George G.


Broken Image

Κριτικές: 130

Μέλος από:
Οκτ 2013
Δεν είναι στη λίστα
των έμπιστών σου
.



Εμφάνιση:

Ιταλία - Π.Φάληρο, Αθήνα
Αυγ
10
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
€/Άτομο
17-25

Ζεστά βράδια του Ιουλίου στην Αθήνα και η εύκολη διέξοδος είναι βόλτα στην παραλία. Μετά από προτροπή φίλου Πειραιώτη παρέα πέντε ατόμων βρεθήκαμε στη Μαρίνα Φλοίσβου κι αφού περπατήσαμε αρκετή ώρα, αποφασίσαμε να πάμε για πίτσα στο Napolitivo. Η ονομασία του συνδυασμός δύο λέξεων: Napoletana και aperitivo, προσπαθεί να "παίξει" λεκτικά με τη ναπολιτάνικη πίτσα, που ψήνεται σε ξυλόφουρνο κατασκευασμένο με ηφαιστειακές πέτρες από τον Βεζούβιο (όπως αναφέρουν οι ιδιοκτήτες) και το aperitivo, ποτό αλκοολούχο ή όχι που πίνεται πριν το φαγητό για να ανοίξει η όρεξη.

Ο εσωτερικός χώρος συμπαθητικά διακοσμημένος, πολύ ωραία ιδέα η ανοικτή κουζίνα, όπου οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να δουν πώς παρασκευάζεται η πίτσα. Προτιμήσαμε να κατευθυνθούμε στον εξωτερικό χώρο, καθώς το αεράκι έδινε αίσθηση φυσικής δροσιάς. Λιτά τραπεζοκαθίσματα, λίγο στριμωγμένα, διακριτικός φωτισμός, σε γενικές γραμμές θετικό πρόσημο για τη διαρρύθμιση.

Θετικό πρόσημο και για την εξυπηρέτηση. Ευγενικοί σερβιτόροι ρώτησαν αν προτιμάμε νερά βρύσης ή εμφιαλωμένο, επιλέξαμε το πρώτο, έφεραν αμέσως μια κανάτα με πολλά παγάκια, πολύ γρήγορα μας έδωσαν καταλόγους, αμέσως μετά έφεραν μαχαιροπήρουνα και αρωματικά μαντηλάκια, πήραν γρήγορα παραγγελία. Έφεραν και κομμάτια φρεσκοψημένης φοκάτσιας με ένα εύγευστο ντιπ. Κάποιες μικροκαθυστερήσεις στη συνέχεια εκτιμώ ότι οφείλονται στο ότι το εστιατόριο γέμισε και φυσικά συσσωρεύτηκαν πολλές παραγγελίες συγχρόνως.

Επιλέξαμε να παραγγείλουμε:

- Σαλάτα Caesar's με κοτόπουλο. Δροσερή, φρεσκοκομμένη, πλούσια μερίδα, πολύ νόστιμο το κοτόπουλο.

- Πίτσα Margherita. Με λεπτή ζύμη, λιτή και πολύ νόστιμη. Η μοτσαρέλα έδενε γευστικά με την σάλτσα ντομάτας και βασιλικού.

- Πίτσα Margherrita Bufala. Κι αυτή με λεπτή ζύμη, με τα ίδια υλικά, μόνο που ροδέλες μοτσαρέλας είχαν προστεθεί μετά το ψήσιμο. Μας άρεσε πολύ!

- Πίτσα Prosciutto e Funghi. Ψημένη όπως πρέπει, το προσούτο και τα μανιτάρια πολύ καλής ποιότητας έδιναν άριστο γευστικό αποτέλεσμα. Μάλιστα, επειδή οι πίτσες είναι σχετικά μικρές, διαπιστώσαμε ότι δεν αρκούσαν τρεις για πέντε άτομα και παραγγείλαμε ακόμα μία προσούτο-μανιτάρια, την οποία φάγαμε με ευχαρίστηση.

Μετά την πίτσα που πραγματικά πήρε άριστα, αποφασίσαμε να μοιραστούμε κάτι γλυκό και παραγγείλαμε:

- Λεμονόπιτα με παγωτό κρέμα. Συμπαθητική γεύση, όχι κάτι το ιδιαίτερο.

- Σουφλέ σοκολάτας με παγωτό κρέμα. Και γι' αυτό η ίδια διαπίστωση: Συμπαθητική γεύση, όχι κάτι το ιδιαίτερο. Διαπίστωση που ισχύει και για τις δύο μπάλες παγωτό (κρέμα και φράουλα) που επέλεξε να δοκιμάσει ο ice cream maniac της παρέας.

Το κόστος, μαζί με κάποια αναψυκτικά, ανήλθε στα 17-18 ευρώ το άτομο. Δεν τα λες και λίγα, αλλά νομίζω ότι πληρώνεις και τη θέση του εστιατορίου, στη Μαρίνα Φλοίσβου, δίπλα στη θάλασσα.

Γενικό συμπέρασμα: Όμορφος χώρος, πολύ καλή εξυπηρέτηση, πολύ νόστιμη πίτσα, λίγο τσιμπημένες τιμές. Δύσκολα θα ξεκινούσα επί τούτου, για να επισκεφτώ το Napolitivo, αλλά, αν βρισκόμουν στην περιοχή, θα το είχα στα υπόψη μου ως μια αξιόπιστη επιλογή για ναπολιτάνικη πίτσα. Φίλες και φίλοι χρήστες του ask4food, αν το επισκεφτείτε, θα έχετε την ευκαιρία να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα!

Ζαχαροπλαστεία & Φούρνοι - Ομόνοια - Κάνιγγος, Αθήνα
Ιούλ
24
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
1
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
1-9

Πολλά χρόνια πριν, ήμουν μικρό παιδί, θυμάμαι την οδό Μαρίκας Κοτοπούλη στην περιοχή της Ομόνοιας να σφύζει από ζωή. Το ζαχαροπλαστείο "Λαύριον" δέσποζε στην περιοχή, το ξενοδοχείο Capitol θεωρείτο από τα καλά της εποχής, υπήρχαν ένα- δυο καλά εστιατόρια και ένα ταπεινό γαλακτοπωλείο, η "Στάνη". Θυμάμαι τους γονείς μου να αγοράζουν από 'κει γιαούρτι, κρέμα, ρυζόγαλο και μου έχει αποτυπωθεί η πλούσια γεύση της κρέμας.

Τα χρόνια πέρασαν... Η περιοχή δεν ζει πια τις δόξες του παρελθόντος. Το "Λαύριον" έκλεισε και στη θέση του άνοιξε "Απολλώνιον", τα ξενοδοχεία της περιοχής είναι κλειστά ή έχουν γίνει γραφεία, τα εστιατόρια "έσβησαν" με την παροδο του χρόνου και το ταπεινό γαλακτοπωλείο... Ε, λοιπόν το ταπεινό γαλακτοπωλείο ζει και βασιλεύει!

Η "Στάνη" που ιδρύθηκε από τον Νικόλαο Καραγεώργο, τον "μπάρμπα Νίκο", όπως τον ήξεραν όλοι, στέκει εκεί από το 1949 (η επιχείρηση ιδρύθηκε το 1931 και αρχικά βρισκόταν στον Πειραιά) και ανακαινίστηκε το 2005. Ο χώρος σίγουρα δεν είναι το δυνατό της σημείο. Στον εσωτερικό χώρο λίγα στριμωγμένα τραπεζοκαθίσματα. Στον εξωτερικό, ανάμεσα σε πλαστικά πετάσματα, τραπέζια που δεν σε ελκύουν να καθίσεις εξαιτίας της γενικότερης υποβάθμισης της περιοχής.

Το δυνατό σημείο είναι τα προϊόντα της! Τέλειο πρόβειο γιαούρτι (ειδικά όταν σερβίρεται με μέλι), πεντανόστιμα ρυζόγαλα και κρέμες, πολύ καλά γλυκά, εξαιρετικό γαλακτομπούρεκο, νόστιμοι λουκουμάδες!

