Loader

Ucook

Κριτικές: 165
Μέλος από: Μάρ 2014

Εμφάνιση:

07 Δεκ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Εξειδικευμένες γνώσεις και εμπειρία γύρω από την ασιατική/πολυνησιακή κουζίνα, σίγουρα δεν έχω, αλλά εδώ μου άρεσε αρκετά.
Πρόκειται για μια προσπάθεια με μήνυμα κοινωνικής ευαισθητοποίησης, από αυτήν οι Έλληνες διαθέτουμε αρκετή, που ξεκίνησε το Φεβρουάριο του 2016 και τα πάει καλά μέχρι σήμερα, συνδυάζοντας το αξιόλογο έθνικ φαγητό και την παροχή επαγγελματικής διεξόδου/ ψυχολογικής στήριξης σε ανθρώπους με διεγνωσμένα ψυχοκοινωνικά προβλήματα που διάγουν το στάδιο της αποθεραπείας. Οι εργαζόμενοι εδώ μοιράζονται ανάμεσα σε άτομα του γενικού πληθυσμού και σε ανθρώπους που επανεντάσσονται δημιουργικά και ωφέλιμα για τον εαυτό τους και το σύνολο, πρωτοβουλία που μόνο θετικά μπορείς να την δεις.

Η γειτνίασή του με το μετρό, η έλλειψη ανάλογων προτάσεων στην ευρύτερη περιοχή που βρίθει από μεζεδοπωλεία/ταβερνοκαφενεδάκια, η κουζίνα του που είναι αξιόλογη και οι τιμές που συγκρατούνται χαμηλά, είναι μάλλον οι λόγοι που είδα να το προτιμούν ακόμη και οικογένειες με πιτσιρίκια που κάνουν τώρα τα πρώτα τους γευστικά πειράματα σε αυτό το είδος γεύσεων, μάλλον με ενθουσιασμό!

Στον casual χώρο δεν έχει δοθεί διακοσμητικό βάρος, είναι πολύ απλός και μικρός, βιομηχανικού "τύπου" και χρώματος, με παραπάνω σκαμπουδάκια και λιγότερες καρέκλες ενώ θα έπρεπε το αντίθετο. Θυμίζει fast food, δεν είμαι φαν, δεν με ενοχλεί. Αντιθέτως, βάρος έχει δοθεί μπόλικο στην καθαριότητα (ντρεπόσουν να πατήσεις στα wc, υποδειγματικά καθαρά. Καθόλου οσμές από την ανοιχτή τους κουζίνα, φριτέζες γουόκ & σάλτσες θα το δικαιολογούσαν κάτι τέτοιο, απολύτως καμία δυσάρεστη τηγανίλα) και στην εξυπηρέτηση, που ήταν ιδιαιτέρως θερμή και φιλική προς τον πελάτη, κρατώντας ταυτόχρονα χαμηλούς τόνους. Μου άρεσε πολύ.

Για το μενού με τις τιμές του, κοιτάξτε στο νετ, υπάρχει παντού. Εμείς διαλέξαμε: την Thai salad με μάνγκο που το λατρεύω, φρέσκια σε γεύση και υλικά, δροσερή και μπόλικη για 2 άτομα. Τα love won ton με τυρί κρέμα & καβούρι (σουρίμι) που δεν το "άκουσα" γευστικά, πολύ νόστιμα, τραγανά, καθόλου λιπαρά, με ωραία γλυκόξινη σαλτσούλα. Τα τηγανητά Teriyaki chicken wings, κλασική επιλογή και αναμενόμενα γευστικά.
Τα κυρίως μας ήταν επίσης με κοτόπουλο. Το πιο μέτριο, κατά τα γούστα μου, Pad thai noodles μου φάνηκε πολλά υποσχόμενο αλλά δεν τα πολυκατάφερε (ήταν λίγο το κοτόπουλο, πολύ το lime και η tamarind που το έκανε υπερβολικά όξινο, το τόφου δεν μου ταίριαξε) και επισκιάστηκε από το πολύ καλύτερό του Teriyaki noodles με πιο δεμένες τις γεύσεις και τα υλικά του.

Από τα επιδόρπια, είχα στοχεύσει εξαρχής το τηγανιτό τους παγωτό και καλά έκανα. Μου θύμισε αρκετά εκείνο του Dos Hermanos, με μικροδιαφορές. Εδώ το μέγεθός του προορίζεται σίγουρα για sharing 2 ατόμων, η κρούστα του είναι διαφορετική (παχύ σφιχτό και ωστόσο τραγανό και αφράτο κέικ βανίλιας, με επικάλυψη ξηροκάρπιων και σιρόπι σοκολάτας ή καραμέλας, εννοείται ότι εγώ το ζήτησα μισό μισό όπως κάνω πάντα). Ενδεικτικό ότι στο τέλος αφήσαμε και λίγο. Ποιοί, εμείς.

Δεν αναφέρω τιμές αναλυτικά μιας και μπορείτε να τις βρείτε εύκολα, αλλά και επειδή με την έκπτωση του etable που τρέχει και την εξαργύρωση πόντων, ο λογαριασμός μας κινήθηκε σε βαρομετρικά χαμηλά.

Γενικά μας άρεσε όλη η ιδέα και η υλοποίησή της. Δεν διεκδικεί δάφνες για να παραμιλάς, αλλά σίγουρα όσα φάγαμε ήταν άνω του μέσου όρου (με βάση την ελάχιστη εμπειρία σε αυτό το είδος κουζίνας) και θα το ξαναπροτιμούσα για να δοκιμάσω και άλλα πιάτα.
Πέρα από αυτό, σίγουρα επικροτώ ανάλογες κινήσεις. Είναι μια διαφορετική και αρκετά ενδιαφέρουσα πρόταση στον Κεραμεικό.

29 Νοε 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Πάντα αναρωτιόμουν γιατί όλες οι πτήσεις της Ryanair προσγειώνονται πάντοτε με την ίδια αγαρμποσύνη, λες και τροχιοδρομούν στα χαλίκια. Μέχρι που πρόσφατα μου αποκάλυψε ένας καλός άνθρωπος το μυστικό. Το αεροσκάφος το προσγειώνει πάντα ο αυτόματος πιλότος.

Στην Estrella της Κηφισιάς πάλι, είναι όλα πολύ ήσυχα όποια ώρα κι αν πας. Οι κοπέλες στο σέρβις γρήγορες, αρκετά ευγενικές και ανταποκρίσιμες σε ό, τι ζητήσεις. Πχ εγώ ζητάω πολύ καλοψημένη την βάφλα banoffee από το καινούργιο μενού ( πλούσιο και μεγάλο πλέον, με πολλές νέες γλυκοαλμυρές αλλά και vegan επιλογές ).

Το αδιαφιλονίκητο classic βέβαια παραμένει το bougatsan. Με τιμή 4 ευρώ έχεις ένα υπέροχο φρεσκοβουτυράτο κρουασάν με μια καταπληκτική κανελάτη μπουγατσόκρεμα, η οποία είναι και ζεστή, όσες φορές το έχω δοκιμάσει. Τα αλμυρά του, δεν τα πολυπροτείνω. Οπότε... bougatsan!!

Αφιέρωση στον αυτόματο πιλότο μας
ΟΚ COMPUTER- Radiohead

20 Νοε 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
-

Σαββατόβραδο χωρίς ρεζερβέ σε μαγαζί, επικίνδυνη αποστολή. Δεν είχαμε όρεξη για πολλά πολλά, οπότε έψαξα εκ του ασφαλούς και έκανα μια κράτηση στον Δήμο στη Νέα Φιλαδέλφεια θεωρώντας ότι θα είναι αχρείαστη. Φτάνοντας, μετά τη βόλτα μας, στον πεζόδρομο της Σάρδεων, κατάλαβα ότι εδώ γίνεται κανονικό προσκύνημα και ευχήθηκα το τραπέζι μας όντως να έχει κρατηθεί.

Ο Δήμος καταλαμβάνει με τραπέζια μεγάλο μέρος του πεζόδρομου - όλα κατειλημμένα κι ας είχε ψόφο - και έχει επίσης έναν μεγάλο ενιαίο εσωτερικό χώρο, πρόσφατα ανακαινισμένο, όπου δεν έπεφτε καρφίτσα πλην ενός μοναδικού τραπεζιού που εντόπισα στο βάθος της αίθουσας και ήταν ευτυχώς το δικό μας.

Θα κόψω βαθμούς γιατί η ατμόσφαιρα εντός ήταν δυστυχώς ανυπόφορη. Τραπέζια τόσο ασφυκτικά τοποθετημένα που στερούν ακόμη και την αναπνοή, δυσχεραίνοντας τόσο τον πελάτη να φτάσει και να καθήσει στο δικό του όσο και τον ακροβάτη σερβιτόρο να προσεγγίσει με καταλόγους/ σερβίτσια/ πιάτα/ οτιδήποτε. Πολύ στενάχωρη κατάσταση, σε συνδυασμό με το κάπνισμα που επιτρέπεται αφειδώς και με τα ουρλιαχτά παιδιών και γονέων που έτσι τους αρέσει να ξεδίνουν το Σαββατόβραδό τους, έφεραν γρήγορα πονοκέφαλο και δυσφορία μειώνοντας το χρόνο παραμονής μας στον ελάχιστα αναγκαίο "κάτσε φάε φύγε".

Είναι ένα κλασικό και αρκετά παραδοσιακό ψητοπωλείο με τα όλα του (σούβλες, κοκορέτσι, μπριζολάκι, γουρουνοπούλα τις Κυριακές κτλ. ) με πολυάριθμο προσωπικό που τρέχει να προλάβει και με γρήγορη γενικά εξυπηρέτηση. Ο κατάλογός του υπάρχει στο διαδίκτυο και οι τιμές του είναι προσιτές. Ποιοτικώς όσα δοκιμάσαμε ήταν καλά έως πολύ καλά.
Περισσότερο μας άρεσαν τα τηγανιτά κολοκυθάκια σε στικς με ντιπ γιαουρτιού, σε μεγάλη μερίδα και χωρίς περιττά λάδια (3,50) και το χοιρινό του καλαμάκι με πίτα συνοδευτική (1,70). Όλα συνοδεύονται με πίτες οπότε μην παραγγείλετε εξτρά γιατί δεν θα σας χρειαστούν.
Εξαιρετικά ήταν τα χειροποίητα τυροπιτάκια, που τα παραγγέλνετε με το τεμάχιο (1 ευρώ έκαστο). Είναι μεγάλα και με υπεραρκετή νοστιμότατη κρεμώδη γέμιση, τραγανά από το τηγάνι με χωριάτικο φύλλο και χωρίς λαδίλα. Πήραμε 2 και ήταν εκπληκτικά.

Εξαιρετικές και οι φρέσκιες τηγανητές του πατάτες (3,30) με ρίγανη & πάπρικα, αρκετά καλό το πανσετάκι στα κάρβουνα (1,70 το τεμάχιο, με πίτα συνοδευτική) και αξιόλογη η μερίδα χοιρινό κοντοσούβλι με κρεμμύδι/ντομάτα/πατάτες/πίτες και τζατζίκι στα 8 ευρώ. Το πιο υπέροχο κοντοσούβλι σε επόμενη κριτική για μυστικό μέρος που προσφάτως διέρρευσε...

Νερό εμφιαλωμένο που το γυρίσαμε πίσω, έχω ξαναπεί πόσο λάθος θεωρώ αυτή την κίνηση σε ψητοπωλεία, αντικαταστάθηκε από δικό τους μπουκάλι, και μισόκιλο χύμα ημίγλυκο κρασί αρκετά καλό στα 4 ευρώ.
Ήταν μια συμπαθητική έξοδος που επισπεύσθηκε λόγω των συνθηκών που αναφέρω πιο πάνω, θεωρώ η επίσκεψη σε ημέρα καθημερινή θα ήταν πιο ευχάριστη και χαλαρή.
Ο κόσμος το προτιμά, οι οικογένειες με μικρά παιδιά αποτελούν βασικούς πελάτες από ό, τι είδα, οπότε γιατί όχι... σε επόμενη βόλτα μας πιθανότατα θα το ξαναπροτιμούσαμε.

Ελλείψει κάποιου κεράσματος, ο Τίλλας είναι πολύ κοντά (παγωτό τριαντάφυλλο & καιμάκι). Γιατί το παγωτό χειμωνιάτικα, έχει άλλη χάρη.

09 Νοε 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Ευτυχώς για όλους μας, σήμερα θα τα πω σύντομα. Αυτές οι "λίστες" τελικά έχουν καταστρέψει κόσμο. Κάνεις αναζήτηση τις τοπ διευθύνσεις με το καλύτερο φαλάφελ και το περίφημο project μοστράρεται παντού σαν πλύση εγκεφάλου. Λες κοντά είναι, ας δω τί παίζει, κι ας έχεις αλλεργία με την ίδια τη λέξη project. "Ναι χρυσή μου, να σε πάρω αργότερα γιατί είμαι στη μέση ενός project?" Αν ήσουν στο Μανχάταν. Επειδή όμως είσαι στην Ψωροκώσταινα, κάνε μας τη χάρη και μην μας περνάς για χάνους.
Μετά λες ας ρίξω και μια ματιά στο φβ και το βλέπεις, σου φωνάζει. Οι φωτό είναι λάθος, τα φιλαράκια έχουν πιάσει δουλειά, γιατί man όταν παίζεις βρώμικα φαίνεται. Ξέρεις τώρα την επόμενη ζαριά, ντόρτια. Καλό ακούγεται. Και μετά σε επισκέπτομαι εγώ και μπουμ, το σκηνικό καταρρέει.
Ναι, δουλεύεις με delivery (όντως όμως;) και ναι ο χώρος σου είναι κακός γιατί η μοίρα σε έριξε μέσα σε ένα εμπορικό της κακιάς συμφοράς. Πάρε βάλε όμως μερικές λάμπες γιατί κι εγώ δεν σου χρωστάω τίποτε να πάθω κατάθλιψη από το ημίφως το νοσοκοπαρακμιακό.

Τί να το κάνω που η κοπέλα επί γενικών καθηκόντων ήταν φιλότιμη, αλλά έκανε ταυτόχρονα και το διάλειμμά της; Αν εισάγω στο κείμενο την άγνωστη λέξη "γάντι νιτριλίου σε κουτί των 500 τεμαχίων" το πιάνεις το υπονοούμενο. Πιο δίπλα τα ντελιβεροαγόρια τα "έσπαγαν" με πακιστανικό youtube και αποφάσισαν να μας γανώσουν τα αυτιά. Αλλά δεν ήταν ούτε εκεί το πρόβλημα.
Για να μην πλατειάσω πάλι με 850 λέξεις, το πρόβλημα ήταν το πιο άθλιο φαλάφελ ever, στην μικρή μου εμπειρία, αδύνατον πραγματικά να το φάει άνθρωπος.

Συνοπτικά, τα ρεβυθοκεφτεδάκια, παγωμένα και πατημένα, ώρες ξεχασμένα ποιός ξέρει πού, ήταν μπλάστρι (βλ λεξικό), μια λάσπη απροσδιόριστης γεύσης και άγνωστης ταυτότητας. Τραγανά; Δεν έχεις χιούμορ.
Η αραβική πίτα, όσο άγευστη, ξερή, ωμή, κρύα, κακής ποιότητας μπορεί να είναι, επί δύο. Στρατσόχαρτο (βλ λεξικό).
Οι λοιποί συγγενείς-υλικά, 2 ημερών μαραμένα, με περίεργες γεύσεις και μυρωδιές. Μελιτζάνα όχι μελιτζάνα, χούμους αγνώριστο, ταμπουλέ νερόπλυμα με έντονη ξινίλα. Μα ούτε ένα υλικό να μην έχει φυσιολογική γεύση;
Οι σάλτσες τσίλι, ταχίνι, χαρίσα κτλ. έλειπαν. Σχεδόν ανύπαρκτες μέσα στην πίτα, εντείνοντας το στεγνό αποτέλεσμα, με κάνουν να αναρωτιέμαι ποιά γεύση να είχαν. Για λοιπά τεχνικά και λειτουργικά θέματα, τζιζ, δεν μιλάμε.

Από τα 4 είδη wrap (υπάρχουν και σε box, Jesus! ) εμείς δοκιμάσαμε τα 3, το λες και διαστροφική εμμονή του γράφοντος να μην αδικήσει το πρότζεκτ (φτου κακές κουβέντες). Purple haze, Smoke & spice και Mediterranean, κακόν χείρον χείριστον. Ήταν όλα ίδια μεταξύ τους σαν πολτός, από τις πρώτες μπουκιές φάνηκε αμέσως ότι αυτό που τρώγαμε δεν είχε προσδιορίσιμη γεύση και σύσταση, ούτε επιμέρους ούτε σαν σύνολο.

Πραγματικά απορώ πώς γίνεται να καταναλώνουν άνθρωποι αυτό το αίσχος και να το διαφημίζουν κιόλας. Είναι ντροπή να εξαπατάς τον ανυποψίαστο καταναλωτή. Δεν ξέρεις να φτιάχνεις φαλάφελ, δεν έχεις ιδέα τί κάνεις, και το κακοποιείς τόσο βάναυσα, πλασάροντάς το ως το σούπερ πρωτοποριακό σου street food.

Fala-fail project. Άσκοπη σπατάλη χρόνου και διάθεσης. Τα χρήματα ξαναγίνονται.
Μην εμπιστεύεστε τις λίστες. Ούτε κι αυτούς που το παίζουν τσιφλικάδες σε ξένο χωράφι.

09 Νοε 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
-

Οι άσκοπες αυγουστιάτικες βόλτες στο Χαλάνδρι, ροκανίζοντας τις μέρες μέχρι να φτάσουν οι διακοπές, έφεραν αυτή τη φορά τη μύτη μου στο Πιάτσα Καλαμάκι, εκ Νέας Σμύρνης ορμώμενο, που επιτέλους ήρθε να κατοικοεδρεύσει και στα βόρεια! Ενθουσιασμός+refresh κριτικής fratello+αντανακλαστικό ντου+στρογγυλοκάθισμα στο πρώτο άδειο τραπέζι που βρήκαμε μπροστά μας, όλα μαζί δεν πρέπει να ξεπέρασαν τα 60 δευτερόλεπτα.

Λίγων μηνών μαγαζί, έμεινε όλο τον Αύγουστο ανοιχτά για τους τελευταίους των Μοϊκανών. Διότι το ζούμε το δράμα μας κάθε Αύγουστο. Κάπως έτσι το Μαρούσι - Χαλάνδρι έγινε κουζίνα - σαλόνι, απανωτές φορές, και το πρώην αγαπημένο μου ψητοπωλείο μπήκε σε αναγκαστική καραντίνα.

Το μενού εγκυκλοπαίδεια είναι για όλα τα γούστα: o καλαμάκης, ο τυλιχτούλης, ο μπριζολάκιας, ο κοψιδάκιας, ο αμφιψωμάκης, ο σαλατούλης, ο veganούλης, ο μπιφτεκούλης, ο πατάτας, ακόμη και ο νηcτεύων, όλοι θα βρουν ένα ποθητό αντικείμενο. Το εντυπωσιακό; η ποιότητα συμβαδίζει. Μακάρι να αποφύγουν τις "εκπτώσεις" μόλις σταθεροποιηθούν, γιατί η εποχή δυστυχώς πάσχει από τέτοιες πρακτικές.

Η στρατηγική του θέση στον πεζόδρομο της νυχτερινής μπαρότσαρκας ευνοϊκή, όπως και το ωράριο που πιάνει και τους ξενύχτηδες. Το καλοκαίρι δεν χωράς να περάσεις από τον κόσμο. Δίπλα του έχει κι έναν πιο παραδοσιακό ανταγωνιστή, αλλά θεωρώ υπάρχει "χώρος" και για τους 2, καθώς η ποιότητα δεν χάνει ποτέ.

Τις πρώτες φορές καθήσαμε στα (λίγα) τραπεζάκια στον πεζόδρομο και στην κάτω (καλά κλιματιζόμενη & εξαεριζόμενη) αίθουσα που βλέπει απευθείας στην ψησταριά με το πολυάριθμο προσωπικό. Με τις πρώτες ψύχρες ανακαλύψαμε και το αίθριο στον επάνω όροφο και είναι πλέον αυτό που σαφώς προτιμώ.
Όλος ο χώρος είναι μια μακρινή ανάμνηση της copy paste διακόσμησης άλλων νεοσουβλατζίδικων. Λίγα και καλά πράγματα, εμφανής καθαριότητα, τάξη και άνεση για το είδος του μαγαζιού. Αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών και άνετοι καναπέδες σας δίνουν νομίζω μια εικόνα.

Άλλο ατού, το σέρβις, δύσκολο να του βρεις ψεγάδι. Άρτια εκπαιδευμένα και γρήγορα όλα τα παιδιά, θα ρωτήσουν για εμφιαλωμένο ή βρύσης, θα σου εξηγήσουν το καθετί, θα σημειώσουν αν θες το τυλιχτό με 4 ή 14 ροδέλες κρεμμύδι, θα σε φρενάρουν όταν πας να υπερβάλλεις, θα επιτηρούν πάντα διακριτικά αν θες να παραγγείλεις κάτι επιπλέον, δεν θα ψάχνεις να τους βρεις για να πληρώσεις. Και το σημαντικότερο: θα ζητήσουν και μια συγνώμη αν κάτι καθυστερήσει 3,5 λεπτά παραπάνω από το προβλεπόμενο. Θα χαιρετήσουν και θα καληνυχτίσουν. Πόσο απλά και αυτονόητα πράγματα.

Η γεύση σε όσα έχουμε δοκιμάσει είναι πολύ καλή, ξεκινώντας από την απίθανη Caesars με γύρο κοτόπουλο που βάζει τα γυαλιά σε άλλες εκεί έξω, με φρέσκα σαλατικά που κόβονται εκείνη τη στιγμή, ικανοποιητικής ποσότητας και με μπόλικη σως... Μια σαλάτα γεύμα από μόνη της (7,50). Η γυροσαλάτα λίγο κατώτερη, δεν μου ταίριαξε η ντομάτα που έχει, αλλιώς εξίσου χορταστική και αυτή (7,90).
Στα τυλιχτά η ζωή μου γίνεται δύσκολη - δεν ξέρω τί να επιλέξω κάθε φορά από τα κλασικά μέχρι τα πιο special που διαθέτουν (έχετε ξανακούσει για drunk pitta; με jack daniels sauce;) Τούμπανο αυτό με τον γύρο & τσένταρ/μπέικον (2,90), συμπαθητικό αυτό με το πανσετάκι (2,60), αγαπημένο εκείνο με το γεμιστό μπιφτέκι (2,90). Σαν κλώνος εκείνου που έτρωγα στο νησί.

Σε άλλη φάση, πήραμε καλαμάκια χοιρινά & κοτόπουλο+τα πιτάκια τους, μαζί με πατάτες τηγανιτές με σως φέτας (πιο πολύ με ντιπ έμοιαζε). Χειροποίητα, μαριναρισμένα, πολύ μαλακά και νοστιμότατα (1,60 & 1,70 έκαστο, αντίστοιχα) ενώ οι πατάτες σε xl μερίδα κι αυτές, φρέσκες καλοτηγανισμένες και μπράβο τους που δεν επιλέγουν την εύκολη λύση. Έρχονται στη σέσουλα με την σως δίπλα σε ξεχωριστό μπωλάκι (3,90). Καμία καούρα στο στομάχι μου, αν αυτό λέει κάτι για το λάδι.

Από τις XL μερίδες, που καλύπτουν άνετα 2 νορμάλ άτομα, φοβερή η 50-50 (Νικηφόρε και Παυλίτο;). Μισός γύρος χοιρινό & μισός κοτόπουλο, θαύμα, τα έχουμε πει, εγώ όπου δω μισό-μισό ορμάω. Πέραν της πλάκας, η πιατέλα βουνό (8,90) περιλαμβάνει τα άπαντα όλα plus μια κανονική μερίδα πατάτες - να τα βλέπουν αυτά οι ΠροεδροΜπαρμπάδες που τσιγκουνεύονται ακόμη και 3 πατάτες στο τυλιχτό σουβλάκι σε μικρά παιδάκια μην και "χαλάσει" η γεύση.

Το γεμιστό (με φέτα) μπιφτέκι μου άρεσε τρελά οπότε το δοκίμασα και σε φρατζολάκι σάντουιτς (σαν ένα μεγαλύτερο πιτόψωμο φανταστείτε το, 3,90) ενώ δεν μπορούσε να λείψει και η αυτοψία στο φαλάφελ εκδοχής σουβλατζίδικου (σε κυπριακή πίτα 2,80) που ξεπέρασε τις προσδοκίες και με σφραγίδα ήταν σαφώς ανώτερο από την πρόσφατη fala-fail συμφορά.

Το κρασί τους δεν μου άρεσε, όμως μπύρες & αναψυκτικά σε value τιμολόγηση ενώ το μόνο που δεν βρήκα ήταν ένα γλυκό της αρεσκείας μου, μιας και δύσκολα θα έπαιρνα ως επιδόρπιο πίτα Ζέας με πραλίνα μπισκότο & μπανάνα, δηλ. γλυκό σουβλάκι. Είναι το μόνο που υπάρχει. Ίσως αργότερα να πρόσθεταν κάτι ακόμη; Μέχρι τότε πάντως, το κοντινό Solo Gelato θεραπεύει πάσαν νόσο υπογλυκαιμίας.

Ειδική μνεία στην αλάδωτη πίτα καλαμποκιού στα τυλιχτά τους. Μόνο αν προτιμάτε την κλασική σταρένια, τους την ζητάτε, εγώ σαφώς ψηφίζω την καλαμποκιού. Απείρως νοστιμότερη & πιο αφράτη. Ναι, οι τιμές λίγο δαγκώνουν (όχι σε όλα πάντως) αλλά η ποσότητα των μερίδων το δiκαιολογεί. Αν αλλού θες 2, εδώ να πάρεις 1.

Σωστά έπραξε το Πιάτσα Καλαμάκι πιστεύω και ανέβηκε στο Χαλάνδρι. Εγώ τουλάχιστον μετά από αρκετές επισκέψεις το βλέπω να τα πηγαίνει αρκετά καλά, οπότε και το προτείνω. Έχει και delivery με διάφορες προσφορές.

updates: Ο ανταγωνιστής δίπλα έκλεισε για "ανακαίνιση". Στην πιο πρόσφατη επίσκεψή μας, κέρασαν σε όλα τα τραπέζια το γλυκό που αναφέρω πιο πάνω σε γενναίες ποσότητες, το οποίο ήταν σαν γλυκιά πίτσα. Αναπάντεχα καλό και φουλ σοκολατένιο.
Οπότε... ποτέ μη λες ποτέ! Ομοίως και για κάποιες τραγικές γελοιότητες που λαμβάνουν χώρα εδώ μέσα.

31 Οκτ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

... Cause there's this tune I found that makes me think of you somehow, and I play it on repeat.
Αλήθεια ρε Alex, πώς το έγραψες αυτό το τραγούδι; Αισθάνθηκες το κεφάλι σου να βομβαρδίζεται με 8D εκρήξεις; Τα σκεφτόσουν μόνο ή τα είπες τελικά; Και ποιός είναι ο Alex Turner θα μου πεις κι εσύ τώρα.
Και πού να σου εξηγώ κιόλας, για εκείνα τα απογεύματα που βάζεις τα αγαπημένα σου κομμάτια on repeat, κατεβαίνοντας τους δρόμους ή απλά κάθεσαι στο μπαλκόνι με τη φρεσκάδα του κρύου αέρα να χτυπάει αλύπητα. Θέλω να ξέρω ρε Alex, σε 5-6 ερωτήσεις μόνο, πώς γράφτηκε αυτό το τραγούδι; Θα μου πεις; Δεν θα μου πεις. Μήπως να με ρωτούσες εσύ; Άντε, ρώτα.
- Πες μας, πώς μοιάζει η γεύση που θα κάνει κατάληψη στο μυαλό σου;
Χμμ, πρέπει να μην την έχω ξαναγευτεί, να με συγκλονίσει και να χάσω τη γη κάτω από τα πόδια μου. Να την έχω μπροστά μου και να μου λείπει ήδη. Να, απόψε ας πούμε, με χτύπησε ρεύμα με το Umami. 3-4 ξένα ηλεκτρόνια προκάλεσαν έκρηξη. Απαλό σουσαμένιο ψωμάκι έχει μέσα του κρεμμύδια καραμελωμένα, μανιτάρια σωτέ, κατσικίσιο τυρί & τρουφάτη mayo τόσο πρωτόγνωρα όλα μαζί δεμένα με το black angus, που στην πρώτη μπουκιά ακούς στο μυαλό σου ήχους και στο στομάχι σου πεταλούδες.

- Το 4άρι δεν προέκυψε μόνο από το Umami, σωστά;
Σωστά. Τα Onion rings με την chunky sauce, νομίζω τα ξέρεις αυτά τα δαχτυλίδια κρεμμυδιού, στο BJ εμβαπτίζονται σε κουρκούτι μπύρας και αναδύονται τόσο καυτά, τραγανά και λαχταριστά που αν τα πεις γλύκισμα τα αδικείς κατάφωρα. Και το Crispy Chicken burger, γιατί χωρίς ένα στήθος πανέ τραγανόστιμο, εγώ βαθμό δεν βάζω. Emmental, iceberg, ντομάτα και BJ mayo δεν είναι και τα πιο λαμπρά παιδιά, αλλά ρε Alex ταίριαξαν με το crispy κοτοφιλέτο τόσο άψογα. Ο Γιώργος Παπακώστας κάνει μαγικά στην κουζίνα και γράφει ιστορία που έχει πολύ μπριός ακόμη μπροστά της.

- Θα μου πεις πώς το εντόπισες;
Με λίγο ψάξιμο, μιας και είναι στο -1 μέσα σε ένα εμπορικό. Κρυμμένο αλλά μου άρεσε, είμαι λίγο in deep όπως λες κι εσύ. Πάντα κάτι θα σε ξεσηκώνει για μια μεσοβδόμαδη αμερικανιά.
Λίγο industrial, ένα helloween touch, ζωγραφισμένος στο χέρι ο μεγάλος τοίχος, ατμοσφαιρικό μπαρ, κρεμαστά φωτιστικά, λάγνος φωτισμός, ταιριαστή μουσική τόσο-όσο, όπως ακούω ρε Alex τη φωνή σου στα ακουστικά μου until I fall asleep... Επανέρχομαι, τί λες να αράξουμε στον δερμάτινο καναπέ στο βάθος;

- Εκτός από πεταλούδες στο στομάχι, αντάλλαξες και καμία κουβέντα;
Στην αρχή αινιγματικά, αλλά ναι. Οι νεαροί σερβιτόροι αλλά κυρίως μια άψογη από όλες τις απόψεις κοπέλα στο σέρβις, με ανέλαβε προσωπικά. Με άκουσε, έλαβε υπόψιν τις ιδιοτροπίες μου, τις σημείωσε στο μπλοκάκι της και υποσχέθηκε να βάλει τα δυνατά της για να πετύχει το απόλυτο. Μετά μου εκμυστηρεύτηκε ότι την φόβισα λίγο και αγχώθηκε. Και μετά αρχίσαμε να γελάμε. Για το medium και για το medium well σου μιλάω τόση ώρα. Μην ξεστρατίζεις σε άλλα. Κι αν δεν στο'χω πει, στο λέω, δεν είμαι εγώ του medium να το ξέρεις.

- Θέλω να ξέρω, η εμπειρία τελικά άξιζε; Ήταν το hit αντάξιο αυτού που φανταζόσουν;
Χμμ, δεν ήταν αντάξιο της φαντασίωσης, ήταν πολύ ανώτερο. Το φλέγον θέμα (το burger, μην ξεστρατίζεις πάλι) είναι τόσο ταλαίπωρο, που έναν φόβο τον είχα. Αλλά οι άνθρωποι εκεί ξέρουν να ακούνε, ξέρεις πόσο βασικό είναι να ξέρεις να ακούς; Με έκαναν να φύγω τόσο ευχαριστημένη από όλα και να αναρωτιέμαι τί στο καλό έκανα 5 χρόνια που δεν είχε τύχει να χωθώ στους καναπέδες τους. Αλλά αυτά τα ξέρεις κι εσύ spilling drinks on your settee.

- Άρα καταλαβαίνω ότι θα ξαναπάς;
Έχω ξαναπάει crawling back, όπως ξέρεις ήδη...

- Κάτι που θέλεις να προσθέσεις, υπάρχει;
Το cheddar στις πατάτες. Νομίζεις ότι το ξέρεις, αλλά δεν πρέπει να το χάσεις αυτό το cheddar πάνω σε αυτές τις πατάτες. Με ρώτησαν τί νερό προτιμώ και άλλαζαν το μπουκάλι πριν εξαντληθεί. Ήπια refill coca και μου ξαναγέμιζαν το ποτήρι πριν λιώσουν τα παγάκια. Περίμεναν όλο αγωνία να ακούσουν αν ήθελα αλλαγή ή κάποιο φιξάρισμα στο burger μου. Μου έφεραν και το POS στο τραπέζι. Τους είπα ότι με κέρδισαν απόλυτα και το χαμόγελό τους έλαμψε. Γιατί μου έκανες αυτή την ερώτηση στο τέλος; Στην αρχή τα ρωτάνε αυτά, εγώ θα στα λέω όλα;

- Θα μου πεις και κάτι για το ψυχολογικό όριο;
Άντε θα σου πω, μιας και φέτος μαθητεύω ξανά παρακολουθώντας μαθήματα στο Πανεπιστήμιο, οπότε καταλαβαίνω την ερώτησή σου. 27,70 ευρώ το session. Βρες τις σχετικές πηγές στο site τους.

- Τελευταία ερώτηση. Ο κόσμος τί πιστεύεις ότι θα καταλάβει από αυτά που απάντησες στις ερωτήσεις μου; γιατί αυτό δεν μοιάζει με κριτική.
.................................................................................................
Λάθος ερώτηση Alex. Βάζεις ζώνη, χαϊδεύεις το γκάζι, δυναμώνεις το volume και ξαναρωτάς τη σωστή ερώτηση αυτή τη φορά.
Arctic Monkeys - Do I wanna know?
https: //www. youtube. com/watch?v=bpOSxM0rNPM

23 Οκτ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
-

Ιδού λοιπόν η απάντησή μου στο ερώτημα "γιατί δεν βρίσκουμε τραπέζι στο Μαύρο Πρόβατο": αγάπη στα τοπικά προϊόντα, απλές γεύσεις που αποδίδονται στο μάξιμουμ, χαλαρή ατμόσφαιρα, παρείστικη συσκευασία, με vfm περιτύλιγμα.
Ενώ οι εμπνευστές του άκοπα θα μπορούσαν να εξαργυρώσουν το σίγουρο πλέον μερίδιο του στην αγορά, δεν έχουν μετακινηθεί χιλιοστό από τη βάση της φιλοσοφίας τους.
Και επειδή εγώ την πεζοδρομιακή λογική γενικώς δεν την ασπάζομαι για να με φέρουν τα βήματά μου στο Πρόβατο του Παγκρατίου, κατασκηνώνω στα Μελίσσια που πάντα βρίσκω εύκολα τραπέζι, αλλά ΠΣΚ μόνο με κράτηση πλέον.

Έχοντας αμέτρητες επισκέψεις, στον ενάμιση χρόνο που μεσολάβησε από την προηγούμενη κριτική, είδα αλλαγές στο μενού, αλλά καμία αλλαγή στην πάντοτε υποδειγματική τους εξυπηρέτηση. Το "καλώς ορίσατε" το εννοούν κάθε φορά και το καθιερωμένο αρχικό κέρασμα (ρακή παγωμένη και ντακάκια με ντοματένιο ντιπ) δεν λείπει ποτέ. Εμένα η χειρονομία αυτή με καλύπτει, κι ας μην έχουν φροντίσει για ένα γλυκό κέρασμα στο τέλος, δεν πειράζει.

Ο χώρος παραμένει απαράλλαχτος, χωρίς παρεμβάσεις. Βαβουριάρικος και άκαπνος μέσα, χωρίς αξιοσημείωτες μυρωδιές, ευχάριστος να τον απολαμβάνεις καθημερινές όπως συνήθως κάνω εγώ. Η αυλή μπροστά στο δρόμο είναι οκ, με τα μειονεκτήματά της, καλή και χαλαρή για καλοκαίρι, καταφύγιο για τους καπνιστές όλο το χρόνο. Πώς να μην επαινέσω τον σαφή και παγιωμένο διαχωρισμό καπνιζόντων και μη;

Ξαναπήγα πρόσφατα (Αύγουστο και Οκτώβριο) και βρήκα το μενού αισθητά μικρότερο. Κάποτε ήταν αγώνας να διαλέξεις μεζέδες, τώρα η κάρτα σαν να "άδειασε", ευτυχώς με τα αγαπημένα πιάτα παρόντα γιατί δε θα το άντεχα πχ. να λείπει το κριθαρότο ή το χουνκιάρ. Οι τιμές τσίμπησαν ελαφρά (10 ή 20 λεπτά του ευρώ δεν λέγεται αύξηση ) αλλά το άριστο vfm παραμένει.
Αποφεύγοντας συνειδητά τα κυρίως πιάτα για τους μεζέδες, ξέρω πια τί να παραγγείλω, βρίσκοντας τις τιμές τους πολύ φιλικές προς το χρήστη. Η έκπληξη υπάρχει συνήθως σε 4-5 πιάτα ημέρας, ενώ η αφαίρεση κάποιων μεζέδων έφερε σε ισορροπία τον αριθμό τους με τα κυρίως. Στα γλυκά καμία νέα προσθήκη, τα ποτά τιμώνται λίγο παραπάνω από ό, τι συναντάω αλλού. Πάντως έχεις επιλογές για να μην βαριέσαι, όπως βαριέμαι συνήθως εγώ.

Σταθερές αξίες που σπανίως λείπουν από το τραπέζι μας είναι φυσικά το κριθαρότο λαχανικών (5,70) πάντα μεστό σε γεύση, χορταστική μερίδα που παίζει μόνη της αλλά και ως side σε κάποιο κρεατοκεντρικό πιάτο, και το χουνκιάρ (6,90) κλασσικά εκτελεσμένο, δεν χρειάζονται εδώ πειραματισμοί, για μένα ωστόσο λίγη ακόμη καπνίλα στον μελιτζανοπουρέ θα το ανέβαζε κι άλλο.
Πρόσφατα κολλήματα είναι η χοιρινή τηγανιά (5,50) και οι φρέσκιες τηγανιτές τους πατάτες (3,60). Αν είναι δυνατόν, να κολλήσω εγώ με τις τηγανιτές πατάτες. Κι όμως, η σάλτσα αυτής της τηγανιάς είναι απερίγραπτα νόστιμη και δεμένη. Απλώς βουτάς μέσα τις πατάτες. Και κομμάτια από το καμπαγιού φρατζολάκι. Το κρέας είναι λουκούμι (αν και η μερίδα εμφανώς πιο μικρή τη 2η φορά... τί να γίνει, κόβει το μάτι μου, δεν φταίω). Αυτό το ντουετάκι πάντως είναι εθιστικό και νομίζω εξελίσσεται σε νέο γευστικό έρωτα.

Δοκίμασα για πρώτη φορά και το κεμπάπ τους (ανάμικτο, μοσχάρι-αρνί-χοιρινό) πάνω σε ανοιχτή πίτα με φρέσκο κόλιανδρο, ψητή ντομάτα και γιαουρτοσώς. Ωραίο, χωρίς μυρωδιές, σε αξιοπρεπή εκτέλεση για μαγαζί που δεν ειδικεύεται στο κεμπάπ, όχι κάτι φοβερό αλλά νόστιμο (5,60). Επίσης μια νέα σαλάτα με baby σπανάκι, λιαστή ντομάτα, γραβιέρα Κρήτης, καρύδι & καπνιστό Μάνης (8,80 η ακριβότερη από τις 4 του καταλόγου). Όλα τα υλικά ευδιάκριτα και φρέσκα, καλό και δεμένο γευστικά το σύνολο, επαρκής η βινεγκρέτ, διαφωνώ λίγο με την τιμή.

Από τα νέα κυρίως πιάτα οι αντιστάσεις μου κάμφθηκαν στην περιγραφή "φρέσκες παπαρδέλες, με κρασάτο κοτόπουλο, γκρεμολάτα & καφέ" καθώς όλα τα συστατικά του είναι από αυτά που αγαπώ και ήθελα να δω πώς συνδυάζονται. Η γκρεμολάτα (ιταλικό κοντιμέντο, τί άλλο;) πάντα ανεβάζει γευστικά τα κοκκινιστά/κρασάτα πιάτα. Έτσι συνέβη κι εδώ..
Mας ήρθε ένα εντυπωσιακό πιάτο πολύπλοκο και αρωματικό. Με το αλμυρό να ισορροπεί από νότες όξινες, κρασάτες, γλυκές, καραμελένιες και μια σάλτσα σύνθετη και ανεξήγητα παιχνιδιάρικη για τα κοτομπουτάκια και το ζυμαρικό, επιτέλους να ένα umami πιάτο, που το διαβάζω τόσο καιρό παντού και δεν ήξερα τί είναι. Η πεμπτουσία της 5ης γεύσης. Μας άρεσε πάρα πολύ! (10,90)

Με όλα αυτά, και με το πάντα εξαιρετικό τους κόκκινο ημίγλυκο, τις παγωμένες μπύρες, την "'άγνωστη"λέξη εμφιαλωμένο νερό, το δροσιστικό λεμονένιο μους για τα ζεστά καλοκαίρια και το αρωματικό μηλοκαραμελένιο μιλφέιγ για εκείνες τις βροχερές φθινοπωριές, ψάχνω να βρω έναν λόγο να παραπονεθώ για κάτι και δεν βρίσκω.
Το Μαύρο Πρόβατο συνεχίζει να κρατάει χαμηλό προφίλ και να παίζει πολύ δυνατά. Οι μετοχές του δεν κρύβουν ρίσκο, ενώ άλλοι τυχαίοι παίκτες απέναντί του σβήστηκαν γρήγορα από το χάρτη.

Το Πρόβατο δεν με έχει προδώσει ποτέ, δεν το έχω βρει πουθενά φάουλ, δεν με αφήνει να το βαρεθώ. Δεν ξέρω πώς το καταφέρνουν. Είναι θέμα εμπιστοσύνης. Και η εμπιστοσύνη θέλει το χρόνο της.

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη Ucook.

19 Οκτ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
10-16

Πολλές οι επισκέψεις που διαδέχτηκαν την πρώτη μου γνωριμία με το φαινόμενο Φυσαρμόνικα πίσω στο 2016, με διαφορετικές εκάστοτε παρέες, μαρτυρούν το γιατί η παρουσία αυτού του αξιότατου τέκνου του a4f συνεχίζει να διαγράφει λαμπρή ανοδική πορεία με σταθερότητα, σε αντίθεση με πλείστες άλλες περιπτώσεις γύρω μας που φθίνουν και κατρακυλούν παταγωδώς.

Μάλλον η "δόξα" φέρνει την έπαρση και αν σου λείπει και η επίγνωση του ποιός είσαι και τί κάνεις, εύκολα θα διολισθήσεις στα τάρταρα. Και τί σχέση μπορεί να έχει αυτό με τη Φυσαρμόνικα; Καμία, αν το σκεφτείς στενά, μεγάλη, αν ανοίξεις το πλάνο.

Με αφορμή λοιπόν την πιο πρόσφατη βραδιά που απολαύσαμε μια παρέα 9 ατόμων, είναι νομίζω η στιγμή να αποτυπώσω το update μου για αυτό το υπέροχο μαγαζί, ελπίζω πυκνά και συνοπτικά, γιατί εδώ πράγματι τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.

Η μία ντοματούλα που "φαγώθηκε" στην πρώτη μου κριτική (επειδή φαγώθηκαν τότε κάποια πιάτα που δεν είχα προλάβει να δοκιμάσω) θα πάρει τη θέση της δικαιωματικά, όχι επειδή όλες οι γεύσεις είναι πάντοτε τέλειες (όπως π. χ. ο καβουρμάς Σερρών που κρίθηκε ως ο πιο αδύναμος κρίκος) αλλά επειδή όλοι δικαιούνται μια κακή στιγμή που συγχωρείται μέσα σε όλες τις πάρα πολύ καλές.

Ο χώρος, που έχει περιγραφεί διεξοδικότατα, δεν είναι ο άριστος, με τα συνήθη κριτήρια του αρχιτέκτονα εικαστικού μεσίτη διακοσμητή. Η τοποθεσία ούτε καν. Γιατί του βάζω άριστα; Γιατί είναι γλυκός και όμορφα παρείστικος μέσα έξω, κι ας είναι λίγο στριμωχτά. Να μην είσαι "μη μου άπτου" για να μην σε ενοχλεί.
Μετά από πολλές φωτο που έχω πλέον στο αρχείο μου και ο μέσα χώρος είναι πολύ του γούστου μου. Αλλά και έξω, ο πίσω πλαϊνός στεγασμένος χώρος, εξοβελίζει εντελώς την σκέψη ότι βρίσκεσαι πάνω στη Μεσογείων. Η μόνη παραφωνία, που χρεώνεται φυσικά σε αυτόν το χαρακτηριστικό τύπο Ελληνάρα, είναι το να τύχει να έχεις δίπλα σου μια στάνη ορεσίβιων που προσβάλλει τα αυτιά και την διάθεση όλων των παρευρισκόμενων φωνασκώντας και βωμολοχώντας όλο το βράδυ, ενοχλητικά και ασύστολα, νομίζοντας ότι είναι "κάποιος". Αλλά αυτό, χρήζει άλλης ανάλυσης Φροϋδικού τύπου...

Η εξυπηρέτηση πιάνει κορυφή με την οργάνωση, την αποτελεσματικότητα και το χαμόγελο ενώ το ενδιαφέρον των ιδιοκτητών σε σχόλια θετικά και αρνητικά, μόνο αξιέπαινο μπορείς να το χαρακτηρίσεις. Δεν υπάρχει πραγματικά κάτι που θα ζητήσεις και δεν θα επιληφθούν άμεσα να στο ικανοποιήσουν με ευγένεια και καλή διάθεση.

Θα φροντίσουν την ομαλή ροή των πιάτων, θα έχεις πάντα κανάτες με νερό χωρίς να το ζητήσεις, θα μαζέψουν το τραπέζι και θα αλλάξουν σερβίτσια χωρίς να ενοχλήσουν τη συζήτηση ή το γέλιο της παρέας με τις κινήσεις τους, θα σε αφήσουν να είσαι χαλαρός και να απολαύσεις την περιποίησή τους χωρίς να σου λείψει τίποτα.
Θα μπορούσα να γράφω και να γράφω... Για το πώς κάποιοι στερεύουν από ιδέες και πιάνουν να αντιγράφουν, πιάτα, concept, αριθμούς, κριτικές, όλα στο μίξερ. Και πού θα σε βγάλει η αντιγραφή;

Εμείς στα αγαπημένα μας μαγαζιά θέλουμε πάντα να βρίσκουμε τα πιάτα που τα καθιέρωσαν, τα πιάτα που αγαπάμε, τα πιάτα που δεν πρέπει να βγουν ποτέ από το μενού. Αλλά θέλουμε και τα καινούργια, την φρέσκια ματιά, την καλή όμως, όχι εκείνη που είναι αντιγραφή από κάπου αλλού. Νομίζω ότι η Φυσαρμόνικα δεν αντιγράφει αλλά αντιγράφεται. Συνεχίζει χωρίς να στερεύει από ιδέες και, αν μη τί άλλο, δεν αποκοιμίζεται από την επιτυχία που απολαμβάνει.
Με αυτό το σκεπτικό, να βρεθούμε να τα πούμε και να δοκιμάσουμε νέα και παλιά αγαπημένα, περάσαμε το κατώφλι, με κράτηση 2 εβδομάδων πριν, για να είμαστε και σίγουροι.

Με το πρώτο κρασί, ξεκινήσαμε με φρέσκο ζυμωτό ψωμί και την απίθανη τυροκαυτερή τους (3,80), μαζί με ελίτσες συνοδευτικές. Από κοντά το ψητό χαλούμι με τις κυπριακές πίτες, όμορφα ποτισμένες με μουσταρδένιο λαδολέμονο (5,50) και το καπνιστό ψαρονέφρι σε φετούλες με την πικάντικη μαγιονέζα του, ο ιδανικός μεζές είτε για κρασί είτε για τσίπουρο (6,70). Προσοχή στις πίκλες, καίνε.

Το τυροπιτάρι με κρητική μυζήθρα και μαρμελάδα ντομάτας (5,40), πιάτο παλιό που το δοκίμασα τώρα πρώτη φορά, μου άρεσε πάρα πολύ. Ακόμη περισσότερο όμως οι τυρολουκουμάδες, άψογα κυριαρχημένοι από τη μους φέτας, με καμία αίσθηση αλευρίλας, τόσο ανάλαφροι και νόστιμοι αλλά και αρμονικοί με τη μαρμελάδα κόκκινων φρούτων που τους συνοδεύει (6), νομίζω έφαγα αρκετούς!
Η σαλάτα Φυσαρμόνικα (6,70) πάντα δροσερή, με πεπόνι αυτή τη φορά, μοιραία περιορίστηκε σε ρόλο "ξεκαρφώματος" για την επόμενη σοδειά κρασιού και συνοδευτικών πιάτων...

Όπου φυσικά δεν θα έλειπε το λουκάνικο Καρπενησίου, αυτό με τον τραχανά και τη φέτα, που κολυμπάει απαλά σε μουσταρδομελένια σάλτσα για βούτες (6,40), οι "εκ των ων ουκ άνευ" πατατόφλουδες (που αντιγράφονται ασύστολα χωρίς επιτυχία από άλλα μαγαζιά... ) και ο τραγανός καβουρμάς Σερρών (6,40) που δεν ενθουσίασε συνολικά.
Είναι μια αλλιώτικη εκδοχή του, πιο στεγνή και πολύ συμπαγής, που δεν θυμίζει σε τίποτα αυτό που έχουμε συνηθίσει (πιο μαλακός, πιο ζουμερός, με αυγά ή σε πιάτα τύπου σαγανάκι). Εκφράσαμε τα σχόλια μας τα οποία εισακούστηκαν με τη δέουσα προσοχή πιστεύω.

Αφήνω για επιμύθιο τα 3 πιάτα που προσωπικά με ενθουσίασαν. Τα 2 από αυτά είναι καινούργια και το τρίτο είναι αυτό που δεν είχα αποτυπώσει καθόλου ως γεύση από την επίσκεψη του 2016. Μιλάω φυσικά για την φωλιά πατάτας με τα αυγά, την γραβιέρα και τη σως γιαουρτιού (5,90), και δεν μπορώ παρά να ταυτιστώ με την άποψη που εκφράστηκε από συγκεκριμένη κυρία στην παρέα: πιθανόν να ήθελα να φάω μόνον αυτό και τίποτε άλλο.

Εγώ θα συμπληρώσω και το κριθαράκι με μοσχαρίσια ουρά, τριμμένη γραβιέρα και διακριτικό λάδι τρούφας - εξαιρετικά νόστιμο, πληθωρικό και όμως τόσο ισορροπημένο (7,20) - αλλά και τα σκιουφιχτά με μοσχαράκι, μελιτζάνες και κασέρι, επίσης ζεστό και χειμωνιάτικο πιάτο που πάει και με την εποχή τέλεια (8,90).

Από το εξαιρετικό κόκκινο ημίγλυκο κρασί τους καταναλώσαμε αισίως 1,5 lt ( 5e τα 500 ml), αρκετές μπύρες Mάμος, Alfa Weiss αλλά και αναψυκτικά.

Να πω ότι αλλαγές υπάρχουν και στο γλυκό κομμάτι του μενού, όπου των σαρωτικών αλλαγών - νέων αφίξεων, επιβίωσε μόνο το μηλόφι. Τέσσερα νέα γλυκά που μπορείτε να δείτε στο πάντα ανανεωμένο site τους (θέλουμε και με τις τιμές του, κάποια στιγμή) με ζεν πρεμιέ το εντυπωσιακό μιλφέιγ για 4+ άτομα, που μου θύμισε κάπως το Ari's deal closer του Vezene. Οπωσδήποτε εντυπωσιακό και πληθωρικό γλυκό, στήνεται επιτόπου, με τραγανά φύλλα, κρέμα βανίλια, σιρόπι σοκολάτας και άφθονο παγωτό, αν και προσωπικά το βρήκα άγλυκο στο σύνολό του.

Ίσως έψαχνα αφορμή, για να αποτελειώσω το άλλο απωθημένο μου της πρώτης φοράς, το μηλόφι, ίσως και ο αγαπητός φίλος που δεν προτιμά ούτε το μπανόφι ούτε το μηλόφι, βοήθησε σε αυτό! Mηλόφι is the winner.

Με τα γλυκά κερασμένα και τους ευχαριστούμε πολύ γι'αυτό, και με πολύ φαγητό (τα πιο πολλά που αναφέρω πιο πάνω ήταν χ2) ο λογαριασμός μας ήταν 17,5 ευρώ/ άτομο tips included. Το οποίο προσεγγίζει το άνω όριο της πιο vfm κλίμακας, καθώς τα περισσεύοντα μεζεδάκια έγιναν πακέτο για τη μικρή Μόκα.

Δεν έχω κάτι περισσότερο να πω, πέρα από το γεγονός ότι είναι όμορφο να επιστρέφεις και να διαπιστώνεις για ποιούς λόγους έχεις αγαπήσει, τιμήσει, συστήσει και πιστέψει ένα μαγαζί και να το θαυμάζεις απεριόριστα για την πορεία του. Στην επόμενη κριτική μου θα υπάρξει άλλο ένα update, ενός ακόμη από εκείνα που δεν με έχουν προδώσει ποτέ.

Η Φυσαρμόνικα όχι απλώς συστήνεται, αλλά έχει από καιρό την εξασφαλισμένη θέση της. Σιγουράκι στο μπλοκάκι.

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη Ucook.

17 Οκτ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Η επίσκεψη στο La Trattoria έγινε μέσα στο καλοκαίρι όμως κάπου ξεχάστηκα να γράψω την κριτική μου. Το έχω ωστόσο καταχωρήσει εδώ και καιρό στο ask, οπότε του οφείλω την πρώτη του κριτική.

Η αλήθεια είναι ότι στο Πόρτο Ράφτη σύχναζα πολύ τα προηγούμενα χρόνια, φέτος όχι τόσο μιας και κινηθήκαμε ανατολικότερα, ωστόσο ο "γαστρονομικός" του χάρτης, για όσους γνωρίζουν, από σεζόν σε σεζόν αλλάζει, σε βαθμό να αναζητώ μαγαζιά που τα κατάπιε η κρίση και να εκπλήσσομαι ευχάριστα ή δυσάρεστα με καινούργια που συνεχώς ξεπετάγονται.
Λέγεται αρπαχτή, προχειροδουλειά, έλλειψη επενδυτικού ρίσκου... κάθε πέρυσι και καλύτερα; Σημεία των καιρών σίγουρα. (σε άλλα νέα, Αιγυπτιακόν, De Sxara και Food Mafia μας χαιρέτησαν... ).

Πάντως εκεί που λειτουργεί το La Trattoria, κάποια ταβέρνα πρέπει να ήταν, και δεν τη θυμάμαι άρα μάλλον δεν θα με είχε προσελκύσει ιδιαίτερα.

Στην ακτογραμμή του Πορτοραφτίου πολλά μαγαζιά για τα οποία δεν έτυχε να γράψω, απολαμβάνουν (και εξαργυρώνουν αναλόγως) εξαιρετική θέα θάλασσα: στα πόδια σου, απέναντι, αμφιθεατρικά, να την αισθάνεσαι και να την αγναντεύεις.

Το συγκεκριμένο ιταλικό - τραττορία εξαιρείται των προνομιούχων και λειτουργώντας επάνω στον κεντρικό δρόμο (κίνηση, θόρυβος, έλλειψη θαλασσινής αύρας, δυσκολία παρκαρίσματος) σε προκαλεί να το αγνοήσεις.

Το feeling ωστόσο που πάντοτε με καθοδηγεί, με έκανε να το προτείνω για μεσημεριανό μετά το μπάνιο μας εκεί κοντά.

Εξωτερικά, όπου και καθήσαμε, έχει μια απλή απλούστατη αυλή, όχι πολλών αξιώσεων ενώ μέσα έναν χρωματιστό και άνετο χώρο -αν λάβω υπ'όψιν τα δεδομένα της περιοχής- που υποθέτω ότι το βράδυ φωτισμένος θα είναι συμπαθής. Χωρίς να είμαι απόλυτη δίνω το 3άρι μου. Έχει και ανοιχτή κουζίνα με τον ξυλόφουρνο δίπλα, όπου είδαμε τον σεφ-pizzaiolo να ανοίγει τα ζυμάρια για τις πίτσες.

Εξυπηρετηθήκαμε από τον ίδιο (Ιταλός μου φάνηκε) τεμπέλικα λόγω μεσημεριανής ραστώνης, με το σχετικό ραχάτι και τις ανάλογες καθυστερήσεις, επειδή το σέρβις... έπιανε δουλειά αργότερα. Όταν όμως πεινάς μετά τη θάλασσα, μισή ώρα παραπάνω σου φαίνεται αιώνας. Και μιας και ήμασταν κι εμείς πολύ χαλαροί από το μπάνιο, δεν επέστρεψα και το εμφιαλωμένο που αφίχθη απρόσκλητο στο τραπέζι ( 1 lt 1,5e).

Πριν αναφερθώ πιο συγκεκριμένα, θα γκρινιάξω πάλι. Με ποιό σκεπτικό αναρτάται στο φβ το delivery menu, πέραν της προφανούς απόκρυψης των πραγματικών τιμών; Γιατί δειλιάζετε τόσο παιδιάστικα να δείξετε στον μελλοντικό σας πελάτη ότι τα ζυμαρικά και οι πίτσες π. χ. έχουν 1,50e παραπάνω; Θα μας πειράξει να δώσουμε 11,50e στο μαγαζί, ενώ το 10e για ντελίβερυ είναι οκ;
Για όσους λοιπόν το ψάχνουν το θέμα, οι τιμές στη σελίδα τους είναι οι deliverίσιες και να υπολογίσουν το κατιτίς επιπλέον.

Στα θετικά, η κουζίνα τους, που ξεφεύγει από την κλασική πιτσαρία της γειτονιάς και μιμείται το στυλ μιας ιταλικής τρατορίας του εξωτερικού, χωρίς εξεζητημένα πράγματα αλλά και χωρίς την αυθεντική ατμόσφαιρα. Μερικά ορεκτικά, αρκετές σαλάτες, μετρήσιμη ποικιλία σε pasta (και με φρέσκα ζυμαρικά), ακόμη μεγαλύτερη σε pizza και κάποια λίγα κρεατικά, συνθέτουν ένα μενού αρκετά περιποιημένο που ψιθυρίζει (δεν φωνάζει) Ιταλία.
Το αρνητικό; σχεδόν όλα στις ίδιες τιμές. Πέριξ του δεκάρικου plus. Το έχω ξαναπεί, όταν μου έχεις ίδια τιμή για κυρίως πιάτο και για σαλάτα, με αποθαρρύνεις να βοσκήσω. Και σου μπαγιατεύουν και τα σαλατικά, γιατί ποιός τρελός θα πληρώσει για σαλάτα 10 ή 12 ευρώ αν αυτή δεν λέγεται Jabulani ;

Η παραγγελία μας κινήθηκε συντηρητικά, καθώς η ζέστη και τα χιλιόμετρα συνυπολογίστηκαν αρνητικά:
- Bruschetta από τα ορεκτικά, με ντοματίνια, βασιλικό και mozzarella. Μακρόστενο ψωμάκι όχι τυποποιημένο, ελαφρώς περασμένο με σκόρδο, υπέροχα ψημένο, όλα του τα υλικά πλούσια με κυρίαρχο το τυρί και έντονα αρωματικό το pesto βασιλικού. Σερβιρισμένο πάνω σε φύλλα κατάφρεσκης ρόκας, το θυμάμαι ως πολύ ιδιαίτερη γεύση που μας εξέπληξε ευχάριστα (3 κομμάτια στη μερίδα, 5,50e).

- Aπό τις pasta, linguine contadino, με ζαμπόν, μπέικον, κοτόπουλο, μανιτάρια και κρέμα. Ιδανικό βράσιμο, ποιοτικά υλικά σε καλές ισορροπίες - όχι ελλιπή όχι μπουχτιστικά - η κρέμα τόση όση, καλή μερίδα ποσοτικώς, με έξτρα τριμμένη παρμεζάνα στο τραπέζι και λίγο πιπέρι απογειώθηκαν. Ένα όχι γκουρμέ πιάτο, όμως καλοεκτελεσμένο και χορταστικό, διαφωνώ λίγο με την τιμή (9,50e).

- Pizza μισή μισή (πάντα plus αυτό) δοκιμάσαμε την Quattro stagioni με σάλτσα ντομάτας, τυρί, ζαμπόν, μπέικον, σαλάμι και μανιτάρια και την Pollo με σάλτσα ντομάτας, τυρί, μπέικον, πιπεριά, φρέσκια ντομάτα και φιλέτο κοτόπουλο σε μεγάλα κυβάκια. Νόστιμες, μπόλικα υλικά προσαρμοσμένα στην ελληνική φιλοσοφία, ζυμάρι αρκετά πιο αφράτο από όσο το προτιμώ, κοίταζα σε πιο λιχούδικες επιλογές αλλά η παρέα είναι πιο κλασικούρας πεθαίνεις οπότε συμβιβάστηκα. Τιμές 9,50 η πρώτη και 9,80 η δεύτερη, στην απόδειξη χρεώθηκε ως 9,80e........

- τέλος παραγγείλαμε και μία ακόμη πακέτο για το σπίτι, την A la creme, με τιμή take away 9e. Επίσης νοστιμότατη (ζαμπόν, μπέικον, τυρί και κρέμα) και από τις αγαπημένες μου επιλογές όπου την βρίσκω. Σύνολο λογαριασμού 35,30e με απόδειξη, όχι με κάρτα γιατί υπάρχει στο μαγαζί κάποιο "χρόνιο πρόβλημα" με το pos.... Για κάποιο κέρασμα δεν τίθεται καν θέμα.

Γενικά μιλώντας, φάγαμε ωραία και αξιοπρεπώς. Προφανώς και θα το ξαναπροτιμήσουμε μιας και το Πόρτο Ράφτη το έχουμε ως προορισμό-βόλτα για όλο το χρόνο.
Δεν το λες το ιδανικό στέκι, αφού του λείπει η θέα και η ρομαντζάδα που την βρίσκεις άφθονη στην ευρύτερη περιοχή σε άλλα σημεία, αλλά αποτελεί μια άριστη λύση για γεύμα ή δείπνο ώστε να συνεχίσεις μετά αλλού την βόλτα σου, παρά θιν'αλός.
(Τώρα μάλιστα το ξανασκέφτομαι και ως μια τέλεια φθινοπωρινή βόλτα, είναι η ιδανική εποχή έ; Χμ... πρώτα εκεί για ιταλικό και μετά βόλτα δίπλα στη θάλασσα με φουτεράκι... )

Ε, καταλάβατε.
Madrugada - Hold on to you
https: //www. youtube. com/watch?v=4hYJFDzHz1o

03 Οκτ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Στις Βαρκούλες που αρμένιζαν καιρό στο μυαλό μου, κατάφερα να πάω με έναν καλό μου φίλο στις 10 Αυγούστου, λίγο πριν κλείσουν και αυτοί για τις αυγουστιάτικες διακοπές τους. Φυσικά με κράτηση, αλλιώς δεν θα είχαμε καμία τύχη.

Εύκολος εντοπισμός όπως και πάρκινγκ, ένεκα της άδειας Αθήνας, όμως τα τραπέζια τους, στο στενό πεζοδρόμιο σε συνδυασμό με τον υποφωτισμένο μέσα χώρο, τουλάχιστον ως πρώτη εντύπωση δεν είναι ή δεν μου φάνηκαν θελκτικά. Ας πούμε ότι οι ακροβατικές ικανότητες εδώ σε κάτι θα σου χρησιμέψουν.
Για κάποιον λόγο όμως μόλις καθήσαμε, ένιωσα μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα σε αυτό το μικρό στενάκι, που μου θύμισε κάτι οικεία γραφικό. Ο μέσα χώρος πάλι, ίσως το χειμώνα δείχνει αλλιώς, πάντως σε ένα πέρασμά μου που τον είδα στα κλεφτά, μου φάνηκε αρκετά συμπαθητικός. Στα πλην, ότι επιτρέπεται το κάπνισμα.

Το μαγαζί όντας έξω γεμάτο και μέσα κατά το ήμισυ, προφανώς σφύζει από σταθερή πελατεία. Ο κόσμος που συνεχώς ερχόταν εκείνη την Παρασκευή ήρθε και κούμπωσε με μια αρκετά νευρώδη - ίσως και λίγο αγχωτική - εξυπηρέτηση από το σέρβις. Μάλιστα ο κύριος που μας εξυπηρέτησε μας συστήθηκε με το όνομά του, σε μια προσπάθεια - επιτυχή - για πιο φιλική προσέγγιση σε ό, τι χρειαστήκαμε. ΠΣΚ σίγουρα είναι λίγο της υπομονής, οπότε οπλιστείτε ανάλογα.
Με πλήθος εδώ τις κριτικές και τον τιμολογημένο κατάλογό τους στην ιστοσελίδα τους, έ πήγα κι εγώ διαβασμένη.

Αγκάθι, βέβαια, αποτελεί σε κάθε περίπτωση η de facto χρέωση του ψωμιού 1,20 pp, παρά τα συνεχή και διαχρονικά παράπονα σε ώτα μη ακουόντων. Πριν καλά καλά καθήσουμε, ένα αόρατο χέρι εναπόθεσε ένα καλάθι με 3-4 φέτες αδιάφορου και όχι φρέσκου ψωμιού που συνοδευόταν από μικροποσότητα σαλάτας ταμπουλέ, πριν καν φτάσει στο τραπέζι μας η κανάτα με το νερό!

Διαφωνώ κάθετα με την τακτική "αποφασίζω και διατάζω": μήπως, λέω εγώ τώρα, το ψωμάκι κάθεται κομμένο και ξεραίνεται στο καλάθι του πολλή ώρα πριν καθήσουν οι πελάτες και τους σερβιριστεί μαραμένο, μήπως;
Κανονικά δεν είμαι ο άνθρωπος που θα σκαλώσει τόσο πολύ σε κάτι τέτοιο, αλλά θα συμφωνήσω και πάλι με το PONTIKI. Ξεπεράστε κάποτε το καμουφλαρισμένο κουβέρ. Έχει καταργηθεί εδώ και αιώνες και είναι μια απαράδεκτη τακτική που ενοχλεί, για μεγάλες παρέες δεν το συζητώ καν, δείχνει κουτοπονηριά κερδοσκοπική - για να μην εκφραστώ αλλιώς - χαλώντας την εικόνα ενός μαγαζιού με αξιόλογο κατά τα άλλα φαγητό σε ικανή ποικιλία και συμπαθητικές τιμές.

Γκρίνιας τέλος, πάμε τώρα στα καλά. Οι γεύσεις σε αυτά που δοκιμάσαμε μας κέρδισαν απόλυτα, εξ ου και βάζω το 4άρι μου ταυτιζόμενη με την άποψη του φίλου που με συνόδευε. Για τη συρρίκνωση των άλλοτε μεγαλύτερων μερίδων, δυστυχώς δεν έχω άποψη, στα δικά μας 4 πιάτα μόνο το 1 μου φάνηκε ελαφρώς... λειψό.

Δοκιμάσαμε:
- Tα τηγανητά κολοκυθάκια, κομμένα σε στικς, με δροσερό γιαουρτένιο ντιπ. Καλή ποσότητα, αγαπησιάρικο ορεκτικό στην εποχή του, σε μικρό πιατάκι βέβαια, γευστικά, τραγανά, άλαδα, ωραία αλατισμένα, αντικαθιστούν ανετότατα τις τηγανιτές πατάτες που θέλαμε να αποφύγουμε και δεν παραγγείλαμε (4e).

- Φάβα με ξερό κρεμμύδι, μαιντανό και ποιοτικότατο λάδι/ λεμόνι (4e). Αναγράφεται Σαντορίνης και δεν έχω λόγο να το αμφισβητήσω γιατί γευστικά διέφερε πάρα πολύ - προς το καλύτερο - από άλλες που έχω δοκιμάσει. Η υφή της ανεπανάληπτη, η πυκνότητα και η θερμοκρασία υποδειγματικές. Το μόνο που λίγο με παραξενεύει είναι ότι στη Σαντορίνη δεν βρίσκεις σε κανένα εστιατόριο αυτή τη φάβα σε τιμή κάτω των 7 ευρώ και στην μισή ποσότητα από αυτή που σερβίρεται εδώ. Χωρίς ρίσκο, η καλύτερη που έχω δοκιμάσει έξω.

- Καλαμαράκια τηγανιτά, αυτά με τον αστερίσκο (τιμή 8e. Υπάρχουν και τα φρέσκα με 12e). Ήταν το πιάτο που του έβαλα την ταμπέλα "λειψό και μίζερο". Η κακή αυτή εντύπωση αντισταθμίστηκε από το πολύ καλό τηγάνι. Τραγανά, μαλακά, εύγευστα, καθόλου λαστιχένια, καμία σχέση με τα κακής ποιότητας τέρατα που έχω πετύχει αλλού. Αλλά, λίγα.

- Κριθαρότο γαρίδας (15e). Το δίχως άλλο, εντυπωσιαστήκαμε. Μας διευκρινίστηκε ότι καλύπτει 2-3 άτομα και η φωτογραφία είναι απατηλή αν δεν το δεις εσύ ο ίδιος με τα μάτια σου. Τελικώς περίσσεψε κάποια ποσότητα, την οποία κοιτούσαμε με απορία όταν διαβάστηκε η σκέψη μας πριν την αρθρώσουμε και μας το έκαναν πακέτο.
Το κρασί στο σβήσιμο και το τυρί στο τελείωμα, αυτά το ανέβασαν γευστικά από άλλα παρόμοια έτσι που έμεινε στο μυαλό μου. Σωστό και το χύλωμά του, ούτε ζουμάτο ούτε στεγνό ούτε ξέφυγε στο βρασμό. Οι 4 μεγάλες γαρίδες, νοστιμότατες μα λίγες. Αν το μοιραστούν τα άτομα για τα οποία προορίζεται ποιός θα πρωτοφάει; Απορίες. Εμάς μας κάλυψε πάντως.
Για το "σκεύος" στο οποίο σερβίρεται αυτό το θαύμα (λέγεται πίνα και είναι όστρακο) πήρα τις πληροφορίες μου εκ των υστέρων, καθώς ο μπαμπάς του φίλου είναι και ψαράς. Πιάτο που δεν πρέπει να παραλείψετε αν πάτε στις Βαρκούλες.

Συνοδεύσαμε το δείπνο μας με 1/2 lt χύμα κρασάκι λευκό (Κτήμα Μίγας αναγράφει ο κατάλογος) στα 4e, ενώ στο τελείωμα μας έφεραν γενναιόδωρη ποσότητα παγωμένο (και γλυκό) καρπούζι και μια συμπαθητική κρεμ καραμελέ, για τον γλυκατζή που σνομπάρει τα φρούτα!

Πληρωμή με κάρτα σε ενσύρματο POS στα 37,40 ευρώ, φυσικά με απόδειξη.

Οι Βαρκούλες, στην κοντινή μου Ν. Ιωνία που ολοένα ανακαλύπτω τώρα τελευταία, έχουν χτίσει όνομα και σταθερή πελατεία από ό, τι κατάλαβα. Κι εμάς μας άρεσαν πολύ, αν εξαιρέσω το αγκαθάκι που ανέφερα πιο πάνω.

Μάλιστα σκεφτόμουν να ξαναπάω σύντομα, πριν ανεβάσω αυτή την κριτική. Δεν αλλάζει αυτό, απλά μετατίθεται για αργότερα. Έχει ποιότητα, έχει εύρος επιλογών για μεσαία ή και πιο υψηλά βαλάντια, αν προσέξει και λίγο παραπάνω αυτό που ενοχλεί, θα το πρότεινα κι εγώ πιο ένθερμα.