Loader

Καλοπερασάκιας

Κριτικές: 39
Μέλος από: Μαι 2014

Εμφάνιση:

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
26-36

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Με μία λέξη κρίμα.

Πελάτες του μαγαζιού από δεκαετίες, αποφασίσαμε να επισκεφθούμε το νέοαφιχθέν στην Πανεπιστημίου, αφού του δώσαμε κάποιους μήνες για να βρει τον ρυθμό του.

Τέσσερα άτομα, Σάββατο βράδυ, με καλή διάθεση και όρεξη, φθάσαμε στην ώρα μας για να βρούμε το μαγαζί γεμάτο. Η παρουσία διαφόρων "διασημοτήτων" επιβεβαίωσε την εκτίμησή μας ότι η επιλογή του συγκεκριμμένου χώρου ήταν σωστή από πλευράς Μαρκετινγκ.
Μας οδήγησαν στο τραπέζι μας, όπου καθίσαμε άνετα, παρά την μικρή απόσταση με το γειτονικό, γεγονός το οποίο σήμαινε ότι δεν υπήρχε αρκετός χώρος για σωστό σερβίρισμα, υποχρεώνοντας τους σερβιτόρους να απλώνονται πάνω από το τραπέζι για να φθάσουν σε όλες τις θέσεις.

Ο χώρος αρχοντικός και λιτός, αλλά η απουσία χαλιών και κουρτινών, δεν βοηθούσε στην απόσβεση του θορύβου. Έτσι με δεδομένο το μέγεθος τής αίθουσας και την πληρότητα, επικρατούσε οχλοβοή, η οποία σε μεγάλο βαθμό έπνιγε και την πολύ καλή μουσική.

Η σερβιτόρα μας ενημέρωσε ότι λόγω της Τσικνοπέμπτης η οποία είχε προηγηθεί, πέντε πιάτα από τον κατάλογο τα οποία και βασίζονται σε κρέας εισαγόμενο από την Ιταλία, δεν ήταν διαθέσιμα. Το γεγονός δεν μας πτόησε ιδιαίτερα, δεδομένου ότι οι εναπομείνασες επιλογές ήταν αρκετές και ενδιαφέρουσες.

Το καλωσόρισμα ήταν μία σούπα από μοσχάρι, ιδιαίτερα νόστιμη, συνοδευόμενη από καλοφρυγανισμένο ψωμί.

Παραγγείλαμε:
- Δύο σαλάτες σε σωστή ποσότητα και φρέσκιες αλλά γευστικά αδιάφορες (2/4)
- Αρνάκι φιλέτο, σωστά ψημένο αλλά λίγο πιο στεγνό απ'ότι περιμέναμε (2/4)
- Φιλέτο μοσχαρίσιο, σωστά ψημένο εσωτερικά, αλλά αρκετά καρβουνιασμένο από την μία πλευρά του (2/4)
- Πικάνια, περίπου 800 γραμμαρίων. Η πιο δυσάρεστη έκπληξη της βραδυάς (0/4). Ο πάγιος τρόπος χειρισμού του κομματιού αυτού είναι να ψηθεί και στην συνέχεια να κοπεί για το σερβίρισμα. Αντ' αυτού, μας παρουσιάσθηκαν 6-7 φέτες κρέατος οι οποίες είχαν ψηθεί επί πλέον από την μία τους πλευρά, αφού είχαν κοπεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο σερβιτόρος ο οποίος μας έφερε το πιάτο, αρχικά μας ανακοίνωσε ότι πρόκειται για φιλετίνια, αλλά βλέποντας την έκπληξή μας επανήλθε διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για πικάνια. Εκτιμώντας ότι αν επιστρέφαμε το πιάτο ο όλος συντονισμός του δείπνου θα πήγαινε περίπατο, αποφασίσαμε να το κρατήσουμε.

Όσο αφορά την εξυπηρέτηση, να σημειωθεί ότι η πρώτη σαλάτα έφθασε στο τραπέζι περίπου 45 λεπτά μετά την παραγγελία ενώ η δεύτερη (η οποία και είχε ξεχαστεί) μαζί με τα κύρια πιάτα, μία ώρα μετά την παραγγελία.

Στο μέσο του δείπνου ερωτηθήκαμε για εντυπώσεις από μία από τις υπεύθυνες του μαγαζιού, στην οποία και κάναμε τις παρατηρήσεις μας.

Ο λογαριασμός για τα παραπάνω συν ενάμισυ μπουκάλι κρασί στα 180 ευρώ, ποσό αναμενόμενο για το είδος του μαγαζιού.

Συνοψίζοντας:
- Για κάποιο χρονικό διάστημα η επιτυχία του μαγαζιού είναι εξασφαλισμένη, με δεδομένη την θέση του και την γενικότερη εικόνα του.
- Εάν δεν βελτιωθεί ριζικά η ποιότητα του φαγητού, οι πελάτες σταδιακά θα καταλάβουν ότι στην πόλη υπάρχουν σαφώς καλύτερες εναλλακτικές για το είδος, με πολλές από αυτές αισθητά οικονομικότερες.

Θα ξαναπάμε? Όχι βέβαια. Μαγαζί το οποίο ειδικεύεται σε κρέατα και παρουσιάζει την πικάνια σε αυτή τη μορφή, απλά δεν αξίζει την προτίμησή μας.

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Θεώρησα σωστό να γράψω μία κριτική για το Aladdin, μετά από αρκετές επισκέψεις (αποτελεί έναν αγαπημένο και συχνό προορισμό) με την ευκαιρία της πρόσφατης εμπειρίας που είχαμε την προηγούμενη εβδομάδα.

Σάββατο βράδυ, τρία άτομα, στην γνωστή αίθουσα, η οποία είναι απλά και συμπαθητικά διακοσμημένη, αλλά τίποτα το αξιόλογο από πλευράς αισθητικής. Η παρακείμενη Αμφιθέας θορυβώδης. Σίγουρα τον Χειμώνα με κλειστά όλα τα τζάμια το περιβάλλον είναι καλύτερο.

Η εξυπηρέτηση άμεση και φιλική. Κοιτάζοντας τους σερβιτόρους να κοινούνται ήταν σαφές ότι το μαγαζί δούλευε σαν μία καλοκουρδισμένη μηχανή. Σε όλη την διάρκεια της παραμονής μας, η ανταπόκριση ήταν άμεση.

Στο διά ταύτα. Παραγγείλαμε:
- Μία μερίδα ιτσλί. Σωστά τηγανισμένο και νόστιμη γέμιση (3/4)
- Ένα σουβλάκι κοτόπουλο. Σίγουρα αποτελεί το κορυφαίο πιάτο του μαγαζιού, απίστευτα μαλακό (και όχι δεν είναι όλο από μπούτι) και σωστά μαριναρισμένο (4/4)
- Μαντί. Να ομολογήσω ότι παρά την αγάπη μου για το είδος της κουζίνας δεν έχω μεγάλη εμπειρία για το πως είναι η "original" συνταγή, πάντως το πιάτο ήταν γευστικότατο, αν και υπερβολικά φορτωμένο με σκόρδο (3/4)
- Μπριζόλα μοσχαρίσια. Απλά ικανοποιητική (2/4)
- Καϊσερλί κεμπάπ. Σωστά ψημένο και ζουμερό, αλλά και σε υφή και σε γεύση σαφώς υποδεέστερο από άλλα στην Αθήνα (2/4)
- Κιουνεφέ. Τραγικό. Ναι, είναι το δυσκολώτερο απ'όλα τα σιροπιαστά γλυκά εξ αιτίας τής απλότητας τής κατασκευής του, η οποία αφήνει να φανεί και η μικρότερη αστοχία, αλλά το συγκεκριμμένο απλά ήταν σαν λάστιχο (0/4)

Για τα παραπάνω συν 2 μπύρες και μισό κιλό κρασί, ο λογαριασμός στα 67 ευρώ. Τιμή σίγουρα λογική.

Θα ξαναπάμε? Εννοείται, μια που είμαστε και κοντά.

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Διαβάζοντας τις κριτικές για το συγκεκριμμένο εστιατόριο και ων λάτρης τής Πολίτικης κουζίνας, το δοκίμασα μαζί με φίλους ένα φθινοπωρινό βράδυ.

Ο χώρος έχει περιγραφεί σε άλλες κριτικές, οπότε το μόνο επί πλέον σχόλιο μου είναι πως αν καθήσετε έξω, προτιμείστε τα τραπεζάκια τα οποία δεν έχουν οπτική επαφή με την Μεσογείων ώστε να περιορισθεί ο θόρυβος.

Το σέρβις σωστό και εξυπηρετικό σε όλη την διάρκεια της βραδιάς.

Εξαιρετικά τα ψωμάκια δύο ειδών τα οποία ήρθαν στο τραπέζι.

Με σκοπό να δοκιμάσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα πιάτα, αποφασίσαμε να μοιρασθούμε και τα πρώτα και τα κύρια. Έτσι παραγγείλαμε:
- Παστουρμαδοπιττάκια (1/4) φύλλο χοντρό και υπερβολικά λαδωμένο
- Τυροπιττάκια (3/4) Κριτσανιστά και σωστά τηγανισμένα
- Ισλί (0/4) Έλεος. Η γέμιση να χάνεται μέσα σε σβώλους από ζυμάρι. Πρέπει με διαφορά να είναι η χειρότερη εμπειρία μας διαχρονικά
- Λαχματζούν (2/4) Όχι κακό και με λεπτή βάση αλλά γευστικά τίποτα το ιδιαίτερο
- Γιαουρτλού (2/4) Εδώ τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ καλύτερα, μια που υπήρχε γευστική ισορροπία, αλλά το κεμπάπ ήταν εσωτερικά άψητο
- Αδανα (1/4) Δρόμοι εντελώς αντίθετοι με το κεμπάπ τόσο παραψημένο που οι άκρες του ήταν τραγανές.
- Χουνκιάρ (1/4) Εδώ χάσαμε τον δρόμο μας τελείως. Το κρέας μεν μαλακό και σωστά μαγειρεμένο, αλλά η μελιτζάνα υπερφορτωμένη με κανέλλα η οποία κουκούλωνε οποιαδήποτε άλλη γεύση.

Πολύ καλύτερη η εικόνα με τα γλυκα όπου:
- Το μαχαλεπί (2/4) ήταν γευστικότατο, αν και παραφορτωμένο με μαστίχα και το σχήμα του προσομοίαζε σε Pavlova
- To κιουνεφέ (3/4), πιθανόν το καλύτερο που έχω δοκιμάσει στην Ελλάδα, πράγμα που εκτιμάται ιδιαίτερα γνωρίζοντας την δυσκολία σωστής παρασκευής αυτού του κατά άλλα λιτού γλυκού.

Συνοψίζοντας. Κάποια από τα προβλήματα μπορεί να οφείλονται σε κακή βραδιά στα τηγάνια ή στην ψησταριά, αλλά οι αστοχίες ήταν πράγματι πολλές.

Θα ξαναπάμε? Ήταν τόσο διαφορετική η εμπειρία από αυτές άλλων φίλων στο site, που μας προκαλούν να ξαναπάμε, αλλά αυτό το ιτσλί πραγματικά δεν σερβίρεται, οπότε όχι.

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Έχοντας ακούσει ήδη πολλά για το Nolan, περνώντας απ'έξω μία Πέμπτη βράδυ στο τέλος του καλοκαιριού, είπαμε να το δοκιμάσουμε. Ο καιρός ιδανικός για τραπεζάκι έξω, αλλά χωρίς προηγούμενη κράτηση δεν είχαμε καμμία τύχη, έτσι το πολύ ευγενικό προσωπικό μάς οδήγησε στο εσωτερικό του μαγαζιού.

Ο χώρος μέσα περιορισμένος, αλλά απλά και συμπαθητικά διακοσμημένος, απόλυτα ευθυγραμμισμένος με το είδος τής κουζίνας. Ενδιαφέρον να παρατηρήσει κανείς ότι η κουζίνα βρίσκεται σον 1ο όροφο, κάτι το οποίο σίγουρα ταλαιπωρεί το προσωπικό.

Η εξυπηρέτηση άψογη και με χαμόγελο από την πρώτη ως την τελευταία στιγμή. Οι ερωτήσεις μας αναφορικά με μερικά από τα πιάτα απαντήθηκαν διεξοδικά, ενώ και τα σχόλιά μας σχετικά με αυτά τα οποία δοκιμάσαμε, έγιναν αποδεκτές χωρίς την παραμικρή ενόχληση. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλο το προσωπικό.

Στα πιάτα τώρα. Δύο άτομα δοκιμάσαμε:
- Μαριναρισμένα κολοκυθάκια με μελιτζάνα και ανθότυρο: Ελαφρύ αλλά τελείως άνευρο πιάτο, το οποίο είχε ανάγκη από μεγαλύτερη ένταση. (1/4)
- Donburi (αρνίσιος κιμάς με ρύζι και μπαχαρικά) σε συνοδεία γιαουρτιού: Ενδιαφέρον και πικάντικο πιάτο, περισσότερο προς την ινδική παρά την Απωανατολίτικη κουζίνα (2/4)
- Korroke: Κροκέττες με κιμά μοσχαριού, αρκετά ενδιαφέρουσα παρασκευή, σίγουρα πιο σύνθετη από την απλοϊκή περιγραφή μου, το καλύτερο πιάτο που δοκιμάσαμε. Το συνοδεύσαμε με έναν πουρέ με πλούσια γεύση. (3/4)

Για τα παραπάνω τρία πιάτα και ένα μπουκάλι Δίλοφο του Τσέλεπου στην συνηθισμένη για την Ελλάδα υπερτιμολόγηση (26 ευρώ), καταλήξαμε στα 64 ευρώ.

Θα ξαναπάμε? Πιθανόν να του δώσουμε άλλη μια ευκαιρία για την περίπτωση που κάποια άλλα από τα πιάτα του έχουν μεγαλύτερο γευστικό ενδιαφέρον, αλλά με τον ανταγωνισμό που υπάρχει στην περιοχή, δύσκολο το βλέπω.

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
10-16

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Νέα άφιξη στο κέντρο τής Αθήνας, πάνω στην Μητροπόλεως και ανάμεσα σε πολλές άλλες επιλογές, διαφόρων τύπων και εθνικοτήτων. Σίγουρα μία θαραλέα επιλογή λαμβανομένης υπ'όψιν και τής συγκυρίας.

Το επισκεφθήκαμε, δύο άτομα, ανήμερα Δεκαπενταύγουστο, μεσημέρι, μέσα σε μια άδεια Αθήνα, και με τα περισσότερα φυσικά τραπέζια κατηλλειμένα από τουρίστες.

Το μαγαζί είναι διαμπερές με τραπέζια στους εξωτερικούς χώρους, εμπρός και πίσω και εσωτερικά στο ισόγειο και τον πρώτο όροφο. Τμήμα του ισογείου καταλαμβάνει το μπακάλικο με τα καλούδια προς πώληση. Ο διάκοσμος απέριττος και χωρίς κάτι ενδιαφέρον. Σίγουρα το πρωτότοκο μαγαζί τής Ερυθραίας είναι πιο εντυπωσιακό.

Επιλέξαμε:
- Γραβιέρα σαγανάκι με φύλλο κανταϊφι. (4/4) Το κορυφαίο πιάτο τής ημέρας, με την νοστιμιά της γραβιέρας και την σωστή παρασκευή να μοιράζονται τα σκήπτρα τής επιτυχίας.
- Κολοκυθοκεφτέδες. (4/4) Εξαιρετικοί, σωστά τηγανισμένοι και με ευδιάκριτα τα μυρωδικά μέσα στο μίγμα.
- Σουτζουκάκια Θεσσαλονίκης. (2/4) Ουσιαστικά μικρά μπιοφτέκια σε κεμπάπ. Σωστά αλλά χωρίς κάτι το ιδιαίτερο.

Οι ποσότητες σωστές (η γραβιέρα μάλιστα υπερμεγέθης)

Συνοδέψαμε το φαγητό μας με μία μπύρα και ένα κιλό χύμα κρασί (αξιοπρεπές ασύρτικο)

Σε όλη την διάρκεια τής παραμονής μας το σέρβις ήταν σωστό, παρ'ότι το μαγαζί ήταν γεμάτο (αν και ήταν ευδιάκριτο το άγχος των παιδιών, με δεδομένο το πρόσφατο άνοιγμα)

Οι τιμές λογικές.

Θα ξαναπάμε? Σίγουρα ναί αν βρεθούμε στο κέντρο, αν και οι εναλλακτικές στην περιοχή είναι πολλές.

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
10-16

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Σάββατο βράδυ με παρέα των πέντε, για πρώτη φορά μετά από προτροπή φίλων, στην φιλόξενη αυλή του Παλιού Ταχυδρομείου.

Περιβάλλον παρείστικο (κυρίως νέοι άνθρωποι) τα τραπέζια κοντά-κοντά αλλά ανεκτά, τα παιδιά του μαγαζιού εξυπηρετικά αλλά και με καλή διάθεση.

Παραγγείλαμε έντεκα πιάτα, αποφεύγοντας τα θαλασσινά για περισσότερη ομοιογένεια.

Τρεις βασικές παρατηρήσεις για τα πιάτα που δοκιμάσαμε:
1. Οι ποσότητες δεν είναι μικρές όπως διάβασα σε άλλες κριτικές. Απλά φαίνονται μικρές διότι έρχονται σε βαθειά πιατάκια και χωρίς κανένα συνοδευτικό.
2. Και τα έντεκα πιάτα που παραγγείλαμε ήταν καλομαγειρεμένα και τεχνικά άρτια.
3. Κανένα από τα πιάτα (ίσως με την εξαίρεση του Κολοκυθιού με παστουρμά και γραβιέρα και του φουρνιστού ανθότυρου) δεν θα θυμάται κανείς την επόμενη ημέρα.

Συνοψίζοντας: Μία καλή και σίγουρη λύση, αν είσαι κάπου κοντά και θέλεις ένα δίωρο παρείστικο χωρίς γευστικές εκπλήξεις, αλλά όχι αν η ποιότητα του φαγητού είναι το βασικό σου κριτήριο. Λίγη φαντασία στην κουζίνα σίγουρα θα ανέβαζε το Παλιό Ταχυδρομείο κατηγορία.

Η τιμές εξαιρετικές, με τον λογαριασμό να φθάνει τα 85 ευρώ για 11 πιάτα, τέσσερεις μπύρες και 1 κιλό κρασί.

Θα ξαναπάμε? Γιατί όχι αν είμαστε κοντά.

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
10-16

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Υπάρχουν κάποια μαγαζιά τα οποία αξίζουν τον χαρακτηρισμό "τίμια". Τα βρίσκει κανείς σε όλο το εύρος των τιμών, ξεκινώντας από τις απλές ψησταριές και φτάνοντας στα δύο αστέρια Michelin. Το βασικό χαρακτηριστικό τους είναι ότι ικανοποιούν την λελογισμένη απαίτηση τού σωστά ενημερωμένου πελάτη.

Φεύγοντας από το Ρακί Μεζέ, είχα αυτην ακριβώς την αίσθηση ικανοποίησης ότι βρήκα σε όλες τις παραμέτρους ακριβώς αυτό που περίμενα. Έναν συνηθισμένο χώρο, καλή εξυπηρέτηση, γεύσεις λίγο πολύ συνηθισμένες χωρίς ακροβατισμούς, σωστή κουζίνα (και τηγάνι) και χαμηλές τιμές.

Τρία άτομα, μία Τετάρτη βράδυ, δοκιμάσαμε τα παρακάτω:
- Σωστή ταραμοσαλάτα (2/4)
- Πολύ καλές ψητές σαρδέλες, χωρίς κόκκαλο αλλά κλεισμένες ξανά (3/4)
- Αδιάφορες σαρδέλες φούρνου (1/4)
- Καλό μπακαλιάρο σκορδαλιά- λίγο πιο καυτερή η σκορδαλιά παρακαλώ (2/4)
- Γευστικό αλλά χωρίς ένταση σαγανάκι γαρίδες (2/4)
- Καλή τσιροσαλάτα (2/4)
- Γευστικά ντολμαδάκια (αλλά δολοφονημένα από το υπερβολικό βράσιμο) (0/4)
- Χταπόδι στα κάρβουνα καλοψημένο, λεπτοκομένο και μαλακό (2/4)

Το γλυκό στο τέλος τής βραδυάς κερασμένο (όπως και οι σαρδέλες φούρνου για να κάνουμε την σύγκριση με τις ψητές)

Η εξυπηρέτηση εξαιρετική σε όλη την διάρκεια της βραδυάς και οι τιμές χαμηλές.

Θα ξαναπάμε? Μα φυσικά, όταν βρεθούμε στην γειτονιά και θέλουμε κάτι απλό και οικονομικό.

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Καθήσαμε για πρώτη φορά στο Χουνέρι πριν από μήνες, όταν ένα καλοκαιρινό μεσημεράκι είχαμε ένα κενό 30 λεπτών μεταξύ υποχρεώσεων και βλέποντας το μικρό πετρόκτιστο είπαμε να σταματήσουμε για ένα γρήγορο ουζάκι.
Η ποιότητα τής μικρής πικοιλίας η οποία συνόδεψε το ουζάκι μας, σε συνδιασμό με τον όμορφο χώρο, δημιούργησαν την προδιάθεση για μελλοντική επίσκεψη.

Έτσι βρεθήκαμε στο Χουνέρι μια Κυριακή μεσημέρι και μια που ο καιρός ήταν καθαρά χειμωνιάτικος, καθήσαμε στον εσωτερικό χώρο, κοντά στο μπαρ.

Ο χώρος έχει ήδη περιγραφεί από άλλους χρήστες, έτσι θα περιοριστώ στα σχόλια τα σχετικά με το φαγητό και την εξυπηρέτηση.

Το μαγαζί ήταν μισογεμάτο. Αμέσως έφθασε ο σερβιτόρος με τους καταλόγους και νερό βρύσης. Σε 4-5 λεπτα ήρθε και το φρυγανισμένο ψωμί.

Αποφασίσαμε να επιλέξουμε θαλασσινές γεύσεις. Έτσι, για τέσσερα άτομα, πήραμε:

- Φύκια με ανατολίτικη σάλτσα (2 στα 4). Πιάτο που δεν αρμόζει στον χαρακτήρα του μαγαζιού, αλλά που ζήτησε ένας φίλος.
-Ρέγγα (4 στα 4). Η βαθμολογία αφορά το γεγονός ότι ήταν φιλέτο χωρίς το παραμικρό κοκκαλάκι και σωστά (αλλά όχι υπερβολικά) ξαλμυρισμένη.
-Πλευρώτους (2 στα 4) Συνηθισμένη γεύση, χωρίς κάποια "τσαχπινιά"
-Θράψαλο ψητό (3 στα 4) Άψογα ψημένο, με αρκετά έντονη σάλτσα και εύγευστο αν και κατεψυγμένο
-Σαρδέλες ψητές (2 στα 4) Σωστές και χωρίς να πλέουν στο λάδι όπως αλλού.
-Φάβα (2 στα 4) Σωστή αλλά χωρίς κάτι το ιδιαίτερο
-Σαγανάκι πεσκανδρίτσα (3 στα 4). Η ευχάριστη έκπληξη της ημέρας. Ουρές πεσκανδρίτσας χωρίς κόκκαλο, κομμένες σε κυβάκια και σωταρισμένες με μυρωδικά.

Σε όλη την διάρκεια του γεύματος η εξυπηρέτηση ήταν σωστή, χωρίς ψεγάδια.

Κλείνοντας μάς προσφέρθηκε χαλβάς με μήλο.

Ήπιαμε 4-5 καραφάκια τσίπουρο (κάπου χάσαμε το μέτρημα) και ένα κιλό λευκό κρασί, αμφότερα χύμα και καλής ποιότητος.

Ο συνολικός λογαριασμός στα 85 ευρώ. Λογικά αλλά όχι φτηνά.

Θα ξαναπάμε? Σίγουρα αν και δεν μένουμε κοντά. Το μαγαζί έχει ποιότητα τουλάχιστον στα θαλασσινά που δοκιμάσαμε. Η επόμενη επίσκεψη θα αφιερωθεί στα κρεατικά.

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
26-36

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Πρώτη φορά στο Feedel, έχοντας διαβάσει τις ιδιαίτερα θετικές κριτικές, τόσο στο ask4food, όσο και αλλού.

Δύο άτομα, έχοντας κάνει κράτηση στον εξωτερικό χώρο του εστιατορίου, αποζημιωθήκαμε με υπέροχο ανοιξιάτικο καιρό, ο οποίος σε συνδυασμό με την υπέροχη μικρή πλατεία, έκανε το ξεκίνημα της βραδιάς μας μαγικό.

Αν και Τρίτη βράδυ, τα τραπέζια και το μπαρ ήταν γεμάτα, επιβεβαιώνοντας την φημολογία για το πόσο trendy είναι το μαγαζί.

Ο εσωτερικός χώρος του μαγαζιού όπου και το μπαρ είναι για μη καπνίζοντες, ο εμπρός καλυμμένος χώρος και τα 4-5 τραπεζάκια της πλατείας για τους καπνίζοντες.

Το σέρβις εξαιρετικό, ταχύ και φιλικό. Ο νεαρός ο οποίος μας εξυπηρέτησε, μας καθοδήγησε σωστά στην παραγγελία μας, ενώ ήταν και πολύ καλός γνώστης της πολύ περιορισμένης αλλά ενδιαφέρουσας κάβας.

Στο φαγητό. Επιλέξαμε δύο γύρους πιάτων.

Γύρος πρώτος
- Σαλάτα παντζάρι: Γευστικά αδιάφορη (1/4)
- Χτένια: Κακά εκτελεσμένο πιάτο, με τα χτένια στεγνά και την αίσθηση βουτύρου/ κρέμας ιδιαίτερα έντονη (1/4)
- Χταπόδι: Εξαιρετικό, από τα καλύτερα που έχουμε δοκιμάσει. Πικάντικο και όσο χρειάζεται καψαλισμένο (4/4)
Τα παραπάνω συνοδεύτηκαν από ένα μπουκάλι Ασύρτικο Γαίας Wild Ferment. Απλά αποκάλυψη, με το βαρέλι να δίνει σώμα και βάθος. Η τιμή του στα 28 ευρώ απλά λαχείο, όταν έχει αγορά 16-18.

Γύρος δεύτερος
- Κατσικίσιο τυρί: Σωστό αλλά όχι κάτι το ξεχωριστό (2/4)
- Αυγό: Ενδιαφέρουσα γεύση και παρασκευή. Σίγουρα νέα εμπειρία (3/4)
- Μοσχαρίσια μάγουλα: Γευστικότατο πιάτο και με την σωστή υφή (3/4)
Για να συνοδέψουμε τα μάγουλα, ζητήσαμε ένα ποτήρι κόκκινο Cabernet, το οποίο και μας προσφέρθηκε. Όμορφη χειρονομία.

Με τον λογαριασμό (θεωρώ ότι εκ παραδρομής δεν μας δώθηκε απόδειξη, δεδομένου ότι πληρώσαμε με πιστωτική) μάς προσφέρθηκε και ένα σφηνάκι.

Συνοψίζοντας. Location και σερβις εξαιρετικά, αλλά γευστικά η εμπειρία ανάμικτη. Αν δεν είχαν προηγηθεί οι διθυραμβικές κριτικές θα είχαμε φύγει αρκετά ικανοποιημένοι, αλλά σίγουρα όχι ενθουσιασμένοι.

Θα ξαναπάμε? Ναι. Το μαγαζί είναι νέο και μπορεί να βρεί καλύτερο βηματισμό.

ΥΓ. Φοβάμαι ότι δύσκολα θα ξαναβρούμε λίστα κρασιών με τέτοια τιμολόγηση.

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Πρώτη φορά στο μαγαζί μετά από παρότρυνση φίλου, την γνώμη του οποίου περί τα γαστριμαργικά/ οινολογικά δεν είχαμε την ευκαιρία να ελέγξουμε στο παρελθόν.

Ο εσωτερικός χώρος σχετικά αδιάφορος και κρύος, αλλά με δεδομένη την μικρή διέλευση αυτοκινήτων στην Ζαίμη, πιθανόν ο εξωτερικός χώρος να αποτελεί καλή εναλλακτική, όταν φυσικά ο καιρός βελτιωθεί.

Ο κατάλογος λιτός αλλά πλήρης, με ενδιαφέρουσα ποικιλία επιλογών σε σαλάτες, ορεκτικά και κύρια.

Η λίστα κρασιών πραγματικά πλήρης, τόσο αναφορικά με τις τιμές, όσο και με τις επιλογές, ελληνικές και διεθνείς, αντάξια ενός αληθινού Wine restaurant.

Το σέρβις, παρά την φιλότιμη και ενεργή παρουσία του προσωπικού, αφήνει κενά. Το εμφιαλωμένο νερό ανοίχτηκε χωρίς να ερωτηθούμε, χρειάστηκε να ζητήσουμε 3 φορές τον κατάλογο των κρασιών, όπως και το τυρί για τα ραβιόλια.

Στα ενδιαφέροντα η προσωπική επαφή του sommelier με τους πελάτες που υποδήλωνε ότι ήταν regulars, άρα υπήρχε λόγος για την επιστροφή τους.

Πήραμε:
- Τάρτα εξαιρετική και υπερμεγέθη
- Ραβιόλια με σπανάκι, ιδιαίερα εύγευστα
- Πικάνια ψημένη σύμφωνα με τις επιθυμίες μας(medium rare) με μόνη παρατήρηση ότι θα ήθελε δυνατότερη φωτιά, έτσι ώστε το εξωτερικό της να έπαιρνε περισσότερο χρώμα.

Η μεγάλη αρρυθμία είχε να κάνει με το κρασί. Συγκεκριμένα:
- Ο κατάλογος περιείχε κτήμα Τσέλεπου του 2007 και 2010
- Επιλέξαμε κτήμα Τσέλεπου τού 2010 με τιμή 25 ευρώ
- Ήρθε κτήμα Τσέλεπου του 2013. Πολύ καλό.
- Στον λογαριασμό το κρασί χρεώθηκε 33 ευρώ. Όταν το αναφέραμε, μας δηλώθηκε ότι εκ παραδρομής μας χρεώθηκε η χρονιά 2004 (κάπου εκεί χαθήκαμε τελείως, αλλά θεωρήσαμε ότι υπήρχε απλά σύγχυση και το θέμα έληξε)

Θα ξαναπάμε?
Το συζητήσαμε πολύ και αποφασίσαμε πως ναι. Η στενή επαφή με τους πελάτες, δείχνει πως υπαρχει μία σταθερή βάση και αξίζει να το επιχειρήσουμε. Πιθανόν όλα τα πιάτα να μην είναι στο επίπεδο της πρώτης μας επίσκεψης, αλλά μπορεί και να αποφύγουμε τις αρρυθμίες του service και τα; ατυχήματα τα σχετικά με το κρασί.

Θα ξαναδοκιμάσουμε τον Μάιο, οπότε θα μπορέσουμε να καθήσουμε έξω.