George G.


Broken Image

Κριτικές: 125

Μέλος από:
Οκτ 2013
Δεν είναι στη λίστα
των έμπιστών σου
.Εμφάνιση:

Ταβέρνες & Ψητοπωλεία - Καλύβια, Αθήνα
Ιουν
20
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Η περιοχή των Καλυβίων στα Μεσόγεια έχει φανατικούς υποστηρικτές, αλλά και τους αρνητές της. Γνωρίζω αρκετούς ανθρώπους που ομνύουν στο όνομα κάποιας από τις τέσσερις γνωστότερες ταβέρνες και άλλους που δεν θέλουν να πατήσουν το πόδι τους στην περιοχή, θεωρώντας υπερβολικό όλο αυτό που γίνεται εκεί. Προσωπικά δεν ανήκω σε καμιά από τις δύο κατηγορίες, εκτιμώ ότι στα Καλύβια απλά δίνεται η δυνατότητα στον πελάτη να δοκιμάσει αρκετά καλής ποιότητας κρέατα, ειδικά αν του αρέσει η σούβλα, και μέχρι εκεί... Επομένως, δεν είμαι φανατικός θαμώνας της περιοχής, αλλά δεν λέω όχι και στην περίπτωση που βρεθεί καλή παρέα με σκοπό να κινηθούμε προς τα Καλύβια.

Κυριακή μεσημέρι λοιπόν -μίας από τις ατυχώς συνήθως βροχερές Κυριακές του φετινού Ιουνίου- και, αφού τρεις καλοί φίλοι, έχουμε πιει τον κυριακάτικο καφέ μας και σχολιάσει την επικαιρότητα, πέφτει από τον fan των Καλυβίων η πρόταση να πάμε για φαγητό. Οι ενστάσεις που καταθέσαμε οι άλλοι δύο περί πολυκοσμίας κλπ. απορρίφθηκαν από τον φίλο μας με το επιχείρημα "Σιγά τώρα, πόσος κόσμος θα πάει μέχρι τα Καλύβια με τη βροχή;" (και τελικά είχε δίκιο! ), ενώ στο επόμενο τετράλημμα (επιτρέψτε μου τον όρο, κατά το δίλημμα) "Μουρούζης, Χριστόφορος, Κόλλιας ή Τρίγωνο;", ο φίλος απάντησε αφοπλιστικά: Εγώ, μόνο Μουρούζη πάω! " Τι να κάνουμε, δεν του χαλάσαμε το χατίρι...

Φτάσαμε σχετικά γρήγορα και, παρότι η βροχή είχε αποτρέψει πολύ κόσμο από το να επισκεφτεί τις ταβέρνες της περιοχής, οι παρκαδόροι του "Μουρούζη" και του γειτονικού "Χριστόφορου" είχαν στήσει το γνωστό "πανηγύρι" του τύπου "Άσε εδώ το αυτοκίνητο" και τα λοιπά γνωστά... (Πάντως, να σημειώσω ότι μια χαρά μας βόλεψε με το ψιλόβροχο το γεγονός ότι κάποιος από το κατάστημα ανέλαβε να παρκάρει το αυτοκίνητο και να μας το ξαναφέρει μετά το φαγητό).

Η ιστορία της ταβέρνας του Μουρούζη (εδώ να αναφέρω ότι το επώνυμο της οικογένειας των ιδιοκτητών είναι Γκίκας, αν δεν κάνω λάθος το "Μουρούζης" είναι παρανόμι) ξεκινάει πάνω από 90 χρόνια πριν, τη δεκαετία του '20. Σήμερα έχει φτάσει να καταλαμβάνει έξι (!!! ) διαφορετικούς χώρους που γειτνιάζουν μεταξύ τους, έχοντας εξελιχθεί σε ένα hyper market της σούβλας! Οι χώροι λίγο ή πολύ μοιάζουν μεταξύ τους διακοσμημένοι με παραδοσιακό στυλ, ξύλινα τραπεζοκαθίσματα, αρκετά στριμωγμένα και πάντως, ακόμα και ο εξωτερικός χώρος, ακόμα και τις μέρες με καλό καιρό δεν αποτελεί, για μένα τουλάχιστον, ελκυστικό στοιχείο για να πάω.

Αντίθετα, ελκυστικό στοιχείο αποτελεί η εξυπηρέτηση. Παρότι, προφανώς υπάρχουν αρκετοί weekend waiters (κατά το weekend drivers), η εξυπηρέτηση είναι κατά κανόνα γρήγορη, επαγγελματική, πολλές φορές προσφέρεται ως κέρασμα κάποιο πιάτο με κρέας, πάντα έρχεται κερασμένο το γιαουρτάκι και το λικεράκι στο τέλος, απλές κινήσεις που μετράνε θετικά για τον πελάτη.

Το φαγητό είναι κι αυτό αρκετά καλό. Στην πρόσφατη επίσκεψή μας δοκιμάσαμε:

- Ψωμάκι ψημένο με λαδάκι τόσο, όσο χρειάζεται για να νοστιμίσει (το ψωμάκι, όπως και το εμφιαλωμένο νερό έρχονται στο τραπέζι χωρίς ερώτηση).

- Μία μερίδα κοκορέτσι (σωστά ψημένο, ζεστό και νόστιμο, μας άρεσε πολύ).

- Χωριάτικη σαλάτα (φρεσκοκομμένη, με πολύ νόστιμη φέτα, εκτιμώ ότι προέρχεται από κάποιο από τα αξιόλογα τυροκομεία της περιοχής των Μεσογείων).

- Πατάτες τηγανιτές (φρεσκοτηγανισμένες, απλά συμπαθητικές).

- Μία μοσχαρίσια μπριζόλα γάλακτος (ήρθε καλά ψημένη, όπως τη ζητήσαμε, η γεύση της ήταν εξαιρετική).

- Μία σταβλίσια μοσχαρίσια μπριζόλα (εδώ μας τα χάλασε ο ψήστης, ο φίλος που την παρήγγειλε την ήθελε μέτρια, ήρθε πολύ καλά ψημένη, το κρέας είχε στεγνώσει, η γεύση δεν μας ενθουσίασε).

- Μία μερίδα μεζεδάκια από αρνί στη σούβλα (κερασμένη από το μαγαζί, αρκετά νόστιμο το κρέας, χωρίς όμως να μας ενθουσιάσει).

Για όλα τα παραπάνω σημειώστε ότι ισχύει απόλυτα αυτό που πολλοί χρήστες (ενδεικτικά, ο αγαπητός VAGELIS και ο makis67) έχουν αναφέρει: Οι μερίδες είναι χορταστικές, τεράστιες, γι' αυτό και χρειάζεται προσοχή στην παραγγελία. Πάντως, ο φίλος από την παρέα που τυγχάνει φανατικός υποστηρικτής του "Μουρούζη" έφυγε με αλουμινόχαρτο που περιείχε κοκορέτσι, αρνάκι και μπριζόλα, ενώ είχαμε πραγματικά χορτάσει.

Όταν ζητήσαμε το λογαριασμό, έφεραν στον καθένα μας από ένα μπολάκι πολύ νόστιμο στραγγιστό γιαούρτι μαζί με πιατελάκια από διάφορα είδη γλυκών κουταλιού, καθώς και δύο μπουκάλια με λικέρ (το ένα μαστίχα, το άλλο αρμπαρόριζα, ειδικά το δεύτερο μου άρεσε πάρα πολύ, γιατί έχει ξεχωριστή γεύση, δεν είναι συνηθισμένο).

Το κόστος ανήλθε γύρω στα 20 ευρώ το άτομο. τιμή αρκετά λογική για όσα παραγγείλαμε (και ακόμα πιο λογική, αν συνυπολογίσουμε όσα μας κέρασαν).

Καταληκτικό συμπέρασμα: Στον "Μουρούζη" θα βρει κάποιος καλής ποιότητας κρεατικά, ειδικά αν του αρέσει η σούβλα, πολύ καλή εξυπηρέτηση, αρκετά καλό value for money, δεν θα ενθουσιαστεί όμως, από το χώρο και τη μαζικότητα. Αν δεν βαριέται την εκδρομή μέχρι τα Καλύβια, σίγουρα θα βρεθεί αντιμέτωπος με αρκετά μεγάλες ποσότητες φαγητού. Εκτιμώ ότι προσφέρεται για μεγάλες παρέες που προτιμούν τα κρεατικά, από 'κει και πέρα, ας βγάλει ο κάθε επισκέπτης τα δικά του συμπεράσματα πηγαίνοντας στον "Μουρούζη"!

