Loader

2674

Κριτικές: 2
Μέλος από: Μάρ 2015

Εμφάνιση:

27 Σεπ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Το συγκεκριμένο εστιατόριο είχα κάποια χρόνια να το επισκεφτώ γιατί είχε κλείσει κάποιο διάστημα. Παρασκευή βράδυ αποφασίσαμε με τη παρέα μου να το επισκεφτούμε ξανά μια και η ανάμνηση που είχαμε ήταν πολύ θετική. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να επισημάνω ότι και οι τρεις της παρέας έχουμε φάει σε πολλά κρητικά εστιατόρια τόσο στην Αθήνα όσο και στη Κρήτη από όπου και καταγόμαστε. Η αρχική εντύπωση ήταν καλή. Στο χώρο δεν είχε αλλάξει τίποτα και το μαγαζί παρέμενε περιποιημένο, καλαίσθητο και με την ωραία κρητική μουσική να παίζει σε διακριτική ένταση. Ο κόσμος 3-4 τραπέζια, κάτι που μας ξένισε γιατί το θυμόμασταν πάντα γεμάτο αλλά το αποδώσαμε στη κρίση.
Στο καλωσόρισμα κέρασαν τσικουδιά, στα συν, έτσι και αλλιώς συνηθίζεται στα κρητικά μαγαζιά και μας έφεραν εμφιαλωμένο νερό χωρίς να ερωτηθούμε και 5 φέτες ψωμί που χρέωσαν 2,70. Τουλάχιστον ήταν φρέσκο!
Ο κατάλογος παρέμεινε ο ίδιος και ευχόμασταν να μην έχει αλλάξει ο μάγειρας και οι πρώτες ύλες γιατί το εστιατόριο είχε παλιότερο αυθεντικό νόστιμο κρητικό φαγητό.
Δυστυχώς είχαν αλλάξει και τα δύο προς το χειρότερο! Την στιγμή που παραγγέλναμε έγιναν παράπονα από το πίσω μας τραπέζι, δεν καταλάβαμε γιατί, που ο σερβιτόρος αντιμετώπισε με ευγενή παγερή αδιαφορία.
Σχετικά λοιπόν με το φαγητό παραγγείλαμε τα εξής:
1)Μία μερίδα βραστό σταμναγκάθι, ήρθαν ακριβώς 3 πηρουνιές που χρεώθηκαν 7,90!
2)Ζητήσαμε ανθούς δεν υπήρχαν, πήραμε ντολμαδάκια, συμπαθητικά 5 στον αριθμό.
3)Μία μερίδα σύγκλινο, μικρή μερίδα αδιάφορο και ψιλοκαμμένο.
4)Μία μαραθόπιτα, όχι κάτι άξιο λόγου, αν και παλιότερα ήταν από τα must του μαγαζιού.
5)Μία μερίδα μπιφτέκια που περιελάμβανε 3 μικρά εύγευστα μπιφτεκάκια με λίγες πατάτες τηγανισμένες από το απόγευμα.
6)Μία μερίδα τςιγαριαςτά σκιουφιχτά με τυρί μαλάκα( παραδοςιακό απίθανο χανιώτικο τυρί)έτσι περιγράφονταν στο κατάλογο. Έφερε ένα πιάτο λασπωμένο ζυμαρικό, χωρίς τυρί με λίγη ντομάτα και 10 κιλά κανέλλα. Πιάτο απαράδεκτο δεν το ακουμπίσαμε και όταν ο σερβιτόρος στο τέλος μας είπε να το κάνει πακέτο, του είπαμε ότι δυστυχώς δεν τρώγεται και μας κοίταξε παγερά αδιάφορα. Φυσικά το χρέωσαν 10 ευρώ!
7) τέλος παραγγείλαμε ένα σφουγγάτο με πατάτα και απάκι που ήταν ευτυχώς καλό και φάγαμε κάτι!
Τώρα από ποτά πήραμε 1/2 κιλό κρασί, μαρουβάς έγραφε στο κατάλογο, είναι τοπικό χανιώτικο κόκκινο κρασί με ιδιαίτερη γεύση. Το κρασί που ήρθε δεν ήταν σε καμία περίπτωση μαρουβάς. Το επισημάναμε στο σερβιτόρο, μας κοίταξε αδιάφορα δε το ήπιαμε, χρεώθηκε 4,90. Και 1/2 κιλό λευκό, πινόταν. Παρεπιπτόντως παλιά το συγκεκριμένο μαγαζί είχε πολύ καλό χύμα κρασί.
Το σέρβις ήταν τρία νεαρά παιδιά που σίγουρα δεν είχαν εμπειρία και σε καμία περίπτωση δεν σέβονταν το παράπονο του πελάτη. Για αυτά συν μία πορτοκαλόπιτα πληρώσαμε 24 ευρώ το άτομο και βέβαια δε μείναμε ικανοποιημένοι ούτε από τη ποσότητα ούτε από τη ποιότητα.
Απορώ με τους ιδιοκτήτες τέτοιων επιχειρήσεων που θεωρούν ότι κατεβάζοντας τη ποιότητα, μικραίνοντας τις μερίδες και ανεβάζοντας τις τιμές θα καταφέρουν να συντηρηθούν! Κρίμα, θα κρατήσω λοιπόν τη παλιά ανάμνηση!

24 Μάρ 2015

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
10-16

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Επισκέφθηκα το συγκεκριμένο μαγαζί βράδυ Παρασκευής πρώτη φορά, μετά από κράτηση και προς μεγάλη μου έκπληξη λόγω των εξαιρετικών κριτικών, το βρήκα άδειο.

Μπήκα στο πειρασμό να γράψω τη πρώτη μου κριτική γιατί ενώ η συγκεκριμένη επιχείρηση είναι τίμια ως προς τη τιμολόγηση έχει σοβαρό θέμα προσανατολισμού. Καταρχήν επειδή είμαι λάτρης του κρασιού, έχω επισκεφθεί πολλά wine bars και η οιναποθήκη σαν ατμόσφαιρα, χώρος και μουσική επένδυση δεν συγκαταλέγεται στα wine bars αλλά στις ταβέρνες.

Εξυπηρετεί ωστόσο μια εξαιρετικά πρόσχαρη κοπέλα, οινολόγος, γνώστης του θέματος, που κάνει πολύ φιλότιμη προσπάθεια.

Οι επιλογές στη λίστα κρασιών, ως επί το πλείστον μικροί Έλληνες παραγωγοί, είναι πολύ καλές και οι προτάσεις της οινολόγου πολύ εύστοχες.

Τα συνοδευτικά πιάτα πράγματι είναι μαμαδίστικα ως προς τη γεύση και τη ποιότητα, αλλά απέχουν από την έννοια του συνοδευτικού πιάτου που απολαμβάνεις το κρασί σου και ταιριάζουν περισσότερο σε καλό μαγειρείο.

Οι τιμές είναι καλές, η φρουτοσαλάτα κέρασμα στο τέλος πολύ καλή επιλογή σε καμία περίπτωση δεν αισθάνεσαι ότι πέταξες τα λεφτά σου, ωστόσο χρειάζεται άμεσα αναβάθμιση ο χώρος και το menu για να είναι συνολικά θετική η εμπειρία και να γεμίσει αυτό το κατά τα άλλα τίμιο μαγαζί.

Θα το ξανά επισκεφθώ καλοκαιράκι, γιατί πιστεύω ότι στα τραπεζάκια έξω θα έιναι πιο ευχάριστα!