Στις δύο πιο πρόσφατες επισκέψεις μου βρέθηκα εκεί:

- Την πρώτη, Σάββατο νωρίς το πρωί, παρέα με έναν καλό φίλο. Ήπιαμε ελληνικό καφέ και τον συνοδεύσαμε με τον απίθανο γευστικό συνδυασμό ψωμάκι- βούτυρο- μέλι. Το βούτυρο, άριστης ποιότητας, πολύ καλό και το μέλι, τα αλείψαμε στο ψωμάκι και ανασύραμε από τη μνήμη μας αγαπημένες γεύσεις πρωινού των παιδικών μας χρόνων.

- Τη δεύτερη, Παρασκευή βραδάκι, με καλή φίλη, παραγγείλαμε το εξαιρετικό γαλακτομπούρεκο. Πλούσια, αλλά όχι βαριά κρέμα, φύλλο μελωμένο, όσο χρειάζεται, συνδυασμός που το κατατάσσει στο top της Αθήνας (μαζί με αυτά του "Κοσμικόν", του "Ασημακόπουλου", του "Γαλυφιανάκη", του "Μαστρονικόλα" στον Πειραιά, του "Βάρσου" στην Κηφισιά, σίγουρα αδικώ κάποια ζαχαροπλαστεία που δεν έχει τύχει να επισκεφτώ π. χ. τον "Κούτρα" στη Νέα Σμύρνη κ. ά. )
Φεύγοντας αγοράσαμε κρέμα και ρυζόγαλο για το σπίτι. Περιττό να αναφέρω ότι και τα δύο ήταν πολύ νόστιμα.

Από φίλους έχω ακούσει (αλλά κι εδώ στο ask4food έχω διαβάσει στις κριτικές των nemo και ZERBERA) ότι είναι πολύ νόστιμα τα γλυκά, ειδικά η πάστα ποντικάκι και το μιλφέιγ, καθώς και οι λουκουμάδες, δεν έχει τύχει να δοκιμάσω όμως.

Η εξυπηρέτηση, όπως ακριβώς αναφέρει η αγαπητή nemo, είναι παλαιάς κοπής (και μόνο το ντύσιμο των σερβιτόρων σε προδιαθέτει γι' αυτό), ωστόσο οι άνθρωποι είναι ευγενέστατοι, πρόθυμοι να εξυπηρετήσουν και γρήγοροι, ακόμα κι όταν έρχονται πολλοί πελάτες μαζί, συνήθως για να αγοράσουν "πακέτο" για το σπίτι.

Για τη σχέση ποιότητας-τιμής θα αναφέρω ενδεικτικά ότι το γαλακτομπούρεκο κοστίζει 2,40 ευρώ, η κρέμα και το ρυζόγαλο 1.20. Εκτιμώ ότι το value for money είναι πολύ καλό.

Αγαπητοί χρήστες του ask4food, σας προτρέπω ανεπιφύλακτα να επισκεφτείτε το γαλακτοπωλείο "Στάνη" στην Ομόνοια και να δοκιμάσετε τα άριστης ποιότητας γαλακτοκομικά του. Μια επιχείρηση που αντέχει 86 χρόνια και προσφέρει τόσο προσεγμένα προϊόντα το αξίζει!

Ταβέρνες & Ψητοπωλεία - Χαλάνδρι, Αθήνα
Ιούλ
17
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
10-16

- "Ρε παιδιά να κανονίσουμε ένα απόγευμα να πάμε για φαγητό στον "Κίτσουλα! "
- " Σε ποιον;"
- " Στον Κίταουλα! Καλά δεν ξέρετε το φοβερό μαγερειό στο Κάτω Χαλάνδρι, που λειτουργεί μόνο μεσημέρι και σερβίρει σπιτικό φαγητό;"
Με έναν διάλογο σαν κι αυτόν ξεκίνησε η γνωριμία μου με τον "Κίτσουλα", καμιά δεκαπενταριά χρόνια πριν, όταν ένας γνωστός μας τον πρωτοσύστησε. Από τότε έχω πάει πολλές φορές και σε γενικές γραμμές, οι εντυπώσεις παραμένουν ίδιες.

Τελευταία επίσκεψη πριν από μια βδομάδα, παρέα τεσσάρων ατόμων. Ο χώρος παραμένει εδώ και πολλά χρόνια αναλλοίωτος: Κλασικά τραπεζοκαθίσματα ταβέρνας, κλασικά καρό τραπεζομάντιλα, λίγο "στριμωγμένη" διαρρύθμιση, για να χωρέσουν όλοι. Ο εσωτερικός χώρος κλιματίζεται, αλλά, ακόμα και τώρα, ντάλα καλοκαίρι, οι περισσότεροι πελάτες προτιμούν τον ημιυπαίθριο. Στον εσωτερικό χώρο, τους τοίχους διακοσμούν δημοσιεύματα υμνητικά για την ταβέρνα, καθώς και φωτογραφίες με διάσημους που κατά καιρούς την επισκέφτηκαν.

Κατάλογος δεν υπάρχει! Τα φαγητά απαγγέλει (αυτό είναι το σωστό ρήμα, πιστέψτε με! ) ο κύριος Χρήστος, σύζυγος της κόρης της πρώτης ιδιοκτήτριας του "Κίτσουλα"! Θαλερός, παρά τα 85 του χρόνια, με διάθεση για αστεία και πειράγματα (που, ειρήσθω εν παρόδω, μερικοί πελάτες παρεξηγούν) και χωρίς την ταχύτητα και τη σβελτάδα προηγουμένων ετών. Παρότι τα παιδιά του έχουν αναλάβει εδώ και χρόνια την επιχείρηση, ο κ. Χρήστος είναι το cult και must συγχρόνως στοιχείο της επιχείρησης! Η παραγγελία περνάει υποχρεωτικά από τα χέρια του και καταγράφεται σε κλασικό μπλοκάκι παραγγελίας εστιατορίου...

Με δεδομένο ότι οι πελάτες, ειδικά τις ώρες αιχμής είναι πολλοί, πρέπει να επισημάνω ότι η σειρά δεν τηρείται πάντα στη λήψη παραγγελίας, μικροκαθυστερήσεις παρατηρούνται, αλλά όποιος βιάζεται, ας πάει στα Goody's ή στα (παρακείμενα) McDonald's... Στον "Κίτσουλα" δεν πας για βιαστικό φαγητό, πας όπως θα πήγαινες επίσκεψη σε μια υπερήλικη θεία που σε έχει καλέσει για τραπέζι...

Ο ακριβής στις περιγραφές του piperman έχει δώσει τα περισσότερα στοιχεία για το ποια φαγητά σερβίρονται, εγώ θα το περιέγραφα με τρεις λέξεις: "Κλασική ελληνική κουζίνα"!

Στην πρόσφατη επίσκεψή μας δοκιμάσαμε:

- Γεμιστά: Παραδοσιακή καλοκαιρινή ελληνική γεύση, άρεσαν σε όλους μας:

- Κεφτέδες: Καλοτηγανισμένοι, "μαμαδίστικοι", σερβιρίστηκαν με φρέσκες τηγανιτές πατάτες, άρεσαν πολύ!

- Παστίτσιο: Από τα must taste του μαγαζιού! Καθαρά σπιτική γεύση!

- Κοτόπουλο σουβλάκι μερίδα: Σερβιρίστηκε με πατάτες τηγανιτές, σωστά ψημένο, χωρίς όμως κάτι (π. χ. μια μαρινάδα) που θα "απογείωνε" τη γεύση του.

- Χωριάτικη σαλάτα: Πλούσια μερίδα, φρεσκοκομμένη, πολύ καλής ποιότητας η φέτα, θα περίμενα να έχει λίγο καλύτερης ποιότητας ελαιόλαδο. Πάντως, οφείλω να αναφέρω ότι η φέτα καταναλώθηκε γρήγορα και παραγγείλαμε ακόμα μία μερίδα.

- Ψωμάκι χωριάτικο: Έρχεται ζεσταμένο, μαζί με τα τραπεζομάντιλα και τα ποτήρια, αμέσως μετά τη λήψη της παραγγελίας.