Μουσικά Μεζεδ/λεία - Περιστέρι, Αθήνα
Ιουν
13
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Η πρόσφατη πρόσκληση της ομάδας του ask4food μας έφερε πριν από λίγες μέρες στο "Αρχοντικόν", στο Μπουρνάζι. Πρώτα απ' όλα θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου σε όλα τα παιδιά της ομάδας του ask4food -και ειδικότερα στην Ευδοξία- για την πετυχημένη οργάνωση αυτής της βραδιάς! Πολλές ευχαριστίες οφείλουμε και στους ανθρώπους του εστιατορίου που ήταν πρόθυμοι, ευγενικοί και εκτελούσαν με ταχύτητα τις παραγγελίες μας.

Στο γνωστό ερώτημα αν είναι δυνατόν να γράψεις μια αντικειμενική κριτική, όταν κάποιος "σου κάνει το τραπέζι", σε καλεί στο εστιατόριό του, θα απαντήσω ότι, ούτως ή άλλως, όλες οι κριτικές σε αυτόν εδώ τον ιστότοπο είναι υποκειμενικές και θα προσπαθήσω να περιγράψω σύντομα την υποκειμενική μου εμπειρία από το "Αρχοντικόν".

Κατ' αρχήν θα ήθελα να αναφέρω ότι μου έκανε πολύ θετική εντύπωση η διάθεση εξυπηρέτησης από τους υπεύθυνους του καταστήματος. Δεν αναφέρομαι μόνο στο δικό μας τραπέζι, όπου, ως καλεσμένοι, είχαμε τη δυνατότητα να πάρουμε άμεσες απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις μας, αλλά και στην ευγενική και γρήγορη εξυπηρέτηση που αντιλήφθηκα ότι παρείχαν σε όλους τους πελάτες, και ήταν αρκετοί, ειδικά για Τετάρτη βράδυ...

Αντίθετα, δεν με ενθουσίασε ο χώρος. Καθαρός και προσεγμένος ασφαλώς, αλλά στημένος στη λογική της ταβέρνας για συνεστιάσεις. Δηλαδή τραπεζοκαθίσματα αρκετά στριμωγμένα, ακόμα και στον εξωτερικό χώρο, διακόσμηση αρκετά "βαριά", μουσική ελληνική λαϊκή πολύ δυνατά από τριμελή ορχήστρα. Εκεί υπάρχει ένα θέμα με τη φυσιογνωμία του καταστήματος: Θα κυριαρχήσει το "Μουσικό" ή το "Μεζεδοπωλείο"; Οι ιδιοκτήτες, που φαίνεται ότι διαθέτουν μεράκι, προσπαθούν να συνδυάσουν και τα δύο, νομίζω...

Ας έρθουμε στα του φαγητού. Αφού περιεργαστήκαμε τον εκτενέστατο κατάλογο που περιλαμβάνει ορεκτικά, σαλάτες, μεζέδες, κρεατικά, αλλά και θαλασσινά, κινηθήκαμε στη λογική των πιάτων "στη μέση" με έμφαση στα κρεατικά, και έτσι είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω αρκετά εδέσματα:

- Φέτες χωριάτικου ψωμιού ψημένες με λαδάκι: Εύγευστο, καλής ποιότητας ψωμί, σωστά ψημένο, συνόδευσε με επιτυχία όλα τα φαγητά. Να σημειώσω επίσης, ότι ως καλωσόρισμα προσφέρθηκε ρακί, καθώς και κριτσινάκια με ένα συμπαθητικό ντιπ.

- Σαλάτα του Καίσαρα. Περιείχε μαρούλι, κρουτόν, μπέϊκον τηγανητό, τριμμένη παρμεζάνα, άΪσμπεργκ, κοτόπουλο, σως βινεγκρέτ και σερβιρίστηκε σε φωλιά παρμεζάνας. Πραγματικά πολύ νόστιμη, άρεσε σε όλους τους παρακαθήμενους. Να επισημάνω ότι η ποσότητά της ήταν παραπάνω από χορταστική, αρκετή για 3-4 άτομα και ότι το ίδιο ισχύει για όλες τις σαλάτες.

- Σαλάτα Ρόκα Παρμεζάνα. Περιείχε ρόκα, παρμεζάνα, μαρούλι και λιαστή ντομάτα. Ήταν περιχυμένη με συμπαθητική γλυκόξινη βινεγκρέτ. Κι αυτή η σαλάτα άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις.

- Τυροκαυτερή. Αρκετά εύγευστη, όχι πολύ καυτερή.

- Πατάτες τηγανητές. Φρεσκοτηγανισμένες, νόστιμες, αλλά ετοιματζίδικες.

- Κανταΐφι. Επρόκειτο για είδος τυρόπιτας με φύλλο κανταΐφι γεμισμένο με 4 τυριά, μπέικον, κοτόπουλο, ελιές, μανιτάρια και κόκκινη και πράσινη πιπεριά. Προσωπικά δεν με ενθουσίασε, μου φάνηκε αρκετά "βαρύ" στη γεύση, σε κάποιους από την παρέα, ωστόσο, άρεσε.

- Ταλαγάνι σχάρας. Σωστά ψημένο, καλής ποιότητας τυρί, μου άρεσε πολύ.

- Κοτόπουλο αλά κρεμ. Αποτελείτο από τρυφερά, καλομαγειρεμένα κομμάτια στήθος κοτόπουλο, σοταρισμένα με μανιτάρια, κρασί, κρέμα γάλακτος, παρμεζάνα και μυρωδικά. Ο γευστικός αυτός συνδυασμός μου έκανε πολύ θετική εντύπωση και τον τίμησα δεόντως.

- Ψαρονέφρι μετσοβόνε. Χοιρινό ψαρονέφρι με καπνιστό τυρί Μετσόβου, Το κομμάτι που δοκίμασα μου φάνηκε περισσότερο ψημένο απ' όσο θα το ήθελα.

Στο τέλος προσφέρθηκε ως επιδόρπιο ραβανί και μπράουνι με παγωτό, κέρασμα που προσφέρεται σε όλους τους πελάτες του μεζεδοπωλείου.

Ως προς την αξιολόγηση του value for money είναι αρκετά δύσκολο να έχω εικόνα, καθώς, όπως προαναφέρθηκε, το δείπνο ήταν προσφορά του εστιατορίου. Ωστόσο, από τη μελέτη του καταλόγου, υπολόγισα ότι, σε μια τετραμελή παρέα, το κόστος ανά άτομο θα ανέλθει πάνω-κάτω στα 20 ευρώ, λογική τιμή για ένα μεζεδοπωλείο με μουσική.

Συμπερασματικά, εκτιμώ ότι το "Αρχοντικόν" αξίζει μια επίσκεψη για όσους κινούνται στην περιοχή και αναζητούν ένα "τίμιο", συμπαθητικό μουσικό μεζεδοπωλείο. Καλό φαγητό, χωρίς γευστικές εξάρσεις, άριστη εξυπηρέτηση, τυπικός χώρος εστίασης με μουσική, λογικές τιμές. Κατά τη γνώμη μου αυτά συνθέτουν το προφίλ του "Αρχοντικού" και μένει στους χρήστες του ask4food να επισκεφτούν το κατάστημα, για να διαμορφώσουν τη δική τους εντύπωση.

ΥΓ. Χάρηκα πολύ που είδα από κοντά αγαπητές φίλες και αγαπητούς φίλους χρήστες του ask4food! Άλλες και άλλους τους είχα συναντήσει σχετικά πρόσφατα, άλλους είχα να τους δω πολύ καιρό και μερικούς τους γνώρισα για πρώτη φορά. Πάντα οι συναντήσεις αυτές αφήνουν θετικό πρόσημο, καθώς έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε απόψεις. Φίλες και φίλοι εις το επανιδείν και σύντομα!

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 15%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Ταβέρνες & Ψητοπωλεία - Πετρούπολη, Αθήνα
Ιουν
01
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
10-16

Είναι μερικές περιοχές της Αθήνας που δεν τυχαίνει να επισκέπτομαι συχνά και επομένως, δεν έχω καμιά εικόνα για τα καταστήματα εστίασης που υπάρχουν εκεί. Μία από τις περιοχές αυτές είναι η Πετρούπολη. Έτσι, όταν πριν από λίγες μέρες, Δευτέρα βράδυ, κάποια υποχρέωση με έφερε εκεί και στη συνέχεια, φίλος που μένει μόνιμα στην περιοχή, πρότεινε σε παρέα πέντε ατόμων να πάμε στην ταβέρνα "Ο Παράδεισος", δεν είχα ιδέα για το τι πρόκειται να αντικρίσω.

