Loader

GEORGE PETRIDIS

Κριτικές: 2
Μέλος από: Οκτ 2018
8 medium

Εμφάνιση:

8 medium

24 Οκτ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 0 Tomatos 0
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
-

Το ψαροκόκκαλο μου το συνέστησαν φίλοι και πήγαμε παρέά 6 ατόμων Πέμπτη βράδυ.

Πολύς κόσμος, πολύς ο θόρυβος αλλά έχει μια γραφικότητα.

Οι τιμές του είναι πολύ χαμηλές, και αν πετύχεις φρέσκο ψάρι τρως πραγματικά καλά. Εγώ προσωπικά δεν τρελλάθηκα με τα ορεκτικά αλλά οι μερίδες είναι μεγάλες και αξιοπρεπείς. Όταν όμως ήρθε η στείρα, ξετρελλάθηκα!

Εξαιρετική! Την επόμενη φορά δεν θα πάρω πρώτα, ίσως μια σαλάτα για να ευχαριστηθώ το ψάρι. Το συστήνω γιατί είναι έντιμο μαγαζί.

8 medium

24 Οκτ 2018

Γεύση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Εξυπηρέτηση
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Χώρος
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
Value for money
Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4 Tomatos 4
€ / Άτομο
-

Σάββατο βράδυ με παρέα 4 ατόμων (κλείσαμε για 6 αλλά τελικά πήγαμε 4).

Δυσκολευθήκαμε να το βρούμε γιατί ειναι χωμένο πίσω από δένδρα στο κτίριο της Deloitte, στην Φραγκοκκλησιάς στο Μαρούσι χωρίς εμφανή ταμπέλα στον δρόμο. Ψάχναμε αρκετή ώρα και είμασταν έτοιμοι να φύγουμε αλλα δευτυχώς τηλεφωνήσαμε και μας καθοδήγησαν στο εστιατόριο (ήρθαν ουσιαστικά στον δρόμο και μας πήραν! )

Ο χώρος είναι εκπληκτικός, η ατμόσφαιρα πεντακάθαρη και τσιγάρο έξω που έχουν τραπεζάκια για τους καπνίζοντες αλλά νομίζω ότι υπάρχει και ένας άλλος χώρος
εσωτερικός που μπορούν να καπνίσουν.

Η μουσική πολύ καλή και καθίσαμε σε μιά άνετη ροτόντα. Κατέφθασε ο σερβιτόρος (ευγενέστατος και αναλυτικότατος στην περιγραφή, της παληάς σχολής, χωρίς τουπέ και τα παρελκόμενα της νέας γενιάς σερβιτόρων που σε θεωρούν βλάκα και νομίζουν ότι θα σου πασάρουν ότι θέλουν). Ωραίοι κατάλογοι από φελλό κομψότατοι και μας έκαναν τρομερή εντύπωση οι ποικιλίες των κρεάτων. Τα ορεκτικά είναι συνηθισμένα, το ίδιο και οι σαλάτες και υπάρχει η σελίδα με τα κύρια πιάτα όπου βλέπεις αυτά που έχουν όλα τα εστιατόρια του είδους. Μοσχαρίσιο φιλέτο 300 γρ. 26 ευρώ, T Bone γάλακτος 24, Ριζότο με πορτσίνι 12, κοτόπουλο τεργιάκι 12, φρέσκο φιλέτο σολομού 20 κλπ κλπ. Όταν πας στη τέτσρτ σελίδα, εκεί καταλαβαίνεις τον λογο που πρέπει να τρως κάθε εβδομάδα σε αυτό το καταπληκτικό εστιατόριο! Τα θεικά κρέατα! Τι να το κάνω το Ελληνικό φιλέτο και το Tbone γαλακτος Γαλλίας όταν βλέπω το Αυστραλέζικο wagyu (48 ευρώ τα 350 γρ. ), το Αμερικάνικο prime rib eye της Creek stone και την prime Πικάνια της ίδιας εταιρείας! Αφήστε το prime Tomahawk (1200 γρ. 89 ευρώ αλλά υπήρχε και Γαλλίας το ίδιο βάρος με 36 ευρώ! )
Παράγγειλα για μένα το wagyu 450 gr., ο φίλος μου παρήγγειλε το Tomahawk, οι κοπέλλες μας πήραν το ριζόττο (τι να πω... ) και τον σολομό! (τι να ξαναπώ, στην Μέκκα των απίστευτων κρεάτων παράγγειλαν αυτά που παράγγειλαν λόγω διαίτης! Πήραν και μια σαλάτα για πρώτο ενώ εμείς παραγγείλαμε το προσούτο και την παρμεζάνα των 36 μηνών ωρίμανσης της Levoni με ένα εξαιρετικό Merlot (Chateau Julia). To προσούτο και η παρμεζάνα ήταν πάρα πολύ καλά και μας προετοίμασαν για την επόμενη φάση.
Ήρθε το ριζόττο το οποίο δεν δοκίμασα αλλά άρεσε πολύ στην φίλη μου, καθώς και σολομός τον οποίο απεχθάνομαι, τρώω μόνο καπνιστό και σπάνια βρίσκω καλό. Η άλλη φίλη μας είπε ότι ήταν πολύ καλό πιάτο. Και κατέφθασαν τα δικά μας! Το Tomahawk εντυπωσιακό καθώς και το δικό μου. Ωραία γαρνιτούρα και διακόσμηση στο πιάτο και ξεκινήσαμε με αγωνία!

