Loader

Κάβο Πάπας

Κριτικές: 2
Μέλος από: Δεκ 2014
8 medium

Εμφάνιση:

8 medium

19 Δεκ 2015

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
10-16

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Εδώ και 3 -4 χρόνια επισκεπτόμαστε το “Θεσσαλία”, στην Κηφισιά κάθε πρώτη και τρίτη Τετάρτη του μηνός. Είμαστε μια παρέα παλαιών συμμαθητών από τον καιρό του Πολυτεχνείου και μαζευόμαστε τα μεσημέρια να “…τα λέμε και να τα θυμόμαστε”. Έτσι έγινε και την Τετάρτη στις 2 Δεκεμβρίου.

Στην ηλικία μας, γερόντια 75 χρονών, δεν χρειαζόμαστε και πολλά. Εκείνο που χρειαζόμαστε είναι εύκολη πρόσβαση και να μην βαρύνουμε ιδιαίτερα τα στομάχια μας. Άλλος εκ πεποιθήσεως, άλλος για λόγους υγείας, έχουμε την τάση, χωρίς να γινόμαστε υστερικοί, να τείνουμε προς την χορτοφαγία. Νομίζω ότι όλοι εκτιμούμε ένα καλό μαγειρευτό.

Στα πλαίσια αυτά, πρώτον, ο χώρος παίρνει άριστα. Η στάθμευση των αυτοκινήτων είναι πάντα άνετη, ακόμα και γι’ αυτούς που εννοούν (και το έχουν κάνει) να σταθμεύσουν ΜΕΣΑ στο κατάστημα.

Ο χώρος είναι άνετος, σοβαρός, απέριττος και αγγίζει τα όρια του πολυτελούς. Συνήθως καθόμαστε στον μπροστινό χώρο που το καλοκαίρι είναι ημί-υπαίθριος και τώρα είναι κλεισμένος με πλαστικά, αλλά καλόγουστα, και είναι πολύ καλά θερμαινόμενος.
Στα αριστερά όπως μπαίνουμε υπάρχει η κλασσική πατροπαράδοτη ελκυστική βιτρίνα του παλιού μαγέρικου που τόσο έχει λείψει στους μοντέρνους καιρούς μας.
Οι τουαλέτες είναι αρκετά πολυτελείς και πεντακάθαρες.

Δεύτερον. Άριστα παίρνει επίσης και το σέρβις. Η υποδοχή είναι θερμή, πάντα φιλική και η εξυπηρέτηση άμεση. Οι Σερβιτόροι είναι γρήγοροι και ιδιαίτερα υπομονετικοί με την, γενικά, μεγάλη παρέα. Όπου ο ένας ψάχνει τον κατάλογο με τις ώρες την ώρα που ο άλλος εκθειάζει το …παιχνίδι του Παναθηναϊκού.!.. Κάποτε καταφέρνουμε να δώσουμε την παραγγελία. Πάλι καλά.!..

Από εκεί και πέρα όλα τρέχουν “ρολόι”. Έρχονται τα καυτά τραγανά ψωμάκια μέσα σε χαρτοσακούλα, ώστε να μην παπουδιάσουν από τους υδρατμούς που αναδύονται. Έρχονται να νοστιμότατα ντιπ, αρκετά για όλους, και το θαυμάσιο κόκκινο κρασί.
Όσον αφορά στην κουζίνα, τα πράγματα αρχίζουν να μπερδεύονται. Δεν θα μιλήσω για τις παρελθούσες εμπειρίες μου διότι, απλούστατα θα έπρεπε να τις εκθέσω όταν τις διαπίστωσα. Θα περιοριστώ στα προχθεσινά. Γενικά όμως η όλη περίπτωση μου γεννά την εντύπωση ότι ο σεφ δεν είναι ιδιαίτερα υπερήφανος για τις “δημιουργίες” του. Δεν χολοσκάει και πολύ, ιδιαίτερα στα μαγειρευτά.

Στην μέση του τραπεζιού μπήκαν χόρτα βραστά, πατάτες τηγανητές και φέτα, που ζητήθηκε χωρίς λαδορήγανη. Τα χόρτα ήσαν μπόλικα, σωστά βρασμένα και νόστιμα. Η φέτα ήταν καλή μερίδα αλλά όχι με ιδιαίτερο χαρακτήρα. Οι πατάτες όμως, θλιβερές διπλο-τηγανισμένες. Κρίμα.!..

Εγώ ζήτησα γεμιστά, μία πιπεριά και μία ντομάτα. Τώρα, να πούμε του στραβού το δίκιο: Όταν οι γιατροί, μέσα στην αμάθειά τους, έχουν δαιμονοποιήσει το αλάτι, οι μάγειροι μαγειρεύουν ανάλατα. Λες, και μέσος όρος δεν υπάρχει.!.. Η λογική του ότι ο καθένας βάζει αλάτι στο πιάτο του, μπορεί να είναι νομικά σωστή, αλλά στην περίπτωση των γεμιστών ΔΕΝ ισχύει. Εκτός του ότι για να φέρεις λογαριασμό εκ των υστέρων πρέπει να προσθέσεις ΠΟΛΥ περισσότερο αλάτι, τα ανάλατα γεμιστά ΔΕΝ ΤΡΟΓΩΝΤΑΙ. Τα συγκεκριμένα γεμιστά ήταν επιπλέον των άλλων, και λαπάς που άνετα τρωγόταν με το κουτάλι.

Οι λουκουμάδες που ήρθαν κερασμένοι στο τέλος, ήταν τραγανοί, με μπόλικο μέλι και άψογοι όπως συνήθως.
Πήραμε αρκετό εξαιρετικό κόκκινο κρασάκι (όχι για να μεθύσουμε δηλαδή) ώστε να υπολογίσω ότι γι αυτά που πήραμε και που ήμουνα περίπου στον μέσο όρο, τα 17 Ευρώ το άτομο, ήταν λίγο πολλά. Βεβαίως δεν ξεχνώ ότι είμαστε στην Κηφισιά.

8 medium

02 Ιαν 2015

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
1-9

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Η "μαγεία" του "Οινομαγειρείου" είναι αυτή ακριβώς που περιγράφουν προηγούμενες κριτικές. Το οινομαγειρείο είναι οικογενειακό κουτούκι, "κούτουκας" Αυτά ακριβώς ψάχνουμε σε έναν "κούτουκα" και δεν τα βρίσκουμε πιά. Την ανθρώπινη ζεστασιά.

Όταν πηγαίνουμε σε κούτουκα δεν ψάχνουμε για τραπεζομάντηλα, ούτε για σατομπριάν και κολονάτα ποτήρια. Ψάχνουμε για το πηγαίο που προσέφερε ο μπακάλης στο πίσω μέρος του μαγαζιού του την δεκαετία του 50.!..

Οι κριτικές αυτών που ψάχνουν για "sanitised" (υγιεινοποιημένα) εστιατόρια είναι πολύ χρήσιμες διότι αποτρέπουν τους "μπουχέσες" από το να πλημμυρίσουν το παραδεισιακό γεμάτο νοσταλγία μαγαζάκι και να μην υπάρχει ένα από τα "παλιά και φθαρμένα τραπέζια" και για εμάς τους γέροντες.

Παραγγέλλουμε "τον άμπακα". [Ο "αμπακας" είναι λέξη που προέρχεται από το "αβάκιον", ολόκληρο τον πίνακα των φαγητών δηλαδή που είναι το συνηθισμένο για τους "τακτικούς"].

Μας φέρνουν σαλάτα, φέτα, πατάτες τηγανιτές (αληθινές, όχι προ-πατάτες) κεφτεδάκια, συκωτάκια τηγανητά και μπακαλιάρο σκορδαλιά. Τι άλλο να θελήσει κανείς για να ζήσει την ευτυχία του. ;..

Το κρασάκι είναι 100% παραδοσιακό, από τα βαρέλια, και φεύγουμε με 5 / 6 Ε το άτομο έχοντας περάσει δυο τρις ώρες "όπως τότε".
Υπέροχο.!..