"Ο Παράδεισος" είναι μια παραδοσιακή ταβέρνα που προσφέρει κυρίως κρεατικά, αλλά και μαγειρευτά φαγητά. Ο θρύλος, όπως μας τον ανέφερε ο ντόπιος φίλος, λέει ότι στην περιοχή υπήρχαν μαντριά και αρχικά οι ιδιοκτήτες είχαν χασάπικο, με τα χρόνια έγινε χασαποταβέρνα και σήμερα μια αρκετά αξιόλογη ταβέρνα. Από όλη αυτή την περιγραφή, μη φανταστείτε ότι πρόκειται για κάποια απομακρυσμένη ταβέρνα, απέχει 800-900 μέτρα από την κεντρική πλατεία της Πετρούπολης και μάλιστα, εκεί γύρω υπάρχουν κι άλλα καταστήματα εστίασης.

Ο χώρος είναι αρκετά μεγάλος και όμορφα διακοσμημένος. Μου έκανε εντύπωση ότι ο διακοσμητής περιέλαβε αρκετές παλιές φωτογραφίες και μάλιστα μεγάλου μεγέθους στη τζαμαρία που χωρίζει τον εσωτερικό από τον εξωτερικό χώρο. Η τζαμαρία αυτή, τη μέρα που πήγαμε ήταν ανοιχτή και έδινε την αίσθηση ενός μεγάλου ενιαίου χώρου, ενώ στον περίγυρο του καταστήματος υπάρχει πολλή πρασινάδα, λουλούδια και φυτά. Όμορφο στοιχείο στη διακόσμηση του εσωτερικού χώρου είναι το γεγονός ότι έχουν χρησιμοποιηθεί πολλά παλιά μπουκάλια, χρωματισμένα έτσι, ώστε να προσδίδουν ζωντάνια. Βέβαια, από την άλλη πλευρά υπάρχουν και διάφορα διακοσμητικά μικροαντικείμενα και καδράκια που μάλλον "βαραίνουν" το χώρο. Σε κάθε περίπτωση η γενική εικόνα είναι θετική, καθώς και τα τραπέζια απέχουν αρκετά μεταξύ τους, ώστε να μην ενοχλείται η μια παρέα από την άλλη.

Με το που μπήκαμε και με δεδομένο ότι στο μαγαζί υπήρχαν μόνο 3-4 παρέες, ο υπεύθυνος μας πρότεινε ένα άνετο τραπέζι να καθίσουμε και σχεδόν αμέσως ήρθε να πάρει παραγγελία. Κατάλογοι υπήρχαν, αλλά παρόντος του γηγενούς φίλου, κατέστησαν περιττοί. Να αναφέρω απλώς ότι χωρίς ερώτηση προσγειώθηκαν δύο μπουκάλια του ενός λίτρου εμφιαλωμένο νερό (το οποίο ήταν και το μόνο "φάουλ" στην εξυπηρέτηση).

Ακολουθώντας τις προτροπές του φίλου μας, παραγγείλαμε και γευτήκαμε:

- Ψωμάκι. Ήρθε ψημένο με λαδάκι, ήταν πεντανόστιμο, το "τσακίσαμε" και ανανεώσαμε την παραγγελία.

- Κοκορέτσι. Πολύ σωστά ψημένο, μόλις είχε βγει από τη σούβλα, ζουμερό, άρεσε σε όλους μας και καταναλώθηκε σε χρόνο dt.

- Κοντοσούβλι. Προσωπικά δεν ενθουσιάστηκα, μου φάνηκε ξεροψημένο.

- Χωριάτικη σαλάτα. Φρεσκοκομμένη, δροσερή με ένα ευμέγεθες κομμάτι συμπαθητικής φέτας και καλής ποιότητας ελαιόλαδο, καταναλώθηκε αμέσως και παραγγείλαμε ακόμα μία.

- Πατάτες τηγανιτές. Σωστά τηγανισμένες, αλλά μέχρι εκεί, όχι κάτι το ιδιαίτερο.

- Ποικιλία κρεατικών για τέσσερα άτομα. Η ποσότητα ήταν υπερεπαρκής. Η ποιότητα γενικά, αρκετά καλή. Άρεσε σε όλους το καλά ψημένο κοτόπουλο. Συμπαθητική η πανσέτα, απλά καλό το μπιφτέκι, το ίδιο και το ψαρονέφρι.

- Μοσχαρίσια μπριζόλα γάλακτος. Την παρήγγειλε ο πιο εκλεκτικός της παρέας και μας είπε ότι το κρέας ήταν πολύ μαλακό, το ψήσιμο μέτριο, όπως το ζήτησε, προφανώς του άρεσε πολύ.

Όταν ζητήθηκε ο λογαριασμός, μας έφεραν για κέρασμα γιαουρτάκι με γλυκά κουταλιού, καθώς και μια κανατούλα λικέρ μαστίχα με πέντε σφηνάκια. Πολύ ευγενική χειρονομία, όμορφο κλείσιμο ενός συμπαθητικού δείπνου.

Συνολικό κόστος, 15 ευρώ το άτομο, χωρίς τα ποτά (ήπιαμε δυο-τρεις μπύρες), όλη η παρέα θεώρησε ότι το value for money ήταν μια χαρά.

Τελική αποτίμηση: Αναμφίβολα θετική! Αρκετά καλής ποιότητας φαγητό, ευγενική και άμεση εξυπηρέτηση (να σημειώσω ότι, καθώς περνούσε η ώρα, οι παρέες πλήθυναν, αλλά οι σερβιτόροι ήταν διαρκώς παρόντες για ό, τι τους ζητούσαμε), συμπαθητικός χώρος, πολύ καλό value for money. Βέβαια, δεν θα ξεκινούσα από την άλλη άκρη της Αθήνας να πάω στην Πετρούπολη στη συγκεκριμένη ταβέρνα, αλλά, αν βρεθώ στην περιοχή, εκτιμώ ότι ο "Παράδεισος" θα αποτελέσει μια αξιόπιστη πρόταση για φαγητό.

Ταβέρνες & Ψητοπωλεία - Κορωπί, Αθήνα
Μαι
25
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0 Tomato 50 20130405 0
2
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Ένας αγαπητός φίλος που κατάγεται και μένει μόνιμα στα Μεσόγεια επέμενε εδώ και δυο-τρεις μήνες να οργανώσει εκδρομή παρέας για κρεοφαγία στον Κουβαρά, στην ταβέρνα του "Γαβρίλη". Έχοντας διαβάσει στο ask4food και την εξαιρετική κριτική του κορυφαίου και αγαπητού χρήστη fratello ήμουν έτοιμος για όσα αντίκρισα και γεύτηκα!

Για τις φίλες και φίλους που η γεωγραφία της Αττικής δεν είναι το δυνατό τους σημείο να θυμίσω ότι ο Κουβαράς απέχει περίπου 50 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας και για να πάει κάποιος ακολουθεί τη λεωφόρο Λαυρίου, προσπερνά την έξοδο για Καλύβια και στην επόμενη (πριν φτάσει στην έξοδο για Κερατέα) ακολουθώντας τις πινακίδες προς Κουβαρά, αλλάζει ρεύμα και στρίβει δεξιά, Μετά από ένα σύντομο ανέβασμα σε λοφίσκο, φτάνει στο κέντρο του οικισμού του Κουβαρά και στα αριστερά του η δεύτερη ταβέρνα είναι η ταβέρνα του "Γαβρίλη" που, όπως αναφέρεται και στην πινακίδα της, λειτουργεί από το 1932 (κι αυτό κάτι σημαίνει σίγουρα).

Το εστιατόριο στεγάζεται σε ένα υπερυψωμένο ισόγειο. Στον εσωτερικό χώρο καμιά εικοσαριά τραπέζια και λιγότερα στον εξωτερικό. Η διακόσμηση ουσιαστικά ανύπαρκτη, τα τραπεζοκαθίσματα δεν διανύουν και την πρώτη τους νεότητα, κλασικά καρό τραπεζομάντιλα ταβέρνας. Ωστόσο επικρατεί καθαριότητα και τάξη. Ακριβώς δίπλα στην ταβέρνα το ψυγείο του χασάπικου, απ' όπου ο ιδιοκτήτης βγάζει τα προς επιλογήν κρέατα.