Μαζί με κανά-δυο αναψυκτικά ο λογαριασμός έφτασε τα 11-12 ευρώ το άτομο, και, όταν πληρώσαμε, κατέφθασε στο τραπέζι κέρασμα γιαούρτι με γλυκό κουταλιού βύσσινο και εξαιρετική καρυδόπιτα! Ήπιαμε και αρκετά ποτήρια νεράκι παγωμένο που ήρθε σε κανάτα και ανανεώθηκε, όταν χρειάστηκε, από έναν ευγενικό νεαρό σερβιτόρο.

Αν θα ξαναπάω; Φυσικά! Για το σπιτικό φαγητό και μόνο, αξίζει! Σίγουρα, παρά τη φιλική διάθεση, υπάρχουν μικροαδυναμίες στην εξυπηρέτηση, ο χώρος καλό θα ήταν να ανακαινιστεί, ωστόσο το value for money είναι πολύ καλό και φυσικά, η ποιότητα του φαγητού, άριστη! Αγαπητοί χρήστες του ask4food, αν σας φέρει ο δρόμος σας στο Κάτω Χαλάνδρι, Τρίτη με Κυριακή 12-6 (Δευτέρα είναι κλειστά), δοκιμάστε τις αυθεντικές ελληνικές γεύσεις του "Κίτσουλα" και δεν θα χάσετε!

Ιταλία - Ν.Σμύρνη, Αθήνα
Ιούλ
05
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
10-16

Εδώ και πολύ καιρό είχα ακούσει καλά λόγια και διαβάσει θετικές κριτικές στο ask4food για το ιταλικό εστιατόριο Pizzeria dei fratelli στη Νέα Σμύρνη. Το εστιατόριο βρίσκεται στη γνωστή "εστιατορική πιάτσα" του Άγιοιυ Σώστη, όπου αρκετά γνωστά εστιατόρια ("Μασίνα", "Mr Dim", "Ciao Italia", "Flavour", "Μπαρμπαδήμος") διαφόρων ειδών προσφέρουν αξιόλογες προτάσεις εστίασης. Έχει πάρει το όνομά του από τους δύο ιδιοκτήτες Νίκο και Σάββα, που είναι αδέλφια.

Πριν από λίγες μέρες λοιπόν, φίλη Νεοσμυρνιώτισσα πρότεινε να πάμε εκεί για φαγητό και, έχοντας υπόψη μου τις καλές κριτικές, δέχτηκα χωρίς δεύτερη σκέψη! Φτάσαμε γύρω στις 9 το βράδυ και η πρώτη μας σκέψη ήταν να καθίσουμε στα λίγα τραπέζια που βρίσκονται στο πεζοδρόμιο. Η ζέστη των ημερών όμως, μας απέτρεψε και μας οδήγησε στον συμπαθητικά. λιτά διακοσμημένο εσωτερικό χώρο. Στο βάθος η κουζίνα και μπροστά τραπέζια, τοποθετημένα το ένα κοντά στο άλλο, καθώς ο χώρος δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλος. Στη μια πλευρά του καταστήματος ευρύχωροι καναπέδες διευκολύνουν πολυμελείς παρέες. Με τη βοήθεια του ευγενέστατου και χαμογελαστού σερβιτόρου διαλέξαμε ένα τραπέζι για δύο άτομα. Λεπτομέρεια που δείχνει το καλό γούστο των ανθρώπων του εστιατορίου: Τα τραπέζια είναι στρωμένα με όμορφα σουπλά και πάνω σε κάθε τραπέζι υπάρχει ένα μπουκάλι κρασί ή εμφιαλωμένο νερό, απλά για τη διακόσμηση, και το οποίο αποσύρεται μόλις καθίσουν οι πελάτες.

Ο ευγενικός σερβιτόρος ρώτησε αν θέλουμε νερό εμφιαλωμένο ή βρύσης και, αφού του απαντήσαμε το δεύτερο, μας έφερε σε ελάχιστα δευτερόλεπτα τους καταλόγους και ένα καλόγουστο γυάλινο μπουκάλι με παγωμένο νερό. Ο κατάλογος έχει λογική έκταση και περιλαμβάνει 6-7 ορεκτικά, 9-10 σαλάτες, 5 ριζότο, καμιά 15αριά προτάσεις για ζυμαρικά, άλλες τόσες και περισσότερες για πίτσα (σε δύο μεγέθη, για 2 ή 4 άτομα), 5-6 προτάσεις για κρέας και μπέργκερ και 3-4 επιδόρπια. Αξιοσημείωτο ότι εκτός από ελληνικά, διαθέτει και μερικά αξιόλογα ιταλικά κρασιά.

Αποφασίσαμε να παραγγείλουμε:

- Φρεσκοψημένη φοκάτσια με ένα πολύ εύγευστο ντιπ. Πραγματικά η φοκάτσαι έφτασε στα πιάτα μας ζεστή και το ντιπ που τη συνόδευε ήταν αρκετά γευστικό.

- Σαλάτα Caesar's: Με ψητό κοτόπουλο, κρουτόν, νιφάδες παρμεζάνας, και Caesar's dressing. Χορταστική μερίδα για δύο άτομα. Τα φιλετάκια κοτόπουλου ήταν φρεσκοψημένα, πολύ καλής ποιότητας και η παρμεζάνα, το μαρούλι ήταν κάπως άγευστο, παρά τη νόστιμη Caesar's σως.

- Πίτσα Margherita, (το μικρό μέγεθος) με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας & ανάμεικτα τυριά. Κλασική γεύση, σωστά ψημένη, μας άρεσε πολύ.

- Penne Con Pollo e Moscato D'Asti: Πένες µε ροζ κρέµα πάπρικας, κοτόπουλο, τρίχρωµες πιπεριές, εστραγκόν, σβησµένo µε Moscato D’Asti. Οι πένες ήταν βρασμένες al dente, η σάλτσα με το Moscato ήταν απλά τέλεια!

- Tiramisu για επιδόρπιο. Ανάλαφρη γεύση, μας άφησε ικανοποιημένους.

Αφού ζητήσαμε τον λογαριασμό, μας έφεραν δύο σφηνάκια λιμοντσέλο για κέρασμα. Μαζί με κάποιο αναψυκτικό, το κόστος δεν ξεπέρασε τα 15 ευρώ το άτομο, οι τιμές μας φάνηκαν λογικές.

Συμπερασματικά, η Pizzeria dei fratelli μας κέρδισε! Πολύ ευγενική και γρήγορη εξυπηρέτηση, σωστή ροή στο σερβίρισμα, αρκετά καλές ιταλικές γεύσεις, φυσιολογικές τιμές, συμπαθητικός χώρος. Προσωπικά, το έβαλα στα υπόψη να ξαναπάω, πιθανότατα κατά τη διάρκεια του χειμώνα!

Ελληνική κουζίνα - Σύνταγμα - Κέντρο, Αθήνα
Ιουν
25
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Πριν από λίγες μέρες παρέα πέντε ατόμων αποφασίσαμε, μετά από προτροπή καλού φίλου, λάτρη του κέντρου της Αθήνας και του καλού φαγητού, να επισκεφτούμε το "Αθηναϊκόν". Είχα διαβάσει και πολύ καλές κριτικές εδώ στο ask4food, οπότε ένας λόγος παραπάνω να αποδεχτώ την πρόταση.

Ο χώρος του εστιατορίου είναι όντως πολύ όμορφα διακοσμημένος. Οι αγαπητοί και εμπειρότατοι χρήστες fratello, jim και mavtasos έχουν κάνει αναλυτική περιγραφή του εσωτερικού χώρου: Άνετα καθίσματα, όμορφα τραπέζια, διακριτικά πολυτελής (δανείζομαι από τον fratello τον όρο) διακόσμηση με εντυπωσιακούς πίνακες ζωγραφικής. Εμείς, ωστόσο, προτιμήσαμε να καθίσουμε στον εξωτερικό χώρο, επί της "ημιπεζοδρομημένης" (επιτρέψτε μου τον όρο) οδού Πετράκη. Καθίσματα και τραπέζια λιτά, τύπου τραπεζαρίας εξωτερικού χώρου, όχι τόσο άνετα, αλλά με το φρέσκο αεράκι να μας δροσίζει ευχάριστα και παράλληλα, να απολαμβάνουμε τη ζωηράδα, τη νυχτερινή κίνηση της πόλης μας.

