Loader

ipparxos480

Κριτικές: 13
Μέλος από: Ιαν 2015

Εμφάνιση:

19 Δεκ 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
-

Αποφάσισα να γράψω κριτική για το μεζεδοπωλείο "Τα αδέλφια" με μια μικρή ενοχή γιατί συχνάζω αρκετά συχνά εκεί για φαγητό με αποτέλεσμα να μη σκεφτώ ποτέ να μοιραστώ την εμπειρία μου με άλλους όπως κάνουμε συνήθως με κάτι που δε μας είναι πρωτόγνωρο και θεωρούμε δεδομένο. Επιπλέον διαπίστωσα στη σχετική καταχώρηση στο a4f ότι δεν υπάρχουν κριτικές και δεν είναι επικαιροποιημένη η νέα διεύθυνση του καταστήματος. (Το κατάστημα έχει μεταφερθεί από Αγίας Παρασκευής 77 στην Αγίας Παρασκευής 56 εδώ και περίπου δυο χρόνια) πράγμα που έκανε εντύπωση γιατί το μαγαζί έχει πάντα αρκετή πελατεία.
Κυριακή 15-12-2019 μεσημέρι πήγαμε στο κατάστημα έξι άτομα αφού προηγουμένως κάναμε κράτηση κάτι που κατά τη γνώμη μου επιβάλλεται για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία και η άβολη αναμονή μέχρι να αδειάσει κάποιο τραπέζι.
Το πάρκινγκ του οχήματος είναι δύσκολο στην περιοχή αυτή του Χαλανδρίου εκτός αν επιλέξεις να σταθμεύσεις το όχημά σου σε κάποιο από τα πολλά ιδιωτικά παρκινγκ της περιοχής. Εμείς βρήκαμε θέση σε κοινόχρηστο χώρο αλλά σε κάποια απόσταση από το κατάστημα.
Το κατάστημα στεγάζεται πλέον σε μια παλαιά μονοκατοικία που παλαιότερα λειτουργούσε η πολύ δυνατή "Υδρούσα".
Η πρώτη καλή εντύπωση έρχεται με το ωραία στολισμένο Χριστουγεννιάτικο δένδρο σε κεντρικό σημείο στο χώρο της εισόδου.
Αφού μας υποδέχτηκαν με τη συνηθισμένη θέρμη και ευγένειά τους που οφείλεται και στην οικειότητα που υπάρχει λόγω του ότι ήμαστε συχνοί πελάτες μας οδήγησαν στο τραπέζι μας.
Ο χώρος είναι καθαρός περιποιημένος με ανοιχτούς και άνετους διαδρόμους ανάμεσα στα τραπέζια και επισημαίνω χωρίς παρουσία καπνού. Οι τουαλέτες που διαθέτουν τέσσερις καμπίνες δυο για αγοράκια και δυο για κοριτσάκια ήταν πεντακάθαρες. (χώρος:4/4)
Αφού μας έφεραν νερό (εμφιαλωμένο χωρίς όμως να ερωτηθούμε) και ψωμί σε εύλογο χρονικό διάστημα ήρθε ο..... ειδικός για την παραγγελία. Και λέω ειδικός γιατί είχε άψογη γνώση του μενού και παρέχοντας κάποιες διευκρινήσεις όπου χρειαζόταν απέσπασε γρήγορα την παραγγελία βάζοντας εύστοχα και λίγο φρένο γιατί είναι αλήθεια ότι καμιά φορά........ το μάτι δε χορταίνει.
Σημειώνεται ότι κατάλογος είναι μεγάλος και αναλυτικός χωρίς όμως να έχει εκπλήξεις (δεν έχω παρατηρήσει να αλλάζουν το menu).
Χωρίς καθυστέρηση ήρθε η παραγγελία μας:
Γαρίδες ψητές 9,50 ευρώ(μεγάλες και καλοψημένες πέντε ή έξι δεν πρόλαβα να τις μετρήσω)
Γαρίδες τηγανιτές 9,50 ευρώ (ακόμα πιο νόστιμες από τις ψητές δεν πρόλαβα να σιγουρευτώ για τον αριθμό για τον ίδιο λόγο).
2 μερίδες Καλαμαράκια (κλασσική αξία νοστιμότατα) 7.50 ευρώ εκάστη.
2 μερίδες Πατάτες τηγανιτές 3.00 ευρώ εκάστη.
2 τεμάχια σαγανάκι (λιώνει στο στόμα) 4,00 έκαστο
Φάβα 4.00 ευρώ
Φιλετάκια καυτερά 8,00 ευρώ
Κουτσομούρες (μερίδα έξι ψάρια) 9.50 ευρώ (το ότι πρόλαβα να τα μετρήσω δεν σημαίνει ότι δεν ήταν καλές αλλά δεν λειτούργησε τόσο έντονα ο ανταγωνισμός από τους μικρούς της παρέας).
Κολοκυθοκεφτέδες τέσσερα τεμάχια 4,50 ευρώ.
Χόρτα εποχής 4,00 ευρώ (καλοβρασμένα)
Μπιφτέκι 7,50 ευρώ
Ντάκος 4,50 ευρώ
Τυροκαυτερή 3,50 ευρώ
Ψωμί από καλαμποκάλευρο απλά τέλειο ζητήσαμε και δεύτερο καλαθάκι που δε χρεώθηκε. (5,00 ευρώ).
Τρία αναψυκτικά τύπου cola ( 2,00 ευρώ έκαστο) και μια μπύρα (3,50 ευρώ)
Τα εδέσματα ήταν όλα καλομαγειρεμένα και νόστιμα και μόνος λόγος που δε μπορώ να δείξω μεγαλύτερο ενθουσιασμό για την εμπειρία μου στα "Αδέλφια" είναι ότι είμαι συνηθισμένος στην άριστη φροντίδα τους και στο νόστιμο φαγητό τους. (Γεύση:4/4)
Το σέρβις είναι γρήγορο χωρίς να ξεχνιέται το χαμόγελο, η ευγένεια και το διακριτικό χιούμορ και το large κέρασμα (τέλειο παγωτό με ακόμη πιο τέλειο μωσαϊκό σοκολάτας) στο τελείωμα επιβάλουν να βάλω στη κατηγορία εξυπηρέτηση άριστα (service:4/4).
Λαμβάνοντας υπόψη ότι παραγγείλαμε κυρίως ψαρικά τα 108,50 ευρώ στα οποία ανήλθε ο λογαριασμός μου φάνηκαν λογική χρέωση. (vfm:4/4).
Πηγαίναμε τακτικά θα ξαναπάμε σίγουρα και το προτείνω ανεπιφύλαχτα. Θα ήθελα μόνο να δω κάποια στιγμή αλλαγή στο menou με προσθήκες νέων πιάτων............. έτσι για αλλαγή βρε αδερφέ.

19 Δεκ 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Παρασκευή 13-12-2019 μετά από βόλτα για ψώνια στη χριστουγεννιάτικη αγορά των Βριλησσίων μας έβγαλε ο δρόμος στην Παλαιά Πεντέλη. Εκεί επιλέξαμε τον "Κρυστάλλη" για γεύμα και ανάπαυση.
Το πάρκινγκ εύκολο σε κοντινή απόσταση από το μαγαζί. Μπαίνοντας μέσα στον εσωτερικό κυρίως χώρο που θα θέλαμε να δειπνήσουμε μας υποδέχτηκε μια κυρία με ύφος υπαλλήλου τελωνείου στα ουκρανικά σύνορα επί σοβιετικής ένωσης (μιλώντας ευτυχώς ελληνικά) με τη φράση εσείς τι θέλετε;Τρομαγμένοι........ σχεδόν απολογηθήκαμε ότι ήρθαμε για να φάμε. Ύστερα από διαβούλευση που έλαβε χώρα ενώπιον μας με ένα κύριο που καθόταν μπροστά στη ταμειακή μηχανή και αφού απ΄τα συμφραζόμενα μας δώσανε να καταλάβουμε ότι ο εσωτερικός χώρος ήταν κλεισμένος για μια εκδήλωση μας πρότειναν να πάμε στον εξωτερικό χώρο αφού μας διαβεβαίωσαν ότι είναι εξίσου ζεστός ύστερα από σχετική ερώτησή μας.
Ο χώρος, συνεπής χώρος χασαποταβέρνας, καθαρός περιποιημένος με τραπέζια στρωμένα έτοιμα να υποδεχτούν μεγάλες παρέες ( δεν υπήρχαν τραπέζια για τέσσερα άτομα) και χωρίς παρουσία καπνού. Δεν είχε κάτι το εντυπωσιακό αλλά ούτε κάτι που δημιουργούσε προβλήματα ή δυσαρέσκεια στη παραμονή μας εκεί. (χώρος 3.4).
Με το που καθίσαμε σβέλτα ήρθε το νεράκι (1,60 ευρώ εμφιαλωμένο χωρίς να ερωτηθούμε όμως πριν αν θέλαμε από τη βρύση).. Ο κατάλογος του καταστήματος είναι μεγάλος και αναλυτικός. Χωρίς καθυστερήσεις, αλλά παράλληλα αφού μας δόθηκε αρκετός χρόνος να διαβάσουμε τον κατάλογο, ήρθε ο υπάλληλος του καταστήματος ο οποίος μας διευκόλυνε με την εμπειρία του και την γνώση του μενού απαντώντας σε όποια ερώτηση είχαμε και πήρε την παραγγελία μας.
1 Παστίτσιο (8,00 ευρώ) νόστιμο και καλή μερίδα.
2. Πατάτες τηγανιτές (3,60 ευρώ) τραγανές κομμένες στο χέρι αλλά κάτι με χάλαγε στη γεύση που το αποδίδω στο λάδι που τις τηγανίζουν
3. 2 τεμάχια Τυροκροκέτες (3,00 1,50 ευρώ το τεμάχιο) πολύ καλές και εδώ δεν με ενόχλησε κάτι παραδόξως όπως στις πατάτες.
4. Πατάτες φούρνου (4,80 ευρώ) ονειρικές
5. Φασόλια γίγαντες (6,50 ευρώ) καλομαγειρεμένοι
6. Μακαρόνια Ναπολιτέν (7,20) μου άρεσαν
7.1/2 κιλό Κόκκινο κρασί χύμα (4,50) Α με τόνο
8. Ψωμί..... υποχρεωτικά γενναία ποσότητα για δυο άτομα (1,60 ευρώ)
Οι γεύσεις ήταν καλές αλλά με εξαίρεση τις πατάτες φούρνου δεν μας ξετρέλαναν (3/4 λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός ότι δεν παίξαμε με με το δυνατό στοιχείο του μαγαζιού που είναι το κρέας).
Ο αναλυτικό λογαριασμός ήρθε στα 40,80 και μου φάνηκε ακριβός (2/4) μαζί με κέρασμα ιδιαίτερη και πρωτότυπη γρανίτα από γιαούρτι (μας άρεσε πολύ).
Όσων αφορά την εξυπηρέτηση, με εξαίρεση την υποδοχή που μέχρι και στο δρόμο της επιστροφής μας απασχολούσε αν η πρώτη κυρία ήταν εκπρόσωπος του καταστήματος ή υπεύθυνη ασφαλείας της εκδήλωσης που έπαιρνε κάποιες παραπάνω πρωτοβουλίες χωρίς την εξουσιοδότηση του καταστήματος, όλοι ήταν σβέλτοι με γνώση του μενού με διάθεση διακριτικού χιούμορ και μας έκαναν να αισθανθούμε άνετα. (4/4).

13 Δεκ 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Δευτέρα 09-12-2019 πήγαμε δύο άτομα για μεσημεριανό γεύμα στο ¨Σισλί¨στην Αγία Παρασκευή. Βρήκαμε θέση να παρκάρουμε το αυτοκίνητό μας σχετικά κοντά αφού αφιερώσαμε λίγο χρόνο όμως ψάχνοντας.
Είχα επισκεφθεί το μαγαζί παλαιότερα και θυμάμαι ότι μου είχαν αρέσει πολύ οι γεύσεις του άλλα με είχε προβληματίσει η εξυπηρέτηση κάτι που είχα αποδώσει τότε στη πολύ δουλειά που είχε το κατάστημα εκείνη τη μέρα.
Το "Σισλί" βρίσκεται πάνω στη λεωφόρο Μεσογείων και εξωτερικά δεν είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό. Περνώντας από την κεντρική είσοδο δεξιά σου βρίσκεται η κουζίνα και στον υπόλοιπο χώρο κάποια έπιπλα που θυμίζουν παντοπωλείο κατάλοιπα από την εποχή που το μαγαζί ήταν πράγματι οινοπωλείο. Εκεί μας υποδέχτηκε θερμά εκπρόσωπος του καταστήματος και μας οδήγησε στο δεύτερο και στο τρίτο δωμάτιο που ήταν στρωμένα τα τραπέζια με πορσελάνινα πιάτα της "γιαγιάς". Εδώ όλα είναι διαφορετικά. Ο χώρος είναι ζεστός καθαρός και όμορφα τακτοποιημένο. Κυρίαρχο στοιχείο είναι η πέτρα και οι αντίκες που βρίσκονται σε κατάλληλες θέσεις και δένουν αρμονικά με το σύνολο. (χώρος 3/4 )
Καθίσαμε σε ένα τραπέζι για τέσσερα άτομα και αμέσως ο υπεύθυνος για την εξυπηρέτησή μας απομάκρυνε τα άλλα δυο σερβίτσια για να έχουμε περισσότερο χώρο στη διάθεσή μας.
Ο κατάλογος ήταν κατατοπιστικός και αναλυτικός και τα ονόματα των προτάσεων ήταν πολίτικα ή μάλλον τούρκικης προέλευσης που δεν μπορώ να τα θυμηθώ οπότε θα αρκεστώ να περιγράψω τα εδέσματα που παραγγείλαμε.
Σαλάτες:
1)Μελιτζανοσαλάτα
2)Σαλάτα με ψιλοκομμένη ντομάτα, πιπεριά και μυρωδικά
Κυρίως:
1)Ρύζι με φρούτα(νοστιμότατο)
2)Μπιφτέκια με ντομάτα και σουμάκ (μας άρεσε πολύ)
Συνοδευτικά:
1)Πατάτες τηγανιτές(τέλειες, κομμένες στο χέρι)
2)1/2 κιλό τσίπουρο(πολύ καλό)
Ήταν όλες ιδιαίτερες προτάσεις και η ισορροπημένη χρήση βοτάνων και μυρωδικών έδιναν ένα γευστικότατο αποτέλεσμα που σε ταξίδευε στη Πόλη και στα παράλια της μικράς Ασίας. Μου έμεινε η εντύπωση ότι οι άνθρωποι στη κουζίνα δεν έμαθαν τη μαγειρική τέχνη σε κάποια σχολή αλλά από την........ Πολίτισσα γιαγιά τους. (Γεύση 4/4 με τόνο).
Την ίδια εντύπωση αποκόμισα και από το σέρβις του μαγαζιού και σε παρεξήγηση αποδίδω κάποια αρνητικά σχόλια που είχα διαβάσει σε διάφορες κριτικές. Δεν είναι κατάστημα που θα πάρει την πιστοποίηση από κάποιον σχετικό οργανισμό πιστοποίησης γιατί το προσωπικό λειτουργεί αυθόρμητα χαλαρά σαν να είναι σπίτι τους (για παράδειγμα άνοιξαν την εξώπορτα δίπλα στο τραπέζι μας και την άφησαν ανοιχτή χωρίς να μας ρωτήσουν άλλα παρόλο που ήταν κρύα μέρα δεν ενοχληθήκαμε) αλλά ταυτόχρονα ήταν ευγενικοί, φιλόξενοι εξυπηρετικοί. Άμεσα και χαλαρά αντιλαμβανόντουσαν τις ανάγκες μας και ανταποκρινόντουσαν χωρίς να μας πνίγουν με ασφυχτική παρουσία. (Κατά την γνώμη μου, η εξυπηρέτηση ήταν 4/4 αλλά δεν θα το τολμήσω όμως λόγω της ελάχιστης πελατείας που υπήρχε στο μαγαζί και επιφυλάσσομαι να αναθεωρήσω το 3/4 όταν θα είμαι μάρτυρας της προσπάθειας τους με περισσότερους θαμώνες)
Ο λογαριασμός ήρθε στα 35,50 μαζί με κέρασμα νόστιμα τρουφάκια σοκολάτας και μου φάνηκε ελαφρώς τσιμπημένος. (vfm 3/4).
Αποχωρήσαμε ενθουσιασμένοι και είμαι σίγουρος ότι θα ξαναπάμε. Το συστήνω ανεπιφύλαχτα και ειλικρινά λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν υπάρχουν κριτικές πιστεύω ότι προτείνω στην κοινότητα του ask4food μια ανεξερεύνητη γευστική όαση!

28 Νοε 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
-

Παρασκευή 08/11/2019 αποφασίσαμε τέσσερα άτομα και ένας πιτσιρικάς να βγούμε για φαγητό βραδάκι. Επιλέξαμε την περιοχή της Αγίας Παρασκευής που έχει αρκετές καλές επιλογές και μετά από σύντομη σχετικά έρευνα καταλήξαμε στη Ταβέρνα ¨ο Μωριάς¨.
Κάναμε κράτηση για πέντε άτομα και ήδη από το τηλέφωνο μου έδωσαν την εντύπωση ότι με αρκετά επαγγελματικό τρόπο ασχολήθηκαν για να βρουν το κατάλληλο τραπέζι για τις ανάγκες της παρέας.
Φτάσαμε γύρω στις 20:45 και βρήκαμε να σταθμεύσουμε το όχημα ακριβώς έξω απ΄το κατάστημα μάλλον από εξαιρετική τύχη γι΄αυτό το λόγο δεν τολμώ να αξιολογήσω την ευκολία η μη του να βρει κάποιος θέση να παρκάρει το όχημα του στην περιοχή. Πιστεύω όμως οτι δεν είναι κάτι εξαιρετικά δύσκολο.
Μπήκαμε στο κατάστημα και διασχίζοντας την όμορφη αυλή του καταστήματος, φτάσαμε στον εσωτερικό χώρο όπου όμως δεν υπήρχε κάποιος να μας υποδεχτεί και να μας οδηγήσει στο τραπέζι για το οποίο είχαμε κάνει κράτηση. Μετά από ένα μικρό χρονικό διάστημα αμηχανίας ένας σερβιτόρος μας οδήγησε στο τραπέζι μας σε ένα από τα δωμάτια παλαιάς μονοκατοικίας με ωραία διακόσμηση και έντονη τη παρουσία της πέτρας κάτι που μου αρέσει πολύ και την απόλυτη απουσία καπνού ( χώρος 4/4).
Από εκείνη τη στιγμή και μετά η εξυπηρέτηση ήταν γρήγορη και απόλυτα επαγγελματική.
Αμέσως ήρθε στο τραπέζι μας ένα μπουκάλι νερό και ψωμί. Στη συνέχεια ήρθε η σβέλτη και ευγενική κυρία για την παραγγελία. Παραγγείλαμε πατάτες τηγανιτές(3,30 ευρώ), τυροκροκέτες(5,30 ευρώ), πράσινη σαλάτα(6,30 ευρώ ), ανάμεικτα βραστά λαχανικά(4,00 ευρώ), δυο μερίδες μπιφτέκι από μοσχαρίσιο κιμά(15,20 στο σύνολο), μια μερίδα κοντοσούβλι κοτόπουλο(8,30 ευρώ), τυροκαυτερή(3,60 ευρώ), τσίπουρο 150 ml (3,00 ευρώ/100ml) και για επιδόρπιο δυο τεμάχια σουφλέ σοκολάτα παγωτό (2x4,50 ευρώ );
Χωρίς καθυστέρηση ήρθε η σαλάτα με το τσίπουρο στη μέση και ακολούθησαν με σειρά τα βραστά λαχανικά (παντζάρια, κολοκύθι, χόρτα) οι πατάτες (σπιτικές κομμένες στο χέρι πεντανόστιμες), και το κοντοσούβλι κοτόπουλο(μας άρεσε). Αργότερα άλλα μέσα σε λογικά πλαίσια ήρθαν και τα μπιφτέκια που ήταν ζουμερά και νόστιμα επίσης. Μας ενημέρωσαν ότι τα 50 ml τσίπουρο είναι κέρασμα από το κατάστημα (θα περίμενα κάτι πιο γενναιόδωρο αλλά μην ήμαστε και αχάριστοι) αλλά με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι είχε χρεωθεί στο λογαριασμό μας κάτι που όμως ύστερα από υπόδειξή μας ξεπεράστηκε με την ανάληψη της αποκατάστασης από την προαναφερθείσα κυρία άμεσα και με ευγένεια.
Μείναμε πολύ ευχαριστημένοι από τις γεύσεις στο Μωριά ( παρεμπιπτόντως γράφεται με¨ω¨και όχι με ¨ο¨ γι΄αυτό και το αξιολογώ αβίαστα με ¨4/4¨.
Η εξυπηρέτηση ήταν πολύ καλή αλλά θα μπορούσε να είναι κάποιος στη υποδοχή βρε παιδιά και να είναι λίγο πιο large το κέρασμα(3/4).
Στη κατηγορία value for money βάζω 4/4 γιατί μου φάνηκαν αρκετά λογικές οι τιμές.
Στο τέλος όλοι στη παρέα συμφωνήσαμε ότι θα ξαναπάμε. Μας άρεσε.

04 Απρ 2015

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Δευτέρα, 30-03-2015

Επιλέξαμε (δύο άτομα) για βραδινή έξοδο και φαγητό τη περιοχή της Ν. Φιλαδέλφειας που είχαμε πληροφορίες ότι έχουν ανοίξει πολλά καινούρια καταστήματα. Κάνοντας μια πρόχειρη έρευνα αγοράς μέσω του "ask4food" κατευθυνθήκαμε προς ένα μαγαζί επί της οδού Ν. Τρυπιά που συγκέντρωνε τα πιο ενδιαφέροντα σχόλια των χρηστών του site.

Ελπίζοντας να βρούμε εύκολα τραπέζι λόγω της ημέρας δεν μπήκαμε στο κόπο να κάνουμε κράτηση με αποτέλεσμα να βρούμε μεν εύκολα πάρκινγκ αλλά όχι και τραπέζι της αρεσκείας μας στο κατάστημα που είχαμε επιλέξει ως πρώτη επιλογή. Δεν απογοητευτήκαμε όμως γιατί διαπιστώσαμε ότι η Ν. Φιλαδέλφεια έχει πράγματι πολλές επιλογές.

Αποφασίσαμε να πάμε στο Λεμονόκηπο ένα μαγαζί που η εξωτερική του σχεδίαση και εμφάνιση μας κέντρισε το ενδιαφέρον. Παρκάραμε εύκολα απέξω και μπήκαμε στο κατάστημα το οποίο είναι ένα παλιό αρχοντικό που εσωτερικά είναι πολύχρωμο και ζωγραφισμένο από άκρη σε άκρη μάλλον στο χέρι και σε κεντρική θέση έχει ένα παλιό συντριβάνι που με πολύ γούστο το έχουν μετατρέψει σε τζάκι.

Αμέσως νιώσαμε άνετα και ζεστά και η αίσθηση αυτή παρατάθηκε από τη ζεστή υποδοχή του υπαλλήλου του καταστήματος που έχει αναλάβει αυτή τη δουλειά. Καθίσαμε σε κάποιο από τα τραπέζια που ήταν ελεύθερα (το κατάστημα δεν είχε πολύ κόσμο) στο χώρο για τους μη καπνιστές. Παρατήρησα ότι στο τραπέζι στη χαρτοπετσετοθήκη είχε και μπολάκι με αρωματικές καραμέλες κάτι που μου φάνηκε καλή ιδέα. Μου άρεσε επίσης η μουσική που είχαν επιλέξει έντεχνο ελαφρό λαικό σε κατάλληλη ένταση.

Καθίσαμε και μαζί με την κανάτα με το νερό βρύσης ήρθε το κέρασμα του μαγαζιού........... δύο κριτσίνια με σουσάμι δύο ελιές και ένας πολτός θα ήταν δεν ήταν δύο κουταλιές μάλλον τυροκαυτερή (δεν δοκιμάσαμε λόγω νηστείας σαρακοστής). Ε νομίζω θα μπορούσαν να είναι λίγο πιο γαλαντόμοι. Σύντομα ήρθε ο σερβιτόρος, ευγενικός και πρόθυμος να μας δώσει όποια πληροφορία χρειαζόμασταν και πήρε την παραγγελία μας.

Παραγγείλαμε μία πατατοσαλάτα (μέτρια) στα τρία ευρώ και εξηγώ: οι πατάτες θέλανε περισσότερο βράσιμο οι περισσότερες ήταν ακόμη σκληρές και νόμιζες ότι πας να κόψεις μήλο. Παρόλα αυτά λέω μέτρια και όχι κακή γιατί είχε εκπληκτικές φρέσκες μπίλιες κάπαρης που τους έχω αδυναμία. Γαρίδες τυλιγμένες σε λαχανικά με καυτερή πιπεριά (μας άρεσε πολύ)(6,00ευρω), χταποδάκι κρασάτο με φάβα λιαστή ντομάτα και φύλλα κάπαρης (6,00 ευρω) μέτριο το χταπόδι ήθελε τουλάχιστον και άλλο ξύδι, ανύπαρκτη η λιαστή ντομάτα (μετά κόπων και βασάνων βρήκαμε ένα ίχνος της). αλλά καλή η φάβα. Μέχρι τώρα όλο αντιφάσεις που δε σου επέτρεπαν ούτε να απορρίψεις εντελώς ούτε να απολαύσεις το γεύμα.

Πολύ καλοί οι κολοκυθοκεφτέδες (οι καλύτεροι που έχω δοκιμάσει) (3,00 ευρω) και εξίσου καλά τα ντολμαδάκια γιαλαντζί αλλά θα μπορούσαν να είναι περισσότερα. Μαζί με αυτά πήραμε και 200 ml από το τσίπουρο του μαγαζιού και με βεβαιότητα προτείνω ανεπιφύλακτα να επιλέξετε κάποιο άλλο με ταμπέλα. Δεν μου άρεσε καθόλου μάλλον είχε χρησιμοποιηθεί σαν πρώτη ύλη κρασί και ήταν βαρύ και.... ύπουλο.

Μαζί με το υποχρεωτικό ψωμί για δύο άτομα πληρώσαμε 28,60 ευρώ τιμή αρκετά φιλική και τίμια. Με το λογαριασμό ήρθε και κέρασμα ένα απόσταγμα με γεύση κανέλας (μάλλον τεντούρα) που δεν αποτελούσε κίνητρο για ιδιαίτερο σχολιασμό. Με μεγάλη προσπάθεια θα καταλήξω σε κάποιο συμπέρασμα γιατί πράγματι φύγαμε από το κατάστημα μπερδεμένοι.

Πολύ καλός χώρος 4/4 καλό σέρβις 3/4 (δε ρισκάρω το 4/4 γιατί δεν είχε πολύ κόσμο) μάλλον μέτριο στο σύνολο φαγητό 2/4 αλλά τολμώ να πω καλή σχέση τιμής παρεχόμενων εδεσμάτων 3/4. Θα ξαναπήγαινα ;;;

30 Μάρ 2015

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Σάββατο 20/03/2015,

Περίπου 21:30 το βράδυ αποφασίσαμε να πάμε για φαγητό σε κάποιο παραθαλάσσιο στέκι. Μετά από ένα σύντομο μίτινγκ καταλήξαμε με την παρέα μου, τέσσερα άτομα, στη λούτσα στο Remezzo, μεζεδοπωλείο επί της λεωφόρου Βραυρώνος. Το κατάστημα έχει χώρο στάθμευσης και έτσι παρκάραμε στο συγκεκριμένο χώρο.

Μας υποδέχτηκε ευγενικά ο υπάλληλος και μας βοήθησε να βρούμε τραπέζι της αρεσκείας μας στον κλεισμένο με νάιλον παραπετάσματα εξωτερικό χώρο από την πλευρά της παραλίας. Το κατάστημα διαθέτει και αίθουσα στην άλλη πλευρά του δρόμου.

Ο χώρος είναι νοικοκυρεμένος καθαρός αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο. Έχει όλα τα χαρακτηριστικά του παραθαλάσσιου μεζεδοπωλείο με την πρόχειρη επέκταση προς τη μεριά της παραλίας. Χώρος 2/4.

Παραγγείλαμε τσιπούρα 600 γρ (με την απόδειξη διαπιστώσαμε ότι ήταν ιχθυοτροφείου)που ήταν πολύ νόστιμη και φρέσκια, χταπόδι ξιδάτο -πολύ γευστικό και μαλακό- πατάτες κομμένες στο χέρι κολοκυθοκεφτέδες, θράψαλο τηγανητό που πραγματικά μου έδωσε την εντύπωση ότι χρησιμοποιούν καλής ποιότητας λάδι ( διαπίστωση που έγινε με ενθουσιασμό απ' όλη την παρέα) και μια μελιτζανοσαλάτα (πολύ καλή). Όλα αυτά με ένα τσιπουράκι με επώνυμο μαζί με το............ υποχρεωτικό ψωμί και εμφιαλωμένο νερό (1 λτ) μας τα χρέωσαν 58 ευρώ. Γεύση και αναλογία αξίας προς την τιμή 3/4.

Σέρβις επίσης 3/4 και θα μπορούσα να βάλω και 4/4 γιατί ο σερβιτόρος ήταν ευγενικός και γρήγορος με διακριτική και ευχάριστη διάθεση χιούμορ αλλά το μαγαζί δεν είχε κόσμο και με αυτές της συνθήκες θα αδικούσα ένα τεσσάρι που πρέπει να αποδοθεί σε πιο απαιτητική βάρδια.

Αρνητική εντύπωση μου έκανε το γεγονός ότι δεν ζυγίστηκε το ψάρι που διαλέξαμε, από το ψυγείο, μπροστά μας (δεν είχαν καν ζυγαριά στο συγκεκριμένο χώρο). Το βάρος για το οποίο μας χρέωσαν το μάθαμε με την απόδειξη μαζί με την πληροφορία ότι το ψάρι είναι ιχθυοτροφείου.

Συνοψίζοντας θα πω ότι το remezzo είναι μια καλή επιλογή αλλά θα ήθελα η επιχείρηση να λειτουργεί με πιο επαγγελματικό τρόπο και με περισσότερο σεβασμό προς τον καταναλωτή στο θέμα χρέωσης των ψαριών.

08 Μάρ 2015

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Δευτέρα 02 Μαρτίου 2015,

Αποφασίσαμε αργά το απόγευμα να φάμε έξω. Από καιρό είχαμε βάλει στο μάτι το εστιατόριο "Νήσων Γη". Είχα επισκεφτεί το χώρο παλαιότερα που λεγόταν ¨Βυζαντινό¨ και δεν Θυμάμαι να είχα ξετρελαθεί. Τηλεφώνησα και έκανα κράτηση για δύο άτομα στον ευγενικό εκπρόσωπο του καταστήματος που σήκωσε το τηλέφωνο.

Φτάσαμε στο κατάστημα περίπου 22:30 και δεν είχε πολύ κόσμο. Το parking ήταν εύκολο στους γύρω δρόμους. Μας υποδέχτηκε ευγενικά ο υπάλληλος, μας πρότεινε τραπέζι το οποίο μας άρεσε και καθίσαμε. Ο χώρος ζεστός νοικοκυρεμένος με τραπέζια τακτοποιημένα και τοποθετημένα σε τέτοιες αποστάσεις ώστε να μπορείς να κάθεσαι να απολαμβάνεις το φαγητό σου και να συζητάς χωρίς να ενοχλείς αλλά ούτε να ενοχλείσαι. Η διακόσμηση και η ατμόσφαιρα είναι καθαρά μεσογειακή εμπνευσμένη από την ελιά. Μοναδική παραφωνία η μουσική, ελαφριά καλοκαιρινή ξένη pop. Θα προτιμούσα να ακούω κρητικά, νησιώτικα και έντεχνο ελληνικό τραγούδι παρά το "Oh baby, i love your way" τρώγοντας θαλασσινά και φάβα. Η κατάλληλη ένταση όμως που ακούγονταν δεν δημιουργούσε δυσάρεστο κλίμα ακόμα και σε κάποιον που δεν ακούει αυτό το είδος μουσικής.

Στο χώρο εργάζονταν δύο άτομα ο ένας είχε αναλάβει την εξυπηρέτηση των πελατών και ήταν ευγενικός γρήγορος και σχολαστικός με την καθαριότητα. Μας έφερε κατευθείαν μια κανάτα νερό και ένα πιάτο με τηγανητό ψωμί φάβα ντοματίνια και μικροσκοπικές ελιές απ΄αυτές που σερβίρουν στα καταστήματα με κρητική κουζίνα(χωρίς χρέωση). Όλα νόστιμα. Μαγκιά το μπουκάλι με λάδι που υπήρχε στο τραπέζι για να βάζεις ελεύθερα στο πιάτο σου όσο θες (πιστεύω πρέπει να υπάρχει λάδι σε κάθε τραπέζι εστιατορίου όπως υπάρχει αλατιέρα και πιπέρι,....... στην Ελλάδα είμαστε). Στην συνέχεια μας δόθηκε ο κατάλογος ενημερωθήκαμε για τα πιάτα ημέρας και παραγγείλαμε.

Ζητήσαμε ψωμί (ζυμωτό), νησιώτικα ντολμαδάκια, μαραθόπιτα Κυθήρων (πολύ καλή, τη συστήνω), σπαγγέτι με ντομάτα και βασιλικό ριζότο ημέρας με χταπόδι και δύο καραφάκια ρακί. Το ριζότο ημέρας μου άρεσε πολύ, ήταν καλά μαγειρεμένο δεμένη άριστα η σάλτσα και όμορφα σερβιρισμένο. Εξίσου νόστιμα ήταν όμως και τα άλλα πιάτα γι΄αυτό 4/4 στη γεύση. Πολύ καλή και η ρακί εξού και το δεύτερο καραφάκι (εκτός προγραμματισμού). Μου άρεσε πολύ και ο μύλος για τρίψιμο φρέσκου πιπεριού που ήρθε στο τραπέζι μαζί με τα κυρίως πιάτα. Αφού απολαύσαμε το φαγητό και τη συντροφιά μας (μας ενθάρρυνε η ωραία ατμόσφαιρα) ζητήσαμε το λογαριασμό και μαζί με αυτόν ήρθε και ένα καραφάκι daquri λεμόνι με κρητική ρακί και είναι η πρώτη φορά που απολαμβάνω με ιδιαίτερη ευχαρίστηση προσφορά καταστήματος (συνήθως απλώς δοκιμάζω ή την καταναλώνω μηχανικά ). Για όλα αυτά μας χρέωσαν 45,70 ευρώ χρήματα που τα δώσαμε ευχάριστα.

Συνοψίζοντας θα πω ότι περάσαμε όμορφα, μας περιποιήθηκαν και απολαύσαμε ωραίο φαγητό. Θα ήθελα να ξαναπάω.

25 Φεβ 2015

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Παρασκευή βράδυ 20-02-2015.

Πήγαμε 4 άτομα γύρω στις 8.30. Συμβαίνει να επισκεπτόμαστε το συγκεκριμένο κατάστημα όταν πάμε Πειραιά γιατί βρίσκετε σε κεντρικό σημείο στο πεζόδρομο της οδού Καραΐσκου. Προσφέρετε για το τελείωμα μιας βόλτας για ψώνια στη οδό Σωτήρος Διός.

Η ζεστή ατμόσφαιρα και οι καθαροί χώροι είναι η πρώτη εντύπωση που σου μένει από το κατάστημα. Η σωστή διαρρύθμιση του χώρου εξασφαλίζει άνεση στους θαμώνες. Την συγκεκριμένη μέρα είχε ελαφρώς αποκριάτικη διακόσμηση λόγω των εορτών

Άμεσα και με ευγένεια το προσωπικό φρόντισε για να μας βρει τραπέζι και πήρε την παραγγελία που σημειώσαμε στο σχετικό δελτίο.

Σε κανονικό χρόνο και με σωστή σειρά ήρθε η πράσινη σαλάτα, το πιτόψωμο, οι τηγανιτές πατάτες, ρακί (250 ml) και ακολούθησαν το βρώμικο της πλατείας, το χοιρινό καλαμάκι, το κοτόπουλο Αρλεκίνος και το κεμπάπ γιαούρτια.

Με μοναδική αρνητική εμπειρία το χοιρινό σουβλάκι που είχε πολύ λίπος και δε μας άρεσε, το φαγητό ήταν νόστιμο όμορφα σερβιρισμένο χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις όπως άλλωστε αναμενόταν από ένα ψητοπωλείο-οβελιστήριο.

Πληρώσαμε 41.30 ευρώ τιμή που μας φάνηκε λογική.

18 Φεβ 2015

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

ΚΥΡΙΑΚΉ 15 ΦΛΕΒΑΡΗ 15:00.
Στο μαγαζί γινόταν το αδιαχώρητο, παρόλα αυτά αμέσως ήρθε ο μέτρ να μας εξυπηρετήσει. Πράγματι καθίσαμε (δύο άτομα) σε τραπέζι στο κάτω όροφο κοντά στη τζαμαρία στη θέση μιας παρέας που μόλις έφευγε. Το τραπέζι συγυρίστηκε γρήγορα και μας έφεραν νερό και ποτήρια. Σχετικά γρήγορα ήρθε και ο ευγενικός σερβιτόρος για να πάρει την παραγγελία. Μας εξήγησε αναλυτικά τι περιλαμβάνει το menu και παραγγείλαμε μια μερίδα κοκορέτσι, μια σαλάτα άγρια ραδίκια μερίδα σουβλάκι χοιρινό, μια μερίδα αρνάκι φούρνου με πατάτες και μισό κιλό κρασί.

Θα μπορούσε να έχει και γουρνοπούλα (λόγω επωνυμίας) μια τέτοια μέρα, φαγητό που υπήρχε στον κατάλογο του μαγαζιού.

Ήρθαν σε νορμάλ χρόνο όλα τα πιάτα εκτός από το σουβλάκι που άργησε χαρακτηριστικά. Άργησε επίσης το κρασί. Σημειώνω ότι ήρθε μετά το κοκορέτσι και τη σαλάτα.

Ωστόσο το προσωπικό αντιλαμβανόταν αμέσως κάθε νεύμα και ανταποκρινόταν στο κάλεσμα μας. Πολύ καλή εξυπηρέτηση.

Όσον αφορά τις γεύσεις το κοκορέτσι ήταν το καλύτερο που έχω γευθεί σε κατάστημα. Ωραίο κόκκινο κρασί. Αρκετά καλό το σουβλάκι νόστιμο άλλα λίγο βαρύ στη χώνεψη το αρνάκι (πιθανόν λόγω του τυριού με το οποίο το είχαν ψήσει ).

Για όλα αυτά πληρώσαμε 34.50 ευρώ τιμή που μου φάνηκε λίγο τσιμπημένη αλλά βελτιωμένη σε σχέση με παλαιότερα που είχα επισκεφθεί το ίδιο μαγαζί και μου είχε φανεί ακριβό. Διαπίστωσα ότι έχει καθιερώσει μια έκπτωση 10% που θα ήταν καλύτερα να έχει περαστεί στο κατάλογο απευθείας και όχι στο τέλος με την έκδοση του λογαριασμού.

26 Ιαν 2015

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
-

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Πήγαμε Σάββατο δύο άτομα γύρω στις δέκα το βράδυ. Η αίθουσα με το τζάκι ήταν γεμάτη εκτός από ένα τραπέζι για δύο άτομα στο οποίο και καθίσαμε. Το μαγαζί φιλοξενούσε κόσμο διαφόρων ηλικιών. Παρόλο που καθίσαμε στο κοντινότερο τραπέζι προς τη πόρτα δεν μας δημιουργήθηκε κάποια δυσάρεστη αίσθηση.

Ο χώρος ήταν καθαρός και φιλόξενος και το τζάκι που ήταν αναμμένο ζέσταινε το περιβάλλον ευχάριστα αλλά θύμιζε περισσότερο ελληνική ταβέρνα παρά ιταλική trattοria.

Παραγγείλαμε rucola e parmigiano με φρεσκότατα φύλλα ρόκας, polo con spinaci (πολύ νόστιμο και ωραία σερβιρισμένο)και πίτσα margarita με ωραία τραγανή ζύμη αλλά κάπως αδιάφορη γεύση.

Το σέρβις ήταν γρήγορο και ευγενικό και στο τέλος μας σέρβιραν τρία ποτά σε λεπτά ποτήρια τύπου βερμούτ με υπέροχο λιμοντσέλο ρακί και ρακόμελο. Για όλα αυτά μαζί με εμφιαλομένο νερό λίτρου και ψωμί πληρώσαμε 23,60 ευρώ τιμή που θεωρώ πολύ καλή,

Σε γενικές γραμμές ήταν μια ευχάριστη εμπειρία σε ένα μαγαζί με συνοικιακό χαρακτήρα. Θα ξαναπήγαινα.