Ο φίλος μας που συγκέντρωσε την πενταμελή παρέα ήταν κατηγορηματικός: Τέτοια εποχή θα παραγγείλουμε ζυγούρι! (δηλαδή προβατίνα μεγαλύτερη του ενός έτους). Με την πρότασή του συμφώνησε απολύτως και ο ιδιοκτήτης, επέλεξε ένα ευμέγεθες κομμάτι από το μπούτι του προβάτου και μας εξήγησε ότι θα το φιλετάριζε και παράλληλα θα έψηνε και ενάμιση κιλό παϊδάκια.

Αφού τακτοποιήθηκε η παραγγελία των κρεατικών, μας έστρωσαν το τραπέζι, έφεραν ένα μπουκάλι εμφιαλωμένο νερό (σημ. χωρίς να ερωτηθούμε), πεντανόστιμο χωριάτικο ψωμάκι, προφανώς από φούρνο της περιοχής και έναν δίσκο με ορεκτικά, από τον οποίο επιλέξαμε:

- Πιπεριές Φλωρίνης: Καθαρισμένες, με τόσο έντονη γεύση όσο χρειαζόταν, για να συνοδεύσουμε το κρασάκι μας.

- Τυροκαυτερή: Νόστιμη, πικάντικη, αλλά όχι βαριά, άρεσε σε όλους μας.

- Χωριάτικη σαλάτα σε πλουσιότατη μερίδα με πολύ εύγευστη φέτα που προερχόταν από γνωστό τυροκομείο του Μαρκόπουλου.

- Πατάτες τηγανιτές: Σωστά τηγανισμένες, όχι βιομηχανοποιημένες, χωρίς όμως να αφήνουν και την αίσθηση των σπιτικών.

Να σημειώσω ότι όλα τα παραπάνω ορεκτικά, αλλά και το ψωμάκι καταναλώθηκαν γρήγορα και με ευχαρίστηση και η παραγγελία επαναλήφθηκε πριν φτάσουν τα κρεατικά.

Λίγο αργότερα στο τραπέζι μας προσγειώθηκαν δύο πιατέλες με τα κρέατα:
- Φιλέτο προβατίνας: Τέλεια ψημένο! Μας άρεσε πάρα πολύ, το κρέας ήταν μαλακό, δεν μύριζε και το πιάτο άδειασε πολύ γρήγορα.

- Παϊδάκια: Κι αυτά σωστά ψημένα, με το λιπάκι τους, κι αυτά άρεσαν σε όλους μας.

Πριν μας φέρουν τον λογαριασμό κέρασαν παραδοσιακό γιαούρτι (από τα τυροκομεία των Μεσογείων) με όλα του τα λιπαρά και την "πέτσα" του, συνοδευόμενο από μέλι ή γλυκό κουταλιού (προσωπικά πήρα ένα πιατάκι με μέλι). Πολύ καλό για επιδόρπιο, δεν το συζητώ, κι αυτό το εξαφανίσαμε εν ριπή οφθαλμού..

Με τούτα και με 'κείνα πληρώσαμε 22-23 ευρώ το άτομο. Δεν τα λες λίγα, αλλά νομίζω ότι "ξεφύγαμε" στην παραγγελία και "σκάσαμε" από το φαγητό. Αν λάβουμε υπόψη και την εξαιρετική ποιότητα του κρέατος (αποτέλεσμα προφανώς της προσεκτικής επιλογής από τους ιδιοκτήτες), νομίζω ότι το value for money είναι πολύ καλό. Συνυπολογίστε ότι γενικά η εξυπηρέτηση ήταν πολύ ευγενική και γρήγορη (βέβαια, να σημειώσω ότι, Τετάρτη βράδυ, ήμασταν αρχικά η μοναδική παρέα στην ταβέρνα, λίγο αργότερα ήρθε ακόμα μια τετραμελής παρέα).

Αν θα ξαναπήγαινα; Πιθανότατα ναι, αλλά μετά από λίγο καιρό και με παρέα που να έχει αποφασίσει την εκδρομή μέχρι τον Κουβαρά!

Προτείνεται σε κρεατοφάγους, λάτρεις της ψητής προβατίνας, φυσιολατρικούς τύπους και έτοιμους για πολύ φαγητό!

Δεν προτείνεται σε vegan και χορτοφάγους, gourmet τύπους, όσους βαριούνται τις εκδρομές και όσους πρόκειται να κάνουν εξετάσεις χοληστερίνης!

Αποφασίστε σε ποιους ανήκετε και πράξτε αναλόγως!

Τοπική ελλ. κουζίνα - Κέντρο, Θεσσαλονίκη
Μαι
24
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
€/Άτομο
10-16

Μια κλασική αρχή των γαστρονομικών αναζητήσεων σε μια πόλη που πάει κάποιος ως επισκέπτης είναι να εμπιστευτεί τους ντόπιους. Τον κανόνα αυτό τήρησα κατά την πρόσφατη επίσκεψή μου στη Θεσσαλονίκη ακολουθώντας τις προτροπές φίλων για το πού θα απολαμβάναμε καλό φαγητό. Έτσι, Παρασκευή βράδυ, με την καθοδήγηση Θεσσαλονικιάς φίλης, παρέα τεσσάρων ατόμων βρεθήκαμε στο "Σέμπρικο". Στις παρυφές των Λαδάδικων, δίπλα στα διοικητικά δικαστήρια της πόλης και, τώρα που ο καιρός είναι καλός, τραπεζάκια έξω με θέα στα βυζαντινά τείχη. Το "Σέμπρικο" είναι συνδυασμός νεοταβέρνας-νεομπακάλικου με προσεγμένη εσωτερική διακόσμηση. Μόνο μειονέκτημα ότι ο περιορισμένος χώρος (εσωτερικός και εξωτερικός) ουσιαστικά αναγκάζει στο στρίμωγμα των απλών μεταλλικών τραπεζοκαθισμάτων με όσες δυσκολίες αυτό συνεπάγεται.

Μόλις καθίσαμε στο "Σέμπρικο" και πριν μας φέρουν καταλόγους, δεν σας κρύβω ότι θυμήθηκα πως ο αγαπητός φίλος jim είχε γράψει εδώ στο ask4food μια εξαιρετική κριτική και τη συμβουλεύτηκα, παίρνοντας ιδέες για την παραγγελία. Φίλε jim ευχαριστώ!

Πρώτα απ' όλα να γράψω δυο λόγια για την εξυπηρέτηση. Τα νέα παιδιά που παίρνουν παραγγελία και σερβίρουν είναι ευγενέστατα, πρόθυμα να εξυπηρετήσουν, αλλά και "χαλαρά" (για τους δικούς μου "αθηναϊκούς" ρυθμούς τουλάχιστον - και αυτό το είχε εύστοχα επισημάνει το έμπειρο μάτι του jim στην κριτική του). Τι εννοώ; Δεν υπήρχε καμιά βιασύνη, ούτε να πάρουν παραγγελία ούτε να φέρουν τα πιάτα ούτε να φέρουν λογαριασμό. Όλα κινούνταν σε ήρεμους, σαλονικιώτικους ρυθμούς...

Στα του φαγητού τώρα! Αφού συμβουλευτήκαμε τον πολύ ενδιαφέροντα κατάλογο που προσανατολίζεται σε ελληνικές γεύσεις, παραγγείλαμε και δοκιμάσαμε:

- Ψωμάκι: Ήρθαν φέτες εξαιρετικά νόστιμου λευκού και μαύρου ψωμιού, οι οποίες καταναλώθηκαν εν ριπή οφθαλμού και ανανεώθηκαν.

- Σαλάτα κρίταμο με φέτα Γρεβενών και ντοματίνια: Δροσερή η σαλάτα, δυνατή γεύση η φέτα, ό, τι έπρεπε για αρχή.

- Πράσινη σαλάτα με μαρούλι, ρόκα, κόκκινη λόλα και τυρί κρέμα τσαλαφούτι. Εξαιρετική η γεύση της, κι αυτό το πιάτο άδειασε αμέσως.

- Πατατοσαλάτα με προσούτο και σως μανιταριού. Βραστή πατάτα με πολτοποιημένο μανιτάρι, λαδάκι, μυρωδικά κι από πάνω φέτες προσούτο. Μεγάλη μερίδα, πεντανόστιμη γεύση.

