Loader

Ucook

Κριτικές: 192
Μέλος από: Μάρ 2014

Εμφάνιση:

10 Αυγ 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Η επίσκεψή μου στην Μυστική αυλή έγινε πίσω στις αρχές Ιουλίου και θα είχα γράψει νωρίτερα αυτή την κριτική αν δεν ένιωθα μια γενικευμένη & παρατεταμένη έλλειψη ενδιαφέροντος για το site εδώ και καιρό. Ωστόσο 1-2 κριτικές έχω ακόμη που "οφείλω", και θα τις γράψω, και μετά... ποιός ξέρει τί και πώς και πότε.

Περίεργη λοιπόν περίπτωση ο Μυστικός Κήπος, που δεν είναι ούτε κήπος ούτε μυστικός, άρα μοιραία συμφωνώ με τους προλαλήσαντες. Η κράτηση είναι απαραίτητη για κάθε ημέρα / ώρα, ακόμη και για την πιο άκυρη, χωρίς να σου εξασφαλίζει μια άνετη ή ευχάριστη θέση στην στριμωγμένη πίσω αυλή. Πιο στριμωγμένη από την Α΄σειρά ομπρελοξαπλώστρες που φέτος μάλιστα κόστιζαν Μύκονος στον Άγιο Προκόπιο στη Νάξο κατά τα λεγόμενα φίλων.
Κοντολογίς, δυσαρεστηθήκαμε και αγανακτήσαμε στο κεντρικό μικρό τραπεζάκι που μας έριξαν, από τα σκουντήγματα, τις τσιρίδες και τα πεσίματα πιάτων και ποτών (των διπλανών), από την απόλυτη έλλειψη ιδιωτικότητας και χώρου για να φάμε σε συνθήκες ανθρώπου και όχι σαρδέλας σε κονσέρβα. Τα πιάτα ίσα που χώρεσαν στο τραπέζι μόνο και μόνο επειδή αργούσαν από την κουζίνα να βγουν, σε άτακτη κιόλας σειρά, πρώτα τα κυρίως, τελευταία τα ορεκτικά.

Το προσωπικό είναι αρκετό σε αριθμό, εκπαιδευμένο σε υπέρτατη πελατοκεντρική ευγένεια τόσο που να του συγχωρείς πολλά λαθάκια και αβλεψίες, γρήγορο & φιλικό. Όμως δεν έχουν κανέναν συντονισμό μεταξύ τους, πράγμα που δημιουργεί προβλήματα. Στα 5 πρώτα λεπτά που καθήσαμε, μας έφεραν το λογαριασμό άλλου τραπεζιού. Μετά από 15 λεπτά δικής τους απραξίας (και αναμονής του τραπεζιού που επί ματαίω περίμενε να πληρώσει) αναγκάστηκα να τους υποδείξω το λάθος και έδειξαν να ξαφνιάζονται καθώς εμείς δεν είχαμε ακόμη παραγγείλει καν.
Κατά τη διάρκεια, μας έφεραν 2 λάθος πιάτα που προορίζονταν για άλλα τραπέζια και εννοείται τα πήραν πίσω ψάχνοντας. Δεν ξέρω γιατί συμβαίνουν αυτά, ίσως φταίει η κουζίνα; Πάντως 2-3 φορές ήρθαμε σε άβολη θέση, ενώ τα παιδιά ήταν γενικώς ευγενικά...

Στο χώρο θα έβαζα 1, αλλά μου φαίνεται πολύ αυστηρό. Η γενική μας αίσθηση ήταν ότι έπρεπε να φάμε γρήγορα και να φύγουμε (με πονοκέφαλο). Ο κόσμος που συρρέει δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί σωστά και νιώσαμε αυτό που δεν πρέπει να νιώθει κάποιος όταν βγαίνει έξω για φαγητό. Ασφυξία και καταπίεση. Κρίμα γιατί το φαγητό ήταν πραγματικά πολύ καλό.

Αρχικά ερωτηθήκαμε για το νερό (+) ενώ δεν ερωτηθήκαμε για το ψωμί (-). Ναι μεν χειροποίητο αλλά μπαγιάτικο και τόσο σκληρό που δεν μασιόταν, ομοίως και το καλωσόρισμα (φρυγανισμένα μπρουσκετάκια επίσης πολύ ξερά, μαστιχάτο σταμνοτύρι & χειροποίητος ντοματοπελτές). 0,70 ευρώ το άτομο.

Το μενού τους, που μοιράζεται σε στεριανούς & θαλασσινούς μεζέδες, είναι αυτό που λέμε ελληνικό, δημιουργικό, με πρωτότυπη ματιά αλλά προσγειωμένα πειραγμένη. Και είδα τόσα πράγματα που μου τράβηξαν την προσοχή, που τώρα θα ήθελα να ξαναπάω κι ας δυσαρεστήθηκα.
Δοκιμάσαμε τα εξής (που ήταν πάρα πολλά για τους 2 μας, και πήραμε αναγκαστικά και πακέτο):

- Tηγανιτούς γίγαντες με σκορδαλιά ντομάτας. Εξαιρετική ιδέα. Οι γίγαντες μελωμένοι και τραγανοί, το ντιπ στη βάση του πιάτου ανεπαίσθητα σκορδάτο και με πιο έντονη τη βελούδινη και ξινούτσικη ντομάτα που τους πήγε πολύ. Άνετα το ξαναπαράγγελνα (5,5 ευρώ).
- Σκορδάτες πατάτες σε μεγάλους κύβους, με μαιντανό & πικάντικη γραβιέρα. Πολύ καλές, χωρίς επιπλέοντα λάδια, με πιο έντονο το σκόρδο εδώ. Η επιτυχία στη γεύση ήταν ότι τα δεύτερα υλικά δεν είχαν απλώς ριχθεί από πάνω αλλά ανακατευθεί μαζί τους ώστε η γεύση τους είχε απλωθεί ομοιόμορφα παντού. Και μεγάλη μερίδα! (3,5 ευρώ).
- Καβουρμάς Κομοτηνής σαγανάκι, με ντομάτα, φέτα & σάλτσα καυτερής πιπεριάς (ένα πράσινο πράγμα στην μια άκρη του πιάτου που κατέστρεψε όλο το πιάτο). Μεταφέρω τα λόγια του φίλου με τα οποία συμφώνησα κατά γράμμα: Bαρύ πιάτο ακόμη και για το χειμώνα με ασύνδετα υλικά που δεν έδεσαν μεταξύ τους. Καλή η πρώτη ύλη, αλλά χαραμίστηκε. (6,5 ευρώ).

- Πιάτο ημέρας πανσέτα καραμελωμένη με πουρέ σελινόριζας. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ. Έρχεται μια γενναία μερίδα με 6 ξεκοκαλισμένα κομμάτια χοιρινής πανσέτας με άψογο (ξερο)ψήσιμο & γλυκοπικάντικη σάλτσα πάνω σε βελούδινο πουρέ σελινόριζας (πρώτη φορά που δοκίμαζα). Μείναμε άφωνοι με αυτό το πιάτο. (νομίζω 10,5 ευρώ. δεν υπήρχε στο σταθερό μενού).

- Τέλος οι αθεόφοβοι πήραμε και τη βλαχομπριζόλα, που μάλλον θεωρείται hit του μαγαζιού. Και όντως είναι. Σίγουρα για sharing 2+ ατόμων (γύρω στα 600 γρ.,14 ευρώ). Ατυχώς έρχεται σκέτη με λίγα κρεμμύδια & 2-3 ντομάτες για κομπάρσους. Ευτυχώς έρχεται κομμένη σε φιλετάκια και με το κεντρικό κόκκαλο και το παχάκι του να δεσπόζει πάνω πάνω στο ξύλινο πλατό (αυτό θα το πάρω εγώ που δεν βασανίζομαι από ντροπές ευχαριστώ).
Λίγη προσοχή μόνο στο χρόνο που μεσολαβεί από τη θράκα στο τεμάχισμα στο πάσο στο τραπέζι, γιατί 2,6 λεπτά καθυστέρησης παραπάνω θα την προσγειώσουν κρύα στον πελάτη. Εξαιρετικό πιάτο και αυτό.

Ήπιαμε μια μπύρα κόκκινη Κερκυραϊκή 500 ml (5,5 ευρώ) που ήταν φρουτώδης & καπνιστή και μας άρεσε πολύ, ενώ στο τέλος μας κέρασαν σφηνάκια λικέρ πεπόνι, πολύ ιδιαίτερο & δροσιστικό. Ο λογαριασμός πρέπει να ήταν γύρω στα 47 ευρώ (δεν τον είδα, τον ανέλαβε ο συνοδός μου).
Πάντως ως τελική εντύπωση, η ποιότητα και οι γεύσεις γενικότερα συνάδουν σε μεγάλο βαθμό με τις τιμές, τις οποίες βρήκα σε λογικά πλαίσια. Μάλιστα τα ορεκτικά εύκολα παίζουν και ως κυρίως μερίδες, όντας και σε πιο χαμηλές τιμές και με μεγάλη ποικιλία.