Η εξυπηρέτηση γενικά, ευγενική και επαγγελματική. Με δεδομένο ότι η επίσκεψή μας έγινε σχετικά αργά το βράδυ, όσο περνούσε η ώρα παρατήρησα μικρές αρρυθμίες στην εξυπηρέτηση που προφανώς οφείλονταν στην κούραση όλης της ημέρας για το κατά τα άλλα πολύ πρόθυμο προσωπικό.

Ο κατάλογος πλουσιότατος! Ο πάντα αναλυτικός piperman τον έχει περιγράψει στην κριτική του. Η παρέα μας διχάστηκε ανάμεσα σε θαλασσινά και κρεατικά και έτσι δοκιμάσαμε μια αρκετά μεγάλη ποικιλία γεύσεων:

- Ψωμάκι χωριάτικο: Εύγευστο, καλής ποιότητας, ήρθε στο τραπέζι μας, αφού ερωτηθήκαμε. Επίσης, να σημειώσω ότι ερωτηθήκαμε αν προτιμάμε νερό βρύσης ή εμφιαλωμένο, προτιμήσαμε το πρώτο και ήρθε δροσερό σε ευμεγέθη κανάτα.

- Σαλάτα "Αθηναϊκόν": Με πράσινα λαχανικά, μανούρι, πιπεριά Φλωρίνης, ντοματίνια, κρουτόν και εξαιρετική σως μελιού. Μας άρεσε πάρα πολύ, εκτιμώ ότι είναι από τα must taste του εστιατορίου.

- Σαλάτα ρόκα, κινέζικο λάχανο: Φρεσκοκομμένη, νόστιμη και δροσερή, χωρίς κάτι το ιδιαίτερο στη γεύση της, όμως.

- Χορτοκεφτέδες: Εξαιρετικοί, σωστά τηγανισμένοι, έδιναν πολύ έντονη τη γεύση των μυρωδικών που περιείχαν, άρεσαν σε όλους μας.

- Σαγανάκι κεφαλοτύρι: Αρκετά καλό, χωρίς να ενθουσιάσει.

- Ψαρόσουπα: Μισή μερίδα για τον αθεράπευτα λάτρη των γεύσεων του "Αθηναϊκού" φίλο μας. Μας είπε ότι έμεινε ενθουσιασμένος, το θεωρεί από τα πιάτα-"υπογραφή" του εστιατορίου.

- Τσιπούρα ψητή: Άψογα ψημένη, να κρατάει τους ζωμούς της, σερβιρίστηκε συνοδεία ψητών λαχανικών.

- Τόνος φιλέτο: Κι αυτός σερβιρίστηκε με λαχανικά, άρεσε πολύ στη φίλη που το παρήγγειλε ως κύριο πιάτο.

- Χοιρινό γάστρας: Σερβιρίστηκε με πατάτες φούρνου, πολύ σωστά ψημένο, "έλιωνε στο στόμα".

- Κεφτεδάκια σχάρας: Η κλασική συνταγή του "Αθηναϊκού", νόστιμα, αλλά όχι απογειωτικά.

- Ριζότο κοτόπουλο: Η φίλη της παρέας που το προτίμησε για κύριο πιάτο δεν έδειξε ενθουσιασμένη, χωρίς όμως και να αναφέρει ότι δεν της άρεσε.

Για επιδόρπιο γευτήκαμε:

- Μους μαστίχας: Εξαιρετική! Με πολύ απαλή υφή, ό, τι χρειάζεται, για να αλλάξει η γεύση από το φαγητό.

- Σοκολατένιος κορμός: Πολύ νόστιμος, μαμαδίστικος, πολύ αξιόλογο επιδόρπιο.

- Σοκολατένιο νησί: Νόστιμο, αλλά αρκετά βαρύ, συνδυασμός κέικ σοκολάτας με σιρόπι σοκολάτας, προτείνεται για τους αθεράπευτους και φανατικούς chocoholics!

- Μπακλαβάς: Τον παρήγγειλε ο λάτρης των παραδοσιακών γεύσεων του Αθηναϊκού" και έμεινε πολύ ικανοποιημένος από τη γεύση του.

Όταν ζητήσαμε το λογαριασμό, προσφέρθηκε κέρασμα γλυκόπιοτο λικέρ μαστίχα.

Το κόστος, χωρίς τα ποτά, ανήλθε περίπου στα 25 ευρώ το άτομο, ασφαλώς όχι ευκαταφρόνητο, αλλά σίγουρα αρκετά καλό value for money σε σχέση με την παραγγελία μας και την ποιότητα του φαγητού.

Αποτίμηση: Αναμφίβολα θετική! Θα ξαναπάω στο "Αθηναϊκόν", αλλά σε ειδική περίσταση και με παρέα προσανατολισμένη περισσότερο στα θαλασσινά. Ο χώρος, ειδικά ο εσωτερικός, είναι πανέμορφος, η εξυπηρέτηση επαγγελματική, το φαγητό πολύ καλής ποιότητας, το value for moey ικανοποιητικό. Νομίζω ότι αξίζει μια επίσκεψη!

Ταβέρνες & Ψητοπωλεία - Καλύβια, Αθήνα
Ιουν
20
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Η περιοχή των Καλυβίων στα Μεσόγεια έχει φανατικούς υποστηρικτές, αλλά και τους αρνητές της. Γνωρίζω αρκετούς ανθρώπους που ομνύουν στο όνομα κάποιας από τις τέσσερις γνωστότερες ταβέρνες και άλλους που δεν θέλουν να πατήσουν το πόδι τους στην περιοχή, θεωρώντας υπερβολικό όλο αυτό που γίνεται εκεί. Προσωπικά δεν ανήκω σε καμιά από τις δύο κατηγορίες, εκτιμώ ότι στα Καλύβια απλά δίνεται η δυνατότητα στον πελάτη να δοκιμάσει αρκετά καλής ποιότητας κρέατα, ειδικά αν του αρέσει η σούβλα, και μέχρι εκεί... Επομένως, δεν είμαι φανατικός θαμώνας της περιοχής, αλλά δεν λέω όχι και στην περίπτωση που βρεθεί καλή παρέα με σκοπό να κινηθούμε προς τα Καλύβια.

Κυριακή μεσημέρι λοιπόν -μίας από τις ατυχώς συνήθως βροχερές Κυριακές του φετινού Ιουνίου- και, αφού τρεις καλοί φίλοι, έχουμε πιει τον κυριακάτικο καφέ μας και σχολιάσει την επικαιρότητα, πέφτει από τον fan των Καλυβίων η πρόταση να πάμε για φαγητό. Οι ενστάσεις που καταθέσαμε οι άλλοι δύο περί πολυκοσμίας κλπ. απορρίφθηκαν από τον φίλο μας με το επιχείρημα "Σιγά τώρα, πόσος κόσμος θα πάει μέχρι τα Καλύβια με τη βροχή;" (και τελικά είχε δίκιο! ), ενώ στο επόμενο τετράλημμα (επιτρέψτε μου τον όρο, κατά το δίλημμα) "Μουρούζης, Χριστόφορος, Κόλλιας ή Τρίγωνο;", ο φίλος απάντησε αφοπλιστικά: Εγώ, μόνο Μουρούζη πάω! " Τι να κάνουμε, δεν του χαλάσαμε το χατίρι...

Φτάσαμε σχετικά γρήγορα και, παρότι η βροχή είχε αποτρέψει πολύ κόσμο από το να επισκεφτεί τις ταβέρνες της περιοχής, οι παρκαδόροι του "Μουρούζη" και του γειτονικού "Χριστόφορου" είχαν στήσει το γνωστό "πανηγύρι" του τύπου "Άσε εδώ το αυτοκίνητο" και τα λοιπά γνωστά... (Πάντως, να σημειώσω ότι μια χαρά μας βόλεψε με το ψιλόβροχο το γεγονός ότι κάποιος από το κατάστημα ανέλαβε να παρκάρει το αυτοκίνητο και να μας το ξαναφέρει μετά το φαγητό).