- Πατάτες οφτές με ξινοτύρι: Απίθανος ο γευστικός συνδυασμός τους, οι ψημένες πατάτες έδεναν με την οξύτητα του ξινοτυριού!

- Σπαλομπριζόλα μοσχαρίσια με μουστάρδα μούστου και λάδι τρούφας. Άψογα ψημένη η σπαλομπριζόλα απογειωνόταν γευστικά σε συνδυασμό με την πρωτότυπη σως. Δοκιμάσαμε όλοι και μας άρεσε πάρα πολύ. (να σημειώσω ότι το πιάτο αυτό το παραγγείλαμε, γιατί τη μέρα της επίσκεψής μας στο εστιατόριο δεν είχαν κότσι φούρνου με ψητά λαχανικά).

- Συκώτι μοσχαρίσιο με μανιτάρια: Πιάτο-ποίημα! Το συκώτι κομμένο σε φέτες συνδυασμένο με το ζωμό των μανιταριών έδινε εξαιρετική γεύση.

Τα παραπάνω συνδυάστηκαν με νεράκι σε κανάτα και λίγο χύμα λευκό κρασί που πινόταν πολύ ευχάριστα. Να σημειώσω ότι και ο κατάλογος των κρασιών έχει πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις και σε καλές τιμές.

Όταν ζητήσαμε λογαριασμό, μας έφεραν για κέρασμα συμπαθητική πανακότα.

Συνολικά, το κόστος έφτασε τα 16 ευρώ το άτομο, εκτιμώ ότι είναι "τίμια" τιμή, με δεδομένα όσα πήραμε.

Μετά απ' όλα αυτά, το συμπέρασμα εξάγεται εύκολα: Προφανώς μου άρεσε το "Σέμπρικο" και προφανώς το προτείνω σε φίλες και φίλους του ask4food Θεσσαλονικείς και επισκέπτες της Θεσσαλονίκης! Προσεγμένες ελληνικές γεύσεις, ευγενική εξυπηρέτηση, συμπαθητικός χώρος και πολύ καλό value for money συνθέτουν ένα τετράπτυχο γαστρονομικού ενδιαφέροντος που δύσκολα το προσπερνάει κάποιος. Με την πρώτη ευκαιρία επισκεφτείτε κι εσείς το "Σέμπρικο" για να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα!

Μεζεδοπωλεία - Κέντρο, Θεσσαλονίκη
Μαι
20
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
10-16

Κατά την πρόσφατη επίσκεψή μου στη Θεσσαλονίκη ακολούθησα τις υποδείξεις Θεσσαλονικέων φίλων για φαγητό. Έτσι, Σάββατο βράδυ, παρέα τεσσάρων ατόμων, μετά από πρόταση ντόπιου φίλου, κατευθυνθήκαμε στη "Μασσαλία". Το μεζεδοπωλείο αυτό βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε απόκεντρο σημείο, πολύ κοντά στις οδούς Τσιμισκή και Εθνικής Αμύνης. Από το site του εστιατορίου πληροφορήθηκα ότι executive chef είναι ο Γιάννης Γιαννακάρας που δημιουργεί και τροποποιεί πιάτα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας, ενώ head chef είναι ο Κώστας Βανίδης που μαζί με την ομάδα του αναλαμβάνουν την εκτέλεση των γευστικών δημιουργιών.

Ο χώρος είναι συμπαθητικά διακοσμημένος και φωτεινός, με απλά λιτά τραπεζοκαθίσματα. Μόνο μειονέκτημα ότι τόσο στον εσωτερικό χώρο, όσο και στον εξωτερικό χώρο, στο πεζοδρόμιο, η διάταξη των τραπεζιών είναι τέτοια, ώστε να εξυπηρετούνται όσο το δυνατόν περισσότεροι πελάτες, αυτό όμως έχει ως αποτέλεσμα να απέχουν ελάχιστα τα τραπέζια μεταξύ τους.

Η εξυπηρέτηση ήταν ευγενική με αρκετές καθυστερήσεις. Πιθανότατα σε αυτό να συνετέλεσε ότι το εστιατόριο ήταν σχεδόν γεμάτο, ωστόσο είναι γεγονός ότι πέρασε αρκετή ώρα από τη στιγμή που καθίσαμε, μέχρι να φέρουν καταλόγους και στη συνέχεια να έρθουν να πάρουν παραγγελία, ενώ μικροκαθυστερήσεις είχαμε και στη ροή του σερβιρίσματος των πιάτων.

Ο κατάλογος περιέχει ζεστά και κρύα ορεκτικά, σαλάτες, κρεατικά και ψαρικά-θαλασσινά. Μετά από σύντομη σύσκεψη καταλήξαμε στα κρεατικά και παραγγείλαμε τα ακόλουθα στη λογική των "πιάτων στη μέση" και "δοκιμάζουμε όλοι απ' όλα":

- Φέτα σε φύλλο με καυτερή σάλτσα χαρίσα και οξύμελι: Ενδιαφέρων γευστικός συνδυασμός, από τα ορεκτικά που άρεσαν σε όλους.

- Κεφτεδάκια με κρέμα φέτας: Πολύ έντονη κρεατένια γεύση, συμπαθητική η κρέμα φέτας.

- Μανιτάρια στο τηγάνι με ούζο, δεντρολίβανο και μπούκοβο: Για τα γούστα μας πολύ καυτερή η γεύση τους.

- Σαλάτα με μαρούλι, ραπανάκι, άνηθο, λιαστή ντομάτα και ελιές: Δροσερή και φρεσκοκομμένη, καταναλώθηκε αμέσως.

- Βραστά χόρτα με κρίθινα παξιμάδια: Τα χόρτα "κράταγαν" αρκετά στη γεύση, ίσως χρειάζονταν λίγο βράσιμο παραπάνω.

- Κοτόπουλο φιλέτο μπούτι με πικάντικες πατάτες: Απλά καταπληκτικό! Το φιλέτο κοτόπουλο πολύ μαλακό, σωστά ψημένο, συνδυαζόταν τέλεια με τις πατάτες. Το πιάτο άδειασε εν ριπή οφθαλμού...

- Μοσχαρίσια μπιφτέκια με κρέμα παρμεζάνας και μικρές πατάτες: Πολύ γευστικά και πολύ νόστιμος ο συνδυασμός της κρέμας παρμεζάνας με τις πατάτες.

- Αρνίσιο κεμπάπ με πατατοσαλάτα και πίτα καλαμποκιού: Δεν μας ενθουσίασε, μας φάνηκε κάπως "βαριά" η γεύση του.

Στα παραπάνω προσθέστε φέτες εύγευστου μαύρου και λευκού ψωμιού, ενώ για καλωσόρισμα ήρθε φρυγανισμένο ψωμάκι με καλής ποιότητας ελιές. Ακόμα, ήπιαμε εμφιαλωμένο νερό που ανοίχτηκε και σερβιρίστηκε στα ποτήρια μας, χωρίς να ερωτηθούμε...

Όταν ζητήσαμε το λογαριασμό προσφέρθηκε ως κέρασμα γευστικότατο μωσαϊκό, γλυκό κλείσιμο σε ένα ωραίο δείπνο.

Το κόστος ανήλθε περίπου στα 16 ευρώ το άτομο, τιμή αναμενόμενη για όσα πήραμε.

Συνολικά, η αποτίμηση είναι θετική: Το φαγητό αρκετά καλής ποιότητας, η εξυπηρέτηση ευγενική με μικρές καθυστερήσεις, το value for money ικανοποιητικό, ο χώρος συμπαθητικός, παρά το στρίμωγμα. Νομίζω ότι θα έχω τη "Μασσαλία" στα υπόψη μου και για επόμενες επισκέψεις στη Θεσσαλονίκη. Θα ήθελα, βέβαια, πολύ να διαβάσω στο ask4food αντίστοιχες κριτικές Θεσσαλονικέων φίλων και για το συγκεκριμένο και για άλλα εστιατόρια, ελπίζω στο εγγύς μέλλον να ενεργοποιηθούν περισσότερο...

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 20%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Ταβέρνες & Ψητοπωλεία - Κέντρο, Θεσσαλονίκη
Μαι
20
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
10-16

Κάποιες επαγγελματικές υποχρεώσεις με έφεραν πρόσφατα για τρεις ημέρες στη Θεσσαλονίκη και έτσι είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω τα καλά που προσφέρουν τρία από τα εστιατόρια της "Νύμφης του Θερμαϊκού".