Ο Μυστικός Κήπος είναι αυτό που εγώ λέω "περίεργο τρένο". Ναι μεν σε αφήνει με ανάμεικτα μπερδεμένα αισθήματα, αλλά για κάποιο λόγο σκέφτεσαι κιόλας να δώσεις κι άλλη ευκαιρία, κυρίως για το φαγητό του που είναι τέτοιου επιπέδου που ξεφεύγει από ένα κλασικό μεζεδοπωλείο. Πρέπει απλά να βρεις τη μέρα και την ώρα που θα είναι λίγο πιο ήσυχο... δηλαδή άντε καλή τύχη!!

15 Ιούλ 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Πανέμορφος sui generis χώρος, γλυκύτατη εξυπηρέτηση σαν ζαχαρωτό, μοναδικές γλυκές δημιουργίες. Αυτό είναι το υπέροχο Tarte Tatin με τις γαλλικές του σπουδές, το πιάνο του, τις βελούδινες μπερζέρες του, τους πίνακες, τους καθρέφτες του, το μικρό του αίθριο, τα separe καναπεδάκια του, τα εύθραυστα σερβίτσια του, την Edith Piaf στα ηχεία του.... και μπορώ να γράφω μέχρι αύριο για όλες εκείνες τις μικρές γλυκές του λεπτομέρειες που το κάνουν ένα στέκι άξια ευρωπαικό και στο είδος του μοναδικό που ήρθε και προσγειώθηκε στην λατρεμένη Νέα Φιλαδέλφεια.
Ακολουθώντας τυφλά τον ενθουσιασμό του pontikiou έκανα κι εγώ τις δύο επισκέψεις μου ημερολογιακά πολύ κοντά στις δικές της, άλλο που αξιώθηκα μόλις τώρα να στρωθώ να τις αποτυπώσω διαδικτυακά. Είναι πάντως ωραίο πράγμα η πρώτη θετική εντύπωση να ενισχύεται και την δεύτερη φορά.

Για τον χώρο σκοπίμως δεν θέλω να πω πολλά, για να μην σας στερήσω τη χαρά να τον λατρέψετε από κοντά, όσοι πάτε. Τις βαριέμαι κιόλας αυτές τις μακροσκελείς φωτοπεριγραφές μέχρι θανάτου. Το pontiki τα έχει γράψει τόσο ωραία άλλωστε!

Έντονο σμαραγδί τυρκουάζ (ας βοηθήσει ο κατάλογος της Βιβεχρώμ ποιό νούμερο είναι): το χρώμα που κυριαρχεί στο χώρο, στα μπουκάλια του νερού, στον κατάλογο με τα γλυκά & τα αλμυρά.
Ζάχαρη: η υπερβολή της στην εξυπηρέτηση των κοριτσιών - μα πόσο γλυκύτατα όλα τα κορίτσια εκεί μέσα, δείχνουν να γνωρίζουν άψογα το νόημα της σωστής στάσης απέναντι στον πελάτη. Η έλλειψή της στα γλυκά, που αφήνει όλη την υπέροχη πρώτη ύλη να φανεί, την τεχνική του δημιουργού που τα φτιάχνει, τα γλυκά που δεν σε λιγώνουν αλλά σου δείχνουν την άλλη διάστασή τους, την καλλιτεχνική.

Ιστορία: profiteroles, paris brest, tarte tatin, creme brulee, millefeuille, moelleux, όλα αυτά με την δική τους μικρή περιγραφή στον κατάλογο για να ξέρεις πώς πρωτοδημιουργήθηκαν. Είναι αυτά με τις πιο τσιμπημένες τιμές γιατί το στήσιμό τους ολοκληρώνεται μπροστά στα μάτια σου. Pause, που δεν χρειάζεται να το ζητήσεις, η σερβιτόρα αμέσως αντιλαμβάνεται το εν εξελίξει βιντεάκι σου για τα stories του insta πριν βάλει την τελική πινελιά!

Οι τάρτες: πήγαινε να κολλήσεις τα μάτια σου στη βιτρίνα. Ό, τι σου κάνει κλικ παράγγειλέ το. Σου προτείνω την τάρτα τσουρέκι οπωσδήποτε αν την βρεις. Και μετά εκείνη με τις 3 σοκολάτες και την άλλη με το λεμόνι & λάιμ. Είμαι σίγουρη ότι καλοκαιριάτικα θα έχουν ακόμη πιο πολλές επιλογές με φρούτα. Τάρτα τσουρέκι όμως, ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ.

Moelleux σοκολάτας: όχι δεν είναι ένα τυπικό σουφλέ. Δεν μοιάζει με fondant, lava cake, mi cuit, αλλά ήταν για τον Jean George Vongerichten το "καλύτερο λάθος της ζωής του". Αντιγράφω αλλά δεν μπορώ να αποτυπώσω: προκλητικό ζεστό κέικ σοκολάτας με καρδιά υγρής καραμέλας αλατισμένου βουτύρου, σερβίρεται με τραγανό τουίλ αμυγδάλου, sauce anglaise και παγωτό βανίλιας. Σου ορκίζομαι ότι αυτή η περιγραφή δεν πλησιάζει καν την πραγματικότητα.

Profiterole: προήλθε από μια παράδοση του 16ου αι. που ήθελε τους υπηρέτες να λαμβάνουν ως κέρδος (profit) μικρές ψημένες μπαλίτσες ζύμης βουτηγμένες σε ζωμό, αντί χρημάτων. Χρόνια μετά, ο μυθικός ζαχαροπλάστης Antonin Careme μετέτρεψε την ιδέα σε γλυκό για τους ευγενείς, γεμίζοντας τις μπαλίτσες πλέον με κρέμα... αλλά εδώ κάπου παρεμβαίνει ο γλυκός εκπαιδευτής της Αλίκης μας και με διακόπτει. Δεν θέλω να το μάθω... θέλω να το φάω! Pause την στιγμή που πέφτει πάνω του η ζεστή ρευστή σοκολάτα.

Οι τιμές: έχει για όλους. Αλλά γενικά εδώ ισχύει η ρήση που λένε στο χωριό μου what you give is what you get. *8 ευρουλάκια για προφιτερόλ είναι πολλά. Όμως δεν θες να δεις και να γευτείς πώς είναι το προφιτερόλ των 8 ευρώ; Να με ακούσεις και να ξεκινήσεις πρώτα από το Moelleux.

Στο Tarte Tatin θα βρεις κι άλλα πράγματα, όπως μικρά γλυκάκια, καφέ (συμπαθητικό), τσάι (ήπια το τσάι του Νείλου & το τσάι agra) αλλά και γεύσεις αλμυρές που δεν έχω ακόμη δοκιμάσει. Ακόμα και μπύρα με ξηροκάρπιο να θελήσεις, έχουν κι απ'αυτό. Αλλά στ'αλήθεια τώρα πες μου... Είναι δυνατόν να ήρθες στο Tatin για κάτι τέτοιο;

15 Ιούλ 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Δύο επισκέψεις στην Πόλη που συνδυάστηκαν με δύο επισκέψεις στο Tarte Tatin. Στο Τatin θα μας ξαναδούν και θα τους ξαναδούμε, στην Πόλη ας μας βάλουν απουσία, παρόλο που το φαγητό γενικώς δεν μας δυσαρέστησε.
Έχω γενικώς θέμα με τις κακές συμπεριφορές. Δεν μου αρέσει να έρχομαι σε σένα να περάσω καλά και να βλέπω τα μούτρα σου. Να σου προσφέρω το χαμόγελό μου (αντί να μου το προσφέρεις εσύ, ή μάλλον ΚΑΙ ΕΣΥ) και να εισπράττω ειρωνικά βλέμματα και μια απροσδιόριστη ξινίλα. Γιατί τόση δυσκολία να είσαι λίιιγο ευχάριστος όταν εξυπηρετείς ανθρώπους; πώς γίνεται όλοι εκεί μέσα να είναι τόσο μελαγχολικοί; τί τους έχετε κάνει;

Για αυτό το λόγο μετέθεσα την κριτική μου ώστε να έχω και μια δεύτερη άποψη - επίσκεψη, για να μην φανώ ότι είμαι κακιά (που είμαι τελικά).
Ο χώρος μου άρεσε επιφανειακά. Μεγάλος, άνετος, με σαφή διαχωρισμό καπνισμένου & άκαπνου, σωστές τραπεζοαποστάσεις, φολκλόρ ανατολίτικο ντεκόρ τόσο όσο, privacy, αν και λίγο παραπάνω volume στη μουσική... (Μ. Πέμπτη και Μαζωνάκης τέρμα, χμμ... και είμαι και φαν του Γιώργου... ). Όμως τον χώρο τον κάνουν και οι άνθρωποι. Σας έχει τύχει να χαρακτηρίσετε έναν χώρο ως "μαγκωμένο και ξινό"; Αυτό αισθάνθηκα(με) και τις 2 φορές.

Για όσους δεν δίνουν σημασία σε τέτοια feelings, η Πόλη έχει ένα πραγματικά αξιοζήλευτο σε ποικιλία & γεύσεις κατάλογο (διαθέσιμο online), με ικανοποιητικές προτάσεις ακόμη και σε περιόδους νηστείας (φάγαμε ένα απίθανο τυλιχτό σουβλάκι με χταπόδι) και με προσφάτως ανατιμημένα κάποια πιάτα του, ευτυχώς όχι όλα παραμάζωμα όπως έγινε αλλού με αφορμή την αύξηση στο χοιρινό κρέας.