Η ιστορία της ταβέρνας του Μουρούζη (εδώ να αναφέρω ότι το επώνυμο της οικογένειας των ιδιοκτητών είναι Γκίκας, αν δεν κάνω λάθος το "Μουρούζης" είναι παρανόμι) ξεκινάει πάνω από 90 χρόνια πριν, τη δεκαετία του '20. Σήμερα έχει φτάσει να καταλαμβάνει έξι (!!! ) διαφορετικούς χώρους που γειτνιάζουν μεταξύ τους, έχοντας εξελιχθεί σε ένα hyper market της σούβλας! Οι χώροι λίγο ή πολύ μοιάζουν μεταξύ τους διακοσμημένοι με παραδοσιακό στυλ, ξύλινα τραπεζοκαθίσματα, αρκετά στριμωγμένα και πάντως, ακόμα και ο εξωτερικός χώρος, ακόμα και τις μέρες με καλό καιρό δεν αποτελεί, για μένα τουλάχιστον, ελκυστικό στοιχείο για να πάω.

Αντίθετα, ελκυστικό στοιχείο αποτελεί η εξυπηρέτηση. Παρότι, προφανώς υπάρχουν αρκετοί weekend waiters (κατά το weekend drivers), η εξυπηρέτηση είναι κατά κανόνα γρήγορη, επαγγελματική, πολλές φορές προσφέρεται ως κέρασμα κάποιο πιάτο με κρέας, πάντα έρχεται κερασμένο το γιαουρτάκι και το λικεράκι στο τέλος, απλές κινήσεις που μετράνε θετικά για τον πελάτη.

Το φαγητό είναι κι αυτό αρκετά καλό. Στην πρόσφατη επίσκεψή μας δοκιμάσαμε:

- Ψωμάκι ψημένο με λαδάκι τόσο, όσο χρειάζεται για να νοστιμίσει (το ψωμάκι, όπως και το εμφιαλωμένο νερό έρχονται στο τραπέζι χωρίς ερώτηση).

- Μία μερίδα κοκορέτσι (σωστά ψημένο, ζεστό και νόστιμο, μας άρεσε πολύ).

- Χωριάτικη σαλάτα (φρεσκοκομμένη, με πολύ νόστιμη φέτα, εκτιμώ ότι προέρχεται από κάποιο από τα αξιόλογα τυροκομεία της περιοχής των Μεσογείων).

- Πατάτες τηγανιτές (φρεσκοτηγανισμένες, απλά συμπαθητικές).

- Μία μοσχαρίσια μπριζόλα γάλακτος (ήρθε καλά ψημένη, όπως τη ζητήσαμε, η γεύση της ήταν εξαιρετική).

- Μία σταβλίσια μοσχαρίσια μπριζόλα (εδώ μας τα χάλασε ο ψήστης, ο φίλος που την παρήγγειλε την ήθελε μέτρια, ήρθε πολύ καλά ψημένη, το κρέας είχε στεγνώσει, η γεύση δεν μας ενθουσίασε).

- Μία μερίδα μεζεδάκια από αρνί στη σούβλα (κερασμένη από το μαγαζί, αρκετά νόστιμο το κρέας, χωρίς όμως να μας ενθουσιάσει).

Για όλα τα παραπάνω σημειώστε ότι ισχύει απόλυτα αυτό που πολλοί χρήστες (ενδεικτικά, ο αγαπητός VAGELIS και ο makis67) έχουν αναφέρει: Οι μερίδες είναι χορταστικές, τεράστιες, γι' αυτό και χρειάζεται προσοχή στην παραγγελία. Πάντως, ο φίλος από την παρέα που τυγχάνει φανατικός υποστηρικτής του "Μουρούζη" έφυγε με αλουμινόχαρτο που περιείχε κοκορέτσι, αρνάκι και μπριζόλα, ενώ είχαμε πραγματικά χορτάσει.

Όταν ζητήσαμε το λογαριασμό, έφεραν στον καθένα μας από ένα μπολάκι πολύ νόστιμο στραγγιστό γιαούρτι μαζί με πιατελάκια από διάφορα είδη γλυκών κουταλιού, καθώς και δύο μπουκάλια με λικέρ (το ένα μαστίχα, το άλλο αρμπαρόριζα, ειδικά το δεύτερο μου άρεσε πάρα πολύ, γιατί έχει ξεχωριστή γεύση, δεν είναι συνηθισμένο).

Το κόστος ανήλθε γύρω στα 20 ευρώ το άτομο. τιμή αρκετά λογική για όσα παραγγείλαμε (και ακόμα πιο λογική, αν συνυπολογίσουμε όσα μας κέρασαν).

Καταληκτικό συμπέρασμα: Στον "Μουρούζη" θα βρει κάποιος καλής ποιότητας κρεατικά, ειδικά αν του αρέσει η σούβλα, πολύ καλή εξυπηρέτηση, αρκετά καλό value for money, δεν θα ενθουσιαστεί όμως, από το χώρο και τη μαζικότητα. Αν δεν βαριέται την εκδρομή μέχρι τα Καλύβια, σίγουρα θα βρεθεί αντιμέτωπος με αρκετά μεγάλες ποσότητες φαγητού. Εκτιμώ ότι προσφέρεται για μεγάλες παρέες που προτιμούν τα κρεατικά, από 'κει και πέρα, ας βγάλει ο κάθε επισκέπτης τα δικά του συμπεράσματα πηγαίνοντας στον "Μουρούζη"!

Μουσικά Μεζεδ/λεία - Περιστέρι, Αθήνα
Ιουν
13
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Η πρόσφατη πρόσκληση της ομάδας του ask4food μας έφερε πριν από λίγες μέρες στο "Αρχοντικόν", στο Μπουρνάζι. Πρώτα απ' όλα θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου σε όλα τα παιδιά της ομάδας του ask4food -και ειδικότερα στην Ευδοξία- για την πετυχημένη οργάνωση αυτής της βραδιάς! Πολλές ευχαριστίες οφείλουμε και στους ανθρώπους του εστιατορίου που ήταν πρόθυμοι, ευγενικοί και εκτελούσαν με ταχύτητα τις παραγγελίες μας.

Στο γνωστό ερώτημα αν είναι δυνατόν να γράψεις μια αντικειμενική κριτική, όταν κάποιος "σου κάνει το τραπέζι", σε καλεί στο εστιατόριό του, θα απαντήσω ότι, ούτως ή άλλως, όλες οι κριτικές σε αυτόν εδώ τον ιστότοπο είναι υποκειμενικές και θα προσπαθήσω να περιγράψω σύντομα την υποκειμενική μου εμπειρία από το "Αρχοντικόν".

Κατ' αρχήν θα ήθελα να αναφέρω ότι μου έκανε πολύ θετική εντύπωση η διάθεση εξυπηρέτησης από τους υπεύθυνους του καταστήματος. Δεν αναφέρομαι μόνο στο δικό μας τραπέζι, όπου, ως καλεσμένοι, είχαμε τη δυνατότητα να πάρουμε άμεσες απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις μας, αλλά και στην ευγενική και γρήγορη εξυπηρέτηση που αντιλήφθηκα ότι παρείχαν σε όλους τους πελάτες, και ήταν αρκετοί, ειδικά για Τετάρτη βράδυ...

Αντίθετα, δεν με ενθουσίασε ο χώρος. Καθαρός και προσεγμένος ασφαλώς, αλλά στημένος στη λογική της ταβέρνας για συνεστιάσεις. Δηλαδή τραπεζοκαθίσματα αρκετά στριμωγμένα, ακόμα και στον εξωτερικό χώρο, διακόσμηση αρκετά "βαριά", μουσική ελληνική λαϊκή πολύ δυνατά από τριμελή ορχήστρα. Εκεί υπάρχει ένα θέμα με τη φυσιογνωμία του καταστήματος: Θα κυριαρχήσει το "Μουσικό" ή το "Μεζεδοπωλείο"; Οι ιδιοκτήτες, που φαίνεται ότι διαθέτουν μεράκι, προσπαθούν να συνδυάσουν και τα δύο, νομίζω...

Ας έρθουμε στα του φαγητού. Αφού περιεργαστήκαμε τον εκτενέστατο κατάλογο που περιλαμβάνει ορεκτικά, σαλάτες, μεζέδες, κρεατικά, αλλά και θαλασσινά, κινηθήκαμε στη λογική των πιάτων "στη μέση" με έμφαση στα κρεατικά, και έτσι είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω αρκετά εδέσματα:

- Φέτες χωριάτικου ψωμιού ψημένες με λαδάκι: Εύγευστο, καλής ποιότητας ψωμί, σωστά ψημένο, συνόδευσε με επιτυχία όλα τα φαγητά. Να σημειώσω επίσης, ότι ως καλωσόρισμα προσφέρθηκε ρακί, καθώς και κριτσινάκια με ένα συμπαθητικό ντιπ.

- Σαλάτα του Καίσαρα. Περιείχε μαρούλι, κρουτόν, μπέϊκον τηγανητό, τριμμένη παρμεζάνα, άΪσμπεργκ, κοτόπουλο, σως βινεγκρέτ και σερβιρίστηκε σε φωλιά παρμεζάνας. Πραγματικά πολύ νόστιμη, άρεσε σε όλους τους παρακαθήμενους. Να επισημάνω ότι η ποσότητά της ήταν παραπάνω από χορταστική, αρκετή για 3-4 άτομα και ότι το ίδιο ισχύει για όλες τις σαλάτες.

- Σαλάτα Ρόκα Παρμεζάνα. Περιείχε ρόκα, παρμεζάνα, μαρούλι και λιαστή ντομάτα. Ήταν περιχυμένη με συμπαθητική γλυκόξινη βινεγκρέτ. Κι αυτή η σαλάτα άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις.

- Τυροκαυτερή. Αρκετά εύγευστη, όχι πολύ καυτερή.

- Πατάτες τηγανητές. Φρεσκοτηγανισμένες, νόστιμες, αλλά ετοιματζίδικες.

- Κανταΐφι. Επρόκειτο για είδος τυρόπιτας με φύλλο κανταΐφι γεμισμένο με 4 τυριά, μπέικον, κοτόπουλο, ελιές, μανιτάρια και κόκκινη και πράσινη πιπεριά. Προσωπικά δεν με ενθουσίασε, μου φάνηκε αρκετά "βαρύ" στη γεύση, σε κάποιους από την παρέα, ωστόσο, άρεσε.

- Ταλαγάνι σχάρας. Σωστά ψημένο, καλής ποιότητας τυρί, μου άρεσε πολύ.

- Κοτόπουλο αλά κρεμ. Αποτελείτο από τρυφερά, καλομαγειρεμένα κομμάτια στήθος κοτόπουλο, σοταρισμένα με μανιτάρια, κρασί, κρέμα γάλακτος, παρμεζάνα και μυρωδικά. Ο γευστικός αυτός συνδυασμός μου έκανε πολύ θετική εντύπωση και τον τίμησα δεόντως.

- Ψαρονέφρι μετσοβόνε. Χοιρινό ψαρονέφρι με καπνιστό τυρί Μετσόβου, Το κομμάτι που δοκίμασα μου φάνηκε περισσότερο ψημένο απ' όσο θα το ήθελα.

Στο τέλος προσφέρθηκε ως επιδόρπιο ραβανί και μπράουνι με παγωτό, κέρασμα που προσφέρεται σε όλους τους πελάτες του μεζεδοπωλείου.

Ως προς την αξιολόγηση του value for money είναι αρκετά δύσκολο να έχω εικόνα, καθώς, όπως προαναφέρθηκε, το δείπνο ήταν προσφορά του εστιατορίου. Ωστόσο, από τη μελέτη του καταλόγου, υπολόγισα ότι, σε μια τετραμελή παρέα, το κόστος ανά άτομο θα ανέλθει πάνω-κάτω στα 20 ευρώ, λογική τιμή για ένα μεζεδοπωλείο με μουσική.

Συμπερασματικά, εκτιμώ ότι το "Αρχοντικόν" αξίζει μια επίσκεψη για όσους κινούνται στην περιοχή και αναζητούν ένα "τίμιο", συμπαθητικό μουσικό μεζεδοπωλείο. Καλό φαγητό, χωρίς γευστικές εξάρσεις, άριστη εξυπηρέτηση, τυπικός χώρος εστίασης με μουσική, λογικές τιμές. Κατά τη γνώμη μου αυτά συνθέτουν το προφίλ του "Αρχοντικού" και μένει στους χρήστες του ask4food να επισκεφτούν το κατάστημα, για να διαμορφώσουν τη δική τους εντύπωση.

ΥΓ. Χάρηκα πολύ που είδα από κοντά αγαπητές φίλες και αγαπητούς φίλους χρήστες του ask4food! Άλλες και άλλους τους είχα συναντήσει σχετικά πρόσφατα, άλλους είχα να τους δω πολύ καιρό και μερικούς τους γνώρισα για πρώτη φορά. Πάντα οι συναντήσεις αυτές αφήνουν θετικό πρόσημο, καθώς έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε απόψεις. Φίλες και φίλοι εις το επανιδείν και σύντομα!

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 15%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Ταβέρνες & Ψητοπωλεία - Πετρούπολη, Αθήνα
Ιουν
01
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
10-16

Είναι μερικές περιοχές της Αθήνας που δεν τυχαίνει να επισκέπτομαι συχνά και επομένως, δεν έχω καμιά εικόνα για τα καταστήματα εστίασης που υπάρχουν εκεί. Μία από τις περιοχές αυτές είναι η Πετρούπολη. Έτσι, όταν πριν από λίγες μέρες, Δευτέρα βράδυ, κάποια υποχρέωση με έφερε εκεί και στη συνέχεια, φίλος που μένει μόνιμα στην περιοχή, πρότεινε σε παρέα πέντε ατόμων να πάμε στην ταβέρνα "Ο Παράδεισος", δεν είχα ιδέα για το τι πρόκειται να αντικρίσω.

"Ο Παράδεισος" είναι μια παραδοσιακή ταβέρνα που προσφέρει κυρίως κρεατικά, αλλά και μαγειρευτά φαγητά. Ο θρύλος, όπως μας τον ανέφερε ο ντόπιος φίλος, λέει ότι στην περιοχή υπήρχαν μαντριά και αρχικά οι ιδιοκτήτες είχαν χασάπικο, με τα χρόνια έγινε χασαποταβέρνα και σήμερα μια αρκετά αξιόλογη ταβέρνα. Από όλη αυτή την περιγραφή, μη φανταστείτε ότι πρόκειται για κάποια απομακρυσμένη ταβέρνα, απέχει 800-900 μέτρα από την κεντρική πλατεία της Πετρούπολης και μάλιστα, εκεί γύρω υπάρχουν κι άλλα καταστήματα εστίασης.

Ο χώρος είναι αρκετά μεγάλος και όμορφα διακοσμημένος. Μου έκανε εντύπωση ότι ο διακοσμητής περιέλαβε αρκετές παλιές φωτογραφίες και μάλιστα μεγάλου μεγέθους στη τζαμαρία που χωρίζει τον εσωτερικό από τον εξωτερικό χώρο. Η τζαμαρία αυτή, τη μέρα που πήγαμε ήταν ανοιχτή και έδινε την αίσθηση ενός μεγάλου ενιαίου χώρου, ενώ στον περίγυρο του καταστήματος υπάρχει πολλή πρασινάδα, λουλούδια και φυτά. Όμορφο στοιχείο στη διακόσμηση του εσωτερικού χώρου είναι το γεγονός ότι έχουν χρησιμοποιηθεί πολλά παλιά μπουκάλια, χρωματισμένα έτσι, ώστε να προσδίδουν ζωντάνια. Βέβαια, από την άλλη πλευρά υπάρχουν και διάφορα διακοσμητικά μικροαντικείμενα και καδράκια που μάλλον "βαραίνουν" το χώρο. Σε κάθε περίπτωση η γενική εικόνα είναι θετική, καθώς και τα τραπέζια απέχουν αρκετά μεταξύ τους, ώστε να μην ενοχλείται η μια παρέα από την άλλη.

Με το που μπήκαμε και με δεδομένο ότι στο μαγαζί υπήρχαν μόνο 3-4 παρέες, ο υπεύθυνος μας πρότεινε ένα άνετο τραπέζι να καθίσουμε και σχεδόν αμέσως ήρθε να πάρει παραγγελία. Κατάλογοι υπήρχαν, αλλά παρόντος του γηγενούς φίλου, κατέστησαν περιττοί. Να αναφέρω απλώς ότι χωρίς ερώτηση προσγειώθηκαν δύο μπουκάλια του ενός λίτρου εμφιαλωμένο νερό (το οποίο ήταν και το μόνο "φάουλ" στην εξυπηρέτηση).

Ακολουθώντας τις προτροπές του φίλου μας, παραγγείλαμε και γευτήκαμε:

- Ψωμάκι. Ήρθε ψημένο με λαδάκι, ήταν πεντανόστιμο, το "τσακίσαμε" και ανανεώσαμε την παραγγελία.

- Κοκορέτσι. Πολύ σωστά ψημένο, μόλις είχε βγει από τη σούβλα, ζουμερό, άρεσε σε όλους μας και καταναλώθηκε σε χρόνο dt.

- Κοντοσούβλι. Προσωπικά δεν ενθουσιάστηκα, μου φάνηκε ξεροψημένο.

- Χωριάτικη σαλάτα. Φρεσκοκομμένη, δροσερή με ένα ευμέγεθες κομμάτι συμπαθητικής φέτας και καλής ποιότητας ελαιόλαδο, καταναλώθηκε αμέσως και παραγγείλαμε ακόμα μία.

- Πατάτες τηγανιτές. Σωστά τηγανισμένες, αλλά μέχρι εκεί, όχι κάτι το ιδιαίτερο.

- Ποικιλία κρεατικών για τέσσερα άτομα. Η ποσότητα ήταν υπερεπαρκής. Η ποιότητα γενικά, αρκετά καλή. Άρεσε σε όλους το καλά ψημένο κοτόπουλο. Συμπαθητική η πανσέτα, απλά καλό το μπιφτέκι, το ίδιο και το ψαρονέφρι.

- Μοσχαρίσια μπριζόλα γάλακτος. Την παρήγγειλε ο πιο εκλεκτικός της παρέας και μας είπε ότι το κρέας ήταν πολύ μαλακό, το ψήσιμο μέτριο, όπως το ζήτησε, προφανώς του άρεσε πολύ.

Όταν ζητήθηκε ο λογαριασμός, μας έφεραν για κέρασμα γιαουρτάκι με γλυκά κουταλιού, καθώς και μια κανατούλα λικέρ μαστίχα με πέντε σφηνάκια. Πολύ ευγενική χειρονομία, όμορφο κλείσιμο ενός συμπαθητικού δείπνου.

Συνολικό κόστος, 15 ευρώ το άτομο, χωρίς τα ποτά (ήπιαμε δυο-τρεις μπύρες), όλη η παρέα θεώρησε ότι το value for money ήταν μια χαρά.

Τελική αποτίμηση: Αναμφίβολα θετική! Αρκετά καλής ποιότητας φαγητό, ευγενική και άμεση εξυπηρέτηση (να σημειώσω ότι, καθώς περνούσε η ώρα, οι παρέες πλήθυναν, αλλά οι σερβιτόροι ήταν διαρκώς παρόντες για ό, τι τους ζητούσαμε), συμπαθητικός χώρος, πολύ καλό value for money. Βέβαια, δεν θα ξεκινούσα από την άλλη άκρη της Αθήνας να πάω στην Πετρούπολη στη συγκεκριμένη ταβέρνα, αλλά, αν βρεθώ στην περιοχή, εκτιμώ ότι ο "Παράδεισος" θα αποτελέσει μια αξιόπιστη πρόταση για φαγητό.

Ταβέρνες & Ψητοπωλεία - Κορωπί, Αθήνα
Μαι
25
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Ένας αγαπητός φίλος που κατάγεται και μένει μόνιμα στα Μεσόγεια επέμενε εδώ και δυο-τρεις μήνες να οργανώσει εκδρομή παρέας για κρεοφαγία στον Κουβαρά, στην ταβέρνα του "Γαβρίλη". Έχοντας διαβάσει στο ask4food και την εξαιρετική κριτική του κορυφαίου και αγαπητού χρήστη fratello ήμουν έτοιμος για όσα αντίκρισα και γεύτηκα!

Για τις φίλες και φίλους που η γεωγραφία της Αττικής δεν είναι το δυνατό τους σημείο να θυμίσω ότι ο Κουβαράς απέχει περίπου 50 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας και για να πάει κάποιος ακολουθεί τη λεωφόρο Λαυρίου, προσπερνά την έξοδο για Καλύβια και στην επόμενη (πριν φτάσει στην έξοδο για Κερατέα) ακολουθώντας τις πινακίδες προς Κουβαρά, αλλάζει ρεύμα και στρίβει δεξιά, Μετά από ένα σύντομο ανέβασμα σε λοφίσκο, φτάνει στο κέντρο του οικισμού του Κουβαρά και στα αριστερά του η δεύτερη ταβέρνα είναι η ταβέρνα του "Γαβρίλη" που, όπως αναφέρεται και στην πινακίδα της, λειτουργεί από το 1932 (κι αυτό κάτι σημαίνει σίγουρα).

Το εστιατόριο στεγάζεται σε ένα υπερυψωμένο ισόγειο. Στον εσωτερικό χώρο καμιά εικοσαριά τραπέζια και λιγότερα στον εξωτερικό. Η διακόσμηση ουσιαστικά ανύπαρκτη, τα τραπεζοκαθίσματα δεν διανύουν και την πρώτη τους νεότητα, κλασικά καρό τραπεζομάντιλα ταβέρνας. Ωστόσο επικρατεί καθαριότητα και τάξη. Ακριβώς δίπλα στην ταβέρνα το ψυγείο του χασάπικου, απ' όπου ο ιδιοκτήτης βγάζει τα προς επιλογήν κρέατα.

Ο φίλος μας που συγκέντρωσε την πενταμελή παρέα ήταν κατηγορηματικός: Τέτοια εποχή θα παραγγείλουμε ζυγούρι! (δηλαδή προβατίνα μεγαλύτερη του ενός έτους). Με την πρότασή του συμφώνησε απολύτως και ο ιδιοκτήτης, επέλεξε ένα ευμέγεθες κομμάτι από το μπούτι του προβάτου και μας εξήγησε ότι θα το φιλετάριζε και παράλληλα θα έψηνε και ενάμιση κιλό παϊδάκια.

Αφού τακτοποιήθηκε η παραγγελία των κρεατικών, μας έστρωσαν το τραπέζι, έφεραν ένα μπουκάλι εμφιαλωμένο νερό (σημ. χωρίς να ερωτηθούμε), πεντανόστιμο χωριάτικο ψωμάκι, προφανώς από φούρνο της περιοχής και έναν δίσκο με ορεκτικά, από τον οποίο επιλέξαμε:

- Πιπεριές Φλωρίνης: Καθαρισμένες, με τόσο έντονη γεύση όσο χρειαζόταν, για να συνοδεύσουμε το κρασάκι μας.

- Τυροκαυτερή: Νόστιμη, πικάντικη, αλλά όχι βαριά, άρεσε σε όλους μας.

- Χωριάτικη σαλάτα σε πλουσιότατη μερίδα με πολύ εύγευστη φέτα που προερχόταν από γνωστό τυροκομείο του Μαρκόπουλου.

- Πατάτες τηγανιτές: Σωστά τηγανισμένες, όχι βιομηχανοποιημένες, χωρίς όμως να αφήνουν και την αίσθηση των σπιτικών.

Να σημειώσω ότι όλα τα παραπάνω ορεκτικά, αλλά και το ψωμάκι καταναλώθηκαν γρήγορα και με ευχαρίστηση και η παραγγελία επαναλήφθηκε πριν φτάσουν τα κρεατικά.

Λίγο αργότερα στο τραπέζι μας προσγειώθηκαν δύο πιατέλες με τα κρέατα:
- Φιλέτο προβατίνας: Τέλεια ψημένο! Μας άρεσε πάρα πολύ, το κρέας ήταν μαλακό, δεν μύριζε και το πιάτο άδειασε πολύ γρήγορα.