Παρέα τριών ατόμων, λοιπόν, Κυριακή μεσημέρι, βρεθήκαμε στο "Ούζο στον Πίνακα", στην περιοχή της πλατείας Άθωνος, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ο Θεσσαλονικιός φίλος της παρέας που μας οδήγησε εκεί είναι fan του καταστήματος και δεν είχαμε κανέναν απολύτως λόγο να μην τον εμπιστευτούμε. Ο εξωτερικός χώρος είχε ήδη γεμίσει και επιλέξαμε να καθίσουμε μέσα στο εστιατόριο.

Ο εσωτερικός χώρος είναι συμπαθητικά διακοσμημένος με παραστάσεις από το κλασικό αναγνωστικό της Α' Δημοτικού που για χρόνια συντρόφεψε τους μαθητές. Από τον σχολικό μαυροπίνακα λοιπόν προέρχεται το όνομα του καταστήματος. Παράλληλα, πολλές φωτογραφίες από παλιές ελληνικές ταινίες διακοσμούν τους τοίχους. Τα τραπεζοκαθίσματα απλά, κάπως στριμωγμένα, για να χωρέσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι πελάτες, ενώ το ίδιο, κι ακόμα περισσότερο στριμωγμένα, είναι τα τραπεζοκαθίσματα στον εξωτερικό χώρο, στον πεζόδρομο.

Η εξυπηρέτηση σε γενικές γραμμές ευγενική. Γρήγορα μας έφεραν καταλόγους (δεν μου πολυάρεσε ότι είναι πλαστικοποιημένα φύλλα), γρήγορα έφεραν σερβίτσια και γρήγορα πήραν παραγγελία. Μας έφεραν και νόστιμο χωριάτικο ψωμάκι, ενώ προσγειώθηκε, χωρίς να ερωτηθούμε, και ένα μπουκάλι εμφιαλωμένο νερό.

Από τον αρκετά περιεκτικό (έχει και κρεατικά και θαλασσινά) κατάλογο επιλέξαμε και δοκιμάσαμε:

- Χωριάτικη σαλάτα: Αρκετά μεγάλη μερίδα, φρεσκοκομμένη, με καλής ποιότητας φέτα.

- Χόρτα: Η γεύση τους ήταν πολύ καλή, ήρθαν λίγο περισσότερο βρασμένα απ' όσο χρειαζόταν, κατά τη γενική εκτίμηση της παρέας.

- Πατάτες τηγανιτές: Ετοιματζίδικες, όχι κάτι το ιδιαίτερο.

- Καλαμαράκια τηγανιτά: Είχαν τηγανιστεί σωστά, άρεσαν στο φίλο που τα προτίμησε.

- Ποικιλία ψητών κρεατικών. Επαρκέστατη σε ποσότητα, περιείχε φιλέτο κοτόπουλο (πολύ εύγευστο και καλά ψημένο), κεμπάπ (απλά ΟΚ, δεν μας ενθουσίασε), χοιρινή πανσέτα (μια χαρά γεύση, σωστά ψημένη), ψαρονέφρι (κι αυτό καλό) και πιτάκια.

Γενικά το φαγητό δεν διεκδικούσε δάφνες υψηλής ποιότητας, ήταν όμως μια χαρά για να πιει μια παρέα λίγο κρασάκι. Μας προσφέρθηκε κέρασμα σιμιγδαλένιος χαλβάς (συνηθισμένος, όχι κάτι ξεχωριστό). Το κόστος ανήλθε γύρω στα 15 ευρώ το άτομο, ποσό λογικό για όσα παραγγείλαμε.

Συνολική εντύπωση: Αρκετά θετική! Αν βρεθώ στην περιοχή, το "Ούζο στον πίνακα" είναι ένα από τα μέρη που θα σκεφτόμουν να καθίσω για φαγητό. Όσοι είστε μόνιμα ή βρεθείτε στη Θεσσαλονίκη, έχετε την ευκαιρία να το δοκιμάσετε και να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα...

Ελληνική κουζίνα - Π.Φάληρο, Αθήνα
Μαι
17
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
10-16

Πριν από λίγες μέρες, Κυριακή βράδυ, σχετικά αργά, έτυχε να βρεθώ με έναν φίλο για κάποια δουλειά στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου. Θα είχε φτάσει σχεδόν 11 το βράδυ και, ενώ ήμασταν έτοιμοι να επιστρέψουμε σπίτια μας, έριξε την ιδέα: "Δεν πάμε για φαγητό στον Ακάκιο;"

Ομολογώ ότι η πρότασή του με ιντριγκάρισε. Είχα ακούσει αρκετά καλά λόγια, είχα διαβάσει αρκετές καλές κριτικές στο ask4food, ο φίλος είχε ξαναπάει και είχε θετικές εντυπώσεις, "ας το δοκιμάσουμε λοιπόν! ", σκέφτηκα...

Το "Μακαρονάδικο Ακάκιος", όπως αποκαλείται από τους ιδιοκτήτες του, βρίσκεται στη γνωστή πιάτσα καταστημάτων εστίασης του Παλαιού Φαλήρου, απέναντι από το "Κεμπαμπτζίδικον Κυρ-Αρίστος", με το οποίο έχουν κοινό ιδιοκτήτη. Είναι λίγο δύσκολο να βρει να παρκάρει κάποιος στην περιοχή, αλλά κάπου βολέψαμε το αυτοκίνητο και φτάσαμε στο μισογεμάτο, παρά την ώρα, εστιατόριο.

Ο υπεύθυνος που μας υποδέχτηκε, μας πρότεινε ένα τραπέζι και, μόλις κάθισα, είχα την ευκαιρία να περιεργαστώ το χώρο. Ο αγαπητός mavtasos έχει δώσει πλήρη και αναλυτική περιγραφή της διακόσμησης: Πολλά μοναστηριακά στοιχεία: Παγκάρι, κεριά, μανουάλια, μοναστηριακά τραπέζια, και παράλληλα εικόνα νεομπακάλικου: Ράφια με κονσέρβες ντομάτας και συσκευασίες ζυμαρικών, κόσκινα για αλεύρι για φωτιστικά. Οι σερβιτόροι ντυμένοι με στολές που προσομοιάζουν μοναχών. Κατά τη γνώμη μου είναι λίγο φολκλόρ, αλλά δεν ενοχλεί αισθητικά. Τα τραπέζια τοποθετημένα σε άνετη απόσταση μεταξύ τους, ενώ υπάρχει και ένας μικρός, συμπαθητικός ημιυπαίθριος χώρος.

Η εξυπηρέτηση γενικά ευγενική και γρήγορη, μας έφεραν καταλόγους αμέσως και σχετικά γρήγορα πήραν την παραγγελία, ενώ απάντησαν κατατοπιστικά σε όσες διευκρινιστικές για το μενού ερωτήσεις κάναμε. Μικρό "φάουλ" ότι προσγειώθηκε στο τραπέζι μας ένα μπουκάλι εμφιαλωμένο νερό, χωρίς να ερωτηθούμε, αλλά, καθώς ήμασταν πολύ διψασμένοι, απλά το ήπιαμε, χωρίς να το κάνουμε θέμα... Αντίθετα, ερωτηθήκαμε για το αν θέλουμε ψωμί, συγκατανεύσαμε και μας έφεραν συμπαθητικό χωριάτικο ψωμάκι.

Από τον κατάλογο που περιλαμβάνει ορεκτικά, σαλάτες, μακαρονάδες και πίτσες με έμφαση σε ελληνικά υλικά επιλέξαμε και παραγγείλαμε τα εξής:

- Σαλάτα Ακάκιος: Ντομάτα, μαρούλι, ρόκα πάνω σε παξιμάδια λαδιού Κυθήρων, με τριφτή φρέσκια ντομάτα, μυζήθρα ξερή, λάδι και θυμάρι. Πολύ δροσερή γεύση, ειδικά η τριφτή φρέσκια ντομάτα προσέδιδε επιπλέον φρεσκάδα και δροσιά!

- Μακαρόνια με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας: Με βασιλικό, ντοματίνια και τριμμένη βουτυρομυζήθρα Αραχναίου. Τα μακαρόνια ήρθαν ίσως λίγο περισσότερο βρασμένα από al dente, ξυπνούσαν μνήμες από μακαρονάδες της γιαγιάς, έδεναν ευχάριστα με τη σάλτσα ντομάτας και την πλούσια γεύση της μυζήθρας.

- Πεϊνιρλί με απάκι και αυγό μάτι: Ψημένο στο φούρνο, αρωματισμένο με φρέσκο βούτυρο και παρμεζάνα. Δυνατή, αλλά και σχετικά βαριά, πλούσια γεύση. Τα υλικά φρέσκα, έδεναν γευστικά μεταξύ τους.

Σε γενικές γραμμές ό, τι δοκιμάσαμε, μας φάνηκε γευστικό και φροντισμένο.

Ο λογαριασμός ανήλθε στα 13 ευρώ το άτομο και η πρώτη εντύπωση που σχημάτισα ήταν πως το value for money είναι πολύ καλό. Πριν γράψω την κριτική μου όμως, σκέφτηκα να συγκρίνω τις τιμές που αναφέρει ο mavtasos στην κριτική του με αυτές που αναφέρονται σήμερα στο site του εστιατορίου και με όσα πληρώσαμε εμείς:
- Σαλάτα Ακάκιος 7 ευρώ τον Νοέμβριο του '16, 8 ευρώ σήμερα, τον Μάιο του '17.
- Τυροπιτάρια από 6 ευρώ αύξηση στα 6,80.
- Σκιουφιχτά Κρήτης από 6,90 ευρώ αύξηση στα 7,80.
Παιδιά, λυπάμαι, αλλά στο value for money μια ντοματούλα μείον... (και μου είχε κάνει εντύπωση ότι σε προγενέστερο χρόνο κορυφαίοι χρήστες όπως VAGELIS, PONTIKI, mavtasos, piperman είχαν βάλει 4άρια στο σχετικό κουτάκι).

Πριν ζητήσουμε το λογαριασμό, αμφιταλαντευτήκαμε μήπως δοκιμάσουμε κάποιο γλυκό, αλλά, καθώς ήταν αρκετά αργά, αποφασίσαμε να το αφήσουμε για άλλη φορά. Μάλιστα, οφείλω να αναφέρω ότι, ενώ στα γύρω τραπέζια κέρασαν σορμπέ λεμόνι, όταν έφεραν το λογαριασμό (γεγονός που επιβεβαίωσε ο φίλος μου στην προηγούμενη επίσκεψή του), σε μας το ξέχασαν, ίσως λόγω του προχωρημένου της ώρας...

Γενική εντύπωση: Θετική! Ενδιαφέρουσες γεύσεις, βασισμένες σε ελληνικές συνταγές και υλικά, συμπαθητική εξυπηρέτηση καλές τιμές. Νομίζω ότι ευχαρίστως θα ξαναπήγαινα στο "Μακαρονάδικο Ακάκιος", αν βρισκόμουν στην περιοχή...

Ταβέρνες με τραγούδι - Μαρούσι, Αθήνα
Μαι
08
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
17-25

Πριν από λίγες μέρες είχα την τύχη να συμμετάσχω στη συνάντηση χρηστών του ask4food στον "Ασβεστόλακο" (Ευδοξία και Κώστα, ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση! ) και έτσι είχα την ευκαιρία να γνωρίσω ένα πολύ αξιόλογο στέκι για φαγητό με ζωντανή μουσική.

Ο "Ασβεστόλακος" βρίσκεται στο κέντρο του Μαρουσιού σε μια πεζοδρομημένη περιοχή, πολύ κοντά στο ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου. Είναι περιοχή με εξαιρετικά εύκολη πρόσβαση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και εξαιρετικά υψηλό βαθμό δυσκολίας στο παρκάρισμα, για όσους προτιμούν το ΙΧ.

Ο εσωτερικός χώρος, στον οποίο καθίσαμε, είναι συμπαθητικά διακοσμημένος, σε στυλ παραδοσιακής ταβέρνας, με αρκετό ξύλο. Μέχρι να μπει κάποιος μέσα, θα αντιμετωπίσει αρκετή ασάφεια για να εντοπίσει πού ακριβώς είναι η είσοδος (ο αγαπητός fratello έκανε μια εξαιρετικά ακριβή και γλαφυρή περιγραφή), μέχρι και πινακίδα για ένα δικηγορικό γραφείο που στεγάζεται στο ίδιο κτήριο υπάρχει... Ωστόσο, εδώ τελειώνουν τα αρνητικά και αρχίζουν τα (πολλά) θετικά... Εκτιμώ ότι τώρα που καλοκαιρεύει, θα είναι πάρα πολύ όμορφα στον εξωτερικό χώρο, στον πλακόστρωτο δρόμο (ο πάντα αναλυτικός piperman αναφέρθηκε σε αυτό στην κριτική του, καθώς και στις ώρες λειτουργίας και στο delivery menu του εστιατορίου).

Πολύ σημαντικό θετικό στοιχείο η εξυπηρέτηση και η ανεπιτήδευτη ευγένεια του ιδιοκτήτη και του προσωπικού. Και εξηγούμαι: Ο ιδιοκτήτης, σεφ Γιάννης Ιωαννίδης, με τον οποίο είχαμε μια σύντομη συνομιλία, είναι ένας άνθρωπος που αγαπάει αυτό που κάνει. Διατηρεί τα στοιχεία της παράδοσης, τιμά το οικογενειακό "brand name", συγχρόνως όμως εξελίσσει την κουζίνα και προτείνει νέες γευστικές δημιουργίες. Του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια! Όπως πολλά συγχαρητήρια αξίζουν και στις αεικίνητες κοπέλες που εξυπηρετούσαν με ευγένεια και ταχύτητα τη γεμάτη -κι ας ήταν Τρίτη βράδυ! - αίθουσα. Πολύ καλή και η ζωντανή μουσική, αποτελούσε ιδανική συνοδεία για το φαγητό και η έντασή της ήταν τόση, ώστε να επιτρέπεται η κουβεντούλα με τους διπλανούς σου (το ανέλυσε εξαιρετικά στην κριτική του ο συμπαθέστατος ΙΩΓΙΑΝΝΗΣ).

Ας έρθουμε στα του φαγητού όμως! Δοκίμασα πολλά από τα εκλεκτά εδέσματα που επιλέχτηκαν και μόνο καλά λόγια έχω να γράψω:

- Για αρχή προσφέρθηκαν φέτες πολύ εύγευστου μαύρου και λευκού ψωμιού, καθώς και πίτες με ντιπάκι τυροκαυτερής. Όλα εξαιρετικής ποιότητας και γεύσης!

- Φάβα Φενεού. Πεντανόστιμη! Σερβιρίστηκε βελουτέ, περιείχε σύγκλινο Μάνης, λάδι τρούφας, κρεμμύδι και καπνιστή πάπρικα. Από τα must για όσους αποφασίσετε να πάτε για φαγητό στον "Ασβεστόλακο"!

- Σαγανάκι γραβιέρας με μαρμελάδα φράουλα. Το τυρί παναρισμένο, συνοδευόταν ιδανικά από τη μαρμελάδα. Προτείνεται ανεπιφύλακτα!

- Μανιάτικο, δηλαδή καγιανάς με αυγά, τομάτα και φέτα, μαζί με κομμάτια από σύγκλινο Μάνης και λαδοπαξίμαδο Κυθήρων. Εξαιρετικά νόστιμο πιάτο, προσωπικά το τίμησα δεόντως!

- Κολοκυθοκεφτέδες με σως φέτας. Πολύ νόστιμοι, το μείγμα επέτρεπε να καταλαβαίνεις τη γεύση των μυρωδικών.

- Ριζότο της Κρήτης. με απάκι, πέστο σταμναγκάθι και ξινομυζήθρα. Ιδιαίτερα ενδιαφέρων γευστικός συνδυασμός, αξίζει να το δοκιμάσετε!

- Σαλάτα κοτόπουλο, με κόκκινη λόλα, ρόκα, καρότα, τοματίνια, παρμεζάνα, κομμάτια από φιλέτο κοτόπουλου, κρουτόν και σως μουστάρδας. Μεγάλη μερίδα, πολύ γευστικός ο συνδυασμός των υλικών.

- Σαλάτα πορτοκάλι, με κόκκινο λάχανο, μαρούλι, πιπεριά, ντομάτα, πορτοκάλι, φιστίκια και vinaigrette γιαουρτιού. Και εδώ ο συνδυασμός των εξαιρετικής ποιότητας υλικών έδινε άριστο γευστικό και δροσερό αποτέλεσμα.

- Κοτόπουλο Κρητικό. Φιλέτο κοτόπουλου, πολύ σωστά ψημένο, γεμιστό με κρητική γραβιέρα, σταμναγκάθι και απάκι. Σερβιρίστηκε με αρωματικό πουρέ πατάτας, ήταν απλά πεντανόστιμο!

Για επιδόρπιο προσφέρθηκαν banofie, cheesecake και lemon pie. Δοκίμασα μια κουταλιά από το καθένα, ήταν όλα νόστιμα (ο αγαπητός VAGELIS στην κριτική του τα κρίνει λεπτομερώς), όμως (θα συμφωνήσω με τον φίλτατο fratello) την παράσταση έκλεψαν οι παραδοσιακοί λουκουμάδες με μέλι!

Παρότι το δείπνο ήταν προσφορά, υπολόγισα ότι το μέσο κόστος για όποιον αποφασίσει να επισκεφτεί τον "Ασβεστόλακο" θα ανέλθει περίπου στα 20 ευρώ (πάντως σίγουρα στο εύρος της κατηγορίας 17-25 ευρώ). Νομίζω ότι το value for money είναι αρκετά καλό.

Καταληκτικό συμπέρασμα: Νομίζω ότι αποκτήσαμε ακόμα ένα "αγαπημένο παιδί" των χρηστών του ask4food! Εξαιρετική κουζίνα, άψογη εξυπηρέτηση, συμπαθητικός χώρος, καλό value for money. Προσωπικά σχεδιάζω να ξαναπάω σύντομα και το προτείνω ανεπιφύλακτα στους χρήστες!

ΥΓ1. Αγαπητοί φίλοι που ανταμώσαμε στο δείπνο, χάρηκα πολύ που σας είδα όλους και ανταλλάξαμε απόψεις, ελπίζω να σας ξαναδώ χωρίς να περάσει πολύς καιρός!

ΥΓ2. Αγαπητέ mavtaso, κρίμα που δεν μπόρεσες να έρθεις, ελπίζω να βρεθούμε από κοντά σύντομα, ευχαριστώ για την πρόταση να παρευρεθώ στη θέση σου!

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι με έκπτωση έως 10%
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια
Μεζεδοπωλεία - Χολαργός, Αθήνα
Απρ
28
2017
+/-
Γεύση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Εξυπηρέτηση
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4
4
Χώρος
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
Value for money
Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 4 Tomato 50 20130405 0
3
€/Άτομο
10-16

Στη "Φυσαρμόνικα" έχω πάει αρκετές φορές, αλλά δεν είχα βρει το χρόνο να γράψω κριτική. Οφείλω ευχαριστίες στο αγαπητό jim που την υπέδειξε ως εξαιρετικό μεζεδοπωλείο και σπεύδω να γράψω ότι η κριτική μου σε αυτήν την κατεύθυνση θα κινηθεί.

Πριν από λίγες μέρες λοιπόν, Τετάρτη βράδυ, και παρέα με έναν φίλο που είχαμε αρκετό καιρό να βρεθούμε, σκεφτόμασταν αν θα πάμε για καφέ ή φαγητό. Με δεδομένο ότι το ραντεβού είχε δοθεί στο σταθμό του μετρό "Εθνική Άμυνα", η λύση στο δίλημμα ήταν εύκολη: Για μεζέδες στη "Φυσαρμόνικα"!

Το χώρο του καταστήματος έχουν περιγράψει πολλοί αγαπητοί χρήστες (jim, tzia, fratello, ΙΩΓΙΑΝΝΗΣ). Είναι πραγματικά όμορφος και λειτουργικός με βάση το ξύλο. Επίσης, ωραία ιδέα είναι τα πολλά φυτά και τα πλαστικά ηχοπετάσματα που μειώνουν το θόρυβο της κίνησης από τη Λεωφόρο Μεσογείων. Αυτό είναι και το μόνο μειονέκτημα του χώρου, ότι αν καθίσετε έξω, όσο νά 'ναι ακούγεται η πολύβουη λεωφόρος...

Για την εξυπηρέτηση μόνο καλά λόγια έχω να γράψω: Οι υπεύθυνοι του μεζεδοποτείου (όπως το αποκαλούν) είναι ευγενέστατοι, πρόθυμοι να απαντήσουν σε κάθε ερώτηση και να λύσουν κάθε απορία. Οι σερβιτόροι είναι πάντα δίπλα στα τραπέζια, έτοιμοι να προλάβουν αυτό που θα ζητήσει ο πελάτης (π. χ. να ανανεώσουν την κανάτα με παγωμένο νερό βρύσης πριν καν αδειάσει) και εξυπηρετούν με χαμόγελο και ανυπόκριτη ευγένεια.

Ας έρθουμε όμως στα του φαγητού και το τι δοκιμάσαμε:

- Σαλάτα ντάκος κρητικός (τιμή 4,40 ευρώ). Για την ακρίβεια μικρά κρητικά παξιμαδάκια με τριμμένη ντομάτα και ξύγαλο Σητείας. Πάρα πολύ δροσερή και νόστιμη η γεύση, εξαιρετικό το τυρί.

- Φωλιά πατάτας με τριμμένη γραβιέρα Ηπείρου, αυγά και κρητικό απάκι (τιμή 5,90 ευρώ). Δυο λέξεις μόνο: Πιάτο-ποίημα! Απίστευτος ο γευστικός συνδυασμός της τραγανής φωλιάς πατάτας με τη γραβιέρα, τα αυγά και το απάκι. Πιάτο που προτείνεται για τα must μιας επίσκεψης στη "Φυσαρμόνικα"!

- Μιλφέιγ μελιτζάνας με λιωμένη γραβιέρα Νάξου (τιμή 5,10 ευρώ). Τέλειος ο γευστικός συνδυασμός της μελιτζάνας με τη γραβιέρα Νάξου και μια σάλτσα ντομάτας.

- Μπιφτεκάκια γεμιστά με καπνιστό τυρί Μετσόβου (τιμή 6,30 ευρώ). Έφτασαν στο τραπέζι μας 5 μικρά ζουμερά μπιφτεκάκια πολύ σωστά ψημένα με μια πολύ εύγευστη σάλτσα. Μας άρεσαν πολύ!

- Οι μεζέδες συνοδεύτηκαν από φέτες εύγευστου μαύρου και λευκού ψωμιού, για τις οποίες ερωτηθήκαμε αν τις θέλουμε και η τιμή τους ήταν 1,20 ευρώ για τα δύο άτομα.

- Για επιδόρπιο, προτιμήσαμε το -περίφημο πια- μηλόφι (τιμή 4,50 ευρώ). Ε-ξαι-ρε-τι-κό!!! Τέλεια, απίστευτα ισορροπημένη γλυκιά γεύση! Απλά δοκιμάστε το, όταν πάτε στο μεζεδοποτείο!

Όταν ζητήσαμε λογαριασμό, μας προσφέρθηκε για κέρασμα ένα σφηνάκι λικέρ μαστίχα, για ν' αλλάξει η γεύση. Καλόπιοτο και καλοδεχούμενο!

Το value for money είναι αδιαμφισβήτητα πολύ καλό. Συνολικό κόστος (χωρίς ποτά) 27,40 ευρώ τα δύο άτομα, κάτω από 14 ευρώ το άτομο. Απλά είναι καλό να έχετε υπόψη σας ότι η λογική της "Φυσαρμόνικας' είναι να δοκιμάσετε όσα περισσότερα πιάτα-μεζέδες γίνεται, οπότε όσο μεγαλύτερη η παρέα, τόσο καλύτερα!

Συνολική αποτίμηση: Φυσικά, θετικότατη! Εξαιρετικοί μεζέδες, ευγενέστατη και ταχύτατη εξυπηρέτηση, πολύ καλό value for money, συμπαθητικός χώρος. Η "Φυσαρμόνικα" προτείνεται ανεπιφύλακτα!

ΥΓ. Αγαπητέ φίλε ΙΩΓΙΑΝΝΗ, στην πιο πρόσφατη κριτική σου έγραψες ότι: "κλείνεις γλυκόπικρα έναν κύκλο" και ότι: "Για την ώρα θα απομακρυνθείς από την αγαπημένη σου συνήθεια ανάρτησης κριτικών". Ελπίζω και εύχομαι σύντομα να αναθεωρήσεις και να αρχίσεις έναν νέο κύκλο. Το αγαπημένο μας site είναι φτωχότερο χωρίς τις πάντα εύστοχες και αναλυτικές κριτικές σου!

  Προσθήκη σε λίστα
Κλείσε τραπέζι
powered by 20160221 etable26
Κλείσε τραπέζι δωρεάν, τηλεφωνικά ή online, μέσω του e-table.gr, κερδίζοντας αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια