυμαρικά που αν και στο κατάλογο αναφέρονται ως αγαπημένα εμείς αποφασίσαμε να κινηθούμε προς τις επιλογές της "φαρμας" τους .

Αρχικά προσφέρεται ως καλωσόρισμα δύο ειδη απο νόστιμα ψωμάκια και δύο ειδη πιτουλες με ντιπ χωριάτικης σαλάτας, τομάτας και ελίτσες καλαμών. Ηταν ενα καλό ξεκίνημα.

Σαλάτα διαλέξαμε την delicious 11,5E με ρόκα και σταμναγκάθι, ντοματάκια cherry πολύ καλά για την εποχή, λεπτοκομμένο σύκο, καραμελωμένο καρύδι έλεγε ο καταλογος δεν ηταν όμως καραμελωμένο, με μια ελαφριά βινεγκρέτ framboise και γεμιστά goat cheese με φρούτα του δάσους και μαύρο σουσάμι γυρο τους τα οποία ήταν πού νόστιμα. Προσφερόταν μαζι με φέτες μπρεζάολας σε κριτσίνια. Συνολικά ένας πολύ καλος, δροσερός και φρέσκος γευστικός συνδυασμός.

Για ορεκτικό Φορμαέλα Αράχωβας και Ταλαγάνι Μεσσηνίας 11Ε . Ήρθαν ψημένα στο grill πάνω σε ψητές πιτούλες και πάνω τους κονφι τομάτας. Συνοδεία σαλάτας στην μέση του πιάτου και ενος ντιπ κόκκινης γλυκιάς πιπεριάς. Καλό πιάτο και αρκετή ποσότητα.

Για κυρίως διαλέξαμε ενα κοντρα φιλετο Black Angus οπως αναγραφεται 23,5Ε με κρούστα
φουντουκιού και παρμεζάνας συνοδεια σάλτσα μουστάρδας Dijon με εστραγκόν. Ηρθε οπως ζητήθηκε medium rare ζουμερό, μαλακό και νόστιμο. Με εξαιρετική βουτυράτη σάλτσα με τον αγαπημένο μου συνδυασμό. Ισως η κρούστα θα επρεπε να ηταν λίγο πιο έντονη . Και Saltimbocca alla greca 19,5Ε. Εγω δεν θα το ονομαζα το πιατο αυτο saltimbocca καθως δεν με παρέπεμψε καθόλου στην Ιταλική συνταγή. Ηρθαν 4 φιλετα απο ψαρονέφρι απλά ψημμένα και αρρωματισμένα με φασκόμηλο και δεν αντιλήφθηκα ουτε γεύτηκα καθόλου το σύγκλινο μάνης που έγραφε ο κατάλογος πως περιειχε. Με πολυ ωραια σαλτσα απο μύρτιλα πάνω απο 4εις πατατούλες ψητές και αρωματισμένες συνοδεία σαλάτας με ανθότυρο. Καλό πιάτο αλλα ισως και επειδή περιμενα να δω κατι διαφορετικο δεν με εντυπωσίασε.

Το συνοδεύσαμε με εξαιρετικο κοκκινο αγιωργιτικο house wine προς 13Ε/L .

Η εξυπηρετηση ηταν καλή, με μια μικρη καθυστέρηση μεταξυ της σαλάτας και του ορεκτικού. Δεν υπήρξε κάποιο κέρασμα που σίγουρα μπορεί να κερδίσει και μονο η κίνηση τον πελάτη οταν ειδικά το εστιατόρια βρίσκεται και σε εναν δρόμο αρκετά ανταγωνιστικό.

Συμπέρασμα ενα καλό εστιατόριο με προσεγμένες πρώτες ύλες και καλή παρουσίαση των πιάτων του. Οι τιμές του ειναι λίγο τσιμπημένες αλλα σίγουρα θα το πρότεινα για μια γευστικη δοκιμή.