Loader

jimmaras

Κριτικές: 4
Μέλος από: Μάρ 2015

Εμφάνιση:

22 Νοε 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
26-36

"Ένα εστιατόριο λίγο πάνω απο το μέσο όρο, με προσφορά έκπτωσης που μάλλον ευνοεί το ίδιο αντί για τον πελάτη. "
(Σπεύδω εσκεμμένα να τιτλοδοτήσω την κριτική πρίν να την αναπτύξω).

Επισκεφθήκαμε για πρώτη φορά το Δαφνόφυλλο εχθές Κυριακή 12.11.2017 και ώρα βραδινή, μια παρέα 6 ατόμων, κάνοντας χρήση 3 εκπτωτικών κουπονιών των 2 ατόμων έκαστο, με έκπτωση σε υπερπλήρες μενού κατά 65% της τιμής καταλόγου, σύμφωνα με την προσφορά που έχει σε ισχύ το κατάστημα σε ιστοσελίδα προσφορών.

Φθάνοντας στο μαγαζί, κάνει θετική εντύπωση η διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου, ο οποίος είναι στεγασμένος για να φιλοξενεί πελάτες τους χειμερινούς μήνες του χρόνου. Διακριτικός φωτισμός, χαμηλή μουσική, πολύ ευρύχωρη διάταξη των τραπεζιών, όμορφα ανοιχτά χρώματα στην διακόσμηση, ψιλοτάβανος χώρος. Ο εσωτερικός χώρος, όχι κάτι το ιδιαίτερο, και χωρίς κάποια ιδιαίτερη διακόσμηση. Εξίσου ευρύχωρος όμως, φωτεινός και καθαρός. Δεν ήταν ιδιαίτερα κρύα η βραδιά, οπότε μείναμε χωρίς το θερμαντικό σώμα αναμένο, που όπως μας είπε ο σερβιτόρος ήταν χαλασμένο και θα έπρεπε να αλλάξουμε τραπέζι σε περίπτωση που θέλαμε θέρμανση.

Η εξυπηρέτηση του μαγαζιού φιλική και άμεση, γεγονός που δεν αποτελεί απαραίτητα αντικειμενική κρίση, δεδομένου ότι εκείνη την ώρα, και μέχρις ότου να αποχωρήσουμε (! ), υπήρχαν μόλις άλλες δύο παρέες στον χώρο. Με το που καθίσαμε, μετά απο λίγα λεπτά ο σερβιτόρος έφερε δίσκο με τα κρύα ορεκτικά για να επιλεξουμε. Έπειτα απο λίγο ήρθαν οι σαλάτες, τα ζεστά ορεκτικά, και αφού τελειώσαμε και μάζεψε αρκετά άδεια πιάτα, ήλθαν και τα κυρίως. Η ροή της εξυπηρέτησης ήταν ομαλή.

Βάσει της προσφοράς που είχε το μαγαζί, και τις επιλογές από τον κατάλογο που συμπεριλαμβάνονταν ξεκάθαρα στην προσφορά αυτή (ανά 1 κουπόνι: 2 κρύα ορεκτικά, 2 ζεστά, 1 σαλάτα, 2 κυρίως, 2 επιδόρπια), τα πιάτα που δοκιμάσαμε, ήταν τα εξής:

Κρύα ορεκτικά, 6 μερίδες βάσει προσφοράς:
Γαύρος μαρινάτος, χταποδάκι ξιδάτο, φάβα, τυροκαυτερή, 2 μερίδες τζατζίκι. Όλα τα παραπάνω ήταν ικανοποιητικά και σε ποσότητα και σε γεύση. Ζητήθηκε όμως δεύτερη μερίδα χταποδάκι αντί δεύτερης μερίδας τζατζικιού και ο σερβιτόρος είπε ότι είχε τελειώσει (σχόλιο βλέπε στο τέλος).

Ζεστά ορεκτικά, 6 μερίδες βάσει προσφοράς:
2 μερίδες φέτα τηγανητή, 2 μερίδες σαρδέλα σχάρας, μύδια κρασάτα, τηγανητές πατάτες. Νόστιμη φέτα με τραγανή κρούστα και μέλι, μεγάλη μερίδα απο νόστιμη φιλεταρισμένη σαρδέλα, ικανοποιητικά τα μύδια. Ζητήθηκαν όμως βάσει προσφοράς, γαύρος τηγανητός και μύδια αχνιστά, ο σερβιτόρος πάλι είπε ότι είχαν τελειώσει (σχόλιο βλέπε στο τέλος).

Σαλάτα, 3 μερίδες βάσει προσφοράς:
2 μερίδες ρόκα παρμεζάνα, 1 μερίδα βραστά λαχανικά.
Η σαλάτα ρόκα παρμεζάνα κανονική σε ποσότητα, αλλά χωρίς καθόλου dressing. Τα βραστά λαχανικά σωστά βρασμένα, νόστιμα και αρκετά σε ποσότητα (χόρτα, μπρόκολο, πατάτα, καρότο, κοκολύθι).

Κυρίως Πιάτα, 6 μερίδες βάσει προσφοράς:
1 τσιπούρα 600gr (για 2 άτομα), 2 λαυράκια 300gr (για 2 άτομα), Λιγκουίνι με θαλασσινά (για 2 άτομα). Τα ψάρια φρέσκα, όχι στην σχάρα, οπότε η γεύση ήταν ικανοποιητική πλήν όμως αναμενόμενη. Η μακαρονάδα ήταν πεντανόστιμη, πολύ μεγάλη μερίδα, με 6-7 γαρίδες μεγάλου μεγέθους, σωστά καθαρισμένες και μαγειρεμένες, και σάλτσα δεμένη. Τα μακαρόνια πιθανώς να ήταν βρασμένα στον ζωμό θαλασσινών διότι ήταν γευστικότατα.

Επιδόρπια:
Ραβανί για όλους. Αρωματικό και ελαφρύ. Στην προσφορά όμως υπήρχε η επιλογή για καρυδόπιτα την οποία εκ των υστέρων αναφέρθηκε στην παρέα ότι κάποιοι ήθελαν να δοκιμάσουν, αλλά δεν ερωτηθήκαμε ποτέ για να επιλέξουμε ανάμεσα στα δύο επιδόρπια, αφού ο σερβιτόρος έφερε απο μόνος του το ραβανί για όλους.

Το χύμα κρασί τους, άρεσε σε όλη την παρέα. Πήραμε 1 κιλό, και αναψυκτικά.

Γενικώς, το μαγαζί προσφέρει μια πρόταση που κινείται επάνω απο το μέσο όρο της αγοράς. Η εκπτωτική προσφορά όμως που μας έφερε μέχρι το κατώφλι του, είναι μάλλον υπερτιμημένη. Ο χώρος σαφώς είναι καλαίσθητος και προσπαθεί να δώσει μια αίσθηση μινιμαλιστικής πολυτέλειας, αν μπορεί να λεχθεί ο όρος, που συνάδει και με την εμπορικότητα και τον αέρα της Γλυφάδας. Οι γεύσεις όμως δεν διαφοροποιούνται πολύ απο το μέσο όρο. Οι αλοιφές ικανοποιητικές, τα ψάρια φρέσκα, οι σαλάτες ελλειπής, τα θαλλασινά αν και όχι φρέσκα, αρκετά σε ποσότητα - αναμενόμενα σε γεύση, η μακαρονάδα το καλύτερο πιάτο της βραδιάς, χωρίς να θεωρείται υπέρβαση του μαγαζιού, αφού απο πλευράς κόστους, δεν είναι δα και κάτι ιδιαίτερα ακριβό για τον επιχειρηματία.

Αρνητικότατη εντύπωση δημιούργησε το γεγονός ότι ενώ Κυριακή βράδυ θεωρείται ημέρα και ώρα που ένα μαγαζί θα πρέπει να έχει διαθέσιμα τα περισσότερα πιάτα του καταλόγου του, λάβαμε αρνητική απάντηση όταν ζητήσαμε:
1. Φρέσκο φαγκρί που ήταν η δεύτερη απο τις μόλις δύο επιλογές της προσφοράς σε μεγάλου μεγέθους φρέσκο ψάρι για κυρίως πιάτο. Μας είπαν ότι τελείωσε. Η άλλη επιλογή ήταν η τσιπούρα, την οποία και δοκιμάσαμε.
2. Δεύτερη συμπληρωματική μερίδα απο χταποδάκι ξιδάτο (προφανώς το ακριβότερο ανάμεσα στα κρύα ορεκτικά και γι'αυτό μας προβλημάτισε η πιθανή σκοπιμότητα όταν μας είπαν ότι δεν υπήρχε δεύτερη μερίδα! )
3. Γαύρο τηγανιτό (ορεκτικό μεν, αλλά ψάρι δε, που και αυτό όταν ζητήθηκε μας είπαν ότι είχε τελειώσει! )
4. Μύδια αχνιστά (που σε αντίθεση με τα κρασάτα που μας σέρβιραν, η συνταγή απαιτεί να είναι φρέσκα και άρα ακριβότερα, που και αυτά όταν ζητήθηκαν μας είπαν ότι είχαν τελειώσει! ).

Εκτός προσφοράς, σίγουρα δεν βρίσκω κάποιο ιδιαίτερο λόγο να ξαναεπισκεφτώ το μαγαζί στο μέλλον, αφού οι τιμές για αυτό που προσφέρει είναι υψηλές. Εντός προσφοράς τώρα, είναι πιθανότερο να το ξαναεπισκεφθώ λόγω και του χώρου, αλλά και της ποικιλίας σε πιάτα, υπό μια προϋπόθεση όμως:

Τηλεφωνική επικοινωνία με το μαγαζί, πρωτού γίνει η αγορά των κουπονιών, την ίδια ημέρα της επίσκεψης και μαζί της αγοράς τους, για να ρωτήσω εάν διαθέτει όλες τις επιλογές που περιλαμβάνει η προσφορά, τόσο σε ορεκτικά και μεζέδες, όσο και σε κυρίως. Γιατί σε ένα μεζεδοπωλείο με αυτή την υποδομή και σε αυτό το κεντρικό σημείο της συγκεκριμένης περιοχής, δεν περιμένεις εύκολα να "¨ξεμένει" από γαύρο, φαγκρί και μύδια φρέσκα... Φάβα, τζατζίκι και μακαρόνια, μπορεί κανείς να βρεί σε πολλά μεζεδοπωλεία, και σε πιό προσιτές τιμές.

Υ. Γ.: Η τιμή ανά άτομο, βάσει της τιμής του υπερπλήρους μενού 2 ατόμων και σύμφωνα με την διεύθυνση του μαγαζιού που έκανε την προσφορά, βγαίνει προ εκπτώσεως στα 42 ευρώ. Για ένα απλώς πλήρες μενού, χωρίς να έχω ξαναεπισκευθεί το μαγαζί στο παρελθόν, λογικά η τιμή θα κυμαίνεται σε μια κλίμακα πιο κάτω, βάσει της βαθμονόμησης απο το ask4food. Δηλαδή απο 37-49 ευρώ του υπερπλήρους γεύματος ανά άτομο, στα 26-37 ευρώ για ένα πλήρες γεύμα (ψάρι πάντα συμπεριλαμβανόμενο).

01 Μαι 2015

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Ο χώρος είναι μέτριας αισθητικής, με παραδοσιακές πινελιές, αρκετά ευρύχωρος. Ίσως το καλοκαίρι που έχει και έξω τραπέζια, να είναι καλύτερα. Η μουσική που παίζει είναι ελληνική έντεχνο συνήθως, σε ένταση που δεν ενοχλεί. Απο καθαριότητα είναι ικανοποιητικά, αν εξαιρέσω το ότι το ποτήρι που με σέρβιραν την τελευταία φορά, μύριζε άσχημα και ζήτησα αλλαγή.

Η εξυπηρέτηση, την συγκεκριμένη ημέρα που το επισκέφθηκα, ήταν εντελώς ανεπαρκής. Ένα άτομο στο σερβίρισμα, που προσπαθούσε με χαμόγελο και φιλότιμο, να εξυπηρετήσει 8-9 παρέες ταυτόχρονα. Επόμενο ήταν να κάνει και λάθος στην παραγγελία μας, το οποίο διόρθωσε πάραυτα. Η καθυστέρηση στο service ήταν χαρακτηριστική, και το σερβίρισμα κυριολεκτικά "με την ψυχή στο στόμα", κάτι το οποίο αγχώνει ακόμα και τους ίδιους τους πελάτες.

Απο γεύση: Στο μενού παραγγέλθηκαν γαρίδες σαγανάκι, οι οποίες ήταν ακαθάριστες! Με το που χώριζες το κεφάλι απο το σώμα της γαρίδας, έσταζε καφέ υγρό με ακαθαρσίες μαζί. Δεν είναι καθόλου υπερβολική η περιγραφή. Είμαι λάτρης των θαλασσινών, και όλη η παρέα διαπίστωσε το ίδιο ακριβώς, σε όλες τις γαρίδες. Αδικαιολόγητο, για ένα πιάτο με 5-6 γαρίδες Νο 2, η κοστολόγηση να είναι τόσο ψηλά, και η ποιότητα τόσο χαμηλή. Επίσης η μερίδα, μόνο σαγανάκι δεν αποκαλείται, μιας και ήταν μέσα στην τοματόσαλτσα, με μικρή ποσότητα άλιωτου λευκού τυριού, μάλλον πασπαλισμένου απο πάνω, κατόπιν του μαγειρέματος.

Κατα τα άλλα, οι υπόλοιπες μερίδες, απο γαύρο τηγανιτό, σουβλάκια, πατάτες, σαλάτα ήταν καλές. Το τζατζίκι, ομολογουμένως νόστιμο, χωρίς να είμαι σίγουρος για το αν είναι αγοραστό ή όχι, αν και γεύση και η υφή του, στις 3 μερίδες που πήραμε, ήταν σκανδαλοδώς ολόιδια, οφείλω να ομολογήσω...

Ο κατάλογος γενικώς είναι ακριβός, και δεν δικαιολογείται, σε τέτοια περίοδο, και με τέτοια ποιότητα φαγητού και υπηρεσιών. Ούτε το μαγαζί είναι επάνω στο κύμα, ούτε και το περιβάλλον εντός είναι ιδιαίτερο, που να προσδίδει κάτι το τόσο ξεχωριστό στο γεύμα.

Μέχρι τώρα, το συγκεκριμένο μαγαζί, έχει αποτελέσει επιλογή μου σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, που η έξοδος συνδυάζονταν με παρέα και περίπατο στην παραλία της Ν. Μάκρης. Απο ότι φαίνεται όμως, απο εδώ και στο εξής, θα μείνει μόνο ο περίπατος.

06 Απρ 2015

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
-

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Το μαγαζί στη χειμερινή σεζόν που το επισκέφθηκα, χωρίζεται σε 2 χώρους. Ο ένας, που ειναι ο εξωτερικός, η βιτρίνα δηλαδή, ειναι ανακαινισμένος, φωτεινός, ευχάριστος. Ο άλλος, που ειναι στο εσωτερικό, είναι αδιάφορος σε διακόσμηση και αισθητική.

Απο άλλη εποχή, αλλά καθαρός σε ικανοποιητικό βαθμό. Ήσυχος, αν και δίπλα στην Λ. Τατοίου, για τον λόγω οτι είναι χαμηλότερα σε σχέση με αυτόν τον δρόμο. Πολύ θετικό, οτι ο χώρος της κουζίνας είναι σε επαφή οπτική με τον κεντρικό χώρο του εστιατορίου, θέτοντας σε μόνιμο έλεγχο απο τον πελάτη, τους κανόνες υγιεινής και τον τρόπο μαγειρέματος και ετοιμασίας των πιάτων.

Η εξυπηρέτηση, ήταν άριστη. Ήταν ελάχιστα τραπέζια εκείνο το βράδυ, συνεπώς δεν ειναι αντικειμενική η κρίση στο συγκεκριμένο θεμα, απο άποψη χρόνου. Ευγένια, χαμόγελο, ζέστη διάθεση.

Παραγγείλαμε καλαμαράκια, πατάτες τηγανίτες, χταπόδι λιαστό στη σχάρα, αστακοδαγκάνες και γαρίδες τηγανίτες No 1, χόρτα, μπρόκολο, ταραμοσαλάτα. Τα καλαμαράκια δεν ήταν κατι το ιδιαίτερο, αλλά ήταν καλοτηγανισμένα και καλή μερίδα.

Οι πατάτες ήταν σπιτίσιες, χωρις άσχημη μυρωδιά. Το χταπόδι λουκούμι. Οι αστακοδαγκάνες και οι γαρίδες επίσης. Χόρτα πολύ γευστικά και μεγάλη μερίδα, μπρόκολο μαλλον παραβρασμένο. Ταραμοσαλάτα σπιτική. Πήγαμε αργά στο μαγαζί, εκείνη την ώρα καθάριζαν σε διπλανό τραπέζι τα χταπόδια απο την καινούργια ψαριά στην Εύβοια. Τόσο οικογενειακά!

Οι τιμές ήταν καλές, ενώ είχαμε κερασμένα τα ποτά και την ταραμοσαλάτα. Φεύγεις ευχαριστημένος και απο γεύση και απο τιμές.

Οικογενειακή επιχείρηση, με αγάπη σε αυτο που προσφέρει. Χρειάζεται εξυγχρονισμο στην διακόσμηση. Συνίσταται για παρέα αλλα και για οικογένεια.

01 Απρ 2015

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
10-16

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Απαράδεκτη εξυπηρέτηση. Σε εμάς σερβιρίστηκαν καλαμαράκια γόνοι, μια σταλιά, ενώ 10 λεπτά μετά, στην διπλανή παρέα που μάλλον θα ήταν θαμώνες, σερβιρίστηκαν καλαμάρια γονιοί, τετραπλάσια σε μέγεθος.

Ποιότητα γενικώς κάτω του μετρίου. Δεν θα ξαναπάω. Με εξέθεσε στην παρέα που έφερα στο μαγαζί.