Loader

makap

Κριτικές: 56
Μέλος από: Ιούλ 2013

Εμφάνιση:

25 Αυγ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Το εστιατόριο λειτουργούσε παλαιότερα με την επωνυμία «Ζαφείρι» και πρόσφερε θαλασσινά. Αποφάσισα να το επισκεφθώ πάλι (ΠΑ 18/8/2017) επειδή διαθέτει εκπληκτική θέα στο Σαρωνικό και έκλεισα τραπέζι για 4 άτομα από την προηγουμένη για να εξασφαλίσω ένα στην πρώτη σειρά. Φτάσαμε στις 21.00 και ήταν κατειλημμένα ήδη 2 τραπέζια αλλά στην επόμενη ώρα είχε σχεδόν γεμίσει. Γνώριζα ότι τα εστιατόρια αυτής της περιοχής αντλούν πελατεία, κυρίως, από το ξενοδοχείο Απόλλων που βρίσκεται δίπλα αλλά το βράδυ της ΠΑ τα περισσότερα τραπέζια είχαν Έλληνες πελάτες. Έτσι, μάλλον, δικαιολογείται η υποδοχή από κοπέλα ασιατικής καταγωγής η οποία με παρέπεμψε αμέσως σε Έλληνα σερβιτόρο ο οποίος μας υπέδειξε το τραπέζι που είχαμε κρατήσει.

Αφού δώσαμε την παραγγελία μας, σε ηλικιωμένο και κατά τεκμήριο έμπειρο σερβιτόρο, παρατήρησα ότι αφενός οι πελάτες αυξάνονταν αφετέρου οι σερβιτόροι έδειχναν ότι βρισκόντουσαν σε κατάσταση πανικού. Η σαλάτα (θαλασσινή Ceasar’s 9,80€) και η μελιτζανοσαλάτα (5,80€) ήρθαν με σημαντική καθυστέρηση και ελπίζαμε ότι και τα ορεκτικά θα ερχόντουσαν ταυτόχρονα αλλά γελαστήκαμε Οι τηγανιτές γαριδούλες (8,50€) και ο ξεκοκκαλισμένος γαύρος («τηγανιτό ψαράκι ημέρας» 7,50€) ήρθαν πολύ αργότερα, όταν από τα διπλανά τραπέζια είχαν αρχίσει ήδη οι διαμαρτυρίες για τις καθυστερήσεις στο σερβίρισμα. Και οι μεν γαριδούλες φαινόντουσαν μπαγιάτικες ο δε γαύρος ότι είχε τηγανιστεί αρκετή ώρα πριν (!!! ). Μιάμιση ώρα από την παραγγελία μας και το λαυράκι (66€, τιμή κιλού 62€) που είχαμε επιλέξει για κυρίως φαγητό δεν ήταν έτοιμο και σε σχετική ερώτηση του ξαδέλφου μου προς τον (ηλικιωμένο) σερβιτόρο εκείνος απάντησε το αμίμητο «Η κουζίνα … φρακάρισε» (!!! ).

Φάγαμε το ψάρι επηρεασμένοι από όλη αυτή την κατάσταση και, αφού είχαν περάσει σχεδόν 2,5 ώρες από την άφιξή μας, ζήτησα το λογαριασμό που έφτασε στα 123,20€ με τις 2 Heineken (2*4,50€) και το τσίπουρο Αποστολάκη (9€) και 94,20€ χωρίς τα ποτά. Βαθμολόγησα τη "Γεύση" με 2, λαμβάνοντας υπόψη τις αρνητικές των ορεκτικών και τη θετική του ψαριού.

Φεύγοντας, θεώρησα σκόπιμο να πω στον «επικεφαλής» ότι η εξυπηρέτηση ήταν επιεικώς απαράδεκτη και αυτός απάντησε «το ξέρω, έχετε δίκιο».

Εύχομαι (και ελπίζω) αυτή να ήταν μια κακή βραδιά για το μαγαζί γιατί δεν αξίζει σ’ αυτό τον ξεχωριστό χώρο της Βουλιαγμένης να αφήνει αυτές τις αντιεπαγγελματικές εντυπώσεις στους πελάτες του.

04 Σεπ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
10-16

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Για το Σαββατόβραδο της 27/8/16, φιλικό ζευγάρι, που μένει στην Ηλιούπολη, πρότεινε το συγκεκριμένο «μπακαλομεζεδοπωλείον», όπως αυτοπροσδιορίζεται, που βρίσκεται σε μια από τις πολλές πλατείες (25ης Μαρτίου) της πόλης, η οποία χαρακτηρίζεται από το εξαιρετικό ρυμοτομικό της σχέδιο, με τους φαρδύτατους δρόμους, που σχεδιάστηκαν πριν από 90 χρόνια περίπου (!!! ), όταν τα αυτ/τα ήταν ελάχιστα, όχι μόνο στη συγκεκριμένη πόλη αλλά και, στην Αθήνα ακόμη, και εξακολουθούν να εξυπηρετούν την τοπική αλλά και τη διερχόμενη κυκλοφορία.

Το οικόπεδο έχει πρόσωπο σε δύο δρόμους (Κυπρίων Ηρώων και Κων. Καραμανλή) και στην πλατεία και η κύρια είσοδος είναι από την πλατεία. Φαίνεται να έχει ανακαινιστεί πρόσφατα με μοντέρνα σχεδίαση και προσεγμένη διακόσμηση. Ο χώρος αποτελείται από την κυρίως οικοδομή αλλά και επέκταση στον τέως αύλειο χώρο που κλείνει το χειμώνα με συρόμενα υαλοφράγματα. Προτιμήσαμε τραπέζι στον εξωτερικό χώρο, αφού οι αέρηδες, που μας ταλαιπώρησαν αυτή τη βδομάδα, είχαν πέσει.

Από τον κατάλογο διαπιστώσαμε ότι διαθέτει κρεατικά αλλά και θαλασσινά και μιας και τα έξι άτομα της παρέας δεν συμφώνησαν σε μια κατηγορία από τις δύο, η παραγγελία περιλάμβανε επιλογές και από τις δύο. Για σαλάτες επιλέξαμε μια του «Καίσαρα» (7,50€) και την «Αταίριαστοι» (8€), που ήταν πολύ πλούσια προσφέρθηκε σε μεγάλο πιάτο. Και οι δύο σαλάτες ήταν εξαιρετικές. Σαν πρώτα, παραγγείλαμε γόνο καλαμάρι (6€), που ήταν καλοτηγανισμένος, δύο μερίδες μανιτάρια πλευρώτους (2*6€), γαύρο μαρινάτο (5,50€) και για κυρίως πιάτα, Mix Αταίριαστοι (16€), που, στην τεράστια πιατέλα, περιλάμβανε: δύο μεγάλα μπιφτέκια, δύο κομμάτια κοτόπουλο, δύο μπριζόλες, δύο λουκάνικα, όλα καλοψημένα και σερβιρισμένα με ρύζι και πατάτες φούρνου (ήταν αδύνατο να φαγωθούν όλα αυτά από τα δύο άτομα που το επέλεξαν), σολωμός σχάρας (10€) και κριθαρώτο με μύδια (13€). Δεν δοκίμασα από τα δύο τελευταία αλλά όσοι το έκαναν έμειναν ικανοποιημένοι από τις γεύσεις. Ήπιαμε 3 μπύρες Heineken (3*3,50€) και 3 μισόκιλα μοσχοφίλερο (3*3€). Στο τέλος, προσφέρθηκε πιατέλα με φέτες παγωμένου και γλυκού καρπουζιού. Ο λογαριασμός ήταν 103,80€ με τα ποτά (17,30€/άτομο) και 84,30€ χωρίς αυτά (14,05€/άτομο). Εκ των υστέρων, μπορώ να πω ότι τα κυρίως πιάτα ήταν υπεραρκετά για τα έξι άτομα και θα μπορούσαν να είχαν αφαιρεθεί τα πρώτα ή εν πάση περιπτώσει κάποιος άλλος συνδυασμός. Αλλά αυτή η εμπειρία μένει για την επόμενη φορά. Άλλο ένα στοιχείο που μπορεί να εξετάσει ο επισκέπτης είναι και η κράτηση μέσω e-table, με έκπτωση έως 20% (πρέπει να ρωτάμε, πριν την κράτηση, αν ισχύει η έκπτωση και σε ποιο ποσοστό). Στη συγκεκριμένη επίσκεψη, είχα διαβάσει τη σχετική καταχώριση στο ask4food, πριν πάω, αλλά η κράτηση είχε γίνει από το ζευγάρι που μένει στην Ηλιούπολη.

Η εξυπηρέτηση ήταν εξαιρετική, τόσο από τον συνιδιοκτήτη, που κάθεται στο τραπέζι (στοιχείο φιλικής προσέγγισης με τον πελάτη), για να πάρει την παραγγελία, όσο και από το υπόλοιπο προσωπικό.

Είναι σίγουρο ότι θα ξαναπάμε.

25 Ιούλ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Στις επισκέψεις μου στο φιλικό ζευγάρι που μένει στο Πόρτο Ράφτη, έχουμε επισκεφθεί και το εστιατόριο αυτό, άλλοτε χειμώνα άλλοτε καλοκαίρι, από την εποχή που ζούσε ο Μπακόλας που το είχε ανοίξει. Η επιχείρηση συνεχίζει τη λειτουργία της από τα μέλη της οικογενείας. Στις επιλογές μας για ψαρικά περιλαμβάνονταν πάντα και η συγκεκριμένη ψαροταβέρνα αλλά κάθε φορά επικρατούσε ένα κριτήριο που αναδείκνυε την τελική επιλογή. Έτσι, το ΣΑ 16/7/16 λειτούργησε το αρνητικό κριτήριο για άλλο εστιατόριο, που βρίσκεται κοντά στην Αγ. Μαρίνα και θα είχε βαβούρα με το πανηγύρι και επιλέξαμε το συγκεκριμένο. Είχε προηγηθεί κράτηση τραπεζιού για 6 άτομα στο πεζοδρόμιο, με τη θάλασσα στο πιάτο (!!! ). Τα τραπέζια στην ίδια περιοχή γέμισαν γρήγορα και αρκετός κόσμος έπιασε τραπέζια στο εσωτερικό του μαγαζιού. Η βραδυά συνοδευόταν και από ένα ελαφρύ βοριαδάκι που έφτιαξε ακόμη περισσότερο τη διάθεση για ένα καλό δείπνο.

Μόλις καθίσαμε προσφέρθηκε νερό εμφιαλωμένο (1,50€) και παραγγείλαμε μια σαλάτα με βλήτα και κολοκύθια βραστά (5,80€) και μια ντομάτα σκέτη με κρεμμύδι (3,70€), πατάτες τηγανιτές (3,20€), μυδοπίλαφο (8,60€), πολύ καλό, καλαμάρια τηγανιτά (8,80€), μαρίδα (7,90€), από μέτρια προς μεγάλη αλλά φρεσκότατη και καλά τηγανισμένη και, για κυρίως πιάτο, 15 μπαρμπούνια βάρους 1,2Kg (62,40€, δηλαδή 52€ το κιλό). Ήπιαμε 3 Heineken (3*3,30€) και 2 Kaizer (2*3,30€). Δεν θα αναφερθώ ξεχωριστά στα πιάτα αφού ήταν όλα καλά και φυσικά δεν περίσσεψε τίποτε αν και ο αριθμός των πιάτων κα οι ποσότητες κρίθηκαν, εκ των υστέρων, αρκετά μεγάλες. Στο τέλος, προσφέρθηκε μεγάλη πιατέλα γεμάτη με παγωμένα φρούτα (κεράσια ωραιότατα, φέτες καρπούζι, πεπόνι σε μικρά κομμάτια) και γλυκά (καρυδόπιτα που δεν είχε καρύδια, μήλο κομπόστα). Ο λογαριασμός έφτασε στο ποσό των 122,60€ με τα ποτά (20,43€/άτομο) και 106,10€ χωρίς τα ποτά (17,68€/άτομο).

Το προσωπικό ήταν πολυπληθές και οι επιθυμίες ικανοποιούνταν πολύ γρήγορα παρά το γεγονός ότι αφενός όλα τα τραπέζια (της παραλίας) ήταν γεμάτα αφετέρου οι σερβιτόροι και οι βοηθοί πρέπει να ανεβοκατεβαίνουν αμέτρητα σκαλιά για να φτάσουν στην κουζίνα.

Γενικά, μείναμε ικανοποιημένοι και αυτή τη φορά και σίγουρα θα το επισκεφθούμε στο μέλλον.

18 Ιουν 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Έχω παρακολουθήσει από την αρχή την ανακαίνιση του χώρου, που μετονομάστηκε σε “Ark”, στην ευρύτερη περιοχή των πρώην «Αστεριών» και, έχοντας την επιθυμία να το επισκεφτώ, αποφασίσαμε, με άλλο ένα ζευγάρι, να περάσουμε εκεί τη βραδυνή σαββατιάκη έξοδο της 11/6/2016, και έκλεισα από το μεσημέρι τραπέζι στο στεγασμένο χώρο και κοντά στο μεγάλο και επίμηκες παράθυρο που βλέπει στη θάλασσα.

Ο χώρος έχει δύο εισόδους, μια (κύρια) από το χώρο του parking, μέσα στην περιφραγμένη έκταση των «Αστεριών» και άλλη προς τον ελεύθερο χώρο μπροστά από τον αρχαιολογικό, όπου επιτρέπεται το ελεύθερο parking. Η πρώτη είσοδος οδηγεί στο χώρο του εστιατορίου και η δεύτερη, αρχικά, στο χώρο για καφέ-ποτό (πρωί-απόγευμα-βράδυ) και, στη συνέχεια, στο εστιατόριο. Ο χώρος του κυρίως κτίσματος είναι μόνιμα στεγασμένος ενώ το τμήμα από το κτίσμα μέχρι τη θάλασσα αφενός προφυλάσσεται με το μεγάλο παράθυρο αφετέρου καλύπτεται με κινητό στέγαστρο που ανοίγει, όταν το επιτρέπει ο καιρός, όπως το συγκεκριμένο βράδυ. Το τραπέζι μας ήταν στη δεύτερη σειρά από το ανοικτό παράθυρο, μπροστά από το άσπρο πιάνο, και είχε θέα προς τον «κόλπο» των «Αστεριών», προς τον Πειραιά και τα διερχόμενα επιβατηγά πλοία. Η θέα είναι ευχάριστη και ιδιαίτερα όταν άνοιξε το στέγαστρο και φάνηκε το φεγγάρι, έστω και αν δεν ήταν σε φάση πανσέληνου. Τα τραπέζια και, κυρίως, τα καθίσματα είναι άνετα, σε στυλ πολυθρόνας με ακουμπιστήρια για τα χέρια. Ο DJ είχε επιλέξει πολύ ωραία μουσική σε σωστή ένταση που επέτρεπε την άνετη συζήτηση των θαμώνων.

Και αυτό το εστιατόριο έχει σαν κανόνα να γεμίζει τα ποτήρια με νερό ακόμη και όταν έχεις παραγγείλει και πίνεις κάποιο ποτό (κρασί ή μπύρα) που το βρίσκω πολύ ενοχλητικό (έτσι χρεώθηκαν με 5,60€ 2 μπουκάλες εμφιαλωμένο Αύρα). Γενικά, οι τιμές του καταλόγου είναι ακριβές για την περίοδο που διανύουμε αλλά, χωρία να το περιμένουμε, το μαγαζί ήταν γεμάτο στις 22.00 (!!! ), όχι μόνο στον στεγασμένο χώρο αλλά και σε όλα τα τραπέζια στους εξωτερικούς χώρους, δίπλα στη θάλασσα.

Παραγγείλαμε τη σαλάτα Ark (12€), 2 μερίδες κοτόπουλο μπούτι ξεκοκκαλισμένο στη σχάρα με σπανάκι και πατάτα οφτή (2*16,50€), 1 μερίδα γαριδάκι με ταραμά (10€) και 1 πατάτες τηγανιτές (5,50€), για την κυρία που έπρεπε να πάρει χάπι αντιβίωσης και είχε φάει νωρίτερα. Ήπιαμε 2 μπύρες Kaiser draft 500ml (2*6,80€). Μετά την παραγγελία, ήρθε το ψωμί (12€) και προσφέρθηκε ένα πιάτο με 4 κεφτέδες και τη γνωστή αλοιφή ελιάς και αλάτι. Η σαλάτα (πράσινη με ντομάτα, ελιές, κάπαρη κλπ) και τα πιάτα ήρθαν σε σωστούς χρόνους. Το ανοιγμένο μπούτι κοτόπουλου σερβιρίστηκε πάνω στη σχάρα που ψήθηκε και πραγματικά ήταν πολύ νόστιμο και σωστά ψημένο, χωρίς ίχνος κόκκαλου. Και οι υπόλοιποι έμειναν ικανοποιημένοι με τις επιλογές τους. Με το παγωτό Μάνγκο (3€) που επέλεξε μια κυρία, μας πρόσφεραν και 4 σφηνάκια μαστίχας και ο λογαριασμός ήταν 94,70€ με τα ποτά (23,68€/άτομο) και 80,90€ χωρίς τα ποτά (20,23€/άτομο).

Το προσωπικό ήταν νεανικό, ομοιόμορφα ντυμένο με καλόγουστο design, ευγενικό και πρόθυμο να εξυπηρετήσει. Ο σερβιτόρος που πήρε την παραγγελία και το όνομά του αναφέρεται στις 3 επί μέρους αποδείξεις, που αποτελούσαν το λογαριασμό, πήρε την παραγγελία και έφερε τα κυρίως πιάτα αλλά όλα τα υπόλοιπα σερβιρίστηκαν από τους πολύ εξυπηρετικούς βοηθούς.

Γενικά, οι εντυπώσεις μας είναι θετικές από το μαγαζί αλλά, νομίζω ότι, οι υψηλές τιμές των καταλόγων των φαγητών και ποτών δεν επιτρέπουν τη συχνή επίσκεψη σε πολύ κόσμο που θα ήθελε να απολαύσει τη θέα συνδυάζοντας και φαγητό στην πολύ ήσυχη αυτή περιοχή της Γλυφάδας

26 Φεβ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
17-25

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Το απόγευμα του ΣΑ 20/2/2016 αρχίσαμε το ψάξιμο με φιλικό ζευγάρι, για βραδυνή έξοδο. Έπεσαν αρκετές προτάσεις, και από τις δύο πλευρές, αλλά η πρόταση της συζύγου για την ΑΙΓΛΗ Ζαππείου φάνηκε να συγκεντρώνει την προτίμηση όλων, αφού εξασφάλιζε 1) ένα άνετο χώρο για το δείπνο μας, 2) το parking των δύο αυτ/των και 3) το μοίρασμα της απόστασης που έπρεπε να διανύσουμε. Κλείσαμε τραπέζι αλλά, όταν φτάσαμε στο εστιατόριο, διαπιστώσαμε ότι υπήρχαν αρκετά διαθέσιμα, μερικά από τα οποία δεν είχαν χρησιμοποιηθεί ακόμη και όταν φύγαμε.

Παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη περίοδος που διανύουμε μπορεί να θεωρηθεί «ανοιξιάτικη», κατά τις ώρες της ημέρας, το βράδυ δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν οι εξωτερικές και ανοικτές εγκαταστάσεις της επιχείρησης. Το εσωτερικό του εστιατορίου και το ευγενικό νεανικό προσωπικό σε υποδέχονται και σε προδιαθέτουν ευχάριστα, τουλάχιστον, για το χρόνο που θα διαθέσεις εκεί. Ο εσωτερικός χώρος αναπτύσσεται σε δύο πτέρυγες, μια που εκτείνεται δεξιά της εισόδου και θεωρείται πλεονεκτική αφού οι πελάτες έχουν ευρύ πεδίο ορατότητας στον περιβάλλοντα χώρο του Ζαππείου και η άλλη, απέναντι από την είσοδο, με περιορισμένο πεδίο ορατότητας. Στην πρώτη πτέρυγα, τα τραπέζια είναι ανεπτυγμένα σε δύο σειρές, εκ των οποίων τα τραπέζια που βρίσκονται δίπλα στη τζαμαρία μπορούν άνετα να φιλοξενήσουν 6 άτομα ενώ τα άλλα μέχρι 4 άτομα. Επισημαίνεται ότι τα τραπέζια είναι μεγάλα και οι πελάτες μπορούν να καθίσουν άνετα, όπως πρέπει να προσφέρουν εστιατόρια αυτής της κατηγορίας.

Φτάνοντας στις 21.15, είχαμε το πλεονέκτημα της επιλογής τραπεζιού της αρεσκείας μας. Το περιβάλλον ήταν πολύ ευχάριστο, με διακριτική μουσική στα μεγάφωνα, απαλό φωτισμό της αίθουσας, και λιτή αλλά προσεγμένη διακόσμηση του λευκού τραπεζιού με λευκή γλαστρούλα με πρασινάδα και κομψό κηροπήγιο. Με τους καταλόγους των φαγητών και των κρασιών, προσφέρθηκε νερό, και, και πριν από την παραγγελία ένα καλάθι με ψωμί και δύο στενόμακρα πιάτα με μπωλάκια, το ένα με πράσινες ελιές σε λάδι και το άλλο με λάδι και μπαλσάμικο.

Από τη μελέτη των καταλόγων, καταλήξαμε σε μια σαλάτα πράσινη (iceberg, σπανάκι, κατίκι και ελαιόλαδο, 12€), που ήταν πλούσια σε ποσότητα και δροσερή, και, για κυρίως πιάτα (ευτυχώς δεν παρασυρθήκαμε να παραγγείλουμε ορεκτικά), χοιρινά φιλετάκια (με πατάτες, λαχανικά και σάλτσα θυμαριού, 17€), ριζότο (με φρέσκα μανιτάρια, λάδι τρούφας, κρέμα και παρμεζάνα, 17€) και ένα χοιρινό κότσι (στο κατάλογο γράφει 1Kg αλλά πρέπει να ήταν βαρύτερο, με πουρέ πατάτας που είχε όμως, και κομμάτια πατάτας και δεν σου άφηνε τη γεύση «αλοιφής», λαχανικά και μουστάρδα, 21€) που προοριζόταν, θεωρητικά, για δύο άτομα αλλά ήταν τόσο μεγάλη η ποσότητα που όχι μόνο τσίμπησαν και οι υπόλοιποι αλλά περίσσεψε στο τέλος. Ήμουν αυτός που πρότεινε το κότσι και έμεινα πολύ ικανοποιημένος από την επιλογή αυτή αφού, εκτός από την τραγανιστή πέτσα, που μ’ αρέσει ιδιαίτερα, ήταν εξαιρετικά και ομοιόμορφα ψημένο και σερβιρισμένο.

Δοκίμασα και το ριζότο και ήταν πολύ νόστιμο. Για κρασί διαλέξαμε το μπουκάλι Σκούρας μοσχοφίλερο (18), που τοποθετήθηκε και αυτό στη σαμπανιέρα δίπλα στο τραπέζι. Όλοι έμειναν ικανοποιημένοι από τις γεύσεις που δοκίμασαν. Επιδόρπιο ήθελε μόνο ένα άτομο (lemon pie, 6,80€) αλλά ο σερβιτόρος (ή το εστιατόριο) πρόσφερε και ένα cheesecake, με τα ανάλογα κουταλάκια, και «τιμήθηκαν» δεόντως.

Ο λογαριασμός, μαζί με τα 2 μπουκάλια νερό (2*2,80€) και το ψωμί (4*1,50€), ήρθε στα 85,40€, χωρίς το κρασί (21,35€/άτομο), και 103,40€ με το κρασί (25,85€/άτομο). Νομίζω ότι το κόστος αυτό, κατ’ άτομο, αν και υψηλό για την περίοδο που διανύουμε, ανταποκρίνεται πλήρως αφενός στην ποιότητα του φαγητού που προσφέρεται αφετέρου στο περιβάλλον και την εξυπηρέτηση που προσφέρει το εκπαιδευμένο νεανικό προσωπικό.

Οφείλω ιδιαίτερη μνεία στο, ομοιόμορφα και κομψά ντυμένο, προσωπικό που αποδεικνύεται πολύ καλά εκπαιδευμένο και γνωρίζει άριστα το ρόλο που επιτελεί, σε μια σοβαρή επιχείρηση εστίασης.

Συζήτησα την εμπειρία μου αυτή και με άλλα φιλικά ζευγάρια και όλοι συμφώνησαν να επισκεφθούμε οπωσδήποτε το εστιατόριο, και μια φορά μεσημέρι, με ήλιο, για να απολαύσουμε την υπέροχη θέα που προσφέρει.

24 Νοε 2015

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
10-16

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Το φιλικό ζευγάρι είχε επισκεφθεί το μαγαζί στο παρελθόν και είχε προτείνει να πάμε και μαζί αλλά διάφοροι λόγοι ανέβαλαν την επίσκεψη μέχρι το βράδυ του ΣΑ 14/11/2015. Γνωρίζοντας το χώρο είχαν φροντίσει εγκαίρως να κλείσουν τραπέζι, μιας και το σαββατόβραδο έχει καθιερωθεί ως η κλασική εβδομαδιαία έξοδος του Έλληνα. Πριν φτάσει το ΣΑ, είχα διαβάσει, βέβαια, τις κριτικές στο forum και ενημερώθηκα σχετικά.

Η οδός Γερουλάνου είναι μια φαρδιά και κεντρική αρτηρία του δήμου Αργυρούπολης αλλά τα πρόσφατα έργα διαπλάτυνσης των πεζοδρομίων σε κάθε πλευρά, για τη δημιουργία ποδηλατόδρομου, είχαν αποτέλεσμα να περιοριστεί ο διαθέσιμος αριθμός χώρων στάθμευσης, αλλά μπόρεσα να βρω θέση σε κάθετο δρόμο.

Ο χώρος αποτελείται από ένα τμήμα που βρίσκεται στο ισόγειο της οικοδομής και καλύπτεται, κυρίως, από τους χώρους λειτουργίας (κουζίνα, αποθήκη, ψησταριά κλπ) και από ένα μικρό τμήμα με ένα τραπέζι, αν θυμάμαι καλά, και ως κύριος χώρος, με τα περισσότερα τραπέζια, χρησιμοποιείται η επιφάνεια της πρασιάς του οικοπέδου, που έχει κλειστεί σαν λυόμενη κατασκευή, όπως, άλλωστε συνηθίζεται σχεδόν σε όλα τα καταστήματα της συγκεκριμένης περιοχής αλλά και άλλων. Για τους λόγους αυτούς, σε περιπτώσεις πολυκοσμίας, όπως τα σαββατόβραδα και ίσως και άλλες μέρες, ο θόρυβος που δημιουργείται αλλά και το ελεύθερο κάπνισμα δημιουργούν αρνητικούς παράγοντες, ειδικά, στις περιόδους από φθινόπωρο μέχρι την άνοιξη.

Μπροστά στο δίλημμα “κρεατικά” ή “θαλασσινά” η πλάστιγγα έγειρε προς τη 2η επιλογή. Παρασυρμένοι τόσο από τα πιάτα που είχε δοκιμάσει το φιλικό ζευγάρι στην προηγούμενη επίσκεψη αλλά και από αυτά που είχα διαβάσει στις κριτικές, παραγγείλαμε υπερβολικά μεγάλο αριθμό πιάτων, για 4 άτομα, όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων, με αποτέλεσμα να φτάσουμε σε σημείο “σκασμού“, επειδή αφενός οι γεύσεις ήταν πραγματικά υπέροχες αφετέρου οι μερίδες ήταν πολύ χορταστικές. Αναλυτικά, πήραμε για πρώτα την αχινοσαλάτα (10€), την ταραμοσκορδοσαλάτα (4€), τη σαλάτα Περί Γης (7), και, για συνέχεια, την αθερίνα (8), τον μπακαλιάρο σκορδαλιά (8,50), ένα θράψαλο ψητό (9), το μυδοπίλαφο (9) και τα μανιτάρια πλευρώτους (6). Το δείπνο συνοδεύτηκε με 3 μισόκιλα άσπρο κρασί (3*3).

Τα πρώτα πιάτα ήταν πολύ νόστιμα και, ειδικότερα, η ταραμοσκορδοσαλάτα αρκετά πετυχημένος συνδυασμός. Η πράσινη σαλάτα “Περί Γης“ πολύ ωραία και σε μεγάλη ποσότητα. Η αθερίνα ήρθε σαν βρασμένη και όχι τηγανισμένη και τραγανιστή, επιστρέψαμε το πιάτο για να τηγανιστεί αλλά και πάλι δεν τρωγόταν (περίμενα ότι μετά τις παρατηρήσεις θα την αφαιρούσαν από το λογαριασμό αλλά τη χρέωσαν). Δεν έχω λόγια να περιγράψω τις υπέροχες γεύσεις από τα υπόλοιπα πιάτα και ιδιαίτερα του μυδοπίλαφου. Παρά το γεγονός ότι η αθερίνα δεν τρωγόταν, οι γεύσεις όλων των υπόλοιπων πιάτων επηρέασαν την συνολική βαθμολογία στη Γεύση. Ο λογαριασμός ανέβηκε στο ποσό των 65,80€ χωρίς ποτά (16,45/άτομο) και 74,80€ με τα ποτά (18,70/άτομο).

Η εξυπηρέτηση πολύ καλή από το ανδρικό και γυναικείο νεανικό προσωπικό, που φαίνεται να ξέρει αρκετά καλά τη δουλειά του και, ιδιαίτερα, από την Ελευθερία που έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον όταν ζήτησα διευκρινίσεις για το λογαριασμό (όλα τα πιάτα αναφέρονται ως φαγητό), προκειμένου να ξέρω τι κοστίζει το καθένα, για την κριτική, και ρώτησε τον τίτλο του forum και το ψευδώνυμό μου για να τη διαβάσει (αν και δεν πολυπιστεύω ότι θα το κάνει).

Όλη η παρέα έμεινε ικανοποιημένη από τις πολύ καλές γεύσεις που δοκιμάσαμε εκείνο το βράδυ και συμφωνήσαμε ότι θα ξαναπάμε.

11 Νοε 2015

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
10-16

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Το εστιατόριο αυτό λειτουργεί μερικές δεκαετίες, αν θυμάμαι καλά, στην ίδια διεύθυνση, στο εμπορικό κέντρο της Γλυφάδας, και αποτελούσε τη βασική επιλογή μου για κινέζικο μέχρις ότου ο ιδιοκτήτης του αποφάσισε να επεκτείνει τη δραστηριότητά του ανοίγοντας και νέο εστιατόριο, σε περιοχή έξω από το ασφυκτικό κέντρο, κοντά στην οδό Βέμπο, με επωνυμία Rasa Sayang, στο χώρο που λειτουργεί σήμερα το Jade Palace. Αλλά το εστιατόριο αυτό, αν και διατήρησε για κάποια χρόνια την ποιότητα και τις γεύσεις, δεν μπόρεσε να αντέξει την κρίση των τελευταίων ετών, έριξε την ποιότητά του και, τελικά, άλλαξε διεύθυνση.

Το βράδυ της ΠΑ 6/11/2015 αποφασίσαμε, με φιλικό ζευγάρι, να επισκεφθούμε το αρχικό εστιατόριο και στην είσοδο είδαμε πινακίδα με καθημερινή προσφορά για φαγητό με 15€/άτομο, με πιάτα από τον κατάλογο. Αν και πήγαμε νωρίς (21.00) είδαμε, με αρκετή έκπληξη, ότι η μικρή σχετικά αίθουσα ήταν σχεδόν γεμάτη, με ελάχιστα διαθέσιμα τραπέζια που γρήγορα γέμισαν. Όπως είναι φυσικό, στις περιπτώσεις αυτές, ο θόρυβος μεγαλώνει και είναι δύσκολη η επικοινωνία ακόμη και στην ίδια παρέα.

Ο ιδιοκτήτης μάς υποδέχτηκε με ικανοποίηση παρατηρώντας ότι έχουμε απουσιάσει μερικά χρόνια!!! Μάς ενημέρωσε ότι αφενός η προσφορά αφορά σε μια σούπα, ένα ορεκτικό, ένα κυρίως πιάτο και ένα πιάτο (ρύζι, noodles κλπ) αφετέρου η ποσότητα φαγητού για 3 άτομα θα ήταν ικανοποιητική για 4 άτομα.

Στον κατάλογο σημειώνονται με κόκκινο αστερίσκο τα πιάτα που εξαιρούνται από την προσφορά, τα οποία δεν είναι πολλά σε κάθε ενότητα, και τα περισσότερα περιλαμβάνονται στα πιάτα των θαλασσινών, όπως είναι λογικό και αναμενόμενο, αφού η τιμή κάθε πιάτου είναι γύρω στα 14€.

Αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε τη συμβουλή του και παραγγείλαμε συνδυασμούς πιάτων από κάθε ενότητα (3 σούπες won ton, 1 πιάτο με 4 fried won ton, 1 πιάτο spare ribs, 1 πιάτο μοσχάρι, 1 πιάτο sweet and sour pork, 1 πιάτο κοτόπουλο, 2 πιάτα ρύζι και 1 πιάτο noodles λεπτές και ίσως ξεχνάω κάποιο/α ακόμη). Παρά την πολυπληθή πελατεία της βραδιάς, το σερβίρισμα, από τον ιδιοκτήτη και δύο ακόμη γυναίκες, έγινε σε σωστό χρόνο και όλα τα πιάτα είχαν τις γνωστές καλές γεύσεις του εστιατορίου.

Ο λογαριασμός ήρθε σε δύο αποδείξεις, μια των 50€, χωρίς να είναι αναλυτική, που προφανώς αφορούσε στις 3 προσφορές και ίσως τα γνωστά αρχικά (νερό και κουβέρ), και μια των 7,50€ για τα τρία μισόκιλα λευκό κρασί, και, επομένως πληρώσαμε 12,50€/άτομο, χωρίς το κρασί και 14,40€/άτομο περίπου με το κρασί.

Συμπερασματικά, περάσαμε μια ευχάριστη βραδιά, με νόστιμες γεύσεις αλλά και λίγο θόρυβο, σε ένα κινέζικο εστιατόριο που κρατάει την ποιότητα του φαγητού που προσφέρει.

15 Αυγ 2015

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
10-16

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Ο συγκεκριμένος χώρος έχει φιλοξενήσει στο παρελθόν εστιατόρια με διαφορετική κουζίνα και μενού (Far East με ανατολίτικη κουζίνα, για πολλά χρόνια, Route Nationale 7 που δούλεψε ένα χρόνο περίπου 2013-2014). Η νέα επιχείρηση διαφήμισε την προσφορά κατεψυγμένων, κυρίως, θαλασσινών με διαφορετικό τρόπο σερβιρίσματος από το συνηθισμένο και από καιρό ήθελα να επισκεφθώ το εστιατόριο.

Το ΣΑ 8/8/2015 απόγευμα αποφασίσαμε να το επισκεφθούμε με φιλικό ζευγάρι και, στο τηλεφώνημα για κράτηση τραπεζιού, ο ευγενικός υπάλληλος με έβγαλε από τη δύσκολη θέση λέγοντας ότι θα είναι εύκολο να βρούμε τραπέζι σε όποιο χώρο (αυλή, μπαλκόνι, εσωτερικός χώρος) θέλαμε αφού θα πηγαίναμε στις 21.00. Παρά το γεγονός ότι στην απέναντι γωνία λειτουργεί εστιατόριο (Η Πασιφάη), είναι σχετικά εύκολο να παρκάρεις τις βραδινές ώρες, αφενός πάνω στο ευρύχωρο γωνιακό πεζοδρόμιο αφετέρου στους γύρω δρόμους αλλά και στο χώρο του, κλειστού εκείνες τις ώρες, διπλανού super market.

Η κοπέλα της υποδοχής μάς έδειξε ένα τραπέζι που είχε κρατήσει στην αυλή (τα περισσότερα ήταν κατειλημμένα) αλλά, επειδή η μέρα ήταν ζεστή, προτιμήσαμε το γωνιακό τραπέζι στο μπαλκόνι, το οποίο εκείνη την ώρα ήταν άδειο από πελάτες. Ο χώρος της αυλής είναι καλόγουστα διακοσμημένος αλλά σκεπασμένος με ελαφρύ υλικό (ίσως για τους μεσημεριανούς πελάτες).

Το μπαλκόνι διαθέτει κινητό σκέπαστρο στο τμήμα του προς την οδό Λαζαράκη και είναι ανοικτό στο τμήμα του προς την Πανδώρας. Τα δύο ενωμένα τραπέζια της γωνίας που επιλέξαμε αποδείχτηκαν πολύ άνετα για τα 4 μέλη της παρέας, στις ώρες παραμονής μας στο χώρο, αν και υπάρχουν και άλλα ευρύχωρα τραπέζια στο μπαλκόνι, στην πλευρά προς την Πανδώρας. Μέχρι τις 22.00, εκτός από τα τραπέζια της αυλής, είχαν γεμίσει όλα τα τραπέζια του μπαλκονιού και οι νέοι πελάτες οδηγούνταν αναγκαστικά στον εσωτερικό χώρο του εστιατορίου.

Από τον έξυπνα σχεδιασμένο ευμεγέθη κατάλογο, μπορείς εύκολα να επιλέξεις τα πιάτα ή/και τις πιατέλες, αφού βλέπεις και την αντίστοιχη φωτο, εάν έχεις οποιαδήποτε απορία με την περιγραφή του περιεχομένου. Αλλά και η ευγενική σερβιτόρα του μπαλκονιού (Γεωργία) διευκρινίζει τις όποιες πρόσθετες ερωτήσεις.

Επιλέξαμε, σαν πρώτο πιάτο, την τηγανιτή μαρίδα (4,40€) που σερβίρεται σε τηγάνι και ήταν τόσο μικρή που έμοιαζε με αθερίνα. Για κυρίως πιάτα επιλέξαμε αφενός την πιατέλα Solemate Platter (36,50) που συνοδευόταν από μια (μικρή) χωριάτικη σαλάτα και περιλάμβανε 18 γαρίδες, 8 μύδια, (αρκετές) τηγανιτές ροδέλες καλαμαριών, και ήταν γαρνιρισμένη με ρύζι και τηγανιτές πατάτες (δική μας επιλογή) αφετέρου το πιάτο "Ψάρι με γαρίδες" (10,90), με τηγανητά λαχανικά, που σερβιρίστηκε σε τηγάνι.

Οι πολύ σωστά ψημένες γαρίδες της πιατέλας και του πιάτου (μέγεθος Πρίγκηπος, μάλλον μεσαίο) ήταν ανοιγμένες από το κάτω μέρος αλλά χρειάζεται τεχνική και προσπάθεια για να χωρίσεις το ψαχνό από το κέλυφος. Τα μύδια της πιατέλας ήταν νόστιμα, κυρίως, με την πλούσια σκορδάτη σάλτσα τους.

Το φιλέτο ψαριού (αγγελόψαρο/Angel’s fish) ήταν τηγανισμένο με την πέτσα του, την οποία προτίμησα να αφαιρέσω ενώ άλλοι της παρέας τη δοκίμασαν. Δεν μπορώ να πω ότι η γεύση του φιλέτου με ενθουσίασε. Γενικά, οι υπόλοιπες θαλασσινές γεύσεις ήταν ευχάριστες και οι ποσότητες υπεραρκετές, για 4 άτομα. Το φαγητό συνοδεύτηκε από 3 μπύρες Heineken 500ml (3*3,50), για τους άνδρες, και ένα μπουκάλι μοσχοφίλερο (Κτήμα Τσελέπου, 10€), για τις γυναίκες.

Ο λογαριασμός έφτασε τα 73,80€ με τα ποτά (18,45/άτομο) και 53,30€, χωρίς αυτά (13,30/άτομο). Σημειώνεται ότι όλα όσα παραγγείλαμε χρεώθηκαν με ΦΠΑ 23%, εκτός από το μπουκάλι νερό Αύρα (1,50€) που χρεώθηκε με 13%.

Το πολυπληθές προσωπικό αποτελείται, κυρίως, από νεαρά άτομα, ομοιόμορφα ντυμένα, που φαίνεται ότι έχουν εκπαιδευτεί σωστά για τη συγκεκριμένη εργασία. Είναι χαρακτηριστικό ότι, η Γεωργία πήρε την παραγγελία και ήρθε κάθε φορά που ζητούσαμε κάτι, ενώ όλα τα πιάτα σερβιρίστηκαν σε διαφορετικούς και σωστούς χρόνους από διαφορετικούς βοηθούς.

Η γενική εμπειρία μας από την επίσκεψη στο εστιατόριο είναι θετική αφού γνωρίζαμε, από την αρχή, ότι τα (περισσότερα) θαλασσινά δεν είναι φρέσκα. Με αυτό το δεδομένο και τις σχετικά χαμηλές τιμές, για θαλασσινές γεύσεις, σε συνδυασμό με τους ανοικτούς χώρους που διαθέτει (αυλή και μπαλκόνι), για την (ευρύτερη) καλοκαιρινή περίοδο, νομίζω ότι το εστιατόριο μπορεί να θεωρηθεί vfm, παρά τη δύσκολη περίοδο που περνάει η χώρα, ειδικά, μετά την αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 23%.

31 Ιούλ 2015

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
10-16

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Το Σάββατο 11/7/2015 ήταν αρκετά ζεστή μέρα και η παρέα μου ανέθεσε να προτείνω ένα δροσερό μαγαζί στο οποίο θα περνούσαμε ευχάριστα τις 2,5 ώρες της βραδινής εξόδου. Σκέφτηκα τη συγκεκριμένη μπυραρία και, τελικά, όλοι έμειναν ικανοποιημένοι τόσο από το περιβάλλον όσο και από το φαγητό και τη μπύρα που ήπιαμε.

Όπως έχει ήδη αναφερθεί, ο εξωτερικός χώρος του καταστήματος είναι διαμορφωμένος σε επίπεδα που περιβάλλονται από πολλά φυτά, με αποτέλεσμα κάθε τραπέζι και παρέα να νομίζει ότι βρίσκεται στο δικό του ξεχωριστό χώρο.

Η παρέα αποτελούνταν από 5 άτομα και παραγγείλαμε τη σαλάτα Bier Haus (8,50€), 3 ψωμάκια Bretzel (3*1,40), ένα ριζότο (9), ένα κοτοσούβλι (14) και μία σταβλίσια μπριζόλα (23) και ήπιαμε 2 λίτρα μπύρα Warsteine (2*9). Το ριζότο ήταν νόστιμο και τα κρεατικά καλοψημένα και σε αρκετή ποσότητα, τέτοια που τελικά δεν φαγώθηκαν όλα. Ο λογαριασμός ήρθε 80,70€ με τις μπύρες και 62,70€ χωρίς αυτές. Οφείλω να τονίσω ότι την περίοδο εκείνη σχεδόν όλα όσα καταναλώσαμε χρεώθηκαν με ΦΠΑ 13%, εκτός της μπύρας που χρεώθηκε με 23%. Εξ όσων γνωρίζω, τώρα, πλέον, σχεδόν όλα χρεώνονται με ΦΠΑ 23%. Έτσι, κάθε άτομο πλήρωσε 16€ περίπου με τις μπύρες και 12,50€ χωρίς αυτές.

Το προσωπικό ήταν νεαροί που ενώ, φαίνεται ότι γνώριζαν τη δουλειά τους, 1) παρουσιάστηκε μια σημαντική καθυστέρηση στο σερβίρισμα των κυρίως πιάτων, σε βαθμό που αναγκαστήκαμε να διαμαρτυρηθούμε (πιστεύω ότι αυτό οφειλόταν στην κουζίνα και όχι στο προσωπικό) και 2) στο τέλος καθυστέρησαν αρκετά να καθαρίσουν το τραπέζι και αναγκαστήκαμε να ζητήσουμε το λογαριασμό χωρίς να παραγγείλουμε επιδόρπιο.

18 Ιουν 2015

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
10-16

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Στο χώρο επί της οδού Αρτέμιδος 22 στη Γλυφάδα λειτουργούσε από τη δεκαετία του ’70 (τότε την είχα γνωρίσει για πρώτη φορά) κλασική ταβέρνα για μπριζόλες και μαγειρευτά, όπως απαιτούσε η τότε εποχή. Επισκεπτόμουν την ταβέρνα και στις δεκαετίες του ’80 και ’90 αλλά όχι στη συνέχεια, δεδομένου ότι η ευρύτερη περιοχή της Γλυφάδας κατακλύστηκε, από τις αρχές της δεκαετίες του 2000, με πλήθος νέων επιχειρήσεων εστίασης που επιδιώκουν να προσελκύσουν πελάτες προσφέροντας είτε διαφορετικές γεύσεις σε γνωστές παραδοσιακές ελληνικές συνταγές είτε γεύσεις από διαφορετικές περιοχές του πλανήτη.

Την Κυριακή 31/5/2015 αποφασίσαμε, με συγγενικό ζευγάρι που είχε επισκεφθεί το μαγαζί, με τη νέα επιχείρηση, να δοκιμάσουμε τις γεύσεις της ανατολίτικης (πολίτικης) κουζίνας που διαφημίζει. Η πρώτη εντύπωση είναι θετική, πολύ περισσότερο συγκρίνοντας το χώρο με εκείνον που θυμόμουνα από παλιά. Είναι βέβαιο ότι δαπανήθηκαν σημαντικά ποσά για να ανακαινιστεί ο παλιός χώρος στη σημερινή καλαίσθητη μορφή. Τα τραπέζια είναι μαύρα λακαρισμένα σε διάφορα μεγέθη και οι καρέκλες άνετες με ένα ανδρικό ή γυναικείο όνομα στην πλάτη.

Προκαλεί ευχάριστα και η τοποθέτηση του χώρου παρασκευής της σαλάτας, στη δεξιά πλευρά της εισόδου, στον οποίο η χαμογελαστή υπάλληλος ετοιμάζει όλες τις παραγγελίες σαλατικών, με τα υλικά που βρίσκονται αραδιασμένα στους πάγκους. Όλο το προσωπικό, κυρίως νεαρά άτομα, είναι ομοιόμορφα και καλαίσθητα ντυμένο, άνετο, εξυπηρετικό και ευγενικό στις συζητήσεις με τους πελάτες, κάτω από την άγρυπνη επίβλεψη της ιδιοκτήτριας κ. Λίνας.

Καθίσαμε στον πρώτο χώρο, στεγασμένο με κινητό στέγαστρο την ημέρα εκείνη, σε ευρύχωρο τραπέζι των 6, μιας και η ώρα και η ημέρα το επέτρεπαν. Ο κατάλογος είχε τον τίτλο Bahaar αλλά δεν μπόρεσα να το βρω στο forum. Βρήκα, όμως, μια καταχώρηση για τον ίδιο χώρο, με την επωνυμία της γνωστής αλυσίδας «Μπαρμπαδήμος», με μια κριτική (Απριλίου 2015) και τη σημείωση ότι «το εστιατόριο έχει σηματοδοτηθεί ως κλειστό».

Το μυστήριο λύθηκε στη 2η επίσκεψη στο κατάστημα (ΠΑ 12/6/2015), όταν η ευγενέστατη κ. Λίνα μου εξήγησε ότι η πρώτη μας επίσκεψη έγινε λίγες μέρες μετά τη διακοπή της συνεργασίας με την αλυσίδα και τη λειτουργία της επιχείρησης με την επωνυμία Bahaar. Επίσης ότι, προ ολίγων καταχώρησε στο forum το εστιατόριο και έτσι που δίνεται η ευκαιρία να γράψω τις εντυπώσεις μου από τις δύο επισκέψεις.

Στην πρώτη επίσκεψη (ΚΥ 31/5/2015), παραγγείλαμε τη σαλάτα της σουλτάνας (7,90€), με κρατσανιστό λάχανο, ψιλοκομμένο καρότο, ξηρούς καρπούς, ρόδι και σταφίδες, σαν πρώτα ένα παστουρμαλί (6€) και ένα λαχματζούν (3,80€), τα οποία, δεν περιλαμβάνονταν στον κατάλογο αλλά μας προτάθηκαν από το σερβιτόρο και δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες μας.

Για κύριο πιάτο επιλέξαμε τον αχταρμά (14,50€), δηλαδή 3 σούβλες σμυρνέικο κεμπάπ, μια χοιρινό και μια κοτόπουλο, πάνω σε κομμένες πίτες και ψητή ντομάτα, ενισχυμένο με μια σούβλα μοσχάρι (5,50€). Τα κρεατικά ήταν σωστά ψημένα και το φαγητό συνοδεύτηκε από 5 ποτήρια μπύρας draft των 330ml (5Χ3,20€). Για επιδόρπιο διαλέξαμε δύο εκμέκ πολίτικα με παγωτό (2Χ4,90€) και ένα ντομ ντουρμα (2,80€). Ο λογαριασμός με τα ποτά έφτασε τα 67,90€, δηλαδή 17/ άτομο περίπου και χωρίς τα ποτά 13/ άτομο περίπου.

Η εξυπηρέτηση από το νεαρό και ευγενικό προσωπικό ήταν αρκετά καλή, αν και δεν υπήρχαν πολλοί πελάτες ώστε να υπάρχει σχετικό πρόβλημα. Όλες οι αίθουσες είναι καλαίσθητα διακοσμημένες και το περιβάλλον είναι ευχάριστο και καλόγουστο, και η παραμονή στο εστιατόριο συνοδεύεται από διακριτική ελληνική μουσική.

Στη 2η επίσκεψη (ΠΑ 12/6/2015), με φιλικό ζευγάρι, ήταν γεμάτα όλα τα τραπέζια που ήταν στον ανοικτό χώρο και καθίσαμε σε τραπέζι του πρώτου χώρου αλλά αυτή τη φορά η οροφή ήταν ανοικτή. Ακολουθήσαμε τη σίγουρη συνταγή των βασικών επιλογών της πρώτης επίσκεψης με αλλαγή στη σαλάτα.

Συγκεκριμένα, παραγγείλαμε την πράσινη σαλάτα του πασά (8,90€), μια πίτα (0,40€) που αποδείχτηκε μάλλον περιττή αφού τα κυρίως πιάτα είχαν μπόλικες, τον αχταρμά (14,90€), χωρίς την ενίσχυση, και την πρόταση της κ. Λίνας Κασάπ Κιοφτέ (8,90€), που ήταν 7 κεφτέδες στα κάρβουνα πάνω σε κομμένες πίτες και ψητή ντομάτα. Και αυτή τη φορά τα κρεατικά ήταν σωστά ψημένα.

Το φαγητό συνοδεύτηκε από 3 μπύρες Alfa (3*2,80€) και ¼ κρασί (μάλλον μοσχοφίλερο), που χρεώθηκε 2,20€. Επιδόρπιο ήθελε ένας από την παρέα και παράγγειλε εκμέκ πολίτικο με παγωτό (4,90€), αλλά η ευγενική κ. Λίνα επέμεινε να μας προσφέρει να δοκιμάσουμε το καζάν ντιπί που μόλις είχε ετοιμαστεί. Ο λογαριασμός με τα ποτά έφτασε τα 50€, δηλαδή 12,50€/άτομο και χωρίς τα ποτά 39,40€, δηλαδή 9,85€/άτομο.

Σε ερώτησή μου για delivery στην περιοχή της Γλυφάδας, η κ. Λίνα είπε ότι ήδη έχει αρχίσει να μοιράζει φυλλάδια και γρήγορα θα καλυφθεί η μεγάλη έκταση που καλύπτει ο δήμος. Το φυλλάδιο είναι αρκετά καλαίσθητο αν και δεν περιλαμβάνει το συνολικό μενού του κύριου καταλόγου του εστιατορίου.

Για τους λάτρεις της πολίτικης κουζίνας συνιστάται ανεπιφύλακτα και η παρέα δήλωσε ότι θα το επισκεφθούμε σύντομα (απόδειξη η 2η επίσκεψη σε μικρό χρονικό διάστημα).