Loader

PRitanis

Κριτικές: 18
Μέλος από: Σεπ 2015
7 medium

Εμφάνιση:

7 medium

28 Μαι 2019

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
17-25

Την περασμένη Κυριακή κάναμε βόλτα με ένα φιλαράκι στα Πετράλωνα, οπότε all of a sudden ανακαλύψαμε την ταβέρνα ΒΟΛΤΑ, που είχαμε ακούσει καλά λόγια και κριτικές στο site μας.
Μπήκαμε μέσα χωρίς κράτηση και βρήκαμε τραπέζι!

Τα παιδιά, Xenophon & Elisabeth, πολύ ευγενικά και successful στη δουλειά τους, με ωραία φαγιά και μεζεδάκια, της παραδοσιακής μας κουζίνας διαφόρων περιοχών της Ελλάδας μας! Λειτουργούνε εδώ και 4 χρόνια, μέσα σε ένα χώρο ιστορικό, όπως μας είπαν, που υπήρχε από το 1998 σαν ταβέρνα με το όνομα Monopoly.

Ο συμπαθητικός και ζεστός αυτός χώρος με τα έντονα χρώματα στους τοίχους και το huge banner with a pheasant soup recipe, όπως άκουσα, μας έφτιαξε το κέφι και μας άνοιξε την όρεξη, ενώ ακούγαμε ωραία μουσική, jazz, pop & Greek song selection.

Από φαγητά και ποτά, μας έφεραν ψωμάκι, δύο μπύρες ελληνικές και ένα mineral water, και κατόπιν πήραμε:
-Μια ταραμοσαλάτα τέλεια, που γλείφαμε τα δάχτυλά μας!
-Καγιανά με απάκι και τυριά. Εξαιρετικός μεζές!
-Συκώτι μαζί με πράσινο μήλο. Gee, τι ωραία φαντασία που έχουνε στο συνδυασμό των γεύσεων. Μπράβο παιδιά μου!
-Παστουρμά Μακεδονίτικο με φοβερό πουρέ από την κλασική μας φασολάδα!
-Σαν γλυκατζήδες που είμαστε δοκιμάσαμε και τη lemon pie & choco cheesecake: Both excellent. Τα καταφέρνουνε as chefs & pastry chefs. A family business!

Πληρώσαμε μοναχά 52 € και φάγαμε γεύματα γαστρονομικά!
Είναι μια όμορφη λύση για φαΐ νοστιμότατο αν είστε στα Πετράλωνα, με τα άπειρα στέκια φαγητού και ποτού.
By the way, ονομάστηκαν έτσι από τα παλιά πέτρινα αλώνια τους εκεί, για τα στάρια, από το 19ο αιώνα, ίσως και πιο παλιά…

7 medium

09 Νοε 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
26-36

Γειά σας και πάλι φίλοι μου του ελληνικού μας gastronomical site!
I am back from US again!

Επισκεφθήκαμε λοιπόν με τον Αμερικάνο φίλο μου το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης το "Αθηναϊκόν" restaurant που είναι κοντά στο Σύνταγμα. Παντού κόσμος πολύς στην Αθήνα & lots of tourists around!!

Huge place, με όμορφα ξύλινα τραπέζια, καθίσματα, πατώματα και ψευδοροφές. Μεγάλες τζαμαρίες στη Μητροπόλεως, με θέα και φως, όπως και εντυπωσιακές αρχαίες κολόνες!

Πολλά παιδιά στο άψογο και γοργό service, καθώς και μεγάλοι κατάλογοι με του πουλιού το γάλα, που λέτε εδώ εσείς... Ακούγαμε από τα μεγάφωνα μουσική lounge & easy listening, με πολλά αμερκάνικα hits, soundtracks, etc.

Αφού μελετήσαμε καλά τα menus και ρωτάγαμε τους waiters για το παραμικρό, ύστερα από αρκετή ώρα επι τέλους καταλήξαμε στην παραγγελία μας.

Στην αρχή ήρθε mineral water και τα ψωμάκια μας.

Για ορεκτικά φάγαμε μια νόστιμη καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, αλλά και τους ελληνικούς γίγαντες στο oven, που ξετρέλαναν το φιλαράκι μου...

Για main dishes πήραμε εγώ ζυμαρικά λιγκουίνι με shrimps, που το φχαριστήθηκα πολύ, και ο Billy δεν άντεξε στο temptation του ξακουσμένου στα πέρατα του κόσμου ελληνικού μας μουσακά. Έγλυφε τα δάχτυλά του, ενώ του εξηγούσαμε πως είχε μέσα μπεσαμέλ on top, μελιτζάνα, ground meat, και πατατούλες στο bottom! Ζήτησε και τη συνταγή και του είπαμε φυσικά να την εβρεί στο Internet!