Το τι νοιώσαμε αμφότεροι δεν περιγράφεται! άλλη κατάσταση, άλλος κόσμος, άλλο πράγμα! Το wagyu είχε απίστευτη γεύση, κάθε μπουκιά και ποίημα, και ο δικός μου έβγαζε αναστεναγμούς σαν την Μεγκ Ραιαν στην γνωστή σκηνή της ταινιας "Όταν ο Χάρυ γνώρισε την Σάλυ"! Οι γεύσεις ήταν εξωπραγματικές και απορώ γιατί δεν υπάρχει ακόμη ουρά σε αυτό το εστιατόριο! Πιθανό είναι νωρίς ακόμη, και μάλλον ο Ελληνας δεν ενδιαφέρεται για την εξαιρετική ποιότητα αυτών των κρεάτων και πηγαίνει είτε στο γνωστό κρεατάδικο που εδώ και χρόνια είναι ασφυκτικά γεμάτο χωρίς να καταλαβαίνω τον λόγο, είτε σε άλλα που το παίζουν! Το Prime Cut είναι άλλη κατάσταση! Εξαιρετικά κρέατα από μεγάλες και κορυφαίες φάρμες του κόσμου και αυτό που σου πουλάνε έιναι ότι καλύτερο υπάρχει στην Νέα Υόρκη και στο Λονδίνο! Ξεκάθαρη άποψη, κρέατα με ονοματεπώνυμο και όχι τα πειραγμένα δικά μας που τα σιτεύουν 100 ημέρες για να μαλακώσουν και στο τέλος σαπίζουν. Και οι τιμές είναι πάρα πολύ καλές! Αυτοί που γνωρίζουν, ξέρουν το κόστος στην Νέα Υόρκη και στο Λονδίνο. Αν θες φιλέτο Ελληνικό, το πληρώνεις 26 ευρώ, είναι τεράστιο και μια χαρά αλλά εδώ μιλάμε για άλλα πράγματα!
Με 3 μπουκάλια κρασί και όλα τα προαναφερθέντα, πληρώσαμε 275 ευρώ και με απόδειξη! Φάγαμε βέβαια τα ακριβότερα γιατί η αδελφή μου την προηγούμενη βραδυά πλήρωσε 132 ευρώ για 4 άτομα αλλά με φιλέτα και tbone και ότι μπορείς να βρείς και αλλού. Εγώ θεώρησα ότι δειπνήσαμε απίστευτα και ιδιαίτερα φθηνά! Έχω πληρώσει λογαριασμούς για να φάω σιτεμένο ταπεινό μοσχάρι Θεσσαλίας και λουκάνικα μαύρου χοίρου με συκώτι που στοιχίζει 6 ευρώ το κιλό σε άλλο κρεατάδικο σχεδόν τα ίδια χρήματα! Νομίζω ότι εδώ θα μείνω όπως με προτρέπει και η Αρβανιτάκη.
Αν ξέρετε πραγματικά τι είναι αυτά τα κρέατα, αν δεν τα τρώτε καμμένα, αν προτίθεσθε να ξοδέψετε 60-70 ευρώ, θα φάτε θεικά! Αν απλά θέλετε να περάσετε μιά ήσυχη βραδυά με ωραία μουσική με χαμηλό κόστος και χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις, παραγγείλετε ένα πολύ ωραίο Black angus burger (νομίζω 12-13 ευρώ πλήρες) ή ένα κοτόπουλο τεργιάκι. Πάντως η εμπειρία των πιάτων της τελευταίας σελίδας του καταλόγου, είναι ανεπανάληπτη!!!