Το κεμπάπ του είναι όντως άριστο, σε κάθε του εκδοχή. Δοκιμάσαμε το απλό, το γιαουρτλού, το κεμπάπ κοτόπουλο, όλα ήταν άψογα. Καλαμάκια, εδώ, αντιπροτείνονται λόγω μεγέθους, εντελώς λιλιπούτεια λες και κάπως έφαγε το μισό στη διαδρομή (όμοια εμπειρία και στη Λαδόκολλα προσφάτως στο Κολωνάκι).
Πολύ καλό λαχματζούν (δύο χορταστικά τεμάχια στην μερίδα) και πατάτες σαγανάκι με αυγά μάτια.
Επίσης ωραία και η κυπριακή πίτα με κρέας επιλογής σας, διπλάσια σε μέγεθος από την κλασική, αν και απογοητεύτηκα, γιατί στην Κύπρο κάτι άλλο εννοούν ως κυπριακή πίτα, που το περίμενα να έρθει και δεν ήταν αυτό.

Κάτι που είναι εξαιρετικό στην Πόλη είναι το κιουνεφέ τους με παγωτό. Γι' αυτό ναι, λυπάμαι που δεν θα ξαναπάω να το ξαναπαραγγείλω και όντως θα μου λείψει. Το φτιάχνουν άψογα, το συνοδεύουν με μια τεράστια μπάλα παγωτό και το έχουν επίσης σε πολύ καλή τιμή (6 ευρώ). Και να πω επίσης ότι στην πρώτη επίσκεψη κέρασαν και χαλβά, αν και τους είπαμε να μην μας το φέρουν, μιας και υπήρχε ήδη το κιουνεφέ στο τραπέζι (και είχαν προηγηθεί και τα γλυκά στο Tatin. Ναι, μια ζωή ανάποδα, πρώτα τα γλυκά μετά τα αλμυρά). Εν τούτοις το έφεραν και μπράβο τους γι'αυτό.

Ξινίλας επίλογος. Όσο εσύ επιμένεις να μου προσγειώνεις το εμφιαλωμένο νερό στο τραπέζι μου με δήθεν πονηρές τακτικές, τόσο εγώ θα στο επιστρέφω πίσω. Είσαι σουβλατζίδικο. Είμαι από την Κρήτη. Δεν γίνεται να τα βάλεις μαζί μου, παρά μόνο αν εγώ σε αφήσω.
Αν εσύ δεν μπορείς να συμβιβαστείς με το γεγονός ότι πολλοί πελάτες δεν επιθυμούν αυτή την αντιπαθητική τακτική και ξινίζεις τα μούτρα σου σε εμένα (και σε όσους άλλους) και μου δείχνεις τόσο εμφανώς την ξινίλα σου, τότε άντε γειά σου.
Υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν κιουνεφέ.

14 Ιούλ 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Το Μαντέμι λειτουργεί εδώ και μερικούς μήνες στον ίδιο χώρο που μεσουρανούσε πριν κάμποσα χρόνια το Αριστοτέλειον στην Πεύκη - ψητοπωλεία αμφότερα - με το δεύτερο, τότε, να έχει σαρώσει επιτυχώς όλη την γύρω περιοχή και να καταγράφει κατά τον συνήθη τρόπο μερικά χρόνια αργότερα καταστροφική τροχιά, μετά την επανάπαυση στις δάφνες του και την λάθος τακτική απέναντι σε όλους εμάς που το στηρίξαμε. Υπήρξα σταθερή θαμώνας του, θυμάμαι, χωρίς να γράψω εδώ ποτέ γι'αυτό, αλλά και από τους πρώτους που το εγκατέλειψα όταν άρχισε η κοροιδία.

Θα ήταν παρήγορο να χαραχτεί μια νέα πορεία υπό την νέα διεύθυνση που λειτουργεί, αλλά προφανώς έχει ξεκινήσει με προβλήματα, που παρατήρησα σε δύο επισκέψεις μου, για γεύμα στο κατάστημα και με παραγγελία για το σπίτι.
Ο χώρος δεν έχει αλλάξει προς κάτι άλλο από αυτό που είναι, όμως το κάπνισμα εντός συνεχίζει να επιτρέπεται κανονικά με τις ανάλογες κάθε φορά δικαιολογίες.
Στον μαζεμένο του κατάλογο υπάρχουν τα κλασικά εδέσματα αλλά και κάποιες διαφορετικές προτάσεις όπως: μανιτάρια σχάρας με χαλούμι, κροκέτες παστουρμά, ντάκος με σάλτσα gazpacho, αρμένικο κεμπάπ κ. ά. ώστε να ξεφύγει κάπως από τα γνωστά και βαρετά του είδους.
Στα θετικά, ότι τα καλαμάκια του είναι όντως χειροποίητα (τα βλέπεις να συναρμολογούνται εκείνη την ώρα από ένα τεράστιο σκεύος που έχει μέσα το μαριναρισμένο κρέας). Στα αρνητικά, η ποιότητα στο χοιρινό που είναι μέτρια (κάτι με ενόχλησε στη γεύση) και η χρήση μόνο κοτόπουλο μπούτι ως πιο φθηνό, που εγώ το απορρίπτω εδώ και χρόνια. Εξ όσων γνωρίζω, ο κόσμος γενικά προτιμά το στήθος κοτόπουλο, οπότε οι εμμονές δεν βγάζουν κάπου. Να έχετε κι από τα δύο (όπως το Cook and Grill) για να μπορεί ο πελάτης να επιλέξει!

Τα μεγαλύτερα προβλήματα τα εντόπισα στο σέρβις. Απελπιστικά αργό ακόμα και με λίγες παρέες στο κατάστημα, ασυντόνιστο με άσκοπα πήγαινε έλα, χωρίς να μπορεί να τηρηθεί μια στοιχειώδης σειρά προτεραιότητας στο σερβίρισμα, first come first served δεν έχει εδώ. Η (μάλλον) νεαρής ηλικίας ιδιοκτήτρια έχει μεν καλές προθέσεις αλλά δεν έχει καταφέρει να ρολάρει καλά το κατάστημά της δυστυχώς. Όλο αυτό το σκηνικό που περιγράφω και το βίωσα αλλά και το είδα στα νευρικά μάτια των πελατών που έτυχαν στις δύο επισκέψεις μου.

Στα υπόλοιπα, επίσης είχαμε θεματάκια. Κατάλαβα ότι δύσκολα μπορείς να παραγγείλεις κάτι με γύρο γιατί απλά (απλά;) τον κρατάνε διαθέσιμο μόνο για τις τηλεφωνικές παραγγελίες. Τον βλέπεις να γυρίζει δίπλα σου και σου ανακοινώνουν ότι τους έχει τελειώσει.
Στα καλαμάκια που πήραμε (χοιρινό απλώς οκ, αρμένικο κεμπάπ άριστο) υπήρχαν πολλές συνοδευτικές πίτες στο πιάτο και δεν μας σταμάτησε κανείς όταν παραγγείλαμε εξτρά πίτες. Κακή πολιτική να μην ενημερώνεις τον πελάτη. Κακό να πετάς εσύ φαγητό και εγώ χρήματα.

Πατάτες τηγανιτές φρέσκιες μεν, αλλά αστεία λίγες στο καλαθάκι τους. Λουκάνικο τυποποιημένο μεν, αποδεκτό ωστόσο. Μεγάλο λάθος η τυροκαυτερή. Δεν ήταν ούτε η μακρινή τρίτη ξαδέρφη της αυτό το άθλιο μαγιονεζοπράγμα.
Τα τυλιχτά με πίτα, μέτρια και ξεχασμένα. Νεράκι σε μπουκάλι δικό τους, αλλά στο refill πρέπει λίγο να είσαι τυχερός. Κέρασμα ουδέν, καλωσόρισμα ταυτόν. Τιμές δεν βάζω, τις βρίσκει εύκολα στο net πας ενδιαφερόμενος.

Δεν θέλω να γίνομαι μάντης κακών αλλά. Με φαγητό απλά αποδεκτό (με στοχευμένες επιλογές και όχι φλου παραγγελίες) και ερασιτεχνική αντιμετώπιση των πελατών, η ημερομηνία λήξης είναι κοντά. Αν περνάτε από εκεί, πάρτε το ρίσκο κι ελπίζω να σας βγει. Εγώ γενικά δεν μπορώ να συμβιβαστώ με την μετριότητα τώρα πια.

25 Ιουν 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Ο Μανώλης έχει την σταθερά μεγάλη του πελατεία τα Σαββατόβραδα, ακόμα κι όταν βρέχει και κάποιος θα περίμενε μειωμένη προσέλευση κόσμου. Οικογενειακού τύπου και οργάνωσης ταβέρνα, σε εξυπηρέτηση και μαγειρική, την θυμάμαι με πολύ θετικές αναμνήσεις, καθώς η επίσκεψή μας έγινε πίσω στα μέσα του Απρίλη.
Οριακά βρήκαμε ένα 2άρι τραπέζι κοντά στην είσοδο της μεγάλης κλειστής του αίθουσας, με φόντο μπροστά μας όλα τα σχετικά ροκ παραφερνάλια πάνω από το πάσο του ταμείου, που έχουν ήδη αναφέρει φίλοι σε προηγούμενες κριτικές. Όλα τα τραπέζια είχαν το ρεζερβέ τους, κυρίως από καλοβαλμένους ανθρώπους κάποιας ηλικίας. Αν δεν είχαμε πάει νωρίς στις 20.00, νομίζω δεν θα είχαμε εξυπηρετηθεί.
Η περιοχή οικιστική, με μια δύο σβούρες θα βρείτε θέση για το όχημα, δεν θυμάμαι καθόλου την πολιτική περί καπνίσματος εντός του χώρου. Η αισθητική, η τυπική μιας παλιάς αλλά περιποιημένης ταβέρνας.

Η εξυπηρέτηση ήταν αρκετά γρήγορη και νευρώδης (με την καλή έννοια) δεδομένου ότι η βραδιά ήταν απαιτητική και ο κόσμος αρκετά ανυπόμονος. Είχα κοιτάξει το μενού στο site τους αλλά επέμεινα και στον έντυπο κατάλογο. Αρνητική εντύπωση η προσγείωση του εμφιαλωμένου νερού το οποίο ζήτησα να αποσυρθεί, για να ξαναεμφανιστεί δεύτερη φορά από άλλον υπάλληλο και να αποσυρθεί εκ νέου όπου και ήρθε η πολυπόθητη κανάτα. Πολύ καλό το ψημένο ψωμάκι τους, χρεώθηκε 1e για 2 άτομα.

Κινηθήκαμε κλασικά ως εξής: Σαλάτα πολίτικη (4e), πολύ οικονομική αλλά και αντίστοιχα μικρής ποσότητας. Δεν μου άρεσε ιδιαίτερα, της έλειπε το ξύδι. Έμοιαζε με μια τυπική καροτολαχανοσαλάτα χωρίς ένταση & με έντονη έλλειψη σε κάποιο μυρωδικό.
Τζατζίκι (3e). Kακή γεύση και γενικώς... δεν ήταν φρέσκο ούτε και έμοιαζε σπιτικό. Σχολιάσαμε πολύ αρνητικά την έντονα πικρή γεύση που είχε. Δεν φαγώθηκε.
Σαγανάκι (4e), φτιαγμένο από σκληρό κεφαλοτύρι με την αναμενόμενα αλμυρούτσικη αίσθηση, που "σπάσαμε" με λίγο λεμόνι από πάνω. Φαγώθηκε γρήγορα όπως ήρθε ζεστό, αν κρυώσει καταλήγει λαστιχένιο όπως τα πιο πολλά του είδους.
Λουκάνικο (5e). Χειροποίητο και εξαιρετικό! Επίσης πολύ καλή η τιμή του. Έρχεται ένα ολόκληρο τεμάχιο και είναι απίθανος μεζές. Λίγο φτωχική η παρουσίασή του στο πιάτο, παρέα με μισό λεμονάκι, ανήκει βέβαια στα ορεκτικά αλλά με κάποια μικρή γαρνιτούρα δίπλα του θα αναβαθμιζόταν στα μάτια του πελάτη.
Αρνίσια παϊδάκια (πήραμε 750γρ, κόστος 28e). Aπίθανο κόψιμο & ψήσιμο από τον ίδιο τον κύριο Μανώλη που τον βλέπαμε/ ακούγαμε επί τω έργω μέσα στην κουζίνα! Είχα πολύ καιρό να φάω τόσο καλά παϊδάκια. Καλοψημένα, με μπόλικο ψαχνό, θα τολμήσω να πω ότι ήταν γάλακτος. Αξίζουν την τσιμπημένη τους τιμή και είναι σίγουρα ο λόγος που θα ξαναπάω.
Τέλος, μια μερίδα τηγανιτές πατάτες, που άργησαν μια μέρα, καθώς ήρθαν με αρκετή καθυστέρηση και ήταν βιαστικά βγαλμένες από το τηγάνι. Τους έλειπε η τραγανότητα και το χρώμα & τους περίσσευε το λάδι (3e). Ένα λεπτό παραπάνω ήθελαν!

Ήπιαμε παγωμένη μπύρα (νομίζω Kaiser) στα 3e & στο τέλος μας έφεραν κέρασμα 2 μεγάλα κομμάτια καζάν ντιπί που ετιμήθησαν δεόντως. Ο λογαριασμός στα 51 ευρώ με απόδειξη, που τον στρογγύλεψαν στα 50.

Συνολικώς η οικογενειακή ταβέρνα του Μανώλη άφησε θετικές εντυπώσεις. Κάποιες αστοχίες με προσανατολίζουν στο 2,5 στη γεύση αλλά το στρογγυλεύω προς τα πάνω, λόγω της ιστορίας του μαγαζιού και της μαεστρίας που έχει στη σχάρα. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που από φθινόπωρο πλέον, θα τους ξαναπροτιμήσουμε γι΄αυτό που ξέρουν να φτιάχνουν πολύ καλά.

18 Ιουν 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
1-9

CHOUREAL... σουρεαλιστικό προφιτερόλ. Και πώς να μην είναι το άτιμο εκτός & πέραν της τυπικής chouxπραγματικότητας, με τέτοια γεύση και ποιότητα που έχει. Όταν σε έχουν κατακλύσει τα μπαγιάτικα choux, οι σοκολάτες σε σκόνη, οι βόμβες μεγατόνων ζάχαρης και το βαρύ βούτυρο που τα σκεπάζει όλα... αμέσως εντοπίζεις τη διαφορά. Για να μην είμαι άδικη όμως, έχω και κάποια σημεία αναφοράς όπως πχ εκείνο του SOROLOP στα Εξάρχεια που δεν αξιώθηκα να γράψω, του Ανδριά στο Γέρακα (ξενιτεύομαι κάθε φορά για ένα 6άρι κουτί αλλά χαλάλι του) και ένα πολίτικο πριν αρκετά χρόνια, του OSZUT στην Κωνσταντινούπολη. Αυτό εδώ όμως, τους έβαλε κάτω. Όλους.

Μια αναφορά της φίλης underwater που με προέτρεψε να τρέξω, και μία κολασμένη φωτό του αγαπημένου Pontikiou που προηγήθηκε της κριτικής της, ήταν αρκετά και αρκούντως δελεαστικά για μένα ώστε να μην το αναβάλλω ούτε μία μέρα.
Καθώς πλησιάζαμε στον τόπο του εγκλήματος, δεν είναι υπερβολή να πω ότι η μύτη μας "έσπασε" από τη θεική μυρωδιά. Το σημείο ευτυχώς, αν και καρακέντρο, δεν είναι τουριστικό αλλά ήσυχο, σκιερό και ιδανικό για να το απολαύσεις επιτόπου - δεν γίνεται κι αλλιώς όταν γεμίσεις τα choux με το δικό τους χειροποίητο παγωτό και πίστεψέ με αξίζει η πρώτη δοκιμή σου να είναι με παγωτό.

Βολευτήκαμε σε άνετο τραπεζάκι δίπλα στη στοά και εισήλθα στα ενδότερα του παραδείσου. Συνάντησα εξαιρετική και ιδιαίτερα γλυκιά & ευγενική εξυπηρέτηση, με προθυμία να μου εξηγήσουν τα άπαντα κι ας είχα πάει καλά διαβασμένη σε όλα τα sos.

Tί είναι λοιπόν αυτό που ξεχωρίζει το CHOUREAL;
Τα ολόφρεσκα τραγανά σουδάκια που δεν προλαβαίνουν να μπαγιατέψουν γιατί ψήνονται κάθε 1 ώρα φρέσκα. Οι εκλεκτές σοκολάτες τους, χωρίς σκόνες και προσμείξεις. Αυθεντικές σοκολάτες μαζί και με γεύσεις εποχιακές. Το γεγονός ότι η σαντιγύ - επιτέλους - δεν ανήκει στα βασικά υλικά. Βεβαίως και μπορείς να βάλεις. Αλλά να μην βάλεις. Το αυθεντικό δεν θέλει σαντιγύ. Τα υπόλοιπα toppings, ξηροί καρποί & φρέσκα φρούτα το συμπληρώνουν αρμονικά.
Με λίγα λόγια, ένα tailor made προφιτερόλ.

Κάποιοι τρελοί λένε ότι 3,60- 3,70 ευρώ για το ατομικό κυπελλάκι είναι πολλά χρήματα. Εγώ λέω να πάνε μέχρι τη γωνία να δουν αν έρχομαι, γιατί μάλλον δεν έχουν φάει κακό προφιτερόλ των 6 ευρώ. Βρήκα τη μερίδα άκρως χορταστική, ούτε λειψή ούτε και μπουχτιστική. Είναι θέμα ισορροπίας. Να ικανοποιηθείς και να λαχταρήσεις κι άλλο.
Θεωρώ επίσης αξιέπαινο ότι για Σαλωνικιώτικο μαγαζί που κατέβηκε στην Αθήνα το να κρατάει ακριβώς την ίδια ποιότητα είναι εγγύηση επιτυχίας.

Αρχίζω λοιπόν να μαζεύω την κριτική που πάλι απλώθηκε και θέλω να είναι σύντομη.
Συνδυάστε 2 σοκολάτες και 2 toppings για να γευτείτε μια ευρεία γκάμα γευστικών συγκινήσεων. Γεμίστε τα choux με παγωτό. Οι δικές μου προτάσεις (αυτά δηλαδή που δοκιμάσαμε):
- με κρέμ πατισερί, σοκολάτα τζαντούγια & καραμέλα, κροκάν & φυστίκι Αιγίνης.
- με παγωτό, σοκολάτα γάλακτος, κροκάν & φυστίκι Αιγίνης.
- με παγωτό, λευκή & bitter σοκολάτα, κροκάν & μπισκότο oreo (το δικό μου).
Κόστος 3,60 για το κάθε ένα. Αξία ανεκτίμητη. Aιθέριο, ελαφρύ, παραδεισένιο. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα αγοράς συσκευασίας και για το σπίτι για απόλαυση που διαρκεί, καθώς το τελικό προιόν ζυγίζεται.

Όπως και το Pontiki, πραγματικά δεν έχω να πω πολλά. Η εμπειρία ήταν εξαιρετική, το γλυκό ήταν απίθανο, θα ξαναπάω πολύ σύντομα. Η ποιότητα και η πρώτη ύλη που χρησιμοποιούν εγγυώνται ότι δύσκολα κάποιος θα μπορούσε να γκρινιάξει για το CHOUREAL.
OρκίCHOU να φας μόνο ένα! Δεν μπορείς.

17 Μαι 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
-

Ερχόμενος για brunch στο Χαλάνδρι οι επιλογές είναι πολλές, δημοφιλή ονόματα, λιγότερο γνωστά, κρυμμένα για να τα ψάξεις εσύ, και νέα που εμφανίζονται κάθε τόσο, θα σε μπερδέψουν αρκετά. Στο Ginger ωστόσο μπορείς να κάνεις κι άλλα πράγματα εκτός του brunch, όπως πχ να διαλέξεις ένα ποτήρι κρασί (μέση τιμή 4-5 ευρώ, 6 για τα αφρώδη) ή γιατί όχι και μια φιάλη (16-28 ευρώ) και να κινηθείς στο wine pairing με μπρουσκέτες, tartine σολωμού ή ανάμικτα πλατώ τυριών αλλαντικών (ταβάνι 12 ευρώ). Ή να πιεις ένα κοκτέιλ το βράδυ.

Η δική μας επίσκεψη, που είχε στόχο βέβαια το brunch, έγινε μια Παρασκευή του Απρίλη μεσημεράκι προς απόγευμα και είχε δέλεαρ ένα εξαιρετικό 30% από το αδελφό site (οι εκπτώσεις ισχύουν ακόμη, κυμαίνονται αναλόγως ημέρας και συχνά αλλάζουν. Για όποιον τα τσεκάρει αυτά συχνά, νομίζω αξίζει να το γνωρίσει, γιατί ένα 30% στις ήδη χαμηλές τιμές του, δεν είναι περιφρονητέο. Οι 3σκουφοι χρήστες πιθανόν θα το εκτιμήσουν, οι 4σκουφοι πάλι ας στραφούν σε πιο ψαγμένες γεύσεις για τα εκλεπτυσμένα γούστα τους).

Το Τζιντζεράκι λοιπόν, κρυμμένο κυριολεκτικά, αν και πολύ κεντρικά στην Αγίας Παρασκευής, είναι ένα low ήσυχο μαγαζί, με την συμπαθητική αν και λίγο αφρόντιστη & ελαφρώς σκοτεινή αυλή του & έναν πιο συμπαθή με όμορφα χρώματα και αισθητική εσωτερικό χώρο, κυρίως για χαλάρωση και λιγότερο για διασκέδαση. Αν στο brunch θέλεις να δεις και να σε δουν, δεν στο προτείνω. Αν θέλεις να αράξεις για 2-3 ώρες με ωραία μουσική να απολαύσεις γλυκό ή αλμυρό ή και τα δύο, μαζί με καφέ ή ένα smoothie, τότε είναι μια αξιόλογη πρόταση.

Εμείς βολευτήκαμε στην αυλή (ήδη αναμμένες οι σόμπες μανιτάρια, έκαναν πιο ευχάριστη την παραμονή μας, υπήρχε ακόμη μια ελαφριά ψύχρα), έχουμε να θυμόμαστε τα καλύτερα από την ζεστή - φιλική εξυπηρέτηση των παιδιών που εργάζονται εκεί, κυρίως όμως για το υπερπλήρες brunch που είχαμε, δεν πληρώσαμε τον κούκο αηδόνι.
Δεν θα εξαντληθώ στο να απαριθμήσω τα πιάτα ένα προς ένα για να γεμίσω την κριτική μου με άσκοπη φλυαρία, παρά θα πω την γενική μου άποψη ότι το (υπάρχον online) μενού είναι σχετικά μικρό, γενικώς καλύπτει τα βασικά γούστα ενός μέσου brunchόφιλου, δεν είναι εξεζητημένο, έχει λογικές τιμές (και με την έκπτωση κλέβεις εκκλησία).

Εμείς ξεκινήσαμε με την σαλάτα apple chicken (6,50. Παντού θα αναφέρω τις αρχικές τιμές), που ήταν απλώς συμπαθητική και αξιοπρεπής σε πρασινάδες, φρέσκια λόγω του πράσινου μήλου, προσθήκη που μου αρέσει μέσα σε σαλάτες, και πήρε έναν παραπάνω βαθμό για το άφθονο σε ποσότητα ψητό & ζεστό στήθος κοτόπουλο που είχε, αντί του προβρασμένου παγωμένου από το ψυγείο που τακτικά συναντώ. Εκτιμήθηκε δεόντως και η "τόσο όσο" σως (μέλι μουστάρδα μπαλσάμικο) αντί της τακτικής "βουτάω το σκέτο μπαλσάμικο και πνίγω τα πάντα".

Κατόπιν, το επίσης αξιοπρεπές burrito με το ίδιο μαριναρισμένο ψητό κοτοφιλέτο, λιωμένο έμενταλ, ξινή κρέμα και guacamole, ζουμερό, και με λίγη σαλάτα δίπλα του. Χορταστική επιλογή που ίσως μια πιο ξεροψημένη τορτίγια την ανέβαζε κι άλλο (5,50).
Το ginger croque αποδείχτηκε άψογο γευστικά, αν και μακριά από ένα κλασικό croque που θα περίμενε κανείς. Με ρουστίκ τραγανό προζυμένιο ψωμί & κρέμα τυριού, φιλέτο γαλοπούλας, μανιτάρια μαριναρισμένα, λιωμένο τσένταρ & το κλασικό τηγανιτό αυγό επάνω, ενθουσίασε με τη ζουμερότητά του κι ας έλειπε από τη συνταγή η μπεσαμέλ κι ας ξένιζαν τα μανιτάρια που τελικώς ταίριαξαν. Επίσης και αυτό με τη σαλάτα του (6).

Από την pizza Milano με σάλτσα ντομάτας, mozzarella bufala, πικάντικο σαλάμι Milano & pepperoni περίμενα κάτι καλύτερο. Η ζύμη μου φάνηκε ερασιτεχνική, το μέγεθος δεν ήταν το σωστό, τα υλικά πολύ καλά αλλά ασθενικά τοποθετημένα, και το σύνολο... φτωχικό (8).

Ακολούθησαν οι καφέδες (2 double espresso lungo x 3 ευρώ, cappuccino 3,20) τους οποίους βέβαια ενισχύσαμε με 2 γλυκά πιάτα, εξαιρετικά αμφότερα.
Από τα pancakes επιλέξαμε αυτά με πραλίνα - μπανάνα - μπισκότο - άχνη (τα ζητάω πάντα καλοψημένα). Ήταν υπέροχα και έγινε μάχη! Μεγάλη ποσότητα, όμορφη παρουσίαση, ισορροπία στα υλικά για να μην λιγωθείς και ιδανικά για sharing (6).
To επίσης ιδιαίτερο New York cheesecake (για αυτό και μόνο θα επέστρεφα), απίθανα τυρένιο, φούρνου φυσικά, πάντα τα κυνηγάω αυτά τα τσιζκέικ. Ήταν και τεράστιο κομμάτι, με νόστιμη μπισκοτοβουτυρένια βάση και μαρμελάδα, εικάζω, χειροποίητη (5 ευρώ).

Το σύνολο για όλα ήταν 46 ευρώ και μετά την έκπτωση έπεσε στα 33. Δώσαμε 11 ευρώ ο καθένας, και φύγαμε σχεδόν απόλυτα ευχαριστημένοι μετά από ένα χαλαρωτικό τρίωρο στο Τζιντζεράκι. Επίσης η έκπτωση έγινε χωρίς να χρειαστεί να το υπενθυμίσουμε εμείς & κόπηκε απόδειξη κανονική.

To GINGER μας άρεσε και θα επιδιώξω να ξαναπάμε σύντομα. Το θεωρώ μια αξιολογότατη πρόταση στο Χαλάνδρι για ένα ευχάριστο και οικονομικό διάλειμμα (ακόμη και με τις αρχικές τιμές) και η παρέα συμφώνησε σε αυτό. Αν και οι δικές σας προσδοκίες πατάνε στη γη και αν σας φέρει ο δρόμος, δώστε του μια ευκαιρία.

11 Μαι 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
-

Όταν ένα εστιατόριο μετακινείται στη μικρή μου λίστα με τα αγαπημένα, και όταν κερδίζει επάξια όλα τα 4άρια μου, έρχεται και η στιγμή για ένα φρέσκο update που θα ολοκληρώσει πλέον την άποψή μου γι αυτό.
Ιδίως όταν πιάνει το άριστα σε ποιότητα, γεύση, πρώτη ύλη, μαγειρική τεχνική, περιβάλλον, αντιμετώπιση, συνολική εμπειρία, 3 ατόμων που έκαναν λογαριασμό 60 ευρώ και δεν έκλαψαν τα χρήματά τους, σε σχέση με την μόλις προηγούμενη ημέρα που 2 άτομα έδωσαν το ίδιο ποσό και... τα υπόλοιπα τα γνωρίζετε από την προηγούμενη κριτική μου της Μ. Πέμπτης.

Η σελίδα του ημερολογίου λοιπόν μετακινείται στη Μ. Παρασκευή. Σε αυτήν που κάθε χρόνο για εμένα και την οικογένειά μου ο Επιτάφιος είναι μεσημεριανή ιεροτελεστία σε συγκεκριμένο χώρο.
Το έθιμο της ψαρο - θαλασσινοκατάνυξης που έπεται το τιμάμε κι αυτό ευλαβικά. Ψάχνοντας και φέτος που θα τις πάω (μαμά & αδελφή) σκέφτηκα και εκ του ασφαλούς και ανατρεπτικά, μιας και γνώρισα το Γελαστό Κρεμμύδι από άλλη κατηγορία μεζέδων και ένιωσα τη σιγουριά ότι μπορώ να το εμπιστευτώ και στα νηστίσμα. Το μενού ημέρας που είδα δημοσιευμένο στο φβ ήταν ο καταλύτης.

Το φαντάστηκα όμορφα ήσυχο, ηλιόλουστο & χαλαρωτικό. Έτσι ακριβώς το βρήκαμε γύρω στις 16.30 που φθάσαμε, γεγονός που επιτέλους μου έδωσε αυτή τη φορά τη χαρά να γνωρίσω από κοντά αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο, συνιδιοκτήτη, μάγειρα-σεφ, τον κύριο Θάνο Κωνσταντινόπουλο και να έχω μαζί του μια εξαιρετικά ευχάριστη και ουσιώδη συνομιλία (φυσικά και την σύζυγό του Μαρίτα). Μακάρι και άλλοι να ακολουθούσαν το παράδειγμά του!

(Ξ)απλωθήκαμε σε έναν από τους καναπέδες με τα μαξιλάρια δίπλα στην τζαμαρία, με εξαιρετικά άνετο & ευρύχωρο τραπέζι που έπαιξε ρόλο κυρίως στην ικανοποίηση της μαμάς, από την οποία περίμενα (και έλαβα) εκείνο το βλέμμα που λέει ότι το μαγαζί της άρεσε συνολικά. Δίνω το 4άρι μου αυτή τη φορά, γιατί ο χώρος ηλιόλουστος, μου φάνηκε τέλειος. Έτσι απλά. Στην εξυπηρέτηση μιας και ήμασταν η μοναδική παρέα εκείνη την ώρα, όλο το προσωπικό μας είχε στα ώπα ώπα. Είχαμε και την πιο προσωποποιημένη φροντίδα του ίδιου του Θάνου (και όλων) οπότε.... απόλυτη ευχαρίστηση και εδώ.

Με χαρά μου διαπίστωσα ότι το μενού έχει εμπλουτιστεί με νέα πιάτα, και εμπλουτίζεται συνεχώς, κυρίως επειδή το ενδιαφέρον για τον πελάτη και τις προτιμήσεις του έχει αποδέκτη ευήκοα ώτα και προσαρμόζεται. Αλλά και στα νηστίσιμα / θαλασσινά, οι γεύσεις μας εξέπληξαν. Όλα όσα δοκιμάσαμε ήταν τολμώ να πω, εξαιρετικά. Οι τιμές είναι λογικές και προσιτές, αν έχεις μέτρο να συγκρίνεις. Επειδή έχω, τις θεωρώ τίμιες και σίγουρα ανταγωνιστικές για αυτή την ποιότητα.

Ξεκινήσαμε με 3 πιτοψωμάκια (στην πορεία προστέθηκαν ακόμη 3) που τιμώνται 0,40 έκαστο και παγωμένο νερό σε κανάτα (που ανανεωνόταν αθόρυβα χωρίς να το ζητάμε). Τα πιτοψωμάκια έγιναν σκαφάκια και σκούπισαν από το πιάτο την πιο υπέροχη λεμονάτη λευκή ταραμοσαλάτα ever, εννοείται χειροποίητη (4,50) ενώ η 2η παρτίδα τους τσαλαβούτηξε μέσα στο πιάτο με τα αιθέρια ντολμαδάκια που ήρθαν λουσμένα με μια λεμονάτη γιαουρτοσώς, άνηθο και ελαιόλαδο (5 τμχ στη μερίδα, 5,50).
Όσοι το επισκεφθείτε, μην τυχόν και παραλείψετε την φέτα με σουσάμι και μέλι (4,80). Ξέρω ότι το ορεκτικό αυτό υπάρχει παντού. Όχι όμως αυτή η φέτα με μέλι και σουσάμι. Μας θύμισε τόσο έντονα Κρητικό μπουρέκι με τόσο τυρί που έκρυβε μέσα... που μας ήρθαν δάκρυα στα μάτια από τη συγκίνηση. Κάποιος θέλει να ξαναπάει μόνο γι αυτήν...

Από τα κυρίως πιάτα ημέρας επιλέξαμε ένα ελληνικότατο ριζότο σουπιάς με σπανάκι και σάλτσα άνηθου (11,50), πολύ καλό, λίγο under σε αλάτι και πιπέρι που το πρόσθεσα εγώ από πάνω.
Ένα ελληνικότατο fish and chips με παναρισμένες μπουκιές μπακαλιάρου (9,50) όπου αλλάξαμε την συνοδευτική σκορδαλιά με άφθονες υπέροχες φατατούλες. Τεράστια μερίδα, με πολλές πάμπολλες μπακαλιαροκροκέτες. Ίσως μου έλειψε δίπλα τους μια ιδέα αγιολί σως, ίσως και όχι. Ήταν απλό και υπέροχο ούτως ή άλλως.
Μια πολύ νόστιμη και γενναιόδωρη γαριδομακαρονάδα (14) με bisque γαρίδας, λάδι αστακού και 6 καθαρισμένες γαρίδες νο1., κατεψυγμένες καλής ποιότητας και όπως πρέπει γευστικές.
Λεπτομέρεια που μετράει για μένα: linguini ολόσωστα al dente και με την ιδανική νοστιμιά από το ζωμό της γαρίδας, μαιντανούλης τριγύρω και ρόκα επάνω για έξτρα σπιρτάδα, όχι πνιγμένα σε λάδια ή βούτυρα. Γεύση ξεκάθαρη και σωστή (η αμαρτωλή έβαλε και λίγο τριμμένο τυρί από πάνω, μην δίνετε σημασία... )

Όλα τα πιάτα μπήκαν στη μέση και μοιράστηκαν δίκαια (;), η ποσότητα ήταν παραπάνω από αρκετή για τα δικά μας στάνταρντς. Τα συνοδέψαμε με το έντονα αρωματικό και σπιρτόζικο ούζο Τρικενέ εκ Μεσολογγίου σε μια τιμή που μοιάζει με το metro της Θεσσαλονίκης δηλαδή απλά δεν υπάρχει (6 ευρωπουλάκια). Για τον λογαριασμό, με απόδειξη, τα είπα και παραπάνω, 20 ευρώ το άτομο. Για εμένα είναι άριστο vfm.
Για το τέλος μας έφεραν μια πιατέλα με φρέσκο φρούτο (μήλο μέλι κανέλα) αλλά και το πιο υπέροχο σπιτικό παγωτό μπισκοτο-μόκα που έχω δοκιμάσει γενικώς... Ήταν απίθανο!

Έχω μια φίλη. Δεν με αποκαλεί με το όνομά μου. Με λέει "η γευσιγνώστρια" κι εγώ γελάω. Συχνά πυκνά με συμβουλεύεται πού να πάει για φαγητό. Την επόμενη έψαχνε πού να πάει για μαγειρίτσα μετά την Ανάσταση και την έστειλα με κλειστά μάτια στο Γελαστό Κρεμμύδι.
Να... Κάτι τέτοιες στιγμές μάλλον δίνουν ένα νόημα σε αυτό που κάνουμε εδώ μέσα.

Ξαναπροτείνω λοιπόν το Γελαστό Κρεμμύδι με όλη μου την καρδιά. Οι γεύσεις τους μου ταιριάζουν, αυτά που πρεσβεύουν και ακολουθούν μου αρέσουν, όσα προσφέρουν τα προσφέρουν με σεβασμό, ξέρουν πώς να ικανοποιήσουν τον πελάτη και δεν το κάνουν ψεύτικα. Δεν βρίσκω ψεγάδι. Και το moto τους ότι το καλό φαγητό δεν χρειάζεται να είναι απρόσιτο, είναι απολύτως σύμφωνο με την εποχή.

Δες παλαιότερη κριτική για το ίδιο εστιατόριο απο τον χρήστη Ucook.

07 Μαι 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Θα ξεκινήσω από το ρεζουμέ. Τυποποιημένο φαγητό χαμηλοκακής ποιότητας, πολύ και κακό τριτοδεύτερο κατεψυγμένο σε τιμές που σκαρφαλώνουν Έβερεστ, σέρβις πιο παγερό κι από την Αλάσκα και λάθη που ενοχλούν φέρνοντας σε άβολη θέση τον πελάτη, γιατί έχει ενεργοποιηθεί ο αυτόματος πιλότος κι εγώ τον αυτόματο πιλότο δεν τον θέλω καθόλου.

Επίσκεψη λοιπόν στα Ψαράκια & Θαλασσινά Νέας Κηφισιάς μαζί με φίλο την Μ. Πέμπτη νωρίς το απόγευμα, με μεγάλη διάθεση για ουζάκι & μεζέδες. Γενικώς όλη η Μεγαλοβδομάδα με ούζα και αποστάγματα μας βρήκε... με την συγκεκριμένη επιλογή - πρόσκληση εμμέσως πλην σαφώς δική του, δεν προέβαλα αντίσταση, αν και εμένα κάτι άρχισε να με τρώει από νωρίς (αλυσίδα με 3 καταστήματα & διάφορες κακές κριτικές αριστερά δεξιά με είχαν υποψιάσει).
Λόγω του κομβικού του πράγματος (στην έξοδο της Εθνικής προς Κηφισιά) έχει ευνοηθεί με μια καλή θέση, μια εντυπωσιακή πρόσοψη - μαρκίζα που δεν περνάει απαρατήρητη και για ευκολότερο παρκάρισμα αναζητήσαμε (και βρήκαμε) την τύχη μας σε παράπλευρο δρόμο, μιας και οι Cayenne ζούσαν την δική τους κατάληψη επί των πεζοδρομίων, ώρα 4 το απόγευμα και εντεύθεν.
Θα ξεκινήσω με το 3άρι στο χώρο, γιατί βαθμηδόν θα τσεκουρώσω, αν και δεν το ήθελα.
Το εστιατόριο εκτείνεται σε 2 διαφορετικά οικήματα, με χωριστές εισόδους, δεξιά οι καπνίζοντες, αριστερά οι μη. Και στη μέση ένας φούρνος κι ένα ΑΤΜ. Ό, τι κατάλαβες εσύ κατάλαβα κι εγώ.
Η υποδοχή & το ξεπροβόδισμα ήταν 2 ταχυτήτων. Θερμό και ευγενικό καλωσορίσατε αρχικώς, πλήρης απουσία μιας καληνύχτας ευχαριστούμε στην αποχώρηση. Όλοι σε παράταξη μέχρι να μπεις και να καθήσεις, όλοι εξαφανισμένοι στο τέλος. Άρα 2 στην κατηγορία αυτή, μαζί με μερικά bonus θεματάκια βλ. παρακάτω.
Το 3 μπαίνει κυρίως λόγω διαχωρισμού μη καπνιζόντων, σχετικώς αραιής διάταξης τραπεζιών για αποφυγή τσουβαλιάσματος, ευχάριστου γενικώς διάκοσμου που ουδόλως θυμάμαι, καθαρών wc, απρόσκοπτης θέας προς ένα όμορφο ηλιοβασίλεμα από το 4άρι μπροστινό τραπέζι που μας έδωσαν αν και 2 άτομα αν και αρκετά γεμάτο το μαγαζί. (Γρήγορο και επιφανειακό συμπέρασμα, οι ΒΠ περί άλλων τυρβάζουν, γεμίζοντας ακόμη μετριοκακά μαγαζιά της μόδας).
Πάντως άχρηστη ηχομόνωση. Οι φωνές των θαμώνων έφταναν πολλαπλασιαστικά ως ακραίος θόρυβος στα αυτιά μας. Μαζί με τον Μαζωνάκη (που τον αγαπώ, αλλά όχι την Μ. Πέμπτη που θέλω να χαλαρώσω).

Από δω και κάτω μπαίνουμε στον αυτόματο πιλότο και αρχίζει μια σχετική αποσυμπίεση -ασφυξία στην καμπίνα του Ράιαν. Πριν βολευτούμε στις καρέκλες μας και πριν καν έρθουν οι κατάλογοι, ήρθε καλάθι με 2 ειδών ψωμί (ασυνόδευτο, μέτριο, πεντάρφανο, δεν ερωτηθήκαμε, 0,80 χ 2) και εμφιαλωμένο γυάλινο Ιόλη (δεν ερωτηθήκαμε, το έστειλα πίσω, υπήρξαν μούτρα. Δεν θέλω απρόσκλητα πράγματα στο τραπέζι μου, τελεία και παύλα).
Ο "αυτόματος πιλότος της ταμιακής" το χρέωσε στην απόδειξη στο τέλος. Φώναξα την υπεύθυνη και της το επεσήμανα. Διορθώθηκε μετά από αρκετή ώρα και συσκέψεις, πάλι με μούτρα. Και ξαναλέω. Δεν είναι τα 2 ευρώ. Είναι που με κοροιδεύεις.

Κεφάλαιο "μεζέδες φθηνοί στο δίσκο" που σου δειγματίζονται ως κρύα ορεκτικά, με μια έμμεση, ανεπαίσθητη βρε αδερφέ, πίεση να πάρεις. Διαφωνώ κάθετα με όλη την σύλληψη. Δεν γνωρίζω πόση ώρα κάθονται τα ταλαιπωράκια στο πάσο/ψυγείο/ντουλάπι, αλλά βλέπω ότι είναι μαραμένα από το διαρκές πήγαινέλα. Η όψη τους προδίδει πολλά. Δυστυχώς, νιώθοντας άσχημα με τον σερβιτόρο να ξεροσταλιάζει περιμένοντας να πάρουμε κάτι από αυτά, πήραμε την τυροκαυτερή (3,90) που ήταν αρκετά συμπαθητική και πολύ τούρμπο και το ξυδάτο χταπόδι που ήταν αίσχος. Βασικά δεν πρέπει να ήταν καν χταπόδι αλλά μικρά κομμάτια & πλοκαμάκια από μοσκιούς. Χάλια μαύρα, ταλαιπωρημένο, δεν είχε καμία γεύση... το απόλυτο τίποτα των 9,20 ευρώ που πήγαν άκλαυτα.

Κάπως καλύτερα γευστικώς ήταν τα (όντως) χειροποίητα και μεγαλούτσικα ντολμαδάκια τους με γιαούρτι (4,60), οι τηγανιτές πατάτες (4,20) μεγάλες, με τη φλούδα τους, αρκετά κρατσανιστές αν και ανομοιόμορφα τηγανισμένες, το καπνιστό σκουμπρί που συνήθως αποφεύγω λόγω υπερβολικής αλμύρας, εδώ ήταν γλύκισμα και όχι παστωμένο υπερβολικά, μου άρεσε πάρα πολύ (3,70).
Ο τηγανιτός γόνος καλαμαριού φυσικά κατεψυγμένος (αλλά τουλάχιστον σε πιο ανεκτή κατάσταση από την κατεψυγμένη ροδέλα) ήταν χμ... ανεκτά καλός, χωρίς κάτι αξιομνημόνευτο. Μεγάλη συγκριτικά ποσότητα στο σκεύος σε σχέση με αλλού, έμεινε αρκετός, στα 8,20.
Τέλος το γιουβετσάκι γαρίδας καλούτσικο, με ένσταση. Θα περίμενες το κριθαράκι να πάρει γευστικά κάτι από την γαρίδα, αλλά πώς να συμβεί αυτό όταν 4 μικρές γαριδούλες, από τις πιο φθηνοκατεψυγμένες, σε ρόλο ντεκόρ, δεν έχουν καμία γεύση να δώσουν; Την ωραία γεύση έδωσε η στάκα. Γι'αυτό και τα 12,50 ευρώ κρίνονται αναίτια πολλά, για ένα γιουβετσάκι στακοβούτυρου και μάλιστα σε μίνι πήλινο πυρεξάκι. Γενικά πάντως το (διαθέσιμο online) μενού τους δεν έχει καμία μαγειρική φαντασία.

Κεφάλαιο ποτά & αποστάγματα. Η ικανοποιητική ποικιλία που διαθέτουν γίνεται εντελώς απαγορευτική έτσι όπως τα έχουν τιμολογημένα. Δεν έδωσα σε όλα προσοχή, αλλά στα ούζα & τα τσίπουρα ο κύριος Ψαροθαλασσινός δαγκώνει. Το να πληρώσεις 9 ή 10 ευρώ για ένα καραφάκι ούζο, είναι εξωφρενικό, δεν θυμάμαι να είδα τίποτε πιο οικονομικό. Παραταύτα, ήπιαμε το δυνατό και αρωματικό ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜ, από τα καλύτερα που δοκίμασα πρόσφατα. Η τιμή του στα 9 ευρώ έτσουξε. Την επόμενη πήγα και το αγόρασα στο 1/3 της τιμής, τόσο πολύ μου άρεσε.
Αυτά που δεν μας άρεσαν δεν φαγώθηκαν, ούτε και μας ρώτησαν τίποτε όταν μάζεψαν τα πιάτα φέρνοντας ως κέρασμα έναν αδιάφορο χαλβά.
Το τελικό σύνολο με απόδειξη προσέγγισε τα 60 ευρώ, ποσό που δεν ανταποκρίνεται σε καμία των περιπτώσεων στις πρώτες ύλες των πιάτων. Σχεδόν θύμωσα, γιατί 2 άτομα με 60 ευρώ έχουν τόσες άλλες επιλογές, για να πληρώνουν τόσα για τυποποιημένο κατεψυγμένο που έχει κατακλύσει πλέον την αγορά.
Το αξιοπερίεργο ήταν ο καλοβαλμένος κόσμος που βλέπαμε να αυξάνεται και μάλιστα σε άκυρες φαινομενικά ώρες, κάτι που μου λέει ότι σε ώρες αιχμής μάλλον θα γίνεται διαδήλωση. Και οι Κηφισιώτες δεν φημίζονται ότι είναι εύκολοι άνθρωποι στο φαγητό...
Περί ορέξεως τί να πεις... Από εμένα πάντως ήταν μια κι έξω.

27 Απρ 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Μια αξιοπρεπής επιλογή, σε μια πολύ δημοφιλή περιοχή, στερούμενη άλλων αξιόλογων προτάσεων, είναι αυτό το ουζερί / τσιπουράδικο, που απολαμβάνει ησυχίας, εύκολου πάρκινγκ, μεγάλης δυναμικότητας για να φιλοξενεί αρκετό κόσμο αλλά όχι άμεσης επαφής με τη θαλασσινή αύρα. Την βλέπεις δηλαδή τη θάλασσα σε κάποια απόσταση, αλλά για να βουτήξεις και το πόδι σου, δεν θα έρθεις εδώ αλλά λίγο παρακάτω.

Με την διπλανή οργανωμένη πλαζ που κοσμοπλημμυρίζεται από Μάιο μέχρι Οκτώβριο, τα παραπάνω δεδομένα κάπως δυσκολεύουν αυτή την περίοδο, κάνοντας όμως το συγκεκριμένο μαγαζί ένα δημοφιλές καταφύγιο για όλο το χρόνο, μετά το μπάνιο, στις αργίες, τα Σάββατα κτλ, με κόσμο όλων των ηλικιών, ντόπιους και εκδρομείς. Τυχαίνει κι εγώ να το έχω επισκεφθεί παραπάνω της μιας κι έξω φοράς, αλλά το καταχώρησα κάπως πρόσφατα.

Μια συνοπτική εικόνα του προσφερόμενου μενού, είναι η εξής: πληθώρα επιλογών, πολλά θαλασσινά & κρεατικά (ναι... ξέρω... κι εγώ το σκέφτηκα την πρώτη φορά), αρκετά έως πολύ vfm τιμές κατά είδη, θηριώδεις μερίδες κατά περίπτωση, hit and miss επιλογές (μου έτυχαν και τα δύο).
Μαζί με την κυμαινόμενη εξυπηρέτηση αναλόγως μέρας/ώρας (γλιτώνω πια την ταλαιπωρία και τον εκνευρισμό βγαίνοντας ή πριν ή μετά την Χ αργία και ποτέ αυθημερόν) υπάρχουν και μικρά φάουλ που τα εντόπισα στην πιο πρόσφατη επίσκεψή μου, την Παρασκευή που προηγήθηκε της Καθαράς Δευτέρας. Σημειώστε ότι πέραν από 3-4 τραπέζια των 2-3 ατόμων που ήμασταν, (χαλαρό & ζεστό μεσημέρι! ) υπήρχε και μια παρέα των 20+ ατόμων.
Το πάλαι απρόσκλητο εμφιαλωμένο αντικαταστάθηκε πλέον με παγοφέρουσα κανάτα (θετικό) ενώ ως καλοσώρισμα μας προσφέρθηκε μικροποσότητα πολύ περιποιημένης πατατοσαλάτας (πολύ θετικό), μαζί με ωραίο ψωμί που όμως χρεώθηκε 1,10 e ανά άτομο (ήμασταν 3). Άρα ουχί κέρασμα αφού πληρώθηκε αδρά (ξενέρωμα τρελό).
Η ερώτησή μου είναι αυτή: αν Χ ευρώ για λίγες φέτες ψωμί σε τέτοιο πάναπλο ουζερί, σε κυριλέ εστιατόριο πόσα Χ για ψωμί; Ακούγεται χαζό. Αλλά θα ήθελα πραγματικά να γνώριζα και την άποψη της 20άρας παρέας όταν θα είδε στον τελικό της λογαριασμό την χρέωση 22 ευρώ για ψωμί. Το τελικό κέρασμα του ωραιότατου χαλβά ούτε και αυτό μετρίασε την αρχική μου εντύπωση.

Στις γεύσεις τώρα. Πιάτα που δεν μας άρεσαν μέσα σε 2-3 επισκέψεις μας ήταν: το ψητό καλαμάρι στη σχάρα (πολύ σκληρό, αδύνατον να φαγωθεί, 11,5e), το συνοδευτικό του ταμπουλέ (άνευρο, άνοστο), o τηγανιτός γαύρος (καμία απολύτως γεύση, προφανώς πολυκατεψυγμένος; δεν γνωρίζω, πάντως δεν είχε γεύση γαύρου. 7,9e).
Πάνω του μέσου γευστικού όρου ήταν η σαλάτα μαυρομάτικα (με κρεμμύδι, μαιντανό, πολύχρωμες πιπεριές 3,9e), η πολύ νόστιμη φάβα τους (με κρεμμύδι, μαιντανό, λεμόνι και παρθένο ελαιόλαδο, θηριώδης ποσότητα, 3,90e), τα ψητά λαχανικά (ζητήσαμε μόνο κολοκύθι και πιπεριά, 5,5e), οι φρέσκιες τηγανιτές τους πατάτες (3e).

Από κοντά ο ντάκος στο πιάτο της σούπας σε ποσότητα σίγουρα για 5+ άτομα, με παξιμάδι κριθαρένιο, κάπαρη, φέτα Έξαρχου, άφθονη ντομάτα, βουνίσια ρίγανη & ελαιόλαδο (5,5e), τα καλοτηγανισμένα καλαμαράκια (ολόκληρα μικρά καλαμαράκια, αφράτα και νόστιμα πολύ, αν και κατεψυγμένα, καλή μερίδα για τα 8e) και το ξυδάτο χταπόδι στα όρια του πάρα πολύ καλού (9e). Τα κεφτεδάκια τους τέλος (πολύ γενναιόδωρη μαζί με πατάτες μερίδα στα 6,3e), με έπεισαν ότι μάλλον και στα κρεατικά τα καταφέρνουν εξίσου καλά, οπότε προσεχώς θα κινηθώ και προς τα εκεί για κάτι ωραίες τηγανιές & μπεκρομεζέδες που έχω σταμπάρει στον κατάλογο.

Νορμάλ τιμές και στα ποτά, στον τυπικό μέσο όρο της αγοράς (μπύρες στα 3,50, υπάρχει και draft νομίζω, κρασί χύμα, ψημένη ρακή Αμοργού, τσίπουρα εμφιαλωμένα στα 8, ούζα στα 7,50 με αρκετές ετικέτες, υπάρχουν όμως και χύμα. Την τελευταία φορά εμείς ήπιαμε Καζανιστό Στουπάκη).
Ακόμη να προσθέσω ότι ο ιδιοκτήτης αλλά και η κυρία στο σέρβις είναι ιδιαιτέρως επικοινωνιακοί, ρωτούν με ενδιαφέρον όλες τις παρέες τις εντυπώσεις τους και είναι αρκετά φιλικοί, κάτι που σίγουρα δείχνει ενδιαφέρον. Σε φόρτο εργασίας ίσως να μην προλαβαίνουν, οπότε δεν είναι παρεξηγήσιμο. 15-20 ευρώ/ άτομο, αρκούν για ένα άκρως χορταστικό τραπέζι.

Θεωρώ ότι για τον κόσμο στον οποίο απευθύνεται, το σημείο όπου βρίσκεται, και εν γένει όλα αυτά που προσφέρει, αποτελεί μια αξιοπρεπέστατη λύση απλού καλοφτιαγμένου & αρκετά οικονομικού φαγητού, με εδέσματα που σίγουρα η θάλασσα σου ανοίγει την όρεξη να μοιραστείς με την παρέα σου, σε ένα περιβάλλον όπου η χαλάρωση είναι δεδομένη. Εμείς θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε..

Καλή Ανάσταση & Καλό Πάσχα!!