- Παϊδάκια: Κι αυτά σωστά ψημένα, με το λιπάκι τους, κι αυτά άρεσαν σε όλους μας.

Πριν μας φέρουν τον λογαριασμό κέρασαν παραδοσιακό γιαούρτι (από τα τυροκομεία των Μεσογείων) με όλα του τα λιπαρά και την "πέτσα" του, συνοδευόμενο από μέλι ή γλυκό κουταλιού (προσωπικά πήρα ένα πιατάκι με μέλι). Πολύ καλό για επιδόρπιο, δεν το συζητώ, κι αυτό το εξαφανίσαμε εν ριπή οφθαλμού..

Με τούτα και με 'κείνα πληρώσαμε 22-23 ευρώ το άτομο. Δεν τα λες λίγα, αλλά νομίζω ότι "ξεφύγαμε" στην παραγγελία και "σκάσαμε" από το φαγητό. Αν λάβουμε υπόψη και την εξαιρετική ποιότητα του κρέατος (αποτέλεσμα προφανώς της προσεκτικής επιλογής από τους ιδιοκτήτες), νομίζω ότι το value for money είναι πολύ καλό. Συνυπολογίστε ότι γενικά η εξυπηρέτηση ήταν πολύ ευγενική και γρήγορη (βέβαια, να σημειώσω ότι, Τετάρτη βράδυ, ήμασταν αρχικά η μοναδική παρέα στην ταβέρνα, λίγο αργότερα ήρθε ακόμα μια τετραμελής παρέα).

Αν θα ξαναπήγαινα; Πιθανότατα ναι, αλλά μετά από λίγο καιρό και με παρέα που να έχει αποφασίσει την εκδρομή μέχρι τον Κουβαρά!

Προτείνεται σε κρεατοφάγους, λάτρεις της ψητής προβατίνας, φυσιολατρικούς τύπους και έτοιμους για πολύ φαγητό!

Δεν προτείνεται σε vegan και χορτοφάγους, gourmet τύπους, όσους βαριούνται τις εκδρομές και όσους πρόκειται να κάνουν εξετάσεις χοληστερίνης!

Αποφασίστε σε ποιους ανήκετε και πράξτε αναλόγως!

Τοπική ελλ. κουζίνα - Κέντρο, Θεσσαλονίκη
Μαι
24
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Μια κλασική αρχή των γαστρονομικών αναζητήσεων σε μια πόλη που πάει κάποιος ως επισκέπτης είναι να εμπιστευτεί τους ντόπιους. Τον κανόνα αυτό τήρησα κατά την πρόσφατη επίσκεψή μου στη Θεσσαλονίκη ακολουθώντας τις προτροπές φίλων για το πού θα απολαμβάναμε καλό φαγητό. Έτσι, Παρασκευή βράδυ, με την καθοδήγηση Θεσσαλονικιάς φίλης, παρέα τεσσάρων ατόμων βρεθήκαμε στο "Σέμπρικο". Στις παρυφές των Λαδάδικων, δίπλα στα διοικητικά δικαστήρια της πόλης και, τώρα που ο καιρός είναι καλός, τραπεζάκια έξω με θέα στα βυζαντινά τείχη. Το "Σέμπρικο" είναι συνδυασμός νεοταβέρνας-νεομπακάλικου με προσεγμένη εσωτερική διακόσμηση. Μόνο μειονέκτημα ότι ο περιορισμένος χώρος (εσωτερικός και εξωτερικός) ουσιαστικά αναγκάζει στο στρίμωγμα των απλών μεταλλικών τραπεζοκαθισμάτων με όσες δυσκολίες αυτό συνεπάγεται.

Μόλις καθίσαμε στο "Σέμπρικο" και πριν μας φέρουν καταλόγους, δεν σας κρύβω ότι θυμήθηκα πως ο αγαπητός φίλος jim είχε γράψει εδώ στο ask4food μια εξαιρετική κριτική και τη συμβουλεύτηκα, παίρνοντας ιδέες για την παραγγελία. Φίλε jim ευχαριστώ!

Πρώτα απ' όλα να γράψω δυο λόγια για την εξυπηρέτηση. Τα νέα παιδιά που παίρνουν παραγγελία και σερβίρουν είναι ευγενέστατα, πρόθυμα να εξυπηρετήσουν, αλλά και "χαλαρά" (για τους δικούς μου "αθηναϊκούς" ρυθμούς τουλάχιστον - και αυτό το είχε εύστοχα επισημάνει το έμπειρο μάτι του jim στην κριτική του). Τι εννοώ; Δεν υπήρχε καμιά βιασύνη, ούτε να πάρουν παραγγελία ούτε να φέρουν τα πιάτα ούτε να φέρουν λογαριασμό. Όλα κινούνταν σε ήρεμους, σαλονικιώτικους ρυθμούς...

Στα του φαγητού τώρα! Αφού συμβουλευτήκαμε τον πολύ ενδιαφέροντα κατάλογο που προσανατολίζεται σε ελληνικές γεύσεις, παραγγείλαμε και δοκιμάσαμε:

- Ψωμάκι: Ήρθαν φέτες εξαιρετικά νόστιμου λευκού και μαύρου ψωμιού, οι οποίες καταναλώθηκαν εν ριπή οφθαλμού και ανανεώθηκαν.

- Σαλάτα κρίταμο με φέτα Γρεβενών και ντοματίνια: Δροσερή η σαλάτα, δυνατή γεύση η φέτα, ό, τι έπρεπε για αρχή.

- Πράσινη σαλάτα με μαρούλι, ρόκα, κόκκινη λόλα και τυρί κρέμα τσαλαφούτι. Εξαιρετική η γεύση της, κι αυτό το πιάτο άδειασε αμέσως.

- Πατατοσαλάτα με προσούτο και σως μανιταριού. Βραστή πατάτα με πολτοποιημένο μανιτάρι, λαδάκι, μυρωδικά κι από πάνω φέτες προσούτο. Μεγάλη μερίδα, πεντανόστιμη γεύση.

- Πατάτες οφτές με ξινοτύρι: Απίθανος ο γευστικός συνδυασμός τους, οι ψημένες πατάτες έδεναν με την οξύτητα του ξινοτυριού!

- Σπαλομπριζόλα μοσχαρίσια με μουστάρδα μούστου και λάδι τρούφας. Άψογα ψημένη η σπαλομπριζόλα απογειωνόταν γευστικά σε συνδυασμό με την πρωτότυπη σως. Δοκιμάσαμε όλοι και μας άρεσε πάρα πολύ. (να σημειώσω ότι το πιάτο αυτό το παραγγείλαμε, γιατί τη μέρα της επίσκεψής μας στο εστιατόριο δεν είχαν κότσι φούρνου με ψητά λαχανικά).

- Συκώτι μοσχαρίσιο με μανιτάρια: Πιάτο-ποίημα! Το συκώτι κομμένο σε φέτες συνδυασμένο με το ζωμό των μανιταριών έδινε εξαιρετική γεύση.

Τα παραπάνω συνδυάστηκαν με νεράκι σε κανάτα και λίγο χύμα λευκό κρασί που πινόταν πολύ ευχάριστα. Να σημειώσω ότι και ο κατάλογος των κρασιών έχει πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις και σε καλές τιμές.

Όταν ζητήσαμε λογαριασμό, μας έφεραν για κέρασμα συμπαθητική πανακότα.

Συνολικά, το κόστος έφτασε τα 16 ευρώ το άτομο, εκτιμώ ότι είναι "τίμια" τιμή, με δεδομένα όσα πήραμε.

Μετά απ' όλα αυτά, το συμπέρασμα εξάγεται εύκολα: Προφανώς μου άρεσε το "Σέμπρικο" και προφανώς το προτείνω σε φίλες και φίλους του ask4food Θεσσαλονικείς και επισκέπτες της Θεσσαλονίκης! Προσεγμένες ελληνικές γεύσεις, ευγενική εξυπηρέτηση, συμπαθητικός χώρος και πολύ καλό value for money συνθέτουν ένα τετράπτυχο γαστρονομικού ενδιαφέροντος που δύσκολα το προσπερνάει κάποιος. Με την πρώτη ευκαιρία επισκεφτείτε κι εσείς το "Σέμπρικο" για να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα!