Loader

Ucook

Κριτικές: 195
Μέλος από: Μάρ 2014

Εμφάνιση:

15 Οκτ 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Τα θετικά του ΜΙΧΑΛΗ: η απλόχωρη και δροσερή αυλή του (μέσα δεν έχω άποψη), η εγκάρδια εξυπηρέτηση από το σύνολο των σερβιτόρων και... μόνον αυτά. Τα αρνητικά του ΜΙΧΑΛΗ: οι γεύσεις στα πιάτα (τίποτε το αξιομνημόνευτο που να με κάνει να επιστρέψω), οι παράλογες τιμές & χρεώσεις, το μπιφτέκι του (πολύ κακό δυστυχώς).

Και θα με ρωτήσεις γιατί πήγα; Έ, ήταν καλοκαίρι, ήμασταν σε χαλαρό mood, είχαμε βαλθεί να κάνουμε αυτοψία και σε αυτό το Χαλανδριώτικο ταβερνάκι, είχαμε ακούσει & διαβάσει πράγματα θετικά, είχε ζέστη, πήγαμε χωρίς πρόγραμμα.
Μια χαρά μας υποδέχτηκαν, αν και χωρίς κράτηση. Η μεγάλη αυλή του μπορεί να αντεπεξέλθει σε μεγάλο όγκο πελατών και η ατμόσφαιρά του είναι αυτή που προσδοκάς. Χαλαρή και απλή. Στο ζητούμενο όμως, δηλαδή το φαγητό μετά του vfm, δυστυχώς, απέτυχαν.

Το παγωμένο νεράκι σε κανάτα κατέφθασε άμεσα, όπως και το παγωμένο καρπούζι στο τέλος κερασμένο. Στα ενδιάμεσα, τρικυμία. Ο κατάλογος τους είναι αρκετά περιεκτικός αλλά μας δυσκόλεψε αρκετά στην ανάγνωση, μιας και πολλές από τις τιμές ήταν ξεθωριασμένες και ο μαρκαδόρος σε πολλά σημεία είχε ξεβάψει.
Η παραγγελία μας ήταν μια κλασική ταβερνίσια εκ τους ασφαλούς παραγγελία (3 ατόμων) με ορεκτικά και κάποια κρεατικά. Το μεγάλο μου σφάλμα ήταν που διάλεξα το μπιφτέκι και η ιεροσυλία μεγάλη να το συγκρίνω με του ΛΥΧΝΙΟΝ. Μάλιστα ήταν τόσο "τραυματικό" το συμβάν, που ξαναπήγα τρέχοντας τις επόμενες εβδομάδες στο Λυχνίον για να μπορέσω να διαγράψω από τη μνήμη μου το λάθος.

Κατά τα λοιπά, απαράδεκτο για ταβέρνα να χρεώνει 0,90 το άτομο για ψωμί. Μας έφεραν 6 φέτες μετρημένες (ψημένο μεν, θεόσκετο δε) οι οποίες χρεώθηκαν στο δελτίο παραγγελίας (απόδειξη δεν) προς 2,70 ευρώ. Το τζατζίκι ήταν καλό αλλά πολύ λίγο (4,30 e), τα κολοκυθάκια συμπαθητικά αν και παραπάνω λαδερά από όσο τους πρέπει (4,40 e) ενώ και το λουκάνικο ως ορεκτικό ήταν ασθενική μερίδα, 5 σκέτα μικρά λουκάνικα με λίγο λεμόνι (5,50 e). Γενικώς οι μερίδες τους είναι αντιστρόφως ανάλογες με την τιμολόγησή τους, πράγμα που για συνοικιακή ταβέρνα... το θεωρώ ανεπίτρεπτο, μιας και η πρώτη ύλη δεν είναι δα και χρυσάφι.

Αντί σαλάτας, που δεν ήθελε η παρέα, ζήτησα μια μερίδα χόρτα (βλήτα), αναμένοντας το μεγάλο φάουλ της βραδιάς. Στον κατάλογο υπάρχει αναφορά περί "ελαιόλαδου 55 μλ" με εξτρά χρέωση. Πάτε καλά μωρέ; Τί απατεωνιές είναι αυτές που πλασάρετε στον Έλληνα;
Προφανώς και κάποιο περαστικό αυτί άκουσε το έντονο σχόλιό μου, και μου έφεραν το κλασικό λαδόξυδο που ευτυχώς δεν χρεώθηκε. Τα δε ταπεινά βλήτα, 4,50 ευρώ.

Τα τυροπιτάκια (καλούτσικα ήταν) τα παραγγέλνεις με το τεμάχιο και είναι τα κλασικά τριγωνικά με φύλλο κρούστας, που όσο νάναι το ρουφάνε κι αυτά το λαδάκι τους. Κόστος 1,50 το κάθε ένα.
Τέλος, τα κυρίως πιάτα μας ήταν τα εξής: μπριζόλα χοιρινή (9 e), ψαρονέφρι (11 e) και το πολύ κακό μπιφτέκι (9 e).
Tα δύο πιάτα συνοδεύονταν με λίγες τηγανητές πατάτες που δεν άρεσαν καθόλου γιατί ήταν αφυδατωμένες και σε καμία περίπτωση φρεσκοτηγανισμένες. Το κρέας ήταν συμπαθητικό αλλά μέχρι εκεί.
Για το μπιφτέκι που δεν μπόρεσα να φάω, τί να πω... Απίστευτα σκληρό, κανένα καρύκευμα ή κάποιο έστω αρωματικό, με πολλή ντομάτα από πάνω για να κρύψει τα κακώς κείμενα. Ακόμη και για κάποιον άλλο πελάτη που θα του αρέσει η συγκεκριμένη γεύση/υφή, δεν μπορώ να αφήσω ασχολίαστο το γεγονός ότι ένα και μόνο ένα μπιφτέκι χωρίς καμία πατάτα ή κάτι άλλο δίπλα του, και αυτή η μερίδα εδώ κοστολογείται 9 ευρώ!

Η σούμα στο δελτίο παραγγελίας έφτασε στα σχεδόν 62 ευρώ, μαζί με 2 μπύρες που ήπιαμε. Σχεδόν εξοργιστικό το ποσό των 21 ευρώ/άτομο, για το συγκεκριμένο μέρος και το είδος του φαγητού που δοκιμάσαμε. Λυπάμαι πραγματικά αλλά αυτό δεν ήταν vfm.
Ναι μεν η παρέα πάντα βοηθάει στο να ξεπερνιούνται τέτοιες απογοητευτικές επιλογές, αλλά το να βάζεις μετά από μία και μοναδική επίσκεψη ένα τόσο ξεκάθαρο Χ, παραμένει γεγονός αρκετά στενάχωρο.
Από εμένα λοιπόν είναι όχι. Ψαχτείτε για κάτι πιο τίμιο.

27 Σεπ 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
-

Τα αγαπημένα Καραμανλίδικα του Φάνη σε ολοκαίνουργιο χώρο.
Κάτι που φαινόταν στον ορίζοντα και επιτέλους υλοποιήθηκε, κρατώντας άθικτο ολόκληρο το αρχικό κόνσεπτ της επιτυχίας του, το διακοσμητικό του στυλ, την άριστη εξυπηρέτηση, τις συγκρατημένες του τιμές, την εξαίρετη πρώτη ύλη, τα μερακλίδικα πιάτα που γνωρίσαμε & αγαπήσαμε στο μικρό μαγαζί της Σωκράτους μαζί με νέες προσθήκες που ήταν αναγκαίες.
Ένα μαγαζί που σταθερά αγαπώ & τιμώ, και τώρα πλέον θα το αγαπήσουν και οι φίλοι μου.
Η μεγάλη και επιβλητική του πρόσοψη επί της Ερμού, δεν περνάει απαρατήρητη, αποκαλύπτοντας έναν άνετο ψηλοτάβανο φιλόξενο χώρο στα ενδότερα, με όλο τον γνώριμο αισθητικά διάκοσμο (επιγραφές, περίτεχνο ταβάνι, ψυγεία, ελληνικό / πολίτικο deli, μαρμάρινα τραπέζια, μπακιρένια σκεύη... ) αλλά και με τον ερχομό ενός μεγάλου απίθανου ξυλόφουρνου να δεσπόζει, από τον οποίο βγαίνουν ποιήματα ζωγραφιστά.

Το επισκεφθήκαμε 3 άτομα μια Τετάρτη μεσημέρι, εντελώς στοχευμένα, μετά από μια γενεθλιακή μεξικάνικη φιέστα που είχε λάβει χώρα το αμέσως προηγούμενο βράδυ στο λατρεμένο μεξικάνικο της Κηφισιάς, back to back, γιατί ως γνωστόν οι ζεσταμένες μηχανές ρολάρουν ευκολότερα.
Η εύρεση τραπεζιού στον (άκαπνο) χώρο, εύκολη, πλέον, υπόθεση, σε μια ώρα που υπήρχε κίνηση αρκετή, χωρίς όμως το άγχος "έλα φάε φύγε". Την υποδοχή & εξυπηρέτησή μας ανέλαβαν 3 διαφορετικές κυρίες, άψογες καθ'όλα στις αρμοδιότητές τους, επαγγελματίες και φιλικότατες, από αυτές που δεν τσιγκουνεύονται δύο λόγια και τρία απροσποίητα χαμόγελα παραπάνω, στον δεκτικό πελάτη.
Μας έδωσαν διευκρινίσεις περί της νέας κατεύθυνσης του μενού με έμφαση στα πιάτα από τον ξυλόφουρνο, πήραμε κι εμείς το χρόνο μας, και τελικώς συμφωνήσαμε στα εξής πιάτα, μιας και δεν πεινάγαμε πολύ (εδώ γελάμε... ).

- Αντί ψωμιού, χειροποίητα αφράτα πιτάκια δικής τους ζύμης από τον ξυλόφουρνο, πασπαλισμένα με πάπρικα / ελαιόλαδο (χρεώνονται 0,50 / άτομο) και είναι σκαφάκια πασπαρτού, βλέπε ρώσικη του Μήτσου & σαγανάκι.

- Ρώσικη σαλάτα του Μήτσου (3,50). Εντελώς χειροποίητη, με βραστή πατάτα καρότο αρακά, σε καλή ποσότητα. Ελαφριά, διαφορετική από τα συνήθη τυποποιημένα πράγματα, αρκετά καλή.

- Ρεβυθάδα καραμανλίδικη με παστιρμά (4,50), πιάτο που ποτέ δεν έχω παραλείψει όσες φορές έχω πάει στο άλλο μαγαζί. Πάντα εξαιρετικά χυλωμένα τα ρεβύθια στη γλυκιά σάλτσα τους, τούρμπο προσθήκη ο παστουρμάς σε λεπτές μεταξένιες φέτες να το απογειώνει. Είναι σαν κύριο πιάτο, με 4,50 ευρώ (ουδέν σχόλιο). Το ίδιο ισχύει και για το...

- Σαχανάκι με καραμανλίδικο παστιρμά, πολίτικο σουτζούκι, αυγά & ντομάτα (6,50). Φανταστείτε μια πιο μοντέρνα στραπατσάδα με τόση όση ζουμερότητα & απίθανα καυτερή επίγευση από το αψύ σουτζούκι. Σταθερή αξία και αυτό.

Τα επόμενα 3 πιάτα είναι new entries ή τελωσπάντων νέες προσθήκες για εμένα.
- Προσφούρνι - φετόπιτα. Με καπνιστή μελιτζάνα, ντομάτα φρέσκια, καπνιστό τυρί, ελάχιστο σκόρδο & βασιλικό. Τα προσφούρνια φτιάχνονται με δική τους ζύμη στον ξυλόφουρνο και είναι κοντινοί συγγενείς του πεινιρλί αλλά πολύ νοστιμότερα.
Έρχονται μακρόστενα κομμένα σε 5 κομμάτια και τα είδα σε όλα μα όλα τα τραπέζια. Υπάρχουν 5 επιλογές στο μενού (με πιο αβανταδόρικες την κιμαδόπιτα Καραμανλού & το μπουγιουρντί μπαρούτ με σουτζούκι Αδάνων) αλλά μπορείς να βάλεις και όποιο υλικό θες από την βιτρίνα και να στο φτιάξουν customized. Η δική μας επιλογή ήταν πάρα πολύ νόστιμη. Τιμή; 5,50 ευρώ.

- Μαντί καραμανλίδικα με σάλτσα ντομάτας & γιαούρτι (9,50). Τελειώνονται στο φούρνο και σερβίρονται με το καυτό τους σκεύος, όπου μπαίνει τελευταία προσθήκη το γιαούρτι. Ήταν η πρώτη φορά που δοκίμασα μαντί (ναι ξέρω, ντροπή μου) και τα λάτρεψα. Δεν ανίχνευσα υποψία σκόρδου. Πεντανόστιμα αυτά τα μικρά ανατολίτικα ραβιόλια, τώρα θα τα κυνηγάω όπου τα φτιάχνουν.

- Μουσακάς καραμανλίδικος με παστουρμά (8,50). Ήταν το πιάτο που μας ήρθε τελευταίο, γιατί; Γιατί στήνεται εκείνη τη στιγμή και θέλει το χρόνο του να ψηθεί στον ξυλόφουρνο (είχα πλήρη οπτική επαφή). Τίποτε προμαγειρεμένο ή ξαναζεσταμένο. Αυτά είναι τα πρότυπα που ακολουθεί ο Φάνης. Στο καυτό πήλινο που έρχεται θα βρείτε έναν εξαιρετικό μουσακά σε πολύ χορταστική μερίδα. Και αν αναρωτιέστε για τον παστουρμά, είναι μια στρώση από μόνος του και όποιος αρέσκεται στα πικάντικα, θα λατρέψει το συγκεκριμένο twist.

Ήπιαμε όπως πάντα την αγαπημένη μας Argos star (3,50), ενώ η καθ'όλα άψογη εμπειρία συνοδεύτηκε με το κλασικό αρχικό κέρασμα στο λαδόχαρτο (παστράμι + κασέρι), το δροσιστικό κλείσιμο με γιαούρτι + γλυκό κουταλιού καρότο & άφθονο παγωμένο νερό σε μπουκάλι δικό τους που ανανεώθηκε.
Θέλω να κάνω και μια ειδική μνεία στο κομμάτι των γλυκών του νέου καταλόγου: Mπακλαβάς Αρκαδίας της μανούλας αλλά και Πολίτικος με φιστίκι Αιγίνης, Μαλεμπί, Καζάν ντιπί, Ταούκ κιοκσού, Βυζαντινό, Κιουνεφέ με κρέμα κατσικίσιου γάλακτος αλλά και με κατσικίσιο τυρί Ίου. Τα λόγια κι εδώ περισσεύουν... Εμείς με πόνο καρδιάς κάναμε πως δεν τα είδαμε αυτά τα γλυκά γιατί είχαμε στοχεύσει τα γλυκά στην Ζουμπουρλού, όμως την επόμενη φορά θα τα γονατίσουμε και αυτά.

Ο λογαριασμός για 3 άτομα με 6 πιάτα στα 42,50 ευρώ, δηλαδή κάτω από 15e το άτομο, και η πληρωμή του με POS στο τραπέζι, με τα συμπεράσματα δικά σας και την χαρά όλη δική μου για αυτό το υπέροχο μεσημέρι που πέρασα στου Φάνη (όχι πως αμφέβαλλα κιόλας).
Μάλιστα η γνωριμία μας κατά την αποχώρησή μας με μια γλυκύτατη φυσιογνωμικά κυρία, που μας γέμισε ευχές και ευχαριστίες, συνέτεινε ακόμη περισσότερο στην παγιωμένη άποψή μου για την οικογένεια που τρέχει τα Καραμανλίδικα.
Ήταν η μητέρα του κυρίου Φάνη Θεοδωρόπουλου - μοιάζουν μεταξύ τους τόσο πολύ!

Τα Καραμανλίδικα προτείνονται θερμά και πέραν πάσης αμφιβολίας. Να πάτε και να ξαναπάτε και να τα συστήσετε σε φίλους σας, όπως θα κάνουμε και εμείς.

27 Αυγ 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Σοφοκλή Βενιζέλου 4, ακριβώς απέναντι στο Παλιό Ταχυδρομείο. Αυτή είναι η νέα διεύθυνση στην οποία μπορείτε να βρείτε την γλυκύτατη παλιά μονοκατοικία με τον ζεστό & παρείστικο κρυμμένο κήπο όπου λειτουργεί πλέον το ουζερί Η ΑΠΟΨΙΣ.
Το είχα ήδη στα υπόψιν από το Πάσχα για επίσκεψη και τελικώς ήρθε η τυχερή του (μου) μέρα ένα Σάββατο του Αυγούστου με την Αθήνα φαινομενικά άδεια, αλλά με όλα τα μαγαζιά τέτοιου τύπου στο Χαλάνδρι ασφυκτικά γεμάτα!
Η αποτυχία να βρούμε τραπέζι στη Μονοκατοικία, ευτυχώς μας οδήγησε εδώ.

Κάποιος θα έλεγε ότι κλέβει ένα κομμάτι της πελατείας / επιτυχίας του αντικρινού γείτονα. Η αλήθεια όμως είναι ότι μάλλον κοντράρονται στα ίσια, με εξίσου πιστό & φανατικό κοινό μεταξύ τους, από όσο διαπίστωσα.
Η απλή, οικεία & προσεγμένη αυλή της ΑΠΟΨΗΣ σε σχήμα Γ, συναγωνίζεται αρμονικά το εξίσου όμορφο χωρισμένο σε δωμάτια εσωτερικό χώρο, που θυμίζει την γλυκιά θαλπωρή του σπιτιού της γιαγιάς μας, αν και πολύ μικρό για να τους χωρέσει όλους στις κρύες θερμοκρασίες του χειμώνα (κράτηση έτσι κι αλλιώς αναγκαία). Η απίθανη ξύλινη ροτόντα με τις ρετρό καρέκλες, στο υπερυψωμένο μπαλκόνι, για όποιον τυχερό την προλάβει ρεζερβέ!
Χαμηλός φωτισμός & μουσική, ιδανικές αποστάσεις για να μην καταπιέζεσαι, γλυκύτατη & χαλαρή εξυπηρέτηση χωρίς άγχη και λάθη, συμπληρώνουν άριστα το όμορφο κλίμα. Λεπτομέρεια: τα wc τους είναι χωρίς δεύτερη σκέψη ο καθαρότερος χώρος που έχω δει ποτέ.

Το πάντρεμα στεριανών & θαλασσινών μεζέδων (και γιατί όχι και ο συνδυασμός τους) που συνεχίζει να έρχεται σε σχολικό τετραδιάκι προς μελέτη, και η πλούσια ποικιλία σε επιλογές, το κάνει ιδανικό για κάθε μεγέθους παρέα, ενώ οι ποσότητες στα πιάτα είναι τέτοιες ώστε να δοκιμάσεις αρκετά, χωρίς να πεις ότι κάτι σου έλλειψε ή το μπούχτισες γρήγορα. Οι τιμές είναι λίγο ανεβασμένες, αλλά νομίζω δίκαια μιας και οι καλοφτιαγμένες συνταγές τους εμάς μας κέρδισαν, παρόλο που κάποια μεζεδάκια τα έχουμε συναντήσει και αλλού.

Το ψωμί που μας έφεραν ήταν σε άφθονη ποσότητα για 2 άτομα, ίδιας φιλοσοφίας με πρόσφατο μαγαζί (χειροποίητο, αρκετά σφιχτό το λευκό, πιο μαλακό & αφράτο το μαύρο που άρεσε σαφώς πιο πολύ). Δεν συνοδεύτηκε με κάτι άλλο, χρέωση 0,60 ανά άτομο.
Το αναμενόμενο εμφιαλωμένο ζήτησα και αποσύρθηκε, χωρίς μούτρα ή παρατράγουδα & αντικαταστάθηκε με μποτίλια δική τους. Μας έφεραν και άφθονα εξτρά παγάκια.

Μετά από κάμποσα λεπτά διαβουλεύσεων, τελικώς βάλαμε στη μέση τα εξής πιάτα:
- Ζεστή πατατοσαλάτα με άλλη "άποψη": μπόλικο πράσινο κρεμμυδάκι πάνω σε καλοβρασμένη πιρουνάτη πατάτα, αρτυμένη με μπόλικο λαδολέμονο & προσθήκη φρέσκου πιπεριού. Ωραία εναλλακτική αν θες να αποφύγεις άλλη μια παρτίδα από τηγανιτές. Και ευτυχώς η εκδοχή της συνταγής που προτιμώ, δηλαδή χωρίς μαγιονέζες. Απλή και νόστιμη. (4 ευρώ)

- Το μάτι του καβουρμά: όλα τα υλικά όμορφα ανακατεμένα σε σκεύος εμαγιέ, πιπεριές, κύβοι πατάτας - μάλλον αχρείαστοι αλλά δεν έκαναν γενικώς ζημιά στο πιάτο, κρεμμύδι, αφράτος νόστιμος καβουρμάς και ένα μελάτο αυγό μάτι για να το σπάσεις και να ποτίσεις το σύνολο. Καλό ήταν, αλλά δεν ξεχώρισε σε κάτι και μάλλον ακριβό στα 9 ευρώ).

- Σαγανάκι φουρνιστό με μαρμελάδα κόκκινης πιπεριάς: μεγάλη ποσότητα, μακάρι να 'ταν κι άλλο... Αντιγραφή της ιδέας από το Ταχυδρομείο αλλά και διαφορετικό (εκεί το φτιάχνουν με ανθότυρο αν θυμάμαι σωστά & πιπερόμελο, εδώ με λαδοτύρι και πολύ εντονότερη την σάλτσα πιπεριάς). Αρκετά γλυκό για όποιον αρέσκεται και πολύ εθιστικό ως γεύση. Εκπληκτικό! (5,5 ευρώ).

- Χοιρινή τηγανιά: απλό, σωστό, γευστικό, με μαλακά και διαλεχτά κομμάτια καθαρού κρέατος χωρίς καθόλου λίπος και ωραία σάλτσα για τα δέοντα βουτήγματα. Εδώ φάνηκε η πολύ καλή πρώτη ύλη. Ένσταση έχω μόνο στην ποσότητα και την τιμή. Για 8 ευρώ, η μερίδα ήταν οριακή για 2 ανθρώπους.

- Λευκό κριθαρότο πεσκανδρίτσας: ήταν η πρόταση της σερβιτόρας μας, όταν μας είδε αναποφάσιστες (υπήρχε και η εκδοχή του κοκκινιστού θαλασσινού αντίστοιχου πιάτου). Μας το εκθείασε ως πιο ελαφρύ στο να συνδυαστεί με τα υπόλοιπα πιάτα μας και προσωπικό της αγαπημένο. Ήταν όντως έτσι και πρωταγωνιστούσαν διάφορα λαχανικά σε σχήμα ζουλιέν (καρότο, κολοκύθι κλπ), αρκετά φιλέτα πεσκανδρίτσας από την ουρά του ψαριού, ζουμερά, νόστιμα, κανένα κοκαλάκι κύριε Κοντιζά μου!
Κάποιο αέρινο υλικό που δεν εντόπισα (ίσως κάποιο πολύ ελαφρύ βούτυρο;) έδεσε ωραία το σύνολο. Λίγο επιπλέον ράντισμα με αλάτι & πιπέρι, λίγο πιο al dente το κριθαράκι, δεν χάλασαν την πολύ καλή εντύπωση. Πολύ καλή ποσότητα σε πιάτο βαθύ και 11 ευρώ.

Από το χύμα κρασί τους (οινοποιός Νικολακόπουλος) διαλέξαμε φυσικά το ροζέ, εξαιρετικά γλυκόπιοτο και αρωματικό για ξηρό κρασί, με νότες φράουλας και τριαντάφυλλου που μου έφερε στο νου το πολύ αγαπημένο μου ροζέ του Κυρ Γιάννη. Τιμάται στα 10 ευρώ το λίτρο και θεωρώ ότι τα αξίζει.
Τα πιάτα έφτασαν με άψογη σειρά και χρόνους στο τραπέζι μας, ομοίως και σε όλα τα τραπέζια στο κατάμεστο από κόσμο μαγαζί, κάτι που λέει φυσικά ότι η γυναίκα σεφ που βρίσκεται στο τιμόνι της κουζίνας, το πιλοτάρει σωστά το καράβι.

Ο λογαριασμός μας τέλος, με απόδειξη στα 41,20 ευρώ και για κέρασμα μας προσφέρθηκε γρανίτα λιμοντσέλο σε ποτηράκια, ό, τι πιο δροσιστικό χρειαζόμασταν εκείνη τη στιγμή. Σε διπλανή παρέα είδα γιαούρτι με γλυκό του κουταλιού και ήταν η πρώτη φορά που πραγματικά δεν το ζήλεψα, καθώς η συνέχεια μας βρήκε στον ναό του παγωτού στο Χαλάνδρι και προσωπικό μου νο1 λατρεμένο εντός ορίων Αττικής.
Το Solo Gelato ξανάνοιξε, ανακαινισμένο και πιο φρέσκο από ποτέ, εφάμιλλο της γνησιότερης ιταλικής τζελατερίας που υπάρχει και σας προκαλεί να δοκιμάσετε την καλύτερη βανίλια Μαγαδασκάρης της ζωής σας μαζί με την τριπλή σοκολάτα Vogue noir. Απλά θεικό παγωτό.

Η ΑΠΟΨΙΣ επίσης ακολούθησε επιτυχώς τα ίδια βήματα προόδου και ανακαίνισης. Δεν είχα άποψη για τον προηγούμενο χώρο που βρισκόταν και η άποψη που διαμόρφωσα τώρα είναι άκρως θετική. Χαίρομαι πάντα να βλέπω τόσο σίγουρα βήματα και προσπάθειες αξιόλογες που κάνουν τον κόσμο να περνάει καλά και να φεύγει χαρούμενος. Θα επιστρέψουμε σίγουρα πολύ σύντομα για μια επανάληψη της τόσο ωραίας βραδιάς. Αυτό το ουζερί, έχει σίγουρα δική του άποψη.

10 Αυγ 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Η επίσκεψή μου στην Μυστική αυλή έγινε πίσω στις αρχές Ιουλίου και θα είχα γράψει νωρίτερα αυτή την κριτική αν δεν ένιωθα μια γενικευμένη & παρατεταμένη έλλειψη ενδιαφέροντος για το site εδώ και καιρό. Ωστόσο 1-2 κριτικές έχω ακόμη που "οφείλω", και θα τις γράψω, και μετά... ποιός ξέρει τί και πώς και πότε.

Περίεργη λοιπόν περίπτωση ο Μυστικός Κήπος, που δεν είναι ούτε κήπος ούτε μυστικός, άρα μοιραία συμφωνώ με τους προλαλήσαντες. Η κράτηση είναι απαραίτητη για κάθε ημέρα / ώρα, ακόμη και για την πιο άκυρη, χωρίς να σου εξασφαλίζει μια άνετη ή ευχάριστη θέση στην στριμωγμένη πίσω αυλή. Πιο στριμωγμένη από την Α΄σειρά ομπρελοξαπλώστρες που φέτος μάλιστα κόστιζαν Μύκονος στον Άγιο Προκόπιο στη Νάξο κατά τα λεγόμενα φίλων.
Κοντολογίς, δυσαρεστηθήκαμε και αγανακτήσαμε στο κεντρικό μικρό τραπεζάκι που μας έριξαν, από τα σκουντήγματα, τις τσιρίδες και τα πεσίματα πιάτων και ποτών (των διπλανών), από την απόλυτη έλλειψη ιδιωτικότητας και χώρου για να φάμε σε συνθήκες ανθρώπου και όχι σαρδέλας σε κονσέρβα. Τα πιάτα ίσα που χώρεσαν στο τραπέζι μόνο και μόνο επειδή αργούσαν από την κουζίνα να βγουν, σε άτακτη κιόλας σειρά, πρώτα τα κυρίως, τελευταία τα ορεκτικά.

Το προσωπικό είναι αρκετό σε αριθμό, εκπαιδευμένο σε υπέρτατη πελατοκεντρική ευγένεια τόσο που να του συγχωρείς πολλά λαθάκια και αβλεψίες, γρήγορο & φιλικό. Όμως δεν έχουν κανέναν συντονισμό μεταξύ τους, πράγμα που δημιουργεί προβλήματα. Στα 5 πρώτα λεπτά που καθήσαμε, μας έφεραν το λογαριασμό άλλου τραπεζιού. Μετά από 15 λεπτά δικής τους απραξίας (και αναμονής του τραπεζιού που επί ματαίω περίμενε να πληρώσει) αναγκάστηκα να τους υποδείξω το λάθος και έδειξαν να ξαφνιάζονται καθώς εμείς δεν είχαμε ακόμη παραγγείλει καν.
Κατά τη διάρκεια, μας έφεραν 2 λάθος πιάτα που προορίζονταν για άλλα τραπέζια και εννοείται τα πήραν πίσω ψάχνοντας. Δεν ξέρω γιατί συμβαίνουν αυτά, ίσως φταίει η κουζίνα; Πάντως 2-3 φορές ήρθαμε σε άβολη θέση, ενώ τα παιδιά ήταν γενικώς ευγενικά...

Στο χώρο θα έβαζα 1, αλλά μου φαίνεται πολύ αυστηρό. Η γενική μας αίσθηση ήταν ότι έπρεπε να φάμε γρήγορα και να φύγουμε (με πονοκέφαλο). Ο κόσμος που συρρέει δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί σωστά και νιώσαμε αυτό που δεν πρέπει να νιώθει κάποιος όταν βγαίνει έξω για φαγητό. Ασφυξία και καταπίεση. Κρίμα γιατί το φαγητό ήταν πραγματικά πολύ καλό.

Αρχικά ερωτηθήκαμε για το νερό (+) ενώ δεν ερωτηθήκαμε για το ψωμί (-). Ναι μεν χειροποίητο αλλά μπαγιάτικο και τόσο σκληρό που δεν μασιόταν, ομοίως και το καλωσόρισμα (φρυγανισμένα μπρουσκετάκια επίσης πολύ ξερά, μαστιχάτο σταμνοτύρι & χειροποίητος ντοματοπελτές). 0,70 ευρώ το άτομο.

Το μενού τους, που μοιράζεται σε στεριανούς & θαλασσινούς μεζέδες, είναι αυτό που λέμε ελληνικό, δημιουργικό, με πρωτότυπη ματιά αλλά προσγειωμένα πειραγμένη. Και είδα τόσα πράγματα που μου τράβηξαν την προσοχή, που τώρα θα ήθελα να ξαναπάω κι ας δυσαρεστήθηκα.
Δοκιμάσαμε τα εξής (που ήταν πάρα πολλά για τους 2 μας, και πήραμε αναγκαστικά και πακέτο):

- Tηγανιτούς γίγαντες με σκορδαλιά ντομάτας. Εξαιρετική ιδέα. Οι γίγαντες μελωμένοι και τραγανοί, το ντιπ στη βάση του πιάτου ανεπαίσθητα σκορδάτο και με πιο έντονη τη βελούδινη και ξινούτσικη ντομάτα που τους πήγε πολύ. Άνετα το ξαναπαράγγελνα (5,5 ευρώ).
- Σκορδάτες πατάτες σε μεγάλους κύβους, με μαιντανό & πικάντικη γραβιέρα. Πολύ καλές, χωρίς επιπλέοντα λάδια, με πιο έντονο το σκόρδο εδώ. Η επιτυχία στη γεύση ήταν ότι τα δεύτερα υλικά δεν είχαν απλώς ριχθεί από πάνω αλλά ανακατευθεί μαζί τους ώστε η γεύση τους είχε απλωθεί ομοιόμορφα παντού. Και μεγάλη μερίδα! (3,5 ευρώ).
- Καβουρμάς Κομοτηνής σαγανάκι, με ντομάτα, φέτα & σάλτσα καυτερής πιπεριάς (ένα πράσινο πράγμα στην μια άκρη του πιάτου που κατέστρεψε όλο το πιάτο). Μεταφέρω τα λόγια του φίλου με τα οποία συμφώνησα κατά γράμμα: Bαρύ πιάτο ακόμη και για το χειμώνα με ασύνδετα υλικά που δεν έδεσαν μεταξύ τους. Καλή η πρώτη ύλη, αλλά χαραμίστηκε. (6,5 ευρώ).

- Πιάτο ημέρας πανσέτα καραμελωμένη με πουρέ σελινόριζας. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ. Έρχεται μια γενναία μερίδα με 6 ξεκοκαλισμένα κομμάτια χοιρινής πανσέτας με άψογο (ξερο)ψήσιμο & γλυκοπικάντικη σάλτσα πάνω σε βελούδινο πουρέ σελινόριζας (πρώτη φορά που δοκίμαζα). Μείναμε άφωνοι με αυτό το πιάτο. (νομίζω 10,5 ευρώ. δεν υπήρχε στο σταθερό μενού).

- Τέλος οι αθεόφοβοι πήραμε και τη βλαχομπριζόλα, που μάλλον θεωρείται hit του μαγαζιού. Και όντως είναι. Σίγουρα για sharing 2+ ατόμων (γύρω στα 600 γρ.,14 ευρώ). Ατυχώς έρχεται σκέτη με λίγα κρεμμύδια & 2-3 ντομάτες για κομπάρσους. Ευτυχώς έρχεται κομμένη σε φιλετάκια και με το κεντρικό κόκκαλο και το παχάκι του να δεσπόζει πάνω πάνω στο ξύλινο πλατό (αυτό θα το πάρω εγώ που δεν βασανίζομαι από ντροπές ευχαριστώ).
Λίγη προσοχή μόνο στο χρόνο που μεσολαβεί από τη θράκα στο τεμάχισμα στο πάσο στο τραπέζι, γιατί 2,6 λεπτά καθυστέρησης παραπάνω θα την προσγειώσουν κρύα στον πελάτη. Εξαιρετικό πιάτο και αυτό.

Ήπιαμε μια μπύρα κόκκινη Κερκυραϊκή 500 ml (5,5 ευρώ) που ήταν φρουτώδης & καπνιστή και μας άρεσε πολύ, ενώ στο τέλος μας κέρασαν σφηνάκια λικέρ πεπόνι, πολύ ιδιαίτερο & δροσιστικό. Ο λογαριασμός πρέπει να ήταν γύρω στα 47 ευρώ (δεν τον είδα, τον ανέλαβε ο συνοδός μου).
Πάντως ως τελική εντύπωση, η ποιότητα και οι γεύσεις γενικότερα συνάδουν σε μεγάλο βαθμό με τις τιμές, τις οποίες βρήκα σε λογικά πλαίσια. Μάλιστα τα ορεκτικά εύκολα παίζουν και ως κυρίως μερίδες, όντας και σε πιο χαμηλές τιμές και με μεγάλη ποικιλία.

Ο Μυστικός Κήπος είναι αυτό που εγώ λέω "περίεργο τρένο". Ναι μεν σε αφήνει με ανάμεικτα μπερδεμένα αισθήματα, αλλά για κάποιο λόγο σκέφτεσαι κιόλας να δώσεις κι άλλη ευκαιρία, κυρίως για το φαγητό του που είναι τέτοιου επιπέδου που ξεφεύγει από ένα κλασικό μεζεδοπωλείο. Πρέπει απλά να βρεις τη μέρα και την ώρα που θα είναι λίγο πιο ήσυχο... δηλαδή άντε καλή τύχη!!

15 Ιούλ 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Πανέμορφος sui generis χώρος, γλυκύτατη εξυπηρέτηση σαν ζαχαρωτό, μοναδικές γλυκές δημιουργίες. Αυτό είναι το υπέροχο Tarte Tatin με τις γαλλικές του σπουδές, το πιάνο του, τις βελούδινες μπερζέρες του, τους πίνακες, τους καθρέφτες του, το μικρό του αίθριο, τα separe καναπεδάκια του, τα εύθραυστα σερβίτσια του, την Edith Piaf στα ηχεία του.... και μπορώ να γράφω μέχρι αύριο για όλες εκείνες τις μικρές γλυκές του λεπτομέρειες που το κάνουν ένα στέκι άξια ευρωπαικό και στο είδος του μοναδικό που ήρθε και προσγειώθηκε στην λατρεμένη Νέα Φιλαδέλφεια.
Ακολουθώντας τυφλά τον ενθουσιασμό του pontikiou έκανα κι εγώ τις δύο επισκέψεις μου ημερολογιακά πολύ κοντά στις δικές της, άλλο που αξιώθηκα μόλις τώρα να στρωθώ να τις αποτυπώσω διαδικτυακά. Είναι πάντως ωραίο πράγμα η πρώτη θετική εντύπωση να ενισχύεται και την δεύτερη φορά.

Για τον χώρο σκοπίμως δεν θέλω να πω πολλά, για να μην σας στερήσω τη χαρά να τον λατρέψετε από κοντά, όσοι πάτε. Τις βαριέμαι κιόλας αυτές τις μακροσκελείς φωτοπεριγραφές μέχρι θανάτου. Το pontiki τα έχει γράψει τόσο ωραία άλλωστε!

Έντονο σμαραγδί τυρκουάζ (ας βοηθήσει ο κατάλογος της Βιβεχρώμ ποιό νούμερο είναι): το χρώμα που κυριαρχεί στο χώρο, στα μπουκάλια του νερού, στον κατάλογο με τα γλυκά & τα αλμυρά.
Ζάχαρη: η υπερβολή της στην εξυπηρέτηση των κοριτσιών - μα πόσο γλυκύτατα όλα τα κορίτσια εκεί μέσα, δείχνουν να γνωρίζουν άψογα το νόημα της σωστής στάσης απέναντι στον πελάτη. Η έλλειψή της στα γλυκά, που αφήνει όλη την υπέροχη πρώτη ύλη να φανεί, την τεχνική του δημιουργού που τα φτιάχνει, τα γλυκά που δεν σε λιγώνουν αλλά σου δείχνουν την άλλη διάστασή τους, την καλλιτεχνική.

Ιστορία: profiteroles, paris brest, tarte tatin, creme brulee, millefeuille, moelleux, όλα αυτά με την δική τους μικρή περιγραφή στον κατάλογο για να ξέρεις πώς πρωτοδημιουργήθηκαν. Είναι αυτά με τις πιο τσιμπημένες τιμές γιατί το στήσιμό τους ολοκληρώνεται μπροστά στα μάτια σου. Pause, που δεν χρειάζεται να το ζητήσεις, η σερβιτόρα αμέσως αντιλαμβάνεται το εν εξελίξει βιντεάκι σου για τα stories του insta πριν βάλει την τελική πινελιά!

Οι τάρτες: πήγαινε να κολλήσεις τα μάτια σου στη βιτρίνα. Ό, τι σου κάνει κλικ παράγγειλέ το. Σου προτείνω την τάρτα τσουρέκι οπωσδήποτε αν την βρεις. Και μετά εκείνη με τις 3 σοκολάτες και την άλλη με το λεμόνι & λάιμ. Είμαι σίγουρη ότι καλοκαιριάτικα θα έχουν ακόμη πιο πολλές επιλογές με φρούτα. Τάρτα τσουρέκι όμως, ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ.

Moelleux σοκολάτας: όχι δεν είναι ένα τυπικό σουφλέ. Δεν μοιάζει με fondant, lava cake, mi cuit, αλλά ήταν για τον Jean George Vongerichten το "καλύτερο λάθος της ζωής του". Αντιγράφω αλλά δεν μπορώ να αποτυπώσω: προκλητικό ζεστό κέικ σοκολάτας με καρδιά υγρής καραμέλας αλατισμένου βουτύρου, σερβίρεται με τραγανό τουίλ αμυγδάλου, sauce anglaise και παγωτό βανίλιας. Σου ορκίζομαι ότι αυτή η περιγραφή δεν πλησιάζει καν την πραγματικότητα.

Profiterole: προήλθε από μια παράδοση του 16ου αι. που ήθελε τους υπηρέτες να λαμβάνουν ως κέρδος (profit) μικρές ψημένες μπαλίτσες ζύμης βουτηγμένες σε ζωμό, αντί χρημάτων. Χρόνια μετά, ο μυθικός ζαχαροπλάστης Antonin Careme μετέτρεψε την ιδέα σε γλυκό για τους ευγενείς, γεμίζοντας τις μπαλίτσες πλέον με κρέμα... αλλά εδώ κάπου παρεμβαίνει ο γλυκός εκπαιδευτής της Αλίκης μας και με διακόπτει. Δεν θέλω να το μάθω... θέλω να το φάω! Pause την στιγμή που πέφτει πάνω του η ζεστή ρευστή σοκολάτα.

Οι τιμές: έχει για όλους. Αλλά γενικά εδώ ισχύει η ρήση που λένε στο χωριό μου what you give is what you get. *8 ευρουλάκια για προφιτερόλ είναι πολλά. Όμως δεν θες να δεις και να γευτείς πώς είναι το προφιτερόλ των 8 ευρώ; Να με ακούσεις και να ξεκινήσεις πρώτα από το Moelleux.

Στο Tarte Tatin θα βρεις κι άλλα πράγματα, όπως μικρά γλυκάκια, καφέ (συμπαθητικό), τσάι (ήπια το τσάι του Νείλου & το τσάι agra) αλλά και γεύσεις αλμυρές που δεν έχω ακόμη δοκιμάσει. Ακόμα και μπύρα με ξηροκάρπιο να θελήσεις, έχουν κι απ'αυτό. Αλλά στ'αλήθεια τώρα πες μου... Είναι δυνατόν να ήρθες στο Tatin για κάτι τέτοιο;

15 Ιούλ 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Δύο επισκέψεις στην Πόλη που συνδυάστηκαν με δύο επισκέψεις στο Tarte Tatin. Στο Τatin θα μας ξαναδούν και θα τους ξαναδούμε, στην Πόλη ας μας βάλουν απουσία, παρόλο που το φαγητό γενικώς δεν μας δυσαρέστησε.
Έχω γενικώς θέμα με τις κακές συμπεριφορές. Δεν μου αρέσει να έρχομαι σε σένα να περάσω καλά και να βλέπω τα μούτρα σου. Να σου προσφέρω το χαμόγελό μου (αντί να μου το προσφέρεις εσύ, ή μάλλον ΚΑΙ ΕΣΥ) και να εισπράττω ειρωνικά βλέμματα και μια απροσδιόριστη ξινίλα. Γιατί τόση δυσκολία να είσαι λίιιγο ευχάριστος όταν εξυπηρετείς ανθρώπους; πώς γίνεται όλοι εκεί μέσα να είναι τόσο μελαγχολικοί; τί τους έχετε κάνει;

Για αυτό το λόγο μετέθεσα την κριτική μου ώστε να έχω και μια δεύτερη άποψη - επίσκεψη, για να μην φανώ ότι είμαι κακιά (που είμαι τελικά).
Ο χώρος μου άρεσε επιφανειακά. Μεγάλος, άνετος, με σαφή διαχωρισμό καπνισμένου & άκαπνου, σωστές τραπεζοαποστάσεις, φολκλόρ ανατολίτικο ντεκόρ τόσο όσο, privacy, αν και λίγο παραπάνω volume στη μουσική... (Μ. Πέμπτη και Μαζωνάκης τέρμα, χμμ... και είμαι και φαν του Γιώργου... ). Όμως τον χώρο τον κάνουν και οι άνθρωποι. Σας έχει τύχει να χαρακτηρίσετε έναν χώρο ως "μαγκωμένο και ξινό"; Αυτό αισθάνθηκα(με) και τις 2 φορές.

Για όσους δεν δίνουν σημασία σε τέτοια feelings, η Πόλη έχει ένα πραγματικά αξιοζήλευτο σε ποικιλία & γεύσεις κατάλογο (διαθέσιμο online), με ικανοποιητικές προτάσεις ακόμη και σε περιόδους νηστείας (φάγαμε ένα απίθανο τυλιχτό σουβλάκι με χταπόδι) και με προσφάτως ανατιμημένα κάποια πιάτα του, ευτυχώς όχι όλα παραμάζωμα όπως έγινε αλλού με αφορμή την αύξηση στο χοιρινό κρέας.

Το κεμπάπ του είναι όντως άριστο, σε κάθε του εκδοχή. Δοκιμάσαμε το απλό, το γιαουρτλού, το κεμπάπ κοτόπουλο, όλα ήταν άψογα. Καλαμάκια, εδώ, αντιπροτείνονται λόγω μεγέθους, εντελώς λιλιπούτεια λες και κάπως έφαγε το μισό στη διαδρομή (όμοια εμπειρία και στη Λαδόκολλα προσφάτως στο Κολωνάκι).
Πολύ καλό λαχματζούν (δύο χορταστικά τεμάχια στην μερίδα) και πατάτες σαγανάκι με αυγά μάτια.
Επίσης ωραία και η κυπριακή πίτα με κρέας επιλογής σας, διπλάσια σε μέγεθος από την κλασική, αν και απογοητεύτηκα, γιατί στην Κύπρο κάτι άλλο εννοούν ως κυπριακή πίτα, που το περίμενα να έρθει και δεν ήταν αυτό.

Κάτι που είναι εξαιρετικό στην Πόλη είναι το κιουνεφέ τους με παγωτό. Γι' αυτό ναι, λυπάμαι που δεν θα ξαναπάω να το ξαναπαραγγείλω και όντως θα μου λείψει. Το φτιάχνουν άψογα, το συνοδεύουν με μια τεράστια μπάλα παγωτό και το έχουν επίσης σε πολύ καλή τιμή (6 ευρώ). Και να πω επίσης ότι στην πρώτη επίσκεψη κέρασαν και χαλβά, αν και τους είπαμε να μην μας το φέρουν, μιας και υπήρχε ήδη το κιουνεφέ στο τραπέζι (και είχαν προηγηθεί και τα γλυκά στο Tatin. Ναι, μια ζωή ανάποδα, πρώτα τα γλυκά μετά τα αλμυρά). Εν τούτοις το έφεραν και μπράβο τους γι'αυτό.

Ξινίλας επίλογος. Όσο εσύ επιμένεις να μου προσγειώνεις το εμφιαλωμένο νερό στο τραπέζι μου με δήθεν πονηρές τακτικές, τόσο εγώ θα στο επιστρέφω πίσω. Είσαι σουβλατζίδικο. Είμαι από την Κρήτη. Δεν γίνεται να τα βάλεις μαζί μου, παρά μόνο αν εγώ σε αφήσω.
Αν εσύ δεν μπορείς να συμβιβαστείς με το γεγονός ότι πολλοί πελάτες δεν επιθυμούν αυτή την αντιπαθητική τακτική και ξινίζεις τα μούτρα σου σε εμένα (και σε όσους άλλους) και μου δείχνεις τόσο εμφανώς την ξινίλα σου, τότε άντε γειά σου.
Υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν κιουνεφέ.

14 Ιούλ 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Το Μαντέμι λειτουργεί εδώ και μερικούς μήνες στον ίδιο χώρο που μεσουρανούσε πριν κάμποσα χρόνια το Αριστοτέλειον στην Πεύκη - ψητοπωλεία αμφότερα - με το δεύτερο, τότε, να έχει σαρώσει επιτυχώς όλη την γύρω περιοχή και να καταγράφει κατά τον συνήθη τρόπο μερικά χρόνια αργότερα καταστροφική τροχιά, μετά την επανάπαυση στις δάφνες του και την λάθος τακτική απέναντι σε όλους εμάς που το στηρίξαμε. Υπήρξα σταθερή θαμώνας του, θυμάμαι, χωρίς να γράψω εδώ ποτέ γι'αυτό, αλλά και από τους πρώτους που το εγκατέλειψα όταν άρχισε η κοροιδία.

Θα ήταν παρήγορο να χαραχτεί μια νέα πορεία υπό την νέα διεύθυνση που λειτουργεί, αλλά προφανώς έχει ξεκινήσει με προβλήματα, που παρατήρησα σε δύο επισκέψεις μου, για γεύμα στο κατάστημα και με παραγγελία για το σπίτι.
Ο χώρος δεν έχει αλλάξει προς κάτι άλλο από αυτό που είναι, όμως το κάπνισμα εντός συνεχίζει να επιτρέπεται κανονικά με τις ανάλογες κάθε φορά δικαιολογίες.
Στον μαζεμένο του κατάλογο υπάρχουν τα κλασικά εδέσματα αλλά και κάποιες διαφορετικές προτάσεις όπως: μανιτάρια σχάρας με χαλούμι, κροκέτες παστουρμά, ντάκος με σάλτσα gazpacho, αρμένικο κεμπάπ κ. ά. ώστε να ξεφύγει κάπως από τα γνωστά και βαρετά του είδους.
Στα θετικά, ότι τα καλαμάκια του είναι όντως χειροποίητα (τα βλέπεις να συναρμολογούνται εκείνη την ώρα από ένα τεράστιο σκεύος που έχει μέσα το μαριναρισμένο κρέας). Στα αρνητικά, η ποιότητα στο χοιρινό που είναι μέτρια (κάτι με ενόχλησε στη γεύση) και η χρήση μόνο κοτόπουλο μπούτι ως πιο φθηνό, που εγώ το απορρίπτω εδώ και χρόνια. Εξ όσων γνωρίζω, ο κόσμος γενικά προτιμά το στήθος κοτόπουλο, οπότε οι εμμονές δεν βγάζουν κάπου. Να έχετε κι από τα δύο (όπως το Cook and Grill) για να μπορεί ο πελάτης να επιλέξει!

Τα μεγαλύτερα προβλήματα τα εντόπισα στο σέρβις. Απελπιστικά αργό ακόμα και με λίγες παρέες στο κατάστημα, ασυντόνιστο με άσκοπα πήγαινε έλα, χωρίς να μπορεί να τηρηθεί μια στοιχειώδης σειρά προτεραιότητας στο σερβίρισμα, first come first served δεν έχει εδώ. Η (μάλλον) νεαρής ηλικίας ιδιοκτήτρια έχει μεν καλές προθέσεις αλλά δεν έχει καταφέρει να ρολάρει καλά το κατάστημά της δυστυχώς. Όλο αυτό το σκηνικό που περιγράφω και το βίωσα αλλά και το είδα στα νευρικά μάτια των πελατών που έτυχαν στις δύο επισκέψεις μου.

Στα υπόλοιπα, επίσης είχαμε θεματάκια. Κατάλαβα ότι δύσκολα μπορείς να παραγγείλεις κάτι με γύρο γιατί απλά (απλά;) τον κρατάνε διαθέσιμο μόνο για τις τηλεφωνικές παραγγελίες. Τον βλέπεις να γυρίζει δίπλα σου και σου ανακοινώνουν ότι τους έχει τελειώσει.
Στα καλαμάκια που πήραμε (χοιρινό απλώς οκ, αρμένικο κεμπάπ άριστο) υπήρχαν πολλές συνοδευτικές πίτες στο πιάτο και δεν μας σταμάτησε κανείς όταν παραγγείλαμε εξτρά πίτες. Κακή πολιτική να μην ενημερώνεις τον πελάτη. Κακό να πετάς εσύ φαγητό και εγώ χρήματα.

Πατάτες τηγανιτές φρέσκιες μεν, αλλά αστεία λίγες στο καλαθάκι τους. Λουκάνικο τυποποιημένο μεν, αποδεκτό ωστόσο. Μεγάλο λάθος η τυροκαυτερή. Δεν ήταν ούτε η μακρινή τρίτη ξαδέρφη της αυτό το άθλιο μαγιονεζοπράγμα.
Τα τυλιχτά με πίτα, μέτρια και ξεχασμένα. Νεράκι σε μπουκάλι δικό τους, αλλά στο refill πρέπει λίγο να είσαι τυχερός. Κέρασμα ουδέν, καλωσόρισμα ταυτόν. Τιμές δεν βάζω, τις βρίσκει εύκολα στο net πας ενδιαφερόμενος.

Δεν θέλω να γίνομαι μάντης κακών αλλά. Με φαγητό απλά αποδεκτό (με στοχευμένες επιλογές και όχι φλου παραγγελίες) και ερασιτεχνική αντιμετώπιση των πελατών, η ημερομηνία λήξης είναι κοντά. Αν περνάτε από εκεί, πάρτε το ρίσκο κι ελπίζω να σας βγει. Εγώ γενικά δεν μπορώ να συμβιβαστώ με την μετριότητα τώρα πια.

25 Ιουν 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Ο Μανώλης έχει την σταθερά μεγάλη του πελατεία τα Σαββατόβραδα, ακόμα κι όταν βρέχει και κάποιος θα περίμενε μειωμένη προσέλευση κόσμου. Οικογενειακού τύπου και οργάνωσης ταβέρνα, σε εξυπηρέτηση και μαγειρική, την θυμάμαι με πολύ θετικές αναμνήσεις, καθώς η επίσκεψή μας έγινε πίσω στα μέσα του Απρίλη.
Οριακά βρήκαμε ένα 2άρι τραπέζι κοντά στην είσοδο της μεγάλης κλειστής του αίθουσας, με φόντο μπροστά μας όλα τα σχετικά ροκ παραφερνάλια πάνω από το πάσο του ταμείου, που έχουν ήδη αναφέρει φίλοι σε προηγούμενες κριτικές. Όλα τα τραπέζια είχαν το ρεζερβέ τους, κυρίως από καλοβαλμένους ανθρώπους κάποιας ηλικίας. Αν δεν είχαμε πάει νωρίς στις 20.00, νομίζω δεν θα είχαμε εξυπηρετηθεί.
Η περιοχή οικιστική, με μια δύο σβούρες θα βρείτε θέση για το όχημα, δεν θυμάμαι καθόλου την πολιτική περί καπνίσματος εντός του χώρου. Η αισθητική, η τυπική μιας παλιάς αλλά περιποιημένης ταβέρνας.

Η εξυπηρέτηση ήταν αρκετά γρήγορη και νευρώδης (με την καλή έννοια) δεδομένου ότι η βραδιά ήταν απαιτητική και ο κόσμος αρκετά ανυπόμονος. Είχα κοιτάξει το μενού στο site τους αλλά επέμεινα και στον έντυπο κατάλογο. Αρνητική εντύπωση η προσγείωση του εμφιαλωμένου νερού το οποίο ζήτησα να αποσυρθεί, για να ξαναεμφανιστεί δεύτερη φορά από άλλον υπάλληλο και να αποσυρθεί εκ νέου όπου και ήρθε η πολυπόθητη κανάτα. Πολύ καλό το ψημένο ψωμάκι τους, χρεώθηκε 1e για 2 άτομα.

Κινηθήκαμε κλασικά ως εξής: Σαλάτα πολίτικη (4e), πολύ οικονομική αλλά και αντίστοιχα μικρής ποσότητας. Δεν μου άρεσε ιδιαίτερα, της έλειπε το ξύδι. Έμοιαζε με μια τυπική καροτολαχανοσαλάτα χωρίς ένταση & με έντονη έλλειψη σε κάποιο μυρωδικό.
Τζατζίκι (3e). Kακή γεύση και γενικώς... δεν ήταν φρέσκο ούτε και έμοιαζε σπιτικό. Σχολιάσαμε πολύ αρνητικά την έντονα πικρή γεύση που είχε. Δεν φαγώθηκε.
Σαγανάκι (4e), φτιαγμένο από σκληρό κεφαλοτύρι με την αναμενόμενα αλμυρούτσικη αίσθηση, που "σπάσαμε" με λίγο λεμόνι από πάνω. Φαγώθηκε γρήγορα όπως ήρθε ζεστό, αν κρυώσει καταλήγει λαστιχένιο όπως τα πιο πολλά του είδους.
Λουκάνικο (5e). Χειροποίητο και εξαιρετικό! Επίσης πολύ καλή η τιμή του. Έρχεται ένα ολόκληρο τεμάχιο και είναι απίθανος μεζές. Λίγο φτωχική η παρουσίασή του στο πιάτο, παρέα με μισό λεμονάκι, ανήκει βέβαια στα ορεκτικά αλλά με κάποια μικρή γαρνιτούρα δίπλα του θα αναβαθμιζόταν στα μάτια του πελάτη.
Αρνίσια παϊδάκια (πήραμε 750γρ, κόστος 28e). Aπίθανο κόψιμο & ψήσιμο από τον ίδιο τον κύριο Μανώλη που τον βλέπαμε/ ακούγαμε επί τω έργω μέσα στην κουζίνα! Είχα πολύ καιρό να φάω τόσο καλά παϊδάκια. Καλοψημένα, με μπόλικο ψαχνό, θα τολμήσω να πω ότι ήταν γάλακτος. Αξίζουν την τσιμπημένη τους τιμή και είναι σίγουρα ο λόγος που θα ξαναπάω.
Τέλος, μια μερίδα τηγανιτές πατάτες, που άργησαν μια μέρα, καθώς ήρθαν με αρκετή καθυστέρηση και ήταν βιαστικά βγαλμένες από το τηγάνι. Τους έλειπε η τραγανότητα και το χρώμα & τους περίσσευε το λάδι (3e). Ένα λεπτό παραπάνω ήθελαν!

Ήπιαμε παγωμένη μπύρα (νομίζω Kaiser) στα 3e & στο τέλος μας έφεραν κέρασμα 2 μεγάλα κομμάτια καζάν ντιπί που ετιμήθησαν δεόντως. Ο λογαριασμός στα 51 ευρώ με απόδειξη, που τον στρογγύλεψαν στα 50.

Συνολικώς η οικογενειακή ταβέρνα του Μανώλη άφησε θετικές εντυπώσεις. Κάποιες αστοχίες με προσανατολίζουν στο 2,5 στη γεύση αλλά το στρογγυλεύω προς τα πάνω, λόγω της ιστορίας του μαγαζιού και της μαεστρίας που έχει στη σχάρα. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που από φθινόπωρο πλέον, θα τους ξαναπροτιμήσουμε γι΄αυτό που ξέρουν να φτιάχνουν πολύ καλά.

18 Ιουν 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
1-9

CHOUREAL... σουρεαλιστικό προφιτερόλ. Και πώς να μην είναι το άτιμο εκτός & πέραν της τυπικής chouxπραγματικότητας, με τέτοια γεύση και ποιότητα που έχει. Όταν σε έχουν κατακλύσει τα μπαγιάτικα choux, οι σοκολάτες σε σκόνη, οι βόμβες μεγατόνων ζάχαρης και το βαρύ βούτυρο που τα σκεπάζει όλα... αμέσως εντοπίζεις τη διαφορά. Για να μην είμαι άδικη όμως, έχω και κάποια σημεία αναφοράς όπως πχ εκείνο του SOROLOP στα Εξάρχεια που δεν αξιώθηκα να γράψω, του Ανδριά στο Γέρακα (ξενιτεύομαι κάθε φορά για ένα 6άρι κουτί αλλά χαλάλι του) και ένα πολίτικο πριν αρκετά χρόνια, του OSZUT στην Κωνσταντινούπολη. Αυτό εδώ όμως, τους έβαλε κάτω. Όλους.

Μια αναφορά της φίλης underwater που με προέτρεψε να τρέξω, και μία κολασμένη φωτό του αγαπημένου Pontikiou που προηγήθηκε της κριτικής της, ήταν αρκετά και αρκούντως δελεαστικά για μένα ώστε να μην το αναβάλλω ούτε μία μέρα.
Καθώς πλησιάζαμε στον τόπο του εγκλήματος, δεν είναι υπερβολή να πω ότι η μύτη μας "έσπασε" από τη θεική μυρωδιά. Το σημείο ευτυχώς, αν και καρακέντρο, δεν είναι τουριστικό αλλά ήσυχο, σκιερό και ιδανικό για να το απολαύσεις επιτόπου - δεν γίνεται κι αλλιώς όταν γεμίσεις τα choux με το δικό τους χειροποίητο παγωτό και πίστεψέ με αξίζει η πρώτη δοκιμή σου να είναι με παγωτό.

Βολευτήκαμε σε άνετο τραπεζάκι δίπλα στη στοά και εισήλθα στα ενδότερα του παραδείσου. Συνάντησα εξαιρετική και ιδιαίτερα γλυκιά & ευγενική εξυπηρέτηση, με προθυμία να μου εξηγήσουν τα άπαντα κι ας είχα πάει καλά διαβασμένη σε όλα τα sos.

Tί είναι λοιπόν αυτό που ξεχωρίζει το CHOUREAL;
Τα ολόφρεσκα τραγανά σουδάκια που δεν προλαβαίνουν να μπαγιατέψουν γιατί ψήνονται κάθε 1 ώρα φρέσκα. Οι εκλεκτές σοκολάτες τους, χωρίς σκόνες και προσμείξεις. Αυθεντικές σοκολάτες μαζί και με γεύσεις εποχιακές. Το γεγονός ότι η σαντιγύ - επιτέλους - δεν ανήκει στα βασικά υλικά. Βεβαίως και μπορείς να βάλεις. Αλλά να μην βάλεις. Το αυθεντικό δεν θέλει σαντιγύ. Τα υπόλοιπα toppings, ξηροί καρποί & φρέσκα φρούτα το συμπληρώνουν αρμονικά.
Με λίγα λόγια, ένα tailor made προφιτερόλ.

Κάποιοι τρελοί λένε ότι 3,60- 3,70 ευρώ για το ατομικό κυπελλάκι είναι πολλά χρήματα. Εγώ λέω να πάνε μέχρι τη γωνία να δουν αν έρχομαι, γιατί μάλλον δεν έχουν φάει κακό προφιτερόλ των 6 ευρώ. Βρήκα τη μερίδα άκρως χορταστική, ούτε λειψή ούτε και μπουχτιστική. Είναι θέμα ισορροπίας. Να ικανοποιηθείς και να λαχταρήσεις κι άλλο.
Θεωρώ επίσης αξιέπαινο ότι για Σαλωνικιώτικο μαγαζί που κατέβηκε στην Αθήνα το να κρατάει ακριβώς την ίδια ποιότητα είναι εγγύηση επιτυχίας.

Αρχίζω λοιπόν να μαζεύω την κριτική που πάλι απλώθηκε και θέλω να είναι σύντομη.
Συνδυάστε 2 σοκολάτες και 2 toppings για να γευτείτε μια ευρεία γκάμα γευστικών συγκινήσεων. Γεμίστε τα choux με παγωτό. Οι δικές μου προτάσεις (αυτά δηλαδή που δοκιμάσαμε):
- με κρέμ πατισερί, σοκολάτα τζαντούγια & καραμέλα, κροκάν & φυστίκι Αιγίνης.
- με παγωτό, σοκολάτα γάλακτος, κροκάν & φυστίκι Αιγίνης.
- με παγωτό, λευκή & bitter σοκολάτα, κροκάν & μπισκότο oreo (το δικό μου).
Κόστος 3,60 για το κάθε ένα. Αξία ανεκτίμητη. Aιθέριο, ελαφρύ, παραδεισένιο. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα αγοράς συσκευασίας και για το σπίτι για απόλαυση που διαρκεί, καθώς το τελικό προιόν ζυγίζεται.

Όπως και το Pontiki, πραγματικά δεν έχω να πω πολλά. Η εμπειρία ήταν εξαιρετική, το γλυκό ήταν απίθανο, θα ξαναπάω πολύ σύντομα. Η ποιότητα και η πρώτη ύλη που χρησιμοποιούν εγγυώνται ότι δύσκολα κάποιος θα μπορούσε να γκρινιάξει για το CHOUREAL.
OρκίCHOU να φας μόνο ένα! Δεν μπορείς.

17 Μαι 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
-

Ερχόμενος για brunch στο Χαλάνδρι οι επιλογές είναι πολλές, δημοφιλή ονόματα, λιγότερο γνωστά, κρυμμένα για να τα ψάξεις εσύ, και νέα που εμφανίζονται κάθε τόσο, θα σε μπερδέψουν αρκετά. Στο Ginger ωστόσο μπορείς να κάνεις κι άλλα πράγματα εκτός του brunch, όπως πχ να διαλέξεις ένα ποτήρι κρασί (μέση τιμή 4-5 ευρώ, 6 για τα αφρώδη) ή γιατί όχι και μια φιάλη (16-28 ευρώ) και να κινηθείς στο wine pairing με μπρουσκέτες, tartine σολωμού ή ανάμικτα πλατώ τυριών αλλαντικών (ταβάνι 12 ευρώ). Ή να πιεις ένα κοκτέιλ το βράδυ.

Η δική μας επίσκεψη, που είχε στόχο βέβαια το brunch, έγινε μια Παρασκευή του Απρίλη μεσημεράκι προς απόγευμα και είχε δέλεαρ ένα εξαιρετικό 30% από το αδελφό site (οι εκπτώσεις ισχύουν ακόμη, κυμαίνονται αναλόγως ημέρας και συχνά αλλάζουν. Για όποιον τα τσεκάρει αυτά συχνά, νομίζω αξίζει να το γνωρίσει, γιατί ένα 30% στις ήδη χαμηλές τιμές του, δεν είναι περιφρονητέο. Οι 3σκουφοι χρήστες πιθανόν θα το εκτιμήσουν, οι 4σκουφοι πάλι ας στραφούν σε πιο ψαγμένες γεύσεις για τα εκλεπτυσμένα γούστα τους).

Το Τζιντζεράκι λοιπόν, κρυμμένο κυριολεκτικά, αν και πολύ κεντρικά στην Αγίας Παρασκευής, είναι ένα low ήσυχο μαγαζί, με την συμπαθητική αν και λίγο αφρόντιστη & ελαφρώς σκοτεινή αυλή του & έναν πιο συμπαθή με όμορφα χρώματα και αισθητική εσωτερικό χώρο, κυρίως για χαλάρωση και λιγότερο για διασκέδαση. Αν στο brunch θέλεις να δεις και να σε δουν, δεν στο προτείνω. Αν θέλεις να αράξεις για 2-3 ώρες με ωραία μουσική να απολαύσεις γλυκό ή αλμυρό ή και τα δύο, μαζί με καφέ ή ένα smoothie, τότε είναι μια αξιόλογη πρόταση.

Εμείς βολευτήκαμε στην αυλή (ήδη αναμμένες οι σόμπες μανιτάρια, έκαναν πιο ευχάριστη την παραμονή μας, υπήρχε ακόμη μια ελαφριά ψύχρα), έχουμε να θυμόμαστε τα καλύτερα από την ζεστή - φιλική εξυπηρέτηση των παιδιών που εργάζονται εκεί, κυρίως όμως για το υπερπλήρες brunch που είχαμε, δεν πληρώσαμε τον κούκο αηδόνι.
Δεν θα εξαντληθώ στο να απαριθμήσω τα πιάτα ένα προς ένα για να γεμίσω την κριτική μου με άσκοπη φλυαρία, παρά θα πω την γενική μου άποψη ότι το (υπάρχον online) μενού είναι σχετικά μικρό, γενικώς καλύπτει τα βασικά γούστα ενός μέσου brunchόφιλου, δεν είναι εξεζητημένο, έχει λογικές τιμές (και με την έκπτωση κλέβεις εκκλησία).

Εμείς ξεκινήσαμε με την σαλάτα apple chicken (6,50. Παντού θα αναφέρω τις αρχικές τιμές), που ήταν απλώς συμπαθητική και αξιοπρεπής σε πρασινάδες, φρέσκια λόγω του πράσινου μήλου, προσθήκη που μου αρέσει μέσα σε σαλάτες, και πήρε έναν παραπάνω βαθμό για το άφθονο σε ποσότητα ψητό & ζεστό στήθος κοτόπουλο που είχε, αντί του προβρασμένου παγωμένου από το ψυγείο που τακτικά συναντώ. Εκτιμήθηκε δεόντως και η "τόσο όσο" σως (μέλι μουστάρδα μπαλσάμικο) αντί της τακτικής "βουτάω το σκέτο μπαλσάμικο και πνίγω τα πάντα".

Κατόπιν, το επίσης αξιοπρεπές burrito με το ίδιο μαριναρισμένο ψητό κοτοφιλέτο, λιωμένο έμενταλ, ξινή κρέμα και guacamole, ζουμερό, και με λίγη σαλάτα δίπλα του. Χορταστική επιλογή που ίσως μια πιο ξεροψημένη τορτίγια την ανέβαζε κι άλλο (5,50).
Το ginger croque αποδείχτηκε άψογο γευστικά, αν και μακριά από ένα κλασικό croque που θα περίμενε κανείς. Με ρουστίκ τραγανό προζυμένιο ψωμί & κρέμα τυριού, φιλέτο γαλοπούλας, μανιτάρια μαριναρισμένα, λιωμένο τσένταρ & το κλασικό τηγανιτό αυγό επάνω, ενθουσίασε με τη ζουμερότητά του κι ας έλειπε από τη συνταγή η μπεσαμέλ κι ας ξένιζαν τα μανιτάρια που τελικώς ταίριαξαν. Επίσης και αυτό με τη σαλάτα του (6).

Από την pizza Milano με σάλτσα ντομάτας, mozzarella bufala, πικάντικο σαλάμι Milano & pepperoni περίμενα κάτι καλύτερο. Η ζύμη μου φάνηκε ερασιτεχνική, το μέγεθος δεν ήταν το σωστό, τα υλικά πολύ καλά αλλά ασθενικά τοποθετημένα, και το σύνολο... φτωχικό (8).

Ακολούθησαν οι καφέδες (2 double espresso lungo x 3 ευρώ, cappuccino 3,20) τους οποίους βέβαια ενισχύσαμε με 2 γλυκά πιάτα, εξαιρετικά αμφότερα.
Από τα pancakes επιλέξαμε αυτά με πραλίνα - μπανάνα - μπισκότο - άχνη (τα ζητάω πάντα καλοψημένα). Ήταν υπέροχα και έγινε μάχη! Μεγάλη ποσότητα, όμορφη παρουσίαση, ισορροπία στα υλικά για να μην λιγωθείς και ιδανικά για sharing (6).
To επίσης ιδιαίτερο New York cheesecake (για αυτό και μόνο θα επέστρεφα), απίθανα τυρένιο, φούρνου φυσικά, πάντα τα κυνηγάω αυτά τα τσιζκέικ. Ήταν και τεράστιο κομμάτι, με νόστιμη μπισκοτοβουτυρένια βάση και μαρμελάδα, εικάζω, χειροποίητη (5 ευρώ).

Το σύνολο για όλα ήταν 46 ευρώ και μετά την έκπτωση έπεσε στα 33. Δώσαμε 11 ευρώ ο καθένας, και φύγαμε σχεδόν απόλυτα ευχαριστημένοι μετά από ένα χαλαρωτικό τρίωρο στο Τζιντζεράκι. Επίσης η έκπτωση έγινε χωρίς να χρειαστεί να το υπενθυμίσουμε εμείς & κόπηκε απόδειξη κανονική.

To GINGER μας άρεσε και θα επιδιώξω να ξαναπάμε σύντομα. Το θεωρώ μια αξιολογότατη πρόταση στο Χαλάνδρι για ένα ευχάριστο και οικονομικό διάλειμμα (ακόμη και με τις αρχικές τιμές) και η παρέα συμφώνησε σε αυτό. Αν και οι δικές σας προσδοκίες πατάνε στη γη και αν σας φέρει ο δρόμος, δώστε του μια ευκαιρία.