Loader

piggy

Κριτικές: 36
Μέλος από: Οκτ 2014

Εμφάνιση:

03 Απρ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Το Γαλάτσι δεν φημίζεται για τα μαγαζιά του. Οι επιλογές σε φαγητό και ποτό στην περιοχή είναι περιορισμένες. Αλλά από παλιά υπήρχαν 3-4 μαγαζιά (εστιατόρια και μπαρ) που ήταν πολύ χαρακτηριστικά και ιδιαίτερα γνωστά όχι μόνο στους κατοίκους της περιοχής αλλα και σε άλλο κόσμο, που ερχόταν ακόμη και από μακριά για να τα τιμήσει. Τα 2 από τα 3-4 αυτά μαγαζιά, βρίσκονταν στον ίδιο δρόμο, την Λεωφόρο Γαλατσίου.

Οι λεύκες που παραμένουν σταθερές, εκεί και το kibubu, που δυστυχώς μας άφησε (RIP) και άντε τώρα να βρεις μπαράκι με cult χώρο και ωραίες μουσικές που να σερβίρει φθηνά ποτά και να κερνάει ένα σωρό συνοδευτικά μαζί με το ποτό (από κρακεράκια, πατατάκια κλπ. μέχρι λουκανικάκια). Αχ, παλιές καλές εποχές!

Στις λεύκες πρωτοπήγα το μακρινό 2007.. Ο φίλος μου που ήξερε καλά την περιοχή, επέμενε να με πάει σε ένα μαγαζί στα μέρη του που θα μου άρεσε πολύ.
Τι θυμάμαι απ' αυτή την επίσκεψη? Την υπέροχη αυλή (καλοκαίρι γαρ), τις μεγάλες μερίδες και ένα γλυκό με μπανάνα και μπισκότο. Ξαναπήγα στις λεύκες μια-δυο φορές μέχρι και το 2008 αλλά μετά ποτέ ξανά. Ο λόγος? Πέραν των κλασικών, ότι δηλ. δύσκολα κολλάω με μαγαζιά και ότι βαριέμαι εύκολα και δεν θέλω να πηγαίνω όλο στα ίδια και τα ίδια, αλλά να δοκιμάζω διαρκώς νέα μαγαζιά (είμαι άστατη στο θέμα του φαγητού, τι να κάνουμε?), θυμάμαι ότι υπήρχαν και δύο έξτρα λόγοι. Ότι η κουζίνα στις λεύκες ήταν εν τέλει κάπως βαριά για τα γούστα μου, ενώ οι μεγάλες ποσότητες των πιάτων σε συνδυασμό με τις σχετικά τσιμπημένες τιμές δεν ευνοούσαν την επιλογή πολλών πιάτων και σε ανάγκαζαν να περιοριστείς κάπως σε λιγότερα.

Τα χρόνια περνάνε και περνάμε και εμείς σταθερά έξω από τις λεύκες πολύ συχνά. Και όλο και συζητάμε και λέμε τι να γίνεται με το μαγαζί? Μήπως έχει παρακμάσει? Λες να 'χει ακόμα κόσμο? Και μετά βλέπουμε και κάποιες κριτικές εδώ και με τα πολλά το πήραμε απόφαση.

Κυριακή μεσημέρι, μέρα με ωραία λιακάδα, μετά από βολτούλα στο άλσος Βεϊκου και άνευ κρατήσεως, περί τις 16:00, φθάνουμε αρκετά πεινασμένοι στις λεύκες. Κόσμος έξω, κόσμος στην είσοδο, ένα άγχος μας πιάνει. Η αυλή δεν είχε στηθεί ακόμα, παρα το γεγονός ότι ο καιρός ήταν καλός, έτσι προχωράμε στα ενδότερα.
Το μαγαζί σχεδόν γεμάτο, αλλά βρήκαν ένα μικρό τραπεζάκι σε μια γωνιά και μας βόλεψαν και εμάς.

Ο χώρος: Δεδομένου ότι όλες τις προηγούμενες φορές είχαμε κάτσει στην αυλή, δεν είχα καλή εικόνα του εσωτερικού χώρου, τον οποίο είχα θαυμάσει μόνο κατά την διαδρομή από και προς την τουαλέτα. Ε, τώρα τον είδαμε καλά τον χώρο και τον ευχαριστηθήκαμε. Και παραμένει άψογος, προφανώς έχει γίνει και κάποια ανακαίνιση. Ο χώρος με βεβαιότητα μπορώ να πω πως είναι το δυνατό χαρτί του μαγαζιού (μέσα και έξω). Ο εσωτερικός είναι πανέμορφος, με ξύλο στο ταβάνι και πέτρα στους τοίχους και ένα σωρό λεπτομέρειες κρεμασμένες στους τοίχους (παλιά αντικείμενα κυρίως, παλιές συσκευές).

Ζεστός και ωραίος χώρος, κάπως "σκοτεινός" από την μία πλευρά που δεν έχει παράθυρο, αλλά η άλλη πλευρά νομίζω πως ανήκει στους καπνίζοντες και είναι πιο φωτεινή. Το κελάρι, για το οποίο κατεβαίνεις λίγα σκαλάκια, είχε και εκεί λίγα τραπέζια. Οι τουαλέτες περιποιημένες και καθαρές.

2 αρνητικά έχω να σημειώσω μόνο:
-τις μυρωδιές από την κουζίνα, που έφθαναν τουλάχιστον στο σημείο που ήταν το δικό μας τραπέζι, με αποτέλεσμα να πάρουμε μια essence..
-την βαβούρα από τον κόσμο και κυρίως από τις μεγάλες παρέες στα γύρω τραπέζια, η οποία καλυπτε εντελώς την μουσική.
Αλλά για να είμαι και δίκαιη, αυτά είναι ψιλά γράμματα μπροστά στην ομορφιά του χώρου.

Η εξυπηρέτηση: για εμένα αυτό είναι το πιο αδύναμο σημείο του μαγαζιού. Και εξηγούμαι, αναφέροντας σας 3 χαρακτηριστικά περιστατικά.
1. Όταν κάτσαμε στο τραπέζι, έσπευσαν να μας φέρουν μπουκάλι με εμφιαλωμένο νερό, χωρίς να ρωτήσουν - όπως είθισται πλέον στην συντριπτική πλειοψηφία των μαγαζιών - αν θέλουμε εμφιαλωμένο νερό ή βρύσης. Όταν είδα λοιπόν την κοπέλα να κατευθύνεται προς το μέρος μας με το εμφιαλωμένο, της ζήτησα ευγενικά αν γινόταν να μας το αντικαταστήσει με βρύσης. Το δέχτηκε - δεν είχε άλλωστε ακόμη ανοίξει το μπουκάλι - πλην όμως άφησε να φανεί η δυσαρέσκειά της, λες και ζητήσαμε δηλαδή κάτι εντελώς παράλογο ή σαν να την κουράζαμε άδικα.

2. Άλλη σαλάτα παραγγείλαμε και άλλη μας έφεραν. Συγκεκριμένα παραγγείλαμε μια σαλάτα εκ του καταλόγου (την εναλλακτική) και μας έφεραν μια σαλάτα από τα πιάτα ημέρας, τα οποία μας είχαν παρουσιάσει προφορικά. Αποφασίσαμε να μην δώσουμε την σαλάτα πίσω, δεδομένου ότι αργήσαμε να καταλάβουμε το λάθος, είχαμε ήδη σερβίρει στα πιάτα μας και φοβηθήκαμε πως πιθανόν η ίδια σαλάτα να σερβιριζόταν όπως ακριβώς ήταν σε άλλο τραπέζι. Σε κάθε περίπτωση στο λογαριασμό είχε γραφτεί η λάθος σαλάτα δηλαδή αυτή που μας έφεραν, πράγμα που με κάνει να πιστεύω ότι το λάθος έγινε από την κοπέλα κατά την λήψη της παραγγελίας.

3. Όταν ζητήσαμε τον λογαριασμό, μας έφεραν έναν λογαριασμό που δεν ήταν ο δικός μας. Όπως αποδείχτηκε μετά ήταν του δίπλα τραπεζιού και ήταν μικρότερος από τον δικό μας. Όταν τους φωνάξαμε και το επισημάναμε, αντι για συγνώμη κλπ., το αντιμετώπισαν με χαβαλέ του τύπου είπαν στο διπλα τραπέζι ότι θέλαμε να τους κεράσουμε!!! Είμαι περίεργη αν πληρώναμε αυτόν τον λογαριασμό αντί για τον δικό μας και φεύγαμε, πόση όρεξη για χαβαλέ θα είχαν μετά..

Συνήθως δείχνω μεγάλη κατανόηση στο θέμα της εξυπηρέτησης και ειδικά όταν τα μαγαζιά έχουν πολύ κόσμο, ενώ είμαι και αρκετά επιεικής στην βαθμολογία μου, εδώ όμως δεν νομίζω πως είναι τέτοια περίπτωση. Το προσωπικό είναι αρκετό για να εξυπηρετήσει τον κόσμο που συρρέει και τα λάθη που έγιναν ήταν όχι 1 αλλά 3.

Το φαγητό: ο κατάλογος έχει αρκετές επιλογές είναι η αλήθεια, ενδιαφέρουσες, που μου κίνησαν την περιέργεια. Όμως, αφενός τα ορεκτικά που είναι πολλά στον κατάλογο, με μπέρδεψαν ελαφρως, γιατί ειδικά κάποια απ' αυτά μου φαίνονταν πιο πολύ σαν κυρίως πιάτα. Μπιφτεκάκια παραδείγματος χάριν για ορεκτικό, δύσκολα θα επέλεγα, ή κοντοσούβλι ή συκώτι. Αφετέρου παρατήρησα μια τάση προς την χρήση πολλών υλικών σε κάθε πιάτο και συγκεκριμένα μου δόθηκε η εντυπωση διαβάζοντάς τα τουλάχιστον, ότι κάποια απ' αυτά θα παραήταν βαριά. Δηλαδή, πολύ πανάρισμα, πολύ τηγάνισμα, πολύ φύλλο (με μέσα του κοτόπουλο ή κιμά) και χρήση σαλτσών. Προσωπικά, έχω μια προτίμηση στα λίγο πιο απλά και λίγο πιο λιτά, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν τρώω και τα πιο περίπλοκα, απλά προτιμώ να μην είναι παραφορτωμένα τα φαγητά ώστε να μην με βαραινουν μετά.

Η παραγγελία μας (2 άτομα): μετά από σκέψη, αποφασίσαμε να μοιραστούμε ένα κυρίως πιάτο μόνο και να πάρουμε επίσης μια σαλάτα και ένα ορεκτικό. Καλή η επιλογή μας, είδα άλλωστε και στα γύρω τραπέζια να παίζουν πολύ με ορεκτικά, αντί για κυρίως, πράγμα λογικό και επόμενο αφού όπως προείπα δεν ήταν όλα τα ορεκτικά ακριβώς ορεκτικά (αυτό αφορά και τις τιμές τους! ).

-Σαλάτα εναλλακτική παραγγείλαμε, σαλάτα ημέρας φάγαμε =>Πλούσια, με πρασινάδα, κολοκύθα, κολοκυθάκι και δεν θυμάμαι τι άλλο. Νόστιμη πολύ και πλούσια.

-Πικάνια ψημένη σε κενό αερος πάνω σε κρέμα τομιναμπούρ => αυτό να σκεφτείτε πως ήταν το ορεκτικό. Πολύ νόστιμο πιάτο, δεν το περίμενα να πω την αλήθεια τόσο νόστιμο. Σωστά ψημένο, σωστά κομμένο το κρέας και σερβιρισμένο. Λιτό στήσιμο πιάτου και η ποσότητα με δεδομένη την τιμή και το ότι επρόκειτο για ορεκτικό ήταν καλή.

-Ριζότο με λεμόνι και πούδρα καφέ, με κοτολέτα χοιρινή και σπαράγγια => πιάτο ημέρας και αυτό. Πολύ καλό, θα το θέλαμε σε λιγο μεγαλύτερη ποσότητα βέβαια, μιας και το πιάτο μέσα στο οποίο σερβιρίστηκε ήταν τεράστιο.

-1 Μπύρα και 1 ανθρακούχο νερό 50ml.

Ψωμί προσγειώθηκε στο τραπέζι μας, χοντροκομμένο μέσα σε σακουλίτσα χάρτινη, λίγο μετά την άφιξη της σαλάτας. Μαζί με ελιές και με μια σως σαν πάστα ελιάς αλλά πιο ρευστή.

Για το νερό τα γραψα και παραπάνω.

Κέρασμα στο τέλος σορμπέ λεμόνι σε ποτηράκι, ωραία κίνηση, ωραίο κλείσιμο!

vfm=> Για τα παραπάνω ο λογαριασμός ανήλθε στα 40.60 ευρώ. Νομίζω πρέπει να γίνει μια μείωση τιμών, ιδίως στα ορεκτικά, που κινούνται στην πλειοψηφία τους μεταξύ 7.50-9.50 ευρώ. Αν είχαμε παραγγείλει ακόμη ένα ορεκτικό ή αν είχαμε παραγγείλει γλυκό ή αν είχαμε πιεί κρασάκι ας πούμε, ο λογαριασμός θα ανέβαινε κι άλλο. Αναγκαστήκαμε να περιοριστούμε λόγω και του ότι ήμασταν μόνο δύο άτομα.

Αν θα ξαναπάω? Αν τύχει πάλι, ναι, γιατί όχι? Αλλά σίγουρα όχι άμεσα. Όσοι όμως δεν έχετε πάει, να πάτε, για να δείτε το χώρο και για κάνετε μια δοκιμή..

27 Μάρ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
26-36

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Τελικά μάλλον είχαμε πολλοί την ίδια ιδέα. Να γιορτάσουμε τον Άγιο Βαλεντίνο στο druid. Mε κάποιους μάλιστα δεν μπορεί, θα συμπέσαμε κι όλας (mavtaso και tzia για σας χτυπάει η καμπάνα! ). Διάβαζα τις κριτικές και σε πολλά ταυτιζόμουν, έτσι είπα να καθυστερήσω λίγο παραπάνω την δική μου, μην σας πήξουμε στο druid τους υπόλοιπους και μπουχτίσετε.

Αλλά ας βάλουμε τα πράγματα σε μία σειρά. Το druid είχε τραβήξει την προσοχή μου τον τελευταίο καιρό και αυτό ήταν αποτέλεσμα εν μέρει των τόσο καλών κριτικών που διάβαζα αλλά εν μέρει και του πολλά υποσχόμενου καταλόγου του, τον οποίο μελετούσα κάθε τόσο. Έτσι λοιπόν, ήταν το πρώτο μαγαζί που ήρθε στο μυαλό μου όταν αποφασίσαμε ότι θα βγαίναμε για φαγητό το μεσημέρι της 14ης Φεβρουαρίου. Εν συνεχεία, είδα και σχετική ανακοίνωση του εστιατορίου για έκπτωση 20% σε όσους κάνουν κράτηση για φαγητό στο εστιατόριο την συγκεκριμένη ημέρα μέχρι τις 17.30, ε και να μην σας τα πολυλογώ, την έκανα την κρατησούλα μου με συνοπτικές διαδικασίες. Και ξεκίνησα να ονειρεύομαι, σαν κορίτσι κι εγώ, φιλέτο καφέ ντε παρί και οσο μπούκο κρεμολάτα (ρομαντισμός, όχι αστεία)! Αμ δε...!

Η κράτηση να σας πω πως έγινε ηλεκτρονικά και έτσι όταν δύο (2) μέρες πριν έλαβα τηλεφώνημα από το μαγαζί ρωτώντας με αν καπνίζουμε ή όχι, ώστε να μας εξυπηρετήσουν όσο καλύτερα γίνεται (όπως χαρακτηριστικά μου είπαν) μου έκανε πολύ καλή εντύπωση.

O χώρος: To μαγαζί βρίσκεται στο Π. Φάληρο, σε πολύ κεντρικό δρόμο (στην οδό Αφροδίτης), απλά θέλει λίγη προσοχή για να το εντοπίσεις, γιατί δεν έχει κάποια πολύ μεγάλη ταμπέλα απ' έξω. Ωραίος και προσεγμένος ο εσωτερικός χώρος, ζεστός, με λίγα τραπέζια όμως. Εξωτερικά υπήρχε ξεχωριστός χώρος για τους καπνιστές επίσης πολύ προσεγμένος.

Η εξυπηρέτηση: Έγινε κατ' αποκλειστικότητα από μια κοπέλα, γρήγορη και προσεκτική. Επαγγελματική θα την χαρακτήριζα και εγώ, με λεπτές κινήσεις και χωρίς λάθη στο σερβίρισμα. Ενώ καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής μας στο μαγαζί, μια κυρία, η ιδιοκτήτρια φαντάζομαι, καθόταν στο βάθος στο χώρο του μπαρ και επέβλεπε. Αν δεν είχαν γίνει δύο - τρία σφάλματα θα χα βάλει με χαρά 4/4 ντοματούλες. Όμως,

α) όταν μας έδωσαν τον κατάλογο, μας είπαν εξ αρχής ότι δύο πιάτα δεν τα είχαν την συγκεκριμένη ημέρα.. Στα αυτιά μου ήχησε κάτι σαν "μπλα μπλα μπλα.. φιλέτο καφέ ντε παρι" (όοοοχι! αυτό ήταν το πρώτο χτύπημα). Οκ λέω, δεν θα χαλαστώ, μου μένει το οσομπούκο (το οποίο δεν είχε αναφερθεί μεταξύ των ελλείψεων). Στην πορεία όμως και δη κατά την ώρα λήψης της παραγγελίας, προέκυψε πως δεν υπήρχε ούτε αυτό (να το και το δεύτερο χτύπημα.. της μοίρας?του δρυίδη?του Αγίου?Πείτε το όπως θέλετε.. ).

β) την πάθαμε και εμείς tzia με το νερό στη σαμπανιέρα, που μας το γέμισαν γι αρχή και μετά ξεχάστηκε. Το ίδιο και με το κρασί. Έκανε υπερπροσπάθειες ο Γ. για να φθάσει τη σαμπανιέρα και να μας σερβίρει καθ' όλη την διάρκεια του γεύματος.

γ) όταν ζητήσαμε τον λογαριασμό και μας έφεραν την απόδειξη, δεν είχε υπολογιστεί η έκπτωση σε αυτόν, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί ο συνοδός μου να το επισημάνει, οπότε και διορθώθηκε μεν, αλλά καλό θα ήταν να μην έχει χρειαστεί καν να το ζητήσει (μιας και όπως καταλάβαμε η εν λόγω έκπτωση δεν αφορούσε μόνο τα τραπέζια που είχαν κρατηθεί μέσω συγκεκριμένης σελίδας, αλλά όλα τα τραπέζια που είχαν κρατηθεί για εκείνη την ημέρα και ώρα).

Για αρχή, κατέφθασαν στο τραπέζι μας χειροποίητα κριτσίνια συνοδευόμενα από sour cream. Πολύ νόστιμα.
Ακολούθησαν ως amuse-bouche τσιπς πατατας με σωταρισμενη γαριδα, μαριναρισμενο ραπανακι και κρεμα αβοκάντο. Μας άρεσαν και αυτά πολύ.

Το μενού περιελάμβανε τα κανονικά πιάτα καταλόγου του μαγαζιού (υπάρχει και online ο κατάλογος) συν μια σελίδα έξτρα με πιάτα ημέρας. Ωραία όλα αυτά, είχαμε ενημερωθεί άλλωστε από πριν από την σελίδα του μαγαζιού στο e-table αλλά και εδώ, στο ask4food. Όμως, εμείς είχαμε έρθει έχοντας στο νου μας τα συγκεκριμένα δύο πιάτα και η απογοήτευσή μας όταν ενημερωθήκαμε ότι δεν τα είχαν την συγκεκριμένη μέρα ήταν μεγάλη.

Η παραγγελία μας:
-Βελουτέ Σούπα Παντζαρι με Μους Γιαουρτιού και Καρύδια (Πιάτο ημέρας) => Ωραία σούπα, λογική ποσότητα. Από τη στιγμή όμως, που προοριζόταν για τη μέση, για να την μοιραστούμε δηλαδή, πόσο πιο εύκολη θα έκανε τη ζωή μας μια πρωτοβουλία καταμερισμού της σούπας σε δύο μπολάκια? Κάτι τόσο απλό, που πρόσφατα σε χαλαρό μαγαζί/μεζεδοπωλείο μας το πρότειναν από μόνοι και μας χαροποίησαν ιδιαιτέρως, εδώ μάλλον ήταν δύσκολο.

-Καρδιές Σαλατικων με τραγανό Προσουτο, Καρύδια, Περλες Τυριών και dressing Φράουλας (Πιάτο ημέρας) => Μη δω φράουλα εγώ, αμέσως να παραγγείλω! Νόστιμη η σαλάτα δε λέω, ΑΛΛΑ η ποσότητα όντως τσιγγούνικη, το προσούτο κ εμείς δυσκολευτήκαμε να το βρούμε, ενώ το dressing δεν ήταν dressing αλλά για να κυριολεκτούμε έμοιαζε με μους. Αυτό ακριβώς, μους φράουλας, που σερβιρίστηκε σε χωριστό μπολάκι για σως και την οποία εμείς καταφέραμε να τοποθετήσουμε πάνω στην σαλάτα αλλά δεν απλωνόταν ομοιόμορφα με τίποτα. Στη γεύση τέλεια, αλλά στην υφή λάθος.

-Ριζότο φραγκόκοτας με μαρκαρπόνε => άψογο πιάτο, μας άρεσε πάρα πολύ. Χυλωμένο ολόσωστα και σε ικανοποιητικότατη ποσότητα.

-Rib Eye Prime (Πατάτες Ντοφίν, Σπαράγγια Μιλανέζ, Σως Μπεαρναίζ) => εξαιρετικό. Ψημένο medium όπως το ζήτησα, απολαυστικότατο!

-1 μπουκάλι λευκό κρασί (Κτήμα Μιχαλάκη)

-Affogato (με παγωτό Ποπ Κορν) => Παγωτό με γεύση ποπ κόρν λοιπόν, λουσμένο με ένα ποτηράκι εσπρέσσο. Εδώ είχαμε και εμείς ένα θεματάκι που δεν ήταν άλλο από τα κρυσταλλάκια. Και η ιστορία εξελίχθηκε κάπως έτσι. "Καταλαβαίνεις γεύση ποπ κορν?" ρωτάει απωρημένος ο Γ. "Μα βέβαια" απαντάω εγώ και συνεχίζω "αφού έχει και κομματάκια μέσα". Να μην σας τα πολυλογώ, εγώ να λέω ότι έχει κομματάκια ποπ κορν, ο Γ. να λέει όχι και να ισχυρίζεται πως είναι κρυσταλλάκια από την ψύξη (άκου κρυσταλλάκια! ), στο τέλος ρωτήσαμε την σερβιτόρα και μας διαβεβαίωσε πως το παγωτό είχε απλώς γεύση ποπ κορν και όχι κομματάκια. Κλαψ κλαψ.. Αφενός γιατί είχα άδικο, αφετέρου γιατί θα ταν ωραίο να χε κομματάκια ποπ κορν μέσα. Περιττό να αναφέρω πόσο καλύτερα θα ήταν όλα χωρίς τα κρυσταλλάκια.

VFM=> Εδώ έχω κάποιες ενστάσεις. Αν και ο λογαριασμός μετά τον υπολογισμό της έκπτωσης, ήταν πολύ λογικός (για την ποικιλία των πιάτων, την ποιότητα αυτών κλπ. ), εξ ου και το 3/4 και παρά το γεγονός ότι ανάλογες εκπτώσεις προσφέρονται από το μαγαζί αρκετά συχνά, οι τιμές του καταλόγου (άνευ έκπτωσης δηλαδή) είναι αρκετά τσιμπημένες και σε συνδυασμό με τα λαθάκια που προανέφερα, νομίζω θα ήταν καλό να γινόταν μια μικρή μείωση τιμών (ώστε να μην χρειάζεται να καταφεύγει και το μαγαζί σε παροχή έκπτωσης κάθε λίγο και λιγάκι).

Αυτά από μένα. Ο δρυίδης μου χρωστάει ένα φιλέτο καφέ ντε παρι και ένα οσομπούκο, οπότε λογικά θα επανέλθω..

17 Μάρ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
10-16

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Το ότι η ομορφιά βρίσκεται στα απλά το έχω ξαναπεί! Να όμως ακόμη μια περίπτωση που έρχεται να το επιβεβαιώσει και πάλι!!!

Το ταβερνάκι της Εύης δεν το είχα ακούσει ποτέ μου. Πριν κάποια χρόνια που είχα πρωτοαρχίσει να μπαίνω στο σαιτ, για χάζι απλώς και για να παίρνω ιδέες (δεν έγραφα τότε) το έβλεπα να παίζει πολύ συχνά σε κριτικές και πολύ δυνατά σε βαθμολογίες μάλιστα. Ο βασικός όμως λόγος που μου είχε τραβήξει την προσοχή ήταν η τοποθεσία. Μα έχει τέτοιο φίνο ταβερνάκι στα μέρη μου και δεν το ξέρω εγώ? Και μάλιστα δεν το έχω ακούσει και ποτέ? Παραξενεύτηκα είναι η αλήθεια, χάζευα στο χάρτη την τοποθεσία του μαγαζιού και αναρωτιόμουν μόνη μου "έχει μαγαζί εκεί?" και άλλα τέτοια χαζά. Όμως ποτέ δεν το τίμησα. Και με τον καιρό το ξέχασα, μέχρι που το ξαναθυμήθηκα πρόσφατα σχετικά, με μια ακόμη κριτική που διάβασα. Ε τότε πια μπήκε στη λίστα μου και επίσημα!

Ψάχνοντας την κατάλληλη ευκαιρία, πέρναγε ο καιρός και τελικά η ευκαιρία δόθηκε επιτέλους ένα Σάββατο του Μάρτη. Αφού κάναμε ένα τηλεφώνημα πρώτα για να βεβαιωθούμε ότι υπάρχει τραπέζι, βάλαμε μπρος το gps (αν και είμαστε πραγματικά πολύ κοντά χρειάστηκε γιατί με τα στενάκια και ειδικά όταν προσπαθήσεις να εντοπίσεις το μαγαζί πρώτη φορά, δυσκολεύεσαι όσο και να τους ξέρεις τους δρόμους) και κατευθυνθήκαμε στο ταβερνάκι.

Το παρκάρισμα στην περιοχή μας φάνηκε πολύ εύκολο (ή ίσως απλά να σταθήκαμε τυχερές).

Ο χώρος: το μαγαζί βρίσκεται ανάμεσα σε σπίτια και πολυκατοικίες. Ουσιαστικά πρόκειται για το ισόγειο ενός σπιτιού, η είσοδός του βρίσκεται επάνω σε έναν πεζόδρομο, θεωρητικά μπορεί να βγάζει και τραπεζάκια εκεί όταν ο καιρός είναι καλύτερος, αν και εμείς πετύχαμε πολλά αυτοκίνητα παρκαρισμένα στο πεζοδρομάκι.

Απ' έξω το μαγαζί μην περιμένετε να σας καταπλήξει, η αλήθεια κι εγώ, που είχα διαβάσει ουκ ολίγα, όταν το πρωτοαντίκρυσα δαγκώθηκα.. Ωχ σκέφτηκα, αν δεν αρέσει στις άλλες τι έχω να ακούσω.. Όμως μόλις ανοίγεις την πόρτα και ανεβαίνεις τα 2-3 σκαλάκια, μπαίνεις σε έναν ζεστό χώρο, λιτά διακοσμημένο, που εκπέμπει κάτι αρκετά οικείο (σαν να πηγαίνεις επίσκεψη σε φιλικό σπίτι ένα πράγμα). Ένας ενιαίος χώρος, με παράθυρα γύρω γύρω και κάτι κουρτινάκια λευκά, με ζωγραφισμένα πάνω τους ρόδια μεγάλα - αν δεν κάνω λάθος στο φρούτο-, τραπεζάκια λίγα και αραιά τοποθετημένα μεταξύ τους. Κατά τις 21.30 που φθάσαμε εμείς ήδη αρκετά από τα τραπέζια ήταν γεμάτα, ενώ σύντομα γέμισαν και τα υπόλοιπα. Η θερμοκρασία καλή, δούλευε το κλιματιστικό φουλ. Κάπνα ή μυρωδιές δεν είχε, αν και επιτρεπόταν το κάπνισμα.

Ο χώρος λιτά στολισμένος, είχε κάποιες μοντέρνες πινελιές, όπως πχ τα φωτιστικά από ρόδες ποδηλάτου από τα οποία κρέμονταν μπουκαλάκια πολύχρωμα, αλλά γενικά όχι πολλά πολλά. Οι τουαλέτες πεντακάθαρες και περιποιημένες.

Στο σημείο αυτό να σημειώσω ότι κάθε Παρασκευή και Σαββατό το μαγαζί έχει live. Δύο νεαροί, ο ένας με το μπουζουκάκι του και ο άλλος με την κιθαρούλα του, παίζουν ωραία μουσικούλα. Καλή επιλογή τραγουδιών και πολύ καλή η ένταση της μουσικής - δεν σου παίρνει τα αυτιά, ούτε εμποδίζει την απαραίτητη κουβεντούλα.

Η ατμόσφαιρα γενικά ήταν αρκετά παρείστικη. Κόσμος όλων των ηλικιών, νεαρές παρέες, αλλά και παρέες μεγαλύτερων ηλικιών, μου δόθηκε η εντύπωση γενικά ότι όλοι ήταν θαμώνες.

Η εξυπηρέτηση: Νομίζω πως το μαγαζί στο σύνολό του είναι οικογενειακή υπόθεση. Η αλήθεια είναι πως λόγω αυτού θα περίμενε κανείς η εξυπηρέτηση να είναι λίγο πιο εγκάρδια, λίγο πιο χαμογελαστή, λίγο πιο φιλική ίσως, αλλά δεν θα θελα να σταθώ σε αυτό τόσο. Ο λόγος που βάζω 3/4 ντοματούλες δεν είναι όμως αυτός. Είναι επειδή κάποιες φορές ήταν κομματάκι ασυντόνιστοι και όταν έβγαιναν τα πιάτα από την κουζίνα δεν ήξεραν για ποιο τραπέζι προορίζονταν, με αποτέλεσμα να επιστρέφουν στην κουζίνα για να ρωτήσουν ή να έρχονται στο ίδιο το τραπέζι ρωτώντας πχ. "σουτζουκάκια έχετε παραγγείλει?". Αυτό. Διορθώνεται νομίζω, δεν είναι κάτι φοβερό, ούτε κάτι που δεν συγχωρείς σε ένα μικρό και απλό ταβερνάκι.

Η παραγγελίας μας (3 άτομα):

- Σαλάτα ρόκα, ντομάτα και μανούρι => νόστιμη και ισορροπημένη. Την ποσότητα βέβαια την βρήκα ελαφρώς μικρή, δεδομένου ότι δεν είχε και τόσο πολλά υλικά, θα μπορούσε πιστεύω να ήταν λίγο πιο πλούσια η πρασινάδα.

- Ντοματοσαλάτα (για συμπλήρωμα).

-Χαλούμι ψητό => λεπτοκομμένες φετούλες, συνοδευόμενες από μια φέτα ντομάτας. Νόστιμο, αλλά τα κομμάτια του χαλουμιού θα μπορούσαν να ναι ελαφρώς πιο παχιά.

-Πιτάκια με μανούρι και φέτα (από τα πιάτα ημέρας που ήταν γραμμένα στον πίνακα)=> 4 τεμάχια που συνοδεύονταν από μιας σως γιαουρτιού αρωματισμένη με lime?λεμόνι?κάτι από τα δύο! Άψογα και τραγανά, χωρίς καθόλου λαδίλα και με τέλεια ζύμη. Τα εξαφανίσαμε στο λεπτό!

-Μοσχαρίσιο συκώτι ψητό => συνοδευόταν από καραμελωμένα κρεμμύδια. Καλή ποσότητα, ωραίο κομμάτι συκώτι, ψημένο καλά, αλλά έχοντας παραμείνει τρυφερό και ζουμερό. Μας άρεσε!

-Σουτζουκάκια σχάρας => ναι! ναι! ναι! πεντανόστιμα! πικάντικα, με το σκορδάκι τους και με το κύμινο, ο τέλειος κρασομεζές! 6 τεμάχια που συνοδεύονταν από λεπτοκομμένα πιτάκια, μια πιπεριά πράσινη ψητή, μουστάρδα και μπούκοβο για τους πιο τολμηρούς.

-Καρβουνιά => δηλαδή? κομμάτια χοιρινού κρέατος στα κάρβουνα. Λουκούμιιιιι!

-1/2 κιλό κρασί κόκκινο.

-1 Αναψυκτικό.

Νερό βρύσης και ψωμάκι ήρθαν αμέσως στο τραπέζι.
Κέρασμα στο τέλος σοκολατένιος κορμός/μωσαϊκό/γλυκό ψυγείου ή όπως το λέει τελοσπάντων ο καθένας (δεν είμαι σίγουρη ότι κάλυψα όλες τις πιθανές ονομασίες).

Vfm=> Για τα παραπάνω ο λογαριασμός ανήλθε στα 45 ευρώ. Και να σκεφτείτε δηλαδή ότι περίσσεψε και κρέας αρκετό. Οπότε η σχέση ποιότητας τιμής κρίνεται εξαιρετική!

Τελικός απολογισμός=> είναι από τα μαγαζιά που χαίρεσαι να έχεις στην περιοχή σου! Που θα πας και θα ξαναπάς και που με χαρά θα το κάνεις στέκι σου! Αν είστε της περιοχής και δεν το έχετε δοκιμάσει ακόμα βουρ!!!

04 Μάρ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
1-9

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Μετά από δύο βδομάδες σιγής, αποφάσισα να επανέλθω με μια κριτική που θέλω να γράψω μέρες τώρα, αλλά οι υποχρεώσεις πάντα με προλαβαίνουν!

Δύο είναι οι μεγάλες μου αγάπες.. Η μία είναι το φαγητό και η άλλη τα ταξίδια. Όταν όμως αυτές οι δύο συνδυάζονται, τότε νιώθω πραγματικά ευτυχισμένη! Εκείνες δηλαδή τις φορές που καταφέρνω είτε να ταξιδεύω τρώγοντας (γιατί μέσα από την δοκιμή των διαφόρων κουζινών ουσιαστικά ταξιδεύει κανείς γευστικά), είτε να τρώω ταξιδεύοντας (αυτό είναι το απόλυτο! Αλλά βέβαια δύσκολοι καιροί πια για πολλά ταξίδια). Με μια λοιπόν, άκρως ταξιδιάρικη και φαγανή παρέα, βρεθήκαμε ένα βράδυ Σαββάτου στη Ν. Φιλαδέλφεια στο Twist East.

Για τη Ν. Φιλαδέλφεια τα εχω ξαναπέι, πόσο μου αρέσει σαν περιοχή και πόσο πατριωτικά το έχω πάρει το θέμα να επισκεφθώ πολλά από τα μαγαζιά της.

Το twist east το είχα δει αρκετές φορές, περνώντας απ' έξω, είναι και κεντρικό εξάλλου το σημείο - δίπλα ακριβώς στο hot-hot.

Ως προς το είδος της κουζίνας του μαγαζιού, εγώ δεν συμφωνώ με την περιγραφή που της αποδίδεται εδώ, "δυτική με πολίτικα αρώματα". Νομίζω πως ακριβέστερα θα έπρεπε να χαρακτηρίζεται ως ανατολίτικη κουζίνα.

Ο χώρος: Είναι μικρός, με λίγα στριμωγμένα τραπέζια και δύο μακρόστενους πάγκους. Πολύ μοντέρνος και καθαρός. Με τζαμαρία που βλέπει στο δρόμο και ένα μεγάλο εντυπωσιακό φωτιστικό στη μέση του κυρίως χώρου, από το οποίο μοιάζουν να κρέμονται μεγάλα γυάλινα και σε έντονα χρώματα μπαλόνια (εμένα τουλ. έτσι μου φάνηκαν).

Η εξυπηρέτηση: Ο κύριος που μας εξυπηρέτησε, δεν ξέρω αν ήταν ο ιδιοκτήτης ή απλά ο υπεύθυνος του μαγαζιού, ήταν ευγενέστατος και χαμογελαστός, ενώ έσπευσε να μας κάνει τις προτάσεις του και να μας δώσει απαντήσεις στις ερωτήσεις μας για τα "μη ξεκάθαρα" πιάτα του καταλόγου (βλέπε μπιφάνα). Όμως, ενώ του παραγγείλαμε όλα τα πιάτα εξαρχής (δεν κάναμε δηλαδή προσθήκες στην πορεία), εξηγώντας του οτι όλα είναι για τη μέση/για να τα μοιραστούμε, έσπευσε να μας τα φέρει ΟΛΑ μαζί, πάρα πολύ γρήγορα, με αποτέλεσμα να μην χωράνε και να αγχωθούμε. Και επειδή άγχος και φαγητό δεν πάνε μαζί, γι' αυτό το 3/4.. Προφανώς, όταν δώσαμε την παραγγελία μας, η κουζίνα δεν είχε δουλειά και έσπευσαν να σερβίρουν όλα τα πιάτα μονομιάς.

Το φαγητό:
Η παραγγελία μας για 5 άτομα=>

-Σαλάτα ταμπουλέ => η γνωστή σε όλους μας σαλάτα, η οποία κατέφθασε στο τραπέζι εντυπωσιακά σερβιρισμένη, προφανώς έχοντας φορμαριστεί πριν, σε σχήμα πυργάκι, πάνω από το οποίο υπήρχαν γραμμές διαγώνιες μιας κίτρινης σάλτσας. Ωραία η εμφάνιση, δεν λέω, αλλά η κίτρινη σάλτσα (μαγιονέζα θύμιζε) τι δουλειά έχει στην σαλάτα ταμπουλέ? Μου έλειψε το λεμονάκι και το λαδάκι πολύ, καθώς η σαλάτα αυτή καθεαυτή ήταν εντελώς στεγνή.

-Σαλάτα φατούς => αυτή μάλιστα! Άψογη εκτέλεση.

-Kιμπέ => 3 τεμάχια στην μερίδα. Κλασικό φαγητό της Μ. Ανατολής. Κεφτέδες με πλιγούρι εξωτερικά και κιμά στο εσωτερικό. Νόστιμοι και κρατσανιστοί. Συνοδεύονταν από σαλάτα φατούς, δυστυχως όμως όχι και από κάποια σως. Σε κάθε περίπτωση, ήταν πολύ νόστιμοι.

-Ταλαγάνι στη σχάρα με ψητή ντομάτα και σάλτσα μπαλσάμικου => Καλό πιάτο και αυτό και επίσης με ωραία παρουσίαση. Σε μεγάλο πιάτο ένα πυργάκι που αποτελούνταν από 2 ροδέλες ταλαγάνι και 2 ροδέλες ντομάτας.

-Φαλάφελ μερίδα (x2) => 5 τεμάχια φαλάφελ, πάνω σε μια σως που ενώ θα πρεπε να ήταν κατά την περιγραφή σως ταχινιού, εμάς μας φάνηκε πιο πολύ σαν σως γιαουρτιού, συνοδευόμενα από μια μικρογραφία της σαλάτας ταμπουλέ (με τις ίδιες παρατηρήσεις που έκανα και πιο πάνω). Εδώ έχω ένσταση. Τα φαλάφελ του twist east αν και στο μάτι ήταν όμορφα, σε ωραίο σχήμα και τραγανά, υστερούσαν σε γεύση. Σαν να ήταν κάπως άνοστα, σαν να τους έλειπαν μπαχαρικά.

-Μπιφάνα τζιλβέ => ψωμάκι (μακρόστενο) γεμισμένο με κομματάκια χοιρινού μαριναρισμένα, με ντομάτα ψητή και μαϊντανό. Νόστιμο και αυτό! Ωραία ιδέα, καλή γεύση, χορταστική η μερίδα. Συνοδευόταν από πατάτες τηγανητές.

-Μερίδα σις κοτόπουλο => κρεμασμένο στο τσιγκέλι, το σις κοτόπουλο να στέκεται όρθιο καμαρωτό καμαρωτό επάνω στο πιάτο. Συνοδευόταν από σαλάτα (με τη γνωστή κίτρινη σώς για να μην ξεχνιόμαστε!!! ), πατάτες τηγανητές, δύο μικρά πιτάκια, δύο ροδέλες ντομάτας και μια σως σε μπολάκι. Το πιάτο αυτό μας το πρότεινε ο κύριος που μας εξυπηρέτησε, τον ακούσαμε και καλά κάναμε, είχε απόλυτο δίκιο. Το κοτόπουλο ήταν τόσο μαλακό που πραγματικά άξιζε 100% που το πήραμε.

-Μερίδα γιαουρτλού κεμπάπ => σε βαθύ πιάτο τα κεμπαπάκια, με πίτα από κάτω (που είχε μαλακώσει μιας κ ηταν απο κατω αλλά αυτό μ' αρέσει μπορώ να πω στο κεμπάπ) σε κομματάκια και από πάνω μπόλικη σάλτσα γιαουρτιού και από πάνω σάλτσα ντομάτας. Θα το χαρακτήριζα αξιοπρεπές το πιάτο, όχι κακό, σε καμία περίπτωση όμως απογειωτικό.

-Αναψυκτικά και 1/2 κιλό λευκό κρασί.

Στη γεύση λοιπόν, βάζω 2/4 (για να είμαι δίκαιη στο 2,5 θα πρεπε να ναι) κυρίως λόγω των αστοχιών στα πιάτα που θεωρούσα ότι θα τα "είχε" και με το παραπάνω το μαγαζί (ταμπουλέ και φαλάφελ), αλλά διαψεύστηκα.

VFM: Για τα παραπάνω, ο λογαριασμός ανήλθε στα 52 ευρώ και μπορώ να πω πως όλοι μας χορτάσαμε και με το παραπάνω. 4/4 λοιπόν! Χωρίς πολλές εξηγήσεις.

Θα ξαναπάω για να δοκιμάσω και το χοιρινό σις αλλά και για να πάρω τσεπάκι (πιτάκι γεμιστό) στο χέρι πριν ή μετά από ποτό στην περιοχή.

10 Φεβ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Nolan φίλοι μου! Σπεύδω να γράψω αυτή την κριτική (αν και είχαν προτεραιότητα χρονικά άλλες) γιατί πρόκειται για ένα πολύ νέο μαγαζί για το οποίο δεν υπάρχουν αρκετές κριτικές στην σελίδα (για την ακρίβεια υπάρχει μόνο μια τη στιγμή που γράφω), αλλά και για να μοιραστώ και τον ενθουσιασμό μου μαζί σας.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
Για το Nolan έχουν γραφτεί πολλά, παρά πολλά συγκριτικά με το τόσο μικρό χρονικό διάστημα της λειτουργίας του. Αν κάποιος δηλαδή παρακολουθεί, όπως εγώ, συγκεκριμένα σάιτ που συνηθίζουν να γράφουν αφιερώματα για φαγητό και νέα ή παλιότερα μαγαζιά της πόλης, αποκλείεται να μην το έχει πάρει χαμπάρι. Τα όσα διάβασα μου τράβηξαν την προσοχή, το έβαλα λοιπόν στο μάτι εξαρχής. Ευτυχώς, παράλληλα με εμένα το μαγαζί τράβηξε και την προσοχή της φίλης μου της Χ., με την οποία μοιραζόμαστε την ίδια αγάπη για το φαγητό αλλά και για την δοκιμή νέων μαγαζιών/νέων γεύσεων κλπ. Να πω στο σημείο αυτό πόσο μεγάλη τύχη και ευτυχία είναι να έχεις φίλους με τους οποίους να μοιράζεσαι τα ίδια ενδιαφέροντα!
Έτσι, συμφωνήσαμε να πάμε να δοκιμάσουμε το μαγαζί παρέα.

ΝOLAN (Νόλαν, με προσοχή στον τόνο). Το όνομα του μαγαζιού πηγάζει από το όνομα του αγαπημένου σκηνοθέτη του ιδιοκτήτη, του Christopher Nolan (Άγγλος σκηνοθέτης, γνωστότερος για τα inception, interstellar και παλιότερα για το memento).

Τo μαγαζί αυτοχαρακτηρίζεται international ως προς το είδος της κουζίνας του, multi ethnic το διάβασα αλλού, το σίγουρο για μένα είναι πως η κουζίνα του είναι δημιουργική, με μπόλικη φαντασία και ότι παντρεύει με επιτυχία διαφορετικές μεταξύ τους γεύσεις ασιατικές και ελληνικές θα έλεγα εγώ κυρίως, τουλάχιστον αυτή την αίσθηση έχω από τα πιάτα που δοκίμασα.

Ο σεφ, όπως διαβάσαμε, είναι Ελληνογιαπωνέζος και είχε διατελέσει sous-chef του Π-Βοx κατά το παρελθόν. Εκεί γνώρισε και τον ιδιοκτήτη (συνιδιοκτήτης του Π-Βοx) και ξεκίνησαν μαζί το νέο αυτό εγχείρημα.

Κράτηση: επειδή φοβηθήκαμε ότι θα έχει πολύ κόσμο, λόγω και της διαφήμισης που είχε προηγηθεί, είπαμε να καλέσουμε αρκετές μέρες πριν. Στο τηλέφωνο πολύ ευγενικά μας ενημέρωσαν ότι γενικά κρατήσεις δεν γίνονται, παρά μόνο (ευτυχώς γιατί τρομάξαμε) για μετά τις 22.15 το βράδυ. Έτσι κάναμε την κράτησή μας για εκείνη την ώρα.

Ο χώρος: μικρός, μικρός πολύ. Το μαγαζί βρίσκεται στην Βουλής, σχεδόν δίπλα στο dosirak, ήτοι στην πιάτσα με τα υπόλοιπα multi ethnic μαγαζιά του κέντρου.
Εξαιρετικά μικρός χώρος (επαναλαμβάνομαι το ξέρω, αλλά με πείραξε αρκετά αυτό).

Μια μεγάλη, εντυπωσιακή αλλά πολύ βαριά (!! ) πόρτα δεσπόζει, από την οποία και εισήλθαμε. Το τραπέζι μας δυστυχώς ήταν πολύ κοντά στην πόρτα, η οποία ανοιγόκλεινε συνέχεια και προφανώς λόγω του βάρους της, έμενε πάντα ανοιχτή λίιιιγο παραπάνω απ' ό, τι έπρεπε και έμπαινε το κρύο (μπρρρρρ)...
Στο εσωτερικό λοιπόν, λίγα τραπέζια, maximum 7 ατόμων απ' όσο μπόρεσα να δω, αρκετά στριμωγμένα. Ένα μπαρ στην άκρη, με κάποια σκαμπό γύρω του και δυνατότητα να χωρέσει 4 περίπου άτομα. Τζαμαρία στις δύο πλευρές, στην τρίτη πλευρά, στον τοίχο δεσπόζει το μεγάλο, φωτιζόμενο λογότυπο, που πολύ μας άρεσε. Χρωματικά ο χώρος κινείται σε αποχρώσεις του γκρι, ενώ από υλικά ξεχωρίζει το μάρμαρο. Μίνιμαλ θα τον χαρακτήριζα στο σύνολό του και πολύ μοντέρνο. Υπάρχει στην είσοδο ένας καλόγερος για τα παλτό, ευτυχώς γιατί δεν περίσσευαν καρέκλες σε κανένα τραπέζι για αυτή τη δουλειά.

Στο υπόγειο οι τουαλέτες, απλές και αυτές και καθαρές.
Στο παταράκι η κουζίνα, που φαινόταν από ένα άνοιγμα.
Γενικά, ο χώρος δεν μας ικανοποίησε. Σαν στυλ μας άρεσε αλλά η στενότητα του χώρου ήταν ένα πρόβλημα. Πιστεύω όταν καλοκαιριάσει, που σίγουρα θα βγάλουν τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο, τα πράγματα θα είναι πιο άνετα και η όλη εμπειρία πιο ευχάριστη ακόμα.

Στα συν (+) το ότι δεν επιτρέπεται το κάπνισμα μέσα, οπότε οι καπνιστές κάνουν αναγκαστικά την βολτούλα τους έξω, όπου έχουν για παρηγοριά και μια σόμπα (τύπου μανιτάρι), πλην όμως η πόρτα που λέγαμε και παραπάνω ανοίγει και κλείνει όλο και περισσότερο.

Στα πλην (-) κάτι που δεν είχα αντιληφθεί όσο ήμουν στο μαγαζί και το κατάλαβα μόνο όταν έφθασα στο σπίτι μου, η μυρωδιά στα ρούχα. Τα ρούχα μου μύριζαν ακριβώς όπως μύριζαν κάθε φορά που επισκεπτόμουν το αγαπημένο μου λιλιπούτειο κινέζικο της ίδιας περιοχής (που πια δυστυχώς είναι παρελθόν! - RIP golden chopsticks).

Η εξυπηρέτηση: Άψογη! Από κάθε άποψη. Από την ώρα που μπήκαμε μέχρι την ώρα που βγήκαμε. Μας υπέδειξαν άμεσα το τραπέζι μας, προσφέρθηκαν να μας βοηθήσουν στην επιλογή των πιάτων, κάνοντας προτάσεις και επεξηγήσεις, πάντα με το χαμόγελο και με ευγένεια. Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα νέο μαγαζί, το οποίο όταν φθάσαμε ήταν υπερπλήρες, το προσωπικό δεν ήταν καθόλου αποσυντονισμένο. Μας ρωτούσαν αν μας άρεσαν τα πιάτα μας, αν μείναμε ευχαριστημένες κλπ. Τόσο το παλικάρι όσο και η κοπέλα που μας εξυπηρέτησαν ήταν άψογοι!

Ο κατάλογος: Μπορεί να τον δει και να τον μελετήσει από πριν ο καθένας, καθώς υπάρχει on line τόσο στην ηλεκτρονική σελίδα του εστιατορίου, όσο και στην σελίδα του στο facebook. Και μάλιστα υπάρχει στην πλήρη του μορφή, δηλαδή μαζί με τις τιμές του. Στο σημείο αυτό να πω, πόσο με ενοχλεί να μην μπορώ να βρω κατάλογο του κάθε μαγαζιού στην αντίστοιχη σελίδα του - ειδικά σε μαγαζιά που έχουν πολύ οργανωμένες και ενημερωμένες κατά τα άλλα σελίδες - ή να βρίσκω τον κατάλογο, απλά να λείπουν οι τιμές. Το νόλαν λοιπόν, προφανώς δεν έχει κάτι να κρύψει, οπότε δεν μπορεί να πει και κανείς ότι δεν ήξερε (δεν ήξερες, δεν έψαχνες?) τι να περιμένει. Προσφέρονται λοιπόν γύρω στα 14 πιάτα (με κρέας ή/και ψάρι), όλα για τη μέση όπως μας ενημέρωσαν (αυτή ήταν άλλωστε και η δικής μας πρόθεση), ενώ υπάρχουν και τρεις επιλογές σε συνοδευτικά (πουρές, ρύζι και λαχανικά) και δύο σε γλυκά.

Ως προς την λίστα των κρασιών, είχε αρκετές επιλογές, σε καλές τιμές θα έλεγα (χωρίς να είναι τα κρασιά η ειδικότητά μου). Χωρισμένα ανά κατηγορίες και στην κάθε κατηγορία, διατίθεται και ένα κρασί σε ποτήρι (τιμή 5 ευρώ).

Η παραγγελία μας: 2 άτομα (έχοντας μελετήσει από πριν τον κατάλογο -homework- και έχοντας διαβάσει κάποιες κριτικές σχεδόν αποκλειστικά από τα άρθρα και τα αφιερώματα στις διάφορες σελίδες).

-Καμμένα λάχανα και κουνουπίδια με ξερό ανθότυρο Μπαμπούνη (8.5 ευρώ) => ήρθε σερβιρισμένο σε ένα βαθύ μπωλ. Όμορφο πιάτο και στην όψη και στην γεύση. Εκτός απ' όσα περιλαμβάνονται στην ονομασία του διέκρινα ακόμα καρύδια, ροδέλες από καρότο, λεπτοκομμένες φέτες μήλου, μαϊντανό (?). Μας άρεσε πολύ!

-Υγρή ομελέτα με αρωματικά και σέσκουλα (6 ευρώ) => Είχαμε διαβάσει κάπου γι΄αυτό το πιάτο ότι ή σ' αρέσει ή το μισείς και φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην το δοκιμάσουμε. Ήρθε σερβιρισμένο σε ένα ωραίο βαθύ κατσαρολάκι, που έκαιγε, με ωραία ασιατικά κουτάλια στην άκρη. Η αλήθεια είναι πως οι εντυπώσεις μας ήταν σχεδόν 50-50. Δηλαδή εμένα που πίστευα ότι θα μου άρεσε, δεν μου άρεσε. Μου φάνηκε κομματάκι αδιάφορο. Σαν σούπα από αυγό, αλλά χωρίς καμία ένταση, δεν μου ήταν ευχάριστο καθόλου σαν γεύση. Στη φίλη μου που το φοβόταν πιο πολύ, εν τέλει άρεσε, όχι, δεν τρελάθηκε, απλά της άρεσε. Σε κάθε περίπτωση, είναι κάτι διαφορετικό, που όμοιό του δεν είχε ξαναδοκιμάσει καμιά μας (σε αυτό συμφωνήσαμε αμφότερες).

-Σταμναγκάθι με σουτζούκι, γαρίδες και παλαμίδα (13 ευρώ) => το πιάτο από το οποίο είχαμε διαβάσει πως "ξεκίνησαν όλα". Δηλαδή, αυτό το πιάτο έφτιαξε ο σεφ, το δοκίμασε ο ιδιοκτήτης και αποφάσισαν να ανοίξουν το μαγαζί. Δεν επιβεβαιώσαμε την ιστορία, απλά σας μεταφέρω αυτά που διάβασα, όταν έκανα την μελέτη μου. Και θα μου πεις πως ταιριάζουν αυτά τα τόσο αταίριαστα υλικά μαζί? Δεν ξέρω πως, αλλά ταιριάζουν και παραταιριάζουν. Και αν και το εγχείρημα είναι παρακινδυνευμένο, εγώ πιστεύω ότι το αποτέλεσμα είναι επιτυχημένο και με το παραπάνω. Δηλαδή επιτυγχάνεται με άγνωστο τρόπο η ισορροπία των τόσο διαφορετικών γεύσεων και ναι αυτό είναι.. ΜΑΓΕΙΑ! Όπως ήδη έχετε καταλάβει το πιάτο αυτό μας άρεσε πολύ! Νομίζω απ' όσα δοκιμάσαμε, για εμάς αυτό ήταν το τοπ πιάτο τους.

-Κυδώνια με φυστίκια (8 ευρώ) => "κυδώνια τα όστρακα" βιάστηκε να επισημάνει ο σερβιτόρος όταν του το ζητήσαμε το πιάτο. Μα το ξέρουμε ντε, τα όστρακα θέλουμε και εμείς! Και ήρθαν, απλωμένα σε ένα πιάτο ρηχό, σαν δισκάκι κάπως, γεμάτο αλάτι, τοποθετημένα πάνω στο αλάτι, έξι κυδώνια. Νόστιμα, λεμονάτα, ισορροπημένα κι αυτά. Το αλάτι από κάτω σου ερχόταν και στο στόμα αναγκαστικά, αλλά εμένα αυτό δεν με ενόχλησε.

-Korroke μοσχάρι (11 ευρώ) => "τι είναι το korroke" αναρωτηθήκαμε? "Μοσχαρίσιος κιμάς με κρούστα από πάνω" εξήγησε ο σερβιτόρος πρόθυμα. "Μμμμ... αυτό να πάρουμε! ". Korroke κάνοντας αναζήτηση στο ίντερνετ, διαβάζω πως είναι η κροκέτα στην γιαπωνέζικη κουζίνα. Ακριβώς ότι προσγειώθηκε και στο τραπέζι μας δηλαδή. Ένα βαθύ πιάτο, με 5 κροκέτες κρατσανιστές και νόστιμες, που μοσχομύριζαν, γεμισμένες με κιμά και ραντισμένες από πάνω με μια ωραία γλυκιά σως. Στο πλάι υπήρχε λάχανο με τοποθετημένο στην κορυφή του ένα τηγανητό κρόκο αυγού. Ωραίο πιάτο κι αυτό, χορταστικότατο, ταίριαζε πολύ και με τον συνοδευτικό πουρέ.

-Πουρές (4 ευρώ) => νόστιμος, σπιτικός, καλή ποσότητα.

-2 ποτήρια κρασί (στα 5 ευρώ έκαστο)

Ερωτηθήκαμε αν θέλουμε νερό βρύσης ή εμφιαλωμένο, διαλέξαμε βρύσης.

Κέρασμα δεν υπήρξε, τίποτα απολύτως. Βέβαια σε παρακείμενο τραπέζι (προφανώς γνωστών του ιδιοκτήτη ή του προσωπικού?) είδα να προσγειώνονται δυο ποτηράκια μικρά (σαν σφηνοπότηρα) με κάποιο ποτό αλλά ίσως να ήταν τυχαίο. Δεν θα θελα να πιστέψω ότι ένα μαγαζί στον πρώτο καιρό λειτουργίας του κάνει διακρίσεις στο κέρασμα.

Να αναφέρω ότι όλα τα πιάτα αν και στο μάτι φαίνονταν σχετικά μικρά σε ποσότητα, εν τέλει ήταν αρκετά - ίσως ξεγέλαγαν τα σκεύη που ήταν βαθιά ως επί το πλείστον? - και χορταστικά. Εμείς, δύο κορίτσια, με τα παραπάνω χορτάσαμε, φάγαμε τόσο όσο, δεν βαρυστομαχιάσαμε δηλαδή και δεν νιώσαμε δυσφορία.

Αμφιταλαντεύτηκα αρκετά, θα πρέπει να ομολογήσω, μεταξύ του 3 και του 4 στις ντοματούλες ως προς την γεύση. Υπήρχε ένα πιάτο που δεν μου άρεσε μεν, όμως μ' άρεσε πολύ η πρωτοτυπία και η τόλμη που χαρακτήριζε το σύνολο των πιάτων που δοκιμάσαμε και αυτό θα πρέπει να επιβραβεύεται κάπως πιστεύω. Αν υπήρχε αυτό το μισό (πόσες φορές το λέω αυτό! ) πόσο πιο εύκολα και πιο σωστά θα ήταν τα πράγματα. Αναγκαστικά λοιπόν, βάζω 3/4 λόγω του πιάτου που δεν μου άρεσε και επειδή είναι πολύ καινούργιο το μαγαζί ακόμα και θέλω να δω σε επόμενη επίσκεψη που μπορεί να φθάσει.

Αξίζει βέβαια και μια ειδική μνεία στα σκεύη του σερβιρίσματος που ήταν επίσης πολύ ιδιαίτερα και ταιριαστά με το χώρο και με το κόνσεπτ του μαγαζιού.

Ο λογαριασμός: για τα παραπάνω ανήλθε στα 60,50 ευρώ (με απόδειξη κανονικότατα εννοείται).

VFM: 3/4 και εδώ. 30 ευρώ/άτομο δεν είναι σίγουρα λίγα. Αλλά πήγαμε με "ανοιχτά μάτια", είχαμε δει κατάλογο και τιμές από πριν και ξέραμε τι να περιμένουμε. Από την άλλη πλευρά, τα πιάτα του είναι μοναδικά, δεν μοιάζουν με κανενός άλλου μαγαζιού και οι γαστρονομικές εμπειρίες λογικό είναι να στοιχίζουν κάπως παραπάνω. Τουλάχιστον εγώ έτσι το βλέπω.

Θα το ξαναεπισκεφτώ πιστεύω, αλλά προς καλοκαίρι, για να κάτσω πιο άνετα στον εξωτερικό χώρο και να δοκιμάσω και περισσότερα πιάτα που μου φάνηκαν ενδιαφέροντα.

28 Ιαν 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Την "πιπεριά" δεν την είχα ακούσει ποτέ.. Ποτέ πριν το ask4food.
Θες που το Ν. Ψυχικό μου πεφτε κομματάκι μακριά? Δεν είχα βγει σχεδόν ποτέ σε εκείνα τα μέρη (και δεν μου έλειπε κι όλας για να είμαι ειλικρινής).

Τον τελευταίο καιρό όμως, έχει αλλάξει κάπως εν μέρει η "έδρα" μου και έχω κάνει άνοιγμα και στα πιο βόρεια.

Έτσι, παρακολουθώντας στενά το αγαπημένο ask μπορώ να πω πως πλέον και την πιπεριά την ήξερα και το parlo και το χοχλιδάκι και το tier et tout - αυτό το τελευταίο όταν το εντόπισα που λέτε μέσα από το αυτοκίνητο αναφώνησα "Εδώ θα ρθουμε για πρωινό μια μέρα! ". Με κοιταζε με απορία ο Γ. Αμέ! Επιμελής μαθήτρια εγώ, φανταστικοί όμως δάσκαλοι όλοι εσείς! Τον Δουράμπεη μόνο δεν είχε πάρει το μάτι μου εδώ μέσα και όταν τον είδα εκεί στη σειρά με τ' άλλα, ταράχτηκα τ' ομολογώ. Ο Πειραιάς είναι παντού και άλλα τέτοια μελό με έπιασαν.

Περιοχή: N. Ψυχικό λοιπόν και μετά το burger joint, σειρά είχε για μένα η πιπεριά.
Nομίζω η πρόσφατη κριτική του pontikiou ήταν καθοριστική.. Μίλησε κατευθείαν... στο στομάχι μου. Αρχίζω την αναζήτησή on line και -ωωω τι τύχη! - βρίσκω τον κατάλογο τους στην σελίδα τους στο facebook. Aν και δεν ήταν ενημερωμένος απόλυτα, μιας και ο τωρινός κατάλογος έχει και εξτρα πιάτα, εμένα μου άνοιξε την όρεξη.

Ξεκινάνε λοιπόν οι προσπάθειες για να κάνω κράτηση- τελευταία στιγμή πάντα, δεν λέω- αλλά γενικά δεν περίμενα ότι το μαγαζί μαζεύει τόσο κόσμο. Δύο ανεπιτυχείς προσπάθειες ήταν αρκετές, με την τρίτη τα καταφέραμε.

Κυριακή (24.01) μεσημέρι ένα τραπέζι για δύο όλο δικό μας.

Το εντοπίσαμε εύκολα το μαγαζί, αρκεί κάποιος να ξέρει λίγο την περιοχή και δεν θα δυσκολευτεί. Πάρκινγκ λίγο πιο κάτω, στο ύψος του parlo δηλαδή, ίσα ίσα να το δούμε και αυτό (απ' έξω για αρχή, από μέσα σύντομα ελπίζω).

Χώρος: τζαμαρία γύρω γύρω, απλός και λιτός χώρος. Χωρίς πολλά πολλά. Καλή η θερμοκρασία μέσα αν και έξω είχε αρκετό κρύο. Το παταράκι δεν το τίμησα, εν αντιθέσει με το υπόγειο, όπου και επισκέφθηκα τις πεντακάθαρες τουαλέτες.

Eξυπηρετηση: Ταχύτατη. Ευγενέστατοι όσοι πέρασαν από το τραπέζι μας, εξυπηρετικότατοι, πρόθυμοι να μας ξαναγεμίσουν το νερό, να μας ανανεώσουν τον πάγο, να μας μαζέψου όποιο πιάτο άδειαζε. Γιατί λοιπόν 3 αντί για 4 ντοματούλες? Όπως προείπα το σέρβις ήταν ταχύτατο. Καλό-κακό αυτό σε κάποιες περιπτώσεις. Όλα τα πιάτα (πριν του γιουβετσιού), προσγειώθηκαν στο τραπέζι απανωτά, τόσο που προβληματιστήκαμε. Μα πότε βρε παιδί μου πρόλαβαν?Αγχωθήκαμε, ατάκες του τύπου "τρώγε γρήγορα θα κρυώσουν" ή "τρώγε γρήγορα γιατι θα μας το πάρουν, για να κάνουν χώρο για το επόμενο" έδιναν και έπαιρναν. Ε, νομίζω αυτό δεν ταίριαζε καθόλου στο ύφος του μαγαζιού, που πας δηλαδή για να φας αλλά και να πιείς το τσιπουράκι σου, να πεις και δυο κουβεντούλες χαλαρά και ωραία. Ευτυχώς, το γιουβετσάκι ήρθε σε νορμάλ χρόνο και μπορέσαμε να κάνουμε το αναγκαίο focus. Eίπαμε, να είναι γρήγορο το σέρβις, αλλά αν παραείναι, πάλι σε αρνητικό αποτέλεσμα καταλήγουμε. Σε μια προσπάθεια να το δικαιολογήσουμε κάπως αυτό που συνέβη, είπαμε μεταξύ μας ότι μάλλον έφταιγε η ώρα της κράτησής μας, καθώς στις 4 που κάτσαμε εμείς, τα άλλα τραπέζια ήδη έτρωγαν ή χώνευαν, οπότε προφανώς η κουζίνα δεν είχε καθόλου δουλειά εκείνη την ώρα.

Φαγητό: ο κατάλογος είχε ένα σωρό πιάτα που θα ήθελα σαν τρελή να δοκιμάσω! δυστυχως όμως, δύο (2) άτομα πόσα να παραγγείλουν? Και έτσι περιοριστήκαμε πολύ.

Μόλις κάτσαμε στο τραπέζι, αμέσως ερωτηθήκαμε αν προτιμάμε νερό βρύσης ή εμφιαλωμένο. Επιλέξαμε βρύσης και μας το έφεραν αμέσως. Επίσης, ταχύτατα προγειώθηκαν στο τραπέζι μας ένα καλαθάκι με ψωμάκια (λευκά και μαύρα) και ένα ντιπ πιπεριάς γλυκιάς, που δεν είχε ένταση αλλά ήταν νόστιμο (χρέωση 1.30 κατ΄άτομο).

Επίσης, μας ανακοίνωσαν τα πιάτα (ψάρια) ημέρας προφορικά, χωρίς όμως να μας πουν αντίστοιχα και τις τιμές, ούτε τα είχαν κάπου γραμμένα.

Η παραγγελία μας=>

-Ταραμοσαλάτα με τραγανές τορτίγιες (4.30 ευρώ) => το μόνο πιάτο που δεν με τρέλανε. Ίσως είναι θέμα γούστου αλλά εγώ την ταραμοσαλάτα την θέλω πιο βελούδινη. Σαν του Βασίλαινα ένα πράγμα (να τος πάλι ο Πειραιάς), όπου είναι πραγματικά υποδειγματική και έχει χαράξει για πάντα τον ουρανίσκο μου..

-Σαλάτα με ραντίτσιο, εσκαρόλ, κινέζικο λάχανο, αντίβ και βινεγκρέτ πορτοκαλιού με μέλι και μουστάρδα (8.40 ευρώ) => καλή ποσότητα, καλή γεύση. Αν έπρεπε να παρατηρήσω κάτι θα λεγα πως η σως αν και καλή σε ποσότητα δεν ήταν απολύτως ισσοροπημένη. Κάτι μεταξύ της πίκρας του πορτοκαλιού και της γλύκας του μελιού και της μουστάρδας δεν έδενε και τόσο σωστά, υπερτερούσε η πίκρα νομίζω.

-Φρέσκα μύδια με τζίντζερ, σόγια σως και πικάντικη σάλτσα γλυκού τσίλι (8.90 ευρώ) => Ναι, ναι, ναι!!
Ούσα μυδοφάγος μεγάλη, χρόνια τώρα, δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρχουν μύδια στον κατάλογο και να μην τα παραγγείλω. Τα έχω δοκιμάσει σε διάφορες εκδοχές. Πιο αγαπημένα παραμένουν πάντα τα κλασικά αχνιστά, αλλά τρέφω μια ιδιαίτερη αγάπη και προς αυτά με την κρέμα ή το κρασί του βέλγικου Chez leon (πρόκειται για τον - fast-food ως προς το κόνσεπτ αλλά όχι και ως προς τις τιμές- παράδεισο των απανταχού μυδοφάγων). Ή τα υποδειγματικά μύδια του Αvalon στου Ψυρρή (που ήταν το πρώτο μαγαζί στην Αθήνα που τόλμησε σαν bar restaurant τότε, στα μακρινά 90s να λανσάρει κατάλογο που βασιζόταν αποκλειστικά στο συνδυασμό moules et frites δηλ. μύδια και τηγανητές πατάτες).
Κλείνω εδώ την μυδοπαρένθεση και συνεχίζω την κριτική μου.

Τα έχω δοκιμάσει λοιπόν σε πολλές εκδοχές που λέτε, αλλά ποτέ σε μια εκδοχή σαν αυτή που προτείνει η πιπεριά. Η περιέργια μου ήταν μεγάλη. Και ναι, ήταν αντίστοιχα των προσδοκιών μου. Καλή ποσότητα, ωραία μεγάλη και χορταστική ψύχα, βαμμένη από την ωραία σαλτσούλα που ήταν μπόλικη και νοστιμότατη. Άψογα ισσοροπημένη, πρωτότυπη, με ένταση, για τα δικά μου γούστα εθιστική θα χαρακτήριζα τη γεύση της. Ε ρε κάτι βούτες που έγιναν με το ψωμί στην σαλτσούλα, άλλο να σας το λέω και άλλο να το βλέπετε.

-Γόνος καλαμαριού τηγανητός με πικάντικη σάλτσα τσίλι (7.90 ευρώ) => Ωραίο πιάτο και αυτό. Καλή η σαλτσούλα, λίγο περισσότερο πικάντικη νομίζω θα μπορούσε να ναι. Ένα κεφαλάκι μαριδούλας που βρήκα μέσα στους γόνους, δεν μπορώ να πω πως με ενόχλησε ιδιαίτερα.

-Κριθαράκι γιουβέτσι με γαρίδες, φρέσκια ντομάτα και στακοβούτυρο (11.40 ευρώ) => Μιαμ μιαμ! Οκ, το κριθαρότο με τις γαρίδες το βρίσκεις πλέον σε πάρα πολλά εστιατόρια, το φτιάχνω και μόνη μου πια στο σπίτι με μεγάλη επιτυχία. Εδώ όμως, ήταν άψογα χυλωμένο, πεντανόστιμο, ίσως το στακοβούτυρο να κανε την διαφορά στο αποτέλεσμα (και τις θερμίδες) αλλά στη γεύση πάντως δεν το κατάλαβα.

-1 Τσίπουρο Βασιλιά Αραχωβίτικο (8.20 ευρώ)

Γλυκό δεν παραγγείλαμε, γιατί τα όσα είχε δεν μας τράβηξαν την προσοχή.
Κέρασμα για το τέλος, δυό σφηνοπότηρα γλυκό κρασί μοσχάτο.

Σύνολο: 51.70 ευρώ.

Vfm: Καλό σε γενικές γραμμές! Βέβαια δεν παύουν να ισχύουν τα γνωστά, ότι δηλ. δύσκολες εποχές διανύουμε και 26 ευρώ το άτομο για να φάει κανείς δεν είναι σε καμία περίπτωση λίγα. Από την άλλη έχουμε ένα μαγαζί με καλή ποιότητα πρώτων υλών και φαντασία στην κουζίνα του. Το αποτέλεσμα αρκετά καλό σχεδόν σε όλα τα πιάτα. Αν λάβουμε υπόψιν και το γεγονός ότι 2 άτομα δίνουν πάντοτε περισσότερα απ' ότι αν είναι περισσότεροι και καταμερίζεται καλύτερα το κόστος του τραπεζιού. Μ' αυτά και με εκείνα 3 ντοματούλες γιατί το ευχαριστηθήκαμε το φαγητό μας και δεν τα κλάψαμε καθόλου τα χρήματά που δώσαμε.

Αν θα ξαναπάω?Δεν το συζητώ.. Έχω δώσει νοητό ραντεβού με το τατάκι σολομού, την πέρκα στο κανταϊφι και τα λιγκουίνι με τον γαύρο! Ντροπή να μείνουν παραπονεμένα..

17 Ιαν 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
10-16

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Ήρθε νομίζω η ώρα να γράψω επιτέλους μια κριτική και για μια αμιγώς κρεατοφαγική ταβέρνα! Γιατί καλά τα έθνικ, καλά τα γκουρμεδίζοντα μοντερνοεστιατόρια, καλά τα μεζεδοπωλεία, αλλά πως να το κάνουμε? Έρχεται η στιγμή που το λαχταράς το παϊδάκι!

Για τον Άγιο Μερκούριο μου πρωτομίλησε η φίλη μου η Μ., που τον είχε τιμήσει κάποιες φορές και δήλωνε ενθουσιασμένη με τα κρέατά του. Εγώ ουδόλως έδωσα βάση τότε, έλα όμως που δεν είχα πάει ποτέ στα κτήματα στο Τατόι (εκεί με τα πρώην βασιλικά ανάκτορα) και τα είχα στα προσεχώς μου. Διότι δεν έχουμε μόνο προσεχώς στα φαγητά, έχουμε και σε εκδρομούλες (κοντινές και πιο μακρινές παρακαλώ)!

Όταν λοιπόν, μια ωραία μέρα αποφασίζουμε να την κάνουμε την βόλτα μας στα κτήματα - όσοι δεν έχετε πάει να πάτε! τεράστια έκταση πρασίνου και τα κτίρια αν και εντελώς παρατημένα, είχαν ενδιαφέρον- και το στομάχι άρχισε να διαμαρτύρεται, πήρα με τη μία τηλέφωνο την Μ. ζητώντας περαιτέρω πληροφορίες για το μαγαζί εκείνο που μου χε πει και πως το λένε και που ακριβώς είναι κλπ.

Και κάπως έτσι επισκεφθήκαμε για πρώτη φορά τον Άγιο Μερκούριο και η αλήθεια μείναμε πολύ ευχαριστημένοι. Έκτοτε τον επισκεφθήκαμε άλλη μια φορά κατά την περίοδο των γιορτών (02.01.2016) και έχοντας λοιπόν πρόσφατη εικόνα είπα να γράψω την κριτική μου.

Ο χώρος: Εσωτερικός και εξωτερικός. Ο εσωτερικός είναι μια μεγάλη αίθουσα ταβέρνας, τίποτα το ιδιαίτερο. Έχει τζάκι, έχει φωτογραφίες σε κορνίζες στους τοίχους με διάσημους πελάτες, με την περιοχή χιονισμένη, με σκηνές από την κλασική ελληνική ταινία "Η κυρά μας η μαμή" που όπως κατάλαβα είχε γυριστεί στο σημείο κλπ. Μεγάλος χώρος, πολλά τραπέζια και ως εκ τούτου πολύ έντονη βαβούρα.
Ο εξωτερικός χώρος είναι μια μεγάλη βεράντα (αυλή να την πω?) με αρκετά τραπέζια. Τα μπροστινά τραπέζια μάλιστα έχουν και ωραία θέα, το ίδιο και τα λίγα στενάχωρα τραπεζάκια που βρίσκονται στο μπαλκονάκι. Αν ο καιρός είναι καλός, ο έξω χώρος σίγουρα υπερέχει, να απολαύσετε και τον ήλιο.

Ο κόσμος: βασικά είναι πολύς. Και τις δύο φορές που επισκέφθηκα το μαγαζί είχε πάαααρα πολύ κόσμο! Δεν κάνει κρατήσεις, οπότε αν δεν υπάρχει τραπέζι, ξεκινάει η αναμονή. Γενικά το μαγαζί παίζει πολύ με μεγάλες παρέες και με οικογένειες με παιδιά (βαβούρα και φασαρία είπα παραπάνω?ε, το ξαναλέω). Ίσως είναι καλύτερο να το επισκεφθεί κανείς, αν θέλει μια κάποια ηρεμία, εκτός σαββατοκύριακου.

Η εξυπηρέτηση: Tα φαγητά έρχονται γρήγορα και μαζεμένα (αυτό καλό-κακό), δεν λέω. Αλλά όταν έχει κόσμο (δηλ μάλλον κάθε σαββατοκύριακο) για να τραβήξεις την προσοχή κάποιου σερβιτόρου ίσως και να χρειαστεί να σηκωθείς όρθιος και να βαράς παλαμάκια φωνάζοντας δυνατά ταυτόχρονα.. Εναλλακτικά, μπορείς απλά να τραβήξεις κάποιον σερβιτόρο με το χέρι σου από το ρούχο του. Αλλιώς, μην ελπίζεις.

Το φαγητό: Είναι σε γενικές γραμμές αρκετά καλό, οι μερίδες μεγάλες και χορταστικές. Δεν έχει εκπλήξεις το μενού, περιλαμβάνει πιάτα που περιμένεις να βρεις σε μια ταβέρνα, απλά είναι καλή η πρώτη ύλη και η εκτέλεση.

Η παραγγελία μας κατά την τελευταία επίσκεψη (6 άτομα) ήταν:

-Σαλάτα ανάμεικτη => με λάχανο, μαρούλι, κρεμμύδι, ντομάτα, κρουτόν, καλαμπόκι και δεν θυμάμαι τι άλλο! Πλούσια και πολύχρωμη, χωρίς βέβαια λάδι/ξύδι ή κάποια σως, αλλά οκ, μικρό το κακό, βάλαμε μόνοι μας σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας.

-Χόρτα => νόστιμα αλλά γιατί μόνο μια φετούλα λεμονάκι?Ζητήσαμε εννοείται έξτρα λεμόνια.

-Τυροπιτάρι => ζύμη γεμισμένη με ωραίο τυρί στο φούρνο. Πολύ πολύ ωραίο!

-Ανάμεικτα κολοκύθια και μελιτζάνες τηγανητά => ελαφρύ τηγάνισμα, το κουρκούτι παχύ αλλά αφαιρείται εύκολα (το κάνω πάντα αυτό).

-Τζατζίκι

-Πατάτες χ2

-Λουκάνικο ψητό => Πεντανόστιμο και σε αρκετά γενναιόδωρη μερίδα!

-Συκώτι μοσχαρίσιο ψητό => αγαπώ το συκώτι (και τα συκωτάκια παντώς είδους και μαγειρεμένα με κάθε τρόπο) και όταν βρίσκομαι με παρέα που να το τρώει (πράγμα σπάνιο) το παραγγέλνω ΠΑΝΤΑ. Εδώ ήταν μεγάλη μερίδα, σωστότατα ψημένο, το ευχαριστηθήκαμε άπαντες.

-Σπαλομπριζόλα => Την παραγγείλαμε medium, η αλήθεια όσο πλησίαζες στο κόκκαλο παραήταν κόκκινη. Εμένα δεν με πείραξε τόσο γιατί απλά δοκίμασα, δεν έφαγα πολύ, αλλά η υπόλοιπη παρέα το σχολίασε. Το υπόλοιπο μέρος της μπριζόλας σωστά ψημένο.

-1 κιλό παϊδάκια => Εδώ το μαγαζί τα δίνει όλα! Μικρά και σωστά κομμένα παϊδάκια που τόσο σπανίζουν στις μέρες μας!! Δυστυχώς από την παρέα μόνο οι 3 τρώμε αρνί, οπότε τα παϊδάκια μόνοι μας τα φάγαμε.

-Κρασί ροζέ και λευκό χύμα.

Στο τέλος κέρασμα πανακότα με σιρόπι σοκολάτας, ήταν μια χαρά για να κλείσει το γεύμα μας.

Λογαριασμός?? στα 19 ευρώ το άτομο.

Να σημειώσω πως στην προηγούμενη επίσκεψη είχα δοκιμάσει και την συκωταριά, που ήταν πολύ νόστιμη επίσης!

VFM=> Υπάρχει περιθώριο να ρίξει λιγουλάκι τις τιμές του, στα χρόνια της οικονομικής κρίσης δυσκολεύομαι να δεχτώ ότι σε μια ταβέρνα για να φας (έστω και του σκασμού) πρέπει να πληρώσεις σχεδόν 20ευρω. Από την άλλη τα κρέατα τους είναι καλά και οι μερίδες μεγάλες, οπότε δεν είναι κακό το vfm. Οριακά στην κατηγορία των 10-16 ευρώ (χωρίς ποτά εννοείται), αν όμως τα άτομα είναι λιγότερα και ο λογαριασμός επιμερίζεται για παράδειγμα στα 2 σίγουρα ξεπερνάει τα 16 και αλλάζει κατηγορία.

17 Ιαν 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
10-16

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Mama goοse λοιπόν και για μένα..

Το μαγαζί το είχα ακούσει καιρό, από τον πρώτο καιρό που άνοιξε. Μου είχαν πει γι' αυτό, είχα ρίξει μια ματιά στις φωτογραφίες κάποιων πιάτων του στην σελίδα του στο facebook, όμως δεν προέκυψε η επίσκεψη.

Μετά διάβασα κάποιες πολύ καλές κριτικές εδώ, πλην όμως παρέμενα δύσπιστη.
Τις τελευταίες δε εβδομάδες, ο Γ. το πρότεινε σταθερά όποτε ψάχναμε μαγαζί για έξοδο και ήμουν εγώ που πάντα αντιπρότεινα κάτι άλλο. Πλέον δεν έχω αμφιβολίες, το απέφευγα. Επειδή το φοβόμουν; Ίσως.. Το σίγουρο είναι ότι δεν είμαι φίλη των μεζεδοπωλείων, δεν τα προτιμώ, ιδίως όταν είμαστε 2 άτομα θεωρώ πως δεν αξίζει, γιατί πόσα πιάτα να πάρεις? Άλλο τα μοντέρνα καφενεία που έχουν και τους μεζέδες τους, αυτά τα αγαπώ, ειδικά τα συνοικιακά. Τα καθαρόαιμα μεζεδοπωλεία όμως, γενικώς δεν....

Ε μετά την επίσκεψή μας θα πρέπει να το παραδεχτώ! Είχα άδικο!
Τετάρτη 06.01.2016 => Ανήμερα των Φώτων μεσημέρι, το στομάχι γουργούριζε και ποιος είχε όρεξη για μαγείρεμα? Υποβάλλω τις προτάσεις μου, ο Γ. τις δέχεται και αρχίζω τα τηλ. Όλα κλεισμένα (ρεζερβέ), τραπέζι για 2 άτομα πουθενά, απογοήτευση.. Ψάχνω, ψάχνω και τίποτα δεν βρίσκω.. Ο Γ. λέει πάμε mama goose και πάνω που αρχίζω τα "χμ.. " και τα "λες να ναι καλά?", έχει ήδη πιάσει το τηλέφωνο και βρίσκει τραπέζι. Και κάπως έτσι το πήρα απόφαση!

Φύγαμε για Φιλαδέλφεια. Η περιοχή μ΄αρέσει πολύ. Κάτι οι μονοκατοικίες, κάτι οι γειτονιές, εκεί νιώθω σαν στο σπίτι μου. Είναι από τις περιοχές που θα μου άρεσε πολύ να ζω. Τα τελευταία χρόνια όλο και ανοίγουν νέα μαγαζιά, χαμός στην Φιλαδέλφεια. Και εγώ έχω επισκεφτεί ελάχιστα, οπότε όπως καταλαβαίνετε να ένας ακόμη στόχος για το 2016!

Ο χώρος: Είναι αρκετά μεγάλο το μαγαζί. Αποτελείται από τον εξωτερικό χώρο, κλεισμένο γύρω γύρω με τζαμαρία, τίποτα το ιδιαίτερο. Ο εσωτερικός χώρος - όπου και κάτσαμε - αποτελείται από δύο υπο-χώρους που ενώνονται με μία καμάρα. Η πέτρα κυριαρχεί στους τοίχους, αλλά ο χώρος, αν και είχε κάποιες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες και ήταν και στολισμένος λόγω εορτών, εμένα μου φάνηκε κάπως "γυμνός" και "άδειος".. Μου άρεσε πολύ το κελάρι με τις μπύρες, μου άρεσαν επίσης οι περιποιημένες τουαλέτες, όπως επίσης και το γεγονός ότι τα τραπέζια είχαν τον αέρα τους, δεν ήταν το ένα πάνω στο άλλο. Πάντως δεν θα έλεγα ότι ο χώρος είναι το δυνατό σημείο της χήνας.

Η εξυπηρέτηση: εδώ τα χαλάσαμε.. Πολύ! Τα δύο παιδιά (μία κοπέλα και ένα παλικάρι) που ήταν επιφορτισμένα με το σέρβις ήταν χαμογελαστά και δεν σταμάτησαν λεπτό να τρέχουν. Όμως, για τον κόσμο που υπήρχε στο μαγαζί (γεμάτο) όταν τουλ το επισκεφθήκαμε εμείς, τα δύο άτομα σε καμία περίπτωση δεν ήταν αρκετά. Είχαμε καθυστερήσεις σε πολλά πράγματα. Στην παραγγελία, στην άφιξη του νερού, στην άφιξη ενός πιάτου (παραλίγο να φάμε τηγανητές πατάτες για επιδόρπιο) κλπ.
Να σημειώσω πόσο άσχημη εντύπωση μας έκανε που ο υπεύθυνος του μαγαζιού (ένας εκ των ιδιοκτητών?) καθόταν όοοοολη την ώρα πίσω από τον πάγκο με την ταμειακή μηχανή και δεν έκανε το παραμικρό ώστε να βοηθήσει λίγο, ακόμη και όταν έβλεπε τα κενά στην εξυπηρέτηση. Ούτε το νερό που λέει ο λόγος δεν έφερνε. Είναι και αυτό άποψη/επιλογή, δεν λέω, αλλά όχι όταν βλέπεις από πρώτο χέρι πως το σέρβις σου έχει θέματα, τότε τρέχεις και βοηθάς και εσύ ή έστω προσεγγίζεις τους πελάτες ζητώντας κάποια συγνώμη για τις καθυστερήσεις και δικαιολογώντας την κατάσταση.

Φαγητό: ο κατάλογος μου άρεσε, τον βρήκα αρκετά πλήρη και ευφάνταστο. Είχε ενδιαφέροντα πιάτα, δεν ξέραμε τι να πρωτοδιαλέξουμε. Μου άρεσε που είχε επιλογή σε κάποια πιάτα ως προς την ποσότητα, μικρή μερίδα (για δύο άτομα) και μεγάλη για περισσότερα. Αυτό δίνει και την δυνατότητα σε μικρότερες παρέες (2-3 ατόμων) να δοκιμάσουν περισσότερες γεύσεις.

Η παραγγελία μας:

-Σαλάτα με κράνμπερις, λιναρόσπορο, ξινόμηλο, σύκα ξερά και ψητό ανθότυρο σε μικρή μερίδα (δηλ. για δύο άτομα) => καλή ποσότητα, ό, τι έπρεπε για δύο, ωραίος συνδυασμός υλικών. Μόνη ένσταση η ποσότητα και η οξύτητα της σως (βινεγκρέτ ουσιαστικά). Δηλ. προς τα τελειώματα του πιάτου, η σαλάτα μας κολυμπούσε κανονικότατα.

-Αυγά μάτια με πούδρα παστουρμά Θράκης => επίσης καλό πιάτο. Παίζει βέβαια πολύ τελευταία σχεδόν σε όλα τα μεζεδοπωλεία, αλλά εδώ η εκτέλεση ήταν απλή και ωραία. Ο παστουρμάς δεν ακουγόταν πολύ, αλλά είπαμε "πούδρα". 3 αυγά ήταν σύνολο, σερβιρίστηκαν μέσα σε τηγανάκι.

-Μαστέλο Χίου σε κρούστα φουντουκιού με πετιμέζι και σύκα => νόστιμο πιάτο, βέβαια η κρούστα φουντουκιού δεν ήταν ακριβώς "κρούστα", το φουντούκι ήταν τριμμένο πάνω στην μία άκρη του τυριού. Και πάλι όμως, πεντανόστιμο πιάτο!

-Φάβα φενεού με πουρέ λιαστής ντομάτας => μας άρεσε!! καλή η ποσότητα. Ταίριαζε πολύ η φάβα με τη λιαστή και χάρηκα που επιτέλους δεν είδα πάλι την φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια αλλά με άλλο συνδυασμό.

-Ψαρονέφρι με πουρέ σελινόριζας και σάλτσα κεράσι στην μεγάλη μερίδα=> ωραία παρουσίαση, λουκούμι το ψαρονέφρι, η σάλτσα ήταν αρκετά γλυκιά αλλά "ιδιαίτερη".. Είχε και ολόκληρα κεράσια από πάνω. Ο πουρές ήταν ελαφρώς πιο αραιός απ' ότι έπρεπε αλλά σαν γεύση πολύ δυνατός. Η ποσότητα παραπάνω από ικανοποιητική!

-Πατάτες τηγανητές με στακοβούτυρο και απάκι => ήρθαν τελευταίες και ενώ ήδη είχαμε ρωτήσε/σχολιάσει/ειρωνευτεί επανειλημμένως για την τύχη τους. Εννοείται μετά και από το κυρίως (συγκεκριμένα είχαμε φάει το μισό ήδη), έτοιμη ήμουν να τις ακυρώσω. Η πλάκα είναι ότι βασικά τις είχαμε ζητήσει για να τις φάμε με τα αυγά.. χαχα! Όταν ήρθαν οι πατάτες τα αυγά είχαν εξαφανιστεί προ πολλού. Πολύ πολύ νόστιμες, αλλά δεν νοείται να έχεις ορεκτικό στο μενού σου και να το σερβίρεις μετά το κυρίως.

-Mισό κιλό ροζέ κρασί

-Στην αρχή μας έφεραν ψωμάκι μαύρο και λευκό μαζί με νερό βρύσης και στο τέλος μας κέρασαν γλυκό σε ατομικά ποτηράκια τύπου τσιζκέικ.

Για τα παραπάνω ο λογαριασμός ανήλθε στα 35,5 ευρώ και εμείς σκάσαμε.

VFM => Πολύ καλό! Καλές τιμές, καλές ποσότητες, ενδιαφέροντα πιάτα!

Συμπέρασμα=> Η μαμά χήνα μας άρεσε, εγώ είχα άδικο που την φοβόμουν (την αμαρτία μου θα την πω) και θα ξαναπάμε να δοκιμάσουμε και τα υπόλοιπα πιάτα του καταλόγου, κάτι κρεμμυδάκια - που κάπως αλλιώς τα έλεγε ο κατάλογος- γεμιστά με ρύζι μου χουν μείνει απωθημένο!

10 Ιαν 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
1-9

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Be happy φιλοι μου! αυτή είναι η ευχή μου για τη νέα χρονιά! Το 2016 να είστε χαρούμενοι, να είναι οι αγκαλιές και τα πιάτα σας γεμάτα (θα λεγα και για τα πορτοφόλια, αλλά είπα να μην υπερβάλλω)!

Η πρώτη μου κριτική λοιπόν, για το 2016, έμελλε να είναι για ακόμη ένα μπεργκεράδικο (που να ήμουν και fan του burger!!! ).

Παραμονή Χριστουγέννων λοιπόν και με την Μ. έχουμε ξαμωληθεί στα μαγαζιά για τα γνωστά ψώνια της τελευταίας στιγμής. Εγώ ψιλοσέρνομαι -όλη η κούραση της δουλειάς βγαίνει κλασικά τις πρώτες μέρες της άδειας- και πεινάω. Ο δρόμος μας βγάζει στο αιγάλεω, στοχεύοντας σε ένα συγκεκριμένο παπουτσάδικο και η ώρα είναι 4 οπότε, το στομάχι μου δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Ρίχνω την πρόταση για το be happy, έχω ακούσει γι αυτό και μιας και το αιγάλεω μου πέφτει κοντά, το χω στη λίστα μου! Η Μ. ενδίδει και με συνοπτικές διαδικασίες, κατευθυνόμαστε στο Be happy!

Γωνία Θηβών και Ιερας οδού λοιπόν (Vagelis πολύ καλά θυμάσαι, κομμωτήριο και gyro bank ήταν πριν στον σημείο). Όντως το σημείο είναι δύσκολο, ειδικά για παρκάρισμα αλλά και σαν κίνηση. Όμως είναι πολύ κοντά στο μετρό Αιγάλεω, οπότε αν έρχεται κάποιος με μετρό βολεύει. Εν τω μεταξύ, είναι εντυπωσιακό το πόσο κοντά βρίσκεται στο έτερο μπεργκεράδικο του Αιγάλεω (burgerville), του οποίου η ταμπέλα βγάζει μάτι και του οποίου μάλιστα η λειτουργία αν δεν κάνω λάθος προηγείτο.

Για τον χώρο δεν έχω πολλά να σας πω, μιας και κάτσαμε έξω (φανατική καπνίστρια η Μ. ). Περιποιημένος μου φάνηκε ο εσωτερικός χώρος, αλλά τον είδα μόνο απ έξω (είπαμε πεινούσα πολύ, δεν είχα όρεξη για βόλτες και επιθεώρηση χώρου/τουαλέτας κλπ. ). Ο εξωτερικός χώρος τίποτα το ιδιαίτερο, όπως ήταν αναμενόμενο, πάνω στην πλατεία, περιβάλλεται από τέντα, αριθμεί αρκετά τραπεζάκια, καναπεδάκια, καρέκλες, θερμαίνεται επαρκώς από σόμπες, οπότε μια χαρά. Το 2 στον χώρο λοιπόν αφορά τον εξωτερικό και ό, τι έκλεψε το μάτι από τον εσωτερικό, θα επανέλθω για να έχω πλήρη άποψη.

H εξυπηρέτηση, στο μεγαλύτερο μέρος της από μια νεαρή κοπέλα, μια χαρά, προς το τέλος δεν ξέρω αν έφταιγε η αλλαγή βάρδιας, αλλά τα χαλάσαμε λίγο, καθώς καθυστέρησαν λίγο να στείλουν κάποιον ώστε να πληρώσουμε.

Ο κατάλογος: επαρκή θα τον χαρακτήριζα. Περιλαμβάνει σαλάτες (3), ορεκτικά (τα κλασικά που έχουν τέτοια μαγαζιά), μπέργκερ (12), πατάτες (4 επιλογές) και κάποια κυρίως (hot dog, κοτόπουλο φιλέτο, μπιφτέκια σκέτα κλπ).
Μου άρεσε που μας έφερε και έναν έξτρα κατάλογο με κάποια πιάτα (burgers κυρίως) όχι ημέρας, αλλά γιορτών, σαν εορταστικά έξτρα πιάτα ας πούμε.
Tα κοκτέιλ τα πήρε το μάτι μου πλην όμως δεν εστίασα, παραμονή Χριστουγέννων ήταν, κράταγα δυνάμεις για το βράδυ!

Τα burgers ήταν σχεδόν όλα με μπιφτέκι από μοσχαρίσιο κιμά, θυμάμαι ένα με φαλάφελ και ένα με κοτόπουλο πανέ. Σίγουρα θα μπορούσε και θα έπρεπε νομίζω να δίνει περισσότερες επιλογές.

Η παραγγελία μας (2 άτομα):

-1 σαλάτα be happy=>με μαρούλι, iceberg, ντοματίνια, κρουτόν, μπέικον, πράσινο μήλο, παρμεζάνα και happy σως. Καλή επιλογή, αρκετά πετυχημένος συνδυασμός των υλικών, ικανοποιητικότατη ποσότητα! (4,80)

-1 philly project burger=> με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, τυρί φιλαδέλφεια, τραγανό μπέικον, iceberg, onion rings, κέτσαπ και μανιτάρια σωτέ σε αφράτο ψωμάκι μπριος. Το δικό μου! Καλό σε γενικές γραμμές, ήθελα αντί για κέτσαπ να χε κάποια άλλη sauce γιατί ήταν ελαφρώς στεγνό, αλλά κατα τ΄ άλλα μια χαρα (7,90)

-1 mr cheese burger=> με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, iceberg, ντομάτα, κρεμμύδι, πίκλες, διπλό τυρί τσένταρ, μουστάρδα, μαγιονέζα, κέτσαπ, σε αφράτο ψωμάκι μπριος Της Μ., της άρεσε πολύ.

- 2 μπύρες μύθος (1+1 δώρο, ήταν σε προσφορά).

Τα burgers συνοδεύονταν από πατάτες τηγανητές, κάπως στρογγυλές - κατεψυγμένες φυσικά, που δεν μας ενθουσίασαν.

Να σημειώσω ότι τα μπιφτέκια στα burger είναι 200 γραμμαρίων, από 100% μοσχαρίσιο κιμά, όπως αναγράφεται και στον κατάλογο. Είναι σχετικά λεπτά και σερβίρονται καλοψημένα θα έλεγα. Τώρα, σίγουρα δεν είναι αφράτα, ούτε "φουσκωτά", όπως στα περισσότερα σύγχρονα μπεργκεράδικα, ούτε έχουν κάποια μπαχαρικά που να τα κάνουν ξεχωριστά. Είναι όμως νόστιμα, "αμερικάνικου τύπου" τα χαρακτήρισε μια φίλη μου και νομίζω πιο σωστό χαρακτηρισμό δεν μπορώ να βρω.

Επίσης, το γεγονός ότι είναι κάπως πιο λεπτά καθιστά εφικτό το να φας το μπέργκερ με τα χέρια, γεγονός που με ευχαρίστησε ιδιαιτέρως, καθώς έχω βαρεθεί να παλεύω με μαχαιροπίρουνα και να κόβω από δω, να κόβω απο κει, προσπαθώντας να συμπεριλάβω σε κάθε μπουκιά όλα τα υλικά.

Η βαθμολογία για την γεύση είναι μεταξύ του 2 και του 3, αν θέλει δηλαδή να ναι κάποιος δίκαιος είναι στο 2,5. Ελλείψει του μισού, βάζω 2 ντοματούλες κ εγώ, αλλά πραγματικά μην το φοβηθείτε το μαγαζί, δεν θα σας εντυπωσιάσει, αλλά ούτε θα σας απογοητεύσει.

Για την παραπάνω παραγγελία μας, ο λογαριασμός ανήλθε στα 20,20 ευρώ. Πολύ καλό vfm, τίμιο μαγαζί, σε κανένα άλλο μπεργκεράδικο νομίζω δεν έχω δώσει τόσο λίγα (ίσως μόνο στο american house toast το πασαλιμανιώτικο).

Το μόνο μείον λοιπόν που εντοπίζω εγώ στο be happy είναι η έλλειψη επιλογών να το πω? ευελιξίας να το πω? Δηλαδή δεν δίνει επιλογές πολλές στο είδος του μπιφτεκιού. Το ίδιο και στα ψωμάκια (μπριος σχεδόν σε όλα τα burger). Το ίδιο και στα λοιπά υλικά, το ίδιο και στις sauce, το ίδιο και στα συνοδευτικά. Θα θελα να μπορώ να διαλέξω το ψωμάκι μου, το είδος του μπιφτεκιού μου, την σως που θα χω (ειδικά σ αυτό το κομμάτι, λίγη παραπάνω φαντασία θα χρειαζόταν σίγουρα), το συνοδευτικό (μιας και οι τηγανητές πατάτες δεν είναι η αδυναμία μου - παχαίνουν κι όλας οι άτιμες - θα θελα να μπορώ να συνοδεύσω το burger μου με ένα ρυζάκι ή ακόμα καλύτερα με ψητά λαχανικά ή με πληγούρι/κινόα και ας ανέβαινε βρε παιδί μου η τιμή). Nέο μαγαζί είναι, περιθώρια βελτίωσης πάντα υπάρχουν.

Σίγουρα θα ξαναπάω, επειδή είναι στα μέρη μου και να πάτε και εσείς αν βρεθείτε στην περιοχή ή αν μένετε στα πέριξ. Δεν είναι όμως το μαγαζί, στο οποίο αξίζει να τραβηχτείτε αν μένετε στην άλλη άκρη της Αθήνας, if you know what i mean.

23 Δεκ 2015

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
10-16

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

H ομορφιά βρίσκεται στα απλά! Αυτή η φράση στριφογύριζε στο μυαλό μου μετά την επίσκεψή μου στην Ζωοδόχο Πηγή και ουσιαστικά περιγράφει άψογα τις εντυπώσεις μου..

Ζωοδόχος Πηγή λοιπόν! Στην αρχή διαβάζω για το οινομαγειρείο ένα ενδιαφέρον άρθρο σε ένα γνωστό διαδικτυακό περιοδικό (πρώτο σημάδι). Καπάκι, έρχεται ο βομβαρδισμός από διθυραμβικές κριτικές καλοφαγάδων στο ask (δεύτερο σημάδι). Ε, είναι και στα μέρη μου, δεν θέλει και πολύ σκέψη, μπαίνει στη wish list μου.

Έτσι, ένα κρύο βράδυ μιας Τρίτης του Δεκέμβρη, όλες οι γυναίκες της οικογένειας (4 γυναίκες σύνολο - 3 γενιές), μετά απο δική μου προτροπή, ξεκινήσαμε για τη ζωοδόχο πηγή.

Προηγήθηκε κράτηση μία ώρα περίπου πριν, ευγενέστατος ο κύριος στο τηλέφωνο, πολύ θετική πρώτη εντύπωση.

Για να φθάσουμε, αν και μένουμε κοντά, χρησιμοποιήσαμε gps και έτσι δεν δυσκολευτήκαμε καθόλου. Παρκάρισμα εύκολο, λίγο πιο κάτω από την ομώνυμη εκκλησία.

Ο χώρος: μικρός αλλά ζεστός! Στενόμακρος, με τραπεζάκια κοντά το ένα στο άλλο.. Βαρέλια στη μια πλευρά, ένα ποδήλατο στην άλλη, οι μαριονέτες.. Εμάς το τραπέζι μας ήταν δίπλα στην πόρτα και ουσιαστικα διπλα στα ραφάκια (σαν βιβλιοθήκη) με όλα τα μικροαντικείμενα και σκεύη. Ένας χώρος γεμάτος όμορφες λεπτομέρειες. Η αλήθεια είναι πως νιώθεις άνετα από την πρώτη στιγμή που μπαίνεις, αισθάνεσαι οικεία, σαν καλεσμένος και όχι σαν πελάτης. Επιτρέψτε μου να κάνω και μια ειδική μνεία στην μουσική, μιας και μ' άρεσε πολύ! Φουλ του εντέχνου (Μάλαμας, Κανά, Παπακωνσταντίνου, Ιωαννίδης κλπ).

Ο κόσμος: Όταν φθάσαμε - 20.30 περίπου - ήμασταν οι πρώτοι πελάτες, μέσα όμως σε μία ώρα, το μαγαζί έχει γεμίσει. Κυρίως νεολαία, παρέες μικρές και μεγαλύτερες, γέμισαν όλα τα τραπέζια!

Εξυπηρέτηση: Άψογη! Από την πρώτη στιγμή (στο καλωσόρισμα) μέχρι την τελευταία (όταν μας ρώτησαν με πραγματικό ενδιαφέρον πως μας φάνηκε το φαγητό μας και αν μείναμε ευχαριστημένες). Το παιδί που μας εξυπηρέτησε απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις μας πριν την παραγγελία, με χαμόγελο και υπομονή (είπαμε στην παρέα είχαμε και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας). Όλα τα πιάτα έφθασαν με σωστή σειρά και σε λογικούς χρόνους. Γενικά χαίρεσαι να βλέπεις νέα παιδιά να κάνουν τη δουλειά τους με μεράκι και χαμόγελα.

H παραγγελία (άτομα 4):

- Σαλάτα πράσινη => πλούσια σε ποσότητα, με τυρί τριμμένο, σταφίδες, μπαλσάμικο.. δεν θυμάμαι αναλυτικά τα συστατικά, πάντως άρεσε σε όλες μας.

- Χαλούμι ψητό

- Τσιπς πατάτας με αυγά τηγανητά και τριμμένο τυρί => πλούσιο σε ποσότητα, οι πατάτες κρατσανιστές, ολόσωστα τηγανισμένες.

- Λιβανέζικο => 4 πιτάκια - σαν τσεπάκια- γεμισμένα με πικάντικο κυμά, ψιλοκομμένη ντοματούλα, κρεμμυδάκι και γιαούρτι. Απλά υπέροχο πιάτο!!

- Ασλάν => ένας πύργος αποτελούμενος από πίτες (σαν του σουβλακιού αλλά πιο μικρές σε μέγεθος) σε διάφορα επίπεδα, με τυρί, πιπεριά, παστουρμά ανάμεσά τους, ντοματούλα και στην κορυφή, ένα αυγό τηγανητό! Το όλο κατασκεύασμα συγκρατούσε ένα μαχαίρι καρφωμένο. Εντυπωσιακό πιάτο σαν παρουσίαση, έξυπνο σαν σύλληψη, νόστιμο πολύ, ιδανικός κρασομεζές.

- Μοσχαράκι με πουρέ σελινόριζας => μοσχαράκι κοκκινιστό, μαλακό, να λιώνει στο στόμα και πουρές πεντανόστιμος.

- Νερό βρύσης

- Χύμα κρασί ημίγλυκο

- Αναψυκτικό (1)

Για αρχή μας έφεραν ψωμί ψητό με λαδάκι και ρίγανη.
Ενώ στο τέλος, μας κέρασαν γλυκό, σαν τσιζκέικ λεμόνι (συνταγή που συνηθίζουμε να την κάνουμε και στο σπίτι), σε ατομικά πιατάκια, ένα για την καθεμία. Πολύ ελαφρύ, ακριβώς το είδος του γλυκού που προτιμώ μετά το φαγητό, ελαφρύ και ξινό, τόσο όσο.

Λογαριασμός παρακαλώ!! Σύνολο: 52,30 ευρώ, ήτοι 13 ευρώ περίπου το άτομο!

vfm=> ε, ναι! 4/4 και εδώ. Θέλει και ερώτημα?

4/4 σε όλα λοιπόν! Πρώτη φορά βάζω άριστα, ωραία αίσθηση!
Μερικές φορές η επιτυχία δεν θέλει πολλά. Ούτε πολυτέλειες, ούτε φιοριτούρες. Όμορφο-ζεστό χώρο θέλει, νόστιμο φαγητό, χαμόγελο και καλές τιμές. Απλά πράγματα!