Αντέξαμε και για γλυκά, όπου παραγγείλαμε ένα προφιτερόλ με ice cream και ένα cheesecake με φρούτα του δάσους. Εδώ προτιμήσαμε τις διεθνείς γεύσεις, για να αποφύγουμε τα ελληνικά σοροπιαστά -μπακλαβάδες και τέτοια- with too much sugar...

Ηπιαμε ένα ωραίο μπουκάλι ροζέ κρασάκι από Πελοπόννησο, το Κτήμα Σπυρόπουλος, μελιαστό, biological, με λογική τιμή στα 19 €.

Πλέρωσα, κερνώντας τον φίλο μου, λογαριασμό στο amount 77 €, και βάζω άριστα στο φαγητό και 3 στα 4 στο value for money, not bad at all!

Per person, excluding wine, 26/36 € each of us.

Highly recommended και θα ξαναπάω άμα θα ξαναβρεθώ downtown!!, Mάθαμε πως είναι παλιό εστιαατόριο με παράδοση και υπάρχει κι άλλο κοντά σε Ομόνια & Κάνιγγος square!!

7 medium

17 Μάρ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
37-49

Το Σάββατο βράδυ πήγα με τη φίλη μου στο κλασικό γαλλικό εστιατόριο ΣΠΥΡΟΣ & ΒΑΣΙΛΗΣ που βρίσκεται δίπλα στην πρεσβεία και το παρκάκι πριν τον Λυκαβηττό. Το εστιατόριο αυτό λειτουργεί Δευτέρα με Σάββατο εδώ και 44 χρόνια, από την εποχή που το άνοιξαν οι Κερκυραίοι Σπύρος και Βασίλης το 1974, έχοντας δουλέψει ήδη στο κοντινό Abreuvoir του Κολωνακίου.

Το ΣΠΥΡΟΣ & ΒΑΣΙΛΗΣ παραμένει μια σταθερή αξία των Seventies και μια sophisticated traditional French Cuisine of Provence area mostly. Είναι η περιοχή της ΝΑ Γαλλίας, γύρω από τη Μασσαλία, Κυανή Ακτή, κ. λπ. Βέβαια, η εκλεκτή κουζίνα του με τα διάφορα sauces και τον τρόπο μαγειρέματος είναι κάπως βαριά για τα μέτρα μου, αλλά once in a blue moon permitted!!

Μπαίνοντας βλέπουμε την ωραία ξύλινη μπάρα με τον χώρο του μπαρ, τον άψογο και αριστοκρατικό χώρο με το όλο αστικό περιβάλλον, καθώς και τον εντυπωσιακό τοίχο απέναντι, με την κάβα των κρασιών τους σε ράφια από πάνω ως κάτω.
Έτρωγαν κυρίως πελάτες μιας κάποιας ηλικίας κι ανάμεσά τους πολιτικοί κι άλλοι γνωστοί Αθηναίοι. Διάβασα στα sites ότι από το ΣΠΥΡΟΣ & ΒΑΣΙΛΗΣ έχουν περάσει σχεδόν όλοι κατά καιρούς, όπως ο αείμνηστος Καραμανλής, αλλά και first class artists: Αλίκη, Μελίνα, Νάνα, Ντέμης…
Εμείς καθίσαμε στο όμορφο πατάρι, που ήταν μια κάπως πιο ήσυχη πτέρυγα.

Το σέρβις ήτανε υποδειγματικό από experts που μας εξήγησαν τον κατάλογο, μας βοήθησαν να διαλέξουμε τι θα πάρουμε, και μας τα έφεραν στους σωστούς χρόνους, γεγονός που σημαίνει περίπου μια δίωρη παραμονή στον πολυτελή χώρο!

Στην αρχή ήρθανε μπαγκέτες ψωμιού με τυρί και garlic, and mineral water.
Για πρώτα πήραμε ένα τυρί camembert with jam, και σπαράγγια με σος hollandaise, πολύ καλά για ξεκίνημα.
Για κυρίως πήραμε μια entrecote sauce béarnaise & filet café de Paris, και τα δυο μεγάλη σπεσιαλιτέ του μαγαζιού αυτού για πολλά χρόνια, άλλωστε must της γαλλικής κουζίνας!

Για desserts διαλέξαμε 2 chocolate mousses, μιας και τρελαινόμαστε για σοκολάτα, και πιστέψτε με, δεν το μετανιώσαμε καθόλου. Εκεί μέσα τα παιδιά είναι και άριστοι ζαχαροπλάστες, αφού έχουν και μεγάλη ποικιλία από γλυκά!

Ήπιαμε ένα κόκκινο κρασί Chateau Χαρλαύτη, ποικιλία Cabernet Sauvignon, περιοχής Νεμέας, πολύ καλό ελληνικό κρασί 12.50 βαθμών alcohol, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα αντίστοιχα γαλλικά, με διπλή και τριπλή τιμή! Και η κάβα τους πολύ ενημερωμένη, με καμιά εκατοστή τουλάχιστον ετικέτες (ωστόσο νομίζω πως υστερεί κάπως από αυτή στο Abreuvoir).

Πληρώσαμε 120 € (χωρίς το κρασί στα 96 €, i. e. p. p. 48 €: ένα καλό value for money.

Πολύ καλή εμπειρία για τα ελληνικά δεδομένα. Το παλιό στέκι παραμένει για πάντα κλασικό!
Το προτείνω λοιπόν για μια επέτειο ή special moments!!

7 medium

11 Νοε 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Ήμασταν προχθές Σαββατόβραδο στο Σύνταγμα, στο ELECTRA METROPOLIS HOTEL, το τελευταίο απόκτημα του Ομίλου Φωκά, στη γωνία Μητροπόλεως & Βουλής, εκεί που ήτανε κάποτε το Υπουργείο Παιδείας. Πήγαμε να δούμε κάτι φίλους μου από Αμερική, που δυστυχώς είχανε φάει απ’ τις 7 p. m. (early dinner, a bad US habit! ), κι έτσι, μετά πήρα την κοπέλα μου ακριβώς απέναντι στο NOLAN, για το οποίο είχαμε ακούσει τα καλύτερα!

Το NOLAN είναι ένα μικρό και ψηλοτάβανο κομψοτέχνημα, δυο μόλις τετράγωνα από Πλατεία Συντάγματος, που ειδικεύεται σε κουζίνα multi ethnic, με διάφορες σπεσιαλιτέ από Άπω Ανατολή, σε δημιουργικό fusion σε μεσογειακές κ. λπ. γεύσεις, όπως για παράδειγμα, ο συνοδευτικός πουρές σε πολλά πιάτα τους. Το εστιατόριο αυτό συμπληρώνει σύντομα δυο χρόνια λειτουργίας του.

Οι κύριοι υπεύθυνοι του NOLAN μάθαμε πως έχουν προϋπηρεσία στο γνωστό ΠΒΟΧ της Κηφισιάς, αλλά και στο ξακουστό Matsuhisa στον Αστέρα της Βουλιαγμένης!

Πιστεύω πως το όνομα NOLAN θα το εμπνεύστηκαν από τον Christopher Nolan, movie director, producer & writer!

Δεν θα ήθελα να ξαναπώ τα σχετικά με την περιγραφή του κομψού αυτού χώρου του εστιατορίου, στο οποίο μας εξυπηρέτησαν δύο έμπειροι waiters, αλλά θα πάω τώρα κατευθείαν στα φαγητά μας, για να μην σας κουράσω με επαναλήψεις από παλιούς users. Θα σας πω μονάχα, πως τρώγοντας ρίχναμε κλεφτές ματιές στα ψηλά, άμα άνοιγε η θυρίδα της μισάνοιχτης κουζίνας, που βρίσκεται πάνω από τη σάλα, και θαυμάζαμε τους chefs που δουλεύανε πυρετωδώς για τα φαγιά των πελατών.

Πήραμε λοιπόν:

• Soba noodles μαζί με ψάρι σολομό και ταχίνι.
• Μια μερίδα θράψαλο με φινόκιο (μου τα μετάφραζε η φίλη μου).
• Ένα NCB, i. e. initials για Nolan Cod Burger, δηλαδή μπιφτέκι από ψάρι α λα Nolan, ένα φοβερό burger από παναρισμένο μπακαλιάρο, πάνω σε γιαπωνέζικη γαλέτα που λέγεται panko, με sauce tartare! Δικαιολογημένα πήρε το όνομα του μαγαζιού, μιας και μιλάμε για σπεσιαλιτέ τους!!
• Επειδή τα πιάτα αυτά δεν είναι για χόρταση, πήραμε δυο πιάτα συνοδευτικά, δηλαδή ένα πουρέ και ένα ρύζι ατμού.
• Ήπιαμε νερό εμφιαλωμένο, και επίσης δυο ποτηράκια καλό λευκό Σαντορινιό κρασί, ποικιλίας Ασύρτικο (στα 7 € each glass, τιμή Ο. Κ. για τη συγκεκριμένη ετικέτα).

Πλήρωσα λογαριασμό 60 € (17/25 per person, excluding drinks as usual).
Νομίζω πως το ποσό αυτό είναι Ο. Κ. αφού μιλάμε για κεντρικό μέρος με καλούς μαγείρους και γενικά ένα συμπαθητικό περιβάλλον.
Η Αθήνα μας δεν στερείται και δεν υστερεί πια σε τίποτε από τις άλλες Major World Capitals…

Αν θέλετε μια ωραία ατμόσφαιρα και κάτι το νέο και διαφορετικό, να πάτε.
If you go for pizzas, spaghetti or souvlaki, then, folks the choice all is yours!
Διαλέγετε και παίρνετε!!

7 medium

05 Ιούλ 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Εχθές Παρασκευή επήγα με μια φίλη στου Ψυρρή και καταλήξαμε στο Wine-Bar-Restaurant ZAMPANO, που βρίσκεται στην εμπορική οδό Σαρρή με τα πολυσύχναστα θέατρα της. Είχα επηρεαστεί από την όμορφη κριτική του fratello και από άλλους χρήστες και φυσικά δεν το μετάνιωσα!!

Το μέρος αυτό που μας είπανε ότι λειτουργεί σχεδόν δυο χρόνια, έχει περιορίσει κάπως το καλοκαιρινό του ωράριο, και έτσι άμα θες για φαγητό, τη Δευτέρα είναι κλειστά, ενώ τις άλλες μέρες σερβίρουν από 12 το μεσημέρι, μέχρι τις 11.30 το βράδυ last sitting, και Κυριακή μόνο μέχρι 11.00 p. m!

Το όνομά του Zampano, ρώτησα και μου είπανε πως είναι από τον circus acrobat στο Fellini’s movie LA STRADA με τον αξέχαστο Ζορμπά μας, Anthony Quinn!

Το μαγαζί έχει περιγραφεί ωραία από τους άλλους πιο πριν και έτσι εγώ θα πω ότι με εντυπωσίασε το νεοκλασικό σπίτι 100 ετών που το φιλοξενεί, στο ισόγειο το κόκκινο ψυγείο και κολλητά του το ωραίο πράσινο marble bar! Ο χώρος με την vintage atmosphere ήτανε κάτι από παλιό Βερολίνο ή Βιέννη, που δεν συναντάμε και τόσο συχνά εδώ, και είχε και ταιριαστή Ευρωπαϊκή μουσική αλλά και τζαζ!!
Εμείς καθίσαμε απάνω και είδα ότι υπάρχει connecting door με το διπλανό hostel, City Circus, και πελάτες του μπαινοβγαίνανε για ποτό ή σνακ!

Τα νεαρά παιδιά ήτανε πολύ εξυπηρετικά, μας φέρανε τον πλήρη κατάλογο και εμείς τελικά διαλέξαμε τα πιο κάτω πιάτα:

Μύδια αχνιστά, καπνιστή μελιτζανοσαλάτα με χταποδάκι (αριστούργημα), ρολό κοτόπουλο με σουτζούκι από την Καισαρεία ( πολύ νόστιμο) και κριθαρότο με γαρίδες, καλό επίσης.

Πήραμε για γλυκά, ένα cheesecake με λευκό τυρί και μαρμελάδα βερίκοκο, και ένα απίθανο chocolate cream με φέτες πορτοκάλι, μαρέγκα κακάο και παγωτό καραμέλα!!

Ήπιαμε ένα cocktail Bloody Mary και ένα ποτήρι λευκό κρασί Chateau Julia Lazaridis, just fine.

Ψωμί στην αρχή, νερό σε κανάτα, και λογαριασμός στα 65 € που άξιζε τα λεφτά του. Χωρίς τα ποτά έρχεται 25 € per person (top of 17/25 rate category).

Chef Ms. Χρύσα Κατάκη, congratulations!

Place highly recommended!!

7 medium

15 Ιουν 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Προχθές Παρασκευή 6.9.2017 πήγα με μια φίλη στην Κηφισιά, στην οδό Κυριαζή, γεμάτη restaurants n shops για να δοκιμάσουμε το μεξικάνικο φαγητό εδώ στην Ελλάδα, στο DOS HERMQANOS. Εγώ, αγαπώ στην πατρίδα τα Tex-Mex και μπορώ να πω πως δεν απογοητευτήκαμε καθόλου από την εδώ εμπειρία μας!

Μάλιστα σταθήκαμε και πολύ τυχεροί γιατί το weekend live Salsa and Latin program τους ήτανε στο τελευταίο για τη φετινή σαιζόν, ενώ μετά, το καλοκαίρι θα συνεχίσουνε με DJ! Το ευχαριστηθήκαμε πηγαίνοντας μετά από reservation στις 9.30 p. m.

To DOS HERMQANOS κλείνει κιόλας 25 χρόνια, από το 1992 και είναι ένας κεντρικός στην Κηφισιά και όμορφος χώρος, σε 2 levels (non smoking n smoking), και με μια μικροσκοπική καταπράσινη εξωτική αυλίτσα. Ο ισόγειος χώρος έχει κι αυτός κάκτους και άλλα φυτά, άνετο μπαρ, φίνες ταπετσαρίες, κλασικούς σκαλιστούς καθρέφτες, κόκκινα δερμάτινα ψηλά καθίσματα, ωραίες τζαμαρίες στη μία πλευρά, καθώς και εντυπωσιακά χρωματικά σχέδια και βιτρό στην οροφή και το αίθριο, όπου κάτσαμε.

Το service ήταν εντάξει και τα φαγιά έρχονταν σε σωστούς χρόνους, όπως τα ζητήσαμε! Κάτι φίλοι μας είχαν μιλήσει για set menus, αλλά δεν τα είχανε πλέον, anyway never mind. Έτσι, τελικά τους παραγγείλαμε τα εξής πιάτα.

- Μια σαλάτα με γαρίδες, avocado & ντοματίνια. Ο. Κ., δροσερή και πλούσια.
- Ένα taquitos, είδος tortilla με λουκάνικο και τυριά. Εξίσου καλά.
- Ένα vachos, corn tortilla με seafood. Πολύ νόστιμο πιάτο.
- Ένα μεξικάνικο σνίτσελ από κρέας χοιρινό, που ήρθε με πατάτες και σαλατίτσα.
- Για desert κάναμε share μια μεξικάνικη μηλόπιτα με παγωτό, έτσι για να αλλάξει η γεύση μας από τα πιάτα τα κυρίως που πήραμε πρωτύτερα.
- Ήπια μια δική τους μπύρα με τεκίλα, τη Salitos, 5% alcohol. OK!
- Η φίλη μου, ένα ποτήρι Sangria, που τη δρόσισε.

Πληρώσαμε 62 €, good value for money. Χωρίς τα ποτά, περίπου 50 €, δηλαδή στο peak του 17 / 25 € per person!

Μας άρεσε, ήτανε σχεδόν γιομάτο, και νομίζω πως μπορείτε να το κάνετε try μέσα στο καλοκαίρι, σε κάποιο W/E που θα έχουνε τον DJ, δοκιμάζοντας και εσείς μεξικάνικη κουζίνα και drinks! Τα W/E μάλιστα σερβίρουνε από το μεσημέρι τόσο lunch όσο & dinner!!

Best summer holidays to all of you!!!

7 medium

14 Μαι 2017

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
37-49

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Ήμουνα Αμερική για κάποιους μήνες, όπου βγήκε Donald Trump -Surprise (! ), αλλά κι εδώ, U. K. out of Europe & στη Γαλλία, ο Macron out of parties, so far... Να ιδούμε τι άλλες εκπλήξεις μας περιμένουνε πλέον καθημερινά!!

Από γαστρονομία-εκπλήξεις, ευτυχώς όλοι μας διαβάζουμe το αγαπημένο μας site!!

Εμείς, την περασμένη ανοιξιάτικη Κυριακή μεσημέρι, 2 άτομα, κατεβήκαμε παραλία, Μικρολίμανο (Τουρκολίμανο το λέγανε οι γονείς, θυμάμαι) για να φάμε ψαράκια στο ΒΑΡΟΥΛΚΟ του πολυ-βραβευμένου κ. Λαζάρου, που μαθαίνω, του αρέσει να αλλάζει χώρους συχνά.. Φυσικά, είχαμε κάνει κράτηση on time!

Είναι όμορφο σαν στέκι, έχει το κατιτίς παραπάνω από τα άλλα γειτονικά του ψαροταβερνάκια, με το αζημίωτο που λέτε.. Παραμένει βέβαια απλό, αλλά δίνει σημασία στη λεπτομέρεια, όπως τα καταπληκτικά άνθη σε γλάστρες και βάζα...

Το serive ήταν Ο. Κ. από σωστούς σερβιτόρους, και το τραπέζι μας δεν ήτανε μπροστά-μπροστά που τους είχαμε παρακαλέσει, αλλά κάπου στη μέση. Never mind..

Μελετήσαμε τον ενδιαφέροντα κατάλο φαγητών και πιοτών, και καταλήξαμε σε ένα συνδυασμό από γεύσεις, δηλαδή:
-Μία ζεστή ψαρόσουπα βελουτέ, εντάξει.
-Μία σαλάτα ελληνική χωριάτικη, πλούσια και δροσερή!
-Μία μερίδα μύδια αχνιστά, πολύ νόστιμα!!
-Ένα ζεστό κριθαράκι με γαρίδες, just fine! &
-Ενα λαβράκι μαριναρισμένο με σταμναγκάθι. Ο. Κ.

Στην αρχή μας εφέρανε mineral water και ψωμάκια ζεστά με ελίτσες και μπουκαλάκι λάδι. Πιστεύω, ένα σωστό ελληνικό welcome!

Ηπιαμε άσπρο κρασί, ωραίο Σαντορινιό, που ταίριαζε με το φαϊ μας.

Πλήρωσα λογαριασμό 130 €, όσο περίπου είχα φανταστεί για ένα τέτοιο μέρος. Per person είναι κατηγορία 37/49 €, drinks excluded.
Σας το κάνω λοιπόν recommend, ιδίως για κάποια special events!!

7 medium

05 Μαι 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
€ / Άτομο
26-36

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Προχθές πήγαμε με τον ξάδερφό μου στο ιταλικό εστιατόριο AL PINO στο Χαλάνδρι, που άνοιξε πέρσι, και λειτουργεί κάθε μέρα από τις 11 μέχρι τη 1.00 τη νύχτα. Το AL PINO έχει μεγάλη ιστορία στη χώρα μας, αφού το πρώτο άνοιξε το 1973 στο Φάληρο, ενώ το δεύτερο ακολούθησε στο Μαρούσι πριν 3 χρόνια.

Το συγκεκριμένο του Χαλανδρίου κάνει μάλιστα και delivery στην ευρύτερη περιοχή, με πολύ καλύτερες τιμές από αυτές του εστιατορίου. Θεωρώ ότι θα κάνουν χρυσές δουλειές με τη διανομή, αφού τα φαγητά τους είναι νόστιμα και οι μερίδες τους χορταστικές!

Ο χώρος είναι πραγματικά impressive, από την πόρτα της εισόδου με το βαρύ ξύλο και το κάγκελο, μέχρι τα φωτιστικά και τα βιεννέζικα τραπέζια και καθίσματα μέσα, που νιώθεις άνετα και ευρύχωρα, με την περιποίηση μάλιστα του έμπειρου και ευγενικού προσωπικού. Υπάρχει και κλειστό αίθριο για το καλοκαίρι.

Εξίσου εντυπωσιακό είναι και το μεγάλο μενού τους, που αποτελείται από καμιά δεκαριά ορεκτικά, όπως μελιτζάνες, μανιτάρια και μύδια (8-12 €), άλλες τόσες σαλάτες στα 10-12 €, τεράστια ποικιλία ζυμαρικών (και φρέσκων), ραβιόλι, αλλά και ριζότο, με κορυφαίο αυτό με την καραβιδόψιχα, στα 20 €, που δοκιμάσαμε. Έχουνε και καμιά 10αριά πίτσες, μεγάλη ποικιλία κρεάτων και ψαρικών στη σχάρα (10-24 €), και για το τέλος 4-5 desserts ιταλικά, στα 5 € περίπου. Βλέπετε, οι τιμές είναι ψηλές αλλά το μέρος είναι deluxe…

Έτσι τσουχτερά είναι και τα ποτά, όπου τα καλά ελληνικά ή ιταλικά κρασιά πλησιάζουν τα 40 € το μπουκάλι, αλλά μπορεί κάποιος να βολευτεί με ένα αναψυκτικό ή μια μπύρα, στα 2-4 €. Η απαλή ιταλική μουσική συμπληρώνει την ωραία αυτή ατμόσφαιρα.

Με το που κάθεσαι χρεώνεσαι περί τα 6 € για νερό mineral και την ποικιλία με τα διάφορα ψωμάκια. Εμείς λοιπόν πήραμε μια μύδια αχνιστά με λευκό κρασί και ελαφριά sauce με mustard Dijon, 1 σαλάτα με καπνιστό σολομό, ένα φοβερό ριζότο με καραβιδόψιχα και παρμεζάνα, που σας είπα πριν, μια πίτσα κανονική με βάση το κοτόπουλο και στο τέλος μοιραστήκαμε ένα γλυκό τιραμισού. Ήπιαμε επίσης μια μπύρα μικρή ιταλική Peroni. Ο λογαριασμός έφτασε τα 66 €, i. e. Per person 26-36! Once in a blue moon, though, it’s permitted!!

Το μέρος είναι ακριβό αλλά το περιβάλλον αξίζει, και έτσι σας το συνιστώ για μια επέτειο ή μια ξεχωριστή σας μέρα. Of course, it’s not the best value for money, όπως φαίνεται κι από το delivery που είναι 30-35% φθηνότερο, που σημαίνει ότι μπορούνε να χαμηλώσουνε μερικές τιμές τους, μέσα στην κρίση αυτή άλλωστε!!

7 medium

10 Απρ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
26-36

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Προ καιρού με είχε προσκαλέσει μια ελληνοαμερικανίδα φίλη μου για dinner στο Μαρούσι, στο κλασικό πια εστιατόριο ΑΝΕΤΟΝ, για το οποίο, by the way, διάβασα και καλές κριτικές από mavtasos, fratello, Rose_Tyler, underwater κι άλλους χρήστες. Πράγματι, ο κ. Βασίλης Καλλίδης, ταλαντούχος σεφ και τηλεπαρουσιαστής, μαζί με τον κ. Δημήτρη Φωτόπουλο, έχουνε κάνει πολύ καλή δουλειά, με αυτόν τον minimal 50’s & 60’s designed space of a sophisticated bourgeois dining-room!

Το ΑΝΕΤΟΝ άνοιξε το 2005 και λειτουργεί Τρίτη με Σάββατο για dinner, και τις Κυριακές μόνο για lunch, ενώ τις Δευτέρες είναι κλειστό. Ο χώρος με καμιά 15αριά τραπέζια, για 40-50 άτομα, δεν είναι αχανής κι έτσι νομίζω πως πετυχαίνει μια φιλική ατμόσφαιρα, κάτι σαν μια μεγάλη οικογένεια.

Βοηθάει και το ντεκόρ με τα ράφια και τη βιβλιοθήκη, τον χαμηλό κάπως φωτισμό, τα διάφορα κάδρα, μικρά και μεγάλα, μαζί με τον δερμάτινο καφέ καναπέ, που θυμίζουν αστικό σαλόνι, τον πετυχημένο συνδυασμό των ανοιχτόχρωμων τοίχων με το καφέ του ξύλου, και πάνω απ’ όλα, τη γωνιά της σπιτικής τραπεζαρίας, που την κοσμεί το αριστοκρατικό τραπέζι με τα ξυλόγλυπτα πόδια!!

Τα παιδιά στο service άψογα, ευγενικά και προπαντός ενήμερα για το μενού, που βασίζεται σε άριστες, εποχιακές πρώτες ύλες, κυρίως από την Ελλάδα μας, και που ανανεώνεται τακτικά, κάθε 1-2 μήνες. Το μενού λοιπόν είναι σχετικά περιορισμένο, και περιλαμβάνει περίπου 10 ορεκτικά και σαλάτες, γύρω στα 8-13 €, άλλα τόσα κύρια πιάτα στα 10-20 €, και 3-4 γλυκά στα 6 €.

Από ποτά, υπάρχουν αναψυκτικά και μπύρες, σε τιμές ανάλογες με το level του χώρου, όπως και χύμα κρασί, γύρω στα 8 € το μισόλιτρο, και αν υπάρχει όρεξη, κέφι και money, ωραία εμφιαλωμένα κρασιά, γύρω στα 30-40 € τα πιο πολλά, όπως π. χ. το ΒΙΒΛΙΑ ΧΩΡΑ, κ. λπ. Ας μην ξεχνάμε πως το value for money είναι πάντα συνάρτηση του επιπέδου του κάθε χώρου, κι ας μην παραπονιόμαστε που χαλάμε κάποτε περισσότερα λεφτά, αρκεί βέβαια να τα έχουμε!!

Εμείς πήραμε μια πράσινη σαλάτα με γραβιέρα, ξινόμηλα και φουντούκια, τις κλασικές τηγανιτές πατάτες με αυγό μάτι, ένα στήθος κοτόπουλου γεμιστό με κρεμώδες τυρί και λαχανικά, ένα φιλέτο σολομού με μέλι, σόγια, αρωματικό ρύζι κι αμύγδαλα, ένα bitter chocolate ganache with caramel, peanut-butter and cookies, ένα tiramisu with bitter chocolate, mascarpone cream, liquor coffee and nuts. Ήπιαμε mineral water και ένα μισόλιτρο χύμα άσπρο κρασί, νομίζω μοσχοφίλερο. Ήταν όλα αντάξια του χώρου και της καλής βαθμολογίας μου. Πληρώσαμε 72 €, i. e. Class rate: per person 26/36 €.

Περάσαμε άνετα και όμορφα στο ΑΝΕΤΟΝ και φυσικά σας το κάνω recommend!!

7 medium

19 Μάρ 2016

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
€ / Άτομο
17-25

Οι βαθμολογίες αυτής της κριτικής δεν προσμετρώνται πια στην συνολική βαθμολογία του εστιατορίου λόγω παλαιότητας

Την Τρίτη το βράδυ πήγα με μια φίλη για να δοκιμάσουμε κουζίνα της Μέσης Ανατολής στο mandaloun, που βρίσκεται στον παράδρομο της Κηφισίας, στα όρια μεταξύ Χαλανδρίου και Ψυχικού. Το μέρος είναι εντάξει, αλλά υπάρχει θόρυβος από το traffic τριγύρω. Το μαγαζί λειτουργεί δύο χρόνια, με διαλεχτούς Λιβανέζους κι άλλους chef, που μάθαμε ότι διάλεξε ο επιχειρηματίας από το Κατάρ που έχει την ιδιοκτησία του mandaloun. Είναι ανοιχτά από 13.00-00.00, εκτός Δευτέρας που ανοίγουν στις 6 το απόγευμα. Έχουνε και delivery service από 14.00-23.00, για Ψυχικό, Φιλοθέη και Χαλάνδρι.

Μας άρεσε η διαμόρφωση του ψηλοτάβανου και φωτεινού χώρου, ο συνδυασμός του λευκού, κόκκινου και μαύρου χρώματος, τα ψηφιδωτά πλακάκια δαπέδου, το κολλάζ των εφημερίδων, οι μαξιλάρες στα μπροστά καθίσματα, οι πάγκοι και τα βάζα με τα μπαχαρικά, τα καλάθια με τα ζαρζαβατικά, οι ζαρντινιέρες με τα φυτά και τα άνθη. Επίσης, η κουζίνα είναι ανοιχτή και βλέπαμε μέσα να δουλεύουνε οι μάγειροι και να ψήνουνε στον εντυπωσιακό ξυλόφουρνο.

Το προσωπικό, νεαρά παιδιά, ευγενικό και well trained! H μουσική, easy listening με ευρωπαϊκά κυρίως κομμάτια. Από τους καταλόγους είδαμε ποικιλίες ορεκτικών, κυρίως πιάτων, σαλάτες, σάντουιτς και ανατολίτικα σιροπιαστά γλυκά. Οι τιμές σε όλα αυτά, αρκετά reasonable, δηλαδή ανάμεσα 5 και 15 €, για τα κυρίως πιάτα τους.

Η λίστα των ποτών, είχε από 6 λευκά και κόκκινα κρασιά και 1 ροζέ, από 18-35 € (a bit expensive, as usual), καθώς και κάποια γλυκά και αφρώδη κρασιά. Επίσης reasonable glass of house wine (Μακρύ Λιθάρι), στα 5.50 €.

Εμείς στο τέλος διαλέξαμε το πιο κάτω μενού:
Φαλάφελ, χούμους, πεϊνιρλί με κιμά και τυρί, αρνί tajine (κότσι με κους-κους), και γλυκό κιουνεφέ. Επίσης ήπιαμε 2 ποτήρια το πιο πάνω house wine κόκκινο, που ταίριαζε με τα φαγητά μας. Στην αρχή μας φέρανε πίτες ψωμάκι, όπως και νερό mineral. O λογαριασμός ήταν 52 € (χωρίς το κρασί στα 20.50 € each, price range of our site 17-25 €).

Το mandaloun είναι ένα μέρος ικανοποιητικό για μεσημέρι ή βράδυ. It’s a nice experience of Middle East gastronomy, the area of